Hur man väljer det bästa shampooet för fet hår


Ägare av fet hår är ofta mycket svåra att plocka upp schampo. Verktyget bör hantera ett så irriterande problem som överdriven fettighet och samtidigt ge hydratisering och återhämtning. Moderna tillverkare erbjuder ett stort antal alternativ, och i denna sort är det väldigt lätt att bli förvirrad. För att köpa en lämplig produkt måste du veta vilka nyanser du bör ägna särskild uppmärksamhet åt när du köper.

Urvalskriterier

Problemet i samband med överdriven fetthet uppstår på grund av ökad intensitet i utsöndringen av hudkörtlar. Effektivt schampo för fet hår reglerar deras arbete.

Vid val av lämpliga produkter bör flera viktiga faktorer beaktas. Tänk dem mer i detalj.

 1. Först och främst rekommenderas att studera graden av schampon för fet hår. Produkterna från Garnier, Cies, Elsev, Estel och andra kända varumärken har stor popularitet idag.
 2. Högkvalitativt verktyg tar inte bara bort överflödigt fett, utan förhindrar även omfördelningen. För att få detta resultat måste du se till att produkterna innehåller vitaminer K, C och A samt antibakteriella komponenter.
 3. I många fall är ökat fet hår åtföljt av mjäll. För att klara det här problemet, kolla produkten för närvaro av zink och svavel. Att bli av med mjäll hjälper tjärschampo.
 4. Bestäm hur ofta tvätten ska utföras. Om varje dag måste du välja rätt alternativ - till exempel "Kapus" Daily. Detta schampo rensar håret och hårbotten mycket försiktigt och försiktigt.
 5. Vissa föredrar det populära receptet, kasserar den färdiga produkten. Hemlagad rengöring kan vara lika effektiv. Men innan du förbereder en viss blandning rekommenderas att du läser recensionerna av personer som redan har använt den.

Strukturen hos hår och hud hos alla människor är individuell. Detta bör också beaktas när man bestämmer vilken shampoo som ska köpas. Om, efter tvätt av håret, krullarna är lätta att kamma, skina - produkten väljs perfekt.

Hur schampo fungerar

Korrekt valda medel fungerar effektivt, men sparar samtidigt hud och hår. Det låter dig hantera problemet med överflödigt fett på huvudet. Emellertid bör epidermis inte torka ut. Annars kommer klåda och mjäll att förekomma.

Om sådana problem fortfarande uppstår kan du använda medicinsk shampoo - till exempel "Sebasol". Enligt recensioner är han väl etablerad i denna kategori av tvättmedel.

Högkvalitativa produkter bidrar till bevarandet av kretsvattenbalansbalansen. Shampoo bör inte bara rensa fettet, men också ge fukt. Om det inte finns någon sådan effekt kan man dra slutsatsen att agenten är aggressiv och torkar trådarna och huden.

Verktygets sammansättning

Många tillverkare skapar schampon med astringents. De löser upp mycket mycket fett. Oftast är det salicylsyra, alkohol eller aceton. Denna komponent i kompositionen bör dock vara en, annars kan hudirritation uppstå.

De flesta fonder har sulfater. Vanligtvis läggs de till produkter som hör till massmarknadssegmentet. För vissa är detta alternativ lämpligt, men för någon, på grund av dem blir håret torrt och sprött.

Om du har problem är det bättre att byta till användning av naturligt schampo. Biologiska medel kan innefatta:

 • naturliga syror;
 • eteriska oljor;
 • växtekstrakter.

Populära schampon

Välja produkter för att tvätta huvudet, du måste fokusera på sin typ. Först och främst bör du bestämma om professionellt schampo är nödvändigt i ditt fall eller kommer att bli ganska vanligt. Också överväga om du ska köpa ett botemedel.

Vissa schampon kan endast köpas i en specialaffär eller ett apotek. Andra arter är vanligare och är mycket lättare att hitta.

Varje typ av hårrengöringsmedel har vissa egenskaper. Tänk dem mer i detalj.

Massmarknadssegmentet

Schampon i denna kategori är väldigt populära. De annonseras ofta, är relativt billiga, deras bilder och beskrivningar finns på Internet i stora mängder.

Många konsumenter använder hela tiden sådana verktyg och utvärderar positivt resultaten av deras effekter. Vissa litar inte på massmarknadssegmentprodukterna. De flesta av dessa schampon har dock visat sig vara mycket höga och effektiva.

Klar vita Abe Ultimate Control gör att du kan bli av med mjäll och kontrollerar frisättningen av fett. Kvinnor lämnar mestadels stora recensioner om honom. Det fuktar huden mycket bra. Emellertid visas inte effekten omedelbart. Vanligtvis måste resultatet vänta flera veckor.

Le Petit Marseillais "White Clay and Jasmine" gör hårspetsarna mer fuktiga och hjälper till att klara av ett sådant problem som överdriven fettighet. Sammansättningen omfattar jasmin och vit lera.

professionell

Det här segmentet innehåller schampon som frisörerna använder. Men de är populära bland vanliga konsumenter. Om sådana verktyg lämnar sällan negativa recensioner.

Otium från Estel - professionellt schampo designat för fet hår. Den jämförs positivt med liknande medel. Det finns inga skadliga komponenter i det - silikoner och sulfater. Otium ger en känsla av friskhet, hjälper till att återställa vattenbalansen.

Professionnel Pure Resource från L'Oreal - ett schampo som är lämpligt för hår, oljigt vid rötterna och torrt på spetsarna. Det fungerar sparsamt, ger skydd och näring.

Apotek och medicinska

Sådana produkter kan inte bara klara av mycket fet hår. Det kan också förbättra sebaceous körtlar under lång tid.

Vichy Dercos är väldigt populär. Sammansättningen av detta verktyg innefattar salicylsyra och termiskt vatten. Tack vare dessa komponenter torkas fettet och hårbotten fuktas.

Medicinsk schampo "Alerana" gör det möjligt att eliminera inte bara överdriven fetthet, men också ett sådant problem som håravfall. Dess sammansättning innehåller naturliga ingredienser - extrakt av salvia, kastanj, malurt. De hjälper till att stärka hårsäckarna och smala porerna.

Vissa konsumenter har noterat att allergier kan uppstå i växtkomponenterna. Sådana fall är dock sällsynta.

Läkemedelsschampo Mirrolla "Burdock" har ett rimligt pris. Det närmar huden och har en positiv effekt på hårsäckarna.

Bio schampon

De som bryr sig om hårets hälsa, försöker använda biologiska schampon. När allt kommer omkring, rengöringsmedel, som eliminerar ett problem, borde inte belöna andra.

Green Mama nässelschampo har inga skadliga ingredienser. Många anser att detta är en fördel, men på grund av den här funktionen, när det appliceras på håret, syns mycket lite skum. Tack vare det här schampokretsen kan du hålla dig ren i upp till 4 dagar.

Många lämnar positiv feedback om produkterna av varumärket "Pure Line". Komponenterna i "Regulatory" shampoo i detta kosmetiska märke gör att du klarar av överdriven fetthet och lägger till extra volym i krökorna.

"Volume and Balance" -verktyget från Natura Siberica är populärt, inte bara bland ryska konsumenter, utan över hela världen. Det saknar parabener och sulfater. Dessutom har produkterna av detta märke en positiv effekt på hårbotten.

torr

Köpare lämnar mycket blandade recensioner på torra schampon. Det är dock i alla fall ett bra alternativ när håret är smutsigt, men det är inte möjligt att tvätta det.

Med hjälp av fett för att hjälpa till att hantera torra schamponabsorbenter. Curls blir igen rena och färska på några minuter.

Kloran och Dove Hair Therapy med nässlextrakt är mycket populära. Den första säljs uteslutande i apotek, och den andra kan köpas i en butik som säljer kosmetika.

Båda produkterna eliminerar effektivt greasiness. De gör håret mer voluminöst och ger en känsla av friskhet.

Regler för att tvätta fettigt hår

För att uppnå önskad effekt bör vissa rekommendationer beaktas vid vattenprocedurer. Den första av dessa är pre-gnidning i hårbotten:

Dessa folkmekanismer kan avfetta strängar. Vänta ungefär en timme och fortsätt sedan för att tvätta håret. Det är inte nödvändigt att skumma allt hår - bara massera huden. Shampoo kommer att skumma, dränera och rengöra allt.

Flush innebär att du behöver med största omsorg. För att ge en extra omsorgseffekt kan du skölja håret med vatten med ättika eller citronsaft med avkok av kamomillblommor.

slutsats

Mycket beror på kvaliteten på schampo för fet hår, men det måste fortfarande vara korrekt valt. Besluta vad som är bäst att köpa, det är nödvändigt att fokusera på hårets individuella egenskaper och på vilken effekt som måste uppnås.

Det valda shampooet ska också användas korrekt. Det rekommenderas att inte bara applicera det, men också ytterligare vårdprodukter - balsam eller sköljmedel. Med tanke på alla viktiga nyanser kan du permanent hålla en känsla av friskhet och renlighet.

Välja bästa shampoo för fet hår

Ägare av fet hårbotten måste följa vissa regler i vardagen och välja rätt kosmetika. En viktig roll spelas av vilken typ av fet hårschampo som används, vilka funktioner det utför. Om hur man ordentligt bryr sig om problem hår, och vad du behöver veta, plockar upp smink kosmetika, och kommer att diskuteras vidare.

Oljiga hårfunktioner

På huvudet hos en person finns ett speciellt fettfett (lipidfilm), utformat för att skydda epidermis från skador och strängarna - från överdriven torrhet. Det förhindrar bakteriens tillväxt och penetration av smuts och andra skadliga partiklar i hudskiktet. Vid normal funktion av talgkörtlarna (sebum) förorenar smörjmedlet inte håret under lång tid. Men när deras aktivitet blir mer aktiv blir håret snabbt oljigt och det är nödvändigt att tvätta det ofta (var 1-2 dagar).

Orsaken till ökad talgbildning kan vara:

 • genetisk predisposition;
 • hormonellt misslyckande;
 • fel kosmetika;
 • användningen av kryddig, salt och stekt mat.

Varning! Korrigera situationen och justera intensiteten av produktionen av fett kan ordentligt valda schampo.

Hur man väljer

Det är bättre att köpa smink kosmetika från en betrodd leverantör:

 • på apotek
 • i nätbutiker med relevanta certifikat
 • i poäng med offline försäljning med ett beprövat rykte.

När man väljer en produkt är det bättre att föredra schampon utan funktion 2 i 1 (schampo och balsam i en flaska). Sådana produkter tvättar inte håret ordentligt, och luftkonditioneringen "tätar" lösa strängar. Det är bättre att använda båda instrumenten separat.

Det är också värt att överväga att det finns mäns shampoo (det viktigaste kriteriet är att tvätta håret "till squeak") och kvinnor (har en sparsam effekt).

Helst bör verktyget bestå av naturliga ingredienser. Men det finns märken som innehåller kemiska ingredienser i en godtagbar och säker mängd för hälsan. Mest populära:

 • parabener - konserveringsmedel, vars tillåtna mängd är upp till 0,19%;
 • Sulfater - Svavelsalter, som bildar ett skum - det är bättre om de inte är mer än 1%.

Nästan alla tillverkare av kosmetika för hårvårdsprodukter och produkter för fet hår. I denna produkt finns aktiva komponenter som reglerar talgkörtlarna. Sebum sticker ut med mindre intensitet, det visar sig att tvätta huvudet mindre ofta. Helst om det valda verktyget löser andra relaterade uppgifter: Ta bort torra tips eller mjäll, ge volymen, stärka och så vidare.

Beroende på hårets tillstånd måste du välja typ av tvättmedel.

 • Reglerande. Påverkar aktiviteten hos talgkörtlarna. Reglerar frisättning av talg, vilket gör att håret inte är så snabbt förorenat.
 • Seboreguliruyuschy. Designad för att eliminera problemet med mjäll (oljig och torr).
 • Antidandruff. Bekämpar seborrheisk dermatit. Kompositionen innehåller terapeutiska komponenter: zink, ketokonazol, ciklopirox, selensulfid, klasazol och andra. Som ytterligare ingredienser tillsätts: tjära, salicylsyra, fytokomposition.
 • För fet och tunt hår. Rengör krullarna och ger dem extra volym.
 • För färgade strängar. Sköter om håret, fuktar och närnar det. Det är lämpligt att välja icke-sulfatprodukter med låg surhet.
 • För känslig hud. I sådana verktyg användes ett minimum av ytaktiva ämnen (ytaktiva ämnen). Som en lugnande och desinficerande ingrediens i kompositionerna läggs extrakt av naturliga växter.
 • Med mentol. Ger en kylning och uppfriskande effekt. Toner och fuktar huden. Ofta används i linjen för män.
 • Male. Bör inte innehålla silikon. Det är viktigt att medlet bildar ett skum och tvätta bort smutsbrunn. Den föredragna nivån av surhet ligger i intervallet 5,4 PH.
 • Balansering. Lämpligt alternativ för ägare av feta rötter och torra tips. Ställer balans: reglerar talgkörtlarna och fuktar den nedre delen av håret.
 • Dry. Express verktyg när du behöver snabbt ta håret i ordning. När den appliceras absorberar den fett, och sedan avlägsnas allt med en kam. Kräver inte sköljning. En produkt från kategorin "måste-ha" på resor. Förutom rengöring ger hårvolymen. Ägare av mörka strängar måste noggrant kamma ut verktyget, annars kan det finnas en vitaktig blomma.
 • Solid. Det bildar lite skum, rengör hårbotten noggrant.

Topp schampon

Sammansättningen av komponenterna och effekterna av schampon är indelade i tre typer:

professionell

De aktiva substanserna i dem finns i maxkoncentrationen. Ofta utrustad med en dispenser. Designad för användning i salonger, men kan användas i vardagen. De mest populära är följande märken.

KeraSys (Korea)

Shampoo Kerasis "Hair Energy" innehåller 99% av naturliga ingredienser. Består av vitaminer och mineraler som hjälper till att återställa och stärka lockor. Fuktar dem, fyller med energi. Utrustad med en bekväm dispenser. Även utan att använda klimatanläggningen förvirrar inte håret. Kostnaden för KeraSys är ca 200 rubel för 180 ml.

Angel (Frankrike)

Högkoncentrerat professionellt verktyg "Angel" (Angel) innehåller följande aktiva ingredienser:

 • termiskt vatten;
 • marina kollagen;
 • tang extrakt.

Flaskan är utrustad med en bekväm dispenser, shampoo konsumeras sparsamt. Kompositionen är naturlig, utan sulfater. Enligt recensionerna förbli håret efter användning av produkten ren i minst 3 dagar. Köp "Ängel" kan prissättas till 190 rubel per 100 ml.

Nexxt (Tyskland)

Nexxt shampoo lotion för fet hår med timjan extrakt och propolis är också bland professionella kosmetika.

 • extrakt av timjan, Sophora, Cinchona;
 • propolis;
 • mint;
 • citrongräs.

Försiktigt och noga påverkar håret. Det ger det glans, jämnhet. Eliminerar mjäll. Behöver inte ytterligare användning av balsam. Kostnaden för Nexxt är cirka 200 rubel för 250 ml.

L'Oreal Professionnel Pure Resource (Frankrike)

Professionellt schampo för fettigt hår L'Oreal är utformat för att ta hand om oljiga och normala lockar. Neutraliserar de skadliga effekterna av miljön, rensar håret perfekt, gör det elastiskt och fjädrande. Feedback om detta verktyg är positivt. Det kostar ca 770 rubel för 250 ml.

Estel (Ryssland)

Estel Otium Unique är utformad för oljigt hår vid rötterna och torrt på spetsarna. Reglering av talgkörtlarna sker på grund av ett speciellt patenterat komplex. Fuktar strängar, gör dem glänsande. Som ett resultat blir hårets användning tjockare. Produktpris - ca 520 rubel för 250 ml.

För mer information om schampo, läs artikeln:

Londa (Tyskland)

Cleansing shampoo londa (Londa) för oljigt hår rensar inte bara, men också toner, närmar sig, minskar inflammation.

Aktiva ingredienser:

 • vitt te extrakt;
 • jojobaolja

Kostnaden för en 250-milliliter flaska är ca 460 rubel.

Matrix (Spanien)

Matrix Biolage normaliserande schampo Matrix är lämplig för kvinnor och män. Det har reglerande, antiseptiska och toniska egenskaper. Håret torkar inte. Rengör försiktigt och försiktigt. Den aktiva beståndsdelen är citrongräs extrakt. Innehåller inte parabener. Du kan köpa till ett pris av 800 rubel för 250 ml.

PHYTODESS (Frankrike)

Naturligt schampo med ginseng rengör och läker håret. Det ger henne volym. Avlägsnar toxiner, eliminerar mjäll, reglerar sebumsekretion, förbättrar mikrocirkulationen. De viktigaste aktiva ingredienserna är:

 • ginseng och kelp extrakt;
 • vit och pepparmint eteriska oljor;
 • grön lera;
 • komplexa extrakt av veneralt hår, nässla, kvinnligt läkemedel.

Verktyget har en hög kostnad (cirka 2000 rubel för 250 ml), men helt rättfärdigar den. Recensioner av det bara positivt.

Wella SP REGULATE (Tyskland)

Wella shampoo med lera för oljigt hår torkar inte krullningar, men bygger upp att hudcellerna fungerar väl. Rengör försiktigt och uppdaterar. Sammansättningen innehåller grön och vit lera. Verktyget är bland favoriterna bland älskare av kvalitetskosmetik. 250 ml av medel kommer att kosta cirka 500 rubel.

Kapous (Italien, Ryssland)

Kapousschampo för fet hår fuktar och reglerar talgkörtlarna. Driftskomponenter:

Om Kapus lotion appliceras, kommer effekten att bli mer märkbar. Du kan hämta ett rengöringsschampo för fettigt hår från detta märke från behandlingsserien för 380 rubel (250 ml).

terapeutisk

Säljs på apotek. Det är nödvändigt att använda enligt anvisningarna. Vanligtvis appliceras två gånger i veckan.

Följande produkter är efterfrågade.

Dr.Muller Pantenols (Tjeckien)

Panthenol Shampoo används för överdriven fetthet i huvudet och klåda. Det ger curls glans och silkiness. Stärker dem och förhindrar att falla ut. Skyddar mot yttre skador. Den har mycket positiv feedback. Huvudkomponenten - D-panthenol 2% (vitamin B), som tränger igenom hela håret (från rot till spets). Du kan köpa till ett pris av 850 rubel för 250 ml.

Vichy (Frankrike)

Vichy dercos regulatory löser flera problem:

 • eliminerar överdriven fettproduktion
 • lugnar, läker epidermis.
 • salicylsyra;
 • Vichy SPA (termiskt vatten);
 • ANTI-SEBUM-komplexet.

Det finns inga parabener och silikoner i produkten. Kostnaden är cirka 1000 rubel för 200 ml.

Antsedin (Ukraina)

Mentholschampo för feta krusar "Antisedin" är utformad för personer i åldern. Det lugnar talgkörtlarna och avbryter sin aktivitet. Det hjälper till att bevara färg och saktar ut gråhårets utseende. Förbättrar mikrocirkulationen i huden.

 • murgröna extrakt;
 • arnica;
 • vattenkrasse;
 • vitlök;
 • vit nässla;
 • kardborre;
 • kamomill;
 • tall;
 • rosmarin;
 • glycerol;
 • silke- och keratinhydrolysat;
 • D-pantenol;
 • Silsoft Q;
 • mentol.

Köp antisedin möjligt för 180 rubel (150 ml).

kardborre

Det är klassificerat som en burdock-baserad medicinsk shampoo. Det används för att stärka lockor, men är också lämpligt för mycket fet hår. Enligt recensioner torkar det rötterna så att du måste tvätta huvudet mindre ofta (var 2-3 dagar). Framlagt av olika tillverkare är huvudkomponenten burkolja.

Produkten från Elf-varumärket (Ukraina) är populär. När du använder den noteras en positiv effekt, men det rekommenderas inte att använda det i mer än sex månader. En 200 ml flaska kostar ca 215 rubel.

hushåll

Säljs i vanliga butiker i ett paket som är bekvämt för hemmabruk. Den mest prisvärda, men har också effekten ibland mindre än de tidigare alternativen. Populära varumärken fortsätter.

Nivea Men "Extreme Freshness" (Tyskland)

Den aktiva ingrediensen är limextrakt, vilket hjälper inte bara att eliminera fett, men också för att bekämpa mjäll. Designad för män. Mottog mycket positiv feedback till din adress, så jag var i toppen. Priset för 250 ml är ca 185 rubel.

Klar vita ABE (Ryssland)

Shampoo Clear vita ABE för feta krullar finns i två former:

 • manschampo "Kontrollfett" med teknik Nutrium 10 (ett komplex av mineraler och vitaminer), som ger näring till alla lager av epidermis, reglerar talgkörtens arbete och bekämpar mjäll.
 • Clia Vitabe för kvinnor baserade på citronsyra (tillåter inte bara att effektivt rengöra huden, men också för att eliminera mjäll).

Kostnaden för medel - ca 265 rubel för 200 ml.

Garnier Fructis (Ryssland)

Fructis "Freshness" ger en känsla av rent hår i 48 timmar. Det närmar och förstärker locken, gör dem hållbara.

 • sockerrör extrakt;
 • salicylsyra;
 • silikoner;
 • grönt te blad extrakt;
 • äpplextrakt
 • vitamin b6;
 • citronsyra;
 • citron extrakt;
 • hjälpämnen.

Det är bättre att använda tillsammans med balsam för att förhindra "fluffiness". Köp Garnier Fruktis kan vara ca 185 rubel för 250 ml.

Syoss PureCare (Tyskland)

Syoss Shampoo för fettigt hår är också konstruerat för torr / torr på spetsarna. Det rensar, närmar, fuktar. Den tvättas väl och tvättas snabbt.

Aktiva ingredienser är:

 • hydrolyserat keratin;
 • macadamiaolja;
 • pantenol.

Kostnaden för schampo - cirka 300 rubel för 500 ml.

Belita-Vitex (Vitryssland)

Belita Shampoo Super Purification är utformad för en effektiv och effektiv rengöring av hår. Det ger strängarna glans och silkiness. Huvudsakliga aktiva ingredienser:

 • citronsyra, glykolsyra och mjölksyror;
 • kashmirproteiner.

Det är bättre att använda inte mer än två gånger i veckan, alternerande med andra medel. Priset på Belita finns tillgängligt - 130 rubel för 500 ml.

TianDe (Ryssland)

Hur shampoo tvätta feta trådar utsatta för förlust, Tiande "Golden Ginger". En egenskap hos verktyget är inte bara justeringen av talgkörtlarna, utan även kampen mot mjäll, alopeci och dysplasi av hårväxt.

Består av:

 • avjoniserat vatten (perfekt renat, utan föroreningar);
 • mineralolja;
 • pantenol;
 • ingefäraxtrakt
 • silikonolja;
 • silke guar;
 • zinkpyrition.

Shampoo, vid användning, orsakar bränning. Det är bättre att applicera i kombination med balsam. Innehåller inte parabener och sulfater. Fick mycket positiv feedback, så jag var i toppen. Du kan köpa inom 600 rubel för 300 ml.

Balansering (Ecolab, Ryssland)

Ecolab Balancing Shampoo för fet hår (Ecolab) tillhör kategorin naturlig kosmetika. Rengör delikat strängarna, inte överdriver dem, ger sken och mjukhet. Den har en trevlig söt fruktig godis smak. Eliminerar klåda och mjäll.

Aktiva substanser (extrakt):

Det är värt botemedlet inom 200 rubel för 250 ml.

Yves Rocher (Frankrike)

Rengöringsschampo Eves Rocher avlägsnar effektivt fett och reglerar talgproduktionen. Huvudkomponenten är ett avkok av nässla. Natriumlaurylsulfat är frånvarande, men det finns ammoniumlauretsulfat. Utan silikon. Kostnaden är ca 380 rubel.

Elseve (Frankrike)

Ett annat botemedel baserat på lera. Elseve kostar ca 180 rubel för 250 ml. Den består av tre leror (grön, vit, blå). Shampoo "Elseve 3 Precious Clay" är konstruerad för optimal balans av epidermis, fuktighet av strängarna över hela längden, djuprengöring. Lämplig för ägare av fettkrullar med torra tips.

Oljigt hårschampo (mormor Agafis recept, Ryssland)

Verktyget, även känt som "farmor Agafia", är en naturlig kosmetika och effektivt reducerar talgkörtlarna.

 • senapsblad
 • propolis (förlänger hårets livscykel och har antibakteriella egenskaper);
 • tvålrot.

Använd bättre 1-2 gånger i veckan. Effekten visas efter 3-4 ansökningar.

Det finns också ett toning shampoo av samma märke. I kompositionen av extrakten:

Verktyget rensar, toner och förbättrar mikrocirkulationen i huden.

Det är värt en flaska på 350 ml av ca 85 rubel.

Shungit (Fratty NV, Ryssland)

Black Shungit shampoo på grund av samma namn rock. Förutom djupt rengöring och reglering av talgkörtlarna, stärker strängarna, ger dem tjocklek och glans.

 • shungite;
 • nässlextrakt
 • Rosemary och Hypericum extrakt.

Verktyget är överkomligt - cirka 120 rubel för 300 ml. Det rekommenderas att inte använda mer än en gång i veckan för att undvika att torka ut håret.

SAVON NOIR (Planeta Organica, Ryssland)

Svavelfri shampoo Savon noir är skapad på 100% afrikansk tvål och har en bekväm dispenser. Består av:

 • bomullsextrakt, aloe vera, bambu;
 • kryddnejlika olja

Det klarar sig bra med att eliminera fettinnehållet i lockar, men det finns en nackdel - det torkar dem. Det är därför rekommenderat att använda med en fuktgivande balm. Kostnad Savon noir - ca 90 rubler per 400 ml.

SVOBODA (Ryssland)

Shampoo "Freedom" gick in i toppen på grund av sina egenskaper till en budgetkostnad (95 rubel för 430 ml).

 • extrakt av citronbalsam och nässla;
 • vete proteiner.

Tack vare dessa komponenter blir krullarna starka, glänsande och elastiska. Reglerade produktionen av subkutant fett. Tillräckligt länge. Innehåller inte färgämnen och parabener. Det är bättre att använda tillsammans med balsam i samma serie.

Planeta Organica med macadamiaolja (Ryssland)

För de som föredrar att tvätta fet hår med ekologiska produkter kan du prova "Planet Organic". De aktiva ingredienserna reglerar balansen i huden, stärker och återställer strängarna.

Sammansättningen av schampo innefattar:

 • macadamiaolja;
 • ekbark extrakt;
 • enbär extrakt
 • sandelträolja;
 • hjälpämnen.

Kan överdriva krullningar. För att undvika detta är det bättre att inte applicera agenten i hela längden och var uppmärksam på rötterna. Planeta Organica kostar ca 120 rubel för 250 ml.

Planeta Organica ARCTICA "Moisturizing and Care"

Vilket schampo är bättre för oljigt hår från varumärket Planeta Organica - ARCTICA "Moisturizing and Care". Många som redan har använt verktyget på sig själv noterar att hårbotten inte blir tjock så fort. En extra bonus är att stärka hårsäckarna.

Aktiva ingredienser:

 • Tranbärsjuicextrakt;
 • cloudberry extrakt;
 • extrakt av oregano och edelweiss;
 • druvfröolja.

Liksom alla produkter från den angivna tillverkaren, innehåller inte natriumlaurylsulfat, parabener. ARCTICA "Moisturizing and Care" kostar cirka 170 rubel för 280 ml.

DNC (Lettland)

Minskar aktiviteten hos talgkörtlarna, skadar inte och torkar inte ut håret. Dnc (dns) - en idealisk schampo för tunt, oljigt och / eller färgat hår. Många recensioner visar att verktyget klarar av uppgiften. För att minska utsöndringen av sebaceous sekret (sebum), måste du använda DNS regelbundet i en månad.

 • nässlextrakt
 • kardborre;
 • lavendel;
 • rosa höfter;
 • tvålrot;
 • vinbär löv;
 • ekbark;
 • kalmus;
 • salvia;
 • lavendelolja;
 • burdock olja;
 • grapefruktolja;
 • hyaluronsyra;
 • havssalt;
 • agar-agar;
 • silkeproteiner;
 • askorbinsyra och myrsyra;
 • elastin.

Kostnad - 230 rubel för 350 ml. Spenderat sparsamt.

Dove (Polen)

Kvinnors schampo "Dove nourishing care" (Hårterapi) är lämplig för tunt hår utsatt för fett, även om produkten är för oljiga krullningar som företaget inte producerar. Det närmar, fuktar och rensar hår av vilken typ som helst. De aktiva ingredienserna är mandel- och kokosoljor. Kostnaden för en 380 ml flaska är ca 270 rubel.

För män är det rekommenderat att använda "Dove Men + Care" med mentol, vilket effektivt rengör hårbotten.

Faberlik regulatory (Ryssland)

Regulatorisk schampo för fet hår Faberlik ingår i Expert Pharma-linjen. Tack vare Defenscalp-komplexet som är en del, återställer det naturliga balansen, reglerar arbetet med talg, eliminerar klåda och mjäll. Lämplig för män och kvinnor. 150 ml flaska kostar ungefär 300 rubel. Det kan vara billigare under kampanjerna Faberlic.

Shamtu (Tyskland)

Hur man väljer ett budgetschampo för fet hår - titta på varumärket Shamtu. Det var Shamtu med örttextrakt som klassificerades av användarna som ett medel vars pris är mycket lägre i kvalitet (225 rubel för 650 ml). Med hjälp hjälper det sig att tvätta håret mindre ofta, volymen förblir även den andra dagen.

Aktiva ingredienser:

 • verbena extrakt;
 • grapefrukt;
 • bergamott;
 • fruktig.

GRÖN MAMA (Ryssland)

Shampoo Grön mamma för oljigt hår "Black currant, nettle" har flera aktiva ingredienser:

 • extrakt av nässla, johannesört, coltsfoot, cederträ, svart vinbär;
 • honung.

Lukten är neutral, obekväma lock (måste skruvas loss). Tvätta lockar väl, inte torr. Effekten varar i två dagar.

Köp en produkt med en flaska på 50 ml kan vara 50 rubel. I kosmetisk kosmetika, som är lämplig för fettkrullar, presenteras även Biobalance-schampo (för torra tips).

Apivita (Grekland)

Brandfilosofi - maximala naturliga ingredienser (från 85%). I linjen för omsorg av fettkrullar finns flera ställen:

 • schampo mot greasinesssträngar seboreguliruyuschy med propolis och vit pil
 • på grundval av mint och propolis.

I rankningen av de bästa sådana fonderna berodde på nästan 100% naturlig sammansättning, frånvaron av parabener och skadliga ämnen. Många anser att Apivita-produkterna är effektiva, men de har också en signifikant nackdel - den höga kostnaden. En flaska på 250 ml kan kosta 1000 rubel.

Natura Siberica (Ryssland)

För hår som är benägna att feta varumärke ger flera produkter:

 • shampoo-vitamin (aktiva ingredienser - cloudberry, vitamin PP, tranbär);
 • Antiseborrheic Sea Buckthorn Shampoo baserat på Altais havtorn, pepparmynta, Kurilte, Arktis hallon, hagtorn, marockansk olja;
 • schampo "Volym och balans" baserad på arktisk hallon och cedar elfin.

En särskiljande egenskap hos dessa kosmetika är frånvaron av parabener, mineraloljor, natriumlaurylsulfat. Du kan köpa Natura Siberica för cirka 200 rubel per 400 ml flaska.

Läs mer om schampon i artikeln:

Gliss Kur (SchwarzkopfHenkel Professional, Tyskland)

Ett bra schampo för fet hår behöver inte vara dyrt. Glis höns Reparation Supreme Length refererar till budgetalternativen och är utformad för att rengöra fet hud och återställa torra tips. Kompositionen innehåller:

 • pion extrakt;
 • hydrolyserat keratin;
 • aprikoskärnolja;
 • hjälpämnen.

Han klarar av uppgiften, men passar inte alla. Kostnaden är cirka 260 rubel för 250 ml.

Shauma (SchwarzkopfHenkel Professional, Tyskland)

Den aktiva ingrediensen är aloe vera, vilket gör att du kan ta bort överflödigt fett, normalisera fuktbalansen i epidermis, stärka strängarna. Som ett resultat förblir håret rent i flera dagar. Shampoo Shampoo för fettkrullar presenteras i tre former:

 • 7 örter (för fet och normal);
 • bomullsfärskhet (för extra strängar);
 • mint friskhet (manlig).

När det gäller priset är det mycket demokratiskt här - ca 100-150 rubel för 225 ml.

Pantene Pro-V Aqua Light (Frankrike)

I hjärtat av Pantin provi för benägen till feta krullar - Teknik Clean-Rinse, så att verktyget snabbt kan tvättas och inte vikta krullarna. Citronsyra rengör och desinficerar huden, har antioxidantegenskaper. Eliminerar mjäll, matthet, saktar produktion av talg. Du kan köpa den för ca 215 rubel (400 ml).

Reglering av ren linje (Kalina, Ryssland)

Effektiv schampo på passformen "Clean Line" för fet hår är billigt - ca 80 rubel för 400 ml. Medel för 80% består av växtbaserade avkok (komplex "Phytokeratin"), vilket skapar en rotvolym.

Aktiva ingredienser (extrakt):

Kan överdriva huvudets hud.

Folk recept

De som föredrar att förbereda kosmetika för sitt eget hår, kan notera följande recept.

Citronäggshampoo

Du behöver:

 • 1 äggula;
 • 40 ml citronsaft;
 • 15 ml vodka;
 • 10 ml mandelolja.

Så här lagar du och ansöker:

 1. Alla komponenter blandas väl.
 2. Applicera på vått hår, massage och skölj.

Normalisering av talgkörtlarna sker efter regelbunden användning.

Växtbaserade schampo

Nödvändiga komponenter:

 • 1 msk. l. torra örter - kamille, salvia, färg celandine, nässla;
 • 1 msk. l. torr senap;
 • 10 art. l. rågmjöl;
 • 1 msk. l. mark ingefära;
 • 2 msk. l. ekbark;
 • 200 ml vatten.

Så här lagar du och ansöker:

 1. Häll ekbark med varmt vatten och simma i ett vattenbad i en halvtimme.
 2. De återstående komponenterna blandas och slipas på en kaffekvarn. Detta är grunden för framtida schampo.
 3. Skaka barken av ekbark genom gasbindning.
 4. 3 msk. l. Grunderna blandas med avkok. Det borde få konsistensen av flytande gräddfil.
 5. Applicera från spets till rot, massera noggrant igenom strängarna.
 6. Tvätta av.

Detta verktyg kan användas som en mask. För att göra detta måste du lämna det på huvudet i 35 minuter. Tvätta sedan av det.

Lerbaserad

Du behöver:

 • 5 msk. l. svart eller blå kosmetisk lera;
 • 4-5 droppar eteriska oljor av grapefrukt och mint (kan ersättas med oljor av bergamot, tea tree, citron, rosmarin);
 • 5 msk. l. senapspulver;
 • 1 msk. l. salt och läsk.

Så här lagar du och ansöker:

 1. I ljumt vatten späd leran till en krämig massa.
 2. Blanda med läsk, senap, salt.
 3. I slutet sätt oljan och blanda väl.
 4. Applicera med massörrörelser. Skölj med vatten.

Torka schampo

För dess förberedelse kommer att behöva:

 • 15 g soda;
 • 60 g havremjöl.

preparatet:

 1. Grindflingor i en kaffekvarn.
 2. Blanda med läsk.
 3. Applicera på strängar gnidningsrörelser. Efter väl kammad ut.

Mer information om populära schampo recept för fet hår i artikeln:

Regler för ansökan

Även det bästa schampoet för fet hår kommer inte att ge önskad effekt om du inte följer följande rekommendationer:

 • Du måste tvätta håret när du förorenar, vilket inte tillåter porerna att täppa till.
 • Om shampoo är medicinsk kan den appliceras på krullarna inte mer än två gånger i veckan.
 • Efter användning av schampon måste du applicera balsam eller balsam på trådarna. Dessa verktyg hjälper till att avlägsna statisk elektricitet, underlätta kamning, förhindra sprickbildning. Verktyget är bättre att välja samma märke och samma linje som tvättmedlet.
 • Svavelfri kosmetika kan inte användas kontinuerligt. Det tvättar hårt ut smuts och kan lämna rester av stylingprodukter på strängarna. Därför måste den alterneras med sulfat shampoo.
 • Vattnet ska vara varmt (inte varmt). Hög temperatur ökar aktiviteten hos talgkörtlarna.
 • Det rekommenderas också att tvätta håret på morgonen, när blubben inte är så aktiv.
 • Applicera ett verktyg bättre bara på rötterna, och i längd behöver du bara tvätta av skummet. Detta kommer att bidra till att undvika torra ändar.

När det gäller tillämpningsförloppet är det annorlunda för varje produkt. Hushållskosmetik kan användas under lång tid (det är önskvärt att byta varumärken). Medicinskt - med de raster som anges i anvisningarna.

Så här åtgärdar du resultatet

Du borde inte lita bara på schampo för fet hårbotten, det är viktigt att ändra dina vanor för att förbättra hårets tillstånd:

 • eliminera från kosten fet, kryddig, mjöl, söt (eller åtminstone begränsa konsumtionen av sådana produkter);
 • Användbar för sköljning av dekoktioner av örter: nässla, tåg, kamille, ekbark.

Omsorg för fet hår är inte lätt. Och du måste börja med rätt schampo. Ibland måste du prova olika varumärken för att hitta "dina" medel. Men om du hämtar det uppstår mirakel. De som tvättade håret varje dag kan göra det mycket mindre ofta. Det viktigaste är att ta hand om dina strängar och inte ta ögonen på problemet med talgkörtlarna. Då kommer håret att se välskötta och friska under en lång tid.

Det bästa schampot för fet hår

Ett ganska vanligt fenomen är fet hår. Många klagar på det oljiga håret efter några timmar efter shampooing. Oljigt hår är alltid obehagligt för någon person, särskilt för kvinnor. För att undvika detta måste du välja rätt schampo som kommer att vara effektivt. Shampoo för fettigt hår, det finns många, de säljs i apotek och stormarknader.

Varför håret är fet?

Denna fråga är ganska relevant bland alla invånare som har fettigt hår. Orsaken till fet hår är produktion av utsöndring av talgkörtlarna, som ligger i roten och på huden. Denna uppfattning leder till en stor mängd sebumsekretion, det är detta som ger hårfett. Det finns flera anledningar till att håret blir fet:

 • Störning av metabolism på grund av undernäring;
 • Brist på vitaminer i kroppen;
 • dehydrering;
 • Frekvent användning av kosmetika, olika termiska enheter;
 • Ogiltig hårvård
 • Fel val av kosmetika för hår.

Oljig hårvård

Det är möjligt att bli av med överskott av sebumsekretion - det viktigaste är att välja rätt schampo, vilket hjälper till att rätta till en obehaglig situation. Om du bara använder schampo, är det osannolikt att du blir av med fet hår, du måste fortfarande följa några regler:

 • Tvätta inte håret ofta. Många tvättar det flera gånger om dagen, utan att ens tro att de bara kan förvärra situationen. Tvätta håret med fettigt hår ungefär 3 gånger i veckan ordentligt. Sebum utsöndras således inte i stora mängder;
 • Det är nödvändigt att applicera tillsammans med schampo också betyda att man hjälper till att minska hårets fettinnehåll, det kan vara balsams, masker, lotioner etc. De bör appliceras sällan och appliceras endast på hälften av håret utan att röra hårets del nära rötterna.
 • Under behandlingen av fet hår bör du inte använda olika sprayer;
 • Du bör välja endast högkvalitativa schampon som kommer att störa ett stort urval av kirtlar.
 • Om du inte hjälper schampo eller andra medel bör du definitivt rådfråga en läkare. Han kommer att ge dig rätt schampo som hjälper till att läka håret.

Hur man väljer det perfekta schamponet för dig själv

Det är känt att det är orealistiskt att hitta schampo för fet hår, vilket är lämpligt för någon person utan undantag. Val av schampo är en individuell lektion, det är inte alltid möjligt att välja rätt från det första försöket, snarare motsatt. För val av schampo för fet hår hjälper du dig att känna till några nyanser:

I händelse av att efter tvättning av håret:

 • knaka;
 • Titta frisk, inte fet;
 • Lätt att kamma;
 • Förorena inte om några timmar.

Om allt ovanstående är närvarande, så väljer du schamponet du förmodligen passar för ditt hår. Om du inte observerar detta bör du köpa ett nytt schampo och prova det först.

Först och främst fokusera på schampon i kompositionen, vilket inte är kemiska föroreningar. Kemi tvättar vanligtvis både fettet från huvudet och det skyddande skiktet, vilket också har en dålig effekt på huden. Bättre att välja schampo med tillsats av naturliga ingredienser, de hjälper dig att bli av med talg och städa ditt hår utan negativ inverkan. Observera att fet hår inte behöver exponering för olika kemikalier, men tvärtom behöver du en smidig behandling med naturliga ingredienser.

Hur man väljer schampo för fet hår, för att inte ångra?

Svårigheten att välja rätt schampo för dig är att de produceras i en stor mängd vid en given tidpunkt. Inte alltid och inte alla schampon kan hjälpa dig. Vilket schampo är bättre att lita på, professionell, butik eller apotek? Högkvalitativa schampon måste uppfylla vissa krav:

 • Han måste städa håret och ta bort allt fett från dem.
 • Det borde inte göra håret tyngre, och så på bekostnad av fett ser smidig ut;
 • Det måste innehålla antibakteriella ingredienser. Detta är för att förhindra mjäll.

Högkvalitetsschampo för fet hår bör inte innehålla en stor mängd näringsämnen. Om du fortfarande får detta schampo riskerar du att få ännu mer fet hår.

För att välja rätt schampo behöver du inte läsa etiketterna och fråga dina vänner, bara kontakta din frisör. En erfaren frisör kommer att bedöma situationen och ge råd om schampo som passar din hårtyp exakt. Du kan också köpa professionellt schampo hos frisören eller skönhetssalongen. Om denna möjlighet inte dyker upp, bara köp en som kommer att ge dig en frisör.

Vilket schampo är bäst för fet hår?

För oljigt hår är det huvudsakliga botemedlet att leta efter schampo. Många märken erbjuder ett urval av många schampon för fettigt hår. Men du borde inte välja den första. Innan du köper denna schampo borde du bekanta dig med några:

Vichi

Terapeutiska schampon från varumärket Vichy i kompositionen har en seboregulatorisk formel med termiskt vatten Vichy, vilket i sin tur säkerställer en korrekt och produktiv hårvård. Använda något schampo för fet hår från Vichy, efter att ha tvättat håret flera gånger, kommer du att märka de första positiva resultaten. Detta schampo saktar ner produktionen av talg. Terapeutiska komponenter i detta märke av schampo, som ingår i dess komposition hjälper till att lugna hårbotten och normalisera den naturliga balansen. Shampoos av detta märke kan användas på alla människor utan begränsning.

Efter användning av detta schampo kommer du att känna hur ditt hår har blivit ljus. Det kommer också att ge ditt hår silkeslen och snyggt, du kan enkelt gå till folket och är inte rädd för det sneda utseendet. Känslan av hälsosamt och välskött hår kommer att följa med dig från några dagar till en vecka. Detta schampo låter dig inte tänka på hur man snabbt tvätta håret.

NATURA SIBERICA

Denna schampo presenteras av den inhemska tillverkaren av Ryska federationen, han tror inte att bäras bakom andra märken av schampon. Natura Siberica shampoo är ganska populärt för fet hår. Det fullständiga namnet på detta schampo är Natura Siberica "Volym och balans". I detta schampo finns det inga olika skadliga komponenter som finns i de flesta andra schampon. Det här är främst de komponenter som irriterar hårbotten. Cedar elfenved, som presenteras i detta schampo, hjälper till att återställa hårets struktur, vilket hjälper dig att hitta ett voluminöst och frodig hår.

Om du behöver extravård kan du använda flera schampon "Volume and Balance" och "Sea Buckthorn Siberica" ​​i sin tur. Sibirisk havtorn används också för fet hår, det hjälper håret och huden att rengöra och stärka. Dessutom hjälper denna schampo till att eliminera oönskade mjäll och inflammation i hårbotten.

Ren linje

Detta schampo produceras också hemma, men kostnaden är mycket mindre än föregående schampo. Den innehåller:

Dessa komponenter hjälper till att hantera högkvalitativt fet hår. Det hjälper till att stärka hårrötterna, minska bröthet och tvärsnitt. Efter att ha torkat håret kommer du att bli förvånad, eftersom du kommer att få lite fet hår med en underbar glans. Resultatet varar ca 2 dagar.

ESTEL

Det finns många professionella schampon, Estels OTIUM Butterfly Air-shampoo är en av dem. I detta schampo finns ett komplex av ämnen i innehållet, som kallas fjäril, det är mycket rikt på B-vitaminer och aminosyror. Med detta komplex av ämnen blötläggs huvudet med en stor mängd näringsämnen.

Estelschampo hjälper till att stärka håret, ger tjocklek åt varje hår. Detta schampo är lämpligt för många personer med fet hår, som det:

 • Lätt att rengöra oljiga hårrötter;
 • Främjar fuktgivande torrt hår;
 • Lägger glans och volym till hår.

L'OREAL

Detta schampo liksom det föregående är professionellt. Shampoo producerad speciellt för fet hår. Dess fulla namn är L'Oreal Professional Pure Resource. Detta schampo syftar till att förbättra hårbotten och håret, vilket i sin tur har uttömd vatten-lipidbalans. Detta schampo är karakteristiskt för djupt rensning av hår och för att absorbera överflödigt fett.

Det hjälper till att ge ditt hår frishet, renhet och naturlig skönhet. Shampoo för fettigt hår från L'Oreal-linjen hjälper ditt hår att städa upp sebaceous körtlar och rationalisera metabolismen.

ALERANA

När du väljer ett schampo för fet hår, se noggrant på schamponet från företaget Alerana. Detta schampo fungerar mycket bra med sebumsekretion. Det hjälper huden att vila och läka det. Dessutom klarar detta schampo bra med hårväxtens uppgift. Med detta schampo kan du få friskt och starkt hår, med effekten av resultatet upp till 3 dagar.

ALLOTON

Detta schampo är gjord i Frankrike. I detta schampo finns en viss substans med ett enormt vitaminkomplex, det kallas öljäst. De hjälper till att förhindra håravfall och minska sebumsekretion. Med hjälp av detta verktyg för oljigt hår hittar du lätt och rent hår. Användningen av denna schampo är inte daglig, tillräckligt för att tvätta håret bara några gånger i veckan.

FREEDERM

Detta schampo kommer med tillsatsen av tjära. Det är förutbestämt att bota oljigt hår och mjäll. Det tar bort hårfettigheten bra och snabbt. Tjära i detta schampo läggs till så att bakterier och mikrober inte faller på hårbotten. Detta schampo är gjord av naturliga ingredienser. Medan du använder detta schampo märker du inte lukten av tjära på ditt hår.

LE PETIT MARSEILLAIS

Detta märke av schampo är utformat för fet hår. Det är främst tillgängligt i snabbköpet, i stället för i apoteket. Det hjälper till att rensa håret från fett, hjälper till att torka håret lite och lägger volymen till ditt hår. Detta schampo används bäst tillsammans med balsam. Detta förklaras av det faktum att schampon ger en stor volym och håret kan vara väldigt förvirrad.

Hemlagad oljig hårschampo

Det finns också många populära recept för fet hår, eftersom inte alla har råd med dyrt professionellt schampo. Många människor litar inte på dessa schampon och gör sitt eget hemlagade schampo. Många recept för hemlagad schampo har uppfunnits, vilket lätt kan ta bort allt överskott av fett från håret. Här är ett exempel på en av dessa schampon:

Ingredienser: torr senap, vatten.

 • Ta 1 msk. sked senap och försiktigt rör det i vatten;
 • Tvätta huvudet med detta koncentrat med hjälp av massage;
 • Tvätta huvudet med icke-hett vatten.

Masker för oljigt hår hemma

Recept av folkhårsmaskar, som schampon, det finns en stor mängd. De är också efterfrågade bland de människor som har fet hår. De kan lagas hemma utan problem. Masker är gjorda av naturliga ingredienser. Efter användning av sådana masker kan resultatet ses omedelbart och det varar i flera dagar. Här är en receptmask från många befintliga:

Ingredienser: levande jäst, vatten, äggvita.

 • Den 1: a sked levande jäst, tillsätt 1h. en sked vatten, blanda till en enhetlig konsistens;
 • Tillsätt sedan protein, blanda väl
 • Gnid in i hårrötterna tills massan torkar helt;
 • Skölj väl med varmt vatten.

Således bör du välja ett schampo för fet hår genom att konsultera en läkare eller en frisör. Om du själv väljer shampoo och det hjälper dig inte, men tvärtom irriterar din hårbotten ännu mer, kontakta en läkare omedelbart. Observera också att effekten blir mycket bättre om den används i kombination, som schampo och hårbalsam.Nästa Artikel
Hårfärgning med naturliga färgämnen - henna och basma: både färg och fördelar