Lista över billiga vitaminkomplex


Alla vet att åtminstone som en förebyggande åtgärd är det nödvändigt för en person att använda befästa komplex. Men inte alla kan välja de vitaminer som är billiga, men bra och effektiva. Det räcker att studera viss information för att få kunskap om förberedelserna, både ryska och de som produceras utomlands. Och ändå är det viktigt att samråda med en specialist innan du börjar använda ett visst verktyg.

Vilka element är nödvändiga för människan?

Varje dag behöver en person en viss mängd mineralämnen för att upprätthålla balans i kroppen, för att organisera de interna organens normala funktion och deras system. De flesta näringsämnena kommer till honom med mat. Av denna anledning är det viktigt att bygga din diet på ett sådant sätt att det inte krävs ytterligare källor till värdefulla element. Tyvärr är det dock inte alltid möjligt. I tabellen listas alla ämnen som en person behöver först och främst.

Mat som innehåller dem

Accelereringen av processen för återställande av cellulära komponenter i vävnader, normalisering av det urogenitala systemets funktion, förbättring av synens organs tillstånd

Morötter, paprika, pumpor, persikor, potatis, avokado, ägg, ost, broccoli, kött, lever, aprikoser

Tiamin behövs för att normalisera funktionen av CNS, B2 - för att syntetisera hormoner och förbättra utseendet, B5 - för att normalisera matsmältningssystemets funktion, B6 - för att syntetisera nukleinsyror, B9 - för att normalisera det hematopoietiska systemet, normal fosterutveckling av embryot, B12 - för att syntetisera DNA

Ägg, mjölk, ärter, nötkött, slaktbiprodukter, fläsk, havregryn, fisk, bönor, sojabönolja

Ger en avgiftningseffekt på kroppen, förstärkning av immunsystemet, syntes av kollagenpartiklar, normalisering av metaboliska processer

Rosehip, bergaska, dogwood, jordgubb, apelsiner, äpplen, citroner, rädisor, tomater, potatis, kål, havtorn, svart och röda vinbär

Förbättring av tillståndet i benvävnad, acceleration av kalciumabsorption, eliminering av hudsjukdomar, förebyggande av rickets i barndomen

Nötköttlever, fisk, äggulor, oljor av vegetabiliskt ursprung

Tillhandahållande av antioxidantverkningar, reglering av funktionen hos de urogenitala körtlarna

Mjölk, sallad, vetexpulver, oljor av vegetabiliskt ursprung

Förstärkning av benvävnad, tillhandahållande av hemostatiska effekter, njurarnas normala funktion

Sea Kale, grönt te, spenat, linser, lök,

När behöver en person förstärkta livsmedel?

Innan du köper billiga vitaminer är det viktigt att se till att de är nödvändiga i den nuvarande situationen. Vanligtvis ordineras vitaminkomplex för:

 • täta fysiska och intellektuella överbelastningar;
 • trötthet;
 • Förekomsten av åldersrelaterade sjukdomar som kräver komplicerade effekter på kroppen.
 • ökad tillväxt, utveckling (för barn).

När du väljer ett läkemedel är det viktigt att titta på de åldersgränser som anges i instruktionerna. Vissa produkter kan endast användas av gravida kvinnor eller barn, andra har så speciellt fokus att de endast används i närvaro av vissa sjukdomar.

Hur klassificeras läkemedel?

I grund och botten klassificeras alla produkter baserat på vem de är visade på. I tabellen nedan visas namnen på billiga men effektiva multivitaminer som kan köpas på apoteket.

För barn yngre än ett år

"Vigantol", "Akvadetrim" - innehåller den obligatoriska vitamin D3 vid denna ålder, vilket förhindrar utvecklingen av rickets. "Multi Tabs Baby", "Alphabet Our Baby", "Complivit Calcium D3 for Kids"

För barn förskola

För dem som går i skolan

För män

För människor i åldern

För kvinnor "i position", omvårdnad

Bland de specifikt verkande vitaminkomplexen anges följande:

 • förstärkning av immunsystemet - "Biomax", "Alfabet under förkylningstiden", "Multi-flikar Immuno Plus";
 • främja aktiviteten i hjärtat och blodkärlen - "Askorutin", "Asparkam", "Vitrum Cardio Omega 3", "Direct";
 • normaliserande centrala nervsystemet och PNS - "Neurostabil", "Neurostrong", "Vitrum Superstress";
 • ODA förbättrande tillstånd - "ArthriVit", "Collagen Ultra", "SustaNorm", "Kalcemin";
 • förbättra blodcirkulationen i hjärnan - Ortomol Mental, Glycin, Brain-o-Flex, Rivien.

Med tanke på hur många apotek som erbjuder komplexa vitaminer, både ryska och utländska, är det bättre att konsultera en specialist innan de köpas.

Betyg av de bästa komplexen

Nedan är en lista över "ryska" linjer av starka livsmedel som måste vidtas för att eliminera hypovitaminos:

 1. "Alfabet" - tillgängligt i tablettform. Per dag måste du använda en drage av olika färger. Alla domineras av de unika komponenter som påverkar människokroppen på ett visst sätt. Alla komponenter är kombinerade med varandra och accelererar processen för deras assimilering.
 2. "Complivit" - en av bästa både i kvalitet och pris. Används i stor utsträckning inom medicinsk praxis. Visar både äldre och barn, medelålders människor.
 3. "Triovit" - skiljer sig i en balanserad komposition. Njut av en viss popularitet.
 4. "Biomax" - anses vara en av de billigaste analogerna av de komplex som presenteras i listan ovan. Men inte sämre än dem i kvalitet och effekter på kroppen.

Och ändå föredrar många inte inhemska produkter, utan utländska, med tanke på att sådana analoger har en bättre effekt på de inre organen och deras system. Bland dem är följande rader:

 1. "Vitrum" - som produceras av ett amerikanskt företag, präglas av ett brett fokus och en balanserad komposition.
 2. "Multi Tabs" - visas för alla åldersgrupper. Ha ett brett fokus, eftersom de innehåller ett tillräckligt antal produkter.

Hur väljer man ett omfattande verktyg?

När du väljer billiga vitaminer bör du vara uppmärksam på följande punkter:

 • vem frisätter produkten
 • hållbarhet och lagringsförhållanden;
 • användbara egenskaper och indikationer för användning;
 • kontraindikationer;
 • åldersgrupp av personer som de visas på.

Det är bättre att inte engagera sig i egenbeteckning, utan att vända sig till en specialist för hjälp vid val av komplex. I det här fallet är personen försäkrad mot inköp av en produkt av dålig kvalitet, biverkningarna under mottagningen kommer att tvinga honom att vägra i slutet. Balanserad näring, en aktiv livsstil och användningen av multivitaminer kommer att sakta ner åldrandet, förbättra inre organens och deras system.

Billiga vitaminer

I denna artikel kommer vi att prata igen om vitaminer. Jag har redan behandlat det här ämnet mer än en gång, det är alltid relevant. Även på sommaren och i början av hösten drabbas kvinnor av hypovitaminos, särskilt i megalopolyser. Vi har inte tid att övervaka kosten, ofta har vi inte ens tid att äta helt. I sådana fall är det nödvändigt att tillgripa fördelarna med civilisationen och använda vitaminkomplex. Här kommer jag att berätta om dem.

Jag påminner dig om att det är nödvändigt att konsultera en läkare innan du tar vitaminer.

TOP 10 vitaminer för kvinnors hälsa

Vitaminer deltar i alla viktiga processer som förekommer i människokroppen. Vad är elementen i "alfabetet av hälsa" kvinnor behöver?

Vitaminer (från latinska Vita-livet) kallar de speciella organiska föreningarna som är nödvändiga för kroppens normala funktion. Människokroppen kan inte självständigt syntetisera dessa föreningar, med undantag av vitamin D och K. Det betyder att de återstående 11 viktiga vitaminerna måste komma från utsidan: med mat eller genom intag av vitaminkomplex.

Det brukade vara att män och kvinnor borde följa samma diet och deras behov av vitaminer är desamma. Men med tiden har forskare upptäckt könsskillnaderna i näring av båda könen. Den kvinnliga kroppen har sina egna egenskaper och behov. Beroende på ålder och livsstil hos en kvinna behöver hon en viss uppsättning vitaminer och mineraler dagligen. Vitaminologer utvecklade ett antal rekommendationer om valet och mottagandet av vitaminer, så att det rättvisa könet bevarar hälsa, ungdom och skönhet för livet. Så, vilka vitaminer behöver kvinnor?

Om du vill förbättra ditt hårs tillstånd, bör du särskilt sköta skampon som du använder. En skrämmande figur - i 97% av schampon av kända varumärken är ämnen som förgiftar kroppen. Huvudkomponenterna, på grund av vilka alla problem, på etiketterna är betecknade som natriumlaurylsulfat, natriumlauretsulfat, kokosulfat. Dessa kemikalier förstör krullarnas struktur, håret blir skört, förlorar sin elasticitet och styrka, färgen bleknar. Men det värsta är att denna smuts kommer in i levern, hjärtat, lungorna, ackumuleras i organen och kan orsaka cancer. Vi rekommenderar att du använder de medel som dessa ämnen ligger i. Nyligen utförde experter från vår redaktionsteam en analys av sulfatfria schampon, där första plats togs av medel från företaget Mulsan Cosmetic. Den enda tillverkaren av naturliga kosmetika. Alla produkter tillverkas under strikta kvalitetsstyrnings- och certifieringssystem. Vi rekommenderar att du besöker den officiella webbutiken mulsan.ru. Om du tvivlar på din kosmetiks naturlighet, kontrollera utgångsdatumet, det ska inte överstiga ett års lagringsutrymme.

Vitaminer och ålder

Kvinnor behöver lite mindre vitaminer än män, eftersom deras höjd och vikt är vanligtvis mindre.

De enda undantagen är vissa perioder i en kvinnas liv, såsom graviditet, amning och klimakteriet.

Numren och listan över vitaminer är i stor utsträckning beroende av ålder. Så, barnet behöver en ökad mängd vitaminer för full utveckling och mognad. Efter 50 år sänks metabolismen betydligt, behovet av vitaminer faller emellertid liksom deras smältbarhet. Av denna anledning minskar vitaminologer inte, men tvärtom ökar dosen av vissa vitaminer, till exempel vitamin K.

Idag erbjuder tillverkare ett stort urval olika multivitaminkomplex. Vilken man ska välja? Vår ledtråd hjälper till:

 • Centrum, Vitrum, Multi-tabs klassiker, Complivit, Triovit - för hela familjen;
 • Multi-flikar för spädbarn och Multi-flikar junior för tonåringar, Sanasol för barn (sirap) och tonåringar, Vitrum Circus, Centrum för barn, Multi-vitamin, Pikovit - för barn;
 • Gerimaks, Vitrum Aterolitan, Gerimaks Ginseng, Suprum, Vitrum Perfomens, Revit - för dem mellan 20 och 50 år gamla;
 • Vitrum Centuri, Undevit, AlfAVIT 50+ - för de över 50 år gamla
 • Gendevit, Pregnavit, Materna, Vitrum Prenatal, Pregna, Elevit - för framtida och ammande mödrar;
 • Vitrum Beauty, Leovit Womanlife, Wellness Pack Oriflame, Inneov - för att behålla skönhet och hälsa hos hår, hud och naglar.

Kvinnor under 35 år

Åldern från 15 till 40 år anses vara bördig - bärande, därför är det under denna livstid nödvändigt att konsumera tillräckliga mängder vitamin E, folsyra och vitaminer från grupp B. De senare är också nödvändiga för att nervsystemet fungerar ordentligt.

Vitamin E (tokoferol) är en av de viktigaste vitaminerna, eftersom det aktiverar köttkörtlarna och det endokrina systemet och deltar även i spermaproduktionen hos män, hjälper en kvinna att bli gravid och utföra barnet. Tocopherol är översatt från grekiska som "avkomma".

Dessutom är E-vitamin involverat i bildandet av kollagen och elastinfibrer, vilket gör att huden kan förbli ung och smidig. E-vitamin är den starkaste antioxidanten, det förhindrar åldrande av celler och skyddar dem från fria radikaler. Det är inte en slump att det kallas "mest feminin vitamin". Vetenskapliga studier har visat att E-vitamin också minskar risken för hjärt-kärlsjukdomar och stimulerar hjärnan.

E-vitamin är ett fettlösligt vitamin, det finns i fetter av vegetabiliskt ursprung: pumpa, solros, linfrön samt lövgrönsaker, vetex, nötkreatur, kyckling och vaktelägg.

 • Vitamin B9 (folsyra, folacin, vitamin Bc)

Folsyra är extremt viktigt för kvinnor, särskilt för förväntade mammor. Det är hon som deltar i utvecklingen av hjärnan och nervsystemet hos fostret. Det är nödvändigt att ta folacin under graviditet och amning.

Vitaminens namn kommer från det latinska ordet folium, vilket betyder "blad". Sök efter ett viktigt element bör vara i gröna bladgrönsaker: spenat, lövssallader, bröstspiror, broccoli och asparges. Folsyra finns också i icke-vegetariska livsmedel: torsklever, nötkött och fläsklever, samt stearinost, helkorn och baljväxter.

 • Vitamin B3 (vitamin PP, niacin, nikotinamid, orotinsyra)

Detta element är en vitaminliknande substans som påverkar ämnesomsättningen och stimulerar tillväxten av levande organismer men har inte alla egenskaper som är karakteristiska för vitaminer. Niacin finns i alla celler i kroppen, sänker kolesterol i blodet, förbättrar myokardiell kontraktion, celldelningsprocesser och leverfunktion.

I människor syntetiseras vitamin B3 i tarmen, och hos ammande kvinnor utsöndras det i mjölk. Det är av den anledningen att det också kallas orotisk syra (från det grekiska ordet oros, kolostrum). Huvudkällan är lever, mjölk och mejeriprodukter, bryggerjäst, koumiss, vassle och växtrötter.

Det viktigaste vitaminet, som finns i alla celler och vävnader, löses lätt i vatten och elimineras snabbt från kroppen. Och det betyder att det är viktigt att ständigt fylla på lager av pyridoxin. Benämningen "vitamin B6" döljer inte ett näringsämne, men så många som tre. Detta faktum tyder på att B-vitaminerna är viktiga att ta endast i komplexet, annars kommer deras smältbarhet att vara låg.

Huvudsyftet med vitamin B6 - behandling av aminosyror från vilka proteinmolekyler är byggda. Om pyridoxin inte räcker, börjar felfunktioner i kroppen: sömnlöshet uppträder, motståndskraft mot stress minskar, immunsystemet blir instabilt. Under graviditet och amning är det nödvändigt att öka konsumtionen av pyridoxin. Av dessa skäl förskriver obstetrik-gynekologer ofta läkemedel som innehåller vitamin B6 till kvinnor.

Vitaminerna i grupp B kollapsar snabbt vid värmebehandling av produkter. Det betyder att du behöver så mycket som möjligt för att äta färska grönsaker och frukter. Till exempel innehåller 2 bananer 400 μg pyridoxin. Förutom växtbaserade produkter kan vitamin B6 hittas i biprodukter.

Kvinnor 35-45 år gammal

Efter ungefär 40 år börjar kvinnans kropp en större översyn. För att bevara skönhet och hälsa är det viktigt att se till att följande vitaminer är nödvändigtvis närvarande i kosten.

 • Vitamin A (retinol, retinoid, retinal)

Detta är det första vitaminet som upptäckts av forskare. Det är nödvändigt för syn, ben, hår, hud och uppdelning av nya celler. Retinol saktar åldrande och är en kraftfull antioxidant. Vitamin A och dess derivat accelererar produktionen av "ungdomsproteiner" - kollagen och elastin, i bokstavlig skala för att föryngra huden, samt förbättra blodtillförseln, stärka kapillärerna. Dess nackdel återspeglas i utseendet: huden börjar torka och avlägsna.

Forskare hävdar att en tillräcklig mängd vitamin A i kroppen minskar risken för hjärt-kärlsjukdomar och ökar immuniteten. Men retinol är det enda vitamin som har en toxisk effekt när den konsumeras i stora mängder. Och eftersom dosen av läkemedel med retinol ska samordnas med din läkare.

Vitamin A finns bara i animaliska produkter som grädde, smör, torskleverolja, fläsklever, rödkaviar, ägg och fet fisk. Vitamin A har dock en föregångare - provitamin A (beta-karoten), som till följd av metabolism omvandlas till vitamin A. Det finns i gröna, liksom i frukt och grönsaker med en ljus orange och gul färg: morötter, aprikoser, paprika. Betakaroten, till skillnad från retinol, är giftfri.

 • C-vitamin (askorbinsyra)

Ju äldre en kvinna blir desto mer behöver hon vitamin C. Det är askorbinsyra som främjar bildningen av kollagen som är ansvarig för hudelasticitet. Det stärker också väggarna i blodkärl och kapillärer, vilket förbättrar hudfärgen. C-vitamin ökar immuniteten och kroppsresistensen mot förkylningar.

I motsats till populär tro finns C-vitamin i stora mängder, inte i citrusfrukter, utan i vildrosa, svarta vinbär, havtorn och röd sötpeppar. Askorbinsyra förstörs genom värmebehandling, så det är lämpligt att använda färska grönsaker i form av grönsaker, frukter och bär. På vintern, mest av allt C-vitamin i surkål.

 • Vitamin B12 (cyanokobalamin)

Detta vitamin är det mest fantastiska av allt. Han är den enda vattenlösliga vitaminerna kan ackumuleras i kroppen för framtiden. Och effekten av cyanokobalamin bör inte underskattas: den skyddar levern från ackumulering av överflödigt fett, ökar effekten av C-vitamin, ökar effektiviteten, stimulerar vit blodkropps arbete, främjar bildandet av benvävnad. Vitamin B12 skyddar nervceller, hindrar belastningen av stress, bekämpar sömnlöshet och apati.

Vitamin B12 finns främst i animaliska produkter: kött, fisk, nötkött och fläsklever. I små kvantiteter - i växtprodukter: sojabönor, humle, spenat och havskål. För kvinnor på vegetarisk kost är tillskott med cyanokobalamin nödvändigt.

Kvinnor över 45 år

Efter 45 år aktiveras kroniska sjukdomar. Det är vid denna ålder, många börjar övervaka hälsan, särskilt noggrant. De vitaminer som anges nedan hjälper till i detta.

Vitamin D kallas det "sundaste" vitaminet, förutom det kan syntetiseras av kroppen på egen hand. För kvinnor är detta näringsämne viktigt för att bibehålla en frisk och vacker hud. D-vitamin hjälper till att behålla fukt i huden, samtidigt som den håller elasticitet och fasthet. Det deltar i absorptionen av kalcium, skyddar mot utvecklingen av osteoporos, stärker benvävnaden. Detta vitamin underlättar väsentligt PMS och klimakteriet.

Vitamin D-organism syntetiseras under verkan av ultraviolett. Bara 10 minuter med "sola" per dag räcker för att fylla det dagliga behovet av vitamin. På vintern, när dagen är kort i Ryssland, är det viktigt att inkludera fet fisk, kycklingäggor i kosten. Vitaminkomplex och olika kosttillskott kan också vara ett utmärkt verktyg för kroppen.

Detta vitamin skyddar hälsan hos huden, benen, tänderna och njurarna. Det har förmågan att sluta blöda, vilket ökar blodkoaguleringen. Dess brist manifesteras ofta i form av blåmärken under ögonen.

Vanligen syntetiseras K-vitamin i tunntarmen genom speciella mikroorganismer - saprofytiska bakterier. Dessutom är det närvarande i alla gröna grönsaker - spenat, broccoli, gröna bönor, paprikor, oliver. K-vitamin innehåller väldigt lite i rotgrönsaker och frukter.

En annan "skönhet vitamin", mycket viktigt för en kvinna. Dess namn förenar komplexet av omättade fettsyror: linolsyra (Omega-6) och linolensyra (Omega-3), som är så nödvändiga för människors hälsa. Det hjälper till att absorbera fetter, normaliserar lipidmetabolism i huden, hjälper till att eliminera överskott av kolesterol från kroppen och har en positiv effekt på reproduktiv funktion. Vitamin F förbättrar hudregenerering, förbättrar utflödet och blodcirkulationen och förhindrar bildandet av ödem. Tack vare detta vitamin bränns subkutan fett och viktminskningen, hudens och hårets näring förbättras.

Sök efter fleromättade fettsyror i vegetabiliska oljor: linfrö, sojabönor, solros, majs, oliv, nötter, safflor och andra. Förutom detta är vitamin F tillräckligt i fiskolja och avokado.

Multivitaminkomplex: ja eller nej?

Vad är det bästa stället att få vitaminer? Idealiskt, från naturliga källor - med hjälp av mat rik på vitaminer. Däremot berövas stadsbefolkningen ofta av denna möjlighet: lagra frukter och grönsaker, såväl som fryst kött och fiskprodukter är ofta berövade minst hälften av de användbara egenskaperna. Det enda sättet är att använda multivitaminkomplex och utföra vitaminterapi minst 2 gånger om året.

Inte alla vitaminer och mikroelement kombineras med varandra. Av denna anledning är multikomponent-en-tablettformuleringar ibland mindre effektiva än mono-droger. Så, med det separata intaget av vitaminer lagras 30% mer vitamin B12; absorptionen av järn ökar med 2 gånger; Kalciumabsorptionen ökar med 36%; 34% ökning av absorptionen av mangan.

Billiga och effektiva vitaminkällor

Vinter är i full gång, så kroppen måste avvisa virusattacker och bekämpa hypotermi. Läs vidare om hur du hjälper din immunitet utan att skada din plånbok.

För att kroppen ska vara redo för vinterchockar är det inte nödvändigt att springa till apoteket och spendera på vitaminer, eftersom de kan erhållas från produkter som du bara behöver komma in i din dagliga kost.

Morötter innehåller stora mängder vitamin A, vilket är viktigt för friska ögon. Dessutom är detta vitamin involverat i processen med cellregenerering, vilket accelererar läkning av sår och sår och hjälper till att stärka immunförsvaret.

Pumpa frön är en utmärkt källa till E-vitamin, vilket hjälper till att påskynda läkningsprocesser, särskilt under ont i halsen och bronkit, förbättrar hud och hårförhållanden. Det har också höga immunostimulerande egenskaper som hjälper kroppen att bekämpa attacker av infektioner.

I surkål innehåller en stor mängd vitamin C, vilket stärker immunförsvaret.

Om du äter 300 gram kokta potatis om dagen kan du helt uppfylla kroppens behov av kolhydrater, kalium och fosfor. Dessutom innehåller 100 gram knölar nya potatisar upp till 20 mg vitamin C, vilket hjälper kroppen att bekämpa sjukdomar.

Friska gröna bör vara närvarande i din kost dagligen. Den innehåller vitamin R. Det hjälper inte bara att förebygga hjärt-kärlsjukdomar, men också för att undvika näsblödning, som ofta åtföljer en rinnande näsa.

Valnötter är ett riktigt förråd av en stor mängd vitaminer från grupp B. Dessa ämnen är direkt involverade i processen för blodbildning och normalisering av nervsystemet, och förbättrar även kroppens adaptiva förmågor.

Både färsk och torkad ingefära innehåller en stor mängd vitaminer A och C. Lägg ginger till te, sallader, kött och inga virus kommer att övervinna dig.

Du kan göra den mest kraftfulla immunostimulerande drycken från vilda rosenbär - det finns vitaminer A, C, E i hundrosen, liksom grupper B. Häll två matskedar torkade eller färska bär med en liter kokande vatten och drick denna dryck istället för te.

Kyckling- eller vaktelägg innehåller D-vitamin. Vanligen produceras detta vitamin i kroppen under inflytande av solljus, men eftersom det inte finns tillräckligt med sol på vintern måste du fylla på sina reserver med mat. Annars kommer dess brist att manifesteras i ett försvagat immunförsvar, skört hår och naglar.

Den mest kraftfulla av naturliga antibiotika. Den innehåller substansen Allicin, hänsynslös mot alla patogena bakterier och C-vitamin, som stimulerar kroppens försvar.

Multivitaminkomplex

Multivitaminer är läkemedel som består av olika vitaminer, ofta i kombination med mineral och organiska ämnen. Man måste komma ihåg att monovitaminer används för terapeutiska ändamål och multivitaminer - för förebyggande.

Om du väljer att välja ett vitaminkomplex själv måste du först bestämma för vilket syfte: förebyggande av sjukdomar, bevarande av ungdomar och skönhet, stöd för kroppen under graviditeten, förstärkning av immunitet eller samtidig behandling mot förkylning. Åldersgrunder är också viktiga.

Kompositionen av multivitaminkomplex som är avsedda för kvinnor bör innehålla komponenter som påverkar den allmänna metabolismen, stöder immuniteten, tillståndet för hjärt-kärlsystemet, nervsystemet, endokrina system, som effektivt påverkar hudens turgor, dess elasticitet, hår och naglar. Det är värt att uppmärksamma de komplex som innehåller vitaminerna A, B1, B2, B5, B6, B9, B12, C, D, E, H, PP, F, K och mineralerna kalcium, magnesium, zink, järn, jod, fosfor, kalium, krom etc.

Tillverkare, som regel, anger i sammansättningen av multivitaminer innehåll som en procentandel av den dagliga normen. Det är önskvärt att denna siffra var 50-100%. Om procentandelen inte anges i kompositionen betyder det att mängden användbara substanser är minimal och vitaminegenskaperna är angivna för reklamändamål. I de vitaminer som föreslås för testet är innehållet inte angivet, så vi kan bara hoppas på samvete hos tillverkaren.

Vitaminer "Alfabet"

Den presenterade formen innehåller tre tabletter. Den första kombinerar järn med vitamin B1. Dessa komponenter bidrar till normalisering av blodbildning, syntes av blodkomponenter, förebyggande av anemi och påfyllning av blod i kroppen. Sammansättningen av det andra pillret innehåller antioxidanter - dessa är fördelaktiga substanser som skyddar våra celler från de negativa effekterna av fria radikaler, vilka bildas i överflöd vid åldrande, stress, olika sjukdomar, såväl som rökning. Den tredje tabletten innehåller vitamin D3 i kombination med kalcium, biotin och vitamin A.

Detta komplex är inblandat i reglering av kalcium-fosformetabolism, ökar absorberbarheten av kalcium i tarmarna, stärker benvävnad, förbättrar tandtillståndet och är också nödvändigt för muskelns normala funktion. Ett sådant komplex är lämpligt för kvinnor före klimakteriet eller redan under klimakteriet, liksom med tunga kritiska dagar. Komplexet kan kompletteras med spårämnen som magnesium och mangan, zink och krom, vilket ökar absorptionen av kalcium. För att förbättra blodbildningen och tillståndet i nervsystemet kan preparatet innehålla B-vitaminer, liksom antioxidanter (till exempel ubiquinon och alfa-lipoinsyra).

Vitrum Vitaminer

Detta läkemedel innehåller ett stort komplex av vitaminer och mineraler. Indikationer för användning av detta komplex är snarare en behandling av hypovitaminos och vitamin-mikroelement obalanser än förebyggande. Det är lämpligt för patienter efter olika sjukdomar, inklusive efter kemostrålningsterapi, behandling med antibiotika etc. Som en del av komplexet är alla element väl balanserade.

Vitaminer "Multitabs"

Dessa vitaminer innehåller ett brett spektrum av antioxidanter som påverkar ämnesomsättningen, stöder funktionen av nervsystemet och kardiovaskulära system, förbättrar hudtillståndet, stärker immunförsvaret. Enligt min åsikt är detta ett utmärkt läkemedel för kvinnor under 40 år, men så långt som jag vet har narkotikan ett mycket brett urval av former beroende på ålder. Läkemedlet är ett bra stödkomplex, som normaliserar kvinnors känslomässiga och fysiska tillstånd på en diet, med stress och tung fysisk ansträngning. Sådana vitaminer är perfekta för en affärskvinna. Kompositionen kan expanderas för att öka effektiviteten hos sådana vitaminer som H, F, K. Kobolt och mangan behövs också i kompositionen.

Vitaminer "Complivit"

Dessa vitaminer har en bra komposition för kvinnor 30-40 år gammal. Till skillnad från analoger ingår kobolt i kompositionen, vilket är nödvändigt för blodbildning och metabolism. Dessutom är det en integrerad del av vitamin B12, som är inblandad i nedbrytningen av kolhydrater, proteiner och fetter, syntesen av aminosyror och förbättringen av järnabsorptionen från kroppen. Detta komplex är också lämpligt för kvinnor med matsmältningsbesvär. Komplexet har en utmärkt balans mellan alla delar.

Vitaminer "Centrum"

Detta komplex är berikat med vanadin, som är nödvändigt för energiproduktion. Det minskar produktionen av kolesterol, stimulerar celldelning och fungerar som ett anti-cancermedel. Detta komplex saknar kobolt och vitamin D.

Special Merz piller

En dragee är ett kombinationsläkemedel som innehåller de så kallade skönhets vitaminerna. Till exempel upprätthåller vitamin A integriteten hos epitelceller, förbättrar blodcirkulationen i huden, bekämpar oönskad pigmentering, återställer hudens elasticitet och elasticitet. Komplexet innehåller ett stort antal vitaminer i grupp B: B1, B5, B6, B12, som är inblandade i ämnesomsättningen, stöder nervsystemets normala funktion, förbättrar vattenets ämnesomsättning, normaliserar blodbildning och riboflavin påverkar livsuppbyggnaden av celler och är en katalysator för energi. Element som aminosyran cystein, vitamin H (biotin) och jästextrakt har en positiv effekt på villkoret av hår och naglar. Enligt min åsikt är detta ett av de mest balanserade komplexen.

Ytterligare information

Det är oönskade kombinationen av följande element:

 • Vitamin B1 och PP;
 • järnmangan;
 • zinknickel;
 • mangan nickel;
 • koppar - zink;
 • kopparjärn;
 • koppar - mangan;
 • zink-järn;
 • zinkmangan.

C-vitamin, koppar, kobolt och mangan bidrar till absorptionen av järn och kalcium tvärtom stör varandra. Magnesium tillsammans med natrium och fosfor är inblandad i muskel- och nervaktivitet. Vitaminer D, E, B2 och kalium ökar verkan av magnesium.

En positiv kombination av vitaminerna B6 och B2. Kalcium och magnesium bör vara i ett visst förhållande med varandra: med magnesiumbrist utsöndras kalcium från kroppen. Mangan tillsammans med zink och koppar uppvisar antioxidantegenskaper. Överskott av zink komplicerar absorptionen av koppar och järn, och dess brist leder till en överträdelse av absorptionen av vitamin E.

Slutligen vill vi notera att ett av de tydliga tecknen på hälsa och en tillräcklig mängd vitaminer i kroppen är det vita tandade leendet.

49 billiga vitaminer: Effektiva kosttillskott för hela familjen

Varje kropp behöver vitaminer för normal utveckling och funktion. I den moderna rytmen i livet har människor inte alltid tid att äta ordentligt och fullständigt, och detta orsakar en brist på vitaminer i kroppen.

I det här fallet är det värt att tillgripa vitaminkomplex, många tror att den grundläggande faktorn när det gäller att välja vitaminer är priset, desto dyrare är produkten desto bättre är det.

Men det här är långt ifrån fallet, det finns en massa enskilda billiga apotek vitaminer och multivitaminer som är tillgängliga och effektiva.

Så träffa: effektiva billiga vitaminer (komplex och komplexa tillskott, brusande tabletter)!

Billig och effektiv

För hår

Vilka billiga vitaminer kommer att vara effektiva för hårväxt? De viktigaste och billigaste vitaminerna för tillväxten av starkt, friskt och vackert hår, samt från deras förlust är A och E. De kan inte bara tas oralt i form av kapslar, utan appliceras även helst i hårbotten.

Eftersom de framställs i form av gelatinkapslar, inuti vilka det finns en flytande oljig halt, kan dessa samma kapslar punkteras och appliceras i hårbotten i stället för en mask. Vitaminer E och A är involverade i uppvaknandet av sovande hårsäckar, stimulerar hårväxten, stärker, närar och återställer den skadade strukturen.

Vad är bra vitaminer för hårväxt till ett fyndpris du kan köpa på apoteket:

  Alfabet Kosmetika

Effektiv och billig komplex förberedelse, som är utformad för att förbättra hudens tillstånd, för att stärka och odla naglar och mot håravfall innehåller effektiva vitaminer. Det här är en bra kombination av vitaminer och mineraler som snabbt absorberas. Chipet av detta komplex är tre typer av tabletter av olika färger och med olika komponenter i kompositionen: grön - kalcium D3 +, gul - antioxidanter +, orange - järn +. Det är värt att ta dem enligt färg: på morgonen, till lunch och på kvällen på 1 tablett.
Pris - 110 sid.

Revalid

Tillräckligt billiga vitaminer mot håravfall. Detta komplex kombinerar vitaminer och aminosyror, hjälper till att accelerera hårväxten och förhindrar deras förlust. Orsakar inte biverkningar. Formutsläpp - kapslar. Dosering - 1 tablett tre gånger om dagen. Som en del av B-vitaminerna, järn, koppar och zink.
Pris - 400 sid.

Perfectil

Detta läkemedel förbättrar avsevärt hårbotten, bekämpar seborréexponeringar. Drogen absorberas helt av kroppen, resultatet av användningen är märkbar en månad efter mottagandet av mottagandet. Daglig dos - 1 kapsel. Ingredienser: vitaminer i grupp B, E, C, D3, järn, magnesium, zink, mangan och bor.
Pris - 500 s.

Complit Shine

Komplexet innehåller skönhets vitaminer, såsom: E, A, C, B grupper, nikotinamid, koppar, selen, zink, magnesium, bor och folsyra. Denna kombination gör att du kan upprätthålla och stimulera produktionen av naturliga keratinhår, samt skydda håret mot aggressiva miljöfaktorer och väderförhållanden: direkt solljus, stark vind och hård frost.
Förpackningspris (30 st) - 271 sid.

Detta läkemedel finns i flera former: lösliga brännbara tabletter, kapslar, sirap och tuggbara pastiller. Den innehåller vitaminer: A, B9, B12, B6, C, E, liksom koenzym Q10. Detta vitaminkomplex är en oumbärlig egenskap för skönheten hos varje kvinnas hår. De ämnen som ingår i det accelererar inte bara krökans tillväxt, men ger dem också en oöverträffad glans, glans och välvårdad utseende.
Pris för 10 tabletter - 250 p.

Drog för att återställa skadat hår. Sammansättningen av L-cystein, zink och metionin. I komplexet fyller dessa ämnen hårstruktur och bidrar till rekonstruktion på cellulär nivå.
Pris - 700 s.

För naglar

Huvud tecknen på brist på vitaminer (som märks i spikplattans externa tillstånd) är:

 • bräcklighet (brist på vitaminer C och D);
 • subtilitet (otillräcklig mängd zink, jod och vitaminer från grupp B);
 • bräcklighet (brist på protein);
 • vita ränder på nagelplattan (brist på järn och folsyra).

För starka, hållbara och vackra naglar ska du dagligen använda följande effektiva vitaminer och mineraler:

 • D-vitamin (stärker nagelplattan);
 • kalcium (gör naglarna elastiska, förhindrar sårbarhet);
 • zink (förtjockar nagelskiktet);
 • jod (förhindrar utseende av gula fläckar på naglarna);
 • järn (ger naglar en slät färg);
 • vitamin C (reglerar produktion och förstöring av melanin).

För hud

De nödvändiga vitaminerna för huden är följande:

 • A (förbättrar kroppens försvar mot inflytande av naturliga faktorer, ökar elasticiteten, förhindrar för tidig åldrande, näring och fuktar, stöder hudens naturliga vattenfettbalans).
 • E (återställer den naturliga vattenfettbalansen i huden, förhindrar skurning, grovbildning och sprickbildning).

Dessa vitaminer säljs separat på ett apotek och kostar ett öre (inom 30 p). Förresten är dessa billiga vitaminer lämpliga för ansikte, hår och naglar! Men du kan köpa dem redan i form av ett färdigt komplex:

 1. Aevit - baserad på vitaminerna E och A, som kompletterar varandra, mjuka rynkor och närmar sig alla skikt av huden. Ämnen från komplexet har en förstärkningseffekt på de hypodermiska kärlen, specifikt minskar kolesterolhalten, på grund av vilka mörka cirklar under ögonen försvinna och själva huden blir mjuk och elastisk. Läkemedlet används både internt och externt.
  Pris - 50 sid.
  Ta det billigaste: de är absolut inte annorlunda än dyra! All skillnad kommer att finnas i paketet.
 2. Vitrum Beauty - innehåller inte bara vitaminer, men också naturliga antioxidanter. Hjälper att bli av med akne, hudorrheter, oregelbunden hud. Det gör tanden jämn, ger en naturlig glöd, fuktar huden, bibehåller sin fettbalans. Den innehåller vitaminer E, C, Grupp B, D, A, liksom mineraler: jod, bor, selen, kisel, magnesium, järn och zink.
  Pris - 450 p.

Complivit - kompositionen är berikad med 11 vitaminer och 8 mineraler: folsyra, zink, grönt teextrakt och koppar, liksom vitaminerna A, B1, B6, B12, C, E och PP. Dessa substanser bidrar till produktionen av kollagen och förbättrar väsentligt processen med cellregenerering, återställer hudfärgen, mjuka mimiska rynkor. Detta vitaminkomplex är speciellt bra efter att ha tagit antibiotika, eftersom deras verkan inte är det bästa sättet att påverka huden.
Pris i apotekskedjan - 200 sid.

För immunitet

Kategorin av personer som är i riskzonen, genom sin benägenhet för sjukdomar, innefattar:

 • kvinnor som lider och bär ett barn
 • barn;
 • idrottare;
 • de äldre
 • kvinnor och män med hög arbetsbelastning och svåra arbetsförhållanden;
 • människor som redan har en kronisk sjukdom.

Svag immunitet är en gynnsam miljö för attack av virus och bakterier. Därför bör det stärkas genom att ta apotek vitaminer. De allra första samtalen från kroppen att den saknar vitaminer är:

 • håravfall och sprött hår (talar om brist på vitaminer B2, PP och B6);
 • torr hud och sprickor (brist på vitaminer A, C, P);
 • blödande tandkött (brist på vitaminer P, folsyra, nikotinamid och C).

Först och främst är det värt att tillgripa förbättrad näring (för att öka den dagliga kosten, för att diversifiera den med nya friska produkter). De bästa naturliga källorna till vitaminer för immunitet är: röd fisk, kaviar, morötter, baljväxter, nötter, kalvkött, vitlök, kryddor, citrusfrukter, jordgubbar och andra bär, äpplen, kiwi, persimmon och granatäpple. Men om det inte finns någon tid för matlagning kan du köpa färdiga apotekskomplex av vitaminer. Kroppens immunförsvar stöds av följande komponenter:

 • B1 (tiamin) - bearbetar fetter och kolhydrater, omvandlar dem till energi;
 • B2 (riboflavin) - normaliserar slimhinnans tillstånd, hud, är involverad i syntesen av hemoglobin;
 • B3 (nikotinsyra) - ger syntes av fetter och proteiner;
 • B4 (kolin) - hjälper till viktminskning, normaliserar fettmetabolism
 • B5 (pantotensyra) - frigör mat energi;
 • B6 (pyridoxin) - bidrar till normal termoregulering;
 • B9 (folsyra) - främjar bildandet av röda blodkroppar;
 • B12 (kobolamin) - stimulerar nervsystemet;
 • C (askorbinsyra) - en naturlig antioxidant - stärker immunsystemet, accelererar läkningsprocessen, påverkar syntesen av hormoner, är involverad i tillväxten av vävnader och celler.
 • P - förhindrar kroppens åldrande
 • PP - ansvarar för matsårets kompetenta arbete.

För vuxna

Vi listar de mest effektiva och bra och allra viktigaste vitaminerna för vuxnas immunitet med priser:

  Upp till 30 år - "Laura" är ett läkemedel från det kända företaget Evalar. Produkten avser biologiska tillsatser som tas under en måltid. Sammansättningen av vitaminerna som kan upprätthålla skönhet och bekämpa de första tecknen på åldrande (ansiktsrynkor, torr hud och ansiktsfärg). Dessa inkluderar: hyaluronsyra, vitaminer C, E, D3. För sin klass är det ganska billigt och samtidigt mycket effektiva vitaminer för immunitet!
  Pris - 320 sid.

 • Från 45 år gammal - "Vitrum Beauty Suite" - kompenserar för brist på mineraler och vitaminer, stärker ben, blodkärl och brosk. Kompositionen av extraktet av ginkgo biloba (förhindrar migrän) och lutein (skyddar huden från ultraviolett strålning). Detta komplex har en diuretisk effekt, ger en antibakteriell effekt.
  Pris - 400 sid.
  Också lämplig linje "Elite"
 • Efter 50 år - "Centrum Silver" - som en del av ett komplex av 24 namn på mineraler, vitaminer och aminosyror. Detta läkemedel förbättrar kvinnors välbefinnande under klimakteriet, hämmar dess manifestationer: heta blinkar, överdriven svettning, huvudvärk. Ämnen som ingår i Centrum kan förbättra immuniteten, förbättra kroppens skyddande funktion. De förhindrar utveckling av nervositet, eliminera stress och höja humör.
  Pris - 700 s.

  För barn

  Effektiva och bra, och viktigast av allt, billiga vitaminer för barn och deras immunitet och tillväxt bör väljas efter ålder: för de minsta suspensionerna och sirap kommer det att göra efter ett år att du kan prova vattenlösliga vitaminer - pulver och efter 3 - tuggbara pastiller i form av björnar. För skolbarn och ungdomar har också sina egna vitaminkomplex, men i form av tabletter och kapslar.

  1. Alfabetet "Vårt barn" är ett barns mineral-vitaminkomplex, som är indelat i konsumentgrupper, inriktade på åldersgrupper: från en till tre. Den kommer i pulverform och innehåller kalcium, vitamin D3, som är oumbärliga ämnen för att förebygga rickets.
   Pris - 397 sid.
  2. VitaMishki Multi + - gjord i form av marmeladbjörnar, i deras sammansättning jod och kolin, vilket förbättrar minnet, koncentrationen och stimulerar hjärnaktiviteten. Lämplig för barn från 3 till 7 år.
   Pris - 750 sid.
  3. Multi-tabs Junior - är formad som tuggbara pastiller med fruktsmak, de är avsedda för barn under 12 år. De stöder immunsystemet, ökar adaptiva förmågor i laget, kompletterar den oregelbundna och otillräckliga näringen. Sammansättningen av B-vitaminer, järn, kalcium, vitaminer D3 och C.
   Pris - 290 s.
  4. Pikovit (komposition: C-vitamin, kalcium, fosfor) - bildar densiteten i blodkärlens väggar, stimulerar ökningen av immuniteten, ansvarar för tillväxt och förstärkning av ben, tänder och hår. Pris - 270 s.

  analoger

  Ultra D 3

  Vitaminer "Ultra D3" kostar ca 750 rubel per förpackning. Det här är ett anständigt pris, och det är klart att många vill hitta en ljudkvalitet av hög kvalitet. Vissa måste göra en stor insats för att hitta den i sin stad.

  I alla preparat måste det vara den aktiva substansen "Colecalciferol (Colecalciferol)" och priset är inte viktigt!

  Namn på billiga analoger av dyrt läkemedel D3 eller D i apotek:

  1. Akvadetrim. Läkemedlet som reglerar utbytet av kalcium och fosfor. Pris - 180 sid.
  2. Vigantol. Replenishes vitamin D3 brist. Förbättrar absorptionen av kalcium i tarmarna. Pris - 180 sid.
  3. Vitamin D3. Oljelösning för oral administrering. Pris - från 40 p.
  4. Holekaltsiferokaps.
  5. Kolekalciferol.

  Med kalcium och magnesium för hjärtat

  Det billigaste sättet att få kalcium: äta skal av kyckling eller vaktelägg. I vaktel 2 gånger mer kalcium, zink, fosfor. Du kan göra det på så sätt: Tvätta 2 skal av vaktelägg, låt dem torka, krossa i pulver och täcka med citronsaft i 1-2 minuter. Det kommer att börja bubbla, oroa dig inte: kalciumkarbonat bildas.

  Förresten, i apotek kommer en sådan dryck att kosta från 400 till 600 rubel!

  Och som en källa till magnesium är din bästa vän till hjärtat (och även den billigaste) givetvis Aspark! Dess plus, förutom att det är ett mycket billigt läkemedel, är att de aktiva ingredienserna i det finns i en form som gör att kroppen kan absorbera dem nästan 100%. Dessa vitaminer har en positiv effekt på hjärt-kärlsystemet och muskelvävnad, lindrar kramper. Pris - 60 ryska rubel.

  Nästan alla recensioner på Asparkam (över 95%) är positiva! Detta tillskott förbättrar verkligen det övergripande tillståndet och löser problem som orsakas av brist på magnesium med kalcium!

  Grupp B

  Vilka billiga komplex av grupp B (b) i tabletter eller kapslar kan köpas på apotek - namnen och priserna är bifogade

   Angiovit

  Det ryska vitaminkomplexet innehåller vitaminer B6, 9, 12. Det förhindrar utvecklingen av ateroskleros och trombos, stroke, hjärtattack, är effektiv vid diabetes. Hjälper till att lindra sjukdomar i hjärncirkulationen och i samband med kranskärlssjukdom. Hur man tar: 1 tablett i 1 månad.
  Pris - 250 s.

  En annan inhemsk vitaminer med underbar komposition: det har nästan alla element i grupp B! Ett underbart och förnuftigt val för hela familjen. Ta bara 1 kapsel per jen i en månad. Gruppens billigaste komplex!
  Pris - 190 s. I paketet med 90 kapslar är det positivt?

  Pentovit

  Och igen från Ryssland! Drogen innehåller följande b-vitaminer: B1, B6, B12 och folsyra. Förbättrar hudtillståndet, stärker hår och naglar. Hur man tar: 2-4 tabletter efter måltid 3 gånger om dagen i 3-4 veckor.

  Pris - 130 sid.

  Analoger Supradin

  Vilken billig analog av brusande supradina är värt att välja:

   Additiv "Multivitamin med mineraler"

  Läkemedlet innehåller ett komplex av mineraler och vitaminer (vitamin E, PP, C, D, magnesium, jod, fosfor och kalium) som är nödvändiga för kroppens normala funktion. Komponenter har en positiv effekt på kollagenbiosyntes, spelar rollen som antioxidant, förhindrar utvecklingen av ateroskleros och skyddar kardiovaskulärsystemet.
  Pris - 200 sid.
  Berokka "kalcium och magnesium"

  Även brusande vitaminer. Komponenterna i komplexet ger överföring av nervimpulser till musklerna, deltar i enzymatiska reaktioner, deltar i utvecklingen av ben och tänder. Kalcium och magnesium i kompositionen i detta komplex är inblandade i cellulär metabolism, optimerar organens och systemens arbete, reducerar nervös irritabilitet. Och vitamin C ökar blodcirkulationen och stärker blodkärlens väggar.
  Pris - 230 s.
  Vitaneyron

  Kompositionen kompletteras med vitaminer i grupp B (nikotinsyra, folsyra, cyanokobalamin och riboflavin), aminosyror och mineraler som i komplexet deltar i kolhydratmetabolism, stabiliserar tarmarna, stimulerar blodcirkulationen och även deltar i bildandet av membran i nervceller, bidrar till cellregenereringsprocesser.
  Pris - 210 sid.

  För kvinnor

  Baserat på ålder förändras kroppens behov av vitaminer och mineraler. Så med övergången till mogen ålder kan kvinnokroppen få mindre kalcium, kisel, zink, selen och vitaminer D3 och E från produkter (speciellt på vintern).

  Dessa komplex av vitaminer och mineraler för kvinnor i piller kommer att vara billiga, effektiva och bra:

  1. Beresh "Calcium + D3" - vitaminer förhindrar förstöring av tänder, stärker muskuloskeletala systemet, förhindrar nervös stress och depression.
  2. NUTRILIT "Kalcium och Magnesium Vitamin D +" - bidrar till bevarande av friska ben, muskels funktion och nervsystemet, ökar blodkoaguleringen.
  3. Doppelgerts Activ Magnesium B6 är ett komplex som ökar kroppens stödkrafter som helhet, ökar effektiviteten, förhindrar huvudvärk, stabiliserar blodsockernivån.
  4. BioTech "ONE-A-DAY" - aktiverar metaboliska processer i kroppen, stärker immunsystemet, förbättrar hår- och nagelväxten, ökar kroppens skyddsfunktioner.

  När du planerar en graviditet

  Folsyra (vitamin B9) är den viktigaste komponenten som är nödvändig för högkvalitativ kvinnors hälsa. Detta ämne förhindrar bildandet av tumörer, cyster, normaliserar arbetet i hjärtat och blodkärlen, är involverat i syntesen av aminosyror. Detta vitamin är nödvändigt för blodbildning, det har en fördelaktig effekt på nervsystemet, förbättrar humör och prestanda. Ta det värt, baserat på en gynekologs utnämning. Folsyra är ett mycket billigt läkemedel (pris - 40 p. För 20 tabletter).

  För gravida kvinnor

  Även de billigaste vitaminerna för gravida kvinnor väljs uteslutande på trimester:

  • Första trimestern: Barnets kropp börjar precis att bilda, den behöver olika ämnen, särskilt folsyra. Detta är det enda vitamin som gynekologer ordinerar i början av graviditeten. Detta vitamin för gravida kvinnor är mycket bra, men samtidigt billigt. Det deltar i syntesen av hemoglobin och förhindrar utvecklingen av anemi. Mottagandet av folsyra kan startas långt innan graviditeten planeras och tas under de första tre månaderna av väntan på barnet. Dosen väljs av den behandlande läkaren.
  • Under andra trimestern läggs tonvikten på kalcium, eftersom under den här perioden finns en process av aktiv tillväxt av den lilla mannen och moderns reserver kanske inte räcker till. Acceptans av folsyra avbryts inte, vitaminerna A, E, C och Grupp B läggs till.
  • Den tredje trimestern är kroppens ökade behov av vitaminer C, A, D och järn. Dessa element i tandem - ett utmärkt förebyggande av anemi, de eliminerar tonen i livmodern, är involverade i utvecklingen av barnets kardiovaskulära system. Dessutom är det nödvändigt att förbereda sig för barnets födelse. Kroppen ska få alla nödvändiga ämnen som ingår i kompositionen av multivitaminkomplex, så att leveransprocessen är enkel.

  För ammande mödrar

  Lakterande organism utsätts för yttre förändringar (hår splittrar och faller, naglar exfoliate, tänder smulor). För att skydda dig från detta måste du fullständigt förse din kropp med nödvändiga vitaminer (PP, B9, B6, B2, B1, E, C, A, D) och mikroelement (magnesium, kalcium, zink, kisel, kalium, bor, koppar och järn).

  Det är omöjligt att göra under perioden med att bära en baby utan folsyra, eftersom det är hon som deltar i moderkroppens struktur och minskar risken för hypoxi. Det kan tas före graviditetens början, eftersom detta vitamin ackumuleras i kroppen och främjar befruktning. De bästa färdiga komplexen för framtida mammor är:

  1. Höjd preatal.
  2. Pregnavit.
  3. Vitrum Prenatal Forte.
  4. Alfabet - Mors hälsa.
  5. Complivit - mamma.

  Med klimakteriet

  Under klimatförändringar förändras kvinnans kropp avsevärt och behöver stöd med hjälp av multivitaminer, eftersom den attackeras av heta blinkar, hormonella förändringar, humörförändringar, risken för cancer ökar.

  För att förhindra att detta händer bör du fokusera på följande vitaminer: D, E, C, A, B (särskilt folsyra) och mineraler: järn, kalcium och magnesium.

  Ryska billiga vitaminkomplex i perioden över klimakteriet kan köpas i det vanliga apoteket:

   Doppelgerts aktiv - Klimakteriet (minskar klimatiska störningar i kroppen, förbättrar humör och välbefinnande. Minskar torra slemhinnor, minskar svettning, förhindrar huvudvärk, stärker ben och brosk. Dessutom har detta komplex den perfekta kombinationen av viktiga vitaminer i kombination med magnesium - en av de bästa spårämnen under klimakteriet);

  Ladys formel - Kvinna 40+ (reducerar irritabilitet, minskar antalet hormonella förändringar, förhindrar bildandet av tumörer i livmodern och äggledarna).

  För män

  Män behöver goda vitaminer, för med sin fysiska och emotionella stress är det svårt att hålla sig i gott skick. Vitaminkomplex bör innehålla följande ämnen: vitaminer E, C, grupper B, A, D samt spårämnen: magnesium, fosfor, zink, kalcium och järn. Hela bilden kompletteras med aminosyror: L-cystein. Multivitaminkomplex stimulerar tillväxten av muskelmassa, främjar viktökning, ökar kroppens motståndskraft mot alla typer av infektioner och virus, dessutom ökar libido och ökar sexuell intresse.

  Billiga kosttillskott för män:

   Multivitamin för män - BioTech.

  Komplexet är utformat för män som ofta går till gymmet och skakar sina muskler. Denna produkt är baserad på växtingredienser, den innehåller inte färgämnen och konserveringsmedel. Som en del av nikotinsyra, pyridoxin, järn, kalcium, fosfor, zink.
  Pris - 420 sid.

  Duovit för män (vitaminer A, E och C, mineraler: kalcium, magnesium, fosfor, koppar, jod).

  Detta komplex skyddar kroppen från miljöpåverkan, minskar åldringsprocessen, stimulerar metaboliska processer, ökar blodcirkulationen och rensar blodkärl från kolesterolplakor.
  Pris - 480 s.

  Velma

  De innehåller de nödvändiga mineraler som visas för någon man under hela dagen. Som en del av B-vitaminerna, L-cystein, kisel, jod, magnesium. Detta komplex hjälper kroppen att bygga en försvarslinje mot virus- och bakterieinfektioner, normaliserar genitourinsystemets aktivitet.
  Pris 510 sid.

  Listan över de fem bästa i apoteket

  Dyra betyder inte nödvändigtvis bra. Det finns flera multivitaminer, som har låg kostnad, men innehåller alla nödvändiga ämnen för kroppens normala funktion. Dessa vitaminer passar alla: tonåringar, tjejer, män, kvinnor efter 30, 40 och 50 år - deras plus i tillgänglighet och mångsidighet!

  Vi presenterar en lista med 5 kända inhemska vitaminer:

   Undevid.

  Bra nog vitaminkomplex, som innehåller C-vitamin, A, E och Grupp B. Lämplig för vuxna och barn från 12 år. Ökar immunitet och kroppsresistens mot virus- och bakterieinfektioner. Det förbättrar blodcirkulationen, förbättrar humör, förhindrar för tidig åldrande av kroppen.
  Pris på apoteket 40 r

  Duovit.

  Ett komplex av vitaminer som kan kompensera för bristen på näringsämnen med ökad mental och fysisk stress. Dessa billiga piller har C-vitamin i en trevlig mängd! Dessutom innehåller tabletten i två färger - den röda innehåller vitaminer: D, A, C, B1, B2, B6, B12. De hjälper till att minska risken för anemi och osteoporos och den blå tabletten innehåller spårämnen: mangan, koppar, magnesium, Kalcium, natrium - bidrar till skydd av kroppsceller från oxidativa processer och för tidig åldrande.
  Pris - 150 s.

  Revit.

  Förhindrande medel mot SARS, stärker människans immunförsvar. Som en del av B-vitaminerna (B1, B2) - normaliserar arbetet i mag-tarmkanalen, C - ökar blodkoaguleringen och accelererar absorptionen av riboflavin i blodet, A-stöder kolhydrat och proteinbalans. Dessutom skyddar komplexet kroppen med avitaminos.
  Pris - 35 s.

  Magnesium SupraVit.

  Läckra brusande och billiga vitaminer. Lämplig för apati, depression, trötthet och lathet. Ökar hjärtslag, ökar blodcirkulationen, hjälper till med sömnlöshet, normaliserar ämnesomsättningen och återvänder aptit. Magnesium, kalcium, vitaminer i grupp B (tiamin, riboflavin, cyanokobalamin), A, PP och C.
  Pris - 110 sid.

  Doppelgerts Active.

  Den innehåller folsyra, B-vitaminer och magnesium, liksom vitaminerna D, A, PP, K, E och fleromättade fettsyror. Dessa substanser stöder hydro-lipidbalansen, förstärker hjärtmuskeln, återställer skadade delar av cellerna, ökar effektiviteten, förbättrar humör, främjar metabolismen och förbättrar funktionen i mag-tarmkanalen.
  Pris - 175 sid.

  Användbar video

  slutsats

  Vitamin-mineral komplex är en enorm mängd, alla är effektiva på egen väg, de klarar av uppgiften och passar alla budgetar. Under perioden med fysisk ansträngning och oregelbunden nutrition är intaget av multivitaminer obligatoriskt så att kroppen inte fungerar för slitage. Dela dina kommentarer om de presenterade vitaminerna: vem försökte vad du tyckte om, finns det ett resultat som förväntas av intaget? • Nästa Artikel
  Norwood Male Pattern Baldness Classification