5 recept hur man gör håret smidigt och silkesligt hemma


Varje tjej vill ha slät, glänsande och silkesigt hår, detta kan uppnås inte bara i skönhetssalongen utan också hemma, vi erbjuder dig effektiva recept som ditt hår kan omvandlas på mycket kort tid.

För att håret var smidigt och silkeset, måste du göra mycket ansträngning. Den ökande populariteten av förfarandet för rätning av hår i skönhetssalonger bekräftar bara bekymmerna för tjejer med denna fråga.

En stor mängd verktyg och procedurer erbjuder oss skönhetsindustrin, men är de alla säkert säkra? Vad är för och nackdelar?

Det bästa sättet att växa och skönhetshår läs mer.

Mer om detta i granskningen av våra partners online ecomarket 4fresh.

Det är ingen hemlighet för någon som vår hälsa, styrka och skönhet beror på vår kropps helhet, liksom näring och daglig användning av 1,5-2 liter rent vatten, det bör först uppmärksammas.

Varför förlorar håret glans och silke?

Orsaken till dåsighet, torrhet och svaghet i håret kan vara:

 • ohälsosam diet;
 • brist på vitaminer och mikroelement
 • gastrointestinala sjukdomar;
 • perm;
 • frekvent användning av strykning och curling;
 • felaktig vård;
 • aggressiv exponering för solljus eller vice versa kallt;
 • shampooing med hårt vatten;
 • användningen av alltför stora mängder stylingprodukter;
 • Användningen av smutsiga hårborstar och hård hårbearbetning (kamning av vått hår, tvättning av huvudet med varmt vatten, med metall hårnålar och gummiband).

Tvätta håret med varmt, inte varmt vatten, detta är en av de vanligaste orsakerna till att håret förlorar sin jämnhet, silkighet och glans. Till sist kan du även skölja med kallt vatten för att släpa vågorna.

Hemmask för slät och glänsande hår

Masken är gjord innan huvudet tvättas, alla ingredienserna i masken är naturliga och användbara för både hår och hårbotten.

 • 1 tesked avokadoolja;
 • 1 tesked linfröolja;
 • 1 tsk honung;
 • 2 tsk av aloejuice;
 • 5 droppar vitamin A i olja;
 • 5 droppar vitamin E i olja;
 • 1 äggula.

Blanda alla ingredienser och kan värmas till en behaglig temperatur. Applicera en mask på rötterna (gör en ljusmassage) och fördela över hela längden. Håll masken i ungefär en timme och tvätta av med schampo, en sådan mask kan göras en gång i veckan.

Bottom line: masken närmar sig håret med fördelaktiga ämnen, gör dem starkare, starkare och friskare, och passar också helt om hårets längd.

Välj ett speciellt schampo

När du väljer vårdprodukter för glans, släthet och silkighet i håret, titta på kompositionen av sådana komponenter som lipider, keratin, aminosyror, alger, örttextrakt, aloe vera-extrakt, oljor, det finns även speciella serier för hårglans, som inkluderar schampo, balsam, mask outplånlig botemedel. Det viktigaste att komma ihåg är att vi väljer shampoo av typen hårbotten.

Tvätta inte allt hår med schampo, det räcker bara för att skumma rötterna och när du sköljer shampooen från huvudet kommer det att tappa på håret och skölja hårets längd och tvätta alltid schamponet så att det inte kvarstår på håret.

Shampoo för glans och jämnhet av hår:

 1. Shampoo "Smoothness and Shine" KeraSys Salon Care Shampoo Straight Ampoule
 2. Mild schampo för glans och slät hår
 3. T-LAB Professional Aura Oil Shampoo
 4. Creamshampoo för jämnhet och glans av hår Estel Otium Diamond
 5. Shampoo för mjukhet av hår Orofluido Asia Revlon Professional
 6. Illuminationsschampo för mörkt hår John Fried Brilliant Brunette Liquid Shine Illuminating Shampoo

Hårbotten skalar

Scrub för hårbotten hjälper till att noggrant rengöra huden på döda celler, talg, stylingprodukter, silikoner och andra föroreningar. Du kan köpa en skrubba som redan är färdig i affären, många producerar sådan produkt i sina hårvårdsprodukter, och du kan göra hemma:

 • 2 matskedar havsalt (fin eller medium mark);
 • 3-5 droppar essentiell olja (rosmarin, bay, lavendel, orange);
 • 1 matsked basolja (olivolja, mandel, avokado, vetex, pumpa).

Skalning görs på smutsigt hår innan du tvätter huvudet, knådar skrubben innan du applicerar. Skalning görs på fuktig hud, du måste först våta hårbotten, några minuter under en varm dusch. På avdelningarna börjar vi gnugga blandningen, men bara gnugga den i hårbotten, röra inte håret, mycket salt kommer att smula, men även det som återstår kommer att räcka för att göra proceduren. Nästa, noga massera hårbotten, men utan att trycka hårt, borde det inte vara någon smärta. Massera i fem minuter och ytterligare fem minuter lämnar blandningen på håret och tvätta sedan mitt huvud som vanligt.

Skalning kan göras varannan vecka om hårbotten är normal eller utsatt för fett och en gång i månaden om hårbotten är torr eller känslig.

Bottom line: Håret är hälsosamt, välrenat och redo för följande procedurer, speciellt om du förstärker håret med hjälp av stramande medel (de fungerar bättre på den rengjorda huden).

Sköljning för hår silkiness

Hårets mjukhet, glans och jämnhet kan erhållas genom att skölja håret med örter, citron eller äppelcidervinäger.

Om vi ​​vill ge mjukhet och silkighet till håret med hjälp av örter, då behöver vi följande örter: kamomill, lind, kolspett, Johannesjurt, lavendel.

Örter måste kokas med kokande vatten, i förhållandet mellan 2 matskedar örter per kopp (200 ml.) Vatten. För hår av medellängd är en liter buljong tillräcklig. För att brygga gräset måste du fylla det med kokande vatten och koka i ytterligare 10-15 minuter, och låt det sedan smutsas och svalna. När buljongen är kall måste den tömmas och du kan redan skölja håret.

För att uppnå silkeshår kan du använda en mjukgörare för hår från äppelcidervinäger eller citronsaft. För ett förfarande måste du ta två matskedar äppelcidervinäger eller citronsaft utspädd i en liter kokt vatten. Denna blandning ska sköljas med hår, resultatet kommer att märkas efter det första förfarandet.

Bottom line: efter sköljning kommer hårvågorna att vara tätt pressade ihop, vilket gör att håret ser jämt, mjukt och glänsande ut.

Hem outplånlig grädde för hårtips

Krämernas sammansättning är helt naturlig och mycket användbar, den innehåller de bästa oljorna för hårets längd som ger näring och bryr sig om vilken typ av hår som helst.

 • 1 matsked olivolja;
 • 1 matsked jojobaolja;
 • 1,5 tsk kokosnötolja;
 • 1,5 tsk sheasmör
 • 15 droppar essentiell olja av ylang-ylang;
 • 1 tesked bivax.

Först måste du smälta basoljorna tillsammans med vaxet i vattenbadet, och när oljorna svalnar, tillsätts den eteriska oljan. Oljorna kommer att tjockna och du får en ganska tjock grädde med gul färg, vilket är önskvärt att hålla i kylskåpet.

Denna kräm appliceras på rent, vått hår efter tvätt, och det behöver inte mycket alls, bokstavligen en droppe, krämen måste gnidas i palmerna och gnidas sedan i hårets ändar, det är tillrådligt att inte röra längden, bara spetsarna (2-3 centimeter) eftersom grädde kan smörja hår, särskilt tunt. Men när håret torkar upp ser spetsarna perfekt ut.

Resultatet: håret är mjukt, silkesigt och glänsande, förutom att krämet förhindrar hårets tvärsnitt och bryr sig om tipsen.

Med dessa enkla recept kommer ditt hår alltid att vara i perfekt skick, kom ihåg bara att de kräver konstant och systematisk vård.

Tips 1: Hur man gör håret silkeslen, slät och glänsande

Innehållet i artikeln

 • Hur man gör håret silkeslen, slät och glänsande
 • Hur man gör håret mjuk och silkeslen
 • Hur får man tjockt hår

sköljning

Särskild sköljning hjälper till att göra håret skimt och mjukt. Kranvatten skadar håret hårt, vilket gör det sprött och torrt. För att undvika detta kan du använda mineralvatten istället för hårbalsam. Daglig sköljning med icke-kolsyrade mineralvatten hjälper till att göra håret tråkigt sken och ljusstyrka och göra dem mer lätta. Dessutom rekommenderas håret efter tvättning att skölja med "öl" av hög kvalitet, eftersom det innehåller i sin sammansättning många näringsämnen som är nödvändiga för hårbotten och aktiv hårväxt. Sköljning med en lätt uppvärmd öl hjälper till att göra håret glänsande och silkeslitet.

Dessutom sköljs håret ofta med olika avkok, såsom avkok av kamomill, ekbark eller nässla. Dessa dekoder hjälper till att mätta håret med näringsämnen, förbättra tillväxten och mjukna effekterna på hårbotten med hårt flytande vatten.

För att förbereda avkokning av kamomill bör du ta två matskedar av torkade blommor och häll dem ett glas kokt vatten. Blommorna ska infunderas i en halvtimme, varefter det tvättade håret kan sköljas med avkok. Skölj buljongen är inte nödvändig. Man bör komma ihåg att ett starkt avkok av kamille kan ge en kopparskugga även till mörkt hår.

Skönhetsmaskar

Ditt hår blir mjukare och silkeslipat, om minst en gång i veckan kommer du att applicera någon mask. Hemlagade hårvårdsprodukter kan beredas av produkter som är lätta att hitta i vilket kök som helst:

- majonnäs;
- yoghurt;
- kycklingägg
- burdock olja etc.

Professionella frisörer rekommenderar att använda majonnäs som en närande hårmask. Det är nödvändigt att applicera färsk majonnäs till håret längs hela sin längd, lämna i 10-15 minuter och skölj med varmt vatten. Det är bättre att inte använda denna mask oftare än en gång i veckan så att håret inte blir fet.

För att hålla håret alltid mättat med fukt och förbli mjukt och glänsande, applicera ofta en kefir mask på huvudet: Färsk kefir uppvärmd till rumstemperatur appliceras försiktigt på hårbotten, hårrötterna och sprider sig längs hela längden. Hår inslaget med plast och en varm scarf. En sådan mask kan lämnas på huvudet i en timme eller till och med två. Äggsmaskan är också gjord på samma sätt, endast piskade och spända yolk används istället för kefir.

Masken av burdockolja görs bäst inom 2-3 månader, minst en gång i veckan. För att uppnå det bästa resultatet bör du gnugga bördolja, som kan köpas på apotek, i hårbotten och gradvis sprida sig över hela längden av håret. Då måste du täcka håret med plast, linda en varm scarf och lämna masken i 1,5 timmar. Det är nödvändigt att tvätta av oljan med schampo, eftersom det tvättas av ganska hårt. Men resultatet kommer att märkas omedelbart - håret blir mycket mjukt och glänsande.

Hur man gör håret silkesigt hemma

Silkeaktig, slät och glänsande hår är inte bara ett tecken på skönhet och grooming, men också för hälsa. Trots allt kommer smärtsamt och sprött hår aldrig att glittra och gnista. Därför, för att göra trådarna silkeslen, måste de återställas från insidan.

Varför håret upphör att vara silkesligt

Men varför blir håret sprött och fluffigt? Skälen kan vara många. För det första är det missbruk av termiska enheter. Frekvent användning av hårtork, strykning och curling kan skada hårröret, vågorna blir svaga och börjar utvecklas. Från det här håret kan de inte kamma, de håller sig i olika riktningar. En annan vanlig orsak till försämring av hårtillståndet är färgning, perm, blekning. Aggressiva kemikalier appliceras på håret, lämna ett outplånligt märke på trådarna. Burnout i solen, obalanserad kost eller diet, bristen på en hatt i kylan - allt detta kan prova brittleness, slöhet och håravfall. För att undvika detta måste håret vara noga med vården.

Kompetent hårvård

För att hålla ditt hår frisk, stark och silkeslen måste du följa några regler.

  Tvätta inte håret med varmt vatten, speciellt om du har oljiga rötter. Varmt vatten bidrar till ökad sebumsekretion och avslöjande av skalor. Efter varmt tvätt av huvudet skölj håret med kallt vatten. Detta kommer att täta hårvågorna och strängarna blir otroligt smidiga.

Dessa enkla regler för hårvård kommer att göra dina lockar livliga och glänsande.

Silkehåriga masker

Här är några av de mest effektiva recepten som hjälper dig att göra håret till ett silktyg.

 1. Kefir, ägg, honung. Detta är den mest populära och effektiva masken för att förbättra hårets hälsa. Ta fem matskedar kefir, blanda med två slagna ägg och ett par matskedar av varm honung. Det är bara nödvändigt att värma honungen i ett vattenbad - i inga fall på öppen eld. Blanda alla ingredienser och försiktigt applicera på hår. Först behandla hårbotten och fördela sedan masken över hela längden och var noga med att blotta ändarna. Samla hår i en bulle, linda med en påse och en handduk, lämna i en timme och skölj sedan ditt huvud på vanligt sätt. Om du har fet hår, istället för hela ägg behöver du bara använda proteiner. Om det är torrt - bara yolk, men istället för kefir är det bättre att sätta grädde eller majonnäs.
 2. Mandelolja, citron och lök. Lök av medelstorlek måste riva och pressa juice från den. Blanda ett par matskedar lökjuice med en matsked almondolja och saften av en citron. Applicera mycket hår. Vik upp som vanligt. Håll masken i 45 minuter. Detta är en bra komplex lösning som återställer hårets naturliga skönhet. Lök stimulerar aktiv blodcirkulation, vilket ger näring till hårsäckarna. Citron blockerar lukten av lök och sparar hårrötterna från fett. Och mandelolja kompenserar för bristen på fukt och vitaminer.
 3. Cognac, avokado, majonnäs, burdock olja. Frukten ska krossas i en mixer och pressa saften ut ur den. Blanda avokadosaft, majonnäs, brandy och varm burdockolja i lika stora proportioner. Applicera den resulterande massan i hela längden av håret, lämna i en halvtimme. Detta är en utmärkt mask för glans, jämnhet och silkighet i strängarna. Perfekt för tjejer med lockigt hår.

Att göra sådana masker minst en gång i veckan kan du räkna med silkeslena trender på en månad. Håret kan dock inte bara återställa masken.

Sköljning för utjämning av hår

För att håret ska vara mjukt, glatt och glänsande, måste de sköljas med olika kompositioner efter varje shampooing. Efter sköljning, tvätta håret med vatten bör inte vara - skölj omedelbart med en handduk och torka trådarna.

 1. Ättika. Långt sedan mödrar och mormor sköljde håret med ättika. Det ger verkligen håret en otrolig glans. Per liter vatten kommer att kräva ett par matskedar syra.
 2. Kamomill. Ett avkok av kamille gör inte bara håret mjukt och silkeslärt, det ljusar lite hårets naturliga färg. För att förbereda avkoket, använd tre matskedar torkade blommor per liter vatten. Så du kan få ett avkok med hög koncentration.
 3. Lemon. För att göra håret smidigt och lätt att kamma efter tvätt, skölj håret med citronvatten. För att göra detta, lös bara saften av en citron i varmt vatten (2-3 liter).
 4. Mineralvatten. Som du vet, kranvatten innehåller mycket salter och föroreningar, som påverkar vårt hår negativt, de blir tråkiga och torra. Om du sköljer håret varje gång efter tvätt med mineralvatten, kan du återställa ljusstyrkan och den livfulla glansen.

Alla dessa verktyg är tillgängliga för alla - välj det alternativ som passar ditt hår.

Vackert hår behöver ingen speciell frisyr. Silkigt hår, ordnat snyggt och elegant, är i sig en otrolig dekoration av vilken kvinna som helst. Var vacker, förneka dig inte sådan lyx som vackert, friskt och slät hår.

Vet du exakt hur man gör hår silkeslen?

Friskt hår utmärks inte bara av sin elasticitet och glans utan också av dess silke. Silkeaktig och mjukt hår talas mycket om i schamponannonser, men i själva verket blir vi ofta inte exakt vad det är lovat, eller ens inte alls. Mirakulösa vårdprodukter släpps mer och mer, och de måste kunna förstå. Men parallellt kan du använda beprövade "farmor recept", alltid tillgängligt, billigt och säkert, vilket verkligen hjälper till att göra håret silkeslen med regelbunden användning.

Det verkar för många att hårets silkhet är ärvt och ingenting kan göras här. Faktorn för ärftlighet är viktig, men i de flesta fall är det möjligt att göra håret silkeslen med hjälp av vanligt men omhändertagande och regelbunden vård. Och om du är slarvig och skyndsam hjälper ingen arv: rytmen och levnadsförhållandena är nu så att det mest motståndskraftiga håret blir trött på att försvara sig och så småningom förlorar vitalitet och skönhet. Vi kommer att berätta hemligheterna i daglig hårvård, så att de alltid blir starka, glänsande och silkeslen. Låt oss börja?

Secrets of Success

För det första, det viktigaste, om vad vi sätter vårt hår hela tiden. Hur man minskar de skadliga effekterna på håret?

Många kvinnor och tjejer tvätta sina huvuden varje dag, och reklam stöder denna vana. Det är skrivet på många schampon - "lämplig för daglig användning", men du måste tvätta håret som din hårtyp "kräver", och inte på så sätt att du konsumerar mer och mer schampon och balm, glädjande tillverkare och säljare.

Silkigt hår gillar inte hårtork!

Efter att ha tvättat våra huvuden på morgonen, före arbetsdagen, rusar vi för att torka vårt hår - du kommer inte att gå ut med vått hår. Och "för skönhet" stryker vi håret med strykjärn, om de verkar olydiga mot oss, eller krulla med krullar av olika slag om vi vill ha pärla krullar: tyvärr kostar denna tillfälliga skönhet håret mycket dyrt. Försök att tvätta håret när det är tillräckligt med tid, och fortsätt inte uppenbar komfort: ditt hår bör torka i sin naturliga miljö, vid normal temperatur och fuktighet.

Det är bättre att göra utan att lägga på

Även stylingprodukter har ofta en negativ inverkan på håret och berövar dem av deras glans och silke: trots allt anses deras huvudsakliga fördel vara snabb att skapa en frisyr; som samtidigt känner håret, försöker vi inte komma ihåg. Under tiden kommer det friska håret, som inte är uttömt av "skönhetsprodukter", att vara lydigt i sig själv och kommer inte att krypa in i ögonen, "borst" eller elektrifiering.

Hårtork måste vara med joniserare

Om du behöver torka håret, bör du försöka minimera den negativa effekten - till exempel med hjälp av en speciell kam med keramisk sprutning - termobrasning. Till skillnad från metall tar sådan borstning statisk elektricitet, fördelar värmen jämnt, skyddar håret från överhettning och spänning. Det är inte nödvändigt att stapla håret i ett varmt läge hos hårtorken - de kommer inte att upprätthålla sådan cirkulation under lång tid. Det är bättre att byta luften vid rumstemperatur med varmt och fixa i allmänhet kallt, särskilt vid splittrade ändar.

Ett utmärkt alternativ för att torka silkesigt hår är en hårtork med en joniserare. Det är inte mycket dyrare än en vanlig hårtork och skyddar håret effektivt. Negativt laddade joner botar inte och återställer inte "sjukt" hår, men låter dem spara mer fukt, vilket minskar skadan av frekvent torkning och styling. Dessutom eliminerar några av de negativa effekterna av torkning med denna torktumlare fortfarande. Till exempel börjar hårbotten aktivt producera fett, försöker skydda håret från att torka ut och problemet med deras fettinnehåll uppstår, och användningen av en joniserande hårtork återställer fuktbalansen - fettinnehållet återgår till normalt.

Huvudet, inslaget efter tvättning med en handduk i form av en turban, har blivit en klassisk "kvinnlig omen", men hårvårdspersonal tror att detta inte är värt att göra. Håret ska blötas försiktigt med en mjuk handduk, men torka inte torr - låt dem torka naturligt.

Kamma inte vått hår.

Kombination av vått hår är inte heller nödvändigt, och i allmänhet är det viktigt att kamma dem ordentligt. Hårborstar måste vara naturliga - till exempel från trä. Nu finns det bekväma kamar av silikon i kombination med plast: de kallas "antistatiska", de är lätta att rengöra, de fördelar jämnt balm, mask eller färgkompositioner på håret. Förresten, försök att färga och färga håret mindre ofta: sådana förfaranden torkar dem, tar bort deras vitalitet, för att inte tala om glans och silke.

Huvudbonader krävs!

Ha på sig en hatt (helst från naturmaterial) när som helst på året: ditt hår "rädslar" inte bara frost utan även en brinnande sol och stark vind och damm. Tidigare gick inte kvinnor "nakna" och hade lyxiga, långa flätor till extrem ålderdom. Naturligtvis var mat annorlunda innan, men kvinnor tänkte inte ens på dåliga vanor - rökning, till exempel, bland det mässa könet var sällsynt, men det var separata ämnen.

Schampon och balsam

Schampon behöver inte bara välja vilken typ av hår, men också lära sig att utvärdera deras kvalitet. Så, produkter med natriumsulfat tar bara bort hårmjukheten och silkigheten. Silkeproteiner är vad du behöver, men undviker förfalskningar; Professionella schampon är nu tillgängliga för alla - försök använda dem. Några eteriska oljor (neroli, pepparmynta, etc.) gör håret mjukt, silkesigt och glänsande - du kan lägga dem i din schampo.

Det är bättre att använda balsam separat, och det är nödvändigt att tvätta det av håret noggrant - med varmt och sedan kallt vatten. Kyl sköljning hjälper till att bli av med "fluffiness" av håret, vilket gör dem mjukare och mer lätta. Lägg till lite äppelcidervinäger eller citronsaft (1 matsked per liter) till vattnet - du får en bra sköljning.

Eventuella schampon och balsamlor förlorar större delen av sin styrka på grund av kranvatten, klorerade och hårda. Var inte lat och förbered vatten för att tvätta ditt hår med ändamål: låt det stå och koka det sedan. Använd om möjligt alltid rent vatten för att tvätta håret - till exempel på landsbygden, i brunnar eller källor.

Silkesmaskar

Det finns många masker för silkes silke - välj de som är bekvämare för dig.

Stötta råägg (2 st.) Med olivolja (3 msk) appliceras vått hår längs hela längden - en kam med silikon är användbar här - täcka i en halvtimme. Tvätta håret som vanligt.

Masker med mandelolja två gånger i veckan gör inte bara håret silkeslen, utan också stärker dem och accelererar tillväxten. Olja uppvärmd i ett vattenbad gnids i hårbotten med fingertopparna, helst över natten. Tie ditt huvud med en naturlig trasa (bomull, linne) och gå och lägg dig. Tvätta håret på morgonen. På en månad kommer du inte att känna igen ditt hår: de kommer att bli mjuka och "flyta". Gilla silke!

Massage med kolsyrade mineralvatten och ricinolja 2-3 gånger i veckan ger ungefär samma resultat. Vatten och olja blandas lika (0,5 koppar), tillsätt ditt eget schampo (1 matsked), blanda igen, gnid i hårrötterna, massera dem i ca 3-4 minuter och skölj.

Som alltid är masker med en båge effektiva för silkes silke - de "återupplivar" håret helt enkelt. Blanda riven lök med gräddfil 1: 1, applicera på hår och hårbotten i 15-20 minuter; om det brinner illa, tvätta av tidigare. Eteriska oljor hjälper till att "döda" lukten: de läggs till en mask (citron, rosmarin, lavendel, etc., 4-5 droppar vardera) och sköljs sedan - 3-4 droppar per liter vatten, men först oljan blandas med ett emulgeringsmedel - till exempel, en liten mängd salt, läsk eller honung.

Hur man gör håret mjukt?

Dussin tips som hjälper till att kämpa för perfekt släta och mjuka strängar

Glänsande, silkeslena trådar, som Jennifer Aniston? Lätt! Vi pratar om hur man gör håret mjukt hemma.

Vatten briefing

För att sluta undra hur man gör håret mjukt och glänsande, tvätta alltid huvudet (eller skölj åtminstone i slutet av tvätten) med kallt vatten. Denna metod stärker inte bara andan: till skillnad från varmt vatten stänger kylen hårflingorna och förhindrar deras bräcklighet.

Lätt!

Efter en dusch bör du inte gnugga ditt hår aggressivt - de kommer bara att bli skadade och elektrifierade. Bättre försiktigt torka strängarna med en handduk.

Det blir varmt

Hur man gör håret mjukare? Missbruk inte styling-enheterna. Krympjärn, hårtork och järn - förövarna av hårstyvhet. Och det här är inte förvånande, eftersom den heta luften bidrar till förlust av fukt och skada på nagelbandet och håraxeln. Om du inte helt kan överge dem, var noga med att förbereda lockar genom att använda en bra termisk spray eller speciellt serum till dem.

Ge ändar

Även om du drömmer om långt hår är det ingen anledning att inte gå till frisören. Först och främst bör håret vara friskt - så de kommer att växa snabbare och de kommer att se svalare ut. Så kör inte tipsen och besök stylist var sjätte vecka.

Det är fortfarande frukt

För att hålla torra strängar från att se livslösa, behandla dem för avokado "guacamole". Denna frukt är rik på vitaminer och proteiner, som är användbara inte bara för kroppen utan också för hår. För att göra detta, gnugga försiktigt (så att det inte finns några klumpar) avokado, 2-3 matskedar olivolja och 2 matskedar honung. Applicera gruel kam med breda tänder i 10-30 minuter och skölj.

Hälsning, tro!

Det visar sig att aloe vera hjälper inte bara med brännskador. Denna växt innehåller enzymer som främjar tillväxten av friska strängar, liksom en mjukgörande effekt. Och allt eftersom aloe har en struktur som liknar keratin (och det här är hårets huvudbyggnadsprotein), så det tränger in i krullarna utan problem, klyva dem. Rör bara ett par droppar aloe vera gel i varmt vatten, kamma trådarna med denna blandning, lämna i 30 minuter och skölj. För att göra detta, bäst lämpad färsk gel, pressad från aloe hemlagad löv. Om gartnare av dig nej, köp en sådan gel på apoteket, viktigast av allt, kontrollera att det inte innehåller alkohol.

Rengör jobbet

Hur man gör hårt hår mjukt och tvättar det också grundligt med stylingprodukter och damm? Äppelcidervinäger hjälper till i denna svåra sak. Förutom rengöring kommer detta trick att återställa PH-balansen mellan trådarna och täta hårvågorna. Rör en kvart kopp äppelcidervinäger i ett glas vatten. När du har tvättat håret med schampo och balsam sköljer du krullarna med den här blandningen. Gnugga lösningen väl i rötterna och längs hårets längd, och skölj sedan (med kallt vatten, förstås).

På toppen

Kamma inte vått hår - du skadar dem bara. Strängar bör vara torra. Och för att hålla spetsarna mjuka, använd en kam med sällsynta tänder. Efter att ha delat håret i sektioner börjar du kamma dem vid rötterna och flytta kammen vertikalt. För de som alltid klagar över hårbotten och smutsiga strängar rekommenderar vi att du lägger en mjukgörare i krusningen innan du kammar.

Bananrepablik

Supermjukgöringsmasken kan framställas med egna händer. Pund en banan med två skedar yoghurt (begränsa inte dig själv - välj den som är fetare). Och nu uppmärksamhet: gnid den färdiga pastaen i huvudets hud och äta inte den (även om frestelsen är stor). Sätt på locket. Tvätta den näringsrika cocktailen från huvudet på en timme. Voila, håret blir mjukt och glänsande.

Tiden att glida bort

Självklart bestämmer alla för sig själv hur ofta han behöver tvätta sitt hår. Det beror trots allt på hårets typ. Till exempel förblir tjockt och torrt hår rent längre, och tunt och benäget för fettinnehåll kräver mer frekvent tvätt. Men ju oftare du tvätta håret desto snabbare blir det smutsigt. Dessutom skadar det strängarna, speciellt om du använder sulfat och andra kemiska schampon. Så utan fanatism - tvätta ditt hår åtminstone varannan dag.

Luftkälla

När du torkar håret, se till att du håller det ordentligt. Först glöm inte att lägga en diffusor på den. För det andra, rikta luftströmmen från topp till botten, så håret kommer att förbli mjukt och jämnt. Och om du torkar håret i en ström riktad uppåt, så kommer de omedelbart att fluffa och se vårdslös.

Gilla silke

Hur man gör håret mjukt och silkeslen? Kolla vad dina kuddehöljen är gjorda av. Det är bättre att föredra satin eller silke. Till skillnad från konventionell bomull skapar dessa tyger inte stark friktion, och skadar därför håret mindre.

Hurst Shkulev Publishing

Moskva, st. Shabolovka, hus 31b, 6: e ingången (ingång från hästbanan)

Glatt och silkesigt hår

Varje tjej vill ha slät, glänsande och silkesigt hår, detta kan uppnås inte bara i skönhetssalongen utan också hemma, vi erbjuder dig effektiva recept som ditt hår kan omvandlas på mycket kort tid.

Det är ingen hemlighet för någon som vår hälsa, styrka och skönhet beror på vår kropps helhet, liksom näring och daglig användning av 1,5-2 liter rent vatten, det bör först uppmärksammas.

Orsaken till dåsighet, torrhet och svaghet i håret kan vara:

ohälsosam diet; brist på vitaminer och mikroelement gastrointestinala sjukdomar; perm; frekvent användning av strykning och curling; felaktig vård; aggressiv exponering för solljus eller vice versa kallt; shampooing med hårt vatten; användningen av alltför stora mängder stylingprodukter; Användningen av smutsiga hårborstar och hård hårbearbetning (kamning av vått hår, tvättning av huvudet med varmt vatten, med metall hårnålar och gummiband).

Tvätta håret med varmt, inte varmt vatten, detta är en av de vanligaste orsakerna till att håret förlorar sin jämnhet, silkighet och glans. Till sist kan du även skölja med kallt vatten för att släpa vågorna.

Hemmask för slät och glänsande hår

Masken är gjord innan huvudet tvättas, alla ingredienserna i masken är naturliga och användbara för både hår och hårbotten.

1 tesked avokadoolja; 1 tesked linfröolja; 1 tsk honung; 2 tsk av aloejuice; 5 droppar vitamin A i olja; 5 droppar vitamin E i olja; 1 äggula.

Blanda alla ingredienser och kan värmas till en behaglig temperatur. Applicera en mask på rötterna (gör en ljusmassage) och fördela över hela längden. Håll masken i ungefär en timme och tvätta av med schampo, en sådan mask kan göras en gång i veckan.

Bottom line: masken närmar sig håret med fördelaktiga ämnen, gör dem starkare, starkare och friskare, och passar också helt om hårets längd.

Välj ett speciellt schampo

När du väljer vårdprodukter för glans, släthet och silkighet i håret, titta på kompositionen av sådana komponenter som lipider, keratin, aminosyror, alger, örttextrakt, aloe vera-extrakt, oljor, det finns även speciella serier för hårglans, som inkluderar schampo, balsam, mask outplånlig botemedel. Det viktigaste att komma ihåg är att vi väljer shampoo av typen hårbotten.

Tvätta inte allt hår med schampo, det räcker bara för att skumma rötterna och när du sköljer shampooen från huvudet kommer det att tappa på håret och skölja hårets längd och tvätta alltid schamponet så att det inte kvarstår på håret.

Shampoo för glans och jämnhet av hår:

Shampoo "Smoothness and Shine" KeraSys Salon Care Shampoo Riklig Otium Diamond Soft Shampoo för glans och jämnhet av hår John Frieda Brilliant Brunette Brunette Liquid Shine Illuminating Shampoo

Glansschampo Wella Pro Series Shine

Shampoo fuktgivande för att återställa glansen av torrt och skadat hår "Aloe Vera" Kallos Kosmetika Aloe Vera Full Repairs Shampoo

Hårbotten skalar

Scrub för hårbotten hjälper till att noggrant rengöra huden på döda celler, talg, stylingprodukter, silikoner och andra föroreningar. Du kan köpa en skrubba som redan är färdig i affären, många producerar sådan produkt i sina hårvårdsprodukter, och du kan göra hemma:

HeadHair oljekomplex för att stärka håret är en idealisk och naturlig hårprodukt. Läs mer...

2 matskedar havsalt (fin eller medium mark); 3-5 droppar essentiell olja (rosmarin, bay, lavendel, orange); 1 matsked basolja (olivolja, mandel, avokado, vetex, pumpa).

Skalning görs på smutsigt hår innan du tvätter huvudet, knådar skrubben innan du applicerar. Skalning görs på fuktig hud, du måste först våta hårbotten, några minuter under en varm dusch. På avdelningarna börjar vi gnugga blandningen, men bara gnugga den i hårbotten, röra inte håret, mycket salt kommer att smula, men även det som återstår kommer att räcka för att göra proceduren. Nästa, noga massera hårbotten, men utan att trycka hårt, borde det inte vara någon smärta. Massera i fem minuter och ytterligare fem minuter lämnar blandningen på håret och tvätta sedan mitt huvud som vanligt.

Skalning kan göras varannan vecka om hårbotten är normal eller utsatt för fett och en gång i månaden om hårbotten är torr eller känslig.

Bottom line: Håret är hälsosamt, välrenat och redo för följande procedurer, speciellt om du förstärker håret med hjälp av stramande medel (de fungerar bättre på den rengjorda huden).

Sköljning för hår silkiness

Hårets mjukhet, glans och jämnhet kan erhållas genom att skölja håret med örter, citron eller äppelcidervinäger.

Om vi ​​vill ge mjukhet och silkighet till håret med hjälp av örter, då behöver vi följande örter: kamomill, lind, kolspett, Johannesjurt, lavendel.

Örter måste kokas med kokande vatten, i förhållandet mellan 2 matskedar örter per kopp (200 ml.) Vatten. För hår av medellängd är en liter buljong tillräcklig. För att brygga gräset måste du fylla det med kokande vatten och koka i ytterligare 10-15 minuter, och låt det sedan smutsas och svalna. När buljongen är kall måste den tömmas och du kan redan skölja håret.

För att uppnå silkeshår kan du använda en mjukgörare för hår från äppelcidervinäger eller citronsaft. För ett förfarande måste du ta två matskedar äppelcidervinäger eller citronsaft utspädd i en liter kokt vatten. Denna blandning ska sköljas med hår, resultatet kommer att märkas efter det första förfarandet.

Bottom line: efter sköljning kommer hårvågorna att vara tätt pressade ihop, vilket gör att håret ser jämt, mjukt och glänsande ut.

Hem outplånlig grädde för hårtips

Krämernas sammansättning är helt naturlig och mycket användbar, den innehåller de bästa oljorna för hårets längd som ger näring och bryr sig om vilken typ av hår som helst.

1 matsked olivolja; 1 matsked jojobaolja; 1,5 tsk kokosnötolja; 1,5 tsk sheasmör 15 droppar essentiell olja av ylang-ylang; 1 tesked bivax.

Först måste du smälta basoljorna tillsammans med vaxet i vattenbadet, och när oljorna svalnar, tillsätts den eteriska oljan. Oljorna kommer att tjockna och du får en ganska tjock grädde med gul färg, vilket är önskvärt att hålla i kylskåpet.

Denna kräm appliceras på rent, vått hår efter tvätt, och det behöver inte mycket alls, bokstavligen en droppe, krämen måste gnidas i palmerna och gnidas sedan i hårets ändar, det är tillrådligt att inte röra längden, bara spetsarna (2-3 centimeter) eftersom grädde kan smörja hår, särskilt tunt. Men när håret torkar upp ser spetsarna perfekt ut.

Resultatet: håret är mjukt, silkesigt och glänsande, förutom att krämet förhindrar hårets tvärsnitt och bryr sig om tipsen.

Med dessa enkla recept kommer ditt hår alltid att vara i perfekt skick, kom ihåg bara att de kräver konstant och systematisk vård.

Letar du efter en effektiv hårvårdsprodukt? Följ sedan länken och lär dig hur du återställer håret.

Varje flicka drömmar om hälsosam, glänsande och jämn och lydig hår. Varje undrar hur man gör håret silkeslen, smidig och ger det glans hemma? Låt oss förstå ämnets noggrannhet noggrant.

För att uppnå det håret utstrålar skönhet och är välskött, kan du inte bara kontakta salongen, men också efter alla procedurer i hemmet. Masker, sköljningar och olja, valda korrekt, kommer att bidra till att göra dem externt vackra, liksom stärka dem från insidan, mätta dem med fördelaktiga vitaminformuleringar.

Vård tips

Grundläggande tips för att behålla ett hälsosamt hår:

skölj eller tvätta huvudet endast med kallt vatten. Att det hjälper mot bräcklighet, förseglar hårvågorna, och hjälper också till att få en laddning av livskraften; Efter tvättning, gnid inte håret starkt med en handduk - det orsakar skador. Det bör bara försiktigt blotta strängarna; Missa inte hårtorken, curling iron, strykning. Varmluft överdriver håret och skadar det. Termisk spray bidrar till att minska den negativa påverkan; tvätta håret ska vara en vecka två gånger; trimma ändarna, även för tjejer som vill växa hår, behöver du en gång i månaden, högst ett och en halv. Denna procedur syftar till att förbättra håret och förhindra deras sektion och torrhet; i fem minuter borde du kamma krönorna med ett naturligt träkam för blodcirkulationen i hårbotten och stimulera tillväxten av krullar. Denna procedur bör utföras flera gånger under hela dagen. Det faktiska förfarandet innan du tvätta huvudet och sova; på sommaren bör man ta hand om att skydda håret från det negativa inflytandet från solens ultravioletta strålar och på vintern från överkylning. hemlagade naturliga masker ska göras; det är omöjligt att färga hår ofta, och att tillämpa metoden att vinka med kemiska medel utan att skada håret, därför bör sådana förfaranden undvikas.

Dessa tips hjälper dig att hålla ditt hår friskt och göra det mjuk och silkeslen.

Maskobjekt

De viktigaste naturliga elementen som ingår är:

eteriska oljor: lavendel och kokosnöt, kardborre, mandel och ricinus; vitaminkomplex gelatin; kycklingägg flytande honung; citronsaft; aloe; yoghurt; och andra naturliga ingredienser.

Masker för glans, hälsa, otroligt jämnhet och utmärkt silke, som inkluderar dessa komponenter, är lämpliga för alla typer av hår.

Recept och metoder för att göra masker

Masker för glans och jämnhet med krullar, tillgängliga för matlagning, samt hemanvändning är många. Låt oss ta reda på hur man gör hår silkeslen med hjälp av naturliga masker och överväga deras grundläggande matlagning recept.

Honung och oljemask

För att göra det behöver:

tre matskedar olivolja eller burdockolja; äggula; juice av färsk citron i mängden av två skedar; 2 msk. skedar av honung i flytande form.

Äggula att mala bra med honung. I den resulterande konsistensen bör hälla olja och citronsaft. Därefter måste allt blandas noggrant och bringas till en tillstånd av homogen massa. Kompositionen måste spridas på torrt hår. Täck dem med cellofan. Skaka bra med en handduk. Tvätta lösningen med ljummet vatten. Mask kan göras en gång i veckan.

För glans, kraft och jämnhet

Koka det lätt. Du behöver bara blanda tre skedar av tre typer av oljor: kokosnöt eller mandel, oliv och burdock. Värm sedan upp. Varm blandad olja gnider i hår. Sätt en hatt på huvudet och linda den med en tjock handduk. Sammansättningen måste hållas på huvudet i en timme. Skölj sedan noggrant med rent vatten. Maskan är inte lätt att tvätta, du måste tvätta håret med schampo flera gånger. Denna mask kan enkelt tillverkas hemma.

För glans, silkighet och volym

kamille tinktur - sex matskedar; gelatin i mängden av två matskedar; hårbalsam. Endast 6 teskedar.

lösa upp gelatin i kamille tinktur; tillsätt balsammen grundligt blandad och bringa till en homogen massa.

Lösningen appliceras på rent och vältorkat hår. Därefter bör de vikas i cellofan och linda handduksbrunnen. Masken på krullarna borde förbli i en timme. Då ska masken tvättas av under rinnande vatten. Shampoo eller balm kan inte användas för att uppnå effekten.

Oljeväggsmask för lockar

Elasticitet, jämnhet, silkighetshår hjälper till att ge en oljeväggsmask.

För att göra det behöver du:

2 msk. skedar av majonnäs; 2 äggulor burdock olja i mängden av två matskedar.

En metod att göra en mask hemma:

lägg äggulorna i en mush och slipa; häll olja och blanda majonnäs; blanda väl.

Kompositionen måste appliceras på håret och rötterna. Lämna masken i trettio minuter och tvätta håret med schampo.

Kefir mask för glans

För att göra det behöver du bara varma kefir i mängden fyra matskedar. Det ska delas in i strängar. Täck därefter håret med ett omslag eller sätt på ett duschlock. Skydda med en handduk. Håll masken på håret i en timme och skölj sedan med vatten.

balsam

Sköljningar som innehåller naturliga ingredienser hjälper till att göra krullarna mjukare, silkeslen och glänsande.

hackade björkblad måste fyllas med 200 ml kokande vatten. Insistera femton till tjugo minuter. Spänn lösningen och applicera den för att skölja håret två till tre gånger i veckan i en månad; rengör 3-4 äpplen och skalla dem häll en liter vatten. Koka sedan, låt svalna, spänna och använd som sköljmedel. matsked citronsaft tillsätt till en liter kokt vatten; Avkok av persilja: 50 gram grönsaker en halv liter vatten. Det är nödvändigt att koka i en kvarts timme, låt svalna och spänna genom ostkot; burkhack, koka och insistera på en halvtimme. Varmbuljong skölj håret; nätsköljning. Lägg ett avkok av nässla i vattnet och skölj krullarna.

Alla produkter som är tillverkade hemma, bara från naturliga ingredienser skapade av naturen, kommer att hjälpa till att göra krullarna skina, silkiness och jämnhet. Deras förberedelser blir inte svåra.

KOSMOPOLIT

Hur man gör håret glänsande: 10 hemliga sätt

Glitter hår är det främsta tecknet på deras skönhet och hälsa. Men ofta ser håret ut, trots användning av luftkonditionering eller professionella masker. Hur är det? Vi vet 10 riktigt användbara sätt att göra ditt hår glänsande!

1. Korrekt hårtork

Ofta är orsaken till hårets trötthet triten eftersom du suger ditt hår fel. Om du använder en hårtork med för brett munstycke eller styr luften på ett kaotiskt sätt, glider hårflingorna och ditt hår blir matt.

Så kom ihåg de tre reglerna för att torka hårtork för hårglans:

1. Smal munstycke - luftflödet ska vara tätt, klart riktat.

2. Torrt hår ska hålla munstycket i vinkel och i nedåtgående riktning, från rötterna - till ändarna. Det är den här rörelsen som släpper vågorna och gör håret glänsande.

3. Avsluta alltid installationen med kall luft.

2. Kokosolja

Kokosolja är ett universellt botemedel mot hud och hårskönhet. För att göra håret glänsande, förbered en mask av kokosnötolja - värm upp det lite på ångbadet och applicera varmt medel mot ditt hår. För att öka effekten kan du bära ett duschlock. Och tvätta bara ditt hår som vanligt.

3. Avocado Mask

Avokado är ett riktigt förråd av vitaminer och läkande oljor. En avokado mask är ett recept som även Jennifer Lopez regelbundet använder! Frukten av en mogen avokadosmos med en gaffel, tillsätt ett par citronsaftdrycker och jämnt fördela gruelen över hela längden av håret. Hälsosam sken efter att du har tvättat!

4. Öl sköljning

"Live" lätt öl är ett utmärkt sätt att ge ditt hår en bländande glans. Rent vått hår ska sköljas ordentligt i en öl. För att bli av med lukten kan du applicera balsam efter proceduren. Dessutom ger ölen inte bara en kosmetisk glanseffekt, utan ger också mycket näring åt håret tack vare haltens innehåll. Lysande!

5. Citronsaft

Omedelbart noterar vi att denna metod inte passar tjejer med torrt hår, eftersom citronsaft tenderar att torka dem. Men samtidigt kan citronsaft verkligen lägga till sken på håret - det är nog att fördela det över hela längden, lämna i 10-15 minuter och tvätta sedan av det med kallt vatten.

6. Gelatinmasker

På Internet hittar du många recept för "gelatin hårlaminering" - och det här är förstås absolut skräp. Det är inte möjligt att göra laminering med gelatin, men för att ge ditt hår en vacker ljusglans - enkelt. Lös upp 3 matskedar gelatin med 4 skedar kokt vatten. Placera blandningen i ett ångbad och rör om tills gelatin är helt upplöst. Låt svalna och applicera produkten i håret, lämna i 40 minuter och tvätta det.

Hur man gör mjuk och silkes hår i hemmet

Måste försöka!

Ett sådant underbart förfarande, som hårlaminering, uppträdde först i många salonger i världen för länge sedan, men det väcker fortfarande ett stort antal frågor. Nu ska vi berätta om alla dess fördelar och nackdelar!

Laminering av håret är ett förfarande genom vilket en omedelbar reparativ effekt uppnås. Det fungerar på samma sätt som laminering av vanligt papper när det är täckt med ett speciellt skyddsskikt.

På grund av hög temperatur är alla skadade hårvågor anslutna, vilket gör håret jämnare och mer glänsande. Du kommer att bli förvånad över hur vackert, välskött och voluminöst ditt hår har blivit på några minuter!

Det bör noteras att hårfärgen blir ljusare och hållbarare, särskilt om de är färgade, efter att ha utfört det här extremt populära förfarandet. Laminering tillåter dig att skapa ytterligare skydd mot håret mot yttre faktorer och skador.

Det måste sägas att effekten av laminering av hår inte alltid varar, eftersom de användbara substanserna gradvis kommer att tvättas bort. I det här fallet är det logiskt att tro att denna procedur bör utföras oftare så att ditt hår alltid ser perfekt ut.

I skönhetssalonger och högkvalitativa frisörer vid första anblicken är ett enkelt förfarande mycket dyrt vilket kan leda till oförutsedda utgifter. Få kvinnor har råd med sådana utgifter!

Vi vet emellertid en väldigt enkel och enkel väg ut ur denna situation - att göra laminering på egen hand hemma! Du kan självbereda blandningen och sedan applicera den helt enkelt på ditt hår.

Författaren till videon nedan kommer att visa och berätta hur man utför lamineringsproceduren hemma, samt visa effekten på ditt hår. Se och notera!

Vad man ska göra med håret är inte fluffigt. Hur man gör håret slät och silkeslen.

Det är svårt att inte ge efter för känslan av svartsjuka när man ser någon med underbart långt och silkesigt hår. Säkert lyckligt för dem som är födda med sådan storhet från födseln, och du känner dig speciellt när ditt hår är svagt och livlöst, och du ständigt frågar dig själv hur man gör håret smidigt och glänsande.

I princip är det för närvarande inte sprött, okontrollerbart hår utan glans som är ovanligt bland moderna kvinnor. Men många av dem förstår inte alltid att detta är ett lösligt problem. Korrekt utvalda hårvårdsprocedurer börjar också vända på ditt hår. Vi har valt en lista med sju enkla procedurer som hjälper till att förbättra ditt hårs hälsa, vilket gör det lång, silkeslen och mjuk.

Hur man gör håret smutsigt och smutsigt

1. Aloe vera

 • Skär ett blad aloe vera och kläm ut två matskedar gel. Se till att du får en klar gel och inte gulaktig.
 • Slå den resulterande gelén tills du uppnår en enhetlig konsistens.
 • Lägg till två matskedar vatten och mixa bra.
 • Häll den resulterande vätskan i en sprayflaska och skaka väl.
 • Applicera aloe vera lösning på håret efter att håret har tvättats och torkats.
 • Nu har du en naturlig och högkvalitativ hårspray.

3-4 gånger i veckan.

Aloe vera är en rik källa till proteolytiska enzymer som återställer skadade celler som finns i hårbotten. Aloe Vera kan förbättra follikulär hälsa och snabb hårväxt. Fuktinnehållet i denna ingrediens hjälper till att återfuka ditt hår och behålla det i detta tillstånd hela dagen. Detta hjälper till att göra slät hår hemma och kommer att förhindra lockningar.

2. Massage med varm kokosnötolja eller olivolja

 • Ta 2-3 matskedar (beroende på hårets längd) på din valda olja och värm det i några sekunder tills det blir lite varmt.
 • Massage hårbotten med varm olja och arbeta med den längs hela hårets längd.
 • Massage din hårbotten i ca 15 minuter och lämna sedan oljan på håret i ytterligare 30 minuter.
 • Täck håret med en het handduk tills oljan går.
 • Tvätta håret med ett mjukt sulfatfritt schampo och skölj det med balsam.

Två gånger i veckan.

Hot oljemassage kan hjälpa till att stimulera hårfolliklarna, vilket ökar hårväxten. Detta är en effektiv djup konditionering av håret, som perfekt kämpar med problem som mjäll och klåda. Kokosolja hjälper näring till håret tack vare dess rika triglyceridinnehåll. Det har också förmågan att tränga djupt in i hårstrukturen och ge dem optimal näring. Olivolja är också rik på antioxidanter, fettsyror och E-vitamin, vilket hjälper till att återställa skadat hår och förhindra skador.

3. Naturlig yoghurt

 • Blanda dessa två ingredienser tills du får en enhetlig blandning.
 • Applicera blandningen i hårbotten och håret.
 • När ditt hår är helt täckt, lämna masken i ca 30 minuter.
 • Tvätta håret med ett mjukt sulfatfritt schampo.
 • Skölj dem med luftkonditionering.

1-2 gånger i veckan.

Yoghurt innehåller vitaminer B5 och D, som är viktiga för friskt hår. Det hjälper till att stärka hårstrukturen från insidan, samtidigt som man hjälper till med att bli av med sådana problem som till exempel mjäll. Amla i denna mask hjälper till att mätta hårbotten med vitamin C, vilket också hjälper hårväxten.

4. Ägg

 • Blanda ingredienserna tillsammans för att göra en bra piskad blandning.
 • Applicera denna mask på hårbotten och håret.
 • Låt masken vara på i 30 minuter.
 • Täck ditt hår med ett duschlock medan du väntar.
 • Skölj håret med kallt vatten och ett mildt, sulfatfritt schampo.
 • Skölj dem med luftkonditionering.

1-2 gånger i veckan.

Ägg är en av de vanligaste proteinkällorna. De hjälper till att säkerställa hårnäring och glans, samt förbättra hårets struktur. Det hjälper till att återställa skadat hår och andas liv i ditt hår. Regelbunden användning av denna hårmask hjälper dig att stärka och läka ditt hår, vilket gör det mjukare och mer hanterbart.

5. Säd av fenegreek

 • Blöt fenugreek frön i vatten och lämna över natten.
 • På morgonen blandar fröarna med en mixer och lämnar lite vatten i dem förut för att bilda en homogen massa.
 • Applicera denna pasta på hårbotten och håret.
 • Lämna fenugreekpastaen i 30 minuter.
 • Skölj håret med ett mildt, sulfatfritt schampo.
 • Skölj dem med luftkonditionering.

Benjaminfrön är rik på protein, järn, C-vitamin, kalium och lecitin. Dessa är de viktigaste näringsämnen som behövs av håret och de arbetar samtidigt. Denna mask kommer att förhindra håravfall, mjäll, skada och missfärgning, samtidigt som det bidrar till att förtjocka och stärka håret.

6. Lökjuice

 • Juice av en stor lök
 • 3-4 droppar lavendel eterisk olja

 • Blanda båda ingredienserna.
 • Applicera den resulterande lösningen på hårbotten och håret, massera huden lätt med fingertopparna.
 • Låt lökjuice i ca 10-15 minuter.
 • Skölj håret med ett mildt, sulfatfritt schampo.
 • Skölj dem med luftkonditionering.

Två gånger i veckan.

Lökjuice hjälper till att minska sannolikheten för håravfall och stimulerar också deras tillväxt. Detta beror förmodligen på hög svavelhalt, vilket bidrar till att förbättra blodcirkulationen och gör det möjligt att bättre uppfatta hårsäckarna. Det är också en rik källa till näringsämnen, som biotin, mangan, flavonoider, C-vitamin, fosfor, folsyra och koppar, vilket hjälper till att återställa hårets hälsa och glans.

7. Äppelcidervinäger

 • Torka äppelcidervinäger med ett glas vatten och lämna det ett tag.
 • Tvätta håret med ett mjukt sulfatfritt schampo.
 • Skölj håret med balsam.
 • Därefter applicera utspädd äppelcidervinäger i håret och hårbotten.
 • Skölj av är inte nödvändigt, låt håret torka.

En gång i veckan.

Denna procedur hjälper till att bli av med damm, fett och smuts på håret. Det gör ditt hår ljust utan att använda några kemikalier, vilket ger dem mjuka och silkeslen utseende.

YTTERLIGARE TIPS

1. Underhålla en balanserad kost.

Att säkerställa att håret får tillräcklig näring är nyckeln till friskt hår. De masker som du använder på ditt hår utanför kommer inte att ha en stark effekt om ditt hår inte matar inifrån. Se till att du får en daglig dos av friska fetter, proteiner och näringsämnen. Dessutom försök att dricka mer vatten så att kroppen inte är uttorkad.

2. Välj rätt hårvårdsprodukter.

Användning av naturliga eller växtbaserade schampon som inte innehåller hårda kemikalier, som SLS och sulfater, hjälper dig att bättre gå så långt för att återställa hårets hälsa. Problemet är att sulfater är ganska grova för hår och blockerar produktionen av naturlig olja i hårbotten. Det skulle också vara en bra idé att splurge på en bra hårbalsam som inte innehåller silikon tillsatser. Medan silikon hjälper till att lägga till glans i vårt hår, det sticks också till håret och drar med tiden ner håret.

3. Oljemassage

Ge dig själv (eller har någon annan) en trevlig och avslappnande oljemassage minst en gång i veckan. Oljemassage hjälper inte bara till att lindra spänningen, men främjar även blodcirkulationen, vilket gör att dina folliklar är välnöda.

4. Använd en brettsticksborste med brett i träkam och naturligt vildsvin

En bred kam kommer att förhindra statisk håravfall. Det här är den perfekta kammen som ska användas när håret löses bort. När ditt hår är upplöst, kommer en björnborste att hjälpa till att sträcka oljorna från hårrötterna genom hela håret, så att ditt hår är väl näring och skyddat. Det är också viktigt att undvika att kamma håret medan det är vått, för när det händer är ditt hår sannolikt att det går sönder.

5. Aldrig hoppa över hårkonditionering

Konditionering är oerhört viktigt när det gäller att bibehålla friskt hår. Hoppa aldrig över proceduren med balsam efter schampo. Det skulle också vara en bra idé att kraftigt förstärka håret, minst en gång i veckan, med en väl fuktad hemlagad hårmask. Om du har mycket torrt hår, skulle det också vara trevligt att köpa en bra balsam för dig själv.

6. Skölj alltid håret med kallt vatten.

Kallt vatten hjälper till att täta håret, vilket gör att ditt hår blir jämn och silkeslen. Det hjälper också till att förhindra fuktförlust från håret.

7. Trim hårändarna regelbundet.

Trimning av hår var 6-8 veckor är viktigt. Detta kommer att hjälpa till att bli av med splittrade ändar, så att skadan inte går längre fram genom håret.

8. Minska eller sluta använda verktyg för varm styling eller torkning av hår.

Överdriven värme kan orsaka allvarliga skador på ditt hår med regelbunden användning. Om du är beroende av din hårrätare, ge sedan ditt hår en paus från användningen av värme och avlägsna håret med naturliga vägar.

9. Undvik frekvent tvättning.

Tvätta håret mer än tre gånger i veckan kan göra det tråkigt, torrt och livlöst. Försök att tvätta håret 2-3 gånger i veckan.

10. Låt ditt hår torka naturligt

Istället för att använda en hårtork, låt håret torka naturligt. Gör detta genom att försiktigt blötlägga överflödigt vatten från håret med en handduk och lämna den öppen tills den torkar. Torka inte håret med en handduk för kraftigt, eftersom det här är ett direkt sätt att skada håret.

Nu vet du hur man gör håret slät och silkeslen. Så vad väntar du på? Det är dags att prova dessa verktyg. Underbart hår är inte så otillgängligt som det kan tyckas, och med rätt tillvägagångssätt kommer du snart också att kunna skryta med dina drömmars hår.Nästa Artikel
Hur man lockar vackra lockar med hårtork och vilka verktyg behöver du för att håret ska blåsas?