Hur man tar Finasteride för skallighet?


Finasterid är ett läkemedel för att stoppa håravfall hos män och behandla prostata adenom. Det saktar ner omvandlingen av testosteron till dihydrotestosteron genom att binda till andra typ 5-alfa reduktasenzym. Påverkar orsaken till skallighet, men stimulerar inte tillväxten av nytt hår, så det används tillsammans med minoxidil. Innehåller befintligt hår och fördröjer ytterligare skallighet. Läkemedlet är tillgängligt i piller och tas oralt varje dag.

Frågor och svar om finasterid:

Om du har för avsikt att ta finasteridbaserade läkemedel för behandling av skallighet, måste du först konsultera din läkare och trichologist. Finasterid ska inte tas av kvinnor och barn.

Vilka läkemedel är baserade på finasterid?

Propecia eller Propecia är ett finasteridbaserat läkemedel för att stoppa balding. I denna beredning tas 1 mg finasterid för varje tablett. För behandlingen tas en tablett per dag.

Finpezia är den indiska motsvarigheten till Propecia, som tillverkas av CIPLA. Avviker inte från Propecia-komposition eller dosering. Varje tablett innehåller 1 mg finasterid. Priset är mycket lägre än originalet.

Det finns droger där den aktiva substansen finasterid, men som behandlar prostata adenom. Variera inte i kompositionen, men skiljer sig åt i dosering. 5 mg i stället för 1 mg i Propecia och Finpezia. Listan över droger:

 • Penester
 • Proscar
 • Finasta
 • finasterid
 • Alfinal
 • Vero Finasteride
 • Prosterid

Vad är skillnaden mellan droger med 1 mg och 5 mg annat än dosering?

Nej. I preparat för behandling av prostata adenom innehåller endast en aktiv substans - finasterid. Det finns inga andra aktiva substanser.

Hur fungerar finasterid?

En gång i blodet börjar bindning med den andra typen av 5-alfa reduktas i stället för testosteron, vilket leder till en minskning av nivån av dihydrotestosteron.

Vad är den andra typen av 5-alfa reduktas?

5-alfa reduktas är ett humant enzym som omvandlar det manliga könshormonet testosteron till den mer potenta androgen dihydrotestosteronen och deltar också i bildandet av neurosteroider allopregnanolon och THDOC. Genom minskning av mängden 5-alfa-reduktas (genom bindning till finasterid) reduceras sålunda den totala mängden dihydrotestosteron. Det är för detta att finasterid används - för att minska koncentrationen av dihydrotestosteron i kroppen.

Vad är dihydrotestosteron?

Dihydrotestosteron är en biologiskt aktiv form av testosteron, som bildas därifrån i cellerna i målorganen som påverkas av enzymet 5-alfa reduktas. Dihydrotestosteron binder mycket starkare till androgenreceptorer i vävnader än föräldraföreningen (testosteron). Överdriven kroppshår och / eller "manlig" typ av skallighet på huvudet i båda könen är förknippad med ökad bildning av dihydrotestosteron i hårsäckarna. Dihydrotestosteron utför följande funktioner:

 • Stimulerar sebaceous utsöndring av huden;
 • Stimulerar prostatacelldelning
 • Stimulerar eller hämmar hårväxten på vissa delar av kroppen;
 • Stimulerar tillväxten av könsorganen hos män under puberteten
 • Det har en effekt på en mans erektilfunktion (önskan, medan testosteron är ansvarig för erektion).
 • Förmodligen påverkar återhämtningen efter kraftig fysisk ansträngning.

Kommer en minskning av dihydrotestosteronnivåerna att påverka kroppen?

När du börjar ta finasterid börjar nivån av dihydrotestosteron minska, vilket kommer att ligga kvar på en sådan minskad nivå tills du slutar ta drogen. Testosteronnivån ökar därefter (maximalt med 10%) för att kompensera för minskningen av dihydrotestosteron. Gradvis kommer koncentrationen av dihydrotestosteron i hårsäckarna att minska, vilket krävs för behandling.

Hur lång tid tar finasterid?

Så länge du tar finasterid, fungerar det. Om du slutar ta, slutar effekten. Finasterid måste tas medan ditt hår är kärt för dig, det vill säga hela ditt liv. Eller tills ett nytt, mer effektivt sätt är uppfunnet.

När kommer de första resultaten att visas?

De första resultaten kan observeras efter 6-12 månader. I extremt sällsynta fall kan förbättringar uppstå inom tre månader.

Kan finasterid bygga upp nytt hår?

Läkemedlet påverkar grundorsaken och stannar baldhet. I vissa fall kan användningen av finasterid ensam åtföljas av ny hårväxt. Det är sällan möjligt att återställa det mesta av det förlorade håret, som i det här fallet. En man tog 1 mg finasterid varje dag i tre år och uppnådde bra resultat. Vanligtvis kan du bara uppnå en förlust av förlust. För stimulering av tillväxt måste du använda Minoxidil.

Läs mer om detta fall och se mellanbilder. Det finns andra liknande historier, men det händer mycket sällan.

Vilka är chanserna att stoppa håravfall och växa nytt hår?

Den tredje fasen av testen Propecia genomfördes i flera år. 60 dermatologiska kliniker deltog i testen, av vilka 33 är från USA, liksom 1533 volontärer. 1215 varav fortsatt provning för andra året. Ålder av deltagare från 18 till 41 år. Graden av skallighet på Norwood från 3 till 5. Alla deltagare tog drogen i en dos av 1 mg eller placebo varje dag.

Objektiva och subjektiva indikatorer användes för utvärdering. Subjektiv analys inkluderade en undersökning av deltagarna om förändringarna. Målanalys inkluderade mätningen av hårets tjocklek och tjocklek, anagenfasens varaktighet och andra indikatorer. Utvärderingen utfördes av dermatologer blint, det vill säga de visste inte vilka patienter som fick: Propecia eller placebo.

Det första teståret visade följande resultat:

 • Ökning av hårets densitet +86 på 1 inch2 (+ 11%) för att acceptera Propectia
 • Minskning av hårdensitet -21 med 1 tum2 (-2,7%) för placebo-mottagare
 • Tillväxt av nytt hår i 48% för att ta emot Propecia
 • Ny hårväxt på 7% för placebo-mottagare
 • 30% (från 48%) något märkbar tillväxt av nytt hår för att ta emot Propecia
 • 18% (från 48%) märkbar tillväxt av nytt hår för Propecia värd
 • 6% (av 7%) märkbar ny hårväxt för placeboanvändare
 • 1% (av 7%) märkbar ny hårväxt för placeboanvändare

Det andra året av testning visade ingen ytterligare ökning av hårdensitet. Men ytterligare förbättringar i det allmänna tillståndet noterades, vilket är förknippat med förlängningen av anagenfasen och en ökning i håraxelns diameter. Deltagare som tog placebo fortsatte att förlora densitet. Diagrammet visar förändringen i densitet när man tar finasterid 1 mg, placebo och deras kombinationer över fem år:

Hur man tar?

Enligt instruktionerna, ta ett piller av Propecia varje dag, oavsett måltiden. Vissa deltagare i forumet om håravfall tror att det är bättre att ta ett piller på en tom mage.

Du kan använda droger som innehåller 5 mg finasterid istället för 1 mg?

Ja. Många gör det för att spara pengar. Men eftersom andra läkemedel (Alfinale, Vero-finasterid, Penester, Proscar, Prosterid, Finasteride, Finast och andra) innehåller 5 mg finasterid i en tablett, måste du dela dem i 5 delar och ta dem varje dag. Du kommer att få samma 1 mg finasterid dagligen som du skulle när du tog Propecia. Användningen av alternativa droger är billigare jämfört med originalet med samma effektivitet.

Vilken dos ska tas?

Propecias FDA-studier har visat att en dos av 0,05 till 5 mg ger ett liknande resultat. Skillnaden är 5-7% bättre bindning av 5-alfa reduktas av den andra typen till förmån för en högre dos. Vad kan spela en stor roll i hårfolliklarnas höga känslighet för dihydrotestosteron.

Varför många tar 1 mg per dag?

Inte hört om forskningen, det är obekvämt att dela tabletten 5 mg per 100 delar för att få 0,05 mg. Eller 25 delar för att få 0,2 mg.

Vilka biverkningar är möjliga?

Läkemedlet tolereras vanligtvis väl. Biverkningar, som vanligen är mindre, kräver inte generellt avbrott i behandlingen. Finasterid för behandling av manlig mallhaltighet testades för säkerhet under kliniska prövningar hos mer än 3 200 män. I de tre tolvmånaders dubbelblinda, randomiserade, placebokontrollerade multicenterkomparativa studierna var den övergripande säkerheten för Propecia och placebo liknande. Uppsägning av terapi på grund av kliniska signifikanta biverkningar utfördes hos 1,7% av 945 män som tog Propecia och 2,1% av 934 män som tog placebo.

Finasterid (Propecia / Proscar)

Farmakologisk grupp: Preparat för behandling av godartad prostatahyperplasi
Farmakologisk aktivitet: Läkemedlet för behandling av godartad prostatahyperplasi (BPH). En kompetitiv och specifik hämmare av typ 5-alfa-reduktas - ett intracellulärt enzym som förvandlar testosteron till en mer aktiv androgen-dihydrotestosteron (DHT). Det är en syntetisk 4-azasteroidförening. Effektivt reducerar DHT-nivån i blodet och i käftens vävnad.
Det systematiska (IUPAC) namnet: N- (1,1-dimetyletyl) -3-oxo- (5alf, 17beta) -4-aza-androst-1-en-17-karboxylsyra
Juridisk status: Endast recept (Storbritannien, USA)
Ansökan: muntlig
Biotillgänglighet: 63%
Metabolism: Lever
Halveringstid: För äldre - 8 timmar, för vuxna - 6 timmar
Utsöndring: fekal (57%), i urin (39%) som metaboliter
Formel: C23H36N2O2
Mol. massa: 372 549 g / mol

Finasterid (Proscar och Propecia varumärken från Merck, bland andra generiska namn), är ett syntetiskt läkemedel för behandling av benign prostatahyperplasi (BPH) och baldhet av manliknande typ. Läkemedlet är en hämmare av typ 5 alfa reduktas II. 5a-reduktas är ett enzym som ansvarar för omvandlingen av testosteron till dihydrotestosteron (DHT).

Finasterid: applikation

Godartad prostatahyperplasi

I medicinsk praxis används Finasteride för att behandla godartad prostatisk hyperplasi (BPH), populärt kallad "förstorad prostatakörtel". Den dos som godkänts av FDA är 5 mg en gång om dagen. Det kan ta sex eller flera månader med Finasteride för att uppnå terapeutiska resultat. Om du slutar ta drogen kan sjukdomen börja utvecklas igen inom ca 6-8 månader. Finasterid reducerar symtom som är associerade med prostata adenom, till exempel svårighet att urinera, gå på toaletten på natten, fördröja början på urinering och försvagning av urinflödet.

effekt

Syntetisk 4-azasteroidförening, konkurrerande hämmare av typ II steroidalt 5-alfa reduktas. Detta intracellulära enzym förvandlar testosteron till aktiv 5-alfa-dihydrotestosteron (DHT). Hämning av DHT-produktion leder till en minskning av prostatakörteln. Finasterid har ingen affinitet för androgenreceptorn, så att testosteronberoende symtom vid användning inte förekommer i form av viktökning och hirsutism. Användningen av finasterid minskar koncentrationen av DHT i serum, urin och DHT som finns i prostata, vilket minskar prostataformen, ökar den maximala volymen flödeshastigheten för urin, vilket minskar risken för akut urinretention och behovet av operation. Att minska koncentrationen av DHT i hårbotten förhindrar miniatyrisering av hårsäckar, vilket hindrar hårbottenprocessen. Efter oral administrering är biotillgängligheten cirka 80%, matintag påverkar inte absorptionen. Cirka 93% av finasteriden binds till plasmaproteiner, tränger in i blod-hjärnbarriären. Metabolism uppträder i levern under påverkan av CYP3A4 isoenzym cytokrom P-450. Ungefär 60% av läkemedlet utsöndras från kroppen med avföring, cirka 40% - med urin. t1 / 2 är 5-6 timmar, hos patienter över 70 år - 8 timmar. Effekten av åtgärden, som består i att reducera koncentrationen av DHT, behålls i 24 timmar.

Finasterid: indikationer

Det används uteslutande hos män för att styra kursen och behandling av godartad prostatahyperplasi för att minska storleken på den utvidgade prostata, öka maxhastigheten av urinflödet och minska symtomen i samband med hyperplasi, minska risken för akut urinretention och därtill hörande sannolikhet för kirurgisk ingrepp resektion av prostata och prostatektomi). Behandling av manlig baldhet (endast för män).

Finasterid: Kontraindikationer

Överkänslighet mot någon av komponenterna i läkemedlet. Används inte hos kvinnor och barn (på grund av förmågan att hämma omvandlingen av testosteron till dihydrotestosteron, kan detta läkemedel, när det tas av kvinnor under graviditeten, orsaka abnormiteter i utvecklingen av de yttre könsorganen hos manliga foster). Patienternas tillstånd med stor restvolym urin bör övervakas noggrant för utvecklingen av uropati som orsakas av obstruktion av urinvägarna.

Droginteraktioner

Inga kliniskt signifikanta interaktioner med andra läkemedel hittades.

Graviditet och amning

Kategori X. Ej tillämplig på kvinnor. Gravida kvinnor eller kvinnor av reproduktiv ålder bör undvika kontakt med krossade eller brutna tabletter innehållande finasterid.

Dosering och administrering

Godartad prostatahyperplasi: 5 mg 1 gång per dag, oavsett måltid. För att utvärdera effekten av behandlingen måste finasterid tas i minst 6 månader. Minska risken för akut urinretention sker inom 4 månader efter behandlingen. Det är inte nödvändigt att ändra dosen vid njursvikt eller hos äldre patienter. Manlig mallbarhet: 1 mg 1 gång per dag; Behandlingstiden bör inte vara mindre än 3 månader.

Finasterid för skallighet

Under en 5-årig studie av män med mild och måttlig alopeci visade det sig att två av tre män som tog 1 mg finasterid dagligen hade hårväxt vid hårräkning. Däremot hade alla män i studien som inte tog Finasteride håravfall. I samma studie bestämdes det på grundval av fotografier som undersöktes av en oberoende grupp dermatologer att 48% av patienterna som fick Finasteride hade synlig hårväxt och ytterligare 42% upplevde inte längre håravfall. Det genomsnittliga antalet hår i behandlingsgruppen var över baslinjen och skillnaderna i antalet hår mellan deltagarna i Finasterid-grupperna och placebogruppen ökade stadigt under hela femårsperioden. Finasterid är endast effektivt under användning. Hår som växer under behandling faller ut inom 6-12 månader efter att behandlingen avslutats. I kliniska studier har det visat sig att finasterid och minoxidil påverkar både parietalområdet och hårlinjen, men det är mer effektivt vid parietalområdet. En nyligen genomförd 10-årig studie av 118 män som lider av androgen alopeci (alopeci) som tog Finasteride i en dos av 1 mg / dag visade att 86% av männen som fortsatte behandlingen under 10 år upplevde en ökning eller upprätthållande av hårväxt och endast 14% av patienterna rapporterade ytterligare håravfall. Det visade sig att patienter som uppvisade den största hårväxten under det första behandlingsåret, har ökad hårväxt efter 5 års behandling medan nästan 69% av dessa patienter fortsätter att växa hår, men många patienter som inte upplevde tillväxt under det första behandlingsåret, har upplevt ytterligare förbättringar. Det har också visat sig att hårväxten hos patienter äldre än 30 år tenderar att öka på lång sikt, förmodligen på grund av att sådana patienter upplever större håravfall under en livstid jämfört med andra åldersgrupper i befolkningen. Biverkningar observerades endast hos 5,9% av patienterna, medan ingen av dem rapporterade symptom som depression eller gynekomasti. Författarna drog slutsatsen att effektiviteten av finasterid vid behandling av androgen alopeci inte minskar med tiden även hos äldre patienter (inklusive patienter äldre än 40 år) och att läkemedlet i allmänhet väl tolereras. Undersökningen behandlade separat patienter som fortsatte att använda läkemedlet. I en nyligen genomförd fallstudiestudie där män med alopeci deltog, efter avbrytande av Finasteride, som upplevde psykiska komplikationer, rapporterades depressiva symtom och självmordstankar hos patienter som också upplevde sexuella biverkningar när de använde läkemedlet. Vissa användare, i ett försök att spara pengar, i stället för Propecia, förvärvar Proscar (Finasteride 5 mg) och delar Proscar tabletten i flera delar, vilket ger doseringen närmare Propecia doseringen. För att förhindra kontakt med den aktiva beståndsdelen när den appliceras, är tabletterna belagda med ett speciellt skikt. Damm eller smulor från trasiga piller Proscar ska hållas borta från gravida kvinnor eller kvinnor som kan bli gravid.

Använd för andra ändamål

På grund av dess antiandrogena egenskaper används Finasteride ibland i hormonersättningsterapi hos transgender män i kombination med östrogenformen. Det finns emellertid för få data från kliniska studier som använder Finasteride för detta ändamål och bevis för dess effektivitet på detta område är mycket begränsade. Faktum är att Finasterid, jämfört med konventionella antiandrogener, såsom spironolakton och cyproteronacetat, är en mycket svagare substans. Dessutom är dess användning förenad med en hög risk för att utveckla depression och ångest hos både män och kvinnor. Transsexuella är i särskilt hög risk eftersom dessa symptom är mycket vanliga bland denna patientgrupp. Det är därför inte rekommenderat att förskriva Finasteride som en antiandrogen för transsexuella män, eftersom läkemedlet ökar risken för skadliga känslomässiga biverkningar. Finasterid har också visat sig bidra till att lindra effekterna av uttag efter kronisk dricks.

Biverkningar av finasterid

Biverkningar av finasterid inkluderar: impotens (1,1 - 18,5%), överdriven ejakulation (7,2%), minskad ejakulationsvolym (0,9-2,8%), nedsatt sexuell funktion (2,5%), gynekomasti (2,2%), erektil dysfunktion (1,3%), nedsatt ejakulation (1,2%) och smärta i testiklarna. I enlighet med informationen i produktförpackningen observerades återvinning hos båda män som avbröt Finasteride-behandling på grund av dessa biverkningar, och hos de flesta män som fortsatte behandlingen. Tillverkaren talar också om patientrapporter om fortsatt erektil dysfunktion, trots att läkemedlet avbröts. I december 2010 lade Merck depression till listan över biverkningar av Finasteride. I november 1997 nekade FDA att rekommendera godkännande för Propecia för behandling av manlig baldhet. Trots att det inte utmanade sin effektivitet uttryckte kommitténs medlemmar några farhågor om möjligheten till en långsiktig bieffekt på sexuell funktion och eventuellt på förmågan att reproducera på grund av data om minskning av ejakulationsnivåer.

Prostatacancer

FDA har lagt till en varning till förpackningen av Finasteride att läkemedlet kan öka risken för att utveckla högkvalitativ prostatacancer. Även om effekterna av Finasterid på risken för att utveckla prostatacancer inte har fastställts, tyder på att läkemedlet tillfälligt kan minska tillväxten och förekomsten av godartade prostatatumörer, men det kan också maskera tidiga tecken på prostatacancer. Huvudproblemet är patienter i vilka prostatacancer samtidigt som Finasteride utvecklas till godartad prostatahyperplasi, vilket i sin tur kan leda till fördröjd diagnos och tidig behandling av prostatacancer, vilket potentiellt ökar risken för att utveckla prostatacancer hos dessa patienter. Prostate Cancer Prevention Test 2005 visade att vid en dos av 5 mg per dag, vanligen föreskrivet för BPH (godartad prostatahyperplasi), hade deltagare som fick Finasteride en 25% lägre risk för att utveckla prostatacancer vid slutet av studien jämfört med placebogruppen. Du kan misstänkt tänka att Finasteride ökar specificiteten och selektiviteten för detektering av prostatacancer och därigenom skapa en synlig ökning av risken att utveckla en tumör med höga Gleason-poäng. En uppdatering av denna studie från 2008 visade att Finasteride minskar risken för att utveckla prostatacancer med 30%. I den ursprungliga studien främjas minskning av prostata storlek orsakad av Finasteride detektion av cancer och invasiva cellbalkar. De flesta männen i studien, med låga och höga prostatacancervärden, valde att behandlas, och många av dem hade kirurgi för att ta bort prostata. Därefter analyserade patologen noggrant varje av dessa 500 prostater och jämförde de typer av cancer som uppstod under operationen med de diagnoser som ursprungligen gjordes under biopsi. Denna studie visade att Finasteride inte ökar risken för att utveckla hög prostatacancer.

Sexuella biverkningar

Det har rapporterats om fortsatt nedgång i libido eller erektil dysfunktion, även efter att läkemedlet har stoppats. I december 2008 genomförde Läkemedelsverket en studie om Finasterids säkerhet och slutsatsen att att ta Finasteride kan leda till utveckling av irreversibel sexuell dysfunktion. I den uppdaterade säkerhetsinformationen rankade byrån erektionssvårigheter under en obestämd period som en eventuell biverkning av läkemedlet, även efter avslutad behandling med Finasteride. Den brittiska läkemedelsmyndigheten (MHRA) rapporterar data om erektil dysfunktion, som kvarstod efter avslutad Finasteride. Liknande märkningsändringar gjordes av den italienska regeringen. Under en tid var det en skillnad mellan de europeiska och nordamerikanska varningsetiketterna om faran att utveckla långvariga sexuella biverkningar när de tog Propecia. Men två år senare, i april 2011, reviderade Merck USAs varning för konsument- och medicinska broschyrer och inkluderade erektil dysfunktion som kvarstod efter avslutad finasterid. I april 2012 beslutade FDA att godkänna Mercks föreslagna märkning sedan 2011, efter införandet av rapporter om bestående libido, ejaculationssjukdomar, orgasmstörningar och reduktion av libido i varningsetiketten.

Ångest och depression

Finasterid har visat sig orsaka depressivt och oroligt beteende hos djur. Följaktligen var dess kliniska användning associerad med depression och ångest hos män och kvinnor, vilket demonstrerades av flera rapporter från den medicinska litteraturen. I en studie orsakade Finasteride i en dos av 1 mg per dag måttlig till svår depression hos 19 av 23 (83%) deltagare, inklusive alla patienter. Dessutom, i vissa fall, märkt ångest följde utvecklingen av depressiva symptom. En annan studie med ett stort urval av 128 män (utan kvinnor) som tog Finasteride i en dos av 1 mg per dag visade att Finasteride ökar depressionsgraden på både Beck-skalaen och sjukdomsdepressionsskalan. Författarna drog slutsatsen att finasterid ska användas med försiktighet till patienter med hög risk för depression. I slutet av 2010 reviderade Merck informationen på Propecia-märkningen i USA och Kanada och lade till depression på listan över eventuella biverkningar av drogen. I augusti 2012 visade en studie som innehöll 61 tidigare användare av Finasteride med vidhängande sexuella biverkningar att 75% av dem hade en signifikant ökning av depressiva symtom jämfört med kontrollgruppen. Bland män som tog drogen upplevde 36% svåra symptom, 28% hade milda och 11% hade lungor. Dessutom hade 44% av männen självmordstankar. I kontrollgruppen på 29 män uppvisade 10% depressiva symtom, som alla var milda och 3% rapporterade självmordstankar. Det drogs slutsatsen att Finasteride kan orsaka symptom på depression och självmordstankar hos vissa individer som kvarstår även efter att behandlingen avslutats.

Bröstcancer hos män

I december 2009 tillkännagav den brittiska läkemedels- och medicintekniska myndigheten uppdateringen av rekommendationerna för säkerheten för finasterid och den potentiella risken att utveckla bröstcancer hos män. Byrån drog slutsatsen att även om det i kliniska prövningar vid användning av finasterid i en dos av 5 mg inte fanns någon signifikant ökning av den totala förekomsten av bröstcancer hos män, med användning av finasterid kan vi inte utesluta möjligheten att öka risken för att utveckla bröstcancer hos män. En varning om denna risk kommer att ingå i produktinformationen. Merck reviderade varningen på konsument- och medicinska broschyrer i USA för att inkludera risken att utveckla bröstcancer hos män.

Finasterid för kvinnor

FDA inkluderade finasterid i kategorin läkemedel X under graviditeten. Detta innebär att läkemedlet kan orsaka fostrets fosterskador. Gravida kvinnor eller kvinnor som kan bli gravida bör undvika interaktion med krossade eller brutna Finasteride tabletter, eftersom läkemedlet kan läcka genom huden. Det är känt att Finasteride orsakar medfödda defekter vid utveckling av manliga barn. Om möjligt bör exponering för hela tabletter undvikas, även om denna exponering inte är skadlig förrän tabletten svalts. Det är inte känt om Finasteride passerar i bröstmjölk, så kvinnor borde undvika att använda läkemedlet. Finasterid kan penetrera manlig sperma, men Merck indikerar att kontakt med en gravid kvinna med frö från en man som tar Finasteride är inte farlig. Finasterid påverkar donatorblod och potentiella donatorer begränsas vanligtvis från att donera i minst en månad efter den sista administreringen av Finasteride.

Finasterid i kroppsbyggnad

Många idrottsorganisationer har förbjudit Finasteride eftersom läkemedlet kan användas för att maskera användningen av steroider. Sedan 2005 har Finasteride varit på listan över ämnen som förbjudits av World Anti-Doping Agency. Däremot togs läkemedlet under 2009 bort från denna lista. Ett antal kända idrottare som använde Finasteride som ett medel för håravfall, och uteslutna från internationella tävlingar, leds av skelettspelare Zach Lund, bobsledare Sebastian Gattuso, fotbollsspelare Romario och målvakt i ishockey Jose Theodore.

Verkningsmekanism

Testosteron hos män produceras huvudsakligen i testiklarna, såväl som i binjurarna. Det mesta av testosteron i kroppen är associerat med könshormonbindande globulin (SHBG), ett protein som produceras i levern som transporterar testosteron genom blodet, förhindrar dess metabolism och förlänger dess halveringstid. När det frigörs från association med SHBG kan fri testosteron penetrera celler i hela kroppen. I vissa vävnader, i synnerhet i hårbotten, hud och prostatakörtel, omvandlas testosteron, under inverkan av enzymet 5a-reduktas, till 5alfa-dihydrotestosteron (DHT). DHT är en kraftfull androgen än testosteron (som har ungefär 3-10 gånger mer aktivitet mot androgenreceptorn, verkningsstället för androgena hormoner), så 5alfa-reduktas kan betraktas som förhöjer den androgena effekten av testosteron i vävnaderna där den ligger. Finasterid, 4-azasteroid och testosteronanalog verkar som en potent och specifik, kompetitiv hämmare av en av två subtyper av 5alfa-reduktas, i synnerhet ett typ II-isoenzym. Med andra ord är det bunden av ett enzym och förhindrar metabolismen av endogena substrat, såsom testosteron. Typ I och II alfa reduktaser står för cirka en tredjedel och två tredjedelar av den systemiska produktionen av DHT. Andra 5a-reduktassubstrat innefattar progesteron, androstenedion, epi-testosteron, kortisol, aldosteron och deoxikortikosteron. Den fullständiga fysiologiska effekten av deras återhämtning är okänd, men den är troligen relaterad till deras utsöndring eller är fysiologiskt själv. Förutom det faktum att läkemedlet verkar som en katalysator för att begränsa reaktionshastigheten för testosteronreduktion, reducerar isoformerna I och II i 5a-reduktasenzymet progesteron till dihydroprogesteron (BPH) och deoxikortikosteron till dihydrodoxikortikosteron (DGDC). In vitro och djurmodeller visar att den efterföljande 3 alfa-reduktionen av DHT, DHP och DGDOC leder till skapandet av steroidmetaboliter som påverkar hjärnfunktionen genom att öka GABA-inhiberingen av gamma-aminosmörsyra. Dessa neuroaktiva steroidderivat ökar nivån av GABA vid GABA (A) -receptorerna och har en antikonvulsiv, antidepressiv och anxiolytisk effekt, samt påverkar beteendet i samband med kön och alkohol. 5alfa-dihydrokortisol från intraokulär vätska syntetiseras i linsen och kan i sig vara involverad i framställning av intraokulär vätska. Allopregnanolon och DGDOK är neurosteroider, det senare kan påverka djurenas känslighet för epilepsi. 5a-dihydroaldosteron är ett potent antidiuretiskt medel, fastän det skiljer sig från aldosteron. Dess bildning i njurarna ökar genom att saltet begränsas, vilket tyder på att natrium kan förvaras enligt följande:

5alpha-BPH är en av de viktigaste hormonerna i blodet hos kvinnor med normal cykel och hos gravida kvinnor. När 5-alfa reduktas hämmas, förhindrar Finasteride att testosteron bildas i DHT med ett typ II-isoenzym, vilket leder till en minskning av DHT-nivåerna i serum med cirka 65-70% och en ökning av DHT-nivåerna i prostata till 85-90%, där den dominerar uttryck av typ II isoenzym. Till skillnad från de dubbla hämmarna av båda 5alfa-reduktasisoenzymerna, som kan minska DHT-nivåerna i hela kroppen med mer än 99%, kan Finasteride inte fullständigt undertrycka DHT-produktionen eftersom det inte kan ha någon signifikant hämmande effekt på isalzymetet av typ I 5alfa-reduktas, med 100 gånger mindre affinitet för jag jämfört med II. Förutom att blockera typ II-isoenzymet hämmar Finasterid konkurrenskraftigt typ II 5beta-reduktasisoenzym, men detta antas inte påverka androgenmetabolism. Genom att blockera produktionen av DHT reducerar Finasteride aktiviteten hos androgener i hårbotten. I prostatakörteln minskar hämningen av 5alfa-reduktas volymen av prostatakörteln, minskar utvecklingen av godartad prostatahyperplasi (BPH) och risken för prostatacancer. Inhibering av 5alfa-reduktas minskar också epididymis vikt, minskar rörligheten och ändrar sædenas normala placering i bilagorna. Orsaken till humörrelaterade och sexuella biverkningar är DHT och neuroaktiva steroider (USS), som allopregnanolon (ALLO) och tetrahydrodeoxortortosteron (TGDOC), är kraftfulla positiva allosteriska modulatorer av GABA-receptorn (som påverkar samma områden som de ämnen som orsakar eiforei och anxiolytika som bensodiazepiner och alkohol) och är viktiga endogena neuroregulatorer med kraftfulla antidepressiva och anxiolytiska effekter, liksom att spela ozhitelnuyu roll i sexuell funktion. Deras biosyntes beror på båda 5 alfa reduktasisoformerna. Finasterid minskar deras bildning i kroppen. Denna effekt av finasterid är en sannolik orsak till de emotionella och sexuella biverkningar som är förknippade med läkemedlet. Eftersom DHT inte bara är involverat här, utan även NAS, är det också möjligt att förklara det faktum att effekterna i samband med humör och ångest observeras inte bara hos män utan också hos kvinnor.

Blanketter för frisläppande

Handelsnamnen inkluderar Propecia och Proscar, som för det första används för att behandla manlig baldhet, och för det andra att behandla godartad prostatahyperplasi (BPH) och båda är produkter från MerckKo. Propecia innehåller 1 mg Finasteride och Proscar - 5 mg. Mercks patent för Finasteride för behandling av BPH löpte ut den 19 juni 2006. Merck mottog ett separat patent för användning av Finasteride för behandling av manlig baldhet. Detta patent löper ut i november 2013. Studier har visat att den dos av Finasteride som krävs för behandling av manlig mage skallighet är mindre än 1 mg. FDA har lämnat in framställningar för att revidera godkända doser mot bakgrund av statistiska uppgifter och förekomsten av möjliga långsiktiga risker. FDA uppgav dock att det finns resultat från en studie där en dos på 1 mg jämfört med 0,2 mg visades en ökad effekt utan ytterligare risker. Samma studie drog slutsatsen att doser på 0,01 mg per dag var ineffektiva vid behandling av skallighet. Finasterid är en lipofil substans. För länge sedan började utvecklingen av ett finasterid-liposomalt system för topisk administrering. Formler för topisk administrering kan ha viss effekt på cirkulationen av androgena effekter på hårsäckarna, liksom på hirsutism. I senare studier undersöktes mikroemulsioner och flytande kristall nanopartiklar av finasterid för topisk användning. I det senare fallet ökade tillsatsen av glycerol, propylenglykol och polyetylenglykol 400 penetreringen av finasterid, medan tillsatsen av oljesyra orsakade en minskning av denna penetration. Finasterid för topisk användning i kombination med minoxidil är effektivare än minoxidil enbart. I små studier har finasterid för lokal användning i kombination med andra läkemedel också visat sig vara effektiv. Surfaktiva ämnen kan bidra till lokal penetrering av läkemedlet. Finasterid har också visat sig vara effektiv som en lokal gel.

Historia av

1974, Julianne Imperato-McGinley från Cornell Medical College i New York deltog i en konferens om fosterskador. Hon rapporterade om en grupp barn, pojkar och flickor i de karibiska öarna, av obestämt kön vid födseln, och uppkom ursprungligen som tjejer. Men med ålder utvecklade dessa tjejer externa manliga sexuella organ, och efter pubertets början uppkom andra karaktäristiska manliga tecken. Forskargruppen fann att dessa barn hade en gemensam genetisk mutation, vilket resulterade i en brist på enzymet 5alfa-reduktas och det manliga hormondihydrotestosteronet (DHT) som, som det visade sig, är etiologiskt ansvarigt för störningar vid utvecklingen av manliga genitala organ. Efter mognad hade dessa människor en mindre prostata, underutvecklad prostata och frånvaron av manlig mönstret skallighet. 1975 visades kopior av Imperato-McGinley-presentationen av P. Roy Vagelos, som vid den tiden var ansvarig för Mercks grundforskning. Forskaren var intresserad av att en minskning av DHT-nivån leder till en minskning av prostata. Dr Vagelos satte upp om att skapa ett läkemedel som kunde efterlikna tillståndet som ses hos dessa barn för att behandla äldre män som lider av godartad prostatahyperplasi. År 1992 godkändes Finasteride (5 mg) av den amerikanska FDA för behandling av godartad prostatahyperplasi (BPH) och såldes till Merck under varumärket Proscar. 1997 kunde Merck få FDA-godkännande för en andra indikation för Finasteride (1 mg) för behandling av manlig mönsterhalt, som är känd på marknaden under varumärket Propecia.

tillgänglighet:

Finasterid är ett läkemedel som används för att behandla godartad prostatahyperplasi (BPH). En kompetitiv och specifik hämmare av typ 5-alfa-reduktas - ett intracellulärt enzym som förvandlar testosteron till en mer aktiv androgen-dihydrotestosteron (DHT). Det är en syntetisk 4-azasteroidförening. Effektivt reducerar DHT-nivån i blodet och i käftens vävnad. Dispensed från apotek på recept.

anteckningar

Hittills har ingen positiv klinisk effekt av behandling med finasterid på patienter som diagnostiserats med prostatacancer visats. Innan läkemedlet startas och under behandlingen rekommenderas det att utföra forskning för att utesluta prostatacancer. Detta beror på det faktum att finasterid orsakar en minskning av koncentrationen av prostataspecifikt antigen (PSA) i serum hos patienter med cirka 50% och kan maskera den faktiska ökade koncentrationen av detta antigen. Läkemedlet har ingen signifikant effekt på förhållandet mellan fri PSA och total PSA. Hos patienter som tar finasterid i 6 månader eller mer bör PSA-värdena fördubblas jämfört med normala värden hos personer som inte får behandling.

Stötta vårt projekt - var uppmärksam på våra sponsorer:

Finasterid för skallighet

Finasterid är ett läkemedel, ett hormonellt läkemedel som också effektivt används för att behandla håravfall hos män. Finns i piller och intagas. Finasterid för skallighet har länge etablerat sig i Förenta staterna som nr 1 läkemedel i kampen mot anrogen alopeci.

Läkemedlet tillverkas vanligen under namnet "Finpezia" och "Propecia", det tillverkas av CIPLA, ett indiskt läkemedelsföretag som är känt över hela världen.

Normalt är detaljerade avstämningsinstruktioner kopplade till preparatet finasterid. Inledningsvis utvecklades läkemedlet av Merck och marknadsfördes under namnet "Proscar". Den var avsedd för behandling av en förstorad prostatakörtel (prostata) hos män. Under provningen av Proscar sågs hans biverkning slumpmässigt - hårväxten på huvudet på proverna. Så tillbaka år 1997 godkändes den amerikanska avdelningen för drogkvalitetstillsyn Finasteride i en mängd av 1 mg för behandling av androgenetisk alopeci hos män. Finasteridrecensioner, på den amerikanska marknaden bland konsumenterna, har bara positiva. Enligt medicinsk forskning bland den manliga befolkningen rankas narkotikan sekund bland läkemedel för den manliga befolkningen efter Viagra.

Vad är effektiviteten av finasterid vid behandling av skallighet?

Läkemedlet finasterid för skallighet kan fungera underverk. Dihydrotestosteron (DHT) är den främsta orsaken som påverkar hårsäckarna hos män, som hos andra kvinnor som har ett överskott av detta androgen i kroppen, vilket är mycket sällsynt jämfört med män. Sebaceous körtlar och prostata vävnad exponeras också för DHT.

Effekt av DHT på håravfall

Hur händer detta faktiskt? Inuti cellerna omvandlas hormon testosteron till sin aggiva form (DHT) genom att interagera med enzymet 5-alfa reduktas. Så det är just DHTs effekt på hudstrukturen, hårsäckar och talgkörtlar leder till håravfall. Inte testosteron är orsaken till dina problem, som vanligtvis tros på det vanliga folket, men dess aktiva form - DHT!

Om det finns en gen i kroppen som främjar håravfall, börjar mannen att förlora håret, eftersom hans hårsäckar på huvudet är extremt känsliga för DHT.

Effekt av finasterid på DHT

Detta läkemedel kan hämma aktiviteten hos enzymet - typ 2 i det femte alfa reduktaset, vilket bidrar till omvandlingen av testosteron till dess aktiva form dehydrotestosteron (DHT). Finasterid sänker sålunda DHT-nivån i hårig delen av patientens hårbotten och bidrar till att bevara håret på huvudet intakt och intakt.

Ett effektivt botemedel mot skallighet

Friends! Här kallas det som dela erfarenhet och säger att det är. Kliniska prövningar av det här verktyget utfördes i 5 år i 16 länder i världen: USA, Tyskland, Österrike, Brasilien, Belgien, Kanada, Frankrike och några andra. I Ryssland, så långt jag kommer ihåg, tyvärr inte. Men här borde du inte bli förvånad, det är oss. Sköter vår regering och farmakologi om skaldethet? Pffff.

Resultaten av dessa kliniska prövningar publicerades en gång i en internationell medicinsk tidskrift, den så kallade artikeln i Kaufman, KD. Som kallades "Långtids (5 år) multinationell erfarenhet av detta botemedel 1 mg vid behandling av androgen alopeci hos män".

Och så har dessa studier visat att ta 1 mg av läkemedlet Finasteride (aka Propecia eller Finpezia):

 • är ett av de mest effektiva och säkra metoderna för att bekämpa manlig baldhet, oavsett nationalitet och ras av alla ämnen;
 • drogen bidrar också till att minska håravfall, förbättrar flera gånger deras tillstånd och, viktigast, stimulerar tillväxten av nytt hår. I 86% av de som studerades efter systematisk administrering av läkemedlet var det ett stopp för håravfall, och hos 65% av patienterna började tillväxten av nya krullningar. Två år efter att läkemedlet startades var dessa siffror ännu mer framgångsrika.
 • Inte utan biverkningar. En minskning av libido manifesterades, men endast hos 3% av männen. Samtidigt elimineras biverkningarna helt efter att läkemedlet har stoppats.

Hur snart och vilka resultat kan man förvänta sig av att ta Finasterid i en dos av 1 mg

Jag tar mig själv av detta läkemedel. Resultaten är bra. Enligt tillverkarna (och jag själv kände mig själv), från och med den första dagen av administrering sker en signifikant minskning av dihydrotestosteron (DHT).

Efter ca 3 månader sänker håravfallet. De slutar falla intensivt ut. Efter ett halvår kan du märka en ännu större minskning av håravfall och till och med tillväxten av nytt hår.

Efter 12 månader har de flesta användare av läkemedlet upprätthållit och förbättrat det befintliga hårets hälsosamma utseende, plus det nya håret växer i stället för tidigare förlorat hår. En viktig punkt bör också noteras här, om läkemedlet inte gav några resultat efter 12 månader, är det osannolikt att du inte hjälper dig alls.

Enligt statistik från experter avslöjade männen som tog det här verktyget under de fem år som testades, följande resultat:

Efter 2 år med att ta denna åtgärd noterade 99% av männa en fullständig stopp av håravfall, bland dessa patienter kände 66% av männen tillväxten av nytt hår på den förlorade platsen.

Efter 5 år av att ta detta läkemedel:

 • 90% av männen noterade mycket positiva resultat i hårets tillstånd: detta är antingen ett fullständigt stopp på deras förlust eller tillväxten av nya på platsen sjönk;
 • Två av tre män rapporterade ny hårväxt på huvudet.
 • de flesta patienter visade en signifikant förbättring av hårets tillstånd, vilket bekräftades direkt av läkare.
 • de flesta patienterna bekräftade att deras skalliga / skalliga områden hade blivit mycket mindre i diameter eller helt försvunnen.

Finasteridanaloger

 • Alfinal;
 • Spegeln;
 • Penester.

Video - effektiviteten av den finansiella funktionen efter 14 månader

Jag väntar på dina kommentarer eller frågor nedan. Och du kan också föreslå ett ämne för en ny artikel som behandlar håravfall. Hej då alla!

Finasterid med skallighet

Hår är en naturlig dekoration av en person, och ibland är det väldigt ledsen att se årens nådeslösa hand om denna naturgåva. Tyvärr är androgen alopeci ett vanligt fenomen, och kan till och med förekomma hos unga killar.

Om du oväntat befinner dig i de första tecknen på balding, var inte panik. En mer praktisk lösning skulle vara att kontakta en kvalificerad specialist som kan ordinera adekvat behandling för denna obehagliga sjukdom. Dessutom är den moderna marknaden fylld med läkemedel för att aktivera hårväxten. Ett av dessa läkemedel är Finasteride, som kommer att diskuteras senare.

Förberedelser för skallighet Finasterid: Utseendehistoria, användbar information

Finasterid är ett hormonellt läkemedel som utvecklades i slutet av 1900-talet för att behandla en förstorad prostatakörtel, och idag används den för att lösa problemet med androgen alopeci. Under testning av ett nytt läkemedel sågs en bieffekt hos försökspersonerna - aktivering av hårväxt på huvudet. Sedan dess introduktion till marknaden, som kom i slutet av nittiotalet, har läkemedlet fått mycket positiv feedback från företrädare för den modiga hälften av mänskligheten.

Vi uppmärksammar lite information om Finasteride:

Läkemedlet tar andra plats i popularitet bland USA: s manliga befolkning, vilket ger plats till mästerskapet i den legendariska Viagra.

Den aktiva komponenten i produkten minskar aktiviteten hos enzymet som är ansvarig för omvandlingen av testosteron till dess aktiva form (DHT), vilket har en negativ effekt på hårrötterna. Överskott av dihydrotestosteron (DHT) är huvudorsaken till manlig alopeci. I kroppens kropp observeras ett överskott av detta androgen i enskilda fall.

Drogen visade hög effektivitet vid behandling av alopeci bland representanter för olika raser och nationaliteter. Dess systematiska mottagning ger sakta ner, och sedan ett fullständigt upphörande av håravfall. I det skalliga området aktiveras hårväxten hos 66% av männen.

Allt är bra, men Finasterid har en bieffekt, som uppfattas av män ganska spännande. Även med den rekommenderade dosen tenderar läkemedlet att sänka styrkan. För att undvika detta fenomen måste du dela tabletten i flera delar, vilket inte är mycket bekvämt. Men de flesta mänrepresentanterna stannar exakt den psykologiska effekten av att vara "funktionshindrad".

Men en värdig väg ut ur denna till synes hopplösa situation hittades. Användningen av Finasteride i kombination med Minoxidil i form av en lotion av lokala åtgärder idag gör att du kan få ett bra resultat utan att äventyra människors hälsa!

Minoxidil och Finasteride - ett effektivt tandem för att skydda ditt hårs hälsa!

Dualgen 15%, Minoxidil 15% + Finasterid 0,1% (1 mg) med azelainsyra är en mycket effektiv lotion för att förhindra håravfall och öka hårväxten. De viktigaste aktiva komponenterna i denna baldnessbehandling för män är Minoxidil och Finasteride.

Till skillnad från tablettformen av Finasteride, som har en effekt på hela kroppen (vilket leder till en minskning av manlig libido), verkar läkemedlet i form av en lotion uteslutande på hårbotten. Som ytterligare komponenter av medlet är azelainsyra, retinol och koffein, vilket förbättrar verkan av de aktiva formlerna.

I katalogen av företaget MINOXIDIL4YOU.RU finns ett annat mycket effektivt läkemedel med en liknande komposition, men utan Finasteride, - 15% Minoxidil med azelainsyra iiSOLUTIONS®. Detta verktyg förtjänar också uppmärksamhet hos representanter för den manliga publiken som vill återställa hårväxten i de senare skedenivåerna.

Det amerikanska företaget MinoxidilMax släppte också en version av det populära läkemedlet i form av en lotion utan alkohol. Minoxidil 15%, Dualgen 15 (Dualgen 15%) Ingen PG med azelainsyra, vilket ger en chans för män med allergier för att återställa håret.Nästa Artikel
Topp 10 bästa hårschampon 2018