Curling strykjärn


Skapa en överraskande vacker bild hemma är lätt och viktigast, billigt. Det räcker att få ett krusjärn för olika hår styling och spara tid och pengar på salongtjänster, för att göra frisyrer själv.

Särskilda funktioner

Marknaden för apparater för skönhetsindustrin klassificeras av produktionen för hushålls- och yrkesbehov. De senare är multifunktionella, hållbara, har hög effekt, vilket påverkar priset. Hushållsmaskiner är enklare att använda och billigare. Curling curling irons skiljer sig i diameter, arbetsyta täckning, antal och olika munstycken, effekt, närvaro av en temperaturregulator i enheten, längden på ledningen eller laddaren och olika timers.

För att krulla krullarna korrekt och säkert är det nödvändigt att i förväg studera deras karaktäristiska egenskaper, omfattning och möjligheter att använda för en viss typ av hår.

täckning

En viktig roll i urvalet är beläggningen av plattorna. Läkare-trichologists rekommenderar att du använder en enhet med den mest försiktiga sprutningen. Bland dem är:

 • Tourmaline är det dyraste alternativet. Men i hans favör spelar ett hälsosamt hår, deras silke och glans. Skiktet raderas inte länge.
 • Keramik - ett bräckligt material, praktiskt taget ofarligt. Dessutom har den en joniserande effekt som förbättrar hårets struktur.
 • Teflon kan inte överdriva krökningar. Nackdelen är låg slitstyrka, och beläggningen raderas snabbt.
 • Metall är populär tack vare sin låga kostnad. Bland experter anses det vara den mest skadliga, eftersom håret bryts och splittras vid långvarig användning av krullande hår.

Kraft och temperatur

Tang enligt standarden konstruerad för 20-50 watt. Ökningen av effekten medför en ökning av curlingens storlek, vilket gör det skrymmande och obekvämt.

Värmeplattans temperatur varierar från 100 till 230 grader. Moderna modeller är utrustade med värmesensorer eller termostater. Ju varmare curling är, ju mer hår blir bortskämd, därför rekommenderar barberare inte att använda enheten varje dag.

Ledningslängd

Den normala ledningslängden får inte överstiga 2-3 meter för att säkerställa handlingsfrihet. Om det är kort är det obehagligt att använda enheten, du måste använda förlängningssladdar.

diameter

Diametern hos krulljärn är den viktigaste egenskapen hos anordningen. När du köper ett krusjärn av en viss storlek är det nödvändigt att ta hänsyn till hårets längd och struktur. Krullans form beror i första hand på diametern.

Om användaren föredrar stora lockar, är det bättre att använda tangar av största storlek - 45, 38 eller 33 millimeter. En anordning med denna diameter är lämplig för styling långt hår.

För frisyrer av medellängd är det bättre att föredra storlekarna 32, 25 och 19 mm. Dessutom är det här alternativet lämpligt för hårt hår. För små krullar rekommenderad diameter från 10 till 18 mm. För att sätta i ordning korta hårklippningar hjälper till att curla just den storleken.

Enhetstyper

Den moderna marknaden erbjuder ett stort antal modeller av pleyok. Modifikationerna med olika munstycken är populära. De utför många funktioner. Experter rekommenderar dock användning av stationära stavar eftersom de avtagbara delarna snabbt misslyckas. Stylers klassificeras enligt design och syfte:

Klassisk med klipp

Modellen är väldigt populär eftersom den inte bara kan krulla utan också räta ut håret. Det ser ut som tangar, en yta är rund, den andra är platt. Det mest lämpliga alternativet för att skapa hår hemma - en modell med en diameter på 2,5 till 3 cm. Ljusvågor, elastiska lock eller raka med effekten av laminering är möjliga med dessa tångar.

kon

Modellen har inget klipp. Det är nödvändigt att vrida krullarna noggrant och håll krulljärnet med en hand i en termisk skyddshandske. En anordning av denna typ är lämplig för krullning av krullar av vilken storlek som helst. Även på en tjock del av håret finns inga undantag.

Eftersom det inte finns någon klämma i konstruktionen, är hårets ändar inte hotade med veck och krullar fritt, de avlägsnas från konen utan att haka ihop. Som ett resultat skapas en spektakulär frisyr snabbare.

Dubbel och trippel

Enheten är inte lämplig för kort hår. Kurvor med dubbla parallella cylindrar skapar originala zigzagkrullar. Trippel har tre cylindrar och fungerar huvudsakligen för att skapa volym. Curls i detta fall visa sig vara mer resistenta, håll väl. Eftersom anordningarna tillhör den professionella kategorin är beläggningen ofta titan-turmalin eller keramik. Diametern varierar från 32 till 19 mm.

kilting

Nippers med en korrugerad yta avsedd att ta emot små lockar. Vid köp är det bäst att se till att plattorna är keramiska belagda. Annars är hårskador oundvikliga. Skadade, sköra krullar, användningen av krullningsporvning rekommenderas inte.

spiral

Modellerna är utformade för långt hår. Med hjälp av en spiralkrullning kan du få krullar av olika storlekar beroende på diameteren på den centrala stången.

likriktare

På ett enkelt sätt kallas "järn". Enheten räter ut och glattar strängar, så att du kan klara av med styggt lockigt hår. Strykningsprincipen bygger på förångning av fukt. På mikronivån är de fristående flakorna av hår anslutna, vilket gör dem glänsande.

Genom att välja en likriktare måste kontaktas korrekt. Curls kan brännas, om temperaturen är hög, torka ut, vilket leder till brittleness och torrhet. För att skydda dig mot biverkningar är det viktigt att du känner till yttranden och yttranden från specialister om varje enskild enhet.

Typer av styling

Inte alla har tur att ha snygga krullar från naturen. Olika typer av ploek kallas för att belysa några idéer, skapa romantiska, mystiska eller högtidliga frisyrer.

Hollywood

Detta ligger i stora vågor. För medellängd, använd tångar med mindre diameter. För Hollywoodkrullar är kort hårlängd inte lämplig. Skillnaden från andra metoder för curling-curls börjar från öronlinjen. Håret håller inte länge. Det utförs bekvämt på raka strängar. I närvaro av naturliga krullar måste de räta ut järnet.

Lätt försumlighet

Naturlighet är alltid på mode. Att skapa en bild kan ta lite tid. Långt hår, krökt i ljuskrullningar, ge ett romantiskt utseende, betona kvinnlighet. För de naturliga, försiktigt slarviga krönen, skulle varje klädstil vara lämplig - både avslappnad och högtidlig.

spiral

Elastiska spiraler kommer att ge entusiasm och överklagande. Lämplig för någon typ av person och tar lite tid. Spiralkronor erhålls från olika typer av ployok. Genom att ändra stångens diameter kan du skapa en annan volym.

sicksack

Zigzag frisyr är lämplig för alla tillfällen. För att designa brutna krullar, använd speciella frisörstips. Generellt är processen att skapa frisyrer tillgänglig och lätt att utföra hemma.

vertikal

Vertikalt krökta trådar ser alltid spektakulärt ut. I det här fallet skapar den vertikala stylingen volymen, tar lite tid, gör det möjligt att visa fantasi när man skapar en festlig bild eller för varje dags bildbyte.

Att skapa små lockar

Fina lockar gjorda på långa frisyrer ger skönhet, ljushet och friskhet till kvinnans bild. På mittensträngarna har en föryngrande effekt, korrigera ansiktets konturer. Människor kallar dem "afro". Frisyr är populär bland kvinnor i alla åldrar. Det bör dock noteras att det inte är lämpligt för alla. Lush mound är kontraindicerad för kvinnor med liten storlek, eftersom det visuellt förkortar bilden. Flickor med ett rund ovalt ansikte och breda kindben rekommenderas inte lockigt hår på grund av att de visuellt expanderar det. För att skapa krullar applicera den minsta diameter styler. Ju tunnare strängen, ju mindre krullen är. Experter rekommenderar användning av termiskt skydd vid styling, för att inte förstöra håret. Det är nödvändigt att hålla strängen i ugnen i högst 40 sekunder med högkvalitativ beläggning av plattorna och 20 sekunder om clipset är metalliskt på insidan.

För stor

Vackra volymetriska krullor erhålls i de flesta fall med ett krulljärn, vars diameter överstiger 33 mm. Tekniken innebär en perm från rötterna till spetsarna för att undvika veckningar och bilda släta linjer.

Vid styling är det nödvändigt att ta hänsyn till hårets typ och längd:

 • Med en kort hårklipp är det svårt att få volymmiga elastiska lockar, men det är möjligt att skapa ljusa naturliga krullar.
 • Med pensel styler på medellängderna kan du lägga till volym och experimentera med frisyrens form.
 • På grund av det faktum att de långa krullarna räta ut från sin egen gravitation, kräver håret sin obligatoriska fixering.

På medelhår

Idag finns det många apparater för att göra håret estetiskt tilltalande utseende. Till exempel kan du använda järnet för att skapa flytande och kroppsvågor. För att göra det måste du fixa enheten inte vid själva rötterna, men sänka med några centimeter. Klassisk curling curling på bara några minuter kommer att vända raka strängar till lyxiga lockar. För medium längd räcker det att värma krullen i högst 15 sekunder. Skruva medan du står vinkelrätt, från början. Stora lockar a la Hollywood i detta fall är möjliga med hjälp av tångar med diametrar på 28-33 mm eller med hjälp av en diffusor.

Med någon form av krökning finns det allmänna regler för styling av medellång längd:

 • För tunna trådar och skadat hår bör plattans temperatur inte vara högre än 120 grader, för friska - upp till 160.
 • Standard exponeringstid är inte mer än 30 sekunder.

För länge

Det är bättre att locka långt hår från nedan: först vind de nedre strängarna och fixa, sedan de övre. Efter läggning är det nödvändigt att spruta hela håret med lack, så länge krullar tenderar att varva ner under deras vikt. En lyxig bild hemma hjälper till att skapa krusningsjärn av olika konfigurationer eller munstycken. Ju mindre stångens diameter desto mindre krullar. Kroppens hållbarhet beror på tjockleken på den krökta strängen: ju tunnare, desto mer pålitlig och längre håller den.

Att curl bättre hålls, tvättas och torkas hår applicerat lack. Innan du styler ett krullande hår måste håret vara kammat och torrt. Annars kommer de hålla sig ihop, och frisyren kommer att se slarvig ut.

På kort

I detta fall är det viktigt att vara uppmärksam på storleken på tången. Beroende på den valda bilden lindas trådarna i olika riktningar - från ansikte eller ansikte. Efter behandling med krusningsjärn krossas inte krullarna utan bildas av händer med gel applicerad på dem.

För volymen rekommenderas att du använder en borste och vrider ändarna inuti. Multi-layer perm ger extra pomp. Börja slingra behöver bottensträngar. Kort hår hålls i curling högst 10 sekunder. Efter fem sekunder blir de vågiga, efter 10 sekunder - elastiska lockor. För små lockar är det bättre att använda en styler med en diameter av högst tre centimeter.

Hur man väljer?

När du väljer först måste du vara uppmärksam på tillverkaren. Angivna företag producerar högkvalitativa varor, ger garantier och utför i vissa fall gratis profylax.

Enheter av professionella varumärken är naturligtvis dyrare och säljs i specialaffärer, men de kännetecknas av uthållighet, lång livslängd och en sparsam inställning till hår.

De flesta köpare får de vanliga curling tangerna. Det är enkelt, bekvämt för slingrande lockar i en icke-professionell hemmiljö. Om du vill kan du skapa en mer komplex bild. Till exempel, för effekten av stranden vågor välj trippel curling. Enligt konsumenterna är koniska modeller lämpliga för att bilda alla slags krullar, inklusive lätta och slarviga. Men om modellen inte har en klämma, måste du justera den. Vid köp måste en termisk handske fästas vid en sådan ändring.

Många recensioner hävdar att det i vardagen är mer lämpligt att använda ett kombinerat krulljärn. Det gör att du kan räta lockigt hår eller ge dem ännu mer lockigt.

Experter rekommenderar att du uppmärksammar kvaliteten på att trycka på plattorna, det borde inte finnas några luckor mellan dem. Deformation och skador på plattorna är kontraindicerade. Elektriska delar måste kontrolleras för integritet och tillgänglighet av värme vid köp.

Hur man gör lockar?

Innan du använder styling tang, måste du följa vissa regler:

 1. Förfarandet utsätts för rent, torkat och kammat hår.
 2. Uppvärmning varje krökning bör inte överstiga den optimala tiden för varje typ.
 3. Före kamning bör strängen svalna.
 4. För att undvika skador på hårbotten rekommenderas att du lägger en kam eller kam under tången.
 5. Efter krullning är håret fixerat med lack, det är särskilt viktigt för långt hår.
 6. Applicera styler bör inte vara mer än 3-4 gånger i veckan.
 7. Vid frekvent användning är det nödvändigt att applicera termisk skyddsutrustning och skära regelbundet hårets delade ändar.

Vackra stora lockar på medelstort och långt hår kan krullas med ett klassiskt krökjärn med stor diameter eller använda en konformad modell. Förfarandet hemma består av följande steg:

 • De övre strängarna samlas upptill med ett gummiband eller en barrette.
 • I nacken är en stor strand åtskild.
 • Tangerna är installerade vid rötterna, krullen vrider sig runt stången, den spänner inte för mycket.
 • På samma sätt görs alla åtgärder med annat hår, från huvudets baksida till kronan.
 • Händerna skakar håret för volym.
 • Fixa lack.

Det är absolut nödvändigt att komma ihåg att alla krullarna måste vridas i en riktning. Därför krullar den vänstra sidan från ansiktet och höger mot ansikte.

Att göra hemtrevliga skrymmande krusar hemma är lika enkelt som stora. Detta bekräftas av många video-tutorials skapade av fashion bloggare. För att göra detta är det tillräckligt att ha en klassisk typ styler med liten diameter. Åtgärdsalgoritm i steg:

 1. Dela håret i två lika delar.
 2. Välj en tunn strand på baksidan av huvudet. Kom ihåg att ju tunnare krullen desto mindre krullarna.
 3. Knippa spetsen med tången och vrid hela strängen mot rötterna och håll krulljärnet horisontellt. Om det finns en önskan att få spiralkrullar, ska tangerna placeras vertikalt eller bäras av en avsmalnande styler.
 4. Flytta från näsan till kronan på liknande sätt.
 5. Hårklippningslack.

Om du, när du skapar styling för kort hår i människans ansikte, krulla det med ett krullande hår och lägga det löst så har du en flirtig frisyr. Det kommer att mjuka ansiktsegenskaper och ge en fin bild. Hårklippningar, där det finns krullar av olika längder, läggs med hjälp av fusksträngarna i olika riktningar. Texturerad, ojämn vågor erhålls.

För att skapa volym ska curl vara vid rötterna, för lockar - från tipsen. Således kan du få en rad retro styling eller frisyrer i en avslappnad stil.

Hur mycket ska du behålla?

När du använder stylers hemma, glöm inte hårets hälsa. För att inte förstöra krullarna måste du veta hur länge du kan värma trådarna. För ljusvågor på korta hårklippningar är det tillräckligt med 5 sekunder på mellan och långa - upp till 15 sekunder. Mer resistenta krullar erhålls vid upphettning från 20 till 30 sekunder. Förutom vågformens form måste du ta hänsyn till hårets struktur: tjock tjocklek tar mer tid att krura än tunn porös. Om du snabbt behöver lägga ett hår, kan du använda det maximala läget för uppvärmning av stylern, i detta fall reduceras tiden för att krulla varje sträng till 15 sekunder. Man bör komma ihåg att interaktionen med metallkrullningen ska vara minimal, helst inte mer än 10 sekunder.

Att krulla hålls under lång tid är bättre att använda fixeringsmedel.

betyg

Idag träffar den moderna marknaden med en mängd olika termiska instrument, vilket gör att du kan välja ett verktyg för funktionalitet. Experter rekommenderar att du uppmärksammar tillverkaren. Sådana fasta märken som BaByliss, Valera, Rowenta, Рhilips, Bosch, Braun, Vitek kan köpas på en hårdvaruaffär i någon stad. Det bästa i rankningen bland budgeten och professionella alternativ, naturligtvis, den grundläggande eller klassiska curling. Perfekt för att skapa frisyrer hemma. Lacker inte bakom sin modell med en konisk kropp.

Trippel, dubbla curlingjärn, krympande tang, verktyg för att skapa spiralkräm och andra intressanta former blir också populärare nyligen.

Rowenta

Företaget producerar klassiska stylers av flera typer. Modell CF 2012 för curling stora krullar med en diameter av 40 mm har en keramisk beläggning som ger en mild lägesättning.

Rowenta CF 3372 curler med en diameter på 32 mm har 9 lägen och är också känd av högkvalitativa turmalin eller keramikbelagda plattor.

Älskare av snygga frisyrer kommer att uppskatta CF 3345-konens curlinghår, vilket kommer att ge en krull utan veckar längs hela längden på krullen. Dessutom är denna modell utrustad med display, bakgrundsbelysning och knapplåsfunktion. Priset varierar från 2 till 3 tusen rubel.

Hur man väljer diameteren av curling

På hyllorna i butikerna idag finns det ett stort antal curling irons av olika diametrar, men inte alla vet hur man använder curlingjärn för att skapa olika stilar, exakt vilken diameter av stången som behövs för den här eller den här typen av lock! Låt oss börja med grunderna och titta på detta i mer detalj.

I fotofångstfirmaet Hot Tools. Du kan beställa dessa på Amazon.com genom att skriva företagets namn i sökrutan. Du kan leverera krusjärn till Ryssland genom den praktiska servicen Shopfans.ru.

Tangar 2 '(50 mm)

Den två tumstången (50 mm) av tången är inte avsedd för krullningar, men mer för krökningen av hårets spetsar. Detta stora krusjärn är lämpligt för tjejer med långt hår som vill få effekten av hår, som om de torkas på borstning.

A - Twisted tips i en volumetrisk frisyr. Rör på den övre delen av håret, slätt och montera på baksidan, säkra stealth. Vrid tipparna med tångar 50 mm.
B - Du kan behandla locken med svagt lack + fixa med stora clips och vänta tills det kyler helt eller håll i 15 minuter på curlers för att få ännu mer avrundade tips.
C - Tongs är perfekta för tjejer med naturligt slät hår som vill ändra sin bild lite.
D - Försök curling och styling krullarna i olika riktningar för att betona kaskad frisyr.

Nippers 1 1/2 '(38 mm)

38 mm tang är bra för att skapa kroppsvågor. Efter curling rekommenderas att vrida håret på curlers och vänta tills håret har helt kylt, eftersom stora krullar utan att detta förfarande rullar ner mycket snabbare.

A - Behandla håret med en lätta fixeringslack. Curl håret från spets till rot vid medelstora eller höga temperaturer. När krullen värms upp, dra ut krullningsstången och säkra krullen med ett klämma. Upprepa med resten av locken. Vänta 10 minuter, ta bort klämmorna och löst upp krullarna genom att borsta. På så sätt får du stora, rundade vågor.
B - Om du har super långt hår kan du använda detta krulljärn. På den korta och medellånga håret kommer inte vackra vågor att fungera.
C - Fina nippers för dig som valde en frisyr på sidan och vill dekorera den med mjuka, slarviga, stora vågor.
D - Torka håret med havssprutor. När håret är helt torrt, gör en krull i mitten av trådarna. Vrid inte vid rötterna och spetsarna. Slå sedan på hårtorken och ruffa håret lite.

Nippers 1 1/4 '(32 mm)

Detta är en mycket populär curling. Det kan sägas den mest populära diameteren av pincett. Du kan inte gå fel, ta dig själv här.

A - Skruva håret på 32 mm tångar, utan att röra på spetsarna, applicera vattenbaserad läppstift på rötterna för att ge håret ljusa röra vågor.
B - Skruva håret, fäst med lack elastisk fixering. Lås krullarna omedelbart klämmer fast. Låt dem svalna i 20 minuter. Ta bort klämmorna och borstar med en mjuk borste.
C - Skruva håret med tång, utan styling, utan att röra på spetsarna. Stänk den färdiga locksprayen med havssalt. Torr hårtork, rufflande lockar med fingrarna. På så sätt kan du få strandvågorna.
D - Skruva håret från rot till spets, utan styling. Glatt sedan dem och flytta dem till sidan, säkra ditt favoritblommigtillbehör.

Tång 1 '(25 mm)

Tangar med en diameter av 25 mm är lämpliga för tjejer med kort och medelstort hår, eller för dem som vill få mjuka vågor i stil med Veronica Lake.

A - Vind allt hår med 25 mm krusjärn. Kam med en mjuk borstkam. Använda stora klämmor, fixa vågornas riktning för att göra dem ännu mer dramatiska. Ta bort efter ett tag.
B - Häll håret med tång 25 mm, temperaturen ska vara maximal, men inte tillräckligt för att bränna håret. Behandla lack. När krullarna har svalnat, kamma dem försiktigt med en kam.
C - Använd elastisk inbyggd lack och vinda håret. När de är kalla, kamma strängarna med en kam med glesa tänder och dekorera huvudet med en blomkrans.
D - Den här bilden skapades med en 25 mm tång utan klämma. Använd en mousse av lätta fixering, blås-torra håret och vind sedan upp det.

Nippers 3/4 '(19 mm)

De bästa krullarna i retrostil erhålls på krullen 19 mm. Plus curling passar för de flesta lockiga kvällshårar.

A - Ta bort klämman från tången och krulla håret på stången.
B - Skruva hela håret och behandla det med styling agent. När krullarna har svalnat, borsta ditt hår och rulla sedan några krullar med fingrarna. Great!
C - Skruva allt håret på krulljärnet 19 mm, låt krökorna svalna i 20 minuter. Sedan 5 minuter, borsta dina lock med en mjuk borste. Krullarna ska monteras på samma sätt som på bilden. Först kommer krökorna att vara små, men de öppnar så snart du kamma dem. Fördelen med sådana krullar är deras hållbarhet, eftersom de är mycket hårdare än krullarna på ett 25 mm krusjärn.
D - Försök använda ett 19 mm krusjärn för att skapa en lockig bas för frisyren.

Nippers 5/8 '(16 mm)

På pincett med en diameter av 16 mm kan curl lockas, som naturligt (som Beyoncé eller Shakira). Och lägg också orörligt lockigt hår.

A - Curl lockigt hår på 16 mm curling hår för att ta bort överflödighet.
B - Ibland finns det situationer när håret på ett ställe är lockigt än i ett annat. Dessa tångar hjälper till att få allt till en struktur, eftersom de skapar en väldigt naturlig, lockig effekt.
C - Om du har super rakt hår (och mycket ledig tid) kan du helt omforma din bild genom att krulla håret i lock.
D - Beyoncé vaknar förmodligen med denna stil. Applicera på trådarna ett litet värmebeständigt serum innan du fortsätter till krullen.

Nippers 3/8 '(10 mm)

Varje flicka med små naturliga krullar borde ha ett krusjärn med den diametern.

A - Det är bra att ha 10 mm tångar till hands för att tämja stygga lockar.
B - Återigen, om du har mycket ledig tid, kan du locka håret med ett sådant krullande hår och få liknande täta krullar. Innan curling, använd en termisk spray och efterkam krullarna med en mjuk borste.
C - Liknande B!
D - Om du har små lockar, och du vill räta ut dem lite, är 10 mm ryggrad perfekta för att göra en plan.

Hårkrullningstänger. Översikt av populära ployok, deras fördelar

Tångar behövs för att skapa vågor, små krullar eller räta hår. Med hjälp kan du göra en vacker frisyr hemma själv utan att spendera pengar och tid på frisör.

Det finns många olika typer av knep från olika tillverkare. Därför, innan du köper curling hår, för att ta reda på vilket som är bättre, bara nödvändigt.

Tång för hår: de viktigaste egenskaperna hos en bra curling

För att välja en bra pigg måste du veta och ta hänsyn till deras grundläggande egenskaper. Curling irons skiljer sig i typen av beläggning som produceras av kraften, närvaron av termostaten, tångens diameter, närvaron av munstycken, sladden.

För att bestämma vilken hårkrona som passar bäst för dig, måste du noggrant studera deras egenskaper och omfattning.

Typer av beläggning för tångar

Var uppmärksam! När man köper hårkrullare är det viktigt att veta vilken beläggning som är bäst för strängarna.

 1. Metallbeläggning. Curling strykjärn med en sådan yta är mest prisvärda. Men de anses vara de mest olämpliga för hår, eftersom de gör dem splittrade och spröda.
 2. Teflonbeläggning. Det hjälper till att hålla lockar från att torka ut. Men en sådan beläggning raderas över tid och strängarna återigen står inför skadlig kontakt med en metallyta.
 3. Keramisk beläggning. Keramik skadar inte håret praktiskt taget. Den har en joniserande effekt, vilket ger en hälsosam utseende och glans till locken. Det rekommenderas att köpa tångar helt av keramik.
 4. Turmalinbeläggning. Gör håret friskt, silkesigt och glänsande. Krympjärn med en sådan beläggning är dyr.
Turmalinerad likriktare curler

Turmalinbeläggning har ett antal fördelar:

 • turmalinkiktet raderas inte;
 • det är säkert för hår
 • kommer att vara mer än ett år.

Vad ska vara kraften av tångar

Standardkraften på ett krusningsjärn är 20-50 W, med en uppvärmningstemperatur på 100-230 grader. Ju högre temperaturförhållandena i tången är desto bättre blir krullarna. Och storleken på lockar beror på apparatens kraft (kraftigare tångar - massiva lockar).

För olika typer av hår rekommenderas att använda en viss temperatur:

 • svaga och smala krullar passar en temperatur som inte överstiger 150 grader;
 • 150-180 grader räcker för friska och normala strängar;
 • Om håret är svårt att stila behöver du en temperatur på 180-220 grader.

Använd inte curling varje dag. Frekvent uppvärmning av håret kan leda till snabb förlust.

Är termostaten nödvändig för curler?

Hårkrullningstångar, som är bättre att köpa, med eller utan termostat - experter säger: för att inte skada håret, göra håret och inte överdriva det rekommenderas att man använder ett krusjärn med en temperaturregulator.

En sådan anordning på krökaren är nödvändig för att styra temperaturen. Enligt standarder bör den täcka från 60 till 200 grader. Temperaturregulatorn är vanligtvis utrustad med knappar eller ett hjul.

Experter rekommenderar att du väljer ett krusjärn med en tryckknappstermostat, eftersom Justeringen justerar läget. Med det kan du värma krusjärn till en temperatur som är lämplig för hårtypen.

Vad borde vara pincettets diameter

Vid valet av curlingens diameter är det viktigt att överväga längden och typen av hår. Även storleken på de mottagna locken kommer att bero på den. Diametern hos krilljärnet kan vara från 10 till 45 mm.

Urval efter hårtyp:

 • För kort hår, längd upp till en axel, kommer nippers med en diameter mindre än 19 mm närma sig.
 • Hårda hår av olika längder rekommenderas att föredra krulljärn med en diameter på 20-25 mm.
 • För långt hår, för att skapa stora krullar, bör du välja ett krusjärn med en diameter större än 25 mm.

Vilka krullar erhålls från en viss diameter:

 • 10 mm - mycket små krullar;
 • 15 mm - små krullar;
 • 20 mm - krullar i retrostil;
 • 25 mm - lockar, som en Marilyn Monroe frisyr;
 • 32 mm - medelvågor;
 • 40 mm - stora vågor;
 • 45 mm - krullar för hela längden på håret fungerar inte, du kan vrida spetsarna av långt hår.

Curling cord, dess karaktäristiska

Kablets kvalitet är också en viktig indikator när du väljer tang. Experter rekommenderar att du väljer en enhet med en roterande sladd, som när du skapar lockar blir inte förvirrad och snedvrids.

Ledningen ska inte vara tunn, men tjock, så det kommer att vara längre. Om du väljer ett krusningsjärn, är det nödvändigt att vara uppmärksam på längden på ledningen (2-3 m i norm och inte mindre), så att det är bekvämt att göra frisyren.

Behöver jag ytterligare tips?

Idag är det ganska ofta möjligt att träffa tipparna färdiga med olika munstycken. Det finns många av dem och de är alla olika: rund, spiral, strykning etc. Med munstycken kan du göra små eller stora lockar eller bara räta ut trådarna.

Med en stor önskan att köpa ett sådant krusjärn bör du veta vad och varför det finns munstycken:

 • rund - skapar vågor och lockar på håret av lång och kort längd;
 • sfärisk - för krullar av olika storlekar;
 • Spiral - gör lockar i form av en spiral, endast för långt hår;
 • kvadratisk, triangulär - form elastiska lockar;
 • borste - används för hår styling och ersätter en hårtork
 • konisk - gör släta krullar;
 • dubbelfasad, tri-barbed - skapar zigzagkrullar.

Hair curlers, vilken är bättre att välja med eller utan munstycken. Vid första anblicken verkar curling strykjärn med munstycken bekvämt att använda, men experter säger motsatsen: Apparater med avtagbara munstycken kommer inte att vara länge sedan de bryter snabbt.

Typer hårkrullare

Tänger skiljer sig inte bara från grundläggande egenskaper, på butikerna i butikerna hittar du olika typer, som alla har sitt eget syfte.

Classic Curling Clip

Detta är en cylindrisk tang med ett klämma. De är nu i stor efterfrågan och popularitet. Designad för att vrida eller räta håret, så rekommenderas de för användning hemma.

De är olika i diameter: för små krullar - 1 cm, och för en ljusvåg - 5 cm. Det bästa alternativet för att skapa en vacker frisyr är en diameter på 2,5 cm.

Bra klassiska curlingstänger från tillverkare Remington och Gama, värme om 10 minuter. Det finns också miniatyrkrullar, till exempel med Harizma-märket, bara 24 cm långt. Sådana tångar är perfekta för att resa.

Cone Hair Curlers

Dessa tång har inte en klämma, och deras styler har en avsmalnande form. Skruvade lock måste hålla handen, som bärs av en termisk handske. Den levereras komplett med krulljärn.

Koniska tångar kan göra krullar av vilken storlek som helst. För det mesta produceras nya modeller av sådan ployok med keramisk beläggning, vilket gör dem säkra för hår.

Enheten har flera fördelar:

 • Strängen avlägsnas lätt från konen;
 • På grund av bristande klämning står håret inte mot ett rum i ändarna.
 • Krullstången värmer jämnt och snabbt;
 • Frisyr skapas snabbare än med andra gardiner.

Vilket konhår krusjärn är bättre att köpa, rekommenderas av proffs:

 • Var noga med att se till att osten är keramisk belagd;
 • Satsen måste innehålla en handske tillverkad av värmebeständigt material;
 • Det rekommenderas att välja en populär tillverkares krusjärn så att den är av god kvalitet.

Dubbel och trippel curling

Dubbeltångar har två parallella cylindrar. Med hjälp kan du skapa zigzagkrullar.

Trippelt krulljärn består av tre cylindrar. Curls med det är inte mycket voluminösa, men de håller sig bra. Triple curling används ofta för att skapa en retro look.

Babyliss professionella trippelkrulljärn

Dubbel- och trippelkrullning oftast med turmalin-titan eller keramisk beläggning. Deras diameter kan vara 32, 25 eller 19 mm.

Dessa curling strykjärn är inte lämpliga för kort hår. De anses vara professionella och används extremt sällan hemma.

Populära tillverkare: Babyliss, Philips, Dewal, Rowenta.

Tångstötar

Curled tyg med en krökt yta som skapar fina lockor. Oftast innehåller uppsättningen flera munstycken för att skapa krullar med olika diametrar.

Curling piping rekommenderas inte för skört och skadat hår. När du köper måste du dessutom se till att plattorna på enheten har en keramisk beläggning.

De som ofta använder korrugering av tänger, var noga med att göra närande hårmaskor för att skydda dem mot skadliga effekter av enheten.

Populära modeller: Remington S8670, DEWAL 03-870 Pro-Z Slim.

Curling rör med utbytbara munstycken

Curling strykjärn med roterande kläm yta

Roterande curling uppträdde nyligen. Klämman på sådana tångar roterar i båda riktningarna, vridning och utjämning av trådarna samtidigt.

Tack vare den keramiska beläggningen skadar det inte håret när det exponeras för hår.

Enheten består av plattor som snabbt värmer upp och därför kan en sträng göras på bara 5 sekunder.

fördelar:

 1. Minskar tiden för att skapa frisyrer.
 2. Han räter ut och vrider strängarna.
 3. Curls är elastiska och hållbara.
Vrid automatisk krökare med roterande klämma

Spiral curling irons

Curling strykjärn som skapar vackra krullar av spiralform. Ofta är spiralstavet ett munstycke till en konisk krökning, så de kombineras.

Curls är gjorda för långt hår. Krullarnas storlek beror på spiralens diameter. Med en tunn spiralstav blir locken små och elastiska.

Det rekommenderas att köpa spiraltångar med en turmalin eller keramisk beläggning.

Populära spiralkretsar: Philips HP8699, SUPRA HSS-1133.

Översikt av populära tillverkare av hårtångar

För att inte gå vilse i ett stort antal varumärken rekommenderar experter att man väljer gardiner från följande tillverkare: BaByliss, Valera, Rowenta, Рhilips, Vitek.

Curls från BaByliss och Valera: karakteristisk, pris

Hårkrullningstänger från BaByliss. Vilka modeller är bäst.

 • diameter 13-25 mm;
 • värmer upp till 200 grader, uppvärmningstiden är bara 50 sekunder;
 • effekt - 65 watt. Det är ledande inom 25 värmemetoder;
 • beläggning - turmalin;
 • svängkabel, 2,7 m lång;
 • handskar och mat ingår.

Pris: från 3,500 till 4000 rubel.

 • Närvaron av en temperaturregulator;
 • med en diameter av 19/22 mm;
 • kabeln roterar fritt, 2,7 m lång;
 • turmalin-titanbeläggning;
 • effekten är 110 watt;
 • värmer upp från 140 till 220 grader;
 • Inkluderat är en speciell handske.

Pris: 4500-5000 gnidning.

 • svängkabel, 2,7 m lång;
 • uppvärmningstid 30 sekunder;
 • med en temperatur av 190 till 230 grader;
 • det finns en automatisk avstängning;
 • 3 lägen skapar lockar - 12, 10 och 8 sekunder.

Hur man väljer ett krusjärn och använder det korrekt?

Hur man väljer ditt perfekta curling hår så att frisyren med lockar är snabb och vacker? Ta reda på den här artikeln.

Det verkar som att det med krullarbågar kan krulla, eftersom den här enheten är avsedd för det. Men i krulningsprocessen står flickor ofta inför några vanliga problem: krullarna är fula, krullen håller inte och slutligen sköljer håret håret. Hur man undviker allt detta kommer du att lära dig mer.

Vad är din curling gjord av?

Det är möjligt att locka hår inte bara med elektriska apparater, men också med olika improviserade medel. Men för första gången, för att skapa krullar, uppfanns ett krusjärn, och vi rekommenderar att du ansöker om det om du inte kan leva utan lock. Samtidigt kan krilljärn variera med avseende på form, diameter, beläggning, temperatur, pris, design och många andra egenskaper.

Inte alla krullar är desamma. Var särskilt uppmärksam på beläggningsanordningen.

Först och främst, var uppmärksam på materialet från vilket curling är gjord. Det kan vara metall, teflon, keramik eller turmalin.

Metal curling strykjärn är billigast, våra mödrar och farmödrar använde samma alternativ. Och även om det i moderna apparater har blivit lättare att reglera temperaturen, tenderar håret att hålla fast vid metallen och värma ojämnt.

Teflonbeläggning, såväl som non-stick beläggning av moderna kokkärl (även om det här inte är en väldigt vacker jämförelse, men ändå!) Hjälper håret att inte brinna och mindre skadade vid curling. Efter att Teflon-krullningshår kvarstår blankt, eftersom detta material ger negativa joner som bidrar till nedläggningen av nagelskalorna. Teflonbeläggning hjälper till att fördela värmen jämnt. Men Teflon tenderar att slita av, så livslängden hos en sådan curling är begränsad och uppgår till ungefär ett år.

De flesta professionella stylister använder keramiska gardiner - de kan vara med en keramisk beläggning som är tvättbar, både Teflon och all-ceramic. Den andra typen av knep är en av de dyraste, men de tjänar också under mycket lång tid. Uppvärmningstemperaturen är i allmänhet 200 ° C i alla gardiner, men samtidigt anses keramiska gardiner vara mer godartade.

Tourmaline curling strykjärn är en ännu dyrare och trendig typ av enhet, de har samma fördelar som teflon och keramik, men producerar mer negativa joner.

Redaktörens råd: Oavsett material som ditt krusningsjärn tillverkas, är den optimala uppehållstiden för krökningen på 10-15 sekunder. Försök att inte överdriva strängarna och arbeta ut dem väl inuti och ut med ett termiskt skyddande medel i förväg. Det kan till exempel vara ett "Värmeskydd" -skum av varumärket "Pure Line" med kalendulaxtrakt. Detta verktyg skyddar håret vid temperaturer upp till 200 ° C, hjälper till vid bildandet av styling och limar inte håret.

Hur bäst att curl lockar

Det är lättast att curl lockar från baksidan av huvudet. Förbered håret i förväg så att det är rent, torrt och snyggt kammade. Separera de små strängarna och vinda dem på krullningsjärnet, var särskilt uppmärksam på spetsarna så att de inte kricker.

Försök att vinda trådarna noggrant.

Försök att välja curlers där du kan justera temperaturen. Dessutom är det mest lämpligt att önska detta med en knapp knopp, där det också finns en blockerande funktion bara i fallet. Den optimala temperaturen för curling curls är 150-170 ° C, och om håret är skadat eller nyfärgat, är det bättre att minska den till 130 ° C.

Redaktörens råd: Efter lindning, låt krökorna svalna något och spruta sedan på lacken på ett avstånd av ca 20 cm. Tack vare detta kan frisyren förstå bra men kommer inte att limas ihop. Lak, till exempel "Extrafixation" av varumärket "Pure Line" med nät- och linkstrakt, vetemjölk och UV-filter kommer också att bidra till detta. Produktens formel gör det möjligt att stärka och fuktiga strängarna, såväl som för att säkerställa lång fixering utan viktning.

Curling diameter: vad behöver du

Krökjärnets minsta diameter är 10-13 mm, maximal kan nå 45 mm. Den "klassiska" storleken är ca 19-25 mm. Krökets kvalitet och form beror direkt på dessa indikatorer. Till exempel kan curlers med för stor diameter inte klara av för hårt hår. Klara spiralkrullar från den här videon, det rekommenderas att vrida på krökning 20-30 mm.

För långa strängar är det värt att välja krulljärn med en diameter som är mindre än den krullning som du vill få, eftersom krullarna kan svalna under egen vikt. Stora krullningsstrykjärn passar bäst för att skapa en ljusvågseffekt.

Redaktörens råd: Om du gillar att curla strängar ofta, kom ihåg att ständigt återfuka och närma dem. Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt de tips som torkar snabbast. För att göra detta, efter curling (men inte tidigare!), Applicera torr omvandlingsvårdolja med afrikansk macadamiaolja på ändarna och skadade områden i håret. Formeln med det här verktyget gör att du kan uppnå fuktgivande, mjuka och strålande krokar utan klibbig effekt.

För kortare hår är krullningsjärn med större diameter lämpliga och vice versa.

Vilken form att välja

Curling strykjärn är också med och utan klipp, och även konisk, så att krullarna längs hela längden kan erhållas i olika storlekar. Så här skapar du lockar med den här enheten, ta reda på det från videon:

Det finns enheter med en urtagning inuti, där du kan lägga en krullning. Det finns dubbla fat för att krulla håret samtidigt på två ytor och lägg strängar mellan dem i ett zigzagmönster. Men det är inte så lätt att använda den här typen av curling själv, du behöver hjälp från en vän eller professionell.

Föredrar du den klassiska formen av curling eller inte mot experiment?

Krokigt hår för hemmabruk, vilket vrider håret själv, och du behöver bara sätta en kröning i det och ställa in temperaturläget, existerar också. Med den här enheten kan du ställa krökets riktning (från ansikte mot ansikte). Men var försiktig och ta inte för långa och tjocka strängar så att de inte blir förvirrade.

För att skapa naturliga krullar kan du försöka att vrida strängarna i olika riktningar. Förresten, kolla på om det är lätt för dig att vrida krusningsjärnet i dina händer: om sladden är tillräckligt lång, är den inte förspänd, finns det ett gångjärn vid basen. Generellt, gå till valet av curling på allvar, och där för att ge en vacker frisyr:

Hur väljer man curlingens diameter?

Förmodligen trodde vi alla en gång hur man valde curlingens diameter. Vid det här tillfälle kan du hitta många rekommendationer och artiklar, det finns så många av dem att det inte är svårt att gå vilse i sökandet efter rätt råd, och viktigast av allt den högra diametern på curling.
Här kommer jag inte prata om kvaliteten på beläggningen på arbetsytan och andra punkter vid val av ploek. Det här är en annan gång. Idag pratar vi bara om diametern.
Den första och avgörande frågan som ska besvaras när du väljer diameteren av krullande hår - vilket resultat vill jag få?
Ja, ja det är den avgörande faktorn. Du kan läsa en massa artiklar om att det finns en liten diameter för kort hår och en stor för långt hår, och det finns viss sanning i det, men önskan att se exakt det här resultatet är första platsen.

Om klienten har långt hår och vill ha krullar i stil med afro eller brasiliano, kommer du inte att ha ett krökjärn 25 eller 32 diametrar? Nej, eftersom afro på en sådan diameter inte fungerar. För afro-curls behöver curling i diameter från 9mm till 16mm. Och samtidigt, om klienten har en bobsklippning och hon vill "böja" ändarna av håret och ge håret lite volym, tar du bultstången med den största diametern (till exempel 32 mm eller mer) för att inte göra en krull ur krullarna.


 • Så, för att göra fina curls i stil av afro och braziliana på vilken hårlängd som helst, behövs curlingjärn med en diameter från 9 mm till 16 mm. På kort och medelhårt hår är det av uppenbara skäl mycket snabbare, och på långa flera gånger längre. Ju mer du vill få volymen, desto tunnare behöver du ta hårsträngar.
 • Diameter 16mm och 19mm ser ut som naturliga infallskurvor. Därför är det igen lämpligt i fallet då du vill att krullarna ska se naturliga ut, som en ängel eller som ett barn. Ofta även för sådana krullar köper konisk eller spiralkrullning, eftersom de gör en naturlig kröning. Vid en sådan diameter är det lätt att vinda både långt och kort hår, de kommer också lätt att fånga.

 • Curling Iron 22mm, 25mm, 28mm - detta är ett vanligt diameter curlingjärn, som regel den mest populära för att ligga i stugan och hemma. Tångar av denna diameter är lätta att vrida som kort, medium och långt hår. De gör en vacker och fjädrande krull som håller vackert. Förresten, Hollywood curls gör också 25mm curling. Den enda anledningen till att ett sådant krusningsjärn inte är särskilt lämpligt är att förbereda hår för en frisyr. För att håret ska hårda själv hemma - det här är en av de bästa lösningarna.

 • För stora lockar passar curling iron 32 mm, och det är också perfekt för att förbereda håret för håret. Krullarna ser särskilt bra ut på ett sådant krullande hår från axlarna till axelbladen. Perfekt för skrymmande frisyrer som den grekiska flätan, "sjöjungfrun" och liknande.
  38mm krusjärn gör dig inte krull eller krullar, men det kommer att skapa en vacker strandtextur på håret eller en ljusvåg på kaskad hårklippning. Perfekt för att förbereda håret för håret, speciellt om frisyren av stora element och detaljer.

 • Diametern hos krulljärn eller krulljärn är mer än 38 mm, tyvärr har jag inte träffat en rysk tillverkare eller distributör, men på utländska webbplatser finns diametrar av både 45 mm och 50 mm. I princip ser jag inget speciellt behov av sådana. Krullar och krullar kan fortfarande inte göras. Om du verkligen vill ha lockar större än 32-38mm krusjärn, för långt hår, då är det bäst att använda ett brett järn med rundade kanter på vår hemsida som presenteras. Ett sådant järn låter dig göra en stor kröning och hålla på så länge.

Tänk på att krullen, särskilt på långt hår, under egen vikt drar lite, överväga detta när du väljer rätt verktyg.

Hur man väljer ett krusjärn för hår: skönhet på anteckningen

Våren är i full gång, hattar borttagna, det är dags att göra hår och gå för att dekorera världen! Och vilken frisyr kan vara enklare och snyggare krullar? Volumetrisk styling, Hollywood vågor, platta krullar, stora lockar, lockar, fjädrar, litet lamm och hårhården baseras på lockor - allt detta kan göras med hjälp av tång. Vi kommer att förstå hur man väljer rätt hårkrullare och hur man lockar håret med tång för att uppnå önskad effekt.

Typer av ploek

Kanske du trodde att allt kommer ner till att välja mellan ett typiskt krusjärn och ett korrugerings krulljärn. Men det var inte där: Välj ett krusjärn för ett hår från ett dussin av deras typer.

 • Det vanliga cylindriska krullen (till exempel Philips HP4684) är den mest universella, för mjuka volymetriska krullar.
 • Tang med roterande trumma eller roterande klämma - gör att du kan krossa trådarna snabbare och mer effektivt och göra dem platta, som band.
 • Det konformade krulljärnet, tunnat till slutet (Rowenta CF 3345), är användbart för att skapa krullar som kombinerar en krull av olika storlekar i en sträng och krullar med olika diametrar. Kommer utan klämning, så du måste försöka använda den.
 • Knappar med en spiralbasande del (Remington CI6219) är mest effektiva när längden på strängen passar in i spiralspåret. Därför lämplig för dem som är intresserade av hur man väljer ett krusjärn för kort och medium hårlängd (men låt oss prata om längden längre).
 • Nippers med två tunna värmecylindrar - gör en zigzagkrull. Det är svårt för dig själv att blåsa håret på sådana tångar, eftersom du måste vinda strängen i tur och ordning på två krullningstrådar alternerande.
 • Krimptång (GA. MA P21. Frise) - Har några ribbade fästanordningar, imprint ger håret en våg.
 • Trefaldiga tångar (BaByliss BAB2469TTE) - gör att du snabbt kan skapa en elegant våg i ett stort hårområde. Åtgärda principen om korrugering: Lägg en bred sträng i tången, tryck och arbeta sedan ut följande områden. Användbar styler för dem som älskar Hollywood eller den kalla vågen.
 • Det triangulära krulljärnet (i sektion en triangel) - är avsedd för brutna krullar.
 • Automatiska tångar (BaByliss C1100E Ionic) - de kräver bara att du sätter in en sträng, håll den upp till en signal och voila - en ljuskrull är klar.

En hårtorkborste (till exempel Bosch PHA 2662) spelas också in i curling iron: även om det inte skapar elastiska lockar, lägger den bara volymen och en ljusvåg. Men det kan också användas på vått hår.

Varning! Säkerhetsföreskrifter vid användning av de flesta pleyok kräver att håret är torrt!

Multifunktionella gardiner eller exklusiva med en funktion?

En speciell klass av ploek - universella uppsättningar av stylers, där det finns en handtagsbas och en massa munstycken som är fastsatta på detta handtag. I en enhet kan man möta det vanliga krulljärnet med en annan diameter, spiralkrulljärn, järn, borste och andra munstycken. Till exempel, som i Valera X-Style 645. 01, Remington S8670 eller Philips HP8699.

Å ena sidan är det bekvämt, men å andra sidan finns det flera "buts". Universal är alltid sämre än specialiserad. Som en följd av detta används ett munstycke från hela satsen: i det här fallet är det klokt att initialt välja en bra curling eller järn separat. Å andra sidan, om köpet visade sig vara användbart och alla munstycken i arbetet, så kommer bilagorna så småningom att lossna från den ständiga ändringen av munstyckena, vilket förkortar kitets livslängd.

Om du står inför frågan om vilken hårkrullare du ska välja - en multifunktionell eller högklassig enfunktion för samma pengar, och du planerar ofta att använda enheten, är det bättre att ta en standardmodell. Om du gillar att experimentera med styling, men gör det ibland, då är det möjligt att få en multi-funktion curling.

Det är viktigt! Frekventa termiska effekter är dåliga för håret. För att inte skada håret är det lämpligt att skämma bort dig själv inte mer än en gång i veckan.

Tångdiameter och storlek på den uppvärmda delen

Ploys diameter varierar från 1 cm till 5 cm. Valet beror på hur stora krullarna du vill ha: En liten demon (1 cm), Medium krullar (2-2,5 cm) eller stora vågor (3-5 cm).

Regeln gäller också här: ju längre håret desto större diameter kan krökningen och värmeytans storlek väljas. Till exempel curling hår för kort hår - vilken att välja? Om curler har stor diameter, kommer krullar från kort hår inte att erhållas, det kommer bara att finnas en halvvåg, pomp kommer att läggas till. Men för volymen är det nog att ha kardborreband eller en diffusor, därför, för att locka en liten längd, välj tunna tang 1-2 cm.

Eller vice versa, hur man väljer ett krusjärn för långt hår: att linda en lång sträng på en centimeter curling kommer att få många varv, varför spetsen kommer att brinna ut och de sista lagren kommer inte att värma sig bra och följaktligen kommer inte att krulla ordentligt. Därför är tångar med en diameter på 2-4 cm bra för Rapunzels hår. Men om uppvärmningsdelen av curler är lång (tillräckligt för att sätta fast på din strand utan att upprepade gånger sätta håret över varandra), så kommer en liten diameter att göra.

Hemligheten: långt hår behöver ett krusjärn med en diameter som är mindre än den önskade krullen, eftersom krökningen under sin egen vikt fortfarande kommer att rätas ut.

Medium curling (2-2.5 cm) kan lindas och fasthållas, och volymen lockar (effekten beror på trådens tjocklek). Detta är det bästa alternativet för hår av olika längder.

täckning

Metallpincetter utan extra täckning blir en sak av det förflutna: detta är det mest traumatiska sättet att krulla håret. För att förhindra att håret sticker till den heta metallen täcker moderna krullningsstrykjärn:

 • Teflon (samma effekt som i kokkärl, det är kortlivat, du kan inte längre använda tång när du tar bort beläggningen och repor);
 • Keramik (det bästa alternativet när det gäller pris / kvalitet, är vänligt med håret, men misslyckas också när det skadas);
 • turmalin (den bästa täckningen för hållbarhet och påverkan på håret, men den dyraste).

Totalt: den gyllene medelektriska beläggningen, och ännu bättre - all-ceramic curling. Men keramiken är bräcklig, den bör behandlas med särskild försiktighet.

Kraft- och temperaturregulator

Från kretsens kraft beror värmehastigheten till önskad temperatur. Det är önskvärt att denna siffra var minst 25 watt.

För att inte brinna ditt hår oavsiktligt, är det bättre att köpa en modell med en temperaturregulator.

 • Maximal temperatur säker för hårkrullning - 200 °. Sådana förhållanden kommer att behövas om de är hygroskopiska, krullning är dåligt hållna.
 • Det optimala läget är 150-170 °.
 • För skadat och färgat hår bör temperaturen inställas till högst 130 °.

Tiden kan varieras beroende på hårets tillstånd, men vid högsta temperaturen är det nödvändigt att hålla strängen på krökningen inte längre än 15 sekunder.

Vad mer att tänka på när du väljer en curling

Det verkar som om det finns dessa tångar och hur många nyanser man väljer... Här är de sista små sakerna som bör beaktas:

 • ljus- eller ljudindikator för krökningens beredskap - tillåter inte att distrahera och förbli utan hår;
 • Klämmans längd - i regel desto större är den, desto bättre pressas strängen, håret är mindre rufflat, krullen är hårdare.
 • stå högt - se om ett varmt krusjärn kommer att "nicka" till ytan där den står
 • ledningen på gångjärnet - kommer att underlätta och göra det trevligt att fuska utan att ta loss kabeln.
 • plug-typ - kontrollera om den är anpassad till europeiska uttag (vital: en vän köpte ett japansk krusjärn och var inte uppmärksam på kontakten - jag var tvungen att leta efter en adapter).

När det gäller tillverkare av högkvalitativa pleyok kan du rekommendera beprövade varumärken BaByliss, Braun, Philips, GA.MA, Moser, Remington (om så har författaren använt det opretentiösa Philips SalonCurl Ceramic i många år).

Hemligheter av vackra lockar

fonder

Beroende på hårets egenskaper (hygroskopisk, snabb öppning eller välhållande curl) och omständigheter är följande alternativ möjliga:

 • Stänk varje sträng med lack, skruva på det på krullet och fixa i slutet alla krullarna med lack.
 • Applicera skum på vått hår, torka det, och vrid endast med tång och fixa med lack.
 • Applicera skummet på vått hår, torka och skruva på utan fixeringslack vid slutet;
 • skruva utan medel, men i änden fixa med lack;
 • fuska alls utan pengar.

Det är viktigt att curl

Curling en sträng från roten, vi kommer att få basalvolymen och curl längs hela längden, twirling från spetsen - jämnt hår på roten och elastisk krullning till slutet.

Strängen på strängen på krullarna kan vara horisontell eller vertikal: i det första fallet erhålls en vanlig krullning, i den andra - en spiralkrullning. Också uppmärksamma krökets riktning, speciellt de strängar som ramar ansiktet, så att det inte finns något otroligt stycke (även om de ibland gör det med ändamål).

Elastiska krullar kan sträckas, kamma och läggas, men först efter det att de har svalnat: en varm krulle bör fastspändas mot håret med ett klämma så att dess form är fast.

Alternativ för curling - en diffusor för volymen, curlers, papilotki, corrugation, pigtails, fusk på järnet (men om detta i följande material).

Det var en så stor fråga hur man väljer ett krusjärn för hår. Vi hoppas att den här guiden hjälper dig att hitta de bästa tangerna som kommer att markera din skönhet med perfekta lockar.Nästa Artikel
Chemerits vs pediculosis: hur man tar bort löss med kemiskt vatten i ett barn?