Hur man gör schampo och balsam hemma


Hem rättsmedel för hårvård är bra inte bara för dess effektivitet, men också det faktum att du personligen styra processen för deras beredning, att veta exakt vad de investerat, och som kommer att gälla sedan till samma hår.

Vi vill erbjuda dig två enkla recept - schampo och balsam, som hemma inte tar mycket tid och ansträngning att förbereda, men resultatet kommer uppenbarligen att behaga dig. Att stärka och växa hår - det är bättre att inte tänka.

Shampoo kommer att ta hand om att fuktar hårbotten och håret och återställer skadade hårsäckar. Balsam är full av vitaminer och näringsämnen som behövs för att mjukna, växa och skina hår.

1 schampo med koffeinpulver

Bland de många naturliga handgjorda hårvårdsprodukterna finns en med en mycket speciell komponent - koffein. Denna energikälla är anmärkningsvärt inte bara för uppfriskande dryck på morgonen, men lika vacker som en komponent i schampo, vars funktion kommer att vara återupprättandet av skadat hår, deras näring och tillväxt.

På grund av koffeinens näringsegenskaper kommer ditt hår att bli mycket starkare, tjockare och starkare, vilket innebär att de kommer att lysa och förvåna med sin hälsosamma glans.

Det är viktigt! Koffeinpulver är farligt när det tas oralt, dess dos är extremt svår att beräkna - ta inte det som en energidryck. Se till att koffeinpulveret inte faller i händerna på barn!

Vad man ska göra:

 • Det enklaste sättet är att lägga till koffeinpulver till färdigt schampo. Detta kommer att göra det till en kraftfull motor för hårväxt. För att göra detta måste du blanda 4 teskedar koffeinpulver med 16 matskedar schampo. Och använd som avsedd på vanligt sätt.
 • Eller du kan blanda koffeinpulver direkt med vatten, låt det stå i 10-15 minuter och applicera det på håret.
 • Du bör börja använda denna metod från 2-3 gånger i veckan, gradvis minska regelbundet.

2 Conditioner med aloe vera

Vi är säkra på att på hylla i butikerna har du träffat hårprodukter med aloe vera mer än ett dussin gånger. Men huruvida det är säkert det här extraktet eller inte, håller med om - under en stor fråga. Så varför inte själv göra en så enkel gåva själv och inte plågas av mer tvivel?

Aloe vera har länge varit etablerat sig som ett kraftfullt verktyg för behandling och återvinning av hud och hår - tack vare en rik uppsättning av vitaminerna A, B, C, E. Keratin och protein ansvarar för elasticitet och hårväxt. De antiinflammatoriska egenskaperna hos aloe vera kommer att bidra till att skydda ditt hår mot de negativa effekterna av miljön och bara få dem att lysa och gnista.

Vad man ska göra:

 • ½ kopp färsk aloe vera juice blandad med 8 matskedar vatten.
 • Om så önskas, kan närvaron eller i blandningen tillsättas ett par droppar eterisk olja - som rosmarin, lavendel, timjan eller jojobaolja.

Shampoo conditioner

Varför är det omöjligt att tvätta huvudet med tvål, och det är nödvändigt att använda shampoo balsam för detta ändamål? Först av allt, så att tvålen inte förstör skyddsfilmen, som består av en vatten-lipidemulsion och täcker vårt hår och hårbotten med det tunnaste lagret.

Denna film tillåter inte att håret blir för torrt och sprött. Och om du tvättar av det, slutar håret att lysa, blir tråkigt, trassigt och dåligt kammade, eftersom skalorna som täcker dem börjar borste. Dessutom är tvålen nästan aldrig helt tvättad av håret, och det sätter sig på dem i form av saltavlagringar.

Om du tvättar håret med shampoo balsam, hotar sådana problem inte dig. Varför alla samma shampoo balsam, och inte bara schampo? Eftersom balsammet ger schampo en hel del extra och mycket användbara egenskaper för hår.

Först och främst är det värt att komma ihåg att det ursprungliga målet att skapa en luftkonditionering var att förbättra hårtorkningen. På så sätt när du använder schampo balsam, Ditt hår kommer att torka mycket snabbare. Även om moderna luftkonditioneringsanläggningar har ett brett utbud av mycket trevliga och användbara egenskaper.

De återfuktar håret, ger det volym och glans, hjälper till att jämnt fördela värmen i håret när det är blåstorkat, öka hårets elasticitet, återställa skadat hår, förhindra bildandet och ackumuleringen av statisk elektricitet av håret (till exempel vid kamning).

Även om moderna balsamvaror "migreras" till balsam och balsam, är användningen av balsamshampo fortfarande mycket bekväm och relevant. Och mycket bättre för huvudet än schampo utan tillsatser. Det är därför "2 i 1" och njut av sådan kärlek och popularitet hos alla människor (och inte bara skadar den kvinnliga delen av befolkningen).

Även om vissa experter rekommenderar att du använder luftkonditioneringen separat från schampon, speciellt om det innehåller regenererande ämnen (då kan du inte tvätta det), det har inte hittats ännu bättre för dagliga hårvårdsprodukter än luftkonditioneringsschampo.

Schampo eller balsam

Ska jag använda balsam efter schampo? Många vägrar det och säger att balsam gör håret oljigt. Problemet är att frisörerna inte berättar hur man tvätta håret ordentligt. Tror du att det inte finns några hemligheter i denna vanliga handling? Jag kan överraska dig.

Alla vet att schampo och balsam är hårvårdsprodukter. Shampoo rengör, balsam mjuknar. Och verkligen, vad är de för? Är det möjligt att vägra klimatanläggningen? Låt oss räkna ut det.

Shampoo är alkali. De komponenter som utgör shampoo är:

- stora mängder vatten

- ytaktiva medel (surfaktanter),

- konserveringsmedel för långvarig lagring av schampo,

Shampoo är utformad för att rensa hårbotten i hudutsöndringar, stylingprodukter, damm och miljö smuts och andra föroreningar. För att behålla hårbotten i gott skick är det därför nödvändigt att välja vilken typ av schampo.

Shampoo kan vara:

- med eller utan silikon,

- sulfat och sulfatfri,

- med ett stort antal kemiska komponenter eller organiska.

Allt detta kommer att påverka deras pris och kvalitet på vården för hårbotten och håret. Sjampot måste dock väljas individuellt, även när närmaste släktingar till samma produkt kanske inte är lämpliga. Om du, efter applicering av schampon, känner obehag på huden (klåda, känsla av täthet, torrhet, peeling), det är tecken på att schamponet inte passade dig och behöver ändras. I motsats till populär övertygelse sker inte missbruk av schampo, såvida det inte är en medicinsk serie för håravfall eller mjäll, måste de tillämpas i en kurs och inte ständigt.

När shampooet faller på håret avslöjar alkaliet, som är en del av schampot, sitt övre kutikulära skikt. Håret blir som ett "julgran". På grund av detta, processen med att rensa håret.

Det rekommenderas att använda shampooen i håret två gånger, innan du applicerar shampooet är det nödvändigt att våta håret väl med vatten. Första tvätten rengörs. Om håret är mycket smutsigt bildar skummet dåligt. Den andra tvätten är terapeutisk. Under det visas ett aktivt skum som måste fördelas över hårets längd. Vissa schampon rekommenderas att hålla lite tid i hårbotten i skumt tillstånd. Som regel är dessa medicinerade schampon eller lugnande för känslig hårbotten. Efter det är det nödvändigt att skölja hårbotten och håret med mycket vatten. Om schamponet tvättas av dåligt kan det orsaka snabb kontamination av hårbotten, liksom irritation och skalning, eftersom det är ett alkaliskt läkemedel.

Efter schampo är det nödvändigt att klämma ut håret från överskott av fukt och applicera balsam eller sköljmedel, vilket är ett och samma namn beror på tillverkarens önskan.

Vid balsam eller balsam är miljön sur. Klimatets sammansättning innefattar som regel följande komponenter:

- hög koncentration av hygroskopiska ämnen för att behålla fukt i håret,

- hydrolyserat protein för att stärka håret,

- surhetsregulatorer för att upprätthålla pH 3,5 i konditioneringsmedlet för att stänga skalorna hos det kutikulära skiktet,

- ofta fettsyror, såsom dexpanthenol,

- mjukgörare för att underlätta tvättning av håret i hårt vatten,

- antistatiska tillsatser för att underlätta kamning av hår efter tvättning,

- konserveringsmedel så att produkten kan lagras under lång tid.

Balsam är endast avsedd för hår. Förberedelsen stänger vågen av det övre kutikulära hårskiktet, på grund av vilket håret blir jämnare, statisk går bort, det är lätt att kamma och mindre förvirrad. Hårbotten behöver inte luftkonditionering. Om det appliceras på huden, kommer läkemedlet att skapa en film på den, vilket kommer att bidra till den snabba föroreningen av huden.

Balsam eller balsam kan också variera i sammansättning, de kan vara:

- innehållande silikoner

- sulfater eller utan dem

- och andra komponenter.

Denna produkt måste väljas efter hårtyperna och detta är också individuellt. Om håret är hård, kammat, statiskt och andra obehagliga känslor på håret efter det att du har använt balsammen, så passar läkemedlet inte dig, och du bör byta ut det.

Balsam ska appliceras omedelbart efter schampo på välpressat hår. Applicera läkemedlet bara längden, avgår 1,5-2 cm från huden. Det rekommenderas att kamma håret med en kam med stora tänder eller en mjuk massageborste för att jämnt fördela drogen genom håret. Till skillnad från schampo balsam bör alltid hållas på hår från 2 till 5 minuter. Då ska håret sköljas ordentligt med vatten.

Så, schampo och balsam är 2 droger med diametralt motsatt effekt och avstötningen av en av dem kan leda till försämringen av ditt hår. En viktig aspekt av hårbotten och hårvård är det rätta valet av produkter speciellt för dig. Om hur man väljer rätt vårdsprodukter, skriver jag i följande artiklar.

Men jag uppmärksammar att samråd med en specialist inte kan ersättas av ett oberoende urval.

Och en viktigare punkt. Shampoos 2in1 eller 3in1 - bara en marknadsföringskamp, ​​men i slutändan - det är bara schampo, och du borde inte ge in på denna provokation.

Pro shampoo, balsam och hår

Förstå principen om schampo och balsam, du kan räkna ut vad som passar för att tvätta ett visst huvud och vad som inte är. För förklaring är alla villkor villkorade som exempel för barn.

Pro shampoo som består av en svans och ett huvud.

"Shampoo" -molekylen består av ett huvud och en svans. Svansen lockar smuts och huvudet lockar vatten, men har inget samband med smutsen. Detta kallas lipofila och hydrofila egenskaper. Även om huvudet och svansen med olika egenskaper, men det är en. Därför, när vattnet plockar upp ett hydrofilt huvud, tvättas svansen (med smutsen som fastnar av den) med den.

När du tvättar håret med schampo 1: a gången, tar svansen smuts. När du 2: a gången schampun gäller (i avsaknad av smuts) svansen är fortfarande något spännande. Och det är talg - ett naturligt fet skyddande smörjmedel hår. Därför fler gånger du löddra håret med schampo, desto bättre skydds talg från håret. En av sebumens funktioner är att förhindra avdunstning av vatten, d.v.s. bibehålla normal hårfuktighet.

Därför är många frisörer och rekommenderas att använda oljor för att återfukta håret, eller snarare för att återställa det skyddande lagret för att förhindra att vatten avdunstning.

Vad är luftkonditionering och vad är dess funktioner?

Klimatanläggningen neutraliserar den negativa laddningen....

Naturligt hår har en negativ potential. Och luftkonditioneringen är "laddad" positivt. När balsammen appliceras på håret, men på grund av skillnaden i potential lockas de till varandra. Den största negativa laddningen i hårets skadade del. Därför rusar det mer positivt laddade partiklar av luftkonditioneringsapparaten. Och de neutraliserar den negativa laddningshålen i håret.

Luftkonditionering sänker pH-värdet...

En annan uppgift hos luftkonditioneringsapparaten är unravelen. Detta är den viktigaste uppgiften för moderna luftkonditioneringsapparater. När du använder shampooet öppnar hårflakorna (spridas ut). Luftkonditionering har också en sur miljö. Därför stängs vågorna (eller omfattas) när de interagerar med håret. Detta gör det lätt att kamma håret efter tvätt.

Det är anledningen till att äppelcidervinäger eller citronsaft säkert kan kallas den mest naturliga luftkonditionering!

Följande artiklar (för att lära från dagens omkring principen om schampo och balsam), lär vi oss hur man korrekt tvätta håret.

Dela inlägget "Om schampo, balsam och hår"

Hur man väljer och använder shampoo balsam

Shampooing är en nödvändig process för att ta hand om sig själv, och någon har problem med att välja rätt shampoo förr eller senare. För korrekt val av detta tvättmedel är det nödvändigt att ta hänsyn till dess sammansättning, liksom vilken typ av hår som helst.

Vad är det

Långt borta är de dagar då folk tvättade håret med tvål. Nu är det enklare, bekvämare och effektivare att använda schampo. Det tvättar bort smuts och fett mycket bättre. Men även det bästa schamponet kan inte skaffa ordentlig vård. Därför behöver du dessutom använda luftkonditionering förutom det. Efter honom är håret inte förvirrat, lätt att kamma och passar in i håret utan problem. Balsammen kommer att göra dem mjuka, lydiga, kommer att lindra statisk elektricitet.

Det finns ett annat alternativ som heter "2 in 1". Detta schampo och balsam (eller balsam) i en flaska. Tillverkare av sådana kosmetika lovar att huvudet kommer att vara välskötta precis som om de användes separat, kommer håret att torka fortare efter tvätt. Och betyder fortfarande att "2 i 1" är oersättliga på affärsresor och resor.

Särskilda funktioner

En egenskap hos alla konditioneringsschampon är att de passar alla typer av hår. Många företag producerar dem i en speciell serie för män. Babyshampo är också ett universellt botemedel samt en fast (tvålliknande struktur). På grund av närvaron i deras komposition av speciella konditioneringskomponenter blir håret mjukare, mer lydigt och glänsande.

Babyshampo är också ett universellt botemedel samt en fast (tvålliknande struktur). På grund av närvaron i deras komposition av speciella konditioneringskomponenter blir håret mjukare, mer lydigt och glänsande.

struktur

Eftersom alla schampon och konditionering är avsedda för shampooing, måste du noggrant studera dess sammansättning, särskilt ytaktiva ämnen - ytaktiva substanser. De - tvättmedel - är ansvariga för skummet och blir av med smuts. De utgör hälften av det totala antalet komponenter och dessa är mycket aggressiva ämnen. Särskilt skadliga kan orsaka sådana problem som torrhet, klåda, skalning av huvudets epidermis, skört hår, håravfall.

De farligaste ingredienserna är natriumsulfatföreningar (natriumlaurylsulfat, natriumlauretsulfat, ammoniumlaurylsulfat, ammoniumlauretsulfat). Den mest godartade innefattar natriumkocoylisetinat, dinatriumkokoamphodiacetat, natriumkokosulfat, kocamidopropylbetain, decylpolyglukos, kocamidopropylsulfobetain, natriumsulfosuccinat, glyteretkokoat. Parabener, silikon, mineraloljor, ftalater, formaldehyd och så vidare kommer inte att vara fördelaktiga.

Från de användbara komponenterna av 2 i 1 kan man ringa:

 • Panthenol. Skapar ett skyddande skal.
 • Kollagen. Hjälper att behålla fukt, skapar volym.
 • Keratin. Byggmaterial för att återställa skadat hår.
 • Provitamin B5. En fördelaktig effekt på hårbotten, förhindrande av avskalning.
 • Urtextrakt (kamomill, kalendula, nässla) hjälper till att stärka håret, förbättra sitt tillstånd, lägga till sken, förhindra förlust, slåss mjäll och fet hårbotten.
 • Viktiga och kosmetiska oljor. Förutom de helande egenskaperna har de också trevliga dofter. Lägga till oljor (citrus, lavendel, jojoba, ylang-ylang, aprikos, shea, eukalyptus, burdock) hjälper till att hantera olika hår- och hårproblem.
 • Mjölkprotein (protein) är oumbärligt för att förbättra hårets struktur. På grund av det stora antalet användbara ämnen i mjölk och mejeriprodukter blev det möjligt att skapa kefirschampo.

Det finns schampon. Det finns luftkonditioneringsapparater. Och i shampoo balsam, tror jag inte på det!

På över 30 år väntade jag på en fantastisk upptäckt. Jag fick reda på att mitt huvud är fel. Den rätta tekniken innebär att schamponet appliceras uteslutande på huvudets hud. Där skummar han, masseras. Håret i sig ska vara så lite som möjligt i kontakt med schampot. För att avlägsna smuts och smörjmedel längs hela längden är det skum som är oundvikligt, vilket oundvikligen kommer att falla på dem vid spolning. Med andra ord är schampo inte för hår, det är för hårbotten, oavsett vad som står på etiketten.

Senare, förstå recepten för naturliga hårvårdsprodukter, insåg jag följande: vad som är fördelaktigt för hårbotten skadar ofta håret. Och vice versa - det som är bra för håret är värdelöst för hårbotten. exempel:

Luftkonditionering bör tillämpas, undviker rotzonen. På hårbotten klämmer komponenterna (smal) på follikelns mun, vilket i framtiden leder till att håret tunnas.

Hårbotten är en tillväxtzon. Därför alla tillskott som aktiverar hårväxt, förhindrar håravfall, seborré, etc. bör vara i schampo (nästan värdelös på grund av kort exponeringstid och tensidaktivitet) eller i masker för hårbotten.

Hår är i huvudsak döda, kåta celler. Därför, snacks, extrakt, vitaminer honom att de döda poultices. Här är det nödvändigt att säkerställa reparations- och restaureringsarbetet: aminosyror, oljor etc.

Och, som ett barn, slutade en gång att tro på jultomten, ifrågasatte jag förekomsten av schampo-balsam.

Schampo. Huvudfunktionen: rengöring. De maximala kraven som vi kan göra till schampo: att tvätta huvudet, och samtidigt så lite som möjligt skadat hår. "Sir, snälla döda mig inte!" Shampoo är en rengöringsprodukt, inte en hygienprodukt.

Luftkonditionering. Namnet kommer från termen "villkor", det vill säga att normalisera, standardisera. Talar helt enkelt för att göra att håret inte ser sämre ut än innan vi tvättat dem =) I beskrivningen av luftkonditioneringen skrivs:

stänga hårvågar som bultade när de kom i kontakt med ytaktiva ämnen

ta bort statisk elektricitet

anpassa skadade områden av håraxlar;

säkerställa enkel kamning

glans och silke!

för att skydda mot hårtork, ployok, hattar, hårkrullare och vad mer kommer värdinnan att komma med.

förebyggande av fuktförlust

3 i 1: varför är det omöjligt i en flaska?

Lite vetenskap. Hårbotten och håret har en negativ (anjonisk) laddning. Därför, för att skilja något från deras yta (helt enkelt, tvätta av smutsen) behöver vi anjoniska tensider. Detta är huvuddelen av modernaste schampon. Den ytaktiva molekylen liknar en tadpole. Hon har ett huvud och en svans. Den lipofila svansen, han älskar smuts och fett, och glädjer sig glatt åt dem. Och huvudet är hydrofilt, älskar vatten. Och det är också negativt laddat. Därför, när vi applicerar schampo sjunker svansarna in i smutsen, och när vi tvättar det, börjar firandet på gatan med hydrofila huvuden. Som ett resultat tvättas ytaktiva molekyler bort och med dem partiklar av smuts och sekret i talgkörtlarna.

Och balsamer, tvärtom, har en katjonisk natur (för det här måste du välja rätt emulgeringsmedel). Det vill säga de är positivt laddade, och därför klamrar de sig på vårt negativt laddade hår. Motsatser är trots allt lockade. Vi kommer alla ihåg det, om inte från skolan, sedan från livserfarenhet.

Balsamens molekyler stänger skalorna, gör håret glänsande, gör det lättare att kombinera och hålla användbara tillsatser. Förresten, desto mer skadat hår är, desto mer negativ laddning har den, och de mer katjoniska partiklarna av balsam håller fast vid det. Så på ett dött hår har även en billig balsam den mest fantastiska effekten.

Konditioneringsschampo är inte möjligt, eftersom dessa två produkter är olika i naturen och i princip av åtgärder. Uppriktigt sagt är deras funktioner direkt motsatta. Men jag erkänner förekomsten av ett schampo med konditioneringsmedel. I massmarknadsschampon är det silikoner, i naturligt lanolin, vegetabiliska silikoner, oljor, fettalkoholer, filmbildande fuktgivare etc. Men enligt min mening ersätter det inte luftkonditioneringsapparatens fulla användning.

Shampoo och balsam: ju mindre desto bättre

Star stylist tips - för friskt hår. Shampooing: hur ofta?

Nyligen pratade vi om hur Hollywood-stylist Robert Vetika arbetar med stylingverktyg när han borstar stjärnor för tidningsdäck och olika ceremonier. Idag - ett ovanligt professionellt utseende på schampon och balsam som används av absolut alla kvinnor.

Jag vet att det här är ren galenskap. Mer vårdprodukter säljs än vi kunde ha försökt i hela vårt liv. På en dag visas något nytt: det är ett medel för hårväxt, det är för deras restaurering, det är för sken, det är för volym. Mer, bättre, friskare, tjockare.

Det skulle ta mig tio år att prova dem alla och ge dig en detaljerad beskrivning av var och en. Och även om jag gjorde det skulle nästa miljonfonder dyka upp, och jag måste börja om igen. Därför kommer jag bara att presentera dig för de grundläggande principerna som hjälper dig att bestämma vad ditt hår behöver och vad som inte gör det.

schampon

Reklamebyråer har spenderat miljarder dollar för att övertyga dig om att du behöver tvätta huvudet varje dag under en livstid. Och om du inte gör det här, är du ett fetidskum som inte har någon framtid. I början av min karriär övertygade jag mina kunder om samma sak.

Så, du tvättade ditt hår varje dag, och nu är ditt hår okontrollerbart, torrt och sprött. Därför måste du köpa en luftkonditionering som gör ett par med ditt schampo eller går in i kompositionen. När allt kommer omkring behöver du återfuktas, fuktas, fuktas. Varför? Eftersom du tvättar håret så ofta att alla naturliga fetter tvättas bort från ditt hår.

Nu är ditt hår precis vad tillverkningsbolagen behöver. Och du gör precis vad de ville: köp mer, mer och mer.

Har du någonsin undrat varför europeiska kvinnor, asiatiska kvinnor eller andra kvinnor utanför USA har så överraskande friskt utseende hår? De tvättar inte, jag upprepar, tvätta inte sina huvuden varje dag. Tvätta aldrig och kommer aldrig att tvätta.

För styrka och glans behöver håret naturliga fetter som hårbotten producerar. Med daglig shampooing tvättar du dem, vilket stör syrabasbasen (pH). All. Håret är förstört.

Men så snart du tvättar håret lite mindre, kommer de gradvis att återgå till det normala. Hur lång tid tar det? Alla olika. Jag skulle säga från två veckor till sex månader.

Det finns några hårtyper och några kvinnor som läser dessa linjer och säger: "Du är galen. Jag går till gymmet, jag tränar, kör, gör yoga, etc. Jag svettar, så jag måste tvätta mitt hår. med stylingprodukter kvar från föregående dag gör mitt hår oljigt. Jag har tunt hår och jag kan bara inte hjälpa men tvätta mitt hår varje dag! "

Lyssna: Bara våt håret, skölj det bra med rent vatten och minska användningen av stylingprodukter. Ge ditt hår en chans, och jag lovar att efter ett tag kommer de att glädja dig.

Shampoo innehåller en kemikalie som något öppnar hårklippet så att schampon kan tvätta smutsen ut ur den. Detta ämne torkar håret - de spricker till och med, så rent. Men det här är inte vad de behöver. Annars skulle du inte ha tagit en flaska med luftkonditionering. Förstår du vad jag menar?

Tänk dig att ditt hår är som ett kaklatak. När hårets tillstånd är optimalt ligger plattan platt. När "kakel" är upphöjd är kutiklet öppet, håret är försvagat. Det är därför skadat hår ser matt ut: det reflekterar inte ljus, det absorberar det. Vi vill att nagelbandet ska stängas, så att "plattan" inte stiger och reflekterar ljuset. Då kommer håret att se blankt och friskt ut.

På etiketten för de flesta schampon angivna typen av hår som de är avsedda för. Att veta hårets konsistens kan du bestämma vad du behöver. Om du har tunt hår, leta efter lämplig etikett på etiketten. Och om du färgade dem, leta efter schampo för tunt färgat hår. Och sedan börja tvätta håret mindre ofta och skölj håret ofta med vatten. All.

Vi pratar om hår som är i ganska gott skick. Men för hår som är hårt skadat av perm eller färgning, behöver du ett botemedel. Om ditt hår är helt bortskämd har du inget annat kvar, men att klippa av det.

Luftkonditioneringsapparater

De flesta moderna schampon är utformade för att hjälpa tillverkningsföretag att sälja dig idén om daglig shampooing. Därför är jag inte övertygad om behovet av daglig användning av balsam, såväl som schampo.

Men som stylist är jag en passionerad supporter av luftkonditioneringsapparater som inte behöver tvättas bort. Jag använder dem som ett verktyg för styling, liksom för fuktgivande hår. Vi behöver en luftkonditionering för att återföra fukt och smörjning till håret, och håret hos de kvinnor jag jobbar med är utsatt för konstant stress.

Därför har outplånliga luftkonditioneringsapparater blivit mina bästa vänner. Och jag råder dig att prova en av dem. Istället för att använda en fuktkräm varje dag, prova en outplånlig balsam.

Om du insisterar på daglig användning av luftkonditionering, var uppmärksam på instruktionerna. Kanske kommer du att använda daglig användning av en outplånlig balsam och noggrann hårvård med en luftkonditionering en gång i veckan.

Stylist tips:

Tvätta huvudet mindre ofta - så att ditt hår bibehåller sin pH-balans bättre.

Läs alltid etiketter. Jag gör det fortfarande!

Kom ihåg hårets konsistens och deras nuvarande tillstånd.

Ju mindre desto bättre. Börja använda färre produkter och försök att berätta för mig om några månader att ditt hårs tillstånd inte har förbättrats.

Jag skulle ha recensioner på sprutkonditioner Capicure. Vem har?

Under den kalla årstiden letar jag alltid efter termiskt skydd för mitt hår, jag försöker ändra den, jag såg Kapiure. Vem har redan försökt? Rådgör du eller inte?

Hårvård Vackert hår - friskt hår

Regler för hårvård för varje dag Försök att inte glömma ditt hår, ta hand om dem varje dag, och i tacksamhet kommer de att vara tjocka, silkeslen, ha en hälsosam glöd. Annars tar det mycket lång tid att återställa och läka dem. En mycket viktig regel för hårvård är att välja rätt typ av schampo för håret. Om du tar det felaktigt upp märker du att håret blir tjockt för snabbt, att de håller sig ihop, eller tvärtom blir alltför tunna och.

postpartum hairfall och kämpa med det

Nu ska jag annonsera mot fiendens läkemedel och kosmetologi. Men vad ska man göra om, efter våra mammas dagar i Ryssland, har inget nytt uppfunnits för att förbättra hårets tillstånd? Och så. Under graviditeten är jag väldigt snällare. Egentligen, för graviditeten, mina hår nästan inte fallit ut, jag klippte inte mitt hår och vid födelsetiden såg mitt hår uppriktigt bra ut som aldrig tidigare. Men nästan strax efter födseln föll håret i handen. Dräneringen i badrummet var ständigt igensatt och vid tiden jag var två månader gammal.

Vi fortsätter att prata om att shoppa med Iherb

(För de som hoppade över är den första delen här [länk-1]) Av någon anledning har vi idag ett urval inköp med blandade visningar. Jag försöker egentligen inte skriva negativa recensioner eftersom jag verkligen tror att varje produkt har sin egen köpare som kommer att älska honom, och om något inte tyckte om eller inte passade mig, betyder det bara att det är något. Det passade inte ME, men för dig kan det vara själva mästaren, utan vilket liv inte är liv: P Tja, i allmänhet, låt oss gå! Care.

Care. fot
7. Ointment Dry Cracked heels from Cococare. [Link-1]
Återställ och återfuktar torr krackad hud på klackarna, 0,5 oz (11 g)

Jag älskar den här. Det luktar mycket trevligt, du kan höra mentol parfym. Behandla väl med fotsalva efter en pedikyr eller använd bara över natten.
Eftersom jag inte har några globala problem med mina klackar, så kan jag inte säga hur det kommer att fungera på sprickad hud, men det klarar av att fuktas på "5"! Du kan också använda som en balsam för att mjukna nagelbandet. I allmänhet rekommenderar jag.

Sminka upp borste
8. Borsta för rouge Real Techniques av Samantha Chapman.
Din Finish / Perfected, Blush Brush

På Internet, i skönhetsbloggar, är denna borste bättre känd som ekorrexen. Detta är den första borsten jag beställde från IHerb. Först var jag lite rädd för hennes "enormhet", men då blev jag snart van vid det och insåg att det var väldigt coolt! Jag är inte en superpro i borstar, men när du använder det som är bekvämt och ser resultatet bokstavligt sett i ansiktet blir allt klart på en gång. Det är lätt att tvätta, torkar snabbt och fördelar kosmetiska produkter på ansiktet. Dessutom, medan jag väntade på andra borstar, försökte jag applicera allt till henne: från tonal till pulver! Och denna djävul klarade med allt))

9. Borsta för pulver Real Techniques av Samantha Chapman, "Grunden till din perfektion". [Link-2]

Denna skönhet är ännu större än den första i storlek. Samma tätt fyllda, mjuka och bekväma att hantera. Jag valde medvetet enskilda borstar, eftersom de har underbara tjocka ben som gör att instrumentet står upprätt. Gör borstar i uppsättningen av en sådan "funktion" inte.

10. En pensel för Tonal Framework Real Techniques av Samantha Chapman, "Grunden till din perfektion". [Link-3]

En rund pensel verkar vara en bebis jämfört med de två första. Mycket mimishnaya, men deras arbete är professionellt gjort. Allt kommer att orsaka och blanda som det ska.
I allmänhet är jag mycket nöjd med den här linjen från Chapman. Övervaka regelbundet - plötsligt var det något annat intressant. Även om jag är den ärlig, tror jag det på de stora borstarna, jag behöver inte mer, - jag är inte så galning som det visade sig;))

Låt mig påminna dig om att en order för Iherb kan göras på egen hand, med bankkort;) Dessutom finns rabatter för nybörjare. Här är koden för denna WRG640
Du kan få 10% rabatt!

Det är allt för idag! All hälsa och skönhet!
Din t

Recenserad av mammas dotter - koreanska kosmetika.

11. EGG PORE BLACKHEAD-OUT OLJE GEL Pore Cleansing Gel (White Egg), Tony Moly Ref. -3 Som Internet lovar är verktyget en magisk. Jag förstår inte hur det fungerar, men renar porerna elegant, huden blir märkbart ljusare, mjukare, mjukare. Svarta prickar tas bort, hudens färg och struktur är inriktad. Ovanligt minimal förbrukning. I sex månader, lite mer än ett halvt ägg. Jag använder 2 gånger i veckan. Definitivt rekommendera. Tog 2 gånger som en gåva. Inget annat botemedel gav en sådan effekt. Och jag.

Recenserad av mammas dotter - koreanska kosmetika.

Allt köp från Kornik i optolover. Omedelbart ber om ursäkt. Skrev mycket.))) Feedback om koreanska kosmetika. Först om dig själv. Axelhår (nu 10-15 cm under axlarna). Håret ganska tjockt, men tunt, slumpmässigt lockigt. Hårtorkat och hårt skadat av sommarstugan. De krävde behandling, växte inte från att bryta sig i ändarna och släppte ut starkt. Huden var en gång oljig, nu blandad, kräver stark fuktighet. Porerna är ganska omfattande, ofta.

Roman Smirnov: "Jag ska lära mig styling på 5 minuter!"

Världsmästaren i frisör visade en mästarklass i frisyrer Roman SMIRNOV, ett av landets mest betalda och eftertraktade stylister och världsmästare i frisör, visade hur någon tjej som är sen till jobbet kan sätta håret på några minuter. Rysslands stjärnor och affärs elites favorit, världs- och ryskmästare i frisör, samt toppstylist Roman Smirnov gav en mästarklass på en av de centrala kanalerna och visade.

Hårvård

Som jag redan har sagt, valde jag själv Drz Kozhevatkins kollagenhårlinje: schampo, balsam, mask och serum. Jag kommer att berätta om varje produkt separat, men för tillfället vill jag berätta för dig hur du använder den här linjen mest korrekt för att uppnå bästa effekten. Shampoo, sedan balsam med varje schampo och en gång i veckan - schampo och hårmask. Masken används alltid i slutet. Hon avslutar ansökan. Som regel, om håret är normalt eller fet, då.

5 hemligheter av hårvård efter en het sommar

Sommar, en sorglös resa, vila med en familj, det varma havet och den ljusa solen, kommer till ett slut. Under denna korta tid försöker vi få maximal känsla och minnen som värmer oss på höstenkvällarna. I strävan efter intryck glömmer vi ofta vårdvården. Men det är just på sommaren att vår kropp och speciellt håret kräver extra uppmärksamhet. Sola, simma i havet och poolen, stadsdamm, luftkonditioneringsapparater torka hårbotten. Värme, havsvatten och.

Bekämpa håravfall: Topp 5 Vårt tips

Vetenskaplig personal vid Vitabiotics forskningscenter svarade på frågan - hur man slutar håravfall? Långtidsstudier och experiment har visat sambandet mellan de möjliga orsakerna och konsekvenserna av håravfall - stress, brist på vitaminer och dålig kost - det här hindrar kvinnor från att hålla håret friskt. Specialister av företaget av tillverkaren av livsmedelstillsatser nr 1 i England delar hemligheterna av vackert hår. Tips 1. Stress för en kvinna - stress för hår. Tal.

Min hylla av produkter för att tvätta hårbotten själv

Så, jag bestämde mig för att dela med dig min åsikt om de olika hårborttagarna. Omedelbart gör jag en reservation om att det här är mina och enda mina åsikter om dessa lösningar, som jag bara upplevde på mitt hår (även om det fortfarande fanns hår från make, son och svärmor). Några ord om henne. Om min personliga hårbotten. Håret upp till axelklingorna, med svåra pansar CHI. Håret är normalt, av medelstorlek (IMHO), typen är något mellan en sydlig och en europeisk hårstyp. För tillfället finns det inte ännu.

FORTSATT
Så, i fortsättningen av ämnet vården av vegetation på huvudet..-)))
Nu ska vi prata om mitt andra favoritmärke CHI.
Detta är också från serien "Känn parabenos, vet sulfathos!" Efter att ha öppnat flaskorna, bör kosmetika användas under en viss tid.
1. Shampoo för volymen av den lila serien.

Bekväm volym, bekväm användning. Trevlig konsistens av karamellfärg med en ljus blommig arom. Väl fördelat genom håret, men utan en rik skumdopp. Väl tvättas bort. Håret är inte förvirrat och kan lätt strömma ner under vattentrycket vid spolning. Och då är de bara underbara glans! I princip kan du använda utan kondeya, men inte på blekt hår.
2. Luftkonditionering för volymen av den lila serien.

Återigen, en mycket bekväm volym, bekväm användning. Lätt lotionliknande konsistens av vit färg med ett ljust och diskreta blommarom igen. Väl fördelat genom håret. Efter tvättning är håret inte mattat, väl kammat.
Efter denna tandem i håret finns det verkligen en känsla av volym - håret är som om det lyftes av luft vid rötterna. De är inte så mjuka, som efter Macadamia, men inte svårt. De är starka, något "fjädrande", formar väl volymen vid läggning. Ska jag köpa denna tandem igen? Yes!
3. Mask för normalt och tunt hår.

Jag förstod inte helt riktigt henne.
IMHO är inte så bekväm att extrudera. Från mitt lilla hål som ett resultat av starkt tryck kommer en tjock krämig massa med en mycket, mycket lätt, behaglig lukt ut ur min makaron. Håll den i 5 minuter. Efter tvättning är håret bara det mjuka. Verkligen gillar silke glida genom fingrarna. Allt är bra, men IMHO-håret är för mjuk efteråt och starkt mottagligt för statisk elektricitet. Gillade inte det. Jag köper inte mer.
4. Regenererande silkeinfusionsolja

Chic betyder !! Mycket ekonomiskt !! Gör håret mjukt, smidigt, lättsamt, men inte oljigt snuddigt. Behöver ansöka över hela längden. Det viktigaste är att inte falla på rötterna. Lätt oljig vätska med doften av mäns toalettvatten. Jag är räddad av denna olja, när det inte finns någon tid efter schampo att använda en lägenhet, och Varka kräver brådskande en mor från badrummet (och min mamma vill trots allt vara vacker, vacker). Håret ser väldigt välplejat ut, ger väl till att lägga på. På spåret. dagen är de inte feta, men de lukar också som en dyr man..-)) Jag kommer att köpa igen och igen!
5. Spray för volym

Mycket användbar sak för bra styling utan att väga lak. Jag har en fullständig känsla av att håret på mitt huvud har blivit större eller det har blivit tjockare..-)) Styling är voluminöst, elastiskt, fjädrande och välformat. Nästan ingen lukt. Och verktyget är mycket ekonomiskt! Han är på min vanliga inköpslista!
6. Termiskt skydd

IMHO är ett oumbärligt verktyg för dem som ständigt använder heta stylingprodukter. Skyddar håret, har egenskapen för enkel fixering. Men det viktigaste är hårets otroliga glans efter styling !! -) Wah! Jag kommer att köpa den igen.
7. Fuktighetsmask med svart kaviar Alterna

Liksom alla kosmetika i detta märke har en mycket stark lukt, även om det skrivs överallt om dess naturliga sammansättning. Det påminde mig om "naturligheten" av Lush kosmetika. Strukturen är krämig, vit. Och med en stark parfym lukt! När du tar den här masken med fingrarna för att sätta på håret, är det en känsla av den finaste sanden som rörs i en kräm. Yttrandet om åtgärden är dubbelt. När jag använde den här masken i mammalsjukhuset med CHI-schampo var mitt hår bara underbart och gudomligt!)) Lätta mjuka krullar, som efter tvätt inte behövdes kamma. Shine! Men redan hemma, efter min nästa tvätt tycktes mitt hår bara snotty tows att det var omöjligt att sätta. Jag kommer inte köpa det längre.
Min herre, som arbetade på denna kosmetika i ungefär sex månader, sa att han också inte förstod hype kring detta märke.
Tja, det verkar vara allt! -))

Gör mormors skönhetshärligheter hemma?

Våra mödrar och mormödrar känner dussintals hårvårdstips. Här är bara dessa recept förlorar ofta jämfört med moderna vårdprodukter. Låt oss försöka förstå de vanligaste recepten. Öl En gång regisserad av Michael Vinner erkände att han dagligen häller en burk öl på huvudet. De säger att det hjälper hans hår att vara tjockt. Tja, den här metoden är inte så dålig, men efter en stund avdunstar vätskan, och rester av korn och humle - nej. Som ett resultat luktar.

Användbara tips för hårvård.

Damer, för här förlorar vi inte bara vikt, men bara delar hemligheterna av skönhet och stil, låt mig skicka mer användbara artiklar till dig på detta område :) Inte alla kan ladda ner pressen, va?))) Så: Användbara tips om vård för hår. 1. Före tvättning måste håret kamma försiktigt. 2. Det rekommenderas inte att tvätta håret med för varmt eller för kallt vatten. Den optimala vattentemperaturen är 35-45 C. Ju hårdare ju ju desto kallare vattnet ska vara. 3. Applicera inte schampo på.

Ayherb för spädbarn och deras mammor :)

Slutligen finns det en tid att dela med dig av alla användbara saker som jag hittade på Eiherb för min dotter (nu är vi 10 månader gamla). Alla foton är klickbara. Den viktigaste MUST-HAVE är favorit för många grapefruktfrö extrakt :) För problem med barnens hud finns det inget bättre sätt! Alla Bepanten, Panthenol och deras ilkstöd! Endast det är nödvändigt att plantera extrakt i olja - 5 droppar på ett bord en sked. Jag använder en blandning av 2x oljor - kakao [link-1] och jojoba [link-2] (den bästa oljan för barnens hud), denna blandning är inte.

Shopping katalog på marknaden

KÖP [länk-1] HUR VÄLJAR [link-1] SKÖNHÄNDSKALENDER (rabatter) [länk-1] Online-butik med beskrivningar och recensioner från Jim [länk-1] TEKNIK OCH SEKVENS AV ASIAN FACE CARE [länk -1]

för hår från ört, filunik och så vidare. Skryt.

I allmänhet samlade jag alla mina hårbubblor, just nu skriver jag ut vad varifrån och varifrån. Jag förstår att jag tidigare hade ett dilemma: om du använder en mask när du tvättar, använder du inte en luftkonditionering, och det är alltid mer än ett schampo, och jag måste sluta tillsammans. Ja, jag är paranoid. Jag kan inte kasta bort det, men med ett annat schampo tvättar jag icke-milfo. Jag började tvätta mitt huvud så här: Först sätter jag på en mask (för lite fuktigt hår) och jag går i 15-20 minuter, sedan klättrar jag in i duschen och min schampo + lägenhet. sådan.

Aminosyror för Inessa

Långt planerat att skriva men det fanns ingen tid, då stämningen. I allmänhet, inte så länge sedan, gick jag in i en annan självkritisk kris om det ämne som jag inte lyckas med Inessa, och bestämde mig för att "mata" henne med kosttillskott, vitaminer, aminosyror etc. Det här syftar inte på att stoppa attacker, och jag har inget sådant hopp. Men jag hoppas på något sätt att lindra hennes tillstånd, att stabilisera, foder hjärnan, påverka tarmarna och pallarna, bekämpa seborré och fet hår. Att göra

Kattmatningspraxis

Vuxna katter Katter äter små och små, så mata dem minst två gånger om dagen. Eftersom överätning hotar dem sällan kan de äta så mycket som de gillar vid varje utfodring. Overeating Katter som är benägna att övervätta bör ges mindre mat. Eliminera alla prickar från bordet eller mellan matningar. Du måste ta reda på om grannarna matar din katt om du har en gata katt. Steriliserade katter är mer lata på grund av vad de ofta får.

3 sekunder att imponera

Det första intrycket kan vända ditt liv, men du har bara 3 sekunder att göra det. För att säkerställa att detta intryck var till din fördel utvecklade headshoulders en rad balsamkonditioner för balsam, som tillsammans med headshoulders schampo framgångsrikt bekämpar mjäll och gör håret verkligen vackert. Utseende är det första som folk märker när de träffas. Och personen har bara 3 sekunder att göra ett bra första intryck: bara 3 sekunder, oavsett om det går.

RECENSIONER

Shampoo KeraSys Hair Clinic System "Jag har ganska svagt hår. Mitt huvud varje dag, blir smutsigt snabbt + permanent hållbart och oförstörbart. Jag har provat mycket, från enkel till professionell. Professionella är inte dåliga, men mitt hår används snabbt och igen Jag bestämde mig för att prova KeraSys. Duften är väldigt trevlig och ädla även utan några medvetna dofter. Det mest fantastiska är att håret verkligen ser anständigt fram till sent på kvällen, det finns ingen mjäll och klåda.

Split hår: bekämpa problemet med schampo och balsam

Split hår ser väldigt osjämt ut och förstör utseendet hos någon, även den vackraste frisyren. Självklart kan du spendera pengar på dyra rutiner i stugan, men i högre grad beror på vår krullning på daglig vård. Sådana enkla kosmetiska produkter som schampo och balsam kan både förvärra situationen och förhindra utseendet på en sektion, samt göra håret skimt, mjukt och silkeslitet. Därför bör deras val kontaktas med särskild uppmärksamhet.

Vilka schampon är bäst att använda

egenskaper hos

Shampoos huvuduppgift är att rensa hårbotten och håret själv, och inte deras behandling, för vilka andra medel används.

Det är viktigt att välja ett schampo som passar din hårtyp. Det är nödvändigt att utesluta användning av schampo för fet hårtyp, eftersom ett sådant verktyg vanligtvis torkar tipsen. Vi rekommenderar att du tittar på organiska schampon som inte innehåller skadliga ingredienser och fungerar så försiktigt som möjligt.

struktur

Välj lämpligt verktyg hjälper till med noggrann analys av kompositionen. Det är nödvändigt att byta ut schampot om det innehåller följande komponenter:

 • SLS är en aktiv substans som används som ett starkt rengöringsmedel. Vid långvarig användning kan det orsaka torrhet, tvärsnitt, håravfall.
 • dietanolamin och trietanolamin (DEA och TEA) - spela rollen som jäsmedel, leda till torrhet och irritation i hårbotten.
 • BHA (butylhydroxyanisol) - ett cancerframkallande ämne som påverkar hårets struktur, tunna dem.

Ett bra schampo innehåller inte heller parabener, och det har en mycket kort hållbarhetstid.

Shampoo ska endast appliceras på rötterna och längden på det återstående tvättskummet.

Luftkonditionering

egenskaper hos

För splittrade ändar är det idealiskt att använda outplånliga sprutkonditioneringsmedel, som inte bara närmar sig krullarna utan även skyddar dem mot yttre påverkan, inklusive värmeanordningar.

Det är också värt att köpa en balsam balsam, som är baserad på limning delade ändar, vilket gör ditt hår glänsande. Båda produkterna kan användas tillsammans.

struktur

Balsam för splittrade ändar bör inte innehålla etylalkohol, eftersom det kan leda till en gradvis torkning av håret och dess bräcklighet.

Det är nödvändigt att föredra medlen med dessa komponenter:

 • Arganolja - mjukar håret, klistrar visuellt i slutna ändar, ger näring och underlättar kamning
 • flytande keratin - fyller tomrummet håret, kämpar tvärsnitt och ger en spegel glans;
 • växtxtrakt - fyll håret med styrka, ge volymen och är bra för skadat hår;
 • mandelolja - förhindrar ytterligare tvärsnitt, utjämnar hårvågorna, ger intensiv näring och skyddar mot UV-strålar.
 • panthenol - förseglar skadade tips, ger en lamineringseffekt.

Om ett barn har hårklipp, rekommenderar vi att du gör ett avtal med en tricholog.

I schamponet för skört hår måste vara närvarande olja. Läs mer om det här verktyget i vår artikel.

Om du delar ditt hår måste du följa vårdreglerna och skära tipsen regelbundet. Här hittar du material om detta ämne.

Topp 3 bästa schampon för split ends

Wella Elements Renewing - professionell schampo, utan SLS, parabener, färgämnen och sulfater i kompositionen. Det speciella komplexet Netree återställer genast skadat hår och hjälper till att bekämpa tvärsnittet, och panthenol fuktar djupt och ger mjukhet. Verktyget har en lätt ört som passar alla typer av hår och hårbotten, inklusive känsliga.

Riche Shampoo med Amla Oil - organiskt schampo med amlaolja, solrosolja och vitamin E, gjord på basis av en tvålmut. Innehåller inte sulfater och parabener. Verktyget förseglar delade ändar, rensar försiktigt hårbotten och håret, ger en mjuk och livlig glöd.

Shampoo Dove Pure Care Torkolja tillhör massmarknadskategorin, och du kan köpa den i nästan vilken butik som helst. Produkten innehåller macadamiaolja, som effektivt bekämpar hårsektionen, ger krullarna en blank glans och silkighet, samtidigt som de inte gör dem tyngre. Shampoo innehåller SLS, så det är inte lämpligt för tjejer med känslig eller torr hårbotten.

Glöm inte att en schampo och balsam inte räcker för att hantera split ends. Det är viktigt att använda extra outplånliga medel, liksom masker och oljor. Försök också att minimera användningen av järn och styler, för att skydda håret mot vind och frost. Då kommer synliga förbättringar av hårets tillstånd inte att hålla dig väntar!

MirTesen

Instruktioner för alla tillfällen.

Vad är hårbalsam för?

Ägare av lyxigt hårhår vet att för att uppnå vackert och friskt hår med endast schampo är det nästan omöjligt. Kosmetiska tillverkare för hår erbjuder produktlinjer som innehåller ett stort antal vårdprodukter - masker, balm, oljor och serum. Den mest populära sådan produkten kan kallas luftkonditionering. Men inte alla vet hur detta verktyg skiljer sig från andra och hur det påverkar håret.

Vad gör luftkonditionering?

Hårbalsam är en produkt avsedd att neutralisera effekterna av schampo. Faktum är att shampoo har i sin sammansättning aggressiva ämnen, på grund av vilket rengöring av hårbotten och håret uppträder. Vid tvättprocessen tränger hårstrukturen upp och öppnar upp vågorna.

Normalt ska vågar, som också kallas hårkutiklet, passa så nära som möjligt till hårstråken. I det här fallet kommer de att kunna klara sin uppgift - för att skydda håret, hålla fukt och användbara komponenter inuti den. Luftkonditionering kan hjälpa till med detta - dess beståndsdelar limar skalorna samman.

Det är därför som professionella inte rekommenderar att du använder 2-i-1-shampoo-conditioner-verktyget, men rekommenderar att du köper två separata produkter, eftersom de löser helt olika uppgifter och på motsatt sätt påverkar hårstrukturen.

Vad gör användningen av luftkonditionering?

Först, efter att ha använt balsam, blir hårets yta jämn, så de är mindre förvirrade och lätta att kamma. För det andra, efter torkning ser håret ut skinsamt och friskt, det kan känna sig mjukare vid beröringen. Om klimatanläggningen innehåller antistatisk blir håret mer lättsamt, det utskjutande håret och fluffigheten blir mindre. För det tredje skapar balsamskyddet en skyddande mantel som omsluter varje hår - detta gör strängarna mer resistenta mot manifestationen av en aggressiv yttre miljö. Till exempel blir sprött hår mindre sårbart under blåstorkning.

Hur man använder luftkonditionering?

Det är nödvändigt att läsa instruktionerna för en viss produkt. Som regel bör tvättbara balsam, som även kallas sköljmedel, fördelas längs hårets längd. Applicera på rötterna av dem är inte värt det, annars kommer håret att förlora volymen av basalen, och håret i detta område kommer att tycka sig mer smutsigt. Ägare av hår benägna att tjocka, det är rekommenderat att applicera balsam endast på ändarna av håret.

Efter applicering av balsam, är det nödvändigt att tvätta av det inte omedelbart, men efter några minuter så att det kan tränga in i nagelbandet. För maximal effekt kan du handduk ditt hår före användning för att bli av med överskott av fukt.

Vad skiljer balsaman från balsam?

Hårbalsam är en annan version av behandlingen som tillverkare rekommenderar att använda efter schampo. Förutom luftkonditionering utför den en skyddande funktion, limning av skalor ihop. Men om det här i regel slutar klimatpåverkan, utför balsam mer komplexa uppgifter. Det närmar också hårstrukturen på grund av dess näringsämnen och vitaminer. Vissa balm påverkar hårfollikeln - d.v.s. de måste tillämpas på rötterna. Som regel bör balsam hållas på huvudet längre än balsam.Nästa Artikel
Hur färgar håret med henna och basma? Foto steg guide