Lätt att kamma hår hemma: Hårvårdstips


De kvinnor som är glada ägare till långt hår står ständigt inför kammarens problem. Hår med olämplig vård börjar bli mycket förvirrad, och kammar dem på morgonen blir hårt arbete. Varför detta händer och hur man bryr sig om långt hår kommer du att lära av vår artikel. Enkel kamning av hår är inte en saga, men resultatet av korrekt vård.

Varför är håret trasslat?

Det finns många anledningar till detta. Låt oss börja med det vanligaste - gnidande håret mot kläder. I kontakt med kläder blir håret tunnare och börjar riva och klibba. Denna situation förvärras av vanan att vrida hårsträngar i dina händer och samla dem med gummiband och barrettar. Även om den senare inte kan fly. Också ihopfallet hår kan indikera att håret är extremt försvagat och till och med för din hälsa. Vid användning av hårfrisörer, styling och hårfärgsprodukter, torkar de och tunna. Hårets ändar börjar splittra och som ett resultat bildar knutar på håret. Brist på vitaminer är också en orsak till torrt och sprött hår. Så vi räknade varför håret är förvirrad. Vad man ska göra för att återställa håret är dess tidigare släthet och silkighet? Det finns flera sätt att göra detta.

Grundläggande regler för hårvård

Om ditt hår är ständigt förvirrat måste du följa vissa regler för att inte förvärra situationen. Först måste du trimma hårets ändar. Var inte rädd för sax - efter en liten hårklippning börjar håret växa snabbare. Och om detta inte är gjort fortsätter de att stratifiera.

För en tid glömmer du hårtorken. Varmtorkluft medför bara skador på ditt hår. Undvik frekvent användning av hårfärg. Om du har möjlighet att inte utsätta hårfärgen är det bättre att göra det. Eftersom färgen förstör håret, vet de allt.

Efter shampooing, var noga med att använda hårbalsam.

Borsta ditt hår så ofta som möjligt. Huvudmassage stimulerar tillväxten, och konstant polering med hårborste gör dem mer direkta och släta. Välj rätt kam. Det är bäst att använda trä - det skadar inte håret. Om kammen är gjord av annat material, var uppmärksam på dess tips - de måste avrundas.

Hår restaurering masker

Trots det faktum att butikshyllorna är fulla av ett överflöd av hårvårdsprodukter har effektiviteten hos traditionell medicin inte blivit avbruten. Så det är mycket bättre att förbereda hårmaskar själv. Slät hår hemma kan erhållas med hjälp av följande verktyg.

Äggmask för hår

För att göra det, blanda äggulor med några skedar mjölk och applicera denna blandning på rent hår. Under masks exponering kammade håret noga så att näringsblandningen fördelas jämnt över varje hår. Efter tio minuter kan blandningen tvättas bort.

Persikermask

Bli inte förvånad, men persika är en bra hårvårdsprodukt. För att förbereda en fruktmask, en mogen, stor persikashopp i en homogen massa, tillsätt en sked mjölk och applicera fruktpuré i ditt hår. Wrap hår i en film och håll masken i cirka fem minuter.

Kefir mask

Och den här masken behöver inte ens förberedelse. Tillräckligt för att bada ditt hår i tjock yoghurt och hålla ett tag. Efter så kommer håret att bli mjukt och lättsamt. Om samma effekt ger en mask av tomatmassa.

Hårskyddssprutor

Ett underbart verktyg för lätt kamning av hår - hemlagade sprayer. Alla komponenter i dessa sprayer är lättillgängliga och finns oftare i köket hos varje hemmafru.

Citron spray

För att göra en citronspruta behöver du ett glas vatten och en citron. Blanda citronsaft och vatten i en kastrull och sätt på elden. Värm upp det tills halva vattnet har kokat bort. Därefter måste den svalna, filtrera och häll i en flaska med en spray. Du kan använda denna spray före kamning eller innan du torkar håret med en hårtork.

Medicinsk örtspray

Ditt hår kommer tack och lov att svara på en sådan gåva. Spray gjord av avkok av medicinska örter kommer avsevärt att förbättra ditt hårs tillstånd. Som ett resultat kommer de att vara lätta att kamma och ser påfallande friska. För att göra ett glas av den här sprayen behöver du kamomillblommor, näsblad, blommor och blad i serien, grönt te och all nödvändig olja. Ta en tesked av var och en av örterna, täck med rätt mängd vatten och simma på låg värme i ungefär tjugo minuter. I den kylda buljongen tillsättes några droppar av vilken olja som helst och häll vätskan i sprayflaskan. Applicera denna spray efter varje tvätt.
Hår.

Äggspray

Äggspray garanterar lätt kamning. Dess enda nackdel är att den kan lagras i högst fyra dagar och sedan i kylskåpet. Men när det gäller effektivitet överträffar den många dyra hårvårdsprodukter. För dess förberedelse behöver du två äggulor, två skedar med skägg och olivolja och lite kokt vatten. Blanda oljorna och äggulorna och späd dem med kokt vatten till ett flytande tillstånd. Spray redo! Innan användningen av näringskompositionen måste vara väl perebaltyvat. Därefter sprutar sprayen längs hela längden av håret och behandlar hårroten speciellt bra. Efter en halvtimme kan blandningen tvättas av med varmt vatten och ett mildt schampo.

Behandling av torra hårändar

Behandling av torra hår tips folk remedies ger en fantastisk effekt. Håret ser välskötta och friska, lätta att kombinera och skina. Mest vanligen används för behandling av oljemaskor för hår. Den enklaste versionen av en sådan mask är att blanda i alla proportioner alla hälsande vegetabiliska oljor. Till exempel burk, ricinus, mandel, havtorn, linfrö. Denna blandning ska dräneras i en burk med ett tätt lock och förvaras i kylskåpet.

Applicera denna oljebalm till ändarna av håret några timmar innan du tvättar håret. Och du kan lägga lite olja på de rena, våta ändarna av håret och lämna dem utan att skölja.
Du kan också göra svårare vid beredningen av masken:

Masken av burdockolja och aloejuice

För dess förberedelse måste du blanda en matsked med burdockolja och tre skedar aloejuice. Denna blandning är nödvändig för att smörja hårets spetsar, isolera med en plastlock och hålla ett par timmar. Skölj sedan med varmt vatten och mild schampo.

Mandelolja med honung och äggula

För att göra det måste du ta honung (en matsked), äggula och mandelolja (en tesked). Blanda alla ingredienserna. Applicera på håret och håll i ca en timme. Det kan vara lite mer. Värm alltid masken med plast och en handduk. Mandelolja kan ersättas med någon annan läkande olja.

Från den här artikeln lärde du dig om effektiva folkmedel för hårvård. Med dessa verktyg är det inte svårt att lätt kamma hår. Använd de recept vi delar med dig och ditt hår kommer att vara avundas av andra kvinnor.

Spray för hår. Vilket är bättre att använda, hur man ansöker, hur man gör det själv hemma med havsalt, fuktgivande, värmeskärmning, för torrt hår och lätt kamning

Moderna sprayer utför en skyddande roll, underlättar kamning, tillåter inte hår att förföras. Kosmetiska märken producerar produkter för att skydda håret med en annan handlingsprincip. Du kan göra en liknande köpad spray själv hemma.

Vad är en hårspray

Spray - en speciell vätska hälls i flaskor med dispenser. Skillnaden mellan hårspray och andra vårdprodukter är enkel att applicera. Sprayed spray direkt på torrt hår och behöver inte tvättas bort.

Hushållsprayer ska användas regelbundet. Grooming vätskan fuktar omedelbart dehydratiserat hår och underlättar sålunda kamning.

Nästan alla sprayer, oavsett tillverkningsmetod, är vattenbaserade och utstrålar en trevlig arom.

Fördelar med hemlagad spray

Självtillverkade sprayer har flera fördelar.

Dessa inkluderar:

 • helt naturlig komposition;
 • hög prestanda;

Hårsprayen som tillverkas av naturliga ingredienser ger hårets elasticitet och lydnad.

 • lätthet att laga mat;
 • integrerad strategi
 • handlingshastighet.
 • Spraya hår, gjorde egna händer hemma, i sammansättningen innehåller billiga ingredienser som är lätta att hitta i ett apotek eller butik. Självberedd vårdprodukt gör att du kan bli av med flera hårproblem samtidigt.

  Nackdelar med hemsprayer

  Trots alla fördelar med aerosoler för hår har sprayen flera nackdelar.

  Hemlagade produkter kan:

  • när de appliceras på locken orsakar en "smutsig huvudeffekt";
  • snabbt tillbringade;
  • i händelse av överdriven applicering, snurra upp krullarna.

  För att håret inte ska fästas, måste aerosolen hällas i lämpliga ampuller med en spray. Detta kommer att distribuera produkten jämnt över strängarna.

  Indikationer för användning av hårspray

  Förutom kosmetiska ändamål har aerosoler vissa indikationer för användning.

  Dessa inkluderar:

  • uttorkning av hår
  • delade ändar;
  • skada efter värmebehandling
  • brist på volym;
  • fläckiga krullar;

  Under den kalla årstiden ligger håret under locket. Som ett resultat blir krullarna mycket elektrifierade och förlorar sitt friska utseende. I detta fall är regelbunden användning av aerosolen nödvändig.

  Kontra

  Användningen av hårspray hemma har vissa kontraindikationer.

  Du kan inte använda spray i följande fall:

  • barns ålder (upp till 14 år);
  • ålderdom (över 65);
  • överkänslighet eller individuell intolerans
  • tendens till allergiska reaktioner;
  • huvuddermatit;
  • skada på hårbotten.

  Det är användbart att veta att det inte rekommenderas att använda spray på nyfärgat hår. Färskt färgämne som reagerar med aerosolkomponenterna kan orsaka allergisk reaktion.

  Hårväxtspray

  Sprays för hårväxt är beredda på grundval av avkok av medicinska örter.

  Erforderliga komponenter:

  • kardborre. Växtens rötter förstärker hårsäckarna;
  • nässla. Stoppar att falla ut, hjälper till att eliminera mjäll
  • sup. Används för matlagning rhizomer. Fuktar hårbotten, stärker håret;
  • calendula. Eliminerar oljig blom;
  • åkerfräken. Startar regenereringsprocesser på cellulär nivå;
  • kanel. Normaliserar blodcirkulationen, ger produkten en trevlig lukt.

  Metod för applicering: på 15 gr. varje typ av gräs hälldes i en behållare och blandades. Örter häller en halv liter vatten. Avkoket ska stå och kyla. Efter en timme måste infusionen dekanteras, hällas i ampuller och läggas i kylskåpet.

  Hemlagad aerosol kan användas en gång varannan dag. Spraya sprutas på torrt hår från kort avstånd.

  Hår styling spray

  Förberedelse av naturlig aerosol kräver inte stora utgifter.

  Ingredienser krävs:

  • vatten vid rumstemperatur (250 ml);
  • havsalt (10 g);
  • citronsaft (30 ml).

  Metod för beredning: Alla ingredienser blandas i en behållare. När saltet är fullständigt upplöst måste blandningen hällas i en sprayflaska. Vätska måste sprutas direkt på krullarna, fördela dem i strängar: från tips till rötter.

  Spray för hårglans

  Verktyget är beredd på basis av växt örter.

  För att förbereda måste du ta in lika stora andelar:

  • kamomill;
  • burdock root;
  • svarta vinblad
  • Johannesört.

  Det är användbart att veta att alla ingredienser säljs fritt i apoteket.

  Matlagningsmetod Förtorkade ingredienser rekommenderas att hälla kokande vatten i mängden 300 ml. Kapacitet med infusion tätt täppa och insisterar ca 2 timmar. Efter en viss tid måste infusionen tömmas. Produkten måste appliceras på rent tvättat hår före styling.

  Spray för att skydda håret

  Följande komponenter är nödvändiga för framställning av en termisk skyddande aerosol:

  • grönt te;
  • nässlor;
  • orange eterisk olja;
  • kamomill;
  • burdock olja

  Metod för beredning: Delar av medicinska växter, taget i lika stora delar, det rekommenderas att hälla ett glas kokande vatten. Håll en liten kruka med buljong i några 12-15 minuter. Efter att vätskan har svalnat helt, häll i 2-3 droppar burdock och apelsinoljor. Den filtrerade buljongen hälls i en sprayflaska och appliceras om nödvändigt innan det läggs.

  Spraya för hårdensitet

  Ett sätt att öka hårets densitet, du kan laga mat i ditt eget kök.

  Erforderliga komponenter:

  • en följd;
  • mint;
  • calendula;
  • eterisk olja (tillval).

  Schemat för köksbuljong är beskrivet ovan. I den kylda blandningen rekommenderas att hälla 5-6 droppar olja. Verktyget måste appliceras var 2-3 dagar på något fuktigt hår.

  Hårspray

  För intensiv näring av hår och hårbotten, är ett medel preparerat, vilket innefattar:

  • konjak;
  • citronskal
  • grapefruktskal;
  • bovete honung

  I 100 ml brandy behövs för att hälla den markerade citrusskalan. Blandningen rekommenderas att insistera på 24 timmar. Lägg sedan till en fjärdedel av en tesked smält honung till cognac-citrusmassan. Infusionsblandningen grundligt. Spraya direkt på hårrötterna, gradvis nedåt till spetsarna.

  Hår fuktgivande spray

  Fuktgivande hårspray framställs av följande komponenter:

  • mineralvatten;
  • citronsaft;
  • mandarinolja.

  Blanda 100 ml mineralvatten med 30 ml citronsaft. Tillsätt 5 droppar tangerinolja till blandningen. Alla skaka grundligt och applicera på torrt hår på morgonen.

  Spray för torra tips

  Spray på hela längden av håret är inte nödvändigt, så du behöver förbereda en aerosol i små mängder.

  Kompositionen omfattar:

  • apelsinolja;
  • citronsaft;
  • vatten vid rumstemperatur.

  Till 50 ml vatten behöver 1 tsk. citrusjuice och 7 droppar apelsinolja. Ingredienserna blandas och appliceras uteslutande på hårändarna.

  Spraya för att stärka håret

  Sammansättningen av förstärkningsorganen innefattar:

  Häll i 15 ml äppelcidervinäger i 200 ml varmt vatten. Häll de förtorkade ovanstående delarna av Hypericum (20 gr.). Det rekommenderas att värma behållaren till ett par till rumstemperatur. En timme senare, det infuserade och kylda buljongfiltret. Medel som är tillåtna för daglig användning.

  Spray för att återställa skadat hår

  Skador på håret kan återställas med en speciell spray.

  Ingredienser krävs:

  30 gr. hoppa keglar fyller med varmt vatten. Tillsätt 5-6 björkblad till blandningen. Lägg buljongen över låg värme och värme i 30 minuter. Kyl och filtrera vätskan. Applicera på hår varannan dag, för att undvika att komma på hårrötterna.

  Spray för enkel kamning

  Enkel kamning underlättar användningen av blommoljesprayer.

  Erforderliga komponenter:

  • rosenblad (färska);
  • mineralvatten;
  • burdock olja.

  Metod för beredning: rosenblad (5 gr.) Krossad i en murbruk. Häll ett glas mineralvatten i blandningen och tillsätt 10 droppar burkolja. Vätskeshake. Applicera på vått hår, från rötterna.

  Håravfallspray

  Mot håravfall är bäst att använda sprayer, som inkluderade medicinska växter.

  Ingredienser krävs:

  Metod för beredning: medicinska växter, tagna i lika delar (30 gr.), Häll en halv liter varmt vatten. Täck krukan med kompositionen med lock och sätt på en långsam eld. Stew i 3 minuter. I den varma buljongen tillsättes peppar på knivens spets. Applicera på håret i form av värme inte mer än 1 gång per dag.

  Spray för torrt och sprött hår

  Spray mot brittleness och torrhet av hår innehåller frukt eller vinäger. I kombination med örter eliminerar sprayen brott på 14 dagar.

  ingredienser:

  Vin vinäger (50 ml.) Blanda med vatten (100 ml.) Med en hastighet av 1: 2. Torkade delar av växten (15 gr.) Häll den resulterande blandningen. Värm infusionsbehållaren i ett vattenbad. Insistera 3 dagar. Applicera dagligen, applicera på torkade trådar efter tvätt.

  Det är användbart att veta: Efter sprayning av håret från aerosolen kan en karakteristisk lukt av vinäger utstrålas, därför rekommenderas att man applicerar agenten vid sänggåendet.

  Olje recept

  För att förbereda oljesprutan måste du ta:

  • timjanolja;
  • salviaolja;
  • granolja;
  • eukalyptusolja;
  • vatten.

  Metod för beredning: Häll 10 droppar olja i vatten vid rumstemperatur. För att förbättra effekten av blandningen rekommenderas att värmas upp i ett vattenbad.

  Spray kan användas dagligen, men inte mer än 1 gång per dag. Medlen underlättar kamning, ger naturlig glans till håret.

  Chamomile Recept

  För beredning av kamomill spray behöver:

  • apotekskamomill;
  • calendula;
  • linfröolja.
  • vatten.

  Från medicinska örter är det nödvändigt att förbereda ett avkok. För detta, kamille och kalendula (15 gr.) Häll kokande vatten (250 ml.) Och värma över låg värme. Koka, svalna och filtrera. Med varmt vatten, sätt volymen buljong till 300 ml. och häll 7 droppar linfröolja.

  Experter rekommenderar att man använder en aerosol varannan dag med ökad bräcklighet och torrhet av hår.

  Herbal Recept

  Medicinsk örter har en positiv effekt på hårstrukturen. Herbal aerosol eliminerar mjäll, matthet och sprött hår.

  Ingredienser krävs:

  • oregano;
  • ekbark;
  • evigt;
  • intoxikation;
  • eterisk olja (valfritt);
  • vatten.

  Matlagningsbuljong sker enligt standardschemat. Häll 5 ml kosmetisk olja i den kylda buljongen efter dekantering. Applicera på morgonen för att torka håret.

  Värme Spray Recept

  Termisk skyddande aerosol bevarar noga hälsan hos håret och hårbotten när styling krullar med hårtork, strykjärn och lockar.

  Förbereda de medel du behöver ta:

  • borsalkohol;
  • citronsaft;
  • grönt te;
  • nässlor;
  • kamomill.

  Från medicinska växter är det nödvändigt att förbereda ett avkok. Tillsätt 10 droppar borsalkohol och färskpressad citronsaft (30 ml) till den färdiga, kylda och dekanterade blandningen. Tillsätt rent vatten och lägg buljongen i en volym på 350 ml. Applicera aerosolen omedelbart före värmebehandling. Låt håret torka.

  Salt recept

  Saltspray kan återställa hårelasticitet, stärka hårsäckar och bli av med mjäll.

  Komponenter i aerosolens sammansättning:

  Hemmagjord hårspray med havssalt stärker och läker krullar

 • hårbalsam;
 • varmt vatten.
 • 1 tsk finmalt havsaltblandning med 1 tsk. hårbalsam (valfritt). Rör om tills saltet är helt upplöst. Blanda blandningen med 150 ml. varmt vatten. Blanda komponenter, applicera på något torkat hår efter tvätt.

  Recept med kokosolja

  Kokosolja väcker intensivt skört torrt hår. Med hjälp av denna komponent kan du återställa hårets vattenbalans på mobilnivån för att återställa glans och hårstyrka.

  Ingredienser krävs:

  30 ml. Kokosolja blandas med några droppar lavendelolja. I den färdiga lösningen behöver du hälla 150 ml. varmt vatten. Blanda allt grundligt. Applicera sprayen före sänggåendet på något torkat hår.

  Linfrö Recept

  Linfrön har en starkare effekt på håret och hårbotten. Hälsosprutor baserade på linfrö returnerar hälsosam glans till försvagat hår, minska antalet delade ändar.

  Komponenter för matlagning:

  15 gr. Linfrön måste fyllas med varmt vatten (250 ml). Värm blandningen med låg värme i 3 minuter. Buljongen får svalna. Filtrera och tillsätt några droppar kosmetisk aromatisk olja. Medel att spruta direkt på håret, från rötterna. Kan användas dagligen.

  Recept med vitaminer

  Vitaminiserad hårspray hjälper till att normalisera hårväxten, väcka vilande hårlökar, återställ en hälsosam utseende.

  I produktens sammansättning är närvarande:

  • Vitamin B6;
  • Vitamin B12;
  • icke-kolsyrade mineralvatten.

  Häll i 100 ml mineralvatten i 1 ampull B-vitaminer. Blanda alla komponenter noggrant. Använd verktyget inte mer än 1 gång per dag.

  Recept med olivolja och burdock

  Firande spray med olivolja och klyfta hjälper till att återställa skört och försvagat hår efter färgning.

  ingredienser:

  • kycklingäggor;
  • burdock olja;
  • olivolja;
  • vatten.

  Blanda äggulorna (2 st.) Med oljor (60 ml). Häll 100 ml i blandningen. Vatten vid rumstemperatur och skaka väl. Applicera på vått hår före sänggåendet.

  Nikotinsyra Recept

  Nikotinsyra, tillsammans med örtdekok, har en dubbel regenererande effekt på försvagat hår. Verktyget ger en hälsosam glans och glans till hår.

  Komponenter i produktens sammansättning:

  • ört avkok (beroende på hårets typ);
  • eterisk olja;
  • nikotinsyra.

  I 100 ml örttekoko måste du tillsätta 5 droppar eterisk olja och 5 ml nikotinsyra (1 läkemedelsampull). Blanda alla ingredienser noggrant. Spraya vätskan på torkat hår på morgonen.

  Citron Recept

  Citronspray eliminerar glans. Förbereda produkten, blanda saften av hel citron, 150 ml mineralvatten och 5 droppar apelsinolja. Applicera två gånger om dagen till vått hår, morgon och kväll.

  Citronsaft i kombination med aloejuice ger försvagat hår en hälsosam glans, minskar antalet delade ändar.

  Ingredienser krävs:

  Juice halv citron (3 msk.) Blanda med aloe juice (1 tsk). Tillsätt varmt vatten (200 ml) och 7 droppar olja till blandningen. Vätskan måste skakas kraftigt i 1-2 minuter. Spray behöver varannan dag på helt torrt hår.

  Recept med vodka

  Aerosolen förstärker hårrötterna, väcker sovande lökar och stimulerar hårväxten.

  ingredienser:

  I 150 ml. flytande rumstemperatur häll 30 ml. vodka och 50 ml. citronsaft. Blanda alla komponenter noggrant och tillsätt 5 droppar eucalyptusolja. Rengör på ett mörkt ställe i 24 timmar. Applicera före sänggåendet för att torka håret.

  Senap recept

  Verktyget bidrar till att förbättra sebaceous körtlar, eliminera fet glans.

  För att förbereda måste du ta:

  30 ml brandy blandat med senapspulver (10 g). Tillsätt vispador där. I blandningen tillsätt 200 ml vatten vid rumstemperatur. Skaka och kyl i 6 timmar. Applicera på rent hår varannan dag.

  Recept för färskt nässla och burk

  Verktyget minskar betydligt antalet delade ändar, vilket eliminerar matthet och fet skina.

  Erforderliga komponenter:

  Nyskurna färska bladblad (20 g) Häll vodka (100 ml) Den resulterande blandningen placeras i en behållare med ett hermetiskt förseglat stopp och läggs i kylskåp i 14 dagar. På den 15: e dagen, tillsätt vatten (50 ml) till infusionen och skaka. Applicera på torrt hår varannan dag.

  Rosemary recept

  Rosemary olja gör att du kan påskynda hårväxten, eliminera brittleness och dullness. För att förbereda aerosolen tillsätt 10 droppar rosmarinolja till 150 ml mineralvatten. Spray dagligen, från hårrötterna. Det finns en andra metod för att göra rosmarin spray.

  För detta behöver du:

  Skär färskt rosmarinska grenar (30 g) noggrant. Delar av växten häll kokt vatten (150 ml). Vätskan måste återuppvärmas i ett par 15 minuter. Kyl den resulterande buljongen, dekantera och tillsätt 3 droppar ylang-ylangolja till den.

  Recept med aloe

  Verktyget hjälper till att återfuka och närma huden och stärka hårsäckarna.

  ingredienser:

  • aloe juice;
  • kokt vatten;
  • eukalyptusolja.

  30 ml aloe vera juice blandad med vatten (150 ml) och eukalyptusolja (5 droppar). Ingredienser blandas. Spraya aerosolen på torrt hår 3 gånger i veckan.

  Expertråd

  Kosmetologer rekommenderar att bekanta sig med produktens sammansättning för att undvika negativa konsekvenser. Vissa komponenter i aerosoler kan orsaka allergier.

  Några tips för att använda hem aerosoler:

  • spray appliceras på rent hår;
  • Produkten får inte tvättas.
  • Spray med nässla rekommenderas inte att appliceras på blont hår. Växten har en färgningseffekt;
  • För att uppnå maximal effekt är det nödvändigt att använda aerosoler i minst 2 månader.
  • spray måste vara lämplig för hårtypen.

  Experter rekommenderar att man använder aerosoler för hår inte mer än en gång om dagen. Annars kan hemlagade sprayer väga på redan skadat hår.

  Video om hårsprayer hemma

  Hur man gör en fuktgivande hårspray hemma:

  Firande hårspray med kamille och linolja:

  Receptet på hemlagad spray för lätt kamning av hår

  Hej alla! Vem läser mig ofta, vet han att jag ofta förbereder mer och mer nya recept för naturligt hemlagad kosmetika. Och idag vill jag fylla i min samling med ett mycket coolt och prisvärt verktyg som kommer att underlätta, man kan säga livet för ägarna av långt hår. Spray för lätt kamning av hår är väldigt lätt att göra hemma. Och inte längre behöver spendera pengar på dyra medel, det är inte klart från vad de görs, med olika konserveringsmedel och syntetiska tillsatser.

  Jag har redan ett inlägg om de skadliga ingredienserna i kosmetika, jag råder dig att läsa den. Jag gillade verkligen detta recept eftersom det innehåller tillgängliga komponenter, det kan tillverkas med egna händer, sprayen är helt naturlig, och viktigast av allt, de fem med ett plus utför sina funktioner.

  Mitt hår är inte länge, det finns inga problem i allmänhet med kamning. Men hennes dotter är motsatsen, de är mycket mjuka och når till midjan. Oavsett hur hårt jag försöker tvätta huvudet försiktigt, förvirra dem så lite som möjligt. Hur som helst, utan ett nödläge i form av ett skrot är inte fullständigt. Vid en tidpunkt blev jag trött på det och jag började leta efter ett verktyg som skulle lösa detta problem. På forumet var jag uppmanad att köpa en spray för hår, den är utformad speciellt för att underlätta kamning. Verktyget var ett välkänt varumärke, och jag visste redan exakt vad som ingår i dess sammansättning.

  Och nyligen kom jag över ett recept, som jag omedelbart förberedde hemma och försökte på min dotters hår. Effekten var fantastisk, att jag var överlycklig, så jag beslutat att dela med er, mina kära läsare, detta mirakel recept som inte bara kommer att underlätta kamning, men också kommer att gynnas utan risk för hälsan.

  Om du har styggt, krusigt eller ofta trassigt hår, då är deras hälsa i fara. Varje försök att kamma dem skadar hårfollikeln och hårbotten, och det här är inte bra.

  Och jag märkte att sprayen närmar sig och fuktar, förbättrar elasticitet och elasticitet. Jag sprutar det ibland på mina tips.

  Det är väldigt viktigt att inte använda botemedlet på rötterna. Från detta blir de feta. Det är värt att applicera det efter att ha tvättat ett huvud på något fuktigt hår. Sedan ska du försiktigt fördela vätskan i ändarna och mitten och försiktigt kamma med en kam med sällsynta tänder.

  Hur man förbereder en spray för att lätt kamma håret hemma

  För detta behöver vi följande komponenter:

  • Burk med spruta.
  • Torkad altea rot - 2 msk. När kokt har denna ingrediens en något slimig konsistens som ger en fantastisk kammande effekt. Dessutom behåller den perfekt fukt, ger dem jämnhet och glans, förbättrar hårstrukturen. I sin effekt liknar Althea rot liknande en outplånlig balsam.
  • Sikt eller gasbindning.
  • Vattnet är rent.
  • Arganolja - 1 msk. Fuktar och närmar sig.
  • Äppelcidervinäger - 1 msk. Det ger glans och smidig hårstruktur.
  • Eterisk olja (tillval). Om vilken sändning som är bättre att tillämpa, läs här.

  Först gör ett avkok av Altheas rot. För att göra detta blanda 2 matskedar med två glas vatten, sätt på elden och koka buljong i 15 minuter. Då ska den filtreras och får svalna.

  I buljongen tillsätt äppelcidervinäger, arganolja och 5 droppar eterisk olja. Häll vätskan i flaskan och blanda väl.

  Det är allt. Receptet är verkligen väldigt enkelt. Förvara verktyget på en sval plats, och före varje användning, var noga med att skaka den.

  Jag hoppas dagens inlägg har varit till nytta för dig. Om så är fallet, dela det i det sociala. nätverk och prenumerera på blogguppdateringar.

  Jag skulle vara väldigt tacksam för feedback på hemlagad spray. Skriv dem i kommentarerna. Bra humör och hälsa åt dig! Hot kyssar! Hejdå!

  Det bästa urvalet av sprayar för lätt kamning av hemlagat hår

  Åh, hur bekant: "Det är bättre att inte titta i spegeln på morgonen! På mitt huvud igen, en kråka bo! Först måste du tvätta håret för att ta fram den här webben! "Och hur svårt är det att kamma håret hos en ung dam framför en dagis eller en skola. Ibland blir processen en riktig skandal. Sprays rusar till hjälp för lätt kamning.

  De sparar tid, lindrar ont och panik. Medel av välkända kosmetiska företag är dyra. De innehåller naturliga syntetiska komponenter, konserveringsmedel. För att eliminera dessa negativa faktorer har vi förberett spray "lätt kamning" med egna händer.

  Vi delar vårt urval av de bästa produkterna för att kamma håret på morgonen

  Recept nummer 1

  Ingredienser krävs:

  • torkad alteyka rot - 2 msk. l.
  • arganolja - 1 msk. l.
  • rent vatten;
  • äppelcidervinäger - 1 msk.
  • eterisk olja - några droppar.

  Koka 2 msk. l. Altei i två glas vatten i 15 minuter. Stam och coolt. I den kylda buljongen tillsättes resterande komponenter. Blanda väl och placera i en behållare med en spray.

  Skaka blandningen väl före sprutning på håret.

  Recept nummer 2

  • citronsaft - 1 msk. l.
  • avkok av linfrö - 100 ml;
  • eterisk olja - 4 droppar.

  1 msk. l. linfrön häller 100 ml kokande vatten, lämnas för att infusera i 1 timme. Filtrera sedan buljongen och kombinera den med eterisk olja och citronsaft.

  Recept nummer 3

  • en blandning av torkade örter av nässla, kamomill, succession, mint, grönt te - 1 tsk;
  • varmt vatten 200 ml;
  • te träd eterisk olja - 5 droppar.

  Blandningen av örter kokar i 5 minuter efter kokning. Insistera ca 40 minuter. Filtrera och kombinera med andra komponenter.

  Recept nummer 4

  • medicinskt kamilleavkok - 150 ml;
  • essentiell olja av apelsin eller lavendel - 4 droppar;
  • linfröolja - 15 droppar.

  Blanda också alla ingredienser och blanda väl.

  Inlagda hushållsprayer kan sprutas på hår hela dagen. De förhindrar inte bara att håret tränger samman. Med omsorg för håret, fuktar och närmar sig lockar.

  Hemliga rekommendationer:

  1. För beredning av spray är det bättre att använda färska, nyberedda ingredienser. Om det är citronsaft, kläm det omedelbart innan du förbereder botemedlet, om det är te, brygga det där. Te behöver använda stora löv. Förpackad - innehåller färgämnen.
  2. Får inte transporteras bort av den mängd av eterisk olja som läggs till sprayen. Det är ganska koncentrerat och aggressivt. Kan orsaka klåda och brännande i hårbotten.
  3. Applicera produkten på hår från ett avstånd på 20-30 cm. Överdriven mängd spray kan göra håret klibbigt och inaktivt.
  4. Den färdiga produkten lagras bäst i kylskåpet. Inte mer än 10 dagar.
  5. Det är inte nödvändigt att tvätta av naturlig spray från håret.
  6. Använd en liten sprayflaska. Så att du kan lägga verktyget i din handväska. Det är säkert att komma till nytta under dagen.

  Hälsosamt, vackert, välskämt och kammade hår till dig!

  Professionella och folkliga lösningar för lätt kamning av hår

  Varje tjej, som står inför problemet med förvirringskräm, vill använda det perfekta verktyget för lätt kamning av hår.

  När man köper ett stort antal professionella schampon och balsam, liksom andra vårdprodukter, glömmer många ibland att korrekt kamning inte mindre viktigt är ett vårdförfarande än vad som helst annat.

  Betydelsen av repningsförfarandet

  Korrekt kamning är framför allt en hår- och hårbassamassage.

  Efter kamning förbättras blodcirkulationen betydligt, varigenom håret får bra näring, flytande, subkutant fett och syre. Detta aktiverar i sin tur hårväxten.

  Därför är det omöjligt att underskatta processen med lätt kamning. Huvudet ska alltid vara väl kammat.

  Du måste hitta en bra kam och det rätta verktyget för att underlätta denna process.

  Valet av hårborstar i butikerna är lika stort som valet av kosmetika. Detta försvårar processen, för när ögonen går upp är det svårt att fatta rätt beslut.

  Därför bör du komma ihåg några enkla regler för att välja en kam.

  Det första innan du köper något för ditt hår, ta hänsyn till typen av hår (längd, tjocklek, struktur, fettinnehåll, graden av skador på strängarna).

  Naturligtvis är kamens material lika viktigt - det är bättre att det är naturligt borst eller trä.

  Detta kommer att minska graden av elektrifiering av håret, såväl som naturmaterial, mindre skada strängarna.

  Om problemet med statisk spänning är relevant, kan du köpa en speciell kam av antistatiskt material.

  Ett annat objekt vid val av borsthår. Tänder måste ha tips som skyddar hårbotten och hårets yta mot mekanisk skada.

  I inget fall behöver du inte ta en kam med metall eller snedställda borstat plasttänder - de kommer hela tiden att riva ut hår och skada hårbotten.

  Om håret är mjukt, bör kamborstarna vara mjuka, respektive hårda hår, hårdare.

  För tjejer med försvagat tunt hår är det bättre att glömma plastkam för alltid.

  De kan välja produkter med trä eller mjuka borstar.

  Om trådarna är torra och väldigt skadade eller oljiga på rötterna och spröda på spetsarna är det bäst att välja en vanlig kam.

  Det hjälper hudens fett att komma på allt håret på grund av en bekväm design, som samlar talg och lämnar sedan på strängarna.

  Plastmassageborstar är sanna samlare av smuts och damm. Om du använder dem ska du ofta tvätta och rengöra dem, och varannan månad för att köpa en ny kam.

  Det skulle vara idealiskt att i arsenalen ha olika kammar och kamar med sällsynta tänder, trä och så vidare.

  Men valet av det som måste kamma mest, är viktigast.

  Professionellt betyder

  Det finns så många kosmetika på hyllorna som det finns kammar. Att göra rätt val är mycket svårt. Och priset på produkterna, oftast, påverkar inte kvaliteten.

  Det viktigaste betyder i alla fall - de komponenter som utgörs av. Vanligtvis är det vegetabiliska oljor och silikon.

  Till exempel är Belita ett billigt kammaverktyg. Den innehåller mycket värdefulla oljor och högkvalitativ silikon, och priset är trevligt (lite mer än 100 rubel).

  Laudatory recensioner bekräftar att efter att ha använt produkten finns det en glimt och lydnad.

  Men det finns också nackdelar med användning: viktningseffekt på håret, brist på fukt.

  Den annonserade Ultra Hair-produkten kostar mycket pengar och lovar en revolutionerande effekt. Faktum är inget sådant, tyvärr nej.

  Det är inte klart varför prislappen är inställd på cirka 1000 rubel. Standardkomposition med burdock och arganolja, kanelkstrakt och vitaminer.

  Effekten av att underlätta kamningsprocessen noteras, bedöms av recensionerna, men det finns inget särskilt med denna spray.

  Ett av de mest populära verktygen för att underlätta förfarandet för kamning är den expressa luftkonditioneringen från tillverkaren Schwarzkopf.

  Om du tror de entusiastiska recensionerna är effekten av det bara underbart. Air frisyr, fina mjuka strängar, bestående av användbara oljor och keratin.

  Det är säkert att köpa produkten till tjejer med torra och skadade strängar, eftersom det, förutom att underlätta kamning, närmar håret med näringsämnen, fyller och nivåer strukturen och ger också hårets huvud en naturlig glöd.

  Det låga priset kommer också att tacka - ca 300 rubel.

  Hårolja i form av Kerastase Macadamia Healing Oil Treatment spray anses vara det bästa verktyget för lätt avkammning.

  Detta är en dyr och mycket högkvalitativ produkt, som innehåller många värdefulla oljor, vitaminer och mineraler.

  På grund av den fina sprayningen konsumeras flaskan under ganska lång tid.

  Förutom att användningen gör kamning lätt, får flera strängar en stor mängd näringsämnen.

  Olägenheternas olägenheter kan bara kallas ett högt pris. En flaska på 125 ml kostar omkring 2000 rubel.

  En annan effektiv lösning är professionellt serum med effekten av fuktning Dual Renascence 2 Phase Kapous.

  Tvåfasspray hanterar perfekt problem med svårigheter att kamma (och inte bara med dem).

  Lämplig för dem som ofta använder rätare, tang eller hårtorkar. Nackdelen med detta alternativ är att du bara kan köpa den i butikerna av professionell kosmetika.

  Estels bifasiska lotion anses vara ett professionellt och mycket effektivt sätt, men i praktiken, som ofta är fallet, kan något annat ses.

  Den innehåller användbar keratin och värdefull avokadoolja, men det är slutet på det.

  Kombinationen kommer givetvis att vara lätt att lindra, men produkten har inga speciella läkningsproblem.

  Men priset är lågt, så för problemet med trassigt hår kan du säkert köpa.

  Folkmekanismer

  För att klara problemet med ofta förvirrande hår kan inte bara dyra kosmetiska sprayer vara effektiva, men billigare, populära recept.

  Det enklaste sättet att förbereda en spray från den vanliga outplånliga balsam som alla använder efter att ha tvättat huvudet.

  Du behöver bara upplösa 50 ml av produkten i 0,4 liter vatten. Efter användning som en vanlig spray, för att underlätta repor.

  Gör också håret lydigt och mjukt avkok av kamomill (eller kalendula). Det kan användas för att skölja trådarna efter tvätt.

  Men de mest användbara hjälparna i vård och underhåll av ett hälsosamt tillstånd är naturligtvis produkter från naturliga ingredienser.

  Till exempel kan du prova en mjölkbaserad mask. För att laga mat måste du ta en äggula och en halv kopp mjölk. Allt är blandat och appliceras på rent hår.

  Du kan fördela kompositionen över hela längden med en kam. Lämna masken i 15 minuter och tvätta sedan av.

  Ett sådant verktyg släpper vågorna och fyller hårstrukturen med näringsämnen.

  En annan folklösning med mjölk och persika. Fostrets massa knådas, piskas med ett glas mjölk och appliceras på håret.

  Täck huvudet med en film och en handduk, håll i 5 minuter och tvätta sedan.

  Du kan också göra kefir mask med tomat. Därför knådas frukten av frukten och 50 ml kefir tillsätts till den.

  Kompositionen appliceras på att rengöra håret efter tvättning, du måste hålla i ca 10 minuter.

  Ett annat recept, som används av folkhantverkare - mint hårbalsam, vilket underlättar förfarandet för kamning.

  Du behöver bara koka fräscha eller torra löv av denna doftande växt med kokande vatten.

  Insistera ca 10 minuter och filtrera vätskan. Använd avkoket för att skölja håret efter tvätt.

  Som ett resultat normaliseras de metaboliska processerna i hårbotten och hårsäckarna, håret är mättat med användbara komponenter, blir mjuk, hanterbar och silkeslen.

  Förutom användning av speciella formuleringar, när du har problem med kamning, kan du byta shampoo och balsam - de har också sitt inflytande.

  Alla hårproblem uppstår oftast på grund av brist på korrekt vård, så det är mycket viktigt att bevara hårets hälsa, tvätta, torka och kamma.

  Då kommer deras lysande utseende att glädjas varje dag.

  Översikt över verktyg för lätt kamning av hår

  Tjockt hår - drömmen om många kvinnor. Men deras ägare vet hur svårt det är att ta hand om sitt hår, eftersom en lyxig chock tenderar att vara förvirrad. För att underlätta styling och förhindra hårfläckor behöver du utveckla ett system: Välj en kam och hjälpmedel för lätt kamning av hår, samt följa enkla regler för vård av hår.

  Orsaker till hårflätning

  Huvudskälet som leder till förtrollning är strängskada. Torrt hår knyts ständigt i knölar, magnetiseras och huddlas i mattor. Det finns många faktorer som orsakar skador:

  • felaktigt vald schampo, vägran från balsam eller balsam;
  • färgning, perm;
  • användning av hårtork, krusjärn och strykning utan värmeskyddsmedel;
  • kamma håret omedelbart efter tvätt
  • brist på vitaminer i kroppen;
  • torr hårbotten;
  • snygg frisyr;
  • kronisk trötthet, stress, sömnbrist;
  • olämplig kam;
  • stanna i solen eller i kylan utan huvudbonad;
  • salt eller klorerat vatten.

  Tänk också på enskilda poäng:

  • Krokigt hår är mer förvirrad än ens.
  • Naturligt tunt hår är lättare att elektrifiera och förvirra.
  • Långt hår är mer benägna att knyta än kort.

  Anti-smittande kosmetika

  Det är inte svårt att köpa ett verktyg för att underlätta kamning: deras val är mycket stort.

  Shampoo, balm, balsam

  Detta är ett grundläggande hårvårdssats.

  Shampoos rensa håret från föroreningar, ge det sken, glans och volym. Det finns inte så många schampon för lätt kamning, men de är fortfarande kvar: till exempel, Constant DELIGHT professionell schampo. Nackdelar med användning av schampon är inte, förutom den individuella intoleransen hos komponenter och felaktigt utvalda verktyg.

  Balm skapar ett skyddande skikt, närmar och fuktar håret, underlättar styling. Det är bättre att använda shampoo och balsam av samma märke. För att balsam ska fungera är det nödvändigt att applicera det på rent, vått hår längs hela längden, håll i cirka tio minuter och tvätta sedan.

  Balsams utbud är bra: Constant DELIGHT, balsam från PANTENEPRO-V eller FABERLIC, balsam "Herbal Medicine" hos hushållet Pure Line. Nackdelarna med att använda sådana produkter innefattar bristen på dispensrar för vissa av dem, en minskning av frisyrens volym (ett antal balm verkar hålla fast vid håret), närvaron av silikoner som en del av billiga produkter, möjligheten till en beroendeframkallande effekt.

  Konditioneringsmedel i åtgärd liknar balm, men de har en ytterligare antistatisk effekt. Använd efter tvätt på rent, torrt eller handdukstorkat hår. De flesta luftkonditioneringsapparater kräver inte sköljning, så de är mer praktiska än balm. Du kan också välja en 2-i-1-balsam-balsam.

  Praktiskt taget alla kosmetiska märken erbjuder hårbalsam: Glisskur Olje Nutritive, Desert Essence Coconut, Bonacure Fuktspark Spray Conditioner Spray Conditioner från Schwarzkopf, Londacare Curl Definer Conditioner Lotion. Conditioners har några nackdelar: ökad talg vid applicering av balsam till roten och hårbotten, såväl som oekonomisk användning.

  Sprayen

  Sprayer gör det lättare att kamma genom att fukta trådarna, vilket ger dem styrka och elasticitet. Skapat på vattenbasis gör de inte hår tyngre och luktar bra. Sprayer kan användas tillsammans med balsam för att förbättra dess effekt, eller självständigt.

  Populära produkter inkluderar Estels Curex Therapy Spray Lotion, ShineNutrition Spray från Belita-Vitex, ett vitryskt företag, Gliss Kur Spray OIlNutritive från Schwarzkopf, Absolute Strength Spray Balsam. Aprikos och Shea Butter av Avon.

  Tänk på nackdelarna med att använda sprayer för enkel kamning:

  • åtgärd betyder kort: efter nästa hårtvätt behöver du återanvända sprayen;
  • i vissa fall finns det en ökning av fet hår;
  • Ett antal sprutor skiljer sig från ett högt pris.

  masker

  Den höga koncentrationen av näringsämnen i masksammansättningen ger djup näring, fuktgivande, behandling och utjämning av håret. Masker appliceras på tvättat vått hår. Tvätta dem med varmt vatten utan schampo, annars kommer betydelsen av proceduren att gå förlorad.

  Masker rekommenderas att göra 1-2 gånger i veckan om håret behöver intensivvård, eller 1-2 gånger i månaden för förebyggande. Populära varumärken av hårmaskar är "Brelil" Havre Mask, Estelle, REVIVOR Intensivetherapy, "Naturika".

  Masker har inte bara fördelar, men också nackdelar. De flesta av burkarna har inte dispensrar, vissa verktyg är svåra att distribuera i lockar, och några av dem är dåligt tvättade.

  Olja, flytande kristaller

  Flytande kristaller är en terapeutisk och profylaktisk outplånlig lösning. Det omsluter varje hår, skapar en skyddande film och gör det till och med det mest förvirrade håret till lydigt och smidigt. Effekten uppnås på grund av de oljor och växtekstrakter som ingår i produkten. Enligt dess egenskaper kan kristaller ersätta sprayer och balm.

  Den enda nackdelen är att efter att ha använts med flytande kristaller blir håret snabbt fett, så produkten bör användas mycket mätas. Ägare av fet hudtyp är bättre att överge flytande kristaller till fördel för sprayen.

  sera

  Serum är en outplånlig effektiv botemedel som ger näring och stärker håret utan att väga ner det. Det utför även en termisk skyddsfunktion och förhindrar skada under torkning, lindning eller flätning. Det rekommenderas att använda serum efter varje shampooing. Du kan ansöka om vått och torrt hår.

  De mest kända hårserierna är: Dove Therapy Radiance and Shine, Fructis Hair Mass Filler, Reistill Hair Serum Antiage Ren Revitalizing, Kleral System med linolja.

  När du väljer ett serum, kom ihåg inte bara dess fördelar, utan även eventuella nackdelar. Till exempel, nyligen finns det många verktyg av låg kvalitet, efter vilken användningen av trådarna blir orörlig och snabbt blir smutsig. Noggrant kontrollera kompositionen: vissa serum är sammansatta av silikoner som ackumuleras på håret, vilket gör dem tyngre.

  Fonder för barn

  Tunna barnkrullar är ofta förvirrade och dåligt kammade. Du kan ändra detta med hjälp av speciella barns verktyg.

  • Johnsons älskling. Spray Johnson klarar även med komplexa mattor. Applicera produkten över hela längden och kamma trådarna från tipsen till rötterna. Observera att det räker ut lite krullning.
  • Liten älva En annan spray som löser problemet med den eviga förvirringen. Den vattna konsistensen gör det inte tungt, det fuktar perfekt och ger glans, men sprayen klämmer upp håret lite.
  • Från det bästa av Oriflame "Beautiful Rapunzel." Verktyget försvårar tunt hår på grund av dess gelliknande struktur.

  Dessa sprayer är bra för vuxna. Den säkra sammansättningen och effektiviteten hos barns anti-tangle-sprayer lockar många kvinnor.

  Folkrättsmedel mot matt hår

  Du kan lösa problemet med att krossa utan att köpa kosmetika, med hjälp av folkrecept. Deras förberedelse tar inte mycket tid, och effekten kommer att ligga på en skönhetssalong.

  Herbal decoction för sköljning

  Herbal decoctions lösa många problem, om du väljer rätt ingredienser. För att underlätta repor är ett avkok av kamomill, kolfot, basilika, nässla och en sträng lämplig. Buljonger och växtbaserade infusioner används efter shampooing: skölj vått hår med dem och tvätta inte. Nackdelen med att använda dem är att vissa örter kan orsaka allergier.

  Recept mot trasa med eteriska oljor

  Du kan göra en spray genom att blanda din favorit balsam med varmt vatten i ett förhållande på 1: 9 och tillsätt 2-3 droppar av någon essentiell olja. Alla kan underlätta hårvård. Häll produkten i en sprayflaska och applicera innan kammen längs hela längden. Curls kommer inte bara att lätt separeras, men luktar också bra. Nackdelen med att använda eteriska oljor för styling är att inte alla kvinnor tolererar sin skarpa lukt.

  Anordningar mot tangling bör väljas individuellt. Samma kosmetiska produkt är perfekt för en kvinna och passar inte alls någon annan. För att hitta det bästa receptet måste du experimentera.

  Användbara tips för hårvård

  • Bli av med de splittrade ändarna och lagret hår.
  • Lamination hjälper till att upprätthålla smidighet, och du kan även utföra proceduren hemma.
  • Titta på temperaturen: du måste tvätta håret med varmt och bekvämt vatten för huvudet. Varmt vatten provocerar att falla ut och stryka av strängar.
  • Applicera schampo med massagerörelser, inte ihop med vått hår med fingrarna.
  • Tvätt håret försiktigt med en handduk. Inget behov av att gnugga eller klämma dem.
  • Applicera termiska skyddsmedel före torkning.
  • Torka håret med varm luft eller låt den torka naturligt.
  • Inget behov av att kamma våta strängar.
  • Använd flera kammar. För vått hår är en kam med mjuka borstar, som en teaser eller en massage, bäst. Det är mer lämpligt att torka håret med en kam eller kam med glesa tänder.
  • Skur strängarna försiktigt och smidigt, flytta från tips till rötterna.
  • Varje dag, spendera minst fem minuter kammar. Det ger hårbottenmassage, aktiverar blodcirkulationen och förhindrar håravfall. Dessutom blir strängar som regelbundet kammas regelbundet, mer hållbara.
  • På vintern kan håret förvirras på grund av en hård krage eller halsduk. Om ett smidigt hårhår oundvikligen blir till en koltun, försök med att bära halsdukar av mjukare material, göra en svans eller fläta en fläta.

  Hur man förhindrar trassigt hår

  Hårförlängningar ser spektakulära ut, men bara om de är i perfekt skick. Felaktig vård kan leda till knutar i lederna av sina strängar med artificiella. Enkla rekommendationer hjälper till att undvika detta:

  • För att bygga, välj ett material som kallas "slav".
  • Tvätta inte håret första dagen efter uppbyggnaden.
  • Använd en mild schampo och balsam, men den senare - i små mängder, för att inte väga ner strängarna.
  • Köp en kam med en naturlig borst och sällsynta tänder utan munstycken i ändarna.
  • Börja kamma ditt hår när det torkar ut
  • Gör en korrigering i rätt tid, med angivande av den period då du bär de ökade locken från befälhavaren.

  Hur man väljer en kam

  För att underlätta håret är det viktigt att hitta rätt kam: med sällsynta och trubbiga tänder utan bollar och med långa borst av medelhårdhet. Ett bra alternativ är att köpa en kam som är utformad speciellt för hår som är benägen att haka ihop. Det finns tre mest populära företag:

  • TangleTeezer är en ovanligt formad borste med mjuka plasttänder. Kammarens särdrag är att den är utrustad med tänder av olika längder - detta ger en massage i hårbotten. Denna borste är särskilt lämplig för ägare av långt och lockigt hår.
  • Hairbean är en budget analog tangtizer. Den böjda formen och mjuka tänder ger lätt kamning även tjockt hår.
  • Macadamia - till skillnad från de föregående två har denna kam ett handtag, så det är bekvämare att lägga i handen. Macadamia kamar jämnt vått hår - en slät yta och tänder riva inte ut strängarna.

  Det är inte nödvändigt att köpa välkända märken, men var noga med valet av en kam om du värdesätter din frisyr.

  Spara inte på skönheten i ditt hår, spara inte tid att använda skyddande sprayer och balsam, välj de rätta vårdprodukterna, skäm bort ditt hår med vitaminkomplex och bra hårborstar - och skönheten i dina krullar kan bara avundas.  Nästa Artikel
  6 bästa hårmaskar med konjak och ägg