15 bästa naturliga oljor för hår


Naturliga oljor är en utmärkt hårvårdsprodukt på alla sätt. På grund av sin komplexa kemiska sammansättning är de slående i effektivitet, men de skrämmer inte till ett orimligt pris, och det är helt enkelt att hitta den önskade bubblan på marknaden. Med hjälp av oljor kan du bokstavligen förvandla ditt hår - göra det friskare och starkare, bli av med brittleness och torrhet, ge det en blank glans och närn dig med användbara ämnen.

En utmärkt bekräftelse på oljens magiska effekter kan vara tjocka, starka, långa och lysande krullar av indiska kvinnor - kvinnor i detta land använder traditionellt naturliga oljor för hårvård.

Typer av naturliga oljor och deras urvalsregler

Naturliga oljor är grundläggande och nödvändiga. Men sistnämnda kan, på grund av sin höga koncentration och aktivitet, inte användas som ett självständigt medel - endast i kombination med huvudoljan.

Enligt konsistensen är alla basoljor delat upp i flytande, tjock och fast form (som även kallas smörjmedel). Alla tränger sig in i glödlampan och håraxeln, näring och återställer den på alla områden.

Men att välja bland hundratals flaskor är det bästa håroljan inte alls lätt - var och en förför sig med sina värdefulla egenskaper och lovar att visa underbara resultat. Och om du börjar känna dig yr från sortimentet i en butik eller ett apotek, måste du dra dig samman och fokusera på två kriterier: Hårets typ och det problem som ska lösas.

Så, för att svagt hår faller ut, är den bästa oljan burk. Det kommer också att bota mjäll och bli av med hårbotten i hårbotten. Skador, tunt, volympåverkat hår kommer att vara tacksamma för avokado, jojoba, argan, cedaroljor. Torrt hår kommer att spara kokosolja, ricinus, senap och St John's wortolja hjälper till att stimulera tillväxten, och majs och linoljor kan lägga till glans och silkesmjukhet.

Men i rättvisa bör det noteras att de flesta oljor är universella och fullt kapabla att lösa olika uppgifter och fungerar bra på olika hårtyper. Om endast produkten var av hög kvalitet - rekommenderar vi dig att välja kallpressade olja, utan några andra tillsatser i kompositionen. Det finns i denna olja att alla näringsämnen lagras.

Hur man använder basoljor för hår

Beroende på det ultimata målet, smutsas oljan in i hårrötterna och i hårbotten eller fördelas över hela längden av trådarna.

För maximal effekt, innan du applicerar en del av oljan, kan du värma upp på ångbadet till en trevlig värme eller placera behållaren med olja i en skål varmvatten ett tag. Men om det finns eteriska oljor i blandningen, bör det inte värmas upp.

När oljemaskan är på håret, vid dess påverkan, skulle det vara trevligt att linda huvudet i en plastpåse och linda den med en frottéhandduk ovanpå. Och processen att sprida oljan bör åtföljas av lätta massagebevegelser.

Det är viktigt! Vissa typer av oljor kan inte användas under graviditet och under amning, så innan du köper måste du noggrant undersöka kontraindikationerna. Om oljan används för första gången är det inte överflödigt att först testa för en allergisk reaktion.

Slutligen, för att inte överdriva håret och inte få dem att bli beroende av en viss produkt, var noga med att ta raster, det vill säga använda oljemaskar i kurser.

Och för att bestämma valet av den bästa basoljan för hår hjälper du oss med att betygsätta, baserat på opinions av proffs och recensioner av vanliga användare.

Hårolja: Vad ska man välja? Topp 12 bästa håroljorna

Hårolja har alltid använts för att stärka, återställa, växa och ta hand om lockar. Ofta är det rekommenderat att använda hårolja på vintern som en naturlig antistatisk, med att håret nästan inte elektrifierar och håller styling bättre. Men kommer olja verkligen hjälpa till att lösa något hårproblem? Vad behöver du veta om hårolja för att använda den så effektivt som möjligt och utan hälsorisk? Vilka håroljor är mest effektiva? Svar på dessa viktiga frågor och toppen av de bästa håroljorna väntar på dig nedan.

Innehållet

1. Bashåroljor

2. Eteriska oljor för hår

10 bästa basoljor för hår

№1 Burdock Hair Oil

Hårtyp: Alla Hårtyper

Kommer att hjälpa till: stärka, återställa, stoppa förlusten

Recept av burkhårolja har länge varit kända. Burdock har en stor mängd användbara komponenter som behövs för friskt hår. Den växer i överflöd i Ryssland, så att denna olja har ett antal fördelar framför många andra. Den första är förstås ett överkomligt pris och hög förekomst, i ett sällsynt apotek kommer det inte att finnas någon kardborreolja. För det andra tros det att växter av remsan där han föddes är mest användbara för människokroppen. Därför är burdockolja för de flesta i vårt land effektivare och kan presenteras som den bästa håroljan. Den är lämplig för generell förstärkning och restaurering av hårstruktur under negativa stressperioder, förlust av styrka, brist på vitaminer. Kockolja hjälper till med håravfall, ett recept med varm peppartinktur är särskilt användbart och effektivt:

 • 1 msk. l. burdock olja
 • 1 msk. l. olivolja
 • 1 msk. l. heta peppar tinkturer

Alla ingredienserna är väl blandade tills en homogen konsistens erhålls och gnidas in i hårrötterna. Med en liten stickning och värme - allt är bra, masken fungerar, vi håller. Om det finns en stark brinnande känsla, ska masken tvättas omedelbart. Under gynnsamma förhållanden, behåll masken - 25-45 minuter. Tvätta sedan på vanligt sätt. Tinktur av heta paprika stimulerar blodflödet och förbättrar näring av hårsäckar.

!Var uppmärksam! Om huden har inflammation eller skada är det bättre att inte använda denna mask.

Kockolja kan användas i ren form eller med tillsats av andra oljor, ricinolja, olivolja och jämn solrosolja. Detaljerad recept och användningsmetoder i materialet Burdock Hair Oil - >>

No. 2 Castor Hair Oil

Hårtyp: För torr, skadad, bräcklig och trött hår

Det hjälper: med hårbottensproblem, seborré, gör håret smidigt, ger dem styrka, eliminerar tvärsnittet

Castorolja växer i tropiska och subtropiska områden. I Egypten har den blivit odlad i mer än 4 tusen år och främst för oljans skull, som de anser vara den bästa håroljan!

Castorolja är mycket tjock och viskös, att applicera den i sin rena form är ganska problematisk, eftersom det är svårt att applicera och inte lätt tvättas av. Men det finns några knep.
1. Castorolja för hår kan upphettas, så blir det mer flytande och bekvämt att använda.
2. Castorolja kan blandas med en annan olja med en lättare konsistens, till exempel burdock.

Castorolja kan återuppliva håret efter nästan all skada. Det återställer glans, ger hårstyrka. Med regelbunden användning 1 gång i veckan kan det helt enkelt göra underverk. Denna olja är en bra lösning för att eliminera många problem!

Vitamin hårmask med ricinolja

 • 1 msk burdock olja
 • 1 matsked ricinolja
 • 1/2 tesked av varje vitamin (B6, E, A)

Alla vitaminer i flytande form säljs på apotek. Vitamin B6 hjälper till att eliminera torr och obehaglig klåda. E-vitamin kommer att ge näring till glödlampan. Dessa vitaminer kan också köpas på apoteket och tillsätt en tesked till blandningen av kardborre och ricinoljor. Vitamin A är värt att lägga om håret plötsligt blev tunt, tråkigt, sprött, börjar splittras. Blandningen upphettas i ett vattenbad. Applicera på hår, sätt på ett duschlock och linda ett huvud med en handduk. Håll masken rekommenderad från 40 minuter till 2 timmar. Tvätta sedan håret på vanligt sätt.

Mer detaljerad om proportionerna att blanda med andra oljor och recept med ricinus och burdockolja här - >>

Nr 3 Kokosnötolja

Hårtyp: Alla Hårtyper

Det kommer att hjälpa: att stärka, växa friskt och starkt hår, accelerera tillväxten, för permanent vård, bibehålla skönhet och hälsa

Kokosolja för hår används aktivt av tjejer och kvinnor i de östra länderna i världen. Det är där som kokosolja anses vara den bästa där. Använd den för att odla långt och friskt hår. Från unga till gamla, fattiga och rika, tar tjejer och kvinnor i sina liv hand om sina hår med kokosnötolja och är stolta över sina lyxiga flätor. Hela hemligheten är den vanliga användningen av olja för att stärka håret. Kokosolja innehåller en stor mängd vitaminer, mineraler och fettsyror som är nödvändiga för friskt hår. Med brist på dem i kroppen - det är främst hår som lider. Därför, med hjälp av kokosnötolja för att komplettera håret, minskar du bördan på kroppen och ger håret med de saknade elementen.

Kokosolja kommer att göra håret starkare, mjukare, påskynda tillväxten, återställa strukturen av skadat hår. Regelbunden användning av kokosolja kommer att göra ditt hår mer välskötta, glänsande och frodiga.

Kokosolja för hårväxt

ingredienser:

 • 15-20 ml kokosnötolja
 • 5-10 ml ricinolja
 • 15-20 ml god konjak

Användning:

Kokosolja upphettas i ett vattenbad till 37-40 grader. Lägg till cognac. Applicera kompositionen på hårrötterna, täck huvudet med en plastpåse eller duschdräkt. Håll 30 minuter - 1,5 timmar. Ju längre desto bättre, men när ett starkt stycke inträffar, ska vi omedelbart tvätta av masken.

№4 Avocado Hair Oil

Hårtyp: Alla Hårtyper

Det hjälper: skina, fuktighet, stärka, växa friskt och starkt hår

Lite avokadohår har ett unikt komplex av fördelaktiga fettsyror. Denna olja kan med rätta betraktas som en av de bästa håroljorna. Det kommer inte bara att ge bättre näring, men ger också ditt hår en hälsosam glans. I denna parameter kan avokadoolja endast jämföras med linolja. Den är lämplig för alla typer av hår och för att ta hand om tips.

Avokado olja att ta hand om hårets tips

För skötsel av splittrade ändar och spröda hårtips kan avokadoolja användas ensam eller med jojobaolja, druvfröolja, macadamiaolja. Utvalda oljor blandas i lika stora proportioner och appliceras i hårets ändar 20-40 minuter före schamponering.

Recept för alla typer av hår, mot håravfall och mjäll finns i artikeln Avocado-olja för hår - >>

№5 Linfröolja för hår

Hårtyp: Alla Hårtyper

Kommer att hjälpa till: den allmänna restaureringen och stärkningen av håret, påskynda tillväxten, bli av med mjäll, håravfall och tvärsnitt av hår

Linfröolja för hår är extremt användbar, eftersom det har ett unikt komplex av OMEGA-fettsyror. I denna olja samlas de i en bred komposition och hjälper till att lösa ett stort antal hårproblem. Effektiviteten av linfröolja jämfört med andra oljor är ganska hög. Endast 1 ansökan är tillräcklig för att utvärdera resultatet av dess påverkan.

Linfröolja för att stärka håret

För att stärka håret kan du använda linfröolja i sin rena form som en mask. För detta behöver du 2 msk. linfröolja. Håll denna mask i 40-60 minuter och tvätta sedan på vanligt sätt.

Detaljerad recept, oljens sammansättning och dess egenskaper i artikeln Linseed oil for hair - >>

№6 Olivolja för hår

Hårtyp: Alla Hårtyper

Kommer att hjälpa till: återställa, stärka, förbättra, återställa sken, accelerera tillväxten

Olivolja är universal och kan användas för alla typer av hår. Men för att göra ansökan så effektiv som möjligt är det nödvändigt att tillsätta ytterligare komponenter till denna olja, eftersom olivolja i sig kan vara sämre i effektivitet gentemot andra oljor.

Om du frågar någon kvinna från Medelhavsländerna vilken typ av hårolja som är bäst, kommer alla av dem definitivt att svara - olivolja.

Grekiskt recept:

Applicera 20-30 ml olivolja till något fuktigt hår, sätt på ett duschlock och täck huvudet med en handduk. Tvätta oljan på vanligt sätt efter 20-40 minuter. Efter en sådan mask kommer ditt hår att få en hälsosam glans och styrka.

Svaret på frågan om hur man väljer rätt olivolja och många användbara recept med den finns i artikeln Olive Hair Oil - >>

№7 Argan olja för hår

Hårtyp: För normalt och fet hår

Kommer att hjälpa: stärka, återställa, göra frodigare, hälsosam och stark

Arganolja för hår anses vara en av de mest användbara, det läggs till schampon, balsam och hårmask. Arganolja har en lätt konsistens och är lämplig för oljigt och normalt hår. Denna olja gör dem inte tunga och ger samtidigt ytterligare näring och hydratisering.

Arganolja för hårglans

För hårglans används arganolja ofta i en blandning med macadamiaolja. Dessa oljor har hela spektret av väsentliga delar för glans och friskt hår. Dessutom kommer arganolja och macadamiaolja att stärka håret, återställa strukturen och återgå till det.

ingredienser:

 • 10-15 ml arganolja
 • 10-15 ml macadamiaolja

Då handlar vi som vanligt, gnuggar det i rötterna och hårbotten, sätter på en duschlock eller plastpåse, förpackar den med en handduk eller sätter på en gammal hatt. Det rekommenderas att behålla en sådan mask från 40 minuter till 1,5 timmar och tvätta sedan håret på vanligt sätt.

Hårmaskor med arganolja för oljigt hår, för glans, för restaurering och ett recept för vård av hårtips finns i materialet Arganolja för hår - >>

№8 Mandelhårolja

Hårtyp: Alla Hårtyper

Kommer att hjälpa: mandelolja hjälper till att stärka och återställa håret i allmänhet, kommer att ge glans

Söt mandelolja rekommenderas ofta för hårvård, det ger näring och återställer hår från rot till spets. Använd denna olja effektivt, inte bara i maskernas sammansättning, det kan kammas, uttrycka masker, huvudmassage och läggas till shampoo.

Att stärka håret och påskynda tillväxten:

 • 2 msk. linolja
 • 1/2 tsk flytande vitamin A
 • 1/2 tsk flytande vitamin E
 • 5-10 droppar lavendel eterisk olja eller ylang-ylang

Denna komposition ger håret med nödvändiga komponenter för deras aktiva tillväxt. Masken appliceras 1-2 gånger i veckan.

Naturligtvis kan den användas som ett självständigt verktyg i masksammansättningen, och du kan förbättra dess effekt med hjälp av extra ingredienser. Vilken typ Läs i artikeln Almondolja för hår - 5 bästa recept för användning - >>

Nr 9 Grape Seed Oil

Hårtyp: för fet och oljigt hår

Det kommer att hjälpa till: återställa strukturen, ta bort tipsets svårighetsgrad, reglera talgkörtlarna, näring, fuktar

Druvfröolja kan användas för alla hårtyper, men det är särskilt lämpligt för oljigt och fet hår. Denna olja har en ljus konsistens och väger inte håret efter applicering. Det kan användas som ett självständigt verktyg och som en del av maskerna, för att uppnå större resultat. Som ett självständigt medel appliceras det en gång i veckan innan huvudet tvättas. Appliceras på rötterna och fördelas över hela längden av håret. Det är nödvändigt att stå emot 30-60 minuter och tvätta sedan ditt hår på vanligt sätt.

Mask för fettigt hår med druvfröolja

 • 3 msk. druvfröolja
 • 1 msk. kokosnötolja
 • 1 msk. konjak

Alla blandade och appliceras på hårrötterna i 25-30 minuter. Tvätta sedan på vanligt sätt. Masken hjälper till att stärka hårsäckarna och den gradvisa ökningen av hårets tjocklek.

Nr. 10 Vete Germ Oil

Hårtyp: För torrt, sprött och skadat hår.

Kommer att hjälpa till: läka skadat hår, återställa struktur, återfuktas

Vetexsolja är mest lämplig för att återställa torrt och skadat hår. Det fuktar, försörjer och främjar snabb återhämtning. Efter appliceringen av denna olja blir ditt hår mjukare, skinnigare, i ett ord - friskt.

Näringsrik vallmo med vetegroddolja för torrt hår

 • 2 msk. vetegroddaroljor
 • 1 msk. avokadoolja
 • 1 msk. olivolja

Kompositionen kan upphettas något i ett vattenbad och appliceras på håret 30-45 minuter före schamponering. För vanlig hårvård görs en mask en gång varannan vecka. För brådskande restaurering efter hårskador 2-3 gånger i veckan.

№ 11 senapolja

Hårtyp: För torrt, normalt och skadat hår

Kommer att hjälpa: mot håravfall, tidig ett, växer tjockt och långt hår, närmar sig, återfuktar, hjälper till att påskynda tillväxt, elasticitet och lydnad

Senapolja för hår hjälper till att lösa många problem. Liksom många andra naturliga oljor, men det hjälper till att återställa håret, göra det hälsosammare, frodigt och snyggt, smidigt och smidigt.

Regelbunden applicering av senapsolja på håret över hela längden hjälper till att förhindra utseendet av tidigt grått hår. Med denna olja kan du växa friskt och starkt hår, vilket kräver minst 1 gång i veckan för att använda följande recept:

 • 2 msk. senapsolja
 • 1/2 tsk torrt senapspulver
 • 1 msk. olivolja
 • 7-10 droppar ylang-ylang eterisk olja

Alla ingredienserna blandas och appliceras på rötterna och fördelas över hela längden av håret. Lämna i 30-40 minuter. Tvätta av på vanligt sätt.

Nr 12 Jojoba Oil

Hårtyp: torr, spröd, matt och fet

Kommer att hjälpa till: återfuktas, återställs, används i komplex behandling av håravfall, läka ändarna

Jojobaolja fuktar och närnar håret. Den har en ljus konsistens och är en av de bästa oljorna för fet hår. Jojobaolja är också lämplig för torrt hår, eftersom det intensivt återfuktar och återställer hårstrukturen.

Jojoba oljemask för torrt och skadat hår

 • 2 msk. jojobaolja
 • 1 tsk sked flytande honung

Masken appliceras 30-40 minuter innan du tvätter huvudet. Tvätta sedan mitt huvud på vanligt sätt.

Eteriska oljor för hår

Essentiell olja hjälper till att behålla hårets skönhet och hälsa. Man bör komma ihåg att den väsentliga lilla i sin rena form praktiskt taget inte används. Den läggs till basoljor. Eteriska oljor bättre än basen tränger in i hårstrukturen och främjar bättre absorption av fördelaktiga element som finns i basoljor. Dessutom reglerar de flesta eteriska oljor talgkörtlarna. Så de visas för hårvård, utsatt för fett.

Citron Essentiell Olja

Denna olja rekommenderas ofta i hårvård. Och med god anledning har citronolja en rad olika positiva egenskaper:

 • aktiverar ämnesomsättningen, hårsäckar får mer näring, blir starkare och starkare.
 • reglerar talgkörtlarna, fettigt hår kvarstår rent.
 • främjar snabbare hårväxt på grund av dess sammansättning.
 • ljusnar håret.
 • främjar läkning av hårstrukturen.

Citrons essentiell olja används för att förbättra hårväxten i följande sammansättning:

 • 1 msk. kokosnötolja
 • 1 msk. linfröolja
 • 1 msk. makadamia eller druvfröolja,
 • 1/2 tsk vitamin A,
 • 1/2 tsk vitamin E,
 • 7 droppar citron eterisk olja

Masken appliceras först till rötterna och fördelas sedan över hela längden på håret, inte glömma spetsarna. Var noga med att bära ett duschlock och handduk. Håller masken från 45 till 60 minuter, tvättas av med vanligt schampo. Med hjälp av denna komposition en gång i veckan kan du växa vackert välskött hår. Hårväxt med vanliga vitaminer accelereras märkbart.

Denna mask kommer att vara användbar för dem vars hår växer mycket långsamt.

Lavendel eterisk olja

Lavendel eterisk olja används för att lösa ett brett spektrum av problem, det

 • närmar sig, förbättrar blodcirkulationen och flödet av näringsämnen till varje hår,
 • lugnar hårbotten, eliminerar rodnad, inflammation, klåda, irritation,
 • väcker vilande hårsäckar och aktiverar tillväxten av nytt hår,
 • med regelbunden användning bidrar det till att öka hårdensiteten,
 • återställer hårstrukturen, blir mjukare och mer lätta,
 • hjälper till att stoppa nedfallet
 • används som ett hjälpmedel vid behandling av seborré,
 • reglerar talgkörtlarna, är användbar för både oljigt och torrt hår,
 • hjälper till att bli av med olika typer av svampar och mjäll.

Lavendelolja har en desinfektions- och antiinflammatorisk effekt. Därför används det ofta för att bekämpa olika problem: svampar och mjäll. Det mest effektiva receptet:

 • 1 msk. ricinolja
 • 1 msk. burdock olja,
 • 10 droppar lavendel eterisk olja,
 • 10 droppar te-träd eterisk olja

Alla ingredienser blandas och appliceras huvudsakligen på hårrötterna. Rester fördelas över hela längden. Håll denna mask i 30-40 minuter och tvätta sedan på vanligt sätt.

Ylang Ylang Essential Olja

Sist men inte minst, ylang-ylang essentiell olja för hår. Denna olja kan fungera underverk. Till exempel bota skivade tips.

Så, den väsentliga oljan ylang-ylang har följande egenskaper:

 • Det förbättrar blodcirkulationen, vilket först och främst aktiverar hårbotten, hårsäckarna och håret själv.
 • Förhindrar håravfall, främst på grund av förbättrad näring.
 • Accelerera tillväxten av nytt hår. Pipten, som är en del av oljan, väcker vilande hårsäckar och stimulerar därmed tillväxten av nytt hår. Gradvis ökar hårdets densitet.
 • Reglering av hårfettbalans. För oljigt hår är ylang-ylang-oljan ett utmärkt komplement till vården. Torka håret och applicera ylang-ylang-oljan gör det möjligt för ditt hår att vara färskt lite längre.
 • Protection. På grund av närvaron i sammansättningen av en stor mängd antioxidanter skyddar ylang-ylang-oljan hår från de negativa effekterna av den yttre miljön.
 • Antibakteriella egenskaper kommer att hjälpa till i kampen mot bakteriell seborré.

!noggrant

Vilken olja eller vilken blandning som helst baserad på den måste testas för individuell tolerans före användning. Applicera en liten mängd av produkten på ett känsligt område av huden, på armbågen eller på handleden och utvärdera effekten inom 20-30 minuter. Om inga obehagliga symptom uppstår kan läkemedlet användas.

16 bästa håroljorna

Egenskaper i rankningen

Användningen av vegetabiliska oljor i hårvård hjälper till att återställa skadade lockar, ge dem skönhet, glans och elasticitet. Dessa naturliga bioaktiva ämnen stimulerar hårväxten, förhindrar håravfall, eliminera mjäll, stärka hårfollikeln, ge volymen och förbättra i allmänhet hårets tillstånd. Idag levererar kosmetikindustrin till salu cirka 100 typer oljor, så alla kan hitta det som passar bäst för sin typ, och bättre än andra klara av problemet. Oljor kan användas som ett självständigt medel, fördela några droppar vätska över strängarna och göra på grundval av dem närande och läka masker som hjälper till att återställa styrka och hälsa till försvagat hår. En viktig fördel med växtbaserade produkter är deras prisvärda och enkla behandlingsregim, som enkelt kan utföras även hemma.

Vår granskning omfattar ekologiska kosmetiska produkter som har vunnit de mest positiva recensionerna från trichologer, liksom vanliga kunder gillade deras effektiva och säkra åtgärder. Vi har samlat in de bästa varumärkena i de mest populära bas- och eteriska oljorna, separat fördelning av professionella medel för vård och behandling. Vid sammanställningen av bedömningen togs hänsyn till sammansättningen, konsistensen, användarvänligheten och varaktigheten av effekten.

Bästa Argan Hair Oil

Arganolja är gjord av frukten av ett argenträd, som bara växer på ett ställe på jorden - i södra Marocko. Detta är en av de mest effektiva naturläkemedel som används för behandling av olika trichologiska sjukdomar, ger näring och återställer håret och hårbotten, vilket gör krullarna starka och friska. Idealisk för torra och skadade trådar, hjälper till att bli av med mjäll, bryr sig om tipsen.

3 La'dor Premium Argan Hair Oil

Sydkoreanska hårvård kosmetika är i stor efterfrågan inte bara i sitt hemland, men i hela världen, inklusive vårt land. La'dor Argan Oil är en premiumprodukt som kombinerar utmärkt komposition, vacker designförpackning och ett synligt resultat som uppnås efter flera användningar av denna värdefulla vätska. Naturmedicin ger skydd mot fotouppning, förhindrar intensiv håravfall, återanpassar splittrade ändar och gör det lättare att kamma även mycket tunna krullar, benägna att snabbt sammanfogas. La'dor Premium Argan Hair Oil rekommenderas speciellt för tjejer, som ofta gör styling med varmt strykjärn, hårtork eller krulljärn. Näringsämnena som ingår i argan hjälper till att återställa elasticitet och hälsosam glans till de brända låsningarna.

Produkten levereras i ogenomskinliga mörka glasflaskor med en volym av 100 ml. För att underlätta dragningen tillhandahålls sprayen. Konsistensen är ganska tjock, färgen är transparent, det finns en mjuk behaglig arom. Kräver inte sköljning.

2 Redken All Soft

Enligt en välkänd otzovik-webbplats är det Redken All Soft arganolja som är mest populär hos kunderna. Kombinationen av viktiga omättade fettsyror och keratin låter dig använda produkten även i de svåraste fallen när håret har utsatts för starka aggressiva effekter, vilket gör att de blir mycket tuffa, spröda och tråkiga. Denna olja är oftast vald av tjejer som står inför konsekvenserna av misslyckad förtydligande eller felaktigt utförd "kemi". Redken All Soft återställer den skadade strukturen noggrant, vilket hjälper till att behålla fukt och näringsämnen inuti, vilket snabbt återskapar de skadade områdena.

För bästa resultat rekommenderas en liten mängd av produkten att appliceras på torra eller våta strängar flera gånger under dagen. Enligt kundrecensioner, efter regelbunden användning av Redken All Soft, får håret ett behagligt naturligt ljus och ser friskare och snyggare ut. Denna skönhetsprodukt säljs i små flaskor på 90 ml. Det finns en sprayflaska.

Var och en av oljorna har sina fördelar och nackdelar, och det här komparativa tabellen hjälper dig att bekanta dig med dem:

Vilket hårolja är bättre att välja - betyg på de mest populära och välkända hårvårdsprodukterna?

Oljor idag har blivit en integrerad del av hårvård. Oavsett vilka problem du behöver klara av, och vilka resultat du kommer att uppnå, de hjälper dig att klara, men bara om du har rätt produkt vald.

Sortimentet av oljor är ganska brett. Dessa är både naturliga bas och eteriska extrakt, liksom utvecklingen av kosmetiska företag, och varje tjej kan välja vad som passar henne och vad som passar både effekten på lock och priset.

Därefter kommer du att bekanta dig med de mest effektiva och fördelaktiga håroljornas betyg och ta reda på vilka av dessa kosmetiska produkter som är bättre att använda i ditt fall, samt hur du väljer det korrekt.

Lista över de bästa kosmetiska produkterna

Den största fördelen med oljor i deras naturlighet: de låter dig göra krullarna smidiga, glänsande och vackra, läka dem och accelerera tillväxten utan att orsaka skador. De skapar en skyddande film på portageytan, vilket gör det möjligt att behålla fukt och skyddar trådarna mot negativ påverkan från utsidan.

Oljor kan delas in i grön, vegetabilisk och kosmetisk. Var och en av dem har ett antal fördelar. Tänk på TOP bästa håroljorna i var och en av kategorierna.

grundläggande

Följande grundläggande vegetabiliska oljor förtjänar särskild uppmärksamhet:

 • Coconut. Universell botemedel som återställer strukturen av strängar.

Förhindrar deras bräcklighet och förlust, accelererar tillväxten.

Den kan användas både i ren form och i kombination med andra ingredienser.

 • Argan. Även om det är dyrare än andra oljor är denna kostnad helt berättigad. Verktyget stärker perfekt strängarnas rötter, återställer strukturen, gör den slät, blank och silkeslen. Det räcker bara att gnugga en liten mängd av föreningen i rötterna och lämna i en timme.
 • Avokado. Avokado extrakt har en speciell molekylär struktur, på grund av vilken det tränger in perfekt i hår och håller fukt inuti dem. Speciellt är den lämplig för spröda, torra, skadade trådar.

  En detaljerad översikt över de oljor som används i hårvård finns här:

  viktigt

  Eteriska oljor eller aromoljor är en annan hjälp för hår. De används inte i ren form och läggs till baskstrakten, kosmetika eller hemlagade masker. De erkända ledarna i vården av hår är följande:

  • Lavendel. Mjukt och lugnande aromolja, som kan appliceras på vilken typ av hår som helst. Det förbättrar blodcirkulationen, främjar tillväxten av strängar och förhindrar förlust. Dessutom har verktyget en antiseptisk effekt. Lämplig för blandade hår: Fett vid rötterna och torrt vid spetsarna.
  • Rosmarin. Otroligt rik på antioxidanter, förbättrar blodcirkulationen, bekämpar mjäll och inflammation.

  Mycket användbar information om eteriska oljor finns i den här videon:

  Massmarknad

  Tillverkare av massmarknadskategorin erbjuder oss en stor mängd oljor som kan användas för hårvård. Här är en lista över de mest populära kosmetiska oljorna för hår:

  • Olje-Elixir Transformation av Fructis Trefaldig återvinning från Garnier (230-250 rubel per 100 ml). Det är en av de mest budgetiva och effektiva i sin kategori.

  Den har en ljus blommig arom och konsistens med medium densitet. Väl fördelat, mjukar krullarna, ger dem glans, underlättar vård av hår.

  Crystal Gliss Kur Million Gloss (cirka 250 rubel för 75 ml).

  Gliss Kur hår olja klarar sig bra med sina uppgifter: det gör håret smidigt, glänsande, lydigt, ökar inte fettinnehållet, torkar inte strängarna.

  Jämnt fördelad, utrustad med en bekväm dispenser.

  L'Oreal Elseve Extraordinär olja för alla typer av hår (300-350 rubel per 100 ml). Innehåller flera läkextrakt.

  Den har en trevlig rik lukt, underlättar lätt kamning av håret, gör det lydigt. Efter att ha applicerat hårskenet, se smidigt och snyggt.

  Schauma oljebehandling för daglig vård (cirka 115-130 rubel per 50 ml). Billig olja med en rik komposition. Det har en bra effekt på lockar, mjukar, skyddar mot termiska effekter, hjälper till att bekämpa torra ändar. Förpackningen är mycket kompakt och bekväm, vilket är en extra fördel.

  Oljeförbättring av glans Essence Ultime Diamond Color (230 rubel för 75 ml). Huvudsyftet med produkten är att öka briljansen, som den klarar ganska bra.

  Med långvarig användning blir strängarna mer livliga och lydiga, mindre flogade. Den har en stark nog smak.

  På apoteket

  På apoteket kan du köpa de redan nämnda väsentliga och vegetabiliska oljorna. Det här är en budget och ett effektivt sätt att ta hand om lock som kan ha en inverkan inte sämre än professionella verktyg. Dessutom kan du uppmärksamma de oljiga vitaminerna som verkar på håret på det mest positiva sättet:

  • Retinol. Ger hårglans och elasticitet, påskyndar tillväxtprocessen kraftigt.
  • Riboflavin. Detta ämne hjälper till att bekämpa brittleness, överdriven fetthalt vid rötter och torra ändar.
  • Nikotinsyra eller niacin. Utmärkt verktyg för att förbättra hårfärgen, förhindra tidigt grått hår och generell förstärkning.
  • Biotin. Förutom vitamin E, förhindrar perfekt förlust.
  • Pyridoxin. Ämne som perfekt hjälper till att bekämpa mjäll.
  • Repevit. Som en del av det nuvarande hjul- och kladdkstraktet, vitaminer och mineraler, så för våra strängar, är detta billiga läkemedel en riktig gåva.

  Retinol används ofta för att återställa hår. För att lära dig hur man gör en mask med olja och denna farmaceutiska beredning, se följande video:

  Professionella produkter

  Professionella verktyg är ganska dyra, men garanterar utmärkta resultat. Innan du köper en sådan olja, borde du fråga vilken firma du ska välja, och vilken av alla professionella hårprodukter som passar dig bäst. På bästa sätt visat sig:

  • Macadamia Natural Oil Healing Oil Treatment (cirka 3000 rubel för 125 ml). Elite produkt från den amerikanska tillverkaren, som innehåller två otroligt värdefulla extrakt: argan och macadamia.

  Det närmar, glattar, mjukar lockarna, återställer dem perfekt, väger inte ner. Ett bra verktyg för dem som verkligen bryr sig om professionell vård.

  L'Oreal Professionnel Mythic Oil Rich Oil (ca 1060 rubel per 100 ml).

  Detta smör är perfekt för torra, orubbliga, lockiga hår.

  Det fyller dem med makt, närmar sig tipsen.

  Den är perfekt fördelad, ger glans och elasticitet, räddar från sektionen.

  Matrisolja undrar utjämning av Amazonian Murumuru (900 rubel för 125 ml). Innehåller vitaminer och exotiskt utsäde av Amazonian murumuru palm, hjälper till att underlätta styling, bibehåller jämnhet i tre hela dagar, skyddar strängar mot negativa faktorer från utsidan.

  Egyptisk Hibiscus Matrix Oil Undrar olja för färgat hår (ca 750 rubel för 125 ml). Medel är avsedd för de målade låsningarna. Det bidrar till att bevara ljusets ljusstyrka, skyddar mot aggressiva komponenter i färgens sammansättning.

  Torkar inte strängarna, gör dem glänsande, väger inte ner. Ganska lätt att använda.

  Elixir Ultime från Kerastase (cirka 1500 rubel per 100 ml). Medel av lätt textur, som kan appliceras på både torrt och vått hår.

  Innehåller fyra värdefulla oljor: argan, kamelia, majskärnor och Pracaxi - exklusiv utveckling av varumärket själv. Det appliceras mycket ekonomiskt - för långt hår bara ett par droppar.

  De bästa budgetoljorna för hårets skönhet

  Hej alla
  Jag ska berätta om de oljor som har tjänat mig utmärkt, mycket rimliga inköp.

  Borges extra jungfruolja

  250 ml värde 390r Det är budgeten. Du kan köpa 500 ml, men vi har en budgetkonkurrens.

  Märket "extra virgin" betyder att oljan är oförfinerad. Det är bättre att bara välja en sådan olja, det är mer användbart. Det här är den mycket olja som hon växte en tvättduk med i ett strykjärn. Min avgång började med olivolja och en mask baserad på olivolja. Olivolja - 1-2 matskedar, äggula, 1 sked gräddfil. Allt detta rördes om, upphettades i ett vattenbad och applicerades på det shampoode håret. Håret måste rengöras av smuts och damm. Hon höll i 3 timmar och tvättades igen med schampo. Men oftare applicerade jag bara olivolja för natten. Jag kommer att visa på ett visst exempel:

  Och efter 9 månader hade jag långt hår:

  Jag tror att det har vuxit mycket med tanke på att håret är krökt och håret själv "spenderar längd på en krull". Ingenting bröt av! Och det här är utan hjälp av professionella och outplånliga silikonprodukter. För mig är detta ett mysterium. Varför kan jag inte växa på det här sättet nu? Eller existerar gränslängden verkligen?

  Nästa på listan har jag olja som i mitt första maraton (för hairmaniac det var 3: e) Jag kom in i de tre bästa publikationerna i veckan:

  Den "skyldige" av denna omvandling är oraffinerad palmolja (Malaysia)

  Köpt till ett löjligt pris på 1 kg per 190r, 100gr värt 15p. Nu kostar 1kg 220r och 100gr - 45. Trots priset är det perfekt näring och skyddar håret.
  Palmolja smälter bokstavligen i dina händer, det behöver inte smältas i ett vattenbad. Temperaturen i vår kropp gör det möjligt att inte bara smälta smöret, men också att "värma upp" i handflatorna. Gnugga bara intensivt oljan i dina palmer. För torrt, skadat, poröst hår är denna olja en godsend! Den innehåller många fettsyror: palmitinsyra, oljesyra, linolsyra, stearinsyra, arakidisk, myristisk. Jag var lite chockad över att palmolja har en sådan underbar komposition och det är inte lika populärt som kokosnöt. Vilket förresten torkar mig. Palmolja är fet, men effekten av den tvättas inte ut snabbt. Du behöver bara skölja bra med schampo 2-3 gånger.

  Argan och macadamia oljor
  Arganolja 60ml pris 350r
  Macadamia olja 118ml pris 320r
  Dessa oljor fungerar bra som en duet, och separat från varandra.

  Först och främst skyddar arganoljan mot miljöövergrepp: högt eller tvärtom, för låg luftfuktighet, ultraviolett strålning och plötsliga temperaturförändringar. Dessutom fuktar och närmar sig hårbotten och håret själv, återställer deras struktur.
  Naturligtvis är det naivt att tro att arganolja är 100% även 50% skyddar mot ultraviolett strålning, men annars håller jag med beskrivningen - värdet är ovärderligt. Arganolja kallas också "flytande guld". Solo det är för dyrt att använda, men för att späda det 1 till 10 med någon vegetabilisk olja kommer att vara rätt. Men den perfekta kombinationen skulle vara arganolja och macadamiaolja. De står i perfekt harmoni med varandra.

  Syrakompositionen av macadamiaolja är liknande den hos mink, såväl som marina däggdjur. Tack vare honom hålls den nödvändiga fuktnivån i hårbotten och håret. Syror skyddar lockar, närnar och förstärker dem. concept-hair.ru

  Intressanta fakta om dessa oljor, eller hur?) Och titta nu på resultatet:

  Jag älskar effekten av alla dessa oljor på mitt hår. Tack för att du läste!

  Förteckningen över användbara och bästa oljor för behandling och rehabilitering av hår

  Kosmetikmarknaden är rik. Antalet ingredienser som används i dem är i tusentals. Ett stort segment bland komponenterna för olika kosmetika upptar olja. Det finns också en hel del av dem och var och en kan hjälpa dig att lösa en mängd problem och hårproblem, medan de är lätta att använda och tillgängliga. Men flickor och kvinnor har inte bråttom att köpa mirakulösa vätskor, och föredrar alltmer industriell kosmetika. Varför händer detta?

  Det kan finnas flera anledningar: de vet inte hur man använder, de är rädda för problem med spolning eller eventuella problem i applikationen, och i allmänhet är det banalt latskap, för att köpa någon form av verktyg i butiken är mycket lättare, och när det tillämpas kommer knappast några överlagringar.

  Med oljor är det naturligtvis längre och mer besvärligt. Men det är självklart värt det. Det finns flera argument för:

  • Den absoluta naturen hos produkten (vanligtvis innehåller inte skadliga tillsatser och andra kemikalier), i motsats till butikskosmetik, där mer än hälften av kompositionen är alla möjliga resultat från kemisk industri.
  • Ett stort antal näringsämnen: fleromättade fettsyror, antioxidanter och vitaminer.
  • Omfattande hårvård: näring, fuktgivande, återställande, bli av med mjäll, accelerera tillväxten och minska håravfallsprocessen, behandling och normalisering av talgkörtlarna.

  Håroljor är det bästa du kan tänka dig för att byta ut industriella hårvårdsprodukter.

  Varianter av oljor (typer)

  Oljorna är uppdelade i flera grupper beroende på mängden fett som finns i dem:

  • Fett - ricinolja, sheasmör;
  • Fet - mandel, solrosolja och avokadoolja;
  • Torrkokosolja, druvfröolja.

  Naturligt absorberas feta oljor dåligt av hår, svårt att tvätta och hårda håret. Torr olja är den fullständiga motsatsen till fett.

  Lite om oljor

  Vill du ha vackert, friskt och snyggt hår? Men precis som det är naturligtvis ett sådant hår väldigt sällsynt, men det finns en väg ut! Olje- och oljemaskor hjälper oss i omvandling, restaurering och jämn behandling. Det återstår bara att bestämma vilken specifik olja som ska användas, och att lösa vilka problem det kommer att hjälpa oss.

  De oljor vi ska prata om idag är basoljor, det vill säga de kan ligga till grund för sammansatta masker och för eteriska oljor, eftersom de inte kan användas separat (för koncentrerad) och så att de kan nå sin fulla potential.

  Tänk på flera typer av oljor mer detaljerat:

  oliv

  En av de mest populära komponenterna för masker. Universellt nog och lämplig för många. Lätt att tvätta, djärvt.

  Först och främst aktiverar den tillväxt och strider mot förlust, fuktar hårbotten, desinficerar och minskar inflammation.

  solros

  Perfekt bas för masker. Bold. Halten av E-vitamin är 20 gånger högre än i olivolja.

  Väl återställer skadat hår (från färgning och perms), läkning och regenerering av vävnader, näring och hydratisering, skyddande funktioner.

  linfrö

  Den är mycket rik på olika vitaminer och spårämnen. Vitamin F-koncentrationen är särskilt hög.

  Utmärkt näring av huden, förbättrad cellmetabolism, bli av med mjäll. Linfröolja är en underbar aktivator av hårväxt och en regenerator av glödlamporna.

  senap

  Liksom senap är oljan ett naturligt antibiotikum, en mjäll, bakterier och seborré. I allmänhet är det för oljigt hår bara en frälsning. En oumbärlig ingrediens för masker och ett utmärkt tillskott till ditt vanliga schampo.

  Mycket väl rengör hårbotten med föroreningar, överflödigt fett, normaliserar talgkörtlarna, stärker rötterna och bidrar till framväxten av nytt hår. Senapolja är en kraftfull naturlig stimulans för hårväxt.

  kardborre

  Du kan använda nästan vilken som helst person, men för personer med fet hår är rena oljemaskar kontraindicerade, men kompositmaterial är bra.

  Olja är mycket mångsidig. Det hjälper till från ett helt komplex av problem i samband med hårbotten, ämnesomsättningen, svår förlust och till och med skallighet, torrhet och brådhet av krullningar, mjäll, färgförlust.

  ricinolja

  I princip lämpar sig för många, men fortfarande lite hårda för tunt hår, men som en del av maskerna är det till och med lämpligt. Svårigheterna med spolning eller en speciell lukt har länge inte längre varit ett problem och löses utan konsekvenser.

  Den bästa återställaren blekade håret. Retur och färg och mjukhet, silkighet och elasticitet. Dessutom kommer det att bidra till aktivering av tillväxt. Djupt fuktar och närmar både håraxeln och hårbotten.

  kokos

  Exotisk, men redan populär hos många kvinnor. Mycket neutral, väl absorberad. En av de få som kan tränga djupt in i håret och hårbotten. Skyddar väl från effekterna av naturliga processer (sol, vind). Du kan laga dig själv hemma (med garanti för kvalitet och naturlighet medan 100%).

  Mycket väl lämpad för färgat hår: det närmar och skyddar det och fuktar perfekt. För att öka volymen.

  argan

  Sällsynt, dyrt, men väldigt användbart och universell botemedel. Lite svårt att tvätta, så shampoo tvätta 2-3 gånger.

  Det är mer lämpligt för tjockt hår eller medium i tjocklek, men inte mycket tunt (på grund av dålig tvättbarhet). Och så återställer man ämnesomsättningen, ger glans, tar bort splittring och överskott av fluffighet, förbättrar lydnad (lättare att passa).

  aprikos

  Gäller huvudsakligen skadade, torkade, splittrade och spröda hår. Och även för dem som har känslig hårbotten.

  Mjukt fuktgivande, näring försvagat hår. Återkomsten av trådens silkighet, elasticitet och elasticitet.

  citron

  Också bra och hjälper torra och spröda strängar. Eliminerar stillhet.

  Det ger mjukhet att krulla, återvänder glans, liksom en liten platina ebb.

  Avokado olja

  Det viktigaste för vilket denna olja respekteras är lecitins överflöd. Det läker hårets huvud från många sjukdomar. När du väljer olja, ge preferens till grön - det är mycket mer användbart.

  Regenerering av vävnader och god hydrering är bara en frälsning för skadade, torra och spröda strängar.

  Jojobaolja

  Lämplig för något hår, men speciellt det hjälper ägarna av fet hår. En av de mest feta. Konsistensen är något flyktig. Innehåller en stor mängd protein som bildar ett skyddande skikt på huden och håret.

  Det ger näring och fuktighet, och samtidigt väger inte vägarna alls, det absorberas mycket lätt. Väl återställer hårstrukturen. Rengör från smuts och fettavlagringar.

  Vetexsolja

  Torrt hår är en patient för denna olja. Det innehåller en hel del hjälpmedel för frälsning av visat hår: vitaminer, essentiella antioxidanter och syror. Det är en av de mest viskösa och tjocka. Det är önskvärt att blanda med lättare oljor när de appliceras.

  Återställer torra, spröda och splittrade ändar. Det närmar, fuktar och ger dem ett nytt liv.

  Druvfröolja

  Tunn, svag, påverkad av miljömarknadens påverkan - det här är oljan för dig. Bra antioxidant. Innehåller mycket vitaminer A och E. Lätt att applicera, väl absorberad och väl sköljd av.

  Återställande av metaboliska processer i huden, skyddsfunktioner, såväl som regenerativ: håret kommer att lysa igen och bli silkes och mjuk.

  Havtorn

  Innehåller mycket vitamin A och antioxidanter.

  Det aktiverar tillväxt och är involverad i processen för hudregenerering. Smoothes det patched håret. Stärker rötterna. Fungerar bra med torra trådar.

  mandel

  Den är rik på olika vitaminer, särskilt E, B2 och B3, F. Det absorberas mycket lätt eftersom det innehåller oljesyra.

  Det är mycket mångfacetterat på effekterna på hårrötterna och på själva håret: restaurering, näring, hydratisering, normalisering av talgsekretion, bekämpar inflammation, aktiverar tillväxt.

  persika

  Mycket mildt smör. Kan tillsättas till schampon för anrikning. Otroligt trevlig lukt.

  Aktiverar hårväxt. Hjälper färgade trådar för att upprätthålla hälsa och gott utseende. Lägger volymen och densiteten till ett långt hår. Curls passar bra, blir lydig.

  Och det finns också majs, hampa, pumpa, cederträ, sesam och många andra - listan är enorm. Detta är verkligen räddare i håret och hårbotten, frälsare allt som förknippas med håret, de är föremål för ens hud föryngring, förbättring av även de mest "döda" hår och tillbaka sin forna skönhet och prakt.

  Regler: ansökan

  • välj oraffinerade oljeklasser, så raffinerade för rena och nästan alltid bär inte något bra;
  • oljor är inte slitstarka produkter och snabbt blir galna, så var noga med att lukta oljan - det ska lukta gott, doftande, inte surt.
  • Före användning bör oljan vara varm, så dess näringsämnen trängs mer effektivt in i håraxeln och in i huvudets hud.
  • vara säker på att massera hårbotten då satte olja eller olje masker och inte vara rädd för att fett håret bli ännu fetare - tvärtom, det hjälper i normaliseringen av talgkörtlar och förbättra mikrocirkulationen i blodet i hårbotten;
  • För tunt hår kan du bara använda torra oljor, eftersom de inte väger ner strängarna, och för normalt och tjockt hår är användningen av någon typ av olja acceptabel;
  • Olja är en riktig frälsning för torrt hår;
  • Oljemaskor bör inte göras för ofta, eftersom det finns en stor sannolikhet för blockering av porerna.
  • När du väljer en olja, försök att välja endast 100% naturlig produkt utan tillsatser (konserveringsmedel, silikon, färgämnen.);
  • Olja kan tillsättas till ditt vanliga schampo eller balsam, och därigenom berikas med användbara ämnen, medan du vet exakt hur mycket och vilken kvalitet oljan är i kosmetiken.

  Oljemaskor för hår: applikation

  Tjocka eller mycket feta oljor används bäst inte som en självständig produkt, men är fortfarande en del av masken och i kombination med lättare basoljor, det är också starkt rekommenderat att berika dem med eteriska oljor eller andra fördelaktiga ingredienser.

  1. Vi applicerar masken på torrt, otvättat hår: du kan använda händerna, men för bättre fördelning, använd en borste och applicera den på avskiljningar.
  2. Innan du applicerar är det bra att kamma trådarna så att det inte blir svårt att distribuera masken.
  3. Håll masken så mycket som möjligt (många oljor rekommenderar att du applicerar över natten).
  4. Packa huvudet bra: polyeten (eller film), och linda upp toppen med en handduk (du kan ha en hatt).
  5. Det är nödvändigt att skölja i två steg: först, på en torr, utan vatten, applicera schampo och skummade - shampoo tar bort all kvarvarande olja och tvätta av och tvätta sedan ditt huvud som vanligt du tvättar.


 • Nästa Artikel
  Kan jag tvätta mitt hår varje dag?