lady hair.ru


Hår Skönhet och hälsa Magazine

Vad lägger man till schampo? Hemligheter av tillväxt, hälsa och glans hår.

Lägg till självständigt användbara ämnen och vitaminer till schampon. Dessa tillskott säljs i varje apotek till löjliga, ibland billiga priser. Det viktigaste att ta reda på vilka droger som är bäst att använda och i vilka fall.

Inte varje schampo uppfyller alla krav som vi gör till det. Vanliga fall av allergiska reaktioner som klåda i hårbotten, mjäll och hårsektion. Alla dessa symptom tyder på att schampot innehåller ämnen som inte passar din hud eller hårtyp, oavsett vilka löften tillverkaren skulle skriva på förpackningen. Hur man befinner sig i denna situation:

 • Välj PH neutral shampoo, vilket inte skulle torka hår och hårbotten.
 • Undvik schampon, som innehåller okända tillsatser, ytaktiva ämnen, smaker.
 • Förbered shampoo för att tvätta håret själv med hjälp av information om de olika effekterna av farmaceutiska tillsatser.
 • Blanda vitaminer i ampuller med schampo strax innan du tvättar ditt hår.

Låt oss nu titta på vilka vitaminer som behövs för hår i varje enskilt fall:

Additiv till schampo för hårväxt.

Vitaminer är nödvändiga för att accelerera tillväxten till hår. Du kan få dem med hjälp av rätt näring, eller lägga till schampon och vårdprodukter. Förbättra blodtillförseln till hårbotten, vilket i sin tur kommer att stimulera hårsäckarna för att öka vitamin PP eller nikotinsyra. Det säljs i apotek i form av ampuller för injektion, men vi kommer att applicera den externt. Liknande egenskaper har folsyra (vitamin B9). Blandning av vitaminer från olika grupper i stora mängder bör inte tillåtas, eftersom effekten av ett sådant förfarande kan vara fullständigt reverserat.

Det är också möjligt att accelerera hårväxten med hjälp av vitaminerna B1, B6, B12. I ett apotek marknadsförs ett läkemedel som innehåller flera typer av detta vitamin under namnet Combibipen.

Detta komplex kommer inte bara att stärka, men också hjälpa näring håret och öka deras tillväxt med regelbunden användning. Det kan läggas inte bara till schampon, men också till hårmaskor, balsam för balsam. Förutom denna produkt, som innehåller alla tre vitaminerna B, är det möjligt att använda beredningar innehållande separat tagna vitaminer:

 • tiamin klorid (tiamin, vitamin B1) - spelar en viktig roll i kolhydrater, fett och proteinmetabolism i kroppen.
 • cyanokobalamin (vitamin B12) - är involverad i olika utbyten, accelererar vävnadsregenerering.
 • pyridoxinhydroklorid (pyridoxin, vitamin B6) - ett läkemedel som kompenserar för bristen på vitamin B6.

Tvätta håret med schampo med tillsats av vitaminer kommer inte bara att påskynda tillväxten utan ger också ditt hår vitalitet, glans och tjocklek. Förutom ovanstående egenskaper är B-vitaminer ett utmärkt sätt att förhindra tidig depigmentering (grå hår) och skallighet. Det är möjligt att använda separat tagen vitamin vid varje hårtvätt. Blandning och användning av flera ampuller är opraktiskt på grund av minskad påverkan och reducerad effekt.

Vad lägger man till shampoo för glans och hårvolym?

Förstärkning och näring av håret ger vitamin A. Denna komponent kan ofta hittas i vårdprodukter, inte bara för hår, utan för kropp och hud. Det har en tonisk effekt, närmar och fuktar, eliminerar bräcklighet och torrhet av hår. En sådan tillsats kan göras både i schampo och i andra hårvårdsprodukter.

Med korrekt vård kan man undvika överdriven brittleness, torrhet och hårsektion. Naturliga ämnen är mycket hälsosammare och mer effektiva i ren form än i sammansättningen av schampon och masker för hår, vars hållbarhet beräknas i år. De fördelaktiga egenskaperna hos olika tillsatser för en så lång lagringsperiod förloras och försvagas. Det är därför användningen av vitaminer i ampuller för hårvård kommer att garantera att dina curls lyser, hälsa och ömhet av siden.

Gilla den här artikeln? Prenumerera på uppdateringar via RSS, eller håll dig uppdaterad på VKontakte.

Prenumerera på uppdateringar via e-post:

Berätta för dina vänner om den här artikeln i ditt favorit sociala nätverk med knapparna. Tack!

Vad kan läggas till shampoo - oljor och vitaminer, vi väljer vad som är bäst för ditt hår?

Olika kosmetiska företag, som kämpar för ledarskap i sin nisch, utvecklar nya och nya produkter, bedriver forskning, utveckling och förbättring av förberedelserna. Oavsett hur intressanta löften kan tyckas, kommer innovation inte att ersätta den livgivande kraften hos naturliga ingredienser. Alla industriella verktyg kan kompletteras, berikas av dig själv hemma. För att ta hand om ditt hår behöver du bara förbättra de fördelaktiga egenskaperna hos vanligt schampo med hjälp av mirakulösa naturliga ingredienser.

De bästa kosttillskotten för vanligt schampo

Även om tillverkare hävdar att deras produkt eliminerar mjäll, stärker, ger hårfolliklar, bör du inte naivt lita på marknadsföringstrenor. Varje schampo skapas främst för effektiv rengöring. Ofta, för att uppnå kompositionens huvudmål ingår inte de mest användbara ämnena.

För att minska de negativa effekterna av olika komponenter i schampot, liksom att mätta det med användbara ämnen, rekommenderas att göra olika tillsatser. Dessa kan vara:

Någon av dessa medel kan ha en positiv effekt på hårets tillstånd.

vitaminer

Det finns flera grupper av vitaminer som har en positiv effekt på håret:

Någon av dessa vitaminer finns på apoteket. Det är extremt enkelt att använda som tillägg: det är bara nödvändigt att lägga till några droppar av läkemedlet till ett vanligt rengöringsmedel (det är bättre om det är initialt mjuk, sulfatfri, naturlig grund).

Vitamin A är känt som en stark antioxidant och kan därför neutralisera verkan av oxidativa processer (viktigt för upplyst hår). Bidrar till utvecklingen av huvudbyggnadsmaterialet av hårkeratin. Vitamin ökar regenereringsprocesserna i olika strukturer. Accelererar lipids metabolism, det ger reglering av talgkörtlarna.

Läkemedlet läggs till i schamponet för att förbättra blodcirkulationen, normalisera näring, tillväxt. Hjälper till att eliminera mjäll, skyddar mot negativa yttre influenser. Håret blir starkt, elastiskt, elastiskt.

Det finns 2 former av läkemedlet som kan tillsättas till schampot - en oljelösning och ett ampullkoncentrat. Den senare rekommenderas inte för personer som är benägen för allergiska reaktioner, den används inte i sin rena form.

För att erhålla det nödvändiga resultatet utförs en procedurförlopp: två gånger i veckan i en månad, en paus på 3-4 veckor. Efter utgången kan upprepas.

Vitamin C är perfekt för "trött" hår. Det kommer att stärka glödlamporna, förhindra förlusten. Förbättrar blodflödet, vilket bidrar till att förbättra näring av hårsäckar. Håret på grund av effekten kommer att vara lysande, kommer att få vitalitet. Vitamin C bidrar till en liten lättnad av trådarna, så om en sådan effekt inte behövs är det bättre att ta drogen inuti.

Lämpliga medel för extern användning, säljs på apotek. Välj pulver eller ampuller. Lägg till 1 st. i schampo, blanda, sätt på strängar, skum, stå i 2 minuter, tvätta av.

Det öppnade ämnet oxideras mycket snabbt och förlorar dess användbara egenskaper. Öppna därför läkemedlet omedelbart före användning, förbered inte några medel för lagring.

B-vitaminer (B1, B2, B6, B12) passar bäst för vård av hår. De accelererar regenereringen av den skadade staven, "återuppliva" cellerna i rotstrukturerna. Huden är läkt, uppdateras regelbundet. Som ett resultat, krullarna få styrka, glans. Vitaminer i denna grupp hjälper till att bekämpa mjäll, accelerera hårväxten.

Läkemedlen säljs i form av ampuller. Tillräckligt 1-2 st. för framställning av en enda del. Shampoo rekommenderas att berika på ett liknande sätt 1-2 gånger i veckan i minst en månad. Att blanda olika vitaminer i gruppen är opraktisk eftersom de kan blockera verkan av varandra.

Vitamin E hanterar systemuppdateringarna på en djup nivå. Det normaliserar hormonbalansen, saktar ned åldersrelaterade förändringar. Normaliserar rörelsen av blod, lymf, syretransport i hårets del av huvudet. Främjar kollagenförnyelse, behåller fukt i hårstängerna.

Håret blir elastiskt, smidigt, bildandet av en sektion av tips stannar. På grund av normaliseringen av follikelns kraft reduceras håravfall, ny hårväxt stimuleras. Användningen av vitamin hjälper till att bekämpa torrhet, mjäll, klåda.

Läkemedlet används i olja eller ampullform. För att berika schampot nog 1 dos eller 2-3 teskedar lösningar. Minst 2-3 gånger i veckan under månaden kommer att räcka för att uppnå en bestående effekt.

Ta reda på mer skönhetsrecept med oljev vitaminer A och E i vår artikel:

Recept för hemlagad schampo för att stärka och växa hår

Vi vill alla ha långt och lyxigt hår, så vi försöker välja speciell kosmetika för vård. Men det är inte nödvändigt att köpa dyra schampon på apoteket eller på hyllorna i butikerna, för några av dem är bara ett främst varumärke. Du kan enkelt och snabbt förbereda en mirakulös suspension hemma.

Hemlagad schampo

Många kvinnor och män står inför problemet med svag ökning av krullarna och överdriven håravfall. Detta händer på grund av:

 • brist på vitaminer och mineraler;
 • konstant stress;
 • felaktigt utvalda kosmetika;
 • närvaro av mjäll;
 • svagt blodflöde i hårbotten
 • felaktigt arbete i talgkörtlarna.

Därför måste du plocka upp ett schampo som skulle reglera epidermis, förbättra mikrocirkulationen i huden och närma hårfollikeln med vitaminer och mineraler. Om du lagar det hemma, då:

 • Du vet säkert att huvudet innehåller inga konserveringsmedel, laurylsulfat och skadliga parabener;
 • kunna läka ditt hår med naturliga ingredienser som doneras av naturen själv;
 • få betydande besparingar, eftersom hemlagad schampo för hårväxt är flera gånger billigare än butiksmodeller.
 • Välj exakt de ingredienser som passar din hud och hår utan att orsaka irritation.

En viktig punkt! Naturliga schampon, tillagade med egna händer, lagras inte under lång tid. Därför rekommenderar kosmetologer att man förbereder ett nytt parti schampo före varje tvätt, särskilt eftersom processen tar högst fem minuter.

Fördelar och nackdelar med användning

Hemlagad schampo:

 • De är universella läkemedel (de påverkar dermis, hårfollikel, hårets struktur och talgkörtlarna);
 • helt naturligt, eftersom de är beredda på basis av oljor, estrar, avkok av örter och rötter.
 • appliceras och tvättas som standard;
 • kan beredas på grundval av olika recept som ger en effektiv kamp mot hud- och hårproblemen.
 • är säkra för människokroppen;
 • avge en trevlig doft som lingrar på håret i flera dagar;
 • är billiga.

Bland minuserna är:

 • dåligt skum, eftersom många av dem är beredda på en tvålbas;
 • svagt smutsavlägsnande (därför rekommenderar vi att du använder produkten flera gånger i ett enda tillvägagångssätt);
 • överdriven hårbotten (just på grund av tvålen, men problemet löses enkelt genom sköljning med citronsyra eller tillsats av naturliga fuktighetsgivare, till exempel aloejuice);
 • liten hållbarhetstid.

Kontra

Kontraindikationer som schampon beror direkt på de ingredienser du använder. De koka ner till individuell intolerans av komponenterna i den beredda suspensionen. Det är därför som det är obligatoriskt att genomgå ett snabbt test för allergiska reaktioner före första användningen.

Några droppar av produkten appliceras på huden på handleden eller på insidan av armbågens böjning. De väntar ca 10 minuter och observerar hudens tillstånd: Frånvaron av förändringar på dem är det "gröna" ljuset för användning av droger.

Shampoo för att aktivera tillväxten av hushållsbruk kan användas:

 • barn;
 • ammande mödrar
 • gravida kvinnor;
 • diabetiker;
 • personer som har allvarliga njure- och leversjukdomar.

Förväntande mammor uppmuntras att lära sig mer om hårtillväxt under graviditeten, hur man bryr sig om dem på vår hemsida.

Det är viktigt! Om du har mjäll och dermatit, välj noggrant kompositionen, för att inte överdriva och inte skada hårdans dermis. Till exempel, i närvaro av sår och rodnad på huden, kassera havsalt, vilket kan korrodera sår.

Regler för ansökan

I princip är användningen av hemlagad schampo inte annorlunda än att tvätta håret med hjälp av kosmetika:

 1. Applicera på våta lockar, lätt torkade med en handduk.
 2. Aktivt gnidas i hårbotten för bättre penetration av läkningskomponenter.
 3. Hålls kvar på hårets huvud, i 5-7 minuter.
 4. Tvätta av med mycket vatten.
 5. Vid behov upprepas proceduren en gång till.
 6. Du kan skölja med örter avkok eller vatten med tillsats av citronsaft eller vinäger. Det rekommenderas inte att använda balsam och balsam som köps på apotek (de kan minska det förväntade resultatet till "nej").
 7. Torka lockar lämpligt naturligt sätt, utan att använda en hårtork.

Matlagningstips:

 • För att få en homogen konsistens slås suspensionen bäst med en visp eller bländare;
 • Om kompositionen av schampo innefattar oljor är det önskvärt att värma dem i ett vattenbad (temperatur 65 grader);
 • essentiella oljor är säkert tillagda i slutet;
 • Om du använder ett ägg som en del av produkten ska du skölja håret med lätt varmt vatten;
 • försök att förbereda lite pengar - 1-2 gånger.

Efter att ha använt den hemgjorda produkten, skölja krullarna med varmt vatten med tillsats av citronsaft eller någon fruktvinäger som du säkert kommer att hitta i ditt kök (äpple, druv, etc.).

Mest populära Recept

För att göra hemlagad schampo måste du först skapa en grund. Du kan skaffa det genom att gnugga vanliga barnsåp på en rivare och tillsätta vatten till det (du behöver 1 liter vatten för 3 msk. Tvål). Det finns ett annat enkelt sätt: att köpa en speciell bas i ett apotek (det ska inte ha konserveringsmedel, dofter och parabener).

Varning! Som en bas rekommenderas kosmetologer att ta en naturlig oliv- eller glycerinsaft. Du kan också använda roten av tvålgräset.

Shampoo med mumiyo

Mumiyo är inget annat än ett fruset berggummi som flyter ner från bergen. Det är helt organiskt, eftersom det innehåller spår av växter och djur (forskare har ännu inte lyckats skapa en mamma i laboratoriet).

Det märks att ett naturligt medel stimulerar hårväxten, stärker dem och förhindrar flingning, som vanliga talgkörtlar.

ingredienser:

 • 2 tabletter mumiyo på 0,2 g;
 • tvållösning - 0,1 liter;
 • några droppar orange eterisk olja;
 • äggula.

Förberedelse och användning:

 1. Det första steget är att krossa tabletterna till ett pulver.
 2. Ange dem i en förberedd tvålösning. Tillsätt äggula och några droppar eter. Din shampoo på grund av mumiyo ska få en ljus cognacskugga.
 3. Applicera härdande suspension till våtkrullar.
 4. Massage det i huvuddermis med aktiva massbildningsrörelser. Håll shampoo på håret i ytterligare 5 minuter så att de fördelaktiga ingredienserna når sitt mål - hårfollikeln.
 5. Tvätta av med vanligt varmt vatten.
 6. Om nödvändigt, upprepa proceduren en gång till.

Tvätta håret med det här verktyget var tredje dag i en månad.

Kockschampo med nikotinsyra

Du har nog redan hört talas om de fördelaktiga effekterna på krullar av burdockolja. Rik på vitaminer och mineraler stimulerar hårväxten på grund av att hårfollikeln får den nödvändiga näring. Efter detta schampo kommer dina krullar att stråla ut skönhet och glans.

Du behöver:

 • 2 msk. l. burdock olja;
 • 50 mg tvållösning;
 • 1 ampull nikotinsyra;
 • några droppar lavendel ester.

Förberedelse och användning:

 1. Anslut alla ovan angivna komponenter.
 2. Dampen krullar med vatten.
 3. Sprid det beredda schampot på hårets yta.
 4. Gnugga det aktivt i dermis med massagerörelser.
 5. Låt den vara i 5-7 minuter.
 6. Tvätta av med mycket vatten.

Och du vet att huvudmassage och frekvent kamning också stimulerar hårväxten. Läs mer om dessa rutiner, hur du uppnår höga resultat, läs på vår hemsida.

Gelatin Shampoo för hårväxt

Gelatin bidrar till det faktum att limar vågar och tränger djupt in i hårfollikeln. Om du regelbundet tvättar locken med ett liknande verktyg kan du uppnå effekten av laminering och få maximal mängd.

ingredienser:

 • 1 msk. l. gelatin;
 • tvålbas - 25 mg;
 • 2 yolks;
 • 1 tsk. ricinolja;
 • några droppar ylang-ylang eter.

Förberedelse och användning:

 1. Slå äggulor och tillsätt gelatin till dem.
 2. Tillsätt tvålvatten.
 3. Värmevaddolja i ett vattenbad. Anslut den med en helande upphängning.
 4. Ange sändningen.
 5. Utför en standard shampooing procedure, samtidigt som du försöker fördröja den beredda blandningen på dermis i minst 7 minuter.

Efter flera sessioner av programmet kommer du att märka hur krullarna började växa snabbare, förvärvade en vacker och rik färg, och ökade även i volym.

Nettle, kamomill

Nässla och kamille är utmärkta tillväxtpromotorer. Dessutom ger de desinfektion av huvudets hud och bildar en skyddande film runt varje hår. Om du använder självberedd schampo baserat på dem, kan du inte ens utföra sköljning med avkok av örter.

Du behöver:

 • 3 tsk. torkade näsblad
 • 2 msk. l. kamilleblommor;
 • 2 tsk. honung;
 • 200 ml vatten;
 • tvålbas (120 ml).

Förberedelse och användning:

 1. Tillsätt örterna i kastrullen, häll vatten över dem och koka upp och koka i några minuter.
 2. Ge buljongen att brygga i 30 minuter och filtrera den genom cheesecloth.
 3. I en tvålbas spädar vi honung och lägger till ett avkok, varierande konsistensen. Om det finns någon gräspotion kvar, sköljer du bara i slutet av proceduren.
 4. Blandningen appliceras på håret och sprids på lock. Lite skum, massera dermis och låt suga i 5 minuter.
 5. Tvätta med rikliga mängder vatten.

Regelbunden användning av verktyget hjälper till att lösa problemet med överdriven förlust av lock och svag tillväxt.

Te Senap Mask

Senap värmer verkligen huden, tar bort hårsäckar från viloläge.

ingredienser:

 • 1 msk. l. senapspulver;
 • 1 äggula
 • 2 msk. l. te;
 • 2 msk. l. castor eller burdock olja;
 • 50 ml. tvålvatten eller barnschampo.

Förberedelse och användning:

 1. Gör svart te, fyll det med 50 ml kokande vatten. Låt svalna och spänna genom ostklaff.
 2. Kombinera senappulver med äggula och vispa väl den resulterande vattnet.
 3. Blanda tvålvatten, ägg-senapsblandning och 25 ml nybryggt te.
 4. Förvärm borre eller ricinolja i ett vattenbad och sätt in det i det resulterande schampot.
 5. Mirakulös suspension ska gnidas in i huvudets dermis och resterna fördelas över hårets yta.
 6. Suga upp schampo-masken i 20 minuter.
 7. Skölj sedan noggrant i varmt vatten.

Observera att en lättbrännande känsla är möjlig vid applicering av ett läkemedelsmedel - så senap aktiverar kapillärerna. Vid allvarlig klåda tvätta omedelbart den beredda blandningen.

Vad kan läggas till schampo

För att aktivera hårväxten i den helande suspensionen rekommenderas att lägga till:

 • paprika eller senapspulver för att värma huden;
 • honung att mata folliklarna;
 • klyfta eller olivolja;
 • Dekoktioner av örter för att lägga till sken;
 • estrar som kan påskynda tillväxten av lockar;
 • mumiyo, vilket förbättrar blodcirkulationen och leder huden till ett korrekt tillstånd
 • alkohol, vilket gör att alla fördelaktiga ingredienser kan penetrera djupt i epidermis;
 • aloe juice för att återfuka dermis;
 • björktjära, rensar huvudets dermis från föroreningar och keratinerade vågar.

Shampoo baserat på de angivna ingredienserna kan lagras i kylskåp i upp till en vecka.

Också i kompositionen av den kosmetiska produkten kan du gå in i olika vitaminer:

 • Vitamin E, som är en kraftfull antioxidant;
 • retinol (vitamin A), vilket förbättrar hudens regenerering
 • nikotinsyra (PP), som aktiverar vilande lök, vilket gör att de släpper ut ett nytt hår, och förbättrar även mikrocirkulationen i huden och syrgasering av dermis;
 • B-vitaminer som har en positiv effekt på hårstrukturen.

Alla dessa komponenter kan köpas på apoteket - de säljs i ampuller. 4-5 droppar kommer att räcka för en portion schampo.

Effekten av ansökan

Du bör inte förvänta dig ett blixtsnabt resultat. Detta beror på det faktum att hårfollikeln ska bli starkare och få styrka så att det nya håret kastas bort och friskt och starkt. Det kommer också att ta tid att väcka de sovande folliklarna.

Det blir bra om hårets längd ökar med 1 cm under en månad. Men du borde förstå att ingen kommer att garantera ett specifikt resultat eftersom hårväxten beror på många faktorer.

Du kommer att märka följande ändringar:

 • dimness kommer att gå, och ringlets får en vacker glans;
 • Huden på huvudet kommer att sluta att avta, och håret blir mindre splittrat.
 • På åsen efter kammar minskas antalet hår som faller ut.
 • mjäll reduceras, om någon;
 • håret börjar öka i volym.

Rådet. Du kan inte använda dessa verktyg ofta, annars kommer din hud att vänja sig vid dem. Det rekommenderas att byta hemlagad schampo med den vanliga kosmetologiska, eller varje gång för att ändra sammansättningen av det självtillverkade organet.

Således för att förbereda speciella schampon som kommer att ge accelererad hårväxt är ganska möjligt hemma. Du sparar bara tvålbasen eller köper en bas i ett apotek, och du lägger till olika infusioner, avkok, mumiyo, paprika och andra friska produkter som har en fördelaktig effekt på hårets tillstånd.

Efter några veckor av att tvätta huvudet med din egen beredda suspension, kommer du inte att känna igen ditt hår i spegeln - håret växer upp, punkteringen kommer att försvinna och en hälsosam glödning kommer att dyka upp.

Vi har valt för dig hårväxt shampoo, så nära som möjligt för de naturliga och mjuka effekterna på lockar till hemmet. Följande artiklar kan vara till hjälp för dig:

Användbara videoklipp

Nödskalashampo för snabb tillväxt, glans och friskt hår.

Vad man ska lägga till i schampo: skönhets- och skönhetshemligheter

Många av oss är helt besvikna i fabriksschampon, masker, balm och andra medel och har länge föredrat att populära reklammedel för tomma reklamlöfter.

Det är sant att det inte alltid finns tid för fullfjädrande masker och wraps, men det finns en utmärkt väg ut. Användbara ämnen och vitaminer kan tillsättas med egna händer till ditt vanliga schampo. Det mest intressanta är att detta alternativ av vård kommer att kosta lite, eftersom priset på de mest användbara kosttillskotten är minimal!

Mycket pengar. Det viktigaste valet är effektivitet och harmlöshet.

Vad kan jag lägga till i schampo?

 • Olika vitaminer;
 • mamma;
 • Björk tjära;
 • Eteriska oljor;
 • Herbal decoction;
 • Glycerin.

Men för dessa ändamål kommer inte någon schampo att göra.

Du bör välja ett schampo med följande parametrar:

 • Neutral surhet;
 • Minsta mängd ytaktiva ämnen och smaker

Ja, och blandas med användbara tillsatser rekommenderas schampo omedelbart före användning.

Bergens tårar

Foto: Mumiye Deposit

Sedan antiken var panacea för alla sjukdomar ansedd som en bergskola, mer känd som mumi. Det här är en organisk substans, dess ursprung är naturligt, det vill säga naturligt.

I det ursprungliga tillståndet är dessa bitar av olika former och storlekar av solid tät massa. Ytan kan vara ojämn, granulär, matt, glänsande. Inkluderingar av mineral, vegetabiliskt och animaliskt ursprung är karakteristiska.

Mummi bildas som ett resultat av samspelet mellan många naturliga element: jord, växter, djur, mikroorganismer. Utbildningen har inte studerats och reproduceras inte i konstgjorda förhållanden.

För att ta reda på om du kan lägga till mamma till schampo, måste du ta reda på vad detta element representerar.

Lite om mamma

Kostnaden för medel överstiger inte 100 rubel

Huvudegenskaper hos ämnet:

 • Kompositionen innehåller en massa användbara organiska och oorganiska element;
 • Den har en lite bitter smak;
 • Heterogen densitet;
 • Färgen är svartbrun;
 • Lukten är lite märklig men trevlig.

Den aktiva användningen av detta verktyg har nyligen rekommenderat inte bara okonventionell, men också officiell medicin. Mummens egenskaper har uppskattats och användes aktivt i olika formuleringsformer, från tabletter till salvor och tinkturer.

Dra nytta av mamma

Effekten av förfarandet är garanterat.

Naturlig mamma användes för kosmetiska och medicinska ändamål i antika Grekland.

Det är känt att detta ämne:

 • Kunna öka blodcirkulationen och ha en positiv effekt på folliklarna.
 • Innehåller zink, koppar. Återvinning av skadat hår är omöjligt utan dessa ingredienser.
 • Penetrerar huden till sina djupaste lager och förhindrar hudavskallning och håravfall.

Om du lägger till mamma i schampot:

 • Håret ser hälsosamt ut;
 • Stimulerad hårväxt
 • Befästning sker
 • Stoppar förlust och skalning.

Viktigast är effekten märkbar efter två eller tre procedurer, och den systematiska användningen kan göra livlöst hår till ett vackert hårhår. Hur mycket mamma ska lägga till schampo för att göra det verkligen användbart? Förmodligen skulle det vara nödvändigt mer, tror du, och du kommer att misstas.

Hur man använder mumman

Shampoo blir brun.

Vi har redan sagt att håråtervinning är en fråga om din önskan, men av immateriell rikedom. Det visar sig att även detta effektiva och exotiska verktyg är tillgängligt för alla och alla.

Hur tror du, hur många mummotabletter som ska tillsättas till schampo för att uppnå omvandling av vanligt rengöringsmedel till en mirakulös elixir? Inte så mycket.

Endast 1 - 2 tabletter med 0,2 gram per dos.

 • Denna mängd kommer att vara tillräcklig för att stärka håret, förhindra håravfall, prova tillväxten av nytt hår.
 • När du lägger till ett mummieverktyg blir det något mörkare och förvärvar en viss lukt, men det blir inte sämre.

Behöver veta hur man lägger till mamma till schampo:

 • Tabletterna krossas och löses i tvättmedel.
 • Den färdiga produkten appliceras på huvudet, churn, inkuberas i 5-6 minuter och tvättas bort.

Förbättra locken enkelt och enkelt!

Tips! Om du använder äggula för shampooing, lägger du till mummipulver till det kommer att ge ditt hår ännu mer vitalitet.

Vi hoppas du förstår att om du lägger till mamma till schampo, så kommer ditt hårs tillstånd att förbättras många gånger. Allt du behöver göra är att prova denna metod och verifiera dess effektivitet på personlig erfarenhet.

Dessutom är det väldigt viktigt att veta vad man ska lägga till i schamponet, beroende på hårtypen.

Lite mer om alla de medel som anges nedan.

Björk tjära

Björk tjära är ett mycket gammalt och otroligt effektivt verktyg för en mängd olika kosmetiska förfaranden. Den är tillverkad av björkbark.

Karaktäristiskt kan den användas som:

 • antiparasitisk,
 • antimikrobiell;
 • Insekticidmedel.

Tjära har en antiinflammatorisk och regenererande effekt på kroppen. Den positiva effekten av detta medel på hårbotten har bekräftats upprepade gånger.

För att lägga till björktjära till schampo måste du:

 • Ta något pH-neutralt schampo med örttextrakt.
 • I 100 gram shampoo späd två msk tjära.
 • I blandningen drick upp till 15 droppar av den eteriska oljan som passar dig och blanda noggrant.
 • Det resulterande verktyget får en flytande konsistens. Om du plötsligt får en gelliknande massa, då är den olämplig för användning, och du ersätter det använda verktyget bättre med en annan.
 • I princip finns det inget fruktansvärt i den tjocka blandningen, förutom svårigheten att spola. Efter applicering av gelmedlet med tjära, måste håret tvättas igen, men med regelbundet schampo.

Tvätta huvudet med tjärschampo - proceduren är enkel

 • Den resulterande vätskan appliceras på huvudet.
 • Masserade några minuter.
 • Tvätta av med vatten.
 • Skölj balsam eller annat sätt att mjukna håret.

Den resulterande effekten kommer att glädja dig. Och om pluset till tvätten lägger du till en vecklig hårmask med användning av tjära, så kommer omvandlingsmiralet inte att undvikas.

glycerol

Super hår och hud fuktkräm

Som ett ämne som behåller fukt är glycerin extremt värdefullt. Det är därför det alltid läggs till alla slags masker och krämer. Glycerin används också aktivt för att återfuka håret och hårbotten.

Utan ytterligare ado kan du lägga glycerin i schampon och göra en utmärkt fuktkräm.

Det finns ett annat sätt att göra glycerolschampo.

För detta behöver du:

 • Förbered ett avkok av kamille (200 ml).
 • 50 gram tvålchips.
 • Glycerin - 5 till 10 gram.

Tvålen löses i buljong och glycerin tillsätts till blandningen och en effektiv fuktkräm är klar. Om så önskas kan kamille ersättas med kalendula eller jägare.

Glycerin rekommenderas inte för användning vid individuell intolerans, liksom vid utgångsdatum. Dessutom är det bäst att använda en ren produkt utan några extra tillsatser.

Eteriska oljor

Eteriska oljor - valet för varje smak.

Ett enkelt och otroligt effektivt sätt att lägga eteriska oljor i schamponet. Denna åtgärd hjälper till att stärka håret och behålla sin hälsa. Valet av oljor beror på natur och typ av hår och hud.

Tekniken för att använda eteriska oljor är mycket enkel:

 • Tillsätt 15 droppar olja till 50 gram schampo.
 • Massage noga i hårbotten och håret i upp till fem minuter.
 • Tvätta av med mycket vatten.

Som ett resultat av proceduren förvärvar du inte bara hälsa och friskhet utan också en trevlig och otroligt stabil arom.

Ett enkelt sätt att vacker hår är att berika schampon med vitaminer.

Valet av eterisk olja är en lika viktig process och beror inte bara på typen men också på hårfärgen. Så, brunetter, speciellt målade, applicera dessa oljor med stor försiktighet.

vitaminer

Sortimentet av vitaminer är enormt. De är användbara för alla.

De bästa tillskott i schampo för hårväxt - olika vitaminer.

 • Vi köper apoteket rätt verktyg.
 • Lägg till i schampo före användning.
 • Tvätta och skölj.

Svårigheten är att ta det enklaste schamponet utan färgämnen och komplexa ytaktiva ämnen och välj den produkt du behöver.

Priset på alla ingredienser är ganska överkomligt:

 • Vitamin A (retinol) - stimulerar hudens metaboliska processer och förbättrar näring.
 • E-vitamin - saktar oxideringen.
 • Vitamin C rekommenderas för skadat, sprött hår.
 • B1, B6, B9, B12 hjälper till att förbättra huden, lindra klåda. Håret växer snabbare, torrhet och splittrade ändar kommer att försvinna.
 • Nikotinsyra (PP) ökar hårväxten. Användningen bör dock vara måttlig för att undvika motsatt effekt.

Tips! I vårt fall är det bättre att köpa vitaminer i ampuller och tillsätta dem till schamponet precis före användning. Det kommer att vara användbart att testa för en allergisk reaktion.

Du kan förbättra utseendet på lockar med egna händer

slutsats

Som du kan se är instruktionerna för att förbereda ett effektivt sätt att tvätta håret ganska enkelt. För det här är ett vanligt schampo och en form av stramningsmedel tillräckligt. Om du ännu inte har bestämt vad du vill lägga till, kommer videon i den här artikeln definitivt att hjälpa till med att lösa problemet.

Vilka vitaminer kan läggas till schampo och hur man gör det korrekt?

På hyllorna i butikerna är schampon för varje smak och plånbok, men ofta kan inte effekten som tillverkaren lovar (hårglans, förstärkning, mjäll) uppnås. Vad händer om hår verkligen behöver hjälp?

Utgången kommer att vara befäst schampo. Du behöver inte spendera pengar på det - du kan själv förbereda det här verktyget.

Och vilka vitaminer bör läggas till shampoo för tillväxt, stärka håret och från deras förlust?

Vitaminer och deras fördelaktiga egenskaper för hår

Innan du lägger till vitaminer är det viktigt att ta reda på hur de påverkar dina lockar.

För deras generella förstärkning tillåts blandning av flera vitaminer, men i detta fall bör deras kompatibilitet beaktas.

B-vitaminer

Alla vitaminerna i denna grupp är bra för ditt hår, även om B1, B6 och B12 anses särskilt värdefulla.

Naturligtvis kan du använda andra vitaminer i denna grupp, men ändå måste minst en av de tre ovanstående elementen vara närvarande i schampot, annars kommer effekten av deras användning inte att märkas.

Varför behöver vi vitaminer från denna grupp:

 • B1 skiljer sig inte åt i en speciell positiv åtgärd. Men dess frånvaro i kroppen hotar den felaktiga kursen i de metaboliska processerna i cellerna i dina lås. På grund av brist på tiamin absorberas inte andra näringsämnen i hårsäckarna. Tiamin är speciellt nödvändig för långt hår, särskilt vid håravfall.
 • B6 liknar det föregående elementet, bara det är också ansvaret för leveransen av hormoner till glödlamporna, liksom för ämnesomsättningen i cellerna. Om kroppen saknar pyridoxin signalerar den omedelbart detta med mjäll, håravfall, dermatit och seborré.
 • B12 är involverad i transport av syre till hårbotten, hjälper till att upprätthålla sitt hälsosamma tillstånd. Du kan lära dig om bristen på detta element genom att bromsa hårets tillväxt eller dess fullständiga frånvaro, genom att hårbotten avskalas och dess hårda klåda.

Om du behöver ett schampo som förbättrar hårväxten och lindrar mjäll, så är dessa vitaminer bara tillräckligt. De som vill berika produktens sammansättning, rekommenderas att välja ett av alternativen nedan, även om det är mindre effektivt, grupp:

 • B2 kommer att hjälpa flickor med fett vid rötterna, men torka i längd, sprött hår, delade ändar. Detta element är mycket snabbt förbrukat i kroppen, och därför uppträder dess brist mycket ofta;
 • B5 påverkar hårets djupa hydratisering
 • B7 hjälper ofta de som kämpar med baldnessproblemet.

Observera att vitaminerna B1 och B6, liksom B6 och B12 inte kan tillsättas till schampot samtidigt som de inte kombineras med varandra.

E-vitamin eller tokoferol

Det är en viktig naturlig antioxidant, saktar åldrandet av celler och främjar deras regenerering. Dessutom kan man skapa en skyddande mantel som skyddar håret mot de skadliga effekterna av ultravioletta strålar.

En alltför stor mängd vitamin E påverkar dock hårets tillstånd, de börjar falla ut.

För behandling och profylax är det nödvändigt att använda E-vitamin högst en gång var tredje dag, och hela kursen ska inte vara mer än 10 procedurer.

Det är användbart att lägga till det i schampon i fall om du är orolig för kliande hud, svår mjäll, om ditt hår är svagt och skadat, påverkas de ofta av höga temperaturer, du målar dem regelbundet.

Vitamin A (retinol)

Du kommer också att lära dig om bristen på detta element snabbt, när hårbotten blir märkbart torrare kommer det att bli en stark och konstant klåda, skalning. På grund av dessa problem kommer krullarna att bli svagare, de kommer att börja falla ut. Eftersom vitamin A också är en naturlig antioxidant, liknar den tokoferol, men effekten av detta element är mer märkbar eftersom det också påverkar hudens tillstånd, mättar det med kollagen.

Vitamin PP (B3 eller nikotinsyra)

Det är han som ansvarar för tillväxten och pigmenteringen av håret. Detta vitamin är ofta och som huvudelementet ingår i olika masker, omslag som gör att hårväxten förbättras. Nikotinsyra fuktar dem perfekt, saktar ned gråhårets manifestation och accelererar hårväxten.

När du lägger till vitamin bör du vara försiktig, eftersom:

 • Det kan inte användas av hypertensiva patienter och personer med frekventa migrän.
 • verktyget kan inte fungera med aktiv, stark skallighet tills dess grundorsak elimineras;
 • Det är förbjudet att använda det under längre tid än en vecka. Du kan återuppta användningen först efter en månad.

Hur man lägger till och använder vitaminer?

Ta reda på vilka vitaminer och varför lägga till schampo, du kan gå vidare till nästa steg. Dessutom, om du behöver ett riktigt effektivt verktyg, är det viktigt att förbereda det på rätt sätt.

Använd regelbundet vitaminer i ampuller för att lägga till shampoo. De säljs i ett vanligt apotek, det finns också hela vitaminkomplex som tillverkare utvecklar speciellt för att ta hand om lockar.

Komplexen kan variera beroende på tillverkaren, men de är alltid baserade på vitaminer, keratin, proteiner, växtbaserade kosttillskott och kollagener.

Vi vänder nu till förberedelse av tvättmedel:

 1. Hitta en liten behållare och häll i så mycket schampo som du har nog för ett hårtvätt;
 2. Öppna flaskan med vitamin (eller flera, om du bestämmer dig för att använda flera typer samtidigt), skaka det, häll innehållet i behållaren med schampo och blanda;
 3. Del den resulterande föreningen i två delar;
 4. Tvätta håret med det här verktyget en gång och tvätta det med varmt rinnande vatten;
 5. Skum den andra delen av produkten, applicera den på krullarna, håll den i 15 minuter och tvätta den också.

Lägg alltid vitaminerna i schamponet försiktigt, små och små och blanda blandningen ständigt.

Om du väljer rätt vitaminer för ditt hår och tillämpar ett sådant verktyg regelbundet, kommer den positiva effekten inte att ta lång tid att vänta - det kommer du att märka det om 2-3 veckor.

Förresten, om du öppnade ampullen, men använde inte allt innehåll, lägg det inte i kylskåpet - det behåller fortfarande inte sina användbara egenskaper. För att inte förbereda en vitaminberedning förgäves, förbereda lite näringsmask för ditt hår.

Förutom schampon får dessa komplex användas som tillsatsmedel för tvätt av hår, som bereddes enligt ett populärt recept. Och för större effekt kan du också ta dessa vitaminer inåt, men i det här fallet, först kontakta en läkare.

Vad kan jag tillägga till hårschampo?

I princip kan du begränsa dig till vitaminer - deras användbara egenskaper ska räcka till.

Men om du vill ytterligare förbättra effekten, lägg sedan till en av följande decoctions av örter till shampoo:

 • kullarrot och nässla (de accelererar tillväxten av lockar);
 • rosmarin eller enbär (hjälp att glömma mjäll;
 • kamille eller serier (med hjälp av det är det möjligt att ta bort hårbotten irritation).

Att lägga till tvättmedlet bör förbereda ett mycket stark avkok, för i processen att lägga till behöver du bara några droppar av det.

Och om ditt hår också behöver ytterligare hydrering, använd glycerin - det kan också tillsättas direkt till schampot.

Vad kan läggas till shampoo för tillväxt och hår restaurering

Hälsningar till alla läsare av bloggen. Efter att ha granskat ett stort sortiment av produkter för att tvätta hår av olika priskategorier, kom jag fram till att shampoos huvudsakliga funktion är att rengöra. Och jag skulle vilja diskutera vad som ska läggas till shampoo för hårväxt. Förutom rening fick krullarna god näring och hydratisering.

Metoden för användning av vitaminer och läkemedel

Bland de billiga drogerna är många prisvärda droger inte sämre än dyra professionella kosmetika för hår. Vitaminer, droger, biologiska tillskott och olika oljor kan köpas till ett överkomligt pris, lägg till i ditt schampo och njut av lyxiga lockar.

Dessutom finns många användbara verktyg för hår i vårt kök till hands och kan behaga oss inte mindre än effekten av specialiserade schampon.

Oavsett vilket verktyg som väljs utförs beräkningen på 50 ml hårtvätt.

Det är nödvändigt att tvätta huvudet med den erhållna blandningen inte mer än en gång i veckan i 2 månader. Därefter kan tillsatsen i schampon ersättas och användas enligt det gamla systemet.

De flesta rekommendationer tyder på att ampullpreparat späds i 100 ml schampo. Oroa dig inte - förhållandet på 50 ml komponenter är ganska acceptabelt. Eftersom beräkningen görs på det tätaste hårets hår.

C-vitamin

Vitamin C - ett aktivt oxidationsmedel, i kombination med hårvårdsprodukter, ger en skön och välvårdad utseende till lock. Ägare av torrt, skadat och blekt hår bör avstå från användning av detta ämne.

Farmaceutiskt vitamin C

 1. Ampouleaproduktet läggs till behållaren med schampo.
 2. Rör tills mjuk.
 3. Applicera på hår jämnt från rot till spets.
 4. Tvätta av med varmt vatten efter 7-10 minuter efter applicering.

Faktum. C-vitamin neutraliserar talgkörtlarna i hårbotten och är lämplig för kvinnor med fet hår.

Vitaminer av grupp B för hår

De mest populära drogerna för tillväxt och återställande av skadade krullar är B-vitaminer, vars mest effektiva är:

Rådet. Vitaminerna B2, B5, B7 har ingen uttalad effekt på håret, men de kan användas som vård för hårbotten.

Milgamma i ampuller

Läkemedlet "Milgamma" innehåller ett komplex av vitaminer B2, B6, B12.

Är viktigt. Det är omöjligt att blanda dessa olika ämnen på egen hand, eftersom de i fel förhållande neutraliserar varandras effekt och du får inte den önskade effekten.

 1. Ampullen av vitamin B späds i en separat behållare med schampo.
 2. Rör tills mjuk.
 3. Vi fördelar jämnt längs hela längden på locken.
 4. Efter 5 minuter, tvätta av med varmt vatten.

Efter en tillämpning av schampo i kombination med vitaminer kommer krullarna att bli längre och tjockare, förlustprocessen kommer att sluta.

Nikotinsyra (Vitamin PP)

Nikotinsyra används för att stärka hårsäckarna, förbättra blodcirkulationen i rotzonen och lindra håravfall.

 1. Ampoule "nikotin" blandas med schampo.
 2. Den resulterande kompositionen appliceras först till rötterna och fördelas sedan över hela längden av håret.
 3. Efter 10 minuter kan du skölja blandningen med varmt vatten.

Efter en tillämpning av nikotinsyra kommer du att märka utseendet på många nya hår, vilket minskar antalet delade ändar. Håret kommer att glädjas åt kvalitet och glans.

Vitamin A

Vitaminer A (Retinol) - Den starkaste antioxidanten och metaboliska acceleratorn. Aktiviteten av den aktiva substansen syftar till att öka näringen av hårrötter, påskynda tillväxten och förbättra krullarnas kvalitet.

 1. Blanda 5 droppar retinol och 50 ml schampo i en separat behållare.
 2. Vi distribuerar vitamincocktailen, först över hela längden och applicera sedan på rötterna.
 3. Vi väntar på 10 minuter och skölj med rinnande vatten.

Curls kommer att få ett hälsosamt, glänsande och snyggt utseende. Vitamin A-schampo kommer att lindra mjäll och förhindra håravfall.

Vitamin E

E-vitamin - stimulerar de metaboliska processerna i hårsäckarna, förbättrar hårdans näring, återställer varje hårs struktur.

Finns i form av en oljelösning och i kapslar.

 1. Blanda 2-3 droppar vitamin med schampo.
 2. Vi fördelar hårets sammansättning och väntar 10 minuter.
 3. Tvätta av blandningen med varmt rinnande vatten.

Rådet. Vitaminerna A och E kompletterar varandra och påverkar skadade lockar aktivt. För att förbättra effekten kan du blanda båda vitaminerna i lika stora proportioner eller använda kapselberedningen AEvit.

 1. Smyck 5 kapslar med en nål, tillsätt oljahalten i schampot.
 2. Massage rörelser applicera blandningen på huvudets hud och fördela krullarna till spetsarna.
 3. Vi väntar på 10 minuter och tvättar med varmt vatten.

Om du skämmer bort ditt hår med ett "vitamin" schampo i 2 månader, kommer mjäll helt att försvinna. Curls blir längre, friskare och mer lydig.

Hur man lägger till mamma

Mountain pitch har inga analoger i läkemedelsindustrin om innehållet i vitaminmineralkomplexet och är idealiskt som ett tillsatsmedel i schampo

Hur många tabletter mumie lägger till schampo:

 1. Pund 1-2 tabletter mumie i pulver och blanda med schampo tills den är jämn.
 2. Applicera på håret i 15-20 minuter, och tvätta sedan med varmt rinnande vatten.

Faktum. Shampoo med tillsats av mamma är lämplig för alla, fyller det mest skadade håret med vital kraft, slutar förlust och vaknar "sovande" hårsäckar.

Eteriska oljor

Eteriska oljor som är lämpliga för hårtypen har en positiv effekt på krullarnas struktur, tillväxt och kvalitet:

 1. För normal olja lämplig kamomill, orange, neroli, lavendel.
 2. Citrusoljor, mint, eukalyptus, pelargon har en positiv effekt på fet hår.
 3. Strukturen av torrt hår kommer att förbättra ylang - ylang, ros, jasmin, sandelträ.
 4. Blandad hår typ lämplig olja av tall, gran och tea tree
 5. Kamille och citronoljor har en ljusare och torkande effekt. Essentiella oljor av tea tree, citron, mint kommer att lindra mjäll.

Eteriska oljor för hår

 1. 3-6 droppar olja blandat med schampo.
 2. Bredvid hela längden av håret fördela jämnt den doftande blandningen.
 3. Lämna i 5-7 minuter och skölj med rinnande vatten.

Rådet. Effekten beror på den valda oljan och hårtypen. Alla eteriska oljor kan användas för att glänsa och lätta att kamma ur krusiga krökningar.

Är det möjligt att tillsätta glycerin

Glycerin täcker varje hår och behåller fukt. Detta apotek verktyg passar ägare av skadat och sprött hår.

Glycerin för hår

 1. Tillsätt i 50 ml schampo 1-2 droppar glycerin.
 2. Vi fördelar en del av blandningen till krocktopparna och lämnar i 7 minuter.
 3. Den återstående blandningen med glycerin appliceras på rötterna.
 4. Vi väntar på ytterligare 2 minuter och tvättar av med varmt vatten.

Lätt och smidigt hår kommer sluta bryta och blir lättare att kamma.

Väteperoxid 3%

Verktyget har en lätta, torkande, antibakteriell effekt och kommer att lindra mjäll. Men det är nödvändigt att applicera peroxid med försiktighet, eftersom det är möjligt att skada hårets struktur.

 1. 10-15 droppar 3% väteperoxidlösning blandas med schampo.
 2. Applicera blandningen först på hårrötterna, och sedan på lockets ändar.
 3. Tvätta av efter 5 minuter med varmt vatten.
 4. Tvätta håret med väteperoxid bör inte vara mer än 1 gång om 10 dagar.

Det bör komma ihåg om peroxidens lysande effekt och försiktigt applicera läkemedlet till ägare av torrt och skadat hår.

Fördelarna med aspirin

Acetylsalicylsyra, som också är aspirin, i kombination med hårprodukter har en stimulerande effekt på hårsäckarna, accelererar tillväxten och lindrar mjäll.

Aspirin för hår

 1. 2 tabletter av aspirin, maldas i pulver och tillsätt till schampo.
 2. Applicera blandningen över hela längden och tvätta av efter 10 minuter med varmt vatten.

Efter första användningen kommer du att njuta av en hälsosam hårsökning. Efter 2 månader får du smidiga, långa, glänsande lockar.

Soda och salt

Salt och läsk kan användas både i kombination och separat. Salt förbättrar blodcirkulationen, genom mekanisk verkan på hårbotten. Soda används bäst för att normalisera aktiviteten hos talgkörtlarna.

 1. Tillsätt 1 tesked soda eller salt till schampo.
 2. Applicera på rötterna, lämna i 5 minuter och fördela sedan över hela längden på håret.
 3. Massage massage i hårbotten, skölj med vatten efter 2 minuter.

Faktum. Salt och läsk har en torkningseffekt, gör krullarna mjuka och luftiga. Efter appliceringen kommer håret att vara luftigt och voluminöst.

Citron och Vinäger

Citronsaft och vinägerlösning har en torkande effekt på hårbotten, benägen för seborré.

 1. 3-5 droppar citronsaft eller 9% ättika blandat med schampo.
 2. Applicera på hår och efter 5 minuter kan sköljas med rinnande vatten.

Efter applicering av blandningen av schampo i kombination med citronsaft eller ättika kommer håret att bli slät, sebaceous kirtlets utsöndring kommer att sluta.

Vodka för hårväxt

40% alkoholprodukt är lämplig för att förbättra blodcirkulationen i hårbotten, öka hårväxten och för hårvolymen.

 1. Blanda 1 tesked vodka med 50 ml schampo.
 2. Applicera på hårrötterna i minst 15-20 minuter och fördela sedan längs längden.
 3. Tvätta av med kallt vatten.

Rådet. Receptet med schampo med vodka hjälper till med stark håravfall och hjälp från mjäll. Använd receptet 1 gång på 14 dagar.

Vi diskuterade i detalj vad som ska läggas till shampoo för hårväxt, så att håret blir mer attraktivt och har en hälsosam utseende. Alla medel kan också läggas till balsam. På detta säger jag farväl till dig. Prenumerera på blogguppdateringen och följ informationen om sociala nätverk.Nästa Artikel
Hårvårdsprodukter: toppen av det bästa och tips om att välja