Terapeutiska effekter och fantastisk effekt av förfarandet darsonvaliserande hår


Numera vänder sig ett stort antal människor till hudläkare med klagomål om håravfall.
Allting kan prova förekomsten av detta problem, allt från undernäring och slutar med skador på skallen.

Användningen av Darsonval är en effektiv och beprövad metod för behandling av håravfall, som rekommenderas av ledande trikologer och dermatologer i landet.

Hur man behandlar hår med Darsonval-metoden, huruvida denna procedur har kontraindikationer, vilka fördelar och skador, hur tekniken fungerar mot håravfall, vilket påverkar tillväxten och återkopplingen efter sessionerna - du lär dig allt detta senare.

Vad är det

Darsonvalisering avser behandling av hårbotten med hjälp av Darsonval-apparaten. Basen av apparaten är användningen av pulserande strömmar som påverkar nervändarna, talgkörtlarna, små kärl, nervsystemet som helhet.

Denna effekt har den mest positiva effekten på hårväxten genom att förbättra hudens tillstånd, förbättra blodcirkulationen, aktivera hudkörtlarna, öka muskelfibrerna.

Darsonval metod för behandling av hårbotten

Oftast används metoden för Darsonval för att lösa problemet med håravfall. Så darsonvalisering med alopeci (en sjukdom vars väsen ligger i fullständig eller partiell skaldethed) bidrar till uppvakningen av hårsäckarna, förändring av hårets struktur, bildandet av nya (så kallade germinal) hårfollikelceller.

Även en kurs kan påskynda hårväxten, öka tjockleken och också provocera deras utseende i skalliga områden av huvudet som påverkas av alopeci. Med hjälp av darsonvalisering kan du bli av med skaldethet orsakad av otillräcklig vaskulär patency.

Kapillärerna till hårsäckarna får hormoner och näringsämnen som är nödvändiga för tillväxt. Darsonvalets verkan bidrar till expansionen av blodkärl och blodfördröjning i hårbotten och orsakar därför hårväxt och stoppar förlusten.

Ett annat problem som kan lösas med Darsonval är fet eller torr seborré. Apparatens strömningar, som påverkar huden, stoppar prolaps och normaliserar talgkörtlarna, vilket leder till att peeling och mjäll försvinna, och därför - för att slutföra återhämtningen.

vittnesbörd

Vi erbjuder dig att läsa indikationerna för detta förfarande:

 • seborré i hårbotten;
 • alla typer av alopeci
 • darsonvalisering kan ha störst effekt i början av alopeci;
 • låg vaskulär permeabilitet;
 • bräcklighet och torrhet av hår;
 • mjäll.

Kontra

Möjligheten att genomföra kursen måste diskuteras i önskad ordning med din läkare eller en kompetent kosmetolog. Darsonvals metod för ansikte och hår har kontraindikationer:

 • amning, graviditet
 • uttalade former av rosacea (närvaro av ett nätverk av dilaterade kärl i ansiktet);
 • onkologiska sjukdomar;
 • individuell intolerans mot verkan av elektrisk ström;
 • sjukdomar i det kardiovaskulära systemet;
 • kränkningar av blodproppar, andra sjukdomar i cirkulationssystemet;
 • skada på hårbotten;
 • Förekomsten av en pacemaker
 • aktiv tuberkulos, andra infektionssjukdomar;
 • Hudkänslighetsstörningar;
 • hirsutism (ökad hårtillväxt i ansiktet);
 • tromboflebit.

Algoritm och huvudrekommendationer

Förfarandet för hårbotten är som följer:

 1. Innan sessionen, tvätta, torka, kamma håret.
 2. Det är nödvändigt att se till att det inte finns några metallföremål på huvudet, till exempel örhängen, smyg, hårnålar.
 3. Använd sedan en näringskomposition.
 4. Innan du använder enheten är det också nödvändigt att behandla munstycket i form av en kam med alkohol.

Enheten av Darsonval används i ett av två lägen: kontakt eller fjärrkontroll. Varje läge har sina egna egenskaper och innebär genomförandet av vissa åtgärder.

Med hjälp av den genomsnittliga utmatningsintensiteten börjar håret kamma från pannan till baksidan av huvudet eller från baksidan av huvudet till pannan. OBS: Enheten är "från nacken" endast möjlig om det finns en kort hårklippning.

Darsonvalapparaten rör sig 1-3 mm från hårbotten. I båda lägena bör procedurtiden vara 8-10 minuter. Vid slutet av sessionen är det nödvändigt att tvätta av näringsämnena.
För att hårbotten ska bli van vid de stickningar som orsakas av beredningen, är det i första hand nödvändigt att reagera på det med svaga strömmar.

Och hur kommer cryomassage av huvudet med flytande kväve och vad som händer när det händer, hittar du här.

Dermabrasion är polering av huden, vilka typer av denna teknik finns, resultaten och feedbacken på proceduren läses här.

Vad kombineras

Den mest effektiva är kombinationen av darsonvaliseringskursen med en huvudmassage med alla typer av hårmaskor. En sådan trippel tandem möjliggör en komplicerad effekt på hårbotten, vilket bidrar till minskning och expansion av blodkärl, blodflöde till huden och snabb absorption av fördelaktiga näringsämnen i masker.

Den kumulativa effekten på hårsäckarna ger vanligtvis en fantastisk effekt: håret börjar växa i snabb takt, mjäll och andra sjukdomar av dermatologisk och tricologisk natur försvinner.

Samtidigt är det omöjligt att använda darsonvalisering i kombination med mesoterapi.

Antal sessioner, varaktighet, priser

Behandlingsförloppet med Darsonval innehåller cirka 20 sessioner. När det gäller intervallet mellan de två efterföljande procedurerna, skiljer sig läkares åsikter om denna fråga. Någon tycker att det optimala intervallet ska vara 1-2 dagar.

Andra tror tvärtom att förfarandena bör utföras dagligen. För att bestämma antalet sessioner och intervallen mellan dem, kontakta din läkare. Varaktigheten av en darsonvaliseringsperiod bör vara från 8 till 10 minuter.

Behandling av hårbotten och håret Darsonval är ett populärt förfarande, som idag innehåller många salonger i sin lista över tjänster och priset på ett förfarande för dig är i genomsnitt 200 rubel.

Fysioterapiprocedurer som darsonvalisering rekommenderas att utföras under överinseende av en kvalificerad specialist, dvs. i en klinik eller salong.

Om du ändå bestämde dig för att använda Darsonval självständigt, bör du tillbringa minst ett darsonvaleringsförfarande i en specialiserad institution. Så du kan förstå hur din kropp reagerar på elektriska strömmar, få svar på dina frågor från en läkare / kosmetolog.

Vad är nyttan med att använda Darsonval för hår, kan du ta reda på genom att titta på fotot före och efter proceduren:

Lasern tar också bort behållarna på ansiktet, hur det händer och vilka typer av kärlformationer finns där hittar du här.

Tja, vad ger magnetterapi, och vilka indikationer och kontraindikationer hon har kan du ta reda på genom att klicka här.

recensioner

För att få en bredare uppfattning om hur Darsonval är effektivt för tillväxt av tjockt hår, om det hjälper till med håravfall och mjäll, föreslår vi att du läser recensioner som har genomgått proceduren:

"Tre dagar efter att ha använt Darsonval, började ökad håravfall. Jag blev besviken, men bestämde mig för att ta upp saken till slutet och för en bra effekt att gå igenom hela Darsonval-förfarandet för hårväxt. Vad var min förvåning när en vecka efter slutet av förfarandena vid utbrottets plats (jag har kämpat med fokal alopeci hela mitt liv) såg jag knappt märkbar i stället för bar hud! Nu kan jag säga med självförtroende: den här tekniken fungerar verkligen. "

"Jag gick till darsonvalisering av hår 11 gånger. Försök att återställa håret efter förlossningen, parallellt använt en senapsmask för hår. Effekten var inte lång i kommande. En månad senare har håret blivit mer tätt och har fått sin tidigare glans.

Innan Darsonval brukade hon använda en senapsmask, men hon kunde inte uppnå en sådan snabb tillväxt. Jag tror att jag fortfarande hjälptes av darsonvalisering, som i kombination med masken bidrog till snabb absorption av fördelaktiga ämnen och blodflöde till huden. Förresten, var förfarandet gjort i salongen med en vänskoskologist "

"Vilka förhoppningar har jag lagt på den här enheten!" Jag köpte den i en beprövad webbutik till ett stort pris enligt mina standarder.

Jag gjorde allt som det var skrivet i instruktionerna: Efter en dag hade jag jobbat i hårbotten i 10 minuter.

Två månader har redan gått sedan kursen, och tyvärr har håret inte vuxit tills det hölls, det växer fortfarande. "

"Jag har lider av alopeci sedan barndomen. Efter att ha läst rave recensioner köpte jag Darsonval-apparaten och bestämde mig för att börja en hårbehandling för håravfall och mjäll. För att vara ärlig finns det förbättringar, men de är väldigt få. Inga obehag under proceduren förekommer inte.

Kanske för att jag använder enheten vid låg effekt. Hustrun började använda, märkte nästan omedelbart utseendet av mjäll, kliande, ökad håravfall.

Med tiden upptäckte vi att hon använde Darsonval nästan i full kapacitet. Så innan du använder, läs instruktionerna, men bättre - kontakta din läkare. "

"Kosmetologen rådde mig Darsonval på skallighet, men omedelbart varnade mig om att det med en procedurstid på mindre än 15 minuter inte skulle vara någon effekt. Efter varje tredje session kom hon hem och gnidde en uppvärmd blandning av ricin och olja i huvudet. Omfattande behandling visade sig vara effektiv: håret började växa som galet. Extremt nöjd med effekten, spenderas pengarna inte förgäves. Jag rekommenderar det till alla! "

Darsonvalisering i kombination med andra typer av kosmetologiska och terapeutiska effekter har således en fenomenal effekt som bidrar till hårväxt, botemedel av många dermatologiska och tricologiska sjukdomar.

Vi erbjuder att titta på en video om hur Darsonval för hår passerar:

Darsonvalisering av ansikte och hårbotten: fördelar, kontraindikationer

Vad är det

Darsonvalisering är en metod för fysioterapi. Dess verkan är baserad på förmågan hos en pulserad ström med hög frekvens och spänning för att ha en positiv effekt på människokroppen. Metoden utförs med hjälp av speciella anordningar som genererar ström genom förseglade elektroder i glas. Under glasskyddet är laddad luft eller inert gas.

Den allmänna handlingsprincipen ligger i den irriterande åtgärden. Det utövar en viss mängd ström på receptorerna intill ytan av huden, nervändarna och blodkärlen. Effekten leder till expansionen av blodkärl, acceleration av blodcirkulationen, vilket resulterar i att hudens näring förbättras och toxiner elimineras snabbare, körkärlens funktion normaliseras.

De viktigaste fördelarna med den beskrivna metoden är:

 • oskadligheten av förfarandet för en frisk person;
 • smärtfritt;
 • tillgänglighet och förmåga att genomföra det hemma;
 • hastigheten på manipulationen själv och den positiva effekten av den;
 • universalitet - lämplig för behandling av nästan hela kroppen;
 • bra prestanda.

Nackdelarna är ett antal kontraindikationer och bristen på bevis för vetenskapligt bevis på effektivitet. Vetenskapliga tester på detta ämne genomfördes inte.

Det finns 2 sätt att påverka enheten: lokal och allmän. Den allmänna metoden, för tillfället, används inte. Tidigare försökte de behandla allvarliga sjukdomar: psykiska störningar, blodsjukdomar. Patienten placerades i en speciell kammare med elektroder som verkar på människokroppen utan kontakt.

Nu är föremålen för kosmetisk och medicinsk behandling Darsonval ansiktet och den håriga delen av huvudet. Apparatur med olika former av elektroder används för olika ställen.

Darsonvalisering av ansikte

Metoden används i ansikts-kosmetologi som ett oberoende terapeutiskt medel, för förebyggande av många sjukdomar och i kombination med injektioner och hårdvaruutveckling för föryngring.

Indikationer för användning är utseendet på nackdelar:

 • Förekomsten av förstorade porer och permanenta inflammatoriska processer, manifesterad i form av akne, akne och andra.
 • närvaron av ärr;
 • problem hud: kombination, oljig;
 • hudens hud, brist på näring;
 • närvaron av dilaterade kärl;
 • puffiness, puffiness, väskor och cirklar runt ögonen;
 • åldersrelaterade förändringar, manifesterade som rynkor och åldersfläckar.

Synliga förändringar av dessa brister för att bättre inträffa efter två till tre sessioner: Hudbalansen normaliseras, dess greasiness minskar, porerna smala, utjämning av små rynkor och ärr, en signifikant minskning av puffiness, en bra antiinflammatorisk effekt.

Den vanligaste elektroden är en svampform. I närvaro av inflammation används en bukhålighet som gör det möjligt att påverka bristen punktvis utan att sprida den inflammatoriska processen över ytan av huden.

Darsonvalisering av hårbotten

Överdriven håravfall är den vanligaste bristen och till och med en sjukdom som ska behandlas med Darsonval. Den positiva effekten beror på ökad blodcirkulation i hårbotten, ökad ton och normalisering av huden, reglering av talgkörtlarna.

De viktigaste indikationerna är:

 • seborré;
 • Alopecia - skallighet, speciellt i de första stadierna av sjukdomen;
 • dålig vaskulär permeabilitet;
 • hårt tillstånd av håret - torrhet och brittleness;
 • oljig eller torr hårbotten, mjäll;
 • allvarlig håravfall.

På grund av effekten av strömmen aktiveras de "dumma" hårsäckarna och deras nya embryon bildar, vilket positivt påverkar densiteten. Ökad blodtillförsel och mikrocirkulation gör att du kan ge ökad näring, vilket accelererar hårväxten och dess kvalitet - håret blir glänsande, vackert och friskt.

För att använda enheten i hårbotten används en speciell munstycke i form av en kam med mycket sällsynta tänder. Efter manipulering kan det bli rodnad av huden, som går på egen hand inom 2-3 timmar. Sällan kan nya hudproblem uppstå, och huvudvärk eller tryckstörningar uppstår. Orsaken till sådana sjukdomar är ofta en allvarlig brist på vitaminer och spårämnen, kränkning av kvinnans hormonella bakgrund.

Funktioner av proceduren

Även i avsaknad av tillförlitlig vetenskaplig forskning om enhetens effektivitet talar recensioner och många års användning av en positiv effekt. Särskilt väl visas resultatet i kombinationen av darsonvaliseringsmetod med tillgängliga medel: hemlagade maskeringsrecept, speciella kosmetiska oljor och lotioner. Efter förfarandet absorberas de aktiva och fördelaktiga substanserna flera gånger bättre.

För ett synligt resultat hålls vanligtvis 10 sessioner, hålls 1 gång om 2-3 dagar. Varaktighet 1 session är från 5 till 20 minuter.

Darsonvaliseringsmetoden innebär inte komplexa manipuleringar. Darsonvalisering är lämplig för användning i specialsalonger, institutioner och hemma. Vid arbetet med växelström är det nödvändigt att följa den grundläggande säkerhetstekniken för att undvika negativa effekter på kroppen. Det är nödvändigt att bli av med metall hårnålar, örhängen.

Kontra

På grund av de tekniska egenskaperna hos enheten har darsonvalisering många kontraindikationer:

 • allvarliga former av kardiovaskulära sjukdomar, särskilt insufficiens, sjukdomar i andningsorganen;
 • förekomsten av tumörer av vilken typ som helst;
 • graviditet och amning - exponering kan leda till en kraftig minskning av livmodern.
 • stark couperose på ansikte-spindelvenerna;
 • individuell intolerans mot dagens verkan;
 • skada på ytan av huden som ska behandlas
 • hirsutism - en ökad mängd ansiktshår (effekten av Darsonval accelererar ytterligare deras tillväxt);
 • tuberkulos, infektionssjukdomar;
 • sjukdomar som påverkar blodkoagulering, tromboflebit
 • purulenta processer på ansiktet;
 • epilepsi, allvarliga sjukdomar i centrala nervsystemet;
 • barn upp till 6 år
 • brott mot hudens känslighet
 • dålig hälsa hos patienten, hans obalanserade tillstånd och ökad kroppstemperatur;
 • pacemaker hos en patient.

Om, trots kontraindikationerna, utfördes förfarandet, har det stora konsekvenser. Den mest oskadliga av dem är utseendet på metallisk smak i munnen och en liten stickning i huden.

Darsonvalisering har fått en stark ställning inom medicinska förfaranden, särskilt kosmetologi, tack vare den framgångsrika användningen under många år. Fördelen bekräftas av många recensioner av patienter som använde metoden.

arsonvalization

Darsonvalisering är en av de typer av fysioterapibehandling som baseras på effekten av elektrisk ström på vävnaden. Tillbaka i Sovjetunionens tider var Darsonval-apparaten praktiskt taget i varje sjukvårdsrum hos alla medicinska institutioner.

Med tiden användes det för darsonvaliseringsprocedurer och i kosmetologi. Det fanns flera anledningar till detta:

 • låg kostnad för utrustning;
 • uttalad terapeutisk effekt
 • ett litet antal kontraindikationer;
 • förmågan att tillämpa proceduren i ansiktsbehandlingar och att behandla hår och hårproblem
 • inget obehag och biverkningar.

Modern teknik har gjort det möjligt för oss att skapa en bärbar enhet för darsonvalisering, vilket är överkomligt och prisvärt för alla. Låt oss därför se hur det kan vara användbart för dig eller din familj.

Video: Darsonval Crown Apparatus

Verkningsmekanism

Under proceduren påverkas patientens kropp av en alternerande sinusformad högspänningsström. Överför en ström till glaselektrodens vävnader.

Foto: bärbar professionell darsonvaliseringsenhet DE-212KARAT

Det finns två huvudmål för elektriska impulser:

 • direkt celler av vävnader på platsen för påverkan;
 • nervändar som ligger i närheten av elektroden.

Under påverkan av elektriska urladdningar blir cellmembranet mer permeabelt för näringsämnen och syre. Detta leder till en acceleration av metabolism, snabbare cellförnyelse, stimulerar produktionen av kollagen och elastin genom celler.

Inverkan på nervändarna leder till ett antal effekter:

 • kapillär ton minskar, det hjälper till att förbättra blodcirkulationen, leverera vävnader med näringsämnen och syre, ta bort metaboliska produkter (slagg);
 • minskar tonen i ansiktsmusklerna, tar bort ansiktsskruvarna, vilket leder till utjämning av huden i området av ansiktsrynkor.
 • impulser tränger in i centrala nervsystemet genom nervändar och hjälper till att minska smärtskänsligheten, normalisera sömn och sova, arbeta, förbättra minne och uppmärksamhet.

Ta reda på hur effektiv myostimulering är för kroppen.

Vilka konsekvenser kan drabbas av myostimulationsbärande? Läs artikeln på länken.

tekniker

Kontakt och fjärrkontroll

Kontakttekniken innefattar genomförande av en massage med elektroden hos darsonvaliseringsapparaten så att elektroden ständigt kommer i kontakt med huden. Utsläpp med denna teknik är tyst, känns som en svag tinning och värme.

För att utföra avlägsen darsonvalisering kommer elektroden från huden och avlägsnas till ett avstånd av 2 cm. I detta fall uppstår en gnistladdning vilket ger en hög krasch och uppfattas som en intensiv stickning.

Under gnistutsläpp bildas ozon, vilket gör det möjligt att desinficera sår efter rengöring, för att stimulera hårväxten.

Lokala och allmänna

För tillhandahållande av lokala effekter är tillräcklig anordning och elektrod för proceduren. Exempel på lokal darsonvalisering kan vara effekter på nackområdet, ansiktet och andra delar av kroppen.

För generell darsonvalisering behöver du en speciell enhet, den så kallade "Darsonval-cellen". Patienten placeras inuti enheten och kan sitta eller ligga under proceduren.

Vid generell darsonvalisering påverkar ett elektromagnetiskt fält dessutom patientens kropp.

Titta på designen av enheten, kanske du undrar hur generell darsonvalisering är användbar. Vi svarar.

Som ett resultat av påverkan uppnås en uttalad avkoppling, normalisering av humör, minskning av ångest, arteriell exponering minskar.

Vad är syftet med vibrering i kosmetologi? Läs länken.

Indikationer och kontraindikationer

Darsonval sessioner är föreskrivna i följande fall:

 • hypertoni 1 och 2 grader;
 • neurastheni, kännetecknad av ökad upphetsning
 • sömnlöshet;
 • metaboliska störningar;
 • neuromyosit, neurit med smärtssyndrom, radikulära syndrom, åtföljd av domningar, minskad känslighet;
 • hörselskada
 • huvudvärk, migrän
 • överdriven håravfall
 • Raynauds sjukdom (frossa);
 • trofiska hudskador, sår;
 • atopisk dermatit;
 • akne, akne, kokar;
 • inflammatoriska sjukdomar i den sexuella sfären;
 • njure och urinvägs sjukdomar.

Det bör skjutas upp med ett besök på rutinerna eller helt överge dem i följande fall:

 • närvaron av godartade eller maligna neoplasmer av vilken lokalisering som helst
 • hjärtrytm och ledningssjukdomar;
 • Förekomsten av en pacemaker
 • blodsjukdomar, blodproppar
 • graviditet;
 • epilepsi och eventuella sjukdomar där det finns ökad krampsberedskap;
 • brott mot hudens smärta och taktil känslighet
 • rosacea och rosacea;
 • överdriven kroppshårtillväxt
 • tromboflebit;
 • överkänslighet mot effekten av elektrisk ström.

Säkerhet förutsätter avsaknad av kontraindikationer, såsom graviditet och några andra, inte bara för kunden, men också för kosmetiker som utför förfarandet.

Video: Darsonval. Plot av telecast om hälsa

Förfarandeförfarande

Lokal darsonvalisering utförs enligt följande:

 • patienten placeras eller sitter på en stol
 • huden i det behandlade området måste vara rent och torrt;
 • talcumpulver kan användas för att underlätta elektroden att glida över huden;
 • proceduren aldrig! inte transporterat grädde eller olja;
 • massage genom elektrod utförs längs massage linjerna i 5-15 minuter.

Dysor av olika former används för behandling av olika delar av kroppen. För hårbotten gör en elektrod av en speciell form i form av en kam.

Foto: tips om Darsonval

Att genomföra en allmän darsonvalisering är tekniskt ännu enklare. Patienten placeras inuti solenoiden. Han får en speciell neonlampa i sina händer, som börjar glöda under påverkan av ett magnetfält och rapporterar att exponeringen för operatören är igång. Under förfarandet finns det inga känslor alls.

Video: Vad är darsonvalisering

Vad är resultatet av rutinerna?

Oavsett syftet med exponeringen känns de flesta patienter avslappnade och vilade efter proceduren. Om känslorna var obehagliga eller till och med smärtsamma, så nästa gång du borde be skötseln att göra enhetens kraft mindre.

De lokala effekterna av förfarandet bestäms av inflytningszonen:

 • krageområde - lindrande muskelspänningar, förbättrad venöst blodutflöde från kranialhålan, vilket minskar frekvensen och intensiteten av huvudvärk;
 • området "apelsinskal" - reducerar celluliternas allvarlighetsgrad, en mer uttalad effekt av anti-celluliter produkter och förfaranden;
 • ansiktsreducering av rodnad efter proceduren för mekanisk rengöring, cauterization av sår på platsen för akne, förebyggande av uppkomst av nya foci av inflammation;
 • hårbotten - minska håravfall, förbättra ny hårväxt, förbättra effekten av alopeci behandling.

Vad är effekten av vinterapi för kvinnor, läs här.

Hur och var används mesotrådar? Detaljer här

Darsonvalisering - metoder för darsonvalisering.

Darsonval DE-212KARAT
kan beställas

via telefon
(495) 514-75-62

Pris Darsonval
DE 212KARAT
med 4 munstycken - 2990 r.

leverans
i Moskva -
gratis.

Garanti - 3 år.

Darsonvalisering - metoder för darsonvalisering.

Darsonvalisering - metoder för darsonvalisering.

Darsonvalisering ökar utflödet av venöst blod och lymf, vilket förbättrar vävnadsmetabolism. Med tillströmningen av nytt blod bör cellen ta emot alla nödvändiga element från blodet, men på grund av subjektiva skäl (inre sjukdomar) har kroppen inte alltid de nödvändiga elementen eller de är i reducerad mängd - och därför är de inte tillräckligt för problemen med hudåtervinning.

VARNING! NY! Modell för 2008 för release. Det var uppdaterad design Darsonval DE-212KARAT. Nu går Darsonval DE-212KARAT utan en transformator, och apparaten skrivs värdet MIN och MAX, vilket förbättrar signifikant dess designegenskaper. Kvaliteten på Darsonval DE-212KARAT på samma gång försämras inte. Darsonval DE-212KARAT kommer att släppas i grått. Priset på Darsonval DE-212KARAT är 2990 rubel. med fyra munstycken.

Modell 2006 release.

VARNING! ACTION! Den ryska apparaten Darsonval DE-212KARAT är den högsta kvaliteten, som ges 3 års garanti. Alla köpare som köpt från 1 januari 2009 till 31 december 2009, vår apparat Darsonval DE-212KARAT vid eventuell nedbrytning av enheten
får en gåva med vilken bilaga som helst att välja mellan (samtidigt som garantireparationen utfördes, genomfördes och utförs kostnadsfritt)

OBS! ÅTGÄRD! Från 31 december 2008 till 31 december 2009 utförs gratis leverans inom Moskvas ringväg av Darsonval DE-212KARAT-apparaten.

Elektroden sätts försiktigt in genom glasrörets botten i öppningen av Darsonval DE-212KARAT-apparaten.

Med kontaktmetoden rör sig glaselektroden smidigt över huden.

Använd inte alkoholkrem för hudbehandling. De kan flamma upp och orsaka brand.

Med fjärrmetoden lossnar elektroden från ansiktet i området av pustlerna med bildandet av en gnistutmatning, som har en cauterizing effekt på hudelementen eller rör sig över huden utan att kontakta ytan, med en luftgaptjocklek på 0,3-0,5 cm för att skapa effekten.

Med håravfall används en kamformad elektrod, som flyttas längs partiklarna i 3-7 minuter, stimulerar blodcirkulationen och orsakar irritation av hårsäckarna, vilket gör att de kan överföras från blekningsfasen till den aktiva fungerande fasen. Behandlingsförloppet är 10-15 procedurer varannan dag.

Vi skulle vilja notera att denna teknik testades på Darsonval DE-212KARAT-apparaten, som ett resultat av vilka positiva resultat som erhölls. Enligt boken "Grundläggande av bevisbaserad fysioterapi", författaren Ponomarenko GN (läkare i medicinska vetenskaper, professor, chef för balneologiska institutionen och fysioterapi vid Militärmedicinskakademin - Rysslands ministeriums huvudterapeut, författare till 17 läroböcker och monografier, mer än 60 vetenskapliga artiklar) - samma resultat kan ges med lika fysiska och mekaniska förhållanden och tekniker. För närvarande finns darsonvali med olika arbetsfrekvenser (till exempel Darsonval DE-212KARAT har en arbetsfrekvens på 100 kHz, den ukrainska Corona-enheten är 100 ± 50 kHz (se Bruksanvisning för Corona-enheten sidan 3), Elad-enheten är 110 kHz, De har alla olika utgångsspänningar, vilket kan manifestera sig i skillnaden i resultatet eller procedurens gång, särskilt eftersom vi inte håller med några av de tekniker som beskrivs i instruktionerna för användning av Corona-apparaten.

Denna artikel är Darsonval.Ru LLC "SMP". Reproduktion är inte tillåten.

PRIVATE TECHNIQUES OF DARSONVALIZATION

Darsonvalisering av hårbotten.
Patientens position sitter. Metall hårnålar avlägsnas från håret och håret är kammade. Kammusslingselektroden rör sig långsamt och smidigt
på hårbotten från pannan till baksidan av huvudet, och om håret är kort, då i motsatt riktning. Effekt som produceras vid låg effekt i
i 5-7 minuter, dagligen eller varannan dag.
Behandlingsförloppet är 20-30 procedurer.

Darsonvaliseringshundratalet.
Patientens läge - liggande eller sittande, i det senare fallet är huvudet fixerat med hjälp av nackstöd. Förfarandet för kontakt.
En cylindrisk eller konformad elektrod flyttas försiktigt över ögonlocket med slutna ögon. Påverkan producerad dagligen eller
på en dag med låg effekt, från en minut, vilket ökar procedurens varaktighet med en minut, ta det till fem minuter.
Behandlingsförloppet är upp till 15 procedurer.

Darsonvalisering av den yttre hörselgången.
Placeringen av patienten - ligger på sidan eller sittande, i det senare fallet är huvudet fixerat med hjälp av en nackstöd. Örhängen, klipp tas bort från öronlöss. Förfarandet för kontakt. Öronelektroden sätts in i 1-1,5 cm. I den yttre hörselgången, som sätter in uppåt och bakåt, är elektroden kvar till slutet av proceduren. Effekten produceras dagligen eller varannan dag vid låg effekt i 5-7 minuter.
Behandlingsförloppet är upp till 25 procedurer.

Darsonvalisering av näshålan.
Placeringen av patienten ligger eller sitter. Öronelektroden sätts i växelvis in i höger och vänster nasal passage till ett djup av 2-2,5 cm. Förfarandeförfarande
kontakt. Exponeringen görs dagligen eller varannan dag vid låg eller medium effekt i 2-2,5 minuter för varje procedur.
Behandlingsförloppet är 10-15 procedurer.

Darsonvalisering av den temporomandibulära leden.
Läget hos patienten - ligger på hans sida eller sittande. I det senare fallet är huvudet fixerat med nackstöd. Procedurförfarande fjärrkontroll
eller kontakta. Svampelektroden flyttas i cirkelrörelse över fogområdet och 5-8 cm runt det med ett luftgap på 5-10 mm.
med medium eller hög effekt i 3-5 minuter. Exponering utförs dagligen.
Behandlingsförloppet är upp till 10 procedurer.

Darsonvalisering av ansiktsområdet.
Patientens läge - liggande eller sittande. I det senare fallet är huvudet fixerat med nackstöd. Kontaktförfarande eller
fjärrkontroll (enligt indikationer). Svampelektroden sakta, i cirkulära rörelser, rör sig från pannan till öronen, från näsan till öronen, från hakan mot öronen omväxlande av den ena och andra halvan av ansiktet. Effekten produceras dagligen eller varannan dag i 5-15 minuter med låg, medium eller hög effekt (enligt indikationer).
Behandlingsförloppet är 15-30 procedurer.

Darsonvalisering av krageområdet.
Läget hos patienten - ligger eller sitter bättre. Svampelektroden flyttas i cirkulära rörelser, allt från nyckelbenet framifrån till sjätte
bröstkotan bakifrån. Procedurförfarandet är avlägset med ett litet luftgap. Påverkan produceras dagligen eller varannan dag
genomsnittlig effekt i 10-15 minuter.
Behandlingsförloppet för 10-15 procedurer.

Darsonvalisering av överkroppen.
Läget för patienten - sittande. Halvböjd vid armbågens gemensamma arm som ligger på bordet. Kontakt eller fjärrprocedur
med ett luftgap på 5-7 mm. Rotationsrörelserna i svampelektroden flyttas från hand till axel och vidare till livmoderhalsen och bröstkorgsdelen till den sjätte bröstkotan. Effekten produceras dagligen eller varannan dag med en genomsnittlig effekt i 10-15 minuter.
Behandlingsförloppet är 15 procedurer. Vid bilateral skada alterneras effekten samtidigt som de angivna parametrarna upprätthålls.

Darsonvalisering av hjärtområdet.
Läget hos patienten - ligger på ryggen. Förfarandet för kontakt.
Svampelektroden flyttas genom längsgående cirkulära rörelser längs bröstkorgets skiva till vänster och längs zonen som är begränsad ovanför av nyckelbenet, nedanför costalbuken, till höger vid båren, till vänster av den främre axillärlinjen. Bröstvårtan och den pigmenterade huden runt påverkas inte. exponering
utförs dagligen eller varannan dag med en genomsnittlig effekt i 8-12 minuter.
Behandlingsförloppet är 10-15 procedurer.

Darsonvalisering av bröstet.
Läget hos patienten - ligger på ryggen. Förfarandet för kontakt.
Bröstvårtan och den omgivande pigmenterade huden är isolerad med en eller två gasvävservetter. Svampelektroden rör sig cirkulär
rörelser på bröstets hud. Samma effekt, om nödvändigt, utförs på andra klämman. Procedurer utförs dagligen eller varannan dag vid låg eller medium eller hög effekt i 10 minuter för varje körtel.
Behandlingsförloppet är 10-15 procedurer.

Darsonvalisering av mellankostrummet.
Läget hos patienten - ligger på sidan eller sittande. Procedurförfarandet är avlägset med ett litet luftgap. Svampelektrod
Flytta över motsvarande ribbor från ryggraden till bröstbenet. Effekterna utförs dagligen med en genomsnittlig eller hög effekt på 8-10
minuter.
Behandlingsförloppet är 10-15 procedurer.

Darsonvalisering av ryggraden.
Läget hos patienten - ligger på magen. Procedurförfarandet är kontakt eller fjärrkontroll med ett luftgap på 3-6 mm. Svampelektrod
flytta vänster och höger längs ryggraden från nacken till nacken. Effekten produceras av 6-8 minuter vid medel eller hög effekt.
Behandlingsförloppet är 10-15 procedurer.

Darsonvalisering av solar plexusområdet.
Läget hos patienten - ligger på ryggen. Förfarandet för kontakt.
Svampelektroden flyttas i längdriktningen i cirkulära rörelser längs bukets hud i den zon som är begränsad ovan av xiphoidprocessen, nedanför genom en linje som passerar 3-4 cm under naveln, 5-7 cm till sidorna. Påverkan utförs dagligen i 10 minuter vid en genomsnittlig effekt.
Behandlingsförloppet är 12-15 procedurer.

Darsonvalisering av tjocktarmen.
Läget hos patienten - ligger på ryggen. Förfarandet är kontakt eller fjärrkontroll. När fjärrkontrollen skapar ett gap på 3-6 mm. Svampformad
elektroden verkar på underkroppens hud i den avgränsade zonen genom de inguinala vecken, på toppen - genom linjen genom naveln.
Exponeringen utförs dagligen eller varannan dag i 15-20 minuter med medium eller hög effekt.
Kurs 15-20 procedurer.

Darsonvalisering av ändtarmen.
Förtorka tarmarna. Patientens position är på sidan med benen på magen. Förfarandet för kontakt. IHÅLIG
en cylindrisk elektrod smörjd med petroleumgel injiceras med rotationsrörelser i ändtarmen till ett djup av 4-6 cm och fast, imponerande
sandsäckar under och över resonatorn. Ange och ta bort elektroderna bör vara försiktiga, eftersom glaselektroder är bräckliga och deras frakturburk
leda till lokal skada av patientens vävnader. Elektroden ska inte utöva obehagligt tryck på tarmväggen, som kan uppstå när den är
kompenseras i vilken riktning som helst. Effekterna utförs dagligen eller varannan dag med kraften som orsakar den subjektiva känslan av ljusvärme.
Börja med 5 minuter, gradvis tillsätt 2 minuter, ta varaktigheten till 15 minuter.
Behandlingsförloppet är 15-30 procedurer.

Darsonvalisering av perineum.
Patientens position, som i föregående metod. Metoderna för proceduren är kontakt eller fjärrkontroll. Rotations svamp elektrod
rörelser påverkar huden i tre zoner: lumbosakralområdet, perineum och bakre inre lår. Påverkan utförs
varje dag eller varannan dag med medium eller hög effekt i 5 minuter för varje hudzon.
Behandlingsförloppet är 15-20 procedurer.

Darsonvalisering av vagina.
Ställningen är på baksidan med skiljda, halvböjda ben, för vilka små rullar placeras i poplitealområdet. cylindrisk
Vaselin-smörjd elektrod sätts in i vagina till ett djup av 10-12 cm och fixeras med sandväskor. Exponering dagligen i 10-15
minuter med kraft som orsakar svag värmesensation.
Kurs 15-20 procedurer.

Darsonvalisering med skadad hud (sår, sår, nötning)
Läget hos patienten - lämplig för proceduren. Elektroden väljes beroende på lesionens storlek. Med omfattande sår
använd en svampformad elektrod. Procedurförfarandet är avlägset med ett luftgap på 3-6 mm. Initialt, inom 3-5 minuter påverkar
huden omger skadorna inom en radie på 5-8 cm, sedan 1-3 minuter omedelbart mitt och i slutet - 3-5 minuter för motsvarande segment
ryggrad. Om såret är täckt med ett bandage, bör procedurerna utföras omedelbart efter förbandet och rör elektroden längs bandagans yta.
Effekterna utförs på dagarna av förband vid låg eller medium effekt i 10-12 minuter.
Behandlingsförloppet är 10-15 procedurer.

Darsonvaliseringsvårdar.
Procedurförfarandet är avlägset. Den intrakavitära elektroden hålls över hudens tillväxt med ett luftgap på 1,5-2 cm. Det appliceras en gång var 5: e dag vid hög effekt.
Behandlingsförloppet är 3-5 förfaranden.

Vi skulle vilja notera att denna teknik testades på Darsonval DE-212KARAT-apparaten, som ett resultat av vilka positiva resultat som erhölls. Enligt boken "Grundläggande av bevisbaserad fysioterapi", författaren Ponomarenko GN (läkare i medicinska vetenskaper, professor, chef för balneologiska institutionen och fysioterapi vid Militärmedicinskakademin - Rysslands ministeriums huvudterapeut, författare till 17 läroböcker och monografier, mer än 60 vetenskapliga artiklar) - samma resultat kan ges med lika fysiska och mekaniska förhållanden och tekniker. För närvarande finns darsonvali med olika arbetsfrekvenser (till exempel Darsonval DE-212KARAT har en arbetsfrekvens på 100 kHz, den ukrainska Corona-enheten är 100 ± 50 kHz (se Bruksanvisning för Corona-enheten sidan 3), Elad-enheten är 110 kHz, De har alla olika utgångsspänningar, vilket kan manifestera sig i skillnaden i resultatet eller procedurens gång, särskilt eftersom vi inte håller med några av de tekniker som beskrivs i instruktionerna för användning av Corona-apparaten.

Denna artikel är Darsonval.Ru LLC "SMP". Reproduktion är inte tillåten.

Darsonvalisering av hårbotten

Beroende på slagområdet ligger patienten på en stol eller placeras på en soffa, den exponerade delen av kroppen är pulveriserad med talkpulver (förutom hårbotten) och elektroden, vaginala, rektala, ljud- och naselektroderna flyttas längs den under proceduren i en position.

Darsonvalisering av hårbotten.

Placeringen av patienten sitter, metall hårnålar avlägsnas från håret och håret är kammade. Kamelektroden flyttas långsamt och smidigt längs den håriga delen av huvudet från pannan till baksidan av huvudet, och om håret är kort, så i motsatt riktning. Effekten produceras vid låg effekt i 8-10 minuter, dagligen eller varannan dag.

Behandlingsförloppet: 20-30 procedurer.

Förfarandet utförs med en gingivalelektrod, introducerar änden i munhålan och rör sig långsamt längs tandköttet utan att röra tänderna. Spjälk som ackumuleras i munnen måste sväljas eller spjuta, det måste komma ihåg att för att undvika obehagliga känslor som orsakas av en gnistutmatning, bör utsläppsregulatorn sättas till ett minimum och först då ska elektrodens ände avlägsnas från gummit. Procedurer utförs dagligen eller varannan dag med en kraft som orsakar en känsla av svag eller måttlig värme. Exponeringstid är 5-10 min. på varje käke.

Behandlingsförloppet är 10-12 procedurer.

Darsonvalisering av den yttre hörselgången.

Läget för patienten som ligger eller sitter. I det senare fallet är huvudet fixerat med hjälp av nackstöd, klipp, örhängen avlägsnas från öronlocken. Förfarandet för kontakt. Öronelektroden för 1-1,5 cm. Introduceras i den yttre hörselgången och drar upp öronen uppåt och bakåt. Elektroden finns där fram till slutet av proceduren.

Exponeringen utförs dagligen eller varannan dag vid låg effekt i 5-7 minuter.

Behandlingsförloppet är upp till 25 procedurer.

Darsonvalisering av näshålan.

Patientens läge - liggande eller sittande. Näselektroden sätts i växelvis in i höger och vänster nasal passage till ett djup av 2-2,5 cm. Procedurförfarandet är kontakt. Effekten produceras vid låg och medium effekt i 2-3 minuter. på varje näsborre.

Behandlingsförloppet är 10-15 procedurer.

Darsonvalisering vid behandling av andningssjukdomar.

Läget för patienten sitter. Förfarandet är kontakt eller fjärrkontroll. Den lilla svampelektroden flyttas längs näsens vingar i 5 minuter. sedan bearbeta i 3-5 minuter. nasolabialvikt. Samtidigt bör man andas djupt den ozonerade luften. Ett fält av detta behandlas av den främre ytan av nacken genom att linjärt flytta elektroden upp och ner i 5 minuter. Detsamma upprepas för nackstödets baksida. Tekniken används vid behandling av trakeit, bronkit, bronkialastma, katarr i övre luftvägarna i olika naturer. exponeringen utförs varje dag eller varannan dag med medelkraft.

Behandlingsförloppet är 3-12 procedurer.

Darsonvalisering av händer och fötter.

Svampelektroden rör sig smidigt inte bara längs armens eller benets hud, men också i projiceringen av motsvarande nervrot eller sympatiska noder (respektive området av cervikala eller lumbosakrala ryggraden). Effektkraft - till en känsla av medelstark tippningsintensitet och värme. Procedurens längd för en extremitet är upp till 15, i två - upp till 30 minuter. Procedurer utförs dagligen eller varannan dag, upp till 15-20 per behandlingstid.

Darsonvalisering vid behandling av sjukdomar i artärer och vener.

Förfarandet är kontakt. Den stora svampelektroden rör sig smidigt uppåt längs det drabbade kärlet med linjära rörelser. Tekniken används vid behandling av åderbråck, tromboflebit, varicosår, endarterit obliteraner, behandlingen utförs dagligen eller varannan dag i 8 minuter. I en session kan du hantera upp till 3-4 zoner, behandlingsförloppet är 10-12 procedurer. För behandling är det nödvändigt att genomföra 2-3 kurser med ett intervall på 1 månad.

Darsonvalisering av den temporomandibulära leden.

Läget hos patienten - ligger på hans sida eller sittande. I det senare fallet är huvudet fixerat med nackstöd. Metoden för proceduren är en fjärrkontakt, en svampformad elektrod flyttas i en cirkelrörelse över fogområdet och 5-8 cm runt det med ett luftgap på 5-10 mm med medium eller hög effekt i 3-5 minuter. Exponering utförs dagligen. Behandlingsförloppet är upp till 10 procedurer.

Darsonvalisering av ansiktsområdet.

Placeringen av patienten - liggande eller sittande, i det senare fallet är huvudet fixerat med hjälp av nackstöd, procedurförfarandet är kontakt eller fjärrkontroll (enligt indikationer). Svampelektroden är långsamt i cirkulära rörelser, flyttar från hårbotten till hakan och från mitten av näsan till öronen växelvis från den ena och andra hälften av ansiktet. Påverkan görs dagligen eller varannan dag i 5-10 minuter, effekten av effekten - tills en känsla av svag tinning och värme.

Behandlingsförloppet är 15-30 procedurer.

Darsonvalisering av krageområdet.

Läget hos patienten - ligger eller sitter bättre. Svampelektroden flyttas längs nacken, axelkörtlarna, sub- och supraklavikulära områdena och övre ryggen från nacken till den sjätte bröstkotan på baksidan. Procedurförfarandet är avlägset med ett litet luftgap. Effekten produceras dagligen eller varannan dag med en genomsnittlig effekt i 10-15 minuter.

Behandlingsförloppet för 10-15 procedurer.

Darsonvalisering av överkroppen.

Läget för patienten - sittande. Armböjningen vid armbågsförbandet placeras på bordet, proceduren är kontakt eller fjärrkontroll med ett luftgap på 5-7 mm. Rotationsrörelserna i svampelektroden flyttas från hand till axel och vidare till livmoderhalsen och bröstkorgsdelen till den sjätte bröstkotan. Effekten produceras dagligen eller varannan dag med en genomsnittlig effekt i 10-15 minuter.

Behandlingsförloppet är 15 procedurer. Vid bilateral skada alterneras effekten samtidigt som de angivna parametrarna upprätthålls.

Darsonvalisering av hjärtområdet.

Läget hos patienten - ligger på ryggen, metoden för kontaktförfarandet. Svampelektroden flyttas med längsgående cirkulära rörelser längs bröstkorgets hud till vänster och längs zonen som är begränsad ovanför av nyckelbenet, nedanför costalbågen, till höger genom båren och till vänster av den främre axillärlinjen. På bröstvårtan - och den pigmenterade huden runt är inte

Darsonvalisering av bröstet.

Den svampformade elektroden rör sig smidigt först längs lumbosakralområdet och sedan när patienten är på ryggen - längs perineum och innerytan av övre och mellanliggande tredjedelar av båda låren tills känslorna av svag eller måttlig stickning och värme uppträder. Procedurer på upp till 15-20 minuter leder dagligen eller varannan dag, upp till 20 per behandlingstid.

Ställningen är på baksidan med skiljda, halvböjda ben, för vilka små rullar placeras i poplitealområdet. En vaginalelektrod smurt med petroleumgel sätts in i vagina till ett djup av 10-12 cm och fixeras med sandväskor. Exponering dagligen i 10-15 minuter med kraft, vilket orsakar en svag termisk känsla.

Kurs 15-20 procedurer.

Darsonvalisering vid hudskador (sår, sår, nötning).

Läget hos patienten - lämplig för proceduren. Elektroden väljes beroende på lesionens storlek, med ett stort sår används en svampformad elektrod, procedurproceduren är avlägsen med ett luftgap på 3-6 mm. För det första påverkar de huden kring skadorna inom en radie på 5-8 cm i 3-5 minuter, fokusera sedan omedelbart efter 1-3 minuter och 3-5 minuter för motsvarande segment i ryggmärgen i slutet. Om såret är täckt med ett bandage, bör procedurerna utföras omedelbart efter förbandet och rör elektroden längs bandagans yta. Effekterna utförs på dagarna av förband vid låg eller medium effekt i 10-12 minuter.

Behandlingsförloppet är 10-15 procedurer.

Procedurförfarandet är avlägset. Elektroder för koagulering håller över tillväxten av huden med ett luftgap. 1,5-2 cm. Exponering utförs en gång om 5 dagar vid hög effekt.

Metoder för behandlingsapparater Darsonval

Behandlingsfrekvensen är 1 kurs om 3 månader. Darsonvalisering är en ytterligare metod för huvudbehandlingen.
Under darsonvaliseringsförfarandet bör huden vara ren och fri från färgkosmetika, krämer etc. Därför rekommenderas att du noggrant rengör huden före darsonvaliseringen.

Ljusglidrörelser utförs av Darsonval längs ansikts och kropps huvudmassage.

Effekten i "tyst urladdning" -läge utförs utan ett luftgap mellan elektrodytan och huden vid låg strömintensitet. Vid exponering i detta läge finns det en känsla av svag, trevlig värme.

Effekten i "gnistutsläpp" -läget utförs med ett luftgap på 2-4 mm mellan elektrodytan och huden med medium eller hög strömintensitet. När det utsätts för "gnistutsläpp" -läget, finns det en stickning, en tyst knäckande, en intensiv lukt av ozon. Du kan se blå gnistutsläpp som liknar tunna lätta blixtar.

Metoder för gastroenterologiska sjukdomar

Ögonsjukdomar

Metod nr 1. Darsonvalisering av hårbotten
Förlägsna metallobjekt från håret, kamma håret, sedan sätts den kamformade elektroden med strömregulatorn på huvudet och slår på strömmen, blanda långsamt elektroden från pannan till baksidan av huvudet. Effekten av effekten, tills känslan av svaga stickor och värme. Procedurer i upp till 10 min. spendera dagligen eller varannan dag.
Behandlingsförloppet: upp till 20-25 procedurer.
Till toppen

Metod nr 2. Darsonvalisering av ansiktet
Den svampformade elektroden rör sig smidigt och långsamt i cirkulära rörelser från hårbotten till hakan och från mitten av näsan till öronen. Impact power - tills känslan av svaga stickor och värme. Procedurer i upp till 10 min. spendera dagligen eller varannan dag.
Behandlingsförloppet: 20-30 procedurer.
Till toppen

Metod nr 3. Darsonvalisering av huden på de övre ögonlocken
Elektroden med en boll i slutet eller en konformad rörelse rör sig sakta längs huden på ögonlocken i de slutna ögonen. Effektkraft - tills känslorna av svag tinning och värme. Procedurer i upp till 6 min. spendera dagligen eller varannan dag.
Behandlingsförloppet: 5-10 procedurer.
Till toppen

Metod nr 4. Darsonvalisering av näshålan
Patientens position: Liggande eller sittande. Öronelektroden sätts i växelvis in i höger och vänster nasal passage till ett djup av 2-2,5 cm. Kontaktproceduren. Effekten produceras vid låg och medium effekt i 2-3 minuter. på varje näsborre.
Behandlingsförloppet: 10-15 procedurer.
Till toppen

Metod nr 5. Darsonvalisering av den yttre hörselgången
Patientens position: Liggande eller sittande. I det senare fallet är huvudet fixerat med nackstöd. Klämmor, örhängen tas bort från öronlopp. Förfarandet för kontakt. Öronelektroden för 1-1,5 cm introduceras i den yttre hörselgången och drar upp öronen uppåt och bakåt. Elektro släktet finns där fram till slutet av förfarandet.
Exponeringen utförs dagligen eller varannan dag vid låg effekt i 5-7 minuter.
Behandlingsförloppet: upp till 25 procedurer.
Till toppen

Metodnummer 6. Darsonvaliseringsgummi
Gingivalelektroden (med en planad ände) rör sig smidigt längs den albovilliga ytan av den alveolära processen (utan att röra tänderna) på den övre och nedre käften. Effektkraft - tills känslan av svag värme. Procedurer på upp till 10 minuter utförs dagligen eller varannan dag.
Behandlingsförloppet: 15-20 procedurer.
Till toppen

Metod nr 7. Darsonvalisering av kragezonen
Svampelektroden rör sig smidigt längs nacken, axelkörtlarna, under- och supraklavikala områdena och överkroppen från nacken till den sjätte livmoderhalsen. Impact power - tills känslan av svaga stickor och värme. Procedurer utförs dagligen eller varannan dag, varar upp till 10 minuter.
Behandlingsförloppet: 15-20 procedurer.
Till toppen

Metod nummer 8. Darsonvalisering av ryggraden
Patientens position: Ligger på magen. Procedurförfarandet är kontakt eller fjärrkontroll med ett luftgap på 3-6 mm. Svampelektroden flyttas åt höger och vänster längs ryggraden från sakrummet till nacken. Tekniken används vid behandling av ryggradsskivans patologi. Exponering utförs i 6-8 minuter.
Kursen självklart: 10-15 procedurer.
Till toppen

Metodnummer 9. Darsonvalisering av muskler, senor, leder
Exponering utförs med en stor svampelektrod. Förfarandet för kontakt. Lätta längsgående eller cirkulära rörelser rör elektroden längs hudytan i det drabbade området. Förfarandet kan hantera upp till fyra sektioner.
Tekniken används vid behandling av myosit, myopati, muskelatrofi och rörelsestörningar av olika natur.
Exponering utförs dagligen eller varannan dag vid hög eller medium effekt. Procedurstiden är 5-8 minuter. på en tomt.
Behandlingsförloppet: 8-10proceduren.
Till toppen

Metod nr 10. Darsonvalisering vid behandling av sjukdomar i artärer och vener
Förfarandet för kontakt. Den stora svampelektroden rör sig smidigt uppåt längs det drabbade kärlet med linjära rörelser. Tekniken används vid behandling av åderbråck, tromboflebit, varicosår, utplånande endarterit. Behandlingen utförs dagligen eller varannan dag i 8 minuter. I en session kan du hantera upp till 3-4 zoner.
Behandlingsförloppet: 10-12 procedurer. För behandling är det nödvändigt att genomföra 2-3 kurser med ett intervall på 1 månad.
Till toppen

Metod nr 11. Darsonvalisering av armar och ben
Svampelektroden rör sig smidigt inte bara längs armens eller benets hud, men också i projiceringen av motsvarande nervrot eller sympatiska noder (respektive området av cervikala eller lumbosakrala ryggraden). Effektkraft - till en känsla av medelstark tippningsintensitet och värme. Procedurens längd för en extremitet är upp till 15, i två - upp till 30 minuter. Procedurer utförs dagligen eller varannan dag.
Kurser med cookies: 15-20 procedurer.
Till toppen

Metod nr 12. Darsonvalisering av Solar Plexus-regionen
Läget för patienten som ligger på ryggen. Svampelektroden flyttas i en cirkulär rörelse längs bukets hud från xiphoidprocessen till linjen som passerar 3-4 cm under naveln. Till sidorna 5-7 cm från den vita linjen i buken. Exponeringen utförs dagligen i 10 minuter. i genomsnitt makt.
Behandlingsförloppet: 12-15 procedurer.
Till toppen

Metodnummer 13. Darsonvalisering av vårtor
Procedurförfarandet är avlägset. Koagulationselektroden hålls över hudens tillväxt med ett luftgap på 1,5-2 cm. Exponeringen utförs en gång vart 5 dagar vid hög effekt.
Behandlingsförloppet: 3-5 procedurer.
Till toppen

Metod № 14. Darsonvalisering vid behandling av andningssjukdomar
Läget för patienten sitter. Förfarandet är kontakt eller fjärrkontroll. Små svampformade elektroder flyttas längs näsens vingar i 5 minuter. Sedan bearbeta 3-5 minuter. nasolabialvikt. Samtidigt bör man andas djupt den ozonerade luften. Ett fält av detta behandlas av den främre ytan av nacken genom att linjärt flytta elektroden upp och ner i 5 minuter. Detsamma upprepas för nackstödets baksida. Tekniken används vid behandling av trakeit, bronkit, bronkialastma, katarr i övre luftvägarna av olika natur. Påverkan utförs varje dag eller varannan dag med en genomsnittlig effekt.
Behandlingsförloppet: 8-12 procedurer.
Till toppen

Metod nr. 15. Darsonvalisering av sår och sår
Svampelektroden rör sig smidigt längs huden på ett segment av ryggmärgen som motsvarar sårläget och även längs huden som omger såret eller såret inom en radie av 7-10 cm och längs sårets eller sårets yta. Effekten av påverkan på såret eller såret - tills känslan av stickningar och värme av låg eller medelstora intensitet på huden - utseendet av medelintensitet. Procedurer på upp till 20 minuter utförs varannan dag eller på förbandets dagar.
Botemedel: 15-20 procedurer.
Till toppen

Metodnummer 16. Darsonvalisering av bröstet
Den svampformade elektroden rör sig smidigt längs en yta och sedan den andra bröstkörteln, med undantag av bröstvårtor och areolaområden. Effektkraft - tills känslan av svag eller medelstann tinning och värme. Procedurer i upp till 10 min. spendera dagligen eller varannan dag
Botemedel: 12 behandlingar.
Till toppen

Metod nr 17. Darsonvalisering av perineum och lumbosacral regionen
Den svampformade elektroden flyttas smidigt först längs lumbosakralområdet och sedan när patienten befinner sig i bakpositionen längs perineum och innerytan av övre och mellanliggande tredjedelar av båda låren. Effektkraft - tills känslan av svag eller medelstann tinning och värme. Procedurer i upp till 15-20 minuter. spendera dagligen eller varannan dag.
Botemedel: 20 procedurer.
Till toppen

Metod nummer 18. Darsonvalisering av vagina
I patientens läge som ligger på ryggen sätts en cylindrisk vaginalelektrod in i vagina till ett djup av 8-12 cm och fixeras med hjälp av en elektrodhållare och en påse med sand. Effektkraft - till känslan av ljusvärme. Procedurer i upp till 10 min. spendera dagligen eller genom dagen.
Botemedel: 20 procedurer.
Till toppen

Metodnummer 19. Darsonvalisering av ändtarmen
I patientens position på sidan med böjda ben införs en cylindrisk rektalelektrod smörjd med steril vaselin i ändtarmen till ett djup av 4-5 cm och fixeras med hjälp av en elektrodhållare och en påse med sand. Effektkraft - till känslan av ljusvärme. Procedurer upp till 15 min. spendera dagligen eller varannan dag.
Botemedel: 15-20 procedurer.
Till toppen

Metod nr 20. Kronisk hypoacid gastrit
Behandling: darsonvalisering av magen med en svampelektrod. Längd- och cirkelrörelser rör sig längs huden i den epigastriska regionen och sedan till bröstkorgsreven (7-12 bröstkotor). Den genomsnittliga intensiteten av exponeringen. Procedurens varaktighet är från 7 till 12 minuter, dagligen eller varannan dag.
Behandlingsförloppet: 15-20 procedurer.
Till toppen

Metodnummer 21. Dyskinesi i mage och tarmar
Med minskad motorfunktion och ton (hypotension och atoni i magen, atonisk förstoppning). Darsonvalisering av tarmarna. Svampelektroden flyttar elektroden längs tjocktarmen från den högra injektionsvecken till vänster inguinalveck i längsgående cirkulära rörelser. Den genomsnittliga intensiteten av exponeringen. Varaktighet 15 minuter, dagligen eller varannan dag.
Kurser: 15-20 procedurer.
Till toppen

Metod nr 22. Spasm i matstrupen
Behandling: Darsonvalisering med en svampelektrod rekommenderas med längdgående rörelser från övre kanten av bröstbenet till xiphoidprocessen. Medel eller stark intensitet av exponeringen. Varaktighet 5 minuter, dagligen eller varannan dag.
Behandlingsförloppet: upp till 15 procedurer.
Till toppen

Metod nr 23. Blefarit
Behandling: darsonvalisering av ögonlocks marginaler 3-5 min. Dagligen eller varannan dag.
Botemedel: 5-8 procedurer.
Till toppen

Metod nr. 24. Blefarokonunktit
Behandling: darsonvalisering av ögonområdet, 2-3 minuter. För varje ögonlock. Daily.
Kurser: 5-8 procedurer.
Till toppen

Metodnummer 25. Cicatricial förändringar av ögonhängen
Behandling: darsonvalisering av de drabbade hudområdena 3-5 min.
Behandlingsförloppet: 10-15 procedurer.
Till toppenNästa Artikel
Hur man tar med svart hår hemma