Recept hem hår masker för natten


Moderna kvinnor är ofta svåra att tilldela tid för att ta hand om sig själva: många kosmetiska procedurer i salonger tar ibland flera timmar. Folkrecept i detta avseende är mer liberala, men ändå kräver många hårmaskar 1-1,5 timmar ledig tid. Vad gör man om varje minut är en verklig brist för dig, men du vill ändå se bra ut, bland annat med lyxiga lockar, hur som helst? För att hjälpa upptagen kvinnor kommer masker för natten, som tar hand om skönheten i ditt hår medan du sover.

Basen för nattmaskar innehåller som regel mjuka komponenter som försiktigt påverkar dina lockor, och därför kommer deras långvariga användning inte att skada hårbotten.

Tips för nattmasker

 1. Sådana masker behöver vanligen upphettas något före användning.
 2. Under användningen är det önskvärt att dessutom applicera polyeten eller pergamentpapper, fixera dem med en terryhandduk. Under påverkan av värme förbättras naturgasens helande effekt kraftigt, och sänglinne förblir säkert och gott.
 3. På morgonen tvättar du nattblandningen med ett mildt schampo.
 4. För att fixa proceduren är det bättre att skölja håret med ett avkok av medicinska örter: nässla, kalendula eller kamille.

recept

Låt oss titta på de bästa recepten för nattmaskar som är väldigt lätta att göra rätt hemma.

Mot en nedfall

Så om du lider av håravfall, kommer följande nattmask passa dig.

Ingredienser: citronsaft, någon vegetabilisk olja (i lika stora mängder).

 1. Blanda lika mycket citronsaft och någon av vegetabiliska oljor: oliv-, kardborre-, mandel- eller avokadoolja.
 2. Massage försiktigt blandningen på hårbotten.
 3. Som du förstår måste du lämna den hela natten och tvätta håret på morgonen.

Med ingefära

Ingredienser: 1 msk. slipad ingefära, 1 msk. sesamolja.

 1. Blanda en matsked med markerad ingefära och sesamolja.
 2. Applicera blandningen över hela längden och gärna lägg dig till sängen för att se resultatet på morgonen.

Med honung och ägg

Hårmask för natten med honung och ägg hjälper dig om krullarna inte har tillräckligt med näring.

Ingredienser: 2 ägg, 2 msk. flytande naturlig honung.

 1. Slå två ägg till jämnt och tillsätt honung.
 2. Blandningen appliceras med lätta massagebevegelser, och du kan bara stanna på rötterna eller fördela den över hela längden.

Potatis hårmask för natten

Denna blandning är idealisk för att återställa försvagade lockar, inklusive de som har påverkats negativt av färgning och andra frisörprocedurer.

Ingredienser: 1 potatis, 30 g honung, 1 protein.

 1. Grädda 1 potatis på ett fint rivjärn, tillsätt honung och vispprotein till det.
 2. Potatismask ska appliceras uteslutande på hårbotten och rötterna.

Fruktmask för hår på natten

Dess grund är juice.

Ingredienser: en tredjedel kopp morotsjuice, 30 gram aloejuice och samma mängd äppeljuice.

 1. Blanda alla saftar.
 2. Blanda noggrant.
 3. Sprid över hela längden, var särskilt uppmärksam på rötterna.
 4. Denna blandning är mättad med vitaminer, som är mycket användbara för håret, ger tillbaka sken, styrka och skönhet åt dem.

Under videon kan du läsa om hur man gör nattmaskor korrekt, våra kosmetologer rekommenderar!

Hur man gör en mask för håret på natten: viktiga och användbara regler

Natthårsmaskar är en trollstav som hjälper till att förvandla dem i flera förfaranden om ditt hår har drabbats av alltför aggressivt färgämne, kemisk perm, laminering, markering och andra förfaranden. Det trevligaste är att det är praktiskt taget inget att göra. Det är nog att följa instruktionerna och bara somna i en djup sömn, och på morgonen ser du att håret redan ser annorlunda ut.

För att nattmaskar ska få maximal märkbar effekt, rekommenderas att följa enkla men arbetsregler:

 1. Applicera produkten i en halvtimme - fyrtio minuter före sänggåendet, och inte 2-3 minuter före sänggåendet, som många moderna tjejer gör när de är uttömda under dagen.
 2. Kamma noggrant innan du applicerar nattmassan.
 3. Applicera blandningen endast på torra lockar.
 4. Applicera mer på den del av håret som behöver behandling i större utsträckning.
 5. Försum inte försiktighetsåtgärderna för att upprätthålla integriteten och säkerheten i sängkläder och kläder, om du planerar att lämna blandningen över natten.
 6. Tvätta håret på morgonen, det är lämpligt att använda varmt vatten för detta.
 • huvud
 • Hårmaskar

5 effektiva nattmaskar för hår

Hemkosmetologi är en riktig trollstav för alla som är vana vid att ta hand om sitt hår, men har inte ledig tid att besöka en skönhetssalong. Dessutom är det svårt att hitta 30-40 minuter för en vanlig näringsmask, även om du är hemma i affärs- och familjebesväret, tack vare vilken du kan återställa din hälsa och glans. Det finns dock ett smart verktyg som ersätter dagvård - det är en nattmask över natten, effektiv och enkel att använda.

Är hårmasker säkra på natten?

En av egenskaperna hos nattproceduren, som de mest försiktiga företrädarna för det fria könet fruktar, är deras varaktighet. Faktum är att en persons normala sömn ska vara 6-8 timmar, därför kommer samma näringstid att vara näringskompositionen på håret. Är det farligt? Inte alls om du väljer noga komponenterna för vårdprodukter.

Alla ingredienser som ökar blodcirkulationen bör uteslutas. Således kan röda paprika, lök, senap, några brinnande eteriska oljor under inga omständigheter användas för att förbereda hårmaskor för natten. Men följande komponenter är helt säkra:

 • burdock olja;
 • honung;
 • rå kycklingägg
 • grönsaks- och fruktjuicer;
 • avkok av kamille och hypericum;
 • aloe juice

Dessa produkter närmar och fuktar håret och hårbotten i stället för att främja blodcirkulationen utan att orsaka brännande eller andra tecken på obehag. Det finns bara en kontraindikation som förhindrar att en lång session hålls - en allergi mot vissa ingredienser, som honung. Om du är noga med att inte lämna en obekväm komposition på huvudet för hela natten, gör ett preliminärt test. Hitta 2-3 timmar på dagtid och använd samma verktyg, lyssna på dina egna känslor.

En liten träningspass kommer att berätta om du vill lita på den här kompositionen eller bättre att ge upp den. Faktum är att nattliga hårmaskar ger ett utmärkt tillfälle att experimentera med olika produkter och i slutändan välja riktigt användbara kombinationer för din hårtyp.

Arbetsordningens regler

Håret bör inte vara speciellt förberedt: förtvätt med schampo hotar att torka ut. På noggrant kammade torra strängar appliceras ett tunt lager av förberedd komposition. Inte dåligt, om det händer ungefär en halvtimme före sänggåendet.

Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt de alarmerande faktorerna: splittrade ändar, ökat fettinnehåll i håret, fläckig hårbotten. Beroende på detta distribuerar de botemedlet - närmare rötterna eller bara på spetsarna.

Glöm inte att vissa komponenter kan ändra hårets skugga. Speciellt handlar det om produkter av vegetabiliskt ursprung - extrakt och tinkturer från örter. Med tanke på nyansen av pigmentering rekommenderas blondiner att använda kamillebaserade produkter och brunetter - St John's wort. Korrekt valt verktyg gör underverk: En natthårmask hemma kommer att eliminera dullness och brittleness, accentuera skuggan, göra ditt hår elastiskt och glänsande.

För att förhindra att lösningen torkar på håret är det bättre att använda en vanlig plastpåse. Det kommer att fixa håret och blockera tillträde till luften. Dyrt sängkläder för en natt kan ersättas med en enklare eller åtminstone att lägga en gammal handduk på en kudde. På morgonen räcker det med att avlägsna en icke fet olja med varmt vatten, och oljebelagt hår ska tvättas med en liten mängd schampo. Enkel sköljning kommer inte heller att vara överflödig.

5 populära recept för nattmaskar

Valet av komponenter beror på hårets typ och deras tillstånd. Vi erbjuder 5 alternativ för masker som är lätta att göra hemma med egna händer.

Honung näring för alla hårtyper

Huvudingredienserna, äggulor och honung är lämpliga för alla hårtyper, men de används vanligtvis om de försvagas, färgas eller blir sköra. 2-3 äggulor piskas ordentligt och blandas med en och en halv till två skedar lite värmd honung. Om den mottagna vikten inte räcker, ökar kvantiteten av produkter, inte bristande proportioner. Huvuddelen gnids in i rötterna, kammarnas rester är fördelade längs hårets längd.

Oljebaserat medium för torrt hår

Om torrt hår har lidit av att använda färg har det blivit sprött och olydigt, det är nödvändigt att inkludera oljor i produkten. Mandel, rosa och jojoba visar sig anmärkningsvärt, och glöm inte bort den mest användbara burken som vi tar som grund. Två matskedar av burdock olja räcker för en tesked av de återstående komponenterna. Massan ger näring till håret och förbättrar dess struktur, så fokus ligger på tipsen. För morgonsköljningen kommer vi definitivt att använda schampo, annars kommer håret inte att sköljas och de kommer att förbli för fet.

Styrkan av frukt för att stärka rötterna

Den viktigaste aktiva ingrediensen är äppeljuice, som inte bara är användbar som en vitamindryck utan också för extern användning. I en liten mängd färskpressad juice späds vi i lika stor utsträckning morotsjuice och aloe squeeze som finns i apoteket eller tillverkas oberoende av plantens löv. Vi gnuggar det mottagna organet i rötterna. Vitaminer och mineraler stärker håret och ger det en hälsosam utseende. Apple mask för torrt hår på natten gör dem mer elastiska och levande.

Gentag hårbottenstimulering

Vid beredningen av denna mask kräver försiktighet, eftersom en av dess komponenter - senapspulver, vilket är oönskat att använda för nattprocedurer. Det är bättre om vilotiden reduceras till ett minimum, och efter 6 timmar tvättas massan av. Vi löser upp 1 tesked pulver i ett glas fettkök, men en fetthaltig produkt är lämplig för fet hår. Natt sessioner rekommenderas inte mer än en gång var 2-3 veckor. Resultatet är starkare, friskare och snyggare hår.

Växtbaserade masker för näring och förstärkning

Vanligtvis används växtbaserade infusioner för att skölja håret efter tvätt. Men några av dem är bra för nattprocedurer. Hypericumblad, nässla, coltsfoot, mint eller maskrosblad, kalendula blommor, kamomill eller cornflower används traditionellt. 1 matsked torkade örter placeras i ett glas varmt vatten, hålls i ca 20 minuter i ett vattenbad och insisterar ytterligare en halvtimme. För att förbättra konsistensen kan du lägga äggulans äggula.

Alternativ nattmask på video


Att hjälpa ditt hår att vara välskötta, friska och glänsande är enkelt, det räcker att ibland utföra sådana tillgängliga procedurer som natt- eller dagsmaskar. Och kom ihåg: en av de största hemligheterna av skönhet är regelbundenhet.

Natt hår masker: 9 bästa recept

Moderna tjejer tillgodoser alltmer hemmet kosmetologi på grund av brist på tid. Det är extremt svårt att hitta en halvtimme i det dagliga laddade schemat. Det finns dock ett litet knep som hjälper dig att hålla håret i ett städat skick hela tiden. Specialister har utvecklat speciella masker som måste appliceras på håret och hållas hela natten. Det visar sig att i processen med sömnkrullar får tillräckligt fukt och bryr sig över hela längden.

Funktioner av användning av nattmaskar för hår

 1. Innan kompositionen appliceras är det nödvändigt att kamma håret. Chocken ska vara helt torr, annars kommer på morgonen håret att sjunga. Håret är täckt med kompositionen i en halvtimme innan du lägger dig.
 2. Verktyget appliceras i ett tjockt jämnt lager. Det är viktigt att lyssna på känslorna hos din egen kropp. Om du är obekväm bör du inte använda sättet för nattexponering.
 3. Innan du använder maskerna, utvärdera högen, identifiera problemområden. Om håret splittras, fördela verktyget vid tipsen. Flickor som lider av massiv förlust, bör verktyget tillämpas på rötterna.

Nattverksmaskar kan förberedas inte mer än 2 gånger i veckan, om möjligt mindre ofta. Innan du använder, var noga med att testa för en allergisk reaktion.

Grädde och pumpa

 1. Skär massan från pumpan, gnid den på en rivare eller hoppa genom en mixer. Tillsätt 45 g gröt. gräddfil, blanda, häll 30 ml. kräm med hög fetthalt (från 22%).
 2. Tillsätt 65 ml till blandningen. burk eller olivolja, bringa massan till homogenitet. För bättre effekt kan du lägga till 1 ml. E-vitamin eller B1.
 3. Sprid masken i ett tjockt lager över hela längden av håret, lämna i 10 minuter. Lägg nu på en kosmetisk hatt, gå runt lägenheten i en halvtimme.
 4. Om du inte har märkt negativa reaktioner, gå till vila. Efter uppvaknandet på morgonen skölj av produkten, skölj om möjligt strängarna med avkok baserat på medicinska växter.

Kefir och Mango

 1. Mango fuktar effektivt strängarna, så det är mer lämpligt att använda produkten på torrt hår. Ta 1 frukt, ta bort skalen från den, ta bort benet.
 2. Skaka köttet på ett fint rivjärn eller använd slipmaskiner (blandare, köttkvarn). Tillsätt 65 ml. olivolja, 45 ml. fett kefir.
 3. I en separat skål späd ut 35 gr. gelatin något varmt vatten, låt det svälla. Exponeringstiden är en halvtimme. Blanda föreningarna i en massa.
 4. Gör en hårmask, rusa inte för att täcka huvudet med en hatt. Titta på hårbotten i 30-40 minuter. Om allt är bra, gör ett bandage, skydda kudden, lägg dig för att vila.
 5. Blandningen påverkar epidermis och hår bara på ett positivt sätt, men det rekommenderas inte att klara det längre än 8 timmar. På morgonen avlägsna kompositionen med vatten, skölj med damminfusion av salvia.

Kokosnöt och patchouliolja

 1. Kompositionen rekommenderas för tjejer som lider av seborré. Kokosmassa och mjölk gör strängarna silkeaktig, ge de färgade trådarna glans, stärka folliklarna väl.
 2. För att förbereda kompositionen kan du använda kokosnötolja eller massa. Det är mer lämpligt att tillämpa det andra alternativet, det är mer tillgängligt. Köp 1 tjock kokosnöt.
 3. Ta bort skalen från fostret, ta bort massan. Passera det genom mixern, blanda med kokosmjölk. Stam, häll i 35 ml. olivolja, blanda.
 4. Tillsätt 3-5 ml. patchouli ether eller ylang-ylang. Applicera produkten i håret, blöt i 25 minuter. Om det inte finns inflammation och klåda, sätt på ett duschlock, gå och lägg dig.

Potatis och nikotinsyra

 1. Om du har ett mål - gör ditt hår glänsande, använd detta recept. Förbered 2 äpplen av "Simirenko" sorten, ta bort mittdelen från varje frukt.
 2. Lägg frukten i en koppblandare, ta till grötillståndet. Skal morötter, torra, skurna i kuber. Slipa det på samma sätt. Gör detsamma med två knölar potatis.
 3. Nu kombinerar alla massorna i en komposition, lägg till en flaska med nikotinsyra och 60 ml. olivolja (kan ersättas med någon annan naturlig komposition).
 4. Skruva upp föreningen på en skumsvamp eller borste, sprid den över rötterna. Gnugga försiktigt i hårbotten, gå gradvis ner. Hantera ändarna försiktigt.
 5. Vik varje sträng med klämfilm, vänta en tredjedel av en timme för att utvärdera reaktionen. Om allt är bra, värm det med ett duschlock. Ligga ner för att vila, tvätta på morgonen.

Honung och äggula

 1. I kombination kombinerar de listade komponenterna håret från insidan, gör det smidigt, stärker folliklarna och främjar den accelererade hårväxten.
 2. Så att du kan förbereda en effektiv komposition, använd bara flytande naturlig honung. Ta 70-80 gr. produkt, bryta honom några fågeläggor (proteiner behövs inte, de limar trådarna).
 3. Slå massan med en mixer, du kan lägga till ytterligare 45 ml burdock eller mandelolja. Masken är klar för applikation, men först måste du göra ett preliminärt test.
 4. Applicera föreningen till rötterna, stå för en kvart i timmen. Om hårbotten svarade normalt fortsätt användningen. Sprid produkten över hela längden, wrap huvudet med en trasa.
 5. Ligga ner för att vila, men håll inte blandningen längre än 7 timmar. Honung har lysande egenskaper, så masken ska appliceras på flickor med blont hår.

Glycerin och gelatin

 1. Många damer vill göra laminering hemma. Detta är inte förvånande, eftersom håret blir smidigt och glänsande efter några timmar.
 2. Gelatin används som en hushållsförening för förfarandet. Det måste spädas ut med vatten och följa instruktionerna. Därefter sättes glycerin till blandningen i mängden 15% av den totala volymen.
 3. Värm upp masken till 35-40 grader, tillsätt 60 gram till den. normal balsam för hår. Fördela sammansättningen av ett tjockt lager över hela längden, försök att inte påverka rötterna.
 4. Vik omedelbart ditt huvud med klämfilm. Slå på hårtorken, rikta den heta strömmen till hårbotten. Uppvärm masken i 5-8 minuter, ta 30 sekunders intervall.
 5. Ta bort polyetenen, låt din hud andas i en tredjedel av en timme. Sedan sätt på en duschlock, lägg dig för att vila med sinnesfrid. Tvätta av med schampo vatten på morgonen.

Cornolja och kli

 1. Häll mjölk i ett glas, lägg i mikrovågsugn och värm upp. Vänta inte på intensivkokning, vid det första tecknet på bubblingen stäng av ugnen.
 2. Häll nu 80 ml. Mjölk 45 gr. lin eller råg kli, blanda. Lägg till kompositionen 60-70 ml. majsolja och 40 gram. flytande honung.
 3. Gör en hårmask, vänta lite tid för att objektivt utvärdera hudens reaktion på honung. Om du inte känner en klåda, sätt på en duschlock.
 4. Gå till sängs, efter morgonen vaknar, tvätta av kompositionen med schampo. Det kan hända att du måste utföra proceduren 3-4 gånger. Om masken inte tvättas av, bereda en lösning av ättika och vatten (1:10 förhållande).

Mejeriprodukter

 • En effektiv fuktighetsmetod kan betraktas som användning av masker baserade på fermenterade mjölkprodukter. Särskilt effektiva formuleringar anses för skadade och målade hö.
 • För att förbereda masken kan du ta kefir, yoghurt, ryazhenka, surmjölk, yoghurt, etc. Produkten appliceras i ren form, inget annat.
 • Om du lägger till andra ingredienser i masken blir de fuktighetsgivande egenskaperna tråkiga. De förmörkas av naturliga oljor (näringseffekt), kycklingula (kämpar med tvärsnittet) etc.
 • Det räcker att distribuera produkten, linda på huvudbandet och gå och lägg dig. På morgonen kommer du att känna en distinkt lukt, som du kan bli av med att skölja håret med citronvatten.
 • Mandelolja och öl

  1. Ofta skumdryck används i kampen mot förlust av glans, brittleness, skallighet. På grund av det höga innehållet av jäst penetrerar drycken i kärnan och påverkar strukturen från insidan.
  2. Häll 225 ml. öl i ett glas, lägg i mikrovågsugnen och värm upp. Koka inte med. Lägg till skummet 60 gr. mandelolja (kan ersättas med olivolja).
  3. I en separat skål värms blandningen av 35 gr. gelatin och 50 ml. vattenblandning. Låt produkten svälla och svalna. När det når rumstemperatur, lägg till två kycklingäggor.
  4. Gör en mask för hår, känner inte ledsen för blandningen. Utvärdera epidermis reaktion, i händelse av ett positivt resultat, sätt på en hatt för att ta en dusch, gå och lägg dig.

  Förbered en nattmask baserad på någon naturlig olja. Lägg till kycklingötter, öl, brandy, pumpa massa, mejeriprodukter, äppelmos. Försök att skydda sängkläderna, särskilt kudden, från flytande formuleringar. Först lägg en matfolie, lägg en handduk ovanpå.

  Recept hemma masker för hårväxt på natten: bekväm vård hemma

  Långt, vackert, snyggt hår har länge ansetts vara en prydnad av någon kvinna.

  Men om det var tillräckligt för våra mormor för hårvård att bara tvätta dem med regnvatten och skölj med ett avkok av örter, har arsenalen av vårdprodukterna "något" numera ökat.

  För och nackdelar med nattmaskar

  En av de mest effektiva, trevliga och prisvärda hårvårdsprodukterna är en mask. Dess korrekt valda komposition kan inte bara förbättra och återställa tunt, sprött, splittrande hår, men också påskynda tillväxten.

  Dessutom har över natten hårmaskar för hårväxt många fördelar: de påverkar försiktigt, har hög effektivitet och sparar tid.

  Löftet om en hårmaskas största effektivitet är ett tillstånd av fullständig vila efter dess tillämpning. Det är därför de mest effektiva är de som förblir på håret hela natten.

  Under denna period verkar alla aktiva komponenter, som tränger in i glödlamporna, i maximal mängd, vilket resulterar i att uppnåendet av det önskade resultatet uppträder flera gånger snabbare än med proceduren som varar från flera minuter till två timmar.

  Dessutom behöver du inte ta tid, eller tänka på vad du ska göra under hela proceduren: du går bara och lägger dig på morgonen och tvättar kompositionen!

  Samtidigt är det mycket viktigt att noggrant välja komponenterna för sådana långvariga masker.

  Regler för ansökan

  I butik på hyllor finns det absolut någon vårdprodukt för lockar. Men mycket mer användbar kommer att vara den som är förberedd hemma från naturliga och nödvändiga komponenter för dig.

  För att inte skada ditt hår är det väldigt viktigt att välja rätt komposition och följa vissa regler som utvecklats av trichologer och kosologer för effektiv och framgångsrik användning av nattmask:

   Använd endast de recept som är speciellt utformade för långa nattanvändningar.

 • Undvik aggressiva ingredienser som kan orsaka allergier eller brännskador (kryddor, kryddor, citrusfrukter, salt och läsk).
 • Använd inte produkter med klibbig och klumpig effekt som är svåra att tvätta (bröd, bananer);
 • se till att innan proceduren gör ett test för mottaglighet för komponenterna: Lämna en liten bit på huden bakom örat i femton minuter, skölj och titta på reaktionen. Om det inte finns någon rodnad, klåda och hudutslag, kan du på ett säkert sätt tillämpa denna komposition.
 • Masken appliceras bäst 30 minuter före sänggåendet - under denna period kommer överskottsvätskan att gå, oljorna absorberas. För att inte fläcka sängkläderna bör du dock lägga en terryhandduk och en tunn oljekud under kudden på kudden.
 • Så är tvätten skyddad, testet passerat, och vi fortsätter till själva förfarandet:

  • tvätta, torka och kamma håret väl
  • vi tar struktur och vi gnuggar i rötter med de mjuka rörelserna;
  • inte mycket tätt fixa trådarna på toppen;
  • vi täcker huvudet med en näsduk eller oönskad trasa;
  • avslappnad och lugn gå och lägg dig;
  • När du vaknar på morgonen tvättar du av masken med varmt vatten eller växtdekok (om oljemaskan inte tvättas väl, kan du använda schampo).

  Visste du att med vissa procedurer kan du påskynda tillväxten av strängar, till exempel mesotherapy och huvudmassage. Också mycket viktigt att kamma ordentligt.

  recept

  De mest populära nattmaskerna för tillväxten av lockar på grund av den mjuka effekten och utmärkt effekt är olja och kefirmasker.

  Oljig hårmask för hårväxt över natten:

  • Ta en efterrättsked av kokosnöts-, olivolja- och ricinolja och värm det något;
  • Blanda och applicera i hårbotten, sprida resten på håret.

  Denna blandning stärker och läker håret väl, vilket bidrar till snabb tillväxt.

  Kefir maskerar på natten för hårväxt:

  • ta kefir (helst hemlagad) och något uppvärmd;
  • Applicera jämnt på hårbotten och håret över natten.

  Detta verktyg berör försiktigt håret längs hela längden, och tack vare sin retinol växer tillväxten.

  Vitaminmask för natten för hårväxt:

  • Vi tar olivolja och pumpaolja (vardera med två matskedar), rissolja och mandel (en tesked);
  • blanda och tillsätt upp till tjugo droppar ylang-ylang eter och fyra kapslar av något vitamin;
  • appliceras på hårbotten.

  På vår sida kan du bekanta dig med ett stort antal recept för hemlagade hårväxtmaskor: nikotinsyra, kaffegräd, vodka, senap och honung, aloe, gelatin, ingefära, henna, kanel, ägg och lök.

  Säkerhetsåtgärder

  Ofta försöker vi ta hand om håret före en speciell händelse - en födelsedag, en viktig händelse.

  Men i det här fallet bör du bara använda masker som testas av dig för att undvika en obehaglig "överraskning", till exempel i form av en outplånlig fet film. Någon ny komposition är bäst att testa i förväg.

  Ofta, efter applicering av masken rekommenderas det att bära en cellofantlock på huvudet. Men experternas uppfattning i denna fråga är annorlunda: de rekommenderar att du täcker huvudet med en trasa för att undvika växthuseffekten som är onödig och ohälsosam för håret.

  Effekt: när ska man vänta på resultatet?

  Hemhjälpmedel för nattåtgärder är ett bra alternativ till hårvård i dyra skönhetssalonger.

  Börja användningen av masker för att öka krocktillväxten hemma, frågar någon kvinna en rimlig fråga: när kommer effekten att ses?

  Jag måste säga att ett bestämt svar inte finns, för att var och en av vårt hår växer annorlunda. Men baserat på återkoppling från kvinnor som tillämpar dessa rutiner regelbundet i mer än tre månader kan det hävdas att efter en månad av användning växer håret från två till fyra centimeter.

  Hemmagjord hårväxtmask för natten är en gudstjänst för kvinnor i vår galna ålder med konstant tidsbrist.

  Men man kan bara hitta ett maskrecept som passar dess komposition - och nattens sömn blir inte bara en vila och återhämtning utan också en skicklig "mästare" från din personliga skönhetssalong!

  Användbara material

  Läs våra andra artiklar om hårväxt:

  • Tips om hur man växer lockar efter en kvadrat eller annan kort hårklippning, återställ den naturliga färgen efter färgning, påskynda tillväxten efter kemoterapi.
  • Lunar kalender hårklippningar och hur ofta behöver du klippa håret när du växer?
  • De främsta orsakerna till att strängar växer dåligt, vilka hormoner är ansvariga för deras tillväxt och vilka livsmedel påverkar god tillväxt?
  • Hur man snabbt växer hår på ett år eller till och med en månad?
  • Medel som kan hjälpa dig att växa: Effektiva serum för hårväxt, särskilt varumärket Andrea; Estel och Alerana produkter; cemerica vatten och olika lotioner; Hästkraftsschampo och olja; liksom andra tillväxtschampon, i synnerhet Golden Silk Activator Shampoo.
  • För motståndare traditionella medier kan erbjuda människorna: mamma, olika örter, tips om användning av äppelcidervinäger och senap, samt recept för hur man gör hemlagad schampo.
  • Vitaminer är mycket viktiga för hårets hälsa: Läs översynen av de bästa apotekskomplexen, särskilt drogerna Aevit och Pentovit. Lär dig om funktionerna i användningen av vitaminer i grupp B, särskilt B6 och B12.
  • Lär dig om de olika förberedelserna för att öka tillväxten i ampuller och tabletter.
  • Visste du att medel i form av spray har en positiv effekt på krämens tillväxt? Vi erbjuder dig en översyn av effektiva sprayer samt instruktioner för matlagning hemma.

  video

  Titta på en intressant video om förberedelser och användning av nattmaskar för hårväxt:

  Hårmaskar för natten hemma - hur kan de hjälpa till? De bästa recepten maskerar för att stärka håret, användlighetens subtilitet

  Hårets tillstånd beror på kroppens och yttre faktorer, det är ofta nödvändigt att använda ytterligare medel för deras förstärkning och tillväxt.

  Det finns många hemlagade recept som gör att du kan ta hand om ditt hår i bekväma förhållanden och med minimal kostnad.

  Regler för användning av hårmaskor hemma

  Dessa enkla tekniker hjälper till att korrekt applicera hårmaskor på natten och uppnå märkbara resultat under månaden.

  • Förbereda kompositionen att applicera en mask på håret till morgonen, använd endast mjuka, mjuka ingredienser som inte värmer huden. Masker med riven lök, senapspulver eller rödpeppar används bäst på kort tid upp till 30 minuter. Annars kan de orsaka irritation på huden, flakning, och till och med prova överdriven torrhet och sprött hår.

  • Kompositionen för masken ska vara i rum eller något varm temperatur, tolererande mot huden, i vilket fall det absorberas bättre och användbara substanser tränger igenom porerna snabbare.

  • En hårmask för natten hemma appliceras på rent, torrt hår, annars kommer resterna av stylingprodukter (lack, mousses, etc.) att blandas med maskinkomponenterna.

  • En näringsfull hårmask appliceras på hårbotten med en pensel eller fingrar, försiktigt gnidas in i rötterna och sprider sig jämnt över hela längden. Håret samlas noggrant runt huvudet, täckt med en plastlock och en näsduk eller handduk.

  • Det är bättre att inte lagra den beredda kompositionen utan att använda den omedelbart, eftersom de krossade produkterna snabbt försämras och förlorar användbara egenskaper.

  • Under den kalla årstiden, bör du inte gå ut med det torkade håret, så du måste korrekt beräkna tiden för påverkan och tvätta av masken.

  • På sommaren försök att täcka ditt huvud, inte bara för att det undviker överhettning, men också för att UV-strålningen särskilt påverkar hår som har impregnerats med näringsämnen och kan leda till lättare eller ökad bräcklighet.

  Efter regelbunden användning av hemmet hår masker för hela natten, ca 2-3 gånger i veckan, efter en och en halv och en halv kommer du märka betydande förbättringar:

  • Håret blir slät, silkeslen, får en naturlig glans.

  • hårrötterna stärker, håravfall stannar

  • Hårbotten läker, mjäll reduceras.

  Produkter som rekommenderas för att förbereda en nattmask för hår hemma:

  • vegetabilisk och fruktmassa;

  • fytokomponenter (örtdekok)

  • Mejeriprodukter (mjölk, kefir, vassla);

  • Oljor i olika kombinationer (ricin, burdock, linfrö, hampa, oliv, havtorn, mandel);

  • biprodukter (honung, propolis).

  Recept hår masker för natten hemma

  Mask med kefir och äppelsås

  Apple - 1 stycke

  Ta ett medelstort grönt äpple, skal och kärna, krossa köttet med en mixer eller grill, mixa med kefir. Masken fördelas jämnt på hårbotten och håret, lämna i 7-8 timmar. Efter tvättning under sköljning kan du använda vasslen (köps eller återstår från beredningen av stugaost). Masken är konstruerad för fet hår, torkar huden väl, rensar porerna.

  Mask med gelatin och fruktmassa

  Gelatin - 1 sked

  Fruktmassa - 4 skedar

  Förbered gelatin enligt receptet (häll varmt vatten och låt i 30-40 minuter), ta en skalad frukt (päron, plommon, kiwi), hacka, kombinera med gelatin. Applicera på håret och lämna i 7-8 timmar, masken är väl tvättad, om torkning orsakar bekymmer och stramar huden, kan den avlägsnas i förväg.

  Mask med buljong bokhete och pumpa massa

  Pumpasmassa - 1 sked

  Bokhönsbuljong - 4 skedar

  Ta 1 sked bitvete, häll ett halvt glas vatten, koka och låt sjuda i 15 minuter, svalna, dränera och spänna den resulterande buljongen. Skaka en del av skalad pumpa, lägg till buckwheat buljong och applicera blandningen på håret. Masken har en positiv effekt på försvagat hår, ger en hälsosam glans.

  Mask med potatisbuljong och gurka massa

  Gurka massa - 1 sked

  Potatisavkok - 4 skedar

  Förbered potatisbuljong med skalade knölar, hugga färsk gurka, blanda ingredienserna, applicera på hårbotten och håret. Tvätta av efter 7-8 timmar med regelbundet schampo, du kan skölja håret med uppvärmd potatisbuljong. Denna mask revitaliserar bokstavligen håret, eftersom det innehåller mineraler, normaliserar fett- och svettprocesser.

  Mask med havtornsolja och morotsjuice

  Havtorn - 1 sked

  Morotjuice - 4 skedar

  Skala och grilla färska morötter på en rivare, pressa 4 skedar morotjuice, tillsätt havtornolja, använd kompositionen i 7-8 timmar. Masken närmar sig huden och påverkar hårstrukturen perfekt. Vid applicering undvik droppar, annars kan ljuspigmentering förekomma.

  Mask med grönt te och olivolja

  Olivolja - 1 sked

  Grönt te - 4 skedar

  Brew grönt te (1 sked per kopp kokande vatten), insistera på en termos eller i ett vattenbad i 15-20 minuter, kyla, spänna, tillsätt olivolja. Applicera på rent, torrt hår och lämna i 7-8 timmar. Skölj håret ordentligt, skölj med grönt te (1 kopp te för 1 liter vatten).

  Mask med gräddfil, glycerin och vitaminer

  Gräddfil - 2 skedar

  Glycerin - 1 sked

  Vitaminer av grupp A - 1 kapsel

  Vitaminer av grupp E - 1 kapsel

  Blanda alla komponenter, du kan ta det komplexa läkemedlet "Aevit", applicera på det beredda håret och lämna i 7-8 timmar. Tvätta av masken med schampo, om nödvändigt, upprepa sköljningen om håret verkar fet. Masken påverkar och återställer hårsäckarna djupt.

  Mask med gröna och citronsaft

  Persilja, sorrel, betorblad - 2 skedar

  Ta några färska gröna efter önskemål, hugga i puré, skala citronen och skala, slipa och blanda med gröna också. För första gången appliceras masken i 4-5 timmar, i normalt läge utökas åtgärdstiden till 6-7 timmar.

  Mask med kalendula eller kamille avkok och propolis tinktur

  Calendula eller kamille avkok - skedar

  Propolis tinktur - 1 sked

  Blanda nödvändiga komponenter och applicera på torrt hår, du kan lämna hela natten och skölja. Eller om möjligt, efter applicering av masken, täck huvudet i 25-30 minuter och torka håret på ett naturligt sätt utan att skölja. Masken håller inte håret, lämnar en ljus ört doft.

  Mask med honung och äggula

  Äggula - 1 stycke

  Slå en äggula, gnugga bra med honung, applicera på hårrötter och över hela längden, lämna i 6-8 timmar. Tvätta av med schampo och torrt hår på vanligt sätt. Om nödvändigt kan de angivna proportionerna i detta recept och i de andra också ökas.

  Mask med havssalt och läsk

  Havssalt - ¼ skedar

  Mineralvatten (icke-kolsyrade) - 4 skedar

  Blanda alla ingredienser, applicera på torrt hår och lämna i några timmar, om du upplever ångest, kan du tvätta den av tidigare. Masken har läkning, regenererande egenskaper, rengör huden och stärker håret.

  Mask med kvass eller öl

  Kvass eller öl (upp till 5% alkohol) - 50 ml

  Havregryn - 1 sked

  Grind flingor i en mixer eller kaffekvarn till ett tillstånd av grovt mjöl, värm lite kvass eller öl, blanda ingredienserna och applicera på torrt hår. Lämna över natten, tvätta av på morgonen med välbekanta medel och sköljas med kvass (hemlagad). Masken förbättrar hårstrukturen, de blir mer "lydiga" och längre behåller ett välskött utseende.

  Eventuella kontraindikationer för hårmaskor på natten

  Det är nödvändigt att avstå från självförstärkning och behandling av hår, om huden har dermatit, inflammation, seborré. Efter målning och perming bör du avstå från eventuell ytterligare exponering i 7-10 dagar eller använda professionella vårdprodukter.

  Recensionerna för användning av hemlagade hårmaskor är mest positiva, men många kvinnor noterar att det finns svårigheter att tvätta maskerna. Därför används okända formuleringar bäst före helgen för att kunna ägna tillräckligt med tid till alla nödvändiga förfaranden.

  Hårmaskar för natten

  Varje kvinna vill se bra ut och vara välskött, men det är inte så lätt att hitta några extra timmar för att besöka skönhetssalongen i den moderna rytmen i livet. Dessutom kostar kostnaden för salongprocedurer ibland "bett", och inte varje plånbok kan ge ägaren ett sådant nöje. Hemprocedurer kommer till räddning, som i de flesta fall inte är sämre än salongen i de flesta fall men har fortfarande vissa fördelar.

  Idag kommer vi att prata om hårvård. Och konversationen kommer att gå om hur man får maximal effekt från sådan vård - om nattmask.

  Varför på natten?

  Även om du gör kosmetiska procedurer för hår hemma från "improviserade" betyder det att du behöver minst 1,5-2 timmar för att förbereda, tillämpa, hålla och ta bort dem. Olyckligtvis, under denna tid från vad masken ingredienser kan ge, har inte alla användbara substanser tid att absorberas i hårbotten och hårrötterna.

  Hur är det? Öka exponeringstiden? Men vart ska man ta så mycket tid? Det finns en väg ut - lämna masken för natten! Och nattmaskerna har samtidigt sina fördelar:

   Time. Å ena sidan räddar vi det, men å andra sidan ökar vi det. Saving time ligger i det faktum att nattmasken inte tar bort från oss för mycket och väntar på att den ska få sin effekt. Ja, vid denna tidpunkt skulle det vara möjligt att göra hushållssysslor, men med en mask på huvudet kommer du inte att lämna huset, du kommer inte att lämna och kommer inte att ta emot gäster. Så varför inte göra en mask när ingen ser oss - för natten? Och att kombinera en dröm med ett användbart förfarande är en dubbel fördel! Dessutom fortsätter effekten av nattmaskar mycket längre än dagen, och därför behöver de inte frekvent användning. Ökningen i tiden är att exponeringsintervallet för masken inte är begränsat till en timme eller två. Det kan lämnas längre, vilket innebär att näringsämnen tränger djupare, fungerar bättre, och resultatet blir längre och helt enkelt fantastiskt.

  Hur man applicerar nattmaskar?

  För att få den förväntade effekten och inte förlora ditt hår, bör du följa vissa regler för beredning och användning av masker:

  1. När du väljer en mask, överväga dess orientering - vilket problem det kommer att hjälpa till att hantera. Dessutom ska masker som appliceras under en längre tid (6-8 timmar) märkas "på natten" eller "nattmask".
  2. Var extremt försiktig: nattmasker ska inte innehålla aggressiva ingredienser (salt, läsk, peppar, lök, vitlök, senap, kanel, citrus). Med långvarig exponering för hårbotten kan dessa ingredienser orsaka en allergisk reaktion eller till och med brännskador, vilket kan leda till håravfall.
  3. Det rekommenderas inte att använda klibbiga ingredienser i nattmask (bröd, banan, etc.). De är bra för hårvård, men de klarar av att torka ut och bli en skorpa över natten, så på morgonen tar det mycket tid och energi att tvätta och kamma resterna av en sådan blandning.
  4. Om du gör den valda masken för första gången, glöm inte att göra ett allergitest. På handleden eller armbågens böj applicera den beredda kompositionen och låt den stå i 10-15 minuter och tvätta sedan av: om det inte finns någon rodnad, utslag, ingen klåda, kan du säkert använda masken. För att undvika en oväntad färgverkan, skulle det vara användbart att testa masken på en separat hårsträng, och lämna kompositionen hela natten.
  5. Det är bäst att prova nya masker på en ledig dag, så att du inte behöver skynda någonstans på morgonen och samtidigt överväga resultatet under dagen. Vissa masker kan ge en oönnskad färgningseffekt (särskilt på blont hår) om de använder färgämnen (till exempel hennapulver, ekbark, juice av vissa grönsaker, bär och frukter).
  6. Före proceduren ska huvudet tvättas, torkas och kammas ordentligt.
  7. Applicera masken i 30-40 minuter före sänggåendet: Under denna tid kommer överskottsvätska att dränera och de flesta oljorna kommer att absorberas. Men så att säng- och nattkläder inte påverkas av möjliga feta eller färgade fläckar, kan du sätta på kudden med en gammal terryhandduk.

  Som vi har sagt har nattmaskar en långvarig effekt och anses vara det mest effektiva sättet att behandla hår, så de används inte mer än 1 gång per vecka. Håll dig till reglerna för användning av nattmasker, och de kommer inte att göra dig besviken.

  Recept Nattmasker för hår

  Vi har valt ut för dig de mest populära nattmaskerna och grupperade dem enligt inverkan:

  1. För split och skadat hår (inklusive efter frisörförfaranden - perms, färgning, etc.):

  • 2 msk. burdock olja, 1 msk. mandel-, castor- och jojobaolja, 3 droppar rosolja (salvia, kokosnöt, lavendel). Gnid blandningen i hårets ändar. Nästa morgon får du glans och ömtålig doft från håret, och med regelbunden användning ökar du fortfarande hårvolymen.
  • 1 msk. slipad ingefära, 1 msk. sesamolja - blanda, applicera blandningen på spetsarna och längs hela längden på håret.

  2. För torrt, skadat och fallande hår:

  • 1 msk. gelatin häll 100 ml vatten och låt svälla i 20-30 minuter, sedan ständigt omröra, tillsätt gradvis balsam för din hårtyp - tills en blandning erhålls, som tjock gräddfil. Applicera kompositionen endast på håret, utan att påverka hårbotten, annars på morgonen kommer det att "dra av". Denna mask ger också en "laminering" -effekt.

  3. Mot håravfall:

  • Blanda i lika stora proportioner nypressad äpple (vit druv) juice och någon vegetabilisk olja (oliv, burdock, avokado eller mandel). Applicera blandningen med massage rörelser i hårbotten.
  • Blanda 1 tsk. mandelolja, hundros och pumpa, 1 msk. gräddfil (helst hemlagad), äggula, 5-7 droppar ylag-ylang eter.

  4. För fettigt hår:

  • 2 msk. honung lite (upp till 40 ° C), värme på ångbadet, tillsätt 1 slagen äggula - mixa. Gnid blandningen i hårbotten och sprid över hela längden av håret.
  • Koka i 50 ml kokande vatten 2 msk. torra kamomillblommor. Låt det brygga i 2-3 timmar, spänna, tillsätt ekorren piskad i skum.
  • 1 msk. jäst lös upp i 1 msk. varmt vatten, tillsätt det vispadda proteinet.

  5. Näringsrika masker - appliceras på rötterna, sprider sig över hela längden av håret:

  • Slå 2 ägg, lägg till 2 msk. flytande honung till en homogen blandning.
  • 1/3 kopp morotsjuice, 30 g äppeljuice, 30 g aloejuice eller gruel. Denna mask kommer inte bara att mätta håret med vitaminer, utan också lindra mjäll och ge dem styrka, glans och skönhet.
  • Ta 1 stor mogen päron, ta bort stammen och kärnan med fröna, puré frukten med en bländare eller en liten rivare (om frukten är för saftig och pressa ut överskott av fukt). Lägg till 2 msk. olivolja och 1 slagen ägg.
  • Blanda 2 msk. castor och burdock oljor, 2 ampuller retinol (vitamin A) och tokoferol (vitamin E), 2 droppar din favorit eterisk olja.
  • Suga 2 skivor torkat rågbröd i kokande vatten, hugga i mush och låt stå i 2-3 timmar, pressa ut fukt (du kan kasta ut kakan) och tillsätt 1 tsk. burdock olja.

  Natt hår masker är det bästa sättet att förvandla ditt hår i bara några behandlingar. Masker kommer också att vara användbara för hår som har lidit av aggressiva manipulationer med dem (markering, kemisk perm, laminering, frekvent användning av strykjärn, lockar, varm hårtork, etc. Det trevligaste med dessa förfaranden är att på morgonen ser håret ut mycket bättre än på kvällen.

  De bästa recepten för hårmaskor på natten med foton och video

  Vi, moderna kvinnor, har lärt oss att harmoniskt kombinera arbete och familjeliv, men hur kan vi förbli feminina och se ut som hundra procent?

  Vad ska man göra om det finns en katastrofal tidsbrist även för full kommunikation med hemläsare, hur man fördelar tid för att ta hand om ditt utseende?

  Det är för upptagna kvinnor att jag skulle vilja erbjuda en enkel lösning på ett av de mest pressande problemen - bevarandet av krullarnas skönhet.

  För många av oss är hår en fråga om stolthet, men konstant styling, torkning med hårtork, färgning, markering och många andra faktorer försvårar vårt hårs utseende över tiden.

  Det är här hårmaskor för natten kommer till räddning, som kommer att ta hand om dina strängar medan du sover.

  Den viktigaste fördelen med dessa masker är att du gör praktiskt taget ingenting. Allt som krävs av dig är att följa anvisningarna och somna i en god söt sömn.

  Nattmaskar - vi använder naturliga komponenter i full styrka!

  Den över natten hårmask är ett långverkande förfarande. Därför uppfattas det perfekt av kroppen i vila. Alla komponenter är starkare, effekten observeras mycket tidigare än för kortvariga masker, som appliceras i ett par timmar.

  Viktigt att veta!

  Oavsett vilka komponenter masken består av bör du följa vissa regler för dess tillämpning.

  Kompositionen ska inte appliceras direkt före sänggåendet, men ungefär en halvtimme innan du går och vilar.

  Applicera masken för att torka håret.

  Innan appliceringen ska kamma försiktigt.

  Om håret är skadat, torrt och sprött, då bör man på kompositionen särskilt uppmärksamma sina tips. Om krullarna är benägna att fett, bearbetas sedan noggrant rötterna.

  Det är nödvändigt att lägga en handduk eller trasa på kudden så att den inte blir smutsig. Du kan naturligtvis bära en plastlock, men filmen tillåter inte att huden och håret andas, vilket kan ha motsatt effekt, speciellt om du sover mer än 8 timmar. Du kan göra ett bandage av polyeten och fixa håret. Sålunda kommer syre fortfarande till krullarna.

  Alla komponenter är inte lämpliga för långvarig användning. Använd inte brandy, vodka, senapsmasker. I en dröm kan de brinna hår eller hårbotten.

  Tvätta av masken på morgonen med varmt vatten. Om kompositionen användes olja, ska du använda schampo.

  Tabellen nedan visar vilka ingredienser som är bäst att ta för att förbättra effektiviteten hos en nattmask.

  Hårmaskar för natten

  Nattmaskar är ett bra sätt att spara tid och samtidigt förbättra ditt hår så att det blir mjukt, rent och glänsande på morgonen.

  Hur användbara hem natt hår masker ^

  På dagtid är det mycket ofta ingen tid för hårvård, och många kvinnor kan spendera omkring 1-2 timmar på den. För att maximalt närma krullar med vitaminer, pektiner och andra substanser, kommer det inte att räcka, för längre penetration krävs för optimal penetration.

  Användningen av hårmaskor för natten är att de tillåter dig att mätta håret med de mest användbara komponenterna, och det kräver inte mycket arbete: du måste förbereda kompositionen på kvällen, applicera den före sänggåendet och på morgonen kan du se en slät och glänsande man i stället för det klippta håret.

  Självklart kommer en sådan snabb effekt inte att hända, för nattmaskar måste göras 2 gånger i veckan, men efter den första sessionen är förändringarna redan ganska märkbara. Oftast rekommenderas hårmaskor för hela natten att lämna till dem som står inför problemet med bräcklighet, torrhet och förlust, såväl som i strid med sebaceous körtlar.

  Vilka problem är effektiva natthårsmaskar hemma:

  • Bräckliga, utskurna, skadade strängar;
  • Dullness, lack of natural shine;
  • Stark salivation
  • Mjäll, seborrhea;
  • Försvagade folliklar, prolapse;
  • Ej aktiv tillväxt;
  • Torrhet.

  Hur man använder nattmaskar för hår:

  • Kompositionen framställs omedelbart före användning och tvättas bara av på morgonen med schampo;
  • Om du är allergisk mot komponenterna i den valda produkten, bör du vägra använda den.
  • För att blandningen inte ska strömma och inte lägga sängen på arken, är det nödvändigt att sätta på ett tjockt cellofantlock efter applicering och isolera med en varm halsduk ovanpå.

  Mask för hår på natten hemma: De bästa recepten, användningsreglerna ^

  Oljig hårmask för natten

  För näring, hydratisering och öka elasticiteten hos lås av normal och torr typ, utsatt för förlust, har denna blandning en positiv effekt:

  • I samma proportioner blandar vi ricinolja med burdockolja, värmer den i ett vattenbad för att värma det;
  • Vi börjar behandling från rötterna, vi fullbordar proceduren vid tipsen;
  • På morgonen tar vi bort.

  Kefir hårmask för natten

  Med den här metoden kan du bota och återställa torra, lösa och dissekerade strängar:

  • Vi värmer upp en halv kopp fet yoghurt, häll 2 tsk. l. olivfrukt extrakt, blanda med äggula;
  • Vi smörjer helt hela hårets hår;
  • På morgonen mitt huvud, som vanligt.

  Honungshårsmask för natten

  Följande alternativ rekommenderas för behandling av mjäll och seborré, stärka rötterna och mjukna hårda trådar:

  • Rör 2 stora skedar honung med äggulor (2 st);
  • Vi bearbetar varje sträng över hela längden;
  • Ta bort efter att ha vaknat.

  Gelatin hårmask för natten

  För hemlaminering, fuktgivande och förstärkning av torra eller normala lockar, bör du använda följande recept:

  • Vi löser upp en stor sked gelatinpulver i kallt vatten (100 g), insisterar på att lösas i ungefär en halvtimme. Lägg till butiksbalsam, bringa till en krämig konsistens genom att blanda;
  • Applicera på lockar, försök att inte påverka rötterna;
  • Vakna, mitt hår med rent vatten.

  Lök hårmask för natten

  Detta verktyg kan användas inte mer än 1 gång per vecka för att bota mjäll och ta bort överflödigt fett:

  • Vi slipar löken i den minsta riven, pressar saften ut ur gruelen (1 msk) genom ostklut, späd den med en stor sked ricinolja och blanda den med ett rå ägg;
  • Den största delen av blandningen lämnas i hårbotten, och resterna - på strängarna;
  • Vi tvättar på morgonen.

  Clay hårmask för natten

  Ägare av fettkrullar kommer att uppskatta detta recept, för alla dess komponenter bekämpar effektivt salivation, förhindrar att de faller ut och rengörs från kontaminering:

  • Vi spädar påse med blå lera med vatten, blanda den med en stor sked juice, pressad från en mogen citron. Tillsätt äggula och honung (1 msk. L.);
  • Vi gnider kompositionen i huden med cirkulära rörelser och applicerar sedan på krullarna;
  • Vakna, vi går för att tvätta allt.

  Mask för hårväxt på natten

  För att stimulera tillväxt och stoppa förlusten av krullar av alla typer används följande recept:

  • Blanda en matsked rotbottenolja med honung (2 tsk.). Samma dos av ricinolja, en liten sked juice pressad från en citron och äggula.
  • Vi bearbetar roten noggrant, då - hela håret;
  • På morgonen skölj allt.

  Mask mot håravfall på natten

  Följande komposition är avsedd att stärka rötterna, aktivera tillväxtprocesser och eliminera fettig glans:

  • Ta 2 äggulor, slå dem med 1 tsk. cognac och honung (2 tsk.);
  • Applicera produkten endast på rötterna;
  • Vakna, vi går för att tvätta allt.

  Mask för hårspetsar på natten

  Om spetsarna är torra, sårt och behöver snabb återhämtning - denna blandning bidrar till detta:

  • Rör 2 tsk. ricinolja från 1 msk. l. olivträdolja, tillsätt vitaminerna A och E (5 droppar);
  • Vi bearbetar bara ändarna, lindar dem i plastfolie;
  • Mitt hår på morgonen.

  Nattmask för torrt hår

  För snabb vätning och regenerering av torra, skadade och försvagade trådar bör du använda följande komposition:

  • Vi blandar burdock och ricinolja i lika delar, vi släpper till dem 5 droppar ylang-ylang etrar och rosor, tillsätt vitaminer av grupperna A och E (2 g vardera);
  • Applicera ett rikligt lager på trådarna, lämna till morgon;
  • För att skölja.

  Nattmaske för fettigt hår

  För att lindra inflammation, eliminera mjäll och normalisera arbetet med sebaceous sekret, beredas denna blandning:

  • Späd 2 msk. l. honung kokt vatten (1 kopp), lägg till lösningen 1 msk. l. färsk citronsaft;
  • Vi fuktar håret, underhåller 8 timmar;
  • Vi tvättar bort.

  Fuktgivande hårmask för natten

  Detta intensiva recept används för intensiv fuktning av torkade trådar:

  • Blanda en sked full av glycerin med rå äggula och 2 msk. l. ryggradolja;
  • Smörj med rikligt hårlager;
  • På morgonen tvättar vi våra huvuden.

  Nourishing hårmask för natten

  För utseende av glans på tråkiga lockar rekommenderas att man förbereder följande komposition:

  • Till en stor sked av mandelolja blandar vi samma mängd jojoba-extrakt, tillsätt rosolja till dem (1 tsk);
  • Smörj krökets blandning längs hela sin längd, med början från rötterna.
  • På morgonen skölj håret.

  Natt hårmask hemma: recensioner, videor, tips ^

  Efter en månad kan du se bra resultat av att använda nattmaskar för hår hemma:

  • Krullarna börjar översvämma med en vacker naturlig glans;
  • Seborré och mjäll försvinna
  • Bräckligheten minskas avsevärt, de utskurna spetsarna återställs;
  • Normaliserad fuktbalans;
  • Rötter stärks
  • Det finns en mer intensiv tillväxt.

  Recensioner av hemlagade hårmaskor för våra regelbundna läsare är också mycket positiva:

  Tatyana, 34 år gammal:

  "Jag gör regelbundet en nattmask för torrt hår, och jag gillar åtgärden: på bara en månad lyckades jag sätta mina krullar i ordning, och nu faller de mindre och knappast delas"

  Milaslava, 23 år gammal:

  "Jag utnyttjade receptet för nattgelatinmasken och blev positivt överraskad av dess åtgärd: om jag tidigare inte kunde sätta mina lockiga lockar i mitt hår, går allting utan mycket besvär och krångel. Jag rekommenderar det här verktyget till alla! "

  Veronica, 45 år gammal:

  "Ett par gånger försökte jag lökmask. Jag tyckte om hennes handling, men det var ganska svårt att tvätta lukten efteråt, men jag hittade en utväg: Jag gör citronvatten (juice från 1 citron till 2 liter vatten) och sköljdes sedan med den. Alla obehagliga luktarna försvinner omedelbart! "  Nästa Artikel
  Shampoo för lockigt hår: hur man väljer?