10 sätt att öka hårväxten


Långt, flytande, välskämt hår - drömmen om varje tjej. Tyvärr har det moderna livet i megacities, stress och ekologi en negativ inverkan på kvinnornas hårstruktur och drömmen om en lyxig "to toe" spit förblir oförfylld. Vad ska jag göra för att växa hår snabbare? Om du är fast besluten att få en önskan att bli sant, dra nytta av vår rådgivning.

Vad man ska göra för att växa hår snabbare

 1. Tidigt trimning av tipsen. Oftast kommer resor till frisören (var 6-8 veckor) att spara dig från ett sådant problem som "split ends". Håren på spetsarna som påverkas av mekaniska och temperaturfaktorer blir smalare över tiden och tenderar att förfalska varandra, därför måste de avbrytas periodiskt. I motsatt fall kommer problemet bara att bli värre.
 2. Särskild vård efter en dusch Hårvågar är särskilt sårbara efter schamponering (hett vatten "steamar ut" sin struktur, gör dem mer bräckliga och oskyddade). Därför, om möjligt, kamma inte torrt hår - detta kommer att bidra till att bevara hälsa och skönhet. Om omständigheterna gör att du klarar för tidigt, använd en bred kam - det här är det säkraste alternativet.
 3. Ned med aggressiv torkning En varmluftsdroger har en skadlig effekt på krullarnas struktur. Förhöjda temperaturer orsakar brist på fukt i hårbotten och stimulerar torrheten. Så här torkar du håret så att det växer snabbare och ser frisk ut - Torka håret naturligt, vara utomhus och inte använda någon teknik.
 4. Essentiella och vegetabiliska oljor För att ha krullar som kan ge beundran, krävs ytterligare insatser. Gnugga den uppvärmda oljan (2-3 droppar eterisk olja per 1 matsked vegetabilisk olja eller bara kokosnötolja), hårfolliklar en gång i veckan kommer att ha en fördelaktig effekt på ditt utseende och hårväxt - sken, skönhet, hårstyrka lämnar inte någon likgiltig (glöm inte att tvätta av kompositionen med schampo efter en halvtimme). Stärka effekten av användningen av receptet kan vara uppvärmd komposition eller värma huvudet med en scarf eller tygduk. I kampen mot torrhet visade sig oljor vara effektiva: ylang-ylang, rosmarin, lavendel, apelsin, enbär. Att ta bort glans är idealisk: salvia, citron, eukalyptus, tall. Ta reda på mer om de fördelaktiga oljorna från artikeln "Topp 8 oljor för friskt hår".

Vad gör du för att växa håret snabbare? Vilken vård för dem ger ett bättre resultat? Vi väntar på din feedback och kommentarer!

Vad man ska göra för att växa hår snabbare och tjockare

Det kvinnliga kön är alltid mycket försiktig med sitt utseende, med den viktigaste punkten är hårvård. Idag orsakar gles, sprött och tråkigt hår skräck hos sina ägare, men med rätt tillvägagångssätt och viss omsorg kan du drastiskt ändra tillståndet och utseendet på även det mest problematiska håret.

Långt, tjockt, vackert och friskt hår idag är en skönhetsstandard. Men inte alla kan skryta med sådana naturliga håregenskaper och lider av skört, sparsamt hår som samtidigt växer ganska långsamt. Detta problem är ganska vanligt hos många kvinnor, de faktorer som kan uppstå kan vara mycket olika. Samtidigt kan du känna till de speciella metoderna, använda de nödvändiga verktygen, så att du kan få fantastiska resultat och få önskad tjocklek, skönhet och längd på håret. Så vad ska man göra för att växa hår snabbare och tjockare?

Tjockt hår: hur man uppnår resultat hemma

Problemet med sällsyntt hår kan lösas på kort tid, men det är nödvändigt att följa vissa regler, varefter du kan göra ditt hår starkare och tjockare, vilket ökar deras densitet och volym.

Regler som hjälper till att göra håret tjockt utan hjälp av specialister:

 • Det är nödvändigt att använda kamar av naturmaterial och helt eliminera metallborstar.
 • Ska ge håret fullt skydd mot exponering mot ultraviolett strålning. Det är nödvändigt att vägra att besöka solarium och, om möjligt, i soligt väder, ha på sig en hatt;
 • Shampooing bör utföras enbart på dess förorening. Du bör inte lyssna på råd från experter som begränsar shampooing till en viss ram, utan att ta hänsyn till egenskaperna hos en viss hårtyp.
 • Flera gånger om året kan du använda vitaminer, helst ett komplex som främjar hårväxt och densitet.
 • Använd inte hårtork, strykjärn, tång och curling. Med brådskande behov kan du använda curlers.

Dessa regler tillåter dig att ta med hår i ordning och uppnå den nödvändiga densiteten. Dessutom kan allt detta lätt observeras hemma, så spendera inte pengar på frisörer och proffs.

Hur man löser situationen om håret växer långsamt

Om håret växer ganska långsamt, har inte önskad tjocklek och ser tråkig ut - det här är ingen anledning att vara upprörd. Idag kan problem av detta slag lätt lösas genom att delta i den naturliga processen, så att säga. För att håret växer snabbare och samtidigt har den nödvändiga volymen, de var starka och friska, de behöver lite hjälp, och detta kan ske med hjälp av speciella masker. Tabellen nedan visar typerna av masker, proportioner, metod och användningstid.

Vad du behöver göra för att växa hår snabbare hemma

Kvinnlig skönhet är ett paradis för mäns blick och helvetet är för manliga själar. Vacker kan bara kallas en välplejad kvinna, och det finns inget att göra med ansikts naturliga egenskaper, läpparnas linjer... Vi väljer vilken effekt eftersmaket ska lämna bakom sig.

Hår är en av huvudindikatorerna för kvinnlig skönhet. De är dyra dekorationer, ge speciell charm och nåd till det rättvisa könet. Långt, glänsande, tjockt hår är en dröm för var och en av oss. Naturligtvis är det väldigt få personer som är utrustade med sådan talang, förutom dödar vi oss själva vår krullas hälsa, utsätter dem för värmebehandling, uppfinnar komplicerad styling med olika medel och material. Och ofta tar vi situationen till den punkten att håret förlorar sin vitala aktivitet. De blir torra, tråkiga, fula och faller också intensivt ut och växer inte alls.

Tillväxtprocessen påverkas av många externa och interna faktorer:

 • brist på vitaminer
 • dåliga vanor
 • påkänning;
 • felaktig, dålig kost
 • mekanisk skada;
 • sjukdomar av olika slag;
 • genetisk predisposition (sällan hittad).

Därför bör du börja med att granska din livsstil och kost. Och vi kommer att avslöja alla hemligheter av hårvård och tillväxt, vilket i sin tur hjälper dig att bli ännu mer attraktiv och utmärkt.

Hur accelererar hårväxten hemma

 • Gör det en regel att skära tipsen, om inte alla, då minst en gång varannan månad. Inte trimmad, splittrade ändar, provocera mer håravfall och ser inte snyggt ut.
 • Gör en massage på huvudet med en speciell massör eller med hjälp av uppvärmd olja, som måste gnidas över hela ytan av hårbotten. Vilken som helst fuktgivande, mjukgörande olja kommer att göra (olivolja, kokosnöt, jojoba...);
 • En gång i veckan, använd äggvita i stället för en hårmask. Separera de vita från yolkarna, piska försiktigt proteinmassan och applicera på hela längden av hår och rötter i 5-15 minuter, skölj sedan noggrant med vatten. För kort och medium hår är ett protein tillräckligt, för länge flera;
 • Kamma håret ordentligt! Inte vått, men något torkat, annars kommer du att skada hårsäckarna. Använd en kam med stora tänder, helst trä eller annat kvalitetsmaterial.
 • Ät mer proteinmat (kött, ägg, fisk, frukt, grönsaker);
 • Använd masker och hårbalsam. De närmar håret med nödvändiga element och ger en hälsosam utseende och glans, samt underlättar den hatade kamningsprocessen av alla. För att förbättra effekten kan de lägga till essentiella oljor som stimulerar tillväxten.
 • Potatisavkok - ett bra hår sköljning. Det är nog att tvätta sina huvuden eller skölja dem efter tvättning, deras hår blir felfilt, silkesligt;
 • Tvätta håret inte mer än två till tre gånger i veckan. Om tvätt sker varje dag, tvättas en skyddande, naturlig film av håret och de utsätts för några skadliga faktorer.
 • Missbruk inte stylingprodukter. Skum, lacker, geler, mousser torkar ut håret, och i detta fall kan du glömma tillväxten.
 • Sova med håret lös eller med en litet snett, lös bunt. Om ditt hår är hårt, kommer du att skada dem under sömnen.
 • Bär en hatt, hatt. Låt inte håret överkylas eller överhettas. Undvik långvarig exponering för solen, i kylan utan hatt.
 • Mindre stress! Dansa, spela sport, lyssna på avkopplande musik etc.

Glöm inte något hår - du behöver ett individuellt tillvägagångssätt! Med tanke på hårstrukturen, tjocklek, tjocklek. Det faktum att en person kan vara helt missnöjd med en annan.
Det finns inte alltid ett ekonomiskt tillfälle att använda yrkesmässiga medel, och bland de lediga finns kvaliteten sällan. Därför överväger vi de naturliga, inte dyra alternativen som du kan göra med egna händer.

Masker för hårväxt hemma: recept

Brödmask

I en liter varmt kokt vatten suger du massan av svarta brödhalvdelar, efter en timme tar du bort de återstående fasta delarna (om det finns någon), gnugga blandningen på rötterna med ett gott gnidning, wrap huvudet med en handduk, vilket ger effekten av ett bad. Tvätta håret väl och låt det torka.

Senapsmask

Tvål en matsked senap i 100 ml kefir i 15 minuter. Vi applicerar endast på rötterna, vikar huvudet i 15 minuter, det måste finnas en liten brännande känsla, om du känner för stark en brännande känsla, är det nödvändigt att tvätta omedelbart av det för att undvika skållning av ytan på huvudet. Skölj med rent, varmt vatten utan schampo.

Ölmask

I en halv liter mörk öl suga 200 gram rågbröd i en timme innan den blötläggs. Slå sedan massan med en mixer. Applicera i 40 minuter för att städa håret, tvätta av med varmt vatten.

Peppermask

En matsked av peppertinktur, citronsaft, honung, burdockolja och 1 äggula tills det är slät. Applicera blandningen på rötterna och på hela håret, vi wrap huvudet i ett paket i en timme (om det inte finns någon känsla av obehag), och tvätta sedan av det.

Burdock mask

Kockolja + lökjuice + honung + flytande tvål i samma kvantiteter, blanda noggrant. Vi tvättar locken med lösningen och applicerar den på rotsystemet med massagebevegelser, gå i ca två timmar, tvätta sedan huvudet med citronlösning för att neutralisera lukten av lök och tvätta den med rent vatten.

Söt mask

1 ägg + honung och vegetabilisk olja (i lika stora mängder, beroende på hårets längd) blandas noggrant och smutsas på huvudet i 20-30 minuter. Det kommer att bli en känsla av värme. Skölj väl med vatten och schampo. Använd 1-2 gånger i veckan.

Jästmaske

1 protein (piskat i skum) + 1 matsked torr jäst. Massera huvudet, applicera blandningen, sätt i en handduk i 1 timme. Tvätta av med schampo.

Oljemask

I samma mängd blandar vi burkolja, olivolja, ricinolja (något uppvärmd) och tillsätt E-vitamin (i flytande form). Vi ansöker på huvudet, med särskild uppmärksamhet på rötterna och de tips vi värmer, tålar i minst en timme. Tvätta av med varmt vatten och schampo.

Lökmask

Lökmask: 1 matsked honung + gruel av två lökar, blanda och applicera på hår i 30-40 minuter. Tvätta av med citronsaft.

Vitaminmask

3 teskedar Dimexidum + oljev vitaminer A, E, D 1 tesked + vitamin B12 (ampull) + 1 tesked olja + 1 tesked ricinolja + 2 tesked citronsaft. Vi blandar allt väldigt noggrant, lägger det på hårrötterna, sätter det i en film och en terryhandduk ovanpå. Håll timmen intensivt tvätta av.

Varning! Denna mask kan inte användas under graviditet och amning såväl som personer med lever- och njursvikt.

Lermask

Vitlera främjar hårtillväxt, säljs i ett apotek. Torka på påsen med vatten till konsistensen av tjock gräddfil och applicera på fuktigt hår i 15 minuter, massera hårbotten lite, tvätta av lånet med vatten. Om du har mjäll, använd gul lera.

Förutom att någon mask kommer att skölja hår med infusioner av nässla, hoppa, kardborre, kamille, salvia. De kommer att skapa ett starkt skal även det tunnaste håret.

Hur man odlar långt hår hemma

I allmänhet beror hårväxten på folliklarnas aktivitet, som i vissa skeden av vårt liv ibland sover, väcker sedan, så denna process sker på olika sätt för alla.

För att vakna folliklarna är det nödvändigt att stressa hårbotten så lite som möjligt. Det är värt att glömma hårda hårborstar, metall hårnålar och snäva elastiska band. Och också att överge de heta stylingapparaten (hårtorkar, curlers, strykjärn, curling).

Använd endast naturliga produkter för vård. Normal sömn och rätt konstruktion av dagen, påverkar även ditt hårs tillstånd.

Om du har någon form av sjukdomar (hormonell, dermatologisk, vaskulär...), först avlägsna dem, och först då börja växa, eftersom många droger kan påverka hår, hud, naglar negativt.

Drick särskilda vitaminkomplex för kvinnor. De innehåller alla nödvändiga mineraler för att berika hela organismen. Kamma minst två gånger om dagen! Denna process väcker också folliklarna och ökar blodflödet. Följ de tips du läste från vår artikel.

Kom ihåg! Endast hälsosamt, välskött, starkt hår - kan utstråla skönhet. Spara inte tid, för livet är ett permanent arbete på dig själv!

Sätt att snabbt växa tjockt och friskt hår

Alla älskare av långa krullar har åtminstone en gång i sitt liv letat efter, och smeder håret så att de växer snabbare. Om så önskas, kan du i sex månader öka längden med 12 cm. Det finns flera effektiva sätt.

Hur man snabbt växer hår hemma

Vård av hår bör vara omfattande. Inkludera regelbunden användning av hemlagade masker, kosmetika av högsta kvalitet. Drick en kurs av vitaminer, följ kosten. Dessa åtgärder kommer att förlänga håret minst 2 cm per månad.

Mottagande av vitaminer och preparat

För att odla ditt hår så snabbt som möjligt måste du dricka medicinsk utrustning från en månad till sex månader. Pantovigar, Complivit-Shine, Perfectil gör ett bra jobb med uppgiften. De inkluderar vitaminerna A, B, C, E, spårämnen.

Balanserad näring och vattenförbrukning

För att växa hår hemma snabbare måste du äta en mängd olika livsmedel. Hårda lågkarbo dieter har en dålig effekt på håret. Kroppen förlorar vitaminer och spenderar sina reserver för att upprätthålla immunitet.

Det är viktigt för hårväxt att äta färska grönsaker, frukter, nötter. Inkludera fisk, kött, gröna i menyn. Drick minst 6 glas vatten om dagen för att få den nödvändiga fukten.

Recept Masker för hårväxt

Hemmagjorda verktyg hjälper till att öka längden på beställningen. De är gjorda av naturliga ingredienser, så de är mycket användbara. Masker för hårväxt bör ske i 2-3 veckor i 3 - 4 månader.

senap

Det ökar blodflödet till hårbotten, vilket förbättrar hårsäckens näring. Under appliceringen av masken finns det en stark brinnande känsla. ta:

 • 1 msk. l. torr senap och olivolja;
 • 2 msk. l. varmt vatten;
 • 1 tsk. socker;
 • äggula.

Framställning av masker för hårväxt:

 1. Blanda ingredienserna.
 2. Applicera på hårets rötter och varma med en hatt.
 3. Skölj med kallt vatten efter 15-20 minuter.

Med peppar

Detta är ett annat verktyg som stimulerar hårväxten. Brinnande tinktur måste blandas med olja eller vatten. ta:

 • 1 msk. l. burdock olja och peppar tinktur;
 • 1 tsk. konjak.

Framställning av masker för hårväxt.

 1. Anslut komponenterna.
 2. Gnugga in i rötterna, tvätta av efter 20 minuter.

bröd

Crumb grå hjälper till att klara av håravfall och brittleness. ta:

 • 200 ml av någon växtbaserad infusion;
 • 1 tsk. vitamin A;
 • krossat brunt bröd.
 1. Rör om ingredienserna, lämna i 15 minuter.
 2. Applicera på hela längden och hårrötterna, bära en plastlock.
 3. Skölj med vatten med 1,5 timmar.

Kockolja

Detta är ett bevisat botemedel mot behandling och tillväxt av hår. Det kommer att ta:

 • 1 msk. l. burdock olja;
 • 1 tsk. flytande honung.
 • äggula.

Framställning av masker för hårväxt.

 1. Blanda komponenter, gäller hela längden.
 2. Tvätta av i 3 timmar eller lämna över natten.

söt

Chokladmaskan förbättrar även tillståndet och stimulerar hårväxten. ta:

 • banan;
 • mörk choklad;
 • 1 tsk. honung och mjölk.

Beredning och applicering av masken för tillväxt.

 1. Smält kakelarna, ät banan med en gaffel.
 2. Lägg till resterande komponenter.
 3. Kyl kompositionen, applicera på våta strängar under filmen.
 4. Håll 45 minuter.

jäst

Masken stärker håret, slutar håravfall, stimulerar tillväxten. ta:

 • 40 gr. våt jäst;
 • 2 msk. l. mjölk;
 • äggula;
 • 1 tsk. olivolja.
 1. Värm upp mjölken, späd jästen.
 2. Lägg till resterande produkter, smörj trådarna.
 3. Skölj, skölj med ättiksyra.

vitamin

Hårfolliklar behöver regelbunden näring. ta:

 • 1 msk. l. mandelolja, en lösning av vitaminerna A, E.
 1. Blanda ingredienserna.
 2. Applicera kompositionen, skölj efter en timme.

Med lera

Masken ökar hårväxten, ökar volymen, eliminerar mjäll. Det kommer att ta:

 • 2 msk. l. blå lera;
 • varmt vatten.
 1. Lös upp lera till konsistensen av gräddfil.
 2. Behandla rötterna och hårlängden.
 3. Skydda med en plastlock, varm.
 4. Skölj efter en halvtimme.

lök

Masken är effektiv, men kan lämna en egen lukt. Det kommer att krävas:

 • 3 msk. l. lökjuice;
 • 1 msk. l. olivolja;
 • 1 tsk. honung.
 1. Blanda komponenter, massera in i rötterna.
 2. Skölj med schampo efter en timme, skölj med örtkokning.

Med dimexidum

Verktyget ökar blodcirkulationen, torkar hårbotten. ta:

 • 3 msk. l. mandelolja.
 • 1 msk. l. Dimexidum.
 1. Värm oljan, tillsätt den återstående komponenten.
 2. Behandla rötterna, varma.
 3. Skölj huvudet efter 1,5 timmar.

På gräs avkodningar

Maskros förbättrar ordningens skick, accelererar hårväxten. ta:

 1. Blanda ingredienserna.
 2. Insistera en halvtimme, cool, stam.
 3. Gnugga in i rötterna, skölj inte.

Vårdfunktioner för snabb hårväxt och hälsa

Förutom maskerna måste du köpa högkvalitativa tillbehör och kosmetika, lämpliga för hårtyperna. Hon behöver regelbundet shampooing och konditionering. Systematisk hårvård bör omfatta en hårbottenmassage som accelererar blodcirkulationen.

Skölj inte sköljet med kallt vatten, ättika eller örter. Förfarandet ger håret glans, läker henne. Vi kommer att dölja hur man gör håret växa snabbare och bättre.

Välja rätt vårdsprodukter

Under inköp av schampon guidad av kompositionen. Det bör ha ett minimum av mineraloljor, parabener och formaldehyd. Användbara kosmetika inkluderar naturliga ingredienser, svavel, zink, salicylsyra.

Användning av luftkonditioneringsapparater

Verktyget skapar en skyddande film på strängarna och hjälper till att kamma dem. Den appliceras på vått hår och håller 2-10 minuter. Balsammen ser efter en frisör, gör den briljant, stör broderi.

Fördelarna med oljor

Produkten är lämplig för tjejer som vill ha ett långt, tjockt och hälsosamt hår. En stor mängd vitaminer finns i olivolja, kokosnöt, burdock, mandelolja. Masker med det här verktyget rekommenderas att göra minst två gånger i veckan.

Välja rätt kam

Behöver köpa flera typer av tillbehör. De vanligaste massagerna, borstningen, kammen. Optimal material - ebonit, kol, trä.

Regelbundenhet av tvättfrågor

Förfarandet bör utföras eftersom håret är förorenat. Om de är oljiga på kvällen måste de tvättas varje dag. För sällsynt användning av schampo kan orsaka seborisk dermatit eller förlust.

sköljning

Efter tvättning, använd ättika för att stänga hårvågorna. Det borde inte vara starkt. Det ideala förhållandet mellan vatten och vinäger - 4: 1.

Herbal decoctions av calendula, coltsfoot, kamille, nässla mätta strängar med mikroelement, förhindra deras bräcklighet och torrhet. Det är inte nödvändigt att tvätta verktyget från huvudet. Skölj med kallt vatten för att lägga till glans kommer att gynna ditt hår.

Användbara tips för att odla krullar

För att få håret i midjan räcker det inte att bara smita huvudet med användbara masker. Tillvägagångssättet bör vara omfattande. Var uppmärksam på din frisyr, välj rätt sängkläder, eliminera stress och regelbundet trimma tipsen.

Fördelarna med huvudmassage

Strängar växer snabbt om folliklarna får tillräckligt med näring. Detta underlättas av massage, vilket förbättrar blodcirkulationen. Proceduren rekommenderas minst tre gånger i veckan. Massage ditt huvud i riktning från toppen av huvudet till baksidan av huvudet. Sammanfattningsvis utföra tappningseffekterna, men tillåter inte syre. Massagen ska vara ca 5-10 minuter.

Trimming tips

För att odla långt hår klipp det regelbundet. Ändarna kommer att sluta skära, och frisyren kommer att se tjockare ut. Varannan månad rengör du några millimeter med het sax.

Avstående från "svansar"

Denna frisyr kan orsaka allvarliga hårskador. Särskilt om du stramar dem väldigt tätt. Blodcirkulationen av glödlamporna är störd, så låsen får några näringsämnen, de börjar bryta ner och tunna.

Vila från stapling och aggressiva medel

Curls kan inte växa snabbt, om du ständigt använder en hårtork, heta tångar. Under påverkan av höga temperaturer och lacker med stark fixering förlorar låsen fukt, torka, bryta. Begränsa dessa manipuleringar eller använd en speciell spray för värmebeskyttelse.

Välja sängkläder

Det rekommenderas att sova på silkpuddar så att håret inte klämmer fast vid dem under sömnen. Bomull som är grovare. Krullar kommer att vara trassliga, avskyvärda i klumpar.

Inga handdukar på mitt huvud

Flickor efter en dusch slingnar ofta en turban. Vi måste bli av med denna vana, eftersom håret förlorar luft, kan vara förvirrad och bruten. Det är bättre att försiktigt blotta strängarna med en handduk, men gnugga dem inte hårt.

Undvik stress

Permanenta nervförlopp påverkar håret negativt. Det kan finnas hormonellt misslyckande, vilket leder till allvarliga problem upp till skallighet. Kroppen spenderar resurser på återhämtning, inte på frisyrens skönhet.

Rekommendationer trichologer och frisörer på växande hår

Experter vet vad man ska göra och hur man smiter strängar så att de växer snabbt. Trichologists rekommenderar att godkänna tester innan de utför förfarandena. Kanske strängarna växer långsamt på grund av hormonproblem.

När en tjej säger: "Jag vill ha långt hår", rekommenderar experter att förbättra vården av mesoterapi, procedurer med kväve. Du måste vara försiktig med mediciner. Innan du använder dem, kontakta en terapeut.

Om du gillar det - dela med vänner:

Hur får håret att växa snabbare?

Vill du snabbt växa hår efter en misslyckad frisyr? Då kommer våra råd att vara till nytta för dig!

1. Trim ändarna oftare.

Ironiskt nog är sax din vän i frågan om att växa hår. "Det viktigaste är att inte klippa för mycket", säger stjärnstjärnist Mark Townsend (som är betrodd av hennes frisyr Ashley Olsen (31) och Diane Kruger (41)). - Be din mästare att bokstavligen rengöra några millimeter (högst tre). Och då har du alltid starka och hälsosamma tips, och ditt hår som helhet kommer att växa snabbare. "

2. Använd alltid balsam

"Balsam hjälper till att" lödda "håret efter tvättning, vilket innebär att de inte kommer att försämras och bryta, vilket innebär att chanserna att växa hår kommer att fördubblas", säger Mark.

3. Gör masker och använd oljor oftare.

En luftkonditionering kommer inte räcka till. Stylister rekommenderar att man lägger till masker och oljor. "Jag råder alla till mitt personliga recept: Blanda 1 kopp orefinerad kokosolja med 1 matsked almondolja, macadamia och jojoba. Du lägger blandningen på håret och lämnar i 10 minuter och tvättar sedan, "rådgör Mark Townsend. "Om du gör masker är det inte för dig. Var uppmärksam på burkolja - det är den mest populära och verkligen främjar hårväxten, säger Danila Mileev, ambassadör Kérastase.

4. Skölj håret med kallt vatten.

"Det hjälper verkligen att växa hår och hålla långt hår i gott skick," sade Townsend. "Kallt vatten släpper ut det yttre hårskiktet och hjälper till att förhindra fuktförlust."

5. Leta efter "rastishku" i kompositionen av hårkosmetik

Det finns många specialverktyg för att stimulera hårväxten. Naturligtvis måste du välja dem och fokusera inte bara på märket "påskyndar tillväxten" utan även på kompositionen! "Listan över komponenter måste innehålla aktiva ingredienser som koltsfoot extrakt (det förbättrar blodcirkulationen), yarrow (toner och stärker väl), cinchona träd (reglerar metaboliska processer)", noterade Kirill Grishkin, Generik tekniker.

"Sprayer, schampon och ampuller med mentol eller peppar är också bra. De kommer att förbättra blodcirkulationen och nutritionen hos glödlamporna och stimulera tillväxten, "betonar Katya Konoreva, konstdirektör för Go Coppola Nikolskaya.

6. Bär inte en handduk på håret

"Även en supermjuk badhandduk kan" bryta "ditt hår, säger Townsend. "Bättre efter tvätt, torka dem torrt försiktigt (utan att gnugga dem) och föredra mikrofiberhanddukar."

7. Använd silke och satin örngott

Glöm bomulls sängkläder - det gör ont i ditt hår. Det finns mer lämpligt slät tyg som inte kommer att orsaka friktion.

8. Glöm kammen med "järn" högen

"Använd" högerkammen "från naturliga mjuka borstar, kamma inte vått hår och de kommer inte att falla ut och börjar växa ca 1-2 cm per månad, som förväntat, säger ambassadör Kérastase.

9. Inga svansar

Endast disheveled bunches eller lös hår. Du förstår dig själv - hårt tuggummi kommer bara att bryta håret.

10. Ordna dina hårlov

Det är så sällan som möjligt använda heta verktyg, och glöm inte att gå till skönhetssalonger för hälsosam vård. "En gång i månaden och en halv är det lämpligt att göra professionella förfaranden som syftar till håråterställning", konstaterar Nadezhda Zhulei, senior tränare vid Nioxin. - Det är bättre att använda mjukskal utan aggressiv mekanisk påverkan. Och hemma, för att behålla detta resultat med hjälp av kylnings- och uppvärmningseffekt, till exempel med mint, mentol och nikotinsyra. Idealt sett bör de kombineras för att förbättra cirkulationen. "

11. Följ en speciell diet.

Med hår, som med en siffra: Jag åt inte rätt - och skriv var borta. "För att öka tillväxten, skulle det vara bra att balansera din kost, luta på protein - ett perfekt byggmaterial för vårt hår", säger Vladimir Makarov, expert på Perfleor.

"Olika vitaminer och kosttillskott kommer också att vara användbara," tillade Danila Mileev, ambassadör Kérastase. "Men kom ihåg att de kommer att ge en tillfällig effekt: Om du slutar ta det, kommer processen att sluta."

12. Sluta vara nervös

Vi förstår att det är lätt att säga - att göra det svårt. Men om ditt liv kommer att få mindre stress kommer ditt hår att växa bättre och snabbare.

Hur får du håret att växa snabbare

Oavsett stilrena och fashionabla hårklippningar uppfattas inte av frisörsgemenskapen, en tjej med långt hår ser fortfarande mer feminin och mer attraktiv ut. Mjuka glänsande lockar till axelklingorna och nedanför för många av de svagare könen visade sig vara en omöjlig dröm. Av någon anledning, vissa tjejer växer hårlängd är inte svårt, medan andra behöver lägga mycket ansträngning. Vad ska jag göra för att växa hår snabbare?

Vad bestämmer hårets tillväxt

För att förstå hur man växer hår måste man först ta reda på vad deras tillväxt beror på. Det finns skäl som tyvärr inte kan påverkas:

 • genetik, det vill säga ärftlighet
 • kronisk sjukdom, utarmning av kroppen
 • hårstruktur - glatt hår växer visuellt snabbare än lockigt hår.

Den positiva nyheten är att de flesta anledningarna som saktar hårväxten kan elimineras. Vissa av dem elimineras enkelt och snabbt, medan andra tar mer tid. Det här handlar om:

 • avitaminos, obalanserad näring, diet;
 • glida med ett urval av vårdprodukter;
 • tvätta håret med hårt vatten;
 • sjukdomar i hårbotten - seboré, psoriasis;
 • exponering för skadliga ämnen - nikotin, alkohol, förorenande partiklar i luften, ultraviolett strålning;
 • känslomässig instabilitet, humörsvängningar, depression, stress;
 • hårdskadande åtgärder - värmehärdande, lindning, sova med ett vått huvud, felaktig torkning av trådarna efter tvättning, bära syntetisk huvudbonad (statisk elektricitet), hårda frisyrer.

I genomsnitt växer håret med 1-1,5 centimeter per månad. Det är möjligt att accelerera hårväxten till 2-2,5 centimeter - det kommer inte att fungera längre med all önskan. Nu finns det många skrupelfria säljare, som främjar medel för påstådd snabb hårväxt - de lovar 10-15 cm per månad. Det här är bara en reklamfilm, utformad för personer med en stark önskan att snabbt få ett långt hårhår. Faktum är att ett sådant resultat är omöjligt.

Förfaranden för att återuppliva hårväxten

Åtgärderna som kan bidra till att öka krocktillväxten är mycket enkla. Det viktigaste är att de behöver utföras regelbundet. Resultatet kommer förstås inte att kunna se nästa dag. Men 1-2 månader kommer att visa om förfarandena var effektiva. För att snabbt växa hår, prova följande alternativ:

 1. Dagligt kammade hår i olika riktningar - för tillväxt och mot det. För denna trevliga och enkla procedur behöver du en lämplig kam. Det ska vara tillverkat av naturliga material som inte kommer att elektrifieras. Du kan ta en träkam med sällsynta tänder eller en massageborste med naturliga borstar.
 2. Självmassage i huvudet. Det är trevligare när en annan person ger dig en massage, men inte alla har möjlighet att besöka denna salong. Om du har barn, ge dem en massage - vanligtvis älskar barn att leka frisörer. Men du kan massera hårbotten själv. Kör fingrarna genom håret och massage din hårbotten i en cirkelrörelse flera gånger om dagen.
 3. Kontrastdusch för hår. Håret får inte tvättas med för varmt vatten, men kallt till sin fördel. Alternativ varm och sval dousing. Du kommer att se att håret inte bara kommer att förändras externt utan också börja växa snabbare.

Dessa förfaranden syftar till att öka blodflödet till hårsäckarna. Det beror på hur bra håret kommer att växa.

Hemlagade hårmaskor

Genom experiment har många recept tagits fram för att göra håret tjockare och växa så snabbt som möjligt. Bland dem, både enkla och komplexa. Självklart kan du fortsätta att experimentera och komma upp med något av ditt eget, men varför smutta på huvudet så hemskt, om det finns färdiga, beprövade recept.

Masker för hårväxt kan delas in i två typer - näring och uppvärmning. Den första är utformad för att återställa hårstrukturen, för att ge dem nödvändiga ämnen för konstruktion. Den senare, som namnet antyder, värmer hårbotten och därigenom förbättrar blodcirkulationen som är nödvändig för aktiv tillväxt.

Nutrition Mask Recept

Det enklaste är att använda vegetabiliska oljor. Det är inte nödvändigt att kombinera dem med något, du kan använda det som en monokomponent. Vilken olja som helst är bra för håret, men det bästa av allt är kokos, burdock, castor, linfrö. Det är nödvändigt att värma oljan så att den blir bekväm och varm. Applicera sedan på hårrötterna, massage med gnidningsrörelser och fördela en liten mängd olja på håret. I denna form kan de lämnas i 2 timmar. Tvätta av med varmt vatten och schampo.

Äggula kan tjäna som en monokomponent för masker. I Turkmenistan gnidade tjejer från tidig barndom gnugga äggula i hårbotten. Tidigare var de tvungna att ha på sig en fyrhårig frisyr, som de hade på sig en skullcap. Så var varje spott av turkmenska tjejer lika tjock som en kvinnas hand! Den fantastiska effekten av en enkel yolk, men naturligtvis spelar genetiken en roll.

Behöver inte några tillsatser mask av vit eller gul lera. Det räcker att göra "sur grädde" med varmt vatten och lerpulver och lämna blandningen på håret i 15 minuter. Den tvättas mycket lätt av med vanligt varmt vatten utan schampo.

Vi vänder oss till maskerna svårare. Välj något - de är alla värda att använda:

 1. 200 g rågbröd + 0,5 liter mörk öl. Blöt bröd i öl, rör om mush. Applicera på hårrötterna under en uppvärmd turban, skölj efter 40 minuter med varmt vatten utan schampo.
 2. 1 ägg + vegetabilisk olja + honung. Vi väljer proportioner med ögat, så att det räcker för hela längden på håret. Kompositionen appliceras i en halvtimme. Denna mask rekommenderas att göra 2 gånger i veckan. Tvätta av med varmt vatten med en liten mängd schampo.
 3. Torrjäst (1 msk.) + 1 piskat protein. Blandningen distribueras till hårrotsarna, inslagna, efter 1 timme, avlägsnas med vatten och schampo.
 4. Dimexidum (3 msk. L.) + kardborre och ricinolja (1 tim. L.) + Citronsaft (2 msk. L.) + B12 (en ampull) + oljelösningar av vitamin A, D och E (av te sked varje). Applicera på håret grundligt blandad blandning, linda med klibbfilm och en varm handduk i 1 timme. Väl tvättad med vatten. Masken har kontraindikationer: graviditetsperioden och amning, allvarliga problem med levern eller njurarna.

Herbal infusions, kefir, potatisstärkelse, majonnäs, äppelcidervinäger och andra improviserade produkter kan användas vid framställning av blandningar för masker. Dessa masker närmar håret med viktiga vitaminer och mineraler, som i sig förbättrar deras tillväxt.

Uppvärmningsförfaranden

Det finns flera masker som accelererar hårtillväxten hemma för flera applikationer på grund av dess förmåga att förbättra blodcirkulationen runt hårsäckarna. Även "dårliga folliklar" väcker, nya hår börjar växa och tillväxten av befintliga förbättras. Här är dessa underbara blandningar:

 1. Lökmask. Du kan bara använda lökjuice eller gruel, men resultatet blir bättre om du blandar löken rå med honung. Håll denna mask på håret i högst 40 minuter, skölj med schampo, skölj med vatten med ättika eller citronsaft för att eliminera kvarvarande lökbärnsten.
 2. Senapsmask. I en mild version blandas senapspulver med kefir till en lämplig tjocklek. Om du kan tolerera en starkare brännande känsla, måste senapspulver spädas med varmt vatten och socker eller honung läggs där - de kommer att öka värmen. Hur gör proceduren rätt? Du borde känna en brännande känsla, men det borde inte vara smärtsamt. Vi lämnar en sådan mask på hårrötterna i 15-30 minuter, skölj med varmt vatten utan hjälpmedel. Gör en senapsmask ska vara en gång i veckan i 1-2 månader.
 3. Peppermask. Den är beredd från farmaceutisk peppartinktur, som du bara behöver späda med vatten 1: 2 och applicera på hårrötterna en halvtimme innan du tvättar. I en komplicerad version tas tinkturen lika med honung, citronsaft, vegetabilisk olja och 1 äggula.

Användningen av folkmedicin för hårtillväxt tar tid och ansträngning. Men efter att ha sett det första resultatet kommer du inte att börja ångra om dina arbetskostnader. Hår kommer att tacka för intensivvård skönhet, glans och längd.

Användbara tips

Den önskade längden på krullarna kan uppnås endast genom ett integrerat tillvägagångssätt. För att växa håret snabbare behöver de fortfarande:

 • riktig, varierad diet - mager på bönor, nötter, fisk, grönsaker, frukter, spannmål och grönsaker;
 • emotionell balans - undvik stress, lär dig att reagera på allt lugnt;
 • sparsam vård utan att missbruka stylister, curlers och stylingprodukter;
 • tillräcklig vila och snabb sömn - försöka gå och lägga sig fram till klockan 23
 • måttlig fysisk aktivitet, sport;
 • vägran av dåliga vanor - cigaretter, alkohol;
 • regelbundet förebyggande av avitaminos med hjälp av farmaceutiska multivitaminer för hår - som Perfectil, Mertz Beauty, Pantovigar, Revalid, Fitoval, Vitrum Beauty.

Det är inte svårt att tillämpa dessa rekommendationer. Det enda som kan störa är latskap. Var tålamod, skäm bort ditt hår med närande masker, försök att göra en huvudmassage oftare. Och du kommer att se hur dina krullar börjar växa snabbare, bli tjockare och vackrare.

Fyra huvudfaktorer som påverkar hårväxten

Gör en kort hårklipp kan vara några minuter. Men att växa ett spett är en lång process som kräver noggrann vård av lock. Men så ivriga att påskynda hårväxten, för att få frisyren som du drömmer, snabbt.

Hur man snabbt växer långt hår: uppnå effekten för månaden

Vetenskapen hävdar att tillväxten av hår läggs genetiskt. De växer med 1-2 cm per månad. Men alla känner till situationen när längden på krullarna i flera månader nästan inte förändras. Det är ännu mer stötande när strängarna växer lite tillbaka, men deras tips är starka splittrade och de måste skäras. Och det händer också att håren växer till en viss längd och faller ut eller sönder.

I den här artikeln kommer du att lära dig hur du ska ta hand om ditt hår så att sådana situationer inte återkommer, och krullarna är friska för tipsen. Vi kommer att berätta:

 • hur man ordentligt bryr sig om ditt hår
 • Vilka vitaminer behövs för snabbare tillväxt av krullar;
 • hur man förbättrar blodcirkulationen i hårbotten, så att hårlökarna får förbättrad näring;
 • vad folk tecken du behöver veta för att inte av misstag sakta ner hårväxten.

Rätt hand om ditt hår hemma för kvinnor och män

Felaktigt utvalt schampo kan dränera krullarna och de blir torra. Brist på vitaminer kan göra håret svagt och leda till håravfall.

Frekvent färgning och perm påverkar också strängarnas tillstånd negativt. Överdryckning av locken med en hårtork och varm curling leder till delaminering av spetsarna.

Du kan undvika dessa problem om du använder dessa tips:

 1. Välj ett schampo som matchar din hårtyp. Nu, för sulfatvård finns sulfatfria huvudtvättprodukter tillgängliga. Glöm inte om balsam och masker för vård av krullar.
 2. Om du målar lockar, försök sedan byta till naturliga färgämnen (henna och basma) för att stärka locken. Om detta inte är möjligt, välj sedan tint balsams istället för resistenta färger. De förstör inte nästan hårstrukturen.
 3. Gör regelbundet Masochka för att förbättra rötternas näring. Hårmask för snabb tillväxt bör innehålla komponenter som förbättrar hårbotten i blodet.

Vilka vitaminer eller lösningar behövs för tjocka krullar: hur mycket att ta dem

Vitaminer bör finnas närvarande i produkter som behöver konsumeras dagligen, liksom i masker för att ta hand om lockar. Vad du behöver äta för att växa hår, kommer du att förstå om du vet vilka är de mest användbara vitaminerna för hår och vilka produkter de är.

Mottagning av användbara spårämnen

 1. Vitamin A gör krullarna starkare, lägger till dem, gör dem starka. Innehållet i ägg, smör, fisklever, morötter, torkade aprikoser.
 2. Vitamin B2 reglerar talgkörtlarna, stärker strängarna. Innehållet i öl, ägg, kål, bryggerjäst, tomater, vetex.
 3. Folsyra, dess brist leder till utseendet av tidigt grått hår och håravfall. Det finns i apelsiner, kål, spenat.

Vitaminer absorberas bäst av färska grönsaker och frukter. Om vissa livsmedel inte finns i kosten kan du ta vitaminkomplex. Apotekare gör speciella vitamintillskott för skönhetens skull och tillväxt. För att håret ska växa snabbare och tjockare, var noga med att göra masker för hår med vegetabiliska oljor, äggula av ägg och lägga till andra användbara ingredienser till dem. Du kan lägga till några droppar vitamin E till vegetabilisk olja. Det finns många sådana recept. Till exempel en mask för att driva hårrötterna.

Naturlig närande mask med vitaminer

För masochki ta 1 msk. l burdockolja och samma mängd mandel- och havtornsoljor. Rör och värm till 40 grader. Till dem tillsätt ett slagen ägg och blanda 1 ampull vitamin B12 och B1. Blandningen hålls på huvudet i 1 timme. Skölj med schampo.

Mask med vitaminer på örter avkok

1 matsked torkade blommor av kamille och nässla och 1 kopp burdockrot hälls med ett glas kokt vatten, kokas i 15 minuter och insisterade sedan i en halvtimme. Till den filtrerade buljongen tillsätt 1 msk. sked av E-vitamin och 1 kapsel vitaminer B12, A och äggula. Håll på krulltiden och tvätta med vatten och schampo.

Hur man gör håret längre med 20 cm: ett bra resultat för veckan

Det finns flera sätt:

 1. Huvudmassage. Det kan göras med hand eller med en massageborste.
 2. Med hjälp av masker, värmer hårbotten. Sådana produkter innehåller brinnande ingredienser: senap, rödpeppar, lök, vitlök. Mycket effektiv är en mask med dimexid för accelererad hårväxt.

Vad man ska göra för att växa hår snabbare: Top 30

Vem är inte bekant med situationen när hon har avskuren sitt långa hår och ett par dagar har glädjat vid den nya frisyrningen, börjar de känna sig ångra och drömma om att återvända till sina lyxiga långa krullar? Att odla dem igen är dock inte en lätt uppgift. Vi måste armla oss med tålamod! Vad man ska göra för att växa hår snabbare kommer du att lära av vår artikel.

30 tips för att växa hår snabbare

1. Trima ändarna av håret varje 1,5 -2 månader.

Det här rådet kan tyckas konstigt: varför behöver du trimma håret om du vill odla det? Det är viktigt att förstå varför detta är gjort. Faktum är att håret växer från rötterna och skär av ändarna kommer du inte att få dem att växa snabbare. Håret med delade ändar ser dock inte mycket estetiskt ut, dessutom är de mer mottagliga för håravfall. Helst, för att växa hår snabbt måste du klippa håret med 0,5 cm var 1,5-2 månad. 9 av 10 experter som undersökts av oss säger: Om du inte regelbundet trimmer tipsen kommer du att betala längden på ditt hår med hälsa. Vi är säkra på att du inte bara har långa men också friska hår, eller hur?

2. Massage din hårbotten med uppvärmd olja.

Det är bekvämare att inte göra det själv, men att fråga en vän eller en älskad. Detta är en av de mest effektiva tipsen att växa hår snabbare. Det fungerar, och det testas av många kvinnor! Värm oljan och gnid den i hårbotten. Du kommer att märka en skillnad mycket snart: ditt hår kommer att se mer tjockt, glänsande och silkeslen! Beredda kompositioner kan köpas på apotek, men hemmet fungerar lika bra. Använd förvärmd jojobaolja, kokosolja, olivolja eller något annat enligt din smak - de arbetar underverk med ditt hår.

3. Använd äggvitor för att öka hårväxten.

Många kvinnor tvivlar på att detta råd fungerar bra och förgäves! Äggvita har länge varit kända för sina helande egenskaper. De kan närma sig hår och återställa mjukhet och glans! Bara bryta några ägg, separera de vita från äggulorna och göra en protein hårmask. Även efter en behandling kommer ditt hår att se mycket starkare och hälsosammare och det kommer till sist att tillåta dem att växa snabbare.

4. Drick tillräckligt med vatten

Det verkar som att rådet inte är direkt relaterat till hårets hälsa. Men i själva verket hjälper vattnet till att snabbt ta bort toxiner och toxiner från kroppen, påskyndar metabolismen - och därmed växer håret mycket snabbare. Om du dricker minst 8 glas vatten om dagen, kommer inte bara din kropp att må bättre, men ditt hår blir också starkare. Och ju starkare håret desto snabbare växer de. Dricksvatten gör att ditt hår kan förbli hydratiserade från insidan. I det här fallet är de mycket mindre benägna att falla ut.

5. Borsta håret försiktigt

Vi rekommenderar inte att kamma ditt hår så ofta som möjligt. Följ inte Marcia Brady, som kammade hennes blonda hår 100 gånger varje natt. Kammar håret en eller två gånger på morgonen och ett par gånger på kvällen stimulerar du blodcirkulationen i hårbotten, närmar hårsäckarna och säkerställer aktiv hårväxt. Men du bör inte kamma vått hår. Detta kommer att skada hårvågorna och sakta hårets tillväxt. Istället för en kam, använd en kam med glesa tänder - detta kommer att ge mer noggrann kamning. Det här tipset är speciellt värdefullt när man kammar trånga trådar.

6. Använd inte en hårtork om möjligt.

Självklart, om du är sen till jobbet, kan du inte komma bort från denna metod för torkning. Men när du sänker användningen av en hårtork till 4 gånger i veckan kommer du redan att märka skillnaden. Ditt hår blir hälsosammare och du kommer bli av med problemet med split ends.

7. Ät mer proteinmat.

Vet du att det du äter är av stor betydelse för hårets tillväxt? Om du äter tillräckligt med kött, fisk, ägg, färska grönsaker och frukter (det här blir en hälsosam kost) märker du att ditt hår ser bra ut och växer snabbt. Här är en annan anledning att minska mängden skadliga produkter i kosten: du vill ha långa vackra lockar!

8. Använd potatisavkokning

Om du inte har tillräckligt med vitaminer blir ditt hår torrt och sprött. Vitaminerna A, B och C är särskilt viktiga för silkesigt hår och dess tillväxt. Om du har dem i din kost blir ditt hår snabbt och blir tjockare. Det visar sig att alla dessa vitaminer är mycket enkla att få: tvätta huvudet med potatisbuljong. Också användbart dagligt intag av multivitaminkomplex.

9. Använd luftkonditionering

Om du behandlar ditt hår med balsam varje vecka, hjälper det att hålla dem friska. Efter bearbetningen av lås blir blankt och silkeslen. Sådan behandling kan utföras i salongen efter skjuvning, eller hemma, med hjälp av någon naturlig botemedel. Ett bra alternativ som rekommenderas av professionella frisörer - Leonor Greyl Creme Generatrice. Det ger inte ett omedelbart resultat, såsom i fallet med applicering av den kiselbaserade maskerna Kerastase Masquintense, är det emellertid föredraget på lång sikt.

10. Använd eteriska oljor

Om du vill att ditt hår ska växa snabbare, hjälper du eteriska oljor. De kan användas för kroppsvård, men hur man gör det om du vill påskynda hårväxten? Vi rekommenderar att du blandar tre droppar lavendelolja, tre droppar rosmarinolja och två droppar timjan och cedertolja och lite jojobaolja. Denna blandning bör appliceras på håret, det kommer att stärka dem och påskynda tillväxten. Var försiktig.

Hur effektivt accelerera hårväxten?

Det finns många fall när du vill påskynda hårväxten. Trött på en kort frisyr, dåligt hårskärning, snart en händelse där du behöver långa lockar. Skälen kan vara annorlunda. För att uppnå den snabbaste tillväxten av hår är mycket enkelt och till och med på kort tid.

Vad du behöver göra för att växa hår mycket snabbare?

 1. Hårtillväxten beror till stor del på sina vårdprodukter. Varje shampoo eller balsam bör köpas strikt enligt hårets typ - normalt, torrt eller oljigt. Universella fonder "För alla" är bättre att inte ta. Om krullarna är färgade, bör schampon, geler, lacker, mousser och balm endast vara för sådant hår. De kommer definitivt att gynna dem - de kommer att stärka, förlänga färgens ljusstyrka och inte sakta ner deras tillväxt.
 2. Tillväxten kan påverkas av brist på vitaminer i kroppen. Det är mycket svårt att bestämma bristen på ett visst vitamin i kroppen, så de är vanligtvis fyllda på en gång. Speciella komplex av mikrodelar och vitaminer kan köpas på apoteket.
 3. Överensstämmelse med "farmors recept" är också användbar: i den kalla eller ljusa solen är det bättre att inte vara lång utan hatt. Temperaturen extremiteter och överdriven ultraviolett påverkar hård frisuren. Håret växer långsammare, blir blekat och svårt att stila.
 4. Huvudmassage bidrar till att växa bra. För att göra detta, gå inte nödvändigtvis till en specialist. Massageborste är ganska lämplig för användning - innan du går och lägger dig - varje kväll är det nödvändigt att massera huvudet i två riktningar: på hårväxten och mot. Borsten är bättre att välja mellan trä eller borst. Massage kan göras med fingertopparna - i cirkulära rörelser över huvudet. Och ta också strängar och dra dem lite till sidan - samtidigt måste man gå igenom hela huvudet i sin tur.

Händelser för hårväxt hemma

 • Förutom massage, kommer curls vara användbara hemlagade masker.

Väl stärker dem och främjar tillväxt - gnidning i hårbotten av vegetabiliska oljor - oliv, burdock, lin, ricin eller mandel. Oljan upphettas i ett vattenbad och masseras i huden i tio, femton minuter med massagerörelser, varefter allt tvättas av med schampo. Förfarandet rekommenderas inte att göra mer än en ros per vecka, för att inte täppa till porerna med olja.

 • Accelererar hårväxt regelbunden öl

Även våra mormor brukade tvätta sina huvuden - från en skumdryck börjar deras hår växa tjockare och snabbare. Idag kan ölreceptet vara komplicerat: blanda öl med ägg, bananmassa och en sked av varm honung. Det borde göra en grumlig blandning. Det gnids i huden i en halvtimme, tvättas sedan av med vatten. Det rekommenderas att upprepa det en gång varannan vecka.

 • Frisyren blir längre efter jästmasken

För det behöver du: en tesked med torrjäst, äggula, matsked av burdock och ricinolja, 10 ml brandy och en sked honung. Alla ingredienser är väl blandade med läckra grädde och gnidas in i huden. För större effekt ska huvudet vikas in med cellofan och en handduk, exponeringstiden är två timmar. Du kan upprepa proceduren varje par dagar - i två veckor kommer resultatet att visas.

 • Väl hjälper till att förlänga krullarna peppar mask

Den består av honung och slipad rödpeppar. De gnids i huvudet 2 gånger på 7-10 dagar. Men detta bör göras noggrant så att masken inte kommer in i ögonen. Hårväxt orsakas av varm peppar, vilket ökar blodflödet. Applicera bättre efter tvätt.

 • Samma effekt har en senapsmaske.

Senapstork pulver måste spädas med varmt vatten, blandas med kefir, appliceras på huden och var noga med att sätta på huvudet. I denna och någon annan mask för att öka effekten kan du lägga till en ampull av vitamin A och E.

Vad ska man göra så att håret inte faller ut och inte delas upp?

Det finns några enkla regler, vars överensstämmelse hjälper till att undvika splittrade ändar och gör håret starkare.

 • så lite som möjligt att använda enheter för stapling och torkning.
 • länge inte vara i solen och frost barfota.,
 • omfatta fisk, frukt, nötter, vegetabilisk olja i kosten.
 • två gånger i månaden för att förhindra att gnugga i skalbaggen eller ricinoljan, glöm inte att lägga till vitaminerna E och A.

Folkmekanismer

Förutom masker och gnugga kan oljan minska hårväxten genom att skölja dem med avkok av örter. För detta passar kamomill, calendula, linden, mint, salvia, en serie. Först och främst i listan över beprövade folkmorskor är burdockrot. Det är bättre att samla det själv, torkat och använt året runt. Alla växtbaserade infusioner framställs genom ångning av torra eller färska blad av växter, infusion och filtrering.

Istället för schampo kan du ibland tvätta huvudet med ett ägg, det stärker också locken och främjar tillväxten. Alltför ofta inte missbruk, för att inte leda till deras feta innehåll. Äggen tvättas av med rent vatten.Nästa Artikel
Hur man tvättar oljan från håret hemma