Vilket botemedel mot psoriasis på huvudet bör föredras: salva, lotion, spray eller schampo? Välj baserat på sjukdomsstadiet.


Psoriasis i hårbotten är en av de mest skrämmande, svåra att behandla sjukdomar.

Insidiousness av det ligger i det faktum att sjukdomen praktiskt taget inte manifesterar sig i de tidiga stadierna, förutom att det finns en liten skurning, som en person vanligtvis tar för en enkel säsongsmässig avitaminos.

Men det är komplexiteten hos sjukdomen: De första etapperna utan kompetent komplex behandling blir snabbt komplexa, som redan åtföljs av oacceptabel klåda och rodnad.

Kombinationen av huden leder till bildandet av mikroskopiska sår genom vilka infektion uppträder och som följd bildandet av smärtsamma röda plack, grovbildning av huden. Men oavsett hur svårt denna sjukdom är, är det acceptabelt, om det inte är fullständigt, men för behandling, vilket undertrycker de negativa manifestationerna av denna sjukdom.

En sak att komma ihåg är att lida av psoriasis: nu borde du alltid övervaka din hälsa, kosten, för att inte orsaka eftergift, hudens tillstånd. Om du följer dessa regler kan du återställa hudens hälsa och skönhet. Men vad betyder hjälp för att släcka sjukdoms smärtsamma symtom och hur man väljer att inte gå vilse i det moderna bredaste sortimentet av massmarknad och apotek?

Urvalskriterier

Att tänka framför långa hyllor med flaskor, rör, burkar med alla slags droger som lovar att bli av med psoriasis en gång för alla, bör du klara dig med följande urvalskriterier:

  För det första är det nödvändigt att noga läsa medias sammansättning och inte bara klara reklamsslagord.

Kompositionen bör innehålla glukokortikoider eller keratoplaster, huvudkomponenterna som syftar till att bekämpa dermatologiska problem, i synnerhet med psoriasis.

 • Det är mycket bra om dessutom vitaminer och naturliga komplex ingår i kompositionen: de hjälper huden att återhämta sig snabbare.
 • Det är viktigt att välja ett botemedel mot psoriasis på huvudet baserat på sjukdomsutvecklingsstadiet.

  Läkande schampon kan klara av de första, första etapperna, för att underlätta dem och minska de smärtsamma manifestationerna.

  I svåra fall är det bättre att vända sig till starkare droger som har en komplex kemisk sammansättning som kan undertrycka utvecklingen av sjukdomen, förhindra infektion och minska inflammation, salvor, speciella vätskor kan vara sådana.

 • Det är inte nödvändigt att använda kriteriet för väl publicerade medel som en grund: i allmänhet döljer hög reklam för sig ett mycket svagt läkemedel, vilket sannolikt inte kommer att ge effektiv hjälp. Kvalitet består inte alltid av ett högt pris, och ibland hanterar billiga narkotika inom hemmet mycket bra. Bra rykte behöver inte reklam, det går från munnen till munnen.
 • Köp inte salvor, balsam, geler och schampon i små butiker, men bara på platser med bevisat positivt rykte. Det finns ofta fall där små detaljhandelssäljare köper billiga, lågkvalitativa produkter, där någon ibland oacceptabel komposition kan döljas bakom färgglada förpackningar. Var uppmärksam och uppmärksam.
 • Remedies för psoriasis i hårbotten

  Hittills har köparen det bredaste valet av alla möjliga medel för detta problem. Men vilken ska man välja?

  Drogerna är indelade i fem kategorier, nämligen:

  Och nu mer om allting.

  Salvor är det mest effektiva botemedlet för psoriasis på huvudet. Fördelarna är:

  • möjligheter att släcka ett väsentligt spridet fokus av sjukdomen, lugna irriterad hud;
  • antiinflammatorisk och antiseptisk effekt;
  • startar processen med cellregenerering, vilket är särskilt viktigt för psoriasis.
  1. Salicylsalva. Vanligtvis används 1 eller 2 procent komposition.

   Salvets huvudsakliga effekt är dess antiinflammatoriska och desinfektionseffekt. Behandlingsförloppet gör det möjligt att uppnå avskalning av kornade hudvågar och börja läka och reparera celler.

   Salicylsyra, som ingår i, är ett utmärkt medel för många typer av infektioner, vilket är särskilt viktigt i det här fallet. Ansökan består i en enkel applicering av salva på det rengjorda området av den drabbade huden. Kursen varar från en vecka till två, beroende på scenen.

   Solkoseril. Salva av ett brett spektrum av åtgärder, används även i kirurgisk medicin för återställande av slemhinnor. Inklusive aktivt använd i dermatologi. Mjukgörande effekten av Solcoseryl har gjort salvan populär bland patienterna.

  2. Salva med en del av tjären. Tjära från forna tider var i gott skick med läkarna, folkläkare. Med ankomsten av vetenskaplig medicin blev det känt att tjära har en stark antiseptisk och sårläkningseffekt. Den naturliga komponenten kan jämföras i kraft av dess effekter med många kemiska medel, men i motsats till dem har den inga kontraindikationer och biverkningar.

  Geler, sprayer, balsamer, sprayer

  Panthenolbaserade läkemedel har visat sig mycket bra. Dessa är Fenistilgel och Psilobalzam. De kemiska beståndsdelarna och de naturliga komplexen (extrakt av medicinalväxter) inhiberar tillväxten av patogena organismer som alltid observeras i psoriasis när en idealisk miljö skapas för tillväxt av skadliga bakterier som sprider sjukdomen till andra delar av huden.

  Keratinocyter som finns i dessa läkemedel har en mjukgörande, antiinflammatorisk effekt, eliminerar klåda.

  Det är nödvändigt att fördela och en aerosol Skin Cap. Framträdande på läkemedelsmarknaden nyligen har den fått en stor popularitet hos patienter på kort tid. Avlägsnandet av flaking, klåda, inflammation och cellregenerering är huvudområdena för aerosoler. Applikationen är enkel - applicering av rensad hud en gång om dagen tills lättnad.

  Healing Shampoos

  Listan över medicinsk schampo är ganska bred. Deras fördel är användarvänlighet - den terapeutiska effekten kommer efter första användningen. För proceduren behöver du bara tvätta håret. Denna enkelhet och gjorde schampon speciellt efterfrågan idag.

  • Lamisil. De komponenter som utgör shampoo har antiinflammatoriska, antiseptiska och antimykotiska effekter. Omfattande avskalning elimineras, det naturliga, hälsosamma hudöverdraget på hårbotten återställs.
  • Nizoral. Denna lösning används i stor utsträckning av psoriasisdrabbade. Kvaliteten på effektivitet, tillförlitlighet, tog honom till ledarpositionen för kategorin medel för bekämpning av psoriasis. Det anses vara en av de bästa lösningarna för psoriasis på huvudet.

  lotioner

  Medicinska lotioner föreskrivs också av trichologer och dermologer för att bekämpa psoriasis. Deras tillämpning skiljer sig inte från komplexitet: du behöver bara torka de inflammerade områdena i huden tills lättnad. Men som med speciella schampon, kan aerosoler, geler, lotioner inte användas länge, du bör byta droger för psoriasis på huvudet för att förhindra deras missbruk.

  Lotionerna är uppdelade i hormonella och icke-hormonella.

  Hormonala droger:

   Belosalik. Kombinationen av komponenterna av dipropioanat, silcylsyra och betametazol gör detta läkemedel för psoriasis på huvudet mycket effektivt. Salicylsyrabrunnskal, främjar regenerering. Det är också anmärkningsvärt att Belosalik, till skillnad från många moderna lotioner, inte lämnar några rester, håret klibbar inte, vilket också är viktigt.

  Elokim. Gör det möjligt för dig att klara av alla slags dermatologiska sjukdomar, inklusive intraktabel exudativ form av psoriasis.

  Icke-hormonella läkemedel:

  • Dayvoneks. Detta är ett utmärkt botemedel mot behandling av psoriasis på huvudet i ett komplex. De spädde användningen av hormonella lotioner. Men effekten av icke-hormonella droger är något lägre och de används två gånger om dagen.
  • Calamine. Det huvudsakliga aktiva elementet är zinkoxid, som är känt i medicin som en antiinflammatorisk, sårläkningskomponent. Zinkoxid används också i kirurgisk medicin för snabb läkning av vävnader. Fördelarna med lotionen: ingen skarp lukt, lämnar inget spår, en uttalad bedövningseffekt. Brister som inte identifierats.

  Folkmekanismer

  Traditionell medicin är rik på bra recept, tips för att hjälpa till att hantera någon dåre. Det finns mycket kunskap i sin spargris att bekämpa psoriasis. Så, hemlagad salva har en positiv effekt på irriterad hud:

  Ta 2 msk. l. hyvlat tjärsåp och 5 vitlöksklyftor, krossade till ett tillstånd av vattendrag. Ingredienserna blandas, hälles i ett glas vatten och kokas på låg värme i ca 10-15 minuter tills det mesta av vattnet förångas. Då ska salvan svalna, då är den klar att användas.

  Mer sparsam egendom än skarpt luktande, men fortfarande sådan läkning vitlök, har ett bad för hårbotten i njurinfusion. Nettle har ett rikt spektrum av vitala vitaminer och mikroelement. Det desinficerar, lugnar, lindrar klåda och rodnad i huden, eliminerar desquamation. Förfarandet utförs en gång om dagen i 5-7 minuter.

  Ungefärlig behandlingstid

  Självklart utvecklas behandlingsförloppet uteslutande av läkare-trikologen på grundval av de erhållna analyserna, baserat på sjukdomsfasen.

  Den genomsnittliga kursen kan bestå av följande procedurer:

  1. Användningen av hormonhaltig lotion är den 3-4: e dagen.
  2. Användningen av terapeutiska schampon - 5-10: e dagen.
  3. Rubbing salvor i hårbotten - 11-15 dagar.

  Tillsammans med användningen av läkemedelsbehandlingar för psoriasis i hårbotten, är det värt att använda folkläkemedel.

  Det är också nödvändigt att berika din kost med vitaminer och försöka hålla en aktiv livsstil, oftare att vara i frisk luft.

  Solen - huvuddelen i kampen mot sjukdomen, och detta bör inte glömmas bort.

  Så vi har avvecklat de viktigaste metoderna för att hantera sjukdomen som kallas psoriasis. Shampoo, lotion, salvor, sprayer och populärt råd, allt detta ger tillsammans en positiv effekt.

  Då behöver du bara behålla ditt fysiska tillstånd, följa kosten, använd inte produkter som orsakar allergiska reaktioner, och sedan kan du behålla en hälsosam hud under lång tid. Jag önskar dig hälsa och bra!

  Användbar video

  Titta på en video om hur man behandlar psoriasis med hjälp av speciella sprayer:

  I vilka fall använder du hormonella droger:

  Hårbottenpsoriasis: behandling och granskning av droger

  Psoriasis i hårbotten är vanligast, och det är den här sjukdomen som kan bli den första fasen av utvecklingen av andra, svårare och komplexa former av psoriasis. Denna sjukdom ger mycket olägenheter och obehag, och för dess behandling är det nödvändigt att använda många droger och tekniker.

  De viktigaste kliniska egenskaperna hos denna patologi är rosa-röda, skaliga och kliande fläckar som är lokaliserade uteslutande under håret. Hitta dessa symptom, var noga med att söka läkarhjälp och börja omedelbart behandla. I vår artikel kommer vi att bekanta dig med de grundläggande principerna för behandling av psoriasis i hårbotten och droger som kan användas för att bekämpa denna obehagliga och progressiva sjukdom, som sorgar många män och kvinnor i olika åldrar.

  Grundläggande principer för behandling av hårbottenpsoriasis

  Den grundläggande principen för behandling av psoriasis syftar till att undertrycka hudens inflammatoriska respons och mekanismerna som utlöser dessa processer. Tillvägagångssättet vid behandling av denna sjukdom är alltid komplext och individuellt. Det tar hänsyn till

  • prevalensen av den patologiska processen;
  • stadium av sjukdomen
  • ålder och kön hos patienten
  • orsaker till psoriasis;
  • förekomsten av samtidiga patologier.

  Komplexet av terapeutiska åtgärder kan innefatta:

  • lokal behandling;
  • allmän terapi;
  • sjukgymnastik;
  • Spa behandling.

  I milda fall av hårbottenpsoriasis och i avsaknad av progression är i de flesta fall tillräcklig förskrivning av lokala preparat (schampo, geler, salvor, tjära etc.) och behandling av en ständigt progressiv inflammatorisk process kan kräva användningen av ett bredare utbud av farmakologiska preparat av olika grupper och fysioterapeutiska metoder..

  Läkemedel för lokal behandling

  Beroende på scenen i hårbottenpsoriasis kan keratoplastiska och glukokortikoidläkemedel för lokal användning förskrivas till patienten.

  För extern terapi kan användas sådana keratoplastiska läkemedel och lokala medel:

  • Salicylsalva 1-2% - dess aktiva beståndsdel har en antiseptisk och antiinflammatorisk effekt, ger mer skalningsvåg och läkning av huden;
  • läkemedel baserade på tjära (Dithranol, Anthralin, Anthraro-bin, Tsignnolin, Tsigoderm, Psorax, Dietratik, Phytoderm Tar) - Dessa läkemedel bidrar till att undertrycka celltillväxt, snabbare exfoliering av skalor och hudläkning.
  • Ichthyolsalva - har smärtstillande, antiseptisk och antiinflammatorisk effekt;
  • Naftalan salva 10-20% - accelererar och stimulerar återställandet av hudens integritet, har en antiseptisk, antiinflammatorisk och smärtstillande effekt;
  • Solkoseryl - har en helande effekt;
  • droger med panthenol (D-panthenol, Bepanten) - har en regenererande, fuktgivande, närande, mjukgörande effekt och har svaga antiinflammatoriska egenskaper;
  • antihistaminer (Psilo-balsam, Fenistil-gel) - har antiinflammatorisk, antipruritisk och analgetisk effekt;
  • salva med vitamin D3 (Dayvoneks, Psorkutan) - hämmar tillväxten av keratinocyter, förbättrar hudimmuniteten, har antiinflammatorisk effekt;
  • Skin-Kap preparat (kräm, aerosol) - eliminera klåda och skalning, har antiinflammatorisk och fuktgivande effekt;
  • retinoider (Tazorak, Retinovaya salva, Isotrexin) - sakta ner mognad av hudvågor;
  • kosmetika med växtbaserade ingredienser (Aisida, Zosterin, etc.) - har en fuktgivande, sårläkning och antiinflammatorisk effekt;
  • antisvampmedel (Lamisil, Nizoral och andra) - Hjälp en viss patientgrupp, eliminera desquamation och inflammation i huden.

  I svårare fall av hårbottenpsoriasis kan patienten rekommenderas att använda lokala preparat baserat på glukortikoidhormoner. Några av dem, förutom hormoner, innehåller också ytterligare komponenter som har en fördelaktig effekt på huden.

  Till glukortikoida läkemedel för lokal användning inkluderar sådana droger:

  • Hydrokortison salva;
  • Prednisolonsalva;
  • Belosalik;
  • Vipsogal;
  • tselestoderm;
  • Sinalar;
  • Ksamiol;
  • Futsinar;
  • Soderm et al.

  Glukokortikoidbaserade salvor har en mer uttalad systemisk effekt och kan endast ordineras av en läkare efter uteslutande av alla möjliga kontraindikationer.

  schampon

  För behandling av psoriasis i hårbotten används speciella medicinska schampon baserade på olika komponenter.

  Hudlock

  Den aktiva ingrediensen i detta schampo (zinkpyrition) har antiinflammatorisk, antibakteriell och antifungal aktivitet. Dess användning bidrar till normalisering av aktiviteten hos ett antal enzymer, stabilisering av cellmembran, snabbare rengöring av huden från peeling, normalisering av dess fettinnehåll och fukt. Detta verktyg kan användas av vuxna och barn.

  Friderm tjära

  Sammansättningen av detta schampo innefattar koltjära, som kan utöva en astringent, vasokonstriktor, antisvamp, torkmedel och keratoplastisk effekt. På grund av det faktum att det här verktyget kan torka ut hårbotten, rekommenderas att det inte används mer än två gånger i veckan.

  Friederm Zink

  Den aktiva ingrediensen i detta schampo (zinkpyrition) och dess andra komponenter eliminerar hudens avskalning, har antiinflammatorisk, fuktgivande och antipruritisk effekt. Dessutom har detta verktyg en positiv effekt på håret och kan användas för att behandla seborré, alopeci, dermatit och andra sjukdomar i hårbotten.

  Squafan S

  Sammansättningen av denna schampo innefattar salicylsyra, röd enbärolja och resorcinol. Dessa komponenter eliminerar irritation och klåda i huden, eliminerar effektivt desquamation. Efter shampoo kan du använda ytterligare hjälpmedel för hårbotten och hår - Squafan mask.

  Tana tarry

  Den aktiva komponenten av denna lösning är renad björktjära, allantoin och provitamin B5 är ytterligare. Det kan användas för att eliminera skalning och klåda, har svamp och astringent effekt.

  T / gel

  Detta tjärschampo har samma egenskaper som Tana tjära tjära. Enligt många recensioner av patienterna ansågs detta verktyg vara det mest effektiva.

  Node K

  Sammansättningen av detta schampo innefattar ichthyol, salicylsyra, enbärolja och zinkpyrition. Denna åtgärd har en lugnande, antipruritisk, antiinflammatorisk och keratolytisk effekt. Efter användning av schampon rekommenderas att använda Nodet K-emulsion.

  Curtiol S

  Sammansättningen av detta verktyg innefattar: curtiol, salicylsyra och zinktiosalicylat. Användning av schampo hjälper till att eliminera flingning och klåda. Efter applicering kan Curtiol S-kräm användas.

  Vid behandling av hårbottenpsoriasis kan även svampsvampskampor användas: i vissa fall är de effektiva och ger betydande lättnad.

  Allmän terapi

  Med svårare kurs och progression av hårbottenpsoriasis kan patienter rekommenderas läkemedel för intern eller parenteral användning. I de flesta fall är terapin komplex och behandlingsregimen är vald för varje patient individuellt.

  I komplexet av allmän terapi kan läkare inkludera följande droger:

  • Hemodez-lösning;
  • enterosorbenter: Enterosgel, Sorbeks;
  • vitaminkomplex och vitaminer C, A och grupp B;
  • medel för icke-specifik immunterapi: Pyrogenal, ATP, Aloe;
  • immunodulatorer: Dekaris, Taktivin, Metyluracil, Leacadin, Splenin;
  • antihistamin droger: cetirizin och andra;
  • Nonsteroidala antiinflammatoriska läkemedel - Indometacin, Naproxen, Diklofenak;
  • lugnande medel;
  • aromatiska retinoider: Acetritin, Etretinat, Neotigazon;
  • cytostatika: cyklosporin A, metotrexat;
  • monoklonala antikroppar: Adalimumab, Efalizumab, Thymodepressin, Alefacept, Infliximab, Ustekinumab;
  • kalcifierat autologt blod.

  Med infektion av skadad hud och associerade sjukdomar som kan orsaka förvärring av psoriasis (pyoderma, tonsillit, tonsillit) kan patienten rekommenderas att ta antibiotika.

  Sjukgymnastik och spa behandling

  Sjukgymnastikbehandling av hårbottenpsoriasis kan ordineras vid olika stadier av sjukdomen. I komplexet av medicinska förfaranden kan läkare inkludera:

  • Kryoterapi: Psoriasisfokuserna påverkas av låga temperaturer (under 196-269 ° C), vilket bidrar till normalisering av ämnesomsättningen och minskar manifestationerna av inflammation, smärta och klåda.
  • laserterapi: exponering för en laserstråle säkerställer destruktion av psoriasisplakor och normaliserar ämnesomsättningen i hudcellerna;
  • PUVA-fototerapi: En fotosensibiliserare appliceras på huden med fokus på psoriasis (vissa av dessa läkemedel tas oralt) och ultraviolett strålning utförs, i vissa fall kombineras denna teknik med administrering av retinoider (Re-PUVA-terapi);
  • Fototerapi: bestrålning av psoriasisfoci utförs med användning av ultravioletta källor;
  • hirudoterapi: har en immunostimulerande, analgetisk, antipruritisk och antiinflammatorisk effekt.

  Goda resultat vid behandling av psoriasis ger klimatbehandling. Patienter med denna sjukdom kan rekommenderas sådana orter:

  • Ungern - utväg Harkany;
  • Israel - utväg Döda havet;
  • Slovakien - Smrdaky resort
  • Kroatien - Naftalan resort
  • Turkiet - Kangal resort
  • Ryssland - orterna Pyatigorsk, Evpatoria, Anapa, Gelendzhik och Sochi.

  Sanatorium-utvägsbehandling av psoriasis utförs under sjukdomsperioden och kan innefatta:

  • thalassoterapi;
  • luftterapi
  • HELIOTERAPI;
  • balneoterapi;
  • dietterapi;
  • mudterapi, etc.

  För att uppnå ett effektivare resultat bör behandlingen av sanatorium-utväg vara minst 28 dagar.

  Behandling av psoriasis i hårbotten kan ta ungefär en månad eller mer: Dessa indikatorer är strikt individuella och beror på sjukdomsstadiet och förekomsten av comorbiditeter. Tidig igångsättning av terapi och efterlevnad av alla rekommendationer från läkaren hjälper patienter med denna obehagliga sjukdom att uppnå en stabil remission och förhindra sjukdomsframsteg.

  Vilken läkare ska kontakta

  När utslag förekommer i hårbotten, kontakta en hudläkare. Dessutom kommer samråd med trichologen (hårbehandling specialist), kosmetolog för val av schampo och andra vårdprodukter vara användbar.

  Typer av psoriasis krämer på huvudet

  Till denna dag var det inte möjligt att ta reda på de sanna orsakerna till sjukdomspsoriasisen. Det är emellertid pålitligt känt att patologin är inflammatorisk i naturen, förekommer oftast i kronisk form. Det finns också ingen behandling som det skulle vara möjligt att permanent bli av med denna sjukdom. Alla terapier syftar snarare till att minimera symtomen och uppnå stabil remission av sjukdomen. En typ av behandling är användningen av olika krämer, salvor, lotioner och andra aktuella behandlingar för att bli av med psoriasis i hårbotten och andra delar av kroppen. Låt oss i detalj överväga vilken psoriasiskräm på huvudet som är mest effektiv.

  Vad är psoriasis på huvudet och hur verkar det

  Som ett resultat av olika orsaker, som huvudsakligen är kränkningar av den normala funktionen av mänsklig immunitet, störningar i kroppens metaboliska processer, liksom faktorer som ärftlighet, kan röda fläckar i form av papiller och plack täckta med vita vågor uppträda på människokroppen. Det första skedet av sjukdomen kännetecknas av isolerade manifestationer, men med tiden ökar antalet lesioner, följt av en stark känsla av klåda, brännande och obehag. På huvudet kan sjukdomen påverka hårväxten, liksom på pannan, öronen och nacken.

  I det icke-akuta skedet av psoriasis föreskriver läkare ett medel för extern applikation, som finns i olika former. Salvor för psoriasis på huvudet har en annan komposition, både syntetisk och naturlig, och används ganska framgångsrikt i praktiken.

  Typer av salvor för psoriasis

  För att bli av med psoriasis är krämer och salvor ganska viktiga och är en integrerad del av den komplexa behandlingen av sjukdomen. Faktum är att människans hud är det största och viktigaste organet som ansvarar för kroppsförsvar och värmeöverföring. Psoriasis leder till brott mot dessa funktioner, vilket ofta leder till allvarliga komplikationer. Användningen av salvor ger återställande av skyddsfunktionerna i huden och bidrar till att värmeväxlingsprocessen upprättas. Alla medel för extern användning kan delas in i två stora grupper:

  1. Hormonala medel.
  2. Non-hormonella läkemedel.

  Därefter överväga närmare drogerna som ingår i var och en av grupperna.

  Hormonalva

  Läkemedel av denna typ ordineras oftast av en läkare för akut psoriasis för att snabbt eliminera symtomen och gripa in ytterligare utbredning av utslaget. Med hjälp av dessa verktyg kan du snabbt minska känslan av klåda, brännande, obehag. Hormonala läkemedel kan ges uteslutande av en kvalificerad specialist, med hänsyn till alla särdrag hos sjukdomen.

  Dessa medel ger ofta ett antal biverkningar, vilket uppträder i form av torrhet, irritabilitet i huden, den allmänna försämringen av patientens tillstånd. Dessutom kan hormonella salvor vara beroendeframkallande, och plötslig avbrytning av vissa droger kan provocera en försvagning av patologin. Med hänsyn till dessa egenskaper använder läkare hormonbaserade produkter under en kort period med exakt anslutning till doser av medicinering. De mest populära salvor av denna typ inkluderar följande droger:

  1. En grupp av krämer som kan lindra inflammation, klåda, har antiallergisk effekt. Detta inkluderar läkemedel kenalog, triacort.
  2. Läkemedel med antiexudativa, antiinflammatoriska, antiallerga åtgärder. Dessa är sådana medel som lorinden, flucinar.
  3. Salvor för att minska och normalisera den patologiska proliferationen av hudceller och minska den allergiska reaktionen. Detta inkluderar droger med hydrokortison, kortid, latecort.
  4. Medel som lindrar klåda, inflammation, främjar normal syntes och celldelning av dermis - akriderm, diprospan.

  Salva för psoriasis i hårbotten på hormonell grund ska tillämpas med alla rekommendationer från läkaren. Överdosering, oregelbunden användning, samt självuttag av läkemedlet kan påverka människors hälsa negativt.

  Icke-hormonell salva

  Dessa medel kan administreras som ett självständigt läkemedel och i samband med hormonella droger och andra droger. Icke-hormonella krämer har både fördelar och nackdelar. Bland fördelarna med avsaknaden av restriktioner för användningstiden och ett minimum av biverkningar innefattar nackdelarna det faktum att resultatet inte sker omedelbart, men 5-6 dagar efter behandlingens början. Följande droger kan hänföras till icke-hormonella salvor:

  1. Krämer med antiinflammatorisk och desinficerande effekt. Detta är en magnispor, cytopsor.
  2. Användningen av salicylsalva hjälper till att exfoliera döda hudpartiklar, mjukna och återställa det.
  3. Zinksalva används också i stor utsträckning vid behandling av hårbottenpsoriasis. Det torkar, lindrar inflammation och kämpar bakterier.
  4. Ofta används i medicinsk praxis och salva på en naturlig basis. Dessa är läkemedel som anti-sporer, kartalin. Sådana krämer kan etablera naturliga metaboliska processer på cellulär nivå, mjukna och ha en antiseptisk effekt.

  Översyn av de mest effektiva sätten

  Låt oss titta närmare på överkomlig och effektiv kräm för behandling av psoriasis.

  Dagggrädde med psoriasis

  Kompositionen av detta verktyg innefattar floralisin, så att grädde Dawn har antiinflammatorisk, fuktgivande och regenererande effekt i psoriasis. Detta läkemedel är giftfritt, så det används aktivt vid behandling av sjukdomen, både hos vuxna och barn. Det är nog att applicera det på de drabbade områdena 2 gånger om dagen. Du kan köpa Dawns enhet till ett genomsnittligt pris på 30 UAH. eller 85 rubel. Detta är en av de billigaste drogerna för hudsjukdomar.

  Super Psori Cream

  En av de bästa lösningarna för hudsjukdomar på farmakologimarknaden är Super Psori Cream på grund av dess naturliga sammansättning. Den innehåller följande komponenter: havtorn olja, björktjära, extrakt av lakrits, salvia, eukalyptus och mynta. Vaselin, lanolin och fett gör strukturen delikat. På grund av denna rika komposition har Super Psori Cream en sådan effekt på den drabbade huden:

  • hydratisering;
  • avlägsnande av inflammation och klåda;
  • eliminering av peeling
  • mättnad med vitaminer och andra fördelaktiga ämnen;
  • antiseptisk verkan.

  Detta verktyg ska appliceras på de drabbade områdena i huden. För ett snabbare resultat bör de ställen som behandlas med verktyget fixeras med ett gips. Köp Super Psori grädde till en genomsnittlig kostnad på 170 UAH. eller 800 rubel.

  Pikladol psoriasis kräm

  Effekten av detta läkemedel är ganska hög, både i de tidiga skeden av sjukdomen och i avancerade fall. Efter en månad med regelbunden användning av sjukdomen kommer inte att vara ett spår. Detta beror på de naturliga ingredienserna som utgör läkemedlet. Psoriasis psoriasis kräm innehåller celandine, björktjära och eteriska oljor av barrträd, tack vare vilken det snabbt lindrar obehagliga känslor, såsom klåda, svår peeling och hudspänning. Behandla sjukhus med detta verktyg ska vara 3 gånger om dagen. Medelpriset på detta läkemedel är 200 rubel. och 80 UAH.

  Psoriasis psoriasis kräm

  Detta verktyg används ofta vid behandling av dermatologiska sjukdomar, eftersom det har en sådan effekt på sjukdomen:

  • mjukar och försiktigt tar bort döda hudpartiklar;
  • närmar sig huden med fördelaktiga ämnen;
  • lindrar klåda, huden blir inte så tätt;
  • har antibakteriell och desinfektionseffekt.

  Applicera Psorimilkräm för psoriasis ska vara på ren hud 2 gånger om dagen. Den består av ingredienser som har en fördelaktig effekt på huden, nämligen: lotus, kaprifol, burdock, forsythia, sheasmör, celandine, propolis. Du kan köpa det här verktyget för cirka 1000 rubel. eller 350 UAH.

  Kinesisk psoriasiskräm

  Detta läkemedel finns som en salva. Det har ett brett spektrum av åtgärder, därför används den inte bara för behandling av psoriasis utan också för eliminering av herpes och papillom. Det har en sådan effekt på den drabbade huden:

  De bästa salvorna och krämerna för psoriasis i hårbotten

  Det händer att på grund av vissa faktorer uppträder psoriasis på håret, vilket åtföljs av bildandet av foci av död hud som liknar en paraffinfilm. Sjukdomen åtföljs av klåda och rodnad i hårbotten. Hur är det i det här fallet? Är det möjligt att behandla sjukdomen lokalt med speciella krämer och salvor för psoriasis? I detta kommer vi nu att räkna ut det och hjälpa dig att hitta den salva som passar bäst för varje enskilt fall.

  Vad ska vara psoriasis salva

  Naturen av psoriasis har inte studerats fullt ut av läkare. Experter kan inte komma till ett otvetydigt svar, vilket provar utvecklingen av sjukdomar.

  Bland orsakerna är:

  • hormonella förändringar (särskilt i ung ålder och under graviditet);
  • autoimmuna störningar i samband med överföring av allvarliga infektionssjukdomar;
  • konstant stress och nervchocker;
  • utveckling av svamp i hårbotten;
  • kränkning av metaboliska processer;
  • genetisk predisposition;
  • ohälsosam diet, särskilt styva dieter;
  • och några andra faktorer.

  Därför eliminerar den ursprungliga källan att bli av med sjukdomen för alltid. Men för att rengöra hårbotten i hårbotten, lindra inflammation eller övervinna svampen behöver du bara använda speciella geler, salvor och krämer, gnidade i hårets dermis.

  Intressant att veta: Uppdelningen av vanliga celler tar 28-30 dagar. I psoriasis uppfattar immunsystemet cellerna som främmande, därför uppträder deras accelererade regenerering på bara 4-5 dagar. På grund av den starka skiktet i vissa områden, i synnerhet i hårbotten, bildas plack - vissa foci på vilka huden är mycket grov och fläckig.

  Hittills, i landets apotek för att bekämpa psoriasis, finns det två alternativ för kosmetika:

  • Icke-hormonella aktiva beståndsdelar är växtextrakt, zink, salicylsyra och borsyra, svavel. Sådana verktyg är lämpliga för de som har psoriasisförändringar i hårbotten i början. På grund av sin ofarliga sammansättning är nästan alla typer av sådana kosmetika lämpliga för gravida kvinnor, ammande mödrar, småbarn och personer med svår lever- och njursjukdomar.
  • Hormonala droger. Dessa suspensioner är mycket snabbare från sina naturliga prekursorer för att lindra sjukdomen (inom några veckor). Men tyvärr kan många orsaka allergiska reaktioner, och deras resultat av kontraindikationer är imponerande.

  Således är det bättre att överlåta valet av medel för lokal terapi av psoriasis till en dermatolog eller tricholog. Högspecialiserade läkare kommer att ordinera leveransen av flera tester, bestämma sjukdomsfasen och välj de bästa och effektiva drogerna, vars aktiva komponenter inte kommer att ingå i en konfrontation mellan sig och din kropp.

  Kompositionen av pastan och salvor av hormonella läkemedel inkluderar triamycinolon, vars styrka syftar till att eliminera inflammation och klåda, flumetason, som bekämpar allergiska manifestationer, klobetasol, betametason och många andra komponenter i antibakteriell verkan. Tack vare kemikalier syntetiserad av kemisk industri, efter 3-4 ansökningar kommer du att märka en signifikant minskning av rodnad och komplett klåda.

  I de tidiga skeden av sjukdomen, när det finns rodnad, klåda och flaking kan du dricka ett vitaminkomplex, gå på diet och ta till lugnande medel med lugnande effekt.

  En viktig punkt! Om du märker bildandet av en skorpa och en ökning av antalet lesioner, använd först non-hormonal terapi och använd sedan steroidkosmetik.

  Fördelar och nackdelar

  Användningen av salvor som eliminerar symptomen på psoriasis:

  • bidrar till eliminering av inflammatoriska processer och etablering av hudregenerering;
  • ger en lokal effekt (till skillnad från tabletter, kommer de aggressiva komponenterna av salvorna inte i blodet, vilket minimerar påverkan på arbetet hos enskilda organ och system i kroppen).
  • eliminerar ögonkontakt och slemhinnor, eftersom krämer och salvor appliceras direkt på plack;
  • förhindrar ytterligare spridning av papper, liksom förekomsten av en allergisk reaktion;
  • är relativt billiga och lätta att använda.

  Nackdelarna med krämer, geler, pasta och salvor inkluderar överdriven hud, behovet av att skölja av med vatten (annars finns det en stark oljig glans) och möjligheten till några biverkningar.

  Kontra

  Icke-steroida läkemedel ska användas med försiktighet, speciellt om du ofta lider av allergier. Du kan sakna det friska området på huden på handleden och låt salvan aktiveras i en halvtimme. Om klåda, urtikaria, ödem är frånvarande, kan helande suspensionen användas på de drabbade områdena av dermis.

  Läs alltid anvisningarna noggrant, eftersom vissa krämer är kontraindicerade under graviditet, amning och barn upp till en viss ålder.

  Hormonala salvor, som tillhör gruppen glukokortikosteroider, undertrycker produktionen av hormoner, är därför förbjudna under graviditet, menstruation och amning av barnet.

  De har följande lista med negativa effekter:

  • kan producera njurstenar;
  • bilda kolesterolplaketter, förvärra den vaskulära permeabiliteten;
  • ge beroendeframkallande hud till drogen;
  • de förvärrar ett dermatologiskt problem (hudatrofi, bildning av pigmentfläckar, dermatit, etc;
  • negativt påverka immuniteten (kontraindicerat för personer med hiv och de som har haft svåra sjukdomar);
  • kan förvärra situationen i närvaro av maligna tumörer;
  • och några andra negativa manifestationer.

  Det bör noteras att så snart du slutar använda steroidläkemedel kommer hormonerna att stabilisera igen.

  För psoriasis är det bäst att bli testad av en hudläkare. Efter en viss undersökning kommer en kompetent specialist att föreskriva en omfattande behandlingskurs, som innehåller ett vitaminkomplex, diet, salvor och lotioner för lokal användning. Kom ihåg att vissa komponenter i medicinsk pasta kan vara inkompatibla med andra droger. Därför engagera dig inte i obehörig behandling och överlåta din hårspecialist.

  Vid inandning av hormonella medel i matsmältningssystemet är det nödvändigt att framkalla kräkningar och skölj magen. Läkare rekommenderar också att du använder absorberande medel, till exempel aktivt kol.

  Regler för ansökan

  Tyvärr kan du inte helt återhämta sig från psoriasis med hjälp av salvor, pasta, geler, krämer, eftersom dessa läkemedel bara lindrar symtom och lindrar patientens tillstånd.

  Följ dessa riktlinjer:

  1. Fukta hårbotten med varmt vatten innan du applicerar produkten. Detta gör det möjligt att eliminera talg och föroreningar, vilket säkerställer direkt kontakt med dermis med de aktiva substanserna.
  2. Läs noggrant instruktionerna, för att någon salva ska appliceras med en tjock och några med ett tunt skikt.
  3. Efter att produkten har fördelats i hårbotten, massera försiktigt suspensionen i hårbotten. När du har slutfört proceduren, var noga med att tvätta händerna eller skydda dem med cellofanhandskar.
  4. Sakta upp salva sikt, som anges av tillverkaren (som regel 20-30 minuter).
  5. Skölj av med vatten, i vissa fall behöver du en bra sköljning när du använder schampo.

  Behandlingsförloppet är rent individuellt. Om dessa är icke-hormonella läkemedel ska de användas 1-2 månader innan symptomen elimineras. Starka steroidprodukter bör inte användas i mer än 7 dagar. I de flesta fall utförs proceduren två gånger om dagen (på morgonen och på kvällen).

  Översikt över de mest populära verktygen

  Vad är att smärta huvudet med psoriasis? Denna fråga ställs nästan varje person som vill bli av med obehagliga klåda, oestetiska områden på huvudets dermis, liksom andra komplikationer i samband med sjukdomen.

  När du väljer kvalitet bör kosmetika fokusera på:

  • fungicida och antibakteriella effekter av läkemedlet;
  • förmågan att förbättra hudens mikrocirkulation och säkerställa epitelförnyelse;
  • förekomsten av komponenter som är konstruerade för att lindra inflammation
  • biverkningar, liksom din tendens till allergiska reaktioner;
  • stadium av sjukdomen (första skedet, remission eller exacerbation);
  • kostnaden för medel och dess effektivitet.

  Mycket ofta förvirras psoriasis med en svampinfektion som utlöses av en mikroorganisma av släktet Candida. Spridningen av candida kan också vara förknippad med ett försvagat immunförsvar som orsakas av själva psoriasis. Därför måste du köpa komplexa salvor och krämer, som också bekämpar svampen.

  Non-hormonella läkemedel

  • Cream "Dawn" på basis av floralisin förbättrar metaboliska processer på cellulär nivå, fuktar huden perfekt och läker de sprickor som bildas. Använd verktyget 2 gånger om dagen, applicera ett tunt lager på de drabbade områdena. Behandlingsförloppet - tills fullständig läkning. Kostnaden för drogen är låg, bara 100 rubel.
  • "Antipsoriaz" eller annars Ivanovsalva. Denna lösning på basis av petrolatum, fett, lin och kitin har en fungicid (antifungal) effekt på huvudets dermis. Dessutom lugnar det och läker sår perfekt och förbättrar även hudens regenerering. Behandlingsförloppet är från 10 dagar till 4 veckor. Priset på salva börjar från 850 rubel per rör på 120 ml.
  • "Kartalin". Denna härdande suspension baserad på honung och fast olja med tillsats av kamilledekok, eukalyptusblad, löv och salicylsyra har en antiinflammatorisk effekt. När du använder läkemedlet ska det inte djupt gnidas in i scaly plaques, men behöver bara appliceras två gånger om dagen på ytan med ett tunt skikt. Terapi varar 10 dagar. Priset för Kartalin varierar i intervallet 890-1000 rubel.
  • "Naftaderm". Verktyget är framställt på basis av olja, emulgerat vax och alkohol. Det har en skalning av kornade partiklar, desinficerar applikationsplatsen, eliminerar klåda och minskar rodnad. På huvudets dermis ska appliceras med ett tunt skikt. Naftaderm tömmer din plånbok för 550 rubel.

  Hormonala droger

  Hormonala droger kan påverka det endokrina systemet, vilket minskar produktionen av vissa hormoner. Det är möjligt att den aktiva användningen av sådana kosmetika kan leda till ett antal biverkningar. Därför rekommenderar experter att använda dessa produkter i högst 7 dagar.

  Intressant att veta: Dermatologer delar upp steroider mot psoriasispapper i 4 kategorier: från de svagaste till de mest potenta. Först ordinerar läkaren en salva från 1-2 kategorier. Om den helande suspensionen inte ger den önskade effekten, tillgripa starkare droger med 3-4 grupper (till exempel celestoderm, flucinar).

  • "Candide". Det har ett brett utbud av åtgärder. Det är främst ett anti-svamp läkemedel. Visas med färglåg och eksem. Rekommenderas inte för användning under graviditet, under amning och under menstruation. Priserna för mirakelsalven börjar från 200 rubel.
  • "Belosalik". Salvan på basis av betametason och salicylsyra redan efter 2-3 veckor tas för att eliminera symptomen på psoriasis. Det tar bort inflammation, förbättrar lipidbalansen i hårbotten, eliminerar allergier. Denna produkt av inhemsk produktion kostar dig 400 rubel.
  • "Daybovet" från Danmark. Betametason är som i föregående salva nyckelkomponenten. Men paraffin och kalcipotriol sättes till huvudkomponenterna. För att eliminera inflammation är det nödvändigt att applicera behandlingen endast en gång om dagen. För ett rör av grädde i 15 gram måste du betala 1100 rubel.
  • "Prednisolon". Den har antiinflammatorisk effekt och eliminerar klåda. Sätt en krämig suspension på platsen för lokalisering av papper. Kostnaden för en 5 milliliter tuba är 100 rubel.
  • "Hydrocortisone". Nyckelkomponenten är hydrokortisonacetat. Avlägsnar inflammatorisk process, eliminerar puffiness, förhindrar vidare utveckling av psoriasispapper. Ett rör i 10 ml säljs i apotek för endast 35 rubel.
  • "Celestoderm". Läkemedlet tillhör kategorin potent, eftersom det minskar permeabiliteten hos kärl intill huvudets hud. Den aktiva substansen är betametason, som snabbt och lätt lindrar inflammation. Dessutom förhindrar verktyget allergiska manifestationer på huden. Applicera ett tunt lager på de drabbade områdena 2 gånger om dagen. Kostnaden per rör i 15 ml är 300 rubel.
  • "King of Skin". Kinesiska kosmetika baserade på ketokonazol och clobetasol avlägsnar rodnad och klåda, och har också mykotisk effekt. Bidrar till den snabbaste återhämtningen av huden. Det kostar bara 250 rubel.
  • "Flutsinar". Det hör till kategorin starka kosmetika. Den används inte mer än 2 gånger om dagen under veckan. För att förbättra behandlingsproceduren ovanpå salvan rekommenderar tillverkaren att applicera ett sterilt gasbindbandage. Medelpriset för ett rör med en kapacitet på 15 g är 240 rubel.

  Anti-inflammatorisk salva

  Under eftergivningsperioden eller i de första stadierna av psoriasis kan du prova andra medel som snarare eliminerar inflammatoriska processer. Dessa inkluderar:

  • svavel-salicylsalva som dödar mikrober (kostnaden för ett rör börjar från 30 rubel);
  • Vishnevsky salva, som fungerar som en utmärkt antiseptisk och förbättrar blodcirkulationen (du betalar ca 40 rubel för ett litet rör);
  • zinksalva, som kommer att torka de drabbade områdena, samt kunna lindra klåda (kostar 50 rubel)
  • klistra och salva Sulsen, normalisering av talgkörtlarna och regenerering av epidermis (kostar cirka 85-100 rubel).

  Som du kan se är ett överflöd av medel i kampen mot psoriasis slående i sin skala. Nästan alla säljs på apotek över hela landet utan recept.

  Home Cooking Recept

  Det är inte nödvändigt att lägga ut en snygg summa för inköp av utländsk salva. Du kan använda några av ingredienserna från kategorin traditionell medicin och förbereda salvan hemma. Här är några av de mest populära och effektiva recepten:

  1. På basis av fett. Du måste blanda 100 g fett, 10 g torrmark, 30 g krossad ekbark. I den resulterande slammet, skriv in äggvita. Insistera några timmar. Behandlingsförloppet är 2 veckor. Efter varje användning, var noga med att tvätta av masken med knappt varmt vatten.
  2. Kombinera 10% syntomycin liniment med propolisktinktur i förhållandet 3 till 1. Den resulterande uppslamningen används 1 gång per dag tills symptomen på psoriasis försvinner.
  3. Dampa huvudet med varmt vatten, sprid på toppen av den finhackade löken (medfört nästan i läget). Utför en aktiv dermismassage och lindas i håret med polyeten och sedan med en handduk, låt den aktiveras på hårets huvud i 30-40 minuter. Spola massa behöver tjära tvål.

  När man väljer salvor och krämer som bekämpar symptomen på psoriasis är det bäst att konsultera en hudläkare eller tricholog. I apotek i landet kan du idag köpa produkter baserade på naturliga ingredienser som praktiskt taget inte orsakar biverkningar och påverkar inte organens och systemens funktion.

  Om du tänker återhämta sig snabbt måste du förvärva potenta suspensioner som snabbt kan eliminera inflammatorisk process och förbättra regenerering av huden.

  Bota för psoriasis på huvudet

  Salva och kräm för psoriasis på huvudet väljs beroende på svårighetsgraden av patologin och svårighetsgraden av utslaget, närvaron av en exudativ komponent.

  I de flesta fall är det svårt att förutspå hur huden ska reagera på användningen, det beror på patientens individuella egenskaper.

  Syftet med utnämningen av medel för lokal användning

  Psoriasis i hårbotten karakteriseras av utseende av plack, vars yta är täckt med ett tätt lager av dödsvågar. Sådana element sammanfogar sig, och sedan är hela huvudet täckt med en skorpa. För behandling av psoriasis väljs systemiska droger, men utan salvor kommer deras terapeutiska effekt att vara ofullständig.

  Användning av externa agenter krävs:

  • för att minska det inflammatoriska svaret
  • för att påskynda resorptionen av formade plack;
  • för att lindra obehag - klåda och brännande;
  • för att förhindra spridningen av psoriasiselement över hela ytan av huvudet.

  Hur man bota psoriasis i huvudet - den behandlande läkaren kommer att förklara. Det är svårt att välja en effektiv salva på egen hand, och du måste ta hänsyn till att vissa externa medel är kontraindicerade i ett visst stadium av sjukdomen.

  Salvor och krämer som används i psoriasis är uppdelade i hormonella och icke-hormonella. Behandling i ett tidigt skede av sjukdomen börjar med användning av läkemedel som inte innehåller hormoner.

  Dessa verktyg eliminerar klåda och skalning, skyddar huden från negativa yttre påverkan och leder till omvänd utveckling av plack.

  Icke-hormonella salvor är gjorda på basis av tjära, salicylsyra, olja, fett, vegetabiliska komponenter.

  Hormonala preparat för extern applikation har en hög terapeutisk effekt. De inom några dagars användning minskar svullnaden i huden, gör plackorna mindre och eliminerar nästan obehaget.

  Tilldela salva med hormoner i avancerade fall av psoriasis på huvudet. Detta beror på att glukokortikosteroider, med långvarig och frekvent användning, leder till missbruk och orsakar allvarliga komplikationer.

  Hur man väljer antipsoriatisk salva

  En salva väljs ut för psoriasis i hårbotten endast av läkaren efter undersökningen och i kombination med systemiska medel eller med fysioterapeutiska förfaranden. Läkaren kan rekommendera användning av flera externa mediciner, valet bör ta hänsyn till följande rekommendationer:

  • Börja omedelbart behandlingen av psoriasis på huvudet med antibakteriella och hormonella externa medel är inte värt det. Huden blir snabbt vant vid den aktiva komponenten och slutar därför ofta att reagera på den.
  • Extern terapi väljs så snart de första psoriasisförändringarna uppträder på huvudet. Vid detta tillfälle stannar salvor och krämer som har antiseptisk, mjukgörande och peelingverk ofta sjukdomsprogressionen.
  • Psoriasis på huvudet behandlas inte samtidigt med flera läkemedel med lokal åtgärd. Om flera läkemedel används samtidigt är en allergisk reaktion möjlig, och det blir svårt att förstå vilken medicin som hjälper.
  • Du kan inte få salvan, som rådgör andra patienter med psoriasis. Skalig zoster i varje patient utvecklas annorlunda, och därför kan regimerna som doktorn förskrivit inte vara densamma.
  • Om det tidigare använda läkemedlet med framgång har upphört att hjälpa, är det nödvändigt att fastställa den försvårande faktorn. Ofta går symtomen på sjukdomen inte bort om en allergiframkallande produkt är närvarande i kosten eller om olämpliga hårvårdsprodukter används. Avskaffandet av dessa orsaker till sjukdomen förbättrar kvaliteten på lokal behandling.
  • Komponenterna i någon antipsoriatisk salva tränger bättre in i epidermis om huden förindunstas. Det är inte nödvändigt att tvätta håret varje gång. Det är nog att byta huvudet med en handduk doppad i varmt vatten i en halvtimme före användning.

  Lokal botemedel mot psoriasis på huvudet bör användas inte bara i den akuta fasen av sjukdomen. Plocka upp salva och med en förebyggande effekt mjukar huden, förhindrar irritation och skyddar mot de negativa effekterna av den yttre miljön.

  Icke-hormonell salva

  Salvor utan hormoner används i början av psoriasis på huvudet omedelbart efter utseendet av de första förändringarna. Dessa verktyg är inte beroendeframkallande, leder inte till atrofi i huden, påverkar inte inre organens funktion.

  Det finns nackdelar med dessa läkemedel, varav den främsta är den långsamma utvecklingen av den terapeutiska effekten, de flesta patienter rapporterar en positiv trend efter 7-10 dagars användning av icke-hormonella läkemedel.

  Salicylsalva

  Läkemedlet har antiinflammatorisk och antimikrobiell effekt. I psoriasis värderas keratolytisk egenskap hos salicylsyra också - förmågan att förstöra döda hudvågor.

  I det aktiva skedet av psoriasis används 2% salicylsalva. Sätt på ångplåtar i förväg, så proceduren är bäst att göra efter en dusch eller ett badkar. Vid akut inflammation är appliceringsfrekvensen två gånger om dagen, då kan du byta till en enda användning av läkemedlet.

  Om du applicerar psoriasiselement med salicylsalva, bör du förbereda dig för att sängkläder kommer att bli bortskämda - liniment har en fet bas. Varaktigheten av att använda lokala läkemedel med salicylsyra är inte mer än en månad, varefter en paus på två veckor tas.

  Zinksalva

  Zinkpasta, eller annars salva, har uttalade antibakteriella och antiinflammatoriska egenskaper. Användningen av läkemedlet i psoriasis leder till en minskning av obehag, förbättrar vävnadsregenerering, normaliserar talgkörtlarna.

  Applicera pasta på huvudet ska vara flera gånger om dagen efter fördämning av plack. Under de första dagarna av sjukdomens förvärmning är det önskvärt att komponenterna i läkemedlet ligger på plattans yta i flera timmar, så att pastan används före sänggåendet.

  För hårbottenpsoriasis används Lassarpasta ofta - en blandning av zinkpasta med salicylsalva. Två aktiva komponenter förbättrar verkan av varandra, på grund av vilken den omvända utvecklingen av psoriasiselement accelereras.

  Tjärbaserad salva

  Björk tjära är ett naturligt medel som är utrustad med keratolytiska, antiseptiska, antiparasitiska, antiinflammatoriska egenskaper. På basis av tjära skapade flera salvor som används i psoriasis.

  Deras användning leder till minskning av klåda och irritation, påskyndar läkning av huden, mjukar plattorna och förhindrar patogener att komma in i såren.

  Psoriasis i hårbotten behandlas med salvor: Anthraminsyra, Antrasulfonsyra, Colloidin. För att smutsa huden på dessa droger kan du själv bestämma dig, men bara behandlingen börjar med bearbetning av ett litet område, eftersom tjära ibland orsakar en allergisk reaktion.

  Preparat med tjära har hög antipsoriatisk aktivitet, men används sällan. Och detta beror främst på deras specifika lukt, vilket är svårt att ta bort, även efter schamponering. Men vissa människor gillar den naturliga lukten av tjära, och de föredrar denna friska doft till kemiska dofter.

  Fettbaserad salva

  Medicinsk fett mjukar ytskiktet i huden, aktiverar biokemiska reaktioner och därigenom accelererar cellförnyelsen. Dessutom bidrar fett till att minska smärta, minskar klåda och inflammatorisk respons.

  För psoriasis rekommenderar dermatologer att använda Kartalin-salva på den håriga delen av huden. Förutom fett innehåller det växtekstrakter. Efter applicering bör du inte tvätta huvudet i 12 timmar; använd läkemedlet en gång om dagen.

  Acrosalbaserad psoriasiskräm med korrekt användning leder till fullständig försvinnande av psoriasiselement, efter att det har använts i kursen finns inga pigmenterade fläckar kvar på huden. Hög effektivitet vid behandling av scaly berövande olika läkemedel Antipsor, Antipsoriasis, Magnipsor.

  Oljebaserad salva

  Externa produkter som innehåller naftalen exfolierar döda hudpartiklar, aktiverar epitelets tillväxtzon, leder till resorption av plack. Till oljeblandande salvor ingår Naftalan, Psori-naft, Dermo-naft. Deras användning minimerar obehag, ökar lokal immunitet.

  Läkare rekommenderar användningen av lokala agenter med naftalan i sjukdomsintaget, det vill säga när den akuta perioden av sjukdomen sjunker.

  Salva med vitaminer

  Vitaminer som ingår i det yttre sättet för psoriasis, förbättrar metaboliska processer och ger näring till hudcellerna. Dayvonex salva innehåller en analog av vitamin D3, under påverkan av läkemedlets komponenter, döda partiklar från plackens yta avlägsnas bättre, aktiviteten hos T-lymfocyter reduceras. Dayvoneks för behandling av psoriasis appliceras först efter 18 år.

  Calcipotriolsalva hämmar celldelning, det leder gradvis till läkning av psoriasiselement. Medel Videstim innehåller retinol, som aktiverar metaboliska processer och påskyndar läkning av huden. Detta läkemedel ordineras efter det att den akuta processen har minskat.

  För psoriasis i huvudet utförs salvbehandlingen i steg. Först de nödvändiga sätten att minska inflammatorisk process och ha keratolytisk effekt.

  Efter nedsättning av det aktiva steget används preparat för att hjälpa till vid vävnadsregenerering. Under remissionstiden behöver du ständigt använda krämer som mjuknar hårbotten och förhindrar irritation.

  Hormonalva

  Hormonalmedicin för psoriasis på huvudet ordineras endast av en läkare. Salva med glukokortikosteroider för flera tillämpningar minskar i hög grad klåda och irritation, under deras inflytande stannar utvecklingen av plack, och de försvinner gradvis. Men medel med hormoner används endast enligt strikta indikationer.

  Hormonala externa medel är uppdelade i fyra grupper enligt deras styrka. Den första gruppen innehåller Prednisolon och Hydrocortison-salvor, som kännetecknas av en svag antiinflammatorisk effekt, men det finns inga negativa reaktioner på deras användning.

  Stark terapeutisk effekt är olika salvor Cloveit, Dermoveit, de ordineras i extrema fall och i en period som inte överstiger 5 dagar. Externa preparat med hormoner använder inte mer än 14 dagar, mångfalden av deras applicering - upp till tre gånger per dag.

  Förlängning av behandlingsförloppet eller ökning av användningsfrekvensen leder till atrofi i huden och kan orsaka systemiska störningar. Medel baserade på glukokortikosteroider lindrar akuta manifestationer av psoriasis och behandlas sedan med andra läkemedel.

  Psoriasis i hårbotten är en patologi som leder inte bara till fysiskt lidande. Bildandet av fula plack och korst på huvudet orsakar inre obehag och tvingar ofta en person att leda ett återkommande liv.

  Korrekt utvald salva och användning av antipsoriatiska schampon hjälper till att snabbt avlägsna huddefekter och förhindra förvärring av sjukdomen.



  Nästa Artikel
  Templen på kvinnornas tempel - anledningarna till utseendet, rekommendationer för befrielse