Hot sax eller polerad


Vårt hår i moderna förhållanden kräver konstant vård och vård. Skönhetssalonger för detta erbjuder en mängd olika tjänster och förfaranden genom vilka du kan återställa hälsan hos locken och behålla hårets skönhet.

I den här översynen kommer vi att titta på 2 modeinnovationer - skärning med varma saxar och polering av hår.

Vad är polering?

Polering är en speciell teknik (inte kardinal) hårskärning. Det görs med ett speciellt munstycke på en hårklippare.

Fördelar med tekniken:

 • Eliminerar upp till 90% av de splittrade ändarna.
 • Det här är det bästa sättet att "förbättra" håret för dem som växer håret.
 • Endast delade ändar med en längd av 0,3-1 cm är avskurna.
 • Processen tar lite tid.

Ett annat plus är att du själv kan köpa denna bilaga och polera ditt hår hemma. Det kommer bli mycket billigare än i skönhetssalonger.

Visst är kostnaden för munstycket ganska högt. Men om du tar hänsyn till hur ofta du besöker frisören, kan du göra det inte bara för ditt hår, utan också bekant, att sådana kostnader kan anses vara rätt motiverade.

Polering är emellertid ett ganska komplicerat förfarande, vilket fortfarande är bättre att lita på av en specialist. En erfaren mästare väljer rätt temperatur och kan ordentligt anpassa håret före arbete - det påverkar trots allt också hårklippets resultat.

Och hoppas inte att polska kommer att lindra dig från problemet med splittret hår direkt efter det första förfarandet. Detta kräver regelbunden vård och periodisk polering, vilken frekvens du kommer att bli ombedd av en stylist.

För att bevara effekten av hälsosamt och lättsamt hår under lång tid rekommenderas det att använda balm efter att ha tvättat huvudet, regelbundet maskerar med oljor och gnider vitaminformler i hårbotten.

För tunn, kort och lockig hårpolering är inte klar. Även förfarandet är inte lämpligt för hårbottenproblem, svår håravfall och svampsjukdomar.

Hot sax skärning

Ofta är vårt hår utsatt för de negativa effekterna av yttre faktorer - daglig styling, temperaturförändringar, solstrålning, förorenad luft, etc. För att förbättra hårets tillstånd, försök klippa med het sax.

Detta är en salongtjänst, som endast kan utföras av en erfaren mästare. Vid tiden tar proceduren 2 gånger längre än den vanliga hårklippningen. Och då - det förutsätts att hårets tillstånd inte är väldigt försummat.

Effekten kommer inte att märkas omedelbart, men efter skärning med het sax kommer du att känna till att en förtjockning uppträdde på toppen av varje hår.

Var kommer denna effekt från:

Mästaren skär håret med sax, som värms till en temperatur av 90 till 160 C 0. Under detta inflytande är håren "lödda" i ändarna. Hårets allvarlighetsgrad elimineras sålunda, och strukturen störs inte, fukten förblir inuti, vilket bidrar till att håret snabbt återställs från insidan.

Kvinnor säger att märkbara förbättringar kommer att märkas efter 3-4 procedurer. Experter rekommenderar att du gör det här klippet 1 gång på 3-4 månader.

Teknisk het sax ger signifikanta resultat:

 • Eliminerar delade ändar.
 • Revitaliserar och återställer hårstruktur.
 • Ger hårvolymen.

Det är emellertid viktigt att följa vissa villkor för att behålla effekten av förfarandet:

 • Det är nödvändigt att använda ett mjukt, inte aggressivt schampo.
 • Efter tvättning applicera hårbalsam.
 • Använd masker, inklusive med naturliga oljor.

Vad är bättre att välja?

Specialisten hjälper dig att göra ditt val - han kommer att bedöma hårets tillstånd och rekommendera den bästa behandlingen.

Regelbundna kunder av studior och skönhetssalonger har sina egna preferenser i detta avseende:

 • Långhåriga tjejer brukar polera - detta förfarande ändrar inte längden, men ger håret ett friskt och hälsosamt utseende.
 • Tjejer med kort hår väljer het sax. Detta alternativ är lämpligt för ägare av svagt, skadat hår, samt färgade blondiner. Tekniken med skärning gör att du kan justera temperaturen - detta är viktigt vid skadad hårstruktur.

Om du vill ha en lyxig frisyr och vara stolt över ditt hår - ta det lugnt till en skönhetssalong. Gör underhålls vård varje dag - och du kommer att vara oemotståndlig!

Vad är bättre: polering av hår eller skärning av saxar

Nyligen har i många salonger erbjudit en intressant tjänst som heter "het sax" eller "polerat hår". Hon förutsätter användning av speciell sax under skärning, vilket bidrar till att försegla varje bit hår under skärning. Så, är det värt att beställa sax för att polera ditt hår eller är det här ett helt meningslöst förfarande som slänger din plånbok?

Vad är en

Polska med het sax rekommenderas för de kvinnor vars hår är märkbart försvagat efter kemisk perms, förtydligande och permanent färgning. Om du har för torra och bita krullar, kommer det här förfarandet att lindra från den misshandlade spindelnätet på håret, vilket ger håret ett vackert och välskött utseende?

Skälen till de splittrade ändarna kan också vara hårets gradering. Till exempel skapar en stege av en stege, en kaskad eller fjädrar med tunnning ojämna övergångar längs krullarnas längd, vilket säkerställer en konstant friktion av hår mot varandra och avskalning av skalor.

Också tendensen att knyta lockar i en tätt svans eller användningen av statiska smycken kan också vara orsakerna till bristning.

Kärnan i polering är att de splittrade ändarna skärs längs hela längden genom att vrida de enskilda strängarna i strängar och skär av de utskjutande elementen. Användningen av het sax hjälper till att täta skäret, vilket förhindrar ytterligare delaminering av varje hår.

Poleringsproceduren kan utföras ganska ofta, så snart de splittrade ändarna blir tydligt synliga.

Det är viktigt! Sakspolering är förbjuden på lockigt eller kort hår, eftersom du av misstag kan trimma friska hår eller förvärra frisyrens konfiguration. Gör inte heller proceduren i närvaro av en svamp i hårbotten.

Kostnad för behandlingar

Om du curling hemma i närvaro av ett skarpt blad, betalar du inte ett öre. Men salongproceduren kostar 1000-2000 rubel, beroende på vilken enhet som används och användningen av reparationsmasker efter proceduren.

När du beställer behandlingstjänster curls heta saxar i salongen, gör dig redo att fördela 30-40 minuter ledig tid (beroende på hårets längd och sårhet).

Stripping av tipsen med het sax görs bäst minst en gång per år. Det bästa alternativet är att använda trimning varje 3-4 månader.

Vilken sax använder

För proceduren för slipning hemma med vanliga saxar. Det enda kravet på ett sådant verktyg är utmärkt skärpning. Om saxbladet är trubbigt kan du inte hantera tipsen ordentligt, vilket gör dem ännu mer piska.

När du utför proceduren i salongen använder professionella hantverkare varma saxar eller speciella slipmaskiner med olika munstycken.

Intressant att veta: Uppvärmda blad som används av egyptiska frisörer som betjänar drottning Cleopatra blev prototypen av hetaxen för splittrade ändar.

Om vi ​​jämför de två metoderna för polering: vanlig sax och termo, bättre skuren med bara het sax. När man använder dem, sker inte bara trimning utan också stickning av varje hår vilket är ett utmärkt mått på spridningen av segmentering efter proceduren. Den enda nackdelen med termoverktyget är att om du uppskattar arbetsmaterialet felaktigt kan du bränna lockor.

Hot sax skärning

Enheten för het sax är inte så komplicerad. Termisk enhet arbetar med principen om ett lödstryk - det förseglar rufna vågar och som om soldater skärs. Temperaturområde - från 90 till 160 grader. Justeringen utförs beroende på hårets tjocklek. Bedömningen utförs av mastern på ögat.

Modernt verktyg för hett skär ingår:

 • vanlig sax med ett spetsigt blad;
 • särskild ledning genom vilken el levereras
 • plug för anslutning;
 • mini-dator, med vilken du kan välja det lämpligaste alternativet för uppvärmning, beroende på tjockleken på dina lockar.

Effekten efter att ha klippt het sax från första gången kommer knappt att märkas. Enligt användarens återkoppling ska det ta minst 3-4 procedurer för att du ska kunna se ett fantastiskt resultat.

Tjänsten att skära med termiska knivar i salongen är inte så billig, men det visar utmärkta resultat. Naturligtvis, om mästaren använder ett spetsigt instrument, uppnås det då:

 • idealiskt lika klippt;
 • bevarande av längden och volymen av hårklippningen;
 • god procentandel av uthållighet avlägsnande 60-80%;
 • fixa effekten i 5-6 månader, om kunden kommer att ordentligt ta hand om håret.

Med vanliga saxar

Det mjuka förfarandet för att skära dina krullar för hand är exakt vad som gör att du kan hålla längden och ta bort brokennessen. Du behöver bara tålamod och 30-40 minuter ledig tid.

En viktig punkt! Innan du gör hårbehandling med sax, var noga med att tvätta huvudet noggrant och torka det noga med en hårtork.

Handledning:

 1. Håret ska delas in i zoner för enkelhets skull. Det rekommenderas att välja occipitalregionen, kronan, området nära templen. För fixering kan du använda vanliga elastiska band eller klämmor.
 2. Separera en liten hårsträng och kamma den noggrant igen.
 3. Och nu, för att markera de splittrade håren, vrid strängen i en bunt. Med en liten rörelse av dina fingrar, fluffar den upp när du går längs hela längden. En sådan enkel manipulation kommer att göra trängseln mer synlig.
 4. Använd skarpa saxar för att skära ut alla utdragna föremål.
 5. Hoppa nu över ordningen mellan dina fingrar och klippa slutet av den.
 6. Sådan bearbetning måste göras med alla återstående strängar, varför du behöver särskild noggrannhet.

I närvaro av ett stort antal frilagda strängar, vrid buntarna igen, men i andra riktningen, och avskurna igen de klibbiga håren.

Om slipningsproceduren utförs i salongen kommer mästaren säkert att närma sig krullarna med cocktails av vitaminer och speciella serum och sedan göra frisyren med ett professionellt verktyg.

Kabinen erbjuder också ett något annorlunda sätt att polera hårets huvud när du använder en sander. Armaturen kan köpas för att ta bort de splittrade ändarna hemma.

Poleringseffekt

Enligt frisörens experter, polering krullar:

 • eliminering av utskjutande skalor och splittrade ändar;
 • bevarande av hårets längd under frisyren;
 • i symbios med regenererande masker, vilka appliceras på krullarna före förfarandet, har en helande effekt;
 • perfekt håller formen av en hårklippning (så du behöver inte använda stylingverktyg som negativt påverkar locken);
 • ger ytterligare volym på grund av effekten av näringskomponenterna hos maskerna som fyller kaviteterna inuti varje hår;
 • främjar en vacker glans på håret, som vid laminering.

Varning! Släpp myten att polering en gång för alla kommer att eliminera punktering, åt sidan. Det verkar inte för länge - ett par månader, och bara med lämplig vård. Så regelbundet utför proceduren är nyckeln till din perfekta bild.

Med tanke på kvalitetsvård av dina strängar efter slipproceduren behöver du inte trimma tipsen i ytterligare 5-6 månader.

Användarrecensioner är inte så klara. Vissa kvinnor tror att polera håret med het sax är ett populärt PR-drag på prestigefyllda salonger, vilket inte ger positiva resultat i kampen mot piercing. Att användningen av ett välskärpt blad av vanliga saxar, den termosax är ingen skillnad.

Huvudvis i kampen med visade tips hjälper:

 • rak klippning (ibland måste du offra längden på håret och dess examen);
 • närande masker;
 • skydd av hår med huvudbonad från effekterna av miljöfaktorer;
 • balsams-sköljningar som perfekt fuktar krullar;
 • ingen användning av oxidationsmedel, ammoniakfärger, metallkammar och massage;
 • rätt näring, som hjälper till att stärka krullarna från insidan (frukt, protein, fiber).

Omsorg för lockar efter

För att förlänga effekten av eliminerad beskurna tips, rekommendera frisyr industrin experter:

 • åtminstone en gång i veckan göra närande maskar och stärka lockar med kardolja eller speciella serum;
 • försök att bära en hatt i sommarvärmen och kall vinter
 • köp schampo som inte har laurylsulfat - en stark kemist som orsakar skum och används för att tvätta bilar;
 • hårtips måste också matas (för detta finns det särskilda vitaminer A och E, som kan köpas på apotek eller professionell kosmetiksalong);
 • Skölj med vanliga avkodningar efter varje schamponeringsprocedur baserat på ekbark, kardborre, nässla, kamille;
 • gör aromaterapi med att sprinkla din kam med några droppar eteriska oljor (eukalyptus, bergamot, kamomill, lavendel);
 • Minimera användningen av strykning, ployk och hårtork, vilket bara provar utseendet på splittrade ändar.

Rådet. Om du inte kan göra något med en hårtork installationsprocedur, slår du bara på kall luft. Rikta vindblåsaren från topp till botten vilket ger bättre utjämning av flakade flingor.

Vill du försegla ditt hår hemma? Använd en enkel gelatinbaserad mask. Blanda gelatin och vatten i ett förhållande av 1 till 3, smälta blandningen i ett vattenbad. Så snart verktyget har svalnat, kan du fördela det i ändarna av håret. Efter 15 minuters exponering tvättas masken av.

Så het eller vanlig sax? Självklart bestämmer du, men om du vill minimera punkteringen och göra hårytan jämn och glänsande, bör du prova salongversionen av proceduren med hjälp av ett termoverktyg eller den vanliga vassa saxen. Åtminstone skadar sådan manipulation inte.

Användbara videoklipp

Hårvård Hårklippande sax. Polering.

Varför kommer splittrade ändar tillbaka efter polering?

Polering, skärning med eld eller varm sax. Min inställning.

Jag skär mitt hår en gång var sjätte månad. Alltid het sax, flagella längs hela längden. Detta är en lång procedur. Tiden är pengar. Därför är det i regel ju längre mästaren gör det - desto dyrare är det. Varje salong har en viss tidsram för genomförandet av denna frisyr.

Jag väljer den här typen inte så mycket på grund av den heta saxen, men på grund av skärtekniken själv.
Hårtvätt, gör en mask, dra i järnet. - Tyg blir jämn och jämn, men särskilt skadat hår sticker fortfarande starkt ut efter det! - De är avskurna.
Befälhavaren skär inte allt. Håret på huvudet är alla olika längder, förstås, om du rullar dem i en bunt - något kommer att hänga upp. Befälhavaren viks upp mycket tunn flagell och tar inte bort allt som sticker ut, men bara det som har ett tvärsnitt i slutet eller en rynka eller spetsen är vridet (det betyder att den brinner).
Sedan sprider sig håret över kanten av handflatan och strängen hålls i en utsträckt position. Håren är torra och bortskämda, de sticker starkare ut, håren är korta, men de levande sticker ut mindre.

Således - detta förfarande är inte för ingenting som kallas "städning" längs hela längden. Det tar bort spår av bräcklighet, gör duken jämn. Det påverkar inte friskt hår, eftersom mästaren gör allt på ögat.

 • Och nu, vad är polering? Detta är en rakningsfäste genom vilken hela strängen passeras. Knivar tar bort allt som stannar lite, och friskt och nej.

Det finns också inhemska kinesiska bilar för polering. Billiga knivar, dålig skärpning - en hård skära av håret - allt detta leder till en snabb skärning med en ny kraft. - Jag är emot.

 • Det finns också en hårklippning av eld. När du skär med sax, kan en mästare överväga hårets kvalitet, justera temperaturen. För blondiner kommer det mest minsta, för håret är mer livligt, är temperaturen högre. Elden kan inte styras. För det andra tar han samt polering bort alla hår och dåliga och goda. För det tredje gör saxen ett skarpt och snett snitt, och saxens tallrikar "smakar" det, men efter en dag faller den här "bakade" korsten och håret förblir bara en skarp skärning, som efter vanlig sax. Brand - gör ingen skärning när den smälta delen av håret faller av - spetsen blir inte så vackert inredd som en scythe och mjuk efter sax. Tvärsnittet kan börja ganska snabbt igen. - Jag är emot.
 • Hot bladpolering.

Här kommer kontakten med hela hårens duk. - Du rakar honom! Vad händer med huden efter rakning? - Irritation! - Varför? - mikrotraumor! Med bladet applicerar du samma mikroskador på hela hårbarken. Skrapa av. Du är osannolikt att se något dåligt efter första gången. Jag var en gång på samma sätt, men mästaren gjorde det med ena sidan av het sax. Hon öppnade dem som ett blad och gick snabbt längs duken. Som ett resultat var förfarandet 2 gånger snabbare och 2 gånger billigare. Inget hemskt hände håret, förfarandet var effektivt. Men den möjliga skadan avskyr mig från ytterligare upprepningar. "Jag är emot.

På sommaren gjorde jag min hårklippning med vanliga saxar, i samma salong där jag klippte mitt hår varmt. De håller ett öga på verktyget och saxen är alltid skarp. Tipsen delades inte snabbare. Jag märkte ingen skillnad mellan vanliga och heta saxar. Den enda skillnaden är att jag bara uppdaterade utseendet på ändarna, inte hela längden.


Ibland händer det att densitetens densitet bevaras nästan perfekt och du behöver bara klippa av 1 cm, men det finns många pauser för ytterligare 10 cm, de har inte reducerat tjockleken, men förstör det perfekta utseendet. - Hårklippning längs hela längden gör att du kan klippa längden så kort som möjligt, och håret ser bättre ut.

Salong erbjuder endast rengöring över hela längden med het sax.
I grunden bestäms skillnaden i pris inte så mycket av verktyget som av den tid som spenderas på kunden. Bladets mycket temperatur - det är kallt eller varmt, det spelar ingen roll för mig. Det viktigaste är bladets kvalitet och skärpning.

Om du gick för en hårklippning, och efter en vecka fanns det mycket avsnitt, det betyder att saxen var trubbig. Det är nödvändigt att uppdatera klippet tidigare, eftersom tvärsnittet kryper upp mycket snabbt.

Vad är det bästa polerade håret eller het sax

Polering eller het sax - vad ska man välja?

I ett år började jag växa långt, friskt hår, och ett av de första stegen till målet var att välja en lämplig frisyrmetod. Jag valde het sax eftersom det är möjligt att ta bort de splittrade ändarna längs hela sin längd, och inte bara klippa ändarna. Men när jag flyttade från St Petersburg till Kaliningrad stod jag inför problemet med bristen på en bra mästare. Jag kunde inte hitta honom, men mästarna kunde inte ta bort sektionen och frakturerna. Efter att ha spenderat ett par gånger pengarna i det tomma började jag leta efter ett alternativ till het sax och lärde mig om metoden att polera hår.

Hårpolering- Det här är en hårbehandlingsmaskin som tar bort upp till 90% delat hår.

Den viktigaste skillnaden från het sax är att saxen tätar hårets ändar med hjälp av temperaturen, och polerens enda skär sönderdelade ändar. Hur kritiskt är det? Beror på din vård och kvalitet på håret.

Hur är proceduren.

För det första räknar mästaren håret med ett strykjärn och tar därefter mekaniskt bort utskjutande ändar. Rätningsstadiet är mycket viktigt - det hjälper till att hålla de tips som inte sticker ut, friska tips. Om mästaren inte räta ut håret - springa bort från honom, kommer han bara att förstöra dem för dig genom att bryta tekniken.

Förfarandet tar ungefär en timme, och som ett resultat får du friskt, vackert hår.

Bilder före och efter

! Jag uppmärksammar att de inte tvättade sina huvuden, lade inte olja på dem och gjorde ingenting med håret förutom rätning och polering. Och det är för övrigt också ett plus. På vintern, när håret är särskilt skadat av överdrivna manipuleringar och temperaturfall, kräver alltför mycket tvättning och torkning inte något. Med en frisyr ska du först tvätta håret, torka det med en hårtork, och justera det med ett järn (nödvändigtvis!) Och skära det. Här är en lista över manipuleringar många gånger mindre. Förmodligen använde mästaren en blixt för det andra fotot, och de ser ljusare ut, men resultatet är utan tvekan lätt att utvärdera.

Låt oss ta en närmare titt. på tipsen:

Allt splittrat hår försvunnit i längdriktningen.

Rädslan och rädslan som borde tas bort:

1) Håret kommer att skämma bort - nej det här kommer inte att hända om befälhavaren är bra och verktyget är av hög kvalitet. Titta på mästarens arbete i förväg, lära känna det från vänner och så vidare.

2) Mästaren skär för mycket - nej, maskinen skär bara några millimeter, och längdförändringarna är nästan omärkliga - bara hårets kvalitet är bättre

3) håret blir tunnare - på mitt hår av medelstensdimension märkte jag inte några förändringar i tjocklekens tjocklek alls.

4) Håret skärs snabbt igen: beroende på hur du ska ta hand om dem. Var noga med att använda högkvalitativa, närande vårdprodukter och termiskt skydd för alla styling, och kvaliteten på ditt hår kommer att glädja dig.

dom: Hot sax eller polerad?

- Om det finns en bra mästare, saksar av högkvalitativ sax, och du har pengar för hans tjänster - då, definitivt, het sax

- Om budgeten är begränsad, sedan polering (poleringspris på mitt hår - 800R., priset på het sax - 1600-2000 rubel)

- Om håret är hårt skadat och klippt så att du kan odla det - definitivt het sax

- Om du redan har tagit upp en anständig vård och ditt hår inte är väldigt aktivt växer det normalt, polering är tillräckligt

Jag hoppas min recension var användbar för dig!

Här kan du läsa om min favoritschampo: http: //irecommend.ru/content/khoroshii-uvlazhnyayushchii-shampun-polgoda.

Om en utmärkt hårmask: http://irecommend.ru/content/otlichnoe-sredstvo-no-trebuet-dopolneniya

Och utmärkt termiskt skydd, vilket kommer att omvandla vilket hår som helst: http://irecommend.ru/content/otlichnoe-sredstvo-no-trebuet-dopolneniya

Vackert hår till dig!

Polering delade ändar - ett förfarande som presenterade fyra överraskningar och lämnade mig med förlust. Varför föredrar jag het sax? Vem kan polera hår? Bilder före och efter. PRIS

God dag! Nyligen började jag ofta snubbla över recensioner av hårpolering (eller polering av split ends, detta kallas också).
Och uppriktigt sagt var jag mycket förvånad över spänningen som orsakades av detta förfarande, eftersom jag var "lycklig" att komma in på det under våren och jag trodde att det här var en tillfällig trend som inte var avsedd att bli populär.
Men jag hade fel, så jag kan inte hålla mig borta och göra inget bidrag.
Min åsikt om hårpolering är inte särskilt ljus, men om allt i ordning.
Jag har i många recensioner erkänt oförtroligt kär i en sådan procedur som att klippa hår med eld. Och så, igen att anmäla sig till proceduren, berättade de för mig att när det var bekvämt för mig, skulle min herre inte kunna, den tjejen som också äger utrustningen fungerar vid den tiden och kommer att göra allting med nöje.
Jag var lugnt överens, eftersom jag aldrig hade några överlag med rostning av hår. Men hon hade fel. Det visar sig att mycket beror på mästarens professionalism och erfarenhet.
Avfyrningsförfarandet som jag gick på sistone, lite annorlunda än den traditionella, kallas "Bryulyazh", Utförs av en speciell tändare och, som det visade sig, kan denna tändare överdrivas.

Men jag visste inte om det ännu, och jag var lycklig i stolen och väntade på det snygga håret.
Efter färdigställningen av stekning direkt på frisören såg jag inte något ovanligt, jag kom bara till min skräck hemma när jag började undersöka tipsen.
De brändes, smälte ner. Detta har jag aldrig haft: (

Naturligtvis ringde jag den olyckliga mästaren. Hon svarade det för henne i princip en normal situation, och alla smälta tips kommer att raderas efter att ha tvättat håret.
Med tvivel, men jag trodde henne och började agera.
Och efter den första och efter den andra tvätten har situationen inte förändrats. Jag insåg att mitt hår bara brände mig :(


Den här bilden var bara på tipsen. Där "mästaren" var mycket försiktig. I allmänhet lidit hårets längd inte och efter att ha lämnat med oljor såg det ganska anständigt ut.

Efter att ha väntat lite mer och inte väntat på en förbättring av situationen med tipsen bestämde jag mig för att skära bort alla bortskämda saker med het sax. Det hände så att jag vid den tiden bodde där skönhetssalongen var dåligt undersökt och begränsad, så jag gick till salongen där jag arbetade med L'Oreal-produkter. Jag trodde det var mer tillförlitligt :)

Där träffade jag HAIR POLISHING

Jag erbjöds det som ett nyare och mer progressivt alternativ till termisk skärning, från vilken alla skadade tips kan tas bort utan att göra hårlängden avkallad.
Jag älskar allt nytt, så jag instämde omedelbart. Det faktum att längden kommer att förbli hos mig bestickade mest.
Om du fortfarande inte vet vad hårpolering är, föreslår jag att jag känner till informationen:
Polerande delade hårändar är ett relativt nytt förfarande. Dess väsen är att eliminera spröda, gafflarna utan att förlora den totala längden!
Polerad hår maskin. En speciell bilaga sätts på den, vilket skär bort alla onödiga utskjutande hår.
Hair polisher är det viktigaste verktyget i processen. De behandlas växelvis strängar. Varje sträng är markerad 4-5 gånger. Förfarandet tar från 15 minuter till 1 timme, vilket påverkar hårets längd.
Slipning är helt säker.
Som ett resultat av sitt håll håller håret samma längd, och splittändarna observeras praktiskt taget inte. Dessutom blir håret otroligt mjukt för beröring.
Hur mycket kostar polering? Det beror på hårets längd och salongens nivå.
Mirakler började ytterligare.
Först var det en fråga med priset.. När jag frågade hur mycket det skulle kosta, visade de mig prislistan, där det fanns två prislappar för mitt långa hår:

 • Polering utan tvättning av hår = 2300 rubel
 • Polering + tvätt = 2800 rubel.

(Förresten, i samma salong skärning med het sax för långt hår kostar 2000 rubel)
Naturligtvis tar vi det andra alternativet, som utan det?
* I allmänhet är jag försiktig med salonger där de tillåter något att göra utan föregående tvättning, någon form av magisk aura försvinner och känslan av förnyelse är inte bara hår utan också generellt :) Men det var redan intresse och ingenstans att gå.
Då frågade jag är det möjligt för mig att bara bearbeta tips, utan att påverka längden, eftersom hon är bra.
Jag fick veta nej, proceduren innebär bearbetning av alla strängar helt och hållet, och de kommer inte att tinka.
Tja, lugn av det faktum att maskinen inte klipper av något extra, jag satt i stolen :)
* Förfarandet är gjort på redan torrt hår.
förnimmelser:
1. lång. Inte mindre än en och en halv och en halv puffed över mig: dra varje strand upp, promenerade längs den åtminstone tre gånger från olika sidor
2. Det gör ont. Maskinen slår ibland på mitt hår och om jag helt och enkelt kan slappna av med samma hårklipp med en sax, kunde jag inte göra det. Aldrig avkopplande förfarande
Resultatet:
Efter att ha sett resultatet var jag nöjd: alla smälta tips utrotades.

Överraskning nummer två väntade medan han såg sig i spegeln från baksidan. Det verkade som om jag såg ut som en raggad katt. Den platta snittet, som jag älskar så mycket, var inte ens ett spår. Efter att ha angett om det inte var en mirage svarade de att nej, inte en mirage, de skadade tipsen var placerade på olika längder, och de var naturligtvis alla avskurna.
Vad jag fick med hårpolering:

Vad jag brukar få:

Sedan kom överraskningsratten nummer tre. Namnlösa: Jag erbjöds också till fullo tillfredsställelse trimma tipsen med vanlig sax för 1200 rubel eller för 2000 het sax (i själva verket vad jag skulle för första gången).
Var är den utlovade bevarandet av poleringslängden, när i slutändan måste jag skära av de ojämna ändarna?
Mer och all denna glädje i komplexet kostar 4000-4800 rubel.
Jag ville inte ge extra pengar, jag ville bara döda, därför lurade och ledsen, gick jag hem. och vid den tiden visste jag fortfarande inte vad som väntade på mig.
. Överraskning nummer fyra.
Jag märkte honom inte omedelbart, men när jag tog ett foto av håret bakifrån. Befälhavaren försökte så hårt, försökte så svårt att avlägsna alla brister, att hon tydligt överdrog det. Men inget stannar ut ur det!

Och så för tydlighet. Hårpolering, foto före och efter:
Polerat hår före och efter foto
Varför hände det här?
Ja, allt är väldigt enkelt. Detta är bara ett tips på en enkel hårklippare. Hon har inte intellektet och förstår inte var du har en splittring, och där bara ett växande, men hälsosamt hår. Det förkortar allt som kommer i vägen. Och oftare går befälhavaren genom strängarna, desto kortare blir allt som åtminstone lite skiljer sig från den totala hårmassan.
Jag kan inte skryta av tjockt ogenomträngligt hår, så jag hade luckor och spetsändar.
Inte dåligt för att jag gick av, drog längden, gav 2800 rubel för det, och det är fortfarande nödvändigt att trimma tipsen i perspektiv.
Så jag bestämde mig fortfarande frivilligt för detta? Aldrig igen.
För att vara (eller åtminstone försöka vara) objektiv, kan jag dock inte misslyckas att notera:
1. Mest sannolikt kom jag över en fattig kvalitativ mästare, ivrig efter kortfristig vinst och tittar inte alls på framtiden. När allt kommer omkring lärde jag mig att du kan göra polering av håret och gå tillbaka från rötterna för ett betydande avstånd, och till och med bara vid tipsen.
Om hon gick och träffade mig och behandlade endast den del som jag begärde, kanske jag skulle ha velat resultatet, kanske skulle jag bli en vanlig kund.
2. Titta igenom albumet med mina gamla hårfoton, insåg jag att polering av tipsen skulle vara perfekt för mig när jag hade:
- Det var en hårklippande kaskad

- Håret delas över längden

Grovt sagt, när håret har inget att förlora.
Också, kanske är det här förfarandet idealiskt för dem som älskar effekten av fräsa tips och tjejer med tjockt tjockt hår som inte sticker ut som jag gjorde.


Hårklippande sax eller polerat hår?
För mig är valet tydligt.
- Jag behöver en jämn klippning, längden på mitt hår delar inte upp tack vare regelbunden vård och behöver ingen ingrepp. Därför heta saxar
- En annan viktig fråga är priset. Av någon anledning presenteras hårpolering i salonger som en premieklassprocedur. En nyhet, innovation, revolution etc. Men i själva verket är det ett billigt munstycke som nu säljs för 1700 rubel, och i framtiden är det säkert att det kan köpas på samma aliexpress för 5 dollar. Priset för ett sådant fig.
När du ser het sax och du vet hur mycket de kostar, vet du åtminstone vad du betalar för - för att behöva slå av kostnaden för en dyr enhet. I det här fallet kämpar kostnaden för att förvärva munstyckena redan med den första klienten.
I allmänhet ville jag säga att du inte ska polera håret på dina pengar :)


Och sammanfattar:
Jag kommer inte att upprepa denna procedur. Kanske köpa en munstycke för egenanvändning någon dag. därefter.
Men jag kan rekommendera dem som har mycket skadat eller mycket tjockt, ganska tjockt hår.


-----------------Feedback om hårvård, som jag vände mitt strå i stolthet av värdinna :)

Och lite om att växa hår:
- Vitaminer Pantovigar (Foto FÖRE - AFTER)
- Vitaminer PERFEKT (Foto FÖRE - EFTER)
- Nikotinsyra. Billig men effektiv apotek
- Pepper vodka. Hur hon behandlade mitt hår brutalt
I väntan på våren: SCHOL FOT SAW - ÄR DET NÖDVÄNDIGT ELLER NEJ?


Tack så mycket för din uppmärksamhet :)

Jag ska berätta vad hårpolering. Hur är det bättre än att klippa het sax? Så polerar du hemma. Och var man kan köpa en hårklippare "HG polisher" ?! (+ Detaljerade bilder)

Bra hela tiden på dagen

Fram till nyligen visste jag inte om förekomsten av ett sådant munstycke som polermaskinen "HG polishen". Och för första gången hörde jag om ett sådant förfarande som att polera hår från min vän. Hon arbetar i en skönhetssalong och sätter i kontaktuppgifter om att ett sådant förfarande kom fram i deras salong. Fråga hur mycket hårklippning hon svarade att 800 rubel.

Jag var mycket intresserad av detta förfarande och jag började leta efter detaljerad information. Jag ville köpa mig ett sådant mirakel. Jag hittade en grupp människor i kontakt med den här bilagan. Efter att ha granskat alla detaljer insåg jag att var jag beställde den, skulle kostnaden vara 1500 tusen. rubel. Priset är visserligen högt, men om du använder munstycket hela tiden kan det motiveras i två procedurer i stugan. Räknar inte släktingar som vill ha frisyr. En annan fråga var om jag skulle kunna använda den själv. Men önskan var framför allt. Efter flera dagar i tanken hittade jag en representant i närmaste stad och beställde en polermedel bifogad. Så här ser det ut i förpackningar och utan.

På en genomskinlig låda där polermaskinen ligger, indikeras hur munstycket sätts på en klippare.

Men det finns ett tillstånd när du använder detta munstycke. Knivaggregat ska vara 45-46 ml. Mästare hävdar att det endast är lämpligt för professionella maskiner, men det är det inte. Det är också lämpligt för det vanliga, till exempel har jag Scarlett som kostar 700 rubel. Jag tror inte att det kommer att bli värre för ett sådant förfarande.

Hårpolering jämförs med skärning med varma saxar. Och professionella säger att polering är mycket bättre än att klippa med het sax. Vad gör ett sådant förfarande som att polera håret med vårt hår:

 • Det viktigaste är att proceduren tar bort 90-100% av de splittrade ändarna längs hela längden.
 • maximal längd upprätthålls (detta är särskilt bra för dem som vill växa hår eller inte vill dela med längden)
 • Klippets längd 15-20 minuter
 • skär bara tips från 0,3 till 1 cm
 • håret ser perfekt ut
 • lämplig för hårklippning hemma (även om platsen säger att denna procedur är uteslutande för mästare)

Munstycket arbetar enligt följande princip. Hon bär på en hårklippare, utgör en del av en sträng insatt i ett munstycke så att maskinen kan skära bara spetsarna.

Topp hår före, och botten efter

Nu vill jag gå till själva förfarandet.

Mitt huvud, torrt naturligt eller hårtork.

Sedan räker vi håret med ett strykjärn, min favoriträtare med turmalinbeläggning och gamma-jonisering hjälper mig. Detta är en viktig punkt, ju mjukare håret är bättre för hårklippningar.

Håret bryter inte och processen blir mycket lättare att hända. Jag kan inte visa hela processen helt, eftersom det inte är bekvämt att klippa och fotografera, men det är bra att det finns en video som kan studeras i detalj (precis ovanför länken).

Jag skars av min mamma, hon är en självlärd frisör, sjuka alla släktingar. Så jag bad henne att hjälpa mig i denna fråga. Om du självklart arbetar hårt, kan du själv göra det, men det kommer att vara längre i tid och det kommer att finnas problem. Jag försökte på de främre delarna, jag kan inte säga något tungt om det. Försökte skära en flickvän också, visade sig ganska bra.

Och här är mitt resultat.

Upp till

efter

För att sammanfatta Jag vill säga att efter att ha testat frisyren med het sax lämnade jag tio centimeter hår. Min mamma lurade inte mig, oroa dig inte om mästaren är så krökt, kanske förstod jag verkligen inte hela charmen av en sådan procedur. Men från munstyckspolaren "HG polishen" är jag glad, hela längden är skuren till högst 1 cm. Naturligtvis vill jag inte att någon ska köpa ett sådant munstycke, eftersom det är ett dyrt nöje. Men jag rekommenderar åtminstone att försöka börja polera i salongen med en mästare på hans hantverk. Och jag gör alltid allt själv, jag litar inte på mitt hår för någon, för mer än en gång blev jag skuren "under dåren".

Allt vackert hår.

Du kanske är intresserad av att läsa:

Om hur jag gjorde cross-hair tatuering av övre ögonlocket. Resultatet är fantastiskt, jag rekommenderar det till alla!

Eller om hur jag bestämde mig för laseravlägsnande av pigmentfläckar och nu har jag ett jämnt färgat ansikte. Men vad det kostar mig.

Förfarandet tack vare vilket jag nu kan odla håret i önskad längd! Ett bra alternativ till sax, för dem som varje hår är viktigt. + Bilder före och efter

Hej läsare!

Jag försökte slutligen detta mirakelprocedur kallat "polerat hår", men jag kunde fortfarande inte bestämma, men då var det dags för mig att dubba ändarna, för att rengöra bifenen. Så jag tänkte, varför inte?

Varför tvivlade du på?

Jag läste att detta förfarande förstörde mitt hår för många tjejer, skar bort överskottet och blev inte av med problemet, men tillsatte ännu mer. Och vem hjälpte inte alls.

Recensioner på Internet är kontroversiella, som berömde som en panacea, och någon avskräckt. Jag bestämde mig fortfarande för att försöka.

Om mitt hår

Jag har smidigt hår av medellängd, ändarna delar ofta och bryter av. Behöver ha en hårklippning om en gång var tredje månad.

Om att välja en mästare

Jag letade inte efter en skönhetssalong eller gick till frisören. Jag valde en tjej som arbetar hemma, läser recensioner och anmält sig.

Om priset

I salonerna tar det dyrt, allt från 600 rubel och över. Jag gjorde för 200 rubel per aktie, utan en del 250 rubel. Flickan är inte en nybörjare, hon har många kunder, många resultat, jag gick utan tvekan.

Om förfarandet

Tjejen tog varje hårsträng och spenderade maskinen, eftersom den inte var synlig för mig, men det kändes som om det var som att gå igenom varje sträng med en maskin för att fördröja håret lite. Vid tiden tog det 30-40 minuter.

Om resultaten

När hon var klar kunde jag inte tro på mina ögon, håret var så litet att det inte kunde jämföras med det som kvarstår efter skärning med sax. Att trimma spetsarna med sax tog mycket hår, och de växer tillbaka till mig, långsamt uppnå samma längd och börjar bryta av.

Låt oss titta på fotot innan

Bilden visar tydligt att spetsarna är torra och bitade, och längden ser till och med mer eller mindre bra ut.

Foto Efter proceduren

Tja, det verkar som skillnaden kan ses, döma själv! För mig är det uppenbart vad som var före och efter.

Håret är mjukt, känsligt och silkesligt, jag har inte hittat ett enda brutet spets, allt är perfekt och det viktigaste är att längden inte har lidit !! Nu kan jag säkert växa mitt hår till önskad längd och har fortfarande hälsosamma tips. Förfarandet är mycket värdigt, jag rekommenderar!

Läs samma recensioner om hår och vård

 • Växa din färg, bli av med förlust, hur man hanterar feta rötter, splittrade ändar, sprött hår! Så börjar man återställa skadat hår
 • Min fulla hårvård recension
 • Hur jag stärkte mitt hår
 • Linfröolja för håråterställning.
 • Den rätta rezinochki för hår som inte förstöra dem och inte bryta.
 • God blodcirkulation i hårbotten leder till hårväxt!
 • Co-voshing
 • Shampoo mot håravfall, billig men effektiv.

Serumvätskor för tips:

 • Hårserum Vitaminåterställare för att stärka hårstrukturen
 • Serum-vätskeformig Arganolja + vätska
 • Medel för delade ändar
 • Havtorns oljekomplex för tips av Natura Siberia hår

MYTER OCH SANN OM HÅRPOLNING! Arbetsordning eller verifiera din chef på "billing"! Jag ska berätta vad som väntar på styggt, skört och tjockt hår efter att ha polerat håret i salongen - hur märkbar är effekten? Mina foton resultat

God dag till alla!

Recensioner av hårpolering Jag kom över ganska motsägelsefullt, och ibland - och helt meningslös. Därför vill jag berätta om min erfarenhet av detta förfarande, eftersom det inte är första gången jag har polerat mitt hår, och jag är uppriktigt trött på att höra olika berättelser om det!

Mitt hår

De har alltid varit mycket fluffiga, medan de är feta vid rötterna och torra, lockiga i längden. I krafterna av ökad torrhet - är tipsen ofta splittrade.

Jag lärde mig först om polering för några år sedan, sedan dess har jag återkommit till det oftare (även om jag experimenterade med mindre populära sådana: klippa med het sax och skär med "flagella").

PROCEDURSREGLER eller hur man kontrollerar barberare för löss

1. För att börja, tvättade jag mitt hår två gånger och sedan påförde balsam. Krämerat termiskt skydd applicerades på håret med en handduk - var noga med att kontrollera den här stunden, eftersom håret torkas av en hårtork under poleringen och efter mycket rätning görs med ett järn.

2. Fortsätt försiktigt vidare till nästa viktiga punkt - efter att ha torkat håret med en hårtork, rakade frisören mitt stygga hår med ett strykjärn till tillståndet på webben, detta är ett obligatoriskt steg i proceduren. Men några herrar är tyvärr lata och hoppar över det här steget, begränsat endast genom att torka med en hårtork.

3. Sedan gick min frisör, som separerade mycket små hårsträngar, igenom dem med en maskin med ett speciellt munstycke. Antalet "pass" - minst 5-6, från olika sidor. Vid detta tillfälle hörde jag också många papperskorgen - vilket gjorde 2-3 rörelser med en maskin.

Självklart lider procedurens kvalitet av att man inte följer viktiga stunder i förfarandet - sålunda ett tillräckligt antal negativa recensioner om hårpolering. Händer skulle pootryvat mästare som, utan att veta tekniken, ivriga att tjäna på det populära förfarandet.

MYTER

1. Efter att ha polerat håret lämnar hårvolymen.

Det handlar helt om perfekt rätning: efter proceduren kan det verka som att håret har blivit något mindre, men efter den första tvätten kommer allt tillbaka till sin plats. Jag kollade mer än 5 gånger.

2. Polering förstör håret.

Mycket mycket nonsens, eftersom polering bara är en snitt av hårets ändar med hjälp av en skrivmaskin. Därför finns det helt enkelt ingen logik här.

3. Hår "använd" för polering och dela sedan snabbare.

Återigen är uttalandet meningslöst, eftersom polering av hår bara är en hårklippning med en skrivmaskin. Du skulle inte tro om de säger: "Gå hela ditt liv med en tvättduk på huvudet, klipp inte håret. Saks är EVIL! 1111"

INTRYCK :

◆ Håret blir smidigt, glödande ändar slätas och inte så märkbara.

◆ Spaltiga ändar försvinner nästan helt - med 80-90% i mitt fall. Vad händer detta längs hela längden.

◆ Håret ser livligare ut, mjukt, verkligen, som om det är polerat.

◆ Den största fördelen är att håret förnyas utan förlust av längden, det skärs bara 0,5 cm.

För hårvård efter polering använder jag sådana förfaranden som:

Dela hemma

COWING hemma

Kostnaden för förfarandet - 150-200 hryvnia (per aktie / utan)

Tid: ca 1 timme. Längden på mitt hår är upp till midjan.

Favoritbalsam som ersätter din mask

Om du har några frågor kommer jag gärna att svara!

"Zhzhzhzhzhzh" surrande maskin-ovanligt ljud när skär långt hår! Jämförelse av POLISHING (polering) av hår med proceduren THERMAL SHEED: vad ska man välja? Vad är skillnaderna och vad är vanligt?

Växthår är hälften av slaget, men för att behålla dem i ett vackert och hälsosamt tillstånd är det mycket svårare. Hårtips måste uppdateras, men du vill inte förlora längden. Det verkar som att uppgiften inte är lätt, men lyckligtvis finns det behandlingar för hår som gör det möjligt att göra det! De mest kända sätten att hantera splittat och sprött hår längs hela längden är slipning (polering) hår med ett speciellt munstycke för skrivmaskin och haircut (hot haircut sax).

Jag har känt det termostatiska förfarandet länge (sedan 2014) och det bidrog till att jag växte hår till midjan. Jag gjorde hårpolering för första gången i år och var nöjd med resultatet. Nu i mer detalj!

Slipning (polering) hår

På bilden "före" håret strax innan jag gick för att göra poleringen. Dagen innan jag curled mitt hår i en trippel curling, det fanns vågor.

Jag bestämde mig för att prova hårpoleringsproceduren med hjälp av HG polishenborsten som ett alternativ till att klippa mitt hår med het sax. Dessutom visade det sig att poleringstjänsten är billigare än termisk skärning. Det kostade mig bara 500 rubel. (Termisk mantel kostar mer än tusen rubel.)

Den första etappen av hårförberedelse för proceduren är densamma för båda förfarandena och består av följande åtgärder:

 • hårtvätt
 • hårtork
 • hår som drar "strykning".

Det är användbart att applicera värmebeskydd på håret när det torkas och arbetar med "strykning", om mastern försummar detta steg, så indikerar detta en försumlig inställning till det utförda arbetet.

Jag hade inga problem i denna fråga, termisk skydd användes vid slipning och skärning med het sax.

Hårpolering

Efter att håret är rent och rakt, fortsätter mästaren direkt till att polera håret. En speciell bilaga HG polishen sätts på hårklipparen. Hon, till skillnad från vanliga bilagor, är inte platt, men "som en låda", det vill säga hennes hår kastas in i det.

Befälhavaren tar en liten hårsträng och håller den vertikalt uppåt, under spänning. Vid samma hår som är mer ömtåliga knockade ut från strängarna. Vid polering av håret med ett munstycke, skärs håren inte hos mästarens val, men mekaniskt, det vill säga de som faller under bladet.

De behandlade låsen avlägsnas i riktning mot hårets huvuddel, proceduren upprepas på allt håret gradvis.

Det är viktigt! Varje hårsträng behandlas inte en gång, men 5-6 i rad.

Om befälhavaren bara spenderar en gång motsvarar detta inte poleringstekniken.

Hårpolis eller hårklippning?

Skillnader i termostår från slipmunstycke:

1. Vid skärning med het sax används skjuvar från elnätet. (De skär mig med JAGUAR sax) En viss temperatur är inställd på dem. Därför är håret inte avskuret och "lödd".

Experter säger att den heta saxen "löddar" hårets spets, vilket gör skuren oval (det här är formen på det nya håret som framgår av hårfollikeln). På grund av sådan "klibbning" förhindras utlakningen av proteiner, aminosyror och vitaminer, fuktighetsmekanismerna normaliseras, hårets skyddande funktioner återställs.

Termo frisyren hjälpte mig att bli av med tvärsnittet, de nya skadade håren visade sig långsammare än när de klipptes med vanliga saxar.

Vid slipning av hår med ett HG-polishhuvud klipps håret utan värme.

2. När du skär med en sax, avslöjar befälhavaren själv det skadade håret, och genom att behandla trådarna (med "flagella" eller helt enkelt passera genom fingrarna för att upptäcka splittrade ändar) tar skadorna bort längs hela längden av håret.

Vid slipning är håret trimmat, både klippt och intakt. Det finns en bearbetning längs maskinens längd, det är vad maskinen "såg".

Å ena sidan kan mästaren hoppa över det skadade håret, bara inte se dem. Den så kallade mänskliga faktorn. Maskinen skär lite, men sorterar inte håret i "skadade" och "friska" sådana.

3. Den tid som används vid polering av håret är något sämre än det termoklippande förfarandet, igen på grund av mekaniskt arbete. När det var termostat, satt jag i ca två timmar i stugan, medan polering befälhavaren gjorde lite mer än en timme.

4. Prisemission. Som regel kostar skärning med het sax mer (men kanske inte överallt). Detta beror på priset på verktyget för skärning, JAGUAR saxar är dyra, inte varje salong ger i princip tjänsten att skära med het sax. Köp ett munstycke för polering ibland billigare, det är lämpligt för många hårklippare. Enligt mästaren som skar mig är tipsen vita och svarta. De kan väljas för en specifik modell av maskinen efter färg.

Ett positivt synligt resultat uppnås vid utförande av termisk skärning och vid slipning av hår. Men jag brukar välja polering.

Tidigare hade jag möjlighet att göra exakt hårklippande saxar och jag var nöjd med resultatet. Nu, på grund av flyttningen, kommer jag inte att kunna gå till min tidigare mästare, men nu har jag hittat en herre som gör hårpolering med ett huvud. Jag gillar verkligen resultatet!

Jag tror att du måste försöka välja vad som passar dig. Båda metoderna är effektiva för att bekämpa skadade och splittrade ändar!

Resultat efter slipning (polering) hår Efter polering är håret frisk, längden är densamma och kvaliteten förbättras!

Det klippta håret avlägsnas i längd.

Jag läser att efter hårdmetallet lider hårvolymen. Jag märkte inte något sådant, en mycket obetydlig hårlängd avlägsnades, det reflekterade inte på min volym för det värre. Bara håret började se mer snyggt ut. Minskat gallringshår, de har blivit mer enhetliga längs hela längden.

Jag skrev min första recension på IR på en termisk skärning, lite mindre än ett år passerat och jag bestämde mig för att skriva min 200: e recension på ett lika användbart förfarande för hårpolering!

Sådana procedurer bör inte göras för ofta, en gång var 4-5 månader, och ditt hår kommer att glädja dig åt hälsa och skönhet!

Var alltid vacker.

La Belle Helene.

Hur jag växte mitt hår från längden av kar till bälte kan läsas här

Mina förtjänster på iRecommeend. Granska med bilder och åsikter om Top, Public moderation och feedback ämnen.

Jag ska berätta vad hårpolering. Hur är det bättre än att klippa het sax? Så polerar du hemma. Och var man kan köpa en hårklippare "HG polisher" ?! (+ Detaljerade bilder)

Bra hela tiden på dagen

Fram till nyligen visste jag inte om förekomsten av ett sådant munstycke som polermaskinen "HG polishen". Och för första gången hörde jag om ett sådant förfarande som att polera hår från min vän. Hon arbetar i en skönhetssalong och sätter i kontaktuppgifter om att ett sådant förfarande kom fram i deras salong. Fråga hur mycket hårklippning hon svarade att 800 rubel.

Jag var mycket intresserad av detta förfarande och jag började leta efter detaljerad information. Jag ville köpa mig ett sådant mirakel. Jag hittade en grupp människor i kontakt med den här bilagan. Efter att ha granskat alla detaljer insåg jag att var jag beställde den, skulle kostnaden vara 1500 tusen. rubel. Priset är visserligen högt, men om du använder munstycket hela tiden kan det motiveras i två procedurer i stugan. Räknar inte släktingar som vill ha frisyr. En annan fråga var om jag skulle kunna använda den själv. Men önskan var framför allt. Efter flera dagar i tanken hittade jag en representant i närmaste stad och beställde en polermedel bifogad. Så här ser det ut i förpackningar och utan.

På en genomskinlig låda där polermaskinen ligger, indikeras hur munstycket sätts på en klippare.

Men det finns ett tillstånd när du använder detta munstycke. Knivaggregat ska vara 45-46 ml. Mästare hävdar att det endast är lämpligt för professionella maskiner, men det är det inte. Det är också lämpligt för det vanliga, till exempel har jag Scarlett som kostar 700 rubel. Jag tror inte att det kommer att bli värre för ett sådant förfarande.

Hårpolering jämförs med skärning med varma saxar. Och professionella säger att polering är mycket bättre än att klippa med het sax. Vad gör ett sådant förfarande som att polera håret med vårt hår:

 • Det viktigaste är att proceduren tar bort 90-100% av de splittrade ändarna längs hela längden.
 • maximal längd upprätthålls (detta är särskilt bra för dem som vill växa hår eller inte vill dela med längden)
 • Klippets längd 15-20 minuter
 • skär bara tips från 0,3 till 1 cm
 • håret ser perfekt ut
 • lämplig för hårklippning hemma (även om platsen säger att denna procedur är uteslutande för mästare)

Munstycket arbetar enligt följande princip. Hon bär på en hårklippare, utgör en del av en sträng insatt i ett munstycke så att maskinen kan skära bara spetsarna.

Topp hår före, och botten efter

Nu vill jag gå till själva förfarandet.

Mitt huvud, torrt naturligt eller hårtork.

Sedan räker vi håret med ett strykjärn, min favoriträtare med turmalinbeläggning och gamma-jonisering hjälper mig. Detta är en viktig punkt, ju mjukare håret är bättre för hårklippningar.

Håret bryter inte och processen blir mycket lättare att hända. Jag kan inte visa hela processen helt, eftersom det inte är bekvämt att klippa och fotografera, men det är bra att det finns en video som kan studeras i detalj (precis ovanför länken).

Jag skars av min mamma, hon är en självlärd frisör, sjuka alla släktingar. Så jag bad henne att hjälpa mig i denna fråga. Om du självklart arbetar hårt, kan du själv göra det, men det kommer att vara längre i tid och det kommer att finnas problem. Jag försökte på de främre delarna, jag kan inte säga något tungt om det. Försökte skära en flickvän också, visade sig ganska bra.

Och här är mitt resultat.

Upp till

efter

För att sammanfatta Jag vill säga att efter att ha testat frisyren med het sax lämnade jag tio centimeter hår. Min mamma lurade inte mig, oroa dig inte om mästaren är så krökt, kanske förstod jag verkligen inte hela charmen av en sådan procedur. Men från munstyckspolaren "HG polishen" är jag glad, hela längden är skuren till högst 1 cm. Naturligtvis vill jag inte att någon ska köpa ett sådant munstycke, eftersom det är ett dyrt nöje. Men jag rekommenderar åtminstone att försöka börja polera i salongen med en mästare på hans hantverk. Och jag gör alltid allt själv, jag litar inte på mitt hår för någon, för mer än en gång blev jag skuren "under dåren".

Allt vackert hår.

Du kanske är intresserad av att läsa:

Om hur jag gjorde cross-hair tatuering av övre ögonlocket. Resultatet är fantastiskt, jag rekommenderar det till alla!

Eller om hur jag bestämde mig för laseravlägsnande av pigmentfläckar och nu har jag ett jämnt färgat ansikte. Men vad det kostar mig.Nästa Artikel
Sätt att använda tjärsåpe från löss och nits - hjälper de?