Hem epilering lera


Kanske är det enda sättet att bli av med "vild" hår i ansiktet och kroppen kosmetisk: alla slags epilering. Problemet är att å ena sidan hjälper speciella krämer, men å andra sidan provocerar de ännu intensiv hårväxt, som samtidigt blir tjockare och hårdare.

Endast elektrolys eliminerar detta problem helt, men det finns ännu fler problem. För det första är förfarandet smärtsamt. För det andra är det väldigt länge, för att var och en av håren förstörs separat. Tja och tredje, hur många kvinnor kan betala minst $ 100 för varje elektrolysesession? Som ett resultat kostar 99 procent hemmet "mormor" betyder - pincett.

Resultatet är detsamma som med krämerna (förresten, också dyrt): Håren blir tjockare, hårdare, växer intensivare än tidigare. Hur är det? Ingen annan än i djupet av den kvinnliga befolkningens massa (enligt principen om "behovet av uppfinning är listigt") föddes en billig, prisvärd och helt ofarlig metod som ger en fullständig garanti för en två veckors ren hud. Och inget annat än socker, ättika och vanliga gröna saker för detta behövs inte!

Hur man gör hårborttagning själv (i ansiktet, bröstet, benen, armarna, kroppen)

Var börjar vi? Med matlagningssirap. Per kilo socker tas i lika stora delar av vatten och vinäger - om ett glas. Det betyder inte att du behöver hela glaset. Liksom när du lagar sylt, är socker fuktad med denna vätska och sätter på en långsam eld. Likaså omrörs det tills allt smälter och blir till en sirap av medeltäthet. Därefter hälls en tredjedel av en flaska vanliga gröna grejer in i den. Så snart hela massan förvärvar den tjocka smaragdens jämn mörka färg, stäng av bryggen. Låt det suspendera något, men inte tills det stelnar helt, men så att det kan hällas i en annan behållare.

Nu tar vi den här väldigt olika behållaren: en stekpanna, en salladsskål (bara inte plast), en sillskål. Sätt på den vanliga plastpåsen från de med vilka vi går för produkter, bara nya. Hälld, mörkgrön sirap hälls direkt på påsen i vår valda form. Och vänta på att härda. Lera för hårborttagning är klart!

Hur använder man det? Mycket enkelt. Från den kalla klumpen riva vi av en liten bit och försiktigt knådar den till läget. Överdriv inte det: det är omöjligt för massan att flöda, överhettad i händerna. Nu gör vi följande manipulation. Använda tummen, som skulptörer gör, utjämning av leran, sprida den resulterande mjukgjorda massan med ett tunt lager på det ansiktshudiga området som vi vill spara från vegetation. Lera kommer att hålla sig som en gips. Och precis som en plåster slår vi omedelbart av det, "peeling off": dessa två rörelser bör praktiskt taget slå samman i ett: "Jag satte på det - jag skal det av". Vi kryper längs hårväxten - avskalas mot riktningen av deras tillväxt. Till exempel en mustasch: smutta från näsa till läppar, riva av - från läppar upp till näsa.

Du bestämmer själv hur länge du effektivt kan använda den lilla klump som knådades. Vanligtvis är en bit av en halv valnöt tillräcklig för hela ansiktet.

Talar om valnötter. Om du har möjlighet att få eller köpa sin juice (det ofta säljs i homeopatiska apotek), mycket väl lägga till den under tillagningen lera innan Zelenko: i sig är skadligt för hårsäckar, bromsa och ibland stannar deras tillväxt.

Men förfarandet är klart. Det är möjligt att först efter det blir huden på de behandlade platserna röd. Men även om detta inte hände - det är fortfarande nödvändigt att smörja det med en natt (det vill säga fet) eller, och det här är den bästa, vanliga babykrämen.

Det är fortfarande att tillägga att denna helt tillgängliga metod för att någon av oss ska ta bort överflödigt hår används mycket framgångsrikt inte bara för ansiktet, men också för ben, lår, underarmar etc.

Hur bli av med ansiktshår för alltid i en kvinna. Hårborttagning folkmekanismer, vaxning, shugaring. Orsaker och behandling av överdriven ansiktshår

Hur man permanent blir av med ansiktshår är en fråga, enligt statistiken är varje andra kvinna i världen plågad.

Hur bli av med ansiktshår

Den viktigaste åtgärden i kampen mot oönskat hår bör vara en resa till endokrinologen. En specialist hjälper till att ta reda på exakt orsaken till ökad hårväxt.

Beauticians erbjuder olika tjänster för avlägsnande av känsliga kroppsdelar. Det finns folkmetoder som används hemma.

Sätt att ta bort håret permanent

En kvinnas ansiktshår är ett problem som man vill bli av med. Det är tillrådligt att ta bort dem för alltid, men inte alla vet hur man gör det. Permanent rakning tar mycket tid och dessutom, efter frekvent användning av en rakhyvel, blir ansikts vegetation hårdare och klyvande.

Det finns olika sätt att avlägsna borst med hjälp av medicinska eller kosmetiska produkter, vilka alla förtjänar detaljerad övervägning, jämförelse och identifiering av fördelar och nackdelar.

Depilationsvax (vaxning)

Effektiviteten av detta förfarande bestäms av värmeprocessen. Pannorna i den ångade huden expanderar, och håren dras obehindrat av en vaxfilm. Förutom huvudkomponenten (hartset) ingår olika vegetabiliska eller eteriska oljor i beläggningen.

De senare fungerar som mjukgörare, eftersom satsen för vaxning där de ingår innehåller mjukvax. Massan, uppvärmd till 38 grader, smutsas i riktning mot hårväxten, och efter stelning slits den ned mot tillväxt.

Efter den första ansökan bibehålls resultatet från 2 till 4 veckor.

Efter de efterföljande procedurerna blir håren tunnare om och om igen, och glödlamporna försvagar. Som ett resultat blir förfarandet mindre smärtsamt och måste utföras mindre ofta. Nackdelen kan kallas brännris om försiktighetsåtgärderna inte följs.

Sugar Depilation (Shugaring)

Sockerblandning är lätt att förbereda hemma, och det behöver inte värmas upp. Rumstemperatur för det anses vara optimal. I butikerna av professionell kosmetika såldes färdiga kompositioner. Deras användning är bekväm eftersom du individuellt kan välja kompositionen enligt graden av mjukhet / hårdhet.

Universal kallas en blandning av medium och hög densitet. För känsliga områden i huden, såsom området mellan näsan och överläppen, rekommenderar experter att välja det mest täta alternativet. Avlägsnande av den applicerade kompositionen utförs med hand eller med användning av speciella remsor eller en spatel.

Denna metod har ett litet antal kontraindikationer:

 • diabetes mellitus;
 • hudsjukdomar, öppna sår;
 • kroniska sjukdomar;
 • mentala störningar
 • graviditet och amning
 • vårtor och mol på grund av den avsedda effekten.

Störningar som fartygsproblem är inte otillåtna för shugaring, eftersom förfarandet inte innebär upphettning.

Avlägsnande med läkemedlet "Rivanol"

Läkare lärde sig om förmågan hos Rivanol att påverka hårsäckarna av en slump och observera reaktionen på den behandlade platsen under lång tid. Ursprungligen användes läkemedlet som ett antiseptiskt medel.

Hur man blir av med ansiktshår för alltid är en fråga, samtidigt som en aktiv sökning börjar lösa detta problem. Det är då att kvinnor vänder sig till drogen "Rivanol", eftersom denna metod har många positiva recensioner. Det är nödvändigt att förbereda en 1% lösning av läkemedlet, baserat på 10 mg pulver och 1 liter vatten.

De första resultaten observeras efter 2 veckor: Hårväxten sänks avsevärt och de blir tunnare. Rådfråga en läkare före användning. Läkemedlet, även om det är ofarligt för människokroppen, men i vissa fall är det förbjudet att använda det. Detta gäller för personer med njureproblem, såväl som gravida och ammande kvinnor, barn under 12 år.

Depilatory cream

De främsta fördelarna med en krämig massa för att avlägsna vegetation från ansiktet är smärtlöshet, tillgänglighet och frånvaro av irritation.

Men vad gäller effektivitet är detta bara ett bra alternativ för en rakhyvel, eftersom det inte finns någon effekt på hårrötterna.

Hur bli av med ansiktshår folk remedies

Hur bli av med ansiktshår för alltid intresserar inte bara moderna kvinnor. Det finns ett stort antal recept som uppfunnits av folket för att bli av med överskott av hår. Detta förklaras av det faktum att sökandet efter det ideala sättet har genomförts sedan antiken.

Med hjälp av gröna valnötter

Hemligheten för framgångsrikt hårborttagning på detta sätt ligger i det höga innehållet av jod och andra element i skalet och nötterna. Många avskalningsuppskrifter kom till Europa från öst.

Det enklaste sättet att bli av med ansiktshår permanent är att applicera grön frukt i ett snitt till problemområdena i huden.

Resultatet upprätthålls under en längre tid, men proceduren måste utföras med försiktighet, eftersom det finns risk för brännskada och huden, som är målade i jodfärg, tvättas ut med svårighet. Samla omotna nötter. Från frukt med hjälp av en mixer är 1 msk beredda. juice. Det lägger till 1 msk. l. tjära.

Den erhållna blandningen lämnas i flera veckor på en mörk och kall plats. Verktyget är effektivt på grund av att handlingen är på håren och deras rötter.

Med tvål och aska

Denna intressanta metod har varit känd i Ryssland sedan antiken. Siftad aska hällde kokande vatten. Riven tvål hälls där. Blandningen blandas och infunderas för erhållande av en likformig pastakonsistens, vilken sedan appliceras på vissa delar av ansiktet.

Använda läsk

För att förbereda produkten enligt receptet behöver du bara 2 komponenter: varmt kokt vatten och natron. 1 tsk med en liten glid hälldes i ett glas med vätska och omrördes tills fullständig upplösning. Lotioner är gjorda med ett gasbindband, en bit mjuk trasa eller bomullsull. Kompressorn är täckt med polyeten och fixad på något lämpligt sätt. Den ska bäras i 12 timmar.

Sättet att bli av med ansiktshår för alltid verkar som en mild rengöring, lämplig för alla hudtyper, allt från mycket känslig. Experter rekommenderar för större säkerhet innan du utför proceduren för att testa en allergisk reaktion på denna åtgärd genom att applicera en liten bit tyg, fuktad i lösning, till ytan av huden under en kort tidsperiod.

Druvor mot hårväxt

För att bromsa tillväxten av oönskat hår, gnuggar druvsaft i huden omedelbart efter depilering på ett annat sätt. Squeeze är gjord av vilda vita sorter som inte har haft tid att mogna, och det borde vara friskt. Denna teknik är lämplig för daglig användning.

En blandning av castorca, jod och alkohol mot håret

En sådan stark metod är inte lämplig för alla. Men om kompositionen inte orsakar rodnad, klåda och andra obehagliga följder, är dess effekt långvarig. Statistik visar att i de flesta fall (75%) använder kvinnor brännskador i varierande grad.

Detta beror på individuell intolerans, bristande överensstämmelse med försiktighetsåtgärder eller brott mot proportionerna mellan komponenterna. Det är nödvändigt att ta 2 ml jodlösning, 35 ml medicinsk alkohol, flytande ammoniak - 3 ml och 5 ml ricinolja. Blandningen infunderas i 4 timmar, under vilken den lyser avsevärt och förlorar en gulaktig nyans.

Proceduren utförs med en kurs om 2 veckor, och efter en veckors paus upprepas den igen med en kurs om 14 dagar. Periodiskt är det nödvändigt att återvända till detta system tills önskat resultat erhålls på ungefär sex månader.

Nettle tinktur och vegetabilisk olja för hårborttagning

Det är inte själva gräset som används, men fröet eller oljextraktet från nätet. Näsfrö innehåller ämnen som myrsyra och histamin. Tinktur saktar tillväxten av vegetationen. För att få resultatet måste det tillämpas flera gånger.

Förbered det så här: 30 g frön häll 80 g olja och insistera 8 veckor.

Tillsatsen av vegetabilisk olja mildrar effekten på människans hud, vilket är särskilt viktigt för kroppens främre del. Detta är den största fördelen jämfört med alkoholkolven.

Gurkmeja mask

Kunskap om denna metod för att rensa huden kom från Indien. Gurkmeja har en ljusgul färg och har lugnande och antiseptiska egenskaper. Masken appliceras efter att mustaschet avlägsnats med en annan metod: genom shugaring eller depilering med varmt vax.

Experter rekommenderar inte att du använder en rakhyvel för att ta bort håret före proceduren, eftersom det skadar huden.

Användningen av gurkmeja är kontraindicerad i närvaro av skador: repor, skärningar, skalning, brännskador och andra. Det rekommenderas inte att överdriva maskens sammansättning, vilket inkluderar kryddan i mer än 20 minuter, annars börjar processen att måla ytan i en gul nyans.

Förbered kompositionen enligt följande: Blanda gurkmeja med vatten i förhållandet 3: 1 och sätt på nödvändiga zoner.

Vitlök från ansiktshår

Färskpressad vitlökjuice är täckt med en "mustasch" före torkning. Daglig användning visar en bra effekt även i närvaro av en hård hårstruktur.

Äggvita för hårborttagning

När man bryter ett råägg är det nödvändigt att skilja sitt protein. Till det läggs 4 msk. majsmjöl och 4 tsk. socker.

Den söta ingrediensen sätts först och löses upp. Socker smälter snabbare om äggvita är vid rumstemperatur. Efter tillsats mjölblandningen omröres tills den är jämn, utan klumpar.

Klistra in appliceras i 20 minuter. Under den här tiden lyckas hon torka. Det bör tas bort mot hårväxtens riktning. Den rekommenderade genomförandegraden: 1 gång per vecka i 2 månader.

Honungspannning

Sammansättningen för honungspannning bereds av honung och socker (100 g vardera) med tillsats av saft av halv citron.

Precis som i samband med användningen av socker, har honungspredning kontraindikationer: diabetes och allergier. Fördelarna med en sådan rening är också tillräckliga. Dessa inkluderar:

 • tillgänglighet;
 • effektivitet;
 • effekter på hårsäckar;
 • hudfördelar;
 • lätt att laga pasta.

Kompositionen framställes i ett vattenbad och kyles därefter till rumstemperatur.

Röda linser

För slipning behöver produkten en mixer och en kaffekvarn. Till 1 tsk. linser blandade med 1 tsk. flytande honung. Sammansättningen av den resulterande konsistensen appliceras i 20 minuter och tvättas sedan med vatten och tvål.

Rosevatten

Sådant apoteksvätska hjälper till att bli av med hår, om inte för alltid, då kommer det definitivt att sakta ner tillväxten, både på ansiktet och på andra delar av kroppen. För att uppnå resultatet bör håret periodiskt smörjas med vätska.

Kikärmjöl

Denna ingrediens fick också popularitet först i Indien. Den används i kombination med gurkmeja eller äggvita. Ta grädden och kikärmjöl till 1 msk., 2 msk. Mjölk och 0,5 tsk. gurkmeja.

Förbered kompositionen täcka huden med hår och ta bort den efter en tid med vatten. Om beläggningen är på gång starkt, måste den vara lite fuktad.

Mintte

Detta betyder att det används inomhus. Aktiv konsumtion av mint te påverkar tillväxten och antalet hår: de blir mindre och de växer långsammare. Mynta i detta fall fungerar som ett naturligt hormonellt medel: hos kvinnor minskar produktionen av manliga hormoner som påverkar ökad hårighet.

Dope gräs

Detta är en giftig växt, så du måste hantera den noggrant. I stora mängder orsakar gräset (dess lukt) hallucinationer, huvudets grumling och andra obehagliga symptom. Du kan ta bort håret med hjälp av en dope på 3 sätt: olja, alkoholtinktur eller avkok.

För att bli av med håret i ansiktet måste du lägga lite olja eller vätska på bomullsullen och torka ut den valda platsen som vanligt lotion. En timme senare måste du tvätta kompositionen. Permanent borttagning är endast möjligt efter användning i ett år.

Varannan månad är det nödvändigt att behålla en paus på 30 dagar.

Kontinuerlig användning av gräs leder till förgiftning av kroppen. Vid de första misstänkta tecknen, såsom illamående, muntorrhet, huvudvärk bör omedelbart sluta kursen.

Kaliumpermanganat

Lösningen används för att behandla platser på huden i högst 20 minuter (komprimera). Efter avlägsnande av fuktad bomullsull är det inte nödvändigt att torka ansiktet och tvätta. Efter att ha stoppat hårväxten bör proceduren upprepas för att konsolidera effekten.

"Clay" för depilation

Verktyget heter det på grund av utseendet av kompositionen, den resulterande. I själva verket används komponenter som bordsvinäger (100 g), 1 kg granulärt socker, en halv flaska strålande grön och 100 g vatten.

Allt detta kokas över låg värme och kyls sedan. Strukturen sprids av ett tunt skikt slits av mot hårväxten.

Siberian cedarharts

Bara några av de förfaranden som utförts för att uppnå bra resultat. Cedarharts insisterar på alkohol. Förfarandet liknar vaxavhängning.

Myrolja

Denna olja säljs på apotek. Med det tas håren bort smärtfritt, först tunt och tunt, försvinner helt och hållet.

Hårblekning med väteperoxid

Vegetation på huden blir mindre märkbar om den förvärvar ljus nyanser. Missfärgning med väteperoxid utförs efter preliminär beredning. Det består i att bestämma hårets styvhet och valet av en lämplig lösning.

För mjuka och fina strukturer är 5% lösning tillräcklig, medellång - 6%, och för de mest styva - 8%.

Plockar hår med pincett

Denna metod utmärks av enkelhet och tillgänglighet. Varje hår grips av verktyget vid basen och dras ut. Om vi ​​försummar denna regel - blir förfarandet smärtsamt och obehagligt.

Det är viktigt att övervaka steriliteten hos de använda pincettarna. Resultatet varar mycket längre än vid rakning med en maskin eller avlägsnande med grädde.

Hårborttagning med tråd

Folk mekanisk handlingsmetod är att använda en tråd med slutna kanter, som är vridna många gånger, sätta slingan på indexet och tummen i båda händerna.

Gängan sätts nära ansiktet, och genom att justera trådens vävning med fingrarna försöker de ta tag i tråden med tråden, som sårs på tråden, dras ut.

Photoepilation hemma

Verksamheten utförs med en speciell enhet och den bästa effekten uppnås vid bearbetning av mörka och hårda antenner. Vanligtvis utförs denna procedur i stugan, men nu har hushållsapparater för fotoepilation blivit tillgängliga.

I salongen vet de exakt hur man ska bli av med ansiktshår för alltid och så smärtfritt som möjligt.

Fotopilation är värdelös för en mjuk vit pistol. Totalt kan det ta mellan 5 och 20 sessioner. Det är nödvändigt att ta hänsyn till att en extra bilaga används för att påverka ansiktsområdet.

Östrogen diet

För att lätta på ytan på ansiktet av överskott av hår och för alltid säga adjö till behovet av att utföra täta procedurer för borttagning, är det möjligt både yttre påverkan och inre. Näring påverkar hormonbalansen hos en kvinna, eftersom genom att välja rätt mat till din meny kan du öka produktionen av ett så nödvändigt hormon som östrogen.

Produkter som hjälper till att öka östrogenhalten inkluderar:

 • bönor;
 • mejeriprodukter;
 • linfrön;
 • öl;
 • kaffe;
 • aprikoser;
 • nötter;
 • några örter (salvia, kamomill, rödklöver, bergaska och andra).

Hur bli av med ansiktshår för alltid: video

Video recept som berättar hur du blir av med ansiktshår för alltid:

Ett sätt att bli av med ansiktshår för alltid och närma din hud med vitaminer:

Ren och jämn hud på ansiktet utan hår för en kvinna är ett stort jobb. Det är värt att komma ihåg, oavsett vad som användes, det är omöjligt att uppnå resultat på 1 dag.

Jag har alltid plockat "mustascher" med pincett, men det visar sig hur många sätt jag ska äta, kanske kommer jag att tycka om något mer

Ansiktshår: Det effektivaste sättet att ta bort kvinnor och aktivera tillväxten för män

Beroende på typen av glödlampa växer hår av 2 typer på människokroppen: vellus och stav. Dessutom är håret på männs ansikte främst svängbart, det vill säga mörkt, tjockt och tufft.

Och kvinnor är ofta ledsna även av en mild, obetydlig och tunn fluff i ansiktet, för plötsligt växer han grovt från en plötslig spräng av hormoner.

Håret på "sydliga" kvinnors ansikte är ett vanligt fenomen.

Det kvinnliga hormonet östrogen finns i kroppen bredvid det manliga hormonet androgen. Det är från övervägande av en av dem beror på kroppens hårighet. Och om tjejerna kämpar med sin närvaro, så är killarna ledsna av sin brist.

Orsaker till ansiktshår

Hår på kvinnans ansikte är ett allvarligt fel i form som vi enkelt kan fixa.

Ange att det "transparenta" tunna ansiktshåret hos tonåringar pricker hakan, kindbenen och området ovanför läpparna.

Om de senare blir märkbart grova i flickor beror det på följande orsaker:

 • ärftlighet;
 • hormonell obalans
 • graviditet;
 • tar hormoner;
 • endokrina störningar
 • neuropsykiatrisk misslyckande.

Hormonal obalans

Som du kan se är det ett överskott av manliga hormoner - den främsta orsaken till utseendet på stamhår som är störande för kvinnor.

Noggranna uppgifter ger urin och blodprov, endoskopi, ultraljud, tomografi.

 • Ibland utlöses obalansen genom dysfunktion av äggstockarna, binjurarna eller nedsatt hjärnfunktion hos kvinnor. Det innebär att en deprimerande kvinnas kosmetiska defekt är ett symptom på hälsoproblem.
 • Graviditet orsakar hormonella förändringar, så antenner uppträder ofta över läppen som ett tecken på androgenes. Om det inte finns några andra manifestationer av det, är behandlingen inte föreskriven.
 • Pubertet åtföljs också av utseendet på en pistol på ansiktet av en tjej med hormonella störningar. Men bara en undersökning av dess reproduktionssystem och frånvaron av cystiska och tumörformationer kommer att tillåta att kämpa endast med kosmetika.

Manifestation av biverkningar

Det händer att ansiktshår spridas märkbart efter att ha tagit preventivmedel eller andra hormonella droger. Naturligtvis är dessa droger oundvikliga med livmoderblödning, bröstsjukdomar. Därför är deras användning viktigare än hår, från vilket vi kan bli av med.

hyperandrogenism

På bilden - ett symptom på metaboliska störningar och ansiktet efter behandling.

Den konstanta prevalensen i kvinnan av manliga hormoner - androgener, läkare som heter hyperandrogenism, som kännetecknas av följande symtom:

 • märkbart ansiktshår;
 • överdriven talgkörtlar;
 • hår uttorkning på huvudet;
 • överträdelse av menstruationscykeln;
 • bildandet av fettlagret på toppen av kroppen (manlig typ).

Mäns hår på ansiktet

Hårda mörka borstar är normen.

Bristen på hårhet på manliga ansiktet är ett alarmerande symptom på patologiska processer. Övervägande av manliga hormoner hos män diagnostiseras som hypogonadism.

Vi ökar vegetationen

 • Övning, sport ökar mängden testosteron - och fluffen på ansiktet mörkar och grovhet, som blir till stubb. När allt kommer omkring beror testosteronets nivå på antalet muskler.
 • Menyn som är berikad med mineraler och vitaminer kommer att påskynda en sådan omvandling, trots att det finns en genetisk predisposition. Ange att produkter som innehåller zink, orsakar accelererad tillväxt av borst på en mans ansikte. Därför äter vi ägg, valnötter, pumpafrön, solros, bönor.

Stärka hårsäckar på en mans ansikte med speciella tillväxtpromotorer.

 • En annan hemlighet av utseende av stubb - frekvent rakning.
 • När vi tvättar använder vi droger för att aktivera hårväxten.

Bli av med pistolen

Tänk på hur du rengör ditt ansikte från håret. Elektrisk, laser och fotoepilering är effektiva, men kommer att vara dyra. Och för pistolen finns det ekonomiska hemvägar.

klargörande

Missfärgning av mörka hår gör dem osynliga.

Vi använder färdiga apotek eller kosmetiska preparat, men vi kan förbereda kompositionerna på egen hand.

Peroxid lyser inte bara, utan håret är tunt.

 • Peroxid (dess 3% lösning) dagligen torkar mörka hår och tvättar sedan efter 5 minuter.
 • Väteperoxid, men med rakskum appliceras redan i 20 minuter.
 • Peroxid (50 ml) plus 10 droppar ammoniak och lite barberkräm kvar i ansiktet i 10 minuter.
 • Hydroperitic brightening lösning kommer att tillverkas av 1 krossad hydroperit tablett, 10 droppar ammoniak, 30 ml väteperoxid och hålla oönskade hår i 10 minuter. Upprepa endast en vecka.
 • Perhydrolsalva vi ska göra hemma med våra egna händer enligt följande: perhydrol - 2 g plus 10 g av vaselin och väteperoxid, samt en droppe ammoniak och schampo. Torka av salva efter torkning.
 • Citronsaft dagligen torka olämpliga hår.
 • Kombinerade farmaceutiska preparat för blekning av hår garanterar ett resultat. Och anvisningarna kommer att förklara hur man applicerar dem korrekt på ansiktet.

Var uppmärksam! Vi använder alla dessa blekningskompositioner först efter ett allergitest (till exempel på handleden) och i avsaknad av inflammation på huden.

Men för hårt och tjockt hår finns det radikala lösningsmetoder.

depilation

 • Med rakning delar vi hårets spetsar, från vilka de nu är mer synliga, eftersom det är tjockare.
 • Dra ut, vi skadar folliklarna och orsakar irritation. Även om förfarandet är acceptabelt för singelhår, som då växer långsammare.

Cream från ansiktshår kommer att göra depilation effektivare.

 • Ingredienserna i depilationskräm förstör proteinerna av oönskade hår, så de försvinner. Emellertid hämmar denna formel inte folliklarna, det vill säga minskar inte deras antal.

epilering

Hår och hårborttagning är en effektiv avlägsnande metod.

Håren under epileringsprocessen dras ut rakt från glödlampan och minskar deras antal. Ja, och växte redan mycket tunnare.

Vax och socker

Vi kommer att göra vaxningen själv om vi köper ett speciellt vax i en kosmetisk butik.

 • Piller eller tallrikar smälter och applicerar en speciell pinne på onödig vegetation.
 • Det härdade vaxet kommer att avlägsnas tillsammans med håren.

Tips! Det blir mindre smärtsamt om vi applicerar vaxet med slag - remsor, och sedan slår vi av dem.

 • Efter proceduren smörj området med barnkräm för att förhindra eventuell irritation.
 • Vaxning kommer att hålla din hud ren från vegetation i 2 till 4 veckor.
 • På samma sätt utför vi sockerepilation: vi lägger det smälta sockret med en platt pinne på håren och tar sedan bort de förstyvade med våra händer.
 • Minus vax och socker hårborttagning - ta bort håret bara omkastas på 5 mm.

Epileringslera

Hemlagad lera - en prisvärd folklösning för ansiktshår.

 • För att få det behöver vi 1 kg socker, en tredje flaska grönsaker, ett halvt glas vinäger och vatten.
 • I en gryta, rör om sockret, ättika och vatten över låg värme tills sirapens tillstånd.
 • Häll sedan den lysande gröna - låt massan svalna lite.
 • Sedan i sillbenet cellofan och häll sirap där.
 • Från den resulterande "lera" kommer vi att riva av en bit och väta dem som plasticine.
 • Då blir en mjuk boll finfördelad över oönskad vegetation och omedelbart avskalad.
 • En sådan enkel "sticky-unstick" -algoritm upprepar så mycket som nödvändigt.

Tips! Vi håller hemlagad lera längs hårlinjen, men skalar av den - mot tillväxtlinjen. Detta säkerställer hårborttagning av kvalitet.

Vanlig soda

Ett enkelt sätt att bli av med hård läsk.

 • Ett glas kokande vatten häll en tesked bakpulver.
 • I den kylda lösningen fuktar vi en bomullspinne och applicerar den på oönskade hår.
 • Ovan fixar vi den med en limpasta för att hålla den hela natten.

Från 3 procedurer försvinner håret, även om läsk ibland orsakar skalning, eftersom det torkar huden.

Frigörelse för alltid

Att aldrig växa hår i ansiktet, använd speciella enheter.

 • Under elektrolysen går den tunnaste nålen i follikeln och dödar sedan den med en ström. Den positiva punkten: En erfaren mästare kommer att ge en varaktig effekt. Det finns också en minus - det här är en smärtsam procedur, och i mycket känslig hud kvarstår ibland små ärr.
 • Photoepilation garanterar säkert och smärtfritt hårborttagning utan att återvända. I det här fallet riktar specialisten en stråle till det behandlade området, fullständigt förstör håret, vilket befälhavaren sedan plockar ut.

Lasern brinner ut oönskat hår och förvandlar dem först till en mjuk, obetydlig fluff.

 • Laserstrålen tränger in i follikeln och efter högst 10 sessioner kommer det att lindra oss även om den mörka stubben (det förstör pigmentet). Priset på alla förfaranden viktiga, men motiverade.

slutsats

Låt oss förtydliga att mörkhåriga tjejer, ofta av östlig nationalitet, lider av överflödig ansiktshår. Men nu vet vi att det finns många sätt att bli av med oönskade hår.

Bara först låta experterna avgöra varför håret syns på ansiktet. Om detta är ett symptom på en vanlig sjukdom, kommer behandling i samband med kosmetiska procedurer som vi redan känner till säkert att rädda oss från onödig hårdhet.

Sammanfattningsvis, titta på den informativa videon i den här artikeln.

Ta bort oönskat hår själv

Jag undrar varför det antas att det inte borde finnas ett enda extra hår på flickans kropp? Hår på huvudet, ögonfransar och ögonbryn beaktas inte. Men andra ställen måste utstå verkliga avrättningar. Faktum är att vi i vårt strävan att bli av med oönskade vegetationer är redo att uthärda objektivt omänsklig plåga. Olika kvinnotidningar, online resurser och - vad att dölja! - Annonsering av skönhetssalonger lovar oss hårborttagning på all-gda. Med photoepilation. Men det här förfarandet är för dyrt och ger inte alltid de utlovade resultaten. Detta är bara ett förfarande som kostar annonseringspriset, som nu hänger i varje buss, från 300 rubel. De kommer inte skriva där: Ja, med din, förlåt, övervuxen måste du komma mer än en gång! Men trots allt vill varje tjej titta på "utmärkt". Även med den mest blygsamma budgeten. Och jag är inget undantag.

När jag beräknade kostnaderna med fotoepilation (vilka zoner jag behöver "pofot" och ungefär hur många gånger) insåg jag att jag inte hade råd med det. Hon undrade tyvärr: vad var situationen med den här frågan i de tiderna när det inte fanns några hårborttagningskrämer, inga epilatorer, inte ens elementära rakhyvelar? Trots allt, om det finns några folkmetoder för hårborttagning, så borde någon känna till dem. Och kan det vara att de medvetet döljer oss från tillverkningsföretag för marknadsföring och främjande av olika upphovsmän? Alla dessa slutsatser fick mig att läsa en massa litteratur om populära recept. Jag lärde mig så mycket nytt, jag skyndar mig att dela med dig.

För referens >>> Varför även på det mest radikala sättet är det omöjligt att förstöra allt oönskat hår i ett förfarande samtidigt? Hårväxtcykeln omfattar tre faser, varaktigheten av var och en är olika och beror på ålder och typ av hårfollikel. Anagen - fasen av tillväxt och produktion av hår. Catagen är en mellanfas i slutet av vilken follikeln krymper och förkortar. Telogen - en fas av vila, vid denna tid kan håret falla ut självständigt eller avlägsnas med en liten ansträngning. Håret faller ut för tillfället när det under den - från samma follikel - börjar en ny växa. Mänskligt hår vid en tidpunkt är i olika faser, du kan bara förstöra synligt, vara i den aktiva tillväxtfasen. Det är därför att för fullständig förstöring av allt oönskat hår med vilken hårborttagning som helst krävs minst tre fullständiga procedurer. Det tar vanligtvis ett och ett halvt år. Tja, vänner, slutsatsen: Det kommer inte vara så lätt att bli av med oönskade hår.

Tja, jag var inte rädd för svårigheter.

Elektrisk epilator

Det här är inte en folkmedicin, men värt att nämna om det. Förutom vaxet, som kommer att diskuteras nedan. Känslor under epilatorens funktion, naturligtvis, från serien "önskar inte fienden." Men du kan tolerera. Särskilt om - vi ärligt talar vi? - Ta på bröstet 150 ml rött vin. Epilator drar hår från roten. Tack vare vad de inte förekommer länge. Men inte alla kvinnor använder det. När allt kommer omkring har metoden nackdelar. Vilka

Först och främst sparar epilatorn oss inte från håret i en månad. Ja, reklam med lurande lögn. Låt oss inte glömma att folliklar har ett ganska långt vilopaus när de inte fungerar. Epilatorn tar bort endast de hår som redan har dykt upp på ytan. Och andra som just har börjat bildas kommer snart att dyka upp. I allmänhet måste hårborttagning som regel utföras en gång i veckan. Men om vi använder enheten i flera år blir håret märkbart tunnare och mjukare. Kommer att växa långsammare. Det händer bara att när ett hår dras ut med en lök blir follikeln gradvis skadad.

Tyvärr påverkas blodkärlen som närmar sig håren. Därför ökar epilering risken för åderbråck och trombos. Om du redan har dessa sjukdomar, är epilatorn bättre att inte köpa alls. Du kan inte tillgripa hårborttagning och om du har mycket mol på huden, finns det sår eller någon hudsjukdom.

Ja, efter att ha tagit bort håret från epilatorn på kvällen var mina ben täckta med små röda prickar. Det såg ut, för att uttrycka det mildt, inte särskilt vackert. Sann på morgonen var de inte längre synliga. Härifrån en slutsats: det är önskvärt att genomföra en epilering inte innan du ska gå någonstans, och bäst av allt i förväg. Och de första håren föreföll inte i en månad, som de sa i reklam, men om ungefär en vecka! En annan stor minus - ingrown hairs. De är inflammerade. Festar ofta. För att undvika detta bestämde jag mig för ganska långa försök och fel som efter att ha blivit epilering, jag var tvungen att gå på den behandlade hudytan med en vanlig rakhyvel. Detta tar bort det övre lagret av härdade celler. Risken för hårväxt är minskat flera gånger.

vaxning

Vaxning (vaxning) är av två typer: hårt (varmt) vax och mjukt (varmt) vax. Hårdvax tillverkas på basis av tallharts eller petroleumsprodukter, så att massan inte spricker och inte klibbar för mycket. Den innehåller vegetabilisk eller citronolja. Hot smink appliceras i riktning mot hårväxt. Huden värms upp under proceduren, porerna öppnas. Hår och vax avlägsnas ganska enkelt och nästan smärtfritt. Grunden för mjukt vax är en blandning av tallharts och mjukgörare (bivax och honung). Håret är relativt lätt att ta bort.

Fördelar: För känslig hud används speciella tillsatser för att minska irritationen och lugna huden. Nackdelar: Mjukt vax löses inte upp i vatten, för avlägsnandet är det nödvändigt att använda speciella medel. Dessutom kan proceduren inte upprepas nästa dag - det är mycket obekvämt om det finns "avtäckta" hår.

Varmvax är de som säljs på remsor eller med remsor som har en mer flytande konsistens. Ibland klistras de på två remsor på en gång, för att värma upp i handflatorna. De brinner inte! Men mycket problem med dessa trasor. Och igen, lite dyrt. Vi kämpar för pris och kvalitet!

Varmt vax - tjejer, förväxla inte med socker! Den som värmer upp i ett vattenbad är den enda nackdelen. Det är lättare att bränna med socker, men det är nästan omöjligt att skölja med högkvalitativt vax. Eftersom det inte värms upp till koka i ett vattenbad blir det bara lite vattentätt, tolerabelt varmt, lite mer än kroppstemperaturen - 40 grader, förmodligen (du måste mäta intresse). Den appliceras med en spatel med ett tjockt lager, det värmer upp huden, öppnar porerna och med en skarp ryck mot hårväxten, allt detta slits av. Snabbt och effektivt. Dra ut på en gång 97% av håret som föll under det. Vid köp bör du hitta en burk innehåll - fast som plast - och en trollstav för applikation.

Instruktioner >>> Du måste börja med fötter att anpassa. Värm vaxet till ett flytande tillstånd (ungefär som flytande honung). Om den sträcker sig, är den ännu inte uppvärmd. Applicera med en spatel för hårväxt. Tjockleken på vaxet ska inte vara mycket tunt, annars kommer håren inte att dras ut, därför är det bättre att smita tre millimeter. Vi väntar. Hårdnar lite - vi drar! Du förstår dig själv när du måste rycka. Om vaxet sträcker sig och inte öppnas helt, har det inte svalnat ännu, vi måste hålla det lite längre. Och om det går sönder, har du redan överarbetat det - tyvärr. Och ändå - hårets längd ska vara minst fem millimeter.

Från sina egna observationer, >>> Epilering med vax, men smärtsamt, är effektivare och av högre kvalitet än epilatorn. Huden förblir jämn under en längre tid. Eftersom återväxt inte finns ingrown. Och allt verkar vara bra med vax, men. I min naturliga lugn finns det ibland sådana tillfällen att det inte finns några pengar även för ett paket cigaretter! Inte det på vax! Därför fortsatte sökmetoden. Jag vred genom ett gäng kvinnors tidningar och webbplatser, hittade det här:

Lera för att ta bort hår från gröna

Mycket spännande och underhållande evenemang! Per kilo socker tas i lika stora delar av vatten och vinäger - om ett glas. Det betyder inte att du behöver hela glaset. Liksom när du lagar sylt, är socker fuktad med denna vätska och sätter på en långsam eld. Likaså omrörs det tills allt smälter och blir till en sirap av medeltäthet. Därefter hälls en tredjedel av en vanlig vanlig grön in i den. Så snart hela massan förvärvar den tjocka smaragdens jämn mörka färg, stäng av bryggen. Låt det suspendera något, men inte tills det stelnar helt, men så att det kan hällas i en annan behållare. Nu tar vi den här väldigt olika behållaren: en stekpanna, en salladsskål (bara inte plast), en sillskål. Stela den i vanligt plastpåse av de med vilka vi går för produkterna, bara nya. Hälld, mörkgrön sirap hälls direkt på påsen i vår valda form.

Och vänta på att härda. "Clay" för hårborttagning är klart! Hur använder man det? Mycket enkelt.

Instruktioner >>> Från den kalla klumpen rinner vi av en liten bit och försiktigt knådar den till läget. Överdriv inte det: det är omöjligt för massan att flöda, överhettad i händerna. Nu gör vi följande manipulation. Med hjälp av tummen (som skulptörer gör) sprider vi ett tunt skikt av den erhållna mjukgjorda massan på ansiktshudets yta som vi vill bli av med vegetationen. Lera kommer att hålla sig som en gips. Och precis som en plåster slår vi omedelbart av det, "peeling off": dessa två rörelser bör praktiskt taget slå samman i ett: "Jag satte på det - jag skal det av". Vi kryper längs hårväxten - avskalas mot riktningen av deras tillväxt. Till exempel, whiskers: smärta från näsan till läpparna, rip off - från läppar upp till näsan. Du bestämmer själv hur länge du effektivt kan använda den lilla klump som knådades.

Jag gillade verkligen det här sättet. Lätt, prisvärd och effekten är densamma som för vax. Men här bestämde jag mig för att inte sluta. Sökningen ledde mig till ett kvinnors forum där jag hittade ett annat intressant recept.

Shugaring

Ingredienser: två matskedar vatten, fyra matskedar socker, en tesked citronsyra. Sågpanna (helst små) och vaxremsor. I avsaknad av dessa kan du anpassa tyget, det viktigaste att de var bomull och inte sträckte sig. Vi lägger grytan på en liten eld, häll i vatten, värma den. Tillsätt socker. Rör tills det löser upp, tillsätt sedan citronsyra. Stör igen. Är blandningen lite gul? Lukter det som godis? Så det är klart :))) De svaldar det, men vi går till duschen och förbereder de experimentella tomterna. Skrubba, tvätta. Torka av! Blandningen har svalnat vid denna tid och fortsätt till utförandet. Smedde denna "söta" tomten, sätt remsor och rrrrraz! Ryckte. Vi ropar högt :)))

Flera viktiga punkter >>> Området som ska behandlas måste vara torrt. Om du plötsligt har ett "godis" kvar på din fot och inte fastnar på remsan - det betyder att du behöver förbättra receptet. Socker är annorlunda överallt. Om vaxet frös - det betyder mycket socker! Vi måste smälta igen. Lägg till lite vatten (ca en sked). Om shugaring fryser inte, finns det lite socker, därför smälter vi och lägger till socker. Ja, inte så lätt, men det här är bara första gången. Då tar kokningen inte tio minuter. Korrekt utförd shugaring kan förvaras i en låsbar behållare. Han förlorar inte egenskaper.

Och en annan särskilt viktig punkt >>> Shugaring svalnar inte på fem minuter! Var försiktig så att du inte rusar. Om det plötsligt inte fungerade kompositionen, släng det inte bort - ändra det. Smarta inte med ett tjockt tjockt lager. Och den långvariga kastrullen, klibbig från våra experiment, sätter under en ström av varmt vatten eller fyller med vatten, värmer på elden. Och det kommer inte vara nödvändigt att skrubba den här klibbiga massan, den smälter.

Så, här är du flera sätt att ta bort hår hemma. Och plötsligt kom jag ihåg att så länge jag minns min mormor hade hon alltid helt jämna ben. Utan ett enda hår. Jag kallar granny, presenterar kärnan i problemet...

Svaret, för att uttrycka det mildt, förvånat.

Alkoholtinktur av valnötpartitioner

I sin ungdom brukade mormor infusera håret i ungefär tre månader. Efter tre månader föll nästan hela hennes hår. Och så för att slutföra "baldness" hon smorde på ungefär ett halvt år!

Recept >>> Valnötter 40-50 stycken, alkohol 40% 150 ml. Smörj muttrarna, ta bort skiljeväggarna (om de inte bryts), placera i ett mörkt glasbehållare, häll i alkohol, stäng tätt och sätt på en mörk plats i en vecka. Färdig tinktur för att smörja (helst vid sänggåendet) område med ökad hårväxt. Detta bör göras dagligen i två till tre veckor eller flera gånger om dagen i en till två veckor. Varje gång kommer det att finnas en viss mängd hår som faller ut.

Intresserad av detta recept började jag leta efter liknande, och jag lärde mig att inte bara valnötter kan användas för tinkturer utan även pinjekernor. Det är mer effektivt.

Pine nut shell tincture

1. Ta skalen eller muttrarna i skalet. De bör vara färska (det vill säga inte kokas ut), då ska tinkturen märkas färgat under de första fem minuterna. Du kan (och ännu bättre) lägga till hackad cederkon. Om det självklart finns

2. Häll den bästa 70% alkoholen. Eller vodka (40%). Eller teknisk alkohol eller medicinsk (95%), men då spolas tinkturen med en tredjedel.

3. Det spelar ingen roll hur mycket du tar skalet. Du måste hälla dem så att alkoholen täcker dem lite. Dessutom kan alkohol absorberas. Då är det nödvändigt att hälla. Den som använder hela pinjenötterna måste lägga mycket, eftersom alkohol absorberas kraftigt. Stärka därefter behållaren tätt.

4. Tinktur bör beredas i en mörk glasbehållare och läggas på samma mörka plats. Plastförpackningar är inte lämpliga! Av det tas skadliga ämnen i vår tinktur.

5. Det är nödvändigt att insistera en månad eller två. Ju längre tinkturen lagras desto starkare fungerar den. När du använder den är det därför möjligt att kasta det lite efter en bit i en bubbla, och resten lagras fortfarande med skalen på en mörk plats.

Vi använder både tinktur och med valnötter.

Resultaten av min självmord

Det är bättre att ta bort håret vid den minskade månen. Och bäst av allt - på menstruationens sista dag. Då kommer håret att växa långsamt, i struktur - tunt.

Använd flera metoder samtidigt. Till exempel, efter vaxning med vax, lera eller epilator smörjer den behandlade ytan med tinktur av valnötpartitioner.

Bäst av allt är tinktur av valnötpartition väggar eller pinjenötter, liksom tallskal. Det är möjligt tillsammans med bitar av konen. Men använd icke-härdade nötter.

Du kan inte växla olika typer av tinkturer. Om du först behandlar en viss plats med en tinktur, måste du fortsätta den. Alternativet av tinkturer på ett ställe leder till en oönnskad förbättring av hårväxten.

Efter epilering, är det nödvändigt att behandla huden med en kräm eller kroppslotion. Du kan använda balm som saktar hårväxten. Observera att huden sannolikt kommer att bli röd. Därför är epilering bäst gjort inte bara före ett viktigt datum, utan före sänggåendet.

Under nästan sex månader av mitt experiment är resultatet uppenbart! Håret har blivit mycket mindre. De är mycket tunnare, växer långsammare. Avlägsnad redan nästan smärtfri. Självklart är detta inte slutet, och slaget fortsätter. Men nu vet jag säkert: För att vara vacker är det inte nödvändigt att lägga ut mycket pengar. Du kan göra med improviserade medel. Det viktigaste är tålamod, och tron ​​att allt kommer att träna.

Hur tar man bort ansiktshår?

Dela i sociala. nätverk:

Alla har ansiktshår, någon har ljus och omärklig, men för någon är det ett allvarligt problem, eftersom det är mörkt, svårt och synligt, inte bara för ägaren, utan också för människorna runt henne. I sådana fall blir frågan om hur man tar bort ansiktshår en konstant följeslagare för kvinnor. I den här artikeln kommer vi att undersöka orsakerna till utseende och berätta hur du tar bort hår.

Orsaker till

För att bli av med håret en gång för alla behöver du veta orsaken till deras utseende. Det kan finnas flera anledningar, de viktigaste är:

 1. Klimakteriet. Den vanligaste orsaken till oönskad vegetation. Faktum är att när arbetet med äggstockarna svimmas börjar manligt hormon, androgenet, att produceras kraftigt. Det är "tack vare" honom att denna oönskade vegetation uppträder.
 2. Under puberteten förekommer en liknande bild - hormonerna förändras och ökad produktion av vissa hormoner börjar, bland annat igen androgen.
 3. Det kan också orsakas av hirsutism, en sjukdom där kvinnliga hormoner dominerar i en kvinnas kropp. Och ju äldre en kvinna blir desto mer uppenbarar sig sjukdomen. För att avlägsna hår i det här fallet måste du genomgå en behandling och först därefter kontakta en kosmetolog.
 4. Anledningen till utseendet på oönskad vegetation kan till och med vara ärftlighet - om din mamma har en mustasch, så kommer du troligen att få dem också.
 5. Hormonal obalans i kroppen är en annan faktor som bidrar till uppkomsten av sådana obehagliga konsekvenser som oönskade hårtillväxt.

Det är viktigt! Att ta vissa mediciner kan påverka dina hormoner inte till det bättre och orsaka oönskade effekter. I det här fallet måste du återställa din hälsa innan du tar bort håret i ansiktet.

Hur tar man bort ansiktshår?

Det finns många sätt att ta bort oönskat hår från olika områden på din kropp. Figurativt kan dessa metoder delas in i två kategorier: professionell och hemma.

Det är viktigt! Under alla omständigheter, innan du börjar bli av med ansiktshår, ta reda på orsaken till deras utseende - det kan vara ett tecken på en allvarlig sjukdom.

Medicinska hårborttagningsmetoder

Det finns flera metoder för att avlägsna oönskad vegetation, som i praktiken används av professionella experter. Eftersom huvudorsaken i de flesta fall är den överdrivna produktionen av manliga hormoner finns det en serie läkemedel för att sänka koncentrationen i kvinnokroppen. Tänk på några av dem.

P-piller

Sådana läkemedel används ofta vid behandling av olika kvinnliga sjukdomar, i synnerhet från överdriven hårväxt på kroppen. Vissa typer av dessa piller är särskilt effektiva för hårborttagning.

Det är viktigt! Du kan bara ta dem på recept. Okontrollerad användning av droger kan orsaka irreparabel skada på din hälsa. Då kommer problemet med att ta bort ansiktshår redan intresse för dig senast.

Spironolakton (Aldakton)

Detta läkemedel blockerar hormonets verkan på hårsäckarna. Det saktar också ner produktionen av sådana hormoner. Ketokonazol fungerar på ett liknande sätt.

Det är viktigt! Dessa piller är inte aspirin - de påverkar hormonerna i allmänhet. Ta medicinen på allvar!

Kosmetiska professionella förfaranden

Också i metoderna för hårborttagning avancerad kosmetologi. Det finns många sätt att ta bort ansiktshår med kosmetisk effekt. Tänk på de mest populära och vanliga.

Plucking pincett

Denna procedur är bekant för varje kvinna. Billig, men ganska smärtsam i tidig fas metod för att bli av med överflödig vegetation i taget. Ja, tyvärr lindar inte denna metod dig för mycket hår för alltid. Du kan bara dra ut håret på okänsliga hudområden.

Det är viktigt! Plockning kan leda till tillväxten av tjockare och styvare hår, men har också motsatt effekt - för att minska deras antal. Allt beror på kroppens individuella egenskaper.

vaxning

Vaxning är ett annat sätt att bli av med ansiktshår billigt och länge. Kosmetiska butiker erbjuder ett brett urval av vax för hårborttagning, även för ansiktet. Nackdelen med denna metod är det faktum att innan de tar hår måste de växa till önskad längd. Så - måste gå med mustasch.

Det är viktigt! Om du väljer att välja det här alternativet, kom ihåg att proceduren också är smärtsam, särskilt de första gången.

missfärgning

Denna metod är inte lämplig för personer med känslig hud, eftersom det kan orsaka irritation. Å andra sidan, för dem som inte blir irriterad, är detta en enkel och billig metod för att lösa deras problem.

Det är viktigt! Efter flera sådana förfaranden försvinner håret helt och kommer inte att växa mer på behandlingsställena. Även om det finns en snag här - behöver ett gott blekmedel fortfarande söka.

Hårborttagningskräm

Detta är den mest ineffektiva metoden för att hantera ansiktshår. Anledningen till denna resonemang är flera orsaker.

 1. Denna metod för hårborttagning ger inte ett långvarigt resultat.
 2. Cream komponenter kan orsaka irritation och allergisk reaktion.
 3. Kan orsaka tillväxt av tjockare, mörkare och växande hår.

Det är viktigt! Trots sådana brister, använder många lämpliga kosmetiska depilatory krämer. Därför, för att välja vilket sätt att ta bort ansiktshår är bäst för dig, kan du bara praktiskt sätt.

elektrolys

Det mest effektiva sättet att ta bort ansiktshår. Ger ett stabilt, irreversibelt resultat på grund av det faktum att under hårdförloppet sker förstöringen av hårfollikeln vid applicering av svaga strömpulser.

Det är viktigt! Nackdelen med denna procedur är dess smärta, speciellt för personer med känslig hudtyp. För att få resultatet är det nödvändigt att utföra 5-6 sådana förfaranden, ibland mer, och de är inte billiga.

Laseravlägsnande (photoepilation)

Det mest framgångsrika alternativet att ta bort hår från ansiktet är den här metoden. Det har många fördelar bland annat: hastighet, smärtlöshet, långsiktig effekt (avlägsnande sker för alltid), och relativt få kontraindikationer jämfört med andra metoder. Under denna procedur uppstår en värmeförbränning av hårsäckarna, vilket resulterar i att den senare förstörs och håret slutar växa. Nackdelen är kostnaden för detta förfarande, men behöver inte skönhet några offer?

Det är viktigt! Kom ihåg, raka aldrig håret! Detta kommer att leda till att varje gång de kommer att bli tjockare och tjockare, kommer deras antal att öka och fullfjädrad manlig borst ska visas varje dag.

Folkmetoder

Förutom professionella metoder för att ta bort överskott av ansiktshår finns det också folk, så kallade "farmors recept". Nu lite och prata om dem.

socker

Smält socker är en analog av vax från affären, men det är ett naturligt botemedel och verkar på huden mer försiktigt. Smält det och applicera försiktigt på huden där det finns överskott av hår. Efter det hårdnar, ta bort det från huden tillsammans med håret.

Det är viktigt! Nackdelen med denna metod är samma minus som vid vaxning - smärta.

Hemlagad hårborttagare lera

Du behöver: 1 kg socker, en flaska med strålande grön, ½ kopp vatten och ättika. Följ anvisningarna nedan.

 1. Häll socker i pannan.
 2. Blanda vatten och ättika, lägg dem till sockret.
 3. Ställ blandningen på låg värme och rör om försiktigt tills sockret är helt smält.
 4. Lägg till en зелен bubbla av zelenka och fortsätt omrörningen tills massan blir en mörk färg.
 5. Stäng av värmen och låt lera svalna något.
 6. Häll det tills det kyler helt i en mindre djup behållare, inte plast. Lägg en cellofantpåse på botten.

Det är viktigt! Du kan använda det här verktyget, som vanligt ler från affären, i form av en mask.

Valnötskal

Detta recept är ett av de mest ovanliga. Men används fortfarande för att ta bort håret. Du behöver 3 gröna valnötter, eller ganska grön skal av dem.

Förbereda blandningen genom att följa stegen nedan:

 1. Skal valnoten med en kniv.
 2. Placera det på ett torrt ställe och lämna det tills det är helt torrt.
 3. Bränn hela den torkade skalen.
 4. I den resulterande aska, tillsätt 1 tsk. vatten.
 5. Rör om blandningen noggrant.

Det är viktigt! Använd den resulterande grädden är väldigt enkel: Applicera det flera gånger om dagen på håren, och de kommer att försvinna länge. Nackdelen med denna metod är att grädden målar huden brun och tvättas bara några dagar efter appliceringen.

Bakpulver

Det här hemmet bör göras på natten. Till följd av ansökan försvinna alla hår på ansiktet. För detta:

 1. Häll ett glas kokande vatten i 1 tsk. (med en glid) läsk.
 2. Rör om och låt svalna något.
 3. Fuktar bomullsull eller gasbindning, pressa den något.
 4. Det är nödvändigt att fixa den här improviserade lotionen på den plats där du vill ta bort håret (du kan använda en enkel limplast).
 5. Lämna över natten.

Det är viktigt! Någonstans efter 3 sådana förfaranden kommer oönskade hår att avlägsnas. Men kom ihåg att läsk kan orsaka flaking och torr hud.

Kaliumpermanganat

Manganlösningen är regelbundet att blötlägga problemområdena. Gör det bättre på natten. Kaliumpermanganat, som soda, kan torka ut huden, var försiktig när du använder den här metoden.

Jodtinktur

De mest positiva recensionerna kan höras om detta verktyg. Att använda:

 1. 1,5 g jod blandat med 5 g ricinolja, 2 g ammoniak och häll 50 ml alkohol.
 2. Lämna denna blandning i flera timmar - tills den är helt missfärgad.
 3. I 3-4 veckor smörjer du den plats som du vill ta bort håret från.

Det är viktigt! Det finns anklagelser om att det här verktyget gör att du kan ta bort håret permanent.

Nudelsfrön

Kemikalier som finns i frön av nässla, en destruktiv effekt på hårsäckarna. För att ta bort ansiktshår med det här verktyget gör du följande:

 1. Mala frön på kvarnen, blanda dem noggrant med vegetabilisk olja.
 2. Låt det brygga, det tar ungefär en månad.
 3. Filtrera infusionen.

Det är viktigt! Använd infusionen på samma sätt som andra medel. Men var beredd på vad som kommer att bli 2-3 veckor innan det fungerar.

Gröna druvor

Den pressade saften av gröna, fortfarande omogna druvor kan också hjälpa dig att ta bort hår. Den största fördelen med denna metod är att den är tillämplig på alla hudtyper, skadar inte ens den mest känsliga huden, även på ansiktet.

tagningar

Oavsett vilken metod du använder, efter att ha läst vår artikel, kom ihåg, vilken metod som helst kan orsaka en allergisk reaktion. För att inte skada dig själv och din hälsa, ta reda på orsakerna till oönskad vegetation hos läkaren, rådfråga honom om hur du bättre tar bort håret. I det här fallet är det mer troligt att du kommer att väljas individuellt på ett lämpligt säkert sätt, och eventuellt - andra problem med din hälsa elimineras.Nästa Artikel
Eteriska oljor för tillväxt, tjocklek och håravfall