Henna hårfärgning: personlig erfarenhet och användbara tips


Du ville bli röd och har satt på Internet i mer än en dag på jakt efter recensioner om olika färger? Behöver jag leta efter en kemisk färgämne när det finns en naturlig? Denna artikel handlar om henna.

Henna är ett pulver från löven av en växt som heter Lawsonia (Lawsonia inermis L). Denna busk växer i varma länder som Indien, Iran, Egypten, Afrika. För beredning av hårfärg använder du de nedre bladen på busken och toppen, vilket ger den ljusaste, rika färgen - för att måla kroppen, känd som mehndi.

De mirakulösa egenskaperna hos bladen av denna växt var kända för mänskligheten i 1500-talet f.Kr.! Traditionellt har henna använts (och används fortfarande) som ett naturligt desinfektionsmedel. Förresten, lagar Lawsonum fullständigt mjäll och kan användas för att göra din hud en guldbrun.

Jag färgade mitt hår och ögonbryn med den här mirakelhärdan i 2 år, och från personlig erfarenhet kan jag varna om några av funktionerna i sådan färgning.

Några aspekter du behöver veta innan henna hårfärgning

 1. Henna väger håret! Det här är sant, så om du drömmer om voluminöst hår, är det bäst att måla dem inte mer än 1 gång om 2-3 månader. Jag färgade mitt hår var tredje vecka och mitt hår förlorade mycket i volym.
 2. Henna torkar lite hårändar. Jag hörde många fans av Henna hårfärg, och några rapporterade att de inte stötte på det här problemet. Därför antar jag att allt beror på individuella egenskaper. För att undvika att torka ut, tillsätt smör eller äggula till blandningen. Jag har provat många oljor och kan dela med mig av sina åsikter. Burdock - alltför fet och dåligt tvättad av håret, förutom att många märker att det mörkar färgen. Olive moisturizes väl, men jag gillar inte sin lukt på håret. Min favorit är kokosolja. Det har nästan ingen lukt, det är väl tvättat och efter det är håret mycket mjukt. Därför rekommenderar jag att du blandar den med henna!
 3. Henna ger rodnad förr eller senare. Om du gillar denna nyans av hår - inget att frukta. Men om du inte vill att rödhåran ska vara röd finns det flera alternativ:
 • minska tiden för färgning av håret: för lätt och blont - inte mer än 5-7 minuter, detta räcker för att ge en lätt, obtrusiv rödhårig, för kastanj - inte mer än 15 minuter, för mörk - högst 20.
 • Om du färgar håret med henna för första gången, ta din tid och börja med korta perioder. Kom ihåg: med varje ny färgning samlar pigmentet i ditt hår och färgen blir mer intensiv.
 • Använd produkter som utspädd Lawsonia.
 • kamille (stark avkok);
 • nässla (avkok)
 • Basma (mörkare hår, bra för dem som vill ha en kastanjeskugga);
 • gurkmeja (gul krydda, jag gillar det inte personligen på grund av lukten och den rika yellownessen, men du kan säkert experimentera med det);
 • citronsaft (försiktigt! En stor mängd juice och en lång exponering kommer att torka ut ditt hår!);
 • ingefära (ingefärapulver som kryddor eller ingefärajuice. Ny ingefära kommer att brinna din hårbotten!)

mörknar:

 • Basma;
 • starkt te;
 • kakao;
 • ekbark (infusion);
 • kaffe (och lite släcker rodnad).

Hur färgar håret med henna? Personlig erfarenhet

Låt oss nu prata om det mest intressanta - om paletten av nyanser som kan erhållas med hjälp av denna naturliga botemedel för färgning av hår.

Först, prata om din egen erfarenhet av färgning. Jag har ljust blont hår som brinner ut mot solen i solen. Jag har minst 2 färgningsrecept med ett helt annat resultat.

Lätt ryzhina: det viktigaste är att inte överdriva det

 • För en ljus skugga av rödaktigt brygger jag i en liten te kopp (nu kort hår) henna på kamillebuljong.
 • Jag gör inte mycket tjock grus för att göra det enklare och snabbare att applicera färgämne i håret. Applicera blandningen snabbt (på vått nyligen tvättat hår), från början av huvudet, sedan whiskyen och allt annat.
 • Jag står bara 5 minuter och tvättar med vatten utan schampo.
 • Resultatet är en rödaktig nyans som tvättas till nästan min egen färg med varje shampoo-tvätt. Det innebär att inga dramatiska färgförändringar uppstår, och när som helst kan jag återvända till min ursprungliga nyans.

Exponering i mer än 1 timme: röd och blackout

Innan det, när håret var mycket längre, färgade jag det med ett annat recept.

 • Henna, bryggd i varmt vatten (inte kokande vatten, du borde ge bara kokt vatten för att svalna lite), omrördes till ett tillstånd av tjock grädde.
 • 1-2 yolks
 • 1-2 matskedar vegetabilisk olja (burdock, jojoba, kokosnöt, mandel, persika, olivolja, druvfrön, ricinus, burdock - experiment djärvt). Personligen kan jag rekommendera kokosnöt för mjukhet och glans av hår och jojoba mot sektionen. Om du har problem som mjäll eller förlust - välj börda.
 • Blandningen blandas och appliceras på håret (handskar på händerna!) Med en pensel.
 • Slå in dig i en duschlock och handduk ovanpå och vänta 1-2 timmar.
 • Håret resulterar i en rik röd färg med ett uttalat rött, vilket mörknar med varje ny färgning. Om du tar indisk kastanj Henna från företaget LADY HENNA, kommer du att få en mörk kastanjebrun med en rödaktig tinge på ditt hår, eftersom lonsonpulver redan är blandat med basma. Vill inte vara mörk - använd bara ren henna.
 • Färgning av hår med henna är helt säkert för din hälsa, men om du är allergisk, är det bättre att göra ett preliminärt test: Applicera blandningen på armen (armbåge) och observera reaktionen i 24 timmar. Om du inte har börjat skrapa och inte märkt några biverkningar - var god att starta experimenten!
 • Om du efter en sådan färgning bestämmer dig för att plötsligt lysa upp och bli blond, kommer du inte att lyckas. I bästa fall kommer du att bli orange-orange, i värsta fall - marsh-green. Experiment av många kvinnor har visat att efter att ha använt henna är det ganska möjligt att färga håret mörkt med vanlig färg. Men om jag var du, skulle jag inte ha experimenterat och väntade ungefär 3 månader tills redheaden tvättades av lite.

Vad du behöver veta om henna innan du påbörjar experiment

Vad du borde veta innan du går till affären:

 1. Det finns ingen skugga henna. Allt som du ser på disken med namnen "Burgund", "Red Cherry", etc. - Det här är produkter som är förtäckta som produkter av naturligt ursprung, och i själva verket innehåller sådana kosmetika ett billigt färgämne som skadar din hälsa och hår i första hand.
 2. Finns inte i naturen WHITE henna! Henna kan inte lysa håret under några omständigheter! Hon kan göra en matt färg saftig och ljus, men att förvandla dig från en brunett till en blondin - nej! Om du ser vit, lysande Henna i affären, vet att det här är en billig klarare som kommer att döda ditt hår över natten. Detta mirakel Yudo har inget gemensamt med lawsonia.
 3. Var uppmärksam på tillverkningsdatum och hållbarhetstid. Försenad produkt förlorar sina färgegenskaper, och du kommer inte att vara nöjd med resultatet.
 4. Jag rekommenderar att du köper indisk henna, eftersom det målar hår snabbare och ljusare. Jag kom till denna slutsats efter långa experiment med olika företag. Jag började med iranska i vita väskor från företaget Phytocosmetics, sedan bytte till de gröna lådorna i Art Color-företaget, och upptäckte sedan indiska damen Henna för mig själv i två versioner: vanlig och kastanj. Nöjda med både alternativet. Håret är färgat många gånger snabbare och färgen är mycket ljusare.

I nästa artikel kommer jag att berätta mer om alla möjligheter för detta mirakulösa naturliga färgämne, samt dela recept som gör det möjligt att uppnå vilken färg som helst från ljusröd till mörk kastanje och till och med en brunett.

50 nyanser av rött: Henna hårfärgning. Bilder före och efter

Vad blandar Henna med? Hur man lagar färg Vad är resultatet? Svar på alla dessa frågor finns i vår artikel som innehåller en fotokatalog med resultaten före och efter färgning.

Många av oss har hört talas om att läka hårfärgning med henna. Och någon har länge disowned kemiska färgämnen, föredrar en naturlig botemedel. Om du gillar att måla en nyhet, bör du först lära dig professionella råd.

 • Utför alltid testfärgen genom att applicera blandningen på en liten strand. Så du kommer att undvika obehagliga överraskningar, samtidigt som du kommer att ta reda på vilken färg denna blandning ger till dina lockar. Samma komposition kan trots allt ge olika nyanser på olika hår.
 • Var försiktig med kaffeblandningar. Om färgen stannar på håret länge, kan koffein penetrera porerna, vilket orsakar huvudvärk.
 • För att inte ha hår i håret kan du lägga till olja (essentiell eller oliv).

Hur man lagar färg

 1. Förbered blandningen företrädesvis i en plast- eller keramikpanna.
 2. Det rekommenderas inte att applicera färgen omedelbart efter beredningen. Låt det stå tills blandningen blir mörkare. För att göra detta, förvara det på en varm plats, efter att ha tillsatt citronsaft eller vinäger.
 3. Ju längre färgen kvarstår på håret, desto mer tillförlitlig effekt. Vänta inte på resultatet efter 15 minuter, färgning kan ta från 1 till 8 timmar.
 4. Mängden Henna och den totala vikten av blandningen beror på hårets längd och färg. Upp till 100 gram henna kan gå på kort hår, 100-200 gram på medium och 300-500 på långa. På blont hår är resultatet mer märkbart.
 5. Vi rekommenderar dig att laga mer än vad som krävs. Resten av blandningen kan förvaras i kylskåp.
 6. Henna-spädningsvätskan bör inte vara för varm. Om du värmer blandningen får du inte koka den - det kommer att försämra färgegenskaperna.
 7. Den optimala tjockleken på blandningen bör påminnas om konsistensen av gräddfil. Att måla mindre flödad - tillsätt utspädd gelatin.

Så här applicerar du henna på håret

Använd handskar (så att händerna i huden inte fläckar). Efter att ha satt blandningen på ditt hår, sätt på ett cellofantlock eller en vanlig transparent väska och linda huvudet med en handduk. Applicera petroleumgel eller olja i huden längs hårlinjen så att hennaen inte lämnar märken på ansiktet. Färg är lättare att applicera på vått hår än att torka. För att göra ditt hår bättre färgat - torka det med en varm spray av en hårtork. Efter avslutad färgning, tvätta henna tills vattnet är klart.

Det är viktigt att veta: Henna fortsätter att ändra färgen på ditt hår efter att ha avlägsnat blandningen. Efter ett par dagar kan skuggan förändras.

Så lärde sig grunderna. Vilka är alternativen för hårfärgning?

50 varianter av hårfärgning i röd färg

1. Lime

ingredienser:
200 g henna, 1 kopp citronsaft, 1 limejuice, 10 droppar patchouli eterisk olja, 4 tsk. markerade kryddnejlika, vatten.

Användning:
Blandning insisterar 18 timmar. Applicera på håret i 3 timmar.

2. majs

ingredienser:
100 g henna, 220 g citronsaft, 7 msk. skedar majssirap, 3 msk. Klovar, 13 droppar rökfröolja, 13 droppar bensoolja, 6 droppar rosmarinolja.

Användning:
Insistera blandningen i 15 timmar. Applicera på håret i 3 timmar.

3. Yoghurt

ingredienser:
100 g Henna, citronsaft, kaffe, yoghurt

Användning:
Torka 100 g av henna med citronsaft till en tjock pasta, tillsätt kallt kaffe, späd grädden till konsistensen. Insistera blandningen i 3-4 timmar. Tillsätt yoghurt (i ett förhållande av 1: 1). Applicera på hår. Låt sedan klistra på håret i 2,5 timmar.

4. Carnation

ingredienser:
100 g Henna, citronsaft, 2 påsar med markerade nötkryddor, en kopp plommonjuice.

Användning:
Blanda 100 g hönna, citronsaft och tillsätt 2 påsar med jordnötsskala, vilket ger blandningen till en tjock pasta. Insistera blandningen i 12 timmar, lägg sedan till en kopp plommonjuice, vilket ger sourkrämen. Applicera på håret och håll i 7,5 timmar.

5. Citron

ingredienser:
75 g Henna, citronsaft.

Användning:
Insistera på 20 timmar. Torka blandningen med vatten till önskad konsistens. Applicera på håret i 3 timmar.

6. Rosa olja

ingredienser:
200 g henna, 75 g citronsaft, 75 g filtrerat vatten, 3 msk. markerade kryddnejlika, 20 droppar rosolja.

Användning:
Blandningen infusionerades i 8 timmar, sedan ytterligare 1 dag i kylskåpet, varefter den applicerades på rent hår och hölls i 5,5 timmar.

7. Vitt vin

ingredienser:
50 g pektin, 150 g vitt vin, 150 g vatten, 100 g henna, kanel

Användning:
50 g pektin + 150 g vitt vin + 150 g vatten = blandningen upphettas i 12 minuter under omröring varje minut. Insistera 1 timme, tillsätt sedan 100 g henna, insistera 3 timmar. Tillsätt kanel för lukten och applicera på håret och lämna över natten. På morgonen tvätta av färgen.

8. Rött vin

ingredienser:
100 g henna, 200 g rödvin, 1 msk. citronsaft.

Användning:
Torka blandningen med vatten tills vi får tätheten av gräddfil. Insistera 3 timmar. Applicera på håret i 1 timme.

9. Muscat

ingredienser:
100 g Henna, hallon, kanel, muskot, nötkött, olivolja, rödvinäger, Kurmum, Paprika.

Användning:
Brew stark hallon te med kanel, muskotnöt och nötkött. 1 kopp te utspätt 100 g henna. Lägg till 2 msk. skedar av olivolja och 4 msk. rödvinäger. Tillsätt en nypa gurkmeja och paprika. Ge blandningen att infilera en och en halv timme. Applicera på håret i 3 timmar.

10. Kamille

ingredienser:
Henna, citronsaft, essentiell olja av lavendel och tea tree, en kopp kamille te och en nypa paprika.

Användning:
Vi blandar henna med citronsaft, tillsätt den essentiella oljan av lavendel och te, en kopp kamomillte och en nypa paprika. Blanda noggrant och lämna på en varm plats i 24 timmar. Om massan torkar, späd den med citronsaft. Applicera på håret och lämna i 4 timmar.

Henna hårfärgning: funktioner, tips om färgning och borttagning (33 bilder)

I den moderna skönhetsindustrin används henna ganska ofta, allt från skapandet av mehendi (speciella mönster i kvinnans händer) och tatueringar till hårfärgning. Henna är ett mycket känt naturligt färgämne. i antikens tider, också kvinnor, förutom kroppen, målade sina naglar med henna. För närvarande är behovet av att måla naglarna med henna inte längre nödvändigt, men som en färgämne för hår är irländsk henna ganska populär. Många kvinnor använder den för att stärka försvagat hår och för fet för att torka lite. I den här artikeln kommer vi att prata om hur man färgar hår med henna, vem kan göra det, och vem är kontraindicerat, och också ta reda på hur man tvättar henna från håret, om det inte visade sig vara den nyans som du ville ha. Men första saker först.

Henna färgar hemma

Iransk henna är en ganska populär naturlig lösning för färgning av hår för flickor som inte vill ha en långsiktig effekt eller är rädda för att skada håret med kemiska färgämnen. Henna hårfärgningsprocessen bör ske mycket snabbt så att det inte har tid att svalna. Dessutom är det bättre att pröva för att veta vilket resultat du förväntar dig. Så, steg-för-steg instruktioner för henna hårfärgning hemma.

 1. Först måste du tvätta håret och torka det med en handduk. Därefter kamma håret och applicera en rik grädde längs håret så att henna inte fläckar huden.
 2. Nu kan du gå vidare till beredningen av lösningen för färgning. Först måste du lösa upp henna i varmt vatten (vatten ska vara väldigt varmt men inte kokande). En påse av henna (ca 25 gram) räcker för att färga hår med medelstorlek och tjocklek.
 3. Nästa steg är att placera behållaren med henna i varmt vatten i ca 10 minuter. Fortsätt sedan till färgning.
 4. När vi delar upp håret i lika delar, ca 1,5 cm tjocka börjar vi försiktigt men snabbt (så att hönan inte svalnar) för att bära färglösningen jämnt längs hela längden av håret med en borste och kam.
 5. När allt hår är färgat, lägger vi det först med en plastfolie (eller pakt) och sedan med en varm (möjlig terry) handduk. På konturen kan du lägga pappershanddukar så att henna absorberas i dem och inte flödas på ansiktet.
 6. Om du är ägare till mörkt hår, kan det ta ungefär två timmar för henna att ge åtminstone viss effekt, men 10-15 minuter räcker för blonda skönheter. All avund av vilken nyans du vill uppnå. Därför rekommenderas att testa före färgning på ett litet inkonsekvent hårområde.
 7. Skölj henna till varmt rinnande vatten, utan schampo. Det rekommenderas att skölja håret med en lätt sur lösning (vatten med ättika eller citronsyra).

Och äntligen några ytterligare rekommendationer för henna hårfärgning:

 • Om du vill, förutom färgning, för att stärka håret och påskynda processen att applicera färg, lägg sedan till rå äggula eller en sked kefir till färgblandningen.
 • Efter att Henna har färgat håret rekommenderas det inte att tvätta håret i 48 timmar så att hönan är bättre fixerad på håret.
 • Om du har tunt, löst hår kan du späda henna med matsked sur kefir eller olivolja eller tesked kaffe.

Hur färgar du ditt hår med henna själv

Hårfärg är ett förfarande som kvinnor har utfört i århundraden. Om nu de flesta kvinnor använder kemiska färgämnen, har tidigare använda naturliga ämnen, såsom henna.

Henna är ett pulver erhållet från löv av lövskogen från Lawsonia, som växer i regioner med tropiskt klimat. Enligt ursprungsorten är den uppdelad i indiska, sudanesiska, egyptiska, iranska och jemenitiska. Sudanese och Yemeni ger en ljusare nyans på grund av det höga innehållet av färgämnen.

Sammansättning och fördelaktiga egenskaper hos henna

Hon fick färgningsförmågan på grund av innehållet av färgämnen och tanniner i den, dessutom innehåller den substanser som har en fördelaktig effekt på hårets tillstånd:

 • Klorofyll är ett ämne som ger busken en grön färg. Det är en stark antioxidant, på grund av vilken det föryngrar och har en positiv effekt på hårbotten som helhet.
 • Hennotaninovsyra - huvudfärgen. I olika typer av henna är dess innehåll från 1 till 4%. Att det ger en eldig nyans till håret och ju mer hennotansyra, desto ljusare kommer färgen att visa sig när man målar. Även detta ämne har tanniska och antibakteriella egenskaper. På grund av detta lindrar det inflammation i hårbotten, minskar mängden mjäll och stärker håret.
 • Polysackarider - fuktar huden och normaliserar aktiviteten hos talgkörtlarna.
 • Pektiner - absorbera toxiner, minska fet hår. Dessutom pektiner omsluta varje hår, vilket gör att håret ser visuellt tjockare och mer voluminöst ut.
 • Harpor - gör krullarna glänsande och silkeslen.
 • Eteriska oljor och vitaminer - ton upp, förbättra blodcirkulationen och läget i hårbotten som helhet, vilket har en positiv effekt på hårets tillstånd.

Traditionellt var henna avsedd att färga håret en röd färg, den kallas röd. Men nu kan du hitta henna, som kan färga hår i olika färger.

Grundtoner: Burgunder, Svart, Kastanj, Vit. Dessutom säljs färglös henna, från vilken färgämnet avlägsnas. Den används som en förstärkande mask.

Alla dessa färger erhålls genom blandning i olika proportioner hönanpulver och baspulver. Detta indikeras på läkemedlets förpackning. Undantag: vit henna, vilket är ett klargörande medel.

Fördelar och nackdelar med henna hårfärgning

Positiva aspekter:

 • Skada inte håret. Henna är en örtberedning, det påverkar inte håret negativt.
 • Lågt pris - billigare än kemikalier för färgning.
 • Inga speciella färdigheter krävs vid användning.
 • Ger dig en stabil och ljus färg.
 • Förbättrar hårets tillstånd.

Negativa sidan:

 • Färgen penetrerar djupt in i hårstrukturen, vilket kan påverka färgen på strängarna negativt med efterföljande färgning.
 • Örtpulver är svårt att tvätta med vatten, varför en ojämn färg är möjlig.
 • Färger starkt grå och blekta krullningar.
 • Allergiska reaktioner är möjliga hos vissa människor.
 • När det är färgat med henna är det omöjligt att förutsäga den resulterande färgen. Det beror inte bara på den ursprungliga färgen utan också på typen av henna, beredningens kvalitet, exponeringstiden och organismens individuella reaktion.
 • Med frekvent användning torkar håret.

Hur man får olika nyanser

Henna + Basma

Det enklaste alternativet är att lägga till basma pulver till hennapulver. Beroende på proportionen kan du få olika hårfärg.

Beroende på de ursprungliga faktorerna kan den resulterande nyansen skilja sig från en person till en annan. Till exempel, ju tunnare håret desto ljusare blir färgen. Av stor vikt är trådens ursprungliga färg - när du färgar mörkt hår med ren henna får du bara en rödaktig nyans. Men om du färgar hennes blonda hår - blir de röda.

Förutom basma kan du lägga till andra ämnen för att få olika nyanser.

gyllene

Det finns flera sätt att få en gyllene nyans:

 • Henna uppfödde stark infusion av kamomill: 1 msk. l. torr kamille häll 50 ml. kokande vatten och infusera i 30 minuter. Buljong är inte nödvändigt att filtrera. Kamille fuktar och har en antiinflammatorisk effekt på hårbotten.
 • Gurkmeja pulver eller saffran blandas med henna i ett förhållande 1: 1. Dessa kryddor är starka antiseptika och antioxidanter, vilket har en starkare effekt på håret.
 • Gyllene färgar ökar med ökande surhet, så hennapulver kan spädas med kefir, sur grädde eller rabarberdekok. Med denna färgmetod får håret en speciell glans, eftersom en svagt sur lösning tvättar bort mineralfilmen från dem, som bildas under tvättning med vatten.

choklad

Chokladfärg kan erhållas genom att blanda henna med kaffe, kanel eller extrakt av valnötskal.

 • Henna med mark kanel blandas i ett förhållande 1: 1.
 • När man blandar med kaffe finns det flera sätt: 1. Du kan blanda 2 msk. l. malt kaffe och 1 msk. l. henna och späd blandningen med varmt vatten. 2.A kan göra en stark infusion av kaffe - 1 msk. l. 100 ml kokande vatten och späd upp lackfärgen. Båda metoderna är ganska effektiva.
 • Infusion av ett nötskal kan göras genom att hälla 2 matskedar krossade skal med ett glas vatten, koka upp och häll sedan i 40 minuter. Den resulterande infusionen späddes med hennapulver. Samma resultat ger och spädning av färg stark te.

Alla dessa ämnen innehåller tanniner, som har torkningsegenskaper, vilket bidrar till att normalisera aktiviteten hos talgkörtlarna och minska mängden mjäll.

rödaktig

För att få en rödaktig nyans bör henna spädas med sockerbetor, rött vin, infusionspåse eller blandas med kakaopulver i lika delar. Förutom att få en röd nyans förbättrar användningen av dessa komponenter hårets tillstånd, eftersom de är rika på vitaminer och näringsämnen.

Det finns ingen exakt andel i hennautspädning. Det är uppfödd infusion för att få en tjock uppslamning. Beroende på fuktigheten hos henna kan mängden tilläggskomponent variera.

Många författare råder att laga buljonger för avel, men det är inte helt sant. När kokande vitaminer förstörs, avdunstar eteriska oljor, så istället för avkok är det bättre att förbereda infusioner.

Hur bryr jag mig om mitt hår före och efter hennafärgning. Tre steg till vackert och friskt hår

Hej alla! Jag vill dela med dig erfarenheten av den senaste naturliga hennafärgningen.
Användningen av naturlig färgämne är en långvarig och intressant sak. Med henna kan du variera och fantasera som ditt hjärta önskar och som ett resultat - tjockt, glänsande och glatt hår utan torrhet och snitt.

Steg 1: Rengöring

Henna är ett vegetabiliskt färgämne och bäst av allt det interagerar med håret som det är. Färgning avskalas från "gammalt vård" hår jämnt, djupare och varar längre. Därför är det första du behöver för att städa håret från filmens tidigare behandling.
Du kan göra detta med olika schampon. Jag hade också tid för djupt rengöring schampo. Så det sammanföll. Jag applicerar inte SHO före varje färgning. Du kan ta någon "strippande" schampo. Jag rekommenderar Kaaral Purify Hydra (250 ml / 670 rubel). Det är inte djupt rensande, men det "äter" girigt hår kosmetika. Bonus - stark glans.
Jag använder Angel Professional shampoo (250 ml / 448 gnid). Jag har på kran. Enligt beskrivningen av produkten innehåller algenextrakt.
Han "bares" hans hår, tar bort de "gamla" filmerna av masker och outplånliga produkter, stylingrester och andra mekaniska föroreningar. Förutom klor, havssalt. Det är därför användbart efter en semester till sjöss eller frekventa besök i poolen. Det fungerar försiktigt och noggrant. Torkar inte håret. Det luktar bra. Stor skumning. Jag har redan "fyllt min hand" och intuitivt vet hur många gånger att tvätta sina huvuden och hur länge.
Från tillverkaren:
Applicering: Applicera på vått hår. Massage, piska i ett starkt skum och lämna på håret i 4-5 minuter, skölj sedan grundligt med vatten.
Efter schampo djupt rengöring hår "öppna" och tacksamt acceptera den nya vården. Så nu måste vi ge dem det bästa. Den mest favoritmasken. Eller mest favoritkoncentrat (ampull). Det är viktigt att produkten fuktar och närmar sig håret och lämnar inte ett överflöd av silikoner eller andra filmbildande ämnen på dem, vilket kan minska maskins effektivitet med henna.
Det som jag gillar mest är att applicera Kaaral Purify Hydra-masken (500 ml / 834 gnid) i det här fallet. Det fuktar mycket och perfekt betingelser. Silikonfri. Och den här gången ville jag ha något mer allvarligt. På alkohol. Med större penetrerande kraft. Och efter den djupa rengöringsschampoen applicerade jag Kaaral Maraes Elixir * (1 par / 500 gnid).
Elixir Maraes, som alla salonger, skapad för hårfärg som ett av sina vårdstadier. Vad behöver du hår som gick genom kemisk behandling? Ja, allt! Fuktgivande, näring, återhämtning. Plus skydd av pigmentet från utlakning och utbrändhet och, naturligtvis, glans.

Hur jag applicerar Maraes Elixir
Tvätta av schamponet. Jag sätter ihop mitt hår i en handduk i en halv minut. Jag tar av handduken och lägger på ett vått hår en blandning av båda rören i elixiren. Distribueras över hela längden, förutom hårets rot. Applicera inte på hårbotten. Jag fäster håret på toppen av huvudet och gömmer det under duschlocket. Tvätta av med vatten efter 10 minuter. Jag applicerar inte några kosmetika längre och jag torkar mitt hår på ett naturligt sätt.

Efter denna procedur blev håret elastiskt, silkeslätt och tungt. I komplexet innehåller Elixir oljor, keratin och proteiner - återställer, fuktar och närnar håret. Men konditioneringen var inte tillräckligt för mig. Håret är väldigt lös. Jag kommer att fortsätta att veta att efter Elixir of Maraes behöver jag luftkonditionering. Helst, Kaaral Purify Reale (250 ml / 851 gnid) eller samma Hydra-mask. De fuktar helt och skickar håret och innehåller inte silikon. Vad du behöver.

Steg 2: Färgläggning

Jag använder olika henna. Den enda perfekta är inte ännu) Jag letar efter och glad att prova en ny för mig varje gång. Nu kommer det att finnas en kastanj-och-koppar-henna "Sultans brud" från Marocko (Vem kommer annars ihåg T / "Clone"?).

Detta är en 100% pulver Lawson-växt. Utan blandning av basma eller andra färgande örter. Möjligheten att färga håret är inte rött / rött, men kastanj är på grund av dess ursprung. Jordens sammansättning på vilken lawsonia har växt direkt påverkar den resulterande nyansen.

Hur jag lagar pasta
Gradvis tillsätt varmt vatten till pulveret tills pastaens konsistens blir flytande och bekväm för applicering på håret. Lämna henna insistera på flera timmar. Ju längre pastaen dras, desto mer pigment ger den. Denna gång insisterade 2,5 timmar.

Jag täcker inte tallriken med pasta och lägger den i garderoben. Detta är improvisation. Under påverkan av ljus och luft (jag har inget ljus, men med luft) oxideras henna, en kemisk reaktion inträffar och detta påverkar också skuggan.
Strax före användning, lägg till olja i pastan. Min oliv är oraffinerad. På vilket stadium att lägga till (eller inte) smör är också improvisation. Du kan göra detta i början. Olja hjälper mig mycket med sådana masker. Det närmar sig håret och mjukar pulverens torkningsegenskaper.


Hur gör jag en mask
Jag applicerar pastaen på torrt, relativt rent hår (på andra dagen efter tvätt). För frekvent avskiljning. Jag täcker grundigt mitt huvud och hår över hela längden. Fix håret på toppen. Bara en massa. Håller sig själv.
Jag täcker inte mitt huvud med någonting - jag improviserar igen) När jag läst någonstans att om du inte täcker hönanmasken, det vill säga inte begränsa tillgången till syre, då kommer hårets skugga inte att vara röd, men brun och inte varm, men kall. Detta är allt tvetydigt, individuellt och relativt
Lämna masken i 2 timmar och tvätta av med schampo. Efter applicering av en sur balsam med lågt pH. Jag har en ängel (2 l / 1429 gnid) på kranen. Och din vanliga outplånliga vård. Spray, grädde (om dem som redan berättas här). Jag ger håret att torka naturligt.

Omedelbart efter att masken med hennahår är mycket ljusrött. Det var som om jag hade blivit missfärgad och målade furiously röd. Två timmar senare märkte jag att skuggan började mörka och "lugna sig". Detta sker inom de första 2-3 dagarna. Vid den här tiden är det inte önskvärt att tvätta håret för att ge en nyans hur man uttrycker sig själv och stärker sig själv.
Det här är nästa dag. Naturligt ljus. Ingen skjutning. Ingen styvhet eller torrhet. Håret är elastiskt, silkeslen, slät och glänsande. Med olika belysningsfärg och glans ser annorlunda ut. Ju mer ljus, desto ljusare är glansen. Ju mindre ljus, ju djupare färgen.
Bilder tagna i rad. Ju längre jag kommer från fönstret, desto mörkare håret.

Direkt solljus. Inga filter och blixt.

Steg 3: Näring, fuktgivande och skydd

På färgningen kunde slutföras. Håret är mjukt, elastiskt, tätt, glänsande, borst inte, ligger bra. Vad behöver du mer?
Jag vill ha "fullhet" av hår. Jag vill att de ska bli "näring" och tunga. Om sådant hår säger de starka. Detta förhindrar tvärsnitt, utbrändhet som påverkas av UV-strålar (och jag har problem med det), brott, elektrifiering. Och det är dags att bry sig om silikon.
För att göra detta, applicera en närande mask. Jag har denna Trichovedic Treatment Masque * (150 ml / 1350 gnid). Och serumkollagen-PRO från BeautyConceptPRO (200 ml / 1300 gnid). Redan bekant dig med dessa produkter. Om dem här.
Mask med mättade oljor, extrakt, keratin och proteinkomposition. Med silikon. Mycket tjock. Hon vill bara späda ut något. Kollagenserum vann mig över med sin fantastiska konditionering. Det återställer och skyddar hår.

Hur gör jag en näringsmässig mask med kollagen-pro
Mitt huvud med min schampo för frekvent användning (Angel Summer). Jag försöker bara tvätta huvudet, inte hårlängden. Jag sätter ihop mitt hår i en handduk i en minut. Jag blandar i en tallrik 1 msk. masker och 2,5 ml serum. Jag ansöker om vått hår. Endast i längd. Fäst på toppen och bära ett duschlock. Efter 15 minuter, tvätta av med varmt vatten. Jag använder outplånlig spray och grädde. Jag torkar håret på det naturliga sättet syndade, gick till sängs med vått hår

Jag älskar känslan av lydigt hår! Efter detta par är håret som om alla outplånliga medel redan tillämpas på dem! Kollagen fungerar på mitt hår som en rätare. Endast volymen minskar inte lite. Det finns ännu mer glans! Efter att masken med Henna Shine passade mig. Jag trodde aldrig att det kunde vara så glänsande!


Jag vill prova Henna, men jag är rädd för torrt hår efter det. Har Henna torrt hår?
Det beror på specifika henna, tillståndet av ditt hår och vård. Högkvalitativ henna, färsk, finmalt, siktad från kull, lagrat korrekt - nej, det torkar inte.
Det handlar inte bara om pulver, utan också hur du ska tillämpa det. I mitt exempel visar jag:
• tillsätt smör till pasta
• tvätta masken med schampo
• Använd låg pH-balsam
Detta är min väg att undvika torrhet och hårdhet och det fungerar 100%!
Ju bättre hårets skick, desto trevligare är det att använda Henna. Tungt skadat hår kan också färgas med henna eller göra masker med missfärgad. Allt beror på daglig vård, det vill säga kosmetika.

Henna tar mig inte. Färgen är inte ljus. Vad ska man göra Vad lägger man till henna (ägg / kefir / etc)?
Lida inte med tillsatser och ändra henna. Om Henna i ett visst varumärke inte ger dig önskad nyans, försök med en annan! Från vad jag trivdes väl pigmenterade: Tvålnötter, Kajal, "Sultans brud". Jag lär mig om andra - jag kommer att berätta)

Hur man uppnår en viss färg med henna?
Välj en färdigblandad blandning av henna och andra pulver som påverkar nyans (basma, etc). Det är också lätt att göra misstag med dem. Jag ser skuggan "choklad" så, tillverkaren av henna - annorlunda. Vi måste försöka. Kom ihåg pigmentets "återkomst". Ju längre pastaen infunderas, desto rikare kommer det att fläcka.

Hur man uppnår rött? Och hur rött ljus?
Det beror mest på din naturliga hårfärg. Henna lyser inte. Och ljusröd kan bara hända på blont hår. Naturligt ljus eller speciellt klarat.
Röd färg efter Henna får jag själv. Gradvis tvättar han till rött.

Jag vill inte byta hårfärg. Är det vettigt att göra masker med färglös henna, eftersom det inte ger en sådan densitet som färg?
Titta på några Henna. Det händer att färglösa god kvalitet henna ger mer täthet och glans än färg låg.

Jag vill använda färglös henna för att stärka rötterna och hårdets densitet längs längden, men jag färgar / nyanser / ljusar håret. Ska Henna användas?
Detta är fallet när det är bättre att avstå från henna. Henna ligger ovanpå håret och skapar en "barriär". Detta kan förhindra att färgen ligger platt och håller sig fast.

Är det möjligt att färga hennahår som tidigare färgats med kemisk färg?
Ja du kan. Men inte omedelbart efter färgningsproceduren. Hår måste vara förberedt (se steg 1). Om håret är tonat mörkare än dess infödda, då efter masken med henna, kommer denna del av håret att bli mörkare. Mörkare än att odla naturlig, färgad henna.
Här är två sätt. Eller oftare att måla henna växande rötter och inte röra längden tills färgen är jämn. Eller lätta tidigare målade.
Med blekt hår på andra håll. Den tidigare klarade delen av längden måste oftare färgas med henna än att växa tillbaka rötter.

Hur bäst kan du lagra Henna?
Pulver måste skyddas mot solljus och syre. Därför är det nödvändigt att lagra pulvret på en mörk, torr plats och i en tätt monterad behållare. Jag håller henna i burkar av industriella masker. I garderoben.
Det mest tillförlitliga alternativet är att köpa henna i förseglade påsar som väger 50/100 gram. Du kan beställa många av dem på en gång. Och själva förpackningen kommer att behålla pulverets egenskaper.

Vackert och friskt hår för dig

* Produktens sammansättning i katalogen genom länken i slutet av stolpen.
Foto: @julianna_henna_art
Musik: Amir Diab - Habibi; Mahmut Orhan - Feel

Hur man väljer henna och färgar ditt hår korrekt så att det inte finns några besvikelser

En eventuell målning av lockar i varierande grad, strider mot hårstavarnas struktur. Detta kan undvikas om du tar för proceduren naturliga produkter. Många kvinnor tränar Henna hårfärg eftersom det ger önskad nyans och läker tråden. Färgen blir inte nödvändigtvis röd - du kan välja bruna, gyllene eller rödaktiga toner. Kombinationen av henna med andra naturliga ingredienser är ett annat sätt att diversifiera paletten av användbara färgämnen. För att framgångsrikt välja ett färgschema, måla dig själv hemma och fixa resultatet länge måste du noggrant studera växtkompositionens egenskaper och alla nyanser av dess tillämpning med exempel på foton och videoklipp.

Vad är henna, hur är det tillämpat

Hemlandet av naturliga råvaror är länderna i Central-Östern och Nordafrika. Det är där som växer en två meter blomstrande buske med en specifik lukt av lawsonia, en stakig, från de bladen som hönan erhåller - ett grönt pulver.

Det ger curls en ljus nyans och bidrar till deras förbättring, eftersom den har en rik komposition som inkluderar:

 • Klorofyll är en antioxidant som positivt påverkar hudens tillstånd.
 • polysackarider - fuktar huden och normaliserar talgkörtlarna;
 • harts - ge hårglans och silkiness;
 • Hennotansyra - har en antibakteriell effekt, minskar inflammation, tar bort mjäll och stärker rötterna. Det är ansvaret för ljusets ljusstyrka;
 • pektiner - minska fettinnehållet, kuverthårskalvar, visuellt göra hår tjockare, absorbera toxiner;
 • estrar, vitaminer - förbättra blodcirkulationen, tona upp huden.

Henna för hår erhålls från buskens nedre löv. De övre tvättas också i pulver, men det används för att skapa tillfälliga tatueringar på hud och färgämnen.

Till skillnad från kemiska färgämnen har henna en helt naturlig komposition, skadar inte strängarna och stärker även håren, aktiverar tillväxten. På grund av detta används växtkomponenten för att färga inte bara krullar utan även ögonfransar, ögonbryn och för manskägg. Många butiker erbjuder denna tjänst, du kan också själv utföra proceduren.

Det är viktigt! Färgning med henna kräver noggrann förberedelse och längre hålltid än med permanent färg.

Typer av Henna

Beroende på ursprungsland och olika alternativ för naturligt färgämne finns det flera nyanser av henna för hår.

iranska

Ger dig en rik röd färg. Det går bra med andra naturliga ingredienser för att få ett varierat utbud: från karamell till choklad. För att göra detta kan du blanda färgämnet med kaffe, gurkmeja, cikoria, eteriska oljor och avkok av örter.

Irans invånare kombinerar nödvändigtvis henna med etrar för att återställa strängar, fukta dem, stärka och också lägga till glans.

Sudans

Grönt pulver med samma namn för hårfärgning i salongen eller hemma kommer från Saudiarabien. Det är vanligt att få en koppar nyans, som är hållbar och rik.

Ofta är Sudanese Henna kombinerad med Basma. Du kan kombinera dem i samma behållare och få en varm rödaktig kastanjfärg. Ett annat alternativ är att konsekvent färga hår i två steg (henna ska vara den första). Som ett resultat kommer håret att få en kall askton.

indisk

Den har en rik palett, presenterad i fem färger. Naturfärg är:

 • gyllene;
 • brun (kastanj);
 • vinröd;
 • mahogny;
 • svart, vilket är mer som en touch av bitter choklad.

Den indiska versionen av pulveret från lawsonia används ofta för terapeutiska ändamål: mot håravfall, för att bekämpa mjäll, för att återställa håret efter exponering för kemisk färg eller krökning. Denna henna kan också kombineras med andra sorter av vegetabilisk färgämne, andra naturliga ingredienser (gurkmeja, te, kaffe, vin, betorjuice och andra).

färglös

Det används i fall då hårfärgen passar dig, och deras tillstånd är inte.

Denna version av naturliga råvaror erhålls från stammarna från Lawsonia, som saknar färgpigment, men har ett komplett utbud av användbara ämnen.

Färglös henna används för:

 • ger krullar elasticitet, glans, elasticitet;
 • eliminera mjäll
 • stärka folliklarna
 • stimulera tillväxtstimulering
 • lösningar på problem med överdriven fet hår.

vit

Som ett resultat av användningen av ett sådant läkemedel kommer krullarna att bli ljusare med flera toner, och enligt vissa tillverkares försäkran kommer de även att bli en snövit nyans.

Kom ihåg: det är omöjligt att uppnå en sådan effekt på en gång med naturliga färgämnen, speciellt om en brunhårig kvinna eller en brunett utför sådana experiment. Blandningen, kallad vit henna, innehåller verkligen växtbaserade ingredienser, men i små mängder. Hela resten är syntetiska tillsatser som aggressivt påverkar strukturen hos trådarna, precis som klararen gör.

Verktyget är billigt och med rätt användning är det inte mycket hårskador. Men, naturligtvis, har ingen helande effekt på lockar som andra typer av vegetabilisk färgämne.

Läs mer om vit henna hårblekning på vår hemsida.

Varning! Rosa, lila, svart och annan färgad eller tonad henna är resultatet av syntesen av kemiska komponenter, och inte naturliga råmaterial. Noggrant studera kompositionen på förpackningen, för att inte köpa drogen, bara vagt påminner om pulver från lawson.

Fördelar och nackdelar

Användningen av naturligt hårfärg är ovärderligt och är det att håret:

 • förstör inte från kemiska kompositioner. För många tjejer är det problem att välja - måla eller henna - inte ens värt det;
 • blir friskare, mjukare och skinnigare;
 • får en ljus nyans;
 • börjar växa snabbare.

Henna stärker hårrötterna och reglerar talgkörtlarna. Det är användbart eftersom det kan bli av med problem med mjäll och förlust. Hår splittras och bryts mindre.

Andra viktiga fördelar med vegetabiliska råvaror: har flera vackra färger, är billigt och kräver inte speciella färdigheter som är lämpliga för att färga hår hemma, orsakar nästan inga allergiska reaktioner.

Vad är den bästa hennaen för lockar? Den som inte innehåller syntetiska ingredienser och bäst passar din färgtyp.

Samtidigt varnar många forskare, trichologer och frisörer kvinnor mot den frekventa användningen av den naturliga komponenten i färgning. En av de största nackdelarna med henna är att med regelbunden färgförändring med hjälp blir trådarna torra och spetsarna splittras.

En viktig punkt! De som har hår hör inte till fett eller normal typ, du kan använda färgämnet inte mer än 1 gång om 2 månader (färglös version - en gång i 2 veckor).

Andra nackdelar med vegetabiliskt pulver:

 • inte mycket effektivt färgat grått hår och blont hår;
 • passar inte bra med konstgjorda färger. Kan du tvätta henna från håret, hur man gör det korrekt, du kommer att lära dig på vår sida;
 • rätnar lockar efter perm;
 • blekna i solen;
 • Om den missbrukas kan den göra tråden tråkiga, hårda, prova förlust av håraxlar.

Vissa frisörer är övertygade om att hennaplattor, där andra näringsämnen läggs till, ger stora fördelar att inte pulver.

Kontra

Det finns inga kategoriska kontraindikationer för användningen av produkten, men det finns ett antal restriktioner när användningen av naturliga råvaror blir oönskade:

 • Nyligen bio eller kemisk våg;
 • preliminär permanent färgning
 • torr hårbotten och samma hår;
 • naturlig eller artificiell blond - med en hög grad av sannolikhetskurvor kommer att få en grön eller gulaktig nyans;
 • graviditet och amning - på grund av hormonella förändringar kan håret inte ändra färg.

Många mödrar och deras döttrar är intresserade av frågan om hur gammal han kan måla med henna. Tillverkare ger inte tydliga instruktioner i den här frågan, men om en ung skönhet 12-14 år ber om att ändra den naturliga färgen är det bättre att använda en naturlig komposition än en kemisk.

I forumet delar vissa kvinnor den positiva erfarenheten av att färga håret till jämn 10-åriga tjejer. Användningen av naturliga råmaterial bör vara rimligt och måttligt, särskilt när det gäller barnet. Kvaliteten på produkten är också viktig. Henna från Lady Henna, Lush och andra företag förtjänade bra recensioner.

Henna nyanser för hår

Den mest imponerande är Henna-hårfärgningen på tjejer med mörka lockor. De är lämpliga för nästan alla nyanser av alla sorter av pulver eller kakel. Brown Indian henna - det bästa alternativet för ägarna av ljusbrunt eller ljusbrunt hår.

Om du lägger till gurkmeja kan du få en läcker färg av mjölkchoklad. Den ädla skuggan av burgund kan spädas med sockerbetor: mörka krullar kommer att få en nyans av mogen körsbär.

Naturligt brunt hår harmoniserar perfekt med henna mahogny eller svart.

Färg från Iran kommer att ge en ljus röd färg. Men om du tar den som grund och kombinerar med andra naturliga ingredienser kommer det att finnas en utmärkt ljus palett av guldbruna och rödaktiga toner:

 • För att bli rik brun, choklad, kastanj, måste du lägga till kaffe, muskotnöt, valnötskal, avkok av ekbark;
 • auburn hårfärg - resultatet av en kombination av iransk färg med kanel, en ljusare röd nyans - resultatet av en kombination med ingefära eller persilja etrar, tea tree;
 • avkok av lökskalar kommer att skapa en attraktiv ogerfärg, och gurkmeja eller kamille kommer att skapa en gyllene färg;
 • mandarin och apelsinskalor ger ditt hår en gul-orange färg;
 • tillsatsen av cikoria kan du få en krämig guldton;
 • vacker rubinfärg kommer att ge juice av betor, tranbär eller rött vin;
 • för att få plommon behöver du lägga till det iranska färgämnet saftiga äggbäret;
 • Vete färg kommer att vara resultatet av att blanda naturliga råvaror med kamille avkok, maskros rot eller pepparrot.

Varning! Förutom att ge håret rätt färg har alla dessa kombinationer en positiv effekt på hårets tillstånd, närande det, mättar med vitaminer, stärker rötterna och förbättrar blodcirkulationen.

Trots att pulver från lawson inte rekommenderas för blondiner, är vissa av kombinationerna av iransk färg med naturliga ingredienser också lämpliga för dem som har ljusbrunt hår. Först och främst handlar det om ljusröda, gyllene nyanser och även grädde, vete.

Du kan också uppmärksamma den gyllene indiska hennaen. För att förbättra effekten, lägger några blonda kvinnor gurkmeja och kanel till det.

Naturligt färgämne från Sudan, vilket ger en kopparskugga på kastanj hår och ljusröd - på ljus, ofta kombinerat med basma, liksom färglös henna. Som ett resultat kan du få några vackra färger för att måla grått hår eller ge en ljus färg till blondt, mörkt hår.

Några framgångsrika kombinationer:

 • Sudan + färglös (1: 1) = jordgubbar blond på grå lås eller ljusröd på bruna, bruna lockar;
 • henna + basma i proportion 1: 2 = rik brun, och endast på svart hår - djup kastanje;
 • Om du kombinerar samma färgämnen i lika delar får du brunt koppar med olika grader av mättnad (beroende på hårets ursprungliga färg).

Även för grått hår kan du ta den bruna indiska sorten av naturligt färgämne. Bra resultat ger en kombination med kaffe. För att maskera gråsträngar kan du behöva mer än ett ommålningsförfarande. Det beror helt på hårstavarnas typ och struktur. Hur man målar över Seduna med henna, Basma, ta reda på vår hemsida.

Är det möjligt att färga färgat hår med henna

Du bör inte använda en vegetabilisk komposition för att omhäva håret efter den kemiska sammansättningen, eftersom färgen som ett resultat blir oväntat. Samma sak gäller om du vill applicera ett permanent läkemedel mot håret, som tidigare har målats med henna.

Recensioner av många tjejer och frisörer innehåller varningar: i det här fallet är det sällsynt för någon att undvika en grön nyans eller ett gult pigment, eftersom det naturliga färgämnet omsluter strängarna och förhindrar att de kemiska komponenterna ändrar sin struktur. Detta är särskilt märkbart om du först behöver använda Henna för färgning, och då behöver du lätta krullarna.

Rådet. Att utföra sådana manipuleringar hemma är nästan omöjligt. Om du vill lära dig att färga håret efter henna, kontakta mästaren i salongen.

Regler och funktioner, Application Tips

 1. Innan du köper, kontrollera produktens hållbarhet. Ta inte en försenad och för billig produkt: dess kvalitet kommer att vara i tvivel.
 2. Att förbereda kompositionen tar inte metallrätter. Byt ut det med glas (keramik eller plast kan fläcka).
 3. Förtunnad henna bör vara omedelbart i rätt mängd. I kylskåpet står det inte.
 4. Du kan inte brygga torr med kokande vatten. Det är tillåtet att använda varmt vatten, vars temperatur varierar mellan 70-80 ° C.
 5. Ägare av tunna trådar är bättre att ersätta vatten med kefir. Före utspädning av den naturliga färgkomponenten värms den fermenterade mjölkprodukten, innan den tas bort från kylskåpet.
 6. Den optimala mängden henna för hår upp till 10 centimeter är ca 100 gram, för bilar - 200 gram. Om krullarna når axlarna behöver du 300 gram, upp till midjan - 0,5 kilo. Detta är en ungefärlig riktlinje, oavsett om du vill måla över grå hår eller vill helt ändra hårets färg.
 7. Observera att den resulterande kompositionen ska likna en tjock grädde eller mush. Vätska kommer att strömma genom hår, kläder.
 8. Om du kommer att späda färgämnet, förbereda det för ett vattenbad. Det kommer inte tillåta drogen att svalna, eftersom henna måste appliceras varmt. Det är omöjligt att använda en mikrovågsugn för uppvärmning!
 9. Innan färgningen håret fullständigt låses första tonade 1-2 tunna för att förutsäga resultatet.
 10. Sprid färgämnet i en ren krull, från början av huvudet: detta område är målade det värsta.
 11. Hantera grå trådar först.
 12. Exponeringstiden beror på önskat resultat. Om du vill få en ljus nyans kommer 5-30 minuter att vara tillräckligt, för full målning behöver du 30-120 minuter. Minimaltiden anges för tunt och ljust hår.
 13. Skölj Henna helst utan schampo, men ibland är det omöjligt att göra det kvalitativt. Använd detergent om det behövs.

Rådet. Gör en fuktgivande mask före hennafärgning.

Färgteknik

Innan du börjar färgas hemma, bereda dessa material och verktyg:

 • cape och handskar för att skydda kläder och hud;
 • duschlock eller plastpåse, fastfilm;
 • kamma för att separera hårsträngar;
 • klor eller hårnålar;
 • pensel;
 • fet grädde eller petroleumgel, olja;
 • rätter där du kommer att förbereda kompositionen;
 • sked eller chopstick;
 • gammal handduk.

Steg-för-steg-process på hur man färgar hår med henna hemma:

 1. Förbered en lösning genom att hälla den önskade mängden färgämne med vatten. Om du kommer att ändra färgen på torra krökar, lägg till en matsked av grädde eller några droppar smör till gruel (det viktigaste är att den är oförfinerad).
 2. Lämna färgen i vattenbadet.
 3. Sätt på en kappa, handskar.
 4. Smörj hårlinjen med en oljig grädde. Hårbotten kan behandlas med olja, så att kompositionen inte lämnar märken på den.
 5. Dela det torra eller något fuktiga håret i 4 delar: baksidan av huvudet, whiskyen, kronan.
 6. Från varje form några få strängar och konsekvent färg dem, från rötterna.
 7. Stabbande målade lockar, gå till nästa zon. Flytta uppåt och arbeta snabbt, men försiktigt.
 8. Hel fördelning av hårets sammansättning, massera håret och kamskammen.
 9. Vik på huvudet med en wrap eller sätt på ett baddräkt / påse. Top - en handduk.
 10. Efter att ha väntat på den tilldelade tiden, ta bort isoleringen och tvätta huvudet med varmt vatten.
 11. Om det behövs, använd luftkonditionering och torka trådarna med en hårtork eller på ett naturligt sätt.

Förresten. Många tjejer vet inte vilket hår som ska bära henna: smutsigt eller rent. Båda alternativen är möjliga. Det är bättre att tvätta håret omedelbart före proceduren, om du ska behandla trådarna eller gör det 2-3 dagar innan du färgar hemma om du tänker få en likformig färg.

Färgrecept

Med kefir

Mer lämplig för ägare av torrt, långt krökt hår från naturen. Om strängar är normala eller utsatta för snabb förorening kommer skillnaden att vara i fettinnehållet i den fermenterade mjölkprodukten (högst 1% kommer att krävas mot 2,5% och högre för sköra krullar som är bristfälliga i fukt).

Hur man gör henna för hår i detta fall:

 • Blanda pulvret med kefir. Fördelen med receptet är att det naturliga färgämnet behöver mindre än när det spätts ut med vatten.
 • Lägg till kaffe, kakao, basma eller några droppar av din favoritester om du önskar (före ansökan);
 • värm försiktigt upp den resulterande vattnet i ett vattenbad. Många tjejer rekommenderar att säkerställa att blandningen inte krullar;
 • Sprid lösningen på håret och följ sedan de vanliga instruktionerna.

Syremedium är optimalt för färgning av pulver. Som ett resultat kommer färgen att komma ut ljusare, gyllene, utan ett uttalat rött pigment, och håret kommer att få ytterligare näring.

För chokladfärg

Hur man gör Henna för en djup, rik chokladfärg? Det finns flera alternativ.

Recept nummer 1. Sammansättning med naturligt kaffe:

 • Häll 50 gram maldryck med 150 ml varmt vatten;
 • koka och stänga av;
 • lämna in för att införa, men se till att temperaturen inte faller under 40 ° C;
 • Grate 2 bitar kakel henna på en fin rivare;
 • Blanda med kaffe och rör om;
 • om det är mycket tjockt, späd med varmt vatten;
 • värm upp i ett vattenbad och använd enligt anvisningarna.

Recept nummer 2. För att stärka håret och ge det en ljus kaffeskugga kan du använda färglös henna och tjock från drycken. Blanda dem i lika delar (2 matskedar), efter att pulvret har utspätt med en liten mängd vatten. Curls blir mjuk, silkeslen och friskare.

Recept nummer 3. Ett annat sätt att få en vacker brun färg är att kombinera en jämn mängd torrfärg och mark kanel. Om du tar färglös henna och krydda, kan du lätt tända det mörka håret, fukt och mata det.

Förhållandet mellan ingredienser - 30 gram pulver från stammarna av lawsonia + 40-50 gram kanel + 100 ml varmt vatten. För det första är henna upplöst, och sedan tillsätts en aromatisk krydda. Exponeringstid på huvudet - 4-6 timmar.

För en gyllene nyans

De som vill uppnå en gyllene nyans kommer att behöva dessa recept:

 • matsked torr kamille blommor brygga 50 ml kokande vatten, lämna i en halvtimme. Torka färgämnet med denna infusion (du kan inte filtrera);
 • eller utspädd torr henna för färgning av hår med gurkmeja (alternativ är saffran). Andelen är 1: 1. Därefter brygges blandningen med vatten.

Förresten. För intensiv ingefära färg, blanda dessa ingredienser: 3 delar vegetabiliskt pulver och 1 del kanel, gurkmeja och ingefära. Förbättra färgmättnaden hjälper te bryggning istället för vatten.

För röd nyans

Hur man gör Henna korrekt för att ge håret en röd nyans? Det finns flera sätt:

 1. Kombinera den i lika delar med kakao och späd sedan med vatten enligt anvisningarna. Förhållandet mellan torra ingredienser är 1: 1.
 2. Använd för att lösa upp pulverinfusionen av tekarkad, ta ett rikt, starkt teblad.
 3. Tillsätt tranbärsjuice eller rödbetersaft, rött vin till det torra preparatet (se kvantiteten enligt Henna-konsistensen).

Vissa tjejer lyckas göra ombre med khna hemma med recept för lätta kompositioner för att måla ändarna av håret.

Hur man fixar henna på håret

Hur mycket hålls på krullarna erhållna resultat av hennafärgning - beror på strukturen, hårtyperna. Enligt recensioner varierar denna period från 2-3 veckor till 2-3 månader. Naturligtvis, med en längre effekt måste du regelbundet uppdatera tipsen.

För att hålla färgen längre, följ de enkla rekommendationerna:

 1. Torka produkten i en sur miljö - kefir, gräddfil, rabarberbuljong. Du kan lägga citronsaft (dessutom lätta håret).
 2. De första 2-3 dagarna efter målningen, undvik att tvätta håret med schampo och balsam, för vid den här tiden fortsätter pigmentet.
 3. Efter färgförändringsproceduren sköljer du håret med ett avkok av rosen höfter, salvia eller vinäger (en matsked av varje ingrediens per liter kallt vatten). Använd receptet efter varje tvättkrullning.
 4. Använd schampon för att bevara färg. De får inte innehålla silikon eller vara konstruerade för att bli av med mjäll.
 5. Fuktar hår efter Henna hårfärg, men använd inte naturliga oljor för detta.
 6. Simma mindre i klorerat vatten och mindre i solen.
 7. Köp tonade schampon för att behålla färgscheman (det finns de som innehåller henna).

Naturliga komponenter är en gudom för hårets skönhet och hälsa, speciellt om dessa ämnen också ger möjlighet att experimentera med en ny färg. Henna av olika nyanser i detta avseende är väldigt populär, trots den pågående kontroversen, som är mer i den: fördelarna eller nackdelarna, fördelarna eller skadorna. Med korrekt användning av verktyget perfekt målar krullar, såväl som grått hår.

Om du inte missbrukar det naturliga färgämnet, följ tillämpningsreglerna och glöm inte mer hårsuppfödning, kommer resultatet att behaga dig. När allt kommer omkring, om du tror på recensionerna, målar vissa kvinnor målarband i flera år i rad, och hela tiden är de nöjda med det naturliga färgämnet från östra länderna.

Lita inte på populära recept? Vi har förberett dig de bästa hårfärgprodukterna:Nästa Artikel
Kefir hårmask