Röda nyanser med henna - ett naturligt och säkert sätt att byta hårfärg


Jag undrade alltid vad som gör att tjejer och kvinnor drastiskt förändrar hårfärgen? Kanske vill de förändra något i sina liv eller vilja locka uppmärksamhet åt sig själva? Även om det är möjligt är allting enklare - de vill prova något nytt, att känna sig i en annan roll.

Hur Henna färgar ditt hår rött? Denna fråga kan uppstå om du väljer att föredra naturliga färgämnen. Valet till Henna är det rätta beslutet, eftersom detta säkra färgämne tillsammans med andra naturliga ingredienser hjälper dig att bli ägare till det eldiga håret.

Vad behöver du veta?

Om du bestämmer dig för att färga ditt hår rött med henna, vet du att du knappast kommer att kunna byta tillbaka till kemiska färgämnen. Henna och vanligt färgämne är inkompatibla och om du är en älskare varje månad för att ändra din hårfärg, kommer färgning med naturliga färgämnen inte att fungera för dig.

Även om du kan experimentera med henna så mycket som du vill och alltid få nya nyanser, för den slutliga färgen på varje hår kommer att vara annorlunda. Det beror på:

 • hårtillstånd
 • deras tjocklek
 • exponering för henna på håret;
 • original hårfärg.

Dessutom kommer henna från första gången inte att kunna ge en djup och rik färg, så färgning bör göras flera gånger, men inte oftare än 1 gång i 3 veckor. Annars kan henna torka håret. I det här fallet, för att mildra ditt hår måste du använda naturliga vegetabiliska oljor.

Men var försiktig om hårbotten är fet, då kommer oljan inte att tvättas med vatten eftersom det är nödvändigt att tvätta hennaen från håret utan schampo, och sedan måste du hålla ut i ungefär 3 dagar, så att färgpigmentet är fixerat på varje hår.

Förresten är det ljusa röda håret bäst för svarta tjejer med gröna eller bruna ögon!

Lager upp med tillräckligt med hennapulver, om du färgar hela håret, brukar långt hår upp till midjan behöva cirka 10 msk, glöm inte att ta hänsyn till hårets tjocklek. När färgen är infunderad kommer det att vara möjligt att bara färga rötterna och däremellan läka håret med masker av färglös henna.

Att hålla henna på håret kommer faktiskt att ta lång tid eftersom det inte är ett kemiskt färgämne och inte kommer att tas snabbt, särskilt om håret är mörkt. Förvara därför inte bara tålamod, men också tid, ungefär 1 till 6 timmar. Henna kommer inte att torka upp på ditt hår, för, som jag skrev nedan, får du inte glömma att sätta på huvudet med klädesfilm. Jag håller mig själv ca 5 timmar.

Hur man får olika nyanser av rött med naturligt färgämne - henna, läs här.

Hur får man det röda färgschemat?

För att uppnå röda nyanser hemma måste henna kombineras med andra naturliga färgämnen, men det är dock banalt att det låter, de måste ha samma färg som den önskade hårskärmen.

Därför ska jag ge de recept som jag hittade på webben, så att du kan uppnå en viss nyans av hår.

Lila nyans eller Bordeaux färg

Ta 2 eller 3 råbitar och rist dem, koka sedan vatten upp till 90 grader och lägg riven betor och 1 msk i den. Ättiksyra, täck och låt den stå i 20 minuter. Torka buljongen, värm upp det lite igen och häll hennapulver på den.

Du behöver juice av äppelbärsbär, som måste värmas till en temperatur på 60 grader och häller redan hennapulver. Håll så länge som möjligt.

Körsbärsskugga

Här, istället för vatten, är det nödvändigt att ta rött vin, helst Cahors, värma det bra på gasspisen och häll henna på den.

Röd lila nyans

Här är det nödvändigt att förbereda en het avkok av röda Altea löv. Det är de som behöver hälla henna.

"Red Tree"

Henna kan fyllas med tranbärsjuice, men inte varm. Före färgning är det lämpligt att skölja hela håret. Eftersom blandningen är kall måste du behålla den så länge som möjligt.

Vi tar hönan och kakao i följande proportioner: ½ delkakao och ½ del henna, häll blandningen med varmt vatten eller uppvärmt rött vin.

Lysröd

Ta 2 msk. krossade madderplanter, kombinera dem med 3 msk. citronsaft och fyll i blandningen med varmt vatten, låt det brygga i 20 minuter. Stam och uppvärm buljongen och häll henna på den. Men det är inte allt. Nu behöver denna henna också sättas i värme i 20-40 minuter, och sedan färga håret med denna pasta.

Vi tar malda nötkött i mängden ¼ av det totala antalet henna, och blanda det med henna i mängden ¾. Häll denna blandning med antingen uppvärmd betesaft eller varmt rött vin.

Rödaktig nyans

Förbered ett starkt avkok av tedryck - karkade, häll avkokning av hennapulver med varm buljong, låt den brygga i 20 minuter på en varm plats.

Hennapulver hälls med granatäpplejuice uppvärmd till 60 grader. Förvara minst 3 timmar.

Ett intressant experiment med henna genomfördes i nästa video.

Hur är färgning?

Så fort pastaen är klar ska den omedelbart appliceras på håret. Därför, i förväg, oroa dig för:

 1. Rengör huvudet, det måste först tvättas, torkas inte, kammas ordentligt.
 2. en gammal handduk att täcka axlarna för att undvika att få fläckar på kläderna;
 3. en speciell färgpensel som du kommer att använda henna på;
 4. polyetenhandskar;
 5. klämfilm och lock för att isolera huvudet.

Fortsätt nu med processen.

Använd en pensel, applicera blandningen först till hårrötterna, börja med rak avskiljning och flytta först till ett öra, sedan till den andra. Måla fronten och occipitaldelen och fortsätt att applicera blandningen på allt hår. Känn dig inte ledsen för henna, eftersom strängarna måste färgas noggrant.

Lyft sedan upp håret och linda det med klämfilm, lägg det upp med en hatt eller handduk. Och vänta länge, jag brukar hålla henna under mycket lång tid, så skuggan är mer mättad och djup.

Om innan håret färgades med kemiska färgämnen, bör du vänta minst ett par veckor, och bara sedan byta till naturliga färgämnen. I motsatt fall kan en oförutsägbar nyans visa sig.

Förutom röda och röda nyanser kan henna erhållas och kastanjfärger. Läs mer om det här.

Vad väljer Henna?

Kvaliteten på henna beror på hur ljus och rik ditt hår kommer att vara. Du kan försöka använda billiga iranska henna, om resultatet inte passar dig, så kan du prova andra alternativ.

Kostnaden blir dyrare, men med det kan du uppnå utmärkta resultat, inte bara vid färgning utan också vid behandling av hårbotten och håret.

 1. Röd Henna Lush - ger en slät nyans, torkar inte ut hårstrukturen, är kompatibel med andra naturliga ingredienser. Sold i briketter, gnidas på en rivare före användning, fylld med varmt vatten.
 2. Naturlig indisk henna Lady Henna - är känd för sin helande och färgning egenskaper. Den innehåller en mycket fin slipning, den kan blandas med andra naturliga färgämnen, men det tar lång tid, inte 1 timme.
 3. Indiska läkande örtfärger baserade på Henna Lady Henna eller Aasha - har en röd palett som hon inte använt, men de bruna färgerna visar sig vara mycket ljusa, hårrotsarna är perfekt färgade, du behöver hålla det mindre i tid.

Genom att ändra ditt hår rött, är du säker på att inte bara se de externa förändringarna, utan också de inre - du kommer att bli mer självsäker. Men tänk innan du byter hårfärg, eftersom henna är ett mycket motståndskraftigt färgämne, och det tar lång tid att tvätta det.

Och ändå om du inte är nöjd med skuggan, försök att applicera oftare vegetabiliska oljor eller kefir på hårets huvud och skölj med schampo. Och fortsätt sedan experimenten för att uppnå önskad nyans.

Lycka till med färgning! Vi ses snart!

Den här artikeln är värt att dela med vänner:

Gilla en blogg?
Prenumerera på nya artiklar!

Om du färgar håret med henna, vilken färg får du

Idag är butiker och skönhetssalonger fulla av olika hårfärger, men en sådan naturlig lösning som Henna fortsätter att uppta en värdig plats. Med hjälp av verktyget kan du inte bara färga håret i ädla nyanser, utan också ge dem styrka och glans. Hur färgar hår med henna hemma, kommer den här artikeln att berätta.

Användbara kvaliteter av henna för hår

Övningen av att färga hår med henna i olika nyanser har en växande popularitet.

Henna är ett pulver från Lawsonias löv. Eftersom henna är ett örtmedel innehåller det ingredienser som är bra för håret. Den dominerande mängden är B-vitaminer, henna-konstruktioner, stärker hår, råder mot bakterieegenskaper och djup näring av pigment.

Regelbunden användning av henna hjälper håret:

 • Stärka hårrötterna;
 • Eliminera mjäll vid tillsättning av andra ingredienser till kompositionen (hennafärgning är pigmentering + komponenter som utöver färgen utgör masken);
 • Rensa, normalisera måttlig talg
 • Dölj grått hår;
 • Ge ditt hår en charmig orientalisk glans.

Är det möjligt att måla med henna. Vilket hår att färga med henna

Innan färgning, låt oss se om varje typ av hår har naturlig hennafärgning. Naturligt henna hårfärgning är inte lämpligt för alla kvinnor, eftersom resultatet beror på många faktorer. Att vänta lite med hennafärgning om:

 • Gråt hår över 80%. Henna färgning grå hår har sina egna egenskaper;
 • Det är nödvändigt att färga färgat hår med henna efter ett tag eller att göra blekning med naturliga medel för att bli av med pigmentpigmentet;
 • Efter en perme absorberas inte henna pigmentet i håret på grund av impregnering med kemi;

Kemisk vinkning kan inte appliceras på håret efter hennafärgning, de samverkar dåligt.

Om du efter målning med henna planerar att måla igen, då ska du vänta eller gå tillbaka till tvätten. Vi rekommenderar att du tvättar håret med naturliga produkter.

Du kan färga håret med henna för någon nyans av hår, men med en annan uppsättning av komponenter beskrivs recepten för varje typ av hår nedan.

Vilken färg det kommer att visa sig om det är målat med henna beror på den ursprungliga hårfärgen och receptet som används. Det är möjligt att måla ljust med henna med naturliga hår nyanser, där henna kommer att ge en mer uttalad effekt (ljusbrun, brunhårig).

Oavsett original hårfärg, på något recept för färgning med henna, rekommenderar vi att du gör ett test före användning, vilket hjälper till att verifiera resultatet. För detta, lägg ned en lägre hårsträng enligt vad som anges i receptet.

Hur man målar med henna hemma enkla effektiva recept

Först måste du korrekt beräkna mängden hennapulver för längden på ditt hår:

 • För kort hår rekommenderas inte mer än 50-100 g;
 • För hår under bilen - 150-200 g;
 • För frisyr upp till axlarna - 200-300 g;
 • För bälteslås - från 300 g.

I en matsked - 10/15 gram

Hur länge behöver henna färga ett hårbord (recepten anger den önskade mängden för medellängd av håret, men du måste ändra det i förhållande till dess längd):

Varning! Mask för färgning på basis av henna och basma måste appliceras på rent och torrt hår. Om det rekommenderas att färga det på smutsigt hår för att färga en professionell färg, är det inte nödvändigt att färgas med henna. Fett på håret skyddar håret från den dramatiska effekten av färgämne, medan henna är en naturlig användbar lösning, så tvätta huvudet (i smutsigt hår kan pigmentet inte penetrera djupt i håret och färgen blir mindre djup).

Rekommendationer för färgprocessen:

 1. Den färdiga masken ska appliceras på håret och sedan sätta på en plastlock på toppen och dessutom värma huvudet med en handduk.
 2. Färgtid beror på hårfärgen och önskad nyans.
 3. Om du vill ha tonhårigt hår med henna, och inte drastiskt ändra färgen, kommer 20-30 minuter att vara tillräckligt.
 4. Med mörka trådar bör sådan färg hållas i mer än två timmar. Ju mer tålamod du har desto ljusare blir färgen.
 5. Det är nödvändigt att tvätta av färgen 1 gång med varmt vatten och försiktigt, om du har för grovt hår, använd en luftkonditionering i slutet. Henna fortsätter att färga håret under dagen, desto färre ingrepp blir desto längre kommer du att njuta av resultatet av färgning.

Genom att hålla fast vid dessa enkla tips, kommer du att veta exakt hur man färgar håret med henna. Vi vänder oss till förberedelserna av masker.

Hur man målar med henna i ljus röd färg

Om du funderar på att färga din henna röd, försök så här det här effektiva receptet hemma:

 • Henna (iransk) - beräkna längden på håret som anges ovan.
 • Kakaopulver - två teskedar
 • Rosemaryolja och avokado 7 droppar
 • Kanel - på toppen av en kniv
 • 1 äggvita

Blanda pulverformiga ingredienser - hönan, kakao och kanel, täck med lite varmt vatten. Separera proteinet och tillsätt olja till det, kontrollera temperaturen på vattnet och tillsätt protein till det, det är viktigt att det inte krullar, blanda allt ihop.

Applicera på håret rikligt med en borste och linda den under locket i värmen.

Tvätta av med vatten och schampo.

Resultatet av färgning av naturligt blont hår med henna i ljusrött:

Resultatet av hennafärgning i rött färgfoto:

Hur man målar med henna i koppar färgfoto:

Hur man målar med henna i brun-kastanjens färg

Målad med henna i mörk färg kommer att läggas till följande komponenter:

 • Cropny buljong - 0,5 liter
 • En halv kopp hårt te (en matsked)
 • En halv kopp starkt kaffe (1,5 matskedar)
 • 3 droppar tangerin eterisk olja
 • 10 droppar jojobaolja
 • Äggula

Brew en sprinklingbuljong, kaffe och te. Ta henna (beräknad för längden) och 2 skedar av varje buljong blanda ihop. Om blandningen är för tunn, lägg till mer te. Tillsätt äggula och smör.

Sprid masken genom håret från roten till ändarna. Blötlägg en färgämne i 1,5 timmar under en hatt och handduk. Tvätta av en gång med schampo och vatten.

Resultatet av färgning med henna i mörk kastanje färgfoto:

Resultatet av färgning med hennafärgat hår i kastanj färgbild:

Resultatet av hennafärgning i kastanjens färgfoto:

Hur man målar med henna svart

Att färga med henna och basma svart behöver ta förhållandet mellan henna och basma 2 till 1 (beräkna hårets längd). Med tillsatsen av följande komponenter:

 • 1 protein
 • 10 droppar jojobaolja
 • Svart te
 • Henna och basma

Blanda Henna och Basma i torr form, späd knappt med varmt te och slå i proteinet och oljan. Blanda kompositionen. Applicera på håret så att de är som smurt och lämna på hår under en handduk i 2 timmar. Efter tvätt av med schampo är en gång tillräckligt.

Applicera blandningen för att rengöra torrt hår, sätt sedan på en duschlock och topp med en handduk för att värma huvudet. Denna färg bör hållas i minst två timmar. Ju mer desto rikare skuggan blir.

Färgning av hår med henna, Basma eller kaffe passar alla som älskar mörka nyanser.

Resultatet av färgning av hår med henna och basma i nästan svart färgfoto:

Hur man målar med henna chokladfärg

Att måla med henna chokladfärg måste du använda följande ingredienser:

 • henna pulver (längd)
 • matsked basma
 • en halv kopp rött vin
 • kakao 3 tsk
 • 80 gram hagtorn bär för ett halvt glas vatten

För att göra detta bör bären (ca 100 g per glas vatten) kokas i en halvtimme och läggas sedan till henna. Om nödvändigt, tillsätt lite varmt vatten. Färgens konsistens ska vara som tjock gräddfil.

Applicera gruel jämnt på håret, sätt sedan på en duschlock och linda upp med en handduk. Håll färgen i minst 2 timmar.

Resultatet av hemfärgning brunt hår med henna choklad:

Vi erbjuder ett annat enkelt recept om du vill färga det i Henna-färg. För att göra detta kan du använda röda henna i kombination med basma. Medlen måste blandas i lika delar (1: 1) och spädas med extrakt av kamomill eller lökskal. Som med det traditionella receptet bör blandningen vara krämig. Applicera sedan gruel med henna på ditt hår och sätt på en duschlock. Du kan värma med en handduk. Vänta minst 1 timme.

Henna färgning av mörkt blont hår i chokladfärg hemma foto:

Hur ofta Henna?

Hur mycket hår att färga med henna beror på hårets typ. Normalt och fettbenet hår kan målas inte mer än två gånger i månaden. Torrt hår är inte mer än en gång i månaden, eftersom detta färgämne tenderar att torka hår. Om det finns en tendens till allergier, kan du tillämpa proceduren varannan månad. För ofta användning av henna kan leda till att håret tarniseras, och därför svarar frågan om hur mycket Henna kan färga håret, vi rekommenderar inte mer än det finns ett behov av det.

Färger Henna hår?

I vissa fall kan användningen av henna leda till torrhet, hårbränning och förlust av elasticitet. Särskilt ett sådant resultat är möjligt om du blir borttagen med färgen för ofta. Med upprepad användning av henna är håret ofta otrissigt och tufft.

Användningen av sådan färg kräver erfarenhet, eftersom det är nödvändigt att veta hur man korrekt färgar det med henna för att få önskat resultat. Du kanske måste experimentera flera gånger.

Det är oönskade att använda henna för färgat hår, eftersom resultatet är oförutsägbart. Om du fortfarande vill försöka, måste du tillgripa en sådan procedur inte tidigare än 2 veckor efter kemisk färg. Lättare hår efter henna är extremt svårt.

Vad gör man om färgen inte fungerar

Vilken färg det kommer att visa sig om det är målat med henna beror ofta på den ursprungliga hårfärgen, därför kan resultatet ibland inte motivera väntetiden. Tvätta av oönskade färger blir lätt och ofarligt med naturligt naturligt hårtvätt.

Henna hårfärgning: personlig erfarenhet och användbara tips

Du ville bli röd och har satt på Internet i mer än en dag på jakt efter recensioner om olika färger? Behöver jag leta efter en kemisk färgämne när det finns en naturlig? Denna artikel handlar om henna.

Henna är ett pulver från löven av en växt som heter Lawsonia (Lawsonia inermis L). Denna busk växer i varma länder som Indien, Iran, Egypten, Afrika. För beredning av hårfärg använder du de nedre bladen på busken och toppen, vilket ger den ljusaste, rika färgen - för att måla kroppen, känd som mehndi.

De mirakulösa egenskaperna hos bladen av denna växt var kända för mänskligheten i 1500-talet f.Kr.! Traditionellt har henna använts (och används fortfarande) som ett naturligt desinfektionsmedel. Förresten, lagar Lawsonum fullständigt mjäll och kan användas för att göra din hud en guldbrun.

Jag färgade mitt hår och ögonbryn med den här mirakelhärdan i 2 år, och från personlig erfarenhet kan jag varna om några av funktionerna i sådan färgning.

Några aspekter du behöver veta innan henna hårfärgning

 1. Henna väger håret! Det här är sant, så om du drömmer om voluminöst hår, är det bäst att måla dem inte mer än 1 gång om 2-3 månader. Jag färgade mitt hår var tredje vecka och mitt hår förlorade mycket i volym.
 2. Henna torkar lite hårändar. Jag hörde många fans av Henna hårfärg, och några rapporterade att de inte stötte på det här problemet. Därför antar jag att allt beror på individuella egenskaper. För att undvika att torka ut, tillsätt smör eller äggula till blandningen. Jag har provat många oljor och kan dela med mig av sina åsikter. Burdock - alltför fet och dåligt tvättad av håret, förutom att många märker att det mörkar färgen. Olive moisturizes väl, men jag gillar inte sin lukt på håret. Min favorit är kokosolja. Det har nästan ingen lukt, det är väl tvättat och efter det är håret mycket mjukt. Därför rekommenderar jag att du blandar den med henna!
 3. Henna ger rodnad förr eller senare. Om du gillar denna nyans av hår - inget att frukta. Men om du inte vill att rödhåran ska vara röd finns det flera alternativ:
 • minska tiden för färgning av håret: för lätt och blont - inte mer än 5-7 minuter, detta räcker för att ge en lätt, obtrusiv rödhårig, för kastanj - inte mer än 15 minuter, för mörk - högst 20.
 • Om du färgar håret med henna för första gången, ta din tid och börja med korta perioder. Kom ihåg: med varje ny färgning samlar pigmentet i ditt hår och färgen blir mer intensiv.
 • Använd produkter som utspädd Lawsonia.
 • kamille (stark avkok);
 • nässla (avkok)
 • Basma (mörkare hår, bra för dem som vill ha en kastanjeskugga);
 • gurkmeja (gul krydda, jag gillar det inte personligen på grund av lukten och den rika yellownessen, men du kan säkert experimentera med det);
 • citronsaft (försiktigt! En stor mängd juice och en lång exponering kommer att torka ut ditt hår!);
 • ingefära (ingefärapulver som kryddor eller ingefärajuice. Ny ingefära kommer att brinna din hårbotten!)

mörknar:

 • Basma;
 • starkt te;
 • kakao;
 • ekbark (infusion);
 • kaffe (och lite släcker rodnad).

Hur färgar håret med henna? Personlig erfarenhet

Låt oss nu prata om det mest intressanta - om paletten av nyanser som kan erhållas med hjälp av denna naturliga botemedel för färgning av hår.

Först, prata om din egen erfarenhet av färgning. Jag har ljust blont hår som brinner ut mot solen i solen. Jag har minst 2 färgningsrecept med ett helt annat resultat.

Lätt ryzhina: det viktigaste är att inte överdriva det

 • För en ljus skugga av rödaktigt brygger jag i en liten te kopp (nu kort hår) henna på kamillebuljong.
 • Jag gör inte mycket tjock grus för att göra det enklare och snabbare att applicera färgämne i håret. Applicera blandningen snabbt (på vått nyligen tvättat hår), från början av huvudet, sedan whiskyen och allt annat.
 • Jag står bara 5 minuter och tvättar med vatten utan schampo.
 • Resultatet är en rödaktig nyans som tvättas till nästan min egen färg med varje shampoo-tvätt. Det innebär att inga dramatiska färgförändringar uppstår, och när som helst kan jag återvända till min ursprungliga nyans.

Exponering i mer än 1 timme: röd och blackout

Innan det, när håret var mycket längre, färgade jag det med ett annat recept.

 • Henna, bryggd i varmt vatten (inte kokande vatten, du borde ge bara kokt vatten för att svalna lite), omrördes till ett tillstånd av tjock grädde.
 • 1-2 yolks
 • 1-2 matskedar vegetabilisk olja (burdock, jojoba, kokosnöt, mandel, persika, olivolja, druvfrön, ricinus, burdock - experiment djärvt). Personligen kan jag rekommendera kokosnöt för mjukhet och glans av hår och jojoba mot sektionen. Om du har problem som mjäll eller förlust - välj börda.
 • Blandningen blandas och appliceras på håret (handskar på händerna!) Med en pensel.
 • Slå in dig i en duschlock och handduk ovanpå och vänta 1-2 timmar.
 • Håret resulterar i en rik röd färg med ett uttalat rött, vilket mörknar med varje ny färgning. Om du tar indisk kastanj Henna från företaget LADY HENNA, kommer du att få en mörk kastanjebrun med en rödaktig tinge på ditt hår, eftersom lonsonpulver redan är blandat med basma. Vill inte vara mörk - använd bara ren henna.
 • Färgning av hår med henna är helt säkert för din hälsa, men om du är allergisk, är det bättre att göra ett preliminärt test: Applicera blandningen på armen (armbåge) och observera reaktionen i 24 timmar. Om du inte har börjat skrapa och inte märkt några biverkningar - var god att starta experimenten!
 • Om du efter en sådan färgning bestämmer dig för att plötsligt lysa upp och bli blond, kommer du inte att lyckas. I bästa fall kommer du att bli orange-orange, i värsta fall - marsh-green. Experiment av många kvinnor har visat att efter att ha använt henna är det ganska möjligt att färga håret mörkt med vanlig färg. Men om jag var du, skulle jag inte ha experimenterat och väntade ungefär 3 månader tills redheaden tvättades av lite.

Vad du behöver veta om henna innan du påbörjar experiment

Vad du borde veta innan du går till affären:

 1. Det finns ingen skugga henna. Allt som du ser på disken med namnen "Burgund", "Red Cherry", etc. - Det här är produkter som är förtäckta som produkter av naturligt ursprung, och i själva verket innehåller sådana kosmetika ett billigt färgämne som skadar din hälsa och hår i första hand.
 2. Finns inte i naturen WHITE henna! Henna kan inte lysa håret under några omständigheter! Hon kan göra en matt färg saftig och ljus, men att förvandla dig från en brunett till en blondin - nej! Om du ser vit, lysande Henna i affären, vet att det här är en billig klarare som kommer att döda ditt hår över natten. Detta mirakel Yudo har inget gemensamt med lawsonia.
 3. Var uppmärksam på tillverkningsdatum och hållbarhetstid. Försenad produkt förlorar sina färgegenskaper, och du kommer inte att vara nöjd med resultatet.
 4. Jag rekommenderar att du köper indisk henna, eftersom det målar hår snabbare och ljusare. Jag kom till denna slutsats efter långa experiment med olika företag. Jag började med iranska i vita väskor från företaget Phytocosmetics, sedan bytte till de gröna lådorna i Art Color-företaget, och upptäckte sedan indiska damen Henna för mig själv i två versioner: vanlig och kastanj. Nöjda med både alternativet. Håret är färgat många gånger snabbare och färgen är mycket ljusare.

I nästa artikel kommer jag att berätta mer om alla möjligheter för detta mirakulösa naturliga färgämne, samt dela recept som gör det möjligt att uppnå vilken färg som helst från ljusröd till mörk kastanje och till och med en brunett.

Vilka färger kan du färga med henna hår

Henna hårfärgning - hur man får alla olika nyanser

Ett av sätten att ändra bilden och göra en individualitet i utseende förändrar hårfärgen. Önskan att plötsligt vända sig från en brunett till en dödlig dödlig kvinna är överhängen av en hel del kvinnor. Det viktigaste är att inte förlora hårets naturliga hälsa och styrka på jakt efter en bild, så det är bättre att utföra experiment med färg inte med kemi, men med naturliga färgämnen, varav en är henna.

Vilken färg ger Henna

Henna är en naturlig växtfärg erhållen från löv från Lawsonia Enermis buske. Henna innehåller 2 färgämnen - gulrött lavson och grön klorofyll. Dessa komponenter ger håret en viss nyans, det kan skilja sig beroende på den ursprungliga tonen i håret.

Rent hennapulver färgar håret i orange-röda, röda röda, röda bruna nyanser, sådana toner orsakas av de viktigaste hennafärgen - lavson. Idag, men med hennafärgning, uppnås en stor variation av färger. För detta ändamål tillsätts andra färgkomponenter till hennapulver vid utspädning av färgämnet.

Men kom ihåg att vegetabiliska färgämnen är dåligt kombinerade med kemiska färger. En mängd olika färger kan uppnås genom att blanda henna med naturliga tillsatser och örter. Därför är det oönskat att använda syntetiska färgämnen tills hennafärgat hår har fullvuxet och vice versa. Samspelet mellan kemiska ämnen och lawsonia kan ge ett helt oförutsägbart resultat, upp till radikalt grön, orange eller blå nyanser. Dessutom kan den kemiska färgen ligga ojämnt och skuggan blir ojämn.

2 typer av henna är till salu:

Med hjälp av någon av dem kan du uppnå olika nyanser. Utan tillsättning av ytterligare färgämnen på håret av asfär eller ljusbrun nyans kommer henna lämna en solig solsken. Men de naturligt mörka krullarna kommer att vara koppargyllda eller rödaktiga. Kopparskärmen är fast lökdekok, som läggs direkt till färgen eller används som en balsam.

För att få en glans på håret, en ädel och mjuk nyans, rekommenderar proffsutspädare Henna med en sur vätska: En svag lösning av ättika utspädd med citronsaft, torrt vin, kefir. För att undvika överdrivning av trådar är det lämpligt att endast använda syrliga medel för fet hår.

Vid färgning av blont eller grått hår är det värt att begränsa tiden för exponering för färgning med henna, annars kan den resulterande nyansen vara för ljus.

Hur man får olika färger när man färgar med henna

För att ge håret av alla slags nyanser med färgen med henna för håret, lägg till en mängd olika naturliga ingredienser, och till och med deras kombinationer.

 1. Tjock honunggul färg är idealisk för rättvisa tjejer. För att få det, gör ett avkok av kamille, brygga 2 msk. l. i 200 ml kokande vatten. Lägg avkokningen till färgen och applicera enligt anvisningarna. På samma sätt använd tinkturen av saffran (1 tsk. Örter per 200 ml kokande vatten), gurkmeja eller svagt kaffe. Inte bara en färg, men också en väldigt användbar tillsats, vilket ger denna nyans till krullningar, kommer att bli ett avkok av rabarber. Koka 200 gram torkade Rabarberstänger i 0,75 liter torrt vitt vin tills hälften av vätskan kokar bort, det tar vanligen 30 minuter. Om det inte finns något vin, ta vanligt vatten. I den resulterande buljongen lägg till Henna-förpackningen. Applicera färgen på håret och håll i 30 minuter.
 2. Färgen på gammalt guld kommer att lägga till en saffran shag. Ta 2 gram saffran och koka i 5 minuter i vatten för att späda färgen. Efter kokning lägger du henna till buljongen, sval, du kan måla.
 3. En vacker choklad nyans ger håret införandet av valnötblad i färgen. Koka 1 msk. l. lämnar i vatten till utspädd henna, lägg till 1 påse med pulver.
 4. Ett liknande alternativ - chokladkastanje - kan erhållas genom att använda tillsammans med hennajordklyfta, starkt kaffe, svart te, kakao, buckthorn och basma i stark uppfödning: 1 del basma till 3 delar henna.
 5. Röd eller vinröd ger håret följande komponenter:
  • kryddnejlika,
  • naturligt rött vin
  • Hibiscus,
  • äppelbär eller betorjuice
  • bryggd madderrot,
  • tranbärsjuice.
 6. För att få röda körsbärsfärgsträngar med en lila nyans, använd samma rödbetorjuice, men det måste värmas till 60 grader, sedan lägger du en påse av henna.
 7. Färgen på mahogny kommer att lägga kakaopulver till krullarna. Anslut henna med 3 msk. skaka kakao och brygga blandningen med varmt vatten. Applicera det resulterande färgen för att rengöra och torka håret.
 8. Att få en ljus röd nyans kommer att hjälpa madderrot. För detta 2 msk. Sked den hackade roten i ett glas vatten, tillsätt hennapulver och använd färg enligt instruktionerna.
 9. Rika kastanjfärg med rödaktig nyans ger kaffet kaffe. 4 tsk. Häll ett glas kokande vatten och simma i 5 minuter. Kyl lösningen till en tolererbar temperatur och lägg till en påse av henna.
 10. En mörk kastanj med röd färg erhålls om du lägger till 100-150 gram henna, 2 msk. l. kaffe, matsoni, kakao, olivolja. Ju längre du håller den här färgen på håret, desto rikare är hårets resulterande färg.
 11. En ädel skugga av mörk kanel kan erhållas genom att lägga ett avkok av valnötskal till färgen. För detta 2 msk. l. krossad skal koka i 1 timme.
 12. Krullets blå-svarta nyans ger henna och basma blandad i lika stora mängder. Om du vill maximera effekten, ta 2 delar av basma till 1 del henna.
 13. Bronsskugga av hår kan erhållas med samma Basma. Utan henna, ger Basma håret en grönblå nyans. Därför, för att skapa en brons kasta på locken, ta 1 del av Basma i 2 delar av henna.

Exponeringstiden påverkar också slutresultatet väsentligt. Den maximala effekten av färgen med henna för ljushår kommer att visas på 5-10 minuter. På mörkt hår bör henna hållas i 30-40 minuter och svarta krullar för färgning kräver minst 1,5-2 timmars exponering.

Och igen om henna.. Jag lyckades inte måla mig själv (((

Vi har mycket lockigt hår, tunt, poröst och torrt. Krasch i röd färg. Hon brukade måla med färg, men hennes hår började falla ut och bestämde sig för att prova Henna. Jag målar Lashevskaya Henna, i kakel. Det ska spädas med varmt vatten, vissa kefir tillsätts.

Må någon måla med henna för att få rött hår?

Tjejer, och någon är målad med henna? Jag är själv blond, jag målar i röd färg, men det sista året faller mitt hår så hårt att jag är rädd för en skallig katt. Jag målar den med henna, men jag gillar inte en stark rödhårig, så jag stör Basma. Det visar sig ljusbrun färg, men inte mus, men med en rödhårig.

Här ryckte jag i annalerna, fann exakt om Lashchik Henna korrespondensen för sex år sedan :)

"Och också: är det värt att köpa kära Lush alls, kan samma effekt vara från vanlig henna med Basma?

När det gäller färg såg jag inte skillnaden. Mitt hår är hälsosamt, så den terapeutiska effekten är inte relevant. Men om det finns problem, kommer Lash att återuppliva något sjukt hår jag köpte en gång av intresse, men jag behöver inte längre. Det är dyrt, men jag har en bit i ett år. Om det, gnugga det på en stor metall rivare. Här är ett utdrag om Lash från mitt brev:
"Separat vill jag säga om Lush henna, deras röda hönan är i samma färg som en traditionell påse. Andra typer av basma och kaffe kommer definitivt att vara av andra mörka färger, inte märkta Henna. Deras hönna är blandad i kakaosmör + eteriska oljor, därför är det mycket oljig oljig och väldigt näringsmässig massa! Efter att ha tvättats med vatten och vid torkning är håret oljat och du kan inte gå någonstans. Jag sover som vanligt, tvätta av på morgonen och det ska vara en ledig dag så att jag inte går någonstans under dagen kan jag tvätta det med schampo på kvällen. det här är inte, jag kan och ett par dagar vym vara schampo. Det kan vara på en gång, bara synd sina verk på mitten för att förstöra processen. Ja, och en mycket stark lukt av kryddnejlika några dagar vid tvätt. Känsliga damer inte att kommunicera bättre.

> Det är intressant att du har tillräckligt med plattor i ett år, de beräknat 4 gånger för mig, med tanke på att mitt hår är kortare än din

Om du gör för första gången, ja, förmodligen mer. Och några gånger för att färga hela håret helt för att mätta färgen. Du kommer inte tro på det, men jag har 1 / 2-2 / 3 kvadrat från denna kakel tillräckligt för att måla rötterna med ett ganska starkt grepp ytterligare, återstår och jag smeder allt på ändarna. Samma sak får allt håret. Jag växer lite kefir, för att inte späta koncentrationen av färg. Eller jag har ett litet huvud eller lite hår)

> Även i papper som följde med den här hennaen är det skrivet att det är nödvändigt att skölja med användning av schampo. Du tvättar inte med schampo för att bevara färgen?

Ja. Om det inte finns något brådskande behov och det finns möjlighet att tillbringa dagen hemma åtminstone till kvällen, är det bättre att inte tvätta med schampo. Under syrepåverkan tar färgprocessen i håret ytterligare 24 timmar efter. Och om schamponet är det skrivet, så naturligt, hur man visar människor med sådant oljigt hår) ".

Henna. Här är en fråga som uppstod från helvetet. Hur lång håller färgen på håret efter färgning? Det faktum att det inte tvättas ut, men avskuret, läs det på internet. Men med färgen som? Håret är inte färgat, färgen är medelbrun, jag vill prova Lashik brun henna för.

Tjejer som hade på sig Henna? Säg mig

Detta är en utmärkt näring av hår och färgning i ädla nyanser. Jag är målade med henna i 16 år, jag kan försvara min avhandling om detta ämne. Med henna har jag en färg som [b] Inte engelska flickor [/ b]. Hon har ett foto i solen, hennes hår är mörkare inomhus. Min hårstruktur är mycket glänsande.

Jag höll instruktionerna som gav kärlek mig anbud (då fortfarande elfenben). Och lägg till Senagon. Här är de:
ELFENBEN
Dubbel N. )

"Flickor, Henna, kan verkligen torka hår, men det här är individuellt. För att förhindra detta händer Henna på kefir. Det här är en ojämförlig hårnäring och färgning i ädla nyanser. Jag är målade med Henna i 16 år, jag kan försvara min avhandling om detta ämne :)
Vägen i kefir lärdes till mig av en mästare på Schwarzkopfprofessional för fem år sedan. Förresten gick jag där för ett samråd, vad som kan göras med mitt hår intressant. Förutom dekorationen med basma (som bara kan målas på henna!) - ingenting: D Jag försökte för hundra år sedan, det var inte så märkligt, så det blev guld, rödaktigt. Basma gjorde ljusa svarta ändar, som charred. Det var väldigt vackert. Men jag tog tiden från den tredje och jag vill inte upprepa denna prestation :)
Av natur är jag en ash brownhaired kvinna. Med henna har jag en färg som
[b] Inte engelska kvinnor [/ b]. Hon har ett foto i solen, hennes hår är mörkare inomhus. Min hårstruktur är mycket glänsande, ibland lyser jag bara eldig :)
Så kefir. Henna är en magisk unik ört. Jag håller med om att dess egenskaper inte är helt förstådda. Det ger sina färgegenskaper förutom kokande vatten i en sur miljö. Därför blandas pulvret med vilken fermenterad mjölkprodukt som helst. Ju mer sura desto bättre. Jag tar en vanlig kefir, helst försenad, helst 1%, så att håret inte var oljigt, om det efter tvätten skulle visa sig :) Jag hoppas att du inte ska tvätta Henna omedelbart med schampo, alla vet. Färgprocessen i hårstrukturen under påverkan av syre fortsätter i ungefär en dag. Dagen innan målningen lämnar jag kefir inte i kylskåpet för att vara surt. Ett par timmar innan du målar på vintern sätter jag på batteriet, så att det är ännu mer surt och varmt. Det är omöjligt att värma kefir mycket, eftersom vassle och ostliknande flingor sticker ut och det blir nonsens. Ett batteri är vad du behöver: D På sommaren utan det. Blandad till tjocklek av gräddfil. Här är det lämpligt att hålla en hönanskål i en annan skål med varmt vatten, som i ett vattenbad. För det första är det inte bekvämt att smälta kallt. För det andra, principen för henna på vatten, men fungerar också här - ju varmare desto rädare blir färgen! I det här fallet borde det vara lite varmt. Håret måste vara våt för att mjukna hårstrukturen för att pigmentet ska kunna penetrera bättre. Det är nödvändigt att vara vacker snabbt! Eftersom den andra egenskapen hos henna är att du kan gå med huvudet upptäckt och färgen blir mörk, brun, men om du lägger en varm henna så snart som möjligt för att täcka locket (för att neka luftåtkomst), kommer det att finnas den unika röda nyansen. Maximal exponeringstid för pigment till hår för henna är 6 timmar. Personligen faller jag alltid ner för natten för natten och sover :) Skillnaden mellan henna på kefir och henna på kokande vatten har jag personligen - på vattnet visade sig färgen vara smutsig, närmare rost. Först efter kefir såg jag hur verkligen djup och ädel denna färg kan vara. Tja, fördelarna med kefir på håret och säg ingenting. Jag tycker att denna blandning är den mest fantastiska hårfärgningsmetoden :)
Om någon valde denna färg för sig själv för alltid :), då är det väldigt bekvämt att du bara behöver måla rötterna en gång i månaden. Särskilt de som har långt hår (som min). Även om jag fortfarande fångar nästan hela längden och med många år av lagring (mina nuvarande hårändar var rotade för tre år sedan: D) samma unika djupa färg erhålls.
I allmänhet, när färgning med henna, det finns många nyanser, mycket beror på den ursprungliga hårfärgen och strukturen. Många försökte reproducera min hårfärg, utan framgång.

Det är nödvändigt att experimentera med villkoren för färgning, med en liten stund kan du till och med vara en guldblondin med lämpliga initialdata, jag tror det :)

Separat vill jag säga om Henna Lush. Röd deras henna i färg precis som en traditionell påse. Resten av typerna med basma och kaffe kommer definitivt att vara av andra mörka färger, inte branded henna :) Henna de blandas i kakaosmör + eteriska oljor, så det här är en mycket oljig och väldigt näringsrik massa! Efter tvättning med vatten och torkning, är håret oljat och det är omöjligt att gå någonstans. Jag sover som vanligt, tvätta den på morgonen och det ska vara en ledig dag, för att inte gå någonstans under dagen, på kvällen kan du tvätta det med schampo. Med normal henna finns det ingen sådan sak, jag kan tvätta det med ett schampo om några dagar. Du kan omedelbart känna dig ledsen för ditt arbete i hälften av processen att förstöra :) Ja, och lukten är mycket stark kryddnejlika i flera dagar medan du tvättar. Känsliga damer bättre att inte bli involverade.
Jag såg någonstans här fasorna om att fylla lokalerna för att måla med tidningar. Jag, självklart, redan en pro, jag målar mig med mycket långt hår. Men jag har aldrig gjort ett bad i sådan utsträckning. Var försiktig bara att göra allt :) Henna tvättar, om inte konstigt, bra.

I allmänhet har färgtillverkare något att oroa sig för, dömande av det faktum att hällorna i Henna i Lush på Old Arbat alltid är tomma! Och detta är till ett pris av 450 rubel. mot 15 rubel för en påse på marknaden :) En värdefull sak. "
Säg Senagon från jobbet
Jag försökte personligen:

- Lash - bra
- Bodishop - utmärkt
- Dr.Taffi - utmärkt. Medan den stannade
Jag köpte bodyshop i London, och jag har Tuffy i BUM på Bratislava

Detta är inte en avhandling, men en "abstrakt", som Scarlet skrev :) Jag postade bara ett utdrag ur korrespondensen på ett annat forum. Allt du kan skriva om nyanser av måleri med henna och om henne, som en växt, kräver för mycket tid och utrymme. Vad jag gör här anser jag inte nödvändigt och intressant för majoriteten.

"Men då studerade jag elfenbenskriften och fick inte den här tanken. Snarare insåg jag att en person går och lägger sig på natten med ett utsmält huvud medan han inte täcker den med någonting (!) "

Jag vet inte varför du har en sådan förståelse...
Först färga ditt hår, täck det med en film, och sedan med ett uppvärmningslock - det här är en hårdvara. Denna instruktion finns på förpackningen.
För det andra: "Maximal exponeringstid för pigment till hår för henna är 6 timmar. Personligen faller jag alltid ner för natten för natten och sover :) ". MAXIMUM. Du kan gå med Henna så mycket du vill. Jag använder maximal färgavkastning från henna. Och eftersom jag inte vill gå i eftermiddag med ett lock på mitt huvud, vaknar jag den här gången.

"Hon skrev att om du stänger henna med en handduk, blir färgen oväntad."

Varför oväntade? Vacker med röd skimning. Den jag har och du såg den med egna ögon. Vad du inte gillar den röda nyansen är detta den viktigaste egenskapen hos henna, om du ska använda den. ) Jag skrev om ett annat sätt att måla, öppna, som ett alternativ. Under syrepåverkan oxideras henna och färgen blir mer brun än firmaet henna. Vad personligen är inte intressant för mig. Och med andra metoden kan du bara gå runt lägenheten och stanna uppe. Jag vet lite om den andra metoden, förutom att de används i öst, med periodisk vätning av den torkade massan (det torkar upp, ja).

Henna hårfärgning: applikationsegenskaper och avelsregler för olika nyanser

Periodisk förändring av bilden för en modern kvinna är en naturlig önskan. Detta är lättast att uppnå genom att ändra frisyrens färg. Det finns många typer av färger för detta, men inte alla av dem lämnar lockar friska efter en sådan procedur.

De kemiska komponenter som ingår i de flesta av dem kommer under alla omständigheter att påverka dem negativt. Henna hårfärgning är det bästa alternativet som hjälper till att ge dem nästan vilken färg som helst: från ljust eldig till nästan svart.

Färgning av hår med henna hjälper till att hålla dem friska medan du ändrar färgen till önskat

Positiva och negativa egenskaper

När du använder det här verktyget för att måla trådarna, kommer de inte bara att förbli friska, men också förbättra deras tillstånd. Det måste dock tillämpas korrekt, annars kan ett negativt resultat erhållas från det.

Fördelar med korrekt användning

Bilden visar hur Henna hårfärgning förbättrar sitt tillstånd.

Henna är ett naturligt färgämne, så det är garanterat att det inte finns någon skadlig kemi. Tvärtom är den mättad med fördelaktiga substanser, som, när de är målade, har en positiv effekt på krullarnas struktur och hårbotten.

Efter att ha ansökt det:

 • strukturen blir styv, elastisk;
 • fallout stoppar;
 • glödlampor förstärkt
 • stavar är mättade med fukt;
 • mjäll kommer att försvinna.

En viktig fördel med detta verktyg är också det faktum att den resulterande nyansen varar länge. Det orsakar inte allergiska reaktioner, så alla kan målas med det utan undantag. Lawsons färgämne täcker varje hår med det tunnaste lagret genom vilket UV-strålar inte tränger in. Priset på denna naturprodukt är ganska demokratisk.

Negativa sidor

Det händer att pulver Lawson har en dålig effekt på krillens tillstånd, om den används felaktigt. För ofta färgning leder till svår torrhet av dem, såväl som hårbotten. Tipsen som ett resultat av detta kan börja splittras.

Även bland de negativa egenskaperna hos denna produkt kan identifieras:

 • "Shreddy" färgning i närvaro av grått hår (sådan hårmålning med henna i bilden ovan);
 • omöjligt att måla med henna på mörkt hår;
 • Inte alla har en trevlig lukt under proceduren.

BETALA ATTENTION! Efter målning är detta pulver förbjudet att göra perm.

Funktioner av applikation och teknik för målning

Moderna skönhetssalonger använder inte henna, liksom andra naturliga produkter för att måla lockar. De fokuserar på kemiska pigmentformuleringar. Med hjälp, mycket snabbare, lättare att hitta rätt nyans. Och resultatet är nästan 100% förutsägbart. Dessutom är priset på naturliga färgämnen tillgängligt för alla, så mycket av det här förfarandet kan inte tas.

Henna och Basma används bäst oberoende. De ger möjlighet att experimentera med egna händer med toner och spara mycket pengar från familjebudgeten. Dessutom är det så trevligt att inse att du är skaparen av din egen individualitet.

Secrets of effective staining

Henna hårfärgning kommer att vara av hög kvalitet om detta verktyg appliceras rikligt.

Du vet inte hur man färgar håret med henna hemma? Denna verksamhet har sina egna nyanser:

 1. Du bör aldrig använda när du tvätter huvudet innan du måler luftkonditionering. Detta kommer att minska alla ansträngningar till noll.
 2. Antalet och sammansättningen av den färdiga färgen beror på längden på beställningen. För att uppnå det bästa resultatet måste de "lösas" i den. Det är, "girig" rekommenderas inte.
 3. Det är inte nödvändigt att göra målning med det här verktyget, om det tidigare gjordes markera eller missfärgning.

För hår av olika längder krävs en individuell mängd lavsoniapulver: 50-100 g för korta; 200 g - längd till nackens bas; 300 g - till axlarna; 400 g - upp till midjan.

PÅ OBS! För att inte tillgripa vikter kan du använda ett glas / matsked. I ett 200 gram glas placeras 100 g Lawsonia-pulver och i en matsked - 7 g.

Vad krävs för målning

Att färga håret med henna måste du förbereda handskar, var noga med att ha glas och en borste.

Innan du målar må du förbereda allt så att du inte behöver leta efter något. Processen kommer att kräva:

 • hårnålar, som kommer att fixeras färgade strängar;
 • ett ark som täcker sig från färgen;
 • plastpåse eller duschlock;
 • borste, kam;
 • en kopp / skål (endast glas eller keramik);
 • onödig handduk;
 • borste;
 • engångshandskar;
 • träsked för knådande färgkomposition.
till innehållet ↑

Stegvis teknik

Alla saker från listan borde vara nära dig. Så allt går enligt plan, inga oförutsedda situationer kommer att uppstå.

Instruktioner för att måla egna händer är:

 1. Blandningen framställes. Beräkningen görs baserat på längden på locken.
 2. Noggrant kammade lockar. Först, den vanliga borsten, sedan en kam med en bred, och sedan med en liten tand. Huvudet är uppdelat i avdelningar.
 3. Smörjda öron och gräns nära tillväxten av hårkräm.
 4. Använd engångshandskar.
 5. En borste tas och färgprocessen börjar. Du måste börja från toppen av ditt huvud och flytta dig till pannan.
 6. Efter att ha arbetat genom alla zoner på huvudet färgas locken noggrant över hela längden. För detta blåses upp blandningen med handen i handsken, fördelad jämnt längs strängarna, då görs rörelser som om de tvättas. Alla åtgärder bör vara så noggranna som möjligt.
 7. Håret läggs på toppen av huvudet, packat i en duschlock / plastpåse och på toppen av allt som är täckt med en handduk.
 8. Du kan gå om din verksamhet. Efter det att den önskade tiden har gått ut, komprimeras "kompressen" och färgen tvättas ordentligt. Proceduren utförs tills vattnet blir klart.

VARNING! Henna målning på mörka lockar utförs av en liknande instruktion. Förvänta dig inte att ditt hår efter det får en saftig röd nyans. Detta färgämne är nästan kraftlöst i denna färg, men kan fördjupa den naturliga nyansen, vilket ger krönorna kraft och strålning.

Utspädning och proportioner beroende på önskad färg

Bilden visar de möjliga nyanser som kan erhållas med hjälp av endast henna, beroende på basfärgen och strukturen.

Färgen som erhålls vid färgning av lavsoniapulver kan vara helt annorlunda. Det beror på färgens kvalitet och hårets struktur. För varje person är de individuella, eftersom de annorlunda reagerar på färgämnet.

Och den tid som krävs för att fixa samma nyans, kommer varje person att ha sin egen. För att få mörka färger, inklusive choklad eller rik kastanj, måste du blanda henna plus basma i en viss andel.

Basma är ett annat naturligt ämne som används i skönhetsindustrin. Detta grönsakspulver har en grågrön färg. Basma erhålls från blommorna från indigotillverkningen och används för färgning i mörka färger. Kombinerat hårfärgning med henna och basmoy gör det möjligt att experimentera med ditt hår.

Bordet av proportioner och exponeringstid när färgning av olika nyanser av hår med henna och basma för att erhålla en specifik färg.

Det är bra att veta! Clean Basma används inte för färgning av hår. Detta gäller särskilt för personer med uttalat grått hår. Det räcker med att återkalla Sergei Filippovs karaktär från den sovjetiska filmen "12 stolar", som fick ett grönblått hår efter liknande experiment. Tvätta bort ett sådant "resultat" är mycket problematiskt.

Hur färgar hår med henna och basma för att få intressanta nyanser? Allt är ganska enkelt, följ bara rekommendationerna nedan.

"Mättad kastanj"

Bilden visar resultatet av färgning av hår (mättad kastanj) med henna och basma i proportionen som anges nedan.

Du vet inte hur man färgar håret med henna kastanjfärg? Det är ganska enkelt. Det är bara nödvändigt att lägga till bryggt kaffe och basma till pulveret från löv av lawsonia.

Denna färg bereds enligt följande i följande proportioner:

 1. Ett pack av henna (ca 152 g) blandas med 2 förpackningar basma (125 g). För att få önskad färg hälls blandningen med starkt kaffe och får bryggas i ca 2,5 timmar.
 2. Honung (ett par matskedar) och 5 kapslar E-vitamin tillsätts. Det närmar och fuktar huden och glödlamporna.
 3. Alla blandade med en träsked.
 4. Färgen enligt den ovan beskrivna tekniken appliceras som avsedd.
till innehållet ↑

"Bitter Choklad"

Hårfärg är en bitter choklad gjord med henna, basma och kaffe.

Det är möjligt att färga hår med henna i chokladfärg genom att lägga till basma till den. Den noggrannhet att laga en sådan komposition:

 1. Ta lika 2 komponenter och blanda sedan. Samtidigt är det nödvändigt att beräkna hur mycket pulver kommer att krävas, med tanke på längden på strängen.
 2. Tillsätt malet kaffe till blandningen (4 matskedar).
 3. Häll det massade vita vineret för att inte bli för tjock eller flytande.
 4. Sätt i ett vattenbad.
 5. Låt massan värma upp och börja omedelbart måla.
 6. Håll denna komposition på hårbehovet ca 2,5 timmar.
till innehållet ↑

lila

Lila hår henna och rödbetor

För att uppnå denna effekt behöver du lavsoniapulver spädas i rödbeta juice. Den kan ersättas med knä från ädelbär eller nybryggt karkadte.

Mörkt ton

För att bli nästan svart blandas henna och basma i ett förhållande 1: 2, fyllt med vatten och försiktigt males. Gör en mycket tjock blandning. För att få en djup svart färg, sitta i en plastpåse och en handduk på huvudet kommer att ha ca 3 timmar, inte mindre.

BETALA ATTENTION! Det är möjligt att få nästan svart färg omedelbart misslyckas. Slutresultatet kommer att vara känt endast om en dag eller till och med två.

Grå hårmålningsregler

Henna och Basma är perfekt kombinerade med varandra och tillsammans målar man över gråhår.

Ju äldre en person blir, desto mer förlorar sitt hår färgpigment. Efter ganska lång tid är den helt missfärgad. För vissa är detta ögonblick inte viktigt.

Men många kvinnor är mycket oroliga för utseendet på vita hår, men vill inte använda icke-naturliga färgämnen. Frågan är mycket relevant för dem: hur man färgar grå hår med henna så att de blir friska?

Det bör noteras att detta naturliga färgämne med grått hår är inkompatibelt, eftersom färgarna blir vita och orangefärgade när de färgas. Alternativet är att lägga till andra ämnen i pulvret.

 • Basma;
 • farmaceutisk kamilleinfusion;
 • valnötinfusion;
 • naturligt kaffe (mark)
 • boragsaft
 • saffranpulver;
 • och andra.

Henna utan föroreningar på grått hår kan måla dem ojämnt, som på bilden.

Några noggrannheter när färgning av grått hår med henna med olika naturliga tillsatser är följande:

 1. Testa den färdiga färgen på en separat sträng. Kom ihåg hur många minuter det tog för att slutföra målningen. Den allra första proceduren spenderar exakt samma tid.
 2. Efter några dagar, upprepa färgningen. Håll färgen i ca 2 timmar.
 3. Kaffe, kamille eller valnöt extrakt är lämpliga som tillsatser till detta pulver. De kommer att ge ädla nyanser, vilket eliminerar bildandet av ljusa röda toner.
till innehållet ↑

Sätt att bli av med henna

Kefir jästmask kommer gradvis att minska henna från håret.

Om du vill ha mångfald, och håret är målade pulveret Lawson, måste du tillgripa olika knep. Efter allt håller detta färgämne håret på länge. Vad ska man göra Du kan bara vänta. Under denna tid kommer strängarna att växa tillbaka. Sanningen kommer att vara minst sex månader eller ett år, om håret är axelängd eller längre.

Du kan göra några offer genom att använda den aggressiva metoden för "spolning" - en mask med alkohol. För detta behöver du:

 1. Hitta alkohol 70%.
 2. Fukt svampen i alkohol och gnid den med hår.
 3. Gör ingenting omkring 7 minuter.
 4. Applicera olja på toppen av alkoholen (olivolja är idealisk).
 5. För att sätta på huvudet med matfilm eller sätta på påse / duschlock, rulla tulpen ur en handduk.
 6. Håll den här "komprimera" i 40 minuter.
 7. Använd mjuk schampo att skölja.
 8. Upprepa alla åtgärder igen efter ett par dagar.

Det finns sätt att bli av med henna och enklare. De är inte så aggressiva, men de måste utföras ett stort antal gånger för att helt "tvätta" den irriterande färgen. För sådana ändamål, lämplig olja eller kefir-jästmask, sköljning med ättika, tvätta huvudet med tvål.

Är det möjligt att färga hår efter henna och hur man gör det bättre. Det här är inte ett separat kort ämne, så om sådan information är intressant kan du ta reda på det via länken.

Äntligen

Som det blev klart, blir det enkelt att måla med henna på egen hand. Men om du har några frågor kan du se allt i videon. Har du erfarenhet av denna fråga? Eller känner du till några exklusiva färgningsalternativ med naturlig Lawsonia-pulver? Skriv om dem i kommentarerna.Nästa Artikel
Hårfärgning: typer och funktioner