Hur bli av med mjäll i hemmet


Det ser ut som mjäll är bekant för alla: det finns knappast någon som inte har träffat på hans eller någon annans kläder en spridning av lätta korn av olika storlekar. Detta problem, men inte ett hot mot livet, kan komplicera det avsevärt. Mjölk är inte bara en liten estetisk - det är ofta åtföljd av klåda, ett brott mot sekretoriska funktionen hos talgkörtlarna och inflammatoriska reaktioner.

Vad är mjäll

Mjölk är en liten fling exfolierad från hårbotten i stora mängder. Normalt flyttar celler, som kommer från djupet av huden, långsamt till sin yta. Under processen med denna väg blir de tunnare och torra. Efter den slutliga keratiniseringen lämnar cellerna lätt kroppens och hårets yta under tvätt. Det här är förnyelsen av hårbotten, vilket tar ungefär 30 dagar.

Under vissa patologiska förhållanden (hudsjukdomar, förändringar i talgkörtlarna) reduceras cykeltiden dock. När man inte har haft tid att helt härda, når cellerna sig på ytan av huden, klibbar sig mellan sig och lämnar huvudet och bildar ett stort antal synliga flingor och korn synliga för ögat.

Vilka patologiska processer orsakar utseende av mjäll? Oftast är det seborré - en sjukdom som påverkar hela kroppens hud. En av dess tecken är mjäll, som i allvarliga fall bildas inte bara på huvudet, men också på huden under ögonbrynen, hårig del av bröstet eller baksidan. Dessutom är de flesta experter av den uppfattningen att mjäll som sådan är en mild form av seborrheisk dermatit, och därför används dessa begrepp ofta som synonymer.

Mindre vanligt uppstår mjäll på grund av obalanserad näring, stress, gastrointestinala sjukdomar och andra hudsjukdomar.

De främsta orsakerna till mjäll

På ytan av människokroppen lever ett stort antal mikroorganismer som inte är skadliga för en hälsosam kropp. Fasta invånare i hårbotten är svamparna i Malassezia och Pityrosporum-arterna, som nyligen har erkänts som arter av samma art.

Det är emellertid bara den normala processen med fysiologiska processer störd, eftersom aktiviteten hos dessa mikroorganismer blir mer aktiv flera gånger och själva svamparna börjar multiplicera snabbt.

Hårbotten, täckt med hår och levererad med talgkörtlar, är i sig gynnsam för den vitala aktiviteten hos Malassezia / Pityrosporum svampar, som behöver värme och ökad luftfuktighet. Förändringar i dess tillstånd (till exempel ökad utsöndring av fett) skapar ett näringsmedium för svampar, där deras antal börjar multiplicera.

Svampens aktivitet leder till en ökning av mängden fettsyror på huvudets yta, vilket orsakar klåda och irritation. Som ett resultat reagerar huden genom utseende av inflammatoriska reaktioner, desquamation och mjäll.

Kombinera kliande ställen, en person bryter hudens integritet, varför lokal immunitet blir lägre: skorpor, suppurationer, inflammationer, etc. bildas på de skadade områdena. Så sjukdomen blir kronisk.

Vilka orsaker kan förändra kroppens fysiologiska processer och därmed bidra till aktivering av svampar? Oftast innefattar dessa följande faktorer:

Genetiska grundfunktioner: antalet sebaceous körtlar, sammansättningen av den utsöndring de producerar, käftarnas känslighet för hormonella förändringar etc.

Funktioner hos kvinnlig fysiologi: förändringar i hormonbalans under perioder med ägglossning eller graviditet kan förvärra hårbottens känslighet, vilket kan leda till inflammatoriska formationer.

 • Sjukdomar i matsmältningssystemet.
 • Störning av endokrina körtlar.
 • Immunsjukdomar.
 • Brist på korrekt hygien.
 • Emosionell stress, depression, psykiska och nervsystemet sjukdomar.
 • Beriberi, obalanserad näring.
 • Hudsjukdomar.
 • Överdriven UV-exponering.

Typer av mjäll och deras egenskaper

Typer av mjäll bestäms beroende på sebaceous körtlar och deras sammansättning. Efter analys av tecken på sjukdomen och särdrag i sin kurs kan följande typer av seborré särskiljas:

Dry. Dess förekomst är förknippad med överträdelser av talgkörtlarna. Den hemlighet de producerar är mycket viskös och uppenbarar sig därför inte. På grund av detta blir hudens ytskikt torrare, håret blir tunnare och lättare brutet, och deras tips är vanligtvis splittrade. Hårbotten blir lurfull, för dess känslighet är markant ökad. Torr seborré är ofta åtföljd av klåda och håravfall. Ibland kan röda eller rosa fläckar dyka upp. Skal av denna art drar lätt från hårbotten, nästan utan att fastna i håret.

Fet. Huvuddragen i denna typ av mjäll ligger i sitt namn. Ytan på håret och huden blir fet och glänsande, vilket är förknippat med överdriven produktion av talg. Beroende på dess konsistens kan två former av seborré särskiljas:

 1. tjock: konsistensen av sekret av talgkörtlarna liknar en snygg deg. Denna form av sjukdomen kännetecknas av tät och oelastisk hud, tätt, grovt hår. Sebaceous körtlar är förstorade och täppt med "pluggar" av döda hudceller. Inuti är de fyllda med tjockt innehåll. I vissa fall är sjukdomen åtföljd av utseende av stafylokock eller streptokockssår.
 2. flytande: konsistensen av utsöndring i densitet liknar vegetabilisk olja. Mjölk i form av stora flingor täcker håret, som är täckt med fett och klibbar i separata trådar en dag efter tvätt. Klåda sår kan bildas på huden, orsakad av blockering av hårsäckar. Efter att ha repat eller öppnat dem bildar jordskorpor på huden.

Blandat. Denna typ av seborré kombinerar symtomen på båda formerna av sjukdomen som diskuterats ovan. Till exempel, på huden täckt med hår kan det finnas foci av tjock oljig seborré, och på ansiktet - vätska eller torr.

Hur bli av med mjäll i hemmet

God hjälp i kampen mot mjäll är recept på traditionell medicin, som vanligtvis används mest kända och prisvärda ingredienser. Men innan du använder dem måste du noggrant studera produktens sammansättning: om det innehåller allergener. Att använda masker eller schampon i sig kommer inte att ge önskad effekt utan djuprengöring - skalning av hårbotten. Att göra det hemma är också lätt. Behandling av hårbotten med peeling främjar bättre avlägsnande av hudflingor, förbättrar blodcirkulationen och underlättar hårets näring.

Recept för skalpskalning
Det rekommenderas att göra en djup rengöring av hårbotten en gång i 14 dagar för ägare av torrt hår, och två gånger för samma period, för de som har överskott av talg. Oftast används för peeling av soda och salt. Beroende på vilken typ av hår kan peelingblandningen kompletteras med citronsaft, malet kaffe och eteriska oljor. Den färdiga kompositionen appliceras i hårbotten med massagerande rörelser och lämnas i 5-10 minuter för exponering. Sedan tvättas den av med rinnande vatten.

De enklaste peeling recepten är följande:

 1. Blanda en matsked av ditt schampo med en tesked bakpulver och tvätta blandningen med ditt huvud. Denna metod är lämplig för ägare av vilken typ av hår som helst. I stället för läsk läggs ofta kaffe till shampoo. Det här är inte dåligt, men det är mycket svårare att tvätta det.
 2. Saltlösning kan också användas för alla typer av mjäll. Blandningen består av bordsalt och vatten i lika delar. Ingredienser måste blandas och applicera sedan den resulterande lösningen i hårbotten, massera lite och skölja av efter 5 minuter.
 3. Ägare av fettigt hår kommer att uppskatta peeling, för vilken äggula är blandad med en matsked salt och saft av en halv citron.

Varianter av hemmasker
Mjölkbehandling med folkmetoder är inte bara effektiv, men också ekonomisk. Från billiga och välkända produkter gör utmärkta läkningsmaskar.

Följande recept har fått stor popularitet och bra recensioner:

 1. Massage hårbotten innan du tvättar med äppelcidervinäger i 1-3 minuter.
 2. Applicera kefir på det otvättade huvudet och efter 10-15 minuter skölja av det med lämplig typ av hårschampo. Denna mask kan appliceras dagligen. Så snart som mjäll blir mindre, kommer det att räcka till att applicera kefir en gång var 10: e dag.
 3. Rubbing kombucha infusion i ren hårbotten i ca 2-3 minuter följt av sköljning av håret.
 4. En blandning av ricinolja, svart te och vodka teblad i lika delar bidrar också till att slå mjäll. Den resulterande massan, något gnugga, appliceras på hårbotten och lämnas för att fungera i en och en halv till två timmar. Då måste du tvätta håret med schampo. Denna mask kan appliceras varannan dag.
 5. Kockrot, 20 gr. som du behöver fylla med ett glas vatten och koka tills vätskemängden halveras. Buljongen ska svalna till en behaglig temperatur, då återstår det att spänna och använda, gnugga i ren hårbotten dagligen i 10 dagar.
 6. Det är bra att lindra kliande hårbotten och stoppa håravfall hjälper till att maskera från saft av en liten glödlampa, äggula och matsked honung. Det ska appliceras på hårbotten innan du tvättar i 30-50 minuter. För en märkbar effekt bör masken upprepas var 2-3 dagar. Totalt 10 rutiner bör göras. Dess enda nackdel är att lukten av lök kommer att dyka upp på vått hår i ungefär sex månader efter behandlingens slut. Torrt hår kommer inte att innehålla några främmande lukt.
 7. Sköljning av hårbotten med avkok av ekbark hjälper till att klara av fet seborré. Tre matskedar bark fylls med en liter vatten. Efter kokning i 15 minuter infiltreras avkoket i en halvtimme och filtreras sedan. Du kan skölja huvudet efter varje tvätt i 1-2 månader.
 8. En receptmask med aloe juice (5 delar) och alkohol (1 del) är mycket populär. Blanda ingredienserna i denna andel, du måste gnugga blandningen i hårbotten varannan dag. Lösningen kan beredas med en reserv, eftersom den är vackert lagrad i en mörk, kall plats.
 9. För varje typ av mjäll har nässle en bra helande effekt. Med torr seboré, hälls 3 matskedar örter med en halv kopp vegetabilisk olja. Blandningen ska stå i en vecka på en mörk och kall plats, varefter den kan användas genom att gnida i hårbotten före varje tvätt. När oljig seborrénål (50 g) fylls med kokande vatten (300 ml). Kompositionen måste kokas, dräneras, kylas och användas för att skölja håret efter tvätt.
 10. Inte bara för att riva huvudet av mjäll, utan också en mask av en kopp naturlig yoghurt (du kan köpa eller förbereda det själv) och 1-2 matskedar citronsaft hjälper dig att läka ditt hår. Om håret är mycket oljigt kan mängden juice säljas. Ingredienser måste blandas tills de är mjuka och applicera den resulterande blandningen på ren hårbotten. Efter att ha satt upp ett uppvärmningslock och vänta 40-50 minuter. Sedan kan kompositionen tvättas av håret med vanligt schampo.

Med hjälp av folkmedicinska läkemedel för behandling är det viktigt att komma ihåg att masker med alkohol kan torka upp huden för mycket, och därför bör du inte missbruka dem. Dessutom appliceras blandningen på huden och håret ska omedelbart tvättas om du plötsligt känner en brännande känsla eller andra obehagliga symptom.

Anti-mjäll medicinsk shampoo

För dem som inte vill eller kan inte använda recepten av traditionell medicin, kommer det att hjälpa till att uppnå läkemedel. Idag kan du på ett apotek hitta ett stort antal medicinska schampon avsedda speciellt för behandling av mjäll. Dessa läkemedel är effektiva, men deras pris sjunker sällan under 300-400 rubel för en liten flaska.

Mjölkshampor kan delas in i två typer:

Exfoliating - hjälp att rengöra huden noggrant, och lugna även klåda och minska inflammatoriska reaktioner. Dessa schampon torkar huden, så när torr seborré ska användas med försiktighet. Följande märken är mycket populära:

 • Friderm tjära;
 • Selegel innehållande selensulfid;
 • Tjärschampo från märket "Ett hundra skönhetsrecept";
 • Kerium från varumärket La Roche-Posay.

Egentligen medicinska (antisvamp) schampon. De innehåller ämnen som förhindrar svamptillväxt: clotrimazol, pyrithion etc. Dessa inkluderar:

 1. Nizoral, som är baserat på ketokonazol. Effektiv mot ett stort antal svampar;
 2. Sulsen (schampo och pasta), vars aktiva beståndsdel är selendisulfid. Det tillåter inte bara djuprengöring av huden, utan förhindrar också svamptillväxten.
 3. Sebozol, innehållande samma aktiva substans som ovan nämnda Nizoral;
 4. Dermazol, som är baserat på ketotokotonazol. Det hjälper inte bara att klara av mjäll, utan också med andra hudsjukdomar (eksem, versicolor);
 5. Seborin verkar på svampen med hjälp av Climbazol.

Använd det valda shampooet ska överensstämma med anvisningarna. Tvätta inte huvudet oftare än rekommenderat i det. Detta kommer inte påskynda processen att läka hårbotten, utan kommer snarare att lägga till nya problem.

Mjällskydd

Från utseende av mjäll är ingen försäkrad, för det är omöjligt att förutsäga vilka stressiga situationer du måste gå igenom eller vilka sjukdomar du kan möta i framtiden. En person kan dock ta enkla förebyggande åtgärder som minskar sannolikheten för att möta detta problem.

De flesta åtgärder som syftar till att förebygga mjäll, uppfylla principerna för en hälsosam livsstil. Det innebär att med hjälp av förebyggande åtgärder inte bara kan besegra mjäll, utan också att gå med i rätt näring.

Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt följande faktorer:

 1. En balanserad kost som innehåller proteiner, fetter och kolhydrater. Det bör minska konsumtionen av feta, salta, alltför kryddiga livsmedel. Avslaget från kolsyrade drycker och ett överskott av enkla kolhydrater (socker, vita mjölprodukter etc.) kommer också att gynna kroppen.
 2. Dricksläge: För att upprätthålla alla metaboliska processer i kroppen ska man dricka tillräckligt rent vatten (ca 2 liter dagligen). Te, juice, kompott och andra drycker beaktas inte.
 3. Hygien: Det är förbjudet att använda någon annans handdukar, kammar, hårtillbehör etc.;
 4. Personlig omvårdnad: du måste hitta lämpliga och icke-aggressiva kropps- och hårvårdsprodukter. Det borde vara mindre benäget att använda stylingprodukter (gel, skum, lack, etc.) och inte vara lat för att tvätta dem innan du lägger dig. Inget behov av att misshandla schampon med förebyggande effekt, den optimala frekvensen av användningen - 1-2 gånger om två veckor;
 5. Emotionell bakgrund: Det är nödvändigt att undvika nervösa situationer när det är möjligt. Det ska inte bara fungera, utan också att slappna av, försöka få tillräckligt med sömn. Måttlig fysisk aktivitet, som motsvarar utbildningsnivån, kommer framgångsrikt att motstå stress.

Skal inte dyka upp utan anledning. Oftast är dess bildning förenad med en överträdelse av vissa fysiologiska processer i kroppen. Att identifiera källan till problemet och arbeta med det, liksom lämplig hud- och hårvård, kommer att lösa detta problem. Men även efter att mjäll är besegrad, låt inte situationen ta sin kurs. Tidiga förebyggande åtgärder kommer att bidra till att undvika att möta henne igen.

Hur bli av med mjäll snabbt hemma

En gång gick jag in i ett sådant problem som mjäll. Även om jag inte hade det länge, men det gav obehag och besvär. Och det var obehagligt att jag tittade på krullarna: allt i vita vågar. Jag hittade flera sätt att bli av med mjäll så att den inte återkommer.

Men innan du börjar eliminera det måste du veta orsakerna till utseendet. När allt kommer omkring vet du orsaken, du kan lätt bli av med problemet så att det inte längre uppstår och orsakar inte obehag.

Det finns flera anledningar till dess förekomst. Det finns 2 typer av mjäll: torr och oljig. Anledningarna till deras utseende är olika.

Om ditt huvud är kliande och huden är torr, då har du torr mjäll. Ledsaget av svår klåda i huvudet.

Om du har torr mjäll och hår, medan du faller ut, är orsakerna till utseendet bristen på vitaminer A, B och en överflöd av manliga hormon testosteron. Dessutom kan dess överutbud vara både hos män och kvinnor.

Denna typ av mjäll förekommer ofta hos ungdomar. Precis som i tonåren är det en ökning av testosteron hos pojkar och flickor.

Om du har torr mjäll och ditt hår inte faller ut, kanske det orsakas av en allergisk reaktion mot schampo eller hårfärg som inte passar.

Dessutom leder problem i arbetet i magen eller tarmarna också till en torr hårbotten.

En fet mjäll på huvudet säger om problemen med talgkörtlarna. Och talgkörtlarna börjar fungera dåligt som ett resultat av nedsatt metabolism i kroppen.

Utseendet av mjäll orsakar också svamp. Denna svamp ligger ständigt i hårbotten. Men bristen på vitaminer, nedsatt metabolism leder till det faktum att svampen börjar multiplicera snabbt vilket leder till sjukdom.

Tydligen finns det flera skäl till dess utseende.

För mig själv ska jag säga att jag personligen hade mjäll i en kort tid. Hon dyka upp efter att jag bytte shampoo. Jag köpte ett dyrt, coolt schampo, och efter det första tvätten av mitt huvud såg nästan omedelbart mycket mjäll upp på håret. När hon började tvätta håret med schampo, som hon använde före ett hårproblem, så försvann mjäll efter det andra eller tredje hårvattnet.

Därför, om det framstår efter att du har bytt schampo, är det en chans att schampo inte passar dig. Mest troligt att din valda kosmetika är för aggressiv för din känsliga hårbotten, är den inte lämplig. Var och en av oss är väldigt individuell.

Men om bytet av schampo inte hjälpte, föreslår jag dig andra sätt att bli av med mjäll så fort som möjligt.

Ta ett aspirinpiller, slip det till ett pulver och gnugga det på huvudets hud, särskilt de områden som kliar. Därefter tvätta håret med schampo. Efter schampo är det önskvärt att dessutom använda hårbalsam. Denna procedur eliminerar mjäll. Vanligtvis behöver du göra 5 sådana förfaranden.

På så sätt kan du ändra lite. Häll shampooet på din handflata och tillsätt det krossade aspirinet. Tvätta håret med denna blandning. Använd sedan balsam eller balsam. Aspirin påverkar svampen, så det hjälper till att bli av med mjäll som ett dyrt specialiserat sätt för ett smalt fokus. Bara priset på aspirin är mycket lågt och överkomligt, till skillnad från dyra medicinska droger.

Häll salt på din handflata och gör en enkel skalning av hårbotten. Använd det bästa havet. För bättre effekt droppa 2-3 droppar salt på saltet. essentiell olja av lavendel eller tea tree. Håret ska vara vått. Efter ett tag, tvätta saltet ur huvudet. Närmare bestämt är det nödvändigt att tvätta ut när den brinnande känslan från salt blir ganska stark och obehaglig. Ett sådant förfarande hjälper till att bli av med mjäll så fort som möjligt. Men för att den ska gå helt bort, bör sådana förfaranden göras regelbundet tills problemet helt försvinner och lite för att konsolidera resultatet.

Den tredje vägen. Mirakel - mjällmask eller hur man lätt och snabbt blir av med.

Det är nödvändigt att ta äggula, en tesked honung, en tsk ricinolja, en halv tesked citronsaft. Blanda dessa ingredienser noggrant. Masken är klar.

För terapeutiska ändamål ska denna mask appliceras på ett rent huvud. Applicera fritt konsistensen i hårbotten. Lägg sedan på påsen på ditt hår och linda huvudet med en handduk ovanpå. Mask måste hållas på huvudet i 1 - 2 timmar. Efter tvättning av det, använd shampoo.

Efter 3 dagar kan du på nytt applicera en mjäll på din hår. Dessutom har denna mask perfekt näring till håret.

Denna metod kan förenklas. Applicera endast castorolja på huvudet. Skapa också en termisk effekt. Tvätta timmar senare, tvätta oljan från huvudet. Denna metod är lämplig om du har torr mjäll. Efter 2-3 veckor ser du resultaten.

Köp ett bra apotekshampo. Tar bort mjäll Friderm zinkschampo. Men alla enskilt måste vi försöka själv. Att bli av med mjäll är ibland inte lätt, och ibland är det otroligt enkelt med hjälp av en specialiserad schampo. Men det är bättre att föredra medicinska linjer. Jag kommer ihåg innan Nizoral var bra, han hjälpte mycket, men för mig har han nu blivit bortskämd.

Den femte sättet att ta bort mjäll. Använd läsk. Jag tror att varje hus har en läsk. Och om inte, då är det lätt att köpa. Det är värt ett öre, men ett tidtestat verktyg. Soda är ett säkert alkali, och svampen lever bara i en sur miljö.

Nödvändigt att göra följande. Ta ett glas varmt vatten. Tillsätt 3 matskedar matsoda och rör om. Gnid nu denna blandning med lätta massageförflyttningar i rötterna. Efter 2 - 5 minuter kan tvättas bort.

Eller om du inte vill applicera bara läsk på huvudet. Du kan ta ett schampo med vilket du tvätta huvudet, häll det på din handflata och tillsätt 1/2 tsk bakpulver. Soda med schampo blanda och tvätta håret.

Eftersom soda har ett högt pH, kan håret efter hård användning vara hård. För att undvika detta är det nödvändigt att skölja huvudet med äppelcidervinägervatten. Lägg i ett glas vatten med några droppar ättika och skölj huvudet.

Applicera läsk och äppelcidervinäger eliminerar inte bara mjäll, utan förhindrar också håravfall.

Den sjätte sättet att bli av med mjäll.

Använd solros- och havtornsolja. Dessa två oljor blandas i förhållandet 1: 9 Solrosolja 1 enhet och havtorn 9 enheter. Den resulterande blandningen gnuggar i huvudets rötter med massagerörelser. Lägg sedan en väska på huvudet. En timme senare tvättas oljan av huvudet med schampo. Totalt måste sådana procedurer utföras 10 till 2-3 applikationer per vecka.

Förvara återstående blandning i kylskåpet, men inte mer än 7 dagar. Denna mask är endast lämplig för oljigt hår med oljig mjäll.

Kräver färsk juice från 4 blad av nässla. Häll saften i en keramisk maträtt, tillsätt gräddfil i mängden 2 msk, 1 slagen äggula. Ingredienser blandas noggrant. Tillsätt sedan 2 teskedar senapolja och 2 tsk björnbärsmjöl. Melmet förråder blandningstätheten. Gnid denna blandning i huvudets rötter. Sätt en påse på huvudet och linda den med en handduk. Tvätta håret med shampoo efter 30 minuter. Skölj sedan ditt huvud med lite surt vatten.

Denna mask används för alla hårtyper. Det hjälper inte bara att bli av med mjäll, men hur stor det stärker rötterna, förhindrar håravfall.

Som i föregående metod måste du göra en mask. För beredningen ta 2 äggulor, 2 tsk olja, 2 tsk honung. Ingredienserna blandas tills de är mjuka och gnuggar in i rötterna. På hårmask i en halvtimme. Skölj sedan med schampo.

Denna mask hjälper inte bara att bli av med mjäll. Det ger näring till rötterna och förhindrar håravfall.

Hur bli av med mjäll med tinktur. Den är beredd enligt följande. Torkad apelsin eller citronskinn bryggs med kokande vatten. Låt dem stå i 30 minuter. Sköljdes sedan med strängar.

Användningen av aromterapi mjäll. För att göra detta, luftade tea tree, rosmarin, pelargon, patchouli. Du kan göra följande blandning: 5 droppar tea-aromolja och 5 droppar rosmarin blandad med 10 ml jojobaolja. Denna blandning gnids i hårbotten efter tvättning.

Geraniumolja är bra att droppa in i schampot innan du tvätter huvudet. I 1 tsk shampoo dropp 3-5 droppar geranium och tvätta sedan ditt hår.

Förutom de beskrivna metoderna i nödvändig ordning måste du göra följande. Om du eliminerar mjäll på vintern måste du tvätta locket där du går. Ändra också kudden på kudden som du sover eller ännu bättre helt kudde på. Sådana förfaranden är nödvändiga om orsaken till mjäll är en svamp. Och för att inte distribuera det vidare är det nödvändigt att rensa saker och föremål som kommer i kontakt med håret från det.

Ovanstående metoder syftar mer till att bli av med överdriven svamp på huvudet och rensa hårbotten från överdriven täckning av talgkörtlar på huden.

Om orsakerna är djupare, för att sedan god dryck vitaminerna A, C, eliminera bristen i kroppen, lägg till kosten för mer färska frukter och grönsaker, kli. Inkludera mer vegetabiliska oljor i din kost. Till exempel linolja. Den är rik på vitaminer och positiva effekter på mag-tarmkanalen. Även om jag inte använder linfröolja, blir min hud torr på vintern, bland annat på huvudet. Nu glömde jag vad torr hud är. Efter en till två månaders användning av linfröolja hittar hår naturligt glans.

Hur bli av med mjäll i hemmet

Vackert, friskt hår - naturlig dekoration av varje kvinna. Men ibland uppstår mjäll i hårbotten, vilket försämrar hårets tillstånd avsevärt. För att eliminera detta fenomen är det bäst att kontakta trichologen, som kommer att etablera sin orsak och förskriva behandling. Du kan dock försöka hantera detta problem själv. Hur bli av med mjäll i hemmet?

skäl

Orsaken till mjäll kan vara:

 • ändra kosmetisk för hår (schampo, en mask, en balsam, ett balsam), en ny anordning för stapling (lack, gel, mousse), hårtvätt hårt vatten;
 • brist på vitaminer och mineraler i kroppen;
 • stark känslomässig chock
 • kronisk stress;
 • försvagad immunitet
 • överdriven användning av alkohol, salt, kryddig, stekt, söt och mjöl diskar;
 • svamp eller seborrheisk dermatit.

Vad ska man göra

Att bli av med mjäll i hemmet är upp till alla. För att göra detta, om möjligt, ta reda på orsaken till mjäll och eliminera det. Analysera din dagliga meny, ta bort alla ohälsosamma produkter. För att eliminera mjäll, följ de populära recepten.

Välj ett schampo för din hårtyp. Ge företräde till en naturlig produkt utan parabener, silikon, sulfater. Innan du tvätter håret, häll schampo i behållaren, så mycket som du använder för ett förfarande. Tillsätt 5-6 droppar essentiell olja av eukalyptus, lavendel, pelargon, tea tree, rosmarin. Tvätta håret med schampo och olja 2-3 gånger i veckan, inte mer.

Folkmedel för mjäll

Hårmaskar närmar hårbotten med näringsämnen. Men de måste appliceras efter tvätt. Vid slutet av masken tvättas håret med schampo och varmt vatten.

 • För att göra en mask för fett hår, blanda äggula (2 st.), Färskpressad juice av en halv citron, eukalyptusolja (2 droppar), tea tree olja (2 droppar). Låt den resulterande massan i 30-40 minuter. Använd en mask 1-2 gånger i veckan.
 • För att förbereda en mask för torrt hår, ta ricinus eller burdockolja (2 msk), värm det i ett vattenbad. Tillsätt äggula (1 st.) Och lavendel eller eukalyptus eterisk olja (2-3 droppar). Maskens varaktighet är 30-40 minuter. När du är klar sköljer du håret två gånger med schampo. Masker gör 2-3 gånger i veckan, kursen består av 15-20 procedurer.
 • För känslig hårbotten, gör en mask med färska kefir. Fat kefir gnugga i hårbotten, fördela jämnt genom håret och lämna i 30-40 minuter. Gör en mask 2-3 gånger i veckan. Kefir närmar sig hårbotten med vitaminer och mikroelement, stärker hårrotsna. Efter masken blir håret lydigt och elastiskt.
 • Gingermasken har antiinflammatorisk effekt, stimulerar blodcirkulationen, förbättrar näring av hårsäckar. Avlägsna skalen från ingefärarotten, riv den på en fin rivare. Från den resulterande masspressen juice. Tillsätt sesamolja (100 ml). Gnid blandningen i hårbotten och låt den stå i 30 minuter.

Populär folkhälsa för mjäll - nötköttbuljong. För att göra det, häll kokande vatten (200 ml) med krossade fräscha eller torkade näsblad (3-4 skedar). Låt vattnet koka och simma blandningen i ett vattenbad i 10-15 minuter. När avkolningen har svalnat, spänna den. Varje gång du tvättar håret, gnid avkokningen i hårbotten och skölj håret med det.

För svår mjäll, när det faller på axlarna med flingor, rekommenderas att göra skalning med finmalt salt. Våt hårbotten, doppa dina våta fingrar i en behållare med salt och massera huden med dem. Upprepa proceduren tills du har behandlat hela ytan av hårbotten. Tvätta sedan håret med schampo. Peeling hjälper till att bli av med döda hudvågor på huden och förbättra blodcirkulationen nära hårsäckarna, vilket accelererar hårväxten. Saltskalning ska inte utföras om huden är känslig eller skada på den (sår, akne).

Frisk aloejuice har antiinflammatorisk och antiseptisk effekt. Om orsaken till mjäll - en svamp, 2-3 gånger i veckan, gnugga fräsch aloejuice i en ren hårbotten. Skölj håret med shampoo efter 40-50 minuter.

För att bli av med mjäll är det inte nödvändigt att gå till dyra skönhetssalonger. Du kan uppnå resultat hemma genom att tillämpa folk recept. För att behandlingen skall vara effektiv, välj ett lämpligt recept för din hårtyp och hårbotten. Kom ihåg att folkrättsmedel inte ger snabba resultat. De är effektiva om de tillämpas regelbundet och i minst 2-3 månader.

Bli av med mjäll: 30 enkla och effektiva sätt.

Låt oss omedelbart förtydliga vad mjäll är, och då kommer det att vara klart hur man effektivt hanterar det. Mjäll i huvudsak är celler i epidermis, som, till följd av störningar i talgkörtlarna, inte tvättas av, men avskalas i grupper. Och bilda samma "snö" på våra axlar. Det finns alltid en process av exfoliering. Och för att ta bort vågorna tvättar en person. Detta är en vanlig process för självrengöring av huden. När den är förstärkt och vi redan ser skalor indikerar detta en överträdelse av processen. I det här fallet talar läkare om seborré (vad vi kallar varandra bara mjäll).

Det finns flera former av seborré: fet, torr, blandad. Det finns också flera anledningar till dess förekomst. Detta kan vara ett tidigt tecken på autoimmuna sjukdomar (till exempel psoriasis). Detta kan vara en ökning av hormonnivåerna. Till exempel leder en ökning av mängden av manlig könshormon testosteron till en ökning av talgproduktionen, vilket resulterar i att en plack (mjäll) bildas på huvudet. Det kan vara en svampinfektion. I princip lever svampar alltid på huden, men under ett "misslyckande" (hormoner, stress etc.) börjar de växa i ökad takt och ha en negativ effekt. Det vill säga, i detta fall, förutom att störa avlägsnandet av det övre skiktet av celler finns det också en inflammatorisk process. Därför är kliande hårbotten ett säkert tecken på en svampsjukdom. Men med allt detta kan du slåss. Och helt enkelt och effektivt. Så, vilka sätt kan du bli av med mjäll?

Snabb / en dag: schampo

Om mjäll inte är ett symptom på en allvarlig sjukdom, men är kosmetiskt betingad (till exempel på grund av felaktig tvättning av huvudet eller hårfärgningen), är det tillräckligt att gå till affären och köpa mjällschampo. Men det är viktigt att välja rätt schampo som skulle uppnå målet - att lösa upp och ta bort vågar. I dess sammansättning måste vara surt (till exempel salicylsyra, mjölk - de hjälper till avskalning). Observera i det här fallet att om du har fet seboré måste du tvätta håret varje dag. Till skillnad från torr seborré, där daglig tvätt kommer bara att skada istället för nytta.

Därefter går du direkt till apoteket - för medicinsk schampo, som inkluderar inklusive svampdödande medel. Mer om honom i nästa kapitel.

 • Läs mer

Forever: medication

I detta fall kommer komplex terapi att bekämpa mjäll. Den innehåller flera komponenter på en gång. För det första svampdödande läkemedel (t.ex. ketokonazol). För det andra, schampon med svampdödande medel (oktopyrox, piroktonolamin) och exfolierande ingredienser (salicylsyra). Dessa är de mest terapeutiska schamponerna för seborré, som säljs i apotek. De första 2-3 veckorna används de aktivt, då - som underhållsbehandling. För det tredje, antihistaminer (de har en antiinflammatorisk effekt och lindrar irritation). För det fjärde, lokal action salva, om seborré redan har gått in i seborrheisk dermatit. För det femte, kosten.

Öka i kosten närvaron av fleromättade fettsyror (de är särskilt rikliga i fisk, nötter), vitaminer i grupp B (fullkornsbröd, mjölk, kesost, lever, ost, ägg, kål, äpplen, tomater).

Ozonbehandling, kryomassage (med svår klåda), mesoterapi (under krisperioden) ger också bra hjälp.

Det är viktigt! För att bli av med mjäll måste du tvätta håret med medicinska schampon korrekt. Grundregler:

- Vattnet ska vara varmt - 36-37 grader, som varmt stimulerar talgkörtlarna och främjar en gynnsam miljö för reproduktion av svampen, och den svala tvättar bara inte håret.

- Shampoo före användning ska skakas till den terapeutiska komponenten, som kan lösas i botten, blandas med bulk.

- Applicera schampo bör försiktigt masseras först i hårbotten. Och bara sedan gå ner hela hårets längd.

- Håll shampoo på huvudet i 3-5 minuter - för effekterna av den aktiva anti-violin ingrediensen. Massage med jämna mellanrum för att omfördela schampo över huvudet. Tvätta av med varmt vatten.

- Vid slutet av tvättproceduren, var noga med att skölja med kallt vatten - för att krama hårbotten och minska sebaceous utsöndring.

- När det gäller hypersalitet i hårbotten, kan du först använda vanligt schampo, och sedan läka.

Hur bli av med mjäll?

Mjölk ger stor obehag, du måste alltid skaka den av dina kläder, men huvudproblemet är irritation i hårbotten.

Mot bakgrund av denna sjukdom uppträder obsessiva tillstånd, en person kontrollerar hela tiden mjäll på kläder och försöker dölja den från de omkring honom, för vilken han blir nervös och upphetsad. Men vad händer om det finns mjäll och läkares rekommendationer ger inte resultat? Dyra schampon hjälper inte alltid, men varför inte använda okonventionella behandlingsmetoder? I denna artikel kommer vi att beskriva i detalj behandlingen av mjäll från personlig erfarenhet.

Artikeln kommer att innehålla följande block:

Hitta orsaken

Innan du börjar lösa problemet - är det nödvändigt att fastställa orsaken till händelsen. Faktum är att mjäll inte visas precis så, men vissa faktorer föregår det. Det kan till exempel vara: felaktig tvättning av huvudet (inklusive felaktigt utvalt schampo), felaktig kost, hormonell obalans, överdriven hårbotten samt stress.

Som du förstår, är det ologiskt att vidta åtgärder för att bli av med irriterande mjäll utan att ta bort orsaken. Försök därför bestämma vad som just orsakat mjäll i dig. Hitta orsaken - eliminera det, men tillsammans med eliminering av orsaken, kan du också lösa problemet med mjäll själv.

Vi blir av med mjäll

Först måste du förstå att allt i detta liv går från insidan till utsidan, och detsamma med mjäll. Det är nödvändigt att hantera inte bara symptomen, men också med grundorsaken. Alla vet att om du anpassar näring, kommer många sjukdomar att dämpa, samma princip gäller mjäll. Ät inte fet, stekt och salt mat, och glömma mjölet och sött, det bidrar till utseende av mjäll. Sebaceous körtlar kommer inte längre att skilda ut för mycket fett, och mjäll kommer snabbt att recede. Det är nödvändigt att inte bara bli av med skadliga produkter utan också att ta med hälsosam mat i kosten, till exempel mejeriprodukter och färska grönsaker. Du måste också använda mycket vitaminer, men det finns mycket få av dem i frukt och grönsaker, så det är lämpligt att dricka följande vitaminer: A, B, C, E. Kalcium och zink kan tas, men i begränsade mängder är det lämpligt att rådgöra med din läkare om dosering och kontraindikationer.

Trots det faktum att grundorsaken är inuti, måste du hantera yttre tecken på sjukdomen. Köp ett speciellt schampo, de är väldigt dyra, men dessa medicinerade schampon kan rengöra hårbotten och inte orsaka allergiska reaktioner. På apoteket kan du se olika schampon, priser som börjar med 500 rubel för en liten flaska. Välj ett schampo för din hårtyp, du behöver inte experimentera och köpa ett schampo för torrt hår, om det är oljigt. Hårmaskor är mycket användbara i denna situation, de säljs både till apotek och kosmetiska butiker, och de kan tillverkas oberoende.

Efter shampooing, torka inte håret med en hårtork, det gör ont och torkar det för mycket, men om du har en speciell hårtork med en "mild" regim, är det ganska lämpligt. Om du redan äter hälsosam mat, äter vitaminer och tvätta huvudet med en helande schampo, och om det inte finns något resultat, gör ett avtal med en specialist och sluta spendera pengar på värdelösa schampon.

Mjäll behandling

Folkhjälpmedel hjälper väl mot mjäll, men de måste användas noggrant. Nedan skriver vi om de mest effektiva sätten.

Tvätta huvudet och lätta massagörelser, gnid Kombucha i huden, gnid det i högst 2 minuter.

Fläckmask

Blanda 20 ml svart te, vodka och ricinolja och applicera sedan i hårbotten och håll i minst 2 timmar. Därefter tvättar du blandningen med schampo, du kan använda den en gång vart tredje dag. Som regel kan resultatet ses om några veckor.

Värm ättika något och gnugga in i huden efter tvättning, skaka huvudet med polyeten och låt i 40-60 minuter. Var noga med att tvätta ättika med schampo. Blanda 40 gram honung, 60 gram rik gräddfil, 60 ml tranbärsjuice, 3 yolks och 40 ml brandy. Tvätta håret och gnugga masken i hårbotten, och lägg sedan en cellofantpåse och en ullduk (eller hatt) på håret. Håll masken i ett par timmar och skölj med vatten, använd inte schampo. Tvätta håret med schampo en timme efter att masken har tvättats av. Du kan utföra proceduren varannan dag, resultatet kommer att visas om två veckor.

Ägg och oljemask

Blanda ett kycklingägg med 40 ml olivolja och 20 ml vodka och gnid sedan blandningen i ditt hår. Täck huvudet med plast och linda med en handduk. Du kan tvätta av masken om en halvtimme, alltid med schampo. Skölj håret i vatten med citronsaft. Du kan utföra proceduren en gång i veckan.

Citron Anti mjäll

Skala fyra citroner och spara skalet. Tillsätt skalen till en liter kokande vatten och koka i ca 10 minuter. När vattnet har svalnat kan du skölja håret noggrant. Skalet ger den essentiella oljan av citron, vilket är mycket effektivt på huden och minskar fett. Det är nödvändigt att utföra proceduren en gång i veckan, och mjäll försvinner om minst 2 månader.

Mjälllök

Om mjäll har en fet struktur kan du använda lök. Blanda bara en matsked marmelad lök och två matskedar vodka, och gnid sedan in i hårbotten. Om mjället är torrt kan du använda samma blandning, men med tillsats av en matsked ricinolja. Inget behov av att insistera på blandningen, gnid den i huvudet omedelbart efter mottagandet, och lägg sedan på plastpåsen och en varm hatt. Skölj blandningen efter en timme, mycket försiktigt, med hjälp av ett schampo. Det är tillrådligt att tvätta håret två gånger, eftersom det kan förbli obehaglig lukt av lök. Du kan också skölja håret med buljonglökskal, men det är mycket farligt för rättvisa människor, eftersom håret kan bli mörkare.

Massage i hårbotten hjälper ofta, det stärker blodflödet och återställer hårstrukturen. Använd fingertopparna för att utföra massageåtgärder och tryck på hårbotten. Massage utförs med båda händerna i ca 10 minuter. Gör en massage medan du tvätter huvudet. Ett starkare sätt - massage med havssalt, det är mer som en skrubb för huden. De döda cellerna försvinner, och talgkörtlarna minskar, men på grund av salt kan håret bli hårdare.

Buljong, malurt och burdock

En burdock har en mycket effektiv effekt på håret, det återställer talgkörtlar och torkar fet hårbotten. Ta kardborre tvååriga rötter och häll ett glas kokande vatten över det och koka det sedan i 10 minuter. Stam och kyla buljongen och gnid i håret en gång vartannat dag, du kan skölja håret efter tvätt. På samma sätt kan du använda frön från nässla och malurt, du kan köpa örter i apoteket. Men kontrollera hudens reaktion på håret, människor har ofta en njurallergi.

Hur man kan bli av med mjäll snabbt och effektivt

Mjäll händer för alla: kön, ålder, religion och status är inte viktiga. Anledningen till den obehagliga svällningen kan knappast placeras i ett vanligt anteckningsblad, för det finns inte bara många, men många. De viktigaste anses vara långvarig stress, kränkning av kost och sömn, användningen av olämpliga medel för hårvård. Men om mjäll har dykt upp är det för sent att ta reda på orsakerna, men "snödrivor" på huvudet bör förebyggas. Hur snabbt bli av med mjäll i hemmet snabbt och effektivt, vi kommer att prata i dagens artikel.

Anti mjällschampo

Det första som kvinnor gör när man upptäcker "vita flingor" köper reklamerade schampon och smutsskydd. Detta är meningsfullt om orsaken till seborré i fel vård eller kortvarig försämring av hälsan. Åtgärderna av schampon syftar till att påskynda avskalningen av mjällfläckar från hårbotten, som i sig inte kan eliminera orsaken. Det är därför, om du säkert vet att mjäll har orsakats av stress eller misslyckad balsam, är det värt att applicera ett botemedel som lovar en mirakulös återhämtning efter första användningen. Om mjäll uppstod på grund av allvarligare orsaker, är det maximala som du kan uppnå, att bli av med snö i några timmar eller dagar.

Så tvätta håret med mjällschampo

Det räcker inte att få schampo: för att avlägsna mjäll är det viktigt att använda det ordentligt. Var uppmärksam på rekommendationerna och använd dem när du tvätter huvudet:

 • Tvätta håret i varmt vatten. Dess temperatur bör inte överstiga 38 grader. Varmt vatten stimulerar talgkörtlarna och förvärrar problemet, kallvatten tvättar inte håret.
 • Var noga med att skaka shampoo före användning: de aktiva substanserna medan de står står i botten.
 • Applicera schampo på hårrötterna, massera i 2-3 minuter och deflera sedan hela skumlängden.
 • För bästa möjliga effekt av terapeutiska komponenter, lämna tvålen på håret i 5 minuter.
 • Efter sköljning skölj håret med kallt vatten (23-24 grader) för att begränsa kärlen och minska sebaceous utsöndringar.

Salt kommer att hjälpa till att bli av med mjäll i hemmet snabbt och effektivt, eftersom det har ett antal mirakulösa egenskaper. Förutom flakvågor kan användningen av salt garantera:

 • Näring av hårsäckar
 • Återhämtning av talgkörtlarna

För att utföra proceduren för att bli av med mjällsalt, följ instruktionerna nedan:

 1. Tvätta håret med ett schampo som passar din hårtyp.
 2. Torka i en handduk, kamma sedan.
 3. Ta en handfull en liten handfull salt utan färgämnen och luktar och börja gnugga i hårbotten. Gör det långsamt, regelbundet ändra riktning. Procedurstiden är 12 minuter.
 4. Tvätta salt från hår i ljummet vatten.

Saltbehandling kan utföras ett obegränsat antal gånger, men varannan dag. Upprepa tills mjäll helt försvinner.

citron

Citron anses vara ett av de mest effektiva sätten i kampen för en hälsosam hårbotten. För att förbereda det önskade avkoket gör du följande:

 1. Ta tre stora citroner och avlägsna dem.
 2. Doppa citroner i en kastrull med 1 liter varmt vatten, sätt på medium värme. Vänta på att koka, minska flamman, koka ytterligare 15-17 minuter. Låt buljongen svalna och smälta en stund.

Avkoket kan användas efter tre timmar. För att göra detta lutar du huvudet över badet och börjar hälla citronkompositionen från baksidan av huvudet. Applicera citron mot mjäll kan inte vara mer än en gång i veckan.

Vid behandling av mjäll kan du använda hushålls- och tjärsåp. Obs! Det här är alkaliska produkter som förstör håret hårdt. Efter denna behandling är de tömda, blir spröda. Försök att tillgripa denna metod vid stort behov.

Tjära tvål

Tvål är en bra hjälp i kampen mot mjäll. Det orsakar inte allergier, strider mot kokar och inflammationer på huvudet, anses vara ett antibakteriellt medel och desinficerar färska sår. Dess sammansättning innehåller många naturliga komponenter som kan påskynda processen med flakskalor. Använd tvål enligt anvisningarna:

 1. Väl blöt ditt hår.
 2. Ta tvål till huvudets rotszon och börja skumma gradvis, flytta till den främre delen och till templen.
 3. Sprid skummet över hela längden, slå håret med fingret ett tag.
 4. Skölj med varmt vatten, applicera en närande eller regenererande balm.

Tjära tvål rekommenderas för användning 1 gång per vecka.

Tvättmedel

Tvål är känd för sin sammansättning: mättade fettsyror interagerar perfekt med håret, omsluter varje hår och skapar en tät skyddande film på den. Administreringssättet skiljer sig från tarry:

 1. "Shave" tvål med en kniv eller rakhyvel i en skål. För en tvättning av huvudet är 5-7 g tillräckligt. spån, om håret är långt - 10-15 g.
 2. Häll flisen i 200 ml varmt vatten, rör om noggrant tills det skumbas.
 3. Tvätta basalzonen och separera längden med tvålvatten. Skölj håret.
 4. Applicera en fuktgivande mask eller balsam.

Användningsfrekvensen överstiger inte 1 gång per vecka.

Om problemet med mjäll för dig har större vikt än problemet med uthållig lukt av lök, är behandlingen av hårbotten med lök avkok lämplig. Den är gjord enligt följande:

 1. Skala skalen från 5-7 lökar.
 2. Doppa den i vatten och koka till kokning över hög värme. Koka i 3 minuter, låt sedan buljongen svalna och smälta. Efter 30 minuter är kompositionen klar.

Löksköljning appliceras varannan dag tills mjäll försvinner.

Om avkoket är för besvärligt för dig, gör en mask. Det kommer att ta 1 stor lök, skalad av skalet. Mala den i en mixer och lägg ett lager av lökmassa på rotzonen. Wrap huvudet i plast och en handduk. Lökmaskens varaktighet från 40 minuter till en timme.

aspirin

Ta 3 aspirintabletter, slipa, lägg till hårbalsam. Applicera den resulterande kompositionen i form av en mask och håll i 7 minuter. Överdriv inte det - den övertid som föreningen spenderar på huvudet leder till brinnande hår, förstörelsen av deras struktur. Resultatet av att använda masken är synligt efter det första förfarandet.

Viktigt: Aspirin kan bara användas på fet hårbotten. Använd inte acetylsalicylsyra för tunt och svagt hår för att undvika skador.

nässla

Nässla är ett bra sätt att bli av med mjäll i hemmet. För att förbereda avkoket, ta 200 gr. torra eller färska örter, fyll den med 1 liter vatten och koka. Tid för tinktur - 5 timmar. Därefter är "nässläkare" redo att användas.

Bra att veta: Nässelfunktionen behandlar inte bara mjäll, utan stärker även håret, fuktar det och ger en hälsosam glans. Använd det med varje tvätt och se det första resultatet i en vecka.

Det är dags att vänja sig: aloe är en mångsidig läkare. För att effektivt bli av med mjäll måste du smita juice från mjuka köttiga bladen i hårbotten två gånger om dagen. Som regel går mjäll bort efter två veckor.

vinäger

Vinäger återställer helt syra-basbalansen i håret. Det omsluter varje hår, bildar en förstärkande film.

Späd 3 msk. skedar vinäger till 250 gram varmt vatten och skölj håret. Spola inte kompositionen inom de närmaste 8 timmarna. Procedurer är tillgängliga för att utföra 3 gånger i veckan i 3 veckor. Efter denna tid återstår mjäll oftast.

Läsarnas recept

Våra läsare kunde inte förbli likgiltiga och skickade hundratals mjäll recept som hjälpte dem att övervinna problemet hemma. Vi kommer att publicera de mest populära formuleringarna, vilket utan tvekan kommer att hjälpa till att klara ett känsligt kosmetiskt problem:

 • Blanda 1 äggvita, 1 msk. sked senapolja och 1 msk. sked senapspulver. Applicera kompositionen på hårrötterna och håll i 40 minuter utan att täcka. Tvätta av utan att använda schampo. Det är bättre att göra en mask för natten, eftersom det torra håret lämnar en oljig glans från oljan, som kan avlägsnas under morgonen shampooing.
 • Blanda 1 msk. sked senap och 1: a. en sked citronsaft. Applicera på hårrötter i 20 minuter, täcka. Masken kännetecknas av en liten brännande känsla.
 • Värm 2 matskedar flytande honung i ett vattenbad. Tillsätt 50 gram gröna lök, 1 äggula och 20 gram kokosnötolja. Sprid kompositionen i längd under 1 timme. För långa hårförhållanden fördubblades.
 • Ta en cool hemlagad kefir och fördela över hela längden på håret. 50 gram kefir blanda med 6 droppar citronsaft, gnugga in i rötterna. Lämna kompositionen på huvudet i 40 minuter och försiktigt omsluta huvudet i ett uppvärmningslock.
 • Brew 2 teskedar av krossade humlekottar i 50 ml vatten och applicera våt på huden i 20 minuter. Tvätta av.
 • Blanda 2 tsk alkohol, samma mängd ricinolja och 3 droppar orange eterisk olja. Håll masken i 15 minuter, skölj med schampo.
 • Blanda solros- och havtornsolja i förhållandet 1: 6. Håll på huvudet i 1,5 timmar. Före tvättning, applicera hårbalsam i tre minuter: efter det kommer oljan att tvättas utan problem.
 • Applicera färsk betorjuice till rötterna. Håll en timme utan uppvärmning. Skölj med kallt vatten med vanlig schampo.

OBS: Kroppens reaktion på varje komponent i maskerna är strikt individuellt. Utför ett preliminärt allergitest.

Det finns många lösningar för behandling av mjäll: det är viktigt att förstå att en kosmetisk sjukdom som orsakats av felaktig vård eller kortsiktiga störningar i kroppen lätt kan botas på egen hand. Mjölk som orsakas av allvarlig sjukdom kommer att passera efter att grundorsaken har tagits bort. Vi hoppas att artikeln hur man kan bli av med mjäll hemma snabbt och effektivt var till hjälp för dig.Nästa Artikel
Hur man behandlar psoriasis i hårbotten