Hemlagad jästhårbehandlingsmask


För beredningen kan användas som torrjäst och de som produceras i briketter. Det finns ingen särskild skillnad mellan dem, bara den önskade mängden av produkten som ska observeras anges i recepten.

Fördelarna med dessa masker beror på att jäst själv innehåller protein, vitaminer i grupp B och viktiga spårämnen (kalium, järn, zink och mangan).

För att göra det lättare att beräkna, kom ihåg att en tesked innehåller 10 gram produkt.

När du skapar en hemmamask, överväga det faktum att jästen ökar i volymen när den är våt, så att man i förväg förbereder en behållare med lämplig volym för att blanda komponenterna. Samtidigt orsakar masken för hår med jäst ingen skada på dina lockar.

recept

Kefir jästmask med honung
[Direkt]

 • Vi löser upp två matskedar torrjäst i varmt vatten (1-2 matskedar) och låt dem jäsa i en timme.
 • Sedan lägger du till dem 2 matskedar honung och 100 ml kefir (det här är ungefär en halv kopp).
 • Applicera blandningen i hela längden på håret och lämna i en timme under förpackningen.
 • Tvätta sedan kefirna, och huvudet ska tvättas ordentligt med varmt vatten, du kan använda schampo.

Vid slutet av proceduren, för att öka produktens effektivitet, kan du skölja håret med vatten med citronsaft eller örttekoko.

Öljästmask

 • I en matsked vatten rör om 30 gram jäst.
 • Tillsätt slagen äggula, mixa.
 • Applicera blandningen över hela längden.
 • Håll huvudet tills det är helt torrt.
 • Skölj noga med varmt vatten.

Bryggerjäst har en positiv effekt på dina tjocka trådar: de blir starka, silkeslen och får en hälsosam glöd.

Var noga med att läsa artikeln, från vilken du kommer att lära dig hur man korrekt applicerar en mask för hår med öl. Recensioner, recept och rekommendationer läsare.

Kontrollera om du är allergisk mot röd paprika. Detta kan göras på denna sida: http://vsemaski.info/maska-dlya-volos-s-pertsem

För hårdensitet:

Förfarandet är gjort innan du tvättar, på ett smutsigt huvud.

 • Du måste ta 4 skivor svartbröd, skära av skorpan från dem och häll kokande vatten på den.
 • Massan bör infunderas i ett par timmar, och det är bättre att sätta det jäsat på kvällen för att använda på morgonen.
 • När brödet är ritat, bör vattnet pressas ut ur det (gasbindning ska användas för detta ändamål).
 • Den återstående gruelen måste gnidas i hårbotten.

Håll på huvudet rekommenderas i ungefär en halvtimme. Gåsmask är lämplig för alla trådar, förutom högt överdriven.

Hur ofta måste jästmaskar appliceras?

 1. Den optimala behandlingen av hårbehandling är 1,5-2 månader.
 2. Användningsfrekvens - 1 gång per vecka.

Efter avslutad kurs måste du pausa och kontrollera om det finns ett resultat. Om tillväxten har accelererat och förlusten har saktat, är det inte nödvändigt att upprepa proceduren. Om effekten inte passar dig, kan du fortsätta att göra dessa procedurer med en frekvens på 1 var 2-3 vecka i några månader.

recensioner

Julia: "Jag har färgat hår, så jag känner mig konstant torrhet. Och efter jästmasken går jag fritt i en vecka, och jag har inga obehagliga känslor. "

Marina: "Jag är ägare till mycket långsamt växande hår. 1cm per månad. Jag vill ha mycket långa flätor och försöker att odla dem. Ett märkbart resultat jag märkte efter en vecka med att använda denna mask. Idag har jag märkt tillägget. "

Lyuba: "Mina tips växer inte mer än en centimeter i månaden. Jag har gjort en jästmask i mer än ett år nu, men jag märkte inte mycket tillväxt, det är bara att deras tillstånd förbättras. Mitt recept: Jag tar 1 äggula, en sked full av honung, 25 gram jäst (jag köper dem på marknaden i tält). "

Kommentarer: 28

Mycket visuella bilder. Jag visste inte att torr jäst kan användas. Och lukten på håret kvarstår efter sköljning?

Lukten kan manifestera sig om ditt huvud är för varmt: om du inte tar av locket länge, eller om du befinner dig i ett täppt rum.

Wow-vilken effekt på fotot! Det är nödvändigt att prova en mask med kefir, särskilt för fet hår är en mycket bra mask!

Fotoet på flickans hår före och efter appliceringen av näringsblandningen är imponerande. Sådana enkla och prisvärda recept från produkter som nästan alltid finns till hands, och en sådan effekt!

Brewer's Yeast är verkligen ett bra botemedel! Först försökte jag göra masker. Hår har märkbart förbättrat sin tillväxt för månaden. Det är sant att det finns en "men" - lukten. Jag tog bort det genom att skölja med citronvatten. Då bestämde jag mig för att dricka öljäst i tabletter. Förbättrat tillstånd och hår och hud. Men jag började gå ner i vikt från dem. Jag var tvungen att vägra.

Nu gör jag ibland masker, men jag kan inte säga att det här är min favorit. Fortfarande, denna lukt... Jag föredrar oljemaskor.

Hej alla) Jag vill dela min erfarenhet med hjälp av jäst och ölmasker. Mitt hår är lägre än vad som kallas en "baksätet" och speciell vård behövs, med en sådan längd kommer näringsämnena till hårets ändar nästan inte in och håren på kanterna blir helt tråkiga och livslösa, så jag tar särskild uppmärksamhet åt hårets näring.

Jag försökte mycket självtillverkade masker på oljor, lera och TP och köpte också dyrbart verktyg som inte riktigt hjälpte mig.

Jag säger genast att alla maskerna är bra och den här webbplatsen är bara en gudstjänst för mig, jag har aldrig träffat så mycket hårvårdstips hemma och till minimal kostnad!

Nu om masken på jäst - det bästa verktyget som verkligen närmar sig håret till tipsen. Försök, du kommer inte ångra. Självklart finns det en liten lukt, men det försvinner snabbt.

Det finns en annan hemlighet som tjejer glömmer - efter att ha använt någon mask, är det nödvändigt att applicera en balsam på håret, vilket släpper hårskalorna (annars masken, efter att hårskalorna har skalats, tvättas snabbt).

Även när det inte finns någon tid för masker sköljer jag mitt hår med öl. Det här är bara bättre att göra om du inte behöver gå till jobbet imorgon, då kanske kollegor inte förstår så bra)

Efter maskeffekten på jäst trimmer jag mitt hår en gång om året med 3-5 cm, det är kanske ingen anledning att trimma mer, eftersom håret har ett hälsosamt och välvårdat utseende)

Människorna i jäst och verkligen mycket vitamin B, vilket ger ett utmärkt resultat - håret växer snabbt och lyser mycket, men genom hårbotten absorberas inte vitaminerna, eftersom det inte finns någon känsla av en sådan mask försökte jag. Lukten är fortfarande obehaglig efteråt, så jag köpte och drack öljäst på apoteket och mitt hår är underbart. Och masken för förstärkning är utformad för att förbättra blodcirkulationen, det finns en senapsblomma, som verkligen hjälper - det viktigaste är att sätta det lite så att det inte finns någon hårbottenbränning.

Jag håller inte med! Jag har en jästmask som hjälpte till att växa hår! En senapstorkhud på huvudet. Det kommer ingen lukt, eftersom håret tvättas sedan med schampo. Om du fortfarande har lukten ska du skölja håret med all nödvändig olja som passar din hårtyp. Flickor lycka till med att växa vackert hår !;)

Yeast Hair Masks

Alla har hört uttrycket "växer som jäst". Delvis gäller det även för jästhårsmaskar. Jäst innehåller alla nödvändiga element för rätt näring av hår. Protein och B-vitaminer som utgör masken, stärker hårfollikeln, säkerställer hårets tillväxt och volym.

Dessutom finns det andra vitaminer i jäst samt kalcium, järn, magnesium, zink och mangan, som har en fördelaktig effekt på hårets struktur.

Och jästmaskens främsta plus är universalitet: det passar alla typer av hår.

Om du vill påskynda hårväxten, stärka rötterna eller öka volymen till en frisyr, använd sedan en mask med jäst 2-3 gånger i veckan i 6-8 veckor, och om du använder den för förebyggande ändamål, är det tillräckligt att applicera masken en gång i veckan och Upprepa proceduren 15 - 20 gånger.


Du kan använda någon jäst i hårmaskor, men det är bättre att ta levande (färska) sådana - de innehåller mer vitaminer och fördelaktiga ämnen. I alla recept som beskrivs nedan används levande jäst, så om du föredrar att torka, använd följande proportioner: 1 tsk (3,5 gram) torr jäst är lika med 9 gram levande.

För att förbättra effekten av en jästhårmask eller för att erhålla en förbättrad effekt kan ytterligare komponenter tillsättas till den.

Vi erbjuder flera recept för jästhårsmaskar:

Mask med jäst och honung mot håravfall

30 gram jäst, häll 1 matsked varmt vatten och tillsätt 1 tsk honung. Rör om blandningen och placera på en varm plats i 60 minuter för att jästa jästen.

Börja applicera masken från rötterna, gnugga blandningen med massörrörelser och fördela den över hela längden av håret. Täck ditt hår med cellofan och linda en handduk över den. Efter att ha hållit masken i ungefär en timme, skölj blandningen med varmt vatten med en schampo.

Mask med jäst och kefir för volym och förstärkning av hår

Denna mask hjälper också till med mjäll.

30 gr. Lös upp jästen i ett halvt glas uppvärmd kefir, vänta på jäsningens jäsning och låt blandningen vara varm på 40-60 minuter. Precis som i föregående recept, börja applicera masken med hårrötterna och fortsätt längs hela längden. Lägg nu ett duschlock på huvudet, om det inte finns, kan du använda cellofan och linda en handduk, efter en timme kan du tvätta av masken med varmt vatten och ett schampo som passar ditt hår

Efter en sådan mask kan håret vara tufft, så du kan tvätta det med en lösning av äppelcidervinäger med en hastighet på 1 tsk. ättika per liter vatten (vinäger kan ersättas med citronsaft i samma proportioner).

Mask med jäst och lök för tillväxt och mot håravfall

Denna mask hjälper till att stärka håret och bli av med mjäll.

10 gram jäst, häll 1 - 2 msk. skedar av varmt vatten och lämna varma i en halvtimme före jäsning. Det faktum att jäsningsprocessen har börjat kommer att förstås av närvaron av bubblor på ytan. Lägg sedan till 1 msk. sked av färsk lökjuice, en nypa salt, 1 tsk burdock och 1 tsk. ricinolja.

Rör om blandningen och applicera på håret. Du måste börja med rötterna, gnugga blandningen med massörrörelser och sedan längs hela längden.

Värm håret med cellofan och en handduk och lämna i 20 minuter. Tvätta av masken med ett schampo som passar ditt hår. För att eliminera den obehagliga lukten kan du tvätta håret med en lösning av ättika eller citron.

Näringsrik mask med jäst och ägg för glans och hårvolym

Rör 20 gram jäst i 1/2 kopp varm (inte varm) mjölk och låt den ligga i 40 minuter på en varm plats tills bubblor bildas på ytan (start av jäsning), lägg sedan 1 msk. sked burdock eller ricinolja (du kan använda olivolja), blanda noga.

Börja applicera masken med hårrötterna, gnid försiktigt kompositionen med massagerörelser i hårbotten och sprid sedan blandningen längs hårets längd. Täck huvudet med cellofan (du kan bära ett duschlock) och linda en handduk.

Efter en timme kan masken tvättas bort.

Var frisk och vacker!

Andra hårmaskor finns på vår hemsida.

Innan du använder hårmaskor enligt populära recept, se till att du inte är allergisk mot sina komponenter eller rådfråga en specialist.

Jäst för hårtillväxt recept masker och recensioner

Kvinnor försökte alltid se vackert och välskötta. Frisyren och hårets skick spelar en viktig roll för att skapa den idealiska bilden. Inget dekorerar en kvinna som lyxiga, glänsande, långa och tjocka krullar. Men inte alla kan skryta med ett vackert hårhår givet från födseln. Korrigera situationen möjliggör högkvalitativ vård, med hjälp av en mängd olika kosmetika och hembehandlingar. Dessa inkluderar jäst för hårväxt. Detta är ett beprövat och effektivt verktyg som fortfarande inte förlorar sin relevans.

Värda egenskaper hos jästmaskar gör att du klarar av de viktigaste problemen: torrhet, brittleness, långsam tillväxt och håravfall. Någon bra hemmafru i köket finns ett paket jäst för att göra hemlagade bakverk. Denna unika produkt innehåller en stor mängd näringsämnen och vitaminer, vilket gör det möjligt att använda det inte bara för kulinariska men också för kosmetiska ändamål.

Vad är användningen av jäst för hår?

Benefit hår kommer att ge både torr och pressad jäst. Och du kan använda olika sorter av denna produkt (bakning eller bryggerjäst). Varför har de en positiv effekt på hårets tillstånd? Detta är direkt relaterat till deras kemiska sammansättning, som innehåller en stor mängd vitaminer och spårämnen.

 1. Folsyra Om de otroliga fördelarna med detta ämne har länge varit känt. Folsyra skyddar håret på ett säkert sätt mot negativ påverkan av den yttre miljön, värmeeffekter vid styling med hårtork, tångar, färgning med aggressiva färger under proceduren för perm.
 2. Niacin (vitamin PP). Det ger curls en livlig glans, gör färgen mer mättad, förhindrar utseendet av grått hår.
 3. Vitaminer i grupp B. Ladda håret med energi och tona dem upp. Påverka hårbotten, de accelererar blodcirkulationen, vilket har en positiv effekt på hårväxten.
 4. Vitamin E och N. Bidra till mättnad av lock med fukt och ger dem en livlig glöd.
 5. Aminosyror. Gör ditt hår starkare och förhindra att de faller ut. Nöda varje hår, vilket gör det mer elastiskt och lydigt.

Jäst är en unik produkt, där förhållandet mellan aminosyror, vitaminer och mineraler är balanserat så att de absorberas perfekt av kroppen. På grund av detta finns det en omvandling av hår, håret blir tjockt och tjockt, mjäll försvinner, splittrande ändar. Slöta och spröda strängar blir starka och glänsande, växer snabbare och slutar falla ut.

Vilken effekt kan man förvänta sig?

Om du använder jästhårsmaskar regelbundet (en gång i veckan) kommer du snart att märka följande positiva resultat:

Accelererad hårväxt. Skadade lockar, får regelbundet alla mikroelement och vitaminer som är nödvändiga för deras tillväxt, blir starka, börjar växa snabbt och är fyllda med vitalitet. Denna effekt uppnås genom att accelerera blodcirkulationen i hårbotten, vilket leder till att hårsäckarna får mer syre och näringsämnen.

Shaken blir tjock. Jäst har en positiv effekt på hårrötterna, stärker dem och ger hårsäckarna med vitala substanser. Detta stärker håret och förhindrar håravfall. Med tiden kommer håret att bli mycket tjockare, och du kan glömma problemet med sällsynt, tunt och sprött hår.

Användningen av jästmaskar hjälper till att näring och fuktar hårbotten, eliminerar överdriven torrhet, irritation, klåda, hjälper till att bli av med mjäll, påskynda processen för cellförnyelse och förlänga den aktiva fasen av hårsäckar tillväxten.

Vilken typ av jäst är lämplig för att accelerera hårväxten?

För hemmetoder kan du använda både torrjäst för hårväxt och pressad jäst, framställd i form av en brikett. Men när man gör masker är det mer fördelaktigt att ha "levande" jäst, som, när den blandas med ingredienser, börjar skumma och fermentera aktivt. En annan viktig faktor är produktens färskhet. När du köper, se till att jäst inte är försenad.

Tillsammans med den vanliga bakningen används bryggerjäst i stor utsträckning för hårväxt, med hjälp av dem som en del av hemlagade masker. Bryggerjäst är användbar inte bara i "live" -formen utan även i form av tabletter. Idag producerar de ett brett utbud av läkemedel där bryggerjäst presenteras i tabletter eller kapslar berikade med olika fördelaktiga tillsatser (zink, magnesium, jod, selen). Sådana produkter har en positiv effekt på hårets struktur och tillstånd från insidan och bidrar till ökad tillväxt och förstärkning.

Dessutom, i apotekskedjan, kan du köpa speciell jäst för dnc hårväxt. Detta är en innovativ biok Cosmetics, som är en torr blandning av jäst och örter. Från denna komposition i hemmasken är beredd. Basen av drogen är:

 • torrt jästkomplex
 • mjölkprotein
 • rörsocker
 • senap
 • växtextrakt (kornblomma, kamille).

Förpackningen innehåller 2 påsar krämfärgat pulver, som liknar mjöl genom konsistens. Anvisningarna till åtgärden sa att pulvret ska spädas med en liten mängd varmt vatten till konsistensen av tjock grädde. Efter blandning ska den lämnas i 15 minuter på en varm plats. Vid denna tidpunkt börjar jästen sitt arbete och ytan av maskskummen. Samtidigt finns det en svag märklig lukt av jäst. Den färdiga kompositionen appliceras på hårrötterna, huvudet värms upp. Det faktum att den terapeutiska blandningen började agera kommer att framgå av en känsla av värme och en liten stickning. Tvätta av kompositionen efter 30 minuter. Enligt recensioner av användningen av jäst för hårtillväxt är ett liknande verktyg bättre att applicera på dem som lider av överdriven fet skalp, eftersom den terapeutiska kompositionen har en uttalad torkningseffekt.

Hur man förbereder och applicerar jästmaskar?

Innan beredningen av masken ska jästen aktiveras. För att göra detta, ta den önskade mängden produkt och fyll den med en liten mängd vätska. Det kan vara vatten, mjölk eller örtteck. Vätskan måste vara varm, men inte varm, den optimala temperaturen är från 35 till 40 ° C. Blandningen bör omröras tills den är homogen och lämnas på en varm plats i 15-20 minuter för att påbörja jäsningsprocessen. När ett fluffigt skum har bildats kan du fortsätta med proceduren.

Applicera ett terapeutiskt medel ska vara på rent, fuktigt hår. Kompositionen smutsas lätt in i hårrötterna, resten är fördelad genom håret. Efter det ska huvudet värmas med en handduk, som tidigare har lagt på en speciell gummerad hatt. Du kan ersätta den med en plastpåse. Håll denna mask på håret ska vara från 20 till 60 minuter, beroende på kompositionen. Skölj av håret med en mjuk schampo.

Jäst effektiva maskuppskrifter

Gåsmask med pepparvodka. Du måste ta 3 stora skedar av färskpressad jäst och lite varmt vatten. Kompositionen omröres tills den är homogen och lämnas på en varm plats i 20 minuter. Lägg sedan till 2-3 Art. l. peppar vodka Masken appliceras uteslutande på hårbotten och gnuggar hårrötterna. Det kan vara en liten brännande känsla, det här är en normal reaktion. Men om obehaget intensifieras och den brinnande känslan blir outhärdlig, bör kompositionen tvättas omedelbart. Procedurens totala tid är högst 15 minuter.

Jäst och senap för hårväxt. För att förbereda masken ta torrjäst och senapspulver. Jäst bör beredas först. För detta blandas en stor sked av produkten med vatten och en nypa socker hälls i blandningen. Efter bildning av stabilt skum, tillsätt en hel stor sked senapspulver till massan. Eventuellt kan du hälla lite flytande honung. Den resulterande massan appliceras även uteslutande på hårrötterna.

Mask med öljäst och olja. Det här verktyget påskyndar inte bara hårtillväxten utan ger även näring till hårbotten, vilket eliminerar mjäll, torrhet och irritation. För att förbereda masken spädas 10 g bryggersjäst med en liten mängd vätska och lämnas under en tid för att aktivera. Efter bildning av skum i den resulterande massan sättes till 1 tsk. castor och burdock olja. Denna mask kan appliceras inte bara på hårbotten, men också på hela längden av håret. Håll kompositionen under ett uppvärmningslock ska vara ungefär en timme.

Mask för hårväxt på jäst med kefir är perfekt för skört och torrt hår. För den genomsnittliga längden på håret behöver du 200 gram frisk kefir. Det värms något och hälls en stor sked full av färsk jäst. Vänta lite tid för att börja jäsningsprocessen, använd sedan den resulterande massan på håret och hårbotten. Denna mask kan hållas på håret inte mer än 60 minuter.

Gåsmask för natten. För dess beredning är det bäst att använda pressad jäst i en mängd av 50 gram. De blandas med en liten volym vätska och väntar på utseendet av ett tjockt skum. Därefter kan du lägga till en stor sked av honung till massan. Den erhållna blandningen appliceras på rötterna och längs hela sin längd av hår. Tvätta av det efter en halvtimme, utan att använda schampo. Du måste göra en sådan mask på kvällen, före sänggåendet. Och på morgonen rekommenderas att tvätta håret ordentligt med ett mildt schampo.

Feedback om användningen av jäst för hårtillväxt är mest positiv. Det finns också negativa recensioner, men de flesta är förknippade med felaktig användning av en mask eller med den uppenbara allergiska reaktionen. Därför rekommenderar kosmetologer att göra ett hudtest före varje användning av en jästbaserad produkt, vilket kommer att bidra till att undvika oönskade komplikationer.

Jäst är mycket bra för håret, om det används ordentligt och appliceras regelbundet. Flera kurser av medicinska förfaranden hjälper dig att bli en lycklig ägare av tjockt, glänsande och otroligt långt hår.

recensioner

Min mormor lärde mig att göra jästhårsmaskar. Matlagning är lätt. För förfarandet använder jag alltid bara färsk "levande" jäst, jag tror att det inte finns något gott från torrt. Bara knäda dem med lite varmt vatten och sätt dem på ett varmt ställe. När fermenteringsprocessen börjar och en tjock skumdump visas på ytan, lägger jag till lite olivolja. Detta är nödvändigt för att inte överdriva hårbotten. Jag lägger kompositionen på håret och vikar huvudet med en film och en handduk. Det faktum att masken fungerar, kommer du att förstå genom känslan av värme och lätt stickning. Håll en sådan komposition under lång tid kan inte, jag brukar tvätta av masken efter 15 minuter. Om du gör sådana procedurer 1 gång per vecka i 2 månader, börjar håret verkligen växa som "på jäst", bli frodig, voluminös och levande.

Jag försökte göra jästmasker för hår. Krångel med dem lite, du behöver bara blanda jäst med vatten och, om du vill, lägga till några ingredienser: några naturliga eller eteriska oljor, örtavfall eller senap beroende på hårtypen. Dessa masker hjälper väl, men jag gillar inte den specifika lukten, som sedan kvarstår länge på mitt hår och orsakar personligen obehag. Därför tar jag bryggerjästabletter, det är väldigt bekvämt, och effekten av sådana droger är inte sämre. De stärker håret från insidan och bidrar till deras snabba tillväxt.

Veronika, Naberezhnye Chelny:

Jag försökte göra masker för hår med jäst hemma. Recept för varje smak kan nu hittas på Internet. Har gjort proceduren, både med torr och med färsk jäst. Jag gillade det sista alternativet mer, för att jag inte kände någon speciell effekt från torrjäst. Lite pinsamt speciellt luktar, men du kan döda, om flera gånger för att tvätta håret med schampo och skölj med vatten, sura med citron. Ett enormt plus med sådana förfaranden är att jäst är en helt naturlig produkt med ett komplett vitaminkomplex och andra fördelaktiga ämnen. Jästmasker har en positiv effekt på hårets tillstånd, näring, förstärkning och återställning av hälsa till svagt och tunt hår.

Det bästa jästhåret maskerar hemma. Brewer's Yeast

Jäst, både öl och vanligt, kan tas inte bara inuti, men också externt. Till exempel, för hår. Detta är ett utmärkt verktyg för både hårbotten och krullarna själva.

Jästhårmask kan enkelt tillverkas hemma. Hon kan snabbt närma sig håret och göra dem starkare. Och ja, spytten efter det växer som jäst.

Hur påverkar jäst håret

Jäst är den mest ovanliga svampen i världen. Du kan argumentera mycket om deras fördelar eller skada vår hälsa, men en jästhårmask är mycket fördelaktig för ditt hår. Vad exakt?

För det första finns det mycket protein här som vårt hår behöver. Det finns också ett spårhav (det finns mycket zink, kalcium och järn) och inte mindre vitaminer. Vitaminerna i grupp B är särskilt värdefulla för hår, men det finns också PP och D. Tillsammans gör det inte bara hårbotten suntare, förbättrar blodcirkulationen, men gör också håret snyggt, accelererar tillväxten, gör dem elastiska och eliminerar fett.

Det viktigaste är att använda masken regelbundet och följa vissa regler.

Hur man gör en mask

Det är bäst att göra hemlagade masker från "levande" jäst. Torra är också lämpliga, men färska är klart bättre. Torrjäst kan emellertid berikas med olika spårämnen, så det kan också vara användbart. Det kan spädas inte bara med varmt vatten utan också med kefir, kamillextrakt, mjölk, nässlextrakt etc.

För att uppnå denna effekt, lägg till sötjäst (honung, socker) och göm i 40 minuter i värmen. Fermentering aktiverar många av de processer vi behöver i hårbotten. Inkludera endast andra komponenter efter det här. Glöm inte det vanliga sättet att testa på allergier.

Jästmasker ska göras var sjunde dag som en förebyggande åtgärd. Om krullarna är i ett beklagligt tillstånd, gör en mask två gånger i veckan. Kursen är ett par månader. Därefter kan du ta en paus och fortsätta. Om håret kom i ordning fortsätter du fortfarande att göra masker, men en gång i veckan. Var noga med att värma ditt huvud. Skölj med schampo.

Bryggerjäst för hår - vilket är bättre att välja

Brewer's yeast för hår kan användas inte bara inuti, men också externt. Det är viktigt att välja de perfekta för dig. Det första steget är att ta reda på vilken som är bättre att ta för masker - lev eller i piller.

De levande anses naturligtvis vara mer effektiva, men kosmetiken har också ett plus - de innehåller tillsatser som kan vara användbara för håret. Välj baserat på dina problem. För vissa masker kan du även använda öl, men det måste vara levande.

Här är några få effektiva bryggerjästmask recept:

Ölrecept №1

Denna mask kan användas inuti, istället för frukost. Kommer vara tacksam och hud och hår och naglar.

 • Brewer's Yeast - 1 matsked;
 • Sojalecitin - 1 matsked;
 • Yoghurt (naturligt);
 • Honung - 1 tsk
 • Germinerad vete - 1 matsked.
 1. Applicera verktyget på hela längden på flätan;
 2. Vi håller 40 minuter under en varm keps;
 3. Tvätta av utan schampo med varmt vatten.

Ölrecept nummer 2

För att stoppa "bladfallet" på ditt huvud, kommer denna mask att göra.

 • Brewer's Yeast - 20g;
 • tomat;
 • Olivolja - 1 tesked;
 • Calcium tabletter.
 1. Vrid tomaten i puré, krossa kalcium;
 2. Komponenterna blandas, upphettas;
 3. Applicera tills det är kallt, på hårbotten och krullarna värmer vi;
 4. Tvätta av efter tre kvartaler av en timme.

Ölrecept nummer 3

Mask för att stärka håret hemma

 • Aloe Vera - juice och massa av tre löv;
 • Blommig honung - 1 tesked;
 • Jäst - 1 tesked;
 1. Honung är uppvärmd;
 2. Vi lägger till i andra komponenter;
 3. Vi ansöker, vi värmer;
 4. Vi väntar på den tredje timmen;
 5. Tvätta av utan schampon.

Brewer's Yeast är ganska möjligt att tillsätta till schampon, samt göra balms-sköljningar med dem. Förresten, det finns mycket kvar tillfredsställt efter att ha använt masker från bryggerjäst. Nedan kan du läsa några recensioner.

I allmänhet används bryggerjäst mycket där. Titta på bara 10 intressanta fakta om dem:

Yeast Hair Mask

Du har nog hört mer än en gång om fördelarna med jästhårsmaskar, kanske försökt använda dem för kosmetiska ändamål. Så varför är jäst så oumbärlig som en hemvårdsprodukt? Varför nästan med några problem med håret:

 • Med torrt hår
 • När sårbarhet
 • Med fall och dålig tillväxt

Oftast på forumet rekommenderas jäst att stärka hårsäckarna och förbättra håret.

Faktum är att jäst innehåller stora mängder protein - det här är först och främst, och det är jäst som innehåller alla B-vitaminer. Och det här är inte att nämna sådana spårämnen som järn, mangan, magnesium, zink och kalium.

Yeast Hair Mask

För beredning av jästmaskar för hår kan du använda som bagerisjäst i briketter och torka. Det är absolut ingen skillnad, förutom i mängden jäst i receptet. För att underlätta omräkning kan man anta att i en tesked levande jäst finns det cirka tio gram levande (det är ungefär en fjärdedel av en tesked).

När du förbereder en mask med jäst hemma, glöm inte att jäst har följande egenskap: att öka i volymen, så ta en större volym i förväg än du tror att du måste blanda alla ingredienser.

Jo lukten, förstås. Detta ska inte nämna, eftersom jästmask för hårrecensioner av negativ natur i de flesta fall är förknippade med lukten. Så tänk om du är redo att uthärda besväret, även om din skönhet står på spel.

För att försvara jäst, som en komponent i hårolja, vill jag säga att de faktiskt har en mycket fördelaktig effekt på hårfollikeln, och det är just det goda tillståndet hos hårrötterna som alltid förklarar deras hälsosamma utseende, snabb tillväxt och densitet.

Näringsrik jästhårsmask med kefir och honung

Ta två teskedar torr jäst eller motsvarande mängd levande, rör om varmt vatten och låt i ungefär en timme. När jäst "nå", lägg till ytterligare två msk honung till ett halvt glas kefir.

 • Blanda 2 tsk torr jäst, 1 msk. sked vatten och låt i 1 timme för jäsning.
 • Tillsätt 0,5 kopp kefir och 2 msk. honung
 • Applicera 1 timme längs hela hårlängden under cellofan. Tvätta av.

Gåsmask med honung och senap för hårväxt

Vill du förstå i din egen erfarenhet vad "hår växer som jäst"? Testa sedan en mask med senap och jäst.

Blanda en matsked torr jäst med en liten mängd vatten och tillsätt en tesked socker. Lämna en timme på en varm plats. Efter - lägg till en matsked honung och två teskedar torr senap (torr är viktigt, du kan köpa det i kryddavdelningen i någon stor butik).

 • Blanda 2 tsk torr jäst, 1 msk. sked vatten, 1 tsk socker och lämna i 1 timme för jäsning.
 • Tillsätt 1 msk. en sked full av honung och 2 tsk. senap
 • Applicera om 1 timme på hårrötterna under cellofan. Tvätta av.

Rör om igen och applicera på hårrötterna. Värm upp och försök att motstå minst en halvtimme, denna mask brinner inte barmhärtigt. Huvuddelen är att inte spela hjältar, senapsmask gör verkligen underverk, men det borde inte kontaktas med fanatism, det är väldigt lätt att få en bränna i hårbotten och i stället för den förväntade höjden på fem centimeter i månaden kommer du att få torrhet, irritation eller till och med håret börjar falla ännu mer än före masken.

Vill du sluta håravfall och växa nya, prova jäst

Hej, kära läsare! Allt det bästa för dig, bra hälsa och ett stort humör! Höst och vinter är en svår period för kvinnors hår, och jag vill gärna ta av min hatt. Och jag kommer att berätta om min älskade mask, och det här är en mask med jäst för hår, recensioner av vilka talar om överlägsenhet för dem som vill ha frodig, långt, friskt hår.

Jag börjar med den fasan som jag upplevde. Efter att ha fött, började mitt hår falla ut med otrolig hastighet, brutalt krummer. Vilka är de enda lösningarna för håravfall, jag använde inte, men det var ingen förbättring. Varje dag tittade jag förhoppningsvis på kammen, men det var fortfarande en massa hår. Läkare-trichologen rådde mig att göra en jästhårmask hemma. Och den här "magiska" masken räddade mig från balding. Detta är ett tillförlitligt faktum. Redan efter den fjärde masken stannade överdriven håravfall.

Jag har läst många olika publikationer om detta aktuella "barmy" -ämne och lyckligtvis vill jag dela med dig.

Varför handlar de positivt?

Det visar sig att jäst för kosmetiska ändamål har använts under lång tid. Det första omnämnandet av användningen av jästmasker till hår hör till tiderna i den stora drottning Cleopatra. De fördelaktiga egenskaperna hos jäst för hår är inte bara kosmetiska utan också medicinska, som bevisats av forskningen från många moderna medicinska laboratorier.

Den mirakulösa egenskapen hos jäst beror på deras unika kemiska sammansättning. Jäst innehåller i genomsnitt 75% vatten och 25% torrsubstans, vilket inkluderar proteiner, kväve, kolhydrater, aminosyror, vitaminer, antioxidanter, mineraler. Varje komponent av jäst som tränger in i hårbotten och hårets interna struktur har en positiv effekt på cellens djupa processer:

 1. Proteiner är huvudbyggstenarna av hår;
 2. Aminosyror - fungera som ett läkemedel för håravfall av någon intensitet, gör håret starkt, elastiskt;
 3. Vitaminer i grupp B (B1, B2, B3, B5, B6, B7, B8, B9) - aktivera blodcirkulationen och cellulär metabolism i hårbotten, ge hår vitalitet, friskhet, skydda mot negativa yttre påverkan;
 4. Vitamin av ungdom E - ger naturlig glans, snyggt utseende till håret;
 5. Vitamin PP - förhindrar tidigt grått hår, hårborttagning;
 6. Vitamin H - förhindrar hårtorkning
 7. Macroelements (kalium, kalcium, magnesium, fosfor) och spårämnen (jod, järn, mangan, zink, koppar) närmar cellerna och deltar i alla metaboliska processer i hårbotten och håret.

Ett sådant komplex av jästens beståndsdelar ger tillräcklig näring till håret, stärker hårsäckarna, vilket förhindrar håravfall och stimulerar deras accelererade tillväxt. Därför används jäst i olika masker för hår i stor utsträckning för att förebygga och behandla hårbottenproblem.

Yeast Masks Recensioner

Recensioner är mest positiva, tacksamma, glada. Bedömning av recensionerna, de mest värdefulla egenskaperna hos dessa masker är att hårförlusten upphör och aktiveringen av deras tillväxt efter fyra masker - de växer "som jäst". Dessutom, enligt många recensioner, blir hår efter en mask + med jäst märkbart tjockare, mer elastisk, mer lydig, förvärvar en hälsosam glans och volym, mjäll och torrhet går bort, är fettkörtens arbete normaliserat. Sällan finns det negativa recensioner som orsakas av bristande överensstämmelse med rekommendationerna från experterna som anges i recepten eller individuell intolerans mot någon av ingredienserna i masken.

Jästmasker är lämpliga för alla som vill ta hand om sitt hår, bra näring, förbättra hårstrukturen, samt få en hälsosam utseende och skönhet av hår.

Hur man gör en mask med jäst hemma?

Först och främst behöver du känna av huvudmaschen, och det är jäsning, vilket bidrar till att stärka metaboliska processer i hårbotten och håret. För att denna mask ska kunna fungera är det därför nödvändigt:

 1. gör en mask i ett varmt rum;
 2. ta hänsyn till typen av hår (torr, oljig, etc.);
 3. använd levande pressad jäst för att baka eller brygga jäst, men någon annan är möjlig;
 4. vet att 1 tsk torrjäst, som ofta finns i recept, väger 3,5-4 g och motsvarar 12-13 gram levande pressad jäst (genomsnittlig omvandlingsfaktor 3,3);
 5. för varje mask till 2 tsk. torr jäst tillsätt 1 msk. l. Vätskan som anges i receptet, i varm form (upp till 37 grader);
 6. innan du applicerar masken, tvätta håret med babyshampo utan en balsam och torka nästan det;
 7. masken måste lämnas för att vandra, omrörning, i ca 1 timme på en varm plats;
 8. kom ihåg att vid en temperatur av + 40-42 * C dör jästen;
 9. maskens konsistens ska likna flytande gräddfil;
 10. masken måste testas på huden mot örat;
 11. Applicera masken först i hårbotten genom att gnugga den i en cirkulär rörelse (med fingertopparna) och sedan med handflatan - hela hårets längd;
 12. var noga med att bära en plastlock (väska) och värm masken med en handduk med en handduk så att jäsningsprocessen fortsätter;
 13. doseringen av maskingredienserna och varaktigheten av dess verkan (20 - 60 min) måste följas noggrant på recept;
 14. Tvätta av masken med lite varmt vatten, sura med citronsaft eller äppelcidervinäger, och bättre med avkok av medicinska örter: kamille (för blondiner), kardborre, nässla, salvia, Johannesjurt, älskling (för mörkt hår), kalendula (för rött hår);
 15. om ingredienserna i masken var vegetabiliska oljor, kan du tvätta av masken med schampo;
 16. torrt hår utan att använda en hårtork
 17. Maskens frekvens frekvens 1 gång per vecka kurs 2 månader (om inte receptet ger något annat).

Att göra jästmasker hemma skiljer sig inte bara i små kostnader, men också i moralisk tillfredsställelse från deras effekt.

Med hjälp av ovanstående schema för att förbereda en mask för håret av jäst, välj ett recept med fokus på dina problem. Recepten av dessa masker är bra.

Jag kommer att ge exempel på de bästa recepten.

1. Jäst + honung = aktivt näring, förbättrar strukturen och hårväxten

 • levande jäst - 50 g
 • flytande honung - 1 msk. l.

Rör omhyggligt, jäsning i 30 minuter, applicera en mask i 1 timme. Skölj med varmt vatten, skölj med avkok av örter.

2. Jäst + burdockolja = närmar, förstärker hårsäckar och förhindrar håravfall

 • levande jäst - 25 g
 • avkok av örter i varm form - 1 msk. l.

Ingredienserna blandas grundligt och får komma på en varm plats i ungefär en halvtimme. Lägg sedan till 2 tsk. varm burka olja. Mask i varm form för att lägga på rötterna och hela längden på håret och håll i en timme. Ännu mer effektivt är denna mask när man lägger oljelösningar av vitaminerna A, E och 3 droppar lavendelolja eller rosmarin till den. Det är nödvändigt att tvätta håret med schampo, det är bättre barn.

3. Kefir + och jäst = Utmärkt mask för hårväxt

Det närmar, fuktar, återställer den naturliga balansen mellan epidermis och talgproduktionen, tar bort mjäll, läker hårbotten, accelererar hårväxten.

 • kefir - 100 ml
 • Fresh Baker's Yeast - 30 g

Blanda jästen med en gaffel, tillsätt kefir uppvärmd i ett vattenbad som inte överstiger 37 * C och blanda väl. Sätt på en varm plats i 30 minuter. När ingredienserna kommer i aktiv interaktion, applicera en varm mask på rötterna och hela hårets längd under 1 timme. Att värma Tvätta buljong älska, mint, nässla.

4. Hårmask med ägg och jäst = fyller hår med vital kraft, gör den elastisk, ger utmärkt tillväxt och oöverträffad volym.

 • levande pressad jäst - 12 g
 • hemlagad kycklingägg - 1 st.
 • yoghurt - 40 ml
 • burdock olja - 7 g

Blanda varm surmjölk och jäst och låt den komma på en varm plats i 30 minuter. Lägg sedan till det slagna ägget och den uppvärmda kladdoljan. Blanda väl och applicera på rötterna och allt hår, håll i 1 timme. Skölj med baby shampoo, skölj med ett avkok av örter.

5. Jäst + socker = volymen från rötterna och näring av torrt hår

6. Yeast + senap = stoppar håravfall, aktiverar hårbotten blodcirkulationen och accelererar hårväxten

 • levande pressad jäst - 25 g
 • socker - 1 tsk.
 • kycklingäggsbenad äggula - 1 st.
 • varm mjölk - 1 msk. l.
 • senapspulver - 1 tsk.
 • burkolja (för torrt hår) - 20 g

Blanda jäst, socker och mjölk och jäsning på en varm plats i 30 minuter. Tillsätt äggula, senapspulver och uppvärmd olja. Mask applicerad i form av värme på hårrötterna, varma, håll i 20 minuter. Skölj med varmt vatten och baby shampoo, skölj med ett avkok av örter.

Denna mask har rengörings- och förstärkningsegenskaper, ger volym och glans. Senap värmer hårbotten, ökar blodcirkulationen och ger näring till hårsäckarna. Förlusten slutar, tillväxten aktiveras och hårets densitet ökar. För torrt hår är denna mask sällan önskvärt att göra.

7. öl + jäst = för hårvolymen, deras förstärkning och aktivisering av tillväxten

 • Inte filtrerad (levande) värmdes upp till 30 * С öl - 0,5 koppar
 • torr jäst - 2 tsk.
 • Komponenterna blandar väl, applicera en mask i 1 timme och skölj med ett avkok av örter.

Brunetter och brunhåriga kvinnor använder mörk öl, och blondiner använder lätt öl.

I ölen finns malt och humle som innehåller ungdomshormonet, vitaminerna H och D. Dessa masker är utan tvekan mycket användbara för hår. De närmar hårbotten och lockar, normaliserar talgkörtlarna, stärker håret och stimulerar deras snabba tillväxt, ger volym och glans. Masker med öl och jäst hjälper till med att återställa skadat hår med kemiska och termiska effekter, komplex vård för tunt, sprött, splittrat hår, med seborré. Ölmasker skyddar på ett tillförlitligt sätt mot håravfall.

8. Jäst + majonnäs = Perfekt för försvagad, utsatt för håravfall, tråkigt hår.

 • pressad levande jäst - 12 g
 • varmt serum - 1 msk. l.
 • rå piskad äggula - 1 st.
 • majonnäs - 1 msk. l.
 • druvfröolja - 1 msk. l.
 • Rosemary eterisk olja - 5 droppar

Knä jästen med en gaffel och blanda med varm vassla, låt den komma upp på en varm plats. Tillsätt sedan de övriga ingredienserna och blanda väl. Applicera masken i 1 timme, skölj med baby shampoo. Skölj med avkok av örter.

9. Jäst + mjölk + burdockolja + ägg = för tjockt hår

 • levande pressad jäst - 25 g
 • varm mjölk - 100 ml
 • Kockolja varm - 1 msk. l.
 • vispad kycklingblomma - 1 st.
 • oljelösning av vitamin A och E-1 ampull
 • lavendel eterisk olja - 3 droppar

Blanda jästen, blanda den med mjölk och låt den komma på en varm plats i 30 minuter. Tillsätt sedan de övriga ingredienserna och blanda väl. Applicera masken på hårrötterna, gnid 5 minuter. Resten av masken appliceras på allt hår. Håll masken i 1 timme. Skölj med avkok av örter.

10. Jäst + mjölk + honung = mot håravfall

 • levande jäst - 42 g
 • varm mjölk - 3 msk. l.
 • varm honung (uppvärmd i ett vattenbad) - 2 msk.
 • kefir (uppvärmd i ett vattenbad) - 100 ml

Knäta jästen med en gaffel, tillsätt mjölk och lägg i en varm plats för jäsning i 1 timme. Tillsätt sedan resten av ingredienserna och blanda väl. Applicera en varm mask i 1 timme. Skölj av med avkok av nässla och kalendula.

Tack alla för att läsa. Kom tillbaka för ny information. Lycka till dig! Låt ditt hår bli frodig, strålande skönhet och hälsa.

Jästmasker för hår

Det är känt att hårets skönhet och hälsa är helt beroende av regelbunden vård av dem. Om du inte bryr dig om ditt hår, förutom att du ofta utsätter färgämnen, curling eller straightening, då blir de trötta, svaga och spröda över tiden. I den här situationen kommer de vanliga schamponerna och balsamerna inte att hjälpa till att återställa hårets struktur, så experter rekommenderar att man omarbetar håret med hemlagade masker. Till exempel kan du använda recepten av jäst kosmetika, som vi kommer att diskutera i vår artikel. Masker baserade på denna komponent intensifierar krullarna, mätta dem med viktiga vitaminer och spårämnen. Om hur man korrekt förbereder sådana lösningar för att återställa håret, berätta för våra experter.

Vad är jästmaskar för hår som är användbara för?

Effektiviteten hos sådana kosmetika beror på innehållet i jäst som behövs för curls av protein, mineraler (järn, mangan, zink, magnesium, kalcium), vitaminer B, D, PP. Tillsammans bidrar dessa substanser till att öka blodcirkulationen i hårbotten, stärka hårsäckarna, stimulera tillväxten, normalisera talgkörtlarna, ge krullarnas volym och tjocklek, naturlig glans och elasticitet. Inte undra på att bryggerjäst i form av kosttillskott ingår i behandlingen av skadat hår.

Gjutmasker ansökningsregler

Först och främst noterar vi att för beredning av medicinsk kosmetika kan användas som bakning och öljäst. Det är bäst att använda "levande" jäst, eftersom de bibehåller mycket mer användbara komponenter för hår än torra granuler.

Innan beredningen av jästens sammansättning måste spädas och tillåtas jäsning. För detta ändamål kan du använda varmt vatten, kefir, avkok av nässla eller kamille. Fyll endast jästen med varmt vatten! Sedan ska blandningen stå i 45 minuter, varefter du kan tillsätta resten av maskinkomponenterna.

Vi uppmärksammar det faktum att innan du applicerar en jästkomposition till hårbotten är det nödvändigt att utföra ett allergitest. Smörj armbögen eller handleden med den beredda blandningen och vänta en timme. Om negativa reaktioner på huden inte observeras kan du använda denna komposition för hår.

Efter applicering av jästmasken på hårbotten, bör blandningen spridas över hela längden av trådarna och sedan vikla lock med cellofan

packa eller ha på sig ett duschlock, linda huvudet med en varm handduk. Efter den tid som anges i receptet har utgått, tvätta håret med schampo.

Jästbaserade hårmaskor ska göras en gång i veckan i två månader. Då rekommenderas att ta en paus. Om hårproblem kvarstår, upprepa kursen. För att förhindra att en jästmask används en gång varannan vecka.

Yeast Hair Mask Recept

Jag skulle vilja notera att medicinska kompositioner för restaurering av lockar på basis av bakning eller öljäst är lämpliga för absolut alla typer av hårbotten. Därför kan du använda något recept du gillar. Våra experter har förberett dig en lista över de mest effektiva jästhårsmaskar som kan lösa bokstavligen något problem med hår.

Med oljor och lök

Denna mask ger näring till hårsäckarna, accelererar blodcirkulationen i hårbotten, stimulerar hårväxten, ger dem glans, volym, gör trådarna lydiga.

Förberedelse och användning: 10 g jästhäll 2 msk. skedar av varmt vatten, lämna i en timme att jäsas. Lägg sedan till blandningen värmd i ett vattenbad, kardborre och ricinolja (1 tesked), saften av en lök. Gnid den beredda massan i hårrötterna och fördela över hela längden. Toppkrullar säkra med klämfilm och en varm handduk. Efter 40 minuter sköljer du masken med rinnande vatten, du kan använda schampo. Vid slutet av proceduren skölj krullarna med vatten surgjord med citronsaft eller vinäger (per liter vatten - 0,5 koppar juice eller 1 matsked vinäger).

Med lök och salt

Denna mask är lämplig för ägarna av fet hår, eftersom det rengör hårbotten perfekt från smuts. Dessutom aktiverar Masochka tillväxten av lockar, närmar och förstärker dem, ger skinsglans.

Förberedelse och användning: Kombinera 2 tsk torrjäst med 1 msk. sked varmt vatten, lämna i en timme. Lägg sedan till kompositionen av 1 msk. sked av lökjuice, 1 tesked ricinolja och en nypa salt. Applicera blandningen i hårbotten med massagerörelser. Wrap ditt huvud i cellofan och linda upp med en handduk. Efter 40 minuter tvättar du av masken med varmt vatten och schampo.

Med senap och äggula

Denna mask rekommenderas för kvinnor som vill snabbt växa hår. Dessutom har Masochka en stramande lockig egenskap, ger ytterligare hårvolym.

Förberedelse och användning: Lös upp 10 g Baker's jäst i 2 msk. skedar av varm kefir. Låt blandningen stå i en timme. Lägg sedan till masken 1 äggula, 1 msk. sked senapspulver, 1 tsk olivolja (tillsatt endast med torrt hår). Blandningen appliceras på rötterna och sprids över hela längden av trådarna. Efter 20 minuter tvättas blandningen med varmt vatten och schampo.

Med honung och senap

Detta är en annan version av masken som stimulerar hårväxten. Det används också för att stärka och återställa krullarna efter perm.

Förberedelse och användning: Häll 1 msk. en sked jäst med samma mängd varmt vatten. En timme senare, lägg till masken 1 tesked socker, 1 msk. sked av honung och 2 tsk senapspulver. Blanda allt bra och applicera på hårrötterna. Skölj med varmt vatten och schampo efter 15-20 minuter.

Med peppar

Denna mask används för intensiv håravfall, skallighet. Det kan göras även för män.

Förberedelse och användning: 2 msk. sked torr jäst häll 1 msk. sked varmt vatten, lämna i en timme. Lägg till blandningen 2 msk. skedar av peppartinktur. Applicera den färdiga massan på ren hårbotten. Skölj med varmt vatten efter 20 minuter.

Med honung och sur mjölk

Detta maskrecept passar för ägare av torra, skadade lockar. Om du färgar håret varje månad, använd sedan sådana kosmetika mellan förfarandena för färgningsträngar.

Förberedelse och användning: Lös 10 g jäst i 2 msk. skedar av uppvärmd kefir. Låt blandningen stå i en timme. Tillsätt 1 tsk föruppvärmd naturlig honung till masken. Sprid blandningen över hela hårets längd, lind huvudet med en wrap och en handduk. Tvätta av masken efter 30 minuter med rinnande vatten.

Med kefir

Denna mask närmer, fuktar hårbotten, eliminerar torrhet, lindrar mjäll.

Förberedelse och användning: Lös upp 10 g jäst i ett halvt glas förvärmd kefir. När jästen börjar fermentera, applicera blandningen i håret med en pensel för att färga trådarna. Krullarna ska vara torra och rena. Vik upp huvudet med klämfilm. Tvätta av masken efter en timme med vatten och citronsaft.

Med äggula och olivolja

Med detta maskrecept kan du stärka försvagade lockar, ge dem elasticitet, glans.

Förberedelse och användning: Blanda 20 g öljäst med 4 msk. skedar av varm mjölk. En timme senare, tillsätt blandningen en äggula och 1 msk. sked olivolja. Sprid kompositionen över hela hårlängden, använd ett duschlock. Tvätta masken med vatten och schampo efter 40 minuter.

Vi uppmärksammar det faktum att alla vegetabiliska och eteriska oljor, avkok av örter kan sättas till jästmaskar. Med hjälp av dessa komponenter kan du ge kompositionen en deodoriserande, närande och fuktgivande effekt. För matlagning buljong, använd nässla, kamomill, burdock rötter. Av estrarna föredrar rosmarin, tea tree oil, ylang-ylang.

Också glöm inte att vid tidpunkten för återvinning av skadat hår inte bör använda curling strykjärn och strykjärn och hårtorkar. Försök att inte måla krullarna med ammoniakföreningar, vägra kemisk perm, rätningssträngar. Dagligen borsta ditt hår med en mjuk borste. Du kan släppa några droppar eter på den. Och igen: Rengör hårbotten regelbundet, använd inte för snäva svansar och häll inte upp tills dina krullar är återställda.

Överensstämmelse med sådana enkla regler i kombination med användningen av jästmaskar gör det möjligt för dig att bli ägare till ett snyggt och hälsosamt hår snart!Nästa Artikel
Keratinhårsmaskar