Diffuser för hårtork


Många tjejer, som har köpt en hårtork med diffusor, inte använder det alls, eftersom de helt enkelt inte vet hur man använder den här bilagan. Men det är ganska enkelt att behärska tekniken med att lägga med hjälp.

Vad är det

Spridaren är en speciell rund munstycke för en hårtork med stor diameter, kompletterad med tänder i en cirkel. De kallas vanligtvis "fingrar". Diffusorn, till skillnad från navet, är fäst på hårtorken med en smal del. Vid basen av tänderna finns hål genom vilka luft kommer in. Denna designfunktion minskar de negativa effekterna av höga temperaturer på hår och hårbotten.

Varför behöver du?

Sprutdiffusor används för att skapa en mängd olika stilar. Med hjälp kan du ge ditt hår en basvolym eller volym längs hela längden, skapa romantiska krullningar, vågor eller räta ut ditt hår, även utan hjälp av ett järn.

Användarvänlighet gör diffusorn ett oumbärligt verktyg i arsenalen i någon fashionista.

Hur fungerar det?

Spridaren är en bred munstycksskiva, på vars yta finns spikar, och basen, som sikt, passerar genom varm luft. Denna design har flera fördelar:

 • Låt dig torka hår snabbt på grund av det större exponeringsområdet.
 • Spridaren är väldigt lätt att använda, alla tjejer kan behärska konsten att enkelt utforma med det. En liten övning är allt som krävs.
 • Spridaren är säkrare för hårets hälsa, eftersom luftflödet sprider sig på grund av det stora exponeringsområdet och går inte direkt till hårrötterna och hårbotten. Dessutom tillåter munstycksdesignen den heta luften att svalna och håret utsätts inte längre för så höga temperaturer som med en enkel hårtork.
 • Enheten är idealisk för att skapa volym, eftersom munstyckets speciella form gör att du kan lyfta håret från rötterna under torkning och fixa det i denna position.
 • Spridaren har en massageffekt, eftersom rörelsen av tänderna i hårbotten stimulerar blodcirkulationen och främjar hårväxten. Ta emellertid inte varma spikar direkt i hudens yta, eftersom detta kan leda till brännskador.

Sålunda tillförs luften med hjälp av en diffusor inte riktad men dispergerad, på grund av vilken det visar sig att uppnå den önskade effekten av luftighet.

Munstycke-diffusorn presenteras i flera varianter.

För det första skiljer diffusorerna sig i diameter. Mer kraftfulla hårtorkar är utrustade med munstycken med större kroppsdiameter, eftersom mängden medföljande luft kan torka ut hela hårvolymen som fångas av ett sådant munstycke i taget. Först och främst avser det förstås professionella hårtorkar, eftersom vanliga universella modeller som är avsedda för daglig användning inte har sådan kraft. Men om du är ägare till en mop av tjockt lockigt hår, rekommenderar vi starkt att du tänker på att välja en diffusor med ett stort diameterfall.

Dysor skiljer sig i tornens material, "fingrar". Till salu hittar du diffusorer med tänder av silikon eller plast. Plastalternativ är vanligare, eftersom de passar alla hårtyper. Modeller med silikonpinnar är lämpliga för kort och medelstort hår, eftersom det är mycket svårt att blåsa dem ur strängarna.

Det finns en separation av munstycken längs fingrarna. Det här ögonblicket är mycket viktigt när du väljer en diffusor, eftersom inte varje munstycke kan ge en bra effekt efter installationen. Modeller med långa spikar är perfekta för tjockt hår på grund av närvaron av "combing" -effekt. Samtidigt tillåter denna form av tänder inte att klara av tunt kort hår. Så för medelstort och kortare hår, välj modeller med medelstora spikar.

Var uppmärksam på tändernas frekvens. Spikarna nära varandra hjälper dig perfekt i styling kort hår. Det bör vara försiktigare när man arbetar med tunt skört hår, eftersom den ofta placerade "fingrarna" kan negativt påverka de redan ofullkomliga lockarnas tillstånd. Om ett sådant munstycke blir trassigt i håret blir det inte lätt att bli av med det, för att inte tala om att du riskerar att helt enkelt dra ut en bra hälft av ditt hår.

Det sällsynta arrangemanget av tänder tillåter inte att arbeta med kort hår, men det är det optimala valet för stilering av långt hår. Med ett sådant munstycke finns det praktiskt taget ingen risk att riva ut en trassig hårhud från roten. Samtidigt kommer ett sådant munstycke att bidra till att bilda vackra vågor på grund av det tillräckligt avståndet mellan "fingrarna".

Tjockleken på tänderna spelar också en viktig roll. Tjocka spikar klarar helt av styling av långt hår, samtidigt är de absolut inte lämpade för att arbeta med kort hår, eftersom de inte kan "fånga" dem ordentligt. Å andra sidan är tunna spikar inte lämpliga för stilering av långt hår, eftersom de kommer att bidra till deras förträngning.

Var uppmärksam på spetsenas form.

Det finns vanliga cylindriska, plana och figurspetsar.

Konventionella spikes är mångsidiga. Deras användning öppnar det bredaste området för experiment med läggning. Välja en hårtork med ett sådant munstycke, du kan locka håret och räta ut det.

Sprutdiffusor med plana spikar är utformad för att skapa en rotvolym, lockar med det inte gjort.

Munstycke med lockiga tänder skapades för att skapa krullar. Spikens speciella form kommer att hjälpa till att sluta med den nödvändiga lockformen, oavsett hårets längd.

Även nyligen är modeller med en så kallad aktiv diffusor mycket populära. Skillnaden från den klassiska är att när hårtorken är påslagen börjar fingrarna att vibrera, vilket gör att ägaren av en sådan enhet inte behöver rotera hårtorken själv. Man tror att denna design gör att du kan skapa en större basvolym.

För kompakta torktumlare finns även munstycksdiffusorer. Ibland är de buntade med navanslutning, men oftare behöver de köpas separat.

Tillverkarnas betyg

Denna bedömning gjordes på grundval av betyg och recensioner av användare som redan har upplevt effekten av hårtorkar med diffusormunstycken:

 • Braun. På tionde plats var det tyska varumärket Braun. Detta beror på det faktum att konsumenter noterar det höga priset på varor. Med tanke på att Braun levererar icke-professionell utrustning till ett professionellt pris är det inte förvånande att många var missnöjda med det. Överbetala för varumärket som ingen vill ha. Braun diffusorer - en skål med smala cylindriska spikar som inte sträcker sig utöver munstyckeskålens sidor. Detta munstycke är absolut inte lämpligt för kort hår.
 • Rowenta. Företaget tog den nionde raden av betyget, vilket är konstigt, för det här varumärket är det första i historien som började producera hårtorkar med en munstycksdiffusor. Företaget har funnits på marknaden sedan slutet av 1800-talet, därför är prissättningen byggd på grundval av denna faktor. Användare markerar en oacceptabel kombination av pris och kvalitet och djärvt steg över Rowenta-modellerna mot modeller av yngre varumärken. Diffusorer som tillverkas av detta märke har en något konkav form och är utrustade med korta spikar, vilket gör det omöjligt att använda ett sådant munstycke på långt hår.

Hårtork: professionell, hårtork kam för styling, med roterande pensel, jonisering, diffusor. Betyg 2018, recensioner. Topp 5 bästa modellerna

När det finns behov av att köpa en hårtork, uppstår frågan alltid vilken hårdvara som föredras och hur mycket dessa enheter skiljer sig från varandra.

Om du ställer in ett mål och hittar på Internet en beskrivning av olika märken av professionella hårtorkar, blir det klart att dessa enheter har olika konsumentegenskaper. Varje art är utformad för sitt syfte, vilket är den avgörande faktorn i detta val.

Vem skulle passa en professionell hårtork?

Varje person vill ha en välsmakad, snygg frisyr varje dag. Men att använda en frisörs tjänster varje dag är nästan omöjligt och mycket dyrt. Därför blir valet av professionell hårtork den bästa lösningen på den här frågan.

Varje frisör behöver en professionell hårtork.

Professionell hårtork är helt enkelt nödvändig för specialister på detta område - för frisörer, modedesigners och stylister. Moderna varumärken av hårtork ger möjlighet till obegränsat flyg av kreativ tanke och har många funktioner som är oumbärliga i detta yrke.

 • För hela familjen och hemma. Sådana hårtorkar kommer att vara bra hjälpare för hemanvändning. Till skillnad från konventionella hushållsapparater har de ett brett utbud av möjligheter och kan användas för hela familjen, för personer med olika typer av hår och individuella önskemål.
 • För resenärer och semesterfirare. En oumbärlig assistentproff kan vara för människor mycket och ofta reser. Han kommer lätt att torka, lägga sitt hår i sitt hår och ge möjlighet att se kreativt ut på semester. Detta val är dock inte lämpligt för dem som gillar att resa ljus, eftersom en sådan enhet inte är en liten resväska.

Funktioner av professionella hårtorkar

Professionella hårtorkar har sina egna egenskaper och ett antal fördelar. När man väljer en sådan teknik är det nödvändigt att ta hänsyn till alla sina möjligheter och göra sig redo för ett dyrt köp.

Utmärkande egenskaper hos professionella enheter är:

 • Stor makt. De flesta moderna hårtorkar har förklarat effekt i amplitud från 2200 till 2600 watt. Med sådana indikatorer torkar du håret eller gör ditt hår mycket snabbare.
 • Kvalitetsmaterial. Som regel används för tillverkning av hårtorkar yrkesmän av högkvalitativ lättviktsplast, fallet har slagbeständiga egenskaper som påverkar livslängden hos denna enhet.
 • Låg vikt, lång sladd. Tack vare användningen av lätta material kan enheten vara 600 gram. Längden på nätsladden är också viktig - i denna teknik är den inte mindre än 1,5 m.
 • Mångsidighet. Professionella hårtorkar är lämpliga för alla typer av hår och kan användas för att lösa många problem (till exempel för att skapa en tight curl eller straighten curly hair), vilket gör dem mångsidiga och multifunktionella.
 • Temperaturjustering. I alla modeller av sådana hårtorkar finns en justering av luftflödestemperaturen - från kall till varm och varm.
 • Flera luftflöden. En annan användbar funktion som används antingen för enkel hårtorkning eller för att skapa pomp och vackra lockar.
 • Ett stort antal extra tips. Moderna hårtorkar är utrustade med ett helt arsenal av alla typer av munstycken - en diffusor, en roterande borste, strykjärn, rätare, en kam, ett nav.
 • Närvaron av joniserare. I vissa modeller av professionella hårtorkar är joniseraren närvarande "som standard", i andra kan den slås på eller av.
 • Hållbarhet, tillverkarens garanti. Proffena konstruerad för hög effekt och lång driftsläge, vilket stöds av tillverkarens garanti.
 • Användarvänlighet. Arbetet hos en professionell hårtork är förståelig och ger inga problem, men det är ändå nödvändigt att vänja sig och "fylla" handen med en ny modell av sådan specialutrustning.

Fördelar och nackdelar med professionella hårtorkar

Om vi ​​jämför yrkes- och hushålls hårtorkar, såväl som enskilda varumärken och tillverkare i varandra, kan vi jämföra båda önskvärda och oönskade egenskaper hos dessa enheter. Genom att analysera på grundval av feedback från reella köpare av hårtorkar har följande kvalitetsindikatorer identifierats.

fördelar:

 1. Kör upp till 2 600 watt. Sådana anordningar kan arbeta kontinuerligt utan överhettning och med hög effektivitet. Användningsvillkor - upp till 10 år.
 2. Funktionalitet. Moderna enheter är utrustade med ett stort antal munstycken för att lösa många problem - torka, ge volymen, räta håret eller skapa en krullning. Dessutom har professionella hårtorkare ett hårskyddssystem, jonisering (mot statisk elektricitet och magnetisering),
 3. Lång nätsladd. För arbete i salongen med många kunder - det här är ett obestridligt plus. Moderna modeller av profenov har en sladd med en längd av 2 m och en hängande slinga.
 4. Användarvänlighet. Hårtorkare har ett ergonomiskt bekvämt gummerat handtag (i vissa modeller viker det upp), ett tankeväckande arrangemang av knappar och moderna enheter och en liten vikt upp till 560 gram.

nackdelar:

 1. Price. Naturligtvis är en högkvalitativ hårtork dyr. Dess kostnad kan variera från 3.000 rubel. upp till 20 000 rubel., och de mer "fancy" -modellerna kostar ännu mer.
 2. Vikt och dimensioner. Förstärkt motor och hög effekt ökar enhetens massa och dess dimensioner. Det här är obekvämt och svårt för frisörerna, eftersom hela dagen du måste arbeta med en sådan "vikt" på händerna, men framsteg står inte stilla.

Vad är skillnaden mellan en professionell hårtork och ett vanligt hushåll?

Skillnaden är grundläggande, allt från utseende till funktionalitet och livslängd. Detta kan jämföras med naturlig eller konstgjord honung. Bierna har gjort ett bra jobb för närvarande, och det har stor nytta, och en artificiell är bara en sockermelass som liknar denna produkt.

Här är några särdrag:

 • Den första skillnaden är destination. Hushållsbruk med hårtork kan bara användas hemma, medan en professionell hårtork är avsedd för salonger och frisörer. Det bör noteras att kvinnor nyligen har valt att ha en bra professionell hårtork hemma.
 • Kostnad. Effekter är många gånger dyrare än deras hushåll "bröder", men livslängden för den senare är mycket mindre.
 • En professionell hårtork är mycket kraftfullare än en enkel hushålls hårtork. Om den senare är knappt 1 500 W i kraft, kan professionell utrustning nå en effekt på 2 600 W.
 • Funktionen hos hushållsapparater är mycket begränsad. Oftast innehåller deras arbete bara hårtorkning och professionella hårtorkar gör det möjligt för mästaren att skapa riktiga mästerverk på huvudet.
 • Mått och vikt av proffenov betydligt mer än hushållsapparater. Men de senaste innovationerna av kända märken visar att tack vare den moderna tekniken är detta klyftan framgångsrikt rättat.

Typer av professionella hårtorkar

Den moderna marknaden är fylld med ett brett utbud av bra och smart hårteknologi.

Alla modekvinnor kan hitta sig själv den nödvändiga enheten med hänsyn till hans önskemål och kreativa idéer:

Kvinnor i mode älskar väldigt mycket här hårtork, eftersom det snabbt hjälper till att torka håret och göra styling på samma gång. Vissa modeller av denna hårtork har 2 eller 3 rotationshastigheter på penseln, en keramisk beläggning och ett lock för att skydda borsten under lagring.

Rekommendationer för att välja en professionell hårtork

Först måste du bestämma för vilket ändamål hårtorken köps, vilken uppgift den ska utföra, och vem ska använda den. Om den här enheten endast köps för hem eller för arbete i stugan - kan du säkert välja en professionell modell med en stor munstycks arsenal.

Om hårtorken är planerad att resa - bör modellen vara så lätt som möjligt, bättre än vikning eller miniatyrhushåll.

Val av hårtork enligt prestanda:

 1. Design, tillverkningsmaterial, bekvämlighet. Det här är det första du ska se efter. Det är bättre att hålla hårtorken i handen och "gå" genom alla knappar.
 2. Ström. Denna indikator ska motsvara den avsedda uppgiften för torken. En hårtork med en effekt på 1000 W är lämplig för enkel styling, 1 700 W för att skapa krullning och torkning, 2.400 W för mycket snabbtorkande och skapande kreativa frisyrer.
 3. Förekomsten av nödvändiga bilagor. Detta beror på den uppgift som krävs från torken. Men för kreativitet - alla bilagor är bra och nödvändiga.
 4. Ytterligare funktioner inkluderar termiskt skydd, en joniserare och kalla luftfunktioner. Dessa indikatorer är mindre betydelsefulla, men ändå nödvändiga för att bibehålla hårets hälsa.
 5. Tillverkare. Som regel är den bästa tillverkaren av hårtorkar för alla "på hörsel". Vare sig att föredra ett välkänt eller mindre känt varumärke är en personlig sak för varje kund.

5 bästa modeller av professionella hårtorkar 2018

Baserat på kundernas feedback finns det 5 bästa modeller av professionella hårtorkar som har blivit särskilt populär i år.

Den bästa professionella hårtorken för styling

BABYLISS BELISS BRUSHING 2736E

En intressant nyhet i sitt sortiment av hårtorkar. Den har en mycket attraktiv design, bekväm och ergonomisk. 4 originaldysor från naturligt material av borst ingår i förpackningen.

Med en liten effekt på 1 000 W kan den här hårtorken göra ett snabbtorkande, rakt och polerat hår från rot till spets och vrida också strängen i en vacker elastisk krullning. Hårtorken har ett hårspänningsövervakningssystem, en keramisk beläggning av borstfästets tänder och funktionen "kallflöde".

fördelar:

 1. många bekväma och användbara tillbehör
 2. keramisk beläggning;
 3. jonisator;
 4. rotering av borstar i båda riktningarna;
 5. lång roterande nätsladd.
 6. bekvämt fall.

nackdelar:

 1. pris (från 5 500 rub.);
 2. vikt (mer än 400 gram).

Den bästa professionella hårtorken med en roterande borste

PHILIPS HP 8665

Roterande hårtork för snabb, mild hårtorkning och mild styling. För penselens villi används naturliga råvaror - borst, som släpper strängen väl och tillåter inte att den blir trassig.

Hårtorken har flera uppvärmningssteg, och den keramiska beläggningen på de uppvärmda arbetsdelarna hindrar håret från överhettning och bränning. Rotationen av borsten har en omvänd riktning - det är mycket bekvämt på långt, långt hår och underlättar processen för att skapa hår.

Denna modell har en joniseringsfunktion med skydd mot statisk elektricitet. Satsen innehåller olika runda munstycken med en diameter av 3 och 5 cm, vilket gör att du kan skapa stora lock och en tät elastisk lock.

fördelar:

 1. keramisk beläggning;
 2. jonisator;
 3. 3 värmemetoder och rotationshastigheter för borstar;
 4. roterande sladd, ögon för hängande;
 5. plastlock för lagring av borstar.

nackdelar:

 1. kort ledning (1,8 m);
 2. några tips;
 3. det finns ingen kall luftfunktion;
 4. obekväma arrangemang av knappar på handtaget;
 5. för mjuka borstar.

Den bästa professionella joniseringstorken

BOSCH PHD 5980

Kraftfull profffen, har 2 oberoende värme- och hastighetsregulatorer. Hårtork är utrustad med endast två munstycken som perfekt utför sina funktioner. Navet ger en välriktad ström, diffusorn ger fluffighet även till mycket tunt hår.

Hårtorken har en joniseringsfunktion som förhindrar håret från magnetisering och förhindrar att det torkar ut under värmeexponering. För den bästa fixeringen av styling har denna modell en "turbo" -funktion, som vid hög hastighet ökar varmluftflödet.

fördelar:

 1. hög effekt (2 200 W);
 2. jonisator;
 3. funktion "turbo", "kall luft";
 4. luftintag med avtagbart galler;
 5. flexibel nätsladd, hängande ögon.

nackdelar:

 1. stor vikt (mer än 700 gr);
 2. mycket stora dimensioner, speciellt med diffusormunstycke;
 3. mycket snäva knappar för växling av fart och temperaturlägen;
 4. kort strömsladd (1,8 m).

Den bästa professionella hårtork med diffusor

BOSCH PHD 5962

Kraftfull (2 200 W) och mycket snygg modell med diffusormunstycke. Den har 6 lägen av temperatur och hastighet. Satsen innehåller två munstycken - en diffusor och en luftkoncentrator, och det finns också ett avtagbart luftintagsgaller. Modellen är väldigt lätt att använda, men den utför de uppgifter som tilldelats den perfekt.

Torken är utrustad med en joniseringsfunktion och är lämplig även för starkt krökt, tunt och problematiskt hår.

fördelar:

 1. effekt;
 2. ett stort antal hastighets- och temperaturlägen;
 3. jonisator;
 4. kall luftfunktion;
 5. avtagbart luftintag filter;
 6. slinga för att hänga.

nackdelar:

 1. mycket stora dimensioner och vikt (mer än 900 gram);
 2. kort strömsladd (1,8 m);
 3. dåligt inställda läge knappar;
 4. det är svårt att byta munstycken.

Den bästa professionella hårtorken med ett nav

SCARLETT SC-HD 70l04

Hårtork, professionell SCARLETT SC-HD 70l04 - mycket snygg och vacker hårtork, men med liten kapacitet. Designad för försiktig torkning och styling, även mycket tunt, livlöst och svagt hår. Hårtork är utrustad med en enda munstyckekoncentrator, men allt är tänkt ut till minsta detalj. Med hjälp kan du sätta håret i vackra lockar och öka volymen vid rötterna.

Det är bekvämt att hålla den här hårtorken i handen, den kommer inte att glida, eftersom handtaget och vissa delar är gummerade och har en ergonomisk form. Hårtorken är utrustad med ett joniserings- och överhettningssystem, så den här enheten är uppbyggd för lång och högkvalitativt arbete.

fördelar:

 1. liten kraft (1 000 W), men bra försiktigt arbete;
 2. ergonomisk kropp, gummerade delar;
 3. bekvämt fällhandtag;
 4. lång strömsladd (2,0 m);
 5. jonisator.

nackdelar:

 1. ingen munstycksdiffusor;
 2. börjar arbeta vid maximal temperatur.

Recensioner av professionella hårtorkar

Recensioner av specialister och vanliga köpare för denna typ av utrustning är motsägelsefulla, och ibland radikalt motsatta. Naturligtvis är kraven hos professionella frisörer, stylister och vanliga användare till sådana hårtorkar helt olika och var och en har sin egen sanning.

Vi måste emellertid ta hänsyn till det faktum att fler och fler fashionistas vill ha en professionell hårtork hemma - en kraftfull, bekväm och billig. Därför, innan du väljer och köper sådan utrustning, kommer det att vara användbart att känna av vanliga kunder.

Alla recensioner kan delas upp med olika typer av profenov och tekniska egenskaper hos var och en av dem.

Om vi ​​sammanfattar all tillgänglig feedback från användare av denna teknik får vi följande:

 • De flesta köpare föredrar professionella hårtorkar, men utesluter inte möjligheten att ha enkla hushålls hårtorkar som ett alternativ till en mer kompakt och mobil enhet (t.ex. en väg eller ett vandringsalternativ).
 • Det överväldigande antalet positiva recensioner som ges till kraftfulla enheter som har ett stort antal olika funktioner och munstycken.
 • Ett stort antal "gillar" ges till professionella hårtorkar med högsta grad av hårskydd. Därför uppskattas anordningar med keramiska beläggningar joniserare.
 • Den viktiga roll som designen av hårtorkar, ergonomi och användarvänlighet ger. Enligt kundrecensioner visade det sig att de mest professionella hårtorkarna är mycket skrymmande och tunga. Endast vissa modeller av sådan teknik har stor kraft i kombination med låg vikt.
 • Ett stort antal positiva och negativa recensioner skrivs om användningen av enheten och dess funktioner. Åsikterna är uppdelade, men det finns mycket mer positiva recensioner än negativa.
 • Och förstås priset. God hållbar utrustning har alltid varit dyr. Men inte varje kund kan betala 20 000 eller till och med 30 000 rubel för en högkvalitativ och multifunktionell hårtork. Och du vill alltid vara vacker. Därför är många negativa recensioner exakt den höga kostnaden för den här enheten.

Professionella hårtorkar har blivit nödvändiga och populära apparater i eliten salonger, frisörer och hemma. Detta motiverar tillverkare att skapa nya, förbättrade modeller anpassade till något krav och uppgift, med högkvalitativa egenskaper.

Inlagd av: SEVERYANOCHKA

Artikel design: Vladimir den stora

Video: Professionella hårtorkar

Välja en professionell hårtork:

Hårtorkar med diffusormunstycke - priser

Typ: Hårtork-borste eller styler är mycket bekvämt för torkning och styling av medellängd. I en sådan apparat visas helt. en luftkanal av mindre kapacitet och storlek än i konventionella modeller används. Den är placerad i ett cylindriskt handtag, vars fortsättning är en metall- eller plastmonteringscylinder för munstycken. En mängd munstycken för stylers är vanligtvis större än för konventionella hårtorkar, medan de är mindre och innebär möjlighet till kompakt lagring.

Munstyckdiffusorn är utformad för att sprida luftflödet från torken. I konventionella hårtorkar presenterar den showen helt. en klocka som slits smalt vid kanalens utlopp. Sålunda är luftflödet brutet i små hål och styr, blir svagare och har en mjukare effekt på ett större område.

Förutom öppningarna har diffusorer ofta långsträckta "fingrar" som sätter luft direkt i hårets rötter. Vidare har "fingrarna" i de så kallade aktiva diffusorerna en mjuk gummibas, på grund av vilken de kan vibrera under hårddragen. Tack vare dessa rörelser stiger hårets massa lite och skapar ytterligare volym. Dessutom ger en aktiv diffusor en mild massageffekt som förbättrar blodtillförseln till hårrötterna och är användbar för att förebygga håravfall.

Hårtork med roterande munstycke. Betyg, vilket är bättre: Rowenta, Babyliss, Philips, Braun, Bosch. recensioner

Det finns flera sorter av hårtorkar. Förutom hushållsapparater finns det: hårborstar (stylers), diffusorer, nav. Dessutom kan var och en av dem ha ytterligare funktioner. Till exempel en hårtork med roterande munstycken. Om denna art och kommer att diskuteras i artikeln.

Syftet med och funktionaliteten hos hårtorken

Hårtork med roterande munstycken är en enhet som kombinerar flera alternativ: hårtork, strykjärn, curling och curlers. Automatisk rotation av munstyckena gör att du kan vrida lock eller räta hår. Samtidigt levereras luft vid en förutbestämd temperatur, vilket möjliggör ett effektivt och snabbt resultat.

Fördelar med att använda

 1. Möjligheten att välja en hårtork med det önskade antalet munstycken, inte överbetala för onödigt. Valet av modeller på den moderna marknaden är ganska bred, för varje smak och plånbok.
 2. Multifunktionalitet: De mest nödvändiga funktionerna är anslutna i en enhet.
 3. Dysans rotation roterar tid och ansträngning för att skapa hår. För enkelhets skyld är rotationsriktningen inställbar för varje sida av huvudet.
 4. Egen mini-salong: Enheten gör att du kan skapa en frisyr av någon komplexitet på kort tid hemma.
 5. Kompakthet. På grund av sin lilla storlek och vikt kan enheten tas på vägen.

Negativa sidor

 1. Risk för att håret skadas under användning: vårdslös hantering av borsten kan enkelt göra håret trasslat.
 2. För tjockt hår behöver du en hårtork med en hastighetsregulator, annars kommer det att vara nödvändigt att separera trådarna för att kamma till mindre.
 3. För att skapa volymen vid rötterna måste de först torkas.
 4. Hårtorkar klara inte hårt med att torka håret. För att uppnå denna uppgift måste du använda antingen en hushålls hårtork eller spendera pengar på en kraftfull styler.
 5. Hårtork behöver konstant vård. Hår som finns kvar på apparaten efter styling kan orsaka att det går sönder, så att de måste tas bort försiktigt.

Kriterier för val av roterande hårtork

Innan du köper en multi-styler, bör du fråga: "Vilka ändamål är det behövs, hur ofta kommer det att användas och var?". Detta kommer att underlätta urvalsprocessen.

Det är nödvändigt att vara uppmärksam på sådana faktorer som:

 1. Borsten. Munstycken med naturliga borstar lägger inte bara på att skina på håret, men behandlar dem också noggrant vid kammingstidpunkten.
 2. Förekomsten av skydd mot överhettning. Automatisk avstängning av enheten kommer att förlänga dess drift avsevärt.
 3. Ergonomisk modell: vikt, extern form, användaromkopplare.
 4. Uppvärmningstemperatur Varmluft påverkar håret hårt, torkar ut det och framkallar utseendet av splittrade ändar. Därför kommer en anordning med en lägre temperatur av luftvärme att minska stressen som håret utsätts för vid skapandet av en hårstil. Det är bäst att föredra stylisten med en maximal uppvärmningstemperatur på 60 ° C.
 5. Dysor: deras antal, syfte, fästsäkerhet. Styler kan utrustas med ett annat antal munstycken, men i själva verket kan 1-3 av dem användas.
 6. Tillgänglighet för flyttbara filter. Vid brott kan filtret bytas ut och fortsätta att använda enheten.

Instrumentkraft

Effekten av blåstorken bestämmer enhetens uppvärmningstemperatur och påverkar dess prestanda. Därför är det vid tidpunkten för urvalet nödvändigt att styras av dess syfte. Till exempel, för modellerande frisyrer, är en modell som arbetar med en effekt på upp till 800-1000 watt tillräckligt.

Enhetskonfiguration

Hårborstar med roterande munstycken De flesta tillverkare utrusta standardinställningen:

 • krullningstänger;
 • borstar borstar;
 • platt luft uppblåst kam;
 • ånggeneratorer.

Det kan också finnas sådana munstycken:

 1. I form av en boll - skapar lock med olika diameter.
 2. Spiral - gör spiraler för långt hår.
 3. Kvadratisk, triangulär - för bildandet av elastiska lockar.
 4. I form av en kon - för släta lockar.
 5. Dubbelfasad, tredubbel (annat namn - korrugering) - för zigzagkrullar.
 6. Hub - ett munstycke med smal slits, används för snabb läggning av enskilda strängar, vilket riktar luften i en tydligt definierad riktning.
 7. Diffuser - munstycke med genomgående hål, används för att ge mer volym till håret, väl sätter lockar.

Wire selection

Roterande (spiralformad) tråd är den bästa lösningen, eftersom det i det här fallet inte kommer att ha rynkor och vridas under arbetet. Var uppmärksam på ledarens längd - det ska vara bekvämt. I professionell styling kan ledningslängden nå mer än 3 m, i samma hushållsförhållanden och 1,5-2 m är tillräckligt.

Strömtyp

När du använder enheten på vägen är det bekvämt att använda en trådlös hårtork. Typen av ström i sådana modeller kan vara från batterier eller batterier. Det finns sorter med utbytbara block som ändras efter 8 timmars kontinuerlig drift och en beröringskänslig kontrollpanel som automatiskt slår på strömmen när enheten berörs.

Beläggning och material

Täckningsmodell spelar en viktig roll under användningsperioden.

Huvudtyper:

 1. Keramisk beläggning: värmer jämnt på grund av infraröda vågor, skadan är minimal.
 2. Metall: Inte särskilt användbart för hår, eftersom det gör dem sköra.
 3. Teflon: skyddar håret från att torka ut, men är kortlivat i bruk.
 4. Turmalin. Apparater med en beläggning av turmalin ger en effekt liknande jonisering, så de är dyrare än andra.
 5. Plast: elektrifierar hår, är det mest olämpliga materialet för hår.

Driftläge

Förekomsten av flera temperaturregimer ökar möjligheterna till styling avsevärt. Varmluft kommer att behövas för torkning, varm luft för att skapa en bild, kall luft för att fixa den. Det bästa alternativet är en hårtork, där funktionerna för lufttillförsel och temperaturkontroll är separerade.

Särskilda funktioner

Hårtork med roterande munstycke kan utrustas med följande specialfunktioner:

 • Ånga fuktgivande - underlättar hår styling, särskilt täta lockiga lockar.
 • Ionisering av luft. Det har en antistatisk effekt, förbättrar utseendet på håret, ger det glans, återställer vattenbalansen. Den enda nackdelen är förekomsten av en specifik lukt under arbetsperioden.
 • Kall luftflöde. Funktionen hjälper inte bara att fixa stylingen, men låter det också hålla sig längre.

Granskning av de bästa hårtorkborstarna

Hårtork med roterande munstycke: ranking av de bästa modellerna från olika tillverkare. Stylers som inte bara är enkla och bekväma, men också multifunktionella och pålitliga att använda.

Babyliss AS200E - torktumlare med roterande munstycke

Hårtork, Hårtork, diffusor

På den inlämnade sidan har potentiella kunder möjlighet att ordna inköp av professionella hårtorkar. Jämfört med andra onlinebutiker är priset på en professionell hårtork från Cosmetics System-katalogen till en överkomlig nivå för varje kund.

Vår lista över produkter innehåller produkter från mer än tio varumärkesproducenter. Ett distinkt drag hos en professionell hårtork från det vanliga hushållet är den ökade effekten av luftflödet som genereras av utrustningen. Har bestämt sig för att köpa en professionell hårtork, i varje set kan du också hitta ett stort antal bilagor och extra tillbehör för att förenkla arbetet.

Professionella hårtorkar används lika effektivt i specialiserade skönhetssalonger och frisörsalonger. Den positiva effekten av arbetet uppnås genom användning av ett system med enhetlig luftfördelning. Om du bestämmer dig för att köpa en professionell hårtork just nu, kommer ditt hår säkert att få en hälsosam utseende och kommer inte att överdriva.

Vad du behöver veta när du väljer en hårtork

Förmodligen kan frågan om hur man väljer en hårtork med en diffusor vara för smal. Först av allt är det viktigt att välja en riktigt högkvalitativ modell, och till exempel ett munstycke att hämta lite senare. Tja, eller, om du har tur, köp genast en hårtork, som kommer att ha nödvändiga egenskaper och motsvarande utrustning.

 • De viktiga parametrar som en riktigt bra hårtork ska ha är kraften och antalet lägen. Idealisk - kraft i mängden 1800 watt.
 • Närvaron av minst två lägen är också välkommen. Den första är med varm luft, som hjälper till att torka, göra styling, frisyr, styling, lockar eller tvärtom sträcker (rätande krullar). Detta läge är idealiskt när du använder stylingprodukter (skum, gel, vax eller lack etc.). Kallmodet torkar bara håret, men det överväger inte dem, så att du kan behålla maximal naturlighet och hälsa hos håret.
 • Det finns en skillnad i antalet hastigheter, som var och en medger att på något sätt reglerar intensiteten av exponering för luft. Bäst av allt, när det finns fyra hastigheter.
 • Oavsett vilket hårdvarumärke som helst, måste det överensstämma med alla valda parametrar. Också för enkel användning är det bättre att inte välja ett glansigt fall. Det är bättre att välja ett grovt eller till och med gummerat, så att det inte torkas av under torkning.
 • Det rekommenderas att välja alternativ med ett avtagbart nät för att kunna rengöra det från smuts - annars kommer hårtorken att överhettas.

munstycken

Rekommendationer om hur man väljer rätt hårtork kan knappast vara komplett utan att man nämna munstycket. Det är naturligtvis bättre att välja en hårtork, som har mer än ett munstycke.

 • Minst en bra hårtork bör erbjuda ett munstycke - nav med en smal tud för att styra luftflödet för att skapa den vackraste och långvariga frisyren.
 • För att skapa en volym, som i Hollywood-filmer, måste du använda ett munstycke - en diffusor. Diffusörer är också olika, men de syftar alla till att skapa effekten av volymen, vilket uppnås genom att höja håret i roten.
 • Vilken diffusor som ska väljas är en fråga som helt och hållet beror på enskilda parametrar. På ett minimum, hårets längd och tjocklek, från de frisyrer som kommer att skapas med den. I de flesta fall passar vågens standardversion.
 • Det faktum att tillverkare idag erbjuder långt ifrån en hårtork med ett stort antal olika munstycken, inklusive en rund borste med borst som liknar ett krusjärn, är bra.

val

Det är bäst att välja en variant med idealparametrar och en komplett uppsättning nödvändiga bilagor (inklusive volym). Det är dock mycket sällan möjligt att välja en hårtork som uppfyller alla ovanstående krav, åtminstone till ett överkomligt pris.

Därför väljer många kunder på egen risk och risk att välja mellan den önskade uppsättningen munstycken som följer med satsen och den enhet som är idealisk för dess egenskaper. Här är det viktigt att någon slags hårtork kommer att tycka riktigt bekvämt - för vissa är det tillräckligt att välja ett billigt "vandrings" alternativ för att kunna känna sig så bekväm som möjligt.

Men glöm inte att torken är utformad främst för hår. Och så måste du välja den så att den inte bara är lämplig för priset och uppsättningen munstycken, men skadar inte heller håret. Så att det kan användas för att göra inte bara enkel styling, men också komplexa frisyrer, utan att överväldiga håret.

Det är viktigt att förstå att det dyraste alternativet inte alltid är det bästa, men det är också logiskt att en billig enhet är ganska kapabel att arbeta av dålig kvalitet. Det kan åtminstone inte motsvara de parametrar som anges på förpackningen. Och här är det redan klart att om en hårtork kostar tio dollar, så kan det inte finnas någon jonisering i den.

Frågan uppstår: vilken typ av hårtork ska du välja? Svaret är mycket enklare än det verkar.

 • För det första är det perfekta alternativet att fråga råd från din frisör, som kommer att kunna ge några förnuftiga råd om hårets tillstånd.
 • Dessutom kan en specialist ge rekommendationer om tillverkare och mycket specifika modeller. Med fokus på sådana tips kan du välja en hårtork, som verkligen skulle vara effektiv, högkvalitativ och lämplig för specifikt hår.
 • Ett lite mer riskabelt alternativ är att fokusera på recensioner på Internet. Som ett alternativ - försök att torka huvudet med någon av flickvännen, och om modellen passar, få dig samma.

Vad är en hårtork och vad är det för?

Enkelt och snabbt bygga en spektakulär frisyr utan att lämna hemmet hjälper personligt verktyg för styling. Fen-brush - en trogen allierad i striden om skönhet och en skicklig assistent för att skapa söta lockar, vågor, spiraler och krullar på strängar av vilken längd som helst. Men många tillverkare producerar skönhetsutrustning, och olika modeller är helt enkelt fantastiska. Vilken typ av styler att välja på, i 10 minuter för att skapa en snygg bild, för att beundra resultatet av styling och har fortfarande tid att dricka en kopp kaffe innan de går ut?

Allmänna egenskaper hos enheter

Effekten av blåstorken är huvudparametern som ger lufttemperatur och flödesstyrka. Hushållsmodellens kraft varierar från 700 W till 2400 W, och börjar sedan en rad professionella stylister.

Temperaturregimer utför olika uppgifter: varmluft passar bättre för torkning av håret, i medelläge kan du hålla den krökta strängen längre för bättre styling och kall luft kommer att fixa den färdiga krullen. I professionella hårtorkar används ett bredare urval av värmemetoder.

Ytterligare funktioner som finns i hårfönstret stylers:

 • Ionisering förhindrar bildandet av statisk elektricitet om håret börjar bli för tjockt och stannar inte i strängar;
 • ånga gör att du kan göra styling mycket snabbare och inte bränna ditt hår;
 • infraröd värme hindrar hår från att torka ut.

Munstyckelkammen är avtagbara och ej avtagbara. Styler med ett runt ej avtagbart munstycke är det enklaste att använda, men är begränsat till en typ av curling och kan bara arbeta med en hårtork. I andra hushållsmodeller finns en uppsättning från 2-6 avtagbara munstycken. Använd professionell prestanda med 10 eller fler avtagbara munstycken.

Materialet från vilket verktyget görs påverkar dess hållbarhet och miljövänlighet. Turmalin eller keramiska beläggningsdysor fördelar jämnt värme och förhindrar uttorkning och torkning av hår.

Längden på nätsladden spelar en mer eller mindre viktig roll, beroende på villkoren i vilken enheten ska användas. I konventionella typer av enheter är standardlängden upp till 2 meter och i professionella enheter är det 3 meter eller mer. Med hänsyn till rörelsernas specifika förhållanden under läggning, hårdrörets rörelse från en hand till en annan och runt huvudet, bör sladden vara spiralformad för att inte vrida sig i en knut. Det finns trådlösa trådlösa versioner av enheten.

Vissa tillverkare försiktigt kompletterar enheten med ett sladdrotationssystem vid basen av handtaget.

Fördelar och nackdelar

En hushållsstylare är lämplig för hår av någon längd och hårdhet. Detta effektiva verktyg har många fördelar:

 • gör det möjligt att snabbt piska håret upp till den önskade volymen bokstavligen stående på tröskeln innan den går ut;
 • självständigt och snabbt göra en komplex original frisyr;
 • Experimentera med olika munstycken på fritiden, välja din egen stil;
 • Var alltid fantastisk, som om den var frisk från en skönhetssalong.
 • Om du behöver ta en styler med dig när du behöver gå på jobbet eller på en resa, är fördelen hans blygsamma vikt och storlek

En sådan väldigt användbar sak verkar helt enkelt inte ha brister. Det finns dock vissa försiktighetsåtgärder:

 1. Att använda en hårtork varje dag rekommenderas inte, eftersom håret oundvikligen kommer att skadas om det inte är temperaturen, då med friktion. I detta fall kommer joniseringsfunktionen att hjälpa lite, men från tid till annan kommer håret fortfarande att vila.
 2. Före användning är det nödvändigt att applicera speciella styling- och stylingprodukter till håret, vilket påverkar hårets hälsa negativt.

Hur man väljer

Ingen vet alla egenskaper hos ett hår såväl som dess ägare. Därför är den bästa hårtorkborsten en noga utvald och personligt testad modell. När du väljer en enhet, lyssna på följande tips:

 1. Design, vikt och storlek.
  De flesta kvinnor känner intuitivt en sak - min eller inte min. Till exempel, för en bräcklig kvinna, skulle även den vackraste enheten vara extremt obekväma om den är massiv och tung. Försök att blåsa några typiska rörelser med en hårtork, skiftande från ena handen till en annan, byt modesknapparna, ta bort och sätt in tipsen en efter en. Du kommer definitivt att göra dina slutsatser.
 2. Dysans diameter.
  Denna siffra beror på dina frisyrer. Det finns kvinnor som inte gillar fina curls och curls, eller vice versa. Annars kommer det för lång och medium hår att passa en större diameter. Håret blir inte förvirrat i kammen. För kort hår passar alla alternativ.
 3. Ström.
  Effekt påverkar direkt hastigheten på att skapa frisyrer. Modeller med liten kapacitet är billigare, men de är inte lämpliga för alla. För kort hår kan det här alternativet vara perfekt, men långt hår kommer sannolikt inte att ens kunna torka elementärt. Den optimala effekten som passar alla är 1000-1200 watt. Det beror också på kraften om hårtorken kan fungera fullt på håret med alla bilagor som är fästa på den.
 4. En uppsättning munstycken.
  Standardmängden munstycken är olika i olika modeller. De vanligaste munstyckena:

 1. Curling tang, beroende på deras diameter, hur krullarna kommer att visa sig - små eller stora.
 2. Diffusor för basvolym.
 3. Pensel med naturliga borstar drar ut håret och gör det glansigt.
 4. Regelbunden kam ger hårvolymen över hela längden.
 5. En rund borste används för att skapa lockar.
 6. Halvsirkelborste behövs för rätning av lockigt eller vågigt hår.
 7. En borste med gömning av tänder och en roterande pensel höjer snabbt och förenklar curlingprocessen.

Det är nödvändigt att utvärdera hur varje tillbehör kan vara användbart. Ett speciellt fall för munstycken är ett trevligt och användbart tillägg.

 • Ioniseringsfunktion. Detta alternativ kommer att tacka ägarna av styggt hår. Bearbetas genom jonisering, kommer de inte att stickas ut i olika riktningar, men blir smidiga och lätta. Det kan inte ens vara nödvändigt att använda stylingprodukter.
 • Temperatur. Mer är inte alltid bättre. För varm luft väldigt snabbt och oåterkalleligt förstör håret. Användningen är endast berättigad under kort tid och endast i nödfall. Den optimala stylingstemperaturen är 60 grader. Och de som uppvisar speciell oro för sitt eget hårs hälsa, torkar dem med knappt varm eller kall luft.
 • Par. Betydligt, snabbare påskynda din morgon bildskapande aktiviteter.
 • Cord. Försum inte bort denna bagatell. Längden på sladden kan vara avgörande när du väljer ditt idealiska verktyg, och den inbyggda rotationen sparar dig från resor till service och förlänger dess livslängd avsevärt.
 • Toppmodeller av 2018

  Bosch PHA9760

  Effekten hos enheten - 1200 W, är utrustad med jonisering, har 3 lägen för uppvärmning och 2 hastigheter. Ledningslängd 3 m. På handtaget finns en slinga för hängning. Ledningen roterar.

  Fördelar: hög effekt ger snabb installation. Lämplig för god volym, rätning eller krullningshår av vilken längd som helst.

  Nackdelar: lite bullriga, men kraften motiverar det.

  Genomsnittspriset är 2.440 rubel.

  BaByliss AS531E

  Effekt 700 W med 2 grader värme, 2 hastigheter och 2 rotationsriktningar. Det finns ett kallt luftläge. Borsten med en diameter på 35 mm från en naturlig borste har keramisk täckning och automatisk rotation.

  Fördelar: lättvikt, bekvämt handtag. Mjuka borstar på borsten. Spetsen på munstycket är brännbart.

  Nackdelar: I kallt läge tillhandahålls inte munstyckets rotation.

  Det genomsnittliga priset på 3 690 rubel.

  Philips HP8664

  Kraftmodell - 1000 watt. Dysor med keramisk beläggning och automatisk rotation. Modellen ger jonisering och hastighetsval.

  Fördelar: pålitlig montering, rotation av munstycken i olika riktningar. Borstar förvirrar inte håret, vältorkat.

  Nackdelar: Detekteras inte.

  Genomsnittspriset är 4 227 rubel.

  Rowenta CF 9220

  Lätt kropp med en effekt på 1000 watt. Utrustad med joniseringsfunktion och automatisk rotation av munstyckena med keramisk beläggning.

  Fördelar: ger hög volym, händerna blir inte trötta.

  Nackdelar: med långvarig överhettning.

  Det genomsnittliga priset på 3 922 rubel.

  BaByliss 2736E (2735E)

  Modeller med samma egenskaper: effekt 1000 W, 2 temperaturförhållanden, kall luft och jonisering, 4 munstycken med keramisk beläggning, avtagbart filter, märkesfodral för förvaring.

  Fördelar: Bra byggkvalitet, hållbart material. På penslarna borstar naturliga.

  Nackdelar: kräver särskilt noggrann hantering vid byte av munstycken, det finns klagomål om bräckliga klämmor.

  Genomsnittligt pris 5 600 gnid.

  Braun AS 530

  Enhetens effekt - 1000 W, 3 grader värme och separat kall luft. Dessutom är ångfuktning tillgänglig. Handtaget har en slinga för hängande och bekvämt ledningssystem.

  Fördelar: Tillförlitlighet, låg vikt, ökat antal funktioner. Modellen köps ofta igen. Passar till hår av vilken längd som helst. Fuktning gör håret mer hanterbart, idealiskt för obehagligt trassigt hår.

  Nackdelar: fallet värmer upp, det rekommenderas inte att låta den vara inkopplad, även när den är avstängd. Det finns klagomål om sladdens styrka.

  Det genomsnittliga priset på 3.187 rubel.

  Bosch PHA5363

  Modellen har 3 temperaturlägen (varm, medium och varmluft) och 2 hastigheter med en effekt på 700 watt. Ytterligare joniseringsfunktion. 1,8 m ledning

  Fördelar: En elegant utseende av enheten, mild uppvärmning utan att torka håret.

  Nackdelar: Inte mycket praktiska fästdon, ej lämpliga för krafträtning.

  Genomsnittspriset är 2 074 rubel.

  BaByliss BAB2770E

  Kraft på hårtorken - 800 W, 2 temperaturförhållanden och 2 hastigheter. Ledningslängd 2,7 m. Utbytbara borstar med diametrar på 40 och 50 mm med automatisk rotation i olika riktningar. Väska för penslar. Avtagbart filter.

  Fördelar: Lättanordning, torkar håret väl och elektrifierar inte. Väl krullar strängar i ändarna och skapar en frodig volym.

  Nackdelar: borsten roterar endast i varmluftsläge.

  Genomsnittspriset är 5,031 rubel.

  BaByliss BAB2620E

  Mycket enkel modell: 700 W, 2 lägen, borttagbart filter, ledningssystem. Borste med en diameter av 32 mm med en kall spets.

  Fördelar: enkelhet och användarvänlighet, utmärkt styling.

  Nackdelar: varmluft är för varmt.

  Nackdelar: munstycket är inte avtagbart, det är omöjligt att bara använda en hårtork.

  Genomsnittspriset är 2 744 rubel.

  Philips HP8666

  Krafthärrkammar - 1000 watt. Det finns en joniseringsfunktion och 3 värmemetoder. 3 munstycken med keramisk beläggning, naturliga borst och automatisk rotation i två riktningar. Diametern hos konventionella borstar är 30 och 50 mm, borstningens diameter med utdragbar borst är 38 mm. Längden på den roterande sladden är 1,8 m. Det finns en bekväm slinga på handtaget.

  Fördelar: torkar snabbt, ger väl form och glans till hår.

  Nackdelar: Maximalt är luften för varmt, och själva munstycket är också uppvärmt.

  Det genomsnittliga priset på 4 750 rubel.

  Förutom dessa alternativ finns det andra, inte mindre intressanta modeller av hårtorken. Efter att ha studerat sina grundläggande funktioner och har bestämt sig för personliga preferenser kan man få en väldigt användbar sak. Hårtork kam sparar inte bara tid på resor till salongen, men sparar också familjebudgeten. Med den här enkla enheten kan någon kvinna experimentera så mycket som hon kan med sitt hår hemma, ändra bilden, modellera håret och alltid se oemotståndligt.  Nästa Artikel
  Hur man återställer hår: de främsta orsakerna till skador på krullarna och huvudprinciperna för vård av krullar