Hur man gör en hemlagad spray för torrt hår? recept


Hår ger många kvinnor mycket problem. De behöver ständigt vara omhändertagna, och ibland, trots alla dessa framsteg, behåller de fortfarande inte många. Men ändå måste obehagliga problem som händer med håret åtgärdas. I butikerna idag finns det tillräckligt med olika hårvårdsprodukter och många använder dem. Men några av dessa verktyg kan helt skapas hemma. Här kommer vi att lära oss att förbereda ett av sorterna av det här verktyget, nämligen hemspray, konstruerat för torrt hår.

Vi gör hårspray hemma

En sådan spray är mycket bra för att räta ut torra, jämnt uppdelade ändar av ditt hår, och dessutom kommer det att ge dem en långglömd glans, vilket också kommer att öka deras attraktivitet. Här är några alternativ för denna hemspray. Alla är ganska enkla, men de gör sitt arbete bra, så du kan säkert förbereda och sätta dem i bruk.

Hemspray Alternativ 1

Detta hemsprayalternativ hjälper till att stärka ditt hår. Vi kommer att göra det på grundval av ett avkok för oss alla bekanta apotekskamomill. Denna buljong måste förbereda 250 ml. Förutom själva buljongen kommer vår spray även att omfatta linolja (ca 20 droppar) och för att ge den en bra lukt, kan du lägga till 5 droppar av någon (till din smak) eterisk olja. Det är väldigt lätt att använda. Det kommer att behöva sprutas direkt på torrt hår. Det är ganska möjligt att göra det varje dag och till och med 2 eller 3 gånger per dag. Snart börjar ditt torra hår sakta komma till liv och han kommer att få sin tidigare skönhet och glans som de har förlorat.

Alternativ nummer 2

Om ditt hår redan har blivit mycket torrt, är det bättre att använda det här alternativet. Här kommer vi att ta mineralvatten som bas (endast 15 ml). Förutom mineralvatten behöver du citronsaft (kläm 2 msk) och, återigen, eterisk olja efter eget gottfinnande (droppar 10). Allt detta är bara väl blandat och kan användas. Om du bestämmer dig för att hålla denna spray, är det bättre att du inte gör det i mer än en vecka. Återigen kan du använda den 2 gånger om dagen. Den här mineralvattenbaserade sprayen kommer att fukta ditt hår väl och du kommer att se att de blir tystare men ändå mer lätta.

Alternativ nummer 3

Det kommer att underlätta ditt kamma håret och förutom det kommer att lägga silkiness åt det. Du kan förbereda det från olika extrakt. Till exempel, från nässla, förutom det, extrakt och andra användbara örter är ganska lämpliga, samma mynt, kamille, sträng eller grönt te. Välj vad du gillar mer. Och några av dessa extrakt, helt enkelt, förstärkt av din favorit eterisk olja (ganska lite - 2 ml). Så du gör bara en tinktur av extrakt (ca 100 ml) och dropp olja där. Denna spray bör användas först efter att ha tvättat håret. Dessutom ska du skaka den före den när du applicerar den.

Alternativ nummer 4

Det sista alternativet för idag är beredd igen på grundval av mineralvatten (häller ett glas), plus en citron (en helhet) läggs till den och en hel del alkohol (bokstavligen droppar 2). Till att börja med måste citronen skäras i små prickar och sätta alla dessa dochki i pannan. Där fyller vi dem redan med vatten (glas) och låt det smasha tills volymen av detta citronvatten minskar med ungefär hälften. Därefter måste nästan färdig spery dräneras och droppas med alkohol. När ditt hår du kommer att stila, glöm inte att spruta generöst på denna citronspray på dem.

Men i den här videon får du veta om en annan version av en sådan hemlagad spraybalsam. Vi tittar.

Fuktgivande spray för torrt hår - den bästa butiken och folkmekanismer

Briljanta, tjocka lockar, förtrollande glans - en ouppnåelig dröm för många. Frekvent färgning, användning av pleyok, strykjärn, övertryck förstör stamstrukturen. Håret förlorar gradvis sin livgivande fukt, blir matt, porös. För att återställa hydrobalansen, skydd mot negativa faktorer, mekaniska effekter, bör du vara uppmärksam på fuktgivande sprayer för hår. Dessa mångsidiga verktyg kan förhindra sammanfogning, tvärsnitt, återuppliva strängar.

Har torrt hår

Det är lätt att bestämma tillståndet av utseende - försummade, utskjutande ledningar, som enkelt sammandras i knölarna. Spetsdelen kräver regelbunden korrigering från frisören, det är svårt att odla önskad längd. Men en hårklippning löser inte huvuduppgifterna - komplex vård krävs.

Torra hårproblem:

 • brittleness, tvärsnitt längs hela längden;
 • tråkig färg, brist på glans;
 • elektrifiering;
 • svårt att kamma, rör dig inte
 • förlust, förstörelse av strumpor.

Ofta åtföljd av ökad känslighet i hårbotten, bildandet av mjäll. Bristen på fukt, mineraler, vitaminer saktar också hårväxten. Uppgiften med en bra fuktgivande spray är inte bara att ge en yttre glans, men också för att återställa spröda strumpor, fyllning av den porösa strukturen.

Kosmetiska egenskaper:

 • hydratisering, näring över hela längden;
 • ger jämnhet, glans
 • lättare kammar;
 • skydd mot negativa faktorer - ultraviolett strålning, torr luft, låga temperaturer, exponering för hårtork, strykning, aggressiva kemiska element.

Skötselprodukter rekommenderas för användning med alla typer av hår. Ofta blir fettet vid rötterna på strängen längs hela längden torr efter färgning, blekning, kemiska perms, förlängningar.

Varning! Fuktgivande spray bör inte störa syreandningen, vilket ger en tät beläggning.

Mangel på volym, oljig glans betyder övervägande av silikoner. En kvalitetsprodukt reanimates successivt strängarna längs hela längden, krullarna ser tjocka ut och spetsarna är välskötta, som efter ett besök på stylisten.

Beroende på destinationen kan du välja flera verktyg för att lösa grundläggande estetiska problem.

Spraytyper:

 • För att återställa delade ändar. Den har en tung struktur, innehåller oljor, vitaminer och silikon. Verktyget hjälper till att lödda skalorna och varna tvärsnittet. Används exklusivt på skivor.
 • Firande och återupplivande. Innehåller växtextrakt, vitaminer, hjälper till att hålla fuktnivåer, samtidigt som du behåller en naturlig, strålande look.
 • Med antistatisk effekt. Neutraliserar elektrifiering, rekommenderas för användning under vintermånaderna, samt vid uppehåll i torra rum. Gör krullarna smidiga, lydiga.
 • Thermofilter. Den appliceras när du använder hårtork, stryker. Täcker varje fat med en skyddande film som bevarar integriteten hos keratinstrukturen.
 • Moisturizing. Används när som helst på året för torra, skadade trådar. Luftfuktaren bör inte innehålla tungoljor, alkohol, silikon, ger mjukhet, silkighet längs hela längden.
 • Näringsrik. Kompositionen är berikad med ett komplex av vitaminer, mineraler, organiska syror. Används för djup restaurering av stamstrukturen.

Beroende på applikationens egenskaper isoleras produkterna för daglig vård och snabb åtgärd - för fuktning 2-3 gånger i veckan.

butik

 • Regenerator för torrt och tunt hår "Bovete och hallon" Green Mama - en riktig lösning för skadade trådar. En naturlig botemedel ger dig en hälsosam glans som gör att du kan glömma uttorkning, brittleness. Kompositionen berikas med extrakt av bovete, hallon, tåg, mynta, ett komplex av vitaminer, mikroelement. Alo och glycerin skyddar stamstrukturen från exponering för höga temperaturer. Efter styling kommer ditt hår glädja med glans och silke. Du kan köpa en flaska Green Mom 250 ml för 214 rubel.
 • Tvåfas fuktighetsgivande spray för alla typer av hår Estel Professional kommer snabbt att återuppliva torrt hår. Verktyget är konstruerat för regelbunden användning för gradvis restaurering av strängarnas naturliga skönhet. Komplexet av vitaminer tillsammans med siloxaner ger låsens elasticitet, fasthet, lödningsstratifierade ställen. De aktiva ingredienserna i formeln gör inte strängarna tunga, ökar glansen och eliminerar brittleness. Köp spray (200 ml) för 320 rubel.
 • Odelbar spruta för att stärka skört och svagt hår L'Oreal ger professionell vård hemma. Lätt konsistens betyder kuvert i varje bagage, vilket ger mjukhet, elasticitet. Formeln är berikad med vitamin B6 och biotin, vilket ger enastående strålning. Spray underlättar kamning, hjälper till att ta hand om tunna trådar efter färgning. Det har antistatisk effekt, det rekommenderas för vård av krullar som är benägna att förtrollas. Priset på 60 ml - 1185 rubel.
 • Hårspray "Levande vitaminer energi och hårglans" Natura Siberica - ett sätt att återfuka torra, skadade lockar. Formeln innehåller vitaminer och aminosyror, extrakt av medicinska växter av Siberia. Extrakt av citrongräs, kalendula, kola, rosa radiomolce, damastrosa bryr sig inte bara för lockar utan också för hårbotten. Raspberry och havtornsfröolja skyddar strukturen från effekterna av aggressiva miljöfaktorer. Arganolja ger lödning av exfolierade tips. Köp 125 ml av medel kan vara för 596 rubel.
 • Odelbar fuktgivande spray Wella Professionals - ger fuktmättnad, bibehåller balans hela dagen. Medel i organiska serier släpper upp splittrade ändar, ger enkel kamning. Sulfatfri formel gör inte krullarna tyngre, fyller strängarna med livlig glans. Som ett resultat av applicering kan håret lätt kammas, sprayen uppdaterar hårbotten och håret till mycket tips. Kostnaden för en kosmetisk produkt (150 ml) 870 rubel.

hushåll

Om så önskas kan du laga effektiva fuktgivande sprayer hemma.

Med antistatisk effekt

Perfekt näring, fuktar över hela längden, gör lockar mjuka, silkeslen. Rekommenderad spray för färgat, poröst hår, hjälper till att återställa strukturen, en hälsosam glöd.

komponenter:

 • 20 g linfrön;
 • 10 g kamille;
 • 2 droppar patchoulieter;
 • 3 droppar rosmarinester.

Lin och kamille häll ett glas vatten, koka i 10 minuter, ta bort från värme, insistera i ytterligare en timme. Torka sedan genom cheesecloth och tillsätt etrar. För att bearbeta rena våta strängar över hela längden, upprepa vårdproceduren 2 gånger i veckan.

För glans

Gör lockar lydiga, stärker, närmar sig vitaminer, mineraler. Återställer balansen av fukt, förhindrar utseende av sårbarhet, delar av strumpor.

komponenter:

 • 100 ml icke-karboniserad Borjomi;
 • 10 ml apelsinjuice;
 • 5 ml vetegroddolja;
 • 3-5 droppar bergamot eterisk olja.

Tillsätt fruktjuice, veteolja och bergamotester till mineralvattnet. Häll i en burk med sprutmunstycke. Spruta på våt eller torr lås på all längd.

För tips

Hemhjälpmedel hjälper till att skydda håret från exponering för höga temperaturer, kommer att säkerställa restaurering av strumporna. Som ett resultat blir krullarna mjuka, lydiga, lätta att kamma.

komponenter:

 • 30 ml vassla;
 • 20 ml aloejuice;
 • 10 ml mandelolja;
 • 6-7 droppar sandelträeter.

Kryp aloe juice med en press, kombinera med vassle, mandel och aromoljor. Före användning skaka grundligt, applicera på torra eller våta tips 15 minuter före läggning.

Varning! För att återställa nedskärningarna räcker det med att utföra proceduren varannan dag i en månad.

öl

Lindrar irritation och känslighet i hårbotten, stimulerar tillväxten av starka, friska krullningar. Mättat med B-vitaminer, mjuknar, gör strängar silkeaktig. Det rekommenderas att applicera på torrt, sprött hår, benäget för förlust.

komponenter:

 • 150 ml levande öl;
 • 5 ml tokoferol;
 • 1 g askorbinsyra;
 • 15 droppar orange eterisk olja.

I den berusande drycken tillsätt vitamin E (tokoferol), askorbinsyrapulver, eterisk olja. Häll i en färdig flaska, använd efter tvättning av hår. Med generöst bearbetade lockar med kosmetisk lösning är det enkelt att massera hårbotten och trådarna längs hela längden. Då kan du börja lägga. Förvara på en sval plats, undvik direkt solljus.

Vitaminic

Ger lätt kamning av tunna porösa trådar, ger mjukhet, elasticitet. Hemvård kommer att ge ett hälsosamt utseende, kommer att återvända till håret.

komponenter:

 • 10 g kamille;
 • 10 g nässla;
 • 10 g plantain;
 • Ampull av vitamin B5;
 • Ampull av vitamin b 12.

Torra örter häll ett glas varmt vatten, insistera på en timme. Stam, tillsätt flytande vitaminer till lösningen, blanda väl. Du kan bearbeta trådarna efter tvätt eller användning under dagen.

Hur man väljer

Bland det stora utbudet är det viktigt att välja en kosmetisk produkt av hög kvalitet. Fuktgivande sprayer hjälper till att snabbt återställa glans, underlätta läggningsprocessen, skydda mot aggressiva faktorer.

Vid val av en produkt bör följande faktorer beaktas:

 • Helst bör basen vara från destillerat vatten och extrakt av medicinalväxter - kamille, nässla, hallon, rosmarin, kardborre, björk.
 • Närvaron av vitaminerna A, E, B ger jämnhet och glans.
 • Keratin och silkeproteiner återställer strukturen.
 • Linjer av professionella verktyg konstruerade för sällsynt bruk.

Var uppmärksam! Naturlig och organisk kosmetika har en kumulativ effekt, som gradvis återställer locken.

Instruktioner för användning

För att uppnå önskad effekt måste du korrekt applicera en kosmetisk produkt.

Ansökningsförfarande:

 1. Tvätta håret, torka med en handduk.
 2. Om sprayen är bifasisk, skaka kraftigt före användning.
 3. Spraya hela längden, kam.
 4. Kan appliceras direkt på kammen, då näringsämnena tränger in i hårbotten.
 5. Börja lägga strängar.
 6. Under dagen för att bibehålla fuktnivån rekommenderas att du upprepar proceduren 2-3 gånger.

Alternativa medel

Lotioner och krämer kan också användas för att ta hand om torra strängar. De innehåller en högre koncentration av aktiva ämnen, berikade med oljor, ceramider, vegetabiliska proteiner. Används för maximalt skydd när du lägger med strykjärn och styler, återställ livslösa krökningar efter curling, färgning. Kosmetika hjälper till att uppnå önskad jämnhet, glansig glans.

 • Brelil fuktgivande hårkrem rekommenderas för tunna, trollfria strängar. Han fuktar omedelbart krullarna, på grund av innehållet av chitosan och vegetabiliska oljor, skyddar strukturen från skador.
 • Estels intensiva återvinning tvåfas lotion spray innehåller keratin, har en kondition och antistatisk effekt.
 • Schwarzkopf CC Hair Cream ger maximalt skydd mot negativa miljöfaktorer. Den lätta konsistensen limar inte strängarna, och panthenol och organiska oljor gör krullarna mjuka och lätta.

Fördelar och nackdelar

Fuktgivande sprayer ger dig möjlighet att uppnå perfekt utstrålning och silkighet.

fördelar:

 • Multifunktionella produkter hjälper till att klara av fukt, näring, strukturåterställning och skydd mot exponering för höga temperaturer.
 • innehåller extrakt av växter, oljor, vitaminer, aminosyror;
 • lönsamhet, användarvänlighet - du kan spraya på torra eller våta krullar;
 • lämplig för hårvård av olika längder;
 • oersättlig med frekvent färgning, curling, användning av stylingprodukter.

nackdelar:

 • kan inte klara av problem med mjäll, förlust, utplåning av färg;
 • ge en korttidseffekt till nästa tvätt;
 • det krävs regelbundet byte av sprayen, annars kan habitueringseffekten uppstå

Hårda, tråkiga lockar behöver extravård. Ger mättnad med fukt, vitaminer och mineraler, fuktgivande spray. Naturliga extrakt ger jämnhet, silkighet, underlättar läggningsprocessen. Lydigt, välskött hår glädjer med styrka och utstrålning.

Användbara videoklipp

Gör dig själv en fuktgivande spray för hår.

Receptet på en tvåfasig hårspray. Fuktar, återställer, skyddar, ger sken.

Hemmagjorda hårsprayer

Sprayflaskor, vars innehåll så lockar med ord som "glänsande", "silkeslen", "lydig" och med en halv minut lovar att förvandla hår från livlösa höstackar till ett strömmande vattenfall. Säkert ville du köpa den här, den här och den här sprutan, är det sant Men de lagras inte oändligt, och det är osannolikt att de används i tid, om du köper allt på en gång vad du vill ha. Och det finns inget utrymme kvar på hyllorna på grund av burkarna... Ja, och deras komposition är ofta so-so...

Hårsprayer var dock och förbli en av de mest praktiska och effektiva hårvårdsprodukterna. Först och främst på grund av den mest praktiska användningsformen. Vad ska man göra? Förneka dig inte glädjen av bara för att timing, plats, komposition. Självklart inte! Hemlagad hårspray - lätt att förbereda och mycket effektiv sak.

Hemspray är en helt naturlig lösning som inte skadar lockar.

Deras otvivelaktiga plus är att ingredienserna kan hittas i närmaste apotek, ett sådant verktyg kostar tio gånger billigare än butiken, du kommer att veta exakt vad som finns i flaskan, och du kan förbereda många sådana sprutor - att använda i stämningen och för att uppnå olika mål. Vi har samlat för dig de 5 bästa hemmagjorda hårsprayen!

Hemlagad spray för hårväxt

Passar alla typer av krullar. Med regelbunden användning accelererar tillväxten, håret blir glänsande, smidigt och starkt. Det märkbara stabila resultatet visas i en månad med regelbunden användning (efter varje tvätt).

ingredienser

 • 1 tsk. örter - nässla, kamomill, kardborre, kalamusrot, kalendula, johannesört och horsetail;
 • 1 kanelsticka
 • 2-3 stycken kardemumma;
 • bubbla tinktur av ginseng;
 • Vitamin PP kapslar.

beredning

Örter, kardemumma och brutna kanelpinnar, lägg i en kastrull, häll 300 ml kokande vatten, täck med lock och lämna tills vätskan har svalnat helt. Avlägsna avkok genom flera lager av gasbind eller tyg. Tillsätt ginseng, skaka väl, häll i en behållare där det är bekvämt att förvara vätskan och skicka den för förvaring i kylskåpet.

Kött av kamille, kalendula och johannesört hjälper till att fullständigt lösa hårproblem

Häll en liten mängd avkokning i en sprayflaska före användning. Lägg sedan till en flaska med vitamin PP på produkten och skaka. Applicera sprayen på hårbotten, dela håret i flera avskiljningar, och längs hela längden på locken. Massera noga med hår och hud.

Spray "Fuktgivande + Energi"

Kan användas för vilken hårtyp som helst. Det fuktar krullarna perfekt, ger dem en hälsosam glöd, ger energi och ger vitalitet. Det kommer att vara ett utmärkt alternativ för vård av hår, vilket har bleknat från missbruk av stylingprodukter och lider också av förändringar i fuktighet och temperaturförändringar under lågsäsong.

ingredienser

 • 300 ml mineralvatten (icke-kolsyrade);
 • 200 ml nypressad citronsaft (förspänning genom en sil eller gasbindning);
 • 10 droppar citrusolja eterisk olja.

beredning

Alla komponenter kombineras, blandas noggrant. Häll i sprayflaska. Spray kan användas på vått och torrt hår. För att göra produkten bättre är det möjligt att massera krökarna med dina palmer försiktigt efter sprutning, så att vätskan tränger djupare in i håren.

Citrus eteriska oljor ta hand om smidigheten och elasticiteten hos dina lockar

Vitvaruspray

Riktigt krafthår! Lämplig för alla typer av hår, men bäst av allt - försvagat, tråkigt, skört och trött hår som länge har glömt vad levande glans och elasticitet är. Grunderna för fonderna bör vara växtbaserade avkok. Den kan beredas från några örter (en eller flera). Om du tvivlar på exakt vad du ska använda, kan du avkoda med receptet på den första sprayen. Ett bra alternativ är att förbereda en växtbaserad brygga för att lösa vissa problem.

Välj ett mål - till exempel bli av med mjäll eller betona naturlig hårfärg. Då kommer sprayen att fungera på två fronter samtidigt: för att ge hår med vitaminer och energi, och samtidigt lösa det problem som växtbaserade samling är tillägnad. För dem som inte vill röra med ångande örter finns det en lättare version av receptet - på mineralvatten.

ingredienser

 • 50 ml växtbaserade avkok (eller mineralvatten);
 • vitaminer i ampuller - Bl, 5, 6, 12;
 • 1 ampull flytande aloe.

beredning

Kombinera alla ingredienser, skaka väl, häll i en sprayflaska. Spray ska appliceras på nyvasket hår. Verktyget kan appliceras både på håret på hela längden och på huden. Du bör också komplettera användningen av den sprayflatta massage.

Ampuller med vitaminer hjälper dig att göra en verklig helande spray.

Firming hemlagad hårspray

Denna komposition fyller bokstavligen håren med styrka från insidan - gör dem starkare, eliminerar brittleness, förbättrar glans och färg. I hjärtat av betyder kamillebuljong. För att laga mat, 2 msk. torra blommor ska hällas 500 ml kokande vatten, täcka med lock och lämna tills vätskan har svalnat. Därefter spännas grundligt genom en sik eller flera lager av gasbindning.

ingredienser

 • 250 ml kamomillfärgad avkokning;
 • 20 droppar linfrö;
 • 5 droppar av någon essentiell olja (tillval).

beredning

Alla ingredienser kombineras i en behållare, blanda noggrant. Häll i sprayflaska. Verktyget ska appliceras på helt torkat hår dagligen, en till två gånger. För att göra detta måste håret vara torrt och rent. Innehållet i flaskan före applicering ska skakas ordentligt. Om du förbereder ett verktyg för framtida bruk, förvara det uteslutande i kylskåpet och inte längre än 3-4 veckor.

Termisk spray

Lämplig för alla hårtyper som regelbundet utsätts för höga temperaturer. Termiskt skydd är ett måste för dem som älskar hårtorkar, curlingjärn och strykning. Utan detta hår kan inte bara se frisk ut och snyggas. Det är självklart inte värt att räkna med samma effekt som tillverkare av kemiska agenter lovar.

Gillar du styling? Då behöver du en termisk skyddande spray!

Sprayen kommer dock att skydda håret från värme. För att förbättra den, var uppmärksam på håret, curling eller strykning som du använder. Välj endast högkvalitativa produkter så att torkning eller styling kräver kort påverkan på håret. När du väljer ett platt järn föredrar du keramiska plattor. Om de värms ojämnt måste håret gå igenom igen och igen, vilket är mycket skadligt för dem.

ingredienser

 • 200 ml vatten;
 • 1 stor citron (squeeze juice).

beredning

Kombinera vatten och citronsaft i en kastrull och sätt på medium värme. Koka upp, minska värmen till låg och koka. Vätskan bör minska i volymen med ca 50%. Ta bort kastrullen från värmen och låt svalna. Häll i sprayflaska. Använd varje gång du lägger fortfarande vått rent hår.

Hur man gör en hårspray hemma

Användbara egenskaper hos hemlagade hårsprayer

Skryta frånvaron av problem med hårbotten kan inte många turiga kvinnor. Det mesta av det rättvisa könet står oftast inte för en av dem, men flera på en gång.

Håret ständigt utsätts för torkverkan av solens strålar, lider av olämplig diet, rökning, stress. På vintern behövs förångning av fukt för att driva krullarna, bidra till värmeanordningarna på sommaren - luftkonditionering. Skarp temperatur förändras när man lämnar ett varmt hus i kylen fryser dem för livet. I det här fallet är det värt att börja en komplex behandling med hårsprayer.

Hem aerosolkrullar har många fördelar. Det innehåller inte kemi, består av tillgängliga element, lindrar torrhet (fett), närmar och skyddar håret, det är lätt att förbereda och applicera.

Hemmagjorda hårsprayer är lika bra som deras effekter, och de har följande fördelar:

  Komposition. Den nästan fullständiga frånvaron av icke-naturliga ingredienser, konserveringsmedel. Tillräckligt innehåll i den flytande användbar näringsämnen.

Tillgänglighet. Alla komponenter är billiga, enkla att hitta i kylskåp, apotek, trädgård eller trädgård.

Aktivitet. Hög grad av effektivitet, snabbhetsgrad.

Lätt att tillverka. En mängd recept, utbytbarhet av element tillåter på kort tid att förbereda personlig komposition.

 • Mångsidighet. Möjligheten till ett integrerat tillvägagångssätt för att bli av med hårkänslor.

 • Om strängarna har flera problem på en gång kan du förbereda lämpliga produkter eller montera en multifunktionell förening. Vätskan öppnar hårflakan och underlättar lätt penetration av maten inuti den.

  Hemmagjorda sprayer syftar inte bara till att ge glans och skönhet att krulla, de kan eliminera de vanligaste sjukdomarna i huvudets hud och hår. Herbal decoctions, naturliga oljor, juice, vitaminberedningar, mineraltillskott i sammansättningen av hemmetoder kommer att skapa ett mirakel och återvända förlorat hår till håret.

  Användbara egenskaper hos hemsprayer hjälper till att lösa följande uppgifter i kampen för hälsa och glans hos lockar:

   Eliminering av torrhet, bräcklighet, del av ändarna;

  Behandling av seborré, alopeci;

  Bli av med mjäll

  Fördröjning och fullständig upphävande av förlust, förstärkning av rötterna;

  Ge sken, glans, pomp;

  Aktivering av hårväxt

  Normalisering av hårbotten och hårfettighet;

  Fuktgivande, närande, mjukgörande;

  Toning effekt på hårbotten;

  Underlätta kamning, styling;

  Skydd mot miljöpåverkan, säsongsväder, termiska effekter;

  Håller ditt hår snyggt under dagen;

 • Ge friskhet, ömtålig doft, neutralisering av oönskade lukt efter kemisk perming, målning.

 • Kontraindikationer för användning av hemsprayer

  För nytta var uppenbart och de negativa effekterna av kontraindikationer saknade, är det nödvändigt att noggrant välja ingredienserna vid tillverkningen av sprayen. Dygden hos en hemspray är att den är beredd individuellt. Med denna personliga inställning kan du ta hänsyn till alla funktioner hos användaren, hans preferenser, allergener och intolerans mot vissa ämnen.

  Det är nödvändigt att göra en preliminär kontroll av hårbottens reaktion på alla komponenter i sprayen. Du kan ha kontraindikationer till några av dem:

   Nikotinsyra. Om du aldrig använt detta läkemedel, var noga med att lägga några droppar på den känsliga huden i armbågen, vänta ett par timmar. Om reaktionen saknas, är syran inte kontraindicerad för dig. Annars, använd peppartinktur.

  Medicinska örter. Individuell intolerans mot vissa växter kan orsaka allergisk reaktion. Det är nödvändigt att i förväg ta reda på vilka örter som inte passar dig, för att inte skada dig själv istället för nytta. Skölj en liten del av huden med buljong, följ reaktionen. Om kroppen reagerar negativt, är den här växten din allergen. Testa varje växt separat vid användning av växtbaserade samling.

  Eteriska oljor. Det är ett misstag att anta att allt naturligt är ofarligt. Aromaterapi är kontraindicerat, till exempel för gravida kvinnor. Vissa oljor kan leda till abort eller dåligt påverka fostrets hälsa. Du bör vara försiktig med eteriska oljor för personer med olika sjukdomar i hjärtat, njure, endokrina, nervsystemet. Utför en olfaktorisk kontroll: Applicera olja på huden på din hand eller papper, andas över det. Betygsätt ditt tillstånd om 5-10 minuter. Du bör gilla lukten, slemhinnor, luftvägarna ska inte vara. Det är bättre att skydda dig själv och rådgöra med din läkare.

 • Dermatos på huvudet. Om huden är skadad, det finns inflammation, öppna sår från att skrapa, då är det bättre att överlämna behandling av hudsjukdomar till trichologen.

 • Kompositionen och komponenterna i hemlagad hårspray

  Det primära syftet med spray-fuktgivande, ger komplex terapi till huden och hårbotten, som behöver stöd. Den flytande basen kombineras enkelt med många helande tillskott.

  Enligt dess dominerande effekter kan hushållsprayer uppdelas i två stora grupper - medicinska och dekorativa. Om medicinska behandlingar huvudsakligen syftar till att bekämpa sjukdomen i håret och hårbotten, läka folliklarna och stärka rötterna, förbättrar de dekorativa de strängarna visuellt. Vissa föreningar är universella, utföra välbefinnande och parallella omsorgsfunktioner.

  För systematisk vård av krullar kan du ständigt förbereda ett recept du gillar eller byta flera olika kompositioner, vilket ger maximal effekt. Ovanstående ingredienser ingår i sprayen, det är lätt att hitta på apotek eller hemma.

  Hemmagjorda hårsprayer framställs i form av en flytande lösning, som kan innehålla läkningskomponenter, oftast följande:

   Vitaminer A och E. De stabiliserar och reglerar metaboliska processer i huvudets hud, stärker och ger näring av rötterna på hår.

  Vitamin B5, glycin. De skyddar håret med termisk styling, torkning, återställer sitt friska utseende efter exponering mot solen eller i kylan, har antiinflammatoriska och fuktgivande egenskaper.

  Vitamin PP. Detta är ett viktigt element i sammansättningen av en högeffektiv hårspray. Det främjar bättre penetration i huden av alla andra mikronäringsämnen.

  Keratin. På grund av detta ämne har håret sken och elasticitet. Det ger livlighet och elasticitet till krullar, eliminerar bräcklighet, hårborttagning, återställer sin struktur.

  Vegetabiliska oljor. Olja (persika, linfrö, mandel, burdock, castor och andra) är först och främst en bra mjukgörande och fuktgivande komponent som har en fördelaktig effekt på hårfolliklar och hud. Många oljor är utmärkta stimulatorer för hårväxt, ger dem styrka och glans. Basen gör dem lite tyngre, lägg bara en matsked till aerosolen.

  Växtbaserade extrakt. Broths, infusioner, skinkor av alla medicinska örter (nässla, kamille, humle, sträng, kalendula, mynta, jonkruka, aloe) har en komplex effekt: de aktiverar hårväxt, stärker rötterna, väcker folliklarna, släpper ut vågorna, förlänger livet. För att erhålla en koncentrerad lösning tillverkas den med en liten mängd vatten, indunstas till 2-3 gånger för att minska volymen, kylas och filtreras.

  Eteriska oljor. Förutom att smaka håret, orsakar oljor (ylang-ylang, timjan, rosmarin, tall, salvia, kokosnöt, lavendel) hårväxt, återuppta normal näring av rötterna och huden. Använd några oljiga koncentratsprayer.

  Magnesium, koppar, zink. Stimulera tillväxten av strängar, återställ livscykeln, stärka den inre håraxeln, normalisera arbetet med talgkörtlarna.

  Nikotinsyra. Non-hormonal apotek läkemedel. Aktiverar hårväxt. Lägg till syra, bryta injektionsflaskan strax innan aerosolen appliceras, och ämnet förstörs i luften.

  Alkoholtinkturer. Tinkturer (ginseng, peppar, calendula) ökar blodflödet till ytan av hårbotten, ökar blodcirkulationen, injicerar lökar i den aktiva tillväxtfasen, fungerar som konserveringsmedel.

  Senap. Hjälper till att hantera fet hud, fettsträngar. Senap skölja med senap senast en halvtimme.

 • Citronsaft. Utmärkt verktyg som gör lockar frodigt, strålande, hälsosamt, lättsamt, starkt. Ingår i många recept. Dess ljuseffekt kommer att vädja till blondiner.

 • Inte alla aerosolvätskor är universella, många av dem har en riktningseffekt. Därför är det nödvändigt att först analysera hårets tillstånd, identifiera sina huvudproblem och att ta vederbörlig hänsyn till valet av den optimala kompositionen.

  För att förbereda en vätska med en helande effekt måste du i förväg beställa följande föremål:

   Vätska. Basen för hem aerosol kan vara micellär, termisk, destillerad, mineral utan gas eller vanligt kokt vatten. En bra bas är icke-koncentrerade avkroppar av medicinska örter.

  Kapacitet. Lämplig inköpsspray spray liten volym. Storleken är speciellt viktig om produkten används under dagen och ligger i en handväska. Tung flaska svår att hålla i handen. Optimalt - 200-250 ml.

  Bowl. Skålen för att ansluta komponenterna bör inte vara metallisk, helst porslin, glas.

  Hink. En lämplig kastrull eller skänk för att göra avkokningar.

 • Ingredienser. Valda i enlighet med valda recept.

 • Använd de recept som ges här med en detaljerad beskrivning av ingredienserna, matlagningsalgoritmen och syftet med att använda hemsprayen för att få önskat resultat.

  Hemlagad hårsprayrecept

  Naturläkemedel kan fungera underverk. Korrekt utvalda recept för "folk" -medicin för krullar är inte sämre i prestanda än varumärken. Den systematiska vården, grundligheten i förberedelserna - nyckeln till framgång i kampen för hårets skönhet och felfrihet.

  Hur man gör en hemlagad hårspray med salt

  Verktyget hjälper dig att hålla håret, fixa styling, göra krullningar vågigt, ge dem en trevlig arom. För att undvika torrhet gör hårda, fuktgivande masker varje vecka eller oftare.

  Du behöver: varmt, rent vatten - 180 ml, havsalt - 30 g, hårgelé - 30 g, kokosnötolja - 15 ml.

   I uppvärmt vatten utspädd havsalt.

  Häll gel och olja i vätskan.

 • Häll i en sprayflaska. Hållbarhet - en och en halv vecka.

 • Applicering: Spraya vätskan på remmarna strax före läggning.

  Hembakat torrt hårspray med linfrö

  Hjälper torrt, sprött hår, eliminerar mjäll, näring, mättade med spårämnen, ger friskhet.

  Du behöver: avkok av linfrö - 100 ml, citronsaft - 1 msk. l., lavendelolja (ylang-ylang) - 4 droppar.

   Linfrö (1 msk. L.) Häll 100 ml kokande vatten, lämna i en timme.

  Torka av den kylda vätskan, blanda med de övriga komponenterna.

 • Häll i en flaska, lägg i kylan.

 • Skaka flaskan före användning, skölj kompositionen på håret och huden två gånger om dagen.

  Hemmagjord hårspray med vitaminer

  För näring, stärka tillväxten, stärka håret.

  Du behöver: ett avkok av örter eller mineralvatten - 50 ml, vitaminer i grupp B (B1, B2, B5, B12) - 1 ampull (inte alla är möjliga), aloeberedning - 1 ampull;

   Sammansatt samling av örter lämplig för hårtyp (1 ssk. L.), Häll kokande vatten (250 ml), koka.

  Kyld avkokstamma, blanda med innehållet i ampullerna.

 • Häll vätskan i sprutan. För att förbättra lukten, tillsätt vanilj eller blomvatten.

 • Applicering: Efter varje hårtvätt, arbeta strängarna från rot till spets.

  Hemsprayhår med olivolja och kardborre

  Sammansättningen kommer att stärka svaga, spröda hår.

  Du behöver: äggulor - 2 st., Olivolja och klyfta - 60 ml vardera, lite vatten.

   Kombinera äggulor med oljor.

  Späd med kokt vatten till en flytande konsistens.

 • Häll i sprutbehållare. Förvaras i kylskåp i upp till 5 dagar.

 • Applicering: Applicera sprayen på locken, vattna vattnen i 30 minuter. före vattenbehandlingar. Skölj med varmt vatten så att äggulorna inte stollar, tvätta strängarna med schampo.

  Hemlagad spray för hårväxt med nikotinsyra

  Verktyget aktiverar hårväxten.

  Du behöver: nikotinsyra - 1 ampull, eterisk olja (ylang-ylang, rosmarin, salvia eller annat) - 3 ml mineralvatten (avkok av örter) - 60 ml.

   Blanda i en kopp mineralvatten med eterisk olja.

  Lägg till blandningen innehållet i en enda ampull med "nikotin".

 • Häll vätskan i injektionsflaskan. Förvaras i kylskåp i upp till sju dagar.

 • Applicering: Spraya kompositionen på det tvättade håret innan det läggs.

  Hur man gör en hårspray hemma med citron

  Spray skyddar hår som ofta drabbas av termokoppling (järn, hårtork, krusningsjärn och andra) och negativ påverkan av den yttre miljön.

  Du behöver: renat vatten - 200 ml, stor citron - 1 st.

   Kram saften från citronen och späd med vatten. Du kan lägga till hakade citronrester.

  Sätt vätskan i grytan på en liten eld. Koka tills volymen är halverad.

 • Kyl, filtrera, häll i en flaska med en spray. Förvara i kylan i 7 dagar.

 • Applicering: Spraya jämnt på rena, fuktiga lockar. Lägg det i ditt hår med vilken hårdvara som helst. Inte för frekvent användning - tänder håret, 1-2 gånger i veckan räcker.

  Spraya med örter hemma för att kamma hår

  Spray kommer att göra kammade trassiga strängar bekvämare, ge dem en ny, delikat smak. Med systematisk användning av förstärkta rötter aktiveras hårväxten.

  Du behöver: Plocka örter (mint, nässla, kamille, sträng, grönt te) - 1 tsk. Varje, vatten - 200 ml, eterolja av treen (torra trådar - apelsin, fett - citron) - 5 droppar.

   Samling av örter häll kokande vatten, koka i 5 minuter.

  Försvar 30-40 minuter, stam.

  Tillsätt olja, skaka väl.

 • Häll i sprutan, sätt den i kylskåpet. Hållbarhetstid - 5 dagar.

 • Applicering: skaka verktyget, applicera på tvättade krullar.

  Spray för hårväxt hemma med vodka

  Stimulerar hårväxten. Effekten blir mer märkbar och mer sannolikt med daglig användning av läkemedlet.

  Du behöver: renat vatten - 2 glasögon, bra vodka - 2 msk. l., citronsaft - 8 msk. l., eteriska oljor (ylang-ylang, rosmarin) - 2 droppar.

   Kombinera de flytande ingredienserna (vodka, vatten, citronsaft).

  Tillsätt eteriska oljor, skaka väl.

 • Sätt kompositionen i en sprayflaska, lägg den i kylskåpet för en dag.

 • Applicering: Spraya endast på rötterna, undvik spetsarna på strängen, för att inte överdriva dem.

  Spraya med eteriska oljor för torrt hår hemma

  Håret kommer att vara mättat med fukt och kommer att få en magnifik arom.

  Du behöver: vatten (vår, mineral, renad) - 100 ml, eterisk olja (grapefrukt, mint, ylang-ylang) - 5 droppar varje, olivolja - 1 msk. l., vitamin B5 - 5 ml.

   Anslut alla ingredienser i en skål.

  Lägg vätskan i kylskåpet i 2-3 timmar.

 • Häll i en flaska med en spray.

 • Applicering: Sprida krullarna efter det att den angivna tiden har gått. Om du tycker det är för tungt, minska mängden eteriska oljor.

  Senapspray för oljigt hår hemma

  Spray strider mot fet hår, normaliserar talgkörtlarna, förbättrar blodcirkulationen.

  Du behöver: cognac - 15 ml, senapspulver - i volym lika mycket som konjak, äggulor - 2 st., Aloe juice - 20 ml kokt vatten.

   Tillsätt senapspulver till cognac, tillsätt äggulor och aloejuice.

  Torka den tjocka massan med rent vatten till önskad konsistens.

 • Häll i sprayflaska. Hållbarhet i kylskåp - 7 dagar.
 • .
  Applicering: Spraya hårrötterna två gånger i veckan, ta bort kompositionen efter 30 minuter på vanligt sätt.

  Hur man använder hårspray hemma

  Vilket terapeutiskt eller omsorgsmedel som helst kommer att vara användbart, effektivt, underkastat vissa regler vid tillverkning och användning. Hemspray kan beredas för framtida användning och appliceras inom en vecka om det inte innehåller snabbt lättförgängliga ingredienser. I alla fall är det bästa stället att lagra det kylskåpet.

  Instruktioner för användning av terapeutisk aerosol är enkel. Tidigare rekommenderades det av kosmetologer att genomföra hälsoprocedurer med kurser - 2-4 månader per år. För närvarande rådgör de systematisk vård. Spray spray på lockar varje dag, och några till och med på morgonen, vid lunch och på kvällen före sänggåendet, kombinerar den med en hudmassage.

  Reglerna för att arbeta med hushållsprayer är följande:

   Förberedelse för användning. Så att alla komponenter i produkten är anslutna blir vätskan homogen, skaka flaskan flera gånger kraftigt.

  Application. För att få maximal användning, spruta kompositionen endast på rena lås, helst omedelbart efter tvätt. Med undantag för styling spray, dagvätning och miljöskydd - de appliceras efter behov (upp till 3 gånger per dag).

  Stapling. Innan du arbetar med elektriska apparater för att skapa en frisyr (järn, krusjärn, hårtork, styler, tang och andra), applicera en spray, ge det dags att suga i krullar och hårbotten och börja sedan lägga de torkade strängarna.

  Kamning. Applicera behandlingskompositionen för hela längden på locken. Kamma och spraya grundligt, från rötterna till spetsarna.

  Friskhet av produkten. På grund av att kompositionen av hushållspray innehåller naturliga, ofta ömtåliga produkter, kontrollera dess kvalitet före varje användning. Luktar innehållet i flaskan, det finns ingen obehaglig lukt, titta på det i ljuset, se till att det inte finns någon form, ovanliga färgförändringar. Skölj omedelbart den bortskämda sprayen, tvätta noggrant och koka injektionsflaskan (om den kan återanvändas).

  Moderering av användningen. För att öka effekten bör du inte "hälla" lockar med den beredda kompositionen. Sammantaget är det nödvändigt att observera åtgärden. Om strängarna är lite våta, räcker det med att göra 5-7 klick på spruthuvudet för att jämnt täcka all spray.

 • Flushing. Vissa produkter måste avlägsnas från håret efter exponering, andra måste förbli och behöver inte slutliga vattenbehandlingar.

 • Lätt att förbereda aerosolsträngarna för strängar gör det möjligt att samla in det direkt före användning. Det är inte nödvändigt att tvätta bort fuktgivande, skydda droger, tvärtom är deras bästa åtgärd all ljus dag, frekvensen av appliceringen är 1-3 gånger. Oljestärkande kompositioner måste avlägsnas med varmt vatten efter den tid som anges i receptet.

  Vi erbjuder dig en video för att förbereda hemlagad hårspray:

  Hemmagjorda torra hårsprayer.

  Spray för effektiv hårstärkning

  250 ml kamillebuljong, 20 droppar linolja, 5 droppar av vilken väsentlig olja som helst. Blanda alla ingredienser noggrant. Spray butiken inte mer än 1 månad. Spray kan sprayas dagligen med torra hårsträngar, två eller tre gånger om dagen. Torrt hår kommer att växa upp och blir snart vackert och glänsande.

  Spray för mycket torrt hår

  15 ml mineralvatten, 2 matskedar citronsaft, 10 droppar någon essentiell olja. Blanda alla ingredienser noggrant. Håll spray inte mer än 1 vecka. Med denna spray två gånger om dagen ger du optimal fuktighet för att torka håret och göra det lydigt.

  Spray för enkel kamning och silkiness

  Du kan använda extrakt av nässla, kamomill, mint, grönt te och sekvensen tillsammans med 2 ml av någon essentiell olja. Vi gör 100 ml tinktur av extrakt, tillsätt eterisk olja. Spray måste användas efter tvättning av hår. Skaka före användning.

  Citron spray med mineralvatten för hår styling

  1 glas mineralvatten, 1 citron, 2 droppar alkohol. Citron skärs i skivor, lägg i en kastrull, fyll i ett glas vatten och sätt i brand. Koka tills vätskan är halverad. Stam, tillsätt alkohol. Spraya ditt hår generöst före styling

  Hemligheter och recept för beredning av naturlig hårspray hemma: användbara egenskaper och små bruksflickor

  Hårspray är ett element i den komplexa behandlingen av krullans försvagade hår. Vätska med fördelaktiga egenskaper är oumbärlig vid behandling av alopeci, överdriven torrhet av strängarna, dålig tillväxt av krullar. Det finns recept för stylingprodukter, kompositioner som underlättar kamning.

  Förbered en spray av naturliga ingredienser hemma. Ingredienser finns i apotek eller kylskåp. Några klick på dispensern och mjuka sprayer med aktiva egenskaper kommer att börja återställa hårets skönhet och hälsa.

  Effekt på hår och hårbotten

  Varför hemlagad spray inte värre än den färdiga kompositionen? Det finns flera anledningar:

  • frånvaron av kemiska ingredienser som skadar huden, strängar;
  • enkel förberedelse;
  • tillgängliga ingredienser till ett rimligt pris
  • hög aktivitet av komponenter.

  Förbered en eller flera sorter av naturliga sprayer. Välj en produkt med ett komplicerat inflytande på håret.

  Åtgärd - från fixering för att lösa problem med epidermis och trådar:

  • fukta;
  • slåss mjäll
  • underlätta kamning
  • ge curls glans, silkiness;
  • eliminera den ökade greasiness i hårbotten;
  • normalisera hårväxten;
  • stärka rötterna, stavarna, mjukna huden;
  • bibehålla en frisyr;
  • skydda håraxlarna från värme.
  • långsam håravfall.

  Hur man tar Duovit för hårhälsa? Vi har svaret!

  Läs om egenskaper och användning av shiseido tsubaki shampoo på denna adress.

  Användbara egenskaper

  Herbal decoctions, oljelösningar av vitaminer, eteriska oljor, grönt te, citronsaft, mineralvatten - komponenter för vanlig hårvård. Att använda naturliga ingredienser gör underverk.

  Hemspray:

  • läker svaga strängar;
  • fuktar huden, lockar;
  • förhindrar gallring av hår
  • mättar rötterna, stavar med näringsämnen;
  • eliminerar effekten av "fluffig";
  • förbättrar glanssträngar;
  • påskyndar hårväxten
  • toner huden
  • gör krullarna mjuka, förhindrar förvirring
  • wraps håraxlar, skyddar mot skador vid krympning;
  • ger håret en delikat doft.

  Användarhemligheter

  Köp nödvändiga ingredienser, förbered behållaren, välj ett eller två lämpliga recept. Att förbereda en vätska med fördelaktiga egenskaper är lätt.

  Det kommer att ta:

  • en flaska (flaska) med en 200-250 ml dispenser. Använd inte en halv liter behållare: det är obekvämt att hålla den i händerna, flaskan tar upp mycket utrymme i handväskan;
  • termiskt eller mineralvatten utan gas;
  • ingredienser enligt det valda receptet;
  • en porslin eller glasblandningskål;
  • panna för matlagning avkok.

  Tips, lite knep:

  • använd färska livsmedel, pressa citronsaft omedelbart före tillagningen;
  • brygga grönt te brygga från löv, tepåsar innehållande färgämnen är inte lämpliga;
  • använd en eller flera typer av örter för en hälsosam buljong. Korrekt utvalda komponenter i samlingen kommer att förbättra effekten på huden, strängar;
  • tillsätt en viss mängd droppar essentiell olja: "brute-force" av högaktiva komponenter orsakar ibland irritation, klåda, mjäll;
  • Applicera sprayen på ett avstånd av 20-30 cm från hårets huvud, som hårspray eller en färdig fuktgivande komposition;
  • se till att efter bearbetning av strängarna inte ser inaktuellt fast ihop. Är denna effekt märkbar? Du har brutit proportionerna eller lagt mycket på sprayen;
  • skaka flaskan före varje användning
  • Håll ett hemhjälpmedel med aktiva egenskaper i kylskåpet i högst en vecka, ibland - 10 dagar;
  • Den optimala frekvensen av behandling av krullar och epidermier - två eller tre gånger om dagen. Med ett ordentligt arbetsschema, applicera mjuka sprayer på morgonen och kvällen;
  • behöver inte tvätta av den naturliga sprayen.

  Bäst recept

  Lär dig reglerna för att skapa och tillämpa naturliga formuleringar, tänk på vilken typ av hårproblem som stör dig mer. Den naturliga sammansättningen, som sköter hårbotten, är lika lämplig för ägarna av lyxiga, elastiska krullar och raka friska (försvagade) strängar.

  Spray för torrt hår

  komponenter:

  • citronsaft - 1 msk. l.
  • avkok av linfrö - 100 ml;
  • Lavendel ester eller ylang-ylang - 4 droppar.

  preparatet:

  • sätt linfrön (matsked) i en behållare, häll kokande vatten (100 ml), låt det brygga i en timme;
  • kyla oljig vätska sval, stam, tillsätt resten av ingredienserna;
  • Håll kompositionen i kylan, var noga med att skaka.

  Åtgärd, ansökan:

  • agenten fuktar aktivt strängarna, mättar med mikroelement, vitaminer, uppdaterar, eliminerar bräcklighet, kämpar mjäll
  • bearbeta trådarna och huden två gånger om dagen.

  Herbal för hårväxt

  Förbered en helande växtbaserad avkok, lägg till andra aktiva ingredienser. Du får användbar vätska med unika egenskaper, spray från en håravfall.

  ingredienser:

  • kalamusroten, kardborre, Johannesjärn, horsetail, nässla - 1 tsk varje;
  • kokande vatten - 300 ml;
  • vitamin PP i ampuller - 1 st.
  • ginseng tinktur - 30 ml;
  • kanelsticka;
  • kardemumma - 2 st.

  preparatet:

  • skära rötterna i småstorrätter, hugga torra örter, brygga, koka vätska i 15 minuter, sätt kanel, kardemumma;
  • Ta bort kokkärlet från kaminen efter 2 minuter, kyla buljongen.
  • Efter fyrtio minuter, filtrera grunden för behandlingsblandningen, häll den i skålen;
  • tillsätt andra ingredienser, häll i flaska med dispenser.

  åtgärd:

  • saktar håravfall
  • fuktar, närmar
  • återställer hårets kvalitet;
  • accelererar tillväxten av lockar.

  För smidig och lätt repning

  komponenter:

  • nässla, kamille, tåg, blad av grönt te, mint - med tesked;
  • varmt vatten - 200 ml;
  • essentiell olja av apelsin (torra trådar), citron (feta krusar), tea tree (någon form av hår) - 5 droppar.

  Spriddberedning för enkel kamning:

  • Förbered ett avkok av dessa örter. Koka blandningen i 5 minuter, avlägsna från värme, belastning efter 30-40 minuter;
  • tillsätt någon eter, fyll i flaskan med en dispenser med ett lotionsdesinfektionsmedel;
  • håll inte mer än 4-5 dagar i kylan;
  • skaka behållare före användning
  • Spraya kompositionen efter varje tvätt krullning.

  Komposition för behandling av skadade lockar

  Har håret förlorat sin glans och mjukhet? Efter kemi sticker strängarna ut i olika riktningar, mjäll, rodnad uppträdde, kliar huden? Behandla försvagade hår, minska inflammation med ett enkelt örtdekokande medel.

  ingredienser:

  • kamille avkok - 150 ml;
  • lavendel eller apelsineter - 4-5 droppar;
  • linfröolja - 15 droppar.

  Beredning, applicering:

  • Anslut komponenterna, häll i en sprayflaska;
  • bearbeta håret varje dag på morgonen och på kvällen;
  • använd en liten summa pengar, annars kommer strängarna att bli föråldrade (påverkas av närvaron av linolja);
  • håll produkten i kylan i 7-10 dagar;

  Tips! På sommaren och under uppvärmningssäsongen, var noga med att använda en hemlagad fuktgivande spray. Kombinationen av oljor och örtavkorkning kommer säkert läka torra, brinnna lock, mjukna över huden, eliminera inflammation.

  Lär dig allt om effekterna av schampo med Libertyan panthenol.

  De bästa recepten för hårmaskar med aloe samlas i denna artikel.

  Gå till http://jvolosy.com/sredstva/masla/repejnoe.html och läs om att använda burdockolja för hårväxt.

  Hemlagad styling

  Stärka fixeringen, för att upprätthålla den perfekta formen av håret kommer att hjälpa till med sammansättningen av naturliga ingredienser. När du förbereder hårspray, var noga med att hålla fast vid proportioner, lägg inte till mer alkohol än du borde: i stället för högkvalitativ styling får du för mycket hårdhet.

  komponenter:

  • medium citron;
  • ett glas mineralvatten utan gas;
  • Medicinsk alkohol - 3 droppar.

  Tillvägagångssätt:

  • skära citron i skivor, vik i pan, häll i vatten;
  • Låt vätskan simma över låg värme tills volymen sänks med hälften.
  • cool citronlösning, stam. Se till att det inte finns någon massa kvar, lägg till alkohol;
  • fylla tanken med en spruta, lägg produkten i kylskåpet;
  • Innan håret skapas, behandla trådarna från ett avstånd på minst 20 cm, vänta tills håret torkar.

  Fuktgivande med kokosnötolja

  En annan enkel receptspray för hårvolymen:

  • Blanda en tesked av hårgel i en glasskål, tillsätt ½ tsk. kokosnötolja;
  • i en annan behållare förbereda en lösning av en tesked havsalt utan färgämnen, dofter och 200 ml varmt vatten;
  • kombinera innehållet i två skålar, blanda noggrant
  • Häll kompositionen med en delikat smak i den förberedda behållaren med dispenser;
  • innan du lägger på ett avstånd av 20-30 cm, applicera kompositionen på trådarna.

  Var uppmärksam! Kokosolja fuktar, närmar huden, hår med vitaminer. Gel- och havsaltet torkar lätt epidermis, trådar. Med ökad torrhet av krullarna, använd mindre ofta en så mjuk lösning som en styling spray från naturliga ingredienser.

  Det enklaste receptet

  Du behöver termiskt vatten från någon känd tillverkare. Om det ännu inte är möjligt att köpa lyxprodukter, byt ut vattnet från värmekällorna med ett vanligt "mineralvatten" utan gas. Köp kompositionen i glasbehållare, märkesförpackningar för att undvika förfalskning.

  Beredningsmetod:

  • Häll 200-250 ml naturligt mineral eller termiskt vatten i en flaska med en dispenser;
  • Lägg till eterisk olja som passar din hårstyp, skaka behållaren;
  • all home spray är klar.

  Användning:

  • i värmen, med mycket torr luft i rummet, spray en fuktgivande spray på strängar av vilken kvalitet som helst;
  • bearbeta lockar, hud på morgonen, eftermiddag, en timme före sänggåendet.

  Det är viktigt! Regelbunden användning av vätska upprätthåller vattenbalansen i epidermis, strängar, uppdaterar, mättade med mineraler. För en märkbar effekt behövs högkvalitativt mineral- eller termiskt vatten.

  Du litar inte på de färdiga kosmetiska produkterna? Eller bestämde du dig för att experimentera, förbereda en hårspray hemma? Känn dig fri att komma till affärer!

  Följande videoreceptspray för hårtillväxt hemma:

  Gilla den här artikeln? Prenumerera på uppdateringar via RSS, eller håll dig uppdaterad till Vkontakte, Odnoklassniki, Facebook, Twitter eller Google Plus.

  Prenumerera på uppdateringar via e-post:

  Berätta för dina vänner!

  2 KOMMENTARER

  Tja, tack! Slutligen hittades värdefull information på Internet...)

  Vänligen berätta vilket termiskt vatten (varumärke) du ska välja?  Nästa Artikel
  Hår som kryper i klaser, vad ska man göra, vilka åtgärder måste vidtas snabbt