Fitoval kapslar - vitaminer mot håravfall


Kapslar Fitoval - kan de kallas vitaminer för hår och är det någon nytta av dem?

Bland annat för att förbättra och stimulera hårtillväxt är olika vitaminkomplex eller kosttillskott mycket populära. Detta beror på att det inte krävs att du tar extra tid, t.ex. användning av aktuella produkter (serum, balm, sprayer och andra produkter) genom att ta en kapsel eller ett piller. Dessutom förstår många människor som har problem med håravfall att problemet oftast är orsakat av vissa förändringar i kroppen, och de försöker lösa det på den här nivån.

Det är inte korrekt att ringa Fital vitaminkapslar, det är faktiskt ett kosttillskott (BAA), vilket inte är ett läkemedel och har ingen bekräftad terapeutisk effekt. Kapslarna i Krka Sloveniens läkemedelsföretag produceras, och i tillägg till kapslarna produceras Dermatologisk lotion och schampo mot håravfall i Fital-serien. Tillverkaren rekommenderar att alla tre medel används samtidigt, för att uppnå maximal effekt vid kraftig håravfall.

För att ta reda på om detta kosttillskott kan hjälpa till att förbättra hårväxten, måste du bekanta dig med dess sammansättning och ta reda på hur denna komposition kan lösa detta problem.

Fitoval - kapselkomposition:

Låt oss börja med jäst, som idag ligger i toppet av popularitet bland kosttillskott för hår, på grund av närvaron av protein och andra vitaminer i jäst. Men man bör inte glömma att jäst orsakar jäsningsprocesser och kanske på grund av detta kan detta komplex orsaka störningar i tarmfunktionen och till och med till viktökning.

L-cystin (L-cystein) är ett lika populärt element för att förbättra hårtillståndet. Denna aminosyra, som säljs över hela världen som ett tillskott av skönhet, för att förbättra hudens, nagels och hårets tillstånd. Negativ feedback på mottagningen av L-cystein är vanligtvis inte.

Kalciumpantotenat, även känt som vitamin B5, är också ett användbart vitamin för hår, hud och naglar.

Om vi ​​tittar på produktens sammansättning, skulle vi göra följande slutsats. Det mest fördelaktiga för håret här är L-cystein, så varför inte ta det som ett separat tillskott och inte foder dig med jäst och andra tveksamma andra komponenter i Fitoval?

Kapslar Fitoval mot håravfall - instruktion:

Tillverkaren i kontraindikationer rekommenderar inte att du dricker komplexet till barn under 15 år och personer med nedsatt njurfunktion. Dessutom kan vissa komponenter i komplexet orsaka en allergisk reaktion, och det indikeras som en möjlig bieffekt. Om du har varit allergisk mot acetylsalicylsyra (aspirin) eller till de kemiska färgämnena E122, E124 och E151, vägrar du omedelbart ta detta läkemedel.

Observera att tillverkaren rekommenderar att kapslarna tas under eller efter måltid med ett glas vatten. Om du dricker dem på en tom mage, uppträder ofta symtom som illamående och svaghet. Med symtom på ökad hårborttagning eller dålig tillväxt är den rekommenderade dosen 1 kapsel 3 gånger om dagen. Om håret är helt enkelt försvagat, skadat och långsamt växande, är den föreskrivna dosen 1 kapsel 1-2 gånger om dagen. Hela kursen att ta Fitoval är från 2 till 3 månader.

Det finns 60 kapslar i en låda, vilket innebär att för en intensiv kurs kommer det att vara tillräckligt för dig under 20 dagars administrering, med en vanlig kurs - från 30 till 60 dagars administrering.

Kapslar Fitoval - recensioner och rekommendationer:

Om du redan letar efter recensioner på Fitoval vitaminer, har du förmodligen en dubbel åsikt - några av dessa kapslar bidrar till att förbättra hårets tillstånd, medan andra inte ens kan dricka dem, eftersom de inte mår bra. Efter sådana recensioner skulle vi inte rekommendera att använda detta kosttillskott, eftersom det finns många andra vitamin-mineralhårkomplex (till exempel Aleran-komplexet) på apotek som i alla fall inte orsakar att patienten känner sig sjuk.

Och ännu mer så borde du inte dricka några vitaminkomplex, om du inte är säker på att ökad håravfall är en brist på något vitamin i din kropp. Ofta börjar tjejerna att dricka dessa droger helt orimligt och förlita sig endast på sin egen åsikt om hårets och hårbotten. Detta är fel inställning, vilket leder till spild av pengar, eliminerar inte problemet (om det verkligen finns), och kan också orsaka störningar i kroppen.

Vitaminer "Fitoval": komposition, fördelar, egenskaper vid användning, indikationer, kontraindikationer

Ofta är orsaken till försvagningen av strängarna, deras rikliga förlust och bromsa tillväxten av nya krullar bristen på vitaminer i kroppen. Därför kan återvinning av krullor bero på användningen av dessa näringsämnen. Du kan få dem både från mat och från farmaceutiska preparat.

I tabletter, pulver och ampuller kan vitaminer säljas separat, men vanligtvis behövs ett stort antal näringsämnen för att återställa tillväxten av strängarna.

Detta sortiment av vitaminer och mineraler kan erhållas från kapslarna "Fitoval", som rekommenderas för användning med håravfall. Innan du använder detta komplex bör du bekanta dig med viktig information om den.

Sammansättning och egenskaper

Bedöm fördelarna med verktyget gör det möjligt att studera dess sammansättning.

Den innehåller:

 • Vitaminer av respektive grupp B (B1, B2, B5, B6, B9, B12 eller tiamin, riboflavin, pantotensyra, pyridoxin, folsyra, cyanokobalamin);
 • Vitamin H (biotin);
 • L-cystein;
 • koppar;
 • zink;
 • järn;
 • Medicinsk jäst.

Kompositionen innefattar även titandioxid (eller E171), propylhydroxibensoat som hjälpkomponenter. Innehållet i kapslar "Fitoval" och färgämnen - orange, svart, röd, blå.

Läkemedlet har följande effekter:

 • Den innehåller de aktiva substanserna som är nödvändiga för normal bildning och utveckling av hårsäckar.
 • Kompositionen av kapslarna i komplexet "Fitoval" innehåller element som säkerställer normalt blodflöde i hårbotten, samt transporterar de element som är nödvändiga för att öka hårväxten, syre;
 • Alla vitaminer och mineraler som utgör komplexet är nödvändiga för att säkerställa hårsäckens näring, strängarna själva.

Tack vare de element som utgör Fitoval-kapslarna, bidrar produkten inte bara till tillväxten av strängarna utan förhindrar också deras förlust. Komponenterna i läkemedlet eliminerar de negativa effekterna på kroppens och hårets yttre faktorer, skador, brist på användbara element, stress, ohälsosam kost etc. Åtgärden används även vid arvelig disposition hos män och kvinnor för förlust av strängar.

Indikationer för användning

I vilka fall borde du vara uppmärksam på detta verktyg?

 • Enligt recensioner av dem som använde detta komplex, visar Fitoval hög effektivitet både när man använder den på sommaren och när man använder den på vintern. I det första fallet skyddar det krullarna från dränering, de negativa effekterna av ultraviolett strålning. I det andra fallet ger komplexet styrka för att motstå effekterna av kyla, vindar etc.
 • Tack vare drogen ökar hårets tillväxt, men det blir självklart starkare, men även dess utseende förbättras. De vitaminer som ingår i "Fitoval" gör att du får hälsosam glans, silkighet och jämnhet till krullarna.
 • Det visas användningen av läkemedlet i strid med strukturen hos kärnorna i strängarna, genom vilka de blir sköra, svaga, splittrade.
 • Det kommer att hjälpa botemedlet i närvaro av sådana problem som saktar tillväxten av lockar;
 • Det rekommenderas att "Fitoval" används av personer vars mat inte tillåter dem att få hela utbudet av användbara ämnen från maten i rätt mängd. I synnerhet talar vi om kvinnor som följer stränga dieter.

Om det finns ett problem med riklig håravfall, använder både män och kvinnor ofta en rad åtgärder för att eliminera det, och detta läkemedel kommer att bli en utmärkt hjälpare.

Kontraindikationer och biverkningar

Fördelen med verktyget är uppenbart, men det kan också ha en negativ inverkan om den används utan att ta hänsyn till kontraindikationer, och dessa är:

 • gastrit;
 • Njursvikt
 • Ett magsår.

Det rekommenderas inte att ta detta vitaminkomplex för gravida kvinnor och ammande mödrar. Detta beror på att effekten av vitaminer i kapslar "Fitoval" på kroppen hos en kvinna som bär eller ammar ett barn är okänt. Naturligtvis är det inte värt att risken, särskilt med tanke på att det finns andra vitaminkomplex för förväntade och unga mödrar.

Barn under 15 år kan endast använda Fitoval på recept.

Man bör komma ihåg att drogen kan vara allergisk. Innan intern användning av kapslar, studera deras komposition, analysera om du är allergisk mot någon av komponenterna i komplexet.

När det gäller biverkningar som kan uppstå vid användning av verktyget är det värt att säga att forskningen har genomförts tillräckligt för att prata om deras frånvaro.

Ändå indikerar tillverkare att teoretiskt möjliga biverkningar som:

 • illamående;
 • yrsel;
 • huvudvärk;
 • Andnöd;
 • Klåda, rodnad i huden.

I bruksanvisningen för vitaminkapslar "Fitoval" indikeras att sådana manifestationer kan vara förenade med individuell intolerans mot läkemedlets komponenter.

Dosering, överdosering, interaktion med andra droger

Kapslar kan köpas på apotek utan läkares recept. De säljs på 60 stycken / pack.

Om strängarna kräver behandling på grund av brittleness, riklig prolapse och tillväxt retardation, måste du använda drogen 1 kapsel tre gånger per dag. Vid svag svårighetsgrad av strängproblem kan dosen minskas till 2 kapslar per dag. Tillverkare i bruksanvisningen rekommenderar att du gör detta under måltiden, men du kan ta dem efter måltid.

För att förhindra tillräckligt med 1 kapsel / dag.

Under alla omständigheter bör användningen "Fitoval" vara 2 månader. Om det finns allvarliga problem med strängarna och som föreskrivs av trichologen, är det möjligt att förlänga tiden att ta drogen upp till 3 månader.

Komplexet kan appliceras externt, gnugga läkemedlet i hårbotten. När den används på detta sätt för hår kommer Fitoval att ha en lokal effekt, vilket ökar effektiviteten i kampen mot problemet med håravfall.

Samtidig användning av komplexet utåt och inåt är bättre att diskutera med din läkare.

Det är nödvändigt att strikt följa dosen, eftersom överdos kan vara sådana manifestationer:

 • illamående;
 • huvudvärk;
 • yrsel;
 • Metallisk smak i munnen.

Eventuellt obehag som du kan känna när du behandlar hår med "Fitoval" bör vara en anledning att gå till doktorn, även om du tror att obehaget och försämringen av välbefinnandet inte är relaterat till att ta komplexet.

Det är omöjligt att ta antacida, antibiotika, tetracyklinmedikamenter samtidigt med kapslar för behandling av hår. Om du behöver ta dessa läkemedel bör du hålla intervallet mellan att ta mediciner minst 3 timmar.

När man använder vitaminer är det viktigt att komma ihåg att även näringsämnen kan vara skadliga vid överutbud. Du behöver inte öka dosen och behandlingsförloppet obehagligt.

Verkan av läkemedlet Fitoval när mjäll

Hårförlust, mjäll är fenomen som män och kvinnor möter. För att bekämpa dem utvecklade slovenska apotekare Fitoval-linjen (Fitoval).

namn

För att bekämpa mjäll utvecklade slovenska apotekare Fitoval-linjen.

Varunamnet Fitoval gäller för sådana produkter:

 • hårförlust lotion;
 • schampon - för skadat hår, hårborttagning, sköljning Intensiv, regelbunden vård;
 • kapslar.

Släpp form och sammansättning

Förberedelserna av Fitoval-linjen finns i flera former och påverkar problemet från insidan och utsidan.

schampo

Det finns 4 typer av schampon i Fitoval-samlingen:

 1. För skadat hår. Kompositionen innefattar: lecitin, veteprotein, växtbaserade extrakt av salvia och nässla.
 2. Mot håravfall. Innehåller vegetabiliska extrakt av rosmarin och bergbärbär, liksom glykogen, vetepeptider.
 3. Anti-mjäll Intensivvård. De aktiva beståndsdelarna i produkten är ciklopiroxolamin, zinkpyrition och vitt willow-extrakt (zink-PT-S-komplex).
 4. Anti-mjäll Regelbunden vård. Verkan av zink-PT-S-komplexet förstärks med hydroxietylkarbamid.

Shampoo är dermatologiska medel med en tjock konsistens, hällt i flaskor med en kapacitet på 100 och 200 ml.

Shampoo är dermatologiska medel med en tjock konsistens, hällt i flaskor med en kapacitet på 100 och 200 ml.

lotion

Hårförlustprodukten för extern användning innehåller fytokomponenter esculin, xymenic och laurinsyror. Lotionen är en vätska i injektionsflaskor på 40 ml med en mätskala på väggen. I 1 paket - 2 behållare, utformade för 16 applikationer.

kapslar

Herbal är ett kosttillskott som innehåller:

 • medicinsk jäst - 200 mg;
 • cystin - 100 mg;
 • B5 - 15 mg;
 • järn 10 mg;
 • zink - 5 mg;
 • B1 - 2 mg;
 • B2 - 2 mg;
 • B6 - 2 mg;
 • koppar - 1 mg;
 • folsyra - 200 mcg;
 • Biotin - 100 μg;
 • B12 - 2 μg.

Kapslarna är täckta med ett rött gelatinskal.

Fitoval kapslar är täckta med ett rött gelatinskal. Insidan är ett brunt pulver från ljus till mörk nyans. Produkten är förpackad i blisternummer 10. Varje förpackning innehåller 6 tallrikar.

Farmakologisk grupp

Preparaten av Fitoval-linjen hör till sådana grupper av farmakologiska produkter:

 • schampo, lotion - dermatotropa medel;
 • kapslar - andra kosttillskott är inte registrerade som läkemedel.

Verkningsmekanism

farmakodynamik

Fitoval vitamintillskott ger kroppen en bioenergi till hårbotten och dess bilagor. Hårrötter på grund av aktiviteten hos den essentiella aminosyran cystin, folsyra, B-vitaminer, förnyas och förstärks mineralerna. Håret blir starkare, friskare, deras accelererade förlust förhindras.

Shampoo Fitoval mot förlust stärker fibrerna från insidan. Glykogen ger folliklar med energi, aktiverar celldelningens processer och bidrar därmed till förstärkning och snabb ökning av längden. Urtextrakt av arnica och rosmarin ger blodflödet till hudens strukturer. Studier har visat att en minskning av håravfall under tvätt, en ökning av individens livslängd och en ökad glans efter användning av tvättmedlet noterades av 73% av de personer som deltog i testen.

Hårrötter på grund av aktiviteten hos den essentiella aminosyran cystin, folsyra, B-vitaminer, förnyas och förstärks mineralerna.

I kombination med de föregående 2 produkterna rekommenderar tillverkaren användningen av lotion för håravfall. Den baseras på en formel av 3 växtingredienser som ökar blodcirkulationen och förbättrar näring av hud och hårsäckar. Laurinsyra, som används här, uppvisar anti-androgena egenskaper. Åtgärden tillhandahålls av aktiviteten av 5-alfa reduktas.

Efter applicering av lotionen i 3 månader ökade 40 volontärer hårets densitet. Detta hände mot bakgrund av en ökning av antalet hår i tillväxtfasen och en förändring av förhållandet mellan antalet folliklar i tillväxt- och vilafasen med 42%.

Shampoo för skadat hår normaliserar snabbt huden. Tack vare veteproteiner och lecitin bildar den en film på ytan som eliminerar skador, förhindrar ytterligare förstöring under påverkan av yttre faktorer och förhindrar torrhet. D-panthenol ger fuktreserver. Nettle förbättrar blodcirkulationen i dermis, hjälper till att spola ut giftiga ämnen. Salvia har antiseptiska egenskaper Under inverkan av dessa komponenter returnerar håret mjukhet, styrka, silke och glans.

Fitoval Shampoo (Fitoval) Intensiv anti-mjällskydd eliminerar det obehagliga fenomenet på grund av ett komplex av zink-PT-S, som är en kombination av vitt willow-extrakt och zinkpyrithion och ciklopiroxolamin. Dessa komponenter förbättrar verkan av varandra och därigenom hämmar tillväxten av Malassezia svampar, vilket orsakar mjäll.

Fitoval shampoo Intensiv anti-mjäll behandling eliminerar obehagliga effekter.

Cyclopiroxolamin lindrar inflammation, eliminerar klåda. Zinkpyrition skapar förutsättningar för återställande av keratinisering av de övre skikten i huden och normaliserar produktionen av talg. Vit pil, som en källa till salicin, tar bort mjäll. Som studien visade har 85% av de personer som har upplevt denna produkt märkt att mängden mjäll har minskat och 89% rapporterade att de har blivit av med klåda.

Regular Care Shampoo, förutom zink-PT-S-komplexet, innehåller också hydroxietylkarbamid. Detta är en aktiv fuktgivande komponent som hjälper till att upprätthålla ett skyddande skikt på överhuden i hårbotten. 9 av 10 patienter rapporterade hudrening och 8 av 10 rapporterade en lugnande effekt. All noterad friskhet efter att ha tvättat hår.

farmakokinetik

Dessa parametrar för Fitoval preparat har inte studerats.

Vad ordineras Fitoval?

Tillverkaren uppmanar följande indikationer för användning av Fitoval-kapslar:

 • överdriven förlust, försämrad tillväxt och hårförnyelse;
 • otillräckligt intag av de viktigaste elementen i kroppen, vilket är märkt med en olämplig diet;
 • ökad bräcklighet, subtilitet.

Shampoo Fitoval beroende på kompositionen används vid sådana problem:

 • tendens till håravfall (alopeci);
 • bräcklighet, svaghet, bräcklighet;
 • mjäll: måttlig - regelbunden vård, riklig, med frekventa återfall - intensivvård.

Fitoval

Prisapotek på nätet:

Fitoval - ett multikomponent mineral-vitaminkomplex, som används för att förbättra hårets tillstånd. Aktiva ingredienser som ingår i läkemedlet, återställer och skyddar håret från de negativa effekterna av undernäring, kemiska faktorer och miljön. Huvudindikationen för användningen av detta läkemedel är överdriven håravfall.

Släpp formulär

Enligt instruktionerna är Fitoval tillgängligt i form av kapslar, dermatologisk lotion och schampo. Använd kapslar i blåsor av 10 stycken, i kartongförpackningar (6 blåsor vardera).

struktur

En kapsel innehåller följande aktiva ingredienser:

 • Cyanokobalamin - 2 mcg.
 • Riboflavin - 2 mg.
 • Kalciumpantotenat - 35 mg.
 • L-cystin - 100 mg.
 • Medicinsk jäst - 200 mg.
 • Tiamin - 2 mg.
 • Pyridoxinhydroklorid - 2 mg.
 • Folsyra - 0,2 mg.
 • Zink - 5 mg.
 • Koppar - 1 mg.
 • Biotin - 0,1 mg.
 • Järn - 10 mg.

Hjälpämnen som utgör Fitovalov inkluderar: titandioxid (E171), vattenfri kolloidal kisel, propylhydroxibensoat, orange, svart, blå och röda färgämnen.

Farmakologisk aktivitet

Bedömning av recensionerna, de aktiva substanserna, som ingår i Fitoval, hanterar helt och hållet skyddet och restaureringen av hår som skadas till följd av de negativa effekterna av kemiska faktorer, undernäring och miljö.

Håråterställning sker som regel inte bara med hjälp av lämplig extern vård, utan också tack vare en tillförlitlig tillgång till väsentliga mineraler, vitaminer och fördelaktiga ämnen i hårsäckarna.

Född enligt dermatologerna uppfyller alla hårfolliklarnas behov:

 • Aminosyran cystein hanterar väl restaureringen av hårsäckar.
 • Ingår vid framställning av vitaminer är katalysatorer för viktiga metaboliska reaktioner som förekommer i hårsäckarna.
 • Medicinsk jäst hjälper till att återställa balansen som behövs för att förbättra hårväxten, eftersom de är en naturlig källa till aminosyror, mineraler och vitaminer i grupp B.

Enligt anvisningarna stärker läkemedlet hårrötterna, accelererar återhämtningen av glödlamporna, aktiverar hudens blodtillförsel och förbättrar även hårstrukturen.

analoger

För närvarande är Fitovalovs mest populära analoger: Bonelit, Azinc, Ammivit, Alginat-Antoks, Atopil, Ansiderm, Balsam Pankova, Bioenergotoniska och Bioaktiva mineraler.

vittnesbörd

Shampoo, lotion och Fitoval kapslar används i följande situationer:

 • Överdriven håravfall.
 • Brist på nödvändiga biologiskt aktiva substanser och vitaminer i kosten (på grund av obalanserad näring).
 • Försämrad tillväxt och hårförnyelse.

Dessutom används läkemedlet ofta i terapeutiska aktiviteter som syftar till att stärka skört och tunt hår.

Kontra

Enligt recensioner bör Fitoval inte användas när:

 • överkänslighet mot analytens aktiva eller ytterligare komponenter;
 • njursjukdomar.

När det gäller graviditet och amning är det bättre att inte använda detta läkemedel under dessa perioder (på grund av brist på tillräckliga data om säkerheten och fördelarna med Fitoval i sådana situationer).

För barn upp till femton år kan ovanstående behandling endast ordineras av den närstående hudläkaren.

Instruktioner för användning (metod och dosering)

Ta kapslarna rekommenderas efter eller under måltiden.

Den terapeutiska kursen varierar från sextio till nittio dagar. Ta en kapsel tre gånger om dagen med överdriven håravfall eller nedsatt tillväxt och vid behandling av kraftigt försvagat och skadat hår - en kapsel två gånger om dagen.

Shampoo och lotion används vanligtvis en eller två gånger i veckan.

Biverkningar

Bedömning av recensionerna orsakade Fitoval biverkningar mycket sällan.

Hos patienter som lider av allergiska sjukdomar kan det uppstå allergiska reaktioner (inklusive bronkospasm) vid mottagandet av detta verktyg.

Överdosering med Fitoval kännetecknas av följande symtom:

 • Huvudvärk.
 • Matsmältningsstörningar.
 • Ökad trötthet.
 • Metallisk smak.

Läkemedelsinteraktion

Fitoval enligt instruktionerna kan inte kombineras med antibakteriella medel av tetracyklingruppen, såväl som antacida.

Dessutom bör samtidig användning av ovanstående läkemedel med andra vitaminmineralkomplex (för att undvika hypervitaminos och överdosering) undvikas.

Förvaringsförhållanden

Håll Fitoval i torr och skyddad från direkt solljus vid rumstemperatur.

Hållbarhet

Kapslar har en hållbarhet om tre år, lotion två år och schampo två år och sju månader från utsläppsdatumet.

Beskrivningen som publiceras på denna sida är en förenklad version av den officiella versionen av sammanfattningen av drogen. Information tillhandahålls endast för informationsändamål och är inte en guide för självmedicinering. Innan du använder drogen ska du rådfråga en specialist och läsa instruktionerna som godkänts av tillverkaren.

Fitoval: bruksanvisningar

Fitoval är en produktlinje för läkemedelsföretaget Krka, som är utformat för att förbättra hårets tillstånd. Tillverkaren tillhandahåller flera typer av profylaktiska medel som verkar inifrån och utifrån: ett multivitaminkomplex som innehåller ämnen som är viktiga för hårets hälsa, flera typer av schampon och lotioner.

Indikationer för användning

Vitaminer och dermatologiska medel. Fitoval rekommenderas att användas från 15 års ålder med:

 • Brist på fördelaktiga ämnen i kroppen
 • Riklig håravfall
 • Reversibel Alopeci
 • Stopp av hårväxt och förnyelse på grund av åldersrelaterade förändringar eller genetisk sjukdom
 • mjäll
 • Med svaghet, brittleness, torrt hår.

Sammansättningen av läkemedlet

Fitoval-serien består av en multikomponentuppsättning av vitaminer och mineraler för oral administrering och medel för behandling av utsidan: schampon och lotion.

Multivitaminkomplex. De aktiva ingredienserna i läkemedlet är medicinska jästar, isomer av aminosyran cystein, B-vitaminer, järn, zink och koppar. Hjälpämnen - kolloidalt kisel, livsmedelstillsatser och färgämnen

 • Schampo. Kompositionen av de aktiva ingredienserna - koncentrerade extrakt av sorrel och nässla, panthenol, lecitin, veteprotein. Som ytterligare - element som ger struktur, färg, tvättmedel, smaker.
 • Lotionen innehåller esculin, xenin och laurinsyror. Ytterligare ämnen - alkohol, vatten, citronsyra etc.

Läkemedelsegenskaper

Som ett resultat av användningen av Fitoval-produkter matas håret från insidan och stärks utanför:

 • Folliklar återhämtar sig
 • Cellförnyelse och acceleration
 • Hårstänger tjocknar
 • Hårförluststopp, utveckling av alopeciestopp.

Blanketter för frisläppande

Pris: 438-510 gnidning.

Produkter för hårets hälsa Fitoval tillverkas i flera former: för intag och extern vård.

 • Vitamin-mineralkomplex framställs i form av röda kapslar med ett gelatinhaltigt skal. Interspersions av en annan nyans är tillåtna. Vitaminerna förpackas i blister med 10 stycken, förpackade i en kartong med de medföljande anvisningarna. I förpackningen - 60 kapslar.
 • Shampoo med en svag gräsaktig lukt, lite skum. Vätskan hälls i flaskor på 200 och 400 ml, förpackad i en låda.
 • Lotion - en klar, färglös vätska med lukt av alkohol. Verktyget finns i plastflaskor på 40 ml, förpackade i kartonger med 2 stycken.

Metod för användning

Pris 188-400 rubel.

Kapslar tas, utan tuggning, under eller omedelbart efter en måltid. Enligt instruktionerna för behandling av alopeci rekommenderas att man dricker en åt gången tre gånger om dagen, för att återställa skadat hår - 1 var 2 gånger. Stödkurs - från 2 till 3 månader. Efter en paus kan du upprepa det genom att samtycka till din läkare.

 • Shampoo appliceras på förtvättat hår: appliceras, sprids över huvudets yta, lämnar i 5-10 minuter, tvättas sedan av. Vätska kan appliceras inte mer än två gånger under proceduren. Det rekommenderas att använda Fitoval flera gånger (2-3) i veckan i tre månader.
 • Lotionen gnids i 5 minuter i en ren, torr hårbotten, kompositionen tvättas inte av. Förfarandet utförs en gång om dagen eller minst tre gånger i veckan. Den rekommenderade engångsbeloppet av medel - 5 ml. Tillverkaren rekommenderar att Fitoval utför under säsongens förändringar - under våren och hösten.

Under graviditet och HB

På grund av bristen på data om effekterna av Fitoval på kroppens kropp rekommenderas det inte att ta kapslar. Du kan använda schampon och lotion med din läkares tillåtelse.

Fitoval: vitaminer i kapslar, schampo, lotion. Instruktioner för användning, komposition, pris, recensioner

Löftet om hälsosamt hår - rätt näring, som uppfyller alla kroppens behov. Men inte alltid alla nödvändiga vitaminer och spårämnen kan erhållas från mat.

Multivitamintillskott hjälper till att fylla bristen på näringsämnen. Vitaminer i Fitoval-kapslar (KRKA, Slovenien) innehåller alla nödvändiga ämnen för korrekt näring av håret, vilket förhindrar uttining och förlust.

Produktionsformer av läkemedlet Fitoval

Läkemedlet Fitoval finns i form av kapslar (60 stycken i en förpackning), i form av ett schampo (200 ml) och lotion (200 ml). Effektiviteten av att ta vitaminer är inte omedelbart märkbar.

För restaurering och förvärv av ett hälsosamt hår tar det lite tid. Använd shampoo och lotion Fytoval för att påskynda processen. De kan påverka hårets yttre struktur och ytan på hårbotten, medan vitaminerna kommer att återställa att hårfolliklarna fungerar korrekt.

Vitaminer Fitoval i kapslar

Fitoval vitaminer i kapslar rekommenderas att tas vid första tecken på håravfall. Det tar tid att ackumulera nödvändiga spårämnen och vitaminer i cellerna i folliklarna, så effekten av att ta Fitoval kommer att märkas om 1-2 veckor.

struktur

Den huvudsakliga komponenten i Fitoval-komplexet är medicinsk jäst.

Vitaminerna i grupp B som ingår i jäst är oersättliga i kampen mot håravfall:

 • Riboflavin (B2) är inblandad i kolhydratmetabolism och förbättrar follikelernas innervation;
 • Pantotensyra (B5) är särskilt viktigt vid tillväxt och regenereringsprocesser;
 • tiamin (B1) är involverad i många enzymreaktioner;
 • pyridoxin (B6) förbättrar vävnadsinnervationen, främjar ledningen av nervimpulser;
 • folsyra (B9) är involverad i processen att skapa nya celler.

Dessutom bidrar jäst vitaminerna E och PP (nikotinsyra) till tillväxten och hälsan hos epidermala celler (inklusive de som ingår i hårsäckar).

Förutom jäst ingår den väsentliga aminosyran L-cystin, en kraftfull antioxidant som deltar i cellulär metabolism, i phytalkompositionen.

Fitoval vitaminer har ett brett utbud av fördelaktiga egenskaper på grund av den balanserade kompositionen av vitaminer och spårämnen

Spårämnen och vitaminer som ingår i Fitoval (i fallande ordning av mängden substans):

 • pantotensyra;
 • järn;
 • zink;
 • tiamin;
 • riboflavin;
 • pyridoxin;
 • koppar;
 • biotin;
 • cyanobalamin.

effekt

Hårets tillstånd beror på hårfollikelns tillstånd: Med tillräcklig tillförsel av hårroten med alla nödvändiga element och bra mikrocirkulation i vävnaderna kommer hårnäringen att vara optimal för sin goda utveckling och tillväxt.

Ämnen i Fitoval sammansättning påverkar cellstrukturen, förbättrar innervärdet av hårbotten i hårbotten, stimulerar tillväxten och utvecklingen av cellerna, stärker hårfollikeln och ger den nödvändig näring.

vittnesbörd

Fitoval vitaminer i kapslar rekommenderas att tas i följande fall:

 • med håravfall
 • med försämring av hårstruktur eller gallring
 • med utseende av brittleness eller split ends;
 • med försämring av hårets utseende (slöhet, förlust av färg);
 • att stärka friskt hår.

Kontra

Förutom individuell intolerans av komponenterna bör Fitoval tas med försiktighet vid samtidig användning av andra folicprodukter.

Överskott av folsyra kan hämma kroppens antivirala och antitumörimmunitet. Dessutom är medicinsk jäst i komplexet kontraindicerat för personer som lider av njurinsufficiens.

Det är också möjligt att det förekommer allergiska reaktioner (i de flesta fall på den konstgjorda jästen). Vitaminer Fitoval kontraindicerat under graviditet och under amning samt barn under 15 år.

Biverkningar

Levande jäst kan orsaka förändringar i tarmfloran: orsaka uppblåsthet, diarré, dysbios. Jäst kan orsaka tröst. Komponenter som järn och jäst kan orsaka matsmältningsbesvär (illamående, kräkningar).

Instruktioner för användning

Vitaminer ska tas 1 kapsel 1 gång per dag (under eller efter måltider) i 2-3 månader. Kapseln rekommenderas att dricka mycket vatten.

analoger

Vitaminer för hår som produceras av många tillverkare av medicinsk kosmetika.

Om syftet med att ta Fitoval i kapslar är att sluta håravfall kan du vara uppmärksam på liknande läkemedel med liknande effekter:

 • Perfectil innehåller inte bara vitaminer som är användbara för håravfall, men förbättrar även naglarnas tillstånd och stärker immunförsvaret.
 • Vitrum Beauty innehåller naturliga ingredienser som bidrar till produktion av kollagen, som regenererar och tonar epidermala vävnader.
 • Aevit innehåller vitaminer E och A, och kapslarnas oljiga sammansättning gör det möjligt att inte bara ta dem inuti, men också att gnugga innehållet i hårbotten.
 • Compline Shine reglerar produktionen av hormoner, en överdriven mängd som leder till skallighet.
 • Pantovigar innehåller medicinsk jäst, men är lämplig för användning av kvinnor, eftersom det inte hjälper till med manlig baldhet, vilket regleras av nivån av testosteron i kroppen.

Om anledningen till att du använder Fitoval är att bekämpa mjäll, kommer följande lösningar att hjälpa till att lösa problemet med liknande egenskaper:

Anti mjällschampo

Shampoo-tillverkaren Fitoval erbjuder schampon för att bekämpa mjäll (100 ml, 200 ml) samt att bekämpa håravfall (100 ml, 200 ml).

struktur

Herbal dermatologisk anti-mjäll har antiseborrheic och fungistatic effekt.

Den innovativa kombinationen av zinkpyrithion och ciklopiroxolamin i sammansättningen av schampoaktiva ingredienser som eliminerar problem med hårbotten och är de mest kraftfulla verktygen i kampen mot mjäll, gör Fitoval anti-mjällschampo unik.

effekt

Zink eliminerar torrhet och skalning av huden, eftersom det reglerar talgkörtlarna. Zinkpyrition har förmågan att bestå länge på ytan av hårbotten, även efter att ha tvättat av schamponet med vatten, vilket möjliggör en långvarig terapeutisk effekt på huden.

Ciklopiroxolamin, som penetrerar djupt i epidermis, eliminerar irritation och klåda, med en antiinflammatorisk effekt.

vittnesbörd

Shampoo rekommenderas att tillämpas i följande fall:

 • vid stadig bildning av mjäll
 • när hårbotten är torr och benägen att flak
 • med rodnad, irritation och klåda i hårbotten.

Kontra

Anti-mjällschampo är kontraindicerat under graviditet, under amning såväl som hos barn upp till 12 år och personer med individuell intolerans mot komponenterna i produkten.

Biverkningar

En eventuell bieffekt av att använda schampo i början av kursen kan vara en liten klåda och stickning i hårbotten under applicering. Under långvarig användning av Fitoval anti-mjällschampo försvinner klåda och förbränning.

Användning av

En liten mängd schampo appliceras på vått hår och fördelas över hela längden. När du applicerar bör du massera hårbotten med fingertopparna, förbättra blodcirkulationen i de epidermala vävnaderna och därmed förbättra effektiviteten hos schampon.

Efter applicering, lämna shampoo på håret i 3-5 minuter, skölj sedan av och applicera produkten igen. Massage i hårbotten och skölj omedelbart av schamponet med varmt vatten.

Det rekommenderas att använda schampo som huvud hårvårdsprodukt 2-3 gånger i veckan i 30 dagar med regelbunden förekomst av mjäll eller som ett extra medel för att förhindra utseende av mjäll en gång i veckan tillsammans med användning av konventionella schampo och kosmetiska hårvårdsprodukter.

analoger

Om det är omöjligt att använda Fitoval anti-mjällschampo, bör du vara uppmärksam på andra medicinska schampon som har en liknande effekt:

 1. Sebozol är ett anti-mjällläkemedel, baserat på ketokonazol, som har en kraftfull antifungal effekt. Priset på 1 flaska (100 ml) är ca 400 rubel.
 2. Nizoral är ett populärt läkemedel vars aktiva ingrediens också är ketokonazol, vilket eliminerar svampen på ytan av huden. Priset på 120 ml - 1000 rubel.
 3. Hästkrafter - hushållsmedel med den aktiva komponenten ketokonazol i kompositionen. Priset på 250 ml - 550 rubel.
 4. Zink 911 - bestående av aktiv ingrediens som liknar Fitovalom zinkpyrithion. Reglerar epidermis sekretoriska funktion. Priset på 150 ml - 192 rubel.
 5. Sebopyrox-tjära i sammansättningen av detta schampo har en antiseptisk och antifungal effekt. Shampoo har en märklig lukt som försvinner efter torkning av håret. Priset på 150 ml - 145 rubel.

Fitoval

Anvisningar för användning:

Priserna i onlineapotek:

Fitoval - ett multikomponent mineral- och vitaminkomplex som används för att förbättra hårets tillstånd.

Farmakologisk aktivitet

De aktiva ingredienserna som utgör Fitoval bidrar till restaurering och skydd av hår som skadas genom exponering för miljön, kemiska faktorer och ohälsosam kost.

Hår restaurering sker inte bara på grund av korrekt extern vård, men också på grund av en tillräcklig tillgång till hårsäckar med väsentliga vitaminer, fördelaktiga ämnen och mineraler. Fitovalovs sammansättning uppfyller helt och hållet hårfolliklarnas behov:

 • Vitaminer som ingår i Fitoval är katalysatorer för viktiga metaboliska reaktioner som förekommer i hårsäckarna.
 • Aminosyran cystein bidrar till en bättre återhämtning av hårsäckarna;
 • Medicinsk jäst återställer den balans som krävs för bättre hårväxt, eftersom de är en naturlig källa till B-vitaminer, mineraler och aminosyror.

Som ett resultat av användningen av Fitoval:

 • Ökad blodtillförsel till hårrötterna;
 • Hårets struktur förbättras;
 • Återställandet av hårsäckar accelereras;
 • Hårrötterna stärks.

Form release

Fitoval tillverkas i form av kapslar. 60 stycken per förpackning.

Kompositionen för Fitoval innefattar följande aktiva beståndsdelar:

 • 35 mg kalciumpantotenat;
 • 200 mg medicinsk jäst
 • 2 mg riboflavin;
 • 100 mg L-cystin;
 • 2 mcg cyanokobalamin;
 • 2 mg tiamin;
 • 0,2 mg folsyra;
 • 2 mg pyridoxinhydroklorid;
 • 5 mg zink;
 • 0,1 mg biotin;
 • 10 mg järn;
 • 1 mg koppar.

Hjälpämnen - kolloidalt vattenfritt kisel, titandioxid (E171), propylhydroxibensoat, blå, röd, svart och orangefärgade färgämnen.

Förutom kapslarna produceras Fitoval i form av ett dermatologiskt schampo och lotion.

Analoger av Fitovalov är Atsink, Bonelit, Alginat-Antox, Ammivit, Ansiderm, Atopil, Pankov Balsam, Bioaktiva Mineraler, Bioenergotonic och andra.

Indikationer för användning Fytovala

Enligt instruktionerna Fitoval visas för användning i:

 • Förstöring och hårväxt
 • Bristen på nödvändiga vitaminer och biologiskt aktiva substanser i samband med obalanserad näring.
 • Överdriven håravfall.

Dessutom, enligt recensioner, är Fital effektiv som en del av terapeutiska åtgärder som syftar till att stärka tunt och sprött hår.

Kontra

Fitoval enligt instruktionerna är kontraindicerad att applicera när:

 • Njursjukdom i strid med deras funktioner
 • Överkänslighet mot huvudkomponenterna eller hjälpkomponenterna i Fitoval.

Vid graviditet och amning rekommenderas inte Fitoval på grund av brist på tillräckliga data om fördelarna och säkerheten vid användning under denna period.

I barnläkare upp till 15 år är Fitoval endast tillgängligt på recept.

Metod för användning

Mottagning Fitovalov rekommenderas under en måltid eller omedelbart efter det.

Behandlingskursen är från två till tre månader med en mångfald applicering av en kapsel tre gånger om dagen (vid behandling av hårtillväxtstörningar eller vid överdriven förlust) eller två gånger om dagen (vid behandling av skadat och kraftigt försvagat hår).

Biverkningar

Enligt recensioner Fitoval uttryckta oönskade åtgärder är extremt sällsynta.

Om det finns en förutsättning för allergiska sjukdomar (särskilt förknippad med administrering av acetylsalicylsyra) kan Fital enligt recensioner ge upphov till olika allergiska reaktioner (inklusive bronkospasm).

Droginteraktioner

Enligt instruktionerna rekommenderas inte den kombinerade användningen av Fitoval med antibiotika i tetracyklingruppen och antacida och i fall av samtidig administrering är det nödvändigt att observera intervallet mellan att ta dessa läkemedel i minst tre timmar.

Rekommenderar inte samtidigt samtidig användning av Fitovalov med andra multivitamin-mineralkomplex för att undvika överdosering och inte orsaka hypervitaminos.

En överdosering av Fitoval enligt instruktionerna kan orsaka:

 • Ökad trötthet;
 • Nedsatt matsmältning
 • Metallisk smak i munnen;
 • Huvudvärk.

Förvaringsförhållanden

Fitoval släpps utan recept. Kapslarna har en hållbarhetstid på 36 månader (vid rumstemperatur).

Fitoval: priser i onlinepotek

Fitoval anti-mjäll schampo vanligt 200 ml

Fitoval mjäll schampo vanligt 200 ml 200 ml

Fitoval shampoo mot håravfall 200 ml

Herbal anti-mjäll schampo intensiv 100 ml

Information om läkemedlet är generaliserat, tillhandahålls för informationsändamål och ersätter inte de officiella instruktionerna. Självbehandling är hälsofarlig!

En persons mage klarar sig väl av främmande föremål och utan medicinsk ingrepp. Det är känt att magsaft även kan lösa upp mynt.

Allergidroger i USA spenderar ensam mer än 500 miljoner dollar per år. Tror du fortfarande att ett sätt att äntligen besegra allergin kommer att hittas?

Det välkända läkemedlet "Viagra" har ursprungligen utvecklats för behandling av arteriell hypertension.

Arbete som inte är för människans vilja är mycket mer skadligt för hans psyke än att det inte finns något arbete alls.

Karies är den vanligaste infektionssjukdomen i världen, som även influensan inte kan konkurrera med.

Amerikanska forskare utförde experiment på möss och kom fram till att vattenmelonsaft hindrar utvecklingen av ateroskleros. En grupp möss drack vanligt vatten och den andra vattenmelonsaften. Som ett resultat var kärlen från den andra gruppen fri från kolesterolplackor.

I Storbritannien finns en lag enligt vilken en kirurg kan vägra att utföra en operation på en patient om han röker eller är överviktig. En person måste ge upp dåliga vanor, och då kanske han inte behöver operation.

En person som tar antidepressiva läkemedel kommer i de flesta fall att drabbas av depression igen. Om en person klarar av depression med sin egen styrka, har han all chans att glömma detta tillstånd för alltid.

Hos 5% av patienterna orsakar antidepressiva Clomipramine orgasm.

Forskare från Oxford University genomförde en serie studier där de drog slutsatsen att vegetarianism kan vara skadlig för människans hjärna, eftersom det leder till en minskning av dess massa. Därför rekommenderar forskare att inte utesluta fisk och kött från deras kost.

Fyra skivor mörk choklad innehåller cirka två hundra kalorier. Så om du inte vill bli bättre är det bättre att inte äta mer än två skivor per dag.

Om din lever slutat fungera skulle döden ha inträffat inom 24 timmar.

Enligt statistiken ökar risken för ryggskador på måndagar med 25% och risken för hjärtinfarkt - med 33%. Var försiktig.

Under drift utbreder vår hjärna en mängd energi som motsvarar en 10-watt glödlampa. Så bilden av en glödlampa ovanför huvudet i ögonblicket av uppkomsten av en intressant tanke är inte så långt från sanningen.

Även om en persons hjärta inte slår, kan han fortfarande leva länge, som den norska fiskaren Jan Revsdal visade oss. Hans "motor" stannade klockan 4 efter att fiskaren försvann och somnade i snön.

En betydande del av befolkningen har länge haft problem med syn. Situationen förvärras av utvecklingen av tekniska framsteg, förbättringen av datorn.

Fitoval

Beskrivning från och med 15 augusti 2014

 • Latinska namnet: Fitoval
 • ATX-kod: C05AX03
 • Aktiv ingrediens: Komplex av vitaminer och mineraler
 • Tillverkare: International Pharmaceutical Company KRKA (Slovenien)

struktur

Kompositionen av kapslarna Fitoval:

 • L-cystein - 100 mg;
 • tiamin (vitamin B1) - 2 mg;
 • Riboflavin (vitamin B2) - 2 mg;
 • kalciumpantotenat (vitamin B5) - 35 mg;
 • pyridoxinhydroklorid (vitamin B6) - 2 mg;
 • folsyra (vitamin B9) - 0,2 mg;
 • cyanokobalamin (vitamin B12) - 2 μg;
 • Biotin (vitamin H) - 0,1 mg;
 • järn 10 mg;
 • zink - 5 mg;
 • koppar - 1 mg.

Som hjälpämnen innehåller Fitoval Medical Dragee:

 • vattenfri kolloidal kisel;
 • propylhydroxibensoat;
 • titandioxid (E 171);
 • orange färgämne E 104;
 • röd färgämne;
 • cyanfärgämne E 131;
 • svart färgämne.

100 g schampo har följande aktiva beståndsdelar:

 • sorrel extrakt - 1 g;
 • nässlextrakt - 1 g;
 • panthenol - 1 g;
 • lecitin - 1 g;
 • Veteprotein hydrolyserad - 1 g.

Andra ytterligare komponenter som ingår i schampot:

 • natriumlaurylsulfat;
 • kocamidopropylbetain;
 • glykoldistearat;
 • stearamid MEA;
 • cocamide dea;
 • polikvartenii-10;
 • flavoring YUKON;
 • butylhydroxitoluen;
 • magnesiumnitrat;
 • magnesiumklorid;
 • metylklorisotiazolinon och metylisotiazolinon.
 • esculin - 1 g / 100 g;
 • ximeninsyra - 0,5 g / 100 g;
 • laurinsyra - 0,2 g / 100 g

Släpp formulär

 • Dermatologiskt hårschampo i 200 ml flaskor. Ljusbrun vätska med en distinkt pärlglans. Kartongen innehåller 1 läkemedelsflaska.
 • Medicinsk jäst (kapslar) som väger 200 mg. Paketet är utformat för 60 kapslar innehållande vitaminer och mineraler.
 • Lotion mot håravfall i ampuller innehållande 40 ml kosmetisk. 2 flaskor sätts i en kartonglåda.

Farmakologisk aktivitet

Fitoval är en aktiv medicinlinje för vård av skadat hår, inklusive olika läkemedelsformer av läkemedlet, vars terapeutiska effekt är bättre att överväga i varje enskilt fall.

Kapslar är ett multikomponentkomplex av vitaminer och mineraler som berikar hår med väsentliga näringsämnen. På grund av exogen kemisk, fysisk eller traumatisk exponering finns det en brist på biologiskt aktiva substanser och skador på hårets normala struktur. Även negativa effekter av olika toxiska metaboliska produkter, som med blodflödet eller som resulterar från vitaliteten hos mikroorganismerna i hårbotten, har negativa effekter.

Sammansättningen av medicinska piller uppfyller alla behov av den fysiologiska processen för utveckling och förnyelse av skadade områden. Nettle extrakt förbättrar blodtillförseln av rotlökarna, vitaminer och mineraler bidrar till utlakning av giftiga ämnen och berikar hårväxtzonen. Även de aktiva komponenterna i läkemedlet fungerar som katalysatorer för metaboliska processer.

Dermatologiska schampo har en dubbel terapeutisk effekt. Först och främst används denna dosform för att ta hand om hår som är benäget för håravfall (alopeci). Att eliminera olika exogena och endogena faktorer (obalanserad näring, kronisk stress, effekten av överskott av hormonkoncentrationer, ogynnsam ärftlighet osv.) Som förkortar livscykeln hos ett enskilt hår och dess grundämnen, förhindrar schampon deras snabba förlust.

Å andra sidan fungerar schampo som en farmaceutisk produkt som aktivt motsätter sig utvecklingen av mjäll. De aktiva komponenterna, som leds av extraktet av sorrel, har antiseptiska egenskaper, minskar populationen av mikroorganismer (inklusive svampar av släktet Malassezia), produkter vars vitala aktivitet accelererar epidermis exfoliering. Extrakt av speciellt utvalda växter bidrar till keratinisering av de övre skikten i huden, reglera sebaceouskörtlarna, förhindra sebumavsättning (eliminerar problemet med fet hår och obehagliga känslor av klåda).

De aktiva komponenterna bidrar också till att fläckar av mjäll fläckar, rensar hårbotten av detta problem och fuktar ytskikten på epidermis, och stärker deras skyddsfunktioner.

Farmakodynamik och farmakokinetik

Den farmakokinetiska förmågan hos dermatologisk schampo och lotion är likartad i deras indikatorer, eftersom båda formerna av läkemedlet är avsedda för exogen användning. De aktiva beståndsdelarna penetrerar ytskikten i hud- och hårsäckarna, utövar deras effekt genom lokal behandling av problemområden. Denna metod för användning säkerställer nästan fullständig frånvaro av biverkningar av systemisk natur och eliminerar möjligheten till överdosering med befintliga komponenter.

Farmakokinetiken för Fitoval-kapslarna har inte studerats tillräckligt, eftersom läkemedlet huvudsakligen består av vitaminer och mineraler som är identiska med fysiologiskt aktiva substanser, vars farmakodynamiska egenskaper är kända.

Indikationer för användning

 • brott mot den fysiologiska processen för förnyelse och hårväxt
 • klåda och irritation i hårbotten
 • alopeci - överdriven håravfall
 • stark, ihållande mjäll, vars behandling med andra droger inte ger den önskade effekten;
 • överdriven brott och tunnhet av hår (som läkemedelsbehandling);
 • förebyggande vård för friskt hår;
 • dålig näring (för att fylla på alla nödvändiga biologiskt aktiva komponenter för den mänskliga kroppen).

Kontra

 • ökad individuell känslighet för de aktiva beståndsdelarna i det farmaceutiska preparatet;
 • förvärvad eller ärftlig intolerans mot läkemedlets komponenter;
 • njursjukdom, åtföljd av störningen av organsystemets normala funktion.

Biverkningar

Under den första användningen av medicinerad schampo kan en obehaglig stickning i hårbotten förekomma.

Instruktioner för användning (metod och dosering)

Hur man använder schampo

Innan du använder denna läkemedelsform bör du noggrant tvätta huvudet med varmt vatten och vanligt schampo. Således kommer håret att vara mer mottagligt för läkemedlet, och den terapeutiska effekten av konservativ rehabilitering kommer att öka avsevärt.

Därefter måste du jämnt fördela Fitoval över hårbotten med massörrörelser och låta det ligga 5-10 minuter att påverka. Därefter tvättas det medicinerade schamponet med varmt rinnande vatten. Det är möjligt att upprepa proceduren, men inte mer än två gånger under perioden av en shampooing Den terapeutiska effekten uppnås om du använder Fitoval-schampo för mjäll 1-2 gånger i veckan.

Kapselanvisningar

Medicinska piller ska tas oralt, svälja hela processen att absorbera mat eller omedelbart efter att ha ätit med en liten mängd vätska. Doseringen av läkemedlet beror på målen för läkemedelsbehandling. För behandling av alopeci eller i strid mot hårtillväxt, bör mängden av drogen tas 1 kapsel 3 gånger om dagen. Om Fitoval vitaminer används för rehabilitering av försvagat eller skadat hår, föreskrivs 1-2 kapslar per dag. Varaktigheten av den konservativa kursen är från två till tre månader.

Scheme tillämpa lotion

Hårbotten bör vara ren för att använda Fitoval lotion. Det kostar cirka 5 ml av läkemedlet som ska appliceras, med noggranna masseringsrörelser, så att de aktiva ingredienserna inte bara kommer direkt på håret utan också tränger djupt in i glödlamporna och folliklarna djupt i huden.

Tvätta inte läkemedlet i slutet av manipuleringen. Konservativ behandling föreskriver användning av lotion en gång om dagen, men inte mindre än 3 gånger i veckan i 3 månader. Repeterad terapi kan utföras under vår- och höstperioderna, eftersom kroppen känner till en akut brist på fördelaktiga näringsämnen (särskilt vitaminer och mineraler) under årets årstider.

överdos

Tillförlitliga fall av överdosering i klinisk praxis för någon läkemedelsform av detta läkemedel är inte kända. Enstaka effekter av överdriven intensiv användning av kapslar beskrivs emellertid:

 • matsmältningsstörningar
 • svaghet och trötthet
 • huvudvärk och yrsel
 • metallisk smak i munnen.

interaktion

Kliniskt signifikanta interaktioner medicinerade Fitoval-shampoo beskrivs inte, men när man använder kapslar bör man överväga:

 • Antacida anti-ulcer läkemedel och antibiotika i tetracyklin gruppen försämrar Fitoval absorptionskapacitet, och om nödvändigt bör deras kombination i komplexterapin ske minst tre timmar mellan deras intag.
 • Vid samtidig användning av andra multivitaminminerala komplex bör hänsyn tas till koncentrationen av aktiva beståndsdelar och minska antalet kapslar som tas för att undvika överdosering av droger.

Försäljningsvillkor

Den farmaceutiska produkten kan köpas på apotekskiosker utan att presentera en receptorform.

Förvaringsförhållanden

Förvara läkemedlet utom räckhåll för små barn vid rumstemperatur.

Hållbarhet

Särskilda instruktioner

Vid användning av ett dermatologiskt schampo, undvik kontakt med läkemedlet på ögons slemhinnor. Om detta inte undviks skölj ögonen omedelbart med rikliga mängder varmvatten. Vid allergiska reaktioner eller andra negativa effekter rekommenderas att du kontaktar din läkare.

analoger

Farmaceutiska analoger anses vara läkemedel som också har ett internationellt icke-proprietärt namn eller en liknande ATX-kod.

De gör följande lista: Algopiks, Kenazol, Friderm, Ebersept.

För barn

Läkemedlet rekommenderas inte för användning i pediatrisk praxis fram till 12 års ålder.

Med alkohol

Alkoholhaltiga drycker påverkar inte de terapeutiska effekterna och de metaboliska förmågan hos de aktiva ingredienserna i läkemedlet, men som vid andra farmaceutiska preparat rekommenderas inte användning av alkohol under en konservativ ombildning.

Under graviditet och amning

I perioder av graviditet och amning rekommenderas inte användning av farmaceutisk beredning på grund av brist på data om dess säkerhet för utvecklingsfostret och den förväntade mamman.

Recensioner på Fitovale

Recensioner om Fitoval shampoo från håravfall i olika läkemedelsforum och tematiska Internetresurser är mest gynnsamma. Människor som har använt detta läkemedel för att eliminera problemet med alopeci är som regel nöjda, eftersom de terapeutiska effekterna inte tar lång tid att visa och visa bra resultat utan att orsaka biverkningar eller eventuella negativa effekter av behandlingen.

Shampoo mot håravfall är en typ av trollstav för personer med ökad tendens till alopeci. De aktiva ingredienserna förbättrar blodflödet i hårbotten, så att hårets rotapparat förstärks, vilket resulterar i att hudens derivat utför den fysiologiska fasen av tillväxten. Även vitaminer och mineraler som ingår i dermatologiska schampon stärker hårstrukturen, vilket gör att frisyren är mer resistent mot olika typer av exogena skadliga faktorer.

Recensioner av Fitoval shampoo för skadat hår från kvalificerade specialister bekräftar läkemedlets terapeutiska effekt när det gäller apotek. Vitaminer, mineraler och andra användbara näringsämnen återställer hårets fysiologiska struktur, stärker skyddsegenskaperna. Fitoval mjäll schampo påverkar också huden, förhindrar den patologiska talgproduktionen och reglerar talgkörtlarna. Således utförs läkemedlets komplexa effekt.

Separat bör du vara uppmärksam på recensioner av Fitoval kapslar. Komplex oral medicinering har helande egenskaper genom endogen exponering och berikning av huvudblodflödet med fördelaktiga näringsämnen. Hår vitaminer levereras till den ytliga huden på kort tid, vilket gör att vi kan observera en positiv progression från början av konservativ behandling.

Vitaminer bidrar till att huden i epidermierna stannar i rätt tid och stärker de underliggande lagren. Keratinisering har en fördelaktig effekt på hudens skyddande egenskaper, vilket stärker den viktigaste delen av håret - dess glödlampa.

Lotion Fitoval är en patenterad formel för ett slovenska företag baserat på naturliga växtbaserade ingredienser. Komponenter av aktiva beståndsdelar förbättrar mikrocirkulationen av vävnader som omger hårrötterna och deras folliklar, vilket påverkar utseendet, eftersom lotionen vanligtvis används som en kosmetisk produkt för vård av hårbotten. Efter avslutad behandlingsperiod med denna form av läkemedelsberedningen normaliseras parametrar som färg och glans, den tidigare elasticitetsavkastningen och spetsarna är inte längre föremål för problem med utbrändhet och tvärsnitt.

Fitovalov pris, var att köpa

Priset på Fitoval är praktiskt taget oberoende av läkemedlets farmaceutiska form, eftersom de terapeutiska effekterna och varaktigheten av kursen på många sätt liknar varandra. Som regel baserar man sitt val på användarvänligheten av ett visst läkemedel.

Kostnaden för ett dermatologiskt schampo är inte mycket annorlunda i olika länder. I Ukraina kan det köpas för 50-100 hryvnian, och priset på Fitoval shampoo på Ryska federationens territorium är cirka 130-250 rubel.

Priset på kapslar i Ukraina varierar runt 120 hryvnian, och i Ryssland komplex vitaminer och mineraler kan köpas för 350 rubel.

Lotion, såväl som den orala formen av läkemedlet, kan köpas för 110 ukrainska hryvnian eller 350 ryska rubel.Nästa Artikel
Gelatin hår masker