Hårtork för lockar


Hår, krökt i krullar, ligger till grund för någon frisyr - kväll eller vardag. Tekniska innovationer inom skönhetsindustrin gör det möjligt att skapa spektakulär styling utan hjälp av en frisör. En av dessa uppfinningar är en speciell hårtork med curling tips.

Hur borstar hårtorken för curls

En rund borstehårtorkare kombinerar funktionerna för curling curlers och en kam för kamning. Enheten lyfter håret, sätter dem i rätt riktning och torkar dem samtidigt. Med hjälp av den här enheten kan du locka strängar, ge dem något utseende. Hårtork för lockar kan rotera automatiskt i olika riktningar. Denna funktion eliminerar behovet av att självvinda håret.

Kontrollpanelen på enheten är utrustad med knappar som reglerar enhetens funktion. Ytterligare tips som ingår i satsen gör det möjligt att skapa vackra krullar av alla storlekar. När du använder hårtork för lockar behöver:

 • torka de tvättade strängarna med 70-80% så att de är lite våta;
 • Applicera curling agent (mousse eller skum);
 • Börja curling med lägre hår, ta bort resten uppåt med hårnålar;
 • ta en sträng, vinda den på en rund pensel, medan du först torkar krullen med varm luft och blåser det kallt för att fixa;
 • fixa håret med lack så att det varar längre.

Vad ska vara en bra hårtork med ett roterande munstycke

När du väljer en enhet för curling curls är det viktigt att vara uppmärksam på:

 1. Material av vilket borstmunstycket är gjord. Keramik, till skillnad från plast, värmer snabbt upp och svalnar under lång tid, behåller värmen, ger håret jämnhet och glans.
 2. Möjligheten att rotera munstycket i två riktningar. Den här funktionen bidrar till att snabbt avlägsna spolen från borsten.
 3. Strömaggregat.
 4. Antalet anslutna munstycken.
 5. Förekomst av joniseringsfunktioner, obduv och skydd mot överhettning.
 6. Antalet hastigheter.
 7. Cord. Det måste vara spiral, för att inte vrida i läggningsprocessen.

Hårtork med roterande pensel från de bästa tillverkarna

Följande rotorborstade modeller fick mest popularitet:

 • Rowenta 9320, som har två munstycken, joniseringsfunktion, kall luft. Borsten i denna enhet roterar i två riktningar.
 • BaByliss AS550E, som har en keramisk beläggning, har kall luftflöde och jonisering.
 • Philips HP8665, utrustad med två munstycken och flera temperaturregimer.
 • Bosch PHA 2300, som innehåller tre munstycken. Denna hårkorkkam för hår styling har två hastigheter av lufttillförsel, tre temperaturförhållanden och funktionen av skydd mot överhettning.

Var att köpa och hur mycket det kostar

Hårtork för hår curling finns i hushållsapparater butiker eller beställt online. För att välja lämplig modell, studera dess specifikationer och kundrecensioner med erfarenhet av att använda enheten. Vid köp, fråga säljaren om ett kvalitetscertifikat för att undvika att köpa en falsk. Priset på en kvalitet hårtork för lockar - från 2000 rubel.

Vad är munstycket på torktumlaren med en luftcentrifug

Munstycket för hårtorken som kallas Wind Spin ersätter framgångsrikt hårkrullarna, klarar av att skapa stora vågiga krullar. Denna enhet är ett transparent rör av värmebeständig plast. Enheten är bekväm, enkel och kan användas hemma. Den rekommenderade diametern för hårtorkröret är 4-5 cm. Satsen innehåller ett gummiband som kan användas som en adapter om det uppstår svårigheter vid munstyckets montering.

Princip för verksamheten

Efter att ha slagit hårtorken i munstycket i en cylindrisk form bildas en kraftig virvel från den uppvärmda luften. Strängen som finns i detta rör börjar rotera och vinda på den inre staven. Håret i munstycket torkar samtidigt och krullar under inflytande av en ström av varm luft, för en kort stund blir till lockar - spektakulärt, lite disheveled, men naturligt.

Användarvillkor

För att få spektakulära lockar med en hårtork med en luftcentrifug och inte skada håret, måste du komma ihåg följande:

 • Strängarna som ska vara permeerade bör vara lite våta.
 • Du bör inte hålla krullen i munstycksdiffusorn när du kör hårtork för länge på grund av risken att torka ut det.
 • Denna metod för att skapa lockar är mer lämplig för hår av medellängd eller kort. Om strängarna är långa och tjocka, kan håret för krullarna inte klara sig.

Var att köpa och hur mycket det kostar

Spin vindmunstycksdiffusor säljs i hushållsapparater stormarknader. Den här enheten kan fortfarande beställas i webbutiken: lita på endast pålitliga webbplatser med bra recensioner. När du köper matchar du munstyckets storlek och hårdvaran, för att veta exakt hur enheten ska fästas ordentligt. Det är bäst att prova på munstycket innan du köper det. Kostnaden för enheten - från 500 rubel.

video

recensioner

Marina, 28 år: För över ett år sedan köpte jag mig en Rovent hårtork med en borste roterande i båda riktningarna. Mycket bekvämt. Efter curling curls är inte magnetiserad, sken, volymen är underbar. Jag använder mousse för styling, frisyren efter det varar länge. Jag gillar den här enheten, det är lätt att använda. Jag tror att efter att ha använt andra skulle det vara obekvämt.

Karina, 30 år: Bebeliss hårtorkborste - min kärlek. Hon brukade stilla håret med en vanlig hårtork, borste och järn. Det tog mycket tid. Jag bestämde mig för att leta efter något bättre. Köpte en hårtork, mycket nöjd med det. Laying var inte omedelbart, sedan räknade ut hur man använder den. Nu för en kort stund gör du en cool frisyr.

Svetlana, 34 år gammal: Jag gjorde inte någonting för att curl mitt hår: curlers, chemistry, curling iron. Effekten var kortlivad. En gång hörde jag om ett speciellt munstycke för en hårtork och bestämde mig för att köpa den. Jag gillade effekten av ansökan - jag fick själv vackra curls. Allt är väldigt lätt, utan plåga. Jag råder alla att försöka denna sak.

Elena, 37 år: Jag valde Philips hårtork - och ångrade aldrig det. Tre munstycken är fästa, jag använder alltid bara en. Mitt hår är styggt, hård, sticker ut i olika riktningar. Efter shampooing, med hjälp av hårolja och blåstorkning erhålls en snygg styling med en liten våg. Spetsarna är inslagna i en riktning.

TOP 8 bästa modeller av hårtork för början av 2016

Hårtork är en mångsidig enhet som är idealisk för praktiska kvinnor. Med det kan du torka och sätta hår samtidigt, utan extra ansträngning. Som ett resultat kommer du att få lekfulla lockar och en otrolig mängd hår, oavsett längden på trådarna och hårets struktur. Enheten kan använda kvinnor med vilken typ av hår som helst. En kvalitetsanordning är säkrare, särskilt viktig för skadade och torra krullar.

För att du inte ska bli förvirrad bland det omfattande urvalet av denna produkt presenterar vi dig en lista över de bästa, enligt användarna, hårtorkar i början av 2016.

Valera 603.01 / B

Denna hårtork är utformad för hår styling, är efterfrågad på grund av närvaron av turmalinjonisering och tre munstycken. Priset på denna produkt är lika med 1990 rubel. Modellen har många fördelar, bland dem: kraftfullt luftflöde, vilket ger snabb torkning av hår. På grund av turmalinproduktionen av joner utsätts håret inte för skador och får en antistatisk effekt. Även Valera 603.01 / B är utrustad med en knapp för turboaccelererad hårtorkning. Bland funktionerna i denna fen-curling kan du se tre justeringar av luftflödets temperatur och hastighet, förmågan att leverera kall luft.

Satsen innehåller en borttagbar termofästning, som har en massagestubbe, utformad för att bilda stora lockar samt skapa volym. Dessutom finns det också en avtagbar borstehettanslutning, som lätt kan justeras för att bilda små krullar. Kitet kompletterar den tredje munstycksmodellen. Effekten på 1000 watt räcker för att behaga dig med resultatet av den här enhetens funktion i form av krökta lås. Ursprungsland - Schweiz.

Valera 602.01 / B

Valera 602.01 / B har två munstycken och en turmalinjoniseringsteknik. Denna teknik ger förtroende för säkerheten för effekten av denna enhet på håret. För att köpa denna modell behöver du 1290 rubel. Det kraftfulla luftflödet som denna modell producerar gör att du kan torka håret så snabbt som möjligt. En turmalinjongeneration visar att sådana anordningar inte bara kan skada håret utan även ha en positiv effekt på dem.

Luftflöde och hastighetstemperaturer har tre kombinationer. Satsen består av en termoborste med justerbara borstar, som är ansvarig för stora krullar, samt ett munstycke med massageborst, som är ansvariga för att ge volymen. Valera 602.01 / B har funktionen att leverera kall luft. Detta kommer att hålla stylingen lite längre. Kraften i denna modell är 400 watt. Detta räcker för att alltid glömma de smärtsamma försök att bilda en frisyr själv. Tillverkarens modell - Schweiz.

Valera 606.01

Hårtork används också för att modellera en frisyr. Trots det relativt låga priset på 890 rubel kan denna enhet överraska med sin funktionalitet. Först kommer du att känna det kraftfulla luftflödet, vilket omedelbart torkar håret. För det andra har Valera 606.01 tre kombinationer av lufttemperatur och hastighet. Dessutom är modellen utrustad med en kallluftförsörjning, vilket, som du vet, kommer att säkerställa längden på den färdiga stylingen.

Satsen innehåller en termisk borste, med vilken du kan bilda en stor perm. Enheten demonstrerar kraften på 400 watt - tillräckligt för att snabbt skapa en spektakulär frisyr. Ursprungslandet är Schweiz.

GA.MA A21.807

Modellen kom till vår lista på grund av det optimala priset och tillgången på funktioner som ger en snabb och lekfull frisyr. Du kan köpa den för endast 1690 rubel. Fen-curling järn trivs genom närvaron av joniseringsfunktionen - den levererar joniserad varmluft, vilket har en fördelaktig effekt på hårets tillstånd. Gilla de tidigare modellerna i vår lista ger GA.MA A21.807 kall luft. Emellertid kompletteras denna modell fortfarande med en indikator på joniseraren. Temperaturen regleras av tre positioner.

Förutom alla ovanstående fördelar kan den här enheten enkelt tas med dig på semester eller på en resa, den har en slinga för hängning, en roterande sladd. Satsen innehåller sju tillbehör: en munstyckstang (för krökning), ett kammunstycke är stort, ett munstycke för att bilda luft i en tät ström, en munstyckskam är rund, en borste, en dubbel munstyckskam och en termisk kam. Ursprungsland - Italien / Kina.

BaByliss 2735E

Hårtork för torkning och styling, har funktionen att räta håret, roterande. Kostnaden för BaByliss 2735E är ca 3.100 rubel. För denna mängd får du en verkligt kraftfull och säker enhet som passar alla typer av hår och kommer inte att skada dem. Dessutom har modellen en joniseringsfunktion. Satsen är fylld med: en rund borste (björnborst), en keramisk borste (roterande), ett dubbelmunstycke (för rätning), ett munstycksmunstycke. När du arbetar med BaByliss 2735E kan du använda två rörelseriktningar.

Bekvämlighet är i närvaro av 2 hastigheter och temperaturregimer. För att fixa resultatet, kommer du att använda den kalla luftknappen. I närvaro av ett vikningsfilter. För bekväm användning har tillverkaren tillhandahållit en roterande sladd. Om du vill ta enheten med dig på en resa, lägger du den i en speciell förvaringsväska som ingår. På sin produkt tillverkare ger en garantiperiod på 2 år. Dessutom finns hårspänningsstyrningen i denna modell. Frankrike är ett ursprungsland.

BaByliss AS30E

Fördelen med denna modell är närvaron av tre munstycken, det optimala priset och tillräcklig effekt. För BaByliss AS30E måste betala ca 800 rubel, jämfört med andra, billigt. I satsen ser du tre munstycken: två borstar (38 mm och 25 mm i diameter), en nylonborste (diameter 20 mm). Fördelarna med anordningen innefattar närvaron av två temperaturregimer och hastigheter. Med vård av kvinnor har tillverkaren tillhandahållit en roterande sladd. Hårtorken har en kapacitet på 300 watt. Tillverkaren gav en garanti på 2 år på sitt "barn". Ursprungsland - Frankrike.

BaByliss AS80E

BaByliss AS80E - inte mindre bra modell, har två munstycken. För 1290 rubler gläder många användare på närvaro av en sådan assistent hemma. Modellen har två hastigheter, funktionen av kall luft. Satsen består av: borstar av björnborst (20 mm), termiska borstar (38 mm). Den obestridliga fördelen med BaByliss AS80E är att den är över tyst. Modellen är utrustad med en roterande sladd som ger enkel användning. Effektenheten är 800 watt. Tro mig, med en sådan indikator, uppnår du mycket snabbt den önskade frisyren! Garantin från tillverkaren är 2 år. Ursprungsland - Frankrike.

BaByliss AS120E

Den ärade platsen i vår lista är av en modell som har fyra munstycken. Du kan köpa den för 2050 rubel. När du arbetar med enheten visas två temperatur- och hastighetsinställningar. En lika viktig fördel är funktionen av kylalufttillförsel, för tack vare den kommer den varmt önskade stylingen att vara mycket längre! Och joniseringsfunktionen kommer att göra dina lockar silkeslen och glänsande.

Enkel användning av denna enhet är garanterad närvaron av en roterande sladd. Effekt BaByliss AS120E 1200 watt. Garantiperiod från tillverkaren - två år. I uppsättningen finns sådana dysor: för att krulla en stor krulle (38 mm), för att krulla en genomsnittlig krökning (25 mm), från björnborst (20 mm), för rätning. Ursprungsland - Frankrike.

Hur man gör hårkrullar, välj det bästa curlinghuvudet

Om du fortfarande är säker på att hårtorkens huvuduppgift är att torka håret, gör dig redo för en trevlig överraskning. Med hjälp av de mest avancerade modellerna av verktyget kan du skapa olika krullar för varje tillfälle. För att göra detta måste du veta skillnaden mellan de olika typerna av enheter, vilka munstycken behövs för att bilda lock och hur man använder dem eller hur.

Typer av hårtork och dess bilagor

Att använda en hårtork för styling innebär att ta itu med två harar samtidigt: torka håret och snurra dina lockar. Men inte alla enheter är lämpliga för detta ändamål. Det borde ha i uppsättningen de nödvändiga munstyckena för krökning.

Genom att plocka ut skilja dessa typer av munstycken:

 • Hub. Den viktigaste enheten för hårtork, oavsett vilken priskategori som ingår i enheten. Det ser ut som ett munstycke, i vilket en ände är smalare, som om det är plattat. Tack vare denna lucka riktas luftflödet till en specifik sträng, vilket ökar torkningseffektiviteten. Som en oberoende anordning för att erhålla krullar är navet inte lämpligt. Men han kommer att tjäna bra om du behöver torka håret, krullade på curlers, trasor, papilotki. Det slitsade hålet kan ha en annan bredd, den optimala storleken är ca 1 centimeter. Det finns modeller med ett roterande nav för bättre användning av hårtorken.
 • Diffusor. Detta munstycke är en assistent av tjejer med lockor, eftersom det hjälper till att modellera lockar. Det ser ut som en liten disk med hål som släpper in varm luft. Dessutom utrustad med speciella utskjutningar - "fingrar" som bildar volymen och locken. Denna design skyddar trådarna och huden mot överhettning, och som en bonus masserar huvudet, förbättrar blodcirkulationen och stimulerar hårväxten. Ju längre och tjockare krullarna, desto större och längre ska vara "fingrar". Knölarna på diffusorn kan vara plast eller silikon. Den första är idealisk för massage, den andra är mer lämplig för känslig och känslig hud.
 • Luftcentrifug. Cylinderhuvudet får sitt namn av en anledning. Principen för dess funktion liknar en centrifug från en tvättmaskin. Luftcirkulationen inuti munstycket gör att du snabbt och enkelt kan bilda lite disheveled, naturliga krullar med stor volym. Du kan göra fler lock med detta munstycke, även om det tar tid. Men om det tar för lång tid för strängarna och huden att utsättas för varm luft ökar risken för överhettning. Denna metod för curling är bra för kort och medium hår. Med en lång luftcentrifug kan inte klara sig.

Som regel är någon hårtork utrustad med 1-2 munstycken för olika ändamål. Därför är en separat del i sortimentet av elverktyg för styling en hårdatorstyler - en universell anordning för vridningskurvor. Det är en bekväm enhet med utbytbara munstycken. Beroende på konfigurationen kallas det också ofta hårtork eller hårtork. I uppsättningen till enheten kan gå sådana munstycken:

 • Borstning eller rund kam - bildar stora lockar;
 • rundad pensel - på grund av naturliga hår ger glans till torkat hår;
 • tunn kam - gör volymen i rotzonen;
 • huvud som liknar en halv rund borste - brukade räta ut strängarna;
 • Curling iron eller curling iron - kan ha olika diameter. Denna indikator påverkar krullarnas storlek.

Varning! Som regel kan borsthuvudet rotera i en eller två riktningar.

Urval och grundläggande regler för användning

Förutom munstyckena finns det många andra kriterier för att välja en hårtork. En av huvudkraften. Enheter med hög prestanda, cirka 2000 W, hör till kategorin professionella enheter. De hanterar snabbt torkning och styling, men om de missbrukas kan de skada håret. För hemmabruk optimal hårtork, vars effekt är 1600-1800 watt. Mindre är inte värt att ta, annars kommer torkprocessen att vara lång.

Med fokus på denna parameter måste du ta hänsyn till längden och strukturen hos krullarna. Lågkraftaggregat passar tjejer med tunt, sparsomt, kort hår och vice versa.

Också köpa en hårtork, var uppmärksam på den. vikt! För ljus en anordning kan vara kortlivad, och allt på grund av motorns smala lindning. Det smälter snabbt, så med regelbunden användning kommer verktyget snabbt att misslyckas. Om enheten är tung, beklagar tillverkaren troligtvis inte metallen för högkvalitativ lindning, vilket gör hårtorken tillförlitligare, även om den är mindre bekväm på grund av dess massivitet.

För högljudd styler - En annan indikation på dålig kvalitet. Hummen bör vara likformig men inte särskilt hög.

Förutom de vanliga modellerna som är avsedda för daglig installation, finns det en kompakt väganordning. På grund av sin lilla storlek är det bekvämt att ta dem på resor. Men sådana hårtorkar är inte avsedda för frekvent användning hemma. De har inte ytterligare bilagor och funktioner.

En annan typ av väggmonterade apparater som är fastsatta på väggen i badrummet. Vanligtvis kan de ses på hotell, skönhetssalonger, simbassänger. Det finns dock hushållsmodeller. Visst är deras kostnader mycket högre än de klassiska verktygen för torkning och styling av hår.

Rådet. Apparatens hölje ska vara tillverkad av slitstark plast som är motståndskraftig mot värme.

Andra kriterier och ytterligare funktioner som hjälper till att bestämma valet:

 1. Viktiga parametrar är närvaron av flera temperaturregimer och lufttillförsel. Detta kommer att göra att använda håret mer bekvämt för dig och mindre traumatiskt för håret.
 2. Avtagbart luftfilter hjälper till att hålla enheten i fungerande skick längre. För att göra detta måste det rengöras regelbundet.
 3. Tillförsel av kall luft är nödvändig för att fixera den färdiga stylingen och försiktig torkning av lock.
 4. Joniseringsfunktionen minskar de negativa effekterna av hög temperatur.
 5. En fuktighetsgivare minskar luftflödet när håret torkar.
 6. Det automatiska avstängningssystemet kommer att fungera just nu när du sätter en hårtork på bordet. Bekvämt, om du torkar trådarna länge eller gör komplicerad styling. Så snart du lyfter enheten från ytan, slås den på utan hjälp.
 7. Friktionsbeklädnad tillåter inte att vibreringsanordningen faller av bordet om hårtorken inte är utrustad med ett automatiskt avstängningsalternativ.
 8. Bekväm användning av elverktyg och kommer att ge en lång sladd (2,5 meter). Det är önskvärt att det är flexibelt och roterar fritt.
 9. Dysorna som följer med stylisten måste vara keramiska. Materialet värms jämnt, behåller värmen väl och sparar hår.

Innan du köper bör du läsa egenskaper hos olika hårtorkar, läs konsumentrecensioner om specifika modeller. Enheter från Parlux, BaByliss, Philips och andra tillverkare har ett gott rykte.

Oavsett hur du väljer en hårtork, måste de kunna använda den. Korrekt användning av verktyget förlänger dess livslängd och ökar effektiviteten, samt sparar hår från överhettning:

 • Torka inte eller krulla våta strängar. Det är nödvändigt att ta bort överskott av fukt från dem med en handduk;
 • håll enheten på ett avstånd av 20 centimeter från huvudet;
 • Det är nödvändigt att börja torkningen från de övre strängarna. De är uppvuxna med en kam eller fingrar;
 • Vid frekvent användning av en hårtork är det nödvändigt att lägga ett värmebeskyttande medel på trådarna;
 • om du ska göra basal bouffant, torka håret mot deras tillväxt.

Hur man gör hårkrullar

Efter huvudet tvättas och torkas något med en handduk, kan du börja skapa krullar. Du bör kamma ditt hår väl och bestämma användningen av stylingverktyg. För kort, tunt, sällsynt hår är det oumbärligt. Mousse eller skum kommer att göra. För tjejer med långa lockar är det bättre att bara begränsa det termiska skyddet.

Med diffusor

Ett av de snabbaste sätten att få ljus, slarviga krullar från rakt hår:

 1. Dela det tvättade och behandlade stylinghåret i strängar. De borde vara ungefär lika med varandra.
 2. Huvudet ner
 3. Placera en av strängarna i diffusorn.
 4. Torka det. För att göra detta, ta bort och ta en hårtork. Ibland trycker du lätt diffusorn på huvudet.
 5. På samma sätt, vinda det återstående håret.
 6. Lägg som önskat, fixa med lack.

Rådet. Du kan vrida strängarna i flagella, och sedan växla dem omväxlande och placera dem i diffusorn.

Med rund kam och hårtork

På korta trådar hjälper detta par till att skapa extra volym, och på långt och medelstort hår kommer att göra lockar:

 1. Förbered ett hårhår: tvätta, torka med en handduk, applicera termiskt skydd och kam.
 2. Del med en liten strand vid det tidsmässiga området.
 3. Vrid försiktigt den här delen av håret på borstningen till själva rötterna.
 4. Håll kammen med en hand, ta en hårtork med den andra handen (du behöver en navfäste) och torka krullen.
 5. Vänta tills krullen svalnar och ta bort den från borstningen.
 6. Upprepa detsamma med de andra trådarna.
 7. Gör stylingen, spray håret med lack.

För bekvämligheten av styling kan du dela hela håret i två delar: övre och nedre. Först måste du klämma fast klippen medan du sträcker strängarna på baksidan av ditt huvud.

Användning av ett centrifugmunstycke

Om du snabbt behöver få ljus, slarviga vågor gör du det här:

 1. Dela vått hår i flera delar. Om nödvändigt, förbehandla dem med skum eller mousse, kamma försiktigt.
 2. Sätt in den första strängen i cylinderhuvudet och torka den. Håll inte krullen inne för länge, annars kan du skada håret.
 3. Upprepa samma steg med resten av ditt hår.
 4. Rätta de färdiga locken med händerna, lindra dem något.
 5. Om nödvändigt, fixa lacklacken.

Med rund kammunstycke

En sådan anordning utför flera funktioner: kamning, torkning och krullning av hår. Principen att fuska liknar sättet med borstning, men om borstefästet automatiskt roterar, förenklas processen väsentligt:

 1. Behandla vått hår med styling agent.
 2. Kam, dela in i strängar.
 3. Skruva en av dem på borsten, torka med varm luft och sedan kallt.
 4. Ta bort krullen manuellt eller genom automatisk rotation av kammen.
 5. På samma sätt, perm resten av strängarna.
 6. Lägg krull på egen hand.

Rådet. Det är mer praktiskt att starta omslaget från botten av huvudet, för att tillfälligt avlägsna håret i den övre zonen med hjälp av barrettes.

Med en rund krullmunstycke

Faktum är att det är samma vanliga krusjärn, men tack vare mångsidigheten hos enheten torkar den också lockor:

 1. Rengör tvättat hår, värmebehandlat, kam.
 2. Dela upp i små strängar så att krullarna blir bättre.
 3. I sin tur vikla vardera på munstyckets botten och låt gå och vänta på att torka och kyla på krullen.
 4. Efter att ha lindat håret, spraya håret med lack.

Ju större munstyckets diameter desto större krullarna kommer att vara.

Med curlers och hårtork

Styling tar lite längre tid än andra metoder för krullning av hår. Som ett resultat kommer du att få tydliga lockar av önskad storlek:

 1. Dela det förberedda håret i flera zoner: huvudets baksida, toppen av huvudet, sidorna.
 2. I var och en av dem markerar du alternativt strängarna, kam och vrider på curlers. Det kan vara velcro, papilotki, boomerangs.
 3. Att ha krökt hela huvudet, torka det med en hårtork. Krullarna borde vara helt torra och svala.
 4. Därefter tar du bort curlers och lägger lockar och fixerar dem med lack.

Varning! När du lägger med en hårtork kan du inte använda metallkranar. Uppvärmning under torkning kan de brinna håret.

Säkerhetsåtgärder

Viktiga detaljer om att arbeta med enheten:

 1. Använd inte hårtorken i badrummet, nära handfatet.
 2. Undvik att få vatten även när verktyget är avstängt.
 3. Dra alltid ur nätsladden när du stänger av apparaten.
 4. Håll sladden borta från heta ytor eller skarpa kanter.
 5. Blockera inte inloppsöppningarna.
 6. Rengör munstyckena regelbundet från trassigt hår.
 7. Förhindra att barn tar hårtork.
 8. Krök inte håret med för varm luft. Detta gäller särskilt för svaga, skadade strängar.
 9. Stäng inte arbetsanordningen till krullarna eller hårbotten under lång tid, för att inte orsaka bränning.
 10. Använd inte aggressiva tvättmedel för rengöring.

Hårdvararens multifunktionalitet gör att du kan använda denna enhet för att skapa vackra krullar av olika storlekar. Men välja ett verktyg för att torka och krulla lockar, bestäm vilka verktyg du behöver, och utan vad du kan göra. Detta kan påverka köpeskillingen.

Använd apparaten försiktigt, helst - inte varje dag. Även den högsta kvalitetsprodukten är inte helt säker för hår, så först och främst tänka på ditt hårs hälsa.

Användbara tips om hur du väljer och använder hårkrullare:

Hårtork - tips, hur man väljer det bästa för hemanvändning?

En hårdkvalitets hårtork kan göra att de blir sköra, torra och tråkiga. Dessutom överdriver apparaten med för hög temperatur på blåsa hårbotten, vilket kan provocera en sådan obehaglig sjukdom som seborrheisk dermatit. Därför är det viktigt att veta hur man väljer en hårtork som kommer att hålla håret vackert och friskt.

Hårtork - vilken man ska välja?

Innan du väljer en hårtork för hemmabruk, måste du bekanta dig med de olika sorterna av denna teknik. De skiljer sig åt i typ av torkning, kraft, antal hastigheter, antal och typer av munstycken och ytterligare funktioner. I storlek kan du också välja en vanlig hårtork, som du bekvämt kan använda hemma eller en kompakt, som har liten storlek och kraft, men det är bekvämare att ta med dig på vägen.

Hårtork

När du bestämmer vilken hårtork att välja, kan du sluta vid enheten, som inte bara torkar hår, men är också utrustad med en uppsättning av alla typer av curling tips. Standardmodeller levereras med ett par munstycken. I vissa fall kan deras antal växa till 6. Hår hårtork för att krulla håret - utnämning av munstycken:

 1. Rund borste med plasttänder - hjälper till att skapa krullar.
 2. Rundborste med naturliga borstar - under torkning ger hårglans.
 3. Penslar med gömningständer - hjälper till att skapa perfekta lockar utan risk för hårflik.
 4. Universal pincett - utformad för att krulla håret.
 5. Tang med liten diameter - skapa små lockar.

Hårtork

Nu för hår styling i vackra lockar behöver inte nödvändigtvis några enheter. En multifunktionell hårtork med ett krökningsmunstycke är utrustat med specialtångar för att skapa olika storlekar av strängar eller strykjärn med säkra keramiska plattor för utjämningskurvor. Efter torkning av huvudet kan du byta munstycket och göra dig själv vackra krullar eller, omvänd, räta krullar.

Valet av hår hårtork bör göras med tanke på att man får den önskade effekten. Dysor gör olika diametrar, de är dubbla, tredubbla, spiral, med effekten av korrugeringen. Det beror på vilken form krullarna kommer att visa sig. Till exempel elastiska små vågor, spiraler, stora breda strängar, fjädrande, vågiga eller zigzagkrullar. Det finns munstycken för bildning av vertikala eller horisontella krullar. På kort hår används tångar av mindre diameter, på långt hår - större.

Hårtork för hår styling

När man bestämmer vilken hårtork att välja, bör curls älskare välja en modell med en pensel. Den är utrustad med ett munstycke - en cylindrisk kam med borstborstning, vilket inte bara hjälper till att snabbt torka strängarna utan även omedelbart göra dig till en attraktiv och voluminös styling utan att använda heta tångar. Borsten kan styla hår av vilken längd som helst, det är nödvändigt att välja den med den givna effekten.

Ägare av kort hår behöver hårtork med tunn borstning som bildar lockar spiraler. Stora borstar är konstruerade för att räta ut håret och göra det smidigt. De hjälper till att vrida ändarna på långa strängar. Munstycket har hål inuti som förhindrar överhettning av krullarna vid läggning. När borsten används efter det att de inte är så släta ser inte strängarna ut som en följd av att man använder konventionella curling-tang.

Hårtork kam för hårvolymen

För att torka och ge volymen till håret är en hårtorkskam användbar för styling av hår. Den är utrustad med en bred platta eller halvcirkelformad pensel, vilket bidrar till att strängarna pumpas vid torkning. Under proceduren är håret inslaget med en hårborste vid rötterna i vinkelrätt riktning från huvudet, den heta luften från torken torkar dem. Eftersom kammen är bred tar den det mesta av håret och hjälper till att snabbt torka, lyfta och ge extra volym till håret.

Hårtork för hår

En bra hårtork - med ett roterande runda munstycke sparar användaren från att behålla kammen och vrida den hela tiden när den torkas, vilket minskar tiden för styling. Enheten startas genom att helt enkelt trycka på en knapp, borsten börjar snurra och samtidigt kommer luftflödet in i håret. Kammen är utrustad med borst, som håller krullarna vid arbetet.

Rotationshastigheten och uppvärmningsfunktionerna kan i de flesta fall ändras för att anpassa enheten själv. Kam kan samtidigt torka håret, krulla eller räta ut dem, ge volymen. Med hjälp av en roterande hårtork kan du göra lockar av olika storlekar, eftersom tillverkarna levererar den med två munstycken - en liten och en stor borste.

Hårtork med diffusor

Särskilda "fingrar" eller diffusorer - detta är ett speciellt munstycke på torktumlarens kropp, vilket sprider luftflödet. Det ger en jämn penetration av jets mellan alla strängar till rötterna och hjälper till att enkelt skapa en frodig frisyr, ge den en volym, skapa effekten av "vått hår". Det mesta av diffusorn är lämplig för lockiga och vågiga strängar, det rekommenderas för tjejer med skadade lockar, försvagade av en perm. Det är ett bra val för mild torkning. Använd "fingrar" vid låg hastighet och under de minsta temperaturförhållandena.

Att köpa en hårtork med diffusor, vilken man ska välja är en viktig fråga. Det är nödvändigt att vara uppmärksam på munstycket:

 1. För en kort hårklipp passar munstycket med en bred skiva.
 2. Långt hår behöver en modell med långa fingrar.
 3. Korta "fingrar" - det bästa alternativet för tunt hår och korta hårklippningar.
 4. För tjockt hår behöver du sällsynta och tjocka spikar.

Hårtork med jonisering - vilken man ska välja?

När man bestämmer sig för hur man väljer en bra hårtork är det värt att bo på modellen med jonisering. Dessa är moderna enheter som levereras med den inbyggda generatorn av negativa joner. När de torkar dessa partiklar omsluter varje hår, med det resultat att krullarna förvärvar en speciell jämnhet och glans. Dessutom reducerar joner ackumuleringen av statisk elektricitet i håret, behåller den nödvändiga fukten i dem.

Denna funktion kommer att tilltala ägare av spröda och skadade trådar, eftersom det inte tillåter varm luft att traumatisera sin struktur. Som ett resultat ser stylingen tydligare och välskötta ut. Om det finns behov av att ta hand om håret med särskild vård, är det bättre att välja en hårtork med jonisering och turmalinbeläggning. Det producerar flera gånger fler joner.

Curly hårtork

Krulligt hår behöver särskild vård, eftersom de har en egen struktur - de är tunnare och torra. Hur man väljer en hårtork för att torka håret - lockar:

 1. En hårtork med koncentrator (slitsformad) fastsättning hjälper till att räta lockigt hår och torka det snabbt.
 2. Hårtork och diffusor lämplig för försiktig torkning. Med det fungerar inte rakt hår, tvärtom - det ger håret extra volym.
 3. En hårtork med krulljärn och ett platt järn hjälper dig att snabbt räta ut krusiga krullar, skapa den högra krullen i storlek och form.
 4. För lockigt hår rekommenderar de inte att köpa hårtorkar som är kraftigare än 800 W - de kan torka ut redan torrt hår.

Hur man väljer en hårtork?

Innan du väljer en bra hårtork, bör du vara uppmärksam på några nyanser:

 • effekt;
 • hastighets- och temperaturlägen för uppvärmning;
 • komplett set och munstycken;
 • tillverkningsföretag.

En högkvalitativ enhet bör vara av god plast, bättre när handtaget inte är mycket tjockt och gummerat. Du kan ta en hårtork i handen och prova om det är bekväm att hålla den. Omkopplingsknapparna på väskan bör placeras så att de är lämpliga att trycka om det behövs. Bra modeller har en lång sladd 1,5-2 m med en sfärisk montering.

Hårtork vilken kraft är bättre att välja?

Innan du väljer en hårtork för ditt hem måste du välja rätt kraft. Det beror på hur snabbt håret torkas. En mycket kraftfull hårtork i icke-professionella händer kan leda till överdriven av trådarna, deras bräcklighet, förlust av glans och en del av tipsen. Dessutom är det väldigt bullrigt och dyrare. Om du väljer en hårtork för hemmet bör du fokusera på följande ströminställningar:

 1. Upp till 1500 W - denna kraft behövs för en mild installation, för en hårtork.
 2. Från 1000 W till 1600 W - hårtorkar med sådan kraft är lämpliga för torkning av tunt och kort hår. Att sluta på denna variant rekommenderas att ägare av strängar försvagas av färg eller kemi.
 3. Från 1500 W till 2000 W - Torka snabbt strängerna med en kraftfull ström av luft. Perfekt för långt eller tjockt hår.
 4. Över 2000 W - hårtork anses vara professionell, du måste kunna hantera det på rätt sätt.

Hårtork temperatur

Den heta luften spädar håret, gör den tunn och spröd. Därför bör en kvalitetsanordning ha flera temperaturregimer (2-3), så att du kan välja den som kommer att skada strängarna mindre. Var noga med att ha funktionen att leverera kall luft. Keramik anses vara ett säkert värmeelement - det är svårt för dem att brinna eller överdriven hår.

Temperaturer tillåter dig inte bara att hålla håret intakt, utan också bidra till att skapa stabila lockar. Hårtork för hårvolymen och deras snabbtorkning kan sättas på för maximal luftuppvärmning. För att vinkla på borsten kan du använda temperaturen lägre. För att konsolidera effekten av att använda läget för kallt luftflöde.

Hårtork betyg

När man bestämmer vilken hårtork att välja, är det värt att uppmärksamma betygen hos de mest tillförlitliga tillverkarna:

 1. Philips. Enheter kraftfulla, lätta, enkla att använda. Tillverkarens intervall är brett, alla modeller kännetecknas av en lång livslängd och hög säkerhet.
 2. Bosh. Den största fördelen är överkomligt pris, hög effekt och säkerhet. Apparater är populära hos professionella frisörer.
 3. Babyliss. Hårtorkar har en elegant ergonomisk design, hållbara. Alla modeller är utrustade med jonisering och kall luft, så håret ser bra ut.
 4. Vitek. Enkla men slitstarka hårtorkar av det ryska varumärket. Locka överkomligt pris och god kvalitet, lämplig för daglig användning.

Hårtorkfästen

Genom att använda en hårtork med styling munstycken, kan du lägga till någon titt på din frisyr - curl lockar eller räta ut dem, skapa volym. De ökar enhetens funktionalitet. Beroende på målen ställs olika munstycken. För vanliga hårtorkar finns följande:

 1. Hub. Den har en platt slitsliknande öppning, koncentrerar luftflödet och påskyndar installationsprocessen. För kort hår bör munstyckets längd inte överstiga 7 cm, för långa, använd ett munstycke på ca 9 cm.
 2. Diffusor. Designad för försiktig torkning av torrt, sprött, lockigt, färgat hår. Diffusörer är olika: enkla med fasta fingrar (längden och frekvensen av arrangemanget väljs beroende på hårets tjocklek), med Twist-funktionen (när du vrider munstycket, tar pigarna håret och fixar det i en ny position som är relevant för vågiga strängar) fingrar "(de kommer att ge huvudmassage), med hål inte bara vid basen, men också i spetsena ändar (det antas att detta bidrar till skapandet av en större volym).
 1. Munstycken med tänder - indragen, förvirra inte håret.
 2. Borstar med stor diameter - konstruerad för att göra håret smidigt och för rätning.
 3. Flat bred kam - hjälper till att ge volymen.
 4. Rund borste av liten diameter - användbar för ägaren av en kort hårklippning för att vrida ändarna av något hår.
 5. Spike tips - rätnar håret.

Välja den bästa hårtorken för hår

Tjejer som tittar på sina lockar och regelbundet utför styling bör vända sin uppmärksamhet i riktning mot ett speciellt verktyg som kallas curling dryer. Denna enhet förenklar skapandet av vackra volymetriska frisyrer - gör det möjligt att snabbt torka krullarna och ge styling i nivå med salongen.

Vad är det

För att skapa en voluminös frisyr, använder du ständigt en rundad kam med hål och en hårtork? Det här är väldigt obekvämt: du måste hålla kammen i ena handen och försöka rikta luften från torken å andra sidan. Därför kom professionella frisörer i symbios med designers med en 2 i 1-enhet som hjälper till att kombinera dessa åtgärder.

Ett specialverktyg är en kam med borstning genom vilken varmluft som levereras. Brasning utför varv, och kontrollpanelen på enheten är placerad på handtaget. Som regel finns det flera munstycken som gör att du kan bilda frisyrer av olika slag.

När du använder enheten måste du sätta in kammen i håret och, håll knappen, fixa positionen. När du behöver pausa, släpper du helt enkelt "Start" -knappen. Borsten och luftens rörelse kommer att utföras i den riktning du anger.

Tips för att välja

Det finns olika alternativ för munstycken:

 1. Hårborsteborstning av olika diametrar.
 2. Curling tang.
 3. Regelbunden kam för hårrätning.
 4. Munstyckkoncentrator, som låter dig lägga till volymen på krullarna vid rötterna.

Innan du väljer, var uppmärksam på enhetens tekniska egenskaper, nämligen:

 • Antal beten - se till att de passar snyggt mot basen.
 • Temperatur - det bästa alternativet är att värma upp till 60 grader, om temperaturen är högre riskerar du att överdriva krullarna.
 • Förekomsten av en överhettningsstabilisator - Vid överdriven värme stängs hårtorken av automatiskt.
 • Olika blåslägen - bra när kammen har 3 alternativ: varm, varm och kall luft.
 • Ionisering - en sådan egenskap kommer att spara håret från att torka ut och tillåter att statisk elektricitet elimineras.
 • Fuktighet med ånga är ett oumbärligt alternativ för dem som föredrar att skapa vackra lockar.
 • Längden på sladden - om du ständigt reser är det bättre att hämta enheten, drivs av batterier. För att arbeta med ett krusjärn hemma måste kabeln vara lång och spiral.

Det är viktigt! När du väljer en enhet, var uppmärksam på dess kraft och längden på ditt hår. För korta krökningar är en anordning på 600-800 W tillräcklig, en genomsnittlig längd på 800-1000 W, men för en accelererad process att torka långt hår är det bättre att ta en enhet på 1200-1300 W.

För vilket hår är lämpligt

Curling hårtork lämplig för alla typer av hår, det viktigaste - att välja rätt munstycke. Om du till exempel har tunt och sprött hår är det bättre att överbetala och ta en enhet med tunnare stav, keramisk beläggning och jonisering.

För frodigt tjockt hår och hårt hår kan du spara lite genom att avvisa olika klockor och visselpipor när det gäller skydd - ett krulljärn med en tjock stav gör rätt.

Också uppmärksamma längden. Om du har kort hår, överväga inte kammar med stor diameter eftersom det kommer att vara obekvämt för dem att modellera en frisyr. För långt hår, tvärtom, är enheter med en volym kamborstning bättre lämpade.

Som regel är ju dyrare avskedningen desto säkrare är det för hår. Om du får en professionell enhet värt 4 tusen rubel och mer, får du optimal uppvärmningstemperatur, jonisering, keramisk beläggning, naturlig borstbunke, som inte sårar håret och bildskärmen. En sådan anordning är lämplig även för torrt hår.

Granskning av professionell pleyk-fen

Priserna för olika modeller av borstar-hårtorkar från olika tillverkare börjar från 800 rubel. Den mest "springande" modellen:

 • Modell AS550E från BaByliss. Den berömda franska tillverkaren Bebilis levererar hemmamarknaden med AS550E-enheten - en roterande borste med två runda munstycken med en diameter på 35 och 55 mm. Keramisk beläggning och naturliga björstborstar ger den mest känsliga stylingen. Det finns kall luft och jonisering, men tyvärr finns det ingen möjlighet till ångfuktning. Denna enhet kostar 4590 rubel.
 • Rowenta CF 9220. Kraftig torktumlare, som har 2 flödeshastigheter och samma temperaturförhållanden för justering. Det finns bara två borstar med en diameter på 30 och 50 mm. Kostnaden för apparaten för läggning är 3800 rubel.
 • BaByliss 2736E (2735E). Genom att köpa denna enhet kommer du säkert att vara nöjd med den ergonomiska borstborsten, vilket gör det möjligt att torka krullarna från rötterna, skapa extra volym, vrid spetsarna inåt eller krulla utåt. Enheten är utrustad med ett borttagbart filter och förmågan att rotera runt sin axel. Ionisera närvaro och generation av kall luft. Men priset är mer benägna att svika - 4200 rubel.
 • Rowenta CF 9320. Efter att ha använt den här enheten kommer ditt hår att skina med skönhet. Närvaron av jonisering gör att du kan ta bort de statiska krullarna, och den kalla luften fångar bäst håret. Bland nackdelarna med användningen finns ett litet antal bilagor (det finns bara 2), små möjligheter att variera temperaturen och hårdförhöjning. Denna 1000 W krullar kommer att tömma din plånbok för 3900 rubel.
 • Philips HP8665. Det kommer att glädja användarna med möjligheten att ställa in temperaturen och ta hand om sitt hår, eftersom borsten borstar är naturliga. På grund av det mjukare luftflödet vid hög effekt uppnås en fantastisk styling. Samtidigt påverkas inte krullarna. Hårtorken är utrustad med två munstycken och tre driftsätt. Det är oroande att det inte finns någon ångfuktare och kall luft. Priset på enheten börjar med 4100 rubel.
 • GA.MA A21.807. Denna modell faller i listan eftersom den har ett optimalt pris och omfattande funktionalitet. Den innehåller: Curling nozzle, 2 borstningsmunstycken (tyvärr med en metall i stället för en naturlig tupplur), en speciell kåpa för luftriktningen och ett kamdysor. Curling är bekväm och ergonomisk nog för resor. Det har jonisering (reglering möjlig) och kall luft. Denna italienskgjorda produkt kommer tömma din plånbok för 1600 rubel.
 • Valera 606.01. Det hänvisar till budgetalternativ, eftersom kostnaden för enheten bara är 890 rubel. I princip har luftflödet som produceras av enheten en svag effekt (400 W) - men det är tillräckligt för normal torkning av kort hår. Det finns 3 alternativ för reglering av blåsning och temperatur. Brasning i en sådan budgetmodell är utrustad med en metalltunna som har en negativ inverkan på hårets tillstånd efter värmebehandling. Producerad i Schweiz.
 • Valera 603.01 / B. Enheten, som kostar 2000 rubel, kommer att vara mycket kraftfullare än sin schweiziska släkting. Det finns en turmalinjonisering och möjlighet att uttrycka torkning. En hårtork kan ge kall luft. Temperaturkontroll tillgänglig. Satsen består av 3 munstycken: för stora lockar, för små krullningar och modulering. Recensioner för den här modellen är främst på ett positivt sätt.
 • Scarlett IS-533. Ekonomi alternativ - kostar bara 1500 rubel. Motorn är svag: Ibland sänks enheten när den krular i tjockt hår. Torken har grova borstar, men det finns ingen kall luft att fixa stylingen.
 • Bosch PHA5363. Detta trygga mellanslagssegment kostar 2300 rubel. När det gäller prestanda är inte för kraftfull motor. Den levereras med två hastigheter och 3 lägen för temperaturreglering. Lätt nog
 • Braun AS 330. Modellen är utrustad med 3 utbytbara munstycken. Det finns 2 lägen för uppvärmning och 2 hastigheter. Det finns inga så trevliga saker som närvaron av silverjoner på ytan, vilket minimerar elektrifiering av krullningar såväl som kall luft. Om du alltid använder produkten maximalt riskerar du att munstycksmaterialet blir oanvändbart. Denna styler kommer att tömma plånboken för 2000-2300 rubel.
 • Panasonic EH-KA81. Modellen kommer att vädja till de tjejer som gillar att experimentera med sina frisyrer. Möjligheten att skapa olika bilder uppnås på grund av närvaron av många bilagor. Kamborstar själva är gjorda av silikon, så skada inte huvudets dermis. Det finns 3 hastigheter och samma antal värmealternativ. Bland bristerna markerar användarna den obekväma strömbrytaren och det faktum att vissa munstycken inte används alls. Kostnaden för enheten är 1500 rubel.

Frisyrteknik

Anvisningar för användning:

 1. Krullarna tvättas och torkas med en handduk.
 2. Var noga med att kamma dem med din kam (helst en träkam).
 3. Applicera termiskt skydd för styling.
 4. Konsekvent bearbeta hårets huvud: enheten ska ta en efter en och krullen ska skruvas på basen.
 5. Om du dessutom vill fixa frisyren, vänta tills krullarna har svalnat och använd sedan bara stylingsverktyget. Du hittar varianter av snygga frisyrer med lockar på vår hemsida.

Om du vill curl bättre tog form, välj små strängar - deras tjocklek bör inte överstiga kammarens arbetsyta. Det är bäst att börja lägga sig från baksidan av huvudet och röra sig mot templen. Fix frisyren hjälper till att aktivera kylningsläge.

Det är viktigt! Om du vill uppnå volym, torka håret på rötterna med en vanlig hårtork och använd sedan en penselborste. Om du vill räta ut håret, borsta bara håret flera gånger över hela längden på locken. För lockar i ändarna, ger önskad form till en sträng, låt den värma i några sekunder och sluta sedan spinna.

säkerhet

När du köper en modell, var uppmärksam på dess skydd. Undersök först om tipsen passar snyggt mot stången. Titta nu på sladden: det är bättre att ta en spiral eftersom det förhindrar förtrollning.

För att inte röra arbetsytan själv och kontrollera uppvärmningen är det bättre att omedelbart köpa en enhet med en indikator som signalerar uppnåendet av en specifik temperaturindikator.

tips:

 • testa inte uppvärmningen av enheten på din hud;
 • arbeta särskilt noggrant med det tidiga området, för att inte av misstag komma i kontakt med ansiktets hud med den uppvärmda enheten;
 • arbeta inte med vått hår;
 • stäng av strömmen efter installationen.

Fördelar och nackdelar

Bland fördelarna är:

 • Ger en fantastisk stil som gör att du kan göra håret skrymmande, håret smidigt och lockigt.
 • Minimera tiden för att skapa en frisyr: Användningen av en hårtork och en kam gör det svårt att självkänna, särskilt om du är ägare till långa krullar.
 • Komfort vid användning.
 • Multifunktionalitet - enheten gör det möjligt att inte bara torka håret utan även göra krullningar, skapa volymen, räta ut eller modellera en frisyr.

Bland bristerna noterar användarna en obehaglig buzz som kommer från enheten. Vidare, vid transport av instrumentet känns det att det inte är det enklaste. Det finns alltid risk att torka krullarna.

Således, i arsenalen av hår styling verktyg, varje flicka som tittar på hennes lockar bör ha en hårtork. Anpassning är vald för dess kostnad, skydd, alternativdysor och andra alternativ. Om du just har börjat använda en sådan skönhetsanordning kan du uppleva lite obehag på grund av ovanlig rotation. Men efter 5-6 procedurer kommer alla läckerheter av högkvalitativ styling att avslöjas för dig.

Läs mer om hair curlers och hur man applicerar dem, tack vare våra artiklar:Nästa Artikel
Håravfall: orsaker och behandling hos kvinnor