Vilka vitaminer kan läggas till schampo och hur man gör det korrekt?


På hyllorna i butikerna är schampon för varje smak och plånbok, men ofta kan inte effekten som tillverkaren lovar (hårglans, förstärkning, mjäll) uppnås. Vad händer om hår verkligen behöver hjälp?

Utgången kommer att vara befäst schampo. Du behöver inte spendera pengar på det - du kan själv förbereda det här verktyget.

Och vilka vitaminer bör läggas till shampoo för tillväxt, stärka håret och från deras förlust?

Vitaminer och deras fördelaktiga egenskaper för hår

Innan du lägger till vitaminer är det viktigt att ta reda på hur de påverkar dina lockar.

För deras generella förstärkning tillåts blandning av flera vitaminer, men i detta fall bör deras kompatibilitet beaktas.

B-vitaminer

Alla vitaminerna i denna grupp är bra för ditt hår, även om B1, B6 och B12 anses särskilt värdefulla.

Naturligtvis kan du använda andra vitaminer i denna grupp, men ändå måste minst en av de tre ovanstående elementen vara närvarande i schampot, annars kommer effekten av deras användning inte att märkas.

Varför behöver vi vitaminer från denna grupp:

 • B1 skiljer sig inte åt i en speciell positiv åtgärd. Men dess frånvaro i kroppen hotar den felaktiga kursen i de metaboliska processerna i cellerna i dina lås. På grund av brist på tiamin absorberas inte andra näringsämnen i hårsäckarna. Tiamin är speciellt nödvändig för långt hår, särskilt vid håravfall.
 • B6 liknar det föregående elementet, bara det är också ansvaret för leveransen av hormoner till glödlamporna, liksom för ämnesomsättningen i cellerna. Om kroppen saknar pyridoxin signalerar den omedelbart detta med mjäll, håravfall, dermatit och seborré.
 • B12 är involverad i transport av syre till hårbotten, hjälper till att upprätthålla sitt hälsosamma tillstånd. Du kan lära dig om bristen på detta element genom att bromsa hårets tillväxt eller dess fullständiga frånvaro, genom att hårbotten avskalas och dess hårda klåda.

Om du behöver ett schampo som förbättrar hårväxten och lindrar mjäll, så är dessa vitaminer bara tillräckligt. De som vill berika produktens sammansättning, rekommenderas att välja ett av alternativen nedan, även om det är mindre effektivt, grupp:

 • B2 kommer att hjälpa flickor med fett vid rötterna, men torka i längd, sprött hår, delade ändar. Detta element är mycket snabbt förbrukat i kroppen, och därför uppträder dess brist mycket ofta;
 • B5 påverkar hårets djupa hydratisering
 • B7 hjälper ofta de som kämpar med baldnessproblemet.

Observera att vitaminerna B1 och B6, liksom B6 och B12 inte kan tillsättas till schampot samtidigt som de inte kombineras med varandra.

E-vitamin eller tokoferol

Det är en viktig naturlig antioxidant, saktar åldrandet av celler och främjar deras regenerering. Dessutom kan man skapa en skyddande mantel som skyddar håret mot de skadliga effekterna av ultravioletta strålar.

En alltför stor mängd vitamin E påverkar dock hårets tillstånd, de börjar falla ut.

För behandling och profylax är det nödvändigt att använda E-vitamin högst en gång var tredje dag, och hela kursen ska inte vara mer än 10 procedurer.

Det är användbart att lägga till det i schampon i fall om du är orolig för kliande hud, svår mjäll, om ditt hår är svagt och skadat, påverkas de ofta av höga temperaturer, du målar dem regelbundet.

Vitamin A (retinol)

Du kommer också att lära dig om bristen på detta element snabbt, när hårbotten blir märkbart torrare kommer det att bli en stark och konstant klåda, skalning. På grund av dessa problem kommer krullarna att bli svagare, de kommer att börja falla ut. Eftersom vitamin A också är en naturlig antioxidant, liknar den tokoferol, men effekten av detta element är mer märkbar eftersom det också påverkar hudens tillstånd, mättar det med kollagen.

Vitamin PP (B3 eller nikotinsyra)

Det är han som ansvarar för tillväxten och pigmenteringen av håret. Detta vitamin är ofta och som huvudelementet ingår i olika masker, omslag som gör att hårväxten förbättras. Nikotinsyra fuktar dem perfekt, saktar ned gråhårets manifestation och accelererar hårväxten.

När du lägger till vitamin bör du vara försiktig, eftersom:

 • Det kan inte användas av hypertensiva patienter och personer med frekventa migrän.
 • verktyget kan inte fungera med aktiv, stark skallighet tills dess grundorsak elimineras;
 • Det är förbjudet att använda det under längre tid än en vecka. Du kan återuppta användningen först efter en månad.

Hur man lägger till och använder vitaminer?

Ta reda på vilka vitaminer och varför lägga till schampo, du kan gå vidare till nästa steg. Dessutom, om du behöver ett riktigt effektivt verktyg, är det viktigt att förbereda det på rätt sätt.

Använd regelbundet vitaminer i ampuller för att lägga till shampoo. De säljs i ett vanligt apotek, det finns också hela vitaminkomplex som tillverkare utvecklar speciellt för att ta hand om lockar.

Komplexen kan variera beroende på tillverkaren, men de är alltid baserade på vitaminer, keratin, proteiner, växtbaserade kosttillskott och kollagener.

Vi vänder nu till förberedelse av tvättmedel:

 1. Hitta en liten behållare och häll i så mycket schampo som du har nog för ett hårtvätt;
 2. Öppna flaskan med vitamin (eller flera, om du bestämmer dig för att använda flera typer samtidigt), skaka det, häll innehållet i behållaren med schampo och blanda;
 3. Del den resulterande föreningen i två delar;
 4. Tvätta håret med det här verktyget en gång och tvätta det med varmt rinnande vatten;
 5. Skum den andra delen av produkten, applicera den på krullarna, håll den i 15 minuter och tvätta den också.

Lägg alltid vitaminerna i schamponet försiktigt, små och små och blanda blandningen ständigt.

Om du väljer rätt vitaminer för ditt hår och tillämpar ett sådant verktyg regelbundet, kommer den positiva effekten inte att ta lång tid att vänta - det kommer du att märka det om 2-3 veckor.

Förresten, om du öppnade ampullen, men använde inte allt innehåll, lägg det inte i kylskåpet - det behåller fortfarande inte sina användbara egenskaper. För att inte förbereda en vitaminberedning förgäves, förbereda lite näringsmask för ditt hår.

Förutom schampon får dessa komplex användas som tillsatsmedel för tvätt av hår, som bereddes enligt ett populärt recept. Och för större effekt kan du också ta dessa vitaminer inåt, men i det här fallet, först kontakta en läkare.

Vad kan jag tillägga till hårschampo?

I princip kan du begränsa dig till vitaminer - deras användbara egenskaper ska räcka till.

Men om du vill ytterligare förbättra effekten, lägg sedan till en av följande decoctions av örter till shampoo:

 • kullarrot och nässla (de accelererar tillväxten av lockar);
 • rosmarin eller enbär (hjälp att glömma mjäll;
 • kamille eller serier (med hjälp av det är det möjligt att ta bort hårbotten irritation).

Att lägga till tvättmedlet bör förbereda ett mycket stark avkok, för i processen att lägga till behöver du bara några droppar av det.

Och om ditt hår också behöver ytterligare hydrering, använd glycerin - det kan också tillsättas direkt till schampot.

Hår Vitaminer i schampo

Nutrition hår är en integrerad del av sin vård. Och det enklaste sättet att göra det här är att lägga hårhud vitaminer till shampoo. Men för att sådan näring ska kunna vara användbar, är det nödvändigt att följa vissa regler, annars krullarna kommer inte att gynna, men bara skada.

Viktiga ämnen för hälsa och skönhet

Innan du börjar vitaminberikningen av ditt vanliga schampo, behöver du veta vilka vitaminer som kommer att ge största möjliga nytta för låsningarna.

De viktigaste och användbara för lock är vitaminer från grupp B. De ger intensiv näring till både håret och dess rötter, såväl som hårbotten:

 1. Tiamin eller som det kallas också, B1, ansvarar för det korrekta förhållandet mellan proteiner, kolhydrater och syror i hårbotten och håret själv. Det vill säga, detta vitamin B är direkt ansvarigt för den fullständiga näringen av hårets del av huvudet.
 2. B6 är ansvarig för den normala funktionen av talgkörtlarna, för korrekt syntes av mikroelement i huden, liksom den korrekta balansen mellan hormoner i kroppen. I händelse av sin brist börjar krullarna intensivt tunna, mjäll och splittrade ändar uppträder.
 3. B12 är inte ansvarig för att mata håret, men bara tillräckligt med detta vitamin gör det möjligt för krullarna att regelbundet få den nödvändiga delen av syre.
 4. B5 eller pantotensyra hjälper till att förlänga hårets liv, stärker dess struktur och förbättrar hårets utseende och hälsa i allmänhet.
 • Vitamin PP spelar också en viktig roll i näring av strängar. Dess brist är framförallt uttryckt i en skarp och intensiv håravfall, liksom en ökning av deras bräcklighet och utseendet av splittrade ändar. Därför är det mycket viktigt att krullarna får denna utfodring regelbundet.
 • Retinol (A) återställer aktivt skadade strängar och stimulerar också förnyelsen av hudceller.
 • E-vitamin eller tokoferol, är ansvarig för ungdommen och skönheten i håret, skyddar locket från ultraviolett strålning och normaliserar även hårbotten i hårbotten.

Blandningsregler

Om du bestämmer dig för att ge extra näring till dina krusar, för att berika de ovan beskrivna ämnena, är det bättre att använda inte vanligt vanligt schampo, men det är värt att köpa en särskild tvålbas. Om detta inte är möjligt bör preferens ges till rengöringsmedel med en minsta mängd tillsatser och inte innehålla några vitaminkomplex. Ett överskott av dessa näringsämnen kan påverka håret som negativt som deras brist.

Samtidigt ska komponenterna som beskrivits tidigare läggas till flaskan med schampo eller till en liten mängd i handflatan. Där exakt läggs dessa ämnen beror på det avsedda ändamålet. Vissa typer av vitaminer förlorar snabbt sin användning vid exponering för luft.

När du gör ett sådant vitaminiserat schampo hemma, var noga med att överväga kompatibiliteten med varandra om de vitaminer som utgör den. Det rekommenderas inte att kombinera C-vitamin och favoritämnen från grupp B. B12 och C, B3, E, B1 kombineras dåligt. Experter rekommenderar inte att man kombinerar B1 med de andra vitaminerna från denna grupp, förutom B12.

Alla andra tidigare beskrivna vitaminer är perfekt kombinerade med varandra. Men innan du börjar berika schamponet med dem måste du konsultera en läkare. Han kommer att hjälpa till att välja rätt komplex, kommer att indikera rätt dosering och kommer också att kunna avgöra om det finns ett överskott av något vitamin i kroppen för att undvika obehagliga biverkningar.

Det är bäst att köpa sådana tillägg på apotek i speciella glasampuller eller i form av oljekapslar. Var noga med att komma ihåg att öppna förpackningar inte är föremål för lagring, såväl som berikad schampo. Dessutom är ampuller innehållande ett ämne eller en hel vitaminkomplex kommersiellt tillgängliga, vilket sparar tid och energi för framställning av det korrekta komplexet av ett vitaminadditiv i schampo.

Matlagning recept

Innan du börjar göra hemlagad vitaminshampo måste du köpa lämpliga ämnen i ampuller på apoteket. För att vitaminerna ska fungera korrekt på håret, är det nödvändigt att observera alla nyanser av dess beredning och användning.

Kom ihåg att schampo berikat med sådana tillsatser inte kan lagras i mer än 14 dagar, så försvinner alla dess fördelar.

Användningen av färdigt schampo är i alla fall detsamma. Den appliceras på vått hår, masseras in i rötterna och sköljs sedan av väl. Var noga med att applicera den igen, endast i detta fall vilar skummet på huvudet och strängarna i tre eller fem minuter och tvättas sedan av med kallt vatten.

 1. För att stoppa plötslig håravfall samt att bli av med hårbotten är det nödvändigt att köpa kosttillskott som lidokain, tiamin, soda, vatten, pyridoxin, natrium och cyanokobalomin. En ampull av varje substans måste sättas i en 500 ml shampoobehållare. Du kan göra ännu enklare och omedelbart köpa hela komplexet av en liknande tillsats som heter "Combibipen". I detta fall spenderas 3 ampuller på en liknande mängd tvättmedel för lock.
 2. För att påskynda tillväxten av strängarna tillsätts vitaminerna B12, B6 och B1 till schampot. I så fall bör proportionerna av dem vara desamma, det vill säga varje substans tas i en ampull med samma kapacitet. Denna mängd tillsatsmedel är avsedd för 250 gram schampo.
 3. För att återställa och intensiv näring av krullar måste du lägga till tre droppar vitamin A och E till 100 gram schampo.

Genom att kombinera sådana användbara tillsatser med varandra kan du förbereda ett nytt hälsosamt schampo varje gång. Men det är värt att komma ihåg några nyanser:

 • För att en sådan användbar rengöringsmedel ska maximera effektiviteten är det nödvändigt att använda den minst 10 gånger med pauser på en eller två dagar.
 • Du kan kombinera alla vitaminer, förutom de som beskrivs ovan.
 • Om du tvivlar på doseringen är det bättre att köpa ett färdigt vitaminkomplex i ett apotek. I regel är en ampull utformad för 100 g schampo. Eller detaljerad information om doseringen finns i instruktionerna.
 • Det är bättre att tillsätta oljiga flytande vitamintillskott med en hastighet av två kapslar per 100 g bas.

Du kan lära dig mer om hår vitaminer från följande video.

Du kan gå motsatt sätt, det vill säga köpa färdiga vitamin shampoo.

Översikt över de bästa färdiga verktygen

Butikerna och apoteken är fulla av en mängd vitaminsjampo. För att vi inte ska komma i kontakt med detta breda sortiment och få ett verkligt användbart och effektivt verktyg, erbjuder vi dig en kort översikt över de mest populära verktygen som har fått positiv feedback, inte bara från köpare utan också från experter:

 1. Librederm "Vitamin F" hjälper till att snabbt och säkert närma håret med väsentliga delar, återställa dem till hälsa, vackert utseende och underbar glans. Detta verktyg skyddar inte bara håret utan även fuktar hårbotten, förhindrar utseende av mjäll och normaliserar produktionen av subkutant fett, vilket minskar fettinnehållet i strängarna. Idealisk för extremt känslig hårbotten, blir ett oumbärligt verktyg för skötsel av sköra, gallringskurvor.
 2. Kallos "Multivitamin" innehåller i sin sammansättning vitaminer som C, E och ett komplex av nästan alla B-vitaminer. Detta märke av schampo rensar inte bara krökar i första klass utan stimulerar också tillväxten, ger naturlig glans och stärker sin struktur som helhet.
 3. Vitaminschampo "Eared nanny" har nästan naturlig komposition, rensar håret perfekt, vilket gör dem mjuka, silkeiga och glänsande. Närvaron av ett vitaminkomplex hjälper låsarna att få den nödvändiga näring och hydrering för normal tillväxt.
 4. Mirrolla Onion Hair Cleanser - Shampoo eliminerar helt krullarna från smuts och överflödigt fett, och stärker dem och accelererar tillväxten. På grund av den väl valda kombinationen av lök extrakt och ett komplex av vitaminer, detta schampo fortfarande intensivt närmar sig strängarna, lindrar hårbotten från mjäll och klåda. Resultatet av att använda den här produkten kommer att vara ett hälsosamt, frodigt och välskött hår.
 5. Collistar multivitamin är idealiskt för daglig användning, normaliserar talgkörtlarna och rensar trådarna väl från alla typer av föroreningar. Dessutom hjälper ett korrekt skapat komplex av vitaminberikning inte bara att rengöra krullarna utan också att fukta dem och närma sig allt du behöver. Experter anser att det här verktyget är universellt, det vill säga en schampo och balsam på samma gång.
 6. Garnier "Vitaminsstyrka" hjälper inte bara till att rengöra håret, utan också att ladda det med energi, stärka det, accelerera tillväxten, återställa den skadade strukturen och återställa det vackra utseendet och den naturliga mjukheten hos krullarna.

Hår vitaminer i ampuller i schampo, deras rätt kombination

Vitaminbehandling för hår är ett oumbärligt förfarande för att återställa eller behålla vitala tonen i håraxeln. Den svåraste perioden är på vintern och våren. Det var då att strängarna saknar många vitaminer, medan belastningen (hypotermi, nästan dagliga termiska effekter) inte är mindre intensiv än i andra perioder.

Vitaminer som är bra för håret kan tas in eller du kan lägga kosmetiska kompositioner till det färdiga, vilket förbättrar deras egenskaper.

Det finns många vitaminer, vars åtgärder är utformade för att utföra vissa funktioner i kroppen, naturligtvis, och även i hårets huvud. Det är nödvändigt att ta reda på vilka farmaceutiska vitaminer för hår i ampuller, kan tillsättas till schampo, balsam eller användas i masker, för att inte alla kan monteras.

Vilka B-vitaminer kan inte blandas

För att få maximal nytta av användningen av flytande vitaminer för hår i ampuller kan du följa vissa regler. För sin kunskap måste du komma ihåg vilken av vitaminerna som är kombinerade med varandra, eller vice versa, rekommenderas inte att blanda:

 • Vitamin B5 (pantotensyra). Detta är ett vattenlösligt vitamin. Det har egenskaperna att enkelt passera in i de övre skikten av huden, d.v.s. har en stark permeabilitet, så det används ofta i märkesmedel från alopeci (alopeci).
 • Vitamin B12 (kobolamin, cyanokobalamin). Detta "humörliga" vitamin är komplext i kombination med andra. Vid användning av B12 är det nödvändigt att tydligt förstå dess kompatibilitetsegenskaper, eftersom fel komplex kan neutralisera effekten av alla komponenter. Det ska vara försiktigt eftersom det är kobolamin som har det största antalet antagonister (när de kombineras, försvagar dess effekt).
 • Vitamin PP (nikotinsyra). En av de mest populära vitaminerna som används för diffus håravfall, samt stödja terapi för att öka tillväxten av strängar. Nikotinsyra har en torkande effekt som är lämplig för oljig hårtyp. Känslig hud är en kontraindikation för dess användning.
 • Vitamin C (askorbinsyra). Denna användbara syra förlorar snabbt sina karakteristiska egenskaper när den tränger in i syremolekyler. Läkemedelsampull med detta vitamin rekommenderas att läggas till den terapeutiska kompositionen som en sista utväg och omedelbart appliceras på krullarna.

Vitaminer inkompatibilitet

 1. B12 med vitaminerna B1, B3, A, E och C.
 2. B1 med vitaminerna B6, B2 och B3.
 3. Vitamin C med alla B-vitaminerna.

Optimala vitaminer

 1. PP och B9, B6, B12.
 2. Och med vitamin E på oljebasis är C-vitamin också lämpligt här.
 3. Komplexet av B12 och B6 är det mest framgångsrika alternativet för användning i kompositioner från diffus håravfall.
 4. B2 och B6, A.
 5. Flytande aloextrakt kan kombineras med några vitaminer från grupp B.
 6. B8 och vitamin E används för behandling av håravfall.

Många studier har visat att konjugeringen av vitaminerna A och E kommer att ge mindre nytta än att använda dem separat. Forskare har åsidosatt de århundraden gamla kompatibiliteten hos dessa komponenter. Som det visade sig, minskar A (minskar) E-vitaminens effekter, men endast när det tas oralt fungerar inte masken i hårmaskor.

Användning av B-vitaminer i hårmaskor

Vitaminer B för hår kan appliceras i någon mask, som kan köpas i färdig form eller förberedas av dig själv. Det är värt att komma ihåg att du bara kan lägga till vitaminer i den erforderliga summan av medel, beräknad för en ansökan, eftersom vitaminer förlorar snabbt sina inneboende egenskaper.

För att få rätt resultat borde du inte förvänta dig att en ansökan kommer att räcka till. Det är nödvändigt att använda hela kursen i en månad. Efter användning av vitaminterapi, för att fullständigt avslöja skalor på håret, är det nödvändigt att skapa en växthuseffekt genom att förpacka huvudet med en handduk eller polyeten.

Mask och balsam för hårväxt

Kock eller olivolja är den bästa feta basen för att återställa och bibehålla en stark hårstruktur. Vitaminer A och E för hår kan tillsättas till schampo, balsam eller mask. Med sin hjälp blir torra och spröda lockar mjukare, lydig, komprimerad hårstruktur.

 • olivolja 2 matskedar;
 • vitamin en 7 droppar;
 • Vitamin E 5 droppar.

Olivolja värms något i ett vattenbad. Blanda med andra komponenter och applicera på torra lockar, gnugga också i rotzonen. Wrap huvudet med en handduk, skölj med schampo efter 2 timmar.

Lökbalsam

Kram saften från glödlampan och späd den med vatten (1: 1), tillsätt E-vitamin och, efter tvättproceduren, använd som en balsam. Applicera på strängarna och efter 5 minuter, skölj med varmt vatten och skära sedan svalt.

Honung Balsam

 • honung 2 matskedar;
 • Vitaminerna E och A 4 droppar.

Blanda alla ingredienser, späd med varmt vatten till en grusig stat och applicera blandningen för att rengöra och fuktigt hår, undviker rotzonen. Skölj av efter 5-7 minuter.

Mask-balm för att stärka och förbättra hårväxten

Propolis-tinktur hjälper till att stärka och aktivera hårväxten. Propolis har unika egenskaper som, även efter behandling med höga temperaturer, inte ändrar deras egenskaper. Det finns två typer av tinkturer - alkohol och vatten. För hår är endast det andra alternativet lämpligt.

 • propolis tinktur 1 tsk;
 • skarlet extrakt 1 ampull;
 • Vitamin B1 2 ampuller.

Mask måste appliceras innan du tvättar huvudet, fuktiga lockar. Det ska tvättas av om en halvtimme.

Naturlig glans och starkt hår: stärkande mask

Snarare enkla, men samtidigt effektiva komponenter i masken, en positiv effekt på låsens allmänna tillstånd. Att tillsätta vitamin B12 kan inte bara stärka strängarna utan också återskapa sin naturliga skönhet.

 • cognac 1 msk.
 • honung 1 msk.
 • äggula 1 st.
 • vitamin b12 2 ampuller.

Läkningskompositionen fördelas zonalt i strängar. För att värma huvudet med polyeten. Tvätta av efter 1 timmars exponering.

Mask "Vitaminka"

Vitaminer i grupp B i ampuller för hår förbättrar sin struktur, även efter första användningen. Den mest uppenbara omvandlingen visualiseras efter 1 månad med användning av Vitamink-masken: strängarna blir mjuka och silkeslen, diffus proliferation minskar med 80%. För basen av masken måste du välja den bästa hårbalsam som passar för hårtypen.

 • Balsam 2 msk;
 • vitaminer PP, B12, B8 1 ampull;
 • aloe vera extrakt 1 ampull;
 • Vitaminerna A och E, 5 droppar vardera.

Efter att ha torkat huvudet med sulfatfritt schampo slår vi ut med en handduk. Blanda alla komponenter i masken, applicera kompositionen i början till rotzonen och fördela sedan längden på strängarna. För att värma huvudet. Skölj av efter 60 minuter.

Mask mot diffus håravfall

En av de mest effektiva maskerna för att eliminera fenomenet diffus håravfall anses vara korn. Hon råds av trichologer (specialist i behandling av hår och hårbotten) och frisörer, och efter att ha använt det kan endast positiva recensioner hittas.

 • Smuligt svartbröd 2 skivor.
 • Kamille tinktur eller hoppkeglar.
 • Senapspulver 1 msk.
 • Havsalt 1 msk.
 • Kalciumklorid 1 ampull.

Masken används som ett alternativ till schampon med kemisk sammansättning. För att göra det måste du utföra följande steg:

 1. Skär av skorpan från brödet.
 2. Smulka smulan i enamel.
 3. Häll med förkokt örtinfusion.
 4. Slå på långsam eld och vänta på att koka.
 5. Tillsätt senap och salt.
 6. När konsistensen blir pasty kan du stänga av brännaren.
 7. När kompositionen kyls, tillsätt kalciumklorid och applicera på lock.
 8. Att gnugga komponenter är nödvändigt med applicering av lätt massage.
 9. Att gå med en mask till 3 klockan.
 10. Tvätta av det med varmt vatten. Om det finns problem med utlakningen av brödsmulor kan du använda en liten mängd icke-sulfatschampo.

Behandlingsförloppet är utformat för tio dagars användning, dagligen eller varannan dag. Vidare kan stödkursen utföras före varje tvättning av huvudet, 2 gånger i veckan, under en månad. I mitten av användbar terapi kommer håravfallet att minskas med minst 50%, och i slutet blir det fullständigt förstärkt och når standardmärket.

Hur man lägger till vitaminer i ampuller i hårschampo

Vitaminer för hår i ampuller i schampo kan och bör tillsättas. Men samtidigt finns det vissa regler som måste följas:

 • schampo bör inte innehålla silikon och sulfater;
 • Ju mer naturliga ingredienserna i schampon, desto effektivare är effekten av vitaminer.
 • vitaminerna i grupp B måste blandas i kompositionen omedelbart före användning.

Inget mindre effektivt anses vara en sådan metod för vitaminisering av hårets huvud - dagligen växlande gnidning av vitaminerna B12 och B6. Metoden är följande:

 1. Den första dagen jag tvättar mitt huvud på vanligt sätt (det är tillrådligt att använda ekologiskt schampo eller en självständigt preparerad komposition), efter att ha torkat mitt hår lite, gnuggar vi vitamin B6. Vi gör en fem minuters massage för en bra impregnering med vitamin.
 2. På andra dagen krossar vi hårets huvud med ett starkt avkok av nässla, vilket också bidrar till att stärka strängarna. Utan att tvätta buljongen blöts vi med en handduk och gnuggar B12.
 3. På den tredje dagen upprepar vi cykeln på nytt. Och så fortsätter vi i 1 månad.

Med den här metoden kan du förstärka håraxeln, förbättra hårväxten, samt lägga till naturlig glans på locken. Den enda försiktigheten i denna metod är ett allergiskt reaktionstest. Det är lätt att hålla och påför en vitaminkomposition på någon synlig del av hårbotten och om rodnad eller obehaglig klåda inte dyker upp efter 30 minuter kan masken användas säkert för terapeutiska eller profylaktiska ändamål.

Huvudsyftet med vitaminterapi är att bibehålla eller återställa hårets densitet, liksom strukturen hos varje krull. För sådana ändamål kan du använda komplexet av farmaceutiska vitaminer i grupp B.

Vitamin av MOSHIMPHARMREPARATES OJSC av grupp B i ampuller - återkallelse

Vitamin shampoo)

Idag vill jag berätta en hemlighet av vitamin schampo! Efter hans hår är mycket slät, delikat, vackert, glänsande och bara bäst) hittade jag detta recept på webbplatsen "YouTube" Jag älskar den här sidan. I allmänhet är receptet enligt följande: ta ditt vanliga schampo; en kopp; och vitaminer i grupp B1, B6, B12. Häll din schampo i 2 koppar för 2 applikationer, schampo är bättre att ta på örter, men inte professionell, det är det inte. Sedan lägger du till en ampull av varje vitamin, blanda. När du tvätter håret, massera hårbotten väl, och för andra gången lämna vitamin shampoo i 3-5 minuter så att det absorberas i håret, i hårbotten. Vitaminer från grupp B är mycket användbara och nödvändiga för ditt hår. Nu ska jag berätta mer om vitamin B-grupper:

B1-ansvarig för hårväxt och förhindrar håravfall
B6-förhindrar mjäll, bryr sig om hårbotten;
B12 är ansvarig för brittleness och matthet.

Du kan lägga till vitaminer till hemlagade hårmaskor. Till exempel när jag gjorde en senapsmask (för hårtillväxt), tillsatte jag vitamin B1 för att få mer effekt. Foton Jag lägger mina vitaminer. Försök, försök, sätt på fantasin och älska ditt hår. Lycka till alla.

Vitaminer Vitamin E kapslar - granskning

Underbart, skapa ett magiskt schampo med vitamin E, stärka håret och bli super vackert

God dag till er alla, min kära!

Alla har hört talas om vitamin E. Vem tog det, vem tog det inte, men idag vill jag dela med dig ett annat recept med det här mycket effektiva vitaminet.

En stor smart doktor delade den med mig och jag försökte det redan på mig själv.

Vi kommer att producera ett magiskt schampo.

Den första mycket viktiga ingrediensen är E-vitamin

Därefter måste vi köpa sprutor (från mig för 3 ml), det är möjligt i snabbköpet

Vitamin B1 (tiamin)

Vitamin B6 (Pyridoxin)

Vitamin B12 (cyanokobalin)

Apoteket behöver inte kallas helt, tjejer där och så kommer att förstå) kostar allt ca 30 rubel.

Vi tar något schampo (jag, som vanligt, bara barn)

Vi öppnar ampullerna mycket noga - de skär det och bröt av spetsen, håller den med en servett eller en handduk

Om ampullen utan fil, vilket innebär att spetsen bara ska gå av, så bryter de aldrig av. Vad ska man göra

Du behöver inte sticka tungt, slå av näsan med en kniv, en yxa, etc. Ta en metall nagelfil, dra försiktigt flaskan på en vit remsa på alla sidor och ta av spetsen medan du håller flaskan i en servett.

Enligt de tre ampullerna i varje läkemedel med en nål samlar vi in ​​och injicerar det i schampot.

E-vitamin "sugs ut" så mycket som möjligt med en nål, vi piercerar den lösliga kapseln ett par gånger och klämmer in i schamponet med våra fingrar. Jag lägger fem stycken.

EXTEND SHAMPOO, DEN ÄR KLAR.

Det låter allt hemskt och det verkar som om det görs länge))

Faktum är väsen i 10 minuter och du kan glömma allt detta innan nästa flaska.

Vad är det hela eller PLUSES

1. Minskad håravfall

2. Håret är tjockare, ser tjockare ut

3. Hårglans, se frisk och stark

4. Det verkade som om de passar lättare.

Lukten av droger när den appliceras och någon gång efter. Var inte orolig, lukten försvinner snabbt.

Det enda med en mask luktade i tre timmar - det gav en sådan reaktion, självklart.

Yes! Efter denna shampoo mask eller balsam kan appliceras på samma sätt.

Jag hoppas att du hittar det här underbara receptet användbart, var vackert!

Vitamin E, jag hittade i bubblor i flytande form, så mycket lättare)

Jag lägger till omkring en kub till flaskan, från samma spruta.

Vilka vitaminer ska läggas till hårschampo?

Hälsningar till alla, tjejer.

Jag har blandat hår. Rötterna blir snabbt smutsiga och tipsen är ganska torra på grund av hårtorken. Håret är tunt, inte tjockt, till axlarna. Jag vill ytterligare stärka dem. Masker och oljor: det är helt klart och det är allt klart.

Jag vill försöka lägga till vitaminer A och E till schampo, men jag vet inte hur. Vem har redan gjort det här, dela. I vilka proportioner, hur exakt, vilka vitaminer har du försökt (A och E eller kanske grupp B?). Lägg till flaskan omedelbart eller i en enda del? Vilken effekt observerades? I allmänhet dela. Jag väntar.)

Om plötsligt det redan fanns diskussioner om detta ämne, skicka mig, jag själv har inte hittat, tyvärr.

A och E är fettlösliga och säljs i olja, har inte försökt, men jag tror att de blir feta. Även om det inte är ett faktum. Alla tillskott är direkt i portion.

Men jag på något sätt lagt till en aspirinpiller, men en gång glömde jag ständigt det. Jag kommer ihåg vad jag gillade. Tack för att du påminner mig om att experimentera, ganska populärt tillsatsmedel.

Och om du omedelbart droppar dessa vitaminer i flaskan, så nizya? Motvilja mot att fitta med dessa vitaminer varje gång innan de tvättas)

Jag tror det dumt, när de kommer att vara där länge, även om vi kommer att vänta på experterna, är jag inte säker, bara på något sätt hörde jag någonstans.

Ljus och aspirin hur man lägger till, var och för vilken effekt?

Det krossade piller i en del av schampo för att skina (det är samma syra), silkiness, mjäll hjälper (i 10 minuter för att hålla blandningen i hårbotten), från den snabba föroreningen av fet hår. Det används också för att återställa färgen på färgat hår, till exempel om det ljusgröna i poolen, kan du ta 2 tabletter i schampo och hålla i 10 minuter. Men aspirin ska inte användas för tunt, alltför torrt, bränt, hårt och sprött hår, eftersom acetylsalicylsyra torkar huden huvud och hår, och om de redan är torra, spröda och brända, kommer en sådan "behandling" att förvärra situationen ännu mer. Det är bäst att använda aspirin för fet hår och snabbt förorenat.

Ooh. Då ska jag inte, jag är bara tunn och spröd.

Jag försökte inte lägga till vitaminer till schampo, jag håller med Sveta, fettlöslig blir fet.

Jag försökte lägga till luft till schampo. Portioner. Jag gillade det. Lägg dem i badkaret med schampo kan inte se tvättas bort, förånga.

Och jag lade Bay essentiell olja till flaskan, det indunstade aldrig))) lukten av det, förstås det inte, men det stärker ganska bra.

I schampot tillsatte jag bara etrar och sedan bara på en gång och inte i hela flaskan. De vanligaste vitaminerna som inte används någonstans är ojämn. Aevit provade inte masker / schampon, jag tar alla vitaminer inuti))), men om de inte lägger till det är det inte schampo, de tvättar bort smuts och fett. Det är osannolikt att någonting kommer att ha tid att tränga in och ge resultat.

Så jag tror också, finns det någon punkt i schampo? Det är bättre att ha en balsam eller en mask eftersom du kan hålla dem längre. Jag läser också om aevit, men det finns också vitaminer A och E separat i burkar för extern användning. De skriver mycket om B-vitaminer, som också lägger till dem. Men jag är inte säker på deras effektivitet för hår. Nu vill jag höra åtminstone något från dem som redan har praktiserat tillsats av vitaminer.

Skölj omedelbart om det tillsätts till schampo. Och ge fem till sju minuter för åtminstone någon inverkan.

Kanske är det bättre att skölja ordentligt med schampo och sedan applicera den blandningen av vitaminer direkt i hårbotten? Kanske inte på väg ut, men när det är hemma, låt det fungera. För mig är det inte en möjlighet att hålla ett schampo länge, pigmentet börjar snabbt skölja ut, men med naturlig hårfärg kan du förmodligen göra det))) på ett bra sätt ser jag inte riktigt på att jag behöver ta vitaminer, det är lättare att dricka kursen inuti, det kommer att vara bra för hela kroppen.

Ja, ja! Och drick på råd av en läkare.

Inuti tog jag samma ojämnhet, men märkte inte någon effekt alls. Och det finns vitaminer för extern användning, här planerar jag dem i schampo eller balsam. Kanske även så meningsfullt kommer att vara. I allmänhet, som jag förstod, har ingen gjort det här här)

Jag har en flaska macadamiaolja och mandelolja i mitt bad. Och jag lägger ibland i ögat balm, balsam, mask. Bra, jag gillar det. För att vara ärlig med schampo ser jag ingen anledning att lägga till. Liksom för mig är shampoos huvudsyfte att tvätta håret, bli av med allting onödigt, lämna det rent och borde matas med en balsam, balsam och mask.

I schampo fylld med arganolja tror jag att du fortfarande kan steka oliv. Jag hoppas gick bra. Jag skulle gnugga Aevit i rötterna under en tvättbar mask. Och en ärter inuti))

De säger att håret är fuktgivande aloe gel.

Jag tror också att det skulle vara mer meningsfullt att lägga till vitaminer i masken, då vet man exakt vad som behövs och hur kompatibelt det är med ingredienserna i masken. Och i schamponet kommer allt att tvättas och det är inte känt hur dessa oljor kommer reagera med ingredienserna i schampot.

Faktum är att om du följer någon webbplats eller forum på naturliga och hemlagade kosmetika läser du överallt att det absolut inte rekommenderas att lägga till oljor och speciellt etrar till industriprodukter. Reaktionen med verktygets komponenter är oförutsägbar, även effekten. Jag slutade nyligen att laga hemlagade schampo-balsamer, men en gång i veckan gör jag masker för mitt hår. Här är du - oljor, estrar, honung, kefir, kakao, kanel, färglös henna, brandy - för varje smak och färg. Det är verkligen användbart och utan oönskade biverkningar.

Du kan även efter tvätt i stället för serum med silikon, liten kapeluha av kokosnötsolja, broccoli, shea, avokado, jojoba, macadamia, och det finns många oljor som är användbara för hår - gnid i dina handflator och köra händerna genom håret från mitten till spetsen. Bra hälsosamt alternativ till silikon. Estrar kan tillsättas till dessa basoljor. Här är min IMHO.

Jag kommer ihåg väl när jag bestämde mig för att lägga en droppe kokosnötolja på rent hår. Har satt och har gått för att tvätta hörlurar. Inget mer experimentera.

hyy)) och jag har passerat normul - även om mitt hår är 10 gånger mindre troligt. Men jag verkligen, verkligen lagt till en droppe, gnidde den mellan mina palmer och sätta den som vax för hår. Mjukt, fuktigt hår visade sig.

Och jag lade till eter i schampo, jag hade det nuvarande schampoet utan hård kemi, som organisk. Och det var inget negativt, tvärtom. Jo, ja, du vet aldrig vad som kan vara, schampon är olika. Och estrarna trycker allting i huden som finns i schampo.

Eteriska oljor i schampo sprit. såg inte mycket effekt, förutom lukt

Jag är emot tillsatsen av vitaminer till sjampoen själv. Vad är schampo? Hällde i handflatan, soaped huvudet, men tvättades bort. På så kort tid, och till och med i koncentrationen som du skulle lägga till i schamponet, så att denna cocktail inte smutsigt hår. effekten är noll. Generellt. Tja, häst kan fungera, men bara som en placebo, det är rent psykologiskt.

Dessutom, varje schampo (även en superfood organisk) - en uppsättning specifika objekt som valts specifikt för. Tja, för de "lovade" effektproducenterna. Där bör en viss metod för schamponberedning vara och en viss mängd olika ämnen för att uppnå exakt bra hårvård och rengöringseffekt. Att lägga till nya element, i allmänhet alla, kan leda till viss kemisk. reaktioner, nya föreningar och andra obehagliga saker. Jag är verkligen inte bra på kemi. ja det där, jag är en komplett noll i den, men igelkroppen är tydlig att det minsta problemet kan vara en helt bortskämd shampooflaska. Tja, då vet du aldrig vad som kan hända där).

Därför till och med de eteriska oljorna jag lägger till hårmaskorna. Och deras lukt är mer kaustisk än andra komponenter i maskerna (till exempel senap, henna, kefir, ägg luktar långt från paradisblommor) och det verkar finnas en helande effekt.

Så om du vill stärka håret, då måste du fortfarande vara lite förvirrad och göra masker med vitaminer upplöst i oljor separat. )

P / S / brunn, eller gör ett schampo från början. Sedan lägger du till allt du behöver, och den helande effekten ska dyka upp :)

lady hair.ru

Hår Skönhet och hälsa Magazine

Vad lägger man till schampo? Hemligheter av tillväxt, hälsa och glans hår.

Lägg till självständigt användbara ämnen och vitaminer till schampon. Dessa tillskott säljs i varje apotek till löjliga, ibland billiga priser. Det viktigaste att ta reda på vilka droger som är bäst att använda och i vilka fall.

Inte varje schampo uppfyller alla krav som vi gör till det. Vanliga fall av allergiska reaktioner som klåda i hårbotten, mjäll och hårsektion. Alla dessa symptom tyder på att schampot innehåller ämnen som inte passar din hud eller hårtyp, oavsett vilka löften tillverkaren skulle skriva på förpackningen. Hur man befinner sig i denna situation:

 • Välj PH neutral shampoo, vilket inte skulle torka hår och hårbotten.
 • Undvik schampon, som innehåller okända tillsatser, ytaktiva ämnen, smaker.
 • Förbered shampoo för att tvätta håret själv med hjälp av information om de olika effekterna av farmaceutiska tillsatser.
 • Blanda vitaminer i ampuller med schampo strax innan du tvättar ditt hår.

Låt oss nu titta på vilka vitaminer som behövs för hår i varje enskilt fall:

Additiv till schampo för hårväxt.

Vitaminer är nödvändiga för att accelerera tillväxten till hår. Du kan få dem med hjälp av rätt näring, eller lägga till schampon och vårdprodukter. Förbättra blodtillförseln till hårbotten, vilket i sin tur kommer att stimulera hårsäckarna för att öka vitamin PP eller nikotinsyra. Det säljs i apotek i form av ampuller för injektion, men vi kommer att applicera den externt. Liknande egenskaper har folsyra (vitamin B9). Blandning av vitaminer från olika grupper i stora mängder bör inte tillåtas, eftersom effekten av ett sådant förfarande kan vara fullständigt reverserat.

Det är också möjligt att accelerera hårväxten med hjälp av vitaminerna B1, B6, B12. I ett apotek marknadsförs ett läkemedel som innehåller flera typer av detta vitamin under namnet Combibipen.

Detta komplex kommer inte bara att stärka, men också hjälpa näring håret och öka deras tillväxt med regelbunden användning. Det kan läggas inte bara till schampon, men också till hårmaskor, balsam för balsam. Förutom denna produkt, som innehåller alla tre vitaminerna B, är det möjligt att använda beredningar innehållande separat tagna vitaminer:

 • tiamin klorid (tiamin, vitamin B1) - spelar en viktig roll i kolhydrater, fett och proteinmetabolism i kroppen.
 • cyanokobalamin (vitamin B12) - är involverad i olika utbyten, accelererar vävnadsregenerering.
 • pyridoxinhydroklorid (pyridoxin, vitamin B6) - ett läkemedel som kompenserar för bristen på vitamin B6.

Tvätta håret med schampo med tillsats av vitaminer kommer inte bara att påskynda tillväxten utan ger också ditt hår vitalitet, glans och tjocklek. Förutom ovanstående egenskaper är B-vitaminer ett utmärkt sätt att förhindra tidig depigmentering (grå hår) och skallighet. Det är möjligt att använda separat tagen vitamin vid varje hårtvätt. Blandning och användning av flera ampuller är opraktiskt på grund av minskad påverkan och reducerad effekt.

Vad lägger man till shampoo för glans och hårvolym?

Förstärkning och näring av håret ger vitamin A. Denna komponent kan ofta hittas i vårdprodukter, inte bara för hår, utan för kropp och hud. Det har en tonisk effekt, närmar och fuktar, eliminerar bräcklighet och torrhet av hår. En sådan tillsats kan göras både i schampo och i andra hårvårdsprodukter.

Med korrekt vård kan man undvika överdriven brittleness, torrhet och hårsektion. Naturliga ämnen är mycket hälsosammare och mer effektiva i ren form än i sammansättningen av schampon och masker för hår, vars hållbarhet beräknas i år. De fördelaktiga egenskaperna hos olika tillsatser för en så lång lagringsperiod förloras och försvagas. Det är därför användningen av vitaminer i ampuller för hårvård kommer att garantera att dina curls lyser, hälsa och ömhet av siden.

Gilla den här artikeln? Prenumerera på uppdateringar via RSS, eller håll dig uppdaterad på VKontakte.

Prenumerera på uppdateringar via e-post:

Berätta för dina vänner om den här artikeln i ditt favorit sociala nätverk med knapparna. Tack!

Du vet inte vilka vitaminer som ska läggas till shampoo för friskt hår?

Vårt hår och hud är det svåraste.

De påverkas av faktorer som:

 • Dålig ekologi;
 • På sommaren - solens strålar;
 • På vintern - temperaturen sjunker;
 • Permanent styling med strykjärn, hårtork och pleyok.

För friskt hår behöver de bra näring.

Glöm inte att tillståndet för våra lås är direkt relaterat till hela organismens hälsa. Om det saknas vitaminer, börjar huden att avta, förlorar elasticiteten och håret blir skört, tråkigt och börjar falla ut.

Nu erbjuder tillverkarna en mängd olika sätt för återhämtning av hår. Men vad sägs om de som inte tror på de vackra löften om reklam, ser inte handlingen på hans hår?

Vill du ha samma tjocka och starka krullar?

Naturligtvis kan du göra kompositioner för att tvätta frisyrer enligt "farmors" recept, som är kända under lång tid. Men inte alla kan helt överge de professionella verktygen för att tvätta håret.

Det finns en väg ut ur denna situation - tillsätter vitaminer till schampo. Du kan köpa i butiken eller på ett apotek en neutral huvudvaskprodukt, som inte innehåller dofter, konserveringsmedel och färgämnen, och lägger till dina egna vitaminer.

Introducera vitamintillskott i schampo är lätt, du behöver bara veta hur man gör det korrekt.

Vad kan läggas till tvättmedlet

Göra en vitamin cocktail för hår

Innan du bestämmer vilka vitaminer som ska läggas till hårschampo, bör du ta reda på vilken effekt de har på lockar.

Vilka spårämnen är användbara för våra lås?

Så, berätta mer, vilka vitaminer för hår läggs till shampooet?

 • Minskar hårbotten greasiness;
 • Förhindrar inflammation
 • Fuktar krullar;
 • Stärker deras struktur.
 • Det tränger in i djupet av varje hår och fixar alla skador, även de mest obetydliga. Curls blir starka och elastiska;
 • När ämnet kommer in i follikeln, är glödlamporna mättade med mineraler och näringsämnen. Detta accelererar hårväxten;
 • Smoothes och fuktar hårbotten;
 • Hjälper till att bli av med mjäll
 • Hjälper fukt att hålla sig i krullarnas celler;
 • Varnar och stoppar håravfall
 • Stärkar lockar;
 • Lugnar hudirritationer och inflammationer, lindrar klåda;
 • Normaliserar fettmetabolism.
 • Skapar en skyddande film på trådarna, vilket ger håret en vacker glans
 • Förhindrar håravfall och förbättrar hårreproduktion
 • Behandlar sköra och splittrade lås;
 • Normaliserar blodcirkulationen i hårbotten
 • Förbättrar blodcirkulationen i huden;
 • Skyddar lamporna från skador.
 • Ger normal näring av folliklar;
 • Stärker krullarnas struktur
 • Ger hår med alla nödvändiga ämnen;
 • Accelererar tillväxten av lockar;
 • Glattar ytan på strängarna, vilket gör dem mjuka och glänsande
 • Förbättrar blodcirkulationen i huden, stimulerar cellhydrering och näring.
 • Förbättrar krullarnas struktur, ger dem naturlig glans
 • Mättar hudceller med syre;
 • Återställer skadade och sköra strängar

Vissa vitaminer bör diskuteras separat.

Grupp B

Detta foto visar B-vitaminerna.

Många har en fråga - är det möjligt att tillsätta vitamin B till schampo? Inte bara möjligt, detta ämne är nödvändigt att krulla. Denna grupp av vitaminer har den starkaste effekten på håret.

De omfattar inte bara komponenterna som nämns ovan, men också:

Om dessa mikrodelar i kroppen inte räcker blir håret torrt och sprött.

Rådet. Lägg inte till shampooet samtidigt vitaminerna B6 och B12, liksom B1 och B6. De passar inte bra tillsammans.

tokoferol

Utan tokoferol kan vårt hår inte göra!

Kan jag tillsätta vitamin E till schampo? Svaret på denna fråga kommer att vara detsamma som i det föregående fallet. Denna komponent är ansvarig för tillträdet till blodet av tillräckligt med syre.

Som ni vet kommer näringsämnen in i folliklarna genom blodet. Med brist på syre minskar hårväxten och deras struktur försämras.

Hur mycket tillsätter vitamin E till schampo? Vanligtvis säljs tokoferol som ett oljigt koncentrat. För en portion schampo behöver du några droppar av detta läkemedel.

Hur man gör schampo

Varje färdigt schampo kan förbättras!

Så vi fick reda på vilka vitaminer som kan tillsättas till schampo. Men för att kompositionen som du har förberett för att verkligen gynna krullarna, behöver du veta hur du förbereder det på rätt sätt.

Vanligtvis används ampuller för att tillsättas till tvättmedlet. Nu på apoteket kan du köpa både vitaminer i ren form och komplex som är utformade speciellt för vård av hår.

Komplex från olika tillverkare skiljer sig åt i kompositionen.

Men i vilket fall som helst är grunden:

 • vitaminer;
 • proteiner;
 • keratin;
 • kollagener;
 • Växtbaserade tillskott.

Låt oss nu räkna ut hur man tillsätter vitaminer i ampuller till schampo.

Instruktioner för rengöring:

 • Ta en liten behållare och häll lite schampo i det (tillräckligt för 1 gång);
 • Öppna ampullerna, skaka och lägg till innehållet i tvättmedlet;
 • Dela kompositionen i 2 delar;
 • Tvätta trådarna 1 gång och skölj med varmt vatten;
 • Skum resten av schampot, applicera på håret och håll i 10-15 minuter.

Hårvasket med befäst sjampo kommer att vara starkt och friskt.

Vitaminer för hår bör tillsättas till schampo försiktigt, gradvis, kontinuerligt blanda kompositionen. Om du vet exakt vilka vitaminer du behöver lägga till i schamponet för dina lockar, och du kommer att använda sådana masker regelbundet, kommer du att kunna utvärdera effekten om några veckor.

Dina strängar blir skrymmande, elastiska, slutar falla ut, deras tillväxt kommer att accelereras.

Rådet. Om du inte har använt hela ampullens innehåll ska du inte lagra rester. Vitaminberedningar försämras snabbt. Gör en mask!

Sådana komplex kan tillsättas medel för att tvätta hår, framställt enligt populära recept. För att uppnå en större effekt kan du ta droger inuti. Men det kan inte vara utan att konsultera en läkare.

Vad mer kan läggas till schampo

Dekoktioner av olika örter

Herbal decoction förbättrar sammansättningen av schampon

För att förbättra effekten av användningen av tvättmedel kan du lägga till växtbaserade dekoktioner:

 • Nässla och kullarrot kommer påskynda hårtillväxten;
 • En sträng eller tusenskönor kommer att lindra irritation;
 • Juniper eller rosmarin kommer att lindra mjäll.

Buljonger måste göras mycket starka, eftersom det bara tar några droppar att lägga till.

Om du lägger glycerin i schamponet får håret ytterligare fukt.

Eteriska oljor

Eteriska oljor kommer till stor nytta för dina lås. De måste välja beroende på vilket resultat du vill få.

slutsats

Sådana vackra lockar kan vara dig!

Så vi fick reda på vilka vitaminer som kan tillsättas till schampo. Tja, då måste du välja den komposition som passar bäst för dina strängar. Självklart, nu i apoteket eller i affären kan du köpa alla färdiga tvättmedel.

Men kanske du borde försöka laga det själv? Den självtillverkade hårtvättsprodukten fungerar så effektivt som det köpta håret, och priset blir mycket lägre.

Valet är ditt. Slutligen titta på videon i den här artikeln, du kan hitta svar på de återstående frågorna där.Nästa Artikel
Varför mjäll syns på huvudet och hur man blir av med det