Egenskaper av färgning av hår i ljusa färger


Blonda skönheter har alltid dragit uppmärksamhet. Deras hår skiner vanligtvis i solen, vilket gör ägaren mer feminin och yngre. Och även om du lyser håret med bara 2-3 toner, kommer effekten av uppfriskande redan att märkas. Men om du gör det fel, ruffa lätt håret, och färgen kan visa sig vara uttryckslös.

Ljusproblem

Att färga hår i ljusa färger är alltid en stress för dem. För att lätta håret är det nödvändigt att helt eller delvis neutralisera det naturliga färgpigmentet inuti håraxeln. Och för detta är det nödvändigt att, genom fysiska eller kemiska medel, lossa det övre keratinskiktet, vilket skyddar håret mot fuktförlust och de skadliga effekterna av miljön.

Som ett resultat förlorar håret sken och styrka. Och ju högre graden av missfärgning desto större skada. Om en färgning försöker vända från en brunett till en blondin, är resultatet troligt att det är beklagligt. På huvudet kommer du att få livlös släp, vilket är omöjligt att ordentligt ligga och till och med kamma, utan att dra ut en anständig hårbotten.

Men det här är inte det enda problemet med förtydligande. Hår av varma toner: brun, vete, röd, får ofta efter denna procedur uttalad gul nyans, för att bli av med det hemma är nästan omöjligt. Den kan korrigeras med tints av balm eller maskerad med hjälp av långvariga färger med gyllene toner.

Färgalternativ

Men är det fortfarande omöjligt att färga håret en ljus färg utan att skada det? Ja, det finns fortfarande ingen perfekt blekningsmetod. Det är nödvändigt att välja endast mellan allvarliga och svaga skador.

Men desto mer försiktigt fungerar kompositionen, desto mindre toner kommer det att vara möjligt att "tvätta" från hårets huvud med hjälp.

Blekningskompositioner

Den maximala effekten av förtydligande ges av avfärgningsstrukturer. De måste också användas innan du använder resistenta färger som är mer än 2-3 ton ljusare än den ursprungliga färgen. I allmänhet, när man går från mörkt till ljus på tidigare färgat hår, rekommenderar experter att göra en tvätt. Annars kommer det inte vara möjligt att uppnå renheten hos en ny ton.

I specialbutiker idag kan du köpa:

 1. Brightening pulver. Rekommenderas för professionell användning. Vanligtvis innehåller den ett blått eller lila pigment, vilket gör det möjligt att färga hår i ljus nyanser utan yellowness. Dess främsta fördel är hög effektivitet. Det låter dig tända håret även med 6-8 toner. Men gör det genast rekommenderas inte. Underlåtenhet att observera de korrekta proportionerna vid utspädning av pulvret eller felaktigt inställning av tiden för exponeringen (och proffsen väljer den individuellt!) Leder till en stark överdrivenhet av håret.
 2. Brightening gel. Modern högteknologisk nyhet, med vilket naturligt hår av mörkblont och lättare nyanser kan tändas med 1-2 toner med nästan ingen skada på dem. Gelén innehåller inte ammoniak och färgar håret under påverkan av väteperoxid. Det hjälper till att påskynda uppvärmningen (en hårtork eller under solljus). Gelén är inte effektiv på färgat hår, eftersom sådan förtydligande är en fysisk process och inte kan påverka de injicerade kemiska pigmenten.
 3. Wash. Den mest ofarliga för alla klargörande medel. Den innehåller minimikoncentrationen av oxidationsmedlet, på grund av vilket det inte förlorar keratinskiktet för mycket. Flakorna öppnas tillräckligt för att göra det möjligt att tvätta det tidigare införda färgpigmentet. På naturligt hår fungerar det här verktyget nästan inte. Men det är väldigt bekvämt i fall där färgen efter färgning visade sig vara för mörk eller inte alls uppfyller dina förväntningar. Fel färg ska tvättas av och inte målas av andra - rekommenderas av erfarna frisörer.

Det är lämpligt att välja ett blekmedel baserat på hårets struktur och tillstånd. Om håret är tunt eller kraftigt skadat av perm eller färgning, är det bättre att vägra att använda ljuspulveret.

Ammoniakfärg

Om du vill göra den ursprungliga nyansen lättare med 2-3 toner, kan ammoniakresistenta färger vara ett utmärkt alternativ. Det är tack vare ammoniak att keratinskiktet är aktivt lossat och pigmentet tvättas ut.

Ammoniakfärg utför i själva verket två handlingar samtidigt - lyser håret och ersätter sedan pigmentet med den valda.

Du kan gradvis ändra färgen till ljusare även utan att använda en tvätt. För att göra detta måste du vid varje efterföljande färgning köpa färg en tonlighter än den föregående. Naturligtvis kommer en sådan omvandling att ta upp till flera månader. Men övergången blir jämn, utan en skarp kant vid rötterna och hård skada på håret.

För att måla om från mörk till ljus färg måste du snabbt använda ett tvätt- eller blekpulver. De kommer att ta bort pigmentet som tidigare injicerats, och sedan kan ny färg appliceras.

Men ett sådant förfarande, som framförallt utförs på samma dag, är den starkaste stressen för håret och då krävs det noggrann vård och långsiktig återhämtning.

Tint balms

Principen för deras handling grundar sig på skapandet kring varje hår av den tunnaste filmen, där det finns ett färgpigment. Det lossnar inte, men tvärtom släpper håret. Därför tvättas den resulterande färgen snabbt, och skuggan beror direkt på den ursprungliga hårfärgen. Så brunetter kan ge sitt hår en rödaktig eller brun glöd, och ägarna av brunt hår - för att förbättra de gyllene reflektionerna på dem.

För att måla mörkt hår i ljusa färger är tintsalmer helt värdelösa. Allt som de kan göra är att justera skuggan som erhållits med starkare medel.

Men de är helt enkelt oumbärliga för ett kallt blont färgat hår. Korrigerande "silver" balm neutraliserar snabbt den obehagliga yellowness som manifesteras under påverkan av dåligt vatten, rökning och ultraviolett strålning.

Modern teknik

Moderna tekniker för ojämn hårfärgning, skapad på grundval av klassisk markering, betraktas som ett mildt sätt att bli lättare: balayaz, ombre, shatush och andra. De låter dig synligt lätta mediet och långt hår, vilket skadar bara enskilda strängar.

Dessa tekniker har många fördelar, eftersom de alla:

 • visuellt öka volymen av hår visuellt;
 • kräver inte frekvent korrigering
 • tillåter dig att spara intakta rötter;
 • helt maskera obetydligt grått hår;
 • uppdatera ansikte och föryngra bilden
 • ser snygg och modern ut;
 • tillåta dig att experimentera med ytterligare toning.

En erfaren mästare väljer alltid individuellt den bästa måltekniken och lämpliga nyanser. Men sådant arbete är dyrt och det här är kanske det enda minuset av moderna komplexa måltekniker.

Vid den tiden kan proceduren ta upp till flera timmar om håret är tjockt och tre eller flera nyanser används i arbetet.

För kort och mycket lockigt hår är detta alternativ knappast lämpligt. För att göra en ojämn färg ser vacker ut, bör övergångarna mellan tonerna vara smidiga. På en kort hårklippning för denna brist på längd. Och kalla lockar starkt sammanflätade, vilket skapar en färgkakofoni på huvudet. I dessa fall är det bättre att välja en enhetlig färg i vackra ljus nyanser.

Folk alternativ

Det är möjligt att färga håret i en ljusare ton hemma utan allvarliga skador på hårets struktur med hjälp av folkmetoder. Naturligtvis är de inte ett fulländat alternativ till salongmålning, men när de används korrekt ger de mycket bra resultat.

Här är några enkla, testade recept:

 1. Citronsaft. Kan väsentligt påskynda förbränning av hår i solen. På vintern kan du ersätta naturlig värme med en vanlig hårtork. Applicera nypressad och pressad citronsaft utspädd i hälften med vatten på rent tvättat fuktigt hår. Sitta en timme i solen med huvudet upptäckt (om inte för varmt!) Eller värm håret i 15 minuter vid en genomsnittlig temperatur. Du kan upprepa proceduren 1-2 gånger i veckan, effekten blir märkbar efter ungefär en månad.
 2. Kamomill avkok. Ett vackert och helt ofarligt sätt att göra blondt hår ännu ljusare. En matsked torkade blommor häll ett glas kokt vatten, insistera ett par timmar i en termos eller koka i 20 minuter i ett vattenbad, dränera. Torka den resulterande buljongen i en halv liter vatten och skölj håret efter varje tvätt. Lightening blir märkbar efter 8-10 applikationer. Men effekten är kort. Om du slutar använda kamille returneras den ursprungliga färgen.
 3. Kefir mask. I den är den aktiva ingrediensen mjölksyra. Det neutraliserar något det naturliga pigmentet, penetrerar djupt in i håraxeln utan att förstöra keratinskiktet. Samtidigt fuktar och sätter kefirmaskan huden, och om du lägger till honung och kanel aktiveras blodcirkulationen och bidrar till hårfollikelns aktivitet. Kefir appliceras först på rötterna (du kan försiktigt massera masken) och sedan fördelas över hela längden. Täck håret med cellofan, isolera och håll i 1-2 timmar. Skölj med ljummet vatten utan schampo.

Det finns andra säkra sätt att klara hemmet, men de är bara lämpliga för naturligt hår. Färgat hår kan inte göra det lättare. Endast starkare kemi kan tåla modern kemi.

Hemvård

Eftersom någon färgning i ljus nyanser skadar på något sätt håret, efter det att särskild uppmärksamhet bör ägnas åt restaureringen. Till håret träffat minimalt och snabbt kom tillbaka till det normala, bör du lyssna på råd från professionella:

 • Applicera ljussmedel och ammoniakfärger endast på otvättat hår;
 • om håret är hårt skadat - det måste behandlas före lätta
 • Färga inte håret mer än 3-4 nyanser i en session;
 • Efter färgning med henna eller basma är det möjligt att lätta håret med ammoniakberedningar inte tidigare än i en månad.
 • frekvent användning av tonic torkar håret - tillräckligt 3-4 gånger i månaden;
 • efter lätta brunt hår finns alltid en rödhårig på dem, därför är det nödvändigt för dem att välja varma ljus nyanser;
 • Användningen av ljuskompositioner rött hår kan göra en ljusgul, och detta måste beaktas när man väljer en nyans;
 • ju tunnare håret, desto mer känsliga ljusfärgade färg bör vara;
 • med ett stort antal vita hår bör du välja endast naturliga nyanser som är lätta att justera med tonic;
 • minst två veckor efter ljusmålningen är det önskvärt att överge strykningen och krullningen och hårtorken att använda vid lägsta temperaturer;
 • minst en gång i veckan är det nödvändigt att skämma bort håret med regenererande masker och använd luftkonditionering efter varje tvätt;

Kom ihåg att tipsen under ljusmålningen lider mest av allt, de måste matas med speciell olja.

Och vi får naturligtvis inte glömma värme skydd och spray med UV-filter. De neutraliserar de negativa effekterna av miljön och tillåter att längre hålla håret levande, glänsande och smidigt.

6 effektiva sätt att färga hår från mörkt till ljus

Drömmer du om en kardinal förändring av bilden, men är du rädd för att få ett fult resultat? Idag kommer vi att berätta hur hårfärgningen går från mörkt till ljus, och ger också några viktiga tips som du enkelt kan klara av uppgiften.

Populära metoder för reinkarnation

Hittills finns det flera sätt på vilka du kan färga din brunette brunett. Tänk på var och en av dem.

Metod 1. Lättnad

Om du bestämmer dig för att säga farväl till de mörka strängarna för evigt, försök en gradvis blixtprocedur, vars huvudsakliga betydelse är att applicera ett speciellt lysmedel i håret i steg (så att det blir ljusare med 11 toner). Denna metod är väldigt tuff, så det passar inte ägarna av tunt och skadat hår. Ja, och resten av tjejerna är också bättre att välja den mest mjuka kompositionen - den behåller hårets struktur och naturlig glans.

Förfarandet för gradvis förtydligande tar mycket tid - från en till flera månader. Det är omöjligt att påskynda processen! Faktum är att otillbörlig användning av ljussmedel kan kraftigt skada hårets tillstånd och förvandla dem till halm med splittrade ändar. För att skydda dig från sådana problem, välj brightener baserat på typen av strängar, deras struktur och skugga.

Tips! Om du tvivlar på ditt val, kontakta en specialist. Förfarandet själv utförs också bäst i stugan. Och en sak till och med - vissa damer fortsätter att tända håret med väteperoxid, men det är absolut omöjligt att göra detta!

Det bör också noteras att det finns kompositioner med hjälp av vilken du kan drastiskt ändra bilden på bara 2 sessioner. Sådana medel är dock oerhört aggressiva - de kommer att torka mycket och bränna strängarna bokstavligen. Det här alternativet kan bara användas för att lysa upp tipsen (till exempel för en ombre). I extrema fall kan de alltid vara avskurna.

Metod 2. Markera

Att måla om trådarna från mörk till ljus kan du göra höjdpunkter. Detta är ett idealiskt sätt att lätta håret - det passerar gradvis, skadar inte strängarnas struktur och kan därför säkert kallas säkert. Efter att ha avslutat 2-3 sessioner kan du applicera några av blondans nyanser.

Markeringen kan göras både i en professionell salong och hemma - ett annat viktigt plus. För att göra detta behöver du en färg av önskad färg, en klarare, en pensel, en folie eller en speciell keps med hål, en behållare för blandning av kompositionen och en kappa. Om du vill kan du använda den färdiga uppsättningen för att markera (de finns ofta i L'Oreal-linjen). Och nu är huvudhemligheten - under varje efterföljande procedur, försök att fånga så många mörka lås som möjligt. Detta kommer gradvis att lysa hela hårets hår och sedan tonade det i önskad nyans.

Det är viktigt! Kom ihåg att markeringsproceduren inte kan utföras oftare än en gång i månaden.

Metod 3. Färgning

Lightening mörkt hår kan göras med ett speciellt färgämne. En sådan reinkarnation bör också utföras i steg, med en ljusare nyans varje gång. Att bli blondin, nog att spendera ca 5 sessioner. Du kan göra denna procedur, inte bara i stugan, men också med egna händer. För målning lämplig som resistenta ammoniakfärger och mjuka mousser.

Tips! För hemmetoder, välj ett oxidationsmedel av högst 3%. 6, 9 eller 12% påverkar hårets hälsa negativt och gör den ömtålig, livlös och torr.

Metod 4. Tvätt eller avkoppling

Ett annat populärt sätt att gå från en mörk nyans till en ljus nyans är halshuggning - ett speciellt förfarande under vilket ett konstgjort färgämne tvättas ut ur håret. Det är sant att tomrum bildas på sina ställen, så håret ser tunt och svagt ut. Korrigera dessa nyanser kan korrigera vården med hjälp av restaurerande och närande kosmetika.

Tvättningen är mycket effektiv, eftersom du i en session kan lätta upp till 3-4 nyanser samtidigt. Sedan kan strängar målas med någon blond färg - färgen faller jämnt och ger en mycket elegant ton.

Det är viktigt! Tvättningen kommer att vara värdelös för henna, basma och andra växtbaserade ingredienser. Det är bara att vänta tills strängarna växer tillbaka! Det bör också noteras att i vissa fall tvättas den naturliga tillsammans med det konstgjorda pigmentet. Som ett resultat blir håret livlöst och helt färglöst.

Är det möjligt att applicera tvätten själv? Självklart kan du. Du kan använda både industriella och hemmetermedel - öl, vegetabilisk olja, kefir, kamille eller tvåltvål. De kan användas som masker och sköljningar. Här är bara några recept.

Tips om hur man avtar mörkt hår:

Recept nummer 1. kamomill

 1. Häll 200 ml kokande vatten över 150 gram torkade kamomillblommor.
 2. Insistera på ett lock i 2 timmar.
 3. Stam.
 4. Tillsätt 60 gram glycerin.
 5. Mätta håret med denna komposition.
 6. Bygg ett uppvärmningslock.
 7. Vänta 2-3 timmar och skölj med varmt rinnande vatten.
 1. Blanda 1 liter fat kefir med 1 msk. l. vegetabilisk olja (olivolja, solros eller burdock).
 2. Häll 1 msk. l. salt.
 3. Blanda bra och applicera på trådarna.
 4. Bygg ett uppvärmningslock.
 5. Vänta ungefär en timme.
 6. Tvätta håret med schampo.
 7. Upprepa inte mer än 2 gånger om dagen i flera månader.
 1. Blanda 10 msk. l. läsk med 1 kopp varmt vatten.
 2. Blanda väl.
 3. Tillsätt 1 tsk. salt.
 4. Smörj håret med denna våt.
 5. Vänta minst en timme.
 6. Skölj med rinnande vatten.

Recept nummer 4. Citronsaft

 1. Anslut 2 ägg med 100 ml fettkök.
 2. Lägg till 2 msk. l. citronsaft, 1 tsk. schampo och 4 msk. l. vodka.
 3. Blanda väl.
 4. Applicera kompositionen över hela längden.
 5. Bygg ett uppvärmningslock.
 6. Lämna över natten, och på morgonen skölj med rinnande vatten och schampo.
 7. Upprepa varje dag i en vecka.
 1. Blanda 40 gr. rosa lera med 200 ml kefir. Om håret är torrt, ersätt lera med samma mängd jäst.
 2. Applicera i 20 minuter.
 3. Tvätta av med vatten och schampo.
 4. Upprepa varje dag i en vecka.

Det är viktigt! Sammansättningen av butiksvaskar innehåller ett antal farliga och aggressiva ämnen som skadar trådarna och förstör strukturen. Därför måste du strikt följa anvisningarna när du använder dem. När det gäller folkmedicinska läkemedel är de mer långvarig exponering. I detta fall tar klargöringsprocessen från 1 till 1,5 månader. Men håret efter att ha använts blir starkare, mjukare och mer silkeslen.

Metod 5. Växande hår

Om du har järntålighet och inte skynda dig någonstans, försök att odla din naturliga hårfärg. Naturligtvis fungerar denna metod endast på blont hår, en gång målat i en mörk nyans. Och han är den längsta (tar några år), men också den säkraste.

Tips! För att påskynda processen, använd regelbundet masker eller tinkturer från enkla hemmetoder (rödpeppar, svartbröd, gräddfil, naturlig honung, etc.). De stimulerar inte bara hårtillväxten utan förbättrar också deras tillstånd avsevärt. Det blir inte överflödigt att dricka en kurs med speciella vitaminer och en gång i månaden för att skära färgade ändar.

Metod 6. Intressant målning

Ägarna av mörkret på hårets natur är otroligt lyckliga - du kan enkelt göra en mycket fashionabel målning, där rötterna är mörka och håret är blont. Det kallas en ombra eller en övervuxen blond. Denna teknik har många fördelar, men det viktigaste är att det inte påverkar rötterna och inte kräver regelbundna besök på salongen. Dessutom riskerar du att bli den mest moderna och vackra med hjälp.

Några fler tips

För de som bestämmer sig för att vända sig från en brunett till en blondin, rekommenderar vi dig att notera några viktiga tips.

Tips 1. Rusa inte till resultatet - det är en stor stress på hårets hälsa. Det optimala antalet procedurer för måleri i en ljus ton - högst 5 sessioner.

Tips 2. Spendera färgning, tvättning eller blekning bara bra mästare.

Tips 3. Färghår ska utföras med kvalitetsverktyg från beprövade tillverkare. När du köper, vilket är bättre att göra i specialaffärer, glöm inte att kolla utgångsdatumet. Men billiga märken bör helt uteslutas. Tro mig, efter att ha använt dem kommer du att spendera mycket mer pengar på att återställa hårstrukturen.

Tips 4. Var uppmärksam på sammansättningen av ditt valda färgämne. Det är önskvärt att det innehåller extrakt av medicinalväxter, naturliga oljor, UV-filter och andra användbara komponenter. Också viktig är procentandelen oxidant som finns i färgen - desto högre är det desto mer sannolikt är det att du kommer att få önskad nyans.

Tips 5. Innan färgning av mörkt hår med en ljusfärgad färg, bör ett blekningsprocedur utföras. Annars kommer färgen inte heller att ta, eller kommer att falla fula fläckar. För klargörande gäller pulverformiga, oljiga eller krämiga föreningar. De sista två innehåller speciella ämnen som flera gånger ökar oxidationsmedelets effekt. Men när du använder pulver finns det en stor risk att bränna hårbotten.

Tips 6. Innan du använder några kosmetiska produkter ska testas för närvaro av en allergisk reaktion. För att göra detta, applicera en liten mängd av den färdiga kompositionen på handleden eller armbågen, vänta 15 minuter och kontrollera resultatet. Om det finns en brännande känsla, irritation eller rodnad under denna tid, kassera det här verktyget.

Tips 7. Repaint håret i ljusa färger, var noga med att köpa schampo, mask och balsam för blont hår. De innehåller speciella ingredienser som skyddar färgen mot utbrändhet och utlakning.

Tips 8. Glöm inte att måla de växande rötterna regelbundet (om tekniken inte ger motsatt effekt).

Tips 9. För att behålla renligheten och ljusstyrkan i skuggan, tonar du tiderna med silver eller lila tonic.

Tips 10. När du väljer färgfärg, kom ihåg att den ska kombineras med din naturliga färgtyp. Kontrasten mellan håret och skuggan i ögonen och huden ser bara hemskt ut!

Det är viktigt! Efter att ha färgat hår från mörkt till ljus, ta hand om rätt hårvård. Det här hjälper dig att maskera industriell och hemproduktion.

Se också: hur man tar på sig mörkt hår i ljusbrun (video)

Vad händer om mörkt hår färgar lätt färg?

Och resultatet blir annorlunda beroende på mängden oxidant som finns i färgen. Det finns ljusa färger som innehåller peroxid, det vill säga lätta hår. Och det finns lätta färger som är designade endast för blont hår, så mörkt hår fungerar bara inte.

Om du planerar att lätta håret lite, för 1-2 toner, kan du försöka att måla det omedelbart med färg, utan missfärgning. Men mycket beror på din ursprungliga hårfärg och önskad färg. Om din hårfärg är ljusbrun, så kan du omedelbart måla.

Om du gör en blondin ur en brunett, måste du först göra en missfärgning och sedan måla med färg. Efter blekning kan håret bli gult, så du måste välja rätt färgfärg för att avlägsna yellowness. Om du gör det för första gången är det bättre att kontakta salongen.

Missfärgningen förstör mycket hårstruktur, de blir porösa. För att på något sätt förbättra sitt tillstånd måste du göra masker.

Vad händer om mörkt hår färgar lätt färg?

Vad händer om mörkt hår färgar lätt färg?

Beroende på färg. Det finns en sorts speciell professionell som omedelbart fläckar - om koppar, då blir koppar. Detta används ofta för att markera.

Tja, om färgen utan cit, speciell. Prof.-effekt "quot; Det mörka håret är definitivt något ljusare, det finns erfarenhet. Vilken nyans som helst färgare än deras ljusare.

Om du planerar att lätta håret lite, för 1-2 toner, kan du försöka att måla det omedelbart med färg, utan missfärgning. Men mycket beror på din ursprungliga hårfärg och önskad färg. Om din hårfärg är ljusbrun, så kan du omedelbart måla.

Om du gör en blondin ur en brunett, måste du först göra en missfärgning och sedan måla med färg. Efter blekning kan håret bli gulaktigt, så du måste välja rätt nyans av färg för att avlägsna yellowness. Om du gör det för första gången är det bättre att kontakta salongen.

Missfärgningen förstör mycket hårstruktur, de blir porösa. För att på något sätt förbättra sitt tillstånd måste du göra masker.

Troligtvis kommer du att förstöra ditt hår. Sedan jag försökte måla mina mörka färger i choklad eller brun och jag lyckades inte. Färgen visade sig vara mörkare än mina just nu, även om jag målade med Casting, vilket inte är billigt. Det är bättre att göra det i salongen, där mästaren väljer dig en speciell professionell färg.

Jag målade mitt hår många gånger från mörkt till ljus och vice versa. Inte alla färgämnen färgar mörkt hår mer än en nyans, även om färgämnet innehåller peroxid. Det viktigaste är om håret är färgat mörkt eller det är naturligt. På den naturliga färgen på de flesta ljusa färgerna kommer kursen att falla "," Och om håret tidigare målat med färg - svårare. En del målar tynger tätt pigmentet inuti håret, så det är bättre att överlämna färgen av sådant hår till proffs.

Mest sannolikt kommer håret efter en sådan färgning att få en smutsig gul nyans / färg. Det är bättre att inte experimentera själv om du bestämmer dig för att ändra färgen drastiskt. Det blir dyrare, och du kan förstöra ditt hår.

Och resultatet blir annorlunda beroende på mängden oxidant som finns i färgen. Det finns ljusa färger som innehåller peroxid, det vill säga lätta hår. Och det finns lätta färger som är designade endast för blont hår, så mörkt hår fungerar bara inte.

My-Krem

kosmetika från A till Z

Om du torkar mörkt hår med lätt färg

Hur får man färga hår från mörk till ljusfärg? Flera alternativ

Tjejer älskar att förändras och förvåna sin omgivning. En ny garderob, smink, frisyr - ibland verkar det otillräckligt, och tjejen bestämmer sig för att drastiskt förändra hennes hårfärg. Det är inte svårt att måla om från ljus till mörk nyans, men här är vad du vill önska om du vill lysa upp och vända från en brunett till en blondin?

Om en tjej vill räkna ut hur man färgar håret från en mörk till en ljus färg måste hon förstå att detta inte kan hända på en gång. Lightening är en ganska komplicerad och tidskrävande procedur. Du kan förstås försöka repaint snabbt, men det är värt att överväga att detta kommer att bli en stor stress för håret. Dessutom, efter sådana handlingar kan du sätta håret i ordning under lång tid, försöker bota skadade trådar. Det genomsnittliga antalet procedurer för ommålning av en ljusare nyans är 3-5. Processen i sig är bättre att överlåta en bra frisör, istället för att utföra alla handlingar hemma.

Om en tjej letar efter ett sätt att omhärda sitt hår från en mörk till en ljus färg, behöver hon veta att det idag finns två huvudprocedurer: markering och ommålning. Var och en av dem har sina egna fördelar och kan också vara lämpliga eller inte för en viss person.

Den första metoden för att färga hår från mörk till ljusfärg, som används av kvalificerade frisörer - fasad markering. Denna metod anses vara ganska hård, för tjejer med sprött och tunt hår, rekommenderas det inte starkt. Dess väsen ligger i det faktum att flickan i ett par steg över en period på ungefär flera månader (ett mildt alternativ) kommer att appliceras en ljusare på hennes hår, efter samma frisyr som hon kommer att måla över önskad färg. När man använder den här metoden är det bättre att ta olika slags sparsamma medel, bara på så vis kommer det att vara möjligt att bevara hårets glans och hälsa. Om den unga damen vill göra proceduren hemma och letar efter, än lätta håret på huvudet, måste du veta att det är bättre att bara använda moderna kosmetika. Att använda väteperoxid, som våra mormor gjorde det, är det inte nödvändigt - så du kan oåterkalleligt förstöra ditt hår.

Om en tjej vill repaint färgen på en ljusare nyans kan hon rekommendera en gradvis ommålning. Kärnan i förfarandet är att varje efterföljande tid ska skönhetssalongen klättras i en ljusare nyans tills den når den önskade färgen. I genomsnitt för ett sådant förfarande behöver du cirka 5 sessioner. Fördelen med denna metod är att det, till skillnad från lätta, kan ske självständigt, hemma, speciellt eftersom det idag finns en utmärkt, lättanvänd hårfärgsmousse.

Om en tjej med sjukt, skört eller torrt hår letar efter ett sätt att omhärda håret från mörkt till en ljus färg, är det enda som en bra specialist kan råda henne att vänta tills håret växer tillbaka. Alternativt kan du försöka klippa håret och försöka med en kort hårklippning.

Om du bestämmer dig för att bara återvända till din färg, kan professionella rekommendera att använda moderna färgavvisare som helt tvättar bort pigmenten av konstgjorda färger. Nackdelen med denna metod är att naturliga pigment ibland kan tvättas bort, vilket gör enskilda hårsträngar färglösa och livliga. Fördelen med denna metod är möjligheten att själv använda sådana medel hemma.

Vad händer om du applicerar ljusfärgad färg på färgat brunt hår under lång tid? Behöver lite ljusare färg!

Yuli [i]

Kanske lysa upp, och kanske händer ingenting. Beror på hårets struktur. Jag, till exempel, också färgat mörkt brunt hår. När jag ville färga mitt hårblondin förstörde jag bara mitt hår. Från första gången fungerade det inte, håret förvärvade bara en nyans som sköljdes ut snart. Efter några veckor applicerade hon en ny färg. Men färgen var någon slags rostig eller något.... Håret verkade väldigt sjukt på grund av denna färg. Och så målade jag förmodligen 4-5 gånger i rad, men alla tider var misslyckade, jag hade en gul nyans på håret, som jag inte kunde ta ut, jag skakade på allt och ommålade i min naturliga färg. Ungefär ett år växte upp och bestämde sig för att göra poleringen. På det naturliga visade det sig bra, men här kan du bara inte se någonting vid de vackra tipsen, bara en nyans.
Så försök först på en liten strand (klipp lite), om du är nöjd med resultatet, fortsätt sedan.

-N-

Lightening målar du gör dig själv röd. Vänta lite, färgen kommer att spolas ut, ljusa. Du kommer bli van vid det. Det är bättre att vara lite mörkare än att döda håret och bli en fågelskräm med gula torn. Alternativt, gå till salongen. Tvätta och måla i önskad ton. Men tvätten är mycket aggressiva.

Är det möjligt att färga håret i en ljusare nyans utan att bli lättare

Nu har jag mörkt brunt hår, nästan svart.
Jag vill måla det hemma, eller till och med lite lättare
eller är det fortfarande nödvändigt att lätta dem och det är bättre att gå direkt till frisören?
och i så fall vilken färg för att välja färg

Tatiana

Jag färgade från svart till blond. Jag köpte en tvätt från färgkollaren av kallas. delas upp i 2 delar flakonchiki. 3 använde inte. tvättades 2 gånger. och blev rödhårig. sedan en dag senare målade hon röd. Om du får en kycklingfärg målar du färgen i känsliga guldtoner. Därefter målades en skugga schampo av Herod. Det varar lång tid och innehåller ingen peroxid, inte ammoniak.

Hur tar man om svart hår 2 toner lättare utan missfärgning?

Eva anna paula braun

Om håret är naturligt svart, blir det färgat utan problem, och om det är svartfärgat, är det inte nödvändigt med någon peroxid i sammansättningen av det valda färgämnet. När du tvättar är det möjligt att förbereda håret för färgning. och sedan i ljusande toner finns det någon peroxid

spekulant

inget sätt. färgen blir bara hemsk som om den brinner ut. Jag råder dig att försöka göra en tvätt och sedan måla den i önskad färg (helst i salongen) och efter allt detta göra någon form av super duper närande hårmask. måste gaffla ut annars blir resultatet väldigt nedslående.

Meruert Akzhigitova

om håret är vackra saker är dåliga, även supra hjälper inte, det är bättre att växa, sedan måla och det fungerar inte på en gång. men efter ommålning förstås med intervaller kan du nå resultat! Jag råder väl till Wellaton, jag har verkligen inte professinal men kontrollerat på mig själv.

Malinka

Om det är billigt, gå sedan till närmaste övergång och köp vit henna, först skorpans rötter och sedan hela håret. Sedan igen i övergången för en skuggningshampoo "Irida" ashy blond. Då pokraste, och sedan vakna gul. Som en kyckling.

Och så, om du inte ångrar pengar, och var säker på att du ska gå in i salongen)

Passion123

Även för 2 toner kan vanlig färgfärg inte lysa upp. Färgen kan bli lite ljusare, men ojämn och smutsig.
Måla kastanj på svart i allmänhet - "död poultice", som de säger!
Kontakta salongen, mitt råd. Och då kommer du bara att tona rötterna och det är det!

Hur färgar svart hår för att byta färg

Tjejer, snälla berätta för mig, försökte du färga (färgat) svart hår med någon slags färgämne för att få en annan nyans? (Utan tvätt, missfärgning etc.)

Ville måla Casting Cream Glos-ton "Black Chocolate", men tvekade på grund av den "gyllene" nyansen, som de säger är där. Jag har svart hår (min färg är mörkblond). Svart hår har målats under lång tid. Jag skulle vilja ha en färg under den mättade (bittra mörka choklad), helst utan en klar röd. )

Om någon gjorde något liknande, skriv det, annars vill du ändra en liten färg.

Självklart går min nuvarande till mig: Jag har rättvis hud, gröna ögon.

Fru Hornogubka

gjutning kan tona och ge, för att det ger förtydligande (tro inte på inskriften "utan ammoniak" - det här är inte så). Och det är mer osannolikt att - igen är det nödvändigt att antingen lätta först eller att ta färg med en sådan effekt.

888

mörka nyanser är bra i safira. Och hon "tar" mörkt hår väl.

Lilianna

mörka nyanser är bra i safira. Och hon "tar" mörkt hår väl.


Hörde inte om safira, är det vanlig färg eller professionell färg? (Jag är från Moskva, därför uppskattar jag om någonting var du ska leta efter det)

888

vanliga. Detta är vella färg. Östlig orientering, jag menar bara utformad för tjejer med mörkt hår.

Gästen

Jag kan inte måla något svart, bara L'real casting gav en ljusbrun nyans (kastanjfärg), men nästan inte märkbar, och min vän målar kryddiga kryddnejlika med safira, en vacker brun färg erhålls

markis

Du målar inte över svart utan tvätt! Svart är svart, det är en enhet i färg. Om du vill stiga högre än ens tonen, måste du bara tvätta av din svarta färg. Färgen tänder inte färgen - den är överlagd på den andra, vilket gör att du kan få maximal - det är en nyans! Eller får inte någonting alls, bara en gång för att regalera håret med en annan del av ammoniak, och till ingen nytta)))
Vad är färgen på "mörk choklad"? Jag kan föreställa mig smaken, färgen - jag kan inte! I vilket fall som helst är färgen "choklad" ovanför enheten. Därför tvättar du bara av färgen.
Jag tillägger också att den svarta färgen tvättas mycket, mycket svår, i 99% lämnar rött (ger håret en intensiv röd kopparfärg), som måste neutraliseras.
Så gå till salongen. Och min kära råd till dig - lägg dig inte för en blond tvätt så att du inte förstör ditt hår, för Från första gången tvättar du fortfarande inte färgen. Det är bättre att splurge på några packor av syraavlägsna (som Estel). Låt det vara dyrt, men håret blir mindre skadat än efter blandoran.
Förresten, syreavlägsningen ska göras av befälhavaren som gjorde det, för Det är viktigt, vad och på vilken oxid det kommer att måla dig senare - det är troligt att gå tillbaka till blackout, det vill säga, En analfabeter kommer att försöka med dig hela dagen, döda din tvätt, ta pengar från dig och färgen blir svart. Det finns många subtiliteter i surtvätt - så leta efter en kompetent specialist!

markis

vanliga. Detta är vella färg. Östlig orientering, jag menar bara utformad för tjejer med mörkt hår.


Förmodligen utformad för tjejer med sitt svarta hår, men inte för färgat hår. Det här är två gigantiska skillnader.

Fråga till Marquis utanför ämnet

marquise, berätta för mig hur kan du lätt tända ditt mörka blonda hår på tonen?

Nej jag är upptagen

mörka nyanser är bra i safira. Och hon "tar" mörkt hår väl.


Ja, jag målade det på något sätt tätt i bitter choklad. =)

Lilianna

Jag är mycket lättare och vill inte ha det. ) Jag vill ha en viss nyans av bitter choklad, dvs Gör mer naturlig färg. )
När jag såg "svarta siden" -serien från Loreal var jag glad att det fanns en "mörk choklad" nyans, och när jag fann det i köpcentret tvivlade jag på vilken nyans det skulle ge.

markis

Fråga till Marquis utanför ämnet

marquise, berätta för mig hur kan du lätt tända ditt mörka blonda hår på tonen?


Om det är exakt en ton och håret är ommålat, är den önskade färgen 6% oxid för längden och 3% för rötterna (om det behövs, gör färgkorrigering när en oönnskad nyans visas). Om håret är färgat, applicera sedan en tvätt (helst sur) och tonad i önskad färg (även färgkorrigerad).
Men det är bättre att inte göra det hemma - gå till salongen.

markis

bör varna omedelbart - vänta inte på mirakel från befälhavaren. En kompetent mästare kommer aldrig att lova att han kommer att göra vad du vill ha 100%, för Allt hår är annorlunda, pigmentet i håret är också annorlunda och var och en kan leda på olika sätt. Befälhavaren kan anta att du kommer att ha på ditt huvud (till exempel kan jag ge dig råd, känna till några av reglerna för färgmålning), men du måste vara beredd att färgen kan skilja sig åt i vissa nyanser från vad du vill ha. Och frisören är inte alltid skyldig här - kanske du har mer rött pigment, till exempel än det skulle vara, då blir du lite röd med den. Eller lite kopparfärg etc.
Igen försöker ett kompetent pro vanligtvis så mycket som möjligt. Men du måste göra ett ändringsförslag.

Lilianna

Marquis, men du vet inte om det är möjligt att åtminstone svart, färgat hår (dess naturliga färg är mörkblond) för att färga den så att åtminstone skuggan är brun, dvs Vad skulle de se mer naturligt bruna (mörk choklad).
:)

markis

Marquis, men du vet inte om det är möjligt att åtminstone svart, färgat hår (dess naturliga färg är mörkblond) för att färga den så att åtminstone skuggan är brun, dvs Vad skulle de se mer naturligt bruna (mörk choklad).
:)


Det är omöjligt - se post ovan.

Amaya

åh, om det finns så många problem att färga något mörkt hår, hur kan jag vara med mitt inbyggda blå svarta hår? Kan du inte göra utan avfärgning?

Sandra

Hej jag har färgat svart hårfärg, men garnieren målades med ammoniakfri färg, det dimmar ganska snabbt, men jag vill ha lite ljusbrun färg, tror du om en liten andel ammoniak var i färgen, skulle det bli lättare?

Adri

Den verkliga färgen är ljusfärgad med en gyllene glans, den målades i en svartlackad garnier, nu vet jag inte hur man ska etsas), om du minskar färgen varje gång med tonen kommer det att hjälpa.

Alona39

Den verkliga färgen är ljusfärgad med en gyllene glans, den målades i en svartlackad garnier, nu vet jag inte hur man ska etsas), om du minskar färgen varje gång med tonen kommer det att hjälpa.


Andri! Samma ichtoria.It är blont, men i 8 år var det blåaktigt, för två veckor sedan bestämde jag mig för att byta färg. Jag försökte det i huset, villkoren var repainted i "mahogni". Jag fick bara en svag ebb. Det är verkligen visdom: Jag gick till salongen, jag etsade den gamla färgen (nu ny teknik, mjuka formuleringar), färgade min kastanjköld. Håret behandlades. Det visade sig mycket trevligt! Håret är glänsande och mjukt.

Arabica

hello! Hjälp med råd) Jag var svart, gjorde 2 tvättar, belyser, tändes hemma med en sutur. Har uppnått. Nu gul sandfärg. Jag vill vara vit. Vilken färg att måla, som skulle ta bort yellowness? Eller missfärgad än?

Olga

om salongen är väldigt dyr kommer vi att fixa alla problem med hårfärgen, vi ska göra allt hemma 6 års erfarenhet! Och sedan laminat, så att håret skulle bli glänsande och hälsosamt! 8 915 088 61 11 Olga!

natasha

och efter att ha tvättat hur man blir av med rött hår, berätta det snälla

Gästen

Jag har en vän smurt ihop cow-dung med den, det säger att det hjälpte! Det stinker bara. Men platina blondin!

Yana

Håller med svaret: nej. Men jag gjorde det på följande sätt: Först gjorde jag markeringen (jag hittade knappt en salong där jag var överens om att göra det - vissa sa att de inte skulle ta det, andra sa att det skulle bli grönt och som ett resultat gjorde jag färghöjdpunkter med Estel, jag kommer inte ihåg vilken nyans) Det var inte vita strängar som visade sig, men det såg fortfarande bra ut, sedan färgade jag mitt hår med ett färgämne av garnier: alder. Färgen har blivit ännu ljusare. Därefter målade jag mitt ansikte med en garnierfärg (jag kan inte komma ihåg namnet, men det är definitivt lite ljust blont, nästan ashy) mitt hår blev ljust rött (gåskalvar, som jag minns), då gjorde jag melirovaniyu, då igen då färgade hennes hår fullständigt och frivilligt. Jag är blondin! Jag råder dig att läsa min historia till de som kommer att bli repainted svart! Och så att du inte tror, ​​mitt hår är fortfarande som siden))) kanske för att jag ständigt ser efter dem! Men historien slutar inte där, för efter tre år var jag trött på att vara en blondin och jag målade min Brilliant färg: en charmig svart och röd, färgen var mmm. Alla var avundsjuk och frågade vilken salong jag hade på sig och hur mycket det här klippet kunde kosta, och min vän malerade mig! Men sedan blegade färgen och jag målade min kastanjfärg, när kastanjens färg bleknade, frågade jag min mamma att köpa mig måla, och hon köpte mig färg. Black! Jag kom ihåg att jag inte var dålig med svart färg och bestämde mig för att det inte var! Hej älskling, jag är brunett igen! Men som ni alla vet är vi flickor svaga. Jag vill bli blond igen..

Gästen

som han kallar färgämnet har jag naturligt svart hår jag vill vara mörkbrun

Baby tjej

Nej jag är upptagen

kareglazka
Mörka nyanser är bra i safira. Och hon "tar" mörkt hår väl.
Ja, jag målade det på något sätt tätt i bitter choklad. =)


Men säg mig, är färgen nästan svart eller vad ??

Nadia

Jag tvättade Esteles hår. Lite lättare hår bara! Måla svart målade inte repaint.

Olya

Är det möjligt att göra en tvättning hemma och vad? Jag har min ljusbruna hårfärg, målade blå-svart.

Tanya

Jag har min egen hårfärg nu - mörk kastanje. Jag vill ha ljus kastanj. Är det möjligt att göra utan missfärgning och bara måla det med färg för att få den färgen?

Alena

tjejer hej! Ge råd.
Jag har min egen ljusa blonda färg, för ett år sedan färgade jag svart och nu fortsätter jag bara att röda rötterna med mörkbrun färg.
Om jag nu färgar min blondin med vanlig färg, vad kommer det att hända med mitt hår? Vad kan vi förvänta oss?

Yulya88

Jag råder dig att göra en palett med snöblast eller ovan, men sedan tonisk pärla-askfärg, jag försökte det själv

Yana

Välkommen! Snälla berätta för mig! Jag behöver verkligen råd.
Håret är mörkt mörkt brunt, för några månader sedan målades det i salongen svart (wella, 2/8). Från solen och från tid till annan började färgen avta, jag vill måla den igen med samma färg, men hemma själv.
- Berätta för mig vilken oxid du ska ta? 6%?
- Hur mycket oxid behövs på ett halvt rör av färg?
- Hur mycket att behålla håret? 30 minuter eller mer?
Tack på förhand för din hjälp. :)

Svetik

hello! Hjälp med råd) Jag var svart, gjorde 2 tvättar, belyser, tändes hemma med en sutur. Har uppnått. Nu gul sandfärg. Jag vill vara vit. Vilken färg att måla, som skulle ta bort yellowness? Eller missfärgad än?


Din text. Gulning kan avlägsnas något med hjälp av den vanliga balmen "tonic". Dribble 1 drop (one.) På en matsked balsam och efter tvättning med schampo, sprid balsam blandat med tonic. Sitt i ett par minuter.. tvätt och det är det. När det är vått har håret en ljust lila nyans, men när den är torkad blossar askan. Om långt hår betyder 2 slol.Slozhki och 2 droppar. Mindre är bättre. Utrustningen har testats på sig själv och på sin man. 100%.

Svetik

"Yellowness kan lätt avlägsnas med hjälp av den vanliga balsam" tonic.
Tint till exempel 8,10 - pärla eller liknande. Det finns flera av dem..

Svetik

tjejer hej! Ge råd.
Jag har min egen ljusa blonda färg, för ett år sedan färgade jag svart och nu fortsätter jag bara att röda rötterna med mörkbrun färg.
Om jag nu färgar min blondin med vanlig färg, vad kommer det att hända med mitt hår? Vad kan vi förvänta oss?


Den vanliga färgen kommer ut ljusröd vid rötterna och mörkröd eller brun i ändarna.. Testad på dig själv. Gör inte det här..

Svetik

om salongen är väldigt dyr kommer vi att fixa alla problem med hårfärgen, vi ska göra allt hemma 6 års erfarenhet! Och sedan laminat, så att håret skulle bli glänsande och hälsosamt! 8 915 088 61 11 Begin_of_the_skype_highlighting; ; 8 915 088 61 11 nbs p; end_of_the_skype_highlighting Olga!


Laminering, tjejer som ***, slösa inte pengar. De lägger inte till glitter.. De knuffar bara hårdare.

Assel

God dag till alla! Jag har min egen svarta färg, men inte densamma som färgad, lite lättare, jag har aldrig målade dem. Jag vill göra mer brun, choklad kan färgas så att rak mättad brun kommer att visa sig. Men det orsakar inte hår allvarliga skador. Hur man gör det? Tack på förhand för svaret) (långt hår)

jordgubbar

Min syster har en ljus kastanjfärg. Inte så länge sedan målades i mörk kastanje! Dag 3 tillbaka målade i svart londa. Men det visade sig vara en naturlig skugga. Nu vill vi ha åtminstone en naturlig nyans! Jag försökte sios light blond. Fungerade inte. Berätta inte vad du kan göra. Vänligen.

Maria

Laminering, tjejer som ***, slösa inte pengar. De lägger inte till glitter.. De knuffar bara hårdare.


Helt enig... Som jag gjorde, lade jag till lite glans, men det fanns ingen behandling, för snart började håret falla ut fruktansvärt, men jag brukade nyligen behandla keratin, cirka 4000 kostar lite i genomsnitt. Men det är värt det - proooosto superrr. Dra inte ens håret efter tvätt! Återställs helt, men hur man knullar upp mm)))

Christina

Hej, jag är yachochu med färgat svart hår. Måla i något slags skugga av rött, snälla berätta för mig hur man gör det))

Irene

Hallå Min hårfärg är svart. Är det möjligt att måla det med choklad? För det var det målat i röda nyanser

Patricia

hej, min hårfärg är mörk, men inte svart. Jag skulle vilja göra hårfärgen lättare, vilken färg passar? Kanske mandel eller mörkbrun, kanske hasselnöt, nej?

lätt

Hej, min naturliga hårfärg är mörkblond. 8 månader sedan, färgat hår svart (perfekt moussefärg)
Nu vill jag återvända till min naturliga hårfärg, jag vill inte missfärga (mitt hår kommer att bli ännu värre skadat), jag tänkte välja en färg med liknande färg till min naturliga, från samma serie perfekta moussefärger. Och där redan, när färgen "klamrar" kommer att bli, kommer det inte att synas eftersom det kommer att bli en liknande färg med en naturlig. Kan jag göra det här? Eller kommer det fortfarande att bli avskuren? Jag är bara fortfarande ung, jag vill inte skämma bort mitt hår mycket.) Säg mig snälla.)

Helena

tjejer hej! Ge råd.
Jag har min egen ljusa blonda färg, för ett år sedan färgade jag svart och nu fortsätter jag bara att röda rötterna med mörkbrun färg.
Om jag nu färgar min blondin med vanlig färg, vad kommer det att hända med mitt hår? Vad kan vi förvänta oss?

Helena

Jag har samma historia, efter färgning i svart, målade jag rötterna i en mörk kastanj (så att den inte skiljer sig mycket) hemma försökte jag missfärda skräckhalvan att kastanjen blev röd, något svart och svart. Ommålas i kastanj, inskriven i salongen för en tvätt som inte vet. (I naturen är jag en platinblondin).

Alexander

Hallå Jag skulle vilja fråga råd som kan veta. Jag har en riktig hårfärg-mörkblondin. För en månad sedan, för första gången färgade jag svart och svart men tyckte inte om det. Jag färgade bara mitt hår en gång. Berätta för mig, är det möjligt att tvätta håret till en mörkbrun färg eller är det möjligt att måla den svarta färgen med mörk kastanjfärg?

Alina

mörka nyanser är bra i safira. Och hon "tar" mörkt hår väl.


Berätta för mig vad som händer om svart blond appliceras på svart hår.

Olya-la

Jag är naturligt askgrå runt 6 år, i tre år hade jag en frostig kastanj. Jag ville återvända till den naturliga färgen och det var vad färgaren sa till mig: Jag måste göra en syraavlägsning (minst 10-12 procedurer) ungefär 1,5-2 av månaden. Pigmentet från håret kommer att tvättas ut gradvis, rödaktigt vid rötterna, mitten är röd, burgundhåret slutar. Igen garanterar ingen att redheaden inte kommer att bryta igenom igen! Så då! Och du vill bli av med den svarta färgen. Jag bestämde till exempel att det var lättare att växa.

Christina

Jag målar mitt hår svart, färgen tvättas snabbt och håret blir inte svart, och det är inte klart vad! Hur får jag svart hårfärg?Nästa Artikel
Skönhet kräver... tålamod! Lär dig allt om själv-polerande hår med sax hemma