Bästa hårbalsam i hemmet


Låt oss prata om hemlagad hårsköljning. Moderna företag försöker öka sin vinst. För att uppnå detta mål utvecklar de regelbundet olika kosmetiska innovationer som i sina ord kan arbeta underverk, återställa hälsa, glans och hår från problem. Och de komponenter som ingår i deras komposition borde verkligen bidra till att uppnå detta mål. Men tiden går, ett rör av mirakelmedel slutar, men inget resultat.

Vad är anledningen? Än ingenting kommer att hjälpa vårt hår? Förtvivlan inte! Vid bearbetning av värdefulla ingredienser förlorar nästan alla sina näringsämnen. Varorna kan därför inte uppfylla våra förväntningar. Om du drömmer om lyxigt hår, förbered en sköljning med egna händer. Det, jämfört med butiken, betyder mer användbar och har inga biverkningar. Tack vare honom kommer hårvård vara komplett.

Användning och applicering av hårbalsam

I kosmetologi används sköljmedel för att noggrant rensa hårbotten och håret. Sammansättningen av de medel som är förberedda hemma innehåller endast naturliga och användbara ingredienser som försiktigt tar bort döda hudceller, hudfett och damm. Detta bidrar till att stärka håret och påskynda tillväxten. Men notera, några sköljningar kan påverka din hårfärg. För att förhindra att detta händer, rekommenderar experter försiktig behandling av sköljningar beredda på basis av lökskal, rabarber, valnötskal, solrosblommor, teekoktion och kamille. Dessa växter är naturliga färgämnen som kan ge strängarna en annan nyans.

Viktigt är att naturliga produkter är rika på vitaminer. Således, även under avitaminosperioden, kommer dina lockar att förbli vackra och friska. Sköljning kan beredas på olika sätt. Vissa recept kräver matlagning, medan andra bara lägger till de nödvändiga ingredienserna. Väljer folk recept, du måste överväga tillståndet av deras hår, deras typ och förekomsten av vissa problem.

För oljigt hår, använd ingredienser som äppelcidervinäger (naturlig), citrusskal och aloejuice. Men för torra strängar är naturliga dekoktioner och eteriska oljor idealiska. Om ditt hår är hälsosamt, men du vill göra förebyggande, använd de klassiska recepten, som syftar till näring och håråterställning. Den enklaste och bästa naturliga hårspolningen som passar alla typer av hår bereds på basis av vinäger.

 • liter vatten;
 • en sked vinäger;
 • tre skedar honung

Förberedelse: Smält honungen i varmt vatten och tillsätt ättika, efter att ha tvättat håret med schampo, skölj strängarna med sköljning. Detta bör ske efter varje tvätt.

De som har problem med håret, måste välja ett recept mer noggrant. Så, vi erbjuder recept för hemlagad sköljning:

Hår Skölj

Om du är intresserad av örtsköljningar som stimulerar hårväxten, sluta ditt val på murgröna eller kullrot.

För beredningen av receptet behöver du ingredienser som:

 • torkade burdockrötter;
 • vatten.

Förberedelse: Ta ovanstående ingredienser, med hänsyn till en till tio, och koka dem i ungefär femton minuter. Lämna sedan i tre timmar, så att vätskan är närvarande, skölj sedan håret. Om du förbereder sköljningen från murgröna lämnar, tillsätt ca tio droppar citronsaft till vätskan i slutet av tillagningen.

Hårförlust sköljning

Håravfall är ett allvarligt problem som kan övervinnas om en vecka. Folkmekanismer gör ett utmärkt jobb med detta mål. I det här fallet är det bäst att laga det från linfrön.

ingredienser:

 • linfrön - en sked;
 • vatten - två glasögon.

Förberedelse: Låt ingredienserna koka och stäng av efter en minut. Sedan spänna allt genom cheesecloth. Vätska sköljer inte bara, utan gnuggar in i rötterna med massrörelser. Låt på i tio minuter, skölj sedan med vatten.

Oljig hårbalsam

Om du har en oljig hårstyp med egna händer kan du förbereda användbara balsam för fettigt hår från ekbark. Det är bara det passar mer för brunetter.

ingredienser:

 • liter kokande vatten;
 • tre skedar av torr ekbark.

Förberedelse: Fyll ingredienserna med vatten och koka i femton minuter. När vätskan har svalnat till rumstemperatur, spänna den. Hypericum gräs kan också användas istället för ekbark. Förbered sköljningen enligt samma recept. För att förbättra effekten av vatten kan också ersättas med mjölk.

Skölj för torrt hår

Torrt hår rekommenderas att skölja med medicinska örter. Men kom ihåg att du måste välja de som inte färgar dina strängar. Den perfekta lösningen som passar alla är björkinfusion. Endast plantans löv används för beredning, inte knopparna.

ingredienser:

 • torra eller färska strimlade blad - en sked;
 • Vattnet är ett glas.

Förberedelse: Fyll råmaterialet med vätska och låt det infiltreras. Trettio minuter senare, använd en cheesecloth för att spänna sköljningen. Om ditt hår är hårt skadat, använd grönt te istället för vatten. I det här fallet, per liter vatten måste du ta två skedar teblad. Använd endast färska, eftersom de blad som redan har bryggts är mindre effektiva och inte uppfyller förväntningarna. Sköljkrullar betyder nödvändigt efter tvättning.

Skölj sköljning

Den bästa balsam för hårglans är den som bereds på basis av citrus.

ingredienser:

 • citron;
 • apelsin;
 • varmt vatten - tre liter.

Förberedelse: Blanda ovanstående ingredienser och lämna i tre timmar. Men före förfarandet bör citrusfrukter skäras i skivor, huden kan inte avlägsnas, eftersom den också innehåller näringsämnen. Förbered vätskan så att du har tillräckligt med det på en gång. Strömning är inte nödvändigt, eftersom sköljmedlet förlorar sina egenskaper efter en kort tidsperiod.

Hårbalsam

Använd sköljning för volymen behövs endast i de fall där dina strängar verkligen behöver det, annars kommer håret att bli väldigt frodigt och kommer att se fult ut.

ingredienser:

Förberedelse: Häll myntet med vatten (hett) och låt det infiltrera i en sluten behållare i ca två timmar, skölj därefter håret med den beredda blandningen. Men kom ihåg att innan den appliceras måste den passeras genom cheesecloth. Du kan uppnå en bättre effekt genom att lägga till blommor på växten.

Skölj för fint hår

För splittrade ändar och tunna strängar finns inget bättre än plantainbuljong.

ingredienser:

 • plantain - tre skedar;
 • vatten - 1 kopp.

Förberedelse: Hacka växten och täcka den med vätska i en timme. Efter detta, utför proceduren. Vattnet måste dock vara varmt, annars kommer det inte att dra näringsämnen från växten.

Hår Skölj Maske

Nålens helande egenskaper har länge varit kända. Detta recept ger inte skada och återställer ditt hår på kortast möjliga tid utan att använda dyra verktyg.

ingredienser:

 • nässla (dess mängd beror på hårets tjocklek och längd).

Förberedelse: Hoppa över den medicinska växten genom köttkvarn och dränera med gasbindning. Applicera sedan vätskan i håret och göm det under locket. Tvätta av efter tjugo minuter.

Hårbalsam

ingredienser:

 • glycerin - ett glas;
 • smör (användning eller jojoba eller olivolja eller avokado) - en sked
 • rosevatten - ett glas;
 • eterisk olja.

Förberedelse: Placera vatten och glycerin i en behållare och skaka väl, lägg sedan till andra ingredienser och skaka igen för att blanda ingredienserna.

Hårbalsam

Bäst för oljig hårtyp.

ingredienser:

 • äppeläger - 2 glasögon
 • balsam-balsam (din favorit) - en sked;
 • mint;
 • rosmarin;
 • lavendel;
 • salvia;
 • basilika.

Förberedelse: Placera örter i en glasskål och täcka med varm ättika. Därefter stänger du burken. Efter två veckor kan blandningen användas. För att förbättra effekten, tillsätt en liten balsam för balsam till läkemedelsblandningen före användning.

Video recept: Skölj för att rengöra och stärka håret

Hårbalsam: Ansökningsrecensioner

Skillnaden mellan balsams, balsam, med egna händer, känns omedelbart. På två veckor blev mitt hår vackrare och lydigt.

Jag hörde att det finns kontraindikationer för sådana recept. Det är nödvändigt att välja dem noggrant för att inte förvärra hårets tillstånd. Trots allt många örter torrt hår, vilket negativt påverkar den torra typen av hår.

När jag läser recensioner om användningen av sådana balsam, sköljer, bestämde jag mig för att prova det och ångrade inte det. Jag rekommenderar!

Hur man får hår att skölja hemma

Gör hårkrullarna skina och friska, hårspolning kommer att hjälpa till. Medel av detta slag kan köpas i butiken, men de ger inte alltid den förväntade effekten. Anledningen till detta är närvaron av kemiska komponenter, som, genom att eliminera ett problem, lägger till en annan. Naturliga hårvårdsprodukter är effektivare och billigare. De kan förberedas från vad som finns i varje hem. Det är bättre att göra elixirer av styrka och uthållighet för krullar med egna händer.

Vad är användningen och för vilket sköljmedel?

Hårvård är en lång och pågående process. Det kräver en periodisk förändring av medel. Förutom masker kan du använda hårspolor hemma, gjorda av enkla men effektiva produkter. De används för att lägga sken och styrka till krullarna.

Hushållspolor används för att rengöra hud och hår, för att ge dem elasticitet och styrka. Curls bli av med fett, damm och plack. På grund av sköljningens effekt blir hårstrumpor starkare, de växer snabbare och delas inte. En bra mask kommer också att hjälpa till att bli av med brittleness.

Traditionella recept innebär användning av naturliga ingredienser. De är rika på vitaminer av olika grupper, vilket är mycket bra för strängarnas hälsa. Detta är särskilt märkbart på våren när kroppen försvagas. Konditioneringsreceptet ska matcha hårtypen. Det är också nödvändigt att klart förstå problemet och bara använda de ingredienser som kan eliminera det.

Vad kan göra en hemlagad sköljning?

Regler för att göra hemlagad sköljning kan vara olika. Vissa produkter kokas eller ångas, medan andra helt enkelt blandas till önskad konsistens. Som huvudkomponent för torra och skadade lockar används örtdekok och estrar oftast. Och för feta - naturlig äppelvinäger.

Viktig redaktionell rådgivning

Om du vill förbättra ditt hårs tillstånd, bör du särskilt sköta skampon som du använder. En skrämmande figur - i 97% av schampon av kända varumärken är ämnen som förgiftar kroppen. Huvudkomponenterna, på grund av vilka alla problem på etiketterna är betecknade som natriumlaurylsulfat, natriumlauretsulfat, kokosulfat. Dessa kemikalier förstör krullarnas struktur, håret blir skört, förlorar sin elasticitet och styrka, färgen bleknar. Men det värsta är att dessa saker kommer in i levern, hjärtat, lungorna, ackumuleras i organen och kan orsaka cancer. Vi rekommenderar dig att överge användningen av medel i vilka dessa ämnen är belägna. Nyligen utförde experter från vår redaktionsteam en analys av sulfatfria schampon, där första plats togs av medel från företaget Mulsan Cosmetic. Den enda tillverkaren av naturliga kosmetika. Alla produkter tillverkas under strikta kvalitetsstyrnings- och certifieringssystem. Vi rekommenderar att du besöker den officiella webbutiken mulsan.ru. Om du tvivlar på din kosmetiks naturlighet, kontrollera utgångsdatumet, det ska inte överstiga ett års lagringsutrymme.

Och även för effektivt sköljmedel kan användas:

 • lökskal
 • solrosblommor;
 • te löv;
 • valnötskal och skott;
 • linfrön och ekbark;
 • citron och kardborreblad.

Varje typ av hår kräver sitt eget tillvägagångssätt och ett noggrant urval av ingredienser. Du kan laga sköljning hemma och fixa eventuella problem med lockar.

Hemlagad hår skölj recept

De bästa hårspolningsprodukterna kan beredas hemma från produkter som är lätta att köpa eller hitta i ditt kylskåp. Mycket starka medel har en positiv effekt på håret och tillåter att lösa ett antal signifikanta problem. Alla delar av hemmet är naturliga och innehåller inte kemikalier. Deras fördelar känns efter flera användningsområden. Den påtagliga effekten uppstår med konstant användning. För olika typer av hår kräver egen kapital. De är lätta att hämta, från ett pressande problem med lockar.

Universal Skölj

Praktiskt taget ett botemedel mot ättiksyra och honungsbaserade läkemedel kan vara ett paradis för många problem.

komponenter:

 • vatten;
 • ättika;
 • honung.

För att förbereda sköljmedel behöver du en liter varmt vatten. Tre matskedar honung löses i den, och sedan tillsätts ättika. Sköljning av håret utförs efter tvätt av schampot. Receptet på äppelcidervinäger är mer godartat, så det är bättre att använda det för torkade trådar. Det här verktyget rekommenderas att appliceras efter varje shampooing.

För tillväxt

De bästa naturliga hårtillväxtprodukterna är murgröna och burdock. De kan användas i fräsch och torkad form.

komponenter:

 • burdock rötter;
 • vatten.

Skölj från burdock rot är ett rikt avkok. Det är nödvändigt att en del av växtbaserade råvaror tar tio delar vatten. Koka köttet bör vara inom femton minuter. Därefter tar det tre timmar att få en förstärkt brygga. Detta verktyg kan ständigt skölja håret efter tvätt. Om murgröna används istället för burdock krävs tio droppar för att hälla i buljongen. Vi rekommenderar att du känner till de bästa maskerna för hårväxt.

Från att falla ut

Effektiva folkmekanismer hjälper till att hantera det allvarliga problemet med fallout, om det används korrekt och ständigt.

komponenter:

 • linfrön;
 • vatten.

Linfrö, tagen i mängden en sked, hjälper effektivt att falla ut. De måste koka i två glas vatten och låt stå. Buljong måste filtreras före användning. Verktyget tjänar till att stärka rötterna, så det måste smutsas lite in i huden. Om du låter krökarna suga lösningen i tio minuter och sedan tvätta den, kommer effekten att bli mer märkbar.

För oljigt hår

För att avlägsna sebaceous körtlar från krullarna och göra dem glänsande och smula, är det nödvändigt att använda ekbark. Den är perfekt för feta krullar.

komponenter:

Torkad och hackad ekbark i mängden tre skedar kokas i en liter vatten i ungefär tjugo minuter. När avkokningen har svalnat, måste den tappas genom ostklaff och användas för sitt avsedda ändamål. Det här verktyget är väl lämpat för personer med mörka lockor, eftersom det har en färgningseffekt. Blondor är bäst att ersätta ekbark med Johannesört, som kan köpas på apoteket. För att göra effekten mer påtaglig används mjölk istället för vatten.

För torrt hår

Många naturprodukter har en färgverkan, så du måste vara försiktig med ditt val. Neutrala björkblad är väl lämpade för torra strängar.

komponenter:

 • björkblad;
 • vatten.

Beroende på längden på strängarna måste mängden sköljmedel beräknas. För ett glas varmt vatten, ta en sked av krossade löv. Läkemedlet ska infunderas i en halvtimme. Varje tvätt bör åtföljas av en liknande sköljning. Om strängarna är mycket torra, kan vattnet ersättas med färskt bryggning av grönt te med en hastighet på två skedar per liter.

För glans

Användningen av citrushår har länge varit känd, och den bör användas vid full kapacitet.

komponenter:

 • apelsin;
 • citron;
 • vatten.

Prefrukt måste skäras i skivor. De placeras i tre liter varmt vatten och lämnas i tre timmar. Citrushud har en stor mängd vitaminer, så det behöver inte tas bort. Vid behov filtreras vatten före användning. Lagringsanläggningen rekommenderas inte så att den inte försämras och förlorar inte dess kapacitet. Du måste laga det på en gång. Användningen av sköljning efter varje tvätt ger en livlig och naturlig glans. Effekten är synlig efter de första procedurerna.

Video: Recept för färgat hår hemma

För volym

För att ge krillvolymen behöver du en minimal mängd ingredienser. Verktyget ska endast användas i ett speciellt fall med brådskande behov.

komponenter:

 • mint;
 • vatten.

För att uppnå täthet och volym av hår, måste du brygga mynta löv i kokande vatten. De smälter i tre timmar och filtreras sedan. Fint arom och god effekt garanterad. Strängar efter torkning kommer att vara frodiga och vackra.

Video: Recept pepparmynts skölj för volym och glans

För fint hår

För split ends är plantain det bästa botemedlet. Han gör de sjuka och svaga krökorna levande och glänsande.

komponenter:

 • växtblad
 • vatten.

Du kan använda färska löv av växten eller deras torra analog. Tre skedar råvaror hälls över ett glas kokande vatten i en timme. Under denna tid kommer alla användbara egenskaper att gå in i infusionen. Sköljning kan utföras efter varje tvätt. Produkten används också för att göra håret rakt.

Skölj mask

En av de mest effektiva växterna för friska krullar är nässla som är bekant för alla, och det växer i varje trädgård. På sommaren måste du använda sin helande kraft och lagra dem för vintern. För beredningen behöver du fräscha nät.

Nettle sköljmaske förbereder sig mycket snabbt. För det är nödvändigt att samla saftiga löv och passera dem genom köttkvarn. Den resulterande vassle är nödvändig för att pressa och få saften. Att han används för masken. Juice appliceras på rötterna och strängarna. När du skapar en termisk effekt, kvarstår masken i tjugo minuter. Det är lätt att tvätta det med varmt vatten. Effekten av produkten blir märkbar efter den första applikationen.

Balsam Balsam

Medel för alla typer av hår har en bra effekt på naturliga och färgade lockar. Balsam görs på en naturlig basis.

Luftkonditionering:

 • ett glas glycerin;
 • skedbasolja;
 • ett glas rosevatten;
 • eteriska oljor.

Verktyget kan användas flera gånger, det försämras inte. I en återförslutningsbar flaska är det nödvändigt att blanda i lika delar glycerin och rosevatten. De räcker bara för att skaka. Sedan tillsättes i den resulterande blandningen några droppar eter och en sked olja. Du kan välja jojoba eller olivolja. Denna blandning används som luftkonditionering. Det hjälper till att återuppliva lockar och ge dem en livlig glöd.

Balm balsam

För att krossa från alltför mycket fett måste du använda ett torkmedel. Balsam balsam görs på basis av äppelcidervinäger.

komponenter:

 • äppeläger;
 • balsam balsam
 • blad av mint, rosmarin, salvia, basilika, lavendel;
 • kamomill.

Balsam tar lite tid att förbereda sig. I två glas äppelcidervinäger måste du värma upp lite och placera blandningen av örter i dem. I en förseglad burk ska tinkturen vara två veckor. Då är den helt klar för användning. Verktyget försvinner inte och förvaras väl i en sluten burk och en sval plats.

Video recept: Skölj för mjukt och silkesigt hår

Användningsrecensioner

Angelina, 25 år gammal

Jag har alltid använt de inköpta produkterna tills jag försökte minskonditioneringen för volym. Han löste snabbt mitt problem. Curls har blivit frodiga och vackra. Mycket nöjd med resultatet.

Jag hörde mycket om nätverksegenskaper, men jag kunde inte pröva allt. På sommaren vid dacha såg jag en tornig buske och bestämde mig. Nettle juice har gjort underverk med min flytande flätor. De har blivit tjockare och frodiga. Nu vid varje tillfälle använder jag denna sköljmaske.

Hela mitt liv blev jag generad av mitt torra hår. Jag försökte mycket verktyg, men de hjälpte ett tag. Jag lärde mig om ett vackert folkrecept med björkblad. Jag gillade det verkligen. Nu använder jag det hela tiden och löste mitt problem med torrt hår.

Slutligen lyckades jag med mina hårproblem! Fanns ett sätt att återställa, stärka och växa hår. Jag har använt det redan i 3 veckor, resultatet är där, och det är fantastiskt. Läs mer >>>

Hemmagjorda hår sköljs

Skölj - ett av de oumbärliga sätten för hårvård. Det tar bort schamponrester, gör kamningen enklare, gör håret smidigt och ger dem ett välskött utseende. Typiskt tillverkar tillverkare schampo och sköljer tillsammans, och rekommenderar att de köper båda produkterna (eftersom de kompletterar och förbättrar effekten av varandra). Men att spendera extra pengar är inte nödvändigt!

Hemmet kosmetika (inklusive hår) förlorar aldrig sin relevans. Du bör hålla med om att det är mycket trevligare att skämma bort dina lock med ett enkelt verktyg som består av förstårbara ingredienser än med en produkt från den kemiska industrin, vilket inte är så lätt att räkna ut.

Huvudregeln för hemlagad sköljning är regelbunden användning!

Kamille, björkblad, kullarrot, kalamgräs, ekbark och många andra växter kan ta hand om sitt hår inte värre än de inköpta produkterna. Det är sant att det kommer att krävas tålamod från dig - kosmetika enligt "mormors" recept ger inte en omedelbar effekt. För att se det måste du lagra i tid, göra ansträngning och använda verktyget regelbundet i en månad. Men resultatet blir stabilt och kommer att fortsätta under lång tid.

Folk kosmetologi vet många recept för hårvård av olika typer. Men var försiktig: naturliga produkter kan orsaka allergier. Om klåda, rodnad, håravfall och andra oväntade reaktioner uppstår, sluta använda produkten, låt ditt hår vila och försöka hitta en annan. Lyckligtvis erbjuder det nationella första hjälpen-paketet flera alternativ för att lösa varje problem.

Recept för alla hårtyper

 • Air. Koka 2 msk. vatten, häll dem 4 msk. krossad kalamusrot, låt den brygga i en halvtimme, påfrestning och kyla. Med regelbunden användning inom två månader, kommer en sådan balsam också att påskynda hårtillväxten och sluta håravfall.

Conditioners för normalt hår

Balsam för torrt hår

Sådana hår behöver näring och fukt, så när man väljer växter och kombinationer, bör torkning och alltför aggressiva medel som ekbark eller citron uteslutas.

Plantain kommer att göra ditt hår lättsamt och ta hand om split ends

 • Groblad. Kommer att bli av med splittrade ändar. Koka vatten och häll huggat torrt gräs med det (2 matskedar plantain behövs för 1 ssk vatten). Täck behållaren med lock och lämna i 1 timme. Töj sedan. Regelbunden användning av det här verktyget skyddar ändarna, och gör håret smidigt och lättare att kombinera.
 • Mint. Koka 1 liter vatten, fyll det med 2 msk. torra mynta löv, stäng locket och lämna i 1 timme. Stam före användning. Infusion kommer att göra håret fluffigt.
 • Björkblad. Fyll bladen med kokande vatten med en hastighet på 1 msk. björk på 1 msk. vatten. Täck behållaren med lock och lämna i 2 timmar. Denna lösning kommer att vitalisera håret, vilket gör det luftigt.
 • Maskrosor lämnar. Koka 1 liter vatten, fyll det med 3 msk. hackad färsk maskros löv, täck och låt den brygga i en halvtimme. Stam före användning. Vår-sommarperioden är en utmärkt tid att genomföra en behandling med ett sådant botemedel och att förbättra håret. Maskrosblad stimulerar hårväxten och gör det skrymmande. Dessutom kommer infusionen att läka hårets tips och låter dem inte dela upp sig.
 • Mallow. Koka 1 liter vatten, fyll det med 2 msk. krossade torkade blommor eller växtrötter, håll på ångbadet i 15 minuter. Låt svalna och spänna. Denna infusion kommer att stärka torrt hår och göra det smidigt.
 • Linfrön. Koka 2 msk. vatten, fyll det med 1 tsk. frö och simma i 1 minut. Insistera på i 1 timme. Avlägsna avkok genom flera lager av gasbindning. Det innebär att du kan skölja håret och behandla hårbotten. I det senare fallet bör buljongen gnidas in i huden med massagerörelser. Linfrön - ett bra näringsverktyg som ger hårstyrka, accelererar tillväxten och förbättrar utseendet. Men användningen av avkok kommer att kräva försiktighet. Krullor efter applicering av linfrön kan verka klibbiga och feta. I det här fallet bör avkoket användas som en mask: Applicera det i några minuter och skölj sedan med varmt (men inte varmt!) Vatten.
 • Glycerin. Om det inte är viktigt för dig att bara använda växtbaserade läkemedel, prova detta också. Koka 1 liter vatten och låt svalna till rumstemperatur. Lös i vatten 1 tsk. flytande glycerin (du kan köpa det på apoteket) och blanda bra. Skölj sköljmedel som sköljmedel. Glycerin fuktar håret perfekt och gör det glänsande.

Oljig hårbalsam

Huvuduppgiften i detta fall är att minska produktionen av talg, lugna huden, torka den något och låt håret falla av oljig glans.

Mjölkspolning med tillsatt salt lindrar hårbotten

 • Mjölk och salt. 1 msk. Värmemjölk, tillsätt 1 msk. salt, rör om tills det är löst. Denna sköljning efter användning ska sköljas med varmt vatten. Mjölk och salt uppdaterar håret och lugnar huden.
 • Ek bark. Koka 1 liter vatten, fyll det med 3 msk. hackad bark, koka och koka i 15 minuter. Avlägsnas från värme och låt svalna. Stam före användning. Denna sköljning har en "bieffekt" - det ger håret en mörk nyans, så blondiner fungerar inte. Det torkar huden, möjliggör mindre frekvent tvätt av huvudet, gör håret skimt och lättsamt och underlättar kamningen.
 • Johannesört. Koka 2 msk. vatten, häll det 5 msk. krossat torrt gräs. Låt stå i en halvtimme, spänning före användning. Hypericum väl torkar huden och lindrar rötterna av oljig glans, och gör också håret lätt och mjukt vid beröring.

Conditioners för tråkigt och livlöst hår

Hårbalsam

Med hjälp av hemlagad balsam kan du också betona hårfärgen och göra den mer intensiv. Det är bara nödvändigt att välja rätt ingredienser.

Ett avkok av kamomill ger strålande glans till naturligt hår

 • Kamille för blont hår. Koka 2 msk. Vatten, häll det 4 msk. blommor, koka och koka i 5 minuter. Ta sedan bort från värme och låt svalna vid rumstemperatur. Stam före användning. Ett avkok av kamille ger blondt hår en glans och en gyllene nyans samt stärker lockar och stimulerar deras tillväxt.
 • Nässla och rowan för mörkt hår. 150 g färska näsblad och 100 g färskt rowanblad löser upp 1 liter kallt vatten. Kram saften från en halv citron och lägg den till bladen. Sätt på en långsam eld och koka upp. Koka i 7 minuter. Låt svalna spänningar. En sådan infusion kommer att tillföra glans och elasticitet till mörkt hår och otrygga mot samma slätningar. Curls kommer att se levande och välskötta.
 • Rosemary för färgat hår. Koka 1 liter vatten, fyll det med 1 msk. torr rosmarin, koka och koka i 10 minuter. Låt svalna vid rumstemperatur, spänning före användning. Denna infusion kommer att återställa håret skadat genom färgning, ge det glans och accentuera färg. För att uppnå maximal effekt, använd den två gånger i veckan.
 • Citrus för färgat hår. Koka 3 liter vatten, sätt ett stort citron och apelsin i det, skär i halva. Täck behållaren och låt svalna. Ta bort frukt före användning. Denna lösning är intensiv behandling för krullar som påverkas av färgning eller krökning. "Vitamincocktail" av citron och apelsin kommer att närma ditt hår, hjälpa dem att återhämta sig, kommer att lägga till glans, lätta kamning och styling.

Recept för naturlig hårsköljning

Och vilken typ av hår sköljning använder du? En effektiv komposition för sköljning av trådarna efter tvättning kan framställas hemma utan att spendera pengar på inköpta kosmetika.

Ett bra resultat visas vid behandling av hår med örtinfusioner - singel och multikomponent. Beroende på vilket recept som används, hjälper den naturliga kompositionen att avlägsna mjäll och göra lockar fluffiga och glänsande. Vilka recept är mest effektiva?

Skölj för normalt hår från lövblad

Om du har stygga hår som har förlorat sin glans som ett resultat av många fläckar, sköljning baseras på lövblad. Med regelbunden användning förvandlas krullarna - de blir släta, blir inte trassliga, glänsande.

Bladbladets sammansättning är kanske inte lämplig för vård av tungt tömda strängar. Medverkar lite "torkar" hårbotten och lockar, att med torrt hår förstärker existerande problem bara.

För att skölja, häll 50 g laurbladen med en liter varmt vatten. Koka blandningen i 5 minuter på låg värme, sedan på stammen. Innan du använder buljong kan det spädas med kokt vatten för att få en större mängd pengar.

Hår Skölj

Om du letar efter naturliga produkter som stimulerar hårväxten, stoppa ditt val på kullrot. Denna komponent har en fördelaktig effekt på lås och hårbotten. Använd kompositionen regelbundet efter varje shampooing.

För att förbereda balsamhällen häll den torkade burken rot med kokande vatten (1:10 förhållande). Buljong håller på låg värme i 10-15 minuter, sedan lämnas för att infusera i 3 timmar, spänning och användning för sitt avsedda ändamål.

Skölj för att ta hand om smutsiga lockar

Ägare av fettigt hår tvingas tvätta dem oftare, så att trådarna inte ser feta ut, var voluminösa. Inkludera naturlig barkbalsam på grund av ekbark i hårvård. Med regelbunden användning kommer det att hjälpa till att hålla krullarna städa under en längre tid.

Äkta barkprodukter är inte lämpliga för blondiner, eftersom de lätt kan färga håret i en mörk ton.

Hur man gör en hemlagad sköljning från ekbark? Blanda 3 msk. l. torkad komponent med en liter varmt vatten, koka lösningen i 15 minuter, spänning, späd ut med vatten.

Hårförlust Åtgärd med linfrö

Håravfall är ett allvarligt problem som inte kommer att fungera om några dagar. Och som regel krävs ett integrerat tillvägagångssätt - normalisering av näring, användning av medicinsk kosmetika, genomförandet av trichologists rekommendationer. Och i de "försummade" fallen är folkrecept endast en del av den allmänna terapin.

Det kommer att bidra till att stärka håret och återställa sin struktur av linfröbalsam. För att göra det, häll 1 msk. l. rå 400 ml kokande vatten. Låt lösningen koka och omedelbart avlägsna från värme, spänning. De resulterande avkokskylarna, parallellt med att gnida verktyget i hårbotten med lätta massagebevegelser. Sammansättning lämnas på strängarna i 10 minuter, och skölj dem sedan med kokt vatten.

Skölj för torra björkkrullar

Torrt hår kräver särskild vård - de är svåra, ofta med mjäll och splittrade ändar, svåra att utforma. I vården av dem ingår växter som har en terapeutisk effekt - stärka och återställa hårets struktur. Och assistenten blir sköljning av björkblad. Du kan använda både färska och torkade råvaror.

För att avkoka, häll 1 msk. l. krossade löv med ett glas varmt vatten. Låt lösningen infusera i en halvtimme, och dra sedan på den.

Det ursprungliga receptet kan modifieras genom att ersätta vatten med förkrossat grönt te. Effekten blir bättre, eftersom grönt te kommer att lägga glans på strängarna, göra dem mer elastiska. Använd inte tepåsar i matlagningssköljmedel ensam!

Citrussköljning för hårglans

Vackert hår - glänsande, lättsamt, frodigt. Och citrusfrukter med uppgifterna klarade sig på "utmärkt". Effekten kan märkas efter flera användningar. Citrusbaserad sköljare är inte lämplig för användning av ägare av torra strängar - det kan överdriva strängar.

För beredning av citrus sköljning kommer att kräva en halv citron och en apelsin. Frukt skärs i små kuber, häll 3 liter varmt vatten, dra i en halvtimme, påfrestning och användning. Koka på en gång. Citrusavkok kan inte lämnas länge - det förlorar dess fördelaktiga egenskaper.

Skölj för att låsa volymen

Naturligt botemedel gör min hår vacker - glänsande och mer voluminös. Och den extra "bonusen" är en trevlig arom som dina krusar kommer att utsöndras under lång tid.

1-2 msk. l. hackad färsk mint häll en liter vatten. Blandning insisterar på en timme, och sedan belastning. Använd efter varje shampooing.

Vackert hår utan mjäll med nässla sköljning

Det är svårt att bli av med mjäll. Och tillsammans med de medicinska schampon som trichologen rekommenderade till dig, kan du regelbundet använda en njursköljning. Denna växtbaserade ingrediens ingår ofta i curl kosmetika. Vackert hår med nässla sköljning är lätt.

150 g färska näsblad, fyll i en liter kokande vatten, håll på låg värme i 30 minuter, och sätt sedan på lösningen. Skölj håret efter varje hårtvätt.

Barrskölj för oljigt hår

Nålar hjälp i vården av fet hår. Curls längre hålla en snygg look, bli inte smutsig så fort, bli voluminös och lydig.

Vad behöver du för att göra barrskölj? Häll 4 msk. l. nyplockade nålar (från gran, tall, gran) 1,5 liter kokande vatten. Koka buljong i 10 minuter, insistera sedan på 30-40 minuter, stam. För att få en större mängd naturläkemedel, späd buljongen med kokt vatten.

Vad kan göra en hemlagad sköljning?

Kvinnor som kompetent bryr sig om håret, uppmärksamma valet av schampon, vilket i stor utsträckning beror på lockets utseende. Men en sådan viktig aspekt av vården av strängarna, som sköljning av håret efter tvättning, är ofta orättvist bortglömd.

Hemmagjorda hårsköljningar har många fördelar jämfört med butiksbalmer, vars effektivitet inte alltid uppfyller förväntningarna.

Om du vet hur man ska skölja trådarna med medicinska dekoktioner av örter, lösningar av citron, honung eller ättika, kommer deras skönhet och hälsa att glädja dig, samtidigt som du inte behöver stora ekonomiska utgifter.

Varför sköljningar behövs?

Huvuduppgiften för butikshöljen är att rikta den yttre glansen: så att trådarna lätt kan kammas, inte elektrifieras, släta och lydiga. Denna effekt efter sådana fonder varar inte länge: ungefär en dag.

För att uppnå önskat resultat erhålls inte alltid: efter några sköljningar är krullarna täckta med en obehaglig fet film. Om du förbereder ett hårspolning baserat på naturliga produkter, kan du inte vara rädd för detta.

Med regelbunden användning kan det ha en enorm effekt på trådar:

 • mjukar hårdhet
 • flush shampoo;
 • avlägsnar förkalkad beläggning, omslutande trådar efter tvättning;
 • ger elasticitet
 • underlättar kamning och efterföljande styling;
 • fungerar som luftkonditionering
 • berikar rötter med användbara ämnen;
 • tar bort statisk elektricitet
 • ger en extra nyans;
 • kontrollerar talgkörtlarna;
 • återställer syra och vattenbalans i hårbotten;
 • stärker rötterna
 • läker klippningsställen;
 • lindrar klåda;
 • ger volym, glans, kraft.

Eventuellt hemlagad hårsköljning gjord av vanliga växtbaserade produkter har så komplicerad effekt på trådarna. De innehåller inte alla typer av parfymkompositioner och oförståliga kemiska formler: du själv kommer att veta vad de är gjorda av, till skillnad från även de mest märkesvariga butiksförsörjningarna.

Hushållssköljningar är främst inriktade på att bibehålla hårbotten, som bestämmer hårets utseende. Skönhet uppnås genom läkning, snarare än att applicera en yttre glans. Lär dig att skölja ordentligt för att känna den kraftfulla effekten av dessa naturprodukter på dig själv.

Viktig rådgivning från förlaget!

En ny studie av hårvårdsprodukter avslöjade en fruktansvärd figur - 98% av de populära schamponerna förstöra vårt hår. Kontrollera sammansättningen av ditt schampo för närvaron av sulfater: natriumlauryl / laurethsulfat, kokosulfat, PEG, DEA, MEA. Dessa aggressiva komponenter förstör hårstrukturen, berövar krullarna av färg och elasticitet, vilket gör dem livlösa. Men det här är inte värst!

Dessa kemikalier tränger igenom blodet genom porerna och sprids till de inre organen, vilket kan orsaka allergier eller till och med cancer. Vi rekommenderar starkt att kassera sådana schampon. Använd bara naturkosmetik. Våra redaktörer genomförde en serie schampontester, bland vilka de identifierade ledaren, Mulsan Cosmetic.

Produkterna uppfyller alla standarder och standarder för säker kosmetika. Mulsan är den enda tillverkaren av naturliga kosmetika. Vi rekommenderar att du besöker den officiella hemsidan mulsan.ru. Vi påminner dig om att naturkosmetik har en hållbarhetstid som inte överstiger ett års lagringsutrymme.

Hur man sköljer håret

För att uppnå önskad effekt måste du lära dig hur man sköljer håret. Detta är enkelt, men kräver vissa färdigheter.

Var noga med att följa uppgifterna under rekommendationerna - och sedan kommer det sista ackordet för varje schampo att hjälpa till att förbättra dina lockar:

 1. Skölj håret ska vara långt och försiktigt. Lämna inte schampopartiklar på huvudet.
 2. Den första sköljningen görs under varmt rinnande vatten. Tja, om det samtidigt filtreras: i så fall ökar effektiviteten av proceduren flera gånger. Det ska vara nödvändigtvis varmt, men inte kallt, eftersom huvudet inte ska utsättas för låga temperaturer under så lång tid. Detta kan leda till sjukdom.
 3. För den sista sköljningen måste man i förväg förbereda vattnet. Det kan vara mineral utan gas, upptining, förutbestämd eller bara filtrerad. Det kan göras vid rumstemperatur, men så att du inte fryser.
 4. För den sista sköljningen tillsätts de aktiva ingredienserna till vattnet, som bara har på håret den komplexa effekten som beskrivits ovan. Proportionerna respekteras i recepten. Använd örter för detta ändamål (nässla och kamille - valfritt), citronsaft, äppelcidervinäger, honung, eteriska oljor.
 5. Håret sköljs ordentligt i den beredda lösningen, samtidigt som du säkerställer att de inte är fastna, vrid inte dem och gnugga inte.
 6. Det är nödvändigt att vrida ut lås endast något.
 7. För att förhindra att vatten strömmar ut på golvet och kläderna, linda dem med en bomullsduk: det absorberar fuktbrunn. Försök att eliminera användningen av en terryhandduk vid detta sköljningsstadium.
 8. Inget resultat kommer att vara, om efter en sådan magisk procedur att ta och förstöra håret med en hårtork. Strängar bör torka sig, naturligt. Om du snabbt behöver någonstans att köra, använd i detta syfte kall luft och det mest skonsamma läget på håret.
 9. Du kan inte kamma krullarna medan de är våta. Först efter att de har torkat helt, börja kamma spetsarna med sällsynta tänder (helst från naturmaterial), försiktigt städa upp mitten och först då kan du kamma igenom hela duken av hår - från krona till spets.
 10. Användning av balsam eller andra hårprodukter efter sköljning är utesluten.
 11. Frekvens - efter varje tvätt, men inte varje dag. Perfekt - ett par gånger i veckan.
 12. Kursen är 1 månad, varefter receptet för hemlagad balsam behöver ändras.

Det återstår att lösa problemet än att skölja håret: det finns många recept, men hur bland dem att välja den mest effektiva för din typ av lockar? Det är inte svårt alls.

Varje recept på naturlig hemlagad sköljning bör ange vilken typ av hår det rekommenderas. Dessutom kan du i praktiken prova olika recept och välj endast de vars resultat du är 100% nöjd med.

Hur man gör ett hemlagat hår skölj?

För tillagning av hemlagad hårsköljning använd örtteor (infusioner) av örter, ättika, honung, citron, eteriska oljor.

Observera de doser som anges i recepten så exakt som möjligt, eftersom alla dessa ingredienser kan orsaka allergier och komplicera vården av trådarna genom biverkningar.

nässla

Rekommenderas för att skölja håret av brunetter och brunhåriga kvinnor: Ett avkok ger de blonda locken en skugga av yellowness. Den används i fallet av strängarna till strimlingar.

Häll kokande vatten (200-250 ml) med torr eller nyhackad nässla (1 matsked) och sätt i långsam eld eller vattenbad i 10 minuter. Täck, lämna i en halvtimme, filtrera. 200-250 ml beredat nässleavkokning förbrukas för 1 liter vatten.

kamomill

Rekommenderas för sköljning av hårblond skönhet: Kamille ger ljus glans och glans. Det används som ett läkemedel för mjäll, klåda, splittrade ändar, gallring.

Torr eller nyhackad kamille (1 matsked), häll kokande vatten (200-250 ml), sätt på långsam eld eller vattenbad i 10 minuter. Täck, lämna i en halvtimme, filtrera. 200-250 ml beredd kamomillbuljong förbrukas för 1 liter vatten.

vinäger

Rekommenderas för att skölja oljigt hår: ättika avlägsnar överskott av kroppsfett från hårets yta, reglerar körtlarna. Det är strängt förbjudet att skölja torra, skadade trådar som kan brännas på detta sätt. 50 ml äppelcidervinäger konsumeras i 1 liter vatten för sköljning.

För att eliminera den obehagliga lukten, läggs 3-4 droppar essentiell olja, lämplig för en eller annan typ av lockar.

Citronsaft

Citronsaft ger strängarna en fantastisk glans, en mycket vacker glans, vilket gör dem smidiga, släta, silkeslen.

Det rekommenderas för sköljning av fet och normalt hår. Krama saften du behöver äga hemma. 100 ml citronsaft förbrukas i 1 liter vatten.

Eteriska oljor

De snabbaste sköljberedningsmedlen är de i vilka eteriska oljor är närvarande.

Lägg dem till sköljbehovet för att passa din hårtyp.

 1. Hårbalsam för torrt hår: med palmarosa, ylang-ylang, mandarin, rökelse, apelsin, sandelträ, kamomill, rosenträ, lavendel, patchouli, myrra.
 2. Conditioners för fettigt hår: med salvia, citron, citronella, tea tree, bergamot, melissa, pelargon, cederträ, mint, cypress, tall, kayaput, eukalyptus, enbär, ingefära, kryddnejlika, verbena.
 3. Conditioners för normalt hår: med rosmarin, luft, ros och te träd, vervain, petitgrain, ceder, koriander, ylang-ylang, cypress, rökelse, tall, mint.

Sköljning med eteriska oljor ger curls en trevlig arom, hjälper till att förbättra hårets hälsa och utseende.

För skadad, splittring, tunnning, fallande ut, inte växande hår, kommer honungsköljning att vara mycket användbart. Koncentrationen av socker i detta verktyg är minimal, det absorberas helt i huden, in i håret, och inte sätter sig på ytan. 150 ml färsk honung smältes i ett vattenbad, hälldes i 1 liter vatten, omrördes grundligt.

Nu vet du hur och vad du ska skölja ditt hår hemma. Om du gör allt enligt instruktionerna, för att följa receptet, kan du bli av med många problem i samband med hårbotten och krullarna själva. Denna procedur i hårvård är av stor betydelse, så du måste närma dig det på ett ansvarsfullt sätt.

Hårbalsam: Använd, valda recept, regler för förberedelse och användning

Full hårvård innebär användning av många verktyg som bidrar till omvandlingen av hårets utseende, läker det och fyller strängarna med styrka och energi. Idag kommer vi att prata om hårsköljning, som anses vara det enklaste sättet att förbereda och använda. Information om fördelarna med hushållssköljningar, reglerna för deras skapande och användning samt de bästa recepten på denna produkt finns i dagens artikel.

Använd hårbalsam

Vi beskriver nedan vilken effekt sköljningen på håret har på.

 • Den organiska sammansättningen av hemmet är bara till nytta för ditt hår, speciellt om du använder de ingredienserna som hjälper till att lösa hårets problem och matchar deras typ.
 • Sköljmedel hjälper bota många trichological (torra, spröda, tråkiga etc.) och dermatologiska (klåda, mjäll, inflammation, fet hårbotten etc.) hårproblem.
 • Balsamerna mättar håraxeln och folliklarna med användbara element, tack vare vilka krullarna blir starka, glänsande och friska.
 • Vissa sköljkompositioner läker inte bara krullarna utan hjälper också till att hålla sin färg rik och ljus (svart te, kamille, kaffe, salvia, etc.).
 • Munstvätt hjälper till att ta bort plack från de skadliga salterna som kranvatten är rikt med.
 • Hårspolar gör håret smidigt och hanterbart vilket förenklar kamningen och stylingen.
 • Hushållssköljningar bidrar till att eliminera problemet med elektrifierande hår.

Sköljningen kan användas av varje kvinna som vill ha vackert, tjockt, glänsande och friskt hår.

Instruktioner för att skapa och använda hemlagad hårspolning

För att skölja håret skadar inte, lagar och använder det enligt instruktionerna nedan.

 1. För sköljningen är det nödvändigt att välja färskt oexpanderat råmaterial, vattnet ska separeras / filtreras och icke-kolsyrade. När du skapar en vegetabilisk sköljning glöm inte att ta bort rester av små råvaror från buljongen.
 2. Sköljvattentemperaturen får inte överstiga 37 grader.
 3. Håret ska sköljas 3 gånger: de första 2 gångerna - rent avlopp / filtrerat vatten, 3 gånger - sedimenterat / filtrerat (idealiskt - mineral) vatten med tillsatser.
 4. För maximal effekt sänk håret i bassängen med det beredda medlet och skölj det noga i ca 3 minuter och häll sedan innehållet i behållaren på huvudet.
 5. Låt vinka ut krullarna och klistra dem med en bomullsduk - den har utmärkta absorberande egenskaper. Inget behov av att vrida håret och linda det i en frottéhandduk.
 6. Glöm inte att använda termoelement - krullarna borde torka på egen hand. Samma tabu gäller för användning av en kam. Kam måste torka strängar.
 7. Sköljning av håret ska utföras två gånger i veckan - efter tvättning av håret. Fondens tillämpningstid, med 1 recept, är 30 dagar. Därefter plocka upp en annan sköljning som hjälper till att uppnå önskat resultat.

Försök att komma ihåg instruktionerna ovan och använda den när du utför hårspolningsproceduren.

Folk recept

Nedan finns 40 hemlagade skölj recept för olika hårproblem.

För torr typ krullar

 • Från färska björkblad. 20 g hackade färska björkblad brygger 0,25 liter kokande vatten från vattenkokaren. Balsammetern är klar om 2 timmar.
 • Från grönt te. Fyll 40 g grönt bladte med 0,3 liter kokt vatten från vattenkokaren. Sköljningen är klar om en halvtimme.
 • Från mint. 70 g mint brygga 0,45 liter kokt vatten från vattenkokaren. Verktyget är klart om en halvtimme.
 • Från mallow. 25 g mallow brygga 0,25 liter kokt vatten från vattenkokaren. Sköljningen är klar om en halvtimme.
 • Av mallow. 25 g mallow brygga 0,25 liter kokt vatten från vattenkokaren. Balsammetern är klar om 2 timmar.
 • Från salvia. 40 g salvia brygger 0,25 liter kokt vatten från vattenkokaren. Verktyget är klart om en halvtimme.
 • Från hopp. 40 g hopkottar häller 0,25 liter kokt vatten från vattenkokaren. Sköljningen är klar om en halvtimme.
 • Från maskros. 40 g hackad färsk maskros lämnar brygga 0,25 liter kokt vatten från vattenkokaren. Sköljningen är klar om 40 minuter.
 • Från ättika, nässla, björkblad och hästslag. Vi blandar 15 g var och en av de namngivna plantnamnen, brygger samling av 0,55 liter kokt vatten från vattenkokaren. En timme senare, i den kylda infusionen, sätt 10 g äppelcidervinäger.
 • Med etrar. I 0,55 liter sköljd destillerat vatten introducerar vi några droppar eter från rökelse, patchouli, palmaros, myrra, kamomill, orange, ylang-ylang, mandarin, rosenträ, sandelträ eller lavendel (lägg inte till mer än 15 droppar olja).

För oljigt hår

 • Från färsk växt. 110 g färska blad av växten brygger 0,55 liter kokt vatten från vattenkokaren. Sköljningen är klar efter 30 minuter.
 • Från tall / nålar. 80 g nålar eller tall (du kan ta 40 g av vardera) koka i 0,7 liter kokande vatten i högst 10 minuter. Efter kylning är sköljningen färdig att använda.
 • Från ekbark. I 1 liter destillerat vatten koka 60 g ekbark i en kvart i timmen. Efter kylning är sköljningen färdig att använda.
 • Från Hypericum. 100 g Hypericum brygger 0,45 liter kokt vatten från vattenkokaren. Konditioneringsapparaten är klar att användas efter en halvtimme.
 • Från burdock. 60 g kockrot koka i 0,65 l vatten under högst 20 minuter. Efter kylning är sköljningen färdig att använda.
 • Ek bark, guldfärg och nässla. 40 g nässla, 20 g ekbark och 40 g kalendula blommor brygger 1,5 liter kokt vatten från vattenkokaren. Sköljningen är klar efter 30 minuter.
 • Från bröd. 2 skivor Borodino bröd smulrade i en bekväm skål med 0,55 liter kokt vatten från vattenkokaren. Sköljningen är klar efter 3 timmar.
 • Av flytande ammoniak. I 1 liter varmt destillerat vatten kommer 15 g ammoniak. Balsam är klar att användas.
 • Från salt och mjölk. I 0,4 liter varm skummjölk häll 40 g salt. Vi väntar på kristallerna för att lösa upp och skölja håret med den erhållna produkten Därefter tvättar krullarna med separerat vatten.
 • Med etrar. I 0,5 liter destillerat vatten för sköljning introducerar vi några droppar eter från verbena, citron, geranium, ingefära, kayaputa, salvia, pepparmynta, citronella, cederträ, cypress, kryddnejlika, eukalyptus, bergamot, tall, citronsmör, te eller enbär lägg till mer än 15 droppar olja).

För normalt hår

 • Med etrar. I en 0,5 liter sköljd vatten för sköljning, sätt in några droppar eter från cederträ, rosenträ, cypress, rosmarin, beat, ylang-ylang, kalamus, pepparmynta, rökelse, vervain, koriander, tea tree, pettigrain eller furu (lägg inte till mer än 15 droppar olja).

För försvagat hår

 • Från calamus, burdock root, coltsfoot, nettle och horsetail. På 20 g av de nämnda växterna häller vi ut i en kastrull och vi lagar mat i 1 liter kokt vatten ca 5 minuter. Sköljmedlet kommer att vara klart för användning efter kylning.
 • Från glycerin. I 1 liter av det försvarade vattnet delar vi 15 g glycerin. Balsam är klar att användas.

För alla hårtyper

 • Från lövverkens löv. Koka 50 g laurel i 1 liter destillerat vatten i minst 5 minuter. Sköljmedlet kommer att vara klart för användning efter kylning.
 • Från kullarrot, häststång, nässla, calamus, hopp och coltsfoot. På 20 g av de nämnda växterna häller vi ut i en kastrull och vi lagar mat i 1 liter kokt vatten ca 5 minuter. Konditioneringsapparaten är klar för användning efter kylning.
 • Från gården. 100 g av namngiven samling brygger 0,55 liter kokande vatten. Sköljningen är klar om en halvtimme.
 • Från calamus. 80 g kalamus brygger 0,45 liter kokande vatten. Sköljningen är klar om en halvtimme.
 • Från kamomill, airovogo rot och nässla. På 20 g av de nämnda växterna häller vi ut i en kastrull och vi lagar i 1 liter kokt vatten inte mindre än 5 minuter. Sköljmedlet kommer att vara klart för användning efter kylning.
 • Från citronsaft. 0,1 liter juice, pressad av mogen citron, utspädd i 1 liter destillerat vatten. Balsam är klar att användas.
 • Från honung. I 1 liter vatten lös 150 g av denna flytande honung. Balsam är klar att användas. Till noten: efter appliceringen kommer strängarna inte att vara klibbiga.

Mjäll sköljning

 • Från timjan Häll 80 g timjan i en kastrull och koka i 1 liter kokande vatten i ca 10 minuter. Efter kylning kommer produkten att vara klar för användning.
 • Rosmarin. 40 g rosmarinblad brygger 0,25 liter kokande vatten. Sköljningen är klar efter 40 minuter.
 • Från citronskal. Koka skalen från 6 mogna citroner i 15 minuter i 1,5 liter destillerat vatten. Efter kylning kommer sköljningen att vara klar för användning.

För att förbättra utseendet

 • Från öl. Häll 0,5 l färsk ljus öl i pannan. Efter att skummet har försvunnit, är det klart att det används.
 • Från bär av bergaska. Häll 40 g torkade rowanbär i en kastrull och koka i 0,55 liter destillerat vatten i ca 5 minuter. Verktyget är klart för användning efter kylning.
 • Från persilja 110 g persilja brygger 1 liter kokande vatten. Sköljning kan användas efter 30 minuter.
 • Från svart te. Häll 40 g torkade teblad i en kastrull och koka i 5 minuter i 1 liter destillerat vatten. Efter kylning är sköljningen färdig att använda. Detta recept rekommenderas inte för rättvisa tjejer.
 • Från nässla lämnar citron och rowan. Häll 0,1 kg rowanblad, 0,1 kg nässla och ½ moget citron i en lämplig behållare (kan klippas i bitar). Fyll blandningen med 1,5 liter kallt destillerat vatten, vänta på kokning och koka i 25 minuter. Verktyget är klart för användning efter kylning.
 • Från ättika och några naturläkemedel. Häll 40 g av örtte i en lämplig behållare och koka i ca 10 minuter. I den färdiga buljongen häll i 40 g ättika. Efter kylning är sköljningen klar för användning.
 • Från ättika. I 1 liter av sedimenterat vatten delar vi 25 ml vanligt ättika. Verktyget är klart för användning.

För rättvist hår

 • Från kamomill. 85 g torkad kamillekoka i 0,55 liter varmt destillerat vatten i minst 5 minuter. Konditioneringsapparaten är klar för användning efter kylning.

För mörkt hår

 • Från kaffe. 60 g av marken äkta kaffebröd i 0,55 liter destillerat vatten i ca 10 minuter. Varm sköljning klar för användning.

Vi hoppas att du själv kan välja det perfekta sköljreceptet som hjälper dig att förvandla och förbättra ditt hår.

Berätta om din egen erfarenhet av att skölja hår med folkmedicin eller dela ditt recept på detta mirakelmedel.Nästa Artikel
18 bästa schampon för fet hår 2018