Hair Forum.com


hårförlust behandling

  • Förteckning över forum
  • Ändra teckensnittstorlek
  • FAQ
  • galleri
  • registrering
  • tillträde

Dragde håret under striden

Dragde håret under striden

hair_2013 maj 28 2013, 21:05

Plz berätta för mig vad de ska göra, de drog ut ett skarpa hår.. Grannarna skrattade hela natten, 2 gånger ringde polisen, tredje gången hon stod upp och jag fick (((

drog ut ett hårstrå, lämnade ett hår på kammen (jag gick till salongen samma dag, bala fläckar var ingenstans att hitta, de sa att mitt hår kunde ha brutit av. I de senaste 1,5 har jag inte målade mig själv. så att de är få

Jag köpte 2 ampuller av något där med siden, gnidde in 1 varje dag. Det var för 2 dagar sedan.

Jag dricker aevit 3 gånger om dagen. Håret faller inte ut som (pah-pah), men huvudets huvud gör ont, och inte bara toppen av huvudet. ((Men jag är rädd för konsekvenserna

Vad råder att dricka? Är det dags att gå till doktorn?

Re: drog sitt hår under en kamp

hair_2013 28 maj 2013, 10:34

Torn ut ett hårspån växer upp?

Torn ut ett hårspån växer upp?

I teorin svarade det första svaret korrekt, kvinnans hår rakas och rivs av, men de växer fortfarande. Kanske verkar det som om de inte är det. Det händer att på den ena sidan av huvudet finns mer hår än på den andra, och där slits det också ut. Det var en så otrevlig sak när en hårspån föll ut och det var en skallig fläck, och sedan växte håret igen. Obemärkt ros Det var en skallig plats och ingen skallig plats.

Du vet att jag kommer att ge dig ett enkelt exempel med riven hår - det här är vaxvaxning. Efter varje procedur verkar håret avlägsnas från rötterna, det vill säga dras ut. Men under tiden går en tid och de växer tillbaka. Eftersom rotlök kvarstår intakta. Det vill säga att håret ska växa tillbaka om de slits ut utan att sönder sår och avlägsnande av huden.

Men det finns motsatta exempel. Till exempel lämnade min man ett tomt utrymme på baksidan av huvudet, även om håret inte tog ut och de drabbades inte alls. Det låg bara i 24 timmar i intensivvården för konstgjord ventilation, och när huvudet låg, fanns en tom fläck utan hår på platsen för kontakt med loungen. Därför kan även en nervstopp påverka tillväxten och restaureringen av håret.

Att veta skadans art vid den tiden. Hur man drar ut? Oavsett blödande sår? Hårsäckarna att rycka helt för hand är mycket svårt, men skadan mozhno.I det under en lång tid att återhämta sig, någonstans ett halvår.Du skriver att du har hår ner, är det en bra priznak.No Behöver du hjälp din håriga lukovichkam.Ya tillåter mig för att erbjuda dig beprövade recept för håruppbyggnad. Även patienter efter kemoterapi använde dem. Och håret återställdes.

Så här ser en glödlampa ut. Det är ganska djupt och det var knappast möjligt att helt dra ut det, men det var dåligt skadat.

Ta 3 matskedar olja (olivolja eller linfrö) och en sked mda. Blanda och sätt på elden så snart du kokar, stäng av och sätt blandningen som har svalnat till rumstemperatur på den skadade platsen. Stram huvudet än vad som helst (badhandduk passar) För att täcka det skadade stället Torka håret med en film eller ett duschlock. Procedurens varaktighet är 15-20 minuter. Skölj sedan huvudet med vanliga medel. När du tvätter huvudet, brygg alltid gräset för sköljning. I ett glas brygg och späd sedan i 3 liter och skölj. Yata, kamille, johannesört, kullrot och kalamus (de två sista är särskilt bra). De kan hämtas eller köpas på apotek. Det är bra att blanda dessa örter vid bryggning. Mycket effektiv men inte begränsad till en, två procedurer, minst 7, bättre 10. Och regelbundet upprepa dem, minst en gång varannan månad. Och du kommer att återställa den skadade delen av håret.

Men om det inte finns någon förbättring inom en snar framtid, kontakta en läkare trikolog. Det här är en hårspecialist.

Växa oroa dig inte. Med tanke på att du inte riva ditt hår tillsammans med din hud, som indierna tog av sig hårbotten. Då nej. Men som jag förstår dig är din hud hel. Vänta bara och håret växer tillbaka. Ursprungligen, som en fluff, och då blir allt bra.

Växa om det där tårnet inte var starkt mekanisk, kemisk eller termisk effekt som kan leda till skador på glödlamporna (starka brännskador, djupa nötningar, avlägsnande av huden)

Vad ska man göra om håret faller ut i klumpar: hur man avhjälper problemet beroende på orsaken

Om håret faller inte mer än 100 delar per dag, anses detta vara ganska normalt. Denna process förklaras av det faktum att varje hårs liv är ca 5 år och efter denna tid ersätts det av en ny, vanligtvis inom några månader.

Men när en person börjar märka dagligen när kammade strimlorna på borsten anses detta redan som en allvarlig avvikelse från normen, och denna patologi kan till och med leda till fullständig skallighet. Så vilka åtgärder bör vidtas om håret faller ut i tufts?

Om borsten fortfarande stannar, som i bilden, är detta fenomen en patologi.

Det finns ingen bestämd instruktion från en sådan sjukdom, eftersom det kan finnas många anledningar. Valet av åtgärder för att återställa hårbotten kommer att bero på dem.

Var uppmärksam!
Många kommer också att vara intresserade av vad man ska göra - om en bit hår drar ut?
Det finns inte heller någon entydig lösning på denna fråga, eftersom resultatet inte bara beror på de åtgärder som vidtagits utan även på människokroppens egenskaper.

Orsaker till skallighet och vad man ska göra i varje enskilt fall

Ofta, för att strängarna ska sluta falla, är det tillräckligt att byta rätt rengöringsmedel. Men om det inte hjälpte, är det värt att leta efter problem i en annan riktning.

Torn ut ett hårspån växer upp?

I ett slagsmål drogs en skarpa hår på toppen och avskiljning, 4 månader hade gått, håret växte inte. Hur tror du att växa upp?

Att veta skadans art vid den tiden. Hur man drar ut? Oavsett blödande sår? Hårsäckarna att rycka helt för hand är mycket svårt, men skadan mozhno.I det under en lång tid att återhämta sig, någonstans ett halvår.Du skriver att du har hår ner, är det en bra priznak.No Behöver du hjälp din håriga lukovichkam.Ya tillåter mig för att erbjuda dig beprövade recept för håruppbyggnad. Även patienter efter kemoterapi använde dem. Och håret återställdes.

Så här ser en glödlampa ut. Det är ganska djupt och kunde knappast dras ut helt, men det var dåligt skadat.

Ta 3 matskedar olja (olivolja eller lin) och en sked moda.Smeshayte och sätta på brand, kokar gång av och kyls ned till rumstemperatur blandningen lades på skadade mesto.Zavyazhite än ett huvud (badhandduk färg) Pre täcker det skadade området film eller en dusch cap odente.Vremya förfaranden 15-20 minut.Zatem tvätta huvudet i sin vanliga sredstvom.Kogda tvätta håret, skölj alltid brygga travu.V glas brygga, och späddes därefter till 3 liter och propoloskat.Goditsya för detta ändamål mynta, kamomill, johannesört, kardborre rot och söt flagga (de två sista är särskilt bra).Ih kan samla in eller köpa i apteke.Horosho och blanda dessa örter vid zavarke.Ochen effektivt, men behöver inte vara begränsade till en, två behandlingar, minst 7, bättre 10. Och regelbundet upprepa dem, minst en gång varannan månad. Och du kommer att återställa den skadade delen av håret.

Men om det inte finns någon förbättring inom en snar framtid, kontakta en läkare trikolog. Det här är en hårspecialist.

Om du drog ut ett hårskrot vad man ska göra

De växer tillbaka, måste bara vänta. Du kan anta att hårspänningen) Och din stress påverkar också dem.

Jag hade en gång en bästa vän en massa hår rev ut - när de kämpade för skojs skull. Men hon rev dem på toppen av mitt huvud. Först växte de inte, och sedan växte de till en löjlig igelkott.

Men om du är mycket orolig - kontakta en läkare. När det gäller hästschampo vet jag inte. kanske är det lättare att prova mänskliga masker och balm?

Här på forumet finns ett ämne om en senapsmask, som jag gör:

Denna mask accelererar hårväxten, stärker dem, ger större volym och densitet, löser problemet med fet hår. Det rekommenderas att göra en mask med en kurs från 1 till 2 månader med olika frekvenser för olika hårtyper. För mycket oljigt hår 1 gång om 5 dagar, för normalt 1 gång i veckan, för torrt hår 1 gång om 10 dagar.
Masken ska appliceras på partiklarna på hårrötterna. Innan masken appliceras ska spetsarna (för att undvika uttorkning) smörjas med upphettad kosmetisk olja). Nästa steg: att sätta på huvudet med cellofanfilm, för att knyta en handduk på toppen. Håll masken ska vara minst 15 minuter, men inte mer än 1 timme, tvätta sedan av masken med varmt vatten och tvätta håret med schampo. Masken förbereder perfekt hårbotten för vidare applicering av de färdiga tillväxtaktiverande maskerna.
ingredienser:
- senapspulver (2 matskedar)
- granulärt socker (2 teskedar)
- äggula (1 st.)
- kosmetisk olja (2 matskedar)
- varmt vatten
Beredningsmetod:
Blanda i icke-metalliska redskap alla ingredienser utom vatten. Rör i varmt vatten för att göra en homogen blandning, konsistensen av en tjock gräddfil.
Jag själv började nyligen göra detta masochka-2 gånger redan gjort i 2 veckor.. de säger att de först sparar håret, ackumulerar näringsämnen och börjar sedan växa kraftigt. Jag väntar och dricker öljäst evisent längs vägen))
tjejer försöker - och låt oss dela feedback.
enligt recensioner av dem som gjorde per månad upp till 3 cm växer upp! och håret blir tjockare.

Jag gör också detta med kefir, kefir påverkar också hårväxten och stärker mycket bra:

Ta 1 matsked torr senap, 1-2 yolks, 1 kopp yoghurt. Blanda allt och applicera på huvudet, linda in värmen, tvätta av på en timme. Att göra en gång i veckan, under månaden.

Vad ska man göra om ett hårskår slits ut?

Om ett hårhår slits ut och en skallig fläck bildas av en två-rubelmynt, vad ska man göra för att återställa håret? Kanske kommer du att rekommendera några mediciner eller ska du ha en hårtransplantation?

Du har inget att oroa dig för. I sådana fall växer håret utan ytterligare stimulans, eftersom området av stamceller från vilket nytt hår växer är inte skadat. Vänta bara ett tag. Om du oroar dig för den estetiska sidan, gör en modell frisyr som täcker denna defekt.

Registrera dig för en gratis konsulttrichologist via telefon:

Torn ut ett hårspån växer upp?

I ett slagsmål drogs en skarpa hår på toppen och avskiljning, 4 månader hade gått, håret växte inte. Hur tror du att växa upp?

Att veta skadans art vid den tiden. Hur man drar ut? Oavsett blödande sår? Hårsäckarna att rycka helt för hand är mycket svårt, men skadan mozhno.I det under en lång tid att återhämta sig, någonstans ett halvår.Du skriver att du har hår ner, är det en bra priznak.No Behöver du hjälp din håriga lukovichkam.Ya tillåter mig för att erbjuda dig beprövade recept för håruppbyggnad. Även patienter efter kemoterapi använde dem. Och håret återställdes. Så här ser en glödlampa ut. Det är ganska djupt och kunde knappast dras ut helt, men det var dåligt skadat. Ta 3 matskedar olja (olivolja eller lin) och en sked moda.Smeshayte och sätta på brand, kokar gång av och kyls ned till rumstemperatur blandningen lades på skadade mesto.Zavyazhite än ett huvud (badhandduk färg) Pre täcker det skadade området film eller en dusch cap odente.Vremya förfaranden 15-20 minut.Zatem tvätta huvudet i sin vanliga sredstvom.Kogda tvätta håret, skölj alltid brygga travu.V glas brygga, och späddes därefter till 3 liter och propoloskat.Goditsya för detta ändamål mynta, kamomill, johannesört, kardborre rot och söt flagga (de två sista är särskilt bra).Ih kan samla in eller köpa i apteke.Horosho och blanda dessa örter vid zavarke.Ochen effektivt, men behöver inte vara begränsade till en, två behandlingar, minst 7, bättre 10. Och regelbundet upprepa dem, minst en gång varannan månad. Och du kommer att återställa den skadade delen av håret. Men om det inte finns någon förbättring inom en snar framtid, kontakta en läkare trikolog. Det här är en hårspecialist.

Om samtidigt huden bryts, d.v.s. ärr, ärr, då i denna speciella plats kommer en transplantation troligen att behövas, eftersom mycket ofta växer håret inte på ärr. Om allt är normalt, växa upp där de ska gå. Kvinnor plockar ögonbrynen, riva håret på benen med roten, och proceduren behövs om och om igen. Faktum är att nya hårsäckar är födda och nya hår förekommer. Ja, och mycket hår flyger ut ur mitt huvud varje dag (jag behöver förtydliga numret, för jag minns inte exakt). Detta är en naturlig hårförnyelse. Så i den sönderdelade platsen. Först kommer hår som liknar fluff att dyka upp, då blir de starkare, och efter hårklippning blir de hårda hår.

KONSULTATIONER TRICHOLOG

Slitna ut ett skarpa hår - vad ska man göra?

.Skuren ut hårstrå. Hårbotten är jämn och utan rodnad. Det är ett mycket sällsynt och sparsamt hår. Är deras tillväxt möjlig på hela ytan? Jag vet inte med roten eller inte. Vad ska man göra Vänligen svara installerad. Tack.

God eftermiddag, Maria! Om håret dras ut utan scalping kommer det att växa och nya rötter kommer att bildas, vilket sker med regelbundna fysiologiska hårförändringar. Förhindrande, för att förbättra hårväxten, kan du använda specialiserade moderna verktyg som en booster från DS laboratorier - Spectral F 7 lotion.

Vad ska man göra om ett hårskår slits ut?

Om ett hårhår slits ut och en skallig fläck bildas av en två-rubelmynt, vad ska man göra för att återställa håret? Kanske kommer du att rekommendera några mediciner eller ska du ha en hårtransplantation?

Du har inget att oroa dig för. I sådana fall växer håret utan ytterligare stimulans, eftersom området av stamceller från vilket nytt hår växer är inte skadat. Vänta bara ett tag. Om du oroar dig för den estetiska sidan, gör en modell frisyr som täcker denna defekt.

Registrera dig för en gratis konsulttrichologist via telefon:

Radda ansiktet och drog ut ett hårstrå vilket straff

Gäst 0 - 01/29/2012 - 10:17 God eftermiddag! Jag behöver verkligen hjälp i en fråga. Tack på förhand! I kväll gick vi hem i en taxi, vi hade en konfliktsituation med lite meznakomoy, på grund av hennes otillräcklighet och alkoholförgiftning, tog hon mig i bilen och drog ut en stor hårhår, hon slog mig också flera gånger i huvudet, det fanns inga stötar, men mitt huvud var Platsen är öm. Jag försökte försvara mig så mycket som möjligt, och jag vet inte vilken typ av skador hon kan påföra. Jag har 2 vittnen som kan bekräfta det faktum att hon var den första som frågade mig, och jag förolämpade henne inte, men vi hade bara en kontroversiell upphöjd röst. Flickan är helt enkelt galen och uppenbarligen med psykiska störningar på grund av svår barndom. Det finns också ett tredje vittne, men det här är hennes pojkvän (de har känt i 1 månad), som jag förstår det, måste han också bekräfta att hon angrep mig, för att

Torn ut ett hårspån växer upp?

Tredje 20 - 29.01.2012 - 18:03 20-redken blå onda, allting kan hända)))) Gäst 21 - 29.01.2012 - 18:08 flickan är inte skyldig! Jag ser situationen: två drunkiga tjejer går till bilen och börjar argumentera, när företaget körde i en bil, talade folket och kunde inte höra varandra, så den första tjejen utsträckte sin hand till huvudet på den andra tjejen för att bättre viska i örat. Men då började den andra flickan otillräckligt, började skrika och försök att hoppa ut ur bilen! Den första tjejen var rädd och knäppte hennes nävar, plötsligt skulle de attackera henne! och sedan pojkvännen till den andra tjejen började dra henne ut ur bilen utan att veta att den första tjejen omedvetet håller den andra tjejens hår i händerna, var ett par strängar kvar med den rädda tjejen i bilen :) Gäst 22 - 01.29.2012 - 18:09 nästan blondin om en svår barndom gjorde själva slutsatsen av samtalet, som vi började en resa.

Om du riva ditt hår

Vad hotar?

Tyvärr kan det i vissa fall krävas medicinsk intervention, men vi talar om detta nedan. Hur man behandlar repor från en katt? Salvor och läkemedel För ägaren till ditt älskade husdjur är denna skada nästan garanterad. Hotar det administrativa ansvaret för misshandel och hur man lockar gärningsmannen för kroppslig skada? I artikeln kommer vi att överväga för vilka missförhållanden endast administrativt ansvar är utlagt, vem har rätt att tilldela graden av straff och fastställer villkoren samt upprepad ansvarighet för att slå.
För vilka missförhållanden är endast administrativt ansvar beräknat? Det är - det är ett slag, med undantag för brottets kriminella karaktär. Här ersätts strafflagen genom ett administrativt straff ("administrativ"), med inriktning på bestämmelserna i artikel 6.

Vad kommer att vara ansvaret för en kamp för att skrapa ansiktet

AGR Moderator 14 - 29.01.2012 - 16:59 Det var heller inte du körde en taxi, eller den här killen är en taxichaufför. Det är, du har redan sagt lögner i bagage. Annars är det råd du har fått korrekt. Det är nödvändigt att avlägsna misshandlingen och, beroende på allvarligheten av hälsorisken, antingen kontakta polisen (även om detta borde ske omedelbart) eller med ett uttalande till fredens rättvisa.

Och du måste bestämma vad du vill ta henne till kriminellt ansvar eller att återhämta sig? Gäst 15 - 01/29/2012 - 17:25 vänta, vilket betyder att jag inte sa sanningen, jag sa att vi körde i två par, vid festen, taxichauffören är en komplett främling, tog han oss hem. Hon satt precis i ryggen bredvid mig. och började hysteri efter att jag sagt till henne när han diskuterade en fråga - "det är väldigt dåligt att du inte har en far".

Kollegas fru

Men i närvaro av tillräckligt distinkt svett. vittnesmål, det är ganska möjligt att skruva in assailanten en hooligan (villkor, om utan biografi) och kompensation för kostnaden för behandling (en öre, vanligtvis). Tja, det är värt att vänta på ett motkrav om kompensation från hennes sida. Kort sagt är allt nonsens och meningslösa rörelser. Kom igen bra igen nästa gång - var smartare. Det var det? - http://www.youtube.com/watch?v=tZZ5ICQbCsY )))) Gäst 5 - 01/29/2012 - 11:15 Det är inte klart vad som ska vara smartare, stanna hemma och inte kontakta någon? Är det verkligen möjligt i vårt land att skada en man säkert och gå av torr? Modest Selyanin 6 - 01/29/2012 - 11:18 6-redken Ingen tvingar dig att vara en vilstol, men kommer i en tvist med en berusad, obekant flicka - även jag riskerar inte det))) Gäst 7 - 01/29/2012 - 11:23 Jag är bara och kunde inte föreställa sig att hon var så otillräcklig, jag sa inte ens ordet offensivt mot henne..

Aktivera javascript

Advokat Svar (2)

  • Alla tjänster av advokater i Moskva Representation i överklagandet i Moskva från 40 000 rubel.

Intentionally skada min hälsa

Och när du är vilseledande, om minst en av dem är psykiskt störd, uppstår frågan, varför? Återigen slog den här oansvariga personen upp och varför din kille gjorde en sådan sak, okej, du förväntade dig inte en attack, men från de första sekunderna kunde du att räkna ut att denna kamp kunde sluta i tårar, för både, eller en, kunde han inte stoppa henne? Om hennes följeslagare är jag tyst.... Det var ett par friska män som tittade på tjejerna och slog inte av dem, eller hur? Då kommer hon att dra ut ditt hår, då kommer du inte ihåg var du kunde ha slagit henne, men du erkänner att du gav testet. Och du vet inte, av en slump har hon alla tänder på plats?) Annars kommer du att ge den, och då kommer det att visa sig att hon fortfarande kommer att ligga med Ilizarovapparaten för en svår barndom..) Gäst 19 - 29.01.2012 - 17: 55 agr11 - Jag vet efternamn, förnamn, adress, jag tror att jag kan ta reda på det också..

Restaurering av hår som rivits från roten

Formuläret har tagits bort. Jag skulle ringa den här medarbetaren och fråga hur hans fru var ok? Om inte, skulle jag säga att jag kommer att skriva ett uttalande om det passar mig igen eller kommer att berätta något för mig. Mariya Ivanovna Benya Psykolog, Konstterapeut Moskva 65 samråd Om du är chef, varför är han kollega och inte underordnad? Hur länge och hur ofta hoppas på hopp i stället för åtgärder? Lydia Shumina Psykolog, Psykoterapi Erickson hypnos Moskva №0 | Tatyana785 skrev (a): Plötsligt hoppar hans fru ut. Var hoppar hon ut från? Klimova Anna Georgievna Psykolog, Systemfamiljterapeut

Moskva 40 samråd №8 | Tatyana785 skrev (a): Jag hoppas att det finns tillräckligt med takt att inte komma. Det är bättre att inte hoppas, men att säga det direkt. Alexey Mikhalsky Psykolog, Kpn enskild familj

Ett fel inträffade.

Moskva 157 konsultationer fru kommer inte att gå. №2 | Anna Klimova skrev (a): huvudet, ställer uppgiften för den här medarbetaren: antingen garanterar han sin hustrus normala beteende eller missar semestern med sin... administrativa resurs)) Men det verkade mig som om situationen redan hade passerat en viss kritisk punkt och vad att oroa sig för? Vad blir skandalen på företag? Varna vakterna så att de ser ut och att de varnar denna kvinna vid entrén i förväg... Tatyana785 Profil borttagen nummer 3 | Mariya Ivanovna Benya skrev (a): Varför är anklagelserna grundlösa, även med all otillräcklighet av fruen, varför rädd? Dessutom släppte hon av ånga. Varför kan du inte lugnt lägga henne på henne och skydda dig själv? Vad är du rädd för, särskilt om du inte har något att göra med det? Hon skriker och lyssnar inte. Jag är inte rädd, men jag vill inte skvaller och jag vill inte ha en showdown.
Kan jag göra en dom i denna situation? Vad behöver du göra? Jag förstår att jag behöver kontakta polisen eller kliniken så att de fixar det faktum att de tillför mig skadorna? Vad är det maximala straffet i denna situation? Är du intresserad av frågan om hennes eventuella skador, kommer det att betraktas som självförsvar eller kan du på något sätt slå detta inte till min tjänst ?? Ave Caesar 1 - 01/29/2012 - 10:33 Behöver du IT? Om hon också har fysisk skada så är du båda ansvarig för strafflagen. Självförsvarets stora fråga! Ludwig 70 2 - 29.01.2012 - 10:43 Var noga med att gå till spårvagnspunkten snabbt, åtgärda all skada, det är billigt. Gäst 3 - 01/29/2012 - 11:03 Naturligtvis är det nödvändigt att håret kanske inte växer alls.


Dessutom kan alla vittnen bekräfta att jag inte startade en konflikt och inte klättrade på den med mina nävar. Hon pounced på mig i hysterik.

Radda ansiktet och drog ut ett hårstrå vilket straff

DIG allt hände det. Marija I. Benia Psykolog, konstterapeut, Moskva 65 samråd Om hon är så otillräcklig, är det som huvudämne för en annan avdelning ett ämne för andra specialister, som jag ser det.... Därför är jag förvånad. Är det verkligen en hysterisk och en hooligan? ?? Татьяна785 Profil raderad # 21 | Olga Likhacheva skrev (a): Och vad oroar dig mest av allt i den här situationen? Eller något annat? Moralisk och fysisk skada.

Mitt obehag. Jag vill inte bli attackerad. id150459 Profil borttaget nummer 31 | Mariya Ivanovna Benya skrev (a): Jag tror att det finns olika sätt att lösa det hela. En annan sak är varför en sådan reaktion från hennes sida (det kan verkligen inte vara) Och hur kan du lära dig att försvara dig själv? Det var också oväntat. Det var svårt att skydda när du plötsligt attackerar och i allmänhet attackerar. Få kvinnor är fysiskt redo att försvara sig...Nästa Artikel
Hur man återfuktar torrt hår hemma, hur man botar sina folkmedicinska lösningar?