Det är användbart för dig!


Ett ägg är en näringsrik produkt och en mångsidig kosmetisk ingrediens. Men dessutom är ägget också ett tvättmedel! De kvinnor som vet hur man tvätta håret med ett ägg känner inte till några problem med håret. Och alla de andra som ännu inte har provat att tvätta sina huvuden med ett ägg kommer troligen regelbundet att använda äggschampo för hår. Dess närande och fuktgivande egenskaper återställer snabbt håret, ger det glans och elasticitet. Men ett naturligt färskt ägg är naturligtvis mer effektivt än någonting, även de dyraste industriella schamponerna. Att tvätta håret med ett ägg är lätt och helt tungt.

Visst, inte alla kan enkelt tvätta sina huvuden med ett ägg. Bristen på erfarenhet och ett detaljerat recept leder till irriterande misstag, varefter du bara inte vill repetera huvudet med ett ägg. Och förgäves! Istället ta reda på hur du tvättar håret med ett ägg, och hädanefter kommer du inte att överge denna metod. Och vi åtar oss att lära oss att tvätta huvudet med ett ägg på ett korrekt och effektivt sätt.

Ägg som det bästa folkmedlet för att tvätta håret
Ägget är ett fantastiskt fenomen av natur, uppskattat upprepade gånger i värdighet i folklore, traditionell medicin och inhemsk ekonomi. Den innehåller allt som behövs för utvecklingen av ett nytt liv, och kan därför användas för näring, terapeutiska och andra ändamål som är viktiga för människokroppen. Äggvit absorberas bättre än protein från någon annan mat, men huvuddelen av näringsämnena som finns i äggulan. Dessa är värdefulla fettsyror, många vitaminer och mineraler. Därför involverar de flesta recepten för att tvätta håret användningen av äggula och inte hela ägget.

Äggula är bra för hår. Detta är en populär hårrengöring, och av flera anledningar på en gång:

 • Blommans goda substanser närmar sig håret, tränger in i hårbotten och under keratinvågar. Gradvis kan du minska håravfall, sluta håravfall och stärka lockor.
 • Äggula fettsyror ger hårglans och jämnhet, liknar effekten efter laminering. De visade ändarna efter tvättning med äggula sticker ihop och ser snyggare ut.
 • Tvättning med äggula förhindrar hår från att smälta och fungerar som en 2-i-1 schampo och balsam-sköljning.
 • Om du tvättar håret med ett ägg och regelbundet gör en äggmask för hår, blir de märkbart tjockare och mer voluminösa.
 • Enligt principen om valuta för pengarna är tvättning av huvudet med ett ägg billigt och otroligt effektivt. För att tvätta håret i medellängd, är ett kycklingägg av den första kategorin tillräckligt, vilket kostar bara pennies.
Tvätta huvudet med ett kycklingägg eliminerar mjäll, gör både kvinnligt och manligt hår lydigt och starkt. Kycklingägg som schampo är lämpliga för hår av vilken typ som helst, men proteinet har en något torkande effekt, och å andra sidan är äggulan fuktgivande och närande. Därför är det bättre för ägare av torrt hår och hårbotten att tvätta sitt hår endast med äggulor, och för dem vars hår snabbt blir tjockt, använd hela ägget.

Hur man tvättar hår med ett ägg Användbara tips
Om du ska tvätta håret med ett ägg för första gången är det bättre att börja med blandade metoder: äggoljemaskor och schampon. När håret blir vant vid den nya vården, kan du gå till enklare recept och / eller tvätta dem med ett ägg. Tänk också på sådana nyanser:

 • Gommen är tvättad av håret lättare än vitt.
 • Innan du tvätter håret, måste äggulan rengöras av flagella och en genomskinlig film i vilken den är innesluten inuti ägget.
 • Innan du applicerar ägget på håret, är det önskvärt att lätt slå, då kommer det att fungera snabbare och lättare att tvätta bort.
 • För ett hårhår appliceras ett ägg på vått hår, lättpressat för hand.
 • Gommen skummer på håret nästan som schampo. Skölj det noggrant, utan rester.
Så tvätta huvudet med äggula
Antalet ägg för en tvätt beror på hårets längd och tillstånd. För torrt hår och hårbotten är ett medel ägg tillräckligt. Ett ägg är också tillräckligt för kort hår oljig eller normal typ. Om dina lockor ligger under axelbladet är det bättre att ta två ägg, om under midjan - tre. Se till att äggen är färska, separera äggulorna från de vita och fortsätt med att tvätta huvudet:
hur man tvättar hår med äggula
 1. Förbered en behållare av lämplig storlek (kopp, skål, liten salladsskål) och häll av äggulor i den, skalade av filmen. Du kan ta bort filmen manuellt, med en gaffel eller med en särskild hushållsavskiljare. Ett annat alternativ är att hälla äggulorna i koppen med mycket varmt vatten och, när ytan härdar, piercera den och pressa ut innehållet.
 2. Lägg till äggulorna 100-150 ml rent vatten vid rumstemperatur och visp. Du kan använda en gaffel, visp eller hand mixer. Öka volymen och konsistensen i smeten.
 3. Våt håret över hela längden, och pressa ut det med händerna. Håret ska vara väldigt vått, men utan vatten som strömmar ner i strömmar.
 4. Sprid den piskade äggulaen genom håret, från rot till spets. Lämna ett tag: 5 till 20 minuter. Det är bekvämt att sätta äggulan innan du dricker, och tvätta av efter tvätt.
 5. För att tvätta skinkan från håret, använd en stor mängd rinnande vatten och massera hårbotten med fingertopparna. Guldmassan skumar först och tvättas sedan utan rester.
Efter tvättning av håret med äggula behövs ingen sköljning eller balsam. Du kan använda ytterligare hårvårdsprodukter om du vill, men det finns inget behov av dem - håret blir lätt att kombinera och stila.

Recept för tvättning av hårägg
Du kan tvätta huvudet med äggula eller hela ägg och lägga till några droppar av samma eller olika eteriska oljor i steget att slå massan. Lavendel essentiell olja ger håret en trevlig arom, och te träd och citronolja reglerar talgkörtlarna i hårbotten. Men om du verkligen vill diversifiera hårets ägghår, använd något av dessa recept:

 1. Äggula schampo med honung. Använd rätt mängd yolk, beroende på hårets längd och samma mängd flytande naturlig honung. Tillsätt vatten ganska mycket och försiktigt gnugga in det, och försiktigt vispa den här blandningen. Applicera på våtpressat hår och sprid på avskiljningar och över hela längden. Skölj efter 5-15 minuter med massörrörelser, gott om vatten. Observera att kombinationen av äggula med honung inte bara ger näring och stärker, utan också ljusar lite håret. Brunetter märker inte detta, och brunhåriga kvinnor kan förvärva en gyllene nyans av hår. Blondiner kan förbättra ljusande effekten av ägg-honungshampo, och lägger till den färska saften av en halv citron.
  schampo från äggula med kefir
 2. Äggula schampo med kefir. För varje begagnad äggula, ta 2 matskedar mogna yoghurt av något fett, men inte fett. Rör ingredienserna och visp i en lätt homogen massa. Applicera på vått hår över hela längden, gnugga vid rötterna. Låt på i 5-10 minuter och tvätta sedan med rikligt med rinnande vatten. Detta recept eliminerar mjäll och gör håret glänsande på grund av den fermenterade mjölkkomponenten. Kefir kan ersättas med naturlig yoghurt eller yoghurt, men i så fall blir effekten mindre uttalad.
 3. Äggula schampo med brandy. För varje äggula behöver du 1 matsked av högkvalitativ cognac och 1 tesked färskpressad citronsaft. Blanda dessa ingredienser och försiktigt vispa schamponen till en jämn konsistens. Applicera blandningen på vått hår, sprid över hela längden, var särskilt uppmärksam på rötterna. Skölj efter 5-7 minuter med kallt vatten, skumma och tvätta noggrant alla trådar. Ett sådant naturligt schampo eliminerar överdriven fet hår och hårbotten, vilket gör håret mjukt, hanterbart och slätt utseende.
 4. Äggula schampo med olja. Ta lika mycket yolk och teskedar vegetabilisk olja. Lämplig burk, ricinus, linfrö eller olivolja först kallpressad. Sprid och slå en liten yolk med smör, och lägg sedan till ett litet bebisschampo. Du kan ersätta baby shampoo med babysåpa eller neutral mjuk schampo utan silikon i kompositionen. Rör och använd som vanligt schampo på vått hår. Tvätta omedelbart eller efter cirka tre minuter. Vilka eteriska oljor passar bra i detta recept. Det lindrar torrhet, peeling av huden och närmar sig håret.
 5. Hela äggschampo. Blanda ett ägg med 200 ml vatten vid rumstemperatur och skaka kraftigt. Vispa tills det är skumt och applicera på hela längden av det våta håret. Lämna på i några minuter eller skölj omedelbart med mycket vatten från duschen. Detta schampo måste tvättas ut ur håret, särskilt noggrant, eftersom filmen från äggulan kan förbli på strängarna, och proteinet tvättas ut sämre än äggulan. Använd hett vatten. Efter tvätt med detta schampo blir håret torrare och stannar längre, tiden tills nästa shampooing ökar.
Naturliga produkter för att tvätta håret med ett ägg är helt säkra. Det viktigaste är att tvätta alla trådar bra. Då kommer det inte att finnas någon lukt eller partiklar av blandningen på håret. Möjligheten att tillsätta användbara ingredienser är mycket bekvämt, eftersom det gör att du kan justera det grundläggande receptet av schampo för individuella behov. Denna eller den nödvändiga oljan, vitaminerna A och E från farmaceutiska kapslar, en typ av vegetabilisk olja - allt detta påverkar shampoos egenskaper. Prova att tvätta huvudet med ett ägg efter att ha applicerat saltet eller kaffebryggan i hårbotten, och effekten av schamponet kommer att öka. Ta hand om ditt hår, använd populära recept och vara säker på sin skönhet och hälsa!

Hur tvätta du huvudet med ett ägg, istället för schampo?

beskrivning

Att tvätta huvudet med ett ägg rekommenderas inte bara av traditionell medicin, men också av många kosmetologer. Recensioner av denna icke-standardiserade metod för att shampooa de mest mångsidiga, men många håller med om åsikten att det fortfarande ger håret nytta. Du kan tvätta huvudet med ett ägg både med schampo och istället för det.

Många kommer att fråga en ganska logisk fråga: "Varför tvätta huvudet med ett ägg?". För att kunna svara på denna fråga så noggrant som möjligt, föreslår vi att du känner till de fördelaktiga egenskaperna hos kycklingägg. Vi kommer också att berätta hur de påverkar hår och hud om du tvätta huvudet med ett ägg hemma.

Fördel och skada

Användningen av kycklingägg för att tvätta huvudet är att de innehåller ett stort antal olika aminosyror och fetter. De innehåller också en stor mängd mikrodelar och vitaminer som, som absorberas i hårbotten, närmar hårsäckarna. På grund av detta blir håret hälsosamt och strålande.

Vanligtvis används bara äggula för att tvätta huvudet med ett ägg. Protein används mycket mindre ofta, men båda dessa komponenter ger näring och rensar håret. Särskilt starkt kände effekten av äggula på fet hår. Om du tvätta huvudet med ett ägg med fet hår, märker du mycket snart att de har upphört att bli smutsiga.

Om du tror på trichologists rekommendationer, kommer det att skölja huvudet med ett ägg på kort tid för att bli av med skört hår, liksom mjäll och splittrade ändar.

När det gäller skadan kan det här sättet att tvätta huvudet bara orsaka det om du har en individuell intolerans mot produkten eller en allergi mot ägget. Du kan tvätta huvudet med kycklingägg även under graviditet och amning.

Hur man tvättar

Vi har lärt oss om de fördelaktiga och skadliga egenskaperna hos att tvätta ett kycklingägg. Nu ska vi räkna ut hur du tvätta håret ordentligt hemma med kycklingägg. Till att börja med bör antalet äggulor beräknas: för torrt hår upp till axeln kan man ta en äggula och under axeln två eller tre äggulor, beroende på hårets tjocklek.

För att håret inte har en obehaglig lukt efter att ha använt ägget som ett schampo, ska filmen avlägsnas från äggulan. Detta kan göras med en sikta och passera den genom äggula.

Vi rekommenderar dig att anta våra rekommendationer som hjälper dig att tvätta ditt huvud ordentligt med ett ägg hemma:

 • Tillsätt ett halvt glas vatten till äggulan och vispa upp det med en mixer tills du får ett fast skum.
 • Du kan lägga till en liten rosmarin eterisk olja till den resulterande massan. Detta kommer att bidra till att avsevärt minska hårets fettinnehåll.
 • Var noga med att fukta håret med varmt vatten innan du tvätta huvudet med ett ägg.
 • Fördela blandningen jämnt över hela längden av håret, massera massan av hårbotten.
 • Låt kycklingäggsschampot på håret i en halvtimme.
 • Skölj ägget med mycket vatten.
 • När du har tvättat huvudet med ett kycklingägg rekommenderas det inte att använda balm eller andra hårmaskor.

Efter den första ansökan kommer du knappt att märka resultatet. Men om du regelbundet tvätta huvudet med ett ägg hemma regelbundet, så efter några procedurer ser du att ditt hår har fått en hälsosam glans och skönhet.

Du kan tvätta huvudet med ett ägg inte bara för en vuxen, men också för ett barn, och det är inte heller förbjudet att göra det för gravida och ammande kvinnor. Mer om detta i videon nedan.

Äggschampo Recept

Om du tror att du bara kan tvätta håret med ett ägg och vatten, då är du felaktig. Det finns ett stort antal olika recept, med vetskap om att du kan göra ett effektivt schampo från kycklingägg. Vi föreslår att du antar några av de mest populära och vanliga recepten.

 • För en äggula bör ta en tesked malet kaffe. Allt detta borde vara väl rört, och bäst av allt - slå med en mixer. Den resulterande blandningen bör appliceras på vått hår och spridas över hela sin längd. Massage gnidningsblandningen i hårbotten, det hjälper inte bara att rengöra det från föroreningar, men också för att påskynda hårväxten.
 • Du kan tvätta huvudet med ett ägg och följ detta recept: Blanda en äggula, lite barnsåpe och en tsk ricinolja, värma blandningen i ett vattenbad och använd sedan blandningen som ett schampo.
 • Kefir går också bra med äggulor och skapar en underbar hårmask. Blanda en äggula med två teskedar yoghurt, använd sedan den resulterande produkten till håret med cirkulära rörelser på fingrarna.
 • Du kan också tvätta huvudet med senap och ägg. Detta kommer att bidra till att påskynda hårväxten, men detta recept rekommenderas inte för ägare av torrt och sprött hår. Blanda en äggula med en halv tesked sallad, piska blandningen och försiktigt applicera på hårbotten och massera med fingrarna.
 • Lös upp en matsked gelatin i ett glas vatten, och efter det sväller, tillsätt äggulor och rör om blandningen. Applicera den på hela hårets längd och tvätta den efter 10 minuter.

Du kan tvätta ägget från huvudet inte med vanligt vatten, men med avkok av kamille. Detta kommer att öka effekten av att tvätta huvudet med ett ägg, och du kommer att känna skillnaden efter två procedurer! Glöm inte bara för att vara säker på att du inte är allergisk mot dessa ingredienser.

Äggtvätt: Funktioner av proceduren och effektiva recept

Ägarnas näringsegenskaper har länge varit kända, och därför används denna produkt aktivt i kosmetologi. Det används för att förbereda effektiva masker som gör håret skimt, voluminöst och hälsosamt. Men inte alla vet att ägget kan användas för shampooing. Byte av denna produktschampo kan du ha stor nytta för ditt hår.

Ägg - Förråd av vitaminer

Fördelarna med ägg i hårvård

Varför rekommenderar många kosmetologer dig att tvätta huvudet med ett ägg? Faktum är att användningen av denna produkt är ovärderlig - den innehåller viktiga aminosyror, fetter, lecitin. Äggula innehåller ett stort antal mikro- och makroelement - det innehåller kalium, järn, fosfor, natrium.

På grund av innehållet i vitaminerna A, D och B, fuktar denna botemedel perfekt hårbotten och närnår den med näringsämnen. Dessutom finns en unik komponent närvarande i ägglecitinens äggula, som återställer skyddsfunktioner och ökar näringsämnets verkan.

Protein används mycket mindre i sin rena form för att tvätta huvudet, men det ger också ren och ren hud och hår. Sådana schampon är särskilt effektiva för fet hår, eftersom denna produkt innehåller vitaminer B, D, E, biotin - alla dessa ämnen eliminerar sådana problem.

Om du använder ägg för hårvård, kan du få schampo och balsam i ett verktyg. Användbara komponenter som ingår i denna produkt tränger in i varje hår, lägger på, mättar hårbotten med fördelaktiga ämnen, återställer splittrade ändar och förenklar processen för att kamma.

Läkare trichologer säger att den systematiska användningen av denna hårvårdsprodukt hjälper på kort tid att hantera problemet med sprött hår och ge dina lås med fantastisk volym.

Vilket hår är lämpliga äggschampon?

Många tjejer tycker att inte alla kan tvätta håret med ett ägg. I själva verket kräver användningen av denna produkt överväganden av vissa nyanser. Till exempel, innan du börjar använda äggulor, måste du späda ut med vatten och försiktigt vispa. Det är också nödvändigt att ta hänsyn till att håret ska vänja sig vid denna procedur, och det tar lite tid.

För att byta till naturlig hårvård måste du använda rågmjöl och senap i kombination med äggula - dessa produkter ger perfekt renhet och ger en vacker glans. Efter en viss tid kommer håret att kunna anpassa sig till användningen av dessa produkter, och då blir det mycket lättare att tvätta huvudet med ett ägg.

Detta verktyg används för olika hårtyper - det beror på de extra ingredienser som du planerar att använda. För att tvätta oljigt hår måste du ta flera äggulor, även i det här fallet, det perfekta tillskottet i form av kaffe, citronsaft, brandy. För torrt hår, lämplig ricinolja och kefir. Yolk är ett effektivt medel för att eliminera mjäll.

Hur man tvättar

För det första bör du välja färska ägg. Antalet yolk bestäms utifrån hårets typ och längd. Så, för att rensa torrt hår, är en äggula tillräckligt, för normalt hår av medellängd är det bättre att ta två eller tre. Så, hur man tvätta huvudet med ett ägg?

För att förhindra obehagliga lukt, ta bort filmen från ägget.

För att göra detta kan du hoppa över äggulaen genom en sikta eller sätta i några minuter under en ström av varmt vatten. Det är viktigt att det inte faller direkt på ägget, annars kan äggulorna brista. På en minut kommer ett solidt lager att visas på dem, genom vilket det är möjligt att klämma på äggula utan film.

 1. Till äggulan ska tillsättas ett glas vatten, sedan slå blandningen med en mixer eller en visp. Som ett resultat måste du få ett stabilt skum.
 2. För att effektivisera förfarandet kan du lägga till essentiell olja i ditt hemlagade schampo. Genom att använda dessa verktyg kan du förbättra ditt hår och huden. Ett mångsidigt alternativ skulle vara lavendel eller ylang-ylang olja. Om du vill minska huvudets fettinnehåll bör du välja ett te eller rosmarin.
 3. Innan du tvätter huvudet med ett ägg rekommenderas det att fukta håret med vatten.
 4. Shampoo ska fördelas längs hårets längd och det är lämpligt att lämna den i ungefär tjugo minuter.
 5. Tvätta huvudet med mycket vatten, försök att ständigt byta shampoo.
 6. Efter tvättning måste du torka håret och linda det med en handduk. Använd inga balm eller balsam.
Du måste vara förberedd för det faktum att det inte går att tvätta huvudet bra med ett ägg från första gången. Men med tiden kommer du att vänja dig och kunna uppskatta fördelarna med naturlig hårvård.

Äggschampo Recept

Idag finns det många recept för äggschampon som kan tillverkas hemma:

 • Whole Egg Shampoo

För detta verktyg måste du ta ägget och vispa det med en visp för att få ett ljust skum. Applicera denna komposition till vått hår, gnid in i rötterna och håll fast vid spetsarna. Lämna i en halvtimma och skölj noggrant med vatten.

Man bör komma ihåg att protein är mycket svårare att tvätta bort än äggulan. Dessutom är näringsämnena i det mycket mindre. Det är därför att hela ägget för hår används ganska sällan - vanligtvis är huvudtvättprodukter beredda på basis av en äggula.

I ägget behöver du göra ett litet hål, skaka försiktigt proteinet genom det. Sätt äggula i en separat behållare och slå något. Applicera på hår, och efter en halvtimma, skölj med vatten.

Användningen av denna komposition kommer påskynda hårväxten och normaliserar huvudets fettinnehåll. För beredningen rekommenderas att blanda äggulan med en tesked malet kaffe. Den resulterande blandningen gnuggar i hårbotten. På grund av användningen av kaffe är det möjligt att göra en effektiv massage och öka blodflödet. På grund av detta är det möjligt att rengöra huden från förorening och stimulera hårväxten.

Detta verktyg är utmärkt för torrt hår och hanterar effektivt mjäll. För dess förberedelse behöver du 1 äggulan, en liten mängd barntvål och 1 tsk ricinolja. Tvål bör skumma innan du skumar, lägg i en djup behållare, lägg sedan till olja och äggula. Blanda alla ingredienser och använd den resulterande produkten istället för schampo.

Ta honung och äggula i lika delar, gnid försiktigt till en enhetlig konsistens och tvätta håret som ett vanligt schampo. Honung måste säkert vara naturlig. Det är nödvändigt att ta hänsyn till dess förmåga att lätta håret. För att förhindra en sådan effekt, lämna inte produkten på håret i mer än 5 minuter.

 • Äggula och kefirschampo

Detta är ett utmärkt verktyg för dem som har mjäll eller fläckig hårbotten. Förbered det, ta 1 äggula och blanda med två skedar kefir. Applicera jämnt på håret och skölj med vatten efter 2 minuter.

Ägare av fet hår kan säkert använda ett sådant verktyg. För det måste du ta 1 tesked citronsaft, 1 matsked av brandy och äggula. Alla komponenter blandas och appliceras på håret. Tvätta av schampo med kallt vatten. Som ett resultat av proceduren kommer ditt hår att bli överraskande mjukt och glänsande.

 • Brödschampo

För beredning av detta verktyg på en bit bröd bör appliceras äggula. Om vätskan inte räcker, kan du använda varmt vatten. Låt på i en halvtimme, blanda sedan den resulterande massan med en bländare för att få en homogen konsistens. Applicera på lock och efter tjugo minuter skölj med vatten.

Gelatin är ett utmärkt komplement till äggula, vilket gör att shampoo är ett utmärkt verktyg för alla hårtyper. För att förbereda det måste du lägga ett glas vatten till en matsked gelatin. När blandningen sväller, lägg äggulan och blanda väl.

Lägg till i denna komposition en matsked tvålslamor, för beredning som det är värt att använda barntvål. Applicera på håret, lämna det under en kort stund och skölj med vatten.

Hur tvättar man äggschampo?

Det rekommenderas vanligtvis att skölja av ett äggbaserat medel med rent vatten. Men för att håret ska bli friskare och starkare kan du använda örter avkok för sköljning. De är beredda på grundval av olika växter - lind, kull, nässla, kamomill, etc.

Inte mindre effektivt även infusioner framställda från medicinska växter. De lägger ofta till eteriska oljor som gör håret mer friskt och vackert.

Det bör ta hänsyn till vissa funktioner:

 1. avkok måste vara nyberedd
 2. huvudet ska lämnas lite våt - detta kommer att hjälpa håret att bättre absorbera näringsämnen;
 3. Sköljmedlet ska inte vara för varmt, annars kan det skada hårbotten.
 4. att gräspartiklarna inte förblir i håret måste buljongen siktas;
 5. växter för matlagningsbuljong bör väljas beroende på hårfärgen, eftersom vissa av dem kan påverka skuggan.

Använda ägg för hemlagad schampo gör håret starkt, glänsande och voluminöst. Detta effektiva botemedel kommer att klara brittleness, eliminera mjäll och leda till normal fet hårbotten. Men innan du tvätter håret med ett ägg måste du bestämma sin typ och välja rätt ingredienser.Nästa Artikel
Skydd mot hår mot järn: hur man använder enheten säker?