Hur man spädar hårfärg


I vissa fall kan byte av hårfärg från ett välkänt varumärke till en ny version inte beräkna proportionerna. Om det inte finns något oxidationsmedel finns det flera sätt att späda blandningen så att det finns mer färgämnen. Frågan uppstår: hur man später en professionell färg utan att förlora sin kvalitet. Det finns några enkla knep som erfarna användare har haft länge.

Vad ska man plantera färg?

Om det inte finns tillräckligt med färgavstängning kan du tillgripa utspädning med flera medel som finns i varje hem. Det enklaste sättet att späda det med vatten. Koncentrerad suspension appliceras på rötterna. Resterna späds ut med en liten mängd vatten, sprutas på en krull. Med milda rörelser masserar du hela kroppen.

Lös upp färgen till önskad volym, du kan:

De flesta källor erbjuder ett 2: 1-förhållande. I vilka två delar hör till färgen och en del av schampo eller balsam. Att tillsätta balsam mjuker effekten av färger. Vissa märken av emulsioner är ljusare på halvtonen, därför är det nödvändigt att uppmärksamma procentandelen ammoniak. Färger med lågt innehåll ändrar färg för att lysa färgen.

Hur reagerar inköpta färger på utspädning

För att erhålla en bestående effekt från en utspädd färgämne är det nödvändigt att ta hänsyn till de särdrag hos färgens kemiska innehåll. I det fall då suspensionen inte räckte, är det nödvändigt att tillgripa hjälpmetoder. Detta bör ta hänsyn till färgens reaktion.

Följande färgkvaliteter kan blandas med en balsam utan färgförlust:

Enformig fördelning av suspensionen under hela hårets längd ger en varaktig toning effekt. Korrekt utvald andel av schampo och färgämnen kommer att tillåta att processen för uppdatering av färgen slutförs. Du kan blanda varumärken med schampo:

4 enkla sätt att skydda håret vid färgning

Som statistiken säger: hårfärgning är en av de mest populära salongtjänsterna. Tyvärr har denna procedur ett mycket negativt drag - hårets tillstånd försämras. Vad kan läggas till färgen för att minska dess skadliga effekter och samtidigt förbättra hårets utseende? Trots allt blir nöjda kunder ofta permanenta och rekommenderar även en bra mästare till sina vänner.
Du kan hjälpa ditt hår och enkelt genom att använda någon av de fyra metoderna nedan.

Arganolja

Det faktum att kosmetika, som innehåller arganolja, förbättrar hårets tillstånd, alla vet. Men det faktum att arganolja även kan användas för färgning är inte allmänt känd.

Personlig frisör Scarlett Johanson är helt klart inte ett sådant folk! När färgningen av hans berömda klient färgas, lägger stylisten ett par droppar arganolja direkt in i färgämnesblandningen. Detta minskar den aggressiva effekten av färgen och håret blir glänsande och fuktat.
Denna rekommendation kan dock inte kallas absolut universell. Vid färgning av grått hår kommer användningen av arganolja inte att vara lika effektiv.

Vårt urval:

Argan Fluid Argan Oil Fluid. Tänk på: verktyget kan användas på två sätt. Vissa frisörer applicerar den på håret, och utan att tvätta bort det, fortsätt till färgbyte; andra, som stylisten Scarlett, lägger vätska direkt till färgen.

Intensivt Regenererande Protein Lotion Protein Reparation

Lotion representerar 10 ampuller fästa mellan sig. Denna multifunktionella produkt, som kan ersätta flera olika produkter, är lämplig för alla typer av hår. Lotionen kan användas som outplånlig vård, istället för en mask (genom att applicera på rent fuktigt hår i 10 minuter), för att förbättra effekten av eventuella balms / masker. Dessutom, genom att tillsätta lotion till färgblandningen, skyddar du klientens hår och förbättrar färgens konditioneringsegenskaper. Som ett resultat, efter färgning blir ditt hår mjuk, silkeslen och glänsande!
Schemat för att använda Protein Repair är också mycket enkelt: Efter tillsats av 1/2 ampull till färgblandningen (60 ml), bör den resulterande blandningen placeras noggrant. När du har tvättat av färgen med schampo, applicera den andra hälften av ampullen på vått hår, innan du stylar med en hårtork.

Keratininnehållande medel

Eftersom kapillärhårfibern består av keratin har användningen av denna komponent en positiv effekt på hårstrukturen.
Vårt urval:

Den outplånliga återställande keratin balsam №3 Keratin Liss. Balsammen bör tillsättas direkt till färgblandningen (1-3 gram per 30 gram färgämne).

Alfa och beta keratin, som ingår i denna produkt, återställer hårstrukturen från insidan och utsidan. Som ett resultat kommer skadan från färgning inte att bli så stor.

P.S. Tyvärr är alla ovanstående metoder endast lämpliga för färgämnen. Blonding pulver är en stark alkalisk substans som förstör eventuella vård ingredienser som läggs till det. Därför kan en negativ inverkan endast mildras genom att reducera% oxidanten.

Tekniskt schampo

Nu lite kemi. Vilken färgning som helst är en alkalisk reaktion. Ett stabiliserande schampo, eftersom det har ett surt pH, stannar de oxidativa processerna i hårstrukturen. Resultatet är att hårets gynnsamma pH återställs och skalorna är stängda. Detta gör att du kan fixa färgen inuti håret. Enkelt uttryckt gör användningen av teknisk schampo färgen mer resistent. Om du inte använder verktyget efter färgning kommer håret att vara poröst, mindre glänsande och färgen kommer att tvättas snabbare.

Viktigt tillskott: stabilisationsschampon är inte lämpliga för daglig användning. Tvätta huvudet är bara direkt efter färgning.

Neutraliserande schampo teknisk schampo. Verktyget kan användas efter färgning, perming eller blekning av hår. Shampoo neutraliserar effekten av alkali, och gör också håret mjukare och eliminerar statiken.

Hur man blandar färg med balsam?

Du är här

Är det möjligt att blanda färg med balsam alls? i vilka parningar? Vad kommer effekten att bli?

 • Nravitsya0
 • Smeshno0
 • Gillar inte det0
 • Blog iren-21
 • Logga in eller registrera dig för att skriva kommentarer.
 • 15448 visningar

kommentarer

..kanske lite shade.shamp.pozhno dropp och blanda med balsam för att hålla lite för att upprätthålla färg.. men annars förstår jag inte varför det här görs..

 • Nravitsya0
 • Smeshno0
 • Gillar inte det0
 • Logga in eller registrera dig för att skriva kommentarer.

Detta görs i salongerna när det blir lättare med ovan, för att mildra syreanordningen.
Hemma kan jag inte rekommendera proportioner eftersom Jag känner inte till proportionerna av färg och procentandelen oxygenant.

 • Nravitsya0
 • Smeshno0
 • Gillar inte det0
 • Logga in eller registrera dig för att skriva kommentarer.

Blond Prenzess: när blixten ovanför

supra älskar allt äter.

 • Nravitsya0
 • Smeshno0
 • Gillar inte det0
 • Logga in eller registrera dig för att skriva kommentarer.

Blond Prenzess, men det finns tydligt en speciell komposition

 • Nravitsya0
 • Smeshno0
 • Gillar inte det0
 • Logga in eller registrera dig för att skriva kommentarer.

Blond Prenzess, men bara med ovan, kan jag bara ha en flickvän med gult hår som köpt 1 pack färg som hon behövde och hon spädde med 50% balsam och hår med en ideal vit och mjölkaktig färg. Jag tänker på att ta 2 förpackningar och också göra 50 till 50, men jag är rädd för att jag förstör mitt hår

 • Nravitsya0
 • Smeshno0
 • Gillar inte det0
 • Logga in eller registrera dig för att skriva kommentarer.

iren-21, jag tror inte att detta är så balm drabbas

 • Nravitsya0
 • Smeshno0
 • Gillar inte det0
 • Logga in eller registrera dig för att skriva kommentarer.

Balsam tillsätts vanligen när kompositionen för tonning är klar, men förutom balsam finns det också oxid, schampo och lite vatten))

 • Nravitsya0
 • Smeshno0
 • Gillar inte det0
 • Logga in eller registrera dig för att skriva kommentarer.

Balsam tillsätts i så fall om håret inte är mycket bra i gott skick, mjukar oxiden lite, lite vatten tillsätts som Lubik redan sagt, men detta sänker bara andelen oxygenator.
Detta görs inte bara med ovan, men huvudsakligen med den. det brinner håret mest. För vanlig färg tycker jag inte att det är nödvändigt, det är redan så mildt. Tja, om du verkligen har helt pipetter. då kan du lägga till igen strömmen i professionell färg och inte för hemmabruk.

 • Nravitsya0
 • Smeshno0
 • Gillar inte det0
 • Logga in eller registrera dig för att skriva kommentarer.

iren-21: Blond Prenzess, men bara med supra är möjligt, jag har bara en flickvän med gult hår köpte 1 pack färg som hon behövde och hon spädde med 50% balsam och hår med en ideal vit och mjölkaktig färg. Jag tänker på att ta 2 förpackningar och också göra 50 till 50, men jag är rädd för att jag förstör mitt hår

Jo, för det första har balsam och hårfärg ingenting att göra med det, och för det andra tror jag att 50 till 50 är lite för mycket, jag brukar lägga till mindre!

Olja i hårfärgssammansättningen: Är det möjligt att lägga till vad man ska använda, hur man förbereder agenten från komponenten?

Färgning är en traumatisk procedur. Trots utseendet på moderna färgämnen och tekniker är processen med permanent färgning förknippad med en förändring i hårets struktur. För att färgen inte ska skölja omedelbart efter den första tvättningen av huvudet öppnar den kemiska kompositionen nagelbandet och är inbäddad i cortexen.

Överensstämmelse med alla finesser gör att du kan spara lock och minimera skador. Det är därför det är bättre att överlåta kardinalbildbytet eller månadsuppdateringen av strängarnas färg till mästaren. En av de professionella hemligheterna - tillsätter olja till kompositionen för färgning.

Observera att denna ingrediens kan vara väl närvarande i färgkompositionen. Till salu finns industriella färger på oljebasis. Om du väljer rätt ingrediens och följer reglerna, kommer blandningen inte att ändra dess egenskaper till det värre, och håret får ytterligare skydd och näring.

Är det möjligt att lägga till olja i kompositionen för färgning? "Doftande guld" får endast läggas till permanent eller ljusande färg för strängar. Detta är en stark produkt.

Vad är lämpligt för att berika färgen?

Vilket rekommenderas att lägga till? Det är bäst att blanda med färgkompositionen lämplig för följande oljor:

Vad bra är den här trioen?

Dessa fettkomponenter av oljor har den mest fördelaktiga effekten på håraxeln. Om du lägger till någon av dessa ingredienser i färgämnet med ett oxidationsmedel, kommer locken att påverkas mindre av stress vid exponering.

Kemiska färgämnen (och endast de som används för drastiska och långsiktiga förändringar i hårfärgen) innehåller ammoniak eller väteperoxid. För spolning av färg med aktiva medel. Alla dessa ingredienser drar ut krullarna.

Regelbundet målat hår:

 • växer långsammare
 • strängar torkas upp;
 • förlora elasticitet och styrka.

Med regelbunden användning av ammoniakfärg hår:

 • börjar falla kraftigt
 • förlora glans
 • bli tunnare.

För att minska de skadliga effekterna rekommenderas att lägga till vegetabiliskt olein i färgen. Vad händer om du lägger till det? Oljekomponenterna kommer att skydda och närma håret från insidan, stärka rötterna.

  Arganolja skyddar håret från aggressivt inflytande av färgämnen, närmar och fuktar krullarna. Att lägga argan i färgen ökar ljusets intensitet och intensitet.

Kokosolja innehåller myristinsyra, en naturlig ledare av fördelaktiga ingredienser som ger djup penetration av färgämnet i håraxeln. Laurinsyra i kompositionen fixerar färgen.

 • Vissa färger innehåller naturliga oljor. I professionella butiker erbjuds ampuller med färdiga oljespecialiserade blandningar, som är utformade att blandas med färgämnen.
 • Vilken typ av komponent kan inte användas?

  Använd inte vid måleri "tunga" vegetabiliska fetter, som bildar en oljefilm på krullytan. Denna beläggning hindrar håret från att återfuktas naturligt. Mättade sorter som inte är lämpliga för blandning med färg är:

  Felaktigt urval av oljeadditivet kommer att förvärra hårförhållandet - i strid med förväntningarna kommer trådarna att bli torrare och spröda.

  Under färgning öppnar hårkutiklet något så att färgämnet kan tränga in i kärnan (cortex). "Doftande guld" tränger in i håraxeln tillsammans med färgen.

  Hur olja påverkar processen och resultatet:

  1. Olja fyller tomrummen längs hela längden av håret, vilket ökar elasticiteten och styrkan hos strängarna.
  2. Den konstanta användningen av näringsämnet i kombination med färgämnet tätar hårbanan. Långt hår som regelbundet utsätts för färgning och mekanisk stress blir tunnare över tiden. För att fylla och stärka de tunna strängarna behöver du dyra verktyg och procedurer. Olja är ett billigt och effektivt alternativ till dyra produkter.
  3. "Flytande guld" mjukar de målade locken, tränger in i nagelbandet tillsammans med färgen.
  4. Närvaron av olja i kompositionen bidrar till stängningen av cuticle efter färgning. Håret blir jämnare.
  5. Missfärga håret? Lägg till en oljekomponent i kompositionen, så trådarna kommer att tända jämnt och få extra skydd.
  6. Komplementera kompositionen för permanent färgning med oljefärgen - färgen blir ljusare och rikare.

  Hur man lagar oljekompositionen?

  Till 100 ml av den färdiga färgnings- eller ljusblandningen tillsätt ½ matsked vegetabilisk olja.

  Vad gäller kontraindikationer betonar vi än en gång:

  1. Lägg inte till olämpliga oljor för att måla - i bästa fall kommer det inte att bli någon positiv effekt, och i värsta fall kommer håret att lida.
  2. Dessutom häll inte "flytande guld" "vid ögat": färgämnesblandningen är en balanserad kemisk sammansättning, och ytterligare ingredienser kan påverka färgens konsistens och dess effekt. Blandning av kemiska komponenter kan leda till oförutsägbara resultat - till exempel kan håret inte vara färgat, eller färgen blir oväntad. Krockarnas struktur kan leda till.
  3. Konsultera med en professionell stylist för att bestämma hur mycket och vilken typ av olja som kan läggas till den individuella kompositionen.

  Oljor - en värdefull gåva av naturen, som hjälper dig i kampen för hårets skönhet och hälsa. Även färgning med oljor blir en trevlig och säker skönhetsritual.

  Hårbalsam efter färgning

  Nu när du vet varför du behöver hårbalsam, låt oss prata om hur du väljer det korrekt. Om du använder dem direkt efter färgning kan du ge ytterligare konsolidering av den förvärvade färgen.

  Så här applicerar du balm på ditt eget hår: videoinstruktion, vad man ska använda, foto och pris

  För att bevara hälsan, styrkan och attraktiviteten hos håret idag är det inte så enkelt som det kan tyckas. Anledningen till detta är förvärring av ekologi, konstanta påfrestningar, oförmåga att helt slappna av och att engagera dig själv. Allt detta har negativ påverkan på hårets tillstånd.

  På bilden: korrekt applicering av balsam - en garanti för dess effektivitet

  Tidigare var det tillräckligt för att tvätta håret och kamma det med en träkam, men nu är det inte tillräckligt. Men kosmetiska jättar som erbjuder en mängd olika strängar vårdprodukter kommer till stöd för kvinnor. Tyvärr, inte alla vackra damer känner till särdrag av användningen av ett visst botemedel.

  I synnerhet gäller detta för sådana blandningar som balsamer. Därför har vi sammanställt detaljerade instruktioner för hur man applicerar hårbalsam - den här informationen kommer att vara till nytta för alla som vill förbättra sina hårs utseende och inte bara återställa sin hälsa utan också ge en speciell glans!

  Att hjälpa köparen

  Innan vi förklarar hur man använder hårbalsam, låt oss prata om exakt vilka funktioner detta verktyg utför. Och är det verkligen nödvändigt att använda den om det finns ett stort antal shampoo?

  Först och främst måste du förstå att den huvudsakliga uppgiften med schampon är att säkerställa att

  • smuts;
  • damm;
  • sebaceous sekretioner;
  • rest styling.

  Balms hjälper till att skydda hår från externa negativa effekter

  Det betyder att de bara används som tvättmedel och ingenting mer.

  Även trots det faktum att det finns många sorter av märken som kan eliminera:

  • mjäll;
  • seborré;
  • förlust av lockor etc.

  Men balms utför en näringsmässig och skyddande roll, vilket ger

  • hudhydratisering;
  • hårmättnad med fördelaktiga ämnen;
  • Skapandet av en speciell film som skyddar mot negativa yttre påverkan.

  Dessutom hjälper balms till:

  • återställa hårstruktur
  • att neutralisera den ökade alkaliska miljön bildad efter applicering av schampot;
  • aktivera och normalisera metaboliska processer i folliklarna;
  • ta bort resterande tvättmedel etc.

  Balmer ger hälsa och skönhet av hår

  Var uppmärksam. Sådana verktyg garanterar också utjämning av vågar, uppvuxna under schamponering. Detta bidrar till glans, jämnhet till locken och ökar också deras skyddsnivå, eftersom det minskar sannolikheten för penetrering i strukturen av negativa ämnen och förhindrar fuktförlust.

  En sådan effekt på hår är extremt viktigt, eftersom det utsätts varje dag för en rad negativa effekter:

  • Uppvärmningsanordningar för styling - hårtork, krulljärn, strykning etc.;
  • vind och damm;
  • direkt solljus;
  • substandard vatten;
  • styling produkter.

  För att inte tala om perm eller färgning.

  Men den negativa inverkan på locken är också från insidan av kroppen genom:

  • försvagad immunitet
  • påkänning;
  • obalanserad näring.

  Nu när du vet varför du behöver hårbalsam, låt oss prata om hur du väljer det korrekt. När allt är på hyllorna i kosmetiska butiker finns det ett stort urval av dessa medel och deras pris varierar väsentligt. Ska jag välja vad är dyrare?

  Två huvudtyper

  Det finns två huvudtyper av balm. Mer om dem i tabellen nedan.

  Obligatorisk ingrediens i alla luftkonditioneringsapparater är antistatik, som speciellt rekommenderas för användning på vintern eller bara under den kalla årstiden. Trots allt blir strängarna i onödan elektrifierad, inklusive under huvudrollen.

  Conditioners kommer att ge extra volym till håret, vilket gör dem otroligt vackra och attraktiva.

  Om vi ​​pratar om egenskaperna för effekten av sådana blandningar täcker de varje enskilt hår med en speciell skyddande film. Tyvärr har den här filmen en så kallad kumulativ effekt, eftersom det över tiden viker krullarna och gör dem djärva. Det är därför det är ofta omöjligt att använda sådana formuleringar.

  Dessutom tillåter balsamkonditioneringsapparater dig att:

  • släta hårvågar;
  • fyll porerna;
  • lägga till glans
  • återställa struktur.

  Om du använder dem direkt efter färgning kan du ge ytterligare konsolidering av den förvärvade färgen.

  Bland andra positiva egenskaper hos sköljmedel:

  • fuktkrämar;
  • näring med olika användbara substanser, vitaminer och mikroelement.

  Som ett resultat av användning av sköljningar, köpt:

  Urvalsfunktioner

  Låt oss nu prata om hur man väljer balm. Först och främst är det viktigt att balsam-serien är identisk med shampooserien.

  Det vill säga de borde vara för en viss typ av hår:

  Var uppmärksam. I synnerhet handlar det om att använda en tillverkares medel. Detta säkerställer effektiv exponering och schampo och balsam.

  Shampoos och balms måste inte bara vara av samma typ utan också av samma tillverkare.

  Huvudkomponenterna hos någon balsam är följande komponenter:

  • antistatiska medel;
  • skyddande filter, inklusive - förhindra de negativa effekterna av solljus;
  • luftfuktare.

  Om vi ​​pratar om specifika komponenter är det ofta:

  • Extrakt från växter, inklusive medicinska örter;
  • organiska syror;
  • fettsyror;
  • zink;
  • fytoöstrogener;
  • hartser;
  • proteiner;
  • vitaminer;
  • ceramider;
  • antioxidanter och andra sådana ämnen.

  När du väljer ett verktyg, lita på de kända tillverkarna, såväl som de som använder övervägande naturliga ingredienser i kompositionen.

  Var uppmärksam. För att ta reda på balmens sammansättning studera försiktigt etiketten. Det visar alla komponenter. Först, de som är större anges, och i slutet, de vars tillägg är minimal.

  Var noga med att se läkemedlets utgångsdatum - använd inte de som har gått ut eller utgår redan. Vid köp är det också rekommenderat att luktar produkten - du bör inte köpa kompositioner med en skarp, obehaglig lukt.

  Om vi ​​pratar om konsistensen av balsam, så borde det se ut som en tjock grädde, men du borde inte köpa flytande blandningar.

  Separat vill jag säga om den så kallade vägen eller universella blandningar "Two in One", som kombinerar funktionerna:

  2 i 1 verktyg ska inte användas regelbundet - de är ineffektiva

  Du borde inte använda dem, eftersom de inte kan garantera fullvård för krullarna och ge dem tillförlitligt skydd. För regelbunden användning är det bättre att använda både tvättmedel och balsam separat.

  Hur man applicerar en balsam

  Nu vet du inte bara vad hårbalsam är för, men också hur man väljer det, så låt oss prata om hur man applicerar det själv.

  Ansökningsreglerna är ganska enkla.

  Det finns inget svårt i detta, det viktigaste är att följa enkla regler:

  • Applicera produkten på de tidigare tvättade och något fuktiga krullarna;
  • sköljning eller balsam distribueras på kort avstånd från rötterna och i rotszonen;
  • men näringsblandningen måste gnidas in i rötterna och i hårbotten för att säkerställa maximal penetrering av näringsämnen.
  • det är nödvändigt att hålla balsamet exakt så mycket som angivet på etiketten med produkten - inte längre behövs, annars kommer det att orsaka ökat fettinnehåll hos krullarna;
  • Om du har ett ökat fettinnehåll i håret, bör blandningen endast appliceras på rotzonen, och även då inte ofta;
  • lite kallt vatten används för att spola produkten.

  Användningen av balm garanterar hårets skönhet och hälsa

  I slutet

  Vi lärde dig hur man använder hårbalsam - denna typ av kosmetisk produkt är extremt viktigt om du vill ge skönhet och hälsa åt ditt hår. Använd våra rekommendationer om val och tillämpning av medel, och efter ett par veckor kommer krillens tillstånd att förändras avsevärt till det bättre.

  Ytterligare video i den här artikeln kommer att ge användbar information om ämnet som diskuteras.

  Om du vill tacka, lägga till en förtydligande eller invändning, fråga författaren en fråga - lägg till en kommentar!

  Ofta gör jag färgen, varefter mitt hår blir som halm. Jag använder för deras restaurering balm, masker, tvätta dem med ett ägg. Någonstans i en månad blir ståndets tillstånd bättre.

  Hårvård efter färgning

  Ämnet i artikeln är hårvård efter färgning. Vi kommer att ge rekommendationer om färgning, observera dem, du kan undvika försämring av locken. Vi kommer att lära dig rätt vård för färgat hår.

  Vad du borde veta om färgning

  Tjejer älskar att förändras och är sällan rädda för att ändra hårets nyans. Vissa tror att sådana förändringar kommer att ge dem lycka, andra vill bara göra lite variation i sina liv.

  Några för detta är aktivt involverade i sporten för att få en vacker figur, andra experimenterar med sitt utseende och vill sticka ut bland publiken.

  Men i de flesta fall slutar lusten att förändra något i ditt liv med en förändring av hårskärmen eller en ny frisyr.

  Om du är trött på din hårfärg och ser allvarligt på att ändra din bild, notera följande information:

  1. Väteperoxid, som många använder för att lätta, har en negativ effekt på lockar. Ju högre andel av medel, ju mer skada det orsakar lockar. Den största fördelen med en stor procentandel väteperoxid är förmågan att snabbt klargöra krullarna. Men nackdelen är försvagningen av krullarnas struktur.
  2. Med vanlig färgning är det bäst att använda schampon. De påverkar inte håret, ger det glans, behåller strukturen. Dessa verktyg kommer också att passa dig om du har lite grått hår.
  3. Vid målning, ge företräde till beprövade färger. Om tillverkaren av verktyget inte får dig att lita på det är det bättre att köpa en annan produkt. Användningen av färg av tvivelaktig kvalitet kan orsaka allergier, förstöra håret eller ge fel nyans, vilket är listat på lådan.
  4. Lightening paint - ett verktyg som hjälper dig att vända från en brinnande brunett till en vacker blondin. Det tar bort pigmentet från håret, vilket orsakar förstörelsen av hårstrukturen. Det är nödvändigt att använda ett sådant medel strängt enligt instruktionerna och behåll det på krullarna inte längre än vad som anges på förpackningen.
  5. När du köper resistent färg, var uppmärksam på den där det finns en minsta mängd ammoniak. Det är trevligt att använda sådan färg, det finns ingen främmande lukt i den, risken för hudirritation är minimal.
  6. Använd inte cellofan vid färgning, eftersom det inte tillåter att huden andas. Om du inte följer denna regel kan du skada huden, vilket resulterar i rodnad eller irritation.
  7. Det är osannolikt att du uppnår en ljus nyans efter den första färgen, om du är brunhårig eller brunett av natur. En sådan reinkarnation bör ske gradvis, annars finns det en stor sannolikhet för försämring av krullarna och deras förlust. I sådana situationer är det bäst att söka hjälp från en frisör.
  8. Vid färgning av återvunna rötter börjar du först applicera färg på dem och 5 minuter före sköljning, applicera lite på spetsarna.
  9. Försök inte lägga till ingredienser från tredje part till färgen, även om du är säker på att de behövs i den. Eventuella ingripanden i kompositionen av en kosmetisk produkt kan leda till att du får fel färg som du drömde om eller förstör ditt hår.
  10. För att fixa resultatet av färgning är det nödvändigt omedelbart efter att du har tvättat färgen för att applicera en balsam på håret. Och först därefter applicera en närande grädde, återställa strukturen hos lockar.

  Kontra

  Det är oönskade att färga håret mer än tre gånger på 30 dagar.

  I det här fallet riskerar du att helt ändra hårets struktur, varför du i framtiden måste behandla dem.

  Orsaker till hårförslitning efter färgning

  Vanligtvis, efter färgning blir håret torrt, tunt, försvagat. Detta beror på aggressiva ämnen som finns i färgämnets sammansättning.

  Dessutom kan locken se livslöst ut med hälsoproblem. Andra orsaker är:

  • otillräcklig eller dålig vård;
  • brist på vitaminer i kroppen;
  • vanlig nervös spänning
  • graviditet;
  • användning av termiska tang, hårtork eller strykning.

  Skötsel efter färgning

  Omhändertagande av de målade låsningarna består av vissa åtgärder som måste utföras regelbundet.

  Du kan också försöka lera masker för hår, vilket förbättrar villkoret för vanliga och färgade lockar.

  För behandling av hårt skadat och torkat hår, använd fuktighetskräm som innehåller kokosmjölk, mandelolja eller vetextrakt.

  Kombinera före sängen

  Hår styling du kommer inte orsaka svårigheter om du kammar dem med en borste med breda tänder i en kvart i timmen. Använd ett mildt schampo för att tvätta håret.

  Avstå också från daglig användning av balsam, eftersom det gör håret tyngre.

  Användningen av specialschampo

  Efter färgning får du ett schampo, vilket indikeras för färgat hår.

  Detta beror på det faktum att det vanliga shampooet kan tvätta färgpigmentet från ditt hår.

  Du kan använda absolut balsam och balsam för att ta hand om locken, men köp alltid ett schampo som passar din hårtyp.

  Om möjligt, köp kosmetiska produkter från samma tillverkare, eftersom dessa verktyg är utformade på ett sådant sätt att de kompletterar varandra.

  Använd även hårbalsam för att göra dem mjuka och silkesleka.

  tvätta

  För att stärka färgat hår är det lämpligt att tvätta dem med ett regelbundet ägg en gång i veckan.

  För förfarandet, ta 2 ägg, fyll dem med varmt vatten. Därefter fuktar du lite hår med vatten, gnider ihop ägg och vatten. Tvätta produkten från krullarna och kamma dem.

  Applicering av masker

  Gör regelbundet närande hårmaskor.

  Använd endast de produkter som passar din hårtyp vid tillverkningen.

  Användning av hårtork

  Det är lämpligt att inte använda en hårtork för att torka färgade lockar, eftersom det torkar och skadar dem ännu mer.

  Om du inte kan neka att använda en hårtork, torka sedan håret med en varm luftflöde.

  Försök att torka krullarna så ofta som möjligt på ett naturligt sätt.

  Regrown tips

  Torka torra och spröda tips regelbundet. Ett sådant förfarande kommer att göra håret välskötta och friska.

  Tar vitaminer

  Börja ta vitaminer som innehåller beta-karoten, aminosyror, zink, järn och kisel.

  Användningen av B, C och E-vitaminer kommer också att vara till hjälp.

  Folk hårvårdsprodukter

  För hårvård, använd traditionell medicin. De är inte värre än salongprocedurer fuktar och närnar krullarna, vilket gör strängarna friska, elastiska och glänsande.

  Speciellt användbart hår medför användning av estrar och oljor. Det är bäst att använda för detta ändamål kardborrextrakt, olivolja och kokosnötolja.

  Med regelbunden applicering av dessa produkter på hårbotten framträder luster och volym, återställs strukturella skador i mottagarområdet av lockar.

  De presenterade recepten för vårdprodukter du kan göra själv hemma.

  Senapsmask

  För att förbereda masken, använd torra senapspulver.

  • oliv extrakt - 40 g;
  • senap - 40 g;
  • mandelolja - 40 g;
  • granulerat socker - 10 g;
  • vatten - 250 ml.

  Förberedelse: Blanda ingredienserna tills de är mjuka.

  1. Sprid masken över hela hårets längd, använd ett duschlock på toppen.
  2. Skölj av när du börjar känna en liten brännande känsla.

  Effekt: Näring torrt hår.

  Kefir mask

  • kefir - 80 gr;
  • honung - 1 msk;
  • äggula - 1 stycke.

  Förberedelse: Sätt ihop alla ingredienser.

  Användning: Applicera produkten på håret med en mjuk kam, skölj sedan på masken med varmt vatten och schampo efter 45 minuter.

  Effekt: Näring och hydratisering av färgade lockar.

  Röd paprika tinktur

  • chili peppar - 1 pod;
  • alkohol - 150 ml.
  1. Häll av pepparna, häll den med medicinsk alkohol.
  2. Den erhållna kompositionen placeras i ett mörkt rum i 10 dagar.
  3. Späd med ett 1 till 10 förhållande vatten före appliceringen.

  Användning: Gnugga den beredda produkten i hårbotten med massagerande rörelser.

  Effekt: Med regelbunden procedur, minst 4 gånger i veckan, förhindras att krullarna faller ut.

  Brödmask

  • rågbröd - 0,2 kg;
  • lätt öl - 0,5 liter;
  • vitaminer A och E-1 kapsel.
  1. Värm öl för att göra det varmt.
  2. Krossa bröd och fyll det med varm öl.
  3. Låt brödet svälla, det tar ungefär en kvart timme, blanda sedan kompositionen med en sked.
  4. Lägg till kompositionen av 15 droppar olja, rör om.

  Användning: Applicera en mask på håret, efter 50 minuter, tvätta av det.

  Effekt: Näring, hydratisering, återställning av lock.

  Äggsmask

  Förberedelse: Bryt ägget i en behållare med varmt vatten, omröring.

  1. Efter en kvart i timmen, när masken har svalnat, blöt huvudet, gnid produkten i hårrotserna med massörrörelser.
  2. För att öka effekten, gnugga 1 äggula i dina händer och gnugga den i krullar, linda huvudet med en halsduk.
  3. Tvätta håret efter 40 minuter.

  Effekt: Näring och fuktgivande hår.

  Sköljning

  Detta recept är lämpligt för ägarna av mörkt hår.

  • vatten - 3 liter;
  • Tansy blommor - 0,1 kg.
  1. Fyll blommorna med vatten, koka sedan kompositionen i ett vattenbad.
  2. Efter en dag, dra åt verktyget.

  Användning: Skölj håret med smink varje gång efter tvätt.

  Effekt: Näring och hydratisering av skadade lockar.

  recensioner

  Ofta gör jag färgen, varefter mitt hår blir som halm. Jag använder för deras restaurering balm, masker, tvätta dem med ett ägg. Någonstans i en månad blir ståndets tillstånd bättre.

  Victoria, 34 år gammal

  Mot håravfall, applicera tinktur med rödpeppar. Ibland känner jag mig en liten brännande känsla som passerar snabbt. Jag har använt denna tinktur i 4 månader nu, mitt hår började falla mindre ut.

  Under lång tid letade jag efter produkter som snabbt kan återställa håret efter färgning. För en tid räddades jag av balsams och balsam, men med tiden började krullarna bli tunga från dem. Därefter stannade hon helt och hållet med hårtorken, började dagligen göra masker med honung. Resultatet är ganska lyckligt och nu är jag inte rädd för färgning!

  Tidigare bryr hon sig inte om håret efter färgning alls och undrade också varför de ser livlösa ut med mig. Nu kom en speciell schampo, balsam på min hyllan, en gång i veckan gör jag olika masker för lockar och alla dessa åtgärder ger ett positivt resultat!

  slutsats

  1. Det är förbjudet att göra färgning oftare 3 gånger i månaden.
  2. Tinktur av rödpeppar hjälper till att eliminera förlusten av lock.
  3. Använd inte cellofan under färgning.

  Vem är balm? Omedelbart bör det noteras att balsamerna för färgning inte är avsedda att drastiskt förändra hårets färg, som vanliga färgämnen. Med det här verktyget kan du uppdatera färgen efter färgning.

  Balsams för hårfärgning: en översyn av de bästa sätten

  Balmer för hårfärgning

  Om du verkligen vill ändra hårets färg, men samtidigt behålla sin hälsa, kan du inte använda permanenta färger, men balsam för färgning. Men för att uppnå bästa resultat bör du ta reda på några regler för tillämpning och välja det bästa verktyget.

  Vad är det för pengarna?

  Skuggning balm är en kosmetisk produkt avsedd att bibehålla eller ändra hårfärg. Den består av bara mjuka färgpigment. Väteperoxid, ammoniak och andra aggressiva komponenter finns inte här, så färgning blir skonsam och praktiskt säker.

  Vem är balm?

  Omedelbart bör det noteras att balsamerna för färgning inte är avsedda att drastiskt förändra hårets färg, som vanliga färgämnen. Ett sådant verktyg gör att du kan uppdatera färgen efter färgning, för att göra den naturliga nyansen mer mättad eller att ändra tonen något.

  effekt

  Effekten kommer inte vara hållbar. Detta beror på att färgämnena inte tränger in i hårets struktur och förblir bara på sin yta. Och med varje tvätt kommer pigmenten gradvis att tvättas bort. Vanligtvis tvättas produkten fullständigt efter 5-10 schamponeringsmetoder med användning av ett schampo.

  Fördelar och nackdelar

  Till att börja med listar vi fördelarna med tintsalvor:

  • Med det här verktyget kan du snabbt och enkelt uppdatera färgen eller ändra den befintliga nyansen något.
  • Användningen av dessa medel skadar inte håret och anses vara säkert och ofarligt.
  • Du kan byta färger ofta, till exempel, varannan månad.
  • Rimligt pris.
  • Användarvänlighet. Konsistensen av verktyget gör att du enkelt och snabbt kan fördela det över hela längden av håret.
  • Ingen balm kan inte kallas ihållande. Färgen kommer under alla förhållanden att tvättas ut med varje huvudtvätt.
  • Eftersom färgpigmenten förblir på hårets yta, kan de också flyttas till andra föremål som kommer i kontakt med håret, till exempel sängkläder, handdukar, hattar och så vidare.
  • Det finns några begränsningar. Så när du besöker ett bad, liksom när du simmar i en pool eller i öppna reservoarer, kan en del färgämnen dränera på ansiktet och kroppen och fläcka huden. Det är därför det inte rekommenderas att fördjupa dig i vatten med huvudet och fukta håret. Dessutom kan du bli smutsig och efter regn.

  Det viktigaste - balms skadar inte håret

  Hur man använder

  Vilken balsam har instruktioner för användning, vilket beskriver alla handlingar noggrant. Men det finns några allmänna punkter:

   Balmer appliceras på tvättat och lite fuktigt hår. Så först måste du tvätta håret med schampo, sedan bläddra dina lock med en handduk och torka dem lite. När det appliceras på smutsiga strängar, lutar färgämnet helt enkelt inte på ytan, och förfarandet blir värdelöst. Och appliceringen av torra krullar kommer att vara extremt obekväma, öka konsumtionen och också orsaka skada.

  Följ anvisningarna för användning.

  rekommendationer

  1. Välj din nyans noggrant. Om du är osäker, sluta välja en naturlig ton som ligger nära din naturliga ton.
  2. Använd inte balsam efter procedurer som innebär en kemisk effekt på håret. I detta fall kan slutresultatet vara mycket annorlunda än det önskade, eftersom verktygets komponenter kan reagera med de ämnen som redan finns på ytan av locken.
  3. Blanda inte balsam, det kan göra resultaten oförutsägbara.
  4. Blondiner rekommenderas inte att välja mörka nyanser eftersom färgen kan vara ojämn och färgen kommer att skilja sig från den som tillverkaren anger.
  5. Om du vill byta skugga lite, måste du späda balsamet med vanlig balsam eller balsam innan du applicerar den.
  6. Använd inte balm för ofta. Tillräckligt en ansökan var 3-4 veckor.

  Översikt över medel

  De mest populära balmerna:

  • Balm "Concept Fresh Up" används för att vitalisera färgen och behålla den. Den består av linfröolja, glycerin, bivax, lecitin och färgämnen. Och tack vare sådana komponenter förbättrar verktyget inte bara nyansen, utan ger också fuktighet och kretsar, vilket gör dem skina och friska. Färgschemat är ganska brett. Som recensionerna visar produkterna i det här märket verkligen dig att ändra färgen och samtidigt behålla hårets hälsa.
  • Balsam "Kapous Life Color" används för att lägga till sken och förfriskning av tillgänglig färg. Totalt föreslogs 6 nyanser: koppar, sand, brun, lila, granatäpple röd och även mörk aubergine. Recensioner är olika. Vissa hävdar att nyanser skiljer sig från de som anges och krullarna blir sköra och torra.

  Hur färgar du håret toniskt säkert?

  Det finns många sätt att färga hår. Men vad ska man göra om man inte vill radikalt ändra utseendet? för detta kan du använda ett verktyg som praktiskt taget inte skadar hårtonen.

  Toning balsam är mycket lätt att applicera, förstör inte håret som färg och har en stor färgpalett. Prisvärd gör dem populära bland kvinnor som inte är rädda för att experimentera med sitt utseende. Du kan tvätta bort det hemma, utan att använda skadliga ämnen.

  Så här applicerar du tint balsam?

  Det är mycket lättare att färga håret med tonic. Du måste följa följande instruktioner:

  • Håll fast vid de principer som används vid användning av färgämnen. För framgångsrik färgning behövs tonic, schampo, pensel, handskar, porslinskål och kam.
  • Innan färgning ska du tvätta huvudet med en schampo, handduk för att ta bort överskott av vatten från håret och applicera lite balsam. För dem vars hår är i perfekt skick, och vem är inte rädd för rik färg, kan du hoppa över det här steget. Trots allt, om hårets struktur är mycket skadad, tränger pigmenten som är i toniken, mycket djupt in. Detta kommer att få färgen att bli mättad, men inte likformig. Han kommer att hålla på länge, tvättas bort i ett sådant fall är svårt. Och det ser inte snyggt ut.
  • Använd en borste, applicera jämn tonik på krönorna och fördela den över hela längden. Glöm inte att något färgämne griper snabbare på blont hår.
  • Komb curls för att fördela tonic i hela huvudet. Var försiktig så att du inte hoppa över några områden.
  • Därefter måste du stå emot den rekommenderade färgtiden. Det beror på tonikens sammansättning, liksom hårets typ, färg och tjocklek.
  • Tvätta av med varmt vatten till det ögonblick när vattnet blir helt transparent.

  Om resultatet inte är tillfredsställande kan du utföra proceduren igen, eftersom toniken inte skadar så mycket som färg. Men du borde inte bli involverad.

  Hur man tvätta av balj?

  För att bli av med onödig nyans, som efterhand erhållits genom att byta skugga med hjälp av tonic, kan du använda de testade folkmekanismerna, de mest effektiva som listas nedan.

  schampo

  Tonics of light exponering, som regel kan tvättas av med hjälp av upprepad shampooing med schampo för fet hår eller mot mjäll (du kan också använda tvål).

  Av denna anledning, efter att deras applicering bör appliceras på håret fuktgivande balm eller kosmetisk olja.

  Alkohol (70%)

  Detta ämne eliminerar snabbt onödigt hår från håret, men det är nödvändigt att använda den inte i ren form, men i kombination med vegetabiliska oljor (1: 1).

  När du använder denna blandning, försök att inte påverka hårets och hårbotten, annars kan du brinna. Det är nödvändigt att hålla en sådan mask i högst 3-5 minuter, varefter den ska tvättas av med mycket varmt vatten och schampo.

  Kosmetiska oljor

  Vegetabiliska oljor kan hjälpa till att inte bara eliminera onödig ton, utan också förbättra det övergripande tillståndet hos krullarna. De tenderar att penetrera noggrant i hårstrukturen, omsluta håraxeln och utjämna nagelskalorna.

  Om du vill ta bort tonen helt, bör oljemaskan göras i flera steg, sätta den på lite fuktigt hår och hålla det under en och en halv timme under isolering. Skölj med varmt vatten och schampo.

  Bakpulver

  Soda tvättar försiktigt tonen från håret och återvänder dem till börjanstonen. Smält bara 50 gram soda i 1 liter varmt vatten och skölj håret med den inköpta kompositionen.

  Du kan också blanda tio till femton gram soda med en del schampo och tvätta huvudet med denna konsistens.

  kefir

  Syra som ingår i denna dryck hjälper till att tvätta ut syntetiska pigment, lätta håret i ett par nyanser. Du kan använda inte bara kefir, men också andra mejeriprodukter med stor mängd fett (yoghurt, ryazhenka, vit yoghurt).

  Sprid denna produkt på locken, fördela jämnt med en kam, samla dem i en bulle och linda huvudet med en film. Efter fyrtio till femtio minuter, skölj håret med varmt vatten.

  Hur ofta kan jag använda?

  Det finns inget bestämt svar på denna fråga. Självklart säger tillverkarna att det här verktyget är helt säkert och kan användas många gånger.

  Kvinnor som regelbundet använder tintbalsam från personlig erfarenhet, hävdar att det inte är värt att använda det med varje schampo. Det är bäst att använda detta schema: när du tvättar håret med tonic, två gånger utan.

  Hur mycket tonfisk balm håller?

  Håller tonic på håret, beroende på dess typ av exponering. Det finns två huvudtyper:

  • Toniska ljuseffekter i form av ett schampo eller en balsam. Färgpaletten är mycket mångsidig. Färg eller valda strängar, eller hela huvudet helt i de mest fantastiska färgerna. Men ett sådant medel håller i genomsnitt i två veckor (ju oftare huvudet tvättar, desto mindre håller det sig).
  • Tonisk djup exponering används av de kvinnor som planerar att byta hårfärg under en längre tid utan att skada strukturen. Färgpaletten för sådana fonder är inte stor nog, men tonen hålls i genomsnitt i två och en halv månad.

  Tonic är ett utmärkt verktyg för tjejer som gillar att experimentera med sitt utseende, men samtidigt vill de inte förstöra sina lockar med ammoniakfärger.

  KOSMOPOLIT

  20 misstag med självfärgande hår, vilket är lätt att undvika

  Vilken synd att bekänna: vi målar oss alla gånger ibland hemma. Och då är vi arga att färgen inte är densamma, håret är bortskämt och allt tvättades i en vecka. Under tiden kan massan av obehagliga stunder undvikas!

  Fel nummer 1: Du väljer färg från bilden på paketet.

  Tyvärr, men färgtillverkare vet inte vad ditt hår är: tunn, porös eller hård och "glas". Resultatet av färgning beror inte bara på din naturliga färg, men också på villkor av hår, tidigare färgning och andra faktorer. Använd nyansens namnskylt, som vanligtvis finns på baksidan av lådan, för att se hur denna färg kommer att se ut på ditt hår. Men lita på det inte helt!

  Misstag nummer 2: Du gör inte testfärgning

  Ja, det är synd att spendera pengar på hela paketet, använd bara några droppar färg och släng resten. Men håret är sämre! Om du målar allt på en gång och får en radikal svart färg med en grön nyans istället för den lovade guldnoten, kommer korrigeringen naturligtvis att kosta mer. Välj en liten krull från sidan av nacken och kolla på vad resultatet blir.

  Misstag nummer 3: Du testa inte för allergier

  Utan undantag, tillverkare ber dig att först kontrollera reaktionen på färgen på ett litet område av huden. Men du är självklart beroende av tur. Förgäves! Allergier mot färg kan uppstå i form av irritation, klåda, inflammation och till och med håravfall! Så samtidigt som du testar på en liten strand, kontrollera hudreaktionen på färgen. Platsen bör väljas på baksidan av nacken eller bakom örat: huden är känslig och platsen är oklanderlig.

  Misstag nummer 4: Du skyddar inte huden

  Målade, och sedan tre dagar gnugga fläckarna från färgen från nacke och öron? Före färgning, applicera på exponerad hud som kan skadas med en oljig grädde eller petroleumjelly. Och inga fläckar!

  Misstag nummer 5: Före färgning använder du hårbalsam

  Dagen innan färgning håret är bättre att inte tvätta. Men om du inte kan leva en dag utan att tvätta håret, använd inte en balm: den stänger de små porerna på hårets yta och färgen kommer ojämnt att måla över trådarna.

  Misstag nummer 6: Du tvättar inte av styling

  Ja, du bör inte tvätta håret före färgning, men förstår det inte för bokstavligt: ​​Om du gjorde komplicerad styling dagen innan, använd skum, mousse, lack och gel, var noga med att tvätta det! Annars är färgning helt enkelt meningslöst.

  Misstag nummer 7: Du använder hårfärg för ögonbryn och ögonfransar

  Må inte måla ögonbrynen och ögonfransar med hårfärg - ögonfransarna kan avlägsna! Men det här är inte värst: färgen kan komma in i ögonen, vilket kan få allvarliga medicinska konsekvenser för ögonen. För ögonbryn och ögonfransar finns det speciella professionella färger, och färgning rekommenderas i salongen.

  Misstag nummer 8: Du håller färgen längre än den borde vara, så färgen är mer intensiv

  I inget fall är det omöjligt att överdriva färgen på håret - det kan allvarligt skada håret. Färgen, som är kvar längre än den som läggs på håret, skadar hårskalans struktur i större eller mindre utsträckning och färgtiden är fortfarande begränsad: efter 30 minuter (40 läser i vissa fall instruktionerna) det slutar fungera. Bränn håret, men färgen blir inte bättre.

  Misstag nummer 9: Du tvättar ditt färgade hår med mjällschampo

  Speciella mjällschampor har de starkaste rengöringsegenskaperna. Och de tvättar bara bort de konstgjorda pigmenten! Om du har problem med mjäll, använd specialprodukter som är märkta "för färgat hår".

  Misstag nummer 10: Färger du håret mer än två toner mörkare eller ljusare än en naturlig nyans

  Hårfärg ska vara i harmoni med din naturliga färgtyp. Om du vill ha en radikal förändring, gå till salongen och kontakta färgaren: han väljer det optimala intervallet (varmt eller kallt), gör den rätta blandningen av nyanser så att hårtonen stämmer överens med hudens och ögonens färg och utför proceduren på ett säkert och professionellt sätt. Hemfärgning är inte ett alternativ i det här fallet.

  Misstag nummer 11: Du tänder håret med ett kraftfullt oxidationsmedel.

  Ofta när håret lyser hemma, köper tjejer en professionell 9-12 procent oxidator och med den applicerade lösningen sitter de i upp till en timme! Det är mycket skadligt. En hudbränning kan ge en allvarlig allergisk reaktion - så att ännu mer godartade färgämnen kommer att orsaka allergier i framtiden. Och håret blir till släp. Dessutom blir färgen nödvändigtvis gul. Och sedan... sätta askfärg på toppen. Och det innehåller nödvändigtvis ett blått pigment, vilket i kombination med gul ger en klar grön nyans. Vi hoppas allt detta handlar inte om dig.

  Misstag nummer 12: Du fläckar inte rötterna.

  Tänk på: hårets tips är mer porösa och rötterna är tätare, så om du omedelbart applicerar färgen på hela längden, kommer du att få effekten av regrown hair, när skuggan verkar vara densamma, men rötterna ser ljusare ut.

  Misstag nummer 13: Hårändarna är för mörka

  Den motsatta effekten av föregående stycke: När hårfärgen appliceras på hela huvudet samtidigt, blir inte bara rötterna för ljusa, men ändarna brukar bli mörkare än du planerade. Dessutom är detta fenomen en kumulativ egenskap: med varje efterföljande färgning blir ändarna mörkare och mörkare. Applicera alltid färgen först på rötterna över hela ytan på huvudet och fördela det bara till tipsen.

  Fel nummer 14: Du färgar ojämnt dina strängar

  Tja, nej, du har ett öga på baksidan av mitt huvud, nej! Om du inte har en hårklippning "under pojken", fråga en vän att hjälpa dig.

  Misstag nummer 15: Du lägger färg på vått hår

  Och en del av pigmenten springer genast ner på axlarna. Beständig färg appliceras endast på torra strängar och återkallas, otvättad i ungefär en dag.

  Misstag nummer 16: Du tvätta håret nästa dag efter färgning

  Efter att ha färgat håret bör du avstå från att tvätta håret i minst en dag, så att färgen är bättre fixerad. Använd inte heller hårspänningsprodukter så att de aggressiva komponenterna i deras komposition inte stör adsorptionen av färgpigment. Eftersom färgen själv innehåller avfettningskomponenter, är färgen hård efter färgning och du har inga problem att vänta 24 timmar.

  Misstag nummer 17: Du lämnar blandningen redo att "brygga"

  Blandning av färg med gräddeutvecklare ska omedelbart fortsätta att färgas. Faktum är att kemiska processer börjar omedelbart efter blandning av komponenterna, och om du tillåter att den beredda blandningen infusioneras kan färgen bli matt.

  Misstag nummer 18: Du spädar färgen med schampo eller balsam

  Om du vid färgning av hår ser ut att färgen inte räcker till - späd inte det med vanlig schampo eller balsam! Du förlorar i kvalitet. Försök att använda massan ekonomiskt, eftersom jag är säker på att det inte räcker, och i framtiden köper 2 förpackningar istället för en. Livshackning: Med en genomsnittlig hårtjocklek kan du inte bara göra en flaska om ditt hår är längre än dina axlar.

  Misstag nummer 19: Du använder en metallkam

  Metallen oxideras och reagerar med färgen, på ett oförutsägbart sätt som påverkar resultatet av färgning. Använd neutral plast, träkamper eller keramik.

  Misstag nummer 20: Du är ett skämt för färgen i blått (grönt, rött, lila)

  Forskare har funnit att radikal hårfärgning kan leda till allvarliga hudsjukdomar. Crimson, lila, grön, ljusröd och blå färger är särskilt farliga: Sammansättningen av dessa färger innehåller substansen para-fenylendiamin, vilket orsakar hudinflammation.  Nästa Artikel
  Professionella hårmaskar, topp 6