Mitt huvud med naturliga folkmekanismer


För att håret ska vara vackert måste de vara friska. Med hjälp av naturliga rengöringsmedel för att rensa dem kan du berika håret med vitaminer.

Under användning, för att tvätta huvudet på folkmedicin, återställs hårstrukturen, och rotlökar stärks. Mycket ofta för beredning av kompositionen användes ägg, senap, mejeriprodukter, medicinalväxter. Beroende på hårtypen varierar komponenterna i blandningen.

Kycklingolja

Användning som shampoo-produkter, som innehåller äggula, gör dig håret mjukare och mer silkeslen.

Separera äggula från proteinet. Torka äggulaen tills skumning, applicera blandningen på våta lockor. Massage det i rötterna. Tvätta sedan äggulan helt bort.

Slå äggula, lägg till en sked full flytande honung. Rör massan, sätt på våta strängar och gnugga i rotlökar. Skydda med en plastpåse, topp med en scarf. Skölj med varmt mjukt vatten efter en halvtimme.

Mala en banan, tillsätt citronsaft, piskad äggula. Gnugga den resulterande massan i rötterna av fuktigt hår. Efter 15 minuter tvätta av allt. Skölj håret med vatten, sura med ättika eller citronsaft.

För att lösa upppackningen av gelatin med vatten, som anges på förpackningen. Värm sedan i ett vattenbad, dränera. Till kompositionen tillsätt en äggula, rör om. Applicera blandningen i hela längden på locken, skölj av efter 35 minuter.

I en skål, slå ett kycklingägg, tillsätt 25 ml ricinolja, blanda allt. Den resulterande massan appliceras på trådarna och gnuggar i hårbotten efter en halvtimma, skölj med varmt vatten. Separera äggula av ett kycklingägg, vispa det. Tillsätt 35 ml brandy. Massdensitet ska vara som gräddfil. Den resulterande kompositionen appliceras på strängarna, massera gnidning i rotlökarna. Efter 20 minuter, tvätta av.

Slå en äggula, tillsätt 35 ml citronsaft, 25 ml naturlig olja. Häll i ett bassäng med 6,5 liter öl, tillsätt den resulterande blandningen till den. Denna komposition tvätta håret. När vi tvättar våra huvuden med hjälp av folkmedicin, är det lämpligt att skölja lås med örter eller vatten, sura med ättika.

senap

 • Recept nummer 1

40 gram torr senap häll en liter varmt vatten, rör om, tvätta huvudet med senapsvatten. tvätta
gott om rent vatten. Skölj strängar med avkok av plantain, nässla eller burdock. För att förbereda buljongen 45 gram gräs, häll 2,5 liter kokande vatten och lämna i 35 minuter. Avtänkt avkok för användning vid sköljning av håret.

Lös upp torr senap i en liten mängd mineralvatten. Vätskans densitet ska vara som sur grädde. Att applicera strukturen på håret, gnugga i huvudhuden. Skölj med rent vatten eller örtinfusion efter 7 minuter.

Lös upp 25 gram torr senap med kefir till en gräddtjocklek. Tillsätt 15 gram flytande honung, 15 gram mandelolja, en äggula och 2 droppar av någon essentiell olja till den resulterande vattnet. Rör om och applicera blandningen på strängarna. Täck huvudet med en plastpåse och en scarf. Skölj med rent vatten efter 15 minuter. Skölj håret med avkok av örter nässla, plantain, kamille. Du kan använda den surgjorda lösningen.

Stärka virkningen av senapspulver genom att blanda den med kli, kosmetisk lera eller henna. Vid 20 gram senap tillför 45 gram lera och några droppar eterisk olja. Späd med vatten tills en sällsynt uppslamning bildas, applicera på huvudet. Efter 20 minuter tvätta av kompositionen.

Skölj håret med surgjort lösning efter tvätt. Tvätta huvudet med senap stärker ordningens rötter, ger dem glans och volym. Börja att använda senap för att tvätta krullarna bör vara gradvis. För att börja, häll pulvret i ett vanligt schampo, så att krullarna är vana vid denna komposition.

Med hjälp av folkmedel för att tvätta hår, kan du bli av med många av problemen i samband med hår. Till exempel, bli av med mjäll, splittrade ändar, samt återställa den naturliga regenereringen av hårbotten.

Mejeriprodukter

 • Recept nummer 1

Varm sur mjölk eller kefir i ett vattenbad. Applicera på strängar, gnugga väl in i krullarnas rötter. Täck huvudet med en plastpåse och en handduk. Tvätta av efter 35 minuter.

Slå äggula, tillsätt 55 ml kefir och en liten nypa salt. Blanda alla, applicera på trådar i 7 minuter och skölj med rent vatten.

Kefir häll råjäst och blanda. Värm i ett vattenbad tills en gelatinös blandning bildas. Applicera varm blandning på strängarna och gnugga den i rötterna. Efter en timme skölj, skölj med ett avkok av örter.

Med en torr typ av lock är det rekommenderat att använda produkter med hög fetthalt. För feta trådar kommer fettfria produkter att göra.

Fermenterade mjölkprodukter återställer hårets struktur, stärker rötterna och lägger till glans. Efter tvättning är det lämpligt att skölja håret med kamilleavkokning.

Svartbröd

 • Recept nummer 1

Lägg i en glasburk 45 gram torrt näsduk, häll 250 ml kokande vatten, lämna i 25 minuter. Till den filtrerade buljongen tillsätt 150 gram svartbröd. Mala brödet med buljong tills en homogen uppslamning sätter den på huvudet. Skölj efter 8 minuter så att det inte finns några smulor i hårets huvud. Genom att använda denna metod regelbundet blir strängarna tjockare, tjocka och glänsande.

Massa svartbröd häll varmt vatten i en ogenomskinlig behållare. Täck och vänta tills jäsningsprocessen börjar. Lägg sedan på vasslen. Använd kompositionen för att tvätta håret. Eliminera den sura lukten av mjölk hjälper lösningen med tillsats av en liten mängd senapspulver. Sedan krullar mitt rent vatten igen.

Klipp svart bröd i bitar och ånga det med kokande vatten. En dag senare tillsätt 25 gram flytande honung och äggula. Blandningen appliceras på håret, sprider sig över hela längden och gnuggar in i rotlökarna. Varma med cellofan och en scarf, lämna i en halvtimme och tvätta sedan. Strängar får glans, blir mjuka, elastiska.

örter

Naturliga produkter för att tvätta hår i kombination med örter berika strängarna med viktiga vitaminer. Håret får naturlig glans och silkiness. Deras tillväxt accelererar, strukturen förbättras.

Till 120 gram nässla tillsätt en liter kokande vatten, 450 ml äppelcidervinäger. Koka i 25 minuter över låg värme. När lösningen har svalnat, spänna. Tillsätt 600 ml lösning i bassängen med vatten och tvätta håret. Detta avkok är användbart för fet hår.

70 gram granatäpple skal häll en liter vatten, koka i 20 minuter under locket. Applicera avkok för att tvätta huvudet.

120 gram björkblad häller en liter kokande vatten, koka i 15 minuter. Strained buljong används för att tvätta håret.

55 gram humle häll 450 ml vatten, värm i 15 minuter i ett vattenbad. Töj sedan. Klar avkok för användning vid shampooing.

Förbered 55 gram växtbaserad blandning bestående av hoppa kottar, kullor rot, nässla, calendula blommor, tagen i samma proportioner. Häll 350 ml varm öl och insistera på 25 minuter. Sträckt komposition tvättar krullar.

Tvätta bägare och skära i små bitar. Vatten och insistera tills det blir rovfärg. Bietinfusion används för att tvätta krökningar, behandling av hårbotten, bli av med mjäll.

För att tvätta håret med folkmedicin, kan du använda torra eller färskt plockade örter. Insistera buljonger bör vara med locket stängt.

Hälsa och styrka till dina lockar!

Naturliga produkter för att tvätta håret och funktionerna i deras användning

I badrummet hos en modern person finns det minst ett sätt att rensa håret, behandla hårbotten eller förhindra mjäll. I sortimentet av olika märken kan varje köpare välja en produkt som uppfyller alla sina behov. Samtidigt hittar naturligt schampo i butikerna aldrig och köpet - kan allvarligt skada hälsan och förstöra håret.

Fördelarna med och riskerna med schampo

Ordet "schampo" (liksom utföringsformen för denna produkt av skönhetsindustrin) användes inte så länge sedan. Medeltida adel föredrog att gömma feta krökningar under peruker, pulver eller täcka dem med mjöl, vilket absorberar talg. Endast i början av 1900-talet i Europa framkom en torr pulverhårvårdsprodukt, och nästan 30 års utveckling var nödvändig för att skapa den i en flytande konsistens.

Sovjetkvinnorna hittade bara om förekomsten av "nyheten" på 1960-talet. Fram till den tiden ansågs det som normalt och korrekt att genomföra rengöringsprocedurer inte mer än 2-4 gånger i månaden och att i detta syfte använda avkok och växtbaserade infusioner som inte innehåller alkohol, aska, lut, tvålchips och andra ämnen.

Några av dessa komponenter används i stor utsträckning idag i massproduktionen av sådana kosmetika. De hjälper till att förbättra strukturen hos krullarna, rengöring och mättnad av huden med näringsämnen.

Men det finns också ett antal aggressiva komponenter, vars användning kan påverka strängarnas tillstånd negativt och orsaka dem betydande skador. Detta är:

 1. SLS- och SLES-sulfater (lauryl- och lauretnatrium). Raffinerade produkter, maskerade av kosmetiska företag under "produkter av kokosnötolja". Sulfater skum och renar perfekt, men graden av deras "användbarhet" slutar. Dessa substanser är starka allergener och irriterande, provocerande hudsjukdomar, skalning, rodnad. De förstör hårets struktur, torkar upp, gör dem mer spröda, splittrade. Sulfater stimulerar talgkörtlarna, vilket leder till torra ändar och ökat fettinnehåll i rotzonen, förutbestämmer daglig användning av kosmetika med deras innehåll.
 2. Propylenglykol. Avledad oljeprodukt som har en tillfällig jämn hudeffekt. Det penetrerar epidermis, vilket leder till utslag av hudutslag. Det är farligt även i låga koncentrationer, eftersom det kan orsaka dystrofa förändringar av inre organ (lever, njurar).
 3. Parafin och mineraloljor. Petrokemiska fetter som innehåller cancerframkallande ämnen framkallar cancer. Förhindra mättnad av hudceller med syre, vilket leder till för tidig åldring (liksom andra vanliga komponenter - kaolin, kakaosmör och lanolin).

Kraften i naturläkemedel

Byt håret på grundval av kemiska tillsatser kan vara några folkkompositioner för att tvätta hår. För att öka volymen till strängarna och få dem att lysa, som i reklam för moderna inköpsprodukter, läggs gelatin till hemlagade recept. Den används också som bas för icke-professionella hårlamineringsmasker.

Effekten av gelatinisk laminering erhålls inte sämre än med salongförfaranden. Men rengöring av massan är inte lätt på grund av att klumpar bildas, så när det kokas, används inte hett vatten.

Det är möjligt att tvätta huvudet och förbättra hudens tillstånd utan schampo med hjälp av en smula från rågbröd, vilket är effektivt vid bekämpning av delade tänder, torrhet och slöhet. Rågbröd i stora mängder innehåller vitaminer i grupp B, som har en fuktgivande, närande och lugnande effekt.

Med en känslig hudtyp är kemiskt aggressiva metoder för rengöring och vård kategoriskt olämpliga, eftersom de kan prova utseendet av sår, skalning, inflammationer. Du kan ersätta dem med infusion av kamomill, som vid torkning också säljs på apotek. För större effektivitet läggs några droppar essentiell olja (rosmarin, salvia, tea tree och andra) till infusionen. Enkel komposition lämplig för daglig användning.

Med tendensen att krulla fettinnehåll kan du använda avkok av granatäppleskal, björkblad, infusion av björkpinnar eller citronsaft. Med en porös struktur - honung, nässlor, yoghurt eller yoghurt.

Fördelar och nackdelar med att tvätta hår utan schampo

Strängarnas bra skick beror inte bara på genetik, ekologi, frekvensen av termiska och kemiska effekter, men också på kvaliteten på kosmetika som används för att bry sig och rengöra. Brandade naturprodukter är dyra, men det finns några syntetiska tillsatser som förlänger hållbarheten och förbättrar deras rengöringsegenskaper.

För tillverkning av hemmet kosmetika används främst färskt eller torkat, men läkemedel, exklusive kemi. De viktigaste fördelarna med sådana föreningar:

 • miljöskydd
 • enkel förberedelse;
 • mångfald och mångsidighet.

Nackdelar är ofta förknippade med deras egenskaper:

 • vissa är svåra att spola;
 • andra har en svag rengöringsförmåga;
 • För det tredje är det nödvändigt att växla med klassisk kosmetika för krullningar, eftersom de inte medför tillämpningsfrekvensen.

Dessutom är effekten av användningen av sådana produkter inte omedelbart uppenbar.

Se även: TOP-5 naturliga hårrengöringsmedel (video)

Hem och naturliga schampon

Hemma kan kosmetika för vård av krullar beredas från praktiskt taget vilken komponent som är ätbar och innehåller inte syntetiska ingredienser.

Populära alternativ är:

 1. Gelatin. Blandningen framställs av 2 äggulor och en matsked gelatin, piskad till en homogen konsistens. Den färdiga massan gnids i de våta rötterna och sprids sedan över hela längden av strängarna. Håll blandningen i 5-7 minuter, skölj sedan grundligt med varmt vatten.
 2. Renfana. Örter i torkad form säljs på apotek. Infusion bereds från 400 ml kokande vatten och 1 msk. l. torkad skräp. Massan ångas i 2-3 timmar, varefter den filtreras genom gasbindning i flera lager. Den huvudsakliga effekten av infusionen är att förhindra mjäll, stärka, ge volymen.
 3. Senap. Komponenten aktiverar hårväxten och eliminerar också fet skinn. För en infusion, använd 2 liter vatten, en matsked senapspulver och 0,5 tsk. sockersand.
 4. Kefir. Mjölkprodukten upphettas i ett vattenbad, utspätt med varmt vatten i ett förhållande av 1/3 eller 1/4.
 5. Havsalt Det stärker stavarna, förhindrar balding och riklig håravfall. Ingrediensen kombineras med massan av en banan, kefir eller äggula, gnidas in i rötterna.
 6. Bröd. Skorporna skärs, köttet ångas med grönsaksbuljong, lämnas för att infusera. Den svullna massan gnids genom en sikta, den slagna äggulan stör och? en tesked olivolja. Tåla mycket inte mindre? timmar, sedan noggrant tvättas.
 7. Bakpulver. Ingrediensen är lämplig för hygieniska förfaranden, men bör användas med försiktighet och i rätt koncentration, annars kan det vara farligt för huden. Komponenten tillsättes till vatten vid rumstemperatur, omrörs. På strängarna, lämna blandningen i 3-5 minuter, sköljd med rinnande vatten eller avkok av örter.
 8. Kamomill. Torkade kronblad hälls med kokande vatten och får stå i 1-2 timmar. Essentiell olja, flytande tvål läggs till infusionen.

Hur ofta ska man använda äggschampo

Den vanligaste och mest populära komponenten i kosmetika för kosmetika är ägget. Protein är svårare att tvätta, så i blandningar använd en äggula som är rik på aminosyror och andra användbara komponenter.

1-3 yolks är tillräckliga beroende på hårets längd. De appliceras i ren form eller blandas med brandy (för att eliminera fett), infusioner av timjan, kamomill eller nässla (för att upprätthålla ett hälsosamt utseende), morotsjuice, uppvärmd honung och vegetabilisk olja (med torrhet).

Det är nödvändigt att vänja sig på ingrediensen, eftersom det lämnar en obehaglig lukt. Vid ansökans början får hygienprocedurer utföras dagligen eller varannan dag. När du blir van vid blandningen används den 1-2 gånger i veckan.

Läkande masker

Hemmagjorda masker varierar också, vilka kännetecknas av en tjockare konsistens, liksom behovet av uppvärmning och mer åldrande. För att stärka den effektiva blandningen av piskad äggula? glas yoghurt eller lätt uppvärmd mjölk och mjöl. Den lämnas på strängarna i 20-25 minuter.

Eliminer oljig glans med hjälp av yoghurt blandad med 2 msk. l. salt. Massan lämnas i 20 minuter samtidigt som huvudet värms upp med en speciell keps eller plastpåse och handduk. I båda fallen avlägsnas maskerna med användning av en kommersiellt tillgänglig rengöringsmedel.

Att eliminera fet seborré kommer att hjälpa kvävemassa med frön, kokas över låg värme. Buljongen kyls och gnids i rotzonen.

Effektiv i kampen mot mjäll persilja är annorlunda. Bladen på denna växt krossas, blandas med några droppar vegetabilisk olja och upphettas i ett vattenbad. Gruel gnids in i rötterna 3 gånger i veckan.

Behöver jag extravård

Det kommer inte att vara möjligt att helt överge det kemiska inköpet av kosmetika, så långt från alla hemgjorda produkter ger snabbt det förväntade resultatet, de är väl rengjorda och smidigt avlägsnas från strängarna. Friska krullningar kräver inte extravård, problematisk - innebär ofta användning av luftkonditioneringsapparater.

Vilka folkläkemedel används för att tvätta håret

Nu mår sällan vackert hår, många säger att ekologin är skyldig.

Ja, och ekologi, och viktigast av allt än vi tvätta hår.

När allt kommer omkring försöker vi i princip köpa shampoo mer plötsligt, så att det skulle vara ett välkänt företag eller köpa en annons på TV, gå och köp vad de annonserar.

Är det dags att återvända till mormors recept och återställa hårets naturliga skönhet, liksom hälsan.

Jag erbjuder flera recept som användes, senast, våra mammor.

Tvätta håret med sur mjölk

Ett gammalt folkmedel för att tvätta håret är surmjölk.

Sedan antiken har många folk i Centralasien använt mjölksyraprodukter för detta ändamål.

Och nu tvättade de huvudet med yoghurt, kefir, vassla. Mjölksyraprodukter skapar en fet film som skyddar håret från skador av den alkaliska lösningen som bildas när tvålen är upplöst i vatten.

Det är nödvändigt att säga, yoghurt, att fukta det rikligt med huvudet, att täcka det med en polyetenplast och på toppen - med en handduk. Skölj håret i skummet av förbränt toalettsåp som "Baby", "Lanolin", "Russian Forest", skölj noggrant med bara varmt vatten och surgör sedan (juice av 1 citron eller 1 matsked vinäger i 2 liter vatten) efter 25-30 minuter..

Tvätta torrt hår med ett ägg

Om håret är torrt och skört är det mycket användbart att tvätta dem med ett ägg, som innehåller lecitin och nästan alla aminosyror, vilket skyddar håret mot skador och hjälper till att eliminera mjäll.

Hela ägget används vanligtvis. Piska äggulan och vit för det här i en liten mängd varmt vatten. Häll äggskum på fuktigt hår och tvätta det utan tvål. Skölj sedan håret noggrant med rent varmt vatten och surgör sedan.

Det är mycket användbart i det här fallet, sköljer håret med örter som ger dem en fantastisk glans.

Tvätta torrt och normalt hår med äggula

Ta 25 g baby såpe, tunna den nastrogat, utspätt i 100 g kokande vatten. Spänn blandningen genom ostkot och svalna. Innan du använder, späd jellyan i varmt vatten, slå tills det är skumt och tillsätt den slagna äggulan. Innan du tvättar i huden, rekommenderas att gnugga hjul eller olivolja.

Tvätta oljigt hår med ett ägg

Ta 100 g baby tvål, sätt upp det och häll 100 g kokande vatten. Stam, tillsätt 25 g alkohol eller cologne.

Innan du tvättar, slå ägget (och vit och äggula), gnugga i hårbotten. Vikta huvudet med en handduk som blötläggs i varmt vatten, håll i fem minuter.

Tvätta håret med den resulterande tvålblandningen.

Tvätta alltför fettigt hår med ett ägg

Slå på ägget, tillsätt 1 tesked vodka och några droppar citronsaft. Gnid blandningen i hårbotten, skölj med varmt och sedan
kallt vatten.

Headwash decoction soapwort

Två förpackningar tvålfat (200 g) häll två liter vatten och koka i en halvtimme.

I denna buljong tvättar du ditt hår utan tvål och schampo, skölj med rent vatten, och ännu bättre - kamillextrakt, om håret är ljust och ett avkok av ekbark - om det är mörkt.

Tvätta fettigt hår med rågbröd

Gruel "lather" huvud, håll i 5-10 minuter. Skölj sedan noga med vatten.

För att ge dem en vacker glans, skölj dem med björkblad.

Tvätta oljigt hår med senap

1 matsked senap utspädd i 2 liter varmt vatten.

Tvätta håret, skölj den bästa infusionen av örter: coltsfoot, nässla, johannesört, plantain.

Ta 4 matskedar av blandningen, häll 2 liter kokande vatten, låt det stå i 30 minuter, dränera.

Nettle hår tvätt

100 g färskt eller torrt näla häll 1 liter vatten, tillsätt 0,5 liter vinäger, koka blandningen över låg värme i 30 minuter. Stam.

Tillsätt 2-3 koppar buljong till ett bassäng med vatten. Tvätta håret (tvål bör inte användas).

Bättre - före sänggåendet, och sedan ha torkat håret med en handduk, knyta en halsduk.

Hårtvätt skräp

1 matsked av skumdryck häll 2 koppar kokande vatten, lämna i 2 timmar. Strained infusion för att tvätta håret utan tvål i en månad.

Denna lösning används för att utrota mjäll.

Vill du veta hur du effektivt kan tvätta håret istället för schampo?

Nyligen vägrade fler och fler människor att lagra schampon och börja använda folkmedicinska lösningar för att tvätta hår. Och dessa människor kan förstås, eftersom många schampon innehåller hårda och uttorkande sulfater, som är mycket skadliga för krullarna. Ja, dessa produkter är verkligen kapabla att tvätta hår, men de strider kraftigt mot den naturliga mikrofloran i hårbotten och provar mjäll.

För att inte utsätta dig själv för en överdriven kemisk attack bör du börja tvätta håret utan schampo och byta till naturliga hårtvättprodukter. Vill du veta vad du ska ersätta shampoo? Läs vidare.

Varför folkrättsmedel bättre?

Shampoo är ett relativt nytt sätt att hygien, som bara uppstod i början av förra seklet. Men detta faktum betyder inte alls att tills den här tiden människor inte har tvättat sina huvuden. Redan före de första schamponerna på butikshyllorna tvättade män och kvinnor över hela världen med hjälp av senap, läsk, örter och andra naturprodukter.

Idag återvänder vi till de bortglömda recepten, folkmekanismer för att tvätta huvudet blir alltmer populära eftersom de har ett antal fördelar:

 • strängar är mindre förorenade
 • mjäll försvinner
 • celler ackumuleras inte toxiner;
 • krullar förvärva en naturlig glans och ljus nyans;
 • accelererad hårväxt
 • minskat avsevärt håravfallet.

Som du kan se, tvättar ditt hår utan schampo hjälper våra lockar att återfå vitalitet och naturlig skönhet. Låt oss och vi försöka att gå med i den moderna vågen av en naturlig och hälsosam livsstil och försöka tvätta ditt hår med naturliga medel. Det finns många recept för att göra rengöringsmedel, men först måste du bekanta dig med några nyanser.

Användbara tips

För att öka effektiviteten i hemmet, följ dessa tips under vattenprocedurer:

 1. Om du bestämmer dig för att helt byta till att tvätta håret med naturliga rengöringsmedel, var då förberedd för det faktum att du under de första två veckorna kommer att få en avgiftning. Strängar kommer snabbt att bli förorenade, du kommer att känna att talgkörtlarna producerar mycket mer talg än tidigare. Men det är det inte. Hårbotten kommer inte släppa ut fett, men toxiner och andra skadliga ämnen. Oroa dig inte för det här, efter bara några veckor är allt normalt. För att påskynda processen att bli av med toxiner, försök skölja krullarna varje dag med vatten och citronsaft.
 2. Skölj strängarna med icke-kolsyrade mineralvatten, vatten med citronsaft (100 ml juice för 2 liter vatten) eller vatten med äppeläger (ett halvt glas vinäger för 2 liter vatten).
 3. Missa inte med vattenprocedurer. Shampooing utan schampo bör endast göras när det behövs.

De bästa recepten för schampokomponenter

Så hur tvättar du ditt hår istället för schampo? Särskilt för dig har vi samlat några effektiva naturliga recept som kommer att ge en bra effekt när du använder:

 • Bakpulver. Så snart du eliminerar butikshårschampo från hygieniska medel kommer ditt hår att vänja sig vid nya förhållanden under de första sex månaderna. Vid den här tiden är det bättre att tvätta håret med läsk, eftersom det inte orsakar irritation. För att noggrant tvätta håret med detta verktyg måste du förbereda en lösning: För 1 liter vatten, ta 3 teskedar soda och blanda väl. Våt håret och applicera den resulterande lösningen på hela längden av håret. Tja massera hårbotten, gnugga läsk i hårets rötter. Då ska håret tvättas väl med rinnande vatten och sköljas med ättika.
 • Senap. När tillställningsstadiet är över kan du tvätta håret med andra medel. Senap är en bra tvättprodukt som kan bytas ut med schampo. Till att börja med måste senapspulver spädas i varmt vatten. Lösningen, som kommer att hamna, måste du försiktigt applicera på håret, försöker undvika att komma in i ögonen. Litt massera hårbotten på huvudet, skölj sedan med varmt vatten. I slutet av krullarna ska sköljas med naturliga balsam (vatten med citron eller vinäger). Senap har förmågan att spola alla föroreningar från håret och hårbotten och stimulerar även hårväxten.
 • Rågmjöl. Inte alla vet, men rågmjöl kan bytas ut med schampo. Först måste du späda mjölet med varmt vatten, blanda väl så att det inte finns några klumpar. Den resulterande produkten ska piskas på håret tills skummet och lämnar sedan i 5 minuter. Vid slutet av tiden kan produkten startas genom att tvätta och skölja håret med ovan nämnda produkter.
 • Aloe juice De lägre och mest saftiga blad av aloe skära och lägg i kylskåpet i 2 veckor. Då måste du pressa saften. Detta naturliga verktyg för att gnugga i hårbotten för att skumma, skölja. Aloe juice rensar håret helt från smuts. Dessutom kan denna helande anläggning lindra mjäll, förhindra skallighet, stabilisera pH-nivån och öka blodflödet till hårbotten, vilket främjar hårväxten.
 • Jord kanel. Såsom är känt, har denna krydda egenskapen att tvätta, därför är det också ett bra alternativ till schampo. Kanelpulver späds ut med varmt vatten och omrörs. Gnid den resulterande våtmarken i håret. Ett sådant verktyg kommer väl att rengöra krullarna och hårbotten från damm och ackumulerad smuts, samt ge en mjuk belysningseffekt. Kanel shampooing bör överges för allergier och brunetter som inte vill förlora sin naturliga hårfärg.
 • Kosmetisk lera. Denna naturliga organiska substans kan lindra en person från mjäll, minska hårbotten i hårbotten och göra håret glans. Lera är en naturlig absorberande, så det kämpar bra med hårfettighet. Det är väldigt enkelt att förbereda schampo från kosmetisk lera. Det räcker att blanda ämnet med sådan mängd vatten för att bilda en flytande uppslamning. Du kan tvätta håret med den här produkten på samma sätt som du skulle med vanlig hårvård.
 • Örterolja. Det är möjligt att tvätta hår utan schampo med bara örtolja. Endast detta kräver lite mer tid och ansträngning än de tidigare alternativen.

För att förbereda en kvalitetsprodukt måste du hugga fräscha blommor och löv av medicinalväxter (apotekskamomill, Johannesört, kalendula, nässla), häll i en glasburk och häll oraffinerad olivolja så att den helt täcker örterna. Därefter borde burken vara stängd och rengöras i två veckor på en mörk och sval plats, medan man skakar blandningen varje dag. Efter 2 veckor ska oljan dräneras, tillsätt olja vitamin E (3 msk. För 3 liter vätska).

Hur tvättar man huvudet med den resulterande lösningen? Lätt. Använd det som en vanlig schampo. Olivolja kommer att fuktar hår och örter påverkar mikrofonen på huvudet positivt.

Nu vet du vad som kan ersätta schampo. Om du går igenom habituationsstadiet och tvättar håret regelbundet utan schampo, med bara naturliga rengöringsmedel, kommer det slutliga resultatet att förvåna dig. Håret kommer inte bara vackert och välskött, de kommer att bli riktigt friska och starka. Efter långvarig användning glömmer du helt enkelt mjäll, håravfall och delade ändar.

Folkmedel för hår

Receptar naturliga schampon för alla typer av hår

1 msk. en sked senap utspädd i två liter varmt vatten och detta hår tvätt shampoo. Senap är bäst för fet hår. Det eliminerar obehaglig oljig glans, håret blir inte så snabbt att bli smutsigt.

Gelatin Shampoo
Blanda 1 msk. sked av något schampo, 1 äggula och 1 msk. sked av gelatinpulver. Slå långsamt, så att det inte finns några klumpar, applicera på fuktigt hår och håll i 5-10 minuter, skölj sedan håret väl med ljummet vatten. Denna förening innehåller mycket protein, håret blir vackert och tjockt. För enkelhets skyld är det möjligt att göra en koncentrerad lösning av gelatin (1 matsked gelatin för 3 matskedar vatten). Du kan lägga till 1 mer äggula istället för schampo.

Skölj äggulan i lite fuktigt hår och skölj noggrant med varmt vatten efter 3-5 minuter.

Blanda äggulaen med 1 tesked ricinus och olivolja och tvätta håret med den resulterande lösningen. Denna blandning är speciellt lämplig för torrt hår.

Tansy Shampoo

1 msk. En sked full av skumdryck häll två koppar kokande vatten och lämna i två timmar. Strained infusion tvätt hår. För oljigt hår, tvätta den här infusionen med hår varannan dag i en månad. Denna åtgärd hjälper också till med mjäll.

Häll 100 g färskt eller torrt nässla 1 liter vatten, tillsätt 0,5 liter ättika. Koka blandningen på låg värme i 30 minuter, sedan spänna. Tillsätt 2-3 koppar av det resulterande avkoket i en skål med vatten. Att tvätta håret med denna struktur.

Fermenterade mjölkschampo recept

1. Du kan använda för att tvätta håret surt mjölk, yoghurt eller yoghurt. De skapar en fet film som skyddar håret från de skadliga effekterna av miljön. Du måste ta till exempel yoghurt, fuktar det rikligt med huvudet och täcker håret med polyeten och på toppen med en handduk. Efter en halvtimme sköljer du håret noggrant med vanligt varmt vatten och surgörs sedan med saften av en citron- eller vinägerlösning (1 msk vinäger per 2 liter vatten).

2. Torka kefir med varmt vatten och tvätta håret med denna komposition.

Om du snabbt behöver tvätta håret kan du spruta torrt hår med potatisstärkelse och piska dem, som vid tvättning. Torka av med en handduk efter 5-10 minuter. Ta bort stärkelsrester med en pensel eller en kam.

Ta en skiva med rågbröd och knåd i en liten mängd varmt vatten på ett sådant sätt att man får en flytande uppslamning. Du kan ge henne lite tid att kräva. Skaka håret och håll i 5-10 minuter. Skölj sedan noggrant med vatten. Man bör komma ihåg att brödsmulor är svåra att kamma, så det är bäst att gnugga vattnet genom en sikta. Dina ansträngningar kommer inte att vara förgäves: detta maskschampo har en mycket fördelaktig effekt på hårtillväxt och på deras tillstånd: håret blir tjockt, tjockt. Detta recept är särskilt effektivt för fet hår.

Blanda lika torra blommor av kalendula, björkblad, kullock, hopkottar. Häll ungefär 50 g av blandningen med ett glas varmt ljus öl, låt det brygga. Stam, lite värme och användning istället för schampo.

Blanda med 3 msk. Spoonful of unscented shampoo 1 ägg, 1 tsk citronsaft och några droppar essentiell olja (tillval). Hår efter tvätt får sken och volym.
Recept naturliga hemlagade schampon för fet hår

Förbered en infusion av björkblad vass eller fluffig (1:10) eller i samma proportion som en infusion av knoppar och tvätta håret 2-3 gånger i veckan. Behandlingsförloppet är 12 (15) förfaranden. Vid behov, upprepa om 2-3 veckor.

Inom två månader måste håret tvättas var tredje dag med avkok av granatäpplenskalan (koka 3 matskedar av skalen i 15 minuter i 1 liter vatten). I framtiden bör du endast använda underhållsbehandling, skölj håret med detta avkok efter varje hygienisk tvätt (1-2 gånger i veckan).

3 msk. sked ek bark häll 1 liter vatten, koka. Att tvätta denna buljonghår i två månader. I framtiden ska håret sköljas med detta avkok efter varje tvätt.

Ärtmjöl, kokt med en kaffekvarn, häll varmt vatten och låt det stå över natten. Applicera sedan på håret i 30 minuter. Ärtblandning tar bort all smuts och fett från håret. Tvätta av schampongmasken med varmt vatten.

För oljig hårbotten med mjäll ska huvudet tvättas med en njurbuljong (100 g per 0,5 liter 6% ättika) utan tvål dagligen i 10 dagar.

Blanda 1 äggula, 2 msk. skedar av vatten, 1/2 tsk kamferolja. Applicera denna blandning på håret, håll i 5-7 minuter och skölj med varmt vatten.
Receptar hemlagade naturliga schampon för torrt hår

1. Blanda 2 äggulor, 1/4 kopp vatten, 1/2 kopp vodka och 1 tesked flytande ammoniak. Applicera på hårbotten. Håll i 5 minuter och skölj med varmt vatten.
2. Blanda 1 äggula med 50 ml vodka och 50 ml vatten. Applicera på hårbotten. Håll i 5 minuter och skölj.

Äggula-olja-citron shampoo
Blanda 1 äggula, 20 ml vegetabilisk olja och citronsaft. Tillsätt 3 msk. skedar av morotsjuice. Skaka och häll en droppe neutralt schampo. Applicera på hår. Håll i 5 minuter och skölj med varmt vatten.

Serumsjampo
Värm serumet till 35-37 ° С och fuktiga de enskilda trådarna, sätt på värmekåpan och skölj efter några minuter.

Antik folkmedicin för att tvätta håret

Ta 1 msk. sked av senapspulver, utspädd till konsistens med gräddfil med vassla (kefir), tillsätt 1 äggula, 1 tsk honung, 1 tsk mandelolja, några droppar ylang-ylangolja. Om håret är långt tar du bara dubbelt så mycket. Applicera denna blandning på smutsigt hår, i hela längden och på huden, för att massera, täcka med polyeten och uppifrån en ulllock. Håll blandningen medan du kan tolerera, helst 15-20 minuter. Skölj sedan med vatten. Shampoo behövs inte, för senap absorberar perfekt fett.
Efter håret skölj med en lösning av äppeläger (2 matskedar vinäger i 1 liter mjukt vatten).
Effekt - inga skadliga effekter av tvättmedel, stimulering av hårsäckar, blodflöde till hårbotten, ytterligare näring.

Folk botemedel mot mjäll

Biet vatten från mjäll: betor vatten kan snabbt bli av med mjäll. I en 3-liters burk häll 1,5 liter kallt vatten och sätt där hackad, skalad rosrotgrönsak. Låt det stå och användas för tvättning i stället för rent vatten. Innan du tvättar, tillsätt lite varmt vatten till infusionen.

Hembakat bananhårschampo för varje dag

Ägg-Banan Shampoo - ett recept i en takt för kort hår. Hälften av bananskalan, var noga med att ta bort det översta lagret av massa eftersom Bananmassans yta sticker lite och tvättar rullar i klumpar. Köttet måste slipas till en puréstatus genom en fin sik eller i en skakare, så att renan är likformig. Tillsätt sedan citronsaft till den färdiga puréen och tillsätt äggulan i slutet. Detta schampo är väldigt bra vid tvätt, efter det att det inte behövs skölja, eftersom citronsaft redan finns där. Håret blir mycket mjukt, glänsande och riktigt rent.

Folk botemedel mot håravfall

Öl mot håravfall: Ta 1 glas öl (helst mörk). Skölj håret med varmt vatten, fuktar sedan hårrötterna med den första halvan av dess innehåll. Massage hårbotten och lämna öl på håret i 15 minuter.
Skölj sedan håret med varmt vatten och fukt med resterande öl. Kamma ditt hår väl och låt det torka. Vanligtvis absorberas öl väl och lämnar ingen lukt.

Citronschampo för fettigt hår.

2 matskedar av tvålfat, 750 ml destillerat vatten, 2 msk citron- eller apelsinjuice, 2 äggulor, 2 droppar citron- eller apelsinolja.

Koka vatten med tvål, tillsätt de återstående föremålen, låt stå i 10 minuter och häll sedan i flaskan. Detta schampo är särskilt mjukt och ger håret en exceptionell glans.

Folkmedel för hår mjäll

Balsam House Diamond

Det är lätt att göra det själv hemma. För att göra detta, laga 50 gram av någon vegetabilisk olja (bättre raffinerad, luktfri), tillsätt 20 gram av din favoritkologne och 1--2 tsk. färsk citronsaft. Blanda allt grundligt. Förvaras i kylskåp.
Applicera på hårbotten och hårrötterna, kam, om nödvändigt. Mjölk försvinner, håret blir mjukt, elastiskt, glänsande.

Hårbalsam

Ta lika stora mängder ricinolja och calendula-tinktur, gnid blandningen i hårrötterna.

Terapeutisk omslag för torrt hår med mjäll:

- någon bra schampo för torrt hår - 10 ml,
- ricinolja - 10 ml,
- 1 färsk kycklingägggula.
Slå allt med en gaffel. Applicera blandningen på håret och hårbotten, täck huvudet med en servett och linda en handduk över toppen. Sitt lugnt 10-15 minuter. Skölj sedan noga ditt hår, i den sista delen av vatten, tillsätt lite (till den svagt sura smaken) av nypressad citronsaft.
Mjäll mjäll

Det är nödvändigt i 30 minuter att koka ett avkok av 100 gram näsblad, 750 ml vatten med tillsats av en tillräckligt stor mängd bordsvinäger (upp till en halv liter). Buljong måste dräneras och kylas till en temperatur som är acceptabel för kroppen. Efter håret tvättas med schampo, är det nödvändigt att applicera avkoket i hårbotten och hårrötterna, försiktigt massera huvudet och gnugga drogen och lämna sedan i 10 minuter. Skölj därefter håret med varmt vatten.

Och tjärsåp stärker håret och lindrar mjäll.

Burdock mjäll lotion

Skyddsrötterna ska vikas i en kastrull, fylld med vatten, så att den bara täcker dem och lägger ugnen i. Koka tills rötterna är helt mjuka. Kyl och spänna buljongen. För att fukta hårrötterna med denna buljong dagligen. Mjölk försvinner snabbt, håravfall stannar och håret växer snabbare.

Rödbeta mjäll brygga

I en 3-liters burk häll 1,5 liter vatten, sätt den skalade betorna in i skivor, så att vattnet stiger till halsen på burken. Lämna på i 5-6 dagar tills bildandet av grön mögel. Stam genom cheesecloth och tvätta håret med den här produkten. Mjäll kommer att försvinna.

Häll vatten till botten av pannan, koka och kasta nässla i den. Över låg värme, håll kvar tills mjuk (jag har ungefär en minut) och släng i en kolv. Mala sedan i en mixer.
Det är nödvändigt att tillsätta citronsaft, men jag hade inte citron, och jag glömde att vara ärlig.
Häll i mögel och frys.
Applicera skölj och nässla på det tvättade håret, så att du inte glömmer hårrötterna. Det är bättre att tina nätet (jag hade en isbit som jag tinade på mitt hår). Håll på håret och skölj.
Jag har tvättat allt från långt hår nästan omedelbart. Vad som inte tvättas - kammas sedan ut. Det kammade ut mycket lätt, det här är inte svartbröd eller en bananmask.
Jag önskar att alla ska försöka njuta av den glansiga glansen av jämnt färgat hår! (föreställ dig hur den levande kommer att lysa)

Hårmaskar från honung och propolis

Honung innehåller mer än 400 näringsämnen, innehåller vitaminer i grupp B, PP, C, H, E, K, pantotensyra. Enligt sin kemiska sammansättning är honung mycket nära blodplasma från människor, därför absorberas den mycket bra. Honung gör håret mjukt, glänsande, elastiskt, ger näring åt hår, speciellt rekommenderat för skadat hår.

Propolis eller bilim är en hartsartad substans från mörkgrön till brun. Den används både i traditionell och traditionell medicin. Propolis extrakt innehåller: eteriska oljor, bivax, balsam, hartser, provitaminer, vitaminer B1, B2, E, C och R. Propolis hjälper till att återställa hårväxten. Propolisens antimikrobiella och antimykotiska verkan bidrar till att avlägsna mjäll.
Utdrag av propolis kan köpas på apoteket, men det är bättre att förbereda sig. För att göra detta, ta propolis så mycket som möjligt och förklara det och häll 70% alkohol i ett förhållande mellan 1 och 4, häll propolis med alkohol i 10 dagar på en mörk, sval plats, sedan spänna genom gasväv och nu har du ett extrakt av propolis. Detta extrakt kan lagras under mycket lång tid.

Masker med tillsats av honung och propolis slutar håravfall, återställer hårelasticitet och muskelton i hårbotten. Rekommenderas för någon typ av hår, kämpar mycket effektivt seborré.

Mask för hår från propolis för mjäll.

Blanda 1 msk. färglös henna med 2 msk. vassla, tillsätt 0,5 tsk. extrakt av propolis och 1 msk. Hypericumolja Applicera en mask i 40 minuter, behandlingsförloppet - 30 procedurer. Efter 2 månaders behandling kan upprepas.

Jojoba hårmask.

Blanda 1 msk. jojobaolja med 1 msk. honung, en halv tesked propolis extrakt, 1 äggula och 2 krossade mumie tabletter. Masken har en stramande och närande effekt, slutar mjäll och mjukar hårbotten.
Hårmask med örter. Ingredienser: 1 tsk. nässla, 1 tsk kamille, 1 tsk calendula, 1 msk. jojobaolja, 1 tsk honung och 0,5 tsk propolis extrakt. Örter häll 100 ml kokande vatten, insistera på 30 minuter, spänning och tillsätt resten av ingredienserna. Denna hårmaskar stärker, ger näring till håret och förhindrar bildandet av mjäll.

Nourishing hårmask närmar och stimulerar hårväxten.

Blanda 1 msk. burdock olja, 1 äggula, 1 msk. cognac eller balsam Bitner, 1 msk. honung.

Vem torkade håret, försiktigt in i brandymasken, balsam och så vidare. alkoholhaltiga produkter. Håret mellan dina fingrar börjar knäcka när dockorna blir.

Folkmedel för hårväxt

Folkmedel för att förbättra hårväxten från ricinolja.

- 2 matskedar av kamomillblommor eller nätkött häll 1/2 liter kokande vatten, linda in och insistera i en halvtimme. Stram det, blötlägg svartbrödsmulan (2 skivor) i infusionen, tillsätt 1 äggula och 20 droppar ricinolja. Vi gnuggar i vått, rent hår, vi sätter ihop huvudet med vaxpapper eller cellofan, då värmer vi.

- Värm 1/2 kopp kefir i ett vattenbad och tillsätt ricinolja. Gnid blandningen i hårbotten, linda i cellofan och med en handduk på toppen. Tvätta håret med schampo efter en halvtimme.

- För restaurering och tillväxt av hår, här är ett bra recept: Blanda ricinolja med vodka i ett 2: 1-förhållande och gnugga in i hårrötterna.

- Castorolja främjar också tillväxten av ögonbryn och ögonfransar. För att göra detta måste du gnugga det i rötterna 3 gånger i veckan, varefter ögonfransarna blir längre, fluffigare, vilket ser ut som mystik.

Folkmedel för att stärka håret i majsolja

Uppvärmd majsolja försiktigt gnidas i hårbotten, linda en badhatt med en handduk. Tvätta av oljan efter 30 minuter.

Linfröolja för hår

Ett exempel på en mask: Blanda 50 ml linfröolja och 30 ml glycerin, smutta in i hårrötterna och lämna över natten. Procedurer spenderar 2-4 veckor för att stärka håret och förbättra trofismen hos håret och hårbotten.
Olivolja för hår:

Olive Oil Hair Mask

ingredienser:
Olivolja - 5 matskedar
Ägg - 2 st

Blanda smöret och äggen ordentligt. Sprid blandningen jämnt över hela hårets längd och sätt på en duschlock. Efter det att tiden har gått, skölj håret med varmt vatten.

Hårmask med olivolja och honung

ingredienser:
Honung - 2 matskedar
Olivolja - 3 matskedar
Blanda honung med ägg till jämnt och applicera på hår. Sätt på ett duschlock och efter 15 minuter, tvätta noga av masken med varmt vatten.
Det viktigaste vid val av oljor för tillverkning av masker, schampon, tvål är att komma ihåg att den bästa oljan är kallpressad olja, inte förfinad eftersom alla användbara naturliga ämnen är lagrade i det

De bästa recepten och recensionerna av hårmaskor. För tillväxt, volym och styrka av hår, rekommenderar vi att du gör masker för hår minst en gång i veckan med en kurs på 10-15 masker.

Nourishing mask med citron

Hjälper näring och förstärkning av håret och läker hårbotten perfekt.
ingredienser:
1 äggula
2 matskedar olivolja
5 droppar citronsaft
Blanda alla ingredienser, applicera en mask på håret, försiktigt fördela massan över hela längden. Sätt på ett duschlock och efter 15 minuter torka av masken med varmt vatten.

Komprimerar för hår.

För att bibehålla hälsan och förbättra utseendet på torrt hår rekommenderas det att komprimera som ger näring och fuktar håret och hårbotten.
ingredienser:
2 delar ricinolja
2 delar olivolja
1 del schampo
Blanda alla komponenter i kompressen och applicera på hår och hårbotten i 30 minuter. Vid slutet av tiden måste du tvätta håret med varmt vatten. Komprimera bör upprepas var 3-4 veckor.

Mint hårkräm

ingredienser:
Sheasmör - 240 gram
Olivolja 120 gram
Castorolja - 120 gram
Tork mintginger urtete - 2 matskedar
Cayennepeppar - 1/4 tsk
Pepparmint Essential Oil - 30 Drops

Sheasmör måste värmas upp i ett vattenbad på långsam eld. Medan det smälter, häll örtte i olivolja och sätt på att värma upp i vattenbadet i ca 20 minuter. Den här tiden ska räcka för en infusion av olja på te. Då måste du spänna oljan genom gasbind, vikas i flera lager. Därefter skall det smälta sheasmöret, infusionsolja och ricinusoljan avkylas något och pepparmyntaolja och cayennepeppar bör läggas till dem. Peppar är en bra stimulans - hårväxt, eftersom det gör blodet ruset i hårbotten. Rör om blandningen noga och låt svalna något. Så snart massan börjar stelna, slå den till konsistensen av grädden med en handblandare eller en visp.

Honungschampo för att mildra håret

30 g farmaceutisk kamomill häll 100 g vatten och insisterande timme. Sila infusionen och tillsätt en dessertsked honung. Tvätta det tvättade håret och fukt det rikligt med schampo, tvätta håret utan tvål med varmt vatten efter 30-40 minuter.

Med torrt hår före tvätt är det lämpligt att göra en mask på kvällen:

1 äggula, 1 tesked honung, 2 hackade vitlöksklyftor. Efter tvättning, skölj håret väl med nässlextrakt.

Lök med honung - Folk botar för att stärka håret.

Skala löken, gnid dem på ett fint rivjärn, blanda med honung i ett 4: 1 förhållande, gnugga i hårbotten, efter 30-40 minuter skölj med varmt vatten.
Med torrt hår och mjäll tillsätt lite vegetabilisk olja till blandningen av lök och honung, blanda väl, gnid i hårrötterna, sätt på en "lock" i 1 timme och tvätta sedan vårt hår.

Propolis extrakt för att stärka håret.

Använd 10% alkohol extrakt av propolis. Gnid i hårbotten eller tvätta håret: 1 tsk propolis extrakt per 1 kopp vatten. Det stärker inte bara håret utan stimulerar också tillväxten.

Naturliga produkter för att tvätta håret

Publicerad den 22 februari 2011. Postat i Alternativ

Varje år finns ett ökande utbud av hår- och hårbottenprodukter, och varje år har människor allt fler problem med håret. Kanske är det dags att prova folkmekanismer för att tvätta hår, vilket folk använde i århundraden och hade inte de problem som vi har?

1. Senap

Senap "schampo": 2 msk torr senap löst i en liten mängd varmt vatten. Omrör kontinuerligt, tillsätt 1 liter varmt vatten. Huvud med denna komposition bör tvättas utan att applicera tvål. Glöm inte att tvätta huvudet ordentligt. För oljigt hår.

Tvätta fettigt hår med senap. En matsked senap utspädd i 2 liter varmt vatten. Tvätta håret, skölj den bästa infusionen av örter: coltsfoot, nässla, johannesört, plantain. Ta 4 matskedar av blandningen, häll 2 liter kokande vatten, låt det stå i 30 minuter, dränera.

Oljigt hår är användbart att tvätta med vatten med tillsats av senap (1,5-2 tsk. Torr senap till bassängen med vatten).

Kan tvättas med senapspulver. Rör 2 msk pulver för en halv liter varmt vatten och kan tvättas som ett schampo, bara vatten skumar inte. Senap tar helt bort (absorberar) fett. Med en lång tvätt kommer senap att baka. Spola omedelbart. Det är tillrådligt att fördunkla huvudet helt i vattnet, för om du bara häller vatten på håret, får all senap inte avta (det är om du häll senapen direkt på håret och inte lösa det i vatten). I detta fall kommer mjäll att vara ett intryck - det tvättas inte bort vita senapsflingor. Om håret är helt nedsänkt i vatten och där för att tvätta det, kommer allt att vara i ordning. Senap kommer att tvättas och lämnar inte spår eller lukt.

Jag tar ett skott varmt vatten, kasta åtminstone fyra matskedar senapspulver i den, rör den med min hand tills den är helt upplös, häll lösningen över huvudet och gnid det lätt.

Efter tvätta håret med senap, tvätta håret och skölj håret, det är nödvändigt. För sköljning använder jag citronsaft, citronsyra ibland och ibland salt. "

Det är bättre att applicera senap, lägga till lera, henna, kli och andra blandningar för att tvätta håret. Ta till exempel 50 gram. lera eller henna (någon), tillsätt 1 tesked senapspulver + eteriska oljor. Späd med kallt vatten. Från denna senap drar mindre. Att applicera allt jämnt på hår och huvud, att gnugga som schampo. Låt i 15 minuter och skölj med vatten eller avkok av örter.

Lös upp senapspulveret med mineralvatten till läckra grädde, gnid in i huden och håret, låt i 5 minuter skölja med vatten eller avkok av örter.

För hår i medelstångslängd: 1 timmes sked senap, 1 timme Henna, häll i ett avkok av örter, du kan lägga till lite honung. Du applicerar denna blandning på håret innan du tvättar. När du tvättar din kropp, närmer du detta skampo och tvättar håret, efter 10-15 minuter kan du tvätta bort det. Det är naturligtvis lämpligt att skölja med vatten eller avkok av örter med en liten mängd citron (1 hl). Allt friskt och vackert hår!

Det är bättre att träna håret till senap gradvis, för att inte gå direkt till det. dvs blanda senap, schampo med en liten mängd vatten och min. Efter en månad eller två kan du enkelt gå vidare för att tvätta håret utan kemikalier. Du kommer att se resultatet och vara dumt - "Hur brukade jag inte använda denna senap före"?

Jag spädar senap med varmt vatten och låt det stå i ca 15 minuter. Börjar att brinna om lite vatten tillsätts. De rekommenderade ljummet att odla, för att inte brinna.

2. Lera

Igår tvättade jag mitt huvud med en blandning av lera + etrar. Det tvättades väl, det enda minuset - håret är tuffare och lyser inte. Av fördelarna - formad till låskrullar. Det viktigaste utan SLS och andra saker. Jag tog svart lera, för Jag har det mest av allt, ägarlösa. Men hennes hår är något mörkt, så jag tycker att blondin ska ta vit eller gul. Idag tvättar jag gult. Och jag tog airs, så att jag inte stör för mycket - ylang, pelargon, bergamot. Bara för lukten jag tog, älskar jag dessa estrar. Prova kanske kanel med ingefära och något annat, säg citron. Kanel brinner, kanske blir det bättre. Till och med idag kommer jag att försöka smita jojobaolja i tipsen. Skölj med vatten helt och hållet)) Om proportionen. Jag blev van att göra allt genom syn. Tja, tror jag, ett par matskedar av lera (långt hår) och esterdroppar med 2-3. Jag tycker att det kommer att bli bra. För att skina hår, skölj dem senast med badvinäger: 1 msk vinäger (helst äpple), och du kan, tror jag, och citronsaft, 1 liter vatten.

Och jag har redan tvättat mitt hår och hela kroppen med lera flera gånger redan! Och resultatet gör mig glad! Jag sprider det till en krämig stat, på en svamp och framåt! Känslor är trevliga. Hår är också bra. De är långa. Under duschen är allt väl tvättat, medan det inte är mycket förvirrat att kamma det. Och ingen mjäll!

Blå lera hår är mycket svårt att tvätta bort. Samma sak kvarstår partiklarna. Det är bättre att applicera grönt på håret, effekten är densamma och det är lättare att tvätta bort.

3. Bröd

Jag på något sätt instinktivt för två år sedan slutade tvätta med schampo. Jag använder svart bröd istället, och äntligen har mjäll passerat och mitt hår, trots graviditet och matning, har bara blivit bättre.

Och om tvättning, känner jag mig inte tvungen upp efter tvål och schampo. Eventuella känslor andra. Här försökte jag tvätta mitt huvud med bröd och lättare huvud. Efter shampoo är håret lite tungt, och efter brödet är mjukt, lätt. Och huden andas rakt.

Jag krossar svartbröd utan skorpor i en kruka, häll hett vatten på det och sedan, när det svalnar lite innan det gnuggar det på mitt hår, gnuggar jag det mellan mina palmer - det visar sig en så solid massa. Jag lägger den på mitt huvud, gnuggar det i mitt hår och tvättar sedan av det. I håret finns inget extra kvar. Hår glänsande, rent, vackert!

När det gäller hår kan du tvätta håret med bröd. Jag tar den billigaste, råg, häll 2-3 bitar varmt vatten, en halv liter, låt den stå i en timme. Jag gnuggar mitt hår genom en sik och denna massa. Skölj sedan noggrant och skölj med vatten och citronsaft. Håret blir omedelbart dubbelt så stort.

Jag tvättar mitt huvud med svartbröd - råg, och mest av allt gillar jag Borodinsky med kummin. Först bryter jag bröd efter att ha skurit skorporna, för de kommer sannolikt att förbli smulor i mitt huvud. Jag fyller den nästan med kokande vatten (85-90 grader), och när det kyler lite tar jag den här massan i en handfull och gnider den med mina palmer till en grötliknande massa - och sedan sprider jag det på mitt hår. Sedan tvättas bort väl.

Jag bestämde mig för att göra en brödmask för hår. Håret är långt och i receptet, förutom bröd och vatten, ingenting...

Och det viktigaste som varnade dig är att du inte behöver använda shampoo, och inte ett ord om hårbalsam, och utan det kan du inte kamma håret! Riskerat, ångat bröd, knådat. Slog hela badet med brödslam, men smorde fortfarande. Med skräck tänkte jag sakta, vad med dessa smulor från håret, tvätta sedan det ut. Men ingenstans att dra sig tillbaka. Det är nödvändigt. Själv önskat. (Och exakt samma recept har brödschampo, det vill säga du kan också tvätta huvudet.) Jag drog filmen och 15 minuter så jag stod säkert emot, jag hade inte mer styrka att sitta. Jag tvättar av det, och jag själv är plågad av frågan: Skulle jag tvätta mitt huvud eller inte? Balm gäller eller riskerar? Om något, kan du gå och tvätta huvudet igen... Bottenlinjen: Att tvätta ut är förstås ganska komplicerat (men det som inte har tvättat ut kommer att skaka i form av smulor). Men håret som berörs är helt rent, kammade - ännu bättre än när balsmen användes. I det här fallet kan du anständigt spara på schampo och balsam - bli helt billig, utan några kemikalier, naturligt schampo och balsam i en skål!

Brödmask. Ingredienser: 100-200 g svartbröd, skorpor eller kakor av svartbröd, 0,5 koppar kokande vatten. Matlagningsmetod Häll kokande vatten över bröd. Stäng locket och låt svälla i 1 timme. När vattnet har svalnat, pund brödet för att göra en flytande uppslamning.

Gnugga brödet av bröd i håret och hårbotten. Tie huvudet med plastfolie och lämna i ca 30 minuter. Tvätta sedan ditt huvud med varmt vatten. Shampoo är inte nödvändigt att ansöka.

Jag tvätta mitt huvud med bröd utan något. Rågbröd, en skiva, häll kokande vatten, låt det stå lite. Applicera gash på håret igen, håll det lite och tvätta det med en vanlig schampo.

Tvätta håret med bröd: Skär av rågbröd från korst, lägg i en panna, häll kokande vatten över det och täck med ett lock. När bröd loafs, ät det i en mush. Det, gnugga, lägg på håret, lämna i 5 minuter. och skölj med vatten. Skölj håret med schampo är inte nödvändigt. Du kan skölja dem med vatten, där ättika eller citronsaft läggs till - 1 matsked per liter.

Jag läste hela ämnet den andra dagen, försökte tvätta mitt huvud med rugbröd - första gången jag tvättade det så bra var jag glad. Håret var frodig och den viktigaste mjällen passerade. Och det finns ingen lukt, som efter ett ägg. Jag lägger fortfarande ett par droppar tea tree olja där - bra för huden och huvudet.

I stället för schampo är det bra att använda rågbröd. Jag har inte använt schampon i två år. Det brukade vara mjäll och hår föll ut, även från dyra medicinska schampon. Och nu har håret blivit tjockare trots att det har blivit född och mjäll har gått. Receptet är mycket enkelt - en skiva med rågbröd hällde kokande vatten. Cool - kan tvättas med schampo. Min kära mormor har funderat på mig - hon har tvättat huvudet hela hennes liv - hennes hår är underbart.

Tvätta fettigt hår med rågbröd: Häll kokande vatten över 150 g rågbröd. Gruel "lather" huvud, håll i 5-10 minuter. Skölj sedan noga med vatten. För att ge dem en vacker glans sköljd infusion av björkblad.

Jag brukar hälla kokande vatten över brödet, om fem till tio minuter är vattnet helt absorberat i brödet, det visar sig att krummen av gröt är konsekvent utan hårda klumpar. Här lägger jag på den här gröt på mitt huvud. Beroende på graden av förorening av hårhållaren i tid. Om håret är smutsigare, följaktligen längre. Spola är verkligen inte så lätt. Det är svårt att göra under duschen. Jag brukar ligga i ett badrum på min rygg och släpp mitt huvud i vattnet i mitt ansikte. Och i vattnet torka försiktigt håret med fingrarna nära huvudet. Från mitten av håret kan du redan tvätta av duschen. Jag vet inte om processen är klar. Men du kan få handen så att krummen i mitt huvud inte alls finns kvar. Och proceduren är trevligare än under duschen.

Om smöret av svartbröd hälls med vatten och insisterade i 10-20 minuter kan den bildade vattnet tvättas noggrant.

Jag tvättade mitt hår med smöret av svartbröd och sköljde med en avkok av nässla, jag tyckte om det, inget fastnade i mitt hår, det var verkligen en känsla av brist på tvätt, men mitt hår såg som vanligt.

Inte tvättas - i den meningen att det förbli fett? Låt brödet ta ett tag på huvudet och tvätta sedan av det. Om håret är tjockt - sätt mer bröd, mindre vatten. Ett annat bröd kan vara med tillsatser. Detta passar inte. Ju enklare brödet (billigare) desto bättre.

Rengöringsmedelets sammansättning: Råbrödsmassan, skild från korskorna, placerad i en opak skål, häll den med en liten mängd vatten. Täck disken med lock och placera dem på en varm plats där brödet ska vara före jäsning. När blandningen börjar jäsning, tillsätt vassle till den - blandningen är klar att äta. Tvätta håret utan tvål och andra tvättmedel. Lukten av sur mjölk, som kan förbli i håret efter användning av denna produkt, kan avlägsnas genom att skölja håret med vatten, till vilket en liten torr senap läggs till. Efter det ska håret sköljas igen med rent vatten. För oljigt hår.

Folk recept säger att för att stärka håret, tvättade de huvudet med honung och bröd.

För att göra svart bröd med kokande vatten, efter 4-5 timmar, vik den på en sikt som läcker - använd istället för schampo.

4. mjöl

Jag försökte tvätta mitt huvud med rågmjöl. Håret ser rent och snyggt ut som efter tvätt med en dyr schampo.

Kära tjejer, jag försökte tvätta huvudet med rågmjöl, jag är glad, håret är nästan en och en halvtimme rent och jag har en känsla av att det finns mer, jag tvättar gräset efter tvätt och nu torkar jag inte längre, resultatet är fantastiskt!

Mitt hår är tjockt, medellångt, det här är det bästa av alla folkmedicin i det ögonblick som allt jag kände för mig själv. Håret är lika trevligt som ett gott schampo efter tvätt. I kompositionen användes rågmjöl.

Igår försökte jag tvätta rågmjöl, det är intressant, men när du tvättar är det skum.

Jag kan rekommendera för hår. schampo (mjöl + senap + eteriska oljor). Grunden för mjöl, helst havregryn eller råg (även om du kan experimentera med olika, vem det passar). ytterligare senapspulver, helst gammalt), men det kommer att brinna. eller bara kasta lite. Tja, plus ett par droppar essentiell olja. Detta är också att smaka. eller efter typ. det är individuellt.

Proceduren tar cirka 15 minuter längre än vanligt, men det är värt det! För att vara ärlig kommer håret bara till liv!

I Kina tvättade folk huvudet med rismjöl. Sedan dess använder hon bara denna åtgärd, säger att det är möjligt att använda råg istället för rismjöl, sämre än vetemjöl. Jag antar att du kan använda havregryn och bovete.

Efter användning av rismjöl (som ett schampo), avkok av kullrot. ah! Stod i hans trädgård. vinden spelade med rent hår, kittrade axlar och känslan var - flyg, luftighet, renhet.

Bättre än, tvätta huvudet med mjöl utspätt med vatten. Endast mjöl måste vara lågt i gluten, såsom ärt, havregryn eller majsmjöl.

Ärtmjöl kokas med en kaffekvarn, häll varmt vatten. Låt det stå över natten. Sedan lägger vattnet på håret och lämnar denna mask i trettio minuter. Ärtblandning tar bort all smuts och fett från håret, och efter sköljning av masken behöver du inte använda schampo.

Vanligtvis är mitt hår äggula eller majsmjöl.

Receptet på detta är: Ta mjöl, mängden beror på hårets längd och tjocklek och häll den på huvudet i torr form. Massage noga med huvudet med fingrarna, delvis kommer det att smula, delvis förbli på håret och absorbera fett. Ytterligare hår sköljs med varmt vatten så att mjölet inte brygger. Även om det bryggs, spelar det ingen roll om håret är torrt, det är normalt kammat hårborste.

Det finns ett annat sätt att torka huvudtvätt, det används av ökenbyggare, där problem med vatten kan användas i kampanjen: Häll mjöl på huvudet, massage och kamma mjölet med en tjock kam. I detta fall är det mer lämpligt att använda fullkornsmjöl.

Igår försökte jag tvätta mitt hår med en naturlig produkt - torr shampooing med mjöl. Tog den som visade sig vara i lageret - fullkornsvete. Jag gnidde mitt hår, gnidade det grundligare vid rötterna, tvättade det av (jag tvättade av det under en lång tid, nästan till midjan), sköljde njur och svart te i infusionen. Jag torkade inte den med en handduk och torkade den naturligt. Jag skulle aldrig ha trott att det skulle finnas ett sådant resultat - frodigt, doftande hår och mina, lättsamma. Det var, de var mina tidigare, men hela tiden, då elektrifierade, de fastnade i olika riktningar från brist på uppmärksamhet, lyssnade inte och ville säkert springa iväg. Och nu var den ödmjuka och den plumpa plumpen ut.

5. äggula (ägg)

Ägg är en utmärkt balsam för hår, de fyller bristen på proteiner, stärker håret, gör dem mjuka och lätta, rika på lecitin. Till exempel innehåller äggulan en stor mängd mineralelement och näringsämnen.

Nu är mitt huvud bara ett vatten varje dag och var fjärde dag med ett ägg. men tidigare använde jag schampo varje dag (!!) - efter några veckor var det märkbart att håret började återhämta sig, det blev tjockare och mjukare, det fanns inte mer mjäll!

I ett halvt år är mitt huvud bara med äggulor. För första gången i mitt liv stannade håret. Absolut.

I över två år har vi använt äggulor för att tvätta håret. Och vi råder alla släktingar, vänner och bekanta. Detta görs helt enkelt: vi tar ett ägg, bryter försiktigt skalet, för att inte skada äggulan, separera det från proteinet och ta det med oss ​​till badet (eller till badhuset - det är så lyckligt det är). Det återstående proteinet kan användas i kulinarisk praxis. Vi fuktar hår med vatten och min äggula innehåll, det skumar även på samma gång. Den enda punkt som du dessutom kan råda är att inte smälta äggula helt på huvudet, utan att "häll ut" från skalet, för annars kommer filmens bitar att förbli på håret, du kan självklart tvätta dem med vatten, men det är svårt. I princip, om de inte tvättas av, kommer inte heller något hemskt att hända - dessa hår kan helt enkelt kamma ut med torkat hår... men det finns inget särskilt trevligt om det. Därför rekommenderar vi att du lämnar äggskalet i handen och häller innehållet över huvudet. Efter det ska huvudet sköljas med rent vatten.

2 äggulor blandade med en matsked honung, gnidde i mitt huvud och mina, som schampo 2 gånger. Gillade håret väl tvättat.

Jag försökte tvätta mitt hår med 2 äggulor + 2 msk. skedar av honung. Känn bra, tvättat hår som ett schampo.

Shampoo recept: 1 äggula 1 tesked honung, blanda till en homogen blandning. Mängden beror på hårvolymen och graden av förorening. Applicera shampooet på pressat fuktigt hår, massera hårbotten, lyfta upp håret och vänta ytterligare 10 minuter. Skölj sedan med varmt vatten. När du kan ansöka om håret eller skölj eller infusionen.

Detta är en rekommendation från en webbplats. I allmänhet behöver du först tvätta håret med en blandning av 2 äggulor och 1 msk. l. honung (jag tog 6 äggulor och 3 msk honung på grund av hårets längd). Tvätta sedan den här av med varmt vatten. Och sedan förkokt nässlextrakt skölja huvudet. Torka inte! Låt torka. Jag tvättade också nätet samtidigt, trevligt)) Och infusionen av nässla gjorde det här: 2 msk. Jag krossade toppen av nässla hällde en stor krus varmt vatten och lämnade i en halvtimme under locket. Det var möjligt och mer. På morgonen vaknade jag och blev förvånad - håret är helt rent, friskt och tipsen är inte svåra som vanliga, men raka fjädrar. I allmänhet är jag nöjd och tänker använda den här metoden under ytterligare ett par veckor och sedan skapa något med kamomill.

I mer än en månad har mitt huvud med äggula och honung sköljt med nässla.

Jag har hittills slutat med en blandning av äggula med honung. Inte ens alls länge! Om inte en viss kyckling är en skam. Och det var trevligare att smeka med buljong av en kullrot.

Och om en nypa olöslig malt kaffe läggs till äggulan med honung, så masseras huvudet, tvättas bättre ut (i betydelsen att bli renare), volymen och renheten bevaras längre, håret lyser och luktar av en liten "beröring" av kaffe.

Äggula kan verkligen tvätta håret mycket bra. Jag stör honom med så många komponenter. Till exempel, när håret är mycket fet, kan du lägga till lera. Du kan späda en eller två äggulor med viss buljong, blanda det ändå, om du inte spenderar mycket hår på fem ägg.

Och med äggula är allting enkelt. Du måste ta äggulan, skaka den i ett halvt glas vatten och tvätta det med huvudet, tillsätt några senap, en sked eller två, du kan droppa eterisk olja. Någon tillägger till och med den vanliga oljan. Jag försökte med det vanliga. Om du inte överdriver det, kommer det inte att skada huvudet.

Jag använder framgångsrikt detta recept för att tvätta håret (mitt hår är fet, längden under axlarna): 2 äggulor utan flagella + 2st. skedar av honung + 2-3 droppar granolja. Jag gnuggar huvudet i ungefär fem minuter med denna blandning, tvätta den med vatten, häll sedan håret med infusion av örter. Det tar inte mycket tid, det tvättas väl. Håret blir tvättat, voluminöst och levande. Jag sköljde med örter.

Jag bestämde mig för att försöka tvätta huvudet med "schampo" från brandy och äggula (det var lovat att "dekorera" håret vid första försöket). Faktum är att denna mask tvättar väl, precis som ett vanligt schampo, och håret blir mjukare och mörkare (ja, jag är en brunett, jag tar det själv.). Behöver bara tvätta bra, eftersom konjak har förmågan att lukta. 50 gr. brandy + 1 äggula = blanda, applicera på hår, linda med en handduk, tvätta av efter 40 minuter.

Tvätta oljigt hår med ett ägg - ta 100 g babysond, sätt upp det och häll 100 g kokande vatten. Stam, tillsätt 25 g alkohol eller cologne. Innan du tvättar, slå ägget (och vit och äggula), gnugga i hårbotten. Vikta huvudet med en handduk som blötläggs i varmt vatten, håll i fem minuter. Tvätta håret med den resulterande tvålblandningen.

Tvätta alltför oljigt hår med ett ägg - slå ett ägg, tillsätt 1 tesked vodka och några droppar citronsaft. Gnid blandningen i hårbotten, skölj med varmt och sedan kallt vatten.

Ingredienser: 1 äggula, 2 matskedar vatten, 1/2 tsk kamferolja. Blanda blandningen noggrant och tvätta håret som ett enkelt schampo. Blandningen bör appliceras på fuktat hår. Efter appliceringen är det önskvärt att massera huvudet väl. Tvätta det med rinnande vatten, inte nödvändigtvis väldigt varmt, så att ägget inte stollar. För oljigt hår.

Hemlagad äggschampo: Slå 2 ägg i en skål, rör om med en gaffel, lägg till lite kokande vatten (?) Och tvätta ditt hår. Om håret är torrt, tillsätt några droppar vegetabilisk olja. Om fett - kamferolja.

Jag har en syster professionell frisör. Jag blev rädd, eller snarare mitt hår. Nu finns det naturligtvis alla slags moderna verktyg, och det är bara för lat för att störa många människor, vilket gör att håret inte kommer att falla ut. Hon gjorde mig en mask innan du tvättade mitt huvud - honung + ägg. Skölj med ljummet vatten först, annars kommer ägget att kollapsa, och då kan du göra vatten mer varmt. Någonstans i ungefär två månader tvättade jag mitt hår så här och håret slutade falla ut.

För 1 ägg, 1 tesked honung, gnidas i rötterna, 30 minuter räcker, efter det att detta schampo inte är mitt, kommer håret och det bli som siden.

Jag försöker nu bryta ner schampon medan mitt huvud är täckt med ägg och honung. Jag kan säga att det tvättas väl.

Äggschampo kan beredas av dig själv. Slå 2 färska ägg och blanda dem med 0,5 kopp varmt vatten. Den resulterande blandningen omedelbart appliceras på hår och masserar noga hårbotten, som vid tvättning med schampo. Skölj med varmt vatten.

I stället för schampo, använd ett slagen kycklingägg. Det är bra att lägga till vete eller solrosfrön som passerar genom kvarnen.

Naturlig gelatin shampoo: 1 msk. gelatinhäll i 40 min. 3 msk. skedar av kallt vatten och efter 40 minuter. sätt denna blandning i ett vattenbad, värma tills det är löst, lägg sedan till 1 äggula, 1 matsked av något schampo och applicera på huvudet i 5-10 minuter, skölj sedan med varmt vatten. Denna förening innehåller mycket protein, håret blir vackert och tjockt. Du kan lägga till ett annat ägg i stället för schampo och tvätta håret med denna komposition.

Mest av allt mina färgade hår liknade hemlagade äggulor och lämnar inte färgen och det finns ingen lukt.

Min son (3 år) har mitt huvud med ett vaktelägg - kycklingen är för stor. Curly växer.

6. Mylnyanka

Naturligt schampo - 30 gr. tvålrötter (tvålgräs rensar som tvål), 30 gr. växter som motsvarar ditt hår (kamomill - blondiner, rosmarin eller salvia - för mörkt hår, currants - för rött, lavendel - för oljigt hår, marshmallows - för torr, spiskummin - för alla).

Fyll tvålrötterna med kokande vatten och låt dem gå i cirka tolv timmar. Häll i en kastrull och koka, koka i 15 minuter, ta bort från värmen, tillsätt de växter du föredrar, rör, passera genom ett filter och häll i flaskor.

Tvätta huvudet med avkok av soapwort-läkemedlet - två förpackningar tvålmask (200 g) häll två liter vatten och koka i en halvtimme. I denna buljong tvättar du ditt hår utan tvål och schampo, skölj med rent vatten, och ännu bättre - kamillextrakt, om håret är ljust och ett avkok av ekbark - om det är mörkt.

Flytande schampo: 1 msk. sked av tvålpulver; 1 fistfull av några örter som används i håroljor; ett glas kokande vatten. Fyll blandningen med vatten. Kyla, spänna och använd som vanligt schampo.

Shampoo för alla hårtyper: 30 g tvålrot, 350 ml rent vatten, 1 tsk. bärolja (efter eget val), 15-60 droppar essentiell olja (efter eget val). Den krossade roten av tvålgräs hälls med den angivna mängden vatten, kokas och kokas sedan över låg värme i 10 minuter. Efter kylning filtreras vätskan och hälles i en plastflaska med ett tätt passande lock. Olja läggs till innehållet i flaskan och skakas noggrant. Shampoo är klar att användas och kan förvaras i kylskåp i en vecka. Efter att ha tvättat håret med detta schampo tvättas håret noggrant med ättika och örttextrakt. Med mycket oljigt hår reduceras mängden olja eller inte alls.

Shampoo: 25 gr. hackad tvålrot, 25 gr. torra kamomillblommor, 250 ml. varmt vatten, 20 droppar sandelträolja. Rot och kamille häll kokande vatten, rör om och täck och lämna in för att infilera över natten. På morgonen, spänn och tillsätt sandelträolja.

7. Soda

Jag har tvättat mitt hår med bakpulver i ett år nu, sköljer det med vatten och citronsaft. Mycket nöjd. Svetlana Ermakova (författare till böcker om skönhet och hälsa).

Skadlig bakpulverschampo (Guilda Clarks recept): en matsked bakpulver häller ett glas mycket varmt vatten. Rör om tills det är upplöst. Att samla lösningen i handen, för att fördela håret (Applicera på håret handfullt). Skölj håret noggrant med askorbinsyra. Håll i en minut och skölj med rent vatten. För att lägga till glans i ditt hår, sänk citronen två gånger i varmt vatten och skorpa det genom håret, som du borde trycka på det.

Jag tvättar ibland huvudet med en lösning av bakpulver. Detta kan sägas vara ett unikt tvättmedel. Unikheten ligger i det faktum att hårfettets växelverkan (utsöndring av hårfolliklarna i talgkörtlarna) och bakpulver producerar tvål (natriumsalt av fettsyror) och glycerin (återkallning av glycerinsaft).

Tvål tvättar naturligtvis hår och glycerin mjukar huden. Jag lägger en tesked soda med en glid på en krus varmt vatten (250 ml). Så snart du har blöt ditt hår med en lösning visas ett skum. Tvätta huvudet med ett "individuellt" schampo, tvätta sedan håret med vatten. Fettets sammansättning skiljer sig åt för varje individ, vilket innebär att sammansättningen av det bildade "shampoo" är olika för varje och speciellt för dig. "

Jag läste på forumet att du kan tvätta håret med läsk (en tesked med hump i ett glas varmt vatten). Tack så mycket rådde! Tvätta sig svalt!

Du kan till exempel tvätta håret med fett med läsk, skölj sedan med kamille och njurinfusion, och dessutom gnugga lite av citron- och kåljuice. Kanske även utan citron komma ner. Dessutom neutraliserar kåljuice med syror resten av läsken.

Hon tvättade håret med läsk. Tvättade mycket bra. Hon kom till jobbet, delade sin "erfarenhet" med en kollega. Lena sa att jag var galen, för från läskhår mycket tunt. Det gjorde jag inte längre, mitt hår är så tunt.

8. Tvål

Du måste tvätta håret med tvål (tvätta och skölj 2 gånger) och skölj med vatten och ättika. Nu är det hela tiden. Håret på huvudet har blivit så mycket att inga barrettar kan stå! Under mitt liv har jag aldrig klippt mitt hår, de krullade precis och växte inte längre, men det finns en sådan chock.

Basen för schampo: 1 msk. en sked full av tvålflingor (från barntvål); 100 ml vatten; växtbaserade extrakt eller eterisk olja. Koka vatten i en kastrull, stäng av värmen och tillsätt revet tvål. Rör om tills det är upplöst. Kyl det ner. Tillsätt några droppar urtextrakt eller eterisk olja.

1 matsked krossad tvål (det är önskvärt att använda en bra dyra tvål), 1 kopp varmt vatten. I denna komposition kan du också lägga till 1 tesked borax (natriumtetraborat). Detta recept är också bra eftersom istället för vatten kan du använda starkt avkok eller infusion av medicinska örter som passar din hårtyp. För alla hårtyper.

Tvätta håret med tvål och skölj sedan med rent vatten. Skölj sedan igen, men tillsätt lite ättika eller citronsaft till vattnet. Om håret är fet, ska det också tvättas en gång var sjätte dag, tvättar en gång med "Bad" tvål. Det är lämpligt för vård av sådant hår. Tvålskum från håret bör inte tvättas omedelbart, men om 2-3 minuter. Häll 2 tsk ammoniak i bassängen vid sköljning av huvudet. Men efter badet (3-4 dagar senare) behöver håret vård: gnid en vattenalkoholberedning infunderad på örter och "smaksatt" med vitaminer i huvudet.

Vid detta tillfälle (om tvättning av håret med tvål) läs råd från experter !! Det är mycket skadligt att tvätta håret med tvål, eftersom det innehåller en stor mängd alkali och toxiner, som är mycket skadliga både för hårbotten och håret själv. Det är bra att skölja med ättika, eftersom det här är en sur miljö och lite syra är bra för ditt hår! Så om du vill försäkra sig om den toxiska sammansättningen av tvålen, fråga om metoden för dess förberedelse, kommer du att bli förskräckt.

9. Henna

Jag, till exempel, i allmänhet mitt huvud med henna. Sant utan oljor. Jag byter regelbundna och färglösa henna och andra tvättmetoder (redan utan henna). Jag brygger bara det, som för målning, lägger jag det på mitt huvud - från röt till spets masserar jag allt så att det är jämnt fördelat, håll i ungefär tre minuter och tvätta sedan av det. Det svåraste i hela förfarandet är att tvätta det av. Huvudet är rent rent efter Henna. Helt enkelt, om du ofta tvätter med henna, så går glansen bort, men om du regelbundet gör en sådan mask, så är allt bra - håret är frodig och glänsande. Först hade jag bara färglös tvål, sedan försökte jag det med den vanliga röda, för efter att ha födt började jag få mjäll och den vanliga hennaen förstörde den. "

Jag vill dela ett annat intressant sätt att tvätta, färga och stärka håret samtidigt. Min svärmor använde inte några schampon, men hennes hår var underbart. Vad hon gjorde: hon tog en påse Henna, värmd kefir (bättre än 1%, du kan vassla) i en emaljpanna nästan tills det kokas (bara så att det inte hyser i kock), häll dem henna, låt det blåsa min. 5-10 och appliceras på håret i 3 - 5 timmar. Ibland tillsatte hon 1 äggula. Vem vill inte ha rött hår, kan använda färglös henna. Skölj bara med vatten.

Jag säger att jag inte förväntade mig en så underbar effekt för mitt hår. Med denna metod torkar hårbotten inte mycket, det kan tvättas åtminstone varje dag. Plus en gång i 1-2 månader gör jag en mask från henna, resultatet är riktigt bra.

Men jag ville också säga på bekostnad av henna - det är också omöjligt att använda det ofta (tvätt eller färgämne) - det torkar håret.

Håret tråkigt bara när henna används för ofta. Om henna används en gång vart tredje månad (i form av en mask?), Så drar bara håret av det.

10. Tvätta håret med nässlor

100 g färskt eller torrt näla häll 1 liter vatten, tillsätt 0,5 liter vinäger, koka blandningen över låg värme i 30 minuter. Stam. Tillsätt 2-3 koppar buljong till ett bassäng med vatten. Tvätta håret (tvål bör inte användas). Det är bättre att tvätta håret före sänggåendet, och sedan, efter torkning med en handduk, knyta en halsduk.

Koka 100 gram finhackade näsblad i 30 minuter i en blandning av 0,5 liter äppelcidervinäger 6% och 0,5 liter vatten. Hår tvätta denna komposition varje dag. Kursen är 30 dagar.

För shampooing är det bättre att använda kokt vatten, tillsätt lite natron eller ammoniak. Mjukt vatten avfettar håret, irriterar inte hårbotten.

På sådant vatten är njur- och björkinfusioner förberedda, vilket tvätta håret väl utan tvål. För att göra njurinfusion, häll färskt näs i bäckenet med kokande vatten när vattnet har svalnat, infusionen är klar. Björkbrygga görs bäst på våren, med en björkbulle med knoppar. Skölj kvastet med varmt vatten och häll kokande vatten över det. Efter en halvtimme kan du tvätta infusionen. Skölj håret med lind och kamillextrakt: De har en fördelaktig effekt på hårbotten, förhindrar mjäll. Andelen matlagningsinfusion - en handfull örter per liter vatten.

Ta tre matskedar av löv av nässla och kolsfoot, brygg i 1 liter kokande vatten och spänna efter en timmes infusion, tvätta håret tre gånger i veckan i en månad, massera hårbotten (för att stärka håret).

11. Borax

Borax hämmar bakteriens aktivitet i hårbotten och stannar peeling och klåda, "håret blir rent." Skölj håret du behöver citronsyra (och citronsyra), men det kommer att tvätta bort rester av borax från håret.

Hur man gör schampo och tvål - Häll borax i burken (du kan använda tratten), fyll burken med varmt vatten från kranen, skaka det flera gånger, låt kristallerna bosätta sig. Efter några minuter kan du hälla lösningen i behållare - det här är tvål. Bankvolymen på ca 4 liter. Boers - en åttondel av ett glas. Borax är inte förvirrad med borax.

12. Mejeri

Du kan våt hår med yoghurt eller sur mjölk och tvätta sedan av det med varmt vatten. Håret rensas av fett och smuts, blir mjuk, inte bristande.

De som klagar på att huvudet efter tvättning med tvål "brännskador" störs av klåda och åtdragning av huden, det är bättre att tvätta huvudet med lite uppvärmd surmjölk (den gamla ryska vägen). Håret fuktas med mjölk och smutsas försiktigt in i huden, lägger på ett lock (ångrumsattribut) och skölj huvudet med varmt vatten efter en halvtimme. Man tror att surmjölk stärker hårrötterna och närmar sig håret, så de måste tvätta håret minst en gång i månaden. Vem gör det vanligtvis inte glädjas i hans hår, eftersom håret blir starkt och lyser inte värre än efter dyra schampon.

Håret kan hållas vackert om du tvättar håret med vassla en gång i veckan. Skölj håret noga med varmt vatten efter tvätt.

Tvätta håret med sur mjölk. Ett gammalt folkmedel för att tvätta håret är surmjölk. Sedan antiken har många folk i Centralasien använt mjölksyraprodukter för detta ändamål. Och nu tvättade de huvudet med yoghurt, kefir, vassla. Mjölksyraprodukter skapar en fet film som skyddar håret från skador av den alkaliska lösningen som bildas när tvålen är upplöst i vatten. Hur tvättar du håret med yoghurt? Fuktar det med huvudet, täcker det med en polyeten halsduk och på toppen med en frottéhandduk. Skölj i skum av överfettad tvåltvätt, som senast 25-30 minuter, skölj noggrant med varmt vatten och surgör sedan (1 citron per 2 liter vatten, 1 msk ättika per 2 liter vatten).

Kefir schampo. Applicera lätt uppvärmd yoghurt på hår och hårbotten, täck med en polyeten halsduk och topp med en handduk. Efter 25-30 minuter skölj håret väl med rent vatten och skölj sedan med surgjort. För att göra detta kan du använda saften av en citron eller tre matskedar äppelcidervinäger i 2 liter vatten.

13. Ask (Lye)

Alkoholrecept - ta behållaren, lägg askan i hälften och, under omrörning, häll vatten nästan till toppen. Ta bort karmarna med en slitssked. Sätt behållaren med lösningen på en varm plats, rör det dag och natt. Eller du kan koka i 3 timmar på låg värme. Låt sedan lösningen stå och försiktigt tömma den. Huvuddelen är att den är helt transparent. Återstående i skopa sediment, rik på spårämnen, mata växterna, och åtgärden bör observeras.

När lösningen är klar, används den för att tvätta huvudet och kroppen som schampo eller flytande tvål (50-100 ml), för tvätt (200-500 ml per tvättställ, beroende på nedsmutsning krävs 6-8 timmars blötläggning).

Jag tvättar mitt huvud med lut: I en halv liter askaska fyller jag en halv burk, brygger med kokande vatten, blandar väl och låt det stå en timme eller två. Lye är redo. Jag dränerar det här tinkturlåret och lägger det på mitt huvud utan att väta mitt våta hår. Men för att tvätta mitt hår använder jag inte bara vatten och avkok. Nettle mjukar håret bra och de är inte så förvirrade. Och ett avkok av björkblad stärker håret. Håret tvättas väl, huden klipper inte vid tvätt och kliar inte efter.

Min mormor i byn använder sprit hela tiden, bara hon lagar mat. Jag försökte tvätta mitt hår, jag tvättade mig bra.

Min mormor berättade för mig, de samlade ogräs, drunknade kaminen, askan av dem stod i potten och det visade sig vara lut. Och det här låret tvättades, tvättades, och du kunde inte tänka på att tvätta huvudet. "

Mamma berättade för mig hur de, under kriget, långt i Transkaukasien, bodde de utan tvål. Kaminen där uppvärmdes mestadels med torrt gräs. Håret tvättas med ask från kaminen. Hon hade inga problem med håret, hon hade mycket bra hår.

I samband med lutet för mig själv insåg jag att jag inte behövde hälla för mycket av det på mitt huvud, så att mitt hår skulle tvättas och inte stå.

14. Bryggerjäst.

På något sätt, sortera ut ett förstahjälpskit hemma, hittade jag utgående torr bryggerjäst, spädde dem med vatten, de stod för en dag, steg lite och jag satte dem i min hårbotten som en mask. Sedan tvättade jag dem med vatten, jag tvättade inte huvudet med någon schampo. Hårtvätt av stort! Blivit ren och mjuk, glänsande!

Rå jästhäll kefir och värme i ett vattenbad. Resultatet är en gelliknande blandning som kan appliceras på håret och får suga i en timme, skölj sedan av. Håret tvättas ordentligt.

15. Valfritt

Grovmalt senapspulver med hennapulver, tvättar jag mitt hår och sköljer det med en lösning av äppelcidervinäger och vatten.

Du kan försöka göra utan schampon. Blanda torra senap med vatten (3-4 matskedar per 1-1,5 st av kallt vatten), tillsätt ett par matskedar Extra Virgin olivolja, en sked linolja, slå äggula - och allt detta på huvudet. Låt senapet fungera - skölj noggrant. Var noga med att använda örtsköljning - kamille eller nässla, beroende på hårfärgen. Det är tillrådligt att späda senap med samma sköljmedel (och inte med vatten). Andra tvättmedel i detta fall behövs inte. Inuti är det önskvärt att ta vete grodd varje morgon (2-3 matskedar) och samma linfröolja - ett par Art. skedar. Alla kemiska schampon och balsam skickas till avfallshanteringen.

Lös upp senapspulver med kallt vatten i förhållandet 1:10, tillsätt äggula och en matsked honung, häll i en tesked linfröolja. Applicera som en mask, skölj med vatten utan att använda schampo. Detta är en behandling och shampooing. Senap stimulerar hårväxten och säkerställer deras renhet, honung, äggula och olja närma och fuktar hår.

Syntetiska vitaminer bör inte användas, tillsätt naturliga oljor. Det är bra för dig att använda linfrö + äggula. Du kan lägga till älskling, har också en mycket fördelaktig effekt på håret, och på någon. Och försök senap bryta växtbaserade infusioner, använd alltid infusioner. Om tiden tillåter, gör hårmaskar av färglös henna + äggula + honung. Att tvätta en sådan mask kan vara en svag senapslösning utan tillsatser.

Honung är helt tvättad. En men. Försök att tvätta håret i stående vatten. Lägg ett bassäng högre (till exempel på en bänk) - och prata hårets huvud väl i vattnet. Skölj sedan med ogräs.

Det är nödvändigt att behålla tills du upplever en liten stickning, och inte ta det till ett eldigt tillstånd :). Och då blir det ingen fördel.

Hur ofta? - som vanligt schampo. dvs senap du använder i stället för schampo hela tiden. Det enda - glöm inte att lägga till blandningen av olja, äggula (du kan också andra bra ingredienser), men torka inte håret. Förresten, om saker går, så snart senap kommer att vara din favorit schampo.

Blandningen appliceras på torrt hår, inte nödvändigtvis alls, det är tillräckligt att applicera blandningen vid rötterna, eftersom Tipsen från alla är redan tillräckligt dehydrerade eller helt enkelt torra: de behöver bara skölja. "

Ta 2 äggulor, 2 msk. l med toppen av senapspulver, grönt te läggs till och blandas. Sedan gradvis häll havremjöl eller rågmjöl och blanda till konsistensen av gräddfil. För långt hår (under axlarna) krävs ungefär 400 ml av blandningen. Håret är väl fuktat med vatten. Applicera denna blandning ("schampo") på håret, massage och skölj. Skölj med en sur lösning med tillsats av kefir, citronsaft eller äppelcidervinäger. Cirka 1 msk. l till 2-3 liter vatten. Inga andra kosmetiska schampon används.

Om inga oljemaskor appliceras innan du shampooar huvudet, kan du tvätta det en gång. Om du lägger basoljan kan du använda "shampoo" två gånger. Istället för två äggulor kan du ta 3. Om håret är torrt kan du ta 1 msk. senapspulver, och i stället för te - nonfat kefir. I stället för grönt te kan du lägga till rött vin, kefir, andra mejeriprodukter, till exempel vassla, öl, whisky. Det är viktigt att komma ihåg att det är mjöl som måste tillsättas till blandningen och inte malda havregryn. De tvättas inte utan hjälp av vanliga schampo. Shampoo kan användas på alla hårtyper. "

Hemlagad hårschampo: 150 gr. vatten, 1 msk. sked av läsk, 2 msk. skedar av vodka + 1 ägg. Skölj med surt vatten.

Jag gör kvash - I en 3-liters burka i ett kvarter häller jag gröt - bovete, ris, havreflingor, ett par 1% kefir-glasögon och fyll det med vatten från en kran. Efter ett par dagar i en halv kopp kvashi slog jag vaktelägget med skalet ihop. På skalet, användbart som en mamma. Jag rör det upp. Flagella fällning. Resten kan tvätta håret. Lägg till frön, vete, råg och havre till gröt. Att växa upp i kvasha, de kommer att ge energi av spiring, det vill säga av ungdomar.

Jag har bara tvättat huvudet i två år med vatten. Det är okej. Den första veckan var svag tillbakadragande - håret fettigt, förlåt, var, och sedan blev allt återställt och huvudet ser normalt ut. På morgonen fastnade jag mitt huvud under kranen, sköljde och framåt. Mycket bekvämt och ekonomiskt.

Jag hörde att en kvinna berättade för mig hur hon satt hemma för att förbereda provet och tvättade huvudet med vatten bara, märkte att efter ett tag började håret rengöra sig. Sedan dess har hon inte tvättat några schampon och utmärkt hälsosamt hår i 30 år. Och här skrev en flicka Annie, att hennes bror inte tvättade håret och städade sig själv. Jag tror också att du bara måste uthärda det och ditt hår kommer att återställas, men för nu kan du naturligtvis också hjälpa till med örter.

Och nu - receptet på min favorit shampoo. Eftersom skönhet måste vara naturlig i oss, och sättet att uppnå det blir naturligt. Så: 1 äggulla + 1 tesked senapspulver + 1 tesked peppartinktur (häll över en påse med peppar 200 g vodka, lämna i 5 dagar), blanda, smutsa i håret, skölj, skölj med äppelcidervinäger (!) Eller citronsaft. Hår efter detta magnifika och är perfekt!

Jag är mycket nöjd med användningen av naturliga produkter för att tvätta håret. Jag kommer inte ihåg när jag tvättade dem med schampo. Jag baserar på äggulan, eller en halv kopp kefir, eller ångad rågbröd, tillsätt 1 tesked torr senap och varm peppartinktur, tvätta av med äppelägerlösning (1 msk per 2 liter vatten + 5 droppar grapefrukt eller citronolja). Håret är verkligen bra. Men, tyvärr, skina inte. För att skina, säger de, de måste torkas, spridas med honung, skölj torrt. Men för att göra det är det vanligtvis lat.

Jag har det bästa rågbrödet (jag melirovannaya, tvättar utan schampo endast 2 månader), och äggulan blandas med färglös henna. Och jag sköljer mamma och rem och nässla. Håret växer bra efter det här!

Redan ca 2 månader. Jag använder inte schampo. Jag försökte ägg, senap, och nu stannade jag på vit och grön lera, liksom Henna Neutral, mycket coolt tvättat. Och naturligtvis använder jag växtbaserade extrakt, men valet är för litet, men jag har hittat nässla och ekbark, jag använder också grönt och svart te.

I allmänhet, som de säger, finns det så många olika "alternativa" sätt att tvätta håret - blött bröd, yoghurt, kefir, vassle, nässleavkänning, skum, björksoppa, jämn potatisstärkelse.

Jag har testat sättet att tvätta huvudet: rågmjöl, rågbröd, enkel tvål, lera, senapspulver.

Mitt huvud är svartbröd, äggula, lera, senap.

För att tvätta håret: Infusioner av olika örter (kamomill, nässla, timjan, sträng, ekbark), surmjölk, senapspulver och mer.

Mormor tvättar aldrig håret med schampo eller tvål. Använder ägg, honung och katyk (jäst, mjölkprodukt, samma yoghurt, endast utan kemikalier), men endast hemlagad lantmat. För shampooing är det bättre att använda sur eller fermenterad katyk. Det gnids i hårbotten och håret och tvättas av med varmt vatten på 20-30 minuter. Hår som om att återuppliva, lindra irritation, mjäll försvinner.

Jag slutade på senap och äggula, sedan växelvis, sedan tillsammans. Jag måste säga att håret i några månader med senap och äggula har blivit mycket bättre än tidigare.

Torrt hår tvättar med stärkelse: vi tvättar vanligtvis våra huvuden med vatten. Men det finns en torr väg. Det är idealiskt för tillfället när du har bråttom, och ditt hår behöver röjas upp. Stänk håret med potatisstärkelse. Efter 5 minuter torka av med en handduk och kam.

Du kan applicera talk på torrt hår, kamma och skölj med vatten - så snabbt.

Jag vet att du till exempel kan koka rosmarin och tvätta håret med buljong. Jag hörde också att du kan tvätta huvudet med kefir.

I tre månader nu har mitt huvud exklusivt kefir med ägg och senapspulver. På ett glas kefir (men bättre än surmjölk, helst hemlagad och inte i butik), ett ägg och en tesked senapspulver. Denna del är tillräckligt för två gånger. Ett villkor: att tvätta huvudet med denna fråga två gånger och att gnugga mycket bra, annars kommer det inte att tvättas ut. Mitt hår tycker verkligen om denna blandning, och om du fortfarande tvättar den med kamomill eller burdock med luft, så blir det bra i allmänhet. Men det här är allt för att läka och stärka håret.

Ingen rekommenderar kefir att tvätta håret, kefir är bara gnidade i hårrötterna i 30 minuter. före tvätt. Det är bättre att inte tvätta äggulan efteråt, för relativt fet kefir de kommer inte att tvätta. Men om du gör ett "schampo" med vatten, majsmjöl och senapspulver, kommer det att tvättas. Senapspulver, säger de, även oljemask med hårtvätt. Men du måste vara försiktig med det, eftersom det med täta användningsområden kan torka ut hårbotten.

Kazakhs tror att det inte är nödvändigt att använda schampo varje dag. Med den tvättar de bara sitt hår en gång var 2-3 dagar, och i andra fall sköljer de dem rent med surgjort varmt vatten.

Kan tvättas med tomater. Naturligtvis, för att tvätta ditt hår måste du göra juice, och jag tillade 1 ägg till denna saft.

I en läkarhögskola sade en lärare vid en föreläsning att om du kan äta schampo eller gel utan att skada kroppen, kan du tvätta dem.

Tvättmedel det är vettigt att växla: Var och en har sina egna läkemedel som inte finns i andra.

Det visade sig att huvudet ska tvättas med vatten, vars temperatur är 36,7 ° C - det vill säga lika med normal kroppstemperatur.

För shampooing är det bättre att använda kokt vatten, tillsätt lite natron eller ammoniak. Mjukt vatten avfettar håret, irriterar inte hårbotten.

Någon sa att du måste skölja håret med vatten och ättika. Ja, håret kommer att vara jämnt och väl kammat. För mig är det mycket viktigt, för det har alltid varit ett problem med det. Men visste du att ättika förstör kroppens vävnader och ben? Här är från artritiska folkmedicin, som bör tillsätt ättika. Smärtan passerar, men benen blir mjuka, bräckliga. Och det här är inte ett skämt. Innan du sköljer ditt hår med vatten och ättika, tänk på hur detta kan sluta.Nästa Artikel
Långa livkrullar, eller ett pedagogiskt program om ämnet "koniskt curling hair" (36 bilder)