Henne Color - Henna för hår, färgpalett


Naturligt färgämne i form av Henné Color pulver ger håret en bestående och vacker färg, hälsosam glans och skydd mot yttre faktorer.

Omedelbart vill vi uppmärksamma det faktum att detta naturliga färgämne från Nederländerna inte bör förväxlas med en annan hennabaserad färgämne som har konsonantnamnet "HENNA COLOR" från PHYTOcosmetics.

Henna Henne Color finns i 7 olika färger, som också kan blandas för att få ett större utbud av färger.

Henna Henne Color är helt vegetabilisk färg och det testas inte på djur. Hennafärgning är också terapeutisk av natur, under färgning har det en positiv effekt på ditt hårs tillstånd. Pulvret återställer håret efter effekterna av kemisk behandling (permanent, kemisk curling eller missfärgning), men skillnaden mellan kemisk behandling och hennapulverfärgning bör vara från 6 dagar till 6 veckor.

Eftersom denna henna är en naturlig produkt, på grund av frånvaron av kemiska komponenter som finns i konventionella färgämnen, kan den resulterande hårfärgen inte bestämmas exakt på förhand. Villkor som hårets naturliga pigment, texturen och hårets allmänna tillstånd under färgning kan påverka det. Denna henna kommer inte att kunna radikalt ändra hårfärgen, det har en mjukare effekt och som resultat får du vackra naturliga färger.

Henna Henne Color - en palett av färger

Henné Color Henna färgpalett visar vilka färger som rekommenderas för dig och ger dig en uppfattning om hur färgen kommer att se ut.

Om du inte är säker på att den resulterande färgen kommer att uppfylla dina förväntningar, rekommenderar vi att du först färgar en hårsträng först.

Henna Henné Färg "Cuivre" - Kopparröd

Henna Henna Colour "Acajou" - Mahogany

Henna Color "Auburn" - mörk bilfärg

Henna Color "Blond Doré" - Guldblondin

Henna Henna Colour "Châtain" - kastanjfärg

Henna Henne Color "Brun" - brun färg

Henna Henné Färg "Noir" - svart färg

Henné Color Henna Färgfärgning

Med grått hår beror resultatet på den mängd naturlig pigmentering som återstår i håret. Färgen på det naturliga pulvret kanske inte räcker, så ibland fungerar färgen inte. Den bästa färgen för bra gråhårtäckning är brun. När hennapulver inte längre klarar av färgningen av ditt gråa hår, kan du prova en starkare färgämne - färgfärg Henne Color. Denna produkt har de bästa egenskaperna för färgning av grått hår.

Så här applicerar du Henné Color

Du behöver: en påse med Henné Color-pulver, en blandningsbehållare, en sked, en kam, en handduk, ett par gummihandskar och en duschlock. Innan du använder produkten, läs emballageanvisningarna för förpackningen. Applicera någon kräm på huden längs hårlinjen på pannan, öronen och nacken för att skydda mot färgning.

1. Häll innehållet på påsar i en behållare. (Hälften är tillräckligt för kort hår)

2. Lägg till mycket varmt vatten och rör om med en sked tills en smidig klumpfri pasta erhålls. Dessutom kan du lägga till lite balsam eller hårolja för att göra klisten mer krämig och det är lättare att fördela genom håret. Låt pastaen svalna, för att inte brinna huden vid applicering.

3. Tvätta och torka håret, vilket färgämne som helst kommer att fungera bättre på rent hår när hårkutiklet är fritt från fett och damm. Att fortsätta smutsigt hår behöver bara blekningsprocedurer.

4. Använd skyddshandskar och täck axlarna med en handduk. Applicera pastaen till rötterna och massage sedan i hårbotten. När rötterna är jämnt täckta, behandla hela håret i längden. Täck ditt hår med ett duschlock, du kan också sätta på ett badlock och en handduk för att skapa värme.

5. Lämna henna i 30-120 minuter beroende på hur djupt du vill färga håret. Ju djupare färg du vill få, desto längre håller du klistret på håret. Om du använder en hårtork kan färgningstiden minskas betydligt.

6. Skölj håret noggrant med varmt vatten för att ta bort alla spår av pulver efter den tid som krävs. Sista sköljet gör kallt eller surgjort vatten, det kommer att stänga nagelbandet och göra håret glattare och glänsande.

Henna Henne Color ger långvarig tonalfärgning av håret. Shampoo tvättar gradvis ut färgen. Om du regelbundet använder Henne Color pulver, då får du en alltmer intensiv och bestående färg.

Försiktighetsåtgärder vid användning av Henné Color Henna

Utför ett preliminärt test på en separat hårsträng några dagar före färgning.

Färg inte dina ögonbryn eller ögonfransar med Henné Color henna.

Blek inte hår efter hennafärgning.

Henna Henné Färg är säkert att använda under graviditeten.

Henna för hår

Den senaste trenden av modernitet har blivit naturlig. Medan tillverkare av kända märken fortsätter att förbättra formuleringen av kemiska föreningar, innebär fler och fler tjejer att de som länge varit kända för sina helande egenskaper. Henna för hår är ett av de mest populära sätten att förbättra hårets tillstånd.

Vad är det

Henna är ett pulver från en Lawson-växt. Östra kvinnor använde det före vår tid, vilket är mycket längre än användningen av detta verktyg av europeiska tjejer. I vårt fall orsakar Lawsonon många frågor och tvister, och därför är det viktigt att förstå dess väsen, eftersom det kan ge stora fördelar. Så växer lawsonia i varma länder. Dess huvudleverantörer är Iran, Egypten, Marocko, Indien. Klimatet i dessa länder, även om det är likartat, har fortfarande sina skillnader, vilket påför lawson sig själv, till exempel har indiska henna mer toner än iranska.

Produktionen av henna kan betraktas som oanvändbar, eftersom varje del av denna medicinska växt används. Således extraheras oljor från blommor, bladen är färgade med pulver och färglösa henna är gjorda av stjälkar för tjejer som bara vill stärka håret med en mirakulös välling medan de inte färgas.

Pulvret i sig har en ljusgrön, dämpad ton som liknar khaki. Lukten av Henna är växtbaserad och nästan neutral. Helst bör konsistensen vara finmalet, vilket är känt för produkter från indiska tillverkare. Det finns emellertid en större slipning, till exempel i irländska frimärken kan man hitta obearbetade blad. Kostnaden för Iran är betydligt lägre. Denna faktor påverkar lättheten att applicera och skölja blandningen från håret.

Man bör säga att tonen i pulvret kan vara nära brun. Det finns inget behov av att vara rädd för att gå in i kompositionen av konstgjorda tillsatser, men det är fortfarande nödvändigt att vara uppmärksam. Färgen beror direkt på typen av henna, och självklart anses den bästa kategorin vara bäst med en ljusgrön nyans. Löv av Lawsonia, från vilken en sådan mättad färg erhålls, samlas på sommaren, torkar dem omedelbart i den brinnande solen, medan klorofyll, som påverkar färgmättnaden, bibehålls vid maximal dosering. De mellersta och nedre sorterna i namnet betecknar löv som är föremål för långsam torkning och har förlorat klorofyll i deras komposition, vilket innebär att färgningen med hjälp är nästan otillräcklig.

Särskilda funktioner

Egenskaper hos henna är direkt relaterade till dess användning. Så, Lawson pulver används:

 • när färgning krullar i färg från rött till burgundy;
 • samtidigt som hårfolliklarna stärks
 • behandling av mjäll
 • normalisering av fettbalansen i hårbotten.

Denna effekt uppnås tack vare de fördelaktiga komponenter som kan ses i denna anläggning. Således finns i kompositionen en syra som binder keratin i hårets struktur, utjämning av fluffiga flingor. Tanniner och eteriska oljor, som är i lag, ansvarar för glansen av lockar, jämförbar med professionell laminering.

Det är omöjligt att inte säga om klorofyll, vilket bidrar till uthållig och ljus färgning. Färgprocessen färgar inte, eftersom färgpigmentet endast täcker locken och inte tränger in i hårets naturliga struktur. Häcken efter henna-procedurer är inte rädd för aggressivt sol och havsvatten, eftersom osynligt skydd täcker och täcker med en tunn, ogenomtränglig film. Fortsatt temat för hennafärgning, det är viktigt att säga om den allergivänliga produkten. Naturlig henna i påsar, som endast består av pulver, ger inga obehagliga symptom hos personer med känslig hud. Detta ger henne överlägsenhet över kemiska färgämnen.

Men idag kan du köpa Lawson i olika former. Till exempel, flytande henna är en färdig att använda produkt. Pulvret i sådana produkter har redan omvandlats till en mussa med perfekt konsistens med tillsatsen av olika användbarhet för hår, till exempel burdockolja. Sådana tillsatser är inte en enkel marknadsföringskamp, ​​eftersom några växtbaserade färgämnen torkar lockar och oljor tjänar som neutralisatorer av denna process.

Shading henna är en annan frekvent invånare på stormarknadshyllor. Det är en nyans balm baserad på henna. Samtidigt kan färgämnen, emulgeringsmedel och andra kemiska föreningar observeras i kompositionen och därför är det viktigt att noga granska listan över komponenter innan de köpas. Annars är nyansen mycket bra, eftersom innehållet i olika mjukgörare i dem har en positiv effekt på hårets tillstånd, vilket förvärvar en ljus nyans.

Professionell henna är också tillgänglig för försäljning. Intressant är att i de färglösa formuleringarna används inte Lawsonia utan cassia. Detta är en annan typ av medicinska växter, relaterade till bönasorter. Endast henna från Lawsonia kan anses vara riktig. För ögonbryn används en blandning erhållen från Lawsonia-pulver. Vid procedurens gång färgas och återupplivas inte bara håren utan också huden.

Fördelar och nackdelar

Tyvärr har denna vegetabiliska färgämne sina nackdelar, som i vissa fall överlappar fördelarna. Men låt oss börja med proffsen. Som tidigare nämnts är naturlig henna en helt naturlig produkt, mättad med många oljor och vitaminer. Det gör att du kan bli av med mjäll och göra hårsäckar starkare och ytterligare förbättra sin glans. En annan viktig faktor är möjligheten att använda henna för gravida och ammande kvinnor. Dess användning är möjlig både för färgning och för blandning av helande masker. Nackdelarna med henna inkluderar:

 • oförenlig med vanliga färger. Så, Henna kan inte göra en rödhårig skönhet ur en brunett med färgade lockar. Den maximala möjliga effekten är tunt kopparhårflöde i solen;
 • Henna är svår att måla med kemiska färger. På blont hår kan färgen lätt bli grön efter sådana förfaranden;
 • Blondiner som bestämmer sig för att färga krullarna med henna kommer att förvärva denna nyans oändligt. Det är nästan omöjligt att tvätta Henna från lätta strängar, eftersom det ihållande äter i hårvågor;
 • ineffektiv i måla grå hår;
 • har en negativ inverkan på perm, rätande elastiska krullar;
 • lång och frekvent användning negerar alla användbara egenskaper hos växten, vilket gör krullarna tråkiga och splittrade.

Sammanfattningsvis ovanstående är det säkert att säga att henna kan förvandla hår, vilket ger en mystisk nyans, men vid användningen är det viktigt att känna åtgärden.

tillverkare

Om du vill överlåta ditt hår till proffs rekommenderar vi att du är extra försiktig när du väljer en Henna-tillverkare. Och vi bör börja med studien av indiska henna, för det är hon som vinner när det gäller grundighet av slipning och olika toner.

En framträdande representant för Henna från Indien är Lady Henna-varumärket. I sitt sortiment kan man se naturlig brun och röd henna. Det bör noteras att för att få en mjukbrun ton blandas henna i kompositionen med en annan naturlig färgämnebasma. Dessutom presenterar Lady Henna naturliga hennabaserade färgämnen. Tack vare färgämnen varierar produktens färgpalett från kopparröd till nyanser av vinodling. Ordet "naturligt" i namnet utesluter emellertid inte kemiska komponenter, och därför är en viktig faktor att se efter eventuella allergier mot komponenter.

En annan representant för indisk henna, som kan köpas i Ryssland - Aasha. Det är också representerat av artens mångfald. Så kan henna delas upp:

Den första looken, som presenteras i flera nyanser, ger näring och näring av håret, vilket ger en ljus ton från rött till brunt. Herbal henna, innehållande ett färgämne, kan bli en hållbar färg, men som i föregående fall är allergiska reaktioner möjliga. Herbal henna kan inte anses vara helt naturlig.

Färgad henna för hår nyanser

Henna nyanser för hår: skapa en djup färg

Skönheten i håret av orientaliska skönheter tillbringade hela tiden uppmärksamhet - tjock, med rika och djupa färgkrullar lockade mysterium och charm. Vad är hemligheten hos ett sådant attraktivt hårhår? Faktum är att det inte finns någon speciell hemlighet i detta - de orientaliska tjejerna har länge länge använt oss av Henna, vilket för övrigt görs på deras territorium.

Det här verktyget är ett utmärkt alternativ för de tjejer vars hår för ofta utsätts för aggressiv kemisk färgning, vilket medfört att deras tillstånd har försämrats markant. Låsningarna blev sköra, torra och tråkiga medan de förlorade sin naturliga glans och strålning.

Med detta ämne kan du få en otrolig mängd nyanser.

Många experter rekommenderar denna färgämne till ägarna av en fet hårtyp, eftersom pulvret har en torkningseffekt, samtidigt som man aktivt bekämpar oljig mjäll. Om du vill behålla hårets hälsa, så är Henna det du behöver, särskilt eftersom priset är bara pennies jämfört med högkvalitativa professionella färger, och effekten är ibland ännu bättre.

Ge hälsa och rik hårfärg med henna

Egenskaper av naturligt färgämne

Denna underbara färgämne är gjord av torkade löv av en kultur kallad lavsoniya. Denna buske växer i områden med ett varmt klimat - Nepal, Indien, Syrien, Kenya, etc.

För produktion av henna används endast blad och blommor av växten, som torkas och males i fint pulver. Elite-produkt framställs av extraktet av eteriska oljor av blommor - den här produkten används för kosmetika och färgning.

Lawsonia - en växt som används för att göra henna

För att få pulveret i vår vanliga färg - brun, myr eller grön, är bladen avskurna medan de fortfarande är unga, eftersom de har mer färgämne och därefter bearbetas de.

Fördelar och skador av naturligt pulver

Kvinnor som bor i östra länder använder det här verktyget inte bara för att ge en djup och attraktiv hårfärg, men också för dess återhämtning. Detta beror på att på grund av naturligt ursprung verkar ett sådant färgämne på krullarna på ett välgörande sätt utan att skada den inre strukturen, som det gör med kemiska färgämnen.

100% naturlig produkt har en positiv effekt på hårets tillstånd.

De flesta frätande kemikalier när målningen påverkar på ett sådant sätt att kaustiska ämnen förstör det naturliga pigmentet genom att lyfta vågar. Henna verkar exakt det motsatta - vågorna slätas ut, vilket gör håret mjukt och spegellikt.

En positiv effekt på huvudets hud och i kompositionen av tanniner, vilket hjälper till att normalisera talgkörtlarna, samt ge en terapeutisk effekt.

Bland de positiva egenskaperna är följande:

Effekt efter användning av henna - skinnande, tjocka och elastiska lockar

 • 100% naturlig produkt, och därför mindre aggressiv.
 • Frånvaron av ammoniak och peroxid.
 • Mjuka och ofarliga effekter - verktyget kan användas för gravida och ammande kvinnor.
 • Förstör inte hela strukturen av trådarna, och därför kan pulvret användas av kvinnor i alla åldrar.
 • Henna har en antiseptisk antimikrobiell effekt samtidigt som mjäll elimineras.
 • Inkluderade tanniner bidrar till komprimering av krullar. Du kommer att märka pomp och volym efter den första målningen.
 • På grund av utjämningsskalorna får flingorna sken, mjukhet och elasticitet.

Även om Henna har många fördelar, men tillsammans med dem finns det också några nackdelar:

Använd korrekt henna

 • Medel målar inte över grått hår.
 • Kontraindikationer vid användning av tidigare målat hår, eftersom ett sådant experiment kan ge mycket oväntade resultat.
 • Efter användning av ett naturligt färgämne, använd en kemisk kontraindicerad. Om du fortfarande målar kan håret bli grönt, så du borde vänta tills håret är fullt vuxet och efter att ha klippt det kan du använda kemiska färgämnen.
 • Verktyget är oönskade att använda på nyligen krökt hår med kemiska medel. Detta beror på att pulvret kan agera på ett sådant sätt att krullarna helt enkelt räter ut.
 • Pulvret har en torkningseffekt, så för ägare av torrt hår är det bättre att inte använda den.

Tips! Om du bestämmer dig för färgning med henna, före proceduren, smörj kanten på tillväxtlinjen av trådarna med fett grädde eller vegetabilisk eller olivolja. Tack vare den här metoden kommer du att spara din hud från oönskade målningar. Var noga med att bära skyddshandskar när du utför proceduren.

arter

På hyllorna i kosmetiska butiker finns oftast tre typer av henna:

Orientaliska skönheter använde skickligt henna för att betona hårets skönhet

Produkten av iranskt ursprung föreföll ganska länge sedan, även våra mammor använde det för att ändra hårets nyans. Iranska Henna har alltid varit känd för effektivitet, och alla tyckte om sina rödaktiga toner. Dessutom förbättrar denna art betydligt det övergripande tillståndet hos strängarna.

Med ankomsten av indiskt pulver har iranska förlorat sin popularitet. Indiska henna blev omedelbart vanliga - många tjejer började använda det, eftersom det noga målar och bryr sig om håret. Denna typ hänför sig till högre kvalitet.

Förutom att ge en djup färg är det också lättare att bli skild, eftersom dess slipning är grundare. Och nyanser av färgad henna för hår är rikare och mer varierade.

nyanser

Nyanser av indisk henna för hår är fulla av mångfald:

Produkten av indiskt ursprung glädjer sig om olika nyanser

 • Resultatet är färgen på mörk choklad kan appliceras genom att applicera svart henna, som består av indigo.
 • För att få en ovanlig färgsvallhals måste du lägga till sockerbetor. Med denna kombination får du en röd ton med en kopparglans. Detta är ett utmärkt alternativ för kastanjebrun och lätt kastanjhår.
 • Få rik burgundfärg kan vara densamma som i föregående metod. Men betorjuice här kommer att kräva mycket mer, så att du får tonen av mogna körsbär med gyllene reflektioner.
 • För att få bruna toner är det nödvändigt att tillsätta gurkmeja pulver till torrt pulver. Förutom att vara ett naturligt färgämne är det också mättat med en mängd användbara delar. Som ett resultat får du en trevlig ton mjölkchoklad, utan röda höjdpunkter.
 • Blondiner och ägare av ljusfärgat hår passar utmärkt i gyllene toner. För att få dem måste du lägga till gurkmeja och kanel, vilket kommer att lysa lite strängar och lägga till glans och glans till dem.

Var uppmärksam! Ovanstående användning av nyanser av henna för hår kommer bara att ge ett mer positivt resultat om du följer tydliga instruktioner, medan du har lämplig källa färg på håret.

Nyanser av iransk henna för hår är mindre varierade jämfört med indiska, men fortfarande är ganska intressanta färger erhållna:

Foto INNAN OCH EFTER tillämpningen av den iranska produkten

 • Om ditt mål är svart, lägg sedan till starkt svart te, kefir, basma eller naturligt svart kaffe till produkten.
 • Mörkbruna och choklad nyanser i henna för hår kan erhållas genom att blanda pulver med jordnötsnötter, naturkakao eller med avkok av valnötskal.
 • Kombinera Henna med bryggt hibiskus eller varmt rött vin får du rika röda toner.
 • Om du vill få en djupare och mer levande kopparfärg, samtidigt som den har ljusa gyllene reflektioner, kombinera henna med avkok av kamille, gurkmeja, lökskalar, rabarber.
 • Kombinationen av pulver med citronsaft, bryggade kalendula kronblad, saffran ger strängarna en rik guld- och honungsfärg.

"Smart Table" - hjälper till att få önskad nyans

Tips! För att inte få en oönskad nyans, utför ett prov i förväg. Applicera kompositionen på en ogenomskinlig sträng, om resultatet passar dig, så kan du säkert gå vidare till en fullfärgning.

Vi målar lockar

En viktig roll för att få ett kvalitativt resultat är hur man utför färgproceduren.

Våra instruktioner hjälper till att göra allt på ett positivt sätt:

 1. Skölj håret väl under varmt rinnande vatten utan att använda tvättmedel och balm. Blot strängarna med en handduk.

Vid avelning, undvik metallytor.

 1. Vid en tid då krullarna torkar, fortsätt till beredningen av färgkompositionen. Blanda i en glasbehållare med varmvattenpulver, vars temperatur ska uppgå till ca 90 ° C. Klipp alla klumparna tills de är smidiga. Om du vill kan du hälla i några droppar essentiell olja - så färgen blir mer mättad.
 2. Fördela färgkompositionen med egna händer längs hela längden på beställningen, för att undvika kontakt med ansiktets hud.

Korrekta åtgärder - friskt hår

 1. Efter att ha tagit bort all onödig, sätta på huvudet med plastfilm.
 2. Välj den optimala tiden för att hålla kompositionen på locken. Det beror på den ursprungliga färgen på strängarna, liksom på önskad ton.

Tänk på kompositionens retentionstid för att få önskad nyans.

För rättvisa skönheter blir röda strängar tillräckligt från fem minuter till en kvart i timmen.

Mörkt hår behöver mer tid - 30-45 minuter, brunetter - en och en halv - två timmar.

 1. Kompositionen tvättas under varmt rinnande vatten, utan användning av schampo. Du kan applicera en balsam för att mjukna och skölja lockar med ett avkok av örter.

sammanfattning

Och vilken nyans skulle du föredra?

Sammanfattningsvis vill vi notera att Hennas inverkan är tvetydig:

 1. Å ena sidan, det ger underbara nyanser och gör krullarna voluminösa och glänsande.
 2. Å andra sidan överdriver det dramatiskt strängarna, dessutom kan det ge en oönnskad ton till ett hår.

Vare sig att måla lockar med henna är upp till dig. Men ordstaven säger, "Den som inte riskerar, dricker inte champagne."

Videon i den här artikeln kommer att berätta om enkla henna recept.

Naturlig indisk henna: ljust utseende utan hårskada

Lustigt, snyggt, vackert hår - det här är vad alla kvinnor drömmer om. För att uppnå det önskade, eller i det närmaste komma närmare idealet, söker de ständigt efter medel som inte bara kan ge en vacker nyans till krullarna utan också stärka dem. En av dessa hårprodukter är helt naturlig, ger fullständig omsorg och bländande ljusa, rika färger och nyanser - indisk henna.

Vad är skillnaden?

Huvudskillnaden för indisk henna, från den iranska vanan till våra äldre släktingar, är en rik palett av nyanser. Henna, som produceras i Iran, färgar håret i en enda färg - röd, med små variationer i riktning mot en mörkare eller ljusare ton. Men inte alla kvinnor kan känna sig bekväma i den "rödhåriga" inkarnationen, för att försöka diversifiera färgomfånget upptäckte företagande damer en mängd olika hennatillägg, vilket möjliggjorde olika nyanser.

I henna tillsattes: svart basma, örter, juice av grönsaker och frukt, te, kaffe och andra naturliga färgämnen. Indierna å andra sidan förenklade processen för applicering av färgämne och släppte en produkt som omedelbart färgade håret i olika färger.

Det är bevisat att det pulver som produceras i Indien är av högre kvalitet än namnet från Iran eller Sudan, och böterna jämförs med andra, konsistensen fördelas genom håret jämnare och färgas noggrant.

Färgpalett

Dess färgschema består av 5 grundläggande nyanser: från ljusguld till svart, vilket beror på mängden pulver och den valda färgen.

Golden är perfekt för ägare av blont hår. Brun och mahogny präglar perfekt skönheten hos brunhåriga kvinnor och ägare av kastanjkrullar. Bourgogne - den färg som du behöver vara mycket försiktig med och fokusera bara på din färgtyp. Svart passar alla, frukten av ansträngningen kommer att bli en stor djup nyans, som liknar färgen på denna bittera choklad.

Till skillnad från många andra färger kan Henna färga håret i sin naturliga färg eller mörkare. Gör strängar lättare än tidigare, kommer inte fungera.

Styrkor och svagheter

Precis som någon produkt har indianfärgad henna ett antal otvivelaktiga fördelar och nackdelar.

 1. Lätt att använda. Det behöver inte läggas till något, följ bara instruktionerna på paketet.
 2. Terapeutisk vård Henna är bra för håret, det stärker rötterna och gör krökarna starkare och mer livskraftiga, bidrar till deras snabba tillväxt och förhindrar förlust, hjälper till att bli av med mjäll och återställer strängarna efter en perm. Dessutom desto längre används det, desto bättre effekt.
 3. Indisk hennafärgning ger ditt hår en ljus, mättad färg som kommer att pågå länge utan att tarnera eller tvätta, som det är typiskt för kemiska färgämnen.
 4. Den är utmärkt för användning under semestern, särskilt till sjöss eller i heta länder, eftersom det är helt opåverkat av direkt solljus, saltlösning eller klorerat vatten. Även under påverkan av dessa aggressiva faktorer, kommer håret inte att förlora den intensiva skuggan som härrör från färgning.
 5. Oumbärlig för oljigt hår och arbetar på deras hälsa, som den bästa masken. Efter färgning håret mindre förorenat, försvinner mjäll.
 6. Perfekt för ägare av långt otröttligt hår: det väger strängarna och får dem att se ut som silkflödande tyg. Strängar kommer att ligga ett hår till ett hår.
 7. Indiska Henna mycket högkvalitativa färger över grå hår. För ett 100% resultat är det bäst att välja en av de mörka nyanserna: brun eller svart. Färgen tvättas inte ut och för att behålla håret i utmärkt skick är det tillräckligt att måla de växande rötterna i tid.
 1. I den färgade indiska hennaen finns en liten mängd ämnen av naturligt ursprung som ofta förvirrar dem som vill använda den. Sant, naturliga och hälsosamma ingredienser, det är fortfarande mycket mer.
 2. Henna torkar håret, så det är inte särskilt lämpligt för torrt hår. Om du fortfarande vill använda den måste du lägga till blandningen för färgning av en av följande oljor: avokado, kokosnöt, olivolja.
 3. Om en perm är nyligen gjord, bör du inte använda henna, det väger håret och förstör bara krullarna som erhålls som ett resultat av kemi. Men efter färgningsproceduren kan du curl så du vill, det kommer inte att påverka färgen och skyddar dessutom håret.
 4. Det är omöjligt att tvätta Henna från håret, du kan bara vänta tills håret växer och avskurna de strängar som är målade av det, så du bör noga väga alla fördelar och nackdelar med sådan färgning. Men mörkare färger hjälper till att maskera en alltför ljus skugga, använd inte dem genast, det är bättre att vänta några veckor. Och det är också mer korrekt att ta kontakt med den professionella frisören.

Egenskaper av färgningsförfarandet

Hela proceduren tar ungefär en timme. Om du färgar håret med henna för första gången är det värt att kontrollera om önskad nyans är vald. För att göra detta, måla en liten order på ett otänkbart ställe, om den resulterande färgen passar, så kan vi på ett säkert sätt börja proceduren:

 1. Pulveret måste bryggas enligt instruktionerna på förpackningen.
 2. Applicera varm blandning till lite fuktiga rena strängar, först vid rötterna, sedan längs hela längden.
 3. Sätt på en speciell keps eller en enkel plastpåse och vänta i ca 50 minuter.
 4. Tvätta henna från håret med rent rinnande vatten utan schampo. Och de tvättar inte huvudet i minst tre dagar för att fixa färgen.
 5. Effekten av hennaanvändning varar i regel ca 4 månader, hela tiden behöver du bara tona de växande rötterna.

Eftersom färgad henna är nästan helt en naturlig produkt, kan den i princip inte missfärga hår, för det behövs en stark kemikalie. Men att skugga de tidigare klargjorda strängarna med hjälp, så många som du vill.

Indisk färgad henna - det bästa valet för hår, uttömt av kemiska föreningar. Det kommer att stödja krullarna, hjälpa dem att bli starkare och vackrare, ge dem en rik, lyxig och, viktigare, naturlig färg. Den här naturliga produkten har nästan ingen kontraindikationer, färgar perfekt grå hår och varar länge, så att du kan se bra ut.

6 effektiva recept för färgning henna i olika nyanser

Det finns många sätt att färga håret. Men inte alla är ofarliga för hår. Under lång tid har naturliga färgämnen använts för detta ändamål, bland annat som henna är det viktigaste stället då och nu. Det ger inte en vacker nyans och har en massa helande egenskaper. Det viktigaste är att veta hur man färgar håret med henna korrekt, vilka färger som är möjliga och vad resultatet beror på.

Många tjejer färgar håret med naturliga produkter som henna.

Medicinal egenskaper hos henna

Hårfärgning med henna hemma eller med hjälp av en specialist kommer att gynna krusens hälsa och utseende. Detta naturliga färgämne har en massa helande egenskaper:

 1. Färgen från sådan färgning är alltid ljus och mättad, smälter inte efter att ha tvättat huvudet.
 2. På grund av den unika sammansättningen av naturlig färg kommer håret att vara starkt. Vitaminer och mineraler närmar sig lockar och hårbotten, förhindrar förlust. Polysackarider och organiska syror förbättrar metaboliska processer. Eteriska oljor och tanniner stärker hår, bidrar till att förbättra tillväxten. De hartsartade substanserna återställer varje hårs struktur och förbättrar blodtillförseln till hårsäckarna. Fragilitet försvinner helt. Därför, oberoende av krullarnas typ och längd, är hennahårfärg användbar.
 3. Med korrekt och inte för ofta användning kommer ytterligare volym att visas från rötterna.
 4. Minskade betydligt antalet skadade och fallna hår. Effekten av färgning kommer att märkas för blotta ögat även när det är kammat.
 5. Mjölk och andra hårbottenproblem kommer att försvinna.
 6. Henna för hår används som färgämne och som en mask som har en regenererande och närande effekt. Efter appliceringen kommer håret att växa snabbare.

Nackdelar med hennafärgning

De negativa aspekterna av hennafärgning förekommer endast vid långvarig och frekvent användning. Bland dess brister är sådana stunder:

 1. Förlust av hårvolymen. Färgning av hår med henna gör krullarna tyngre på grund av de särdrag som tränger in i hårstrukturen. Också starkt krökt av natursträngar kan bli mindre lockigt.
 2. Hårfärgat med henna bör inte utsättas för kemiska färgämnen under de kommande veckorna, eftersom detta kan ge oförutsägbara resultat. Antingen kommer effekten inte alls, eller det kommer inte att visa sig färgen som deklarerades.
 3. Naturfärg är svår att applicera på håret. Pulvret kan fördelas ojämnt, på grund av vad som kommer att uppstå ojämna strängar.
 4. Med täta användningsområden torkar henna håret.
 5. Det är inte alltid möjligt att förutsäga färgen som kommer att erhållas efter applicering av ett naturligt färgämne. Det finns en mängd nyanser från ljusröd till mörk kastanje. Resultatet beror helt och hållet på hårets egenskaper och det valda receptet.

Men i jämförelse med kemiska färgämnen vinner indiska Henna för hår på grund av dess helande egenskaper och resistenta mättade färger, som även när de tvättas bort ser naturligt och vackert ut. Därför är det viktigt att veta hönans fördelar och skador för hår och att tillämpa denna kunskap i praktiken. Trots allt, med felaktig och för ofta användning riskerar du att få motsatt effekt. På grund av uttorkning kan hår från henna falla ut och ändarna splittras.

Hur man brygger Henna hemma?

Det är mycket lätt att förbereda färgblandningen. Ta den önskade mängden pulver, häll det i en glasbehållare, häll kokande vatten så att en krämig vassle erhålls. Då ska du täcka kärlet med ett lock och låt stå i 20-30 minuter.

Om du använder recept med ytterligare ingredienser, lägg sedan till dem i färgtanken efter att ha bryggt. Men kom ihåg att honung, ägg, grädde och andra mejeriprodukter blandas bäst efter att färgen har svalnat.

Henna färgläggnings detaljer

Experter ger flera rekommendationer för hennafärgning:

 1. När du väljer ett recept, överväga alltid din naturliga hårfärg. Så, till exempel, ger röd henna på mörkt hår bara en nyans, och på ljus och grå blir effekten ljus. För att få önskad nyans, använd ytterligare komponenter, inklusive kamille, kaffe, citronsaft och andra.
 2. Frekvent färgning med henna leder till oönskade konsekvenser. Det är därför rekommenderat att utföra proceduren inte mer än en gång varannan månad. Du kan byta olika typer av henna, då blir effekten av deras användning bättre.
 3. Du kan inte blanda henna med några kemikalier. I det här fallet kan du orsaka irreparabel skada på hårets hälsa och förstöra hårets utseende.
 4. Om du oroar dig för att något går fel under färgningsprocessen, var noga med att fråga frisören för första gången. Det hjälper dig att välja ett recept för färgning och fördela blandningen korrekt i ditt hår. Efteråt kan du upprepa denna upplevelse hemma på egen hand.
 5. Innan du applicerar på håret, se till att smörja huden på kanten av hårväxten så att den inte blir en röd färg.

Färglösa höna och helande masker

Färglös och färgad henna för hår appliceras lika. Detta borde ske så här:

 1. Brygga pulver med kokande vatten och täck det med ett lock. Massan bör förvärva konsistensen av gräddfil.
 2. Den kan appliceras på torra och våta krullar. I det första fallet är det lättare att se de ommålade områdena, och i den andra - färgen blir rikare.
 3. Kamma håret och dela det i 4 lika delar, varav tre fastnar med clips.
 4. Varje del är uppdelad i strängar och växelvis målar dem, med början från rötterna.
 5. Sedan, när rötterna är färgade, massera huvudet och kamma trådarna igen.
 6. Applicera kvarvarande färg på rötterna och rulla håret i en bulle.
 7. Sätt på ett duschlock eller täcka locken med klämfilm. Top wrap med en handduk för att skapa en växthuseffekt.
 8. Tvätta och torka lockarna på 20-50 minuter.

Eventuella nyanser av hennafärgning

Shades av henna för hår är olika. Det beror helt på krullarnas ursprungliga färg och hårets strukturella egenskaper. Ju tunnare de är desto ljusare blir resultatet. Henna för svart hår faller inte som på blond. Om mörka krullor ska färgas, så kan man till slut hitta en rödrött eller rödbrun nyans. Om håret är svart, blir resultatet av färgning endast synligt under dagen i soligt väder.

Ljusa och gråa krökor efter de första fläckarna blir en rik ingefärg färg, men i efterföljande procedurer blir ingefära. Henna agerar också på blont hår. För att få en chokladskugga blandar du färgpulveret med kaffe eller basma. För rödaktig färg tillsätts en betesbuljong eller starkt hibiskuste till den utspädda färgen.

Effektiva recept

Det finns många bra recept för hennafärgning. Här är några av de mest populära:

 • Henna och Basma. Beroende på önskad färg måste du blanda dessa två ingredienser i vissa proportioner. Om 2: 1 kommer ljuskrullarna att bli en rödbrun nyans. Och om färgämnena är i förhållandet 1: 2, blir färgen mörk kastanj, nästan svart.
 • Färga med kaffe. Lägg en matsked kaffe i en behållare med en påse av henna. Rör om allt och fyll i kokande vatten, omrör blandningen ständigt. Massan ska vara kashetsobrazny. Detta recept hjälper dig att uppnå en mörkbrun nyans på ljusbrunt hår och på ljust och grått hår - brunt med rött.
 • Färger med gräddfil eller grädde. Färgpulver bryggs som vanligt. Efter kylning läggs den till 1-1,5 matskedar gräddfil eller tung kräm. Detta recept passar skadat och svagt hår. Ja, och nyansen blir ljus röd om den ursprungliga färgen var ljus.
 • Recept för färgning med eteriska oljor. Gör en påse Henna tjockare än vanligt. Efter kylning till en bekväm temperatur, lägg till 1-2 skedar av någon vegetabilisk olja, till exempel olivolja eller ricinolja och några droppar eter. Lämpliga citrus- och barrträd. Sådan färgning kommer att göra hårets färg ljus och rik röd, fyll dem med vitalitet.
 • Färger med citron. I en påse med bryggd henna, tillsätt saften av en halv medelstora citron. Detta recept hjälper till att färga och ljusna krullarna. Håret efter sådan färgning kommer att överföras på solen och strömma på axlarna.
 • Färger med kamille. Det finns två alternativ för att göra detta recept. Du kan först brygga kamille, kyla och spänna blandningen. Värm det igen och brygg det Henna som i det vanliga receptet. Och du kan blanda en sked av blommor av denna växt med ett torrt pulver av naturligt färgämne och omedelbart brygga hela blandningen. Men i det andra fallet blir det svårare att applicera färg och tvätta sedan av det. Kamille hjälper hennafärg i röd färg.

Kom ihåg att för en kort krullning nog en färgpåse, men strängarna till axlarna och nedanför måste målas med två eller tre påsar.

Gör allt rätt och skada inte ditt hår.

Hur man tvättar henna från huvudet

På grund av sin kashaliknande konsistens är henna mycket svårt att tvätta bort, speciellt om de målade krullarna är långa. Vid första tvätten och ytterligare 2-3 dagar efter proceduren, använd inte schampo, balsam eller balsam.

Du kan tvätta av färgen med vanligt varmt vatten. Samtidigt är det nödvändigt att göra mjuka massrörelser vid rötterna för att avlägsna alla fasta partiklar tills de helt försvinna. Tillsätt lite ättika till slutsköljningen (1 sked per liter vatten) för färgmättnad.

Henna är bra för håret när det används ordentligt. Det finns en massa möjliga alternativ för färgning med detta färgämne. Om du bestämmer dig för att förbättra dina lockar och du gillar alla nyanser av rött och kastanj, välj sedan ett recept och försök. Kom bara ihåg att det är nästan omöjligt att tvätta bort färgen.

Min favorit Henna. Receptet är mer röd ljus färg. Många foton från hela tiden. Lång historia.

Jag målar med henna, år så med 12 säkert. Nästan 9 år. Jag lade till kefir och eteriska oljor så snart jag inte försökte.

Nu har jag fått erfarenhet och jag vet det perfekta receptet (för mig själv). Vill alltid ha den ljusaste och mest röda färgen. Jag köpte kemi och förstörde mitt hår.

År 2012 var håret så här (målade med henna):

År 2013 var håret glänsande och hälsosamt (tack vare henna):

Det var då jag ville ha den mega röda färgen, kemi var min hjälp:

2013 Jag drömde om den här färgen, men den tvättades bort. Jag var tvungen att måla en andra gång efter en tid:

2013 Och nu om det sorgliga. Jag förstörde dem. Håret var som halm:

2013 vågade jag inte måla mer. Vi var tvungna att behandla dem. Läkad med Henna (2014):

2014But jag skämtade bort tipsen med kemi. Nytt hår växte bra och färgen gick bra. I 2015 skar jag dem och henna efter en stund var färgen på "mutter":

2015 våren Just före semestern, färgade jag mitt hår med henna och var väldigt ljus där:

2015 sommar 2015 2015 Efter 2 månader var henna inte så ljus, men fortfarande rödhårig:

2015 höst Och äntligen, vilken typ av hår är nu, med Henna inte målat, nu är färgen synlig vid rötterna (hela Henna längd och inte tvätta bort den):

Mitt favoritrecept:

Henna Irans naturligt brygga karkadte. Det här är hela hemligheten. Jag lägger den på håret, förpackningen, lindar en handduk och håller så mycket som möjligt. För natten lämnade inte, för Henna kan flyta lite.

Många skriver att henna torkar eller förstör. Men för hela tiden förbättrade hon bara mitt hår.

Om accelerationen av hårväxten kan inte säga. Jag kan säkert säga att jag växte stadigt!

Tänk bra innan du målar. Tvätta inte av det. Ett par gånger gjorde jag en mask av kanel och honung. Henna tvättas inte av!

Jag älskar henna, och rekommenderar det, även för att behandla hår (men ta utan färg om du inte vill vara röd).

Henna för hår och funktioner i sin ansökan

Henna för hår används länge i olika länder av kvinnor i alla åldrar. Alla är väl medvetna om hur positivt det påverkar hårets tillstånd och dessutom kan de färgas. Henna för hår har många fördelar jämfört med vanliga färger, vilket väsentligt vinner när du behöver välja det mest ofarliga sättet.

Henna för hår

Till att börja med, förstås, bör du förstå hur Henna generellt görs och var den såg ut. Detta färgämne ser ut som ett enkelt pulver och får det från Lawsonias torkade löv. Denna buske växer i länder med tropiskt klimat, det finns faktiskt många så många växter där, därför användes henna ursprungligen i tropiska länder. Förutom henna erhålls också eteriska oljor, ett industriellt färgämne, från Lawsonia.

De mest intensiva färgämnena betraktas som blad av denna växt. Unga människor går till produktionen av färg som används i tillfällig tatuering, för färgning av tyger. Av resten produceras ett medel avsedd för själva håret.

Egenskapen hos detta naturliga pulver är att med varje dess tillämpning blir effekten alltmer intensiv.

Fördelarna och skadorna på henna för hår

Naturligtvis ger henna mycket hår, men det finns också några negativa sidor på den här åtgärden. Fördelarna och nackdelarna med detta färgämne bör övervägas mer detaljerat.

De uppenbara fördelarna är produktens naturlighet, som inte innehåller några kemiska beståndsdelar, från vilka henna för hår anses vara helt säkert. Förutom det faktum att det ger håret en otroligt vacker färg, kan Henna närma dem, i motsats till den vanliga färgen för alla, som ofta torkar håret till en sådan stat att det är nödvändigt att aktivt återställa det efter en lång tid.

Henna har en positiv effekt inte bara på krullarna utan också på hårbotten själv. Särskilda garvningsmedel som ingår i det, kan reglera aktiviteten hos talgkörtlarna. Därför rekommenderas att använda ett sådant verktyg för flickor som lider av det faktum att deras hår snabbt blir fet.

På grund av sin säkerhet är henna lämplig även för gravida kvinnor, som vanligtvis är rädda för färgning med vanlig ammoniakfärg.

Henna för hår är idealiskt för kvinnor i alla åldrar, och detta är redan ett uppenbart stort plus. På grund av det faktum att håret blir mer glänsande och smidigt när det färgas av hårvågor slätas.

Nackdelarna med detta verktyg kan inte heller ignoreras. Först och främst var försiktig så måste du vara flickorna vars hår redan har färgats, eftersom ingen exakt förutspår kompositionens exakta färg och beteende när Henna används efter naturliga kemiska färger.
Tyvärr kan den här naturliga kompositionen inte måla över grå hår, vilket inte kommer att passa kvinnor i åldern.

Det händer ofta att tjejerna som använde henna, den vanliga ammoniakhårfärgen, så enkelt, som de säger, inte tas och ibland ger en grön nyans.

Henna hjälper räta krullar, så att det inte rekommenderas för dem som har perm.

Typer av henna för hår

Henna är helt annorlunda, och varje art har sina egna egenskaper. Innan du väljer en eller annan art, bör du noggrant bekanta dig med dessa funktioner.

Färglös henna

Den här hennaen för hår, som namnet antyder, har ingen nyans, det vill säga det kommer inte att fungera för att färga håret, men att använda det för deras behandling och förbättring är bara vägen. Förutom de fördelaktiga effekterna på krullarna kan en sådan naturlig komposition användas i kosmetologi, till exempel för tatueringar.

För att få henna utan färg används torkade stammar av Lawsonia. Kunniga människor påpekar att färglös henna kan hjälpa till att lösa nästan alla hårrelaterade problem, så i huset kommer det definitivt inte vara överflödigt. Och det kommer vara absolut nödvändigt för kvinnor, vars hår har förlorat sin glans, vacker färg, hälsosam utseende i allmänhet. Det här verktyget hjälper till att snabbt ta dem i ordning.

Det är också värt att notera att färglös henna kan aktivera hårsäckens tillväxt, återställa krullarna efter olika kemiska skador.

Alla vet att lamineringsförfarandet är väldigt populärt nu, men det är inte billigt alls. Men användningen av färglös henna för hår kan framgångsrikt ersätta denna procedur, medan det kostar mycket billigare, även mycket mer användbart.

Dess näringsämnen kan tränga sig djupt in i varje hårs struktur och tyngre det, det vill säga att de hjälper till att göra håret längre och de flesta kvinnor drömmer om det.

Färglös henna läggs ofta till olika fabriksgjorda hårvårdsprodukter, vilket än en gång bekräftar att det är extremt användbart. Visst, sådan henna ska inte användas för ofta, för två gånger i veckan blir det tillräckligt för att bli bra, annars kan håret torka mycket ut.

Färgad henna

Denna typ av henna passar också nästan alla hår, vilket är extremt bekvämt, men i motsats till den tidigare kan färgad henna få en vacker färg. Den är idealisk för ägare av mörkt hår. Tack vare det här verktyget kommer ditt hår att få en vacker kastanjetyp och glans. Men på ljuskrullarna finns sannolikheten för en orange nyans, som knappast någon vill få.

Färgad henna faller på olika hår på olika sätt, det kan endast förutses med testmetoden. Du måste vara redo för någonting, med tanke på att om flickvänens hår efter att ha applicerats betong henna blev vacker eldrött, betyder det inte att håret kommer att ge ett liknande resultat till en något annorlunda nyans.

Iranska henna

Egenheten hos den här typen av henna är att du kan experimentera med det mycket på jakt efter en lämplig färg. I det befintliga pulveret rekommenderas att lägga till en mängd tillsatser som kan uppnå den färg som är att föredra i ett visst fall. Således uppnås den mörkaste färgen genom att tillsätta naturligt kaffe. Ljusröd nyans erhålls i kombination med ingefära.

Mörk färg kan uppnås genom att lägga till kefir, och för att bli röd behöver du vin.

Det här håret är gjort i Iran. Många unga damer anser att det är den bästa möjliga typen av henna, vilket ger håret en naturlig färg som gör det möjligt att experimentera med nyanser.

Indiska henna

Växter odlas för denna typ av henna i Indien. Med det kan du också experimentera, du behöver bara veta vad som ska blandas med det tillgängliga pulveret för att få en viss färg. Verkligt färgschema, som kan erhållas med indiska henna, är mycket mindre än det som erhållits från iranska.

Gurkmeja hjälper till att ge ditt hår en guldglans, och betsjuice kommer att göra ditt hår färgen på mogen körsbär.

Svart henna

Denna färgkomposition hjälper till att uppnå färgen på mörk choklad, det kommer att bli mättad, lysande. Hemligheten ligger i det faktum att pulverets sammansättning är indigo.

Med hjälp av en sådan henna färgar de håret på mörk choklad, det kommer att visa sig mycket rikt och vackert, och det hela är att indigo är i sammansättningen av detta pulver.

Flytande Henna

Flytande henna för hår är väldigt lik konsistens mot grädde, det vill säga det finns ingen anledning att späda den som ett pulver, så det verkar mer bekvämt för många. Men majoriteten av kvinnorna, som försökt använda sådan henna, svor aldrig att använda den igen. Faktum är att dess sammansättning inte är lika naturlig som produktens sammansättning i pulverform, och färgen faller ofta på krullarna ojämnt, ibland är det inte det som behövs.

Henna nyanser för hår

Som noterat ovan är det möjligt att erhålla en mängd olika nyanser genom att använda färgämnen henna. För varje nyans måste du blanda hönanpulver med olika tillsatser. Det bör ytterligare klargöras med vilka tillsatser för vilken färg som behövs. Bästa start med iranska henna. Kastanjröd skugga kommer att dyka upp när du använder gurkmeja, och blondiner är bättre att tillsätta kanel till deras komposition.

För att säkerställa att håret blev svart måste du blanda pulvret med kefir eller starkt svart te. Basma och kaffe är också bra. En populär och önskvärd chokladskugga erhålls genom att lägga till matklyftor eller kakao. Brewed karkade tillåter att få en röd nyans, för detta ändamål kan du fortfarande använda rött vin.

Koppar nyanser kommer att vara mycket vacker om du lägger gurkmeja, lökskal eller kamomill till pulveret. Och för en gyllene nyans blir saffran eller citronsaft en idealisk tillsats.

För indiska henna-tillskott kommer det naturligtvis att finnas andra. De borde inte vara förvirrade. Mahaon får en vacker nyans genom att lägga till rödbeta juice till pulveret. Det är sant om du överdriver det med denna ingrediens, du får en annan, men också en vacker färg burgund.

Hur använder man henna?

Självklart, även om du använder harmlös henna för hår, bör du följa vissa regler för att få ett bra resultat.
Mängden henna som används vid färgning kan variera med hårets längd. Mestadels går från två till fem säckar med pulver. Förutom pulvret behöver du: en skål, en handduk som inte skulle vara en skam att förstöra längre, en pensel att måla över strängarna, skyddshandskar, en ganska fet grädde, bomullspuddar, en cellofanlock.

Henna, som du vet, bryggs först, medan det finns två huvudsakliga sätt att göra detta. Först kan du använda hett, men under inga omständigheter kokar vatten, och för det andra en viss sur vätska, såsom citronsaft.

För mycket kort hår är 50 gram pulver tillräckligt, för medelstort hår, 100 gram, axellängdshår, 150 gram och 250 gram i bälte, men naturligtvis kan dessa värden variera beroende på hårets densitet.

Efter att ha bestämt mängden henna kan du brygga det i en specialrätt. Färgläggning ska göras med en platt borste, det här är det bekvämaste sättet. Innan du börjar proceduren är det bättre att smita huden på håret med en fet kräm så att den inte fläckar i processen, sedan är det problematiskt att torka bort det från huden.

Vattentemperaturen för beredning av färg bör vara ca 80 grader. När det gäller dess kvantitet behövs så mycket vatten för att sluta med en slam som liknar gräddfil i konsistens, det är ganska tjock. Mushen ska kylas till ca 40 grader och proceduren kan startas. Det är viktigt att applicera lösningen på håret jämnt och försök att inte hoppa över några områden, så det är lämpligt att använda hjälp av en vän eller annan nära person, eftersom från sidan kan du alltid se bättre färgade och omaintade områden. Du borde lägga en gammal handduk på axlarna, det gör det möjligt att inte få smutsiga kläder.

Henna appliceras på håret så snabbt som möjligt tills det är helt kylt, annars kan resultatet inte vara tillräckligt mättat och den kalla blandningen är svårare att applicera.

Det är nödvändigt att göra en avskiljning från vilken gruel och lås som redan har färgats med ett tunt skikt kommer att separeras. Således måste du hantera hela huvudet.

Den tid under vilken du behöver behålla henna beror direkt på hur mycket du vill uppnå en rik nyans. Följaktligen är det längre möjligt att hålla den resulterande våldet på håret, det naturligt rikare och ljusare färgen blir. Även den ursprungliga skuggan av hår är viktigt. Exempelvis behöver rättvisa damer bara tio minuter för att göra håret rött, men brunetter måste vänta upp till fyrtio minuter, etc.

Experter rekommenderar initialt att använda henna för hår endast på en sträng för att tydligt förstå hur mycket det behöver hållas för att erhålla önskad färg.

Det är nödvändigt att tvätta Henna med varmt vatten och göra det mycket noga, så att rester av färgämnet inte förblir på håret, och därefter kan du applicera balsam på håret för att göra det mjukare och trevligare att ta på.

I princip behövs ingen särskild vård för hårfärgade på detta sätt, du kan använda de vanliga vårdprodukterna, men här bör färgning med vanlig färg undvikas.

I videon nedan kommer du att se tydliga exempel på nyanser som kan erhållas med henna och olika tillsatser.Nästa Artikel
Vitamin b1 (tiaminklorid) för hår