Naturliga produkter för att tvätta håret och funktionerna i deras användning


I badrummet hos en modern person finns det minst ett sätt att rensa håret, behandla hårbotten eller förhindra mjäll. I sortimentet av olika märken kan varje köpare välja en produkt som uppfyller alla sina behov. Samtidigt hittar naturligt schampo i butikerna aldrig och köpet - kan allvarligt skada hälsan och förstöra håret.

Fördelarna med och riskerna med schampo

Ordet "schampo" (liksom utföringsformen för denna produkt av skönhetsindustrin) användes inte så länge sedan. Medeltida adel föredrog att gömma feta krökningar under peruker, pulver eller täcka dem med mjöl, vilket absorberar talg. Endast i början av 1900-talet i Europa framkom en torr pulverhårvårdsprodukt, och nästan 30 års utveckling var nödvändig för att skapa den i en flytande konsistens.

Sovjetkvinnorna hittade bara om förekomsten av "nyheten" på 1960-talet. Fram till den tiden ansågs det som normalt och korrekt att genomföra rengöringsprocedurer inte mer än 2-4 gånger i månaden och att i detta syfte använda avkok och växtbaserade infusioner som inte innehåller alkohol, aska, lut, tvålchips och andra ämnen.

Några av dessa komponenter används i stor utsträckning idag i massproduktionen av sådana kosmetika. De hjälper till att förbättra strukturen hos krullarna, rengöring och mättnad av huden med näringsämnen.

Men det finns också ett antal aggressiva komponenter, vars användning kan påverka strängarnas tillstånd negativt och orsaka dem betydande skador. Detta är:

 1. SLS- och SLES-sulfater (lauryl- och lauretnatrium). Raffinerade produkter, maskerade av kosmetiska företag under "produkter av kokosnötolja". Sulfater skum och renar perfekt, men graden av deras "användbarhet" slutar. Dessa substanser är starka allergener och irriterande, provocerande hudsjukdomar, skalning, rodnad. De förstör hårets struktur, torkar upp, gör dem mer spröda, splittrade. Sulfater stimulerar talgkörtlarna, vilket leder till torra ändar och ökat fettinnehåll i rotzonen, förutbestämmer daglig användning av kosmetika med deras innehåll.
 2. Propylenglykol. Avledad oljeprodukt som har en tillfällig jämn hudeffekt. Det penetrerar epidermis, vilket leder till utslag av hudutslag. Det är farligt även i låga koncentrationer, eftersom det kan orsaka dystrofa förändringar av inre organ (lever, njurar).
 3. Parafin och mineraloljor. Petrokemiska fetter som innehåller cancerframkallande ämnen framkallar cancer. Förhindra mättnad av hudceller med syre, vilket leder till för tidig åldring (liksom andra vanliga komponenter - kaolin, kakaosmör och lanolin).

Kraften i naturläkemedel

Byt håret på grundval av kemiska tillsatser kan vara några folkkompositioner för att tvätta hår. För att öka volymen till strängarna och få dem att lysa, som i reklam för moderna inköpsprodukter, läggs gelatin till hemlagade recept. Den används också som bas för icke-professionella hårlamineringsmasker.

Effekten av gelatinisk laminering erhålls inte sämre än med salongförfaranden. Men rengöring av massan är inte lätt på grund av att klumpar bildas, så när det kokas, används inte hett vatten.

Det är möjligt att tvätta huvudet och förbättra hudens tillstånd utan schampo med hjälp av en smula från rågbröd, vilket är effektivt vid bekämpning av delade tänder, torrhet och slöhet. Rågbröd i stora mängder innehåller vitaminer i grupp B, som har en fuktgivande, närande och lugnande effekt.

Med en känslig hudtyp är kemiskt aggressiva metoder för rengöring och vård kategoriskt olämpliga, eftersom de kan prova utseendet av sår, skalning, inflammationer. Du kan ersätta dem med infusion av kamomill, som vid torkning också säljs på apotek. För större effektivitet läggs några droppar essentiell olja (rosmarin, salvia, tea tree och andra) till infusionen. Enkel komposition lämplig för daglig användning.

Med tendensen att krulla fettinnehåll kan du använda avkok av granatäppleskal, björkblad, infusion av björkpinnar eller citronsaft. Med en porös struktur - honung, nässlor, yoghurt eller yoghurt.

Fördelar och nackdelar med att tvätta hår utan schampo

Strängarnas bra skick beror inte bara på genetik, ekologi, frekvensen av termiska och kemiska effekter, men också på kvaliteten på kosmetika som används för att bry sig och rengöra. Brandade naturprodukter är dyra, men det finns några syntetiska tillsatser som förlänger hållbarheten och förbättrar deras rengöringsegenskaper.

För tillverkning av hemmet kosmetika används främst färskt eller torkat, men läkemedel, exklusive kemi. De viktigaste fördelarna med sådana föreningar:

 • miljöskydd
 • enkel förberedelse;
 • mångfald och mångsidighet.

Nackdelar är ofta förknippade med deras egenskaper:

 • vissa är svåra att spola;
 • andra har en svag rengöringsförmåga;
 • För det tredje är det nödvändigt att växla med klassisk kosmetika för krullningar, eftersom de inte medför tillämpningsfrekvensen.

Dessutom är effekten av användningen av sådana produkter inte omedelbart uppenbar.

Se även: TOP-5 naturliga hårrengöringsmedel (video)

Hem och naturliga schampon

Hemma kan kosmetika för vård av krullar beredas från praktiskt taget vilken komponent som är ätbar och innehåller inte syntetiska ingredienser.

Populära alternativ är:

 1. Gelatin. Blandningen framställs av 2 äggulor och en matsked gelatin, piskad till en homogen konsistens. Den färdiga massan gnids i de våta rötterna och sprids sedan över hela längden av strängarna. Håll blandningen i 5-7 minuter, skölj sedan grundligt med varmt vatten.
 2. Renfana. Örter i torkad form säljs på apotek. Infusion bereds från 400 ml kokande vatten och 1 msk. l. torkad skräp. Massan ångas i 2-3 timmar, varefter den filtreras genom gasbindning i flera lager. Den huvudsakliga effekten av infusionen är att förhindra mjäll, stärka, ge volymen.
 3. Senap. Komponenten aktiverar hårväxten och eliminerar också fet skinn. För en infusion, använd 2 liter vatten, en matsked senapspulver och 0,5 tsk. sockersand.
 4. Kefir. Mjölkprodukten upphettas i ett vattenbad, utspätt med varmt vatten i ett förhållande av 1/3 eller 1/4.
 5. Havsalt Det stärker stavarna, förhindrar balding och riklig håravfall. Ingrediensen kombineras med massan av en banan, kefir eller äggula, gnidas in i rötterna.
 6. Bröd. Skorporna skärs, köttet ångas med grönsaksbuljong, lämnas för att infusera. Den svullna massan gnids genom en sikta, den slagna äggulan stör och? en tesked olivolja. Tåla mycket inte mindre? timmar, sedan noggrant tvättas.
 7. Bakpulver. Ingrediensen är lämplig för hygieniska förfaranden, men bör användas med försiktighet och i rätt koncentration, annars kan det vara farligt för huden. Komponenten tillsättes till vatten vid rumstemperatur, omrörs. På strängarna, lämna blandningen i 3-5 minuter, sköljd med rinnande vatten eller avkok av örter.
 8. Kamomill. Torkade kronblad hälls med kokande vatten och får stå i 1-2 timmar. Essentiell olja, flytande tvål läggs till infusionen.

Hur ofta ska man använda äggschampo

Den vanligaste och mest populära komponenten i kosmetika för kosmetika är ägget. Protein är svårare att tvätta, så i blandningar använd en äggula som är rik på aminosyror och andra användbara komponenter.

1-3 yolks är tillräckliga beroende på hårets längd. De appliceras i ren form eller blandas med brandy (för att eliminera fett), infusioner av timjan, kamomill eller nässla (för att upprätthålla ett hälsosamt utseende), morotsjuice, uppvärmd honung och vegetabilisk olja (med torrhet).

Det är nödvändigt att vänja sig på ingrediensen, eftersom det lämnar en obehaglig lukt. Vid ansökans början får hygienprocedurer utföras dagligen eller varannan dag. När du blir van vid blandningen används den 1-2 gånger i veckan.

Läkande masker

Hemmagjorda masker varierar också, vilka kännetecknas av en tjockare konsistens, liksom behovet av uppvärmning och mer åldrande. För att stärka den effektiva blandningen av piskad äggula? glas yoghurt eller lätt uppvärmd mjölk och mjöl. Den lämnas på strängarna i 20-25 minuter.

Eliminer oljig glans med hjälp av yoghurt blandad med 2 msk. l. salt. Massan lämnas i 20 minuter samtidigt som huvudet värms upp med en speciell keps eller plastpåse och handduk. I båda fallen avlägsnas maskerna med användning av en kommersiellt tillgänglig rengöringsmedel.

Att eliminera fet seborré kommer att hjälpa kvävemassa med frön, kokas över låg värme. Buljongen kyls och gnids i rotzonen.

Effektiv i kampen mot mjäll persilja är annorlunda. Bladen på denna växt krossas, blandas med några droppar vegetabilisk olja och upphettas i ett vattenbad. Gruel gnids in i rötterna 3 gånger i veckan.

Behöver jag extravård

Det kommer inte att vara möjligt att helt överge det kemiska inköpet av kosmetika, så långt från alla hemgjorda produkter ger snabbt det förväntade resultatet, de är väl rengjorda och smidigt avlägsnas från strängarna. Friska krullningar kräver inte extravård, problematisk - innebär ofta användning av luftkonditioneringsapparater.

"No Shampoo" -rörelsen: Hur kan du tvätta håret?

Flickan drar ägg ut ur kylskåpet, smälter honungen och mäter läsk med en matsked. Det verkar som om hon bestämde sig för att behandla sig till hemlagade bakverk. Men vänta en minut! Med allt detta bra går hon till badrummet, och blandningen är på håret! Crazy? Osannolikt. Deltagare i rörelsen No Poo? Mest troligt.

Varför och varför

Vi är mer övertygade om att åtminstone en gång du har besökt denna inspiration från ovan: schampon är en fast kemi, och jag vill inte tortera mitt dyrbara hår med parabener och sulfater längre. Och det betyder att du åtminstone en gång i ditt liv försökte gå med i denna No Poo-rörelse (förkortad från den engelska ordstaven No Shampoo), vars anhängare använder dina händer och fötter för att använda bara naturläkemedel i din vård. Varför bestämde de sig för att ta detta steg? Tja, allt är ganska logiskt:

Skada shampoo

Läser kompositionen av det vanligaste schamponet, du kan känna hur håret på huvudet börjar röra sig i chock på det faktum att de nu kommer att tvättas med IT. Parabener, sulfater och silikoner i balsam orsakar de flesta klagomål, men resten av de sofistikerade kemiska namnen på en och en halv linje inspirerar rädsla och tvingar dig att välja ett ägg eller senap för hårvård.

Recept mormor för hår

"Våra mormor tvättar inte håret med schampo och såg bra ut!" Är en av de mest omtalade argumenten. Men vi kan bara döma om våra mormors hår på långsiktiga "preshampoo" -tider bara av ett par förlorade bilder och deras berättelser, det faktum att människor helt lyckades utan schampo kan inte nekas.

Sällsynt hårtvätt

Tjejerna, som lyckades hitta ett gemensamt språk med gastronomiska shampoo-ersättare, hävdar att du måste tvätta huvudet mycket mindre ofta: de som hade hår täckt med ett lager av fett nästa dag bytte till tvätt en gång i veckan, vilket är imponerande, är det inte.

Shampoos aggressiva verkan = håret faller snabbt ner

Många tror att aggressiva tvättmedel i sammansättningen av schampon är orsaken till att talgkörtlarna ökar. Det visar sig, så långt bort sebum att körtlarna måste producera det snabbare och i stora volymer. Det antas också att en sådan chockeffekt kan leda till alopeci, och ett sådant skrämmande argument kommer att göra shampoo till och med den våldsamma skakningen.

Globala frågor

Och No Poo-rörelsen kan hjälpa till att uttrycka ditt gröna utseende och bekymmer för vår planet. Många tjejer pratar även lite om att deras alternativa sätt att tvätta håret kräver mindre vatten, och avvisandet av djurtestade schampon och balsam kommer att spara mer än ett litet fluffigt liv.

Tvätta hår utan schampo: foto

Vänster foto: 1 vecka, 6 dagar efter tvätt. Rätt bild: 7: e månaden, 6 dagar efter tvätten (INTE schampo)

Tvätta håret med ett ägg: ett foto av resultatet

Och nu tjuren av tjära...

Det låter ganska positivt: skicka shampoo i papperskorgen och spara inte bara dina lockar utan hela världen. Men du borde veta att trichologer är mer emot denna rörelse, och lejonparten av tjejer som försökte denna tvättfilosofi på sig själva, återvände snabbt till användning av schampon. Varför? Domare själv:

Är naturliga hårrengöringsmedel till hjälp?

Åtgärd värre än kemikalier

Desperat kämpar med kemikalier, vi glömmer att faktiskt allt är kemi, och felaktig användning av detta eller det "naturliga" ämnet kan förvandlas till en lång och obehaglig behandling. Och om franka organiker, som honung eller ägg, är svåra att skada, är det bättre att vara försiktig med ättika, läsk och citronsaft.

Sannolikheten för håravfall och utveckling av svamp

Och vi trodde att alla problem i schampot! Felaktig eller ganska olämplig naturlig vård kan väl försvaga hårsäckarna och de oljor som rekommenderas för användning vid tvättning kan täppa till porerna och tjäna som ett medium för utveckling av svamp, om du inte sköljer håret med schampo.

Svårigheter med urval av medel

Svårigheten att välja ett schampo är ingenting jämfört med ångest att välja ett lämpligt naturmedel, och även om du lyckades hitta ett lämpligt botemedel, är det inte ett faktum att det kommer att fungera lika bra efter ett par månader. Många flickor övergav sig och inte hitta den perfekta produkten. Kanske helt enkelt för att den inte existerar?

Ojämnt utseende

Vi är så vana vid det omedelbara, välskötta håret tack vare schampo och balsam att resultatet av ett naturligt botemedel med en ganska stor sannolikhet kommer att göra dig besviken. Saken är att resultatet inte matchar ansträngningen, även om det finns lyckliga som lyckades tämma och alternativa metoder.

För länge

Shampooing en gång i veckan (om tur) kan spara dig tid, men processen med att använda naturliga produkter för att rensa håret är mycket längre och tidskrävande. Om du är van vid att tvätta håret en timme innan du lämnar huset, kan du knappt ändra vanan att uttrycka tvätt. Dessutom måste du i första hand observera en helt oförutsägbar hårreaktion på ett nytt verktyg, så du måste tvätta håret på dagar utan viktiga händelser och möten.

Så vad är fortfarande att tvätta ditt hår och huvud?

Om du efter att ha läst alla fördelar och nackdelar bestämde dig för att spelet är värt ljuset, är vi redo att erbjuda flera av de mest populära sätten att rengöra håret och hårbotten av smuts med hjälp av innehållet i ditt kylskåp:

Detta kända och billiga pulver löser upp fett ganska bra, så du kan försöka lösa upp 3 matskedar i 0,5 liter vatten eller avkok och tvätta håret flera gånger med en lösning. Därefter uppmanas de att skölja dem med en svag lösning av äppelcidervinäger eller citronsaft.

Eller hellre äggulan. Om du blandar 2 äggulor med 0,5 liter vatten eller buljong, kan blandningen helt ersätta shampoo. Det enda är att filmen från äggulan är ganska svår att tvätta bort, så glöm inte att ta bort den.

vinäger

De tvättar inte sina huvuden med en lösning av ättika, och det är snarare en ersättning för sköljmedel, men verktyget är mega populärt, så vi kan inte bara inkludera det i listan. Tillsammans med utspädd citronsaft kan du skölja håret med ättika: 1-2 matskedar 6% äppelcidervinäger för 1 liter vatten eller avkok.

senap

Tjejer som tvingar huvudet med senapspulver har noterat effekten mot håravfall, vilket inte är överraskande: senap ökar effektivt blodflödet till hårsäckarna. Vet du vad mer hon gör? Mycket torr längd. Därför kan bara ägare av fet hår överväga att tvätta med senap, och du bör inte glömma försiktighet.

Honungsvask rekommenderas inte för användning på ett löpande sätt, men ibland kan en lösning av 1 matsked honung per 100 ml vatten eller avkok fortfarande användas. Du kan tvätta av blandningen först efter en halvtimme, så du måste allokera en kväll för ett sådant bad.

Rågbröd eller öl

Applicera homogen vassle av blött rågbröd i huden och hårets längd och tvätta av det efter 5-10 minuter. De lovar att håret blir mjukt och tvättar inte värre än schampo.

Om du lyckas få vänner med ett av dessa verktyg kan du betrakta dig själv mycket lycklig eller väldigt envis, för att "komma av" från bekväma schampon är mycket svårt. Tja, om det inte fungerar ska du inte oroa dig: den moderna skönhetsmarknaden erbjuder så många schampon med ett minimum av skadliga ingredienser att du definitivt kan välja något för dig själv. Och ändå: Traditionerna från det förflutna måste naturligtvis hedras, men det skulle vara dumt att inte hålla sig med tiden. Vad tvättar din mormor håret nu? Skulle hon tvätta henne med schampo om det var tillgängligt i sin ungdom? I vilket fall som helst måste du hitta ditt eget perfekta sätt att ta hand om ditt hår, och även för skull av intresse och mångfald, men att försöka tvätta huvudet med ett ägg är kanske inte en dålig idé.

Och ändå, innan du utför experiment, kontakta en specialist.

© Artikel författare: Elena Kvasova

Särskilt för webbplatsen 24hair.ru

Kära läsare! Alla recept på vår webbplats erbjuds för granskning. Det rekommenderas starkt att konsultera en professionell innan du använder något läkemedel, recept eller metod!

Ritty.ru

Kvinnors online magasin för vackra damer

Hur kan jag tvätta mitt hår om det inte finns något schampo

 • skönhet
- 02/20/2018 02/20/2018 0 1588


I moderna livsvillkor vill varje tjej se fantastisk ut. Och i vår takt i livet spelar tiden en stor roll. Det är därför dagens representanter för det svagare könet inte kan föreställa sig livet utan hårvårdsprodukter. Idag är överflödets omfattning så bred att du enkelt kan välja själv ett verktyg av vilken prisnivå som helst. Men i denna artikel kommer vi att prata om några extraordinära förhållanden där vi kan lämnas ensamma med den situation som kräver att huvudet rensas utan speciella medel.

Och allt är mycket lättare än det verkar. Tänk dig att du får ett samtal och gör ett brådskande möte, skyndar dig till badrummet och upptäcker brist på en huvudtvätt. Åh, vad synd! Inte dödligt, lyckligtvis men extremt obehagligt, för mötet är viktigt och ser 100% nödvändigt ut. Tiden löper ut, det är helt enkelt ingen tid att springa till affären. Var inte panik! Våra tips hjälper dig att lösa detta problem.

Du kan bli förvånad att veta att våra avlägsna släktingar för flera århundraden sedan gjorde utan schampo, balsam och balsam alls. Och de bodde vackert. Denna civilisation har gjort oss gisslan till framsteg, att vi nu inte ser livet utan sådant sätt. Men samma schampo uppfanns inte så länge sedan det verkar.

På något sätt var tvättprocessen som var förberedd för våra förfäder inte ett speciellt problem, det blev bara en daglig uppgift att hålla ditt hår rent. Och ja, de anpassade sig till olika alternativ för att rensa hår från fett och andra föroreningar. Och vad man ska säga var hårets tillstånd och hälsa mycket bättre än vårt med dig. Hur uppnådde de denna effekt? Vi analyserar vidare i artikeln.

Som nämnts ovan är schampo och andra medel för att tvätta huvudet en extremt ny uppfinning på marknaden för kosmetologi. Det uppfanns av den tyska forskare-kemisten Schwarzkopf, ganska känd för oss, i början av förra seklet.

Före tillkomsten av denna uppfinning användes alla slags olika produkter för att tvätta håret. Det kan tyckas löjligt att hälften av vårt kylskåp och produkter i allmänhet kan skapa så fantastiska saker med ditt hår! Mejeriprodukter, kycklingägg, växter, örter, etc. - Det här är bara en liten del av det som kan användas för vårt hårs skönhet med dig.

Och som de säger är allt nytt glatt gammalt. Därför blev det för en tid sedan relevant att återvända till bortglömda traditioner och vanor. I det avseendet är det värt att diskutera varför torka huvudet med naturliga produkter igen segrar representanterna för det svagare könet.

Fördelarna med folkrättsmedel över schampon:

 1. Till skillnad från kemiska produkter för vård av hårbotten, med användning av naturliga produkter, går en större mängd användbara ämnen till hårrötterna och extra näring av hårbotten uppträder. Alla dessa faktorer påverkar framgångsrikt hårets tillstånd.
 2. Det är känt att produktionen av tillsatser och kemiska råmaterial kan påverka hårbotten, vilket leder till överdriven torrhet, mjäll och jämn svamp.
 3. En mycket viktig punkt är värt att notera. Huvudet ser alltid snyggt ut och hårfärgen blir definitivt ljusare.
 4. Ett stort problem för oss och en stor vinst för tillverkare av stål "splittrade hårändar." Naturliga produkter löser helt detta problem, och med det försvinner för mycket torrhet.
 5. Efter en period av anpassning av hårbotten till en ny naturlig botemedel, är hårbotten mindre sannolikt att bilda en oljig glans.

Hur är anpassningen till det nya verktyget

Det allra första att komma ihåg är att det är viktigt att vara beredd att vänta i förväg - nästa månad från det ögonblick som den första tvätten av huvudet utan shampoo skett, kommer en uppehållstid att inträffa. Inte allt är så enkelt, eftersom den här perioden kan ge dig ett antal olägenheter:

 • Perioden för utseende av oljig glans ökar, det vill säga du kan behöva tvätta håret nästan varje dag. Men gradvis blir intervallen mellan tvätten mer och mer.
 • Kanske utseendet på flakande hårbotten. Detta beror på omstruktureringen av körtlarna som producerar talg.

Vi skyndar oss att försäkra oss, djävulen är inte så dålig som han är målade. Denna period är väldigt viktig och kan inte ge upp. Således processen att ta bort kemiska ackumulationer från hårbotten (och de har ackumulerats där i mer än en månad eller två månader, eller hur?). Så vi rekommenderar dig att vara tålmodig och vänta på anpassningsperioden.

Om du lyssnar noggrant på råd från dem som kunde överge kemikalier till förmån för naturliga, upplever de ett nöje.

Först och främst är det kolossala kostnadsbesparingar, stora fördelar för organismen som helhet och extern skönhet.

Hur kan jag tvätta mitt hår om det inte finns något schampo

Låt oss nu titta närmare på vilka recept för huvudtvättprodukter som kommer att tvinga ut köpta schampon.

 1. De viktigaste konkurrenterna köpte schampo är vanlig sodavatten.


För att tvätta håret måste du ta en tillräcklig mängd ingrediens i dina händer. Lägg sedan till lite varmt vatten och denna komposition tvätta hårdrötterna rikligt. Dessutom är allting enkelt: Efter massering av det här håret med massa sköljer du bara med varmt vatten och tvättar så småningom med matäger. Det är nödvändigt att göra hår glans. Eddik behöver en fjärde bit av fasetterad hår kopp på axeln, och en halv sådan kopp för långt hår. Som nämnts ovan anpassar kroppen inte den här typen av tvätt just nu, men efter en månad kommer ditt hår att vänja sig och du kommer att fortsätta att tvätta håret en gång i veckan.

 1. Stärkelse tvätt


Det finns ett bra sätt att uppdatera håret genom att använda en torr shampooing-metod. Ingredienser för en sådan tvätt har alltid någon värdinna i köket. Med den här metoden måste du strunta i hårbotten med stärkelse, kamma den bara av håret med en tunn kam. Denna metod hjälper dig att omedelbart bli av med onödigt fett. Den torra metoden är lämplig för dem som har bråttom för ett viktigt möte och inte har tid att tvätta sina huvuden helt.


Ett mycket ekonomiskt och effektivt sätt är att köpa en stor bar organisk tvål en gång. Receptet är enkelt: Blanda en riven naturlig tvål med kokt vatten (helst en avkok av örter, kamomill till exempel) och med denna komposition tvättar du ditt hår. För att bli av med mjäll, rekommenderar vi att du lägger till ett par droppar tea-eterolja. Sedan tvätta bara håret med varmt vatten, som i den första metoden.

 1. Headwashing med bröd


Du kan inte ens tänka på hur du effektivt kan tvätta håret, utan att det påverkar plånboken och hälsan. Och det här är vårt kära bröd! Behöver bara använda högkvalitativt bröd från råg, inte vit. Det kan ses nästan i varje kök. För den här metoden behöver vi de hårdaste skorskorna av bröd. Tack vare den här metoden kommer du inte bara att bli av med överflödigt fett, men dina krullar kommer att lysa med en ny kraft, få styrka och densitet.

För att förbereda receptet måste du sätta skorporna i en kastrull och häll varmt vatten över det och vänta på svullnad. Då tar vi den här gruelen och gnuggar den på vått hår och gnuggar det i rötterna. För bästa effekt är det bättre att lämna ett par minuter på håret. I slutet, tvätta som vanligt med varmt vatten och skölj med ättika.


Kanske har många tjejer hört talas om panacea för vackert hår - äggula. Det är han som löser många problem med hårbotten och håret, tack vare ägget, är inte bara håret helt rent, men blir också tjockare. Med tendensen att fettinnehållet är i en äggula tillsätt pressad juice av vanlig citron. Applicera denna blandning på huvudets rötter som en mask, i 5-10 minuter. Tvätta sedan av med mycket varmt vatten. Om du är utsatt för torrhet, rekommenderar vi att du lägger några matskedar olivolja i stället för citronsaft. Oönskade lukt avlägsnas lätt genom att skölja ättika, vilket ger håret en extra glans.


Det är väldigt enkelt. Du måste försiktigt gnugga saften av aloe i hårbotten och skölj med varmt vatten. Tack vare ett så enkelt förfarande får du inte bara tjockt och glänsande hår, utan också glöm på torrhet och klåda!

Som ett resultat kan vi dra flera viktiga slutsatser för oss. Det är ingen hemlighet att idag fler och fler tjejer letar efter en värdig ersättning för butikens huvudtvättprodukter och ersätter dem med folkmedicinska lösningar. Alla har sina egna skäl för ett sådant vägran. För det första påverkar schampot extremt negativt hårbotten och kroppen som helhet på grund av dess sammansättning. När allt kommer omkring måste du erkänna att schampon dykt upp relativt nyligen och vi kan absolut inte föreställa vår skönhet utan det. Och för de flesta av oss är det nödvändigt att ha vackert snyggt hår, vilket alltid är felfilt, tjockt och silkesligt.

För många moderna damer låter det till och med vildt ersätta butiksprodukten med tvättning med kefir eller kamilledekok. Men till min stora ånger, det här är en marknadsföringskrig och tv-förslag, de säger bara tack vare dessa medel från omslag av tidningar och tv-reklam kommer du att få ett superresultat. Många har hört att idag innehåller alla schampon propylenglykol och natriumlaurylsulfat. Dessa två kemiska föreningar är extremt farliga för kroppen, vilket orsakar torrhet och till och med gradvis har en negativ effekt på levern.

Många kvinnor började överraskande notera, oavsett hur konstigt det lät, när de använde schampo var håret mycket svårt att kamma, de var mycket förvirrade. Därför söker de flesta tjejer ett sätt att skära sitt hår. Efter ett tag, från användningen av naturliga produkter började håret kamma lätt och ha en behaglig glans.

Hur och vad man ska tvätta håret om det inte finns något schampo: de mest effektiva sätten

Det är svårt för någon modern tjej att föreställa sig sitt liv utan shampoo för hår. Dagens utbud av butiker är så omfattande och omfattande att det passar alla plånböcker och eventuella behov. Men det finns fortfarande speciella extrema förhållanden under vilka rengöringsmedlet för hår inte kommer att vara tillgängligt.

Det är nog att föreställa sig en situation: du har ett brådskande möte, och du måste snabbt sätta dig i ordning och, efter att ha insett det, förstår du att schampot har slutat.

Vad händer om det bara finns ingen tid för att springa till närmaste butik? Och hur man tvätta håret i det här fallet?

Våra förfäder vunnit håret utan att använda schampo och sköljning från tidigt tider. Tvättmedel, som nu är tillgängligt för var och en av oss, blev så relativt nyligen.

Ändå blev tvättning av hår inte ett problem för våra mormor. De hittade olika sätt att hjälpa till att rensa hårbotten av feta och funktionella föroreningar. Det borde sägas att deras hår utmärkte sig av avundsvärd täthet och hälsa. Varför inte anta deras erfarenhet? Idag ska vi prata om hur du tvätter håret utan schampo.

Metod nummer 1: samverkan

Samkodningsmetoden uppträdde först i Afrika. En viss resenären att veta att afrikaner "lugna" sin upproriska och poröst hår på ett sådant sätt att snabbt "linda in det i sina huvuden" och fördes till en välmående Europa, där det tog glatt upp miljontals flickor och kvinnor i olika åldrar och sociala kategorier.

Om ditt hem är av schampo och du inte tänker tvätta ditt hår bara med vatten, rekommenderar vi att du vänder dig till den här metoden. Det är möjligt att du kommer att njuta av dess effekt så mycket att du helt kommer att ge upp aggressiva sulfathaltiga schampon.

Förresten, vet du hur mycket laurethsulfat (ett sätt att tillhandahålla schampoets skummande förmåga) påverkar ditt hår negativt? Det är lätt att föreställa sig hur många näringsämnen och "byggproteiner" det tvättar ut ur hårlinjen. Den balsam som du använder efter tvättmetoden är utformad för att närma dina curls med värdefulla ämnen och produkter som främjar normal cellproliferation i håraxlarna.

Det är därför som krullarna blir lydiga, skina och silke efter honom. Försök att ignorera användningen av balsam, och ditt hår blir matt, torrt och sprött, även efter normal tvätt.

Ko-tvättning är en metod som innebär att shampoo vägrar till förmån för balsam.

Med andra ord rengör de tjejer som övar det samtidigt att de rengör och återställer håret med hjälp av ett standard näringsämne. Om du inte har schampo, och du inte vill tvätta håret bara med vanligt rinnande vatten, prova det här alternativet.

För att tvätta håret med en samvetsmetod, följ instruktionerna:

 1. Vätska håret med rinnande vatten (håret ska vara helt vått);
 2. Kram lite balsam ut ur flaskan;
 3. Börja tvätta håret med dem, undvik kontakt med hårbotten (det kommer att rengöras med rent vatten, men du behöver inte mata det med så intensiva medel - du kan provocera en ökning av talgsekretionen i dess porer).
 4. Om balsammen inte är väl fördelad genom håret, försök att tillsätta lite vatten;
 5. Att tvätta håret på detta sätt tar längre tid än vanligt. Det tar ungefär 5-7 minuter.
 6. Vid slutet av proceduren skölj håret rikligt med vatten och avlägsna eventuella rester.

Det här är hela hemligheten av medregistrering! Du kan använda den en gång, i en "nödsituation" situation, eller du kan börja träna regelbundet. Du kommer att märka hur krullarnas struktur förbättras och deras tillväxt aktiveras. Strängarna blir mjuka, fukta och fuktiga, sluta skära och börja ge någon bättre styling.

Metod №2: Tvätta huvudet med rugbröd

Istället för schampo kan du också använda... rågbröd! Åh, han kan säkert hittas i nästan alla hem. För att använda denna metod behöver du en skorpa av denna produkt. Dessutom är det önskvärt att de är ganska kalla. Denna tvättmetod kommer inte bara att noggrant rengöra dina krullar av fett och främmande ämnen, men gör dem också fluffiga, tjocka och lydiga.

Vi tvättar vårt hår med bröd "uppslamning" utan schampo:

 1. Skär skuren brödbröd;
 2. Lägg dem i värmebeständiga behållare (helst en kastrull);
 3. Häll en liten mängd kokande vatten (observera att brödet kommer att svälla);
 4. Lämna under locket ett tag;
 5. Efter att skorporna är krossade, mash det resulterande slush till en tjock uppslamning och applicera på hårrötterna fuktade med vatten;
 6. Lämna smulan på huvudet i fem minuter;
 7. Skölj av håret med en ättika eller citronsyra sköljning (cirka en matsked citronsaft eller äppelcidervinäger per liter rent varmt vatten).

Vad mer att tvätta ditt hår istället för schampo? Bröd, som du förstår, är inte det enda "frälsning" alternativet i denna fråga. Här kan man inte hjälpa till att återkalla de mest godartade och hälsosamma schamponerna baserade på äggulor. Varför inte använda den här produkten i sin renaste form?

Metod nummer 3: äggulor i stället för schampo

För att förbereda en hemlagad schampo-ersättare behöver du två ägg (helst fräsch). Separera äggulorna från proteinerna och placera dem i en separat behållare. Fyll på med en liten mängd kokande vatten och blanda snabbt.

Nu kan du använda blandningen som ersättning för schampo. Applicera det bara på hårrötterna och börja skumma, som du gör med ett vanligt rengöringsmedel. Fortsätt massage i hårbotten i fem minuter. Skölj sedan med hårrödor med enkelt varmt vatten (du kan använda örter baserade på ättika eller citronsyra sköljning).

Om du har torrt eller mycket torrt hår, lägg till lite extra jungfruolja till din äggblandning.

Om dina curls, tvärtom, skiljer sig i naturlig fetthalt, använd kamferolja.

Metod №4: hemlagad schampo från honung och kamille infusion

Försök att förbereda en rengöringsblandning baserad på naturlig blomma honung och kamille.

Matlagningsinstruktioner:

 • Trettio gram kamomillapotek, häll ett glas kokande vatten;
 • Insistera på den resulterande kompositionen i värmebesparande redskap (helst en termos) i en timme;
 • Efter avlägsnande, spolas och kyls vätskan till rumstemperatur;
 • Ange en tesked av högkvalitativ honung i den (helst det ska vara flytande, så upplösning kommer att ske snabbare);
 • Tvätta huvudet med den erhållna infusionen och skölj efter tvätt med resterande vätska;
 • Vi rekommenderar att du använder denna procedur var 10-14 dagar, även om du inte behöver leta efter ett alternativ till den vanliga rengöringsprodukten.

Metod №5: "torr" tvätt med stärkelse

Du kan applicera majsstärkelse eller potatisstärkelse i hårbotten, kamma igenom och "skaka" krullarna, varefter talg elimineras av sig själv.

I extrema fall, för "extremt" rengörande hår, kan du använda en svag lösning av natron eller tvåltvål. Men kom ihåg att dessa produkter kan göra håret ganska tufft och i viss mån torka det. Det är bättre att använda recepten ovan.

Om du inte har hittat en enda produkt i lägenheten bland de som listas i våra listor och recept, måste du förmodligen gå till schampo. Vi råder dig inte att rengöra locken med alltför aggressiva hushållsredskap, vars användning du kan råda ut främlingar till. Var vaksam och behandla ditt hår med omsorg och uppmärksamhet. Det är inte nödvändigt att begå utslagshandlingar i "knappa" situationer.

Förbättra ditt ansiktsskydd med regelbunden komplex vård, du förbättrar ditt skydd mot olika skador och gör dem hälsosamma.

Huvuddelen är att komponenterna i denna vård passar tillräckligt med sina uppgifter. Var oemotståndlig mot dina hårs tips!

Tips 1: Så tvättar du håret utan schampo

 • schampo utan schampo
 • - rågbröd;
 • - citron eller vinäger;
 • - ägg;
 • - olivolja;
 • - kamferolja;
 • - kamomill;
 • - honung;
 • - dricka läsk.
 • - rågbröd;
 • - olivolja;
 • - citronsaft eller äppelcidervinäger,
 • - torkad kamomill, nässla, plantain;
 • - duschlock eller plastfilm;
 • - terry handduk.

En gång ett intressant experiment utfördes: en person slutade tvätta sitt hår. Han fortsatte av det faktum att människor i praktiken inte tvättades i antiken och i medeltida Europa. Först var hårets tillstånd beklagligt, men på något sätt började håret att rengöra sig själv, förvärvade ett hälsosamt utseende. Men det hände bara om några månader.

Det finns knappast många anhängare av denna djärva experimenteraren. Hårets renhet, trots allt, föredrar mest att upprätthålla hela tiden. Men det finns situationer där du kan tvätta håret på vanligt sätt är problematisk eller det är bara ingen tid.

Varmluft

Det enklaste och snabbaste sättet att uppdatera håret är att "torka" det med en torktumlare. Torrt hår är kammade i olika riktningar, medan en ström av varmluft riktas mot den, vilket blåser dammpartiklar och andra ämnen som förorenar håret. Naturligtvis är det svårt att kalla det en tvätt, men under en längre tid bidrar denna metod till att håret blir mer friskt.

Torka schampo

Ett mer radikalt sätt att städa håret utan att använda vatten är torr schampo. Många kosmetiska företag producerar liknande produkter.

Förfarandet för ansökan är följande: håret noggrant kammad, och sedan sprutas en liten mängd av innehållet i flaskan, höll en lätt hårbottenmassage för att ta bort smuts från rötterna och ytan på håret, och sedan skall tas bort från håret med en kam.

Sammansättningen av sådana fonder inkluderar varje ämne som har sorberande egenskaper. Detta kan vara ris eller majs extrakt, vit lera, samt doft och några andra tillsatser. Självklart kommer ett sådant schampo inte att ersätta ett heltäckande hårtvättförfarande, men det fungerar som ett nödverktyg.

Hem rättsmedel

Torrschampo kan beredas oberoende. För att rensa hår och hårbotten kan du använda:
- talk;
- baby pulver;
- majsstärkelse;
- vanligt mjöl;
- havrekli;
- kakaopulver.

Om så önskas kan du lägga till bakade mandlar, krossad orrisrot till pulvermassan.

Hemmagjort torrt schampo används på samma sätt som industriellt schampo, med den enda skillnaden som applicerar den är inte så bekväm. Ändå blir effekten av dess användning inte värre.

För att vara rättvis bör det noteras att det fortfarande inte rekommenderas att helt ersätta det vanliga shampoo-förfarandet med torr schampo. Detta är bara en tillfällig åtgärd, och bara vatten kommer att bidra till att radikalt bli av med all förorening.

PolonSil.ru - socialhälso-nätverket

Populära publikationer

Senaste kommentarer

 • Elena Gmina Lubiszyn 26 november 21:57 Ta mig, strök jag katter sedan barndomen, redan ett proffs!))) Irish Veterinary Clinic söker en professionell "Gladilschikov katter" för 25 tusen euro per år
 • Alexander Wertheim 26 november 21:56 Inte undra på det sägs att "magen av patienten smartare lekarskoy huvud." (VI. Dahl. "Ordspråksboken av det ryska folket"). Och ja, "allt. Fel om fett och ägg
 • Lora Nekrasova 26 november 21:47 Svampen behandlas väl med vanlig propolisalkoholtinktur från apoteket. Priset på flaskan är mindre än 100 rubel. Tinktur kan döpa. Är det möjligt att behandla sjukdomar med ättika? Här är de vetenskapliga fakta.

Så tvättar du hår utan schampo: 5 bästa sätt

Om alla som säger att han tvättar sitt hår bara med vatten, kommer de flesta att tro att personen är av sinnet eller bara en slob. Detta är dock inte alltid sant. Både kvinnor och män över hela världen nekar schampon för att återställa naturen mot håret och inte utsätta huden för kemikalier.

Redan amerikanska stjärnor som Cameron Diaz och Jennifer Aniston har gått med i "No Shampoos" -rörelsen, och deras frisyrer ser bra ut. I sina intervjuer säger de att håret har blivit starkare och behöver tvätta mycket mindre ofta.

Vem kom upp med det?

Pionjären i denna trend är den berömda bloggen Lucy Aitken, som kastade schampon för två år sedan. Hon medgav att hon i början var tvungen att experimentera med olika naturliga rengöringsmedel som hittades hemma. För sköljning Lucy använde naturliga ättika, vilket gjorde hennes hår mindre fet, gav dem en vacker glans. Nu tvättar hon bara hennes hår med vatten utan tillsatser. Lucy medgav att hon inte kunde vänja sig på att hennes hår inte luktar som vanligt. Vi är så vana vid smakerna att när vi inte känner parfymen, verkar det som om vi är smutsiga.

Hur rättvist är teorin om att tvätta hår utan schampo? Hård hårborttagning förstör det skyddande skiktet i huden, vilket givet oss av naturen. Kemi förstör det naturliga pH-värdet. Shampoo som lovar oss hår restaurering, mjäll och andra problem, i själva verket orsakar dessa problem. De som helt övergett kemiska medel för hårvård, säger att det är viktigt att klara de första sex veckorna. Under denna tid återställs den naturliga balansen i hårbotten. Men allt detta är värt ansträngningen. Håret blir mycket starkare, blir frisk, vacker och blir mycket mjukare och mer lydig.

Hur fungerar det?

Som redan nämnts, för håret och hårbotten för den första och en halv och en halv månad av vägran, bör håret och hårbotten anpassa sig till nya förhållanden.

Tvätta håret med läsk

Vid denna tidpunkt används läsk för att tvätta håret. Blanda 2-3 teskedar med natron och 50-70 ml. varmt vatten. På vått hår måste man applicera sodasammansättning och massera huden i några minuter. Skölj sedan och spraya med äppeläger. Sprid ättika över allt hår och skölj med vatten igen. Tvätta hår med äggula

 • 1 äggula (för långt hår 2 äggulor);
 • Vissa vatten, ca 60-90 ml;

Från äggulorna måste du separera folien, annars kommer den att falla på håret och det blir svårt att tvätta det. Tillsätt vatten till äggulor och skaka med en gaffel. Applicera blandningen på vått hår, håll i några minuter, massage och skölj med varmt vatten. Håret blir rent och lättsamt. Gommen rensar helt från förorening, och ger näring och fuktar håret. Skölj håret med surt vatten (1 msk citronsaft eller äppelcidervinäger i 1 liter vatten).

Senap hår hår tvätt

 • 1-3 msk torr senap pulver;
 • 1 kopp varmt vatten;

Senapspulver utspädd i ett glas varmt vatten, kan varmt vatten inte användas, eftersom senapet kan släppa ett par skarp lukt. Den resulterande blandningen appliceras på vått hår, se till att det inte faller i ögonen! Massera och skölja med varmt vatten. Senap avlägsnar all förorening från hår och hårbotten, stimulerar tillväxt. Efter håret behöver du skölja med naturlig balsam - 1 msk. sked citronsaft eller äppelcidervinäger 6% per 1 liter vatten.

Tvätta håret med rågmjöl

 • 3-4 matskedar rågmjöl;
 • Varmt vatten (kan ersättas med ett avkok av örter - nässla, kamille, lind);
 • Du kan också lägga äggulor för näring.
 • Om rismjöl läggs till rågmjöl, blir håret efter tvätten mjukare.

Tillsätt mjöl med varmt vatten för att få en flytande konsistens, blanda noggrant med en visp tills vit färg uppträder. Den resulterande rågschampongen appliceras på vått hår, massage tills en fin skumstruktur bildas. Lämna på håret i 5 minuter och skölj med varmt vatten. När håret är sköljt med vatten, med utspädd citronsaft eller naturlig äppeläger (1 msk sked per liter vatten).

Hemlagad, naturlig schampo

Om du inte är redo för extrema förändringar kan du själv skapa ett naturligt schampo.

Kokosnötschampo:

 • 1/4 kopp kokosmjölk;
 • 10 gram riven oliv- eller barntvål
 • 4-5 kapslar vitamin E;
 • Några droppar av din favoritolja;
 • 1 tsk bakpulver.

Alla ingredienser blandas, appliceras på hår, massage och sköljning. I stället för balsam, använd äppelvinäger utspädd med vatten.

Herbal Shampoo:

 • För oljigt hår, ta ett torrt nål och en serie handfuls av varje. För torr - i en handfull citronbalsam och lavendel För barn - kamilleblommor;
 • 250 ml destillerat eller renat vatten;
 • 10 gram riven olivsåpe;
 • 10 gram vegetabilisk glycerin;
 • 1 gram xantan (xantangummi).

Koka vatten, kasta riven tvål i den. När det är helt upplöst, sätt till örter och andra ingredienser. Koka, omrör och låt för att infilera över natten. Nästa dag, spänn genom kaffefiltret. Detta schampo kan lagras upp till en månad.

Sked av tjära.

För objektivitetens skull är det fortfarande värt att känna igen några av de negativa punkterna att tvätta håret utan schampo. Om du har mycket grå hår, som du målar över med kemisk färg, blir det problematiskt att helt byta till naturlig hårvård. Detsamma gäller för hår styling produkter. Vinäger och läsk tvättar inte av lacker, skum och geler för hår.

Har du försökt tvätta håret utan schampo?

Gilla vår sida? Gå med eller prenumerera (meddelanden om nya ämnen skickas till posten) på vår kanal i MirTesen!

Vill du veta hur du effektivt kan tvätta håret istället för schampo?

Nyligen vägrade fler och fler människor att lagra schampon och börja använda folkmedicinska lösningar för att tvätta hår. Och dessa människor kan förstås, eftersom många schampon innehåller hårda och uttorkande sulfater, som är mycket skadliga för krullarna. Ja, dessa produkter är verkligen kapabla att tvätta hår, men de strider kraftigt mot den naturliga mikrofloran i hårbotten och provar mjäll.

För att inte utsätta dig själv för en överdriven kemisk attack bör du börja tvätta håret utan schampo och byta till naturliga hårtvättprodukter. Vill du veta vad du ska ersätta shampoo? Läs vidare.

Varför folkrättsmedel bättre?

Shampoo är ett relativt nytt sätt att hygien, som bara uppstod i början av förra seklet. Men detta faktum betyder inte alls att tills den här tiden människor inte har tvättat sina huvuden. Redan före de första schamponerna på butikshyllorna tvättade män och kvinnor över hela världen med hjälp av senap, läsk, örter och andra naturprodukter.

Idag återvänder vi till de bortglömda recepten, folkmekanismer för att tvätta huvudet blir alltmer populära eftersom de har ett antal fördelar:

 • strängar är mindre förorenade
 • mjäll försvinner
 • celler ackumuleras inte toxiner;
 • krullar förvärva en naturlig glans och ljus nyans;
 • accelererad hårväxt
 • minskat avsevärt håravfallet.

Som du kan se, tvättar ditt hår utan schampo hjälper våra lockar att återfå vitalitet och naturlig skönhet. Låt oss och vi försöka att gå med i den moderna vågen av en naturlig och hälsosam livsstil och försöka tvätta ditt hår med naturliga medel. Det finns många recept för att göra rengöringsmedel, men först måste du bekanta dig med några nyanser.

Användbara tips

För att öka effektiviteten i hemmet, följ dessa tips under vattenprocedurer:

 1. Om du bestämmer dig för att helt byta till att tvätta håret med naturliga rengöringsmedel, var då förberedd för det faktum att du under de första två veckorna kommer att få en avgiftning. Strängar kommer snabbt att bli förorenade, du kommer att känna att talgkörtlarna producerar mycket mer talg än tidigare. Men det är det inte. Hårbotten kommer inte släppa ut fett, men toxiner och andra skadliga ämnen. Oroa dig inte för det här, efter bara några veckor är allt normalt. För att påskynda processen att bli av med toxiner, försök skölja krullarna varje dag med vatten och citronsaft.
 2. Skölj strängarna med icke-kolsyrade mineralvatten, vatten med citronsaft (100 ml juice för 2 liter vatten) eller vatten med äppeläger (ett halvt glas vinäger för 2 liter vatten).
 3. Missa inte med vattenprocedurer. Shampooing utan schampo bör endast göras när det behövs.

De bästa recepten för schampokomponenter

Så hur tvättar du ditt hår istället för schampo? Särskilt för dig har vi samlat några effektiva naturliga recept som kommer att ge en bra effekt när du använder:

 • Bakpulver. Så snart du eliminerar butikshårschampo från hygieniska medel kommer ditt hår att vänja sig vid nya förhållanden under de första sex månaderna. Vid den här tiden är det bättre att tvätta håret med läsk, eftersom det inte orsakar irritation. För att noggrant tvätta håret med detta verktyg måste du förbereda en lösning: För 1 liter vatten, ta 3 teskedar soda och blanda väl. Våt håret och applicera den resulterande lösningen på hela längden av håret. Tja massera hårbotten, gnugga läsk i hårets rötter. Då ska håret tvättas väl med rinnande vatten och sköljas med ättika.
 • Senap. När tillställningsstadiet är över kan du tvätta håret med andra medel. Senap är en bra tvättprodukt som kan bytas ut med schampo. Till att börja med måste senapspulver spädas i varmt vatten. Lösningen, som kommer att hamna, måste du försiktigt applicera på håret, försöker undvika att komma in i ögonen. Litt massera hårbotten på huvudet, skölj sedan med varmt vatten. I slutet av krullarna ska sköljas med naturliga balsam (vatten med citron eller vinäger). Senap har förmågan att spola alla föroreningar från håret och hårbotten och stimulerar även hårväxten.
 • Rågmjöl. Inte alla vet, men rågmjöl kan bytas ut med schampo. Först måste du späda mjölet med varmt vatten, blanda väl så att det inte finns några klumpar. Den resulterande produkten ska piskas på håret tills skummet och lämnar sedan i 5 minuter. Vid slutet av tiden kan produkten startas genom att tvätta och skölja håret med ovan nämnda produkter.
 • Aloe juice De lägre och mest saftiga blad av aloe skära och lägg i kylskåpet i 2 veckor. Då måste du pressa saften. Detta naturliga verktyg för att gnugga i hårbotten för att skumma, skölja. Aloe juice rensar håret helt från smuts. Dessutom kan denna helande anläggning lindra mjäll, förhindra skallighet, stabilisera pH-nivån och öka blodflödet till hårbotten, vilket främjar hårväxten.
 • Jord kanel. Såsom är känt, har denna krydda egenskapen att tvätta, därför är det också ett bra alternativ till schampo. Kanelpulver späds ut med varmt vatten och omrörs. Gnid den resulterande våtmarken i håret. Ett sådant verktyg kommer väl att rengöra krullarna och hårbotten från damm och ackumulerad smuts, samt ge en mjuk belysningseffekt. Kanel shampooing bör överges för allergier och brunetter som inte vill förlora sin naturliga hårfärg.
 • Kosmetisk lera. Denna naturliga organiska substans kan lindra en person från mjäll, minska hårbotten i hårbotten och göra håret glans. Lera är en naturlig absorberande, så det kämpar bra med hårfettighet. Det är väldigt enkelt att förbereda schampo från kosmetisk lera. Det räcker att blanda ämnet med sådan mängd vatten för att bilda en flytande uppslamning. Du kan tvätta håret med den här produkten på samma sätt som du skulle med vanlig hårvård.
 • Örterolja. Det är möjligt att tvätta hår utan schampo med bara örtolja. Endast detta kräver lite mer tid och ansträngning än de tidigare alternativen.

För att förbereda en kvalitetsprodukt måste du hugga fräscha blommor och löv av medicinalväxter (apotekskamomill, Johannesört, kalendula, nässla), häll i en glasburk och häll oraffinerad olivolja så att den helt täcker örterna. Därefter borde burken vara stängd och rengöras i två veckor på en mörk och sval plats, medan man skakar blandningen varje dag. Efter 2 veckor ska oljan dräneras, tillsätt olja vitamin E (3 msk. För 3 liter vätska).

Hur tvättar man huvudet med den resulterande lösningen? Lätt. Använd det som en vanlig schampo. Olivolja kommer att fuktar hår och örter påverkar mikrofonen på huvudet positivt.

Nu vet du vad som kan ersätta schampo. Om du går igenom habituationsstadiet och tvättar håret regelbundet utan schampo, med bara naturliga rengöringsmedel, kommer det slutliga resultatet att förvåna dig. Håret kommer inte bara vackert och välskött, de kommer att bli riktigt friska och starka. Efter långvarig användning glömmer du helt enkelt mjäll, håravfall och delade ändar.Nästa Artikel
Torrt schampo är dåligt för hår