Fördelarna och skadan av datum för kroppen, kompositionen, råd om urval och lagring


De visste om datum och deras fördelar för organismen även i antiken. Bibeln och Koranen nämner även dem. De forntida egyptierna gjorde vin från dem, och i öster samtidigt blev denna frukt ätit. Det finns till och med en tro på möjligheten att leva under mycket lång tid, bara att äta vatten med datum.

Sammansättning och näringsämnen daterar

Nya datum har följande sammansättning:

 1. En liten mängd fett, protein och vatten.
 2. En stor andel kolhydrater, som når upp till 88, smälter lätt.
 3. Förekomsten av naturliga sockerarter som representeras av fruktos, glukos och sackaros. De är energileverantörer för kroppen.
 4. Fruktmassa har viktiga mineraler och salter - bor, mangan, fosfor, koppar, zink, kalium, järn och kobolt.
 5. I datum är det många aminosyror som inte längre finns i någon frukt.
 6. Snabb absorbera kolhydrater genom att justera glukosinnehållet med fettsyror möjliggör närvaron av selen, pantotensyra med vitaminer som A, B och C.
 7. Hjälper till att minska förekomsten av olika maligna tumörer och sjukdomar i CAS-pektinet med dietfibrer.

I torkad form minskar förstärkningarna och skadan av datum för kroppen inte givetvis förutsatt att den lagras ordentligt. Vi kommer att berätta om det nedan.

Hälsa fördelar med datum

Dess användning har länge bevisats både vetenskapligt och teoretiskt och praktiskt. Hela kroppen som helhet får en positiv inverkan, vilket återspeglar:

 • på njursjukdom, hjärt och lever. Denna frukt kan normalisera vattenbalansen, vilket leder till normalt tryck.
 • Datum lugnar fullständigt hosta och slem;
 • De främjar utvecklingen av bakterier i matsmältningssystemet som gagnar kroppen.
 • bibehålla en optimal nivå av surhet med blodmättnad;
 • Datum palmfrukter hjälper till vid bildandet av hjärnans rotändar, vilket bidrar till sitt bättre arbete.
 • de bekämpar avitaminos, anemi och högt blodtryck, liksom kronisk trötthet och depression;
 • Med hjälp av datum är människokroppen tonad och förstärkt;
 • Det hjälper till att läka ansiktsnervlamning med dystrofi;
 • stimulerar hjärtsvikt
 • datum är användbara för kroppen av gravida kvinnor och ammande mödrar, underlätta födelseprocessen och öka flödet av mjölk till bröstet.

Förutom allt detta, är palmerna frukter användbara för tandemaljen, skyddar dem från utvecklingen av olika sjukdomar. Närvaron av melanin eller sömnhormon hjälper perfekt till att bekämpa sömnlöshet, korrigera de dagliga rytmerna och därigenom förbättra kvaliteten. En aminosyra som tryptofan minskar symtomen på trötthet, ökar stressmotståndet och lindrar depression.

Fördelarna med datum för män är enorma. De kan förbättra spermatets kvalitet och öka sin kvantitet. Under lång tid är denna frukt känd som en kraftfull afrodisiakum, förlänger tiden för att ha sex och ökad lust. Och om du regelbundet använder nötter med bananer och avokado tillsammans med palmerna frukter, ökar användningen av datum för män flera gånger. Du kan även skydda dig från alkoholförgiftning, med en speciell infusion av datum före semestern.

För idrottare och arbetare med intensiva mentala arbetsdagar är helt enkelt oumbärliga, som leverantör av fördelaktiga kolhydrater. Och för att få energibladet tillräckligt för några bitar.

Skada datum för kroppen

Lär dig om fördelarna med denna frukt, du kan tvivla på att det har några begränsningar för användning. Men de har fortfarande:

 1. Det är förbjudet för dem att konsumera diabetiker på grund av den höga sockerhöjningen.
 2. I närvaro av karies måste du ha en strängt begränsad mängd av dem, eftersom sockret i deras komposition är aggressivt mot tänderna emalj.
 3. Palmfrukt har ett mycket högt kaloriinnehåll med ett glykemiskt index som gör att människor blir överviktiga.

Skadedatum för siffran är endast möjlig om de används i stora mängder. Om en viss begränsning observeras - högst 7 stycken per dag, kan du inte vara rädd för vikt. Och det är bättre att äta datum, som har stora fördelar än att luta sig på andra sötsaker, vilket bara medför skada.

I torr form har datumet en betydande mängd fibrer, vilket hjälper till att inte känna hunger och samtidigt rensar tarmarna perfekt. Dessutom stimulerar kostfiber matsmältningsaktiviteten och minskar kolesterolnivåerna. Allt detta kan avsevärt minska dödsskadorna för figuren. För att de ska få ännu fler fördelar borde de konsumeras separat från alla andra rätter.

Några rekommendationer

Som nämnts ovan bör den dagliga konsumtionen av dessa frukter inte överstiga 10 stycken. Och för dem som vill förlora de extra pund, ännu mindre. Dessutom bidrar de till att förbättra kvaliteten på hår, naglar och hud på grund av den stora mängden kalcium från vitaminer A.

Mer fördel och mindre skada från kroppsdatum kommer att vara när du använder dem i kombination med produkter som innehåller surhet. Detta gäller mer för olika citrusfrukter - apelsiner och mandariner.

På grund av den långa tiden att palmfrukterna smälts, bör de inte ätas före sänggåendet. Den optimala tiden är minst 2 timmar före sänggåendet.

Tips för att välja och lagra datum

Välj kvalitetsdatum är väldigt enkelt:

 • de borde torkas väl
 • ha ett rent utseende utan skada och ännu mer mögel;
 • fruktens mörka färg, vilket indikerar dess mognad.

Närvaron av ben indikerar en ännu större fördel, vilket möjliggör att hela sammansättningen av mikroelementen bevaras. Det är värt att veta om de datum som säljs i förpackad form, att de är färska, mogna genom vätskans gradvisa avdunstning.

Många tillverkare föredrar att frysa frukterna innan de säljs, de blir mjuka, halvmjuka och torra. Torkad frukt kommer att vara lite klibbig och jämn. Torkat datum - skrynkligt och genomskinligt i ljuset, men det är mest användbart.

När den konserveras med sockersirap, kommer frukten att vara våt och klibbig. I det här fallet kommer kvaliteten vara bra, men fördelarna är mycket mindre.

Det är möjligt att lagra datum i lådor från en kartong 6 månader, men endast i torrhet. I kylskåp kan de hållas stängda.

Var används datumolja?

Datum olja erhålls från fröna av datum. Det används för att göra tvål. Även datumolja och datumutdrag används i kosmetologin. Skönhetssalonger övar orientalisk ansiktshudsvård med olika oljor, inklusive datum. I synnerhet används dagpalmsolja för modelleringsmassage som slutbehandling av ansiktsbehandling.

Datum olja erhålls från datum, frukt av datumträdet.

Och naturligtvis är egenskaperna hos datumolja likadana som datum.

Och dessa egenskaper kan sägas vara mycket värdefulla.

Och det är svårt att lista dem alla, men jag kommer att ge en av de viktigaste

Först och främst hindrar denna olja kroppens åldrande och leder till föryngring. Det innebär att du kan bli av med rynkor.

Även denna olja är en del av läkemedlet för impotens.

Fortfarande kontinuerlig användning av datumolja normaliserar tryck, det kan botas av migrän.

Dessutom har det en positiv effekt på huden och hjälper till med diabetes.

Kämpar också med deluxe störning och dystrofi.

Serge, sluta snarka, stiga upp! - Antoinette vaknade mig någonstans åtta på morgonen.

Darling, varför så tidigt? Det var just nu att jag drömde att vi solade med dig på en nudiststrand i Panama, och jag ger dig en panamansk erotisk massage med palmolja.

Det här är väldigt trevligt av dig. Jag tror att du kommer att manifestera mer än en gång

i detta avseende, deras raffinerade förmågor, och inte bara med palmolja, men också med datum. Men lite senare, älskling. Och nu har vi bråttom för att ta en titt på vår nya bank i New York. Tja, hur?

Jag gillade hennes idé. När allt kommer omkring har jag aldrig haft möjlighet att titta in i hjärtat av banken - i sin valv. Det är där, i den tre våningar källaren, att det verkliga livet börjar! Och de åtta våningarna som steg ovanför marken är inte särskilt attraktiva för mig. Det finns ingen viktigaste sak - havet av papper gröna fartyg och glittrande guld solstrålar.

Jag hoppade på armésystemet "fyrtiofem sekunder, uppgången" och tio minuter senare satt vi tillsammans med Antoinette i en svart armored banklimousine. Att bli galen - vi körde i vår egen limousine! Och utanför fönstren. Och bakom de tonade fönstren, som under Niagara Falls, rasade Amerika.

Palmolja

Vad är palmolja. Olika applikationer av palmolja.

Historien om produktionen av röd palmolja, erhållen genom pressning eller uppslutning av massan av frukten av den afrikanska oljepalmen, har mer än 5000 år. För första gången började invånarna på Afrikas västkust äta palmolja, då blev denna ganska billiga vegetabilisk olja till kostnaden för produktion en mycket populär matprodukt i det forna Egypten. Och senare i början av 1700-talet introducerades palmolja av marinörer till Europa, där de goda egenskaperna och smaken av denna naturliga vegetabiliska produkt uppskattades.

Numera är palmolja den vanligaste typen av vegetabiliskt fett som produceras i världen (världens största palmoljaxportörer är Indonesien och Malaysia). Prisvärd och unik i sina kulinariska egenskaper används palmolja traditionellt i kosten av invånare i Sydostasien, Latinamerika och vissa europeiska länder (Tyskland, Storbritannien, Tjeckien, Danmark, etc.).

I processen med palmoljeproduktion erhålls tre fraktioner av denna produkt, som skiljer sig från varandra i fysikaliska egenskaper och konsistens (palmstearin med smältpunkten 47-51 grader (används i fett och olja, livsmedelsindustri och tekniska ändamål), klassisk palmolja med smältpunkt 37 -40 grader, optimal i bakningsegenskaper och palmolje, vilket är ett perfekt alternativ för matlagning av olja för stekning och matlagning av friterad mat (temperaturen smält åh 17-23 grader).

Den låga kostnaden för palmolja, dess motståndskraft mot oxidation, hög näringsvärde och den speciella fettsyrasammansättningen av denna produkt, kännetecknad av en hög koncentration av fasta glycerider och ett balanserat innehåll av mättade, enkelomättade och fleromättade fettsyror, orsakar utbredd användning av palmolja i fett, mjölk, bageri och konfektyrindustrin. I synnerhet är palmolja ett idealiskt råmaterial för framställning av margarin, eftersom det i motsats till andra vegetabiliska oljor inte kräver tidskrävande hydrering, vilket medför att transfetter oundvikligen är närvarande i den färdiga margarinen. I bakverkindustrin används palmolja för att förbättra konsistensen av bageriprodukter och öka hållbarheten. Dessutom är palmolja traditionellt en mycket vanlig ingrediens i produktionen av snabbnudlar, bearbetad ost, kondenserad mjölk, grädde, glass, sprutor, degbakpulver, liksom olika användes vid framställning av babymat och konfektprodukter (palmolja används i gör pepparkakor, kakor, våfflor, kakor, puddingar och läggs också till sammansättningen av kakaosmörsubstitut, fyllningar och grädeskikt för kakor, godis och våfflor).

På grund av deras olika helande och antiinflammatoriska egenskaper används palmolja ofta också vid framställning av medicinska salvor och suppositorier. En av palmolja-sorterna (eller snarare en av dess fraktioner - palmstearin) används också vid produktion av hushållsstearin, tvål, tvättpulver och smörjmedel.

På grund av det höga innehållet av karotenoider i karotenoidsammansättningen har högkvalitativ röd palmeolja en röd-orange färg, har en trevlig lukt och en lätt sötnosaktig smak. Det är värt att notera att vid temperaturer över 30 grader är klassisk palmolja flytande (som de flesta vegetabiliska oljor), men när den kyls får denna naturliga produkt en hård eller krämig konsistens som smör eller margarin.

Sammansättning av palmolja

Röd palmolja är en utmärkt källa för välbehövliga mänskliga kropps karotenoider (prekursorer av vitamin A), vitamin E, fettsyror, coenzym Q10, och innehåller i sin sammansättning av vitaminer D och K, fytosteroler, skvalen, fosfolipider (lecitin), magnesium och andra mineraler ämnen.

Mängden karotenoider i palmolja vid 16 gånger högre än i morötter och 48 gånger större än i tomater (som orsakar en hög koncentration av karotenoider rika röd-orange nyans av detta användbart växtprodukten). Det är värt att notera att bland de karotenoider i sammansättningen av palmolja finns lutein, måste du fylla i bildandet av pigment lagret av macula - näthinnans macular ögat som ger hög synskärpa. Lutein och zeaxantin isomeren som finns i den önskade koncentrationen i gula fläcken, ger ett omfattande skydd av näthinnan från starkt ljus, UV-strålar och skadliga effekterna av fria radikaler, till stor del minska risken för sådana allvarliga oftalmiska sjukdomar, såsom makuladegeneration (makuladegeneration). Gynnsamma effekter på organ vision som finns i palmolja lutein du kan lära dig 100% i artikeln "Kosttillskott" Lutein".

Karotenoider palmolja i människokroppen under inverkan av enzymer omvandlas till naturlig antioxidant - vitamin A, som har antiinflammatorisk effekt har potent sårläkande egenskap (accelererar regenerering av skadad hud och slemhinnor), stimulerar kollagensyntes, reglerar syntesen av keratin, normaliserar talgkörtlar, spelar en viktig roll i syntesen av steroidhormoner, spermatogenes, utvecklings oocyter och embryonal utveckling, deltar aktivt former tion av ben och tandemaljen. Vitamin A krävs också för full funktion i immunförsvaret, stabilisera blodsockernivån, och att ge skydd för människokroppen mot cancer och infektionssjukdomar.

En annan kraftfull antioxidant - vitamin E är närvarande i palmolja i två former (tokoferol - upp till 30%) och tokotrienolnoy (70%). I enlighet med innehållet av tokotrienoler, är palmolja en ledare bland majoriteten av vegetabiliska oljor (bland vilka - solros, bomullsfrö, sojaböna, majs och canola) (som överstiger mer än 45 gånger vitamin E tokoferol form av deras antioxidant-aktivitet).

Vitamin E, samt vitamin A, har antiinflammatoriska och sårläkning (regenerativ) egenskapen förbättrar hudens, förhindrar för tidigt åldrande av den mänskliga kroppen, främjar fysisk styrka och driftsduglighet, och är verksamt i bildandet av immunitet. Krävs för full fortplantningsförmågan, som spelar en viktig roll i embryonal utveckling i arbetet för muskel- och nervsystemen av vitamin E har en gynnsam effekt på den funktionella tillståndet i hjärta och blodkärl (normaliserar blodtryck, stärker blodkärlens väggar, vilket minskar blodproppar, förhindrar bildandet av blodproppar och aterosklerotiska plack), samt: det minskar risken för anemi, Alzheimers sjukdom och sjukdomar i organ av syn (katarakt, glaukom, makuladegeneration, iabeticheskoy retinopati), reglerar blodsockernivåer och hjälper till att bibehålla den normala hormonbalansen.

Ett karakteristiskt särdrag hos palmolja är en hög halt av mättade fettsyror palmitinsyra (38-48%), förorsakar en märkbar förändring i konsistens av palmolja som en funktion av omgivningstemperaturen. Palmitinsyra, såväl som andra fettsyror som är en del av palmolja, ökar blod high-density lipoprotein, vilket förhindrar bildning på väggarna i blodkärlen Fat "dålig" kolesterol, och därigenom bidrar till att minska risken för åderförkalkning och kranskärlssjukdom.

Dessutom innehåller palmolja komposition användbar för människokroppen oljesyra (omega-9) - 36-40% och linolsyra (omega-6) - 5,10% omättade fettsyror, och i mindre mängder innehöll stearinsyra, arakinsyra, laurin, myristinsyra och andra växtlipider.

Komplex enkelomättad omega-9 fleromättade omega-6-fettsyror och förbättrar immuniteten, anti-inflammatorisk effekt, bidrar till förbättringen av de kardiovaskulära, endokrina, mag-, nervsystemet och återställa normal hormonbalansen i den mänskliga kroppen, förbättrar lipid utbyte (förebygga fetma ), såväl som i stor utsträckning bestämmer mångsidigheten hos en kosmetisk effekt av palmolja, vilket gör positiv effekt på hudens kondition.

Det bör noteras att omeic-9 oljesyra, som är en del av palmolja, enligt de senaste vetenskapliga forskningsuppgifterna, är mycket effektiv för att förebygga bröstcancer och Alzheimers sjukdom. Läs mer om de positiva effekterna av oljesyra på människokroppen, du hittar i artikeln "En blandning av olivolja och pumpaoljor".

Det unika i den biokemiska sammansättningen av palmolja är till stor del på grund av närvaron i den vitaminliknande substans - den starkaste naturlig antioxidant coenzym Q10 (ubikinon), som är en kraftfull katalysator för de viktigaste processerna för energimetabolism. Hos människa är coenzym Q10 huvudsakligen koncentrerade i hjärtmuskeln (myokardiet). Och det är därför, när med åldern, mängden av coenzym Q-10 i människokroppen reduceras till en stor utsträckning ökar risken för olika sjukdomar i det kardiovaskulära systemet (åderförkalkning, högt blodtryck, hjärtsvikt, kranskärlssjukdom, hjärtinfarkt, stroke, kardiomyopati, myocardial dystrofi och et al.). Brist på coenzym Q10 i kroppen leder också till en rad andra sjukdomar, bland annat - kroniskt trötthetssyndrom, muskeldystrofi, sjukdomar i lungor och lever, allergier och cancer.

Terapeutiska och profylaktiska egenskaper hos palmolja

Fördelarna med palmolja för hjärtat och blodkärlen. Komplex bestående av vitamin A och E, palmitinsyra, linolsyra (omega-6), oljesyra (omega-9) syror och koenzym Q10 har positiva effekter på det kardiovaskulära systemet (förbättrad strömförsörjning av hjärtmuskeln, och normaliserar blodtryck, stärker väggarna i blod blodkärl, minskar risken för blodproppar och aterosklerotisk plackbildning, minskar eller eliminerar utvecklingen av inflammatoriska processer i det kardiovaskulära systemet). Det är anledningen till att regelbunden konsumtion av palmolja är effektivt för att förebygga sjukdomar som åderförkalkning, högt blodtryck, kranskärlssjukdom, hjärtsvikt, kardiomyopati, inflammatoriska sjukdomar i hjärta och blodkärl, hjärtinfarkt, stroke och andra.

Möjligheten att använda palmolja vid sjukdomar i organ vision. Del av palmolja karotenoid lutein reducerar signifikant risken för att utveckla makuladegeneration. Vitamin A, som är bildad i kroppen av de karotenoider som finns i palmolja, spelar en viktig roll i syntesen av den visuella pigmentet retinal rodopsin krävs för full uppfattning av olika ögonfärger, såväl som en "ansvarig" för hög synskärpa vid låg belysning. Fyll i den mänskliga vitamin A-brist, palmolja bidrar också till att förbättra den funktionella tillståndet hos ögat av sådana strukturer som bindhinnan och hornhinnan. Coderzhaschiysya palmolja vitamin E spelar en viktig roll för att skydda ögat från grumlighet av linsen (katarakt), såväl som att hjälpa till att minska intraokulärt tryck och gynnsam effekt på tillståndet i cirkulationssystemet hos ögat. Sålunda, införandet i dieten av palmoljetillförseln mycket användbara för profylax och i den komplexa behandlingen av oftalmiska sjukdomar, såsom dag blindhet ( "blindhet"), makuladegeneration, blefarit, konjunktivit, xeroftalmi, den trötta ögon syndrom, glaukom, katarakt, diabetisk retinopati.

Palmolja hjälper till att förbättra matsmältningssystemet. Komplex bestående av som finns i palmolja, vitamin A och E, omättade fettsyror, steroler och fosfolipider har en gynnsam effekt på den funktionella tillstånd av matsmältningssystemet (förbättrar process galla produktion och sekretion, förhindrar ansamling av fett i levern, har en sårläkande effekt vid de erosiva-ulcerös lesioner slemhinnorna i magen och tarmarna, förhindrar utvecklingen av inflammatoriska processer i matsmältningssystemet). Därför kan regelbunden konsumtion av palmolja rekommenderas för förebyggande och i den komplexa behandlingen av gastrit, magsår och duodenalsår, gastroduodenit, esofagit, kolit, enterokolit, kolelitiasis, kolecystit, kolangit, holetsistoholangita, biliär dyskinesi, fettlever och flera andra sjukdomar i mag-tarmkanalen.

Regelbunden förbrukning av palmolja rekommenderas också:

 • Som en komponent i kostnäring för personer som lider av diabetes eller fetma (innehållande vitamin E i palmolja bidrar till att minska behovet av insulin i insulinberoende diabetes och minskar även risken för diabetes som diabetisk retinopati. En del av palmoljan vitamin A bidrar upprätthålla en stabil blodsockernivå och fosfolipiderna och omega-6 och omega-9 omättade fettsyror som ingår i denna fördelaktiga produkt bidrar till normal alizatsii lipidmetabolism).
 • Med sjukdomar i bronkier och lungor (tuberkulos, lunginflammation, bronkit, bronchial astma, etc.), liksom med ökad mottaglighet av organismen för luftvägsinfektioner
 • Som ett hjälpmedel vid förebyggande och behandling av anemi (vitamin A och E, som är rika på palmolja, ökar blodhalten i blodet avsevärt)
 • För kvinnor - under graviditet och amning, under menopausala och premenstruella perioder, och även för kvinnliga könsorganssjukdomar (palmolja är en rik källa till substanser som har en positiv effekt på kvinnans hormonella status och funktionella tillståndet hos det kvinnliga reproduktionssystemet (bland dessa substanser är vitaminer A och E, fytosteroler, omättade fettsyror. Karotenoider, E-vitamin och omättade syror, som är nödvändiga för fullutvecklad embryonal utveckling, ingår i palmolja, Vitamin A och magnesium i palmolja förbättrar signifikant smaken och kvaliteten på modermjölken. De minskar risken för att utveckla osteoporos som är karakteristisk för klimakteriet. Normalisering av östrogenbalansen, liksom en uttalad antiinflammatorisk effekt, kan palmolja också medföra konkreta fördelar vid förebyggande och komplex behandling av sjukdomar i bröstet, äggstockar, livmoderhalsen och andra sjukdomar i det kvinnliga reproduktionssystemet.
 • Som en del av barnmat (fosfolipider som ingår i palmolja är det främsta "byggmaterialet" för nervceller, hjärnor och barns synpunkter. Vitaminerna A och E, linolisk omega-6-fettsyra är också nödvändiga för ett växande barns kropp (för att stärka immunförsvaret för normal tillväxt, för korrekt bildning av tänderna och barnets muskuloskeletala system).
 • För att förbättra minnet och mentala förmågor för att förhindra Alzheimers sjukdom, såväl som psyko-emotionella störningar och kronisk trötthetssyndrom
 • Vid komplex behandling av frakturer, sjukdomar i ben, leder och ryggrad
 • För att förbättra immuniteten, för förebyggande av infektiösa och onkologiska sjukdomar

En kombination av extern användning och intern användning av palmolja är också effektivast när:

 • Hudsjukdomar (seborrheisk eksem, hyperkeratos, psoriasis, neurodermatit, akne, trofasår etc.) eller traumatiska skador på huden (sår, skärningar, brännskador, trycksår ​​etc.)
 • Vissa gynekologiska sjukdomar (palmolja-blöta vaginala tamponger används ofta för livmoderhalsenosion, kolpit, candidiasis, endocervicit, atrofisk vaginit etc.)
 • Förstoppning, hemorrojder, analfissurer (i sådana fall är rektala tamponger och mikroclyster med palmolja mycket effektiva)
 • Periodontal sjukdom, periodontal sjukdom och andra sjukdomar i tandköttet (för behandling av sådana sjukdomar gäller gasbindor blöta i palmolja)
 • Sprickor i bröstkorgens bröstvårtor (smörjning av palmer i sprickor i bröstvårtor som bildas under amning, främjar deras snabba helande).

En introduktion till dieten av palmolja kommer också att ge väsentliga fördelar:

 • Under rehabiliteringsperioden efter en strålning och kemoterapi
 • Människor som bor i ekologiskt ogynnsamma områden

Användning av palmolja i matlagning

Palmolja har länge funnit omfattande kulinarisk användning bland invånarna i Sydostasien och Europa. Sallader, sidorätter, soppor, grönsaker, kött och fisk kokas med palmolja och denna olja, unik i sina kulinariska egenskaper, används ofta i hembakning (palmolja, när den läggs till degen, förbättrar avsevärt sandens struktur och smak kex, kakor, bakverk, muffins, kakor och andra bakverk och konfektprodukter). Palmolja med en delikat smak och ömtålig muttersmak kan också användas som en komplett ersättning för smör vid framställning av sådana traditionella ryska rätter som gröt, borsch, pannkakor och pannkakor.

Den otänkbara kulinariska fördelen med palmolja är att den är en idealisk vegetabilisk olja för stekning och matlagning av friterad mat (den här naturprodukten klarar varmt uppvärmning till hög temperatur, brinner inte och chadar inte under stekning, och dessutom ger det inte minst stek grönsaker, kött eller fisk (obehaglig lukt eller smak). Det är dock värt att notera att en maträtt som är förberedd med hjälp av värmebehandling med hjälp av palmolja bör konsumeras omedelbart efter tillagningen (när det kyls till rumstemperatur hämmar palmen oljan och den kylda maträtten ser inte ut som aptitretande).

Också i listan över kulinariska fördelar med palmolja, kan du lägga till sitt höga motstånd mot oxidation.

Användningen av palmolja i kosmetologi

På grund av det höga innehållet av E-vitamin och omättade fettsyror har palmoljan en fuktgivande effekt på huden, skyddar den mot uttorkning och skalning och skyddar även huden från för tidig åldrande, från rynkor och åldersfläckar som är förknippade med hormonell obalans eller överdriven exponering för solens ultraviolett.

Toning, mjukgöring, vilket ger hudens fasthet och elasticitet av palmolja är utmärkt för vård av blekning, torr, fläckig, grov, irriterad, inflammerad eller känslig hud.

Med mogen, blek, torr, fläckig eller grov hud rekommenderas palmeolja att användas istället för nattkräm eller som mjukgörande och närande ansiktsmask (i denna applikation smutsas palmolja i ansiktet, lämnas i 10-15 minuter, varefter överskott av olja avlägsnas med en pappersservett).

Palmolja är också användbar för att lägga till några hemgjorda kosmetika som är avsedda att mjukna, närma eller återfuka huden (innan man blandar palmolja med andra kosmetiska oljor måste den först smälta i ett vattenbad (vid en temperatur som inte överstiger 55 grader).

Palmolja kan också användas både självständigt och i en blandning med olivolja eller kokosnötolja som ett hemmedel för rengöring av ansiktets hud (detta kosmetika rekommenderas för alla hudar utom oljig).

Regelbunden kosmetisk applicering av palmolja rekommenderas också för att förhindra bristhet och splittring av naglarna, för att förbättra hårets tillväxt och tillstånd samt att eliminera överdriven fetthet i hårbotten.

Metod för användning

För förebyggande och behandling av sjukdomar som anges i avsnittet "Terapeutiska och profylaktiska egenskaper hos palmolja" rekommenderas palmolja att ta:

vuxna - 1 msk. sked på morgonen före frukost

barn - 1 tsk på morgonen före frukost

Om möjligheten att äta palmolja på tom mage inte är lämplig, kan du också använda denna vegetabiliska olja med mat eller omedelbart efter en måltid.

För artificiellt matade barn är palmolja användbar för att ge 0,5 tesked dagligen (men samråd med barnläkare behövs innan man inför denna vegetabiliska produkt i spädbarnets diet.

Du kan lära dig mer om fördelar och olika metoder för kulinarisk och kosmetisk användning av palmolja i underavsnitten i denna artikel "Användning av palmolja i kosmetologi" och "Användning av palmolja i matlagning".

Kontraindikationer för användningen

Individuell intolerans av produkten. Gravida och ammande kvinnor, liksom personer som lider av allergier, bör konsultera en läkare innan du använder palmolja.

Förvaringsförhållanden

Palmolja bör förvaras på en sval, torr och mörk plats. Vid temperaturer under +18 o C hårdnar palmolja utan att förlora dess fördelaktiga egenskaper. Innan du använder palmeolja vid omgivningstemperatur under +18 o C, ska den upphettas i ett vattenbad (vid en temperatur inte högre än +55 o C).

Behandlingsdatum

Datum: användning och skada på kroppen

Datum är unika i sin sammansättning, innehåller en stor mängd fördelaktiga substanser för kroppen, vilket gör dem till ett utmärkt alternativ till den vanliga maten. Datum innehåller fetter och proteiner, liksom kolhydrater och vatten i stora mängder. Disackarider är tillgängliga i signifikanta mängder. På grund av inmatning av datum i människokroppen finns en högkvalitativ mättnad av hans blod med användbara ämnen, vilket eliminerar känslan av hunger. Datum innehåller vitaminer i grupperna A, B, C och K, liksom mineralämnen i betydande mängder. De viktigaste av dessa är kalcium, magnesium, järn och kalium.

Fördelarna med datum för kroppen

Det finns datum som är användbara för tänderna, eftersom de förstärker tandemaljen på grund av närvaron av fluor och dietfibrer. Dessutom är datum mycket användbara där det finns behov av att behandla vissa sjukdomar. Deras användning i mat bidrar till att stärka blodkärlen, förhindrar utvecklingen av hjärtsjukdom, upprätthåller en adekvat nivå av funktion av immunsystemet. Datum är användbara för njurar, lungor och lever, de kan eliminera gemensam inflammation. Läkare rekommenderar ofta dem med förhöjt tryck, såväl som anemi. Detta förklaras av närvaron i sammansättningen av datum för ämnen som bidrar till en ökning av det totala antalet röda blodkroppar och halten av hemoglobin i blodet. Dessutom sker en naturlig minskning av blodtrycket. För kroppsdatum är användbara eftersom de återställer tarmmikrofloran och håller den på rätt nivå.

Vad är användningen av datum för män?

Fördelarna med datum för män är utan tvivel. Ett hundra gram av produkten innehåller minst 300 kilokalorier. Närvaron av selen i dem minskar signifikant sannolikheten för utvecklingen av patologier i hjärtat och blodkärlen. Datum inte bara kan snabbt eliminera hunger, men bidrar även till restaureringen av nervös och hjärnaktivitet, som representerar en kraftfull energikälla. Mannen som äter datum kan på kortast möjliga tid återställa sin egen maskulinitet om han tidigare haft problem med det. Deras positiva egenskaper för män inkluderar också frånvaron av kolesterol i dem.

Fördelarna med datum för kvinnor

Datum används i olika kvinnliga dieter i torr och frisk form. De innehåller en betydande mängd fibrer som överstiger flera gånger den dagliga dosen för en kvinna som visas av kostbehov. Många nutritionists i utvecklingen av dagliga rationer inkluderar dem i kompositionen som ett utmärkt verktyg för normalisering av metabolism.

Datum normaliserar tarmarnas arbete, vilket är mycket användbart om du behöver behålla kvinnans välbefinnande och högpresterande egenskaper. Kvaliteten på huden på ansiktet förbättras, den förvärvar en hälsosam färg och ålar försvinner från den. Många kvinnor vet inte ens hur viktigt det är för dem att fullt ut fungera i tarmarna och hur det påverkar deras liv.

Skada datum för kroppen

Trots det stora antalet positiva egenskaper har datum ett antal kontraindikationer som bör beaktas när de ingår i en näringsrik kost. Först och främst hänvisar den till produkten med högt kaloriinnehåll. Att äta datum i mat mer än tio gånger om dagen kan kraftigt förstöra formen, eftersom de innehåller upp till 300 kalorier per hundra gram. Ta inte datum i mat till de personer som lider av allvarliga allergiska reaktioner. Datum i stora mängder innehåller fruktos, vilket gör deras användning i livsmedel oönskad för de personer som inte tolererar det.

Det finns mycket socker i datum, och detta utesluter deras användning för personer som lider av diabetes. Om diabetiker har svårt att eliminera datum från deras näringsrika kost, bör de åtminstone begränsa deras användning. Dessutom rekommenderas med hjälp av specialanordningar att övervaka sockernivån i blodet.

Ät datum bör vara måttlig, så att de bara får kroppen att dra nytta och inte göra någon skada.

Folk recept från datum

Folk recept från datum används ofta både inom medicin och i kosmetologi. Nedan finns några vanliga recept för datum.

Buljonger från datum

Buljonger från datum visas i smittsamma sjukdomar och influensa. Allt bestäms av fruktens mognad, som används vid beredningen av lösningen. Ju större mognad av frukten desto bättre slutresultat. Buljonger från datum är mycket användbara vid förebyggande och behandling av cancer.

På vattnet

Avkodning av datum på vatten indikeras när det är nödvändigt att behandla influensa eller effekterna av en infektionssjukdom. När matlagningbuljong används 60 gram datum för en kopp vatten, förkokt. På grund av den stora mängden järn i datum rekommenderas att de används vid behandling av anemi.

Maligna tumörer behandlas också effektivt med dricksvatten från ett datum. Detta beror på den höga koncentrationen av magnesium i dessa frukter, med en brist på vilken utvecklingen av cancer tumörer observeras.

På mjölk

Ett avkok av deras datum i mjölk bidrar till att förbättra sexuell upphetsning och dess skärpa. Dessutom hjälper ett avkok av datum på mjölk att hosta väl. Datum i mjölk hjälper till att eliminera torr, långvarig hosta. För att förbereda buljongen krävs följande komponenter: sju bitar färskt datum och 250 gram mjölk. Sekvensen av matlagningsbuljong sådan.
Tvättade datum placeras i en kastrull, varefter de måste hällas med kall mjölk och hållas på elden i upp till tio minuter. Därefter kyles buljongen till en acceptabel temperatur. Därefter är buljongen full och datum äts. Applicera denna teknik är bäst innan du lägger dig.

Fig och risbuljong

Ett avkok av datum med ris hjälper till om du behöver behandla diarré. Vid matlagning tvättas fem datum, varefter de hälls med en liter vatten och kokas i en kvart i timmen. Sedan kyls buljongen och ben tas bort från datumen. Efter det ska massan hoppas över en rivare och häll en kvart kopp vätska, där datumen kokades. Kokt ris tillsätts till kokt buljong och blandas. Den resulterande gröt måste ätas hela dagen.

En avkok av gropar datum

Krossade stenar används för att behandla bildandet av njurstenar. En avkok av datumstenar är beredd i en viss sekvens. Först slipas benen med sex datum i pulver, varefter det hälls med en halv liter vatten och kompositionen sätts i brand. Efter kokning i tio minuter avlägsnas kompositionen och kyles och filtreras därefter. Det är nödvändigt att dricka på en tom mage en halvtimme före måltiden, tre gånger om dagen. Efter förbrukning av den beredda dosen är det nödvändigt att förbereda en ny, endast färskt avkok används. Som regel är ett par veckors dagliga intag tillräckligt för att stenarna börjar komma ut.

Tinktur av datum

Tinktur från datum rekommenderas för att bli av med alkoholförgiftning av kroppen. För att göra detta, blöt för dagsdatum i vatten och drick den resulterande infusionen. Handlingsprincipen för denna tinktur baseras på återställandet av de fördelaktiga elementen som förlorats på grund av användningen av alkohol i människokroppen. I synnerhet refererar det till kalium. För att återställa den störda vattensaltbalansen krävs upp till fem frukter.

Datum för hälsa

Att återställa skakiga hälsodatum används i ett brett utbud och syfte.

Bantningstider

Datum för viktminskning används som en del av en speciell diet som är utformad i tio dagar. Diet innebär att äta datum med grönt te utan tillsatser och socker. På femte dagen kan apelsiner läggas till kosten. Alla andra dagar, från femte till tionde, kan du fortsätta att äta andra frukter. Datum och grönt te accepteras också. Efter den tionde dagen finns det en övergång till den vanliga maten.

En sådan diet kan förlora upp till fem pounds av övervikt.

Datum för bukspottkörteln

För högkvalitativ rengöring av bukspottkörteln rekommenderas att man äter datum i två veckor på en tom mage på morgonen. Före användning tvättas de och staplas på porslinskivor. Under denna tid rensar bukspottkörteln väl och ger högkvalitativ förebyggande av dess efterföljande förorening.

Datum för förlossning

Datum är användbara för gravida kvinnor långt före födseln, eftersom de innehåller i sin sammansättning många användbara ämnen som är nödvändiga för den kvinnliga kroppen som bär ett barn. Oxytocin, som ligger i datum, stärker livmoderns väggar och bidrar till högkvalitativ arbetsaktivitet. Som ett resultat fortsätter födseln relativt snabbt och smärtfritt. Dessutom bidrar oxytocin till produktion av bröstmjölk.

I datum, mycket fruktos och det är användbart att ta dem, från och med graviditetens tredje trimester. Fruktos hjälper kvinnokroppen att förbereda sig för förlossning och stimulerar normal generisk aktivitet.

Hårdatum

Användbarheten av datum för hår bestäms av innehållet av selen i dem, utan vilken normal hårväxt är helt enkelt omöjligt. För att stärka hårrötterna rekommenderas det att ta datum minst tre gånger i veckan. Om du gör det regelbundet i minst tre år, kommer hårproblem att försvinna.

Hjärtatid

Datumen är bra för hjärtat på grund av selen och vitaminerna i grupperna A och B som finns i dem. Att äta på en tom mage om morgonen på tre datum minskar risken för uppkomsten och utvecklingen av hjärt- och kärlsjukdomar. Detta sker på grund av en minskning av oxidationen av kolesterol i blodet och en minskning av triglyceridnivåerna. Användning av datum kan betydligt minska risken för hjärtattacker och kärlsjukdomar.

Datum för styrka

Datum bidrar till förstärkning av manlig styrka, eftersom de har stora helande egenskaper. Högproteininnehållet i datum bestämmer deras användbarhet för att återställa förlorad styrka och säkerställa processen för regenerering av kroppsceller. Om du regelbundet äter datum minskar risken för sexuella störningar hos män flera gånger.

Hemlagad dagbehandling

Datum är kända som ett av medel för arsenalen för traditionell medicin. De används med framgång för att behandla olika sjukdomar och eliminera smärtsamma förhållanden.

Hostdatum

Torkade datum hjälper till med en långvarig hosta, om den används med mjölk. För att göra detta häll mjölk på sex tvättade datum som tidigare placerats i en kastrull. Efter att mjölken kokats, måste du vänta i tio minuter, varefter avkokningen kyls till rumstemperatur. Mjölk är full och datum äts. Det rekommenderas att ta innan man går och lägger sig.

Datum för förstoppning

I händelse av att förekomsten av förstoppning är förknippad med en överträdelse av kosten, kommer datum att vara användbara eftersom de normaliserar arbetet i mag-tarmkanalen. De innehåller många kostfibrer och oljor med hög fetthalt, vilket medför en god laxerande effekt av datum.

Du kan äta datum som helhet, eller som en del av torkad fruktkompote. I det senare fallet är det nödvändigt att räkna ut, baserat på antalet fem datum per halv liter vatten.

Datum från maskar

Datum är effektiva vid behov för att eliminera maskar hos barn. Detta kräver på morgonen att äta upp till ett hundra gram datum och det finns inget mer till lunch. Tillräckliga veckor av denna övning och maskar kommer att uppfödas.

Cancer datum

Dags nyttan som ett medel mot cancer förklaras av närvaron av magnesium i deras komposition, vilket förhindrar utvecklingen av onkologiska sjukdomar. Dessutom förstärker detta element musklerna, förhindrar kroppens allmänna åldrande och kan vara användbar för personer med nervsystemet.

Tryckdatum

Datum kan sänka blodtrycket om det tas regelbundet på morgonen på en tom mage i en mängd upp till 50 gram. Det är bara viktigt att inte överdriva dosen eftersom de i tunna volymerna kan ge en oönskade viktökning, vilket ofta innebär en ökning av trycket.

Halsbränna datum

Datum är fördelaktiga för halsbränna på grund av den glutaminsyra de innehåller. Denna syra eliminerar effektivt magsyra, vilket orsakar halsbränna. Det är nog att äta tre dagar på morgonen i tre dagar och halsbränna kommer att sluta.

Kolesteroldata

Användningen per dag upp till ett hundra gram datum bidrar till att minska kolesterolhalten i blodet. Som ett resultat är kärlen rengjorda och villkor för förekomst av aterosklerotiska plack elimineras.

Akne datum

Om du upplever akne i ansiktet rekommenderas att äta nya datum. De vitaminer och mikrodelar som finns i dem återuppliva ansiktets hud och gradvis eliminera akne i ansiktet. Det rekommenderas att äta minst 50 gram datum per dag för att gradvis eliminera akne i ansiktet och förhindra deras efterföljande bildning.

Smördatumsrecept

De mest utsökta och säkert de enklaste godisarna i alla tre världar!

Smöredatum - till frukost, lunch och till och med för natten. Om du kom hem från jobbet på kvällen och det är för sent att äta middag, och i kylen har du datum och smör - det var en bra dag! Varmt örtte och ett par datum - du är glad och somnar med ett leende..

Så, vad pratar jag om.. Ja, faktum är att det inte finns något att skriva om ingredienserna och beredningsförfarandet. Vi köper mjuka datum, gör ett snitt på en, ta bort benet och byt ut det med ett smör (bättre än rustikt, inte handla) ) och så vidare, så mycket som du vill

Jag är säker på att det kommer att visa sig gott även för nybörjare i konditorivaror. Det viktigaste är att köpa bra (mjuk och, om det är mycket lyckligt, inte blötläggs i melass).

Anmäl dig till veckopdateringar i min nya Vkontakte-grupp - kurkuma108

Reprinting är välkommen - om det finns en länk till webbplatsen eller sidan av receptet.

Smördatum: 3 kommentarer

Riktigt gott! Det var sant att jag gillade det mer med hemlagad gräddfil. Ja, det gillade jag så mycket att nu bara datum med gräddfil och det är Rimma, tack för ditt arbete, för din energi. Det finns så mycket värme, så mycket delikatesser. Stort stöd för oss vegetarianer. Överraskning, gör glad, inspirera... Kära dig! Tack.

Tack, Alexandra! Ja, med gräddfil är också läcker объ

Och jag lägger fortfarande en halv valnöt, så gott!

Datum: Fördelar och skador på kroppen, helande egenskaper

Datum är ett riktigt förråd av vitaminer och spårämnen som är nödvändiga för kroppen. I varma länder växer en unik dagpalm, som ger doftande, tärtsjuksfrukt, som är utomordentligt användbar för människor. Nyttiga egenskaper av datum identifierades av människor i antiken. På en lång resa, kommer invånare i östra och sydliga länder säkert att ta med dem en tillförsel av dessa näringsrika och utsökta torkade frukter.

Endast 17 minuters läsning och vi lär oss om fördelarna med datum för män och kvinnor, om komponenterna i denna produkt, om kontraindikationer för användningen av denna delikatess.
Användbara egenskaper av datum

Vad är en del av datumen

Företrädare för både okonventionell och officiell medicin talar om fördelarna med datum. Forskare genomförde en undersökning av dessa frukter och identifierade många unika element i sin struktur.

 • Vitamin A som finns i datum är en naturlig komponent som förhindrar syra och förskjutande processer i människokroppen.
 • Vitamin B1 förbättrar mag-tarmkanalen, normaliserar surheten i magsaften, ökar dess produktion. Äta datum hjälper till att bli av med tyngd i magen.
 • Vitamin B2 är den viktigaste substansen för levern, det är denna komponent som är "ansvarig" för blodets sammansättning och bildandet av röda blodkroppar i den.
 • B5-vitamin reglerar metaboliska processer i kroppen, ökar och minskar absorptionen av näringsämnen vid behov.
 • Vitamin B6 är en stor hjälpare för nervsystemet.
 • Vitamin PP är en naturlig aktivator av benmärgsceller.
 • Magnesium. Det viktigaste elementet som är en integrerad del av metaboliska processer i människokroppen. Magnesium reglerar metabolismen av kolhydrater, ökar styrkan av slemhinnor, normaliserar blodtillförseln till kardiovaskulärsystemet, stärker benen.
 • Kalcium. Huvudelementet i benvävnad. Dessutom stärker kalcium nervsystemet och reglerar blodtätheten.
 • Natrium. Komponenten som förbättrar hjärtmuskulaturens arbete. Natrium, som tränger in i det cellulära proteinet, lindrar celler från överdriven fukt.
 • Fosfor. Naturlig regulator i hjärnan och nerverna. Det rensar njurarna och leveren, förbättrar dessa organs funktion, deltar i alla vitala processer i människokroppen.
 • Järn. Byggmaterialet i muskelvävnad är en del av hemoglobin. Järn hjälper också till att minska oxidativa processer i matsmältningsorganet.
 • Kolhydrater. På grund av nedbrytningen av dessa ämnen i mag-tarmkanalen, får en person den största energimängden som är nödvändig för vital aktivitet.
 • Fats. Foder hjärnan, öka sin aktivitet, tränga in i nervvävnaden, stärka och närma dem. Dessutom är fetter en slags energikapslar av naturligt ursprung.
 • Proteiner. Utan ett protein löper en person risken för dystrofi, eftersom denna komponent är ett byggmaterial för muskler.
 • Fiber. Den viktigaste komponenten som förbättrar matsmältningsarbetet, som avlägsnar slagg och giftiga ämnen från kroppen.

Användning av datum

Tänk på några användbara egenskaper för ett datum:

 • Datum måste användas av personer som lider av kardiovaskulära sjukdomar. Dessa torkade frukter hjälper också till med onormalt lågt eller högt tryck.
 • De immunmodifierande och immunförstärkande egenskaperna hos datum är välkända. Frukt bekämpar aktivt virus, bakterier, lindra tillståndet för förkylningar, bronkial astma, förbättra blodkompositionen.
 • Män som lider av sexuell dysfunktion bör använda datum för att övervinna detta obehagliga tillstånd. Torkade frukter ökar sexuell lust, behandlar impotens.
 • På grund av närvaron av en stor mängd fibrer, datum - ett perfekt botemedel mot gastrointestinala sjukdomar.
 • Människor med nervösa sjukdomar, benägna att depressiva och stressiga tillstånd, måste äta datum. Införandet av dessa torkade frukter i kosten eliminerar sömnlöshet.
 • För kvinnor, datum hjälper till att öka libido, förbättra hud, hår och naglar.
 • Permanent förstoppning? Regelbundet att äta datum kan du glömma detta obehagliga tillstånd, för att förbättra magen och tarmarnas arbete avsevärt.
 • Datum mättar kroppen med energi, ökar prestanda.
 • Vid anemi verkar torkade frukter lätt och effektivt genom att påverka blodets sammansättning.
 • Användbara kvaliteter av datum ovillkorliga. Regelbunden förbrukning av datum i mat förbättrar syn, är förebyggande av grå starr och konjunktivit.
 • Datum kan skydda kroppen från maligna tumörer.

Datum för gravida kvinnor

Dieten av gravida och ammande kvinnor kräver en speciell inställning. Många produkter under denna period kan inte konsumeras, medan andra - är nödvändiga. Datum är i andra kategorin - de måste ingå i produktlistan för framtida mammor.

Soldatum

Torkade frukter kommer att stödja kroppen i ett svårt ögonblick, kommer att reglera hormoner. Här är några användbara egenskaper för gravida kvinnor av datum:

 • En stor mängd järn i torkad frukt aktiverar syntesen av hemoglobin i en kvinna som förbereder sig på att bli en mamma. En omvårdnadsmas kropp upplever också betydande överbelastning, och för att stödja den behöver den järn i datum.
 • Datapalmens frukter innehåller ett omfattande vitaminmikroelementkomplex, vilket bidrar till att förbättra mjölkproduktionen i mjölkbrösten.
 • Förstoppning är en vanlig förekomst hos gravida eller nyfödda kvinnor. För att bli av med det obehagliga symptomet som kan leda till hemorrojder, kommer datum att hjälpa till. Frukt innehåller en enorm mängd fibrer som effektivt frigör tarmarna och ändtarmen.
 • Födseln - den hårdaste stressen för den kvinnliga kroppen. Datum hjälper till att återställa styrka, mätta kroppen med energi, förbättra immunsystemet.
 • För en gravid kvinna kan användningen av datum vara ett slags förebyggande förfarande mot missfall.
 • En tjej som använder datum under graviditeten är mer benägna att föda en hälsosam baby. Dessutom blir det lättare för henne under födseln: komponenterna i den torkade frukten förstärker äggledarna, döljer smärtan under arbetet.

Vikt Datum

Vad mer är användningen av datum? Tillbaka i antiken, noterade kvinnor den unika fettförbränningseffekten av dessa söta frukter. Flickor som är överviktiga bör definitivt äta datum.

Trots den otroliga sötma och höga sackaroshalten betraktas datum som dietmat och ingår i många komplex för att gå ner i vikt. Fettens brinnande egenskaper noterade världens största näringsämnen.

Särskilt effektiva dieter med fullständig ersättning av vit sockerdatum. Till skillnad från glukos ackumuleras datumsackaros inte på låren eller skinkorna, det behandlas fullständigt i magsystemet i ren energi.

Bland de obestridliga fördelarna med datum - näring. Även en liten mängd frukt mättar en person, lindrar hungern under lång tid. Denna effekt är möjlig genom närvaron av vegetabiliska fibrer i frukten.

Äta datum, en kvinna behöver inte ständigt "snacks", på natten utflykter till kylskåpet för en bit tårta, tårta eller en korv.

Läckra, hälsosamma och närande datum - den perfekta måltiden för kontorsarbetare. Torra frukter kan säkert lämnas i din väska utan rädsla för att de kommer att försämras eller flöda, som att dricka yoghurt. Du kan snacka på datum under arbetet eller vid en föreläsning.

Frukt används aktivt i matlagning - de läggs till gröt, sallad och olika drycker. Datum är perfekta för personer som är involverade i sport: i själva verket är det naturliga energistänger som kan konsumeras när som helst på dagen. För tunga träningspassar, kommer datumen hjälpa dig att snabbt återfå styrka.

Fördelarna med datum för män

De antika grekiska manuskripten innehåller många intressanta historier om datum. Hjälten i den stora episka "Iliaden" använde datum för behandling av purulenta sår, lokalisering av inflammatoriska processer och till och med för att bli av med sexuellt överförbara sjukdomar. De antika grekerna åt både torra och råa, omogna frukter av dadelpalm.

På en lång och svår militärkampanj tog den grekiska soldaten nödvändigtvis en väska med sig. Torkade frukter gav honom styrka, snabbt lättade honom från hunger, gjorde det möjligt för honom att göra långa fotgängarövergångar.

Datum har inte förlorat sina helande egenskaper i vår tid. Miljontals män runt om i världen äter denna unika produkt för att återställa manlig kraft, öka sexuell lust och öka libido.

Anhängare av traditionell medicin rekommendera följande recept för behandling av manliga sjukdomar med datum. Tio mogna frukter av date palm hälla getmjölk. Blandningen skickas till kylskåpet i 24 timmar. För att förbättra effekten lägger vi till kardemumma och naturlig honung till mjölkdagsammansättningen. Vi blandar ingredienserna och använder medel inuti dagligen i små kvantiteter.

Erfaren healers hävdar att denna naturliga produkt kommer att hjälpa till att rensa kroppen av toxiner, öka kvaliteten och kvantiteten av spermier och öka styrkan. Särskilt denna teknik är lämplig för par som inte har möjlighet att förvärva avkommor. Att äta datum ökar risken för en lyckad uppfattning.

Om du planerar en stor semester och en fest med ett stort antal alkoholhaltiga drycker, måste du säkert använda det före ett visst antal datum. Torkade frukter minska de skadliga effekterna av alkohol, förhindra berusning av kroppen. Konsumera datum för att neutralisera alkohol som rekommenderas enligt följande: cirka 10 datum häll en liter kokt vatten, lämna på vindrutan i cirka 24 timmar. Frukt äts, infusion - vi dricker.

Till vilka datum är kontraindicerade

Fördelarna med datum är mångsidiga, men denna unika produkt har kontraindikationer som alla bör veta om.

 • Diabetiker använder datum i mat är förbjuden, eftersom frukten innehåller en stor mängd sackaros. Det är nödvändigt att undvika dessa torkade frukter och människor som lider av sjukdomar i mage och tarmar. Cellulosa datum är ganska grovt, tufft - den sjuka magen kan helt enkelt inte smälta den till ett tillstånd som är bekvämt för att passera genom tarmarna. Som ett resultat kan en person uppleva obehag och till och med smärta.
 • Datum kan vara skadliga för patienter med migrän eller urolithiasis. Patienterna är bättre att eliminera användningen av frukt eller minimera den.
 • Enorma reserver av socker i produkten kan inte utan att ha en negativ inverkan på tänderna: Emaljen är täckt av blom, vilket så småningom leder till karies. Efter att ha ätit datum måste du noggrant borsta tänderna med fluorhaltig pasta.

Naturligtvis är de användbara egenskaperna av datum mycket större än den möjliga skadan från dem, men glöm inte fortfarande kontraindikationerna.

Välja datum: nyanser och regler

Alla vet om de fördelaktiga egenskaperna hos datum, men man måste komma ihåg att endast högkvalitativa frukter kommer att ha en positiv effekt på kroppen. Välj torkade frukter så noga som möjligt, var uppmärksam på varje detalj. Först och främst studerar vi utseendet på ett datum.

Tyvärr behandlar tillverkare ibland datum palmfrukter med kemikalier som svaveldioxid. Bearbetade datum behåller en vacker look längre. Däremot förlorar dioxidbelagda frukter sina fördelaktiga egenskaper och blir till och med farliga för människor. Den kemiska komponenten har en negativ effekt på magen, irriterar slemhinnorna och kan till och med orsaka magsår.

Köp datum bör vara i certifierade butiker, från pålitliga leverantörer. När du köper, var noga med att vara uppmärksam på färgen på frukten. Högkvalitativa, mogna datum har en rik mörk färg och jämn hud med sällsynta sprickor. Om det finns många sprickor kan vi dra slutsatsen att datumen är gamla. En sådan produkt har naturligtvis inte förlorat de fördelaktiga egenskaperna, men smaken är osannolikt att matcha idealet.

Några konsumenter klagar på närvaron vid torra datum av gropar. Enligt deras mening kan tillverkarna ta bort gropar, vilket minskar produktens vikt. Men utan ett ben kommer datumet att upphöra att vara ett datum, eftersom fröet ständigt matar köttet med användbara ämnen.

Korrekt användning av datum

Produkten är avsedd för direkt konsumtion. Det är bäst att dricka datum med mjölk eller grönt te. Frukt används traditionellt som efterrätter, de läggs till kakor, kakor, pajer och sallader.

Du måste veta att den okontrollerade användningen av datum i mat kan skada hälsan. För en vuxen är normen tio till femton frukter dagligen. Barn behöver 4-5 bitar. per dag. För idrottare eller personer som upplever en betydande fysisk ansträngning kan kursen fördubblas.

Kroppen hos varje person reagerar på datum på egen väg. För någon är produkten extremt användbar, det kommer inte att ge någon särskild nytta. Ändå tillåter datumens smak och näringskvaliteter att kalla dem den viktigaste delen av dagens moderns kost.

Hur man lagrar datum

Ett separat ämne är lagring av torkade datum. Det är bäst att placera frukten i vakuumförpackningar eller i glasburkar, täckta med nylonskydd. Förvaringstemperatur - rum. Under dessa förhållanden kan datum lagras i upp till 7 månader. Möjlig och längre lagring av palmfrukter. För att göra detta är det tillräckligt att sätta datum i frysen: i detta fall kommer de inte att förlora användbara egenskaper i fem år.

Datum är naturliga kapslar där hälsan är dold. De antika östliga visarna rådde människor i alla åldrar att använda dessa frukter. I svåra sjukdomar stärker kroppen kroppen, gör det möjligt att effektivt hantera sjukdomen.

Överträffar inte lagringsförhållandena för datum. Torkade frukter gillar till exempel inte direkt solljus och de härdar under deras inflytande.

Dessutom behåll inte torkade frukter nära värmekällor: radiatorer, spisar eller ugnar. Datum utan förpackning torka ut tillräckligt snabbt. Våt datum lagras mycket dåligt och snabbt surt.

Det perfekta villkoret för datum är en torr, mörk och cool plats. Datum som har passerat pressen och pasteuriseringsproceduren lagras längre än de lösa, men de måste också placeras i en förpackning - väska eller låda.

Den allmänna användningen av datum

Datum palmplockning börjar i oktober och fortsätter till januari. Bara under denna tidsperiod kan du köpa färska datum. På våren och sommaren säljs endast torkade frukter. Detta spelar emellertid inte en viktig roll: det torkade datumet behåller alla fördelaktiga egenskaper, dessutom lagras det mycket längre.

Kaloriinnehållet i torkade datum är högt - 282 Kcal per hundra gram produkt. Denna mängd torkad frukt innehåller:

Genom sina fördelaktiga egenskaper och näringskvaliteter kan datum säkert erkännas som den mest hälsosamma produkten. Torkning av datum sker under naturliga förhållanden, i solen, de behandlas inte med sockersirap. Även en liten mängd frukt kommer att mätta kroppen med vitaminer och spårämnen.

Eastern Bedouin vandrare som gör långa resor genom öknen gjorde datum sin huvudsakliga produkt. Datum ger styrka, energi, de behöver inte tvättas.

Datapalmens frukter är ett perfekt kvällsmat, lätt och behagligt. Naturligtvis, efter att ha ätit datum måste du borsta tänderna.

Behandlingsdatum

Dessa unika frukter kan kallas legendariska: i antika grekiska, Mellanöstern och amerikanska folklore datum nämns ständigt. Böcker och vetenskapliga författningar skrivs om fördelarna med denna produkt. Det är omöjligt att inte nämna om smaken av sockerfrukter.

I öst ingår datum i kosten som började i antiken. Erfaren läkarna rekommenderade dessa frukter till människor som överlevde allvarliga sjukdomar. Torkade frukter återställde snabbt mänsklig styrka, tillät honom att övervinna konsekvenserna av sjukdomen.

Datumet är unikt i närvaro av fluor - den sällsynta komponenten för produkter av naturligt, naturligt ursprung. Fluor har en positiv effekt på tandemaljen, skyddar dem mot karies. Dessutom innehåller datum en stor mängd selen - ett erkänt profylaktiskt mot cancer. Kaloridatum är låga, användningen av denna torkade frukt kommer inte att orsaka övervikt eller fetma. Byter alla sötsaker med ett datum, en person kommer att rädda sig från feta avlagringar på hans höfter och buk.

Särskilt omnämnande är värt effekten av torkade datum på kardiovaskulära och immunförsvar hos människor. Regelbunden användning av frukt för terapeutiska och förebyggande ändamål kommer att förbättra tillståndet i magen, normalisera balansen mellan syror och alkalier i kroppen.

Att lägga till datum i kosten är ett bra sätt att snabbt övervinna effekterna av operationer, sjukdomar i interna organ. En person som lider av anemi kommer snart att må bättre, ta med lindringsdatum och lungsjukdomar.

Skadliga mikroorganismer är väldigt rädda för komponenter som ingår i datum. Antioxidanter angriper bakterier, letar efter och tar bort fria radikaler från kroppen. Det är fria radikaler - den främsta orsaken till människokroppen. Dessa farliga partiklar förstör DNA-kedjor, stör den allmänna strukturen hos celler.

Torkade frukter neutraliserar de toxiska effekterna av bakteriell flora, hämmar spridningen av mikrober. Vitamin A som finns i datum är ett av de bästa sätten att förbättra syn.

Äta ett par datum före huvudmåltiden, vi förbättrar appetiten avsevärt. Frukten har en utmärkt anthelmintisk åtgärd: flera datum på en tom mage - och maskarna kommer att lämna kroppen.

Modern medicin rekommenderar användning av datum för trötthet, fysisk och psykisk stress, katarralsjukdomar, otillräcklig blodtäthet och nervösa och psykiska sjukdomar. Utmärkt hjälpfrukt med olika sjukdomar i matsmältningssystemet. Datum enzymer införs i tarmmikrofloran, normaliserar och återställer det.

De torkade frukternas unika egenskaper bidrar till att övervinna känslomässig trötthet, vilket är särskilt användbart för kvinnor. Datum kommer att muntra upp, tillåter att titta på livet från en mer positiv vinkel. Date buljonger och tinkturer är ett utmärkt sätt att behandla huvudvärk, förstoppning, vaskulär blockering.

Sun Dates Treatment

De senaste upptäckterna av moderna forskare dämpar det vetenskapliga samfundet till chock. Det visade sig att på jorden finns en produkt som du kan behålla hälsa och vitalitet under lång tid. Dessutom är användningen av denna produkt Sunnah av profeten Muhammad (Den Högsta Skaparens frid och välsignelser är över honom) och denna produkt visade sig vara datum! Muslimer runt om i världen under Ramadan månadens användningsdatum och öppna deras inlägg. Denna torkade frukt är mycket mer användbar än svart eller röd kaviar. Ordet "datum" nämns i Koranen mer än 20 gånger.

Hadith om datum

Det rapporteras från Sa'd ibn Abu Wakkas (radio Allah 'anhu) som han sade: "Jag hörde Allahs Sendebud (Den Högsta Frid och välsignelser till honom) säga:

"Den som äter sju torra datum" Ajva på morgonen, kommer inte heller gifter eller häxor att skada den dagen (till kvällen). " (Sahih Muslim)

Profeten Muhammad (Allahs frid och välsignelser vara på honom, rådde också att öppna fasta datum, och om de inte är vatten då vatten renar kroppen.

Det överförs från Aisha (Radi Allah ankh) att Allahs Sendebud (Allah välsignar honom och välkommen) sa:

"Verkligen, i" ajwe al 'Alyi finns det botemedel. Och det är faktiskt en motgift vid början av gryningen. " (Sahih Muslim)

Läkare av naturvetenskap, professor Mehmet Altan i sin bok "Dates - helande frukter från öknen" berättar om fördelarna med denna fantastiska frukt. Vem bryr sig, jag tror att på Internet kan man hämta eller läsa en bok online.

Video: datum är en paradis frukt

Hur används stenarna från datum?

Det visar sig att inte bara massan är inblandad, men också i groparna av datum, som inkluderar ett helt mineral-vitaminkomplex. Användbara egenskaper av gropar upptäcktes i antiken.

Men hur man använder benen? Det finns flera ganska enkla sätt:

 • En avkok av datum stenar. Lägg några handfuls i en behållare, laga elden och stå sedan. Verktyget hjälper perfekt med urolithiasis, andra sjukdomar i urinvägarna.
 • Benen kan krossas till pulver, vilket ger ett utmärkt bindemedel som kommer att lindra diarré och diarré en gång för alla.
 • Förbereda en date-seed brygga och använda den istället för te, kan du ta bort svullnaden, förbättra syn. Teblad är en utmärkt förebyggande åtgärd mot konjunktivit.
 • Alla former av drogläkemedel har antiinflammatoriska effekter, de lindrar sår, öppna sår och sår.

Förberedelser baserade på datum för gropar används inte bara av folk, utan också av traditionell medicin.

Datum i kosmetologi

Extra pund har blivit en mardröm för miljontals kvinnor runt om i världen. Att kämpa mot dem är ansträngande, berövar styrka och hälsa. Varje dam vill se tonad och ungdomlig. Kvinnans största fiende i kampen mot fetma är hennes egen aptit. Det är mycket svårt att överge den vanliga maten, minska konsumtionen av godis och bakning.

Datum kommer att bli en trogen assistent till kvinnor i kampen mot fettanslag. Detta är en unik produkt som kombinerar lågt kaloriinnehåll och näringsvärde. Med regelbunden och måttlig konsumtion av datum för mat och samtidig övergivande av sötsaker, kastar en kvinna snabbt upp till 5 kg. övervikt.

Bredt används i kosmetologi har fått olja, producerad från datum stenar. Denna produkt är förberedd mot åldrande krämer, lägg den till huden scrubs. Oljan används aktivt i massageindustrin, det ger huden en mjuk och trevlig och hälsosam färg.

Komponenterna i datumet solrosfrön förstärker håret, eliminerar splittrade ändar, återställ epidermis.

Är det möjligt att odla ett datum träd själv?

Resenärer i Mellanöstern och Nordafrikanska länder har noggrant uppmärksammat dagpalmer. Dessa är stora och spredar träd upp till 15 meter höga med en tjock stam som nästan inte har några grenar. I den övre delen av dagen växer palmen omkring 50 stora hårda löv.

Folk började kultivera dessa träd i antiken. Målet har alltid varit rent praktiskt - att få otroligt friska och goda frukter med massor av vitaminer och näringsämnen.

Ett palmträd som odlas hemma kommer att vara litet i höjd och, viktigast av allt, kommer det aldrig att bära frukt.

Efter att ha grävt några datumstenar i en kruka med jord, kan man efter ett tag se en eller två groddar: Frösprutning är mycket hög. För att göra spridaren snabbare, ska benen skickas i två dagar till en termos med rent vatten med en liten mängd natrium humat.

Fördelarna med datum är enorma

Behandla datum: recept

Datum med ökad gasbildning i magen och tarmarna

 • Tryckdatum - 100 gr.
 • Jord svart kummin - 20 gr.

Vi knådar datumets kött i en mortel, tillsätt spiskummin, ät blandningen på tom mage, dricksvatten eller mjölk.

Datum för att förbättra ögonfrans tillväxten

 • Tryckdatum - 20 gr.

Vi bränner datumen på en torr stekpanna, mala i pulver. Den resulterande "mascara" låter ögonen gå på natten.

Smärta i tjocktarmen

 • Datum - 7 st.
 • Olje Seine - 1 msk. en sked.
 • Blackmin avkok - 100 ml.
 • Honung - 1 msk. en sked.

Honung konsumeras på en tom mage och griper den med pressade datum. Samma dag, innan vi lägger oss, använder vi smör, tvättar det med en blackberry decoction.

Dystrofi datum

För att övervinna den destruktiva leannessen måste du koka flera datum i risbuljongen och använd den resulterande åtgärden dagligen före måltiden i ett enda glas.

Datum för impotens, anemi och trötthet

 • Nya datum - 10 st.
 • Ginger - 1 tsk.
 • Kardemumma - 1/8 tsk
 • Saffron - 1/8 tsk.

Datum skickas till en burk med en liter, vi häller i kryddor. Vi stänger behållaren med ett tätt lock och skickar det till en varm plats i minst 15 dagar. När dagarna är blötläggda med kryddig infusion äter vi en frukt varje dag på morgonen.

Migrän daterar

Migrän är ett extremt obehagligt tillstånd där en persons huvud "sprickar" från smärta. Behandlingsprocedurer bör börja med en massage i livmoderhalsen och ryggraden. Dessutom kommer homeopatiska läkemedel att krävas: de ordineras av en läkare.

Varje dag måste patienten konsumera en viss mängd grönt te vilket minskar trycket. Ät datum varje dag på ca 80 gram. Vi kombinerar behandlingen med ett dagligt intag av en liten mängd (ca 20 ml.) Av horsetail avkok.

Hemorrojid datum

Regelbunden förbrukning av datum i kombination med naturlig honung kommer att lindra hemorrojida manifestationer.

Datum för nervösa sjukdomar

Stress och nervsjukdomar har länge varit vår tids plåga. Frukt av datumpalmen är en stor hjälpare för sådana sjukdomar. Patienten behöver inte utföra komplicerade procedurer för att känna till förbättringen - bara att äta en viss mängd dagligen dagligen. Drick frukt bästa getmjölk.

Datum för utmattning

Människokroppen under tunga belastningar eller kroniska sjukdomar kan tömmas till gränsen. I denna situation är det nödvändigt att stärka kosten av högkvalitativa och högkalorimat. Till exempel datum och jordnötter.

Sputum thinning datum

Lungsjukdomar, bronkit och tuberkulos kan leda till allvarliga konsekvenser för kroppen. För att bli av med dessa olyckor måste du skicka en viss mängd dagmassa till naturlig honung och använda det här medlet dagligen, dricka mjölk eller te.

Datum för cancer

Frukt blandas med naturlig honung, svart kummin och kast. Förhållandet mellan ingredienser är ungefär 1 till 1. Daglig användning av verktyget i små kvantiteter för att upprätthålla styrka och bekämpa cancerceller.

Återställande medel

Dåligt väder, stress, trötthet - alla dessa faktorer leder till ackumulering av trötthet, vilket är mycket svårt att bli av med. Kommer att hjälpa en unik tonik baserat på datum.

Vi tar i lika stora proportioner kamel sen, datum, kummin, ingefära, naturlig honung, miroblan och kanel. Ingredienserna blandas och skickas till låg värme. Vi väntar tills honungen har smält och häll sedan den resulterande blandningen med kokosmjölk. Matlagnings sylt, som vi konsumerar dagligen med te.

slutsats

Datum följs med människor i tusentals år. I muslimsk praxis anses dessa frukter vara helig mat, de nämns upprepade gånger i "Koranen". Torkade frukter har ett antal användbara egenskaper:

 • Ge en person styrka.
 • Öka kroppens motståndskraft mot bakterier och virus.
 • Förbättra blodkvaliteten.
 • Foder hjärncellerna.
 • Behandla ett stort antal sjukdomar.
 • Låt få tillräckligt med en liten mängd hälsosam mat.
 • De har en utmärkt fettförbränningseffekt.
 • Nera huden, lindra dermatologiska sjukdomar.
 • Gör håret starkt och friskt.

Video: datum, sparat från eld

Sheikh Muhammad al-Arifi berättar

Detta är en naturlig, välsmakande produkt som kan användas av både vuxna och barn. Men som det är fallet med någon annan produkt måste du följa åtgärden. Korrekt förbrukning av datum i mat är nyckeln till livslängd, hälsa och skönhet.Nästa Artikel
Användningen av calendula tinktur i hårvård