Hur är dihydrotestosteronnivå associerad med håravfall


Några män och kvinnor börjar förlora håret hårt, även vid pubertet och före puberteten.
Det var det som ledde till att forskare åtgärdar problemet, studerade effekten av hormonerna i reproduktionssystemet på håret. Det visade sig att deras förlust är direkt relaterad till nivån av hormonet dihydrotestosteron.

Vad är orsaken till ett sådant förhållande, och är det möjligt att ändra något?

Vad är dihydrotestosteron

Dihydrotestosteron är ett extremt viktigt könshormon av människokroppen, det bildas på grund av att generationen av testosteron återproduceras.

Det viktigaste hormon som reglerar människans vitala processer, kan kallas testosteron. Dock har endast 10% androgen en verklig effekt. Det återstående testosteronet är i ett inaktivt tillstånd, som befinner sig i cirkulationssystemet. Eftersom det är bunden av globulin - ett speciellt protein som produceras i levern, lider inte kapillärväggarna igenom det.

Aktivt testosteron under sin aktivitet blir dihydrotestosteron och östradiol. Huvudrollen i detta är dihydrotestosteron.

Effekten av hormonet på hankroppen

En sådan stark steroid som dihydrotestosteron har de starkaste ochrogena effekterna, speciellt i embryonala och fostala utvecklingsstadier. Effekten av dihydrotestosteron är mycket starkare än testosterons effektivitet. Den största mängden hormon är närvarande i könsorganens hudvävnader, liksom i hårsäckarna. Under hela livet förändras mängden dihydrotestosteron ständigt.

Hormonets verkan är reglerad:

 1. Bildande och utveckling av manliga könsorgan.
 2. De processer som förekommer i den manliga kroppen under puberteten när det blir en mogen man.
 3. Funktioner av sexuellt liv och erektil funktion.

Ett hormon har en annan kraftfull effekt på andra organ:

 • hårfolliklar;
 • muskulatur;
 • skelettskelett.

Effekt på kvinnokroppen

Dihydrotestosteron är nödvändigt inte bara för män, i kvinnokroppen under dess inflytande:

 • bröstkörtlar utvecklas under pubertalet, hår bildas på kroppen och i skönhetsområdet;
 • bestämd av förekomstperioden vid puberteten.

Det vill säga, under påverkan av hormonet, resulterar i en kvinnas korrekta pubertet.

Manlig hormon överutbud

När en onormal ökning av dihydrotestosteron hos män ökar risken för att utveckla en malign tumör i prostatakörteln på grund av dess hyperplasi. Dessutom bidrar hormonet till förekomsten av androgen alopeci. En fullkomligt frisk man kan plötsligt börja förlora hår, och svampar bildas.

Ytterligare symptom är akne. I händelse av svår akneutslag, bör en man konsultera en specialist för att bestämma nivån på DHT.

Vid överdriven produktion av DHT hos män störs follikelnäringen, de får inte de nödvändiga ämnena, försvagar gradvis och dör. Om du ignorerar problemet börjar intensiv håravfall, kan du gradvis förlora håret.

Hos män som är äldre än 70 år deltar dihydrotestosteron praktiskt taget inte i några processer, dess nivå minskar naturligt.

Brist på DHT hos män

När kroppen inte producerar dihydrotestosteron hos pojkar är puberteten försämrad, och hos män uppstår erektil dysfunktion och sexuell lust minskar tills impotens.

Med brist på DHT i för tidigt ålder kan den unga inte ha hår på ansiktet och kroppen. I en mer mogen ålder genomgår den manliga kroppen feminisering, varifrån håravfall uppträder i hela kroppen.

Androgen överskott hos kvinnor

Om kvinnokroppen producerar en överdriven mängd hormon uppstår sådana problem som:

 • överträdelse av menstruationscykeln fram till menstruationens fullständiga upphörande
 • överdriven hårhårig manlig typ;
 • infertilitet;
 • håravfall
 • utseendet av akne.

Hur hormonhalten är förknippad med skallighet

Ofta är orsaken till skallighet hos både män och kvinnor dihydrotestosteron, vilket är en produkt av testosterons metabolism i kombination med enzymet 5-alfa reduktas.

Hos kvinnor är mängden testosteron något lägre, vilket förklarar den mer vanliga och intensiva skaldetheten hos män. Hos kvinnor, med en ökning av detta hormon, som orsakas av förändringar i hormonnivå, börjar skallet på huvudet. Samtidigt framträder emellertid sekundära manliga tecken - en märkbar fluff på hakan och läpparna, rysning av röst och uttunning av håret på lemmarna. Hos män kan håret falla ut över hela kroppen.

Generellt kan androgen alopeci uppstå på grund av tre anledningar:

 • Ett överskott av dihydrotestosteron i blodet;
 • normala nivåer av DHT, men överdriven känslighet för det från follikeln;
 • Förbättra aktiviteten hos enzymet 5-alfa-reduktas, vilket bidrar till omvandlingen av testosteron till dihydrotestosteron.

Man trodde tidigare att orsaken till androgen håravfall är en ökning av testosteronnivåerna. Studier har dock visat att hårsäckar inte svarar på detta hormon. Dihydrotestosteron, ett hormon härrörande från testosteron, har en negativ effekt.

Under sitt inflytande är folliklar undertryckta. Detta händer genom att DHT kommer in i folliklarna med blod. När lökarna tränger in i cellerna, orsakar hormonet sin dystrofi och gör dem oförmögna att regenerera håret. Som ett resultat håret på huvudet, men bevarat, men blir tunt, färglöst, kort. Gradvis bildas skallighet. Efter tio eller tolv år efter början av alopeci stänger bindväv munnen av follikeln, de kan inte producera jämn fluffhår.

Att fastställa den exakta orsaken till androgen alopeci i början är svårt även för en professionell tricholog. Normalt är testosteron och dihydrotestosteronnivåer hos baldingpersoner vanliga. Följaktligen beror intensiteten av skallighet bara på folliklarnas känslighet för dihydrotestosteron. Men varför har olika människor olika känslighet för DHT?

Forskare har dragit slutsatsen att allt beror på uppförandet av enzymet 5-alfa reduktas - det är detta enzym som omvandlar testosteron till dihydrotestosteron och dess beteende beror på ärftlighet och beror på Sox21-genen, den främsta alopecegenen.

Sox21-genen, som är ansvarig för mottagligheten av follikelreceptorer, överförs på ett intressant sätt: först från far till dotter och från henne till hennes son - som ett resultat erhålls det genom moderns linje. Det vill säga, om bland nära släktingar finns fall av tidig skallighet, så är 90% av skallighet bland efterkommande oundviklig.

Behandling av manlig mage skallighet

Idag har dagens medicin så effektiva metoder mot håravfall som hårtransplantation och laserterapi. Men det här är ett extremt mått, när alla andra tekniker var maktlösa.

Mer vanligt förekommande läkemedelsterapi. De mest effektiva drogerna anses innehålla finasterid och minoxidil.

Finasterid innehåller ett populärt läkemedel som heter Propecia. Användningen är endast tillåten för män. Med regelbunden användning slutar håravfall och tillväxten återupptas.

Minoxidil kan användas som en del av olika läkemedel. Den kan användas av både män och kvinnor. Men kom ihåg att för män bör innehållet av Minoxidil vara ca 5-15%. Läkemedel med lägre koncentration är endast lämpliga för kvinnor. På grund av läkemedelsbehandling, hårrödor stärks, håravfall stannar, bildandet av nya hår stimuleras.

Behandling för kvinnor

Om ökningen av dihydrotestosteronnivåer hos kvinnor (hyperandrogenism) orsakas av vävnadsinkänslighet mot glukos, kan en vanlig lågkarb diet hjälpa till. Hormonal obalans kommer gradvis att återhämta sig naturligt.

I mer avancerade fall används läkemedlet Metformin (Glucophage, Siofor) för att sänka DHT-nivån. Dessutom kan spironolakton (Veroshpiron) användas, vilket undertrycker omvandlingen av testosteron till DHT.

Kvinnor kan också behandlas genom att ta antikonceptionsmedel, till exempel Diane-35, Janine eller Yarina. Om nivån av dihydrotestosteron ökar något, kan "Femoden" förskrivas.

Användbar för att återställa hormonbalansen kan vara te eller avkok av citronbalsam, kamomill, mynta, ivan te, oregano.

En sak att komma ihåg är att om skallighet är resultatet av androgen alopeci, orsakad av det onormala innehållet av dihydrotestosteron, kommer självbehandling inte att ge effekt. Dessutom, om du kör, kan du komma till den fullständiga förlusten av hår.
Behandling måste ordineras av en endokrinolog med beaktande av alla nödvändiga prov och undersökningar.

Funktionerna av dihydrotestosteron i kroppen och konsekvenserna av deras överträdelser

För att ta reda på vilken dihydrotestosteron som är möjligt, ha förstått sina huvudfunktioner i människokroppen.

Ett av de viktigaste manliga könshormonerna är dihydrotestosteron (DHT). Han är ansvarig för väldigt viktiga processer som förekommer i en mans kropp:

 • effektivt arbete i prostatakörteln;
 • korrekt utveckling av inre och yttre genitala organ
 • enhetlig tillväxt av muskelmassa
 • bildning av skelettsystemet;
 • hårväxt;
 • reglerat sexuellt beteende och erektilitet.

Dihydrotestosteron produceras också i honkroppen. Alla manliga könshormoner kallas androgener och produceras i binjurarna. Manliga kvinnliga hormoner är nödvändiga för:

 • metabolism;
 • tillväxt av ben, muskler, hår;
 • reglering av sebaceous och svettkörtlar;
 • bildning av libido.

Avvikelser i produktionen av dihydrotestosteron hos män och kvinnor, både i riktning mot att öka koncentrationen och med en minskning av normen, kan leda till allvarliga kränkningar av aktiviteterna i olika kroppssystem.

Normhormon hos män och kvinnor

För att bestämma avvikelser i utsöndringen av DHT i kroppen används dess reglerande indikatorer. Koncentrationen i blodet bestäms genom att en klinisk analys genomförs, varvid de erhållna värdena jämförs med standarden.

Tabell över normer indikator dihydrotestosteron för män och kvinnor efter ålder:

Minskade hormonnivåer - orsaker, symptom, behandlingsalternativ

Produktionen av DHT i en mans kropp kan minska under påverkan av olika faktorer:

 • dysfunktionell störning hos gonaderna;
 • prostatit;
 • diabetes;
 • tumörer i binjurarna;
 • androgenbrist;
 • i Morris syndrom;
 • hypogonadism - könssjukdomarnas misslyckande.

Du kan uppmärksamma din hälsa och klara test som bestämmer nivån av hormoner när följande symtom uppstår:

 • plötslig håravfall, upphörande av deras tillväxt
 • fetma manifesterad av kvinnlig typ (buken, bröstet, låren);
 • erektil dysfunktion
 • brist på sexuell lust;
 • ökad svettning;
 • minskning i muskelmassa
 • torr hud;
 • trötthet, depression, sömnlöshet;
 • infertilitet.

Traditionellt råder läkare att undersökas i närvaro av minst tre av ovanstående symtom.

Hos pojkar uppvisar låga hormonnivåer följande:

 • brist på muskelmassa
 • långsam hårväxt, deras frånvaro på ansiktet, i armhålorna, ljummen;
 • minskad penis eller dess onormala struktur;
 • kvinnligheten observeras i figuren;
 • oproportionerlig utveckling av benen.

Hur man ökar hormonnivåerna?

Oftast observeras en minskad hormonnivå hos män efter 30-40 år, olika sjukdomar kan provocera detta. Om hormonets utsöndring är mindre än normalt, måste du genomgå en omfattande undersökning för att identifiera mer komplexa patologier. Behandling bör börja med eliminering av den bakomliggande orsaken.

Och för att öka nivån av hormon dihydrotestosteron, kan endokrinologen ordinera en ersättningsbehandling med syntetiska droger som innehåller testosteron.

Omvandling av testosteron till dihydrotestosteron

I androgen-reagerande vävnader ökar testosteronaktiviteten signifikant, och den börjar omvandlas till dihydrotestosteron. Denna process kallas testosteronomvandling. Enzymet 5-alfa reduktas bidrar starkt till denna omvandling genom att tillsätta två väteatomer till testosteronstrukturen, varför hormonet kallas di-hydro-testosteron.

Vid tidpunkten för omvandling förstörs länken mellan testosteron och dihydrotestosteron och en aktiv steroid bildas, vilken har en stark koppling till androgenreceptorer. Det är därför det har en starkare effekt på den manliga eller kvinnliga kroppen.

Varför ett överskott av hormon uppstår

Förekomsten av prostataadenom är den vanligaste orsaken till ökningen av dihydrotestosteron hos män.

I samband med vetenskapliga studier som genomfördes med deltagande av män i åldrarna 25-40 år visade det sig att alla som hade diagnosen prostataenom har ökat dihydrotestosteron.

Som ett resultat av utvecklingen av en godartad tumör i prostatakörtelns vävnader ökar den i storlek och producerar mer hormoner.

Konsekvenser av en onormal ökning av hormonets utsöndring i hankroppen:

 • alopeci, plötslig håravfall
 • uppkomsten av akne;
 • irritabilitet;
 • aggressivt, varmt tempererat beteende;
 • infertilitet utvecklad på bakgrund av testikelatrofi.

Med ökad dihydrotestosteron hos kvinnor reagerar kroppen ganska annorlunda, det finns:

 • ökad hårväxt på ansiktet, kroppen, manlig typ,
 • överdriven svettning
 • ökad utsöndring av talgkörtlarna;
 • metaboliska störningar, och som ett resultat - fetma;
 • en tjej kan känna en ökad sexuell attraktion
 • menstruationscykelns misslyckande
 • ökning av klitorisens storlek och labia.

Om dihydrotestosteron är förhöjt hos kvinnor kan detta indikera allvarliga sjukdomar:

Skälen till ökningen av hormonhalten hos kvinnor:

 • ovarial tumörer;
 • undernäring, fetma
 • tar andra hormonella droger
 • medfödd eller förvärvad patologi av hypotalamusen.

Känslighet för dihydrotestosteron observeras hos kvinnor med typ 2-diabetes.

Hormon blockerare

För att minska nivån av dihydrotestosteron är det nödvändigt att blockera 5-alfa reduktas. Tack vare detta enzym omvandlas testosteron till DHT. Dihydrotestosteron och håravfall är två sammanhängande begrepp, eftersom produktionen av ett enzym beror på hårfolliklarna.

Det är därför, i strid med produktionen av hormon hår faller ut. Läkemedel som föreskrivs för att minska nivån av dihydrosteron kallas 5-alfa reduktasblockerare. De vanligaste är:

Förutom syntetiska droger, för att minska produktionen av hormonet, använd fytoöstrogener:

 • dvärg palmfrukter har fettsyror, hartser och tanniner, vilket minskar hårfollikelns aktivitet.
 • stingnät;
 • rödklöver;
 • sojabönor;
 • alfalfa.

Läkemedel som sänker androgener hos kvinnor

Om dihydrotestosteron är hög hos kvinnor kan den behandlande läkaren ordinera följande läkemedel:

Dessa två droger undertrycker inte bara androgens verkan, men förhindrar deras produktion.

Ofta kan läkare ordinera vissa preventivmedel:

Att minska nivån på hormonläkemedlet är att det rekommenderas att använda dekoktioner av örter:

Hur man tar en analys

För att bestämma nivån av DHT i kroppen är det nödvändigt att donera venöst blod för undersökning. Analys av dihydrotestosteron bör genomföras efter specialutbildning:

 • 1-2 dagar före leverans, drick inte alkohol, lek inte sport och eliminera fysisk ansträngning, drick inte juice, ta inte medicin;
 • 12 timmar innan du donerar blod, ät inte, du får bara dricka rent vatten;
 • rekommenderas att ta på morgonen, från 8 till 11;
 • stress och emotionella utbrott är kontraindicerade;
 • Du kan inte ta analysen efter massage, ultraljud, fysioterapi;
 • att bestämma nivån av dihydrotestosteron hos kvinnor bör undersökas i början av menstruationscykeln, i 2-4 dagar;
 • Det rekommenderas att analysera ytterligare 2-3 gånger. Det är nödvändigt att göra detta på samma klinik, under liknande förhållanden.

Resultaten av analysen är endast avsedda för den behandlande läkaren. Det är strängt förbjudet att självständigt dra slutsatser och välja droger för att öka eller minska hormonets nivå.

Förhållandet mellan dihydrotestosteron och håravfall hos kvinnor

Håravfall och dihydrotestosteronnivåer är direkt relaterade.

Dihydrotestosteron är ett hormon som styr kvinnlig håravfall.

Naturligtvis kan orsakerna till håravfall inte bara hormonella, men oftare tillåter den enkla normaliseringen av hormonbalansen dig att lösa detta problem.

Hormonal bakgrund av en kvinna

Dihydrotestosteron är ett hormon som bildas av testosteronhormonet.

Detta hormon är den främsta orsaken till förlust av vegetation i båda könen, liksom den främsta orsaken till androgen typ av skaldethet hos kvinnor, men under lång tid denna funktion tillskrives testosteron.

När DHT i kvinnornas kropp stiger, samverkar det med glödlamporna. På grund av denna interaktion blir hårsäckarna komprimerade, på grund av vilket hårets tillväxt och allmänna utseende försämras och håravfallet börjar.

Det här är det första skullet, när hårsäckar inte längre utvecklas normalt. Gradvis skalligt huvud täcker huvudets yta.

Efter 10-12 år från sjukdomsuppkomsten blir munnen av glödlamporna täckt med bindväv, därför stannar även spunnen hår på huvudet.

När hormonerna i honkroppen är balanserade och testosteron inte höjs, ökar inte DHT-nivån också.

Ofta kan testen inte visa en ökning av testosteron eller DHT i kroppen, men förlust av vegetation observeras. Varför händer detta?

Manligt hormon i små mängder kan vara närvarande i kroppens kropp, men balans är främst viktigt.

Därför kommer även en liten ökning av hormonet, vilket blir omärkbart genom analys, att leda till en obalans, vilket i sin tur kommer att leda till håravfall hos en kvinna.

Förhållandet mellan hormoner med förlust av vegetation

Vad börjar androgen håravfall:

 • håret blir tunt över hela längden;
 • håravfall börjar från toppen av huvudet och tempel;
 • På det ställe där friskt hår föll ut bildas fluffhår.

Om testosteron och dihydrotestosteron ökas i en kvinnas kropp, kan håravfall också åtföljas av utseendet av sekundära manliga sexuella egenskaper - en grym röst, fluff över läppar, tjock vegetation på extremiteterna.

Experter kallar tre skäl för vilka dihydrotestosteron stör normal tillväxt och utveckling av hår hos kvinnor:

 • en stor mängd dihydrotestosteron i kroppen;
 • mängden dihydrotestosteron i kroppen är normalt, men håret är känsligt för detta hormon;
 • Ökat enzym 5-alfa-reduktas, varför testosteron omvandlas mer aktivt till dihydrotestosteron.

Om orsaken till håravfall är överdriven dihydrotestosteron, normaliserar läkare kvinnornas hormoner och skapar förutsättningar för framgången med ytterligare behandling.

Ofta förvärras terapin av en psykologisk faktor, och det tar mycket mer tid.

Det kvinnliga kön reagerar vanligtvis mycket smärtfritt på förlusten av sitt lyxiga hårhår, vilket inte bidrar till en snabb lättnad från denna sjukdom.

Du bör också vara medveten om att det är omöjligt att helt återhämta sig från alopeci, ditt hår kommer troligen aldrig att vara i sitt ursprungliga tillstånd, men rätt styling och frisyr kommer att gömma eventuella brister.

För att bestämma huruvida hormon testosteron är förhöjd och följaktligen dihydrotestosteron härledd från det, måste du klara test som bestämmer nivån av dessa hormoner i en kvinnas kropp.

Baserat på diagnosdata föreskriver trichologen lämplig behandling.

Huvudsyftet med behandlingen är inte bara att öka mängden hår, men också för att förhindra förlusten i framtiden.

Fallout behandling

Idag erbjuder läkare sådana sätt att lösa detta problem som medicinering, laserterapi och hårtransplantation om andra metoder inte hjälper.

De mest effektiva drogerna som används av moderna läkare är två - Minoxidil och Finasteride.

Finasterid får endast användas av män, dessutom är detta läkemedel inte registrerat i Ryssland.

Minoxidil är ett externt läkemedel som kan användas av både män och kvinnor med tecken på androgen alopeci.

Detta läkemedel slutar håravfall och främjar också framväxten av ny vegetation.

Läkemedlet har en komplicerad effekt på vegetationen: det minskar den negativa effekten av dihydrotestosteron på folliklarna, ökar blodflödet i huvudets hud, aktiverar "vilande" folliklar och sätter dem i en lång tillväxtfas.

Efter att ha använt läkemedlet växer håret tjockare, inte längre sprött.

Sprayer, lösningar, schampon och andra preparat har skapats på grundval av Minoxidil.

Forskare har testat drogen på tusentals volontärer, så det visade sig att det är ganska effektivt i kampen mot det frodiga hårhåret.

Förutom läkemedelsbehandling används laserstrålning med låg intensitet för att återställa hårrocken av kvinnor och män, som även kan användas hemma i form av en laserkam.

I medicinska institutioner används mer kraftfulla installationer, vilket ger en ganska stark effekt.

I fall där läkemedel inte klarar av problemet, erbjuder läkare att genomgå kirurgi för att transplantera sin egen vegetation.

Friska hårsäckar som inte påverkas av DHT transplanteras från occipital och laterala områden av huvudet till de skalliga områdena.

När orsaken till baldness är nervösa nedbrytningar, stress och depression, börjar läkaren vanligtvis behandling med användning av lugnande läkemedel eller lugnande örter.

Om håret faller ut på grund av närvaron av någon annan sjukdom, bör dessa problem lösas först.

Läkare rekommenderar också ofta att använda olika folkrecept för vegetationstab för att behandla alopeci hos kvinnor.

Vanligtvis används masker med burkolja, som gnids i hårrotsarna i ren form eller med tillsats av andra element.

Du kan även använda den här masken: Blött svartbröd blandat med ett ägg och lägg på ditt hår, skölj masken med avkok av nässla eller kamille.

Ett mycket effektivt verktyg för förlust av vegetation hos kvinnor betraktas som lök. Masker från det har en mycket obehaglig lukt, men de har en mycket positiv effekt på hårväxten.

Lök kan hakas eller pressas juice från honom och applicera på huvudet i en halvtimme.

För att avlägsna den obehagliga löksmaken från hårbotten kan du använda senapspulver, citron, äppeläger, som blandas med vatten och sköljs med huvudlösning.

Ökad dihydrotestosteron och håravfall

Vackert och frodigt hår hela tiden betraktades som en symbol för hälsa och sexualitet. Detta gäller inte bara kvinnor, företrädare för en stark hälsa av mänskligheten är mycket snäll mot deras hår.

Håravfall (eller vetenskaplig alopeci) kan bli en verklig tragedi för en person, leda till depression eller andra psykologiska problem.

Vi förlorar hela tiden hela håret - det här är en normal och naturlig process, men nya förekommer i deras ställe. Man tror att vi varje dag förlorar 50-60 hår. Problem med skallighet börjar om håravfall uppstår snabbare än regenerering.

Vårt hår och hårbotten är ett mycket komplext komplex, reglerat av nervsystemet och endokrina system. Både externa och interna faktorer påverkar håret, så det är inte alltid lätt att bestämma orsaken till skallighet. Det kan vara olika sjukdomar, brist på vitaminer, stress, dysbios. Överdriven användning av kosmetika, hårtorkar, strykjärn, exponering för höga temperaturer eller miljöförorening leder ofta till håravfall.

Den vanligaste orsaken till skallighet är dock en obalans mellan könshormoner. Denna form av sjukdomen kallas androgenetisk (eller androgen) alopeci.

Dihydrotestosteron: egenskaper och funktioner

De orsaker som orsakar androgenetisk alopeci är på den genetiska nivån, de är förknippade med effekten på hårsäckarna i en av formerna av det manliga könshormonet - dihydrotestosteron. Manliga könshormoner, inklusive DHT, är närvarande inte bara i hankroppen utan även hos kvinnor, även om deras koncentration är mycket lägre. Den största mängden dihydrotestosteron finns i hårbotten och könsorganen.

Det mesta av testosteron som cirkulerar i blodet är i ett inaktivt tillstånd, det är associerat med specifika blodproteiner - albumin, som syntetiseras i levern. En del av de aktiva molekylerna av testosteron omvandlas till dihydrotestosteron och den andra till det kvinnliga könshormonestradiolen.

Dihydrotestosteron (DHT) är den mest aktiva formen av manlig könshormon testosteron, som bildas i vävnaderna som påverkas av enzymet 5-alfa reduktas. Dihydrotestosteron är mycket mer aktivt associerat med receptorer än testosteron, vilket orsakar dess förbättrade verkan.

DGT är den mest kraftfulla androgenen, den har det starkaste inflytandet på den fysiska utvecklingen hos en man, bildandet av sekundära sexuella egenskaper, sexuellt beteende och erektil funktion. Det bestämmer människornas fysiska utveckling under puberteten. Detta hormon är särskilt viktigt för den normala utvecklingen av skelettmuskler och ben.

Hos kvinnor påverkar dihydrotestosteron utvecklingen av bröstkörtlarna, bestämmer utseendet på håret på kroppen, detta hormon är involverat i puberteten hos flickan.

Det kan sägas att testosteron är en protohormon som omvandlas till aktiv form (dihydrotestosteron) utanför könkörtlarna. I den manliga kroppen är denna omvandling mest aktiv i prostatakörteln.

Dihydrotestosteron är ett ämne som är avgörande för vår kropps normala funktion, men dess stora mängd hotar med allvarliga problem.

Androgenetisk alopeci: patologiska mekanismer

Hårfolliklar och hårbotten är områden som innehåller stora mängder dihydrotestosteron, även hos en frisk person. Därför leder överdriven koncentration av detta hormon till håravfall. Det tränger in i follikelns celler och orsakar dystrofi, hårets näring är störd, vilket leder till förlusten.

Mängden hår minskar, det försvagas, blir kort och förlorar färg. Efter en tid bildas skallighet. Oftast har män över 40 år lider av denna form av alopeci.

Förutom mängden hormoner i blodet påverkas denna process också av hårfollikelcellernas känslighet för dihydrotestosteron. Det orsakas genetiskt, oftast överförs via moderlinjen (mer än 70%). Om du har släktingar som lider av köld är sannolikheten för sådana problem kraftigt ökad.

Hårfollikelarnas känslighet för könshormoner beror starkt på 5-alfa-reduktas aktivitet, vilket orsakas av Sox21-genen. Ofta kallas det för huvudgenskallet. Det är han som ansvarar för känsligheten hos glödlamporna till könshormoner.

Hos kvinnor är höga nivåer av DHT i blodet ofta förknippade med nedsatt funktion av de inre organen: binjurarna, leveren och nervsystemet.

Att öka mängden dihydrotestosteron i blodet påverkar inte bara hårets tillstånd. Denna patologi följer ofta med andra manifestationer. Förutom håravfall kan män utveckla hudsjukdomar (akne). Ett överskott av DHT orsakar en ökning i prostatakörteln, vilket kan leda till adenom eller cancer i detta organ.

Inte alla områden i hårbotten hos en man utsätts för samma effekter av dihydrotestosteron. Det påverkar praktiskt taget (eller påverkar mindre) håret som ligger på baksidan av huvudet eller templet. Därför förlorar män sina hår i första hand på pannan och kronan.

Hos kvinnor leder ett överskott av dihydrotestosteron också till utvecklingen av allvarliga patologier: det kan orsaka utseendet på manlig kroppshår, störa menstruationscykeln, förändra tonfallet eller leda till bildandet av akne på huden. Running fall hotar infertilitet.

behandling

Att öka mängden dihydrotestosteron är ett allvarligt problem. Därför, efter utseendet av de första symptomen, bör du söka medicinsk hjälp.

För korrekt diagnos av androgenetisk alopeci utförs analysen av dihydrotestosteron, den kliniska bilden av sjukdomen och historien beaktas också.

Idag används för behandling av skallighet orsakad av ett överflöd av könshormoner två typer av behandling: läkemedelsbehandling och hårtransplantation. Den senare metoden används som en sista utväg.

Det finns två droger som är officiellt accepterade i Europa (European Medicines Agency) och USA: Minoxidil och Finasteride.

Minoxidil är ett läkemedel för extern användning (spray, lösning eller skum). Finasterid rekommenderas endast för män.

Transplantation av ens eget hår är en kardinal metod för att lösa denna fråga, som används i extrema fall om inget annat förblir. Folliklar från occiput och tidsområden (androgenoberoende zoner) transplanteras till problemområden där fullvuxet hår växer från dem.

En annan metod för behandling av androgenetisk alopeci är exponering för hårbotten med lågintensiv laserstrålning. Det bör sägas att endast kraftfulla kliniska emittrar är effektiva för behandling. Laserkamrar och -apparater, som ofta annonseras under de senaste åren, är praktiskt taget värdelösa.

Med en ökning av mängden DHT i blodet måste män uppmärksamma tillståndet på prostatakörteln, vars sjukdomar åtföljer denna patologi.

Dihydrotestosteron och håravfall, orsaker och behandling av alopeci

Trichologists är väl medvetna om en sådan sak som dihydrotestosteron och dess relation till håravfall.

De flesta människor vet inte ens att det är förhöjda nivåer av testosteron bidrar till skallighet. Du måste förstå vad som föregår denna sjukdom och hur man hanterar det.

Ett hormon som påverkar håravfall?

Testosteron är ett viktigt hormon. Det är ansvarigt för kroppens vitala processer. Dihydrotestosteron bildas från testosteron. Hur händer detta?

En viss mängd testosteron lagras i cirkulationssystemet i ett inaktivt tillstånd. I processen av vital organisms aktivitet omvandlas hormonet till dihydrotestosteron.

Modern medicin har visat att dihydrotestosteron påverkar hårsystemet, vilket hämmar det. I de flesta fall är det detta hormon som orsakar irreparabel skada på hårsäckarna.

Men glöm inte att det här problemet kan associeras med andra omständigheter, till exempel:

 • nervös stress;
 • bERIBERI;
 • överförde nervösa chocker;
 • ohälsosam diet;
 • dålig ekologi och saker.

Medicinsk praxis har visat, om du tar in normal testosteron, i det här fallet slutar hårstoppet omedelbart. Dihydrotestosteron behöver testosteron, för utan den senare är syntesprocessen inte möjlig. Hormonet kan leda till skallighet, - både män och kvinnor.

Förhöjda nivåer av dihydrotestosteron påverkar hårrödorna, vilket är anledningen till att de första tecknen på förlust först bör uppmärksamma detta hormon.

Det är karakteristiskt att frågan om dihydrotestosteron och håravfall hos kvinnor har mer sällsynta fall, och verkningsmekanismen uppträder vid androgenalopecienivå, vilket leder till skallighet. I den manliga halvan av befolkningen är orsaken till håravfall en ökning av nivån av hormonet i blodet. Om du märker förekomsten av ett problem i ett tidigt skede, vars orsak var en ökad nivå av hormonet, är det i detta fall mycket lättare att hantera sjukdomen.

Läs mer om graden av FSH hos kvinnor här.

På obalansen av luteiniserande hormon, läs här.

Androgen alopeci

Om hormonet produceras i dubbeldos, uppträder den så kallade androgena alopeci. Hårpärlor komprimeras under hormonets tryck, så att håret svagar, växer dåligt och så småningom dör. Baserat på detta kan vi dra slutsatsen att testosteron i sig och dess derivat inte tillåter hårlampan att utföra sina funktioner.

Det är väldigt lätt att märka de första symptomen på androgen alopeci hos kvinnor eftersom, förutom bala fläckar på huvudet, i de flesta fall observeras akne i ansiktet, hårhåren i händerna och svettningen ökar och antenner börjar växa på överläppen.

I sig kan testosteron inte gå in i dihydrotestosteron, det borde fungera som en nudge.

Vanligtvis kan detta uppstå på grund av följande faktorer:

 • binjur och sköldkörtel dysfunktion;
 • tar olika hormonella preventivmedel
 • stressiga situationer.

Det är viktigt att veta att även med en normal testosteronnivå kan håravfall börja. Detta beror på det faktum att kvinnor är särskilt känsliga för att öka detta hormon.

Symptom på dihydrotestosteronalopeci

Det är viktigt att känna till de första tecknen som uppträder när det finns ett överskott av dihydrotestosteron, eftersom det här kommer att bidra till att bestämma förekomsten av ett problem och börja behandla tidigt.

Så, effekten av skallighet på grund av ökad testosteron åtföljs av följande symtom:

 • hår försvagas över hela längden, blir skört och tunt;
 • De vanligaste zonen av skallighet är från toppen av huvudet till de tidiga lobes områdena.
 • i stället för förlorat hår växer ner.

Som tidigare nämnts kan kvinnorna, förutom dessa symptom, uppleva akne i ansiktet, ökad hårighet på armar och ben, närvaron av små antenner ovanför överläppen. De första symptomen, som indikerar en ökad nivå av testosteron, är ganska lätta att känna igen, alla kommer att klara det. Det är mycket viktigt att omedelbart svara på dem och söka hjälp från en högt kvalificerad specialist.

behandling

Vid det första skedet av undersökningen utför han en visuell inspektion och tar alla nödvändiga analyser. Dessa åtgärder kommer att bidra till att ge en mer noggrann analys och bestämmer därför den mest effektiva behandlingen.

Om undersökningsdata bekräftar att skallighet beror på hormonell obalans i kroppen, kommer patienten att behöva genomgå ytterligare undersökningar av gynekolog, urolog och endokrinolog.

Först och främst rekommenderar trichologen att man testar testosteronnivåer i kroppen, eftersom en förhöjd nivå av detta hormon är den vanligaste orsaken till skallighet. Dessutom räknar en erfaren läkare antalet hår i det drabbade området i hårbotten och uppskattar antalet epitel. Denna procedur måste utföras för att bestämma nivån av alopeci.

Förutom hormonella läkemedel föreskriver doktorn i de flesta fall:

 • användningen av lotion för håråterställning, användning av naturliga schampon och masker;
 • Dekoktioner av örter för gnidning i det drabbade området
 • kompresser och salvor för att stärka hår och rötter
 • iakttagande av en användbar diet
 • undvika dåliga vanor som alkohol och rökning.

Samtidigt bör man inte glömma ofta i frisk luft, det är nödvändigt att följa de rekommenderade temperaturförhållandena och att vara engagerade i egen träning.

I allvarliga fall behandlas manlig och kvinnlig skallighet genom hårtransplantation, såväl som genom laserterapi. Dessa extrema åtgärder tillämpas emellertid bara när alla andra sätt att återställa normal hårväxt inte var effektiva.

På korrekt leverans av blod för kalcitonin, läs länken.

För behandling av manliga mallar skall de vanligaste läkemedlen innehålla Minoxidil och Finasteride. Den senare finns i ett populärt läkemedel som heter "Propecia". Det är värt att betona att användningen av detta läkemedel endast är tillåten för män. När det tas regelbundet, slutar håravfallet och hårsäckarna börjar återhämta sig.

Minoxidil, som ett medel för att återställa hår med förhöjd testosteron, kan ordineras för kvinnor. Man bör emellertid komma ihåg att för män bör innehållet av Minoxidil i läkemedlet ligga i nivå med 6-15%. Läkemedel med en lägre koncentration av Minoxidil är lämpliga för kvinnor.

Behandling för kvinnor kan vara begränsad till den vanliga lågkarb dieten. Detta kommer att bidra till att återställa den naturliga hormonella obalansen.

I mer avancerade fall kan en kvinna förskrivas Metformin.

Det är värt att komma ihåg att självbehandling av sjukdomen inte kommer att ge resultat. För androgen alopeci är ett brådskande behov att kontakta en erfaren specialist som ska utföra de nödvändiga testen och förskriva den mest effektiva terapin med användning av droger.

I alla fall, när mer än hundra hår faller ut per dag, i 99% finns det alopeci. Att känna igen en ökad nivå i kroppen av testosteron och dihydrotestosteron är inte svår även för en specialist. Det är mycket viktigt att uppmärksamma de första symptomen, som verkar ganska akut och vidta lämpliga åtgärder omedelbart.

Dihydrotestosteron och håravfall

Om i ett nötskal, de skyldige akne, fet hud och hår, med deras efterföljande förlust och oönskade vegetation på kroppen är nästan alltid androgener - manliga hormoner. De produceras överdrivet, och under enzymets verkan omvandlas 5-alfa reduktas till dihydrotestosteron (DHT). Han orsakar i sin tur synlig skada på ögat.

Höga androgenhaltar orsakar fet hud, akne, fettförtäring i buken, fet hår (seborré) och leder också till håravfall. Virkningen av androgener förbättras av vissa enzymer, såsom 5-alfa reduktas, vilket bildar en biologiskt aktiv form av testosteron, dihydrotestosteron (DHT). Förändringar i vårt utseende är associerade med den aktiva formen av könshormoner. De flesta kötthormonerna i blodet är bundna av ett speciellt protein - globulin som binder könshormoner. Det bundna hormonet är inaktivt, medan det fria är aktivt och uppfyller alla dess funktioner. Bindning upp.

Metformin (siofor, glucofaz) Doseringsschema: Den initiala dosen är 500 mg per dag i en vecka. Varje nästa vecka ska dosen ökas med 250-500 mg, vilket ger kroppen tid för missbruk. Terapeutisk dos för hormonell återhämtning är 1500 mg per dag. I genomsnitt rekommenderas 1500-3000 mg per dag, beroende på viktkategori och graden av framsteg hos IR och GI. Det är bäst att samråda med en tänkande läkare. De första dagarna kan vara deprimerade, undertryckta aptit, illamående och intestinal upprördhet. Dessa symtom passerar med.

Om i ett nötskal, de skyldige akne, fet hud och hår, med deras efterföljande förlust och oönskade vegetation på kroppen är nästan alltid androgener - manliga hormoner. De produceras överdrivet, och under enzymets verkan omvandlas 5-alfa reduktas till dihydrotestosteron (DHT). Han orsakar i sin tur synlig skada på ögat.

Flickor, som nyligen fått resultatet av hormoner, är 17-OH-progesteron förhöjd. Min G. sa att han skulle dricka "manlig" ProstoSabal från 1 DPO till början av M. (läkaren är mycket kompetent, avdelningschef med många års erfarenhet). Jag bestämde bestämt att läsa om denna info. Naryla mycket och i allmänhet är alla bra. Här bifogar jag en artikel, kanske det hjälper någon. Sänka manliga hormoner med örter. Androgener är det gemensamma, kollektiva namnet för en grupp steroidhormoner som produceras av kökkörtlarna (testiklar hos män och äggstockar hos kvinnor) och binjurskortet och har egenskapen hos.

Vad är det Sedan 1990 har PCOS uppfattats ha oligomenorré eller amenorré i kombination med klinisk eller laboratoriekemisk hyperandrogenes, liksom förekomst av andra sjukdomar i hypofysen, binjurarna och äggstockarna. Fakta om polycystiskt, som gav syndromets namn, bestäms endast hos 70% av patienterna. Kvinnor klagar oftast på hirsutism, misslyckande vid planering av graviditet och fetma (fetma). I de flesta fall har patienter en överträdelse av insulinmetabolism (insulinresistens), som kombinerar PCOS med det metaboliska syndromet (typ 2-diabetes, arteriell hypertoni, nedsatt fettmetabolism, ateroskleros). Sålunda.

Växtantandrogener och fytoöstrogener Ända sedan Hippokrates och Avicenna-dagarna var det känt att använda ett antal växter och grönsaker rik på fytoöstrogener som preventivmedel eller omvänt fertilitetsstimulanser.

Artikeln är mycket stor och detaljerad. Jag bestämde mig för att hålla den i min dagbok för att uppdatera min kunskap.

Hypothyroidism är ett kliniskt syndrom som orsakas av en ihållande brist på sköldkörtelhormon (sköldkörteln) i kroppen. Detta är en av de vanligaste endokrina sjukdomarna. Hos kvinnor är hypothyroidism diagnostiserad 6 gånger oftare än hos män. Den övergripande förekomsten av primär manifest hypothyroidism hos befolkningen är 0,2-2%, subklinisk - ungefär 7-10% bland kvinnor och 2-3% bland män. I gruppen äldre kvinnor kan förekomsten av alla former av hypothyroidism nå mer än 12%. Andelen sekundär hypothyroidism står för högst 1%. Förekomsten av hypothyroidism är 0,6-3,5 per 1000 populationer per år.

Artikeln är mycket stor och detaljerad. Jag bestämde mig för att hålla den i min dagbok för att uppdatera min kunskap. Vad är det Sedan 1990 har PCOS uppfattats ha oligomenorré eller amenorré i kombination med klinisk eller laboratoriekemisk hyperandrogenes, liksom förekomst av andra sjukdomar i hypofysen, binjurarna och äggstockarna. Fakta om polycystiskt, som gav syndromets namn, bestäms endast hos 70% av patienterna. Kvinnor klagar oftast på hirsutism, misslyckande vid planering av graviditet och fetma (fetma). I de flesta fall har patienter en överträdelse av insulinmetabolism (insulinresistens), som förenar.

All infa om PCOS, eftersom jag har en sådan diagnos, letar jag efter alla behandlingsmetoder. Vad är det? Sedan 1990 har PCOS uppfattats ha oligomenorré eller amenorré i kombination med klinisk eller laboratoriekemisk hyperandrogenes, liksom förekomst av andra sjukdomar i hypofysen, binjurarna och äggstockarna. Fakta om polycystiskt, som gav syndromets namn, bestäms endast hos 70% av patienterna. Kvinnor klagar oftast på hirsutism, misslyckande vid planering av graviditet och fetma (fetma). I de flesta fall har patienter en överträdelse av insulinmetabolism (insulinresistens), som förenar.

Sedan 1990 har PCOS uppfattats ha oligomenorré eller amenorré i kombination med klinisk eller laboratoriekemisk hyperandrogenes, liksom förekomst av andra sjukdomar i hypofysen, binjurarna och äggstockarna. Fakta om polycystiskt, som gav syndromets namn, bestäms endast hos 70% av patienterna. I de flesta fall upplever patienterna en överträdelse av insulinmetabolism (insulinresistens), som kombinerar PCOS med metaboliskt syndrom (diabetes av den andra typen, hypertoni, nedsatt fettmetabolism, ateroskleros, funktionsnedsättning, ateroskleros).. Således kvinnor med PCOS.

infa igen för dig själv. hämtad här http://www.babyblog.ru/community/post/conception/1321251

Svar på alla frågor om SPKYaolga 7 november, 23: 08Metformin (siofor, glukofag) Doseringsregimen: Den initiala dosen är 500 mg per dag i en vecka. Varje nästa vecka ska dosen ökas med 250-500 mg, vilket ger kroppen tid för missbruk. Terapeutisk dos för hormonell återhämtning är 1500 mg per dag. I genomsnitt rekommenderas 1500-3000 mg per dag, beroende på viktkategori och graden av framsteg hos IR och GI. Det är bäst att samråda med en tänkande läkare. För de första dagarna kan du uppleva depression, undertryckt aptit, illamående och tarmsyndrom.

http://www.my-bt.ru/talk/post10212.html Manliga könshormoner, deras överskott och kvinnokroppen Dr. Elena Berezovskaya

Jag bestämde mig själv, för jag hade länge kämpat med det här syndromet, jag lärde mig en hel del bara nu, tyvärr. Vad är det Sedan 1990 har PCOS uppfattats ha oligomenorré eller amenorré i kombination med klinisk eller laboratoriekemisk hyperandrogenes, liksom förekomst av andra sjukdomar i hypofysen, binjurarna och äggstockarna. Fakta om polycystiskt, som gav syndromets namn, bestäms endast hos 70% av patienterna. Kvinnor klagar oftast på hirsutism, misslyckande vid planering av graviditet och fetma (fetma).

All infa om PCOS, eftersom jag har en sådan diagnos, letar jag efter alla behandlingsmetoder. Vad är det? Sedan 1990 har PCOS uppfattats ha oligomenorré eller amenorré i kombination med klinisk eller laboratoriekemisk hyperandrogenes, liksom förekomst av andra sjukdomar i hypofysen, binjurarna och äggstockarna. Fakta om polycystiskt, som gav syndromets namn, bestäms endast hos 70% av patienterna. Kvinnor klagar oftast på hirsutism, misslyckande vid planering av graviditet och fetma (fetma). I de flesta fall har patienter en överträdelse av insulinmetabolism (insulinresistens), som förenar.

Herbal antiandrogener och fytoöstrogener Den vanligaste gruppen av örter som innehåller fytoöstrogener är ämnen som är nära åtgärd för kvinnliga könshormoner. Närmast släkting i vår östrogen kallas estron, som "lever" i datum och granater. Fytoöstrogener är extremt rik på grön majs, rödklöver, humle, bönor, flingor, citrusfrukter, spenat, morötter, broccoli, linser, solrosfrön, skinn av röda druvor, äpplen. Dessutom konsumerar vi dem tillsammans med olivolja, karamell, sojabönor, sesam och linolja. Ett vanligt problem med tjejer och kvinnor i vår tid är en ökad androgenhalt, manliga hormoner (c.

Herbal anti-androgener 09/29/2010 http://agideliya.com/kak-stat-uxozhennoj/rastitelnye-antiandrogeny/ För att bättre förstå varför du behöver ta växtbaserade anti-androgener - läs min post "Den främsta orsaken till kvinnlig försummelse." Om i ett nötskal, de skyldige akne, fet hud och hår, med deras efterföljande förlust och oönskade vegetation på kroppen är nästan alltid androgener - manliga hormoner. De produceras överdrivet, och under enzymets verkan omvandlas 5-alfa reduktas till dihydrotestosteron (DHT). Han orsakar i sin tur synlig skada på ögat. Uppgifter av växtantandrogener: - Normalisera hormoner - minska onödigt.

Artikeln är mycket stor och detaljerad. Jag bestämde mig för att hålla den i min dagbok för att uppdatera min kunskap. Vad är det Sedan 1990 har PCOS uppfattats ha oligomenorré eller amenorré i kombination med klinisk eller laboratoriekemisk hyperandrogenes, liksom förekomst av andra sjukdomar i hypofysen, binjurarna och äggstockarna. Fakta om polycystiskt, som gav syndromets namn, bestäms endast hos 70% av patienterna. Kvinnor klagar oftast på hirsutism, misslyckande vid planering av graviditet och fetma (fetma). I de flesta fall har patienter en överträdelse av insulinmetabolism (insulinresistens), som förenar.

Nu Foods, Palm Seed Extract, 160 mg, 120 gelatin kapslar. som idag hela dagen kan köpas till ett speciellt pris på 290 rubel. för 120 kapslar i en burk. De säger att palmträd serenoa är en av Indiens mest favoritplantor, ja det är indianerna - representanter för det manliga kön. Med hjälp av bären och kärnan i stammen på detta palmträd kämpade indianerna för sin mans hälsa. Vare sig de vann i denna kamp eller inte, kommer vi aldrig att veta, men det är möjligt att ge en rationale för denna teori.

Om i ett nötskal, de skyldige akne, fet hud och hår, med deras efterföljande förlust och oönskade vegetation på kroppen är nästan alltid androgener - manliga hormoner. De produceras överdrivet, och under enzymets verkan omvandlas 5-alfa reduktas till dihydrotestosteron (DHT). Han orsakar i sin tur synlig skada på ögat. Uppgifter av växtantandrogener: - normalisera hormoner - minska överdriven testosteronproduktion - blockera produktionen av 5-alfa reduktas och omvandling av testosteron till DHT - öka nivået av globulin som binder könshormoner - sänka nivån.

Parachute Therapie är resultatet av 6 års forskning av indiska forskare. De lyckades få en unik formel som återupplider skadade hårsäckar. Som ett resultat stannar den intensiva fallouten, "sovande" håret kommer till liv igen.

Tjejer, hej alla! Jag föreslår att köpa innovativa medel KAREPROST, med hjälp av vilken du kommer att bli en glad ägare till dina egna tjocka och långa ögonfransar! Jag blev redan den! Resultatet är synligt efter 3 veckors korrekt användning! 100% original direkt från Indien!

Flickor, håret är fruktansvärt (((Nu går huden genom håret ((jag går runt doktorn i en månad - jag var hos gynekologen, endokrinologen, dermatologen, terapeuten. Blodtest är vanliga, sköldkörteltest är normalt. Inte normalt) endometrios, progesteronbrist.) Gynekologen föreskrev dufaston för att normalisera nivån av progesteron. Men jag skickade inte gynekologen för test! SDA Vat.

16 oktober 2015 I mitten av cykeln gavs en del av hormonerna - östradiol ökade till -350 pg / ml och dihydrotestosteron - 900 pg / ml. De är markerade med fetstil i resultaten. dvs Blir både kvinnliga och manliga hormoner ökat samtidigt? Om estradiol... det mest feminina hormonet, bildar en figur och allt som... från beskrivningen på Internet. Jag har 0 bröststorlek (kanske 0,5?), Hela mitt liv har jag varit. Alltid trodde att bröststorleken beror på nivån på kvinnliga hormoner. Och jag trodde att dessa kvinnliga hormoner minskades i mig och ökade sedan. Om dihydrotestosteron-male.

Om i ett nötskal, de skyldige akne, fet hud och hår, med deras efterföljande förlust och oönskade vegetation på kroppen är nästan alltid androgener - manliga hormoner. De produceras överdrivet, och under enzymets verkan omvandlas 5-alfa reduktas till dihydrotestosteron (DHT). Han orsakar i sin tur synlig skada på ögat. Uppgifter av växtantandrogener: - normalisera hormoner - minska överdriven testosteronproduktion - blockera produktionen av 5-alfa reduktas och omvandling av testosteron till DHT - öka nivået av globulin som binder könshormoner - sänka nivån.

Det finns ett antal vitaminer och spårämnen som hjälper till att normalisera insulin- och androgennivåer och minska testosteronproduktionen. Dessa inkluderar B-vitaminer, D-vitamin, magnesium, zink, krom, kalcium och selen. Zink är ett spårelement som förhindrar omvandling av testosteron till aktiv form (DHT) och normaliserar därmed talgkörtlarna och stoppar håravfall. Resultatet är märkbart först efter 3 månader, men forskning säkerställer att de kommer. Vitamin B6 (pyridoxin) - deltar i metabolismen av steroidhormoner, vilket minskar känsligheten för testosteron, gör farligt östradiol till säkert.

Sänka manliga hormoner med örter. Androgener är det gemensamma samlingsnamnet för den grupp av steroidhormoner som produceras av könkörtlarna (testiklar hos män och äggstockar hos kvinnor) och binjurskortet och har förmågan att orsaka androgenes i vissa koncentrationer, kroppens virilisering - utvecklingen av manliga sekundära sexuella egenskaper - i båda könen. Androgenerna innefattar testosteron, 17-OH-progesteron (aka oxyprogesteron), DHEA-sulfat. Om källan till förhöjda androgener är binjurarna finns en hög nivå av 17-hydroxiprogesteron (17-OP) och / eller dehydroepiandrosteron (DEAS) i blodet. Om dessa hormoner är förhöjda eller över.

Sänka manliga hormoner med örter. Androgener är det gemensamma samlingsnamnet för den grupp av steroidhormoner som produceras av könkörtlarna (testiklar hos män och äggstockar hos kvinnor) och binjurskortet och har förmågan att orsaka androgenes i vissa koncentrationer, kroppens virilisering - utvecklingen av manliga sekundära sexuella egenskaper - i båda könen. Androgenerna innefattar testosteron, 17-OH-progesteron (aka oxyprogesteron), DHEA-sulfat. Om källan till förhöjda androgener är binjurarna finns en hög nivå av 17-hydroxiprogesteron (17-OP) och / eller dehydroepiandrosteron (DEAS) i blodet. Om dessa hormoner är förhöjda eller över.

Artikel om produkter Beställ hemprodukter och få en rabatt på 26% + online-registrering på företagets hemsida Rimma Korneeva: Cosmeceutics är inte ett läkemedel, men kosmetika, det måste förstås klart. Det kan användas som ett extra botemedel mot en klart ordinerad terapi av en läkare, till exempel. Och i fall där du behöver en snygg och effektiv vård. Cosmeceuticals kan hjälpa till att snabbt hantera ett allvarligt problem. Du kan rätta ditt tillstånd före ditt besök till läkaren, till exempel för att ta bort rent visuella manifestationer av allvarliga problem. "Faberlic Country": Vilka problem kräver intervention av cosmeceutical.Nästa Artikel
Kanel och honung - en närande cocktail för lättare hår