Fuktgivande hårmask hemma


Skönhet är den kraft som alla världens kvinnor vill ha. En av deras postulat, pant på en vacker bild är vackert, glänsande, friskt hår. Den perfekta hårhåren lyser inte med en tjock glans, faller inte ut och ser inte ut som en höjschock, och därför spelar hårvård en stor roll i kvinnornas arsenal. Fuktning av hår bör utföras oberoende av dess typ, och därför kan ett sådant förfarande hittas i alla skönhetssalonger. Men varför betala mer och spendera dyrbar tid om det finns ett sådant verktyg som en mask för torrt hår hemma.

Om kammen väljs felaktigt kommer den att bryta håret

Varför håret kan bli torrt och sprött?

 1. Fel hårvård. Om en kvinna felaktigt plockade upp schampo, balsam och andra kosmetika, är det troligt att effekten blir av torrhet, livlöst hår.
 2. Hårt vatten Under shampooing är hårets struktur väldigt smidig, och olika användbara ämnen tränger in i det, där principen om en mask för fuktgivande hår är baserad. Men den här egenskapen har en nackdel - hårt vatten av dålig kvalitet kan också påverka hårets struktur, förstöra det, vilket gör håret sprött och torrt.
 3. Ägare av lockigt hår använder ofta rätare, vilket är mycket torrt hår. Detta gäller även för andra typer av kemiska förändringar i strukturen, till exempel perm, styling, volym med hårtork, etc.
 4. Hårborste. Om det här objektet väljs felaktigt kommer det att bryta håret. Det är också viktigt att komma ihåg att även den bästa kammen förvärrar hårets tillstånd, om det appliceras omedelbart efter badet.
 5. Hyppig tvätt. Det är trevligt när håret alltid är friskt, rent, men trots allt behöver en viss mängd fett bara vara nödvändigt för hårbotten. Hyppig tvätt tvättar literärt mikroflora, tvättar ut mineraler och andra viktiga komponenter från hårstrukturen.
 6. Temperaturläge. På sommaren blir håret torrt på grund av ultraviolett och stor förångning av fukt, och på vintern väntar en frost på håret. Kall är ännu farligare än de brännande solstrålarna, eftersom det kan bryta håret och också dehydrera mer intensivt än sommarvärmen.
 7. Ärftlighet. Som det visar sig kan torrt hår arvas från farmödrar och mammor. I det här fallet kommer den fuktgivande hårmaskan att vara en vanlig följeslagare i livet, som bara döljer men inte botar hårets tillstånd.

Mejeriprodukter - den bästa medicinen för hår.

För att håret ska glädjas vid utseendet måste du ta hand om vård, behandling, som även innehåller en fuktgivande hårmask hemma. Det är bäst att använda inte syntetiska, inköpta produkter, utan att laga mat från det som ofta finns i köket hos varje hemmafru.

Vilka produkter passar bäst för att maskerar för torrt, skadat hår?

 1. Allt mejeri, mejeriprodukter - den bästa medicinen för hår. Därför, om det inte finns något recept på plats, kan du helt enkelt smörja håret med mejeriprodukter och leva på det, näring och fuktar håret.
 2. Olika naturkosmetiska oljor, till exempel burk, ricin, havtorn. Deras åtgärder används för att behandla och närma hår, det är på deras grund att inte en mask skapas för torra, splittrade ändar, men deras lejon delar.
 3. Avfallsprodukter av bin, ägg och gelatin. Dessa komponenter fyller hårbotten med vitaminer och mineraler, och protein fungerar som en fixer, fyller hårets porösa struktur med sina partiklar.
 4. Eteriska oljor, proteiner, mineraler och tanniner, syror i arnica, vilket förbättrar hårets utseende och gör dem friska på strukturell nivå.

Mask för fuktgivande hår hemma (recept)

 1. Kefir för återhämtning. Alla vet om denna produkts helande egenskaper, men få använder den externt, på huvudet. Och förgäves, för en sådan mask gör håret silkeslen, mjuk och voluminös. För att förbereda är det nödvändigt att välja en kopp av produkten (medellängd), värma kefiren och fördela den med hjälp av en tjock kam över hela längden av håret. Lämna under en handduk i 2-2.5 timmar och skölj sedan i kallt vatten. Exakt samma mask kan göras med yoghurt eller vassle, för en bättre effekt kan du lägga till några droppar av någon kosmetisk olja.
 2. De som ofta färgar håret kan i intervallet använda färglös henna som ett tillägg till masker, vilket kommer att återställa håret efter färgning, blekning och andra aggressiva manipuleringar hos frisören.
 3. En mask för torrt och sprött hår görs med oljor. Till exempel kan du applicera havtornolja (90%) och blanda den med burk, ricin eller olivolja (10%). Applicera denna blandning av oljor till hela längden av håret, efter att ha täckt dem med något, för att behålla värmen och lämna i 1-1,5 timmar. Skölj i varmt vatten, det är bättre att använda ett speciellt schampo för torrt och skadat hår eller ett avkok av örter.
 4. Effekten av återfuktning uppnås med hjälp av ricinolja, som du måste ta 2 matskedar, blanda med ägg och teben glycerin, äppelcidervinäger. Alla ingredienser måste blandas noggrant och gnidas med fingermassage i hårbotten. Täck med cellofan på toppen och låt i 30-50 minuter. Det är nödvändigt att tvätta av flera gånger, eftersom den feta basen är mycket dåligt löslig i kallt vatten. Det är omöjligt att öka vattnets temperatur - effekten av masken kommer inte att vara, och ägget i dess sammansättning kommer att "laga" rätt i håret.
 5. Äggula, aloe och kokosnötskydd, vått, friskt hår. För masken behöver du blanda ett halvt glas yoghurt eller fettkaka med aloejuice. Under tiden måste du smälta kokosnötolja i ett vattenbad och tillsätt äggulan av ett ägg i det. Alla ingredienser piskas ordentligt och appliceras på hårrötterna och sprider sig över hela längden. Var noga med att täcka håret med en handduk och tvätta den på en timme, tvätta håret med schampo och balsam.
 6. Glycerin för hår. Masken gör håret starkt, lysande och fuktigt. Snabbmaskreceptet är ganska enkelt: 1 tesked glycerin blandas med samma mängd äppelcidervinäger och 2 tsk ricinolja och ett par kycklingägg. Slå upp allt och applicera på håret helt, lämna i en halvtimme och skölj.
 7. Det enklaste receptet för de som växer aloe hemma är att skära löv, hugga köttet och applicera på rötterna och dela hårets ändar. Detta är ett mycket effektivt verktyg som har en komplicerad effekt på mikrofloran i hårbotten och utarmade hårändar.

Fuktgivande effekt uppnådd med ricinolja

Hårmask: torra tips, feta rötter (recept)

 1. För att bli av med fett på håret kommer rötterna att hjälpa till med blå lera, som måste spädas, enligt instruktionerna, och appliceras endast på rötterna, hårbotten. Det torkar väl och minskar utsöndringen av de subkutana körtlarna. Och för torra, skadade och livlösa tips är olja lämplig: hjul, havtorn, olivolja, kokosnöt och andra.
 2. Masken för hårets torra ändar kan vara gjord av fiskolja, som endast appliceras på de drabbade områdena. Hår bör täckas med en handduk för att skapa en växthuseffekt. Skölj i varmt vatten efter 1 timme. Samtidigt fuktar man inte bara produkten, utan förbättrar även hårstrukturen, ger näring och gör det trevligare att ta hand om.
 3. En annan effektiv lösning är kefir med plantain (det kan vara strimlad levande löv eller ett avkok av torrt gräs). Denna mush bör appliceras på hela längden av håret, men når inte rötterna i håret och hårbotten.
 4. För att förbättra hårets tillstånd kan du köpa ampuller på apoteket med vitaminerna A och E, som du behöver massera i hårbotten och skadade hårspetsar med massrörelser. Efter applicering måste du täcka något, hålla i en timme och skölj med det vanliga schampot.
 5. För att förhindra att håret splittras är det nödvändigt att hålla det vått hela tiden, för det är användbart att använda nyberedd juice från morötter. Bara gnugga 1 morot på en rivare, pressa ut saften och applicera i torra ändar. Du kan göra det som en mask - täcka den med cellofan och tvätta den av efter 2 timmar, eller bara på morgonen sprida den, kamma den och lämna den hela dagen utan att tvätta den.
 6. Bow för hår. Juicen från denna grönsak fuktar helt håret och kan konkurrera med andra välkända masker. Lökmaskreceptet är: Blanda 2 matskedar grönsaksjuice med samma mängd citronsaft. För bättre effekt kan du lägga till massan av en halv banan och en liten rosmarin (eterisk olja). Det är nödvändigt att applicera över hela längden, linda med cellofan, handduk eller halsduk och lämna i 1 timme. För att bli av med obehagliga lukt kan du tvätta håret med äppelcidervinäger.

Blå lera hjälper till att bli av med fett på hårrötterna

Vilka regler bör följas när masker appliceras?

 1. Masker ska endast appliceras på rent och lite fuktigt hår. Detta ger en djupare penetrering av näringsämnen i hårstrukturen.
 2. För behandling måste du göra 2-4 masker per vecka i en månad.
 3. För att förbättra resultatet av behandling med masker kan det finnas speciella fytokampor för skadat, torrt och sprött hår.
 4. Det är användbart att lägga i vanliga shampooampuller av vitaminerna A och E, vilket förbättrar hårets hälsa med varje tvätt.

Vackert och snyggt hår är en anledning till beundran och avund. Få människor har ett lyxigt hår hår från naturen, men det här är ingen anledning att ge upp. Mother Nature har tagit hand om att ge allt du behöver för hemvård med naturliga, hälsosamma och billiga medel. Ett integrerat tillvägagångssätt på problemet med torrt hår - livsstilskorrigering, övergången till en riktig hälsosam kost, renlighet och inte alltför mycket i hygienfrågor, liksom det korrekta valet av kosmetika och hårvårdstillbehör.

För att förbättra resultatet av behandling med masker kan det vara speciella fytokampor

Fuktgivande masker - något som behöver göras regelbundet, trots säsongen, hårtypen och deras tillstånd. Låt motto till en riktig kvinna vara: "Krigskrig och en hårmask på ett schema!".

Fuktgivande hårmask hemma

En viktig del av vård av hår är dess fuktgivande. Denna procedur omfattar inte bara köpta kosmetika för hår, men också folkrecept som har varit mycket populära nyligen. Hemmagjorda masker för fuktgivande hår med systematisk användning förbättrar det övergripande utseendet, stärker, lindrar övertorkning och eliminerar brittleness.

Dessa masker är relevanta inte bara på sommaren, när de lider av solens strålar, heta luftar och salt havsvatten på semester - allt detta torkar ut håren. En fuktgivande hårmask är nödvändig och när det är kallt ute, har ingen vid denna tid på året avbrutit varm styling, förutom regelbundet slitage på hattar, inte mindre än solen skadar frisyren. Handgjorda hemlagade masker hjälper till att eliminera torrt hår och fuktar huden, eftersom det också behöver fukt.

Tips och regler för att använda fuktgivande masker

 1. Om håret ser friskt ut, för att behålla detta tillstånd appliceras en fuktgivande och närande mask för torrt hår inte mer än 1 gång på 30 dagar. Under sommarperioden kan den ökas till två användningsområden;
 2. Om du har torra tips och skuggan har bleknat, kan du fukta krullarna hemma två gånger i veckan;
 3. Matningsblandningen appliceras över hela längden, speciellt fet i ändarna. Rötterna bör antingen undvikas helt eller smutsigt;
 4. Använd inte ständigt samma hemlagade recept. Torra krullar kommer snabbt att bli vana vid samma uppsättning produkter, och håret kommer inte längre att vara så intensivt matat.
 5. För att öka effekten rekommenderas att blandningen lämnas över natten;
 6. En naturlig fuktgivande mask appliceras omedelbart efter blandning, helst på ett nedsmutsat huvud före tvätt. Med långvarig lagring förlorar den helt enkelt sina egenskaper;
 7. Det är viktigt att vara uppmärksam på kontraindikationer vid användning av någon mask. Alla komponenter är naturliga, och om det finns en allergi mot minst en av dem, kan masken vara hälsoskadlig i allmänhet.
 8. Det rekommenderas att massera huvudet i flera minuter före användning. Detta förbättrar blodflödet till folliklarna, och förbättrar effekten av blandningen. Massan själv appliceras också med massagerörelser;
 9. Efter fördelningen av kompositionen på huvudet samlas strängarna i en bunt på toppen av huvudet, en plastpåse eller en duschlock läggs på toppen och isoleras med en hatt eller en varm halsduk;
 10. För att göra strängarna mer lydiga och att lysa, kan effektiva fuktgivande recept kompletteras med örtdekok, såsom kamomill, nässla, horsetail, salvia eller burdock;
 11. Efter användning är det rekommenderat att ta en månadsavbrott och upprepa kursen.

Hem Moisturizing Hair Mask - 19 Recept

Den bästa fuktgivande masken är oljemaskan, men det kommer inte bara att diskuteras i recept nedan. Intensiv fuktgivande mask för torrt hår kan också inkludera glycerin, gelatin, lök, ägg eller bara yolk, alla slags etrar, mejeriprodukter. Hemma är det lätt att hitta de nödvändiga produkterna och blanda lätt blandningen i några minuter, vilket gör super fuktgivande även för mycket torrt hår.

För torrt hår

Resultat: Ett enkelt hemlagat recept på torrt hår, djup näring och fuktar krullarna i längd, hjälper till mot håravfall.

ingredienser:

 • 400 ml mandelolja;
 • 150 gr. rötterna.
Beredning och appliceringsmetod:

Skölj rötterna med rent vatten, skära, blanda med olja. Lämna på ett mörkt varmt ställe i 24 timmar. Därefter koka hela massan i badet i 15 minuter, rör om hela tiden, kall, spänning. Den resulterande oljan appliceras på håret från rötterna till ändarna i 60 minuter.

Super fuktgivande hårmask hemma

Representanterna för det mässa kön utsätter ofta sina lås för termiska och kemiska effekter. Olika färgning, curling, blåstorkning, användning av olika pleyk och stylers - allt detta förr eller senare påverkar hårets kvalitet. Håret blir tunnare, torrt, tråkigt och avbrott lätt.

Fuktgivande masker är utformade för att hantera dessa obehagliga konsekvenser. De levar upp tipsen och återställer locken.

Vilka masker är bättre - professionella eller hemma?

Definitivt svara på den här frågan är svår. Strukturen och typen av hår är olika för alla. En högkvalitativ mask som förvärvas i en professionell butik kan helst arbeta på en enda flickas hår och ge ett helt annat resultat på håret som liknar typ och struktur till den andra. Detsamma kan sägas om läxor.

Fördelarna med hemma masker:

 • tillgänglighet;
 • billighet;
 • Naturlig sammansättning.
 • Måste tinker lite med tillverkningen;
 • Eventuella allergier mot någon komponent, såsom honung.

Fördelarna med professionella masker:

 • Användarvänlighet;
 • Exponeringshastigheten.
 • Dyrt pris;
 • Inte den mest naturliga kompositionen.

Det är svårt att förutse vad som är rätt för ditt hår. Här är det nödvändigt att prova olika alternativ, eftersom det finns värdiga representanter bland professionella och hemlagade masker.

Det är mycket önskvärt att använda hemlagade fuktgivande hårmaskor till alla tjejer en gång i månaden för profylax, oavsett hårtyp, och ägare av torra krullar från naturen, liksom tjejer som missbrukar färg och termiska typer av styling, kommer inte att störa användningen av fuktgivande masker 1-2 gånger i veckan.

Idag kommer vi att titta på recepten på några av de bästa fuktgivande hårmaskorna hemma, som du kan göra från skrotprodukter.

Enkelheten och användarvänligheten sparar tid och pengar på att gå till salongen, och den resulterande effekten kan överträffa salongresultatet.

Masker för torra hårändar

Fuktgivande mask för ändarna av håret på basis av morotsjuice

I morotjuice finns en mängd olika vitaminer och mineraler. Dess läkning egenskaper är bra för regenerering av hårstrukturen. Detta recept livar de torra ändarna av lockar, vilket gör dem smidiga, glänsande och lätta.

 • Färskpressad morotjuice;
 • Vilken vegetabilisk olja.

Blanda ingredienserna i lika stora proportioner och massera lösningen i hårspetsarna. Blötlägg kompositionen från en halvtimme till en timme och tvätta huvudet med varmt vatten.

Baserat på färglös henna

Färglös henna är känd för sina fördelaktiga effekter på hår. Det har stärkande egenskaper, ger håret ett strålande utseende och lyser, "löser" hårtips. Detta recept är lämpligt för ägare av torra och exfolierade tips.

 • Färglös henna;
 • 2-3 tsk en flytande lösning av vitaminerna A och E;
 • 2 msk. mandelolja.

Färglös henna fylls med kokande vatten tills en tjock konsistens. Täck med något och vänta en kvart i timmen. Värm oljan lite och häll i den resulterande lösningen.

Som ett resultat bör en flytande pasta bildas, där det är nödvändigt att tillsätta vitaminer. Produkten förvaras på en mörk plats, tätt täppt. Använd en gång i veckan, håll i ändarna i 2-3 timmar.

Masker för färgat hår


Nedan är de mest effektiva maskerna för färgade och blekta krölar. De bryr sig intensivt om håret, återupplivar dem och ger dem en hälsosam utseende.

Med konjak

Cognac lägger sken och utstrålning till locken och kan till och med förbättra färgen på de färgade trådarna, medan äggulan intensivt ger näring krullarna och fuktar dem.

För att förbereda kompositionen behöver du:

 • 100 ml cognac;
 • enda äggula.

Blanda alla ingredienser och fördela blandningen i strängar. Lämna masken på huvudet i 20-30 minuter och tvätta huvudet med varmt vatten.

Nourishing mask

Detta alternativ kommer att bli en livräddare för tjejer som experimenterar med frekvent färgning. Dess komponenter närmar sig och bryr sig om håret.

 • del av en mogen banan;
 • del av mogna avokado
 • äggula.

Kombinera alla ingredienser, gnugga dem försiktigt och massera dem till jämn tråd. Vik en handduk. Håll blandningen på huvudet i ca 30 minuter och skölj med varmt vatten.

Fuktgivande mask för torrt hårtyp

Gelatinbaserad

 • 1 msk gelatin;
 • 1 msk. kokosnöt eller ricinolja;
 • 20 droppar av en blandning av vitaminerna A och E;
 • En halv kopp varmt vatten.

Blötlägg gelatin i vatten och låt det svälla helt. Värm därefter tills klumparna försvinner. Häll resten av masken i den kylda massan. Smörj allt hår. Wrap huvudet med den applicerade blandningen med plastfolie och dra upp en varm keps ovanifrån. Sitt med en mask från en halvtimme till en timme, och tvätta den av från huvudet.

Baserat på jästa mjölkprodukter

 • En halv kopp av en jäst mjölkprodukt;
 • 2 msk. olivolja;
 • 1 msk. smält honung.

Kombinera komponenterna tillsammans och borsta hela hårets längd. Wrap huvudet med den applicerade blandningen med plastfolie och dra upp en varm keps ovanifrån. Sitt med en mask från en halvtimme till en timme, och tvätta den av från huvudet.

Fuktgivande hårmask med aloe juice

 • En halv kopp gräddfil;
 • 1 msk. l. kokosnötolja;
 • 1 msk. färsk aloejuice;
 • 1 äggula.

Smält kokosoljan till ett flytande tillstånd och häll de resterande ingredienserna in i den. Massage den resulterande massan i strängar. Wrap huvudet med den applicerade blandningen med plastfolie och dra upp en varm keps ovanifrån. Sitt med en mask från en halvtimme till en timme, och tvätta den av från huvudet.

Några fler alternativ för masker:

lök

 • färsk lökjuice;
 • flytande honung;
 • någon vegetabilisk olja;
 • och ett äggs äggula.

Kombinera alla komponenterna tillsammans och massera i strängar. Sitt i 30-40 minuter med en mask på huvudet och tvätta av det.

Mycket fuktgivande oljebaserad hårmask

De mest fuktgivande och närande hårmaskorna är gjorda av oljor. Detta mättar till exempel håret med användbara ämnen och ger det glans och strålning.

 • 2 msk. olivolja;
 • 2 msk. ricinolja;
 • 10 kapslar av vitamin A;
 • 1 kapsel vitamin E;
 • en äggula
 • 2 msk. flytande honung;
 • Färsk juice av en halv citron.

Alla komponenter kombineras och smörjs.
hårlängd Wrap ett huvud med den applicerade blandningen med klämfilm och dra upp en varm hatt från ovan. Sitt med en mask i en halvtimme, och tvätta den sedan från huvudet.

Baserat på arnica-tinktur

Masken av arnica-tinktur har en aktiv fuktighetseffekt på grund av innehållet i ett stort antal biologiskt aktiva substanser. Detta alternativ hjälper till med överdriven tattered curls.

 • 3 msk. Arnica tinkturer;
 • 2 msk. någon vegetabilisk olja;
 • äggulor av två ägg.

Kombinera alla komponenter i masken och smörj hela hårets längd. Wrap huvudet med den applicerade blandningen med plastfolie och dra upp en varm keps ovanifrån. Sitt med en mask i en halvtimme, och tvätta den sedan från huvudet.

Express mask

Receptet på denna mask är enkelt, men mycket effektivt. Oljor och äggula matar torra lockor och majonnäs ökar den fuktgivande effekten.

Du behöver:
1 msk

 • olivolja;
 • ricinolja;
 • majonnäs;
 • och ett äggs äggula.

Blanda komponenter och massera blandningen i strängar. Vik huvudet i plast och varmt med varmt material. Låt det fungera i 20 minuter och skölj sedan kompositionen med schampo.

På grundval av kefir

Kefir fuktar krullarna perfekt och kämpar med deras bräcklighet på grund av innehållet av jäst, vitaminer och mjölksyrapinnar.

 • 300-500 ml kefir;
 • äggula
 • 2 msk. vegetabilisk olja.

Blanda produkterna tillsammans och fördela över hårbotten. Lämna 30-40 minuter på huvudet och tvätta sedan med varmt vatten.

Super Moisturizing Avocado Hair Mask

Avokados arbetar underverk med hår. På grund av det höga innehållet av fettsyror, ger den intensivt och fuktar strängarna, vilket ger dem perfekt jämnhet och silkighet. Masken kan återuppliva även de skjuvade låsningarna.

För att förbereda kompositionen behöver du:

 • 1 hälften av mogen avokadofrukt
 • 1 hälften av mogen banan;
 • 1 msk. l. någon vegetabilisk olja (helst oliv eller kokosnöt);
 • 1 msk. l. gräddfil eller hemlagad majonnäs.

Finkopp frukten till en ren konsistens för att underlätta ytterligare sköljning av blandningen. Lägg till de återstående komponenterna och försiktigt sprida masken över strängarna. Wrap huvudet med den applicerade blandningen i polyeten och varma med varmt material.

Mask måste hållas från en halvtimme till en timme och tvätta sedan håret med schampo och skölj.

Och här är en annan fuktgivande mask för långt hår:

Tips för att eliminera överdriven torrhet

 • Utsätt inte håret för frekvent färgning. Vänta minst 3 månader innan nästa målning;
 • Använd speciella fuktgivande schampon och sköljningar av samma serie som kompletterar varandra.
 • Efter shampooing är det nödvändigt att applicera en luftkonditionering eller en balsam, avsedd att "lödda" hårflingorna och skydda dess struktur. I samma syfte, efter tvättning, skölj dem med en svag lösning av ättika utspädd i kallt vatten;
 • Minimera användningen av hårtorkar, tang och andra värmeanordningar. Använd en hårtork, använd en kall eller varm ström av luft eller låt håret torka naturligt;
 • Skydda håret från kall, värme, stark vind och ultraviolett strålning;
 • Ät ordentligt och fullt. Den dagliga kosten som är fattig i protein och vitaminer påverkar hårets kvalitet negativt.
 • Drick det dagliga intaget av vatten. Brist på vätska i kroppen kommer också att påverka hårets tillstånd.


Perfekt slät, fuktat hår är inte en dröm, men resultatet av liten ansträngning och tålamod. Skönhetshår i dina händer. Det viktigaste är inte att vara lat och resultatet kommer inte ta lång tid!

Recept fuktgivande hårmaskor hemma

För att kvinnors krullar ska förbli vackra och hälsosamma kommer det inte att vara tillräckligt att endast använda schampo och andra kosmetika för deras fuktgivande och näring, eftersom de inte kan skydda håret helt från mekaniska influenser och miljöpåverkan. Med konstant användning kommer det att återställa håret, samtidigt som man förhindrar brittleness och utseendet av splittrade ändar, bara en mask för håret, som är förberedt hemma. Fuktgivande många hårmaskor ger också, vilket ger ytterligare glans och styrka till kvinnans hår. För att förbereda sådana föreningar kan du ta de tillgängliga produkterna som kan vara i alla hem. Det viktigaste är att ingredienserna är färska och fria från olika tillsatser och nitrater. Tja, när det är helt naturligt.

Fuktgivande hårmask baserad på oliver

På basis av olivolja används de mest populära maskerna för att återfuka håret hemma, vilket ger silkeslena krullar. För beredningen av denna komposition behöver äggula, olivolja och ricinolja. 1 st. En äggfull ricinus och olivolja läggs till äggulan. Alla ingredienser blandas och appliceras sedan på håret. Efter 30 minuter tvättas blandningen bort. Om du vill stärka kompositionen i receptet kan du lägga till 1 msk. sked av majonnäs, eftersom den kan närma och stärka lockar, samtidigt som den främjar snabb tillväxt.

Att förbereda en fuktgivande hårmask baserad på olivolja kan också göras genom att tillsätta glycerin. Olivolja i sin egen form är en utmärkt fuktkräm, och med tillsats av glycerin förbättras den positiva effekten ytterligare. För detta behöver du värma upp 2 msk. skedar av olja, lägga till 1 tsk glycerin och samma mängd äppelcidervinäger. Därefter tillsätts ett slagen ägg till blandningen. Ägg rekommenderas för att komplettera masken för håret efter att du kan se till att massan har svalnat, eftersom ägget kan krulla i en annan situation.

Från antiken var olivträd en gudomlig gåva, och olja, som måste erhållas från deras frukter och kött, värderades lika mycket som guld.

Mask för att återfuka håret av citron och morotjuice

Fördelarna med morotsjuice är mycket stora. Det är nödvändigt att använda denna ingrediens när fuktgivande hårmaskor skapas hemma. Ofta kombineras morotsjuice med en mängd olika oljor, vilket också accelererar tillväxten av krullar. Även i sammansättningen av sådana masker kombineras morotsjuice med ägg, citron, aloejuice. Samtidigt bör du inte glömma egenskaperna hos de komponenter som läggs till i masken. Sådana blandningar kommer att rädda en kvinna från problemet med håravfall, vilket ger skönhet och styrka till dem.

Du kan göra en bra fuktkräm hemma som är lämplig för färgat hår av rött, mörkt eller gyllene nyans. Hemligheten med fräsch färg och glans av hår kommer att vara i morot och citronsaft. Var och en av dessa juicer ska färskpressas. För att skapa en mask behöver en kvinna: 2 msk. skedar citronsaft, 4 msk. skedar av morotsjuice och pepparminttinktur (2 tsk eller 1-2 filterpåse per glas vatten). Denna blandning gnids i rent och något fuktigt hår. Det rekommenderas att motstå en sådan mask på huvudet i 7-10 minuter, och därefter tvättas den ordentligt.

Morotjuice gynnar håret genom det faktum att det enkelt kan återställa krökets mycket struktur, samtidigt som man förhindrar förlusten.

Lökmask för fuktgivande hår

Lökens juice kommer att lägga till de hemgjorda fuktgivande hårmaskerna med näringsrika, vilket genom effekt inte skiljer dem från effektiva senapsmasker. Du kan skapa sådana blandningar på bara en dag, särskilt eftersom det finns underbara rekommendationer om hur den sannolika obehagliga lökmiljön neutraliseras. Trots effekten av dessa hårmaskor sätter tjejer dem på huvudet motvilligt, eftersom de fruktar lukten av lök. Det är väldigt lätt att avlägsna det obehagliga doften genom att först tvätta lökmasken med varmt vatten och skölja sedan håret med en lösning av vatten utspätt med äppelcidervinäger. Håll den här masken i 3 minuter, du ska tvätta håret med schampo. Du kan också lägga citronsaft eller bananmassa till lökmaskan, eftersom det tar bort obehaglig lukt av lök.

Lökmasken skapas så här: för 2 msk. Phytosterols juicelökar tas 1 UF. en sked citronsaft, väl krossad eller pundad hälften av massan av en mogen banan, 5 droppar essentiell rosmarinolja. Sedan appliceras det på håret, huvudet är isolerat. Blandningen tvättas av en timme efter applicering av hårmasken hemma. Fuktgivande masker av denna typ är mycket effektiva och kommer att glädja varje kvinna.

Masken för hår från lök är tillräckligt högkvalitativ, fuktar, återupplivar och närmar sig flickans hår.

Använd sur mjölk som ett sätt att återfuka håret

Den enklaste metoden för fuktkrullar är användningen av jästa mjölkprodukter. Den mest effektiva kommer att fungera surmjölk.

Det måste värmas till 37 ° C och appliceras sedan i stora mängder på huvudet. Därefter är huvudet täckt med ett ark av pergamentpapper. Det är mer bekvämt än filmen. En tjock handduk eller en varm halsduk lindas över den, för att den kommer att hålla huvudet varmt. Ca 30 minuter ska vara på håret så hårmaskar, fuktgivande hemma varje hår. Därefter avlägsnas en handduk och papper från huvudet, och igen appliceras yoghurt på håret och hårbotten. Den här gången rekommenderas att massera hårbotten, vilket tar cirka 5 minuter.

Efter en sådan mask ska håret tvättas med måttligt varmt vatten, utan att använda schampo. Denna mask är lätt att använda, även om det kräver mycket tålamod från det fina könet. Hon ger anmärkningsvärt skydd mot kvinnans hår från problemet med delaminering och skada, vilket ger en tunn film på sin yta.

Surmjölk är en utmärkt produkt för fuktgivande hår hemma.

Hårmask baserad på arnica-extrakt

Tincture arnica från ett apotek är en utmärkt komponent, som innehåller en fuktgivande mask för hår. Hemma är det lätt att skapa en sådan blandning. Dessutom värderas blommorna i denna växt av närvaron av hartser, proteiner, organiska syror, mineralsalter, användbara oljor och andra komponenter som kan återställa hälsosamt utseende, styrka och glans till kvinnors hår.

Masken på grundval av farmaceutisk tinktur Arnica fuktar aktivt och fyller med alla typer av hår. Arnica färger innehåller många bioaktiva ämnen, till exempel: organiska syror, proteiner, hartser, tanniner, fytosteroler, karotenoider, naturliga sockerarter, fettolja, alkaloider, mineralsalter, eteriska oljor och andra.

För att förbereda en sådan mask behöver du 2 äggulor, 2 msk. skedar av burdock olja och 3 msk. sked arnica tinktur. Alla ingredienser blandas ihop. Den beredda masken ska appliceras jämnt på håret längs hela längden, från rotszonen.

Arnicaolja kan förbättra blodcirkulationen, vilket kommer att bidra till att stärka kvinnliga krullar, vilket skyddar dem mot problemet med för tidig graying och förlust.

Recept för en fuktgivande honungsmaske

Du kan göra klassiska honungsmaskar, som endast är beredda på basis av honung. Du kan också skapa hårmaskor genom att kombinera honung med andra livsmedel som kommer att stärka eller försvaga vissa egenskaper hos blandningen.

 1. Honung ägg För framställning av en sådan hårmask 2 msk. skedar av honung smälts i ett vattenbad. Det läggs till ett försvunnen ägg och 2 msk. skedar av olivolja. Ägg-honung fuktgivande hårmask hemma kan öka näringskvaliteten på sådana produkter.
 2. Honungsmör. Att skapa en sådan mask, skäggolja och honung värms något separat i ett vattenbad i lika stora proportioner. Vidare är dessa komponenter anslutna.
 3. Honungskanin Denna mask bereds enligt följande: 1 msk. sked av kanelpulver med 2 msk. skedar av vegetabilisk olja hålls i ett vattenbad i 15 minuter. Därefter rekommenderas att kyla blandningen genom att tillsätta 1 msk. en sked av honung.
 4. Brandy, honung. För att förbereda en sådan hårmask, måste du gnugga 1 tsk honung med äggula, lägga 1 msk. en sked av bra brandy.
 5. Gule honung. Skapa en mask av denna typ, 1 msk. en sked honung är pounded med äggulor, då en liten burdock olja läggs till denna blandning för densitet.
 6. Honungslök. Medium lök och 1 vitlöksklyfta passerar genom en mixer. Den resulterande blandningen blandas med 2 msk. skedar av honung.

Magi på egen hand, fuktgivande hårmaskar, baserade på honung, kan bli en favorit kosmetiska produkter för de tjejer som försöker dem.

Kefir hårmask

Kefir kan användas som ingrediens i en hårmask. Mjölkprotein, som är tillgängligt i kefir, hjälper till att stärka hårfollikeln och sluta håravfall. Vitaminer kommer att göra krullarna starkare och starkare, samtidigt som tillväxten ökar.

Om spetsarna är för torra, skulle det vara värt att ta hand om regelbundet hår fuktgivande hemma, eftersom de i processen att störa talgkörtlarna aldrig kommer att täckas med ett skyddande skikt sebum. Detta kan särskilt gälla för kvinnor med hår som är längre än 30 cm.

Kefir fuktighetsgivande mask skapas före varje tvättning av huvudet. Varken beroendeframkallande eller allergisk reaktion, det kan inte orsaka. För att förbereda en sådan användbar blandning måste du värma 1 kopp fat kefir och gnugga det i ändarna av håret. Vidare måste en sådan mask distribueras över hela längden av locken.

Om en kvinnas hår är utsatt för torrhet, är det viktigt att gnugga fettkaka i hårbotten, eftersom det kan ge näring och mild rening av epidermis. Om en kvinna bara har hårda rötter, så kan du bara stanna vid sina tips. Att hålla en fuktgivande mask på huvudet är i 1 timme. Därefter tvättas masken av med icke-alkalisk schampo. Efter att ha skapat flera sådana rehabiliteringskurser för hår, när spetsarna blir fuktade och friska, måste masken endast ske en gång i veckan som en permanent smink för långt hår och förebyggande.

Kefir mask för fuktgivande hår är en av de mest användbara och prisvärda för varje produkt som används för hårvård.

Hår fuktgivande mask med färglös henna

Färglös henna är en unik källa till mineraler och vitaminer, därför kommer det i kombination med andra ingredienser att gå precis som en fuktgivande ingrediens. Skapa en hårmask som fuktar dem, du måste ta 1 tsk henna, 1 tsk brännvin, 1 äggula och 1 msk. sked olivolja. Alla komponenter blandas noggrant och blandningen appliceras på hårets rot. I detta fall är det viktigt att gnugga masken i hårbotten och fördela den över hela längden.

Alkoholen i sammansättningen av en sådan mask kan värma huden och närma håret med näringsämnen, tränga in i de djupaste skikten av epidermis. Det kommer också att aktivera mikrocirkulation av blod i hårbotten, vilket kan ge folliklarna och cellerna mer vitaminer, syre och mineraler. Aktiv födning av folliklar och hud samt krullar längs hela längden gör det möjligt att snabbt läka håret från sektionen och torrheten. Efter det att hårbearbetningen har avslutats, återställs den kvinnliga krullans tidigare elasticitet och hälsa.

Färglös henna bekämpar fullständigt problemet med mjäll, och det kan också förbättra hårväxten, deras utseende, öka glans och volym till krullningar.

Gelatinmask som fuktar hår

För att skapa en sådan mask, koka vatten i en vattenkokare och låt det svalna. Vatten ska vara varmt, men inte kokande vatten. I en separat behållare hällde 1 msk. sked gelatin, tillsattes 3 msk. skedar av vatten. Blandningen blandas väl. Denna behållare täckes på toppen med ett lock eller en platta och infunderas i 20 minuter. Under en sådan tidsperiod måste du tvätta håret med schampo, men utan balsam. Om gelatin under denna tid har tid att härda, är det nödvändigt att värma det med hjälp av ett vattenbad. I det förberedda gelatinet tillsättes några Art. skedar av någon hårmask, eftersom tack vare detta kan du berika den gelatinösa blandningen, vilket underlättar tvättprocessen.

Gelatinmask för fuktgivande hår bör appliceras på lite fuktigt hår med en pensel för färgning. På något sätt bör du sätta en mask på rotdelen, eftersom det kan torka hårbotten. Den perfekta applikationen av masken kommer att vara när håret är uppdelat i 4 delar: från mitten av pannan till mitten av nacken och från öra till öra. Efter att ha satt en mask, är det värt att förpacka huvudet med en handduk och klädesfilm. Därefter tas en hårtork och varmluften skickas till krullarna i 20 minuter. Därefter hålls gelatinmaskan på huvudet i ca 45 minuter.

Hårmask med gelatin är ett sätt att ersätta det professionella lamineringsförfarandet hemma, vilket är dyrt i skönhetssalonger.

Avocado hår fuktgivande mask

Kosmetologer råder alla tjejer som vill återställa den naturliga glansen till en mörk krulle för att göra en mask av avokado. Denna blandning fuktar och intensivt ger näring av vilken typ av hår som helst.

Avokados hårmask ska skapas enligt ett specifikt recept. Den genomsnittliga frukten utan skal och frö är krossad till ett tillstånd av enhetlighet. Ett rå kycklingägg är piskat och blandat med en avokadoblandning. För att ge en mer behaglig lukt till masken läggs 5 droppar av en del eterisk olja där. Applicera en sådan blandning bör vara lite fuktiga krullar, sprida masken över hela längden och sakta sopa den i hårbotten.

Binder huvudet med huvudduk, du borde hålla masken på huvudet i 30 minuter. Därefter tvättas den av med ett vanligt hårschampo.

Avokado anses vara en naturlig produkt, och därför kan en mask som är baserad på denna frukt användas utan hitch flera gånger i veckan.

Vitlöksmask för fuktgivande hår

Torrt hår blir mer levande om det blötläggs i blandat:

 • 2 msk. skedar av mosad vitlök;
 • 2 msk. skedar av burdock olja;
 • 2 äggulor
 • 1 tsk osötad, flytande honung.

Nyberedd blandning gnids i håret från roten till ändarna. Efter det är huvudet täckt med ett uppvärmningslock. Masken på huvudet ska hålla ca 40 minuter. Denna komposition tvättas av med schampo och vatten.

Vitlök har många fördelaktiga ingredienser, och därför kommer en fuktgivande hårmask baserad på denna produkt alltid att vara väldigt populär.

Glycerinbaserade hårmaskar för att hjälpa till att återfuktas

När du skapar denna mask, ta 1 tsk glycerin och 1 tsk äppelcidervinäger. Dessa ingredienser blandas med ett försvunnen kycklingägg. Dessutom tillsattes 2 msk. skedar av castor eller burdock olja. Denna komposition appliceras jämnt på håret till spetsarna. Det kommer att vara nödvändigt att hålla masken på huvudet under plastfolie och en handduk i 30-40 minuter, varefter du ska tvätta den med varmt vatten. Sådana förfaranden utförs 1 eller 2 gånger i veckan. Denna typ av fuktgivande mask kommer att vara användbar för kvinnor som har skadat, färgat, torrt eller sprött hår.

I närvaro av en vanlig eller oljig hårtyp rekommenderas att man skapar glycerinmasker gjorda av 2 äggulor, 3 droppar essensolja och 1 tsk glycerin. En blandning av denna typ ska vara på huvudet i 30 minuter, och därefter tvättas håret väl med varmt vatten.

När det gäller alltför fett hår, är de användbara masker av glycerin och vodka. Du måste försiktigt slå en äggula och tillsätt en tesked vodka och glycerin till den. Blandningen behöver inte appliceras helt på håret - det räcker att gnugga "alkoholhaltiga" masken i rötterna med massörrörelser. Tvätta håret efter 15 (maximalt 20) minuter.

Enligt experter behövs en fuktgivande glycerin hårmask för att lösa sådana problem som splittrade ändar, bräcklighet och torrhet av lockar.

Scarlet masker som fuktar hår

Det finns en transformerande hårmask baserad på honung, helande oljor och aloe. För att skapa den är det värt att blanda ihop 1 msk. en sked full av aloe juice och 1 msk. en sked av honung. Därefter upphettas kardborre- och persikolja. Denna massa måste blandas med andra produkter. Den färdiga masken måste distribuera krullarna, med särskild uppmärksamhet på problemområdena. En mask som är baserad på aloe och andra användbara ingredienser bör vara på huvudet ett tag, och sedan ska det tvättas bort. Efter masken appliceras en balsam på håret.

Det finns också en mask av aloe och äggulor. För att förbereda en sådan fuktighetsgivande blandning måste du slå äggulor i starkt skum och tillsätt lite aloejuice där. Dessa ingredienser ska blandas noggrant och appliceras jämnt på krullarna längs hela längden. Huvudet är inslaget med en handduk, och masken på huvudet förblir i 15-20 minuter. Därefter avlägsnas blandningen och huvudet tvättas väl under vatten. Om så önskas kan du använda den näringsrika balmen.

Aloe anses vara ett av de mest prisvärda och effektiva sätten att stärka kvinnornas krullar.

Fuktgivande hårmask hemma

Vackra friska glänsande krökningar utan splittrade ändar är varje kvinnas dröm. Det är nästan omöjligt att uppnå en sådan effekt med köpta schampon och balsam, allt som står på etiketterna.

Fördelarna med hemlagad fuktgivande masker

 • Fuktgivande hårmask hemma hjälper till att återställa håret, fuktar dem, gör det levande och glänsande. Regelbunden användning av sådana förfaranden gör att dina lås ser inte värre ut än efter salongprocedurer, och det blir mycket billigare.
 • Utmaningen som utgörs av hemgjorda fuktgivande kompositioner är att eliminera torrhet, överdriven fraglighet och matthet. De är utformade för att göra håret från insidan bättre längs längden, minska antalet delade ändar, göra håret lydigt och enkelt passa in i någon frisyr under lång tid.
 • Hemmagjorda fuktgivande masker eliminerar överdriven torrhet och överflödig fet hud i hårbotten (om det finns ett sådant problem), stärka hårsäckarnas rötter och minska förlusten. Naturligtvis finns det speciella lotioner, masker, emulsioner för att fuktar hårbotten och längden, olika procedurer i skönhetssalonger, men hemma på badrummet, med vissa regler, är det enkelt att få ett utmärkt resultat.

Sammansättningen av fuktgivande masker

För masker med effekt av fuktgivande hår finns ett stort antal ingredienser:

 • Vegetabiliska oljor (ofta används ricinus, havtorn, burdock och olivoljor);
 • Dekoktioner, infusioner, växtbaserad hydrolat;
 • Alla mejeriprodukter (bättre lämpad yoghurt eller kefir). För att minska lukten, skölja huvudet med vatten med en liten mängd citron (lime och lime) juice (citronsyra) eller ättika.
 • Ägg (hela eller bara äggula);
 • Eteriska oljor;
 • Honung (bäst används i hårbotten något värmd);
 • Lökjuice;
 • Aloe juice;
 • Gelatin och glycerin;
 • Senap (i mycket små mängder för att stärka hårlökarna. Var noga med att lägga till jästa mjölkprodukter, äggula, oljor, för att inte överdriva hårbotten).
 • Vitaminer i ampuller

Det här är produkter som oftare används för att göra hemlagade masker till ansiktet, men inte alla. På grundval av dessa ingredienser, som kan sammanfogas för att uppnå ett optimalt resultat, kommer du att få underbara kompositioner för fuktgivande problem hår.

Grundläggande regler vid användning av fuktgivande masker

För att ha en hemlagad mask för att återfuka ditt hår och få en påtaglig effekt måste du följa vissa regler:

 • Alla produkter i masken ska vara färska, hållbarheten ska inte vara över, och hon har bara kokat. Alla produkter får inte orsaka allergiska reaktioner.
 • Det är nödvändigt att förvala en lämplig komposition för fukt. Om håret är fet, behöver du inte använda vegetabiliska oljor i hårbotten, du kan bara tipsa. För torr är det irrelevant.
 • Alla produkter för användning måste vara varma, ca 35-37 grader Celsius. Så de kommer att få en positiv effekt snabbare och bättre. Blandningen av konsistens ska se ut som gräddfil, inte ha klumpar.
 • Håret ska vara rent innan du använder den fuktgivande kompositionen, till skillnad från självgjorda blandningar med en annan effekt, lite fuktig. Oljigt hår ska tvättas med ett schampo med en neutral komposition, torrt hår får inte tvättas, men bara väl kammas med en borste med täta tänder för att avlägsna damm.
 • Blandningen bör appliceras med en kam eller hand, med särskild uppmärksamhet på de sista 10 cm håren. Dra inte dem mellan palmerna, försök att gnugga kompositionen. Detta kommer bara att skada dem igen.
 • Efter att fuktblandningen har applicerats ska huvudet vikas med cellofan och sedan med en varm handduk. En hårtork kan användas för tillfällig uppvärmning.
 • Det är nödvändigt att hålla blandningen klar för dig själv på huvudet längre än de vanliga inköpta maskerna: minst 20 minuter och helst ca en timme. Naturliga produkter i kompositionen börjar agera efter inköp av hårfuktade produkter.

Viktigt att komma ihåg

 • Tvätta av blandningen med neutral,
  utan sulfater eller baby shampoo, och använd sedan för att skölja vatten vid rumstemperatur med avkok av örter eller 2-3 matskedar. kvalitetsbord (9%) ättika per liter vatten. Sådant vatten kommer att förbättra hårets glans, stänga skalorna längs hela längden.
 • Applicera fuktighetsgivande blandning, personlig kokad hemma, ska vara en gång i veckan eller 10 dagar för fet hår eller en gång var 4: e dag för torrt hår. Som en behandling görs sådana förfaranden 2 gånger oftare;
 • Det är möjligt att göra behandlingar med den fuktgivande effekten av hemlagad mat året runt, och inte bara på sommaren. På sommaren torkar solen håret, och på vintern torr luft i lägenheter har olika stylingprodukter en skadlig effekt.

En behandling med fuktgivande behandlingar är cirka 8 veckor och 10-12 procedurer. Resultatet efter hemmet förfaranden kommer säkert att behaga. Under hela perioden är det inte nödvändigt att färga eller lätta håret, annars kommer hårförädlingsprocessen att gå väldigt långsamt eller det kommer inte att bli någon effekt alls.

Fuktgivande mask för torrt hår

Fuktgivande mask för torrt hår bör innehålla mer feta komponenter (oljor, fettmjölkprodukter). Det är bättre att göra rutinerna ofta, varje gång innan du tvättar håret.

 1. Vinäger och glycerin. Glycerin tillsammans med ättika i ungefärligt förhållande 1: 1 skaka med äggulor med 2 kycklingägg. Blanda och fördela genom hår. Håll i huvudet i ca 2 timmar, värm regelbundet med en hårtork.
 2. Banan och lökjuice. Safan från en glödlampa blandad med massan av en mogen banan, tillsätt eteriska oljor. Håll på huvudet i ungefär en timme under en varm handduk.
 3. Gräddfil och lökjuice. Kompositionen appliceras i 2 steg: Först tillsätt en blandning av aloejuice och en lök i samma proportioner, efter 20 minuter, tillsätt en blandning av flera skedar gräddfil och ett par teskedar vodka. Lämna i ytterligare en timme. Från lukten av lök kommer att spara vatten surgjord med ättika.
 4. Aloe och olja. Krama saften av ett blad av aloe blandat med vegetabilisk olja (valfritt), tillsätt lökmassa. Sprid blandningen genom håret och håll under en varm handduk i minst 40 minuter. För sköljning, ta vatten med ättika tillsatt till den.
 5. Honung och smör. Slå samma mängd olivolja och honung, tillsätt äggula och hackad vitlök som önskat. Blandningen kan lämnas under en handduk över natten.
 6. Gelatin och smör. En matsked gelatin blöt i vatten (halv glas) och låt svälla. Sedan värm lite i ett vattenbad tills klumparna helt löser upp, häll en matsked av någon olja och, om så önskas, oljelösningar av vitaminer från apoteket. Tiden för appliceringen av detta recept är 1 timme. Skölj blandningen med ett mildt schampo.

Fuktgivande masker för fet hår

En sådan hårmask, som en fuktgivande ansiktsmask hemma för oljiga hudtyper, bör innehålla mer sura mjölkprodukter. Inget behov av att lägga till olja, för att inte överbelasta håret.

 1. Rågmjöl och äggula. 100 gr. Mjölror eller rågbrödsmulor med vatten och låt svalna till en behaglig temperatur, tillsätt 2 äggolor ägg och tillsätt tillsätt en matsked med burdockolja till blandningen. Lämna under handduken i en timme, skölj med varmt vatten och använd ett lämpligt schampo. Byt ut vattnet för sköljning av infusionsbaserad nässla, kalendula.
 2. Kefir. Ta en liten mängd kefir eller yoghurt, värma upp det och applicera en kam till allt hår med en kam, håll den under en varm handduk i 1 timme. Denna enkla komposition kommer att fuktas och ge glans och lydnad mot hela längden av håret.
 3. Ägg och citron. En gaffel slagen med citronsaft. Håll blandningen under handduken i en halvtimme och värm upp det med en hårtork. Efter att ha tvättat håret med ett lämpligt schampo.
 4. Yoghurt och mjöl. Skaka en halv kopp yoghurt med en matsked råg eller havregryn. Tvätta blandningen från håret på en timme med rent, varmt vatten utan att använda ett schampo.
 5. Gurka. Kram ut gurksaften och gnid den runt hårbotten i en cirkulär rörelse. Du behöver gurkajuice kam med små tänder att dra ner från rötterna längs hela längden till spetsarna. Wrap håret i en varm handduk i ungefär en halvtimme.
 6. Kefir och äggula. Blanda äggulor från 2 ägg med ½ kopp kefir. Håll under en varm handduk i ungefär en timme och skölj med rent vatten och hoppa över schamponering.

Hemlagade recept maskerar med fuktgivande verkan

för normalt hår

 1. Gurka och banan. Blanda gurkajuice med massan av en banan. Lägg till 2 msk. olivolja. Håll blandningen på håret i 40-50 minuter. Skölj väl resterna av kompositionen med ett schampo med en neutral effekt och kamma bra, eftersom banan är svår att ta bort.
 2. Aloe och konjak. Aloe massa blandad med kefir, yoghurt eller yoghurt i ett förhållande av 1: 2 (1 del aloe och 2 delar jäst mjölkprodukt) och tillsätt 10 ml brandy. Applicera den här vätskeblandningen på hårrötterna och lämna i en timme, värm upp med hårtork.
 3. Kock och gelatin. 1st.l. torkad kullrot rotera ½ kopp varmt vatten och lämna i en halvtimme, täckt med lock. Applicera blandningen och håll den på huvudet under en varm handduk i en timme.
 4. Honung och avokado. Krossa halvan av mogen avokado med en gaffel till en slam och kombinera med en matsked god flytande honung. Värm till ett varmt tillstånd och fördela blandningen över hela håret till spetsarna och gå med huvudet täckt med en handduk i minst en halvtimme. Skölj huvudet varmt med varmt (inte varmt!) Vatten.

Masker för skadat hår

Blandningar med fuktgivande effekt för skadat hår eller andra hårbehandlingar behövs dubbelt så mycket som till och med krullar som är naturligt torra. Användningsfrekvensen är bättre att lägga till. Du kan använda något av ovanstående recept enligt typen (normalt, fet eller torrt hår), men det rekommenderas att lägga till olika lösningar av vitaminer i ampuller som köpts på apoteket. På grund av att dessa krullar återhämtar sig snabbare, blir mer hälsosamma och blir trevliga för ögat. Det finns några speciella masker:

 1. Cognac, äggula och honung. 2 msk naturlig god honung och solrosolja blandad med äggulor 2 ägg och 10 gram brandy. Det är bra att gnugga flytande gruel i hårets rötter och längs hårets längd och längs spetsarna. Gå med en mask på huvudet i ungefär en timme och skölj med lämpligt schampo.
 2. Kokosolja och äggula. Kombinera en halv kopp yoghurt med en matsked kokosolja uppvärmd till ett flytande tillstånd och en matsked av saften av ett blad aloe, tillsätt äggula från ett kycklingägg. Låt blandningen stå på huvudet under en handduk i ungefär en timme.
 3. Sur mjölk och smör Halva glas yoghurt, helst hemlagad, blanda honung och vegetabilisk olja av val. Fördela längden och lämna i en halvtimme eller 40 minuter.
 4. Endast olja och olja. Skaddat hår ska göras en enkel oljemask med vilken olja som helst. Lägg till eventuellt oljelösningar av vitaminer. Håll masken i ungefär en timme och skölj med neutralt schampo.

Alla hembehandlingar i en månad med regelbunden användning hjälper till att återställa hår vitalitet och lydnad. De kommer att vara blanka och friska i utseende och silkeslipade. Fördelarna med att använda hemmasker istället för att köpa masker är uppenbara. Du kan vara säker på vilka kvalitetsprodukter som var i sammansättningen av sin egen matlagning. Det är värt att notera kostnaden för hemma masker: köpta fuktgivare med samma effekt kommer att kosta mycket mer än den inhemska motsvarigheten. Och viktigast av allt, en professionell fuktgivande hårmask ska vara ett kvalitets- och beprövat varumärke på den kosmetiska marknaden. Tvivelaktiga medel bör inte tas, för att du bara kan skada håret.Nästa Artikel
Gråt hår vid 15