Hur man behandlar seborrheisk dermatit på ögonbrynen?


Mjäll på huvudet är ett vanligt fenomen som nästan varje person har stött på i sina liv. Olika schampon och masker hjälper till att bli av med det. Men få människor vet att det finns mjäll på ögonbrynen. Vita vågar bildas på håren och orsakar många olägenheter. Vad är orsaken till detta fenomen och hur man hanterar det?

Varför syns mjäll på ögonbrynen?

Skal på huvudet och ögonbrynen förstör inte bara utseendet, det är också ett tecken på befintliga hälsoproblem. Detta indikerar vanligen en minskning av kroppens försvar, ett återfall av kroniska sjukdomar eller en metabolisk störning. Som ett resultat börjar symtom på seborré att visas på superciliary bågar.

Seborré påverkar oftast hårbotten, men ibland syns vågor på ögonbrynen. Peeling sker periodiskt och åtföljs av klåda och brännande. Dess främsta orsak är reproduktion av svampar på bakgrund av störningen av talgkörtlarna.

Svampar finns hela tiden på huden, men i ett normalt tillstånd visas inte sig själva. Med käftarnas förbättrade arbete aktiveras de, börjar multiplicera snabbt vilket leder till utseende av mjäll.

Orsakerna till seborisk dermatit är:

 • kränkningar av matsmältningsorganet;
 • tarmdysbios
 • hormonell obalans
 • drastiska förändringar i dagens läge och diet;
 • felaktig diet, missbruk av feta, kryddiga och konserverade livsmedel;
 • vitaminbrist;
 • psoriasis;
 • diabetes mellitus;
 • svår utmattning på grund av otillräcklig vila och betydande stress, både fysiskt och emotionellt;
 • stress.

Det finns flera faktorer som bidrar till utseendet på seborré på ögonbrynen:

 • temperaturfluktuationer orsakade av årstidsförändringar eller klimat;
 • neuralgiska sjukdomar som utvecklas med ålder, såsom Parkinsons sjukdom;
 • Hiv och aids
 • Malassezia jästsvamp, som aktiveras genom att försämra kroppens naturliga försvar;
 • känslomässig instabilitet, nervösa upplevelser och chocker.

Förutom seborré, orsakar utseende mjällflingor på ögonbrynen följande sjukdomar och patologiska tillstånd:

 • negativ reaktion på ultravioletta strålar;
 • aggressivt inflytande av kemikalier, till exempel vid färgning av ögonbryn med speciella föreningar;
 • fel kosmetika;
 • bristande överensstämmelse med hygienreglerna under hårborttagningsproceduren i ögonbrynen
 • effekterna av negativa miljöfaktorer
 • förvärring av kroniska sjukdomar i interna organ
 • genetisk predisposition.

Endast en hudläkare kan bestämma den exakta orsaken och förskriva behandlingen.

Drogbehandling

Det bästa sättet att bli av med mjäll är sulsenpasta innehållande selensulfid. Det verkar i två riktningar på en gång - kämpar med seborrés manifestationer och en svampinfektion. Det bör användas noggrant och undviker kontakt med ögonslimhinnan. Sulsen i en koncentration av 1% och 2% kämpar mot oljig eller torr mjäll. Två procent pasta appliceras varannan vecka och en procent - var 7: e dag.

Utmärkt resultat vid behandling av mjäll ger följande droger:

 • Ducray kelual Emulsion;
 • Avene Cicalfate;
 • A-Derma Dermalibour.

De listade drogerna finns i form av salvor. Dessa är icke-hormonella läkemedel som har en lokal effekt som effektivt lindrar inflammation.

Bota också inflammation och eliminera symtomen på seborré kommer att hjälpa droger med kortikosteroider, som normaliserar ämnesomsättningen. Utför terapi med Advantan, Locoid och Elokom.

Salva appliceras på den drabbade huden två gånger om dagen. Kortisonbaserade produkter kan köpas på apotek och användas utan recept från en läkare. I de tidiga stadierna av sjukdomsutvecklingen indikeras användningen av vissa dermatologiska salvor. Används av:

Alla dessa fonder har en uttalad antifungal effekt, avlägsna klåda och läka huden. Terapi utförs enligt anvisningarna.

Antimykotiska läkemedel används för att behandla mjäll som uppträder under påverkan av svampinfektioner i huden - Clotrimazol, Candide, Travogen. Salva appliceras 2-3 gånger om dagen till renad torr hud. Varaktigheten av behandlingen beror på svårighetsgraden av lesionen.

Den behandlande läkaren kan rekommendera Beasalik salva. Läkemedlet innehåller antibiotika, så det tar bort ont inflammation och eliminerar infektion. Ämnen som utgör fonderna, korroderar det övre lagret av epidermis. Som en följd av en sådan aggressiv effekt aktiveras hudens skyddsmekanismer, och kroppen kämpar aktivt mot viruset. Batasalik hjälper också till att bli av med mjäll som orsakas av psoriasis eller pityriasis. Applicera salva två gånger om dagen, appliceras på det rengjorda drabbade området med ett tunt skikt. Behandlingen stoppas först efter att symtomen på sjukdomen försvinner helt.

Om orsaken till mjäll är en minskning av immunitet eller brist på näringsämnen, rekommenderas att man dricker vitamin-mineralkomplex, särskilt de som är rika på zink. Preparat baserade på bryggarsjäst bidrar också till normalisering av talgkörtlarna och signifikant minskar symtomen.

Hembehandling utförs av populära recept. Insidan ta en drink enligt följande recept:

Alla ingredienser blandas i samma mängd, 2 matskedar och hälls kokande vatten. För att förbättra effekten av kompositionen tillsätt 5 g kamille och skum. Insistera på ett läkemedel i en halvtimme. Ta 2-3 glas drink per dag. Infusion klarar sig väl av hudinfektioner, lindrar klåda och inflammation.

Mjölk behandlas med eterträdsolja. Det är användbart att sätta det på ögonbrynen. Det har desinficerande egenskaper, dödar mikroorganismer, eliminerar inflammatorisk process. Baserat på den här komponenten kan du göra masker:

 • tea tree oil - 4 droppar;
 • honung - 2 msk.
 • kefir - 1 kopp.

Komponenterna blandas, appliceras på ögonbrynen och lämnas för att verka upp till en halvtimme. Tvätta sedan med vatten.

Det finns ett annat alternativ för ögonbryn mjäll:

 • tea tree oil - 5 droppar;
 • färglös henna - 1 påse.

Henna pre-bryggdes med vatten, sattes till etern och gjorde en mask som påtryckte ögonbrynen. Låt handla i ungefär en halvtimme och tvätta av.

För mjäll applicera burdock olja. Det är nödvändigt att blanda 5 g av detta ämne med en äggula. Masken har lugnande egenskaper. När mjäll är användbar för att smörja ögonbrynen med ricinolja. Förfarandet utförs dagligen tills symtomen på seborré försvinner.

Förbered en helande komposition av en matsked av kullrot och en kopp vegetabilisk olja. Biverkningen ska infunderas i några veckor. Den färdiga lotionen appliceras på ögonbrynen i en halvtimme och tvättas sedan av.

Liknande egenskaper har följande sammansättning:

 • lavendelolja - 5 droppar;
 • apelsinjuice - 2 msk. l.
 • burdock olja - 2 msk. l.
 • honung - 1 msk. l.

Ingredienserna ansluter och gör en ansökan till problemområdet. Tvätta av masken efter en halvtimme.

Följande egenskaper har helande egenskaper:

 • tjära tvål;
 • föreningar med zinkpyrition;
 • salicylsyrapreparat.

I avsaknad av förbättringar måste du konsultera en läkare. Ovanstående verktyg hjälper till att ta bort vissa manifestationer av sjukdomen, men inte alltid kunna övervinna orsaken till dess förekomst. Om mjäll uppträdde på ögonbrynen på grund av problem med inre organ, endokrina körtlar, så är externa preparat ensamma oumbärliga. Vid behandling av seborré krävs ett integrerat tillvägagångssätt.

Vad ska man göra när mjäll på ögonbrynen? Behandlingsmetoder

Dermatologer står ofta inför klagomål om förekomst av skalor i hela hårbotten och ansiktet. Ögonbryn mjäll - ett tecken på en metabolisk störning eller bevis på att det finns en allvarligare sjukdom, psoriasis, till exempel. Därför är det viktigt att fastställa de exakta orsakerna till detta problem. Trots allt är mjäll på huvudet och ögonbrynen inte bara ett estetiskt obehagligt tillstånd, utan också ett symptom, tillsammans med subjektiva känslor (klåda). Och om synderna hittas kommer det att vara möjligt att välja den mest effektiva behandlingen.

Seborrheisk dermatit som en orsak till flaking på ansiktet

Det är känt att ett stort antal inhemska mikrofloror är lokaliserade inom hårfolliklarna, inklusive inte bara mikroorganismer utan även representanter för svamparnas rike. Under vissa förhållanden blir normal flora patogen och orsakar sjukdom. Från denna position kan du svara på frågan varför mjäll på ögonbrynen.

Under stress uppstår kost, hög känslomässig och fysisk stress, förvärringar av kroniska sjukdomar, så att vanliga mikroorganismer som verkar neutralt på en person blir orsaken till seborisk dermatit. Sebaceous körtlar runt håret och ögonbrynen blir igensatta med sin egen hemlighet, och svampar börjar orsaka inflammation i huden och peeling i detta område, tillsammans med klåda. Vid det här ögonblicket uppträder vita flingor, och huden under dem har en hyperemisk nyans.

Terapi för seborrheisk dermatit - den främsta orsaken till ögonbrynmjölken - riktar sig mot svampfloran. Detta är en lokal behandling, användning av tabletter behöver inte. Mjölk behandlas med antimykotiska schampon - Ketokonazol, Nizoral. Medel bör väljas för att tvätta hår och ögonbryn med en torkande effekt så att inflammationsprocessen inte stör versen. Att bli av med mjäll hjälper till att klistra in Sulsen, även i kombination med seborré. Och naturligtvis normaliseringen av kost, vila, immunostimulering - dessa allmänna principer, vars överensstämmelse kommer att konsolidera effekten.

Psoriasis kan orsaka ögonbrynsvågor

Vissa allvarliga hudförhållanden kan också orsaka mjällliknande hudförändringar. Psoriatisk lesion påverkar inte bara hårbotten eller extensorområdena i armbågen och knäytorna, men orsakar också bildandet av vita vågar i ansiktet: i hakan, näsan, pannan och ögonbrynen.

Förhöjning av psoriasis uppträder under sommar- eller vintersäsongen och, liksom seborrheisk dermatit, beror på stress, ansträngning och näring. Fläckögonbryn med denna sjukdom - inte den vanligaste manifestationen. Men det är detta symptom som terapeuter och dermatologer förlorar syn utan att ordinera den nödvändiga behandlingen.

Förutom ögonbrynen kan peeling och mjäll förekomma inom området skägg och snapshots. Vita vågar avlägsnas från huden är inte lätt. Under vågorna på ögonbrynen och i andra områden kan du se en blank, slät hud med bloddroppar (en triad av psoriasisförändringar). Det är viktigt att vara uppmärksam på naglarna - det kommer att bli ett symptom på en knäcka (punktdämpningar). På hårbotten brukar samma manifestationer som på ögonbrynen, som liknar mjäll.

Vad rekommenderar dermatologer att göra med detta? Den lokala tillämpningen av salvor med glukokortikoider är trots allt guldgruppen för att behandla situationen när psoriasis uppträder - inte tillämplig för lokalisering i ansiktet, och ännu mer i närheten av ögonlocket (skada på ögonbrynmassan). Systemisk hormonbehandling är farlig, eftersom det ofta leder till försämring av sjukdomen. Läkaren kan ordinera en kort kurs av lokal behandling med salvor med ett minsta innehåll av hormonalt läkemedel. Att svampprocesser inte komplicerar behandlingen av ögonbrynmjölk med psoriasis, du kan använda antimykotisk gel Lamisil.

Skal huden med endokrina sjukdomar

Sjukdomar i endokrina körtlar stör metabolism av många ämnen: fetter, proteiner, kolhydrater, vitaminer, hormoner. Om det finns ett endokrinologiskt problem, kommer det oundvikligen att påverka alla system och organ i människokroppen. Huden är inget undantag. Mjölk på ögonbrynen och huvudet uppträder ofta med sköldkörtelskador, diabetes. Vanligtvis är dessa symptom de första tecknen på endokrinopati. Vad ska jag göra för att bli av med mjäll i dessa fall?

Sjukdomar i sköldkörteln med en minskning av dess funktion manifesteras ofta av sådana tecken som skalning, torr hud, mjäll, alopeci (skallighet). Detta beror på att under hypofunktion hos ett organ minskar mängden sköldkörtelhormoner i blodet, nämligen de ger både grundläggande energi och plastmetabolism. Konstruktionen av mer komplexa ämnen från enkla (anabolism) minskar. Samma observeras i huden, inklusive ögonbrynen.

Vid hypothyroidism är patientens ansikte blekgul i färg, edematös (puffig). Huden är väldigt torr, med mycket vita vågar, lätt avskalad från det underliggande locket. På den hårgula mjällen är stor. Förutom hår kan det ofta vara på ögonbrynen, hakan.

Bland de återstående symtomen på hypothyroidism:

 • Töjighet mot förstoppning.
 • Chili i benen, kropp.
 • Dåsighet.
 • Omotiverad trötthet.
 • Svullnad i tungan (passar inte i munnen).
 • Heshet, upp till heshet.

Diabetes mellitus är ett av de vanliga problemen i hårbotten, och mjäll på ögonbrynen följer ofta denna sjukdom. Dessa tillstånd har en något annorlunda mekanism: immunitet minskar vid diabetes, inklusive lokala skyddsfaktorer. Huden blir föremål för kolonisering av patogena svampar och bakterier, och mjäll förekommer enligt ett scenario som liknar seborrheisk dermatit.

För att behandla mjäll, när dess skyldige är en endokrinologisk sjukdom, behöver du arbeta tillsammans med en endokrinolog. Vid behandling av hypotyroidism är det nödvändigt att använda exogena hormoner i sammansättningen av L-tyroxin. Den diabetiska orsaken till mjäll behandlas genom att uppnå normoglykemi (normalt blodsocker).

Vad rekommenderar hudläkare att ta bort mjäll i ögonbrynen?

Behandlingen ska vara omfattande. Med tanke på de möjliga orsakerna till mjäll på ögonbrynen är det nödvändigt att rationalisera de mest grundläggande punkterna i dagliga hushållsmoment. Eftersom stress orsakar hudförändringar bör du undvika det. Detta kan hjälpa autogen träning, psykoterapi. Mjölk i hårbotten och ansikte uppträder ofta med irrationellt ätande beteende: ett överskott av feta livsmedel, brist på protein och vitaminer i kosten. Det är möjligt att bota tillståndet endast med hjälp av en nutritionist.

Hormonal obalans orsakar mjäll mycket ofta. Då behandlas hon av endokrinologer. Många hudläkare har föreslagit att mjäll kan uppstå på huvudet eller ansiktet om det är slitna kepsar som hindrar tillgången till syre. Utgången kommer att vara inköp av kläder som gör det möjligt att "andas" hårbotten.

Hembehandling innefattar användning av schampon som innehåller en antimykotisk komponent (Nizoral) och samtidigt torkmedel. Detta är nödvändigt för att lindra inflammationen. Vad ska man göra om alla dessa aktiviteter inte lindrar mjäll? Sedan kombineras Sulsen Paste med terapin - ett kombinationsläkemedel som innehåller zinkpyrition, antimikrobiella och antifungala komponenter. Han är väl lämpad för förebyggande.

Det bästa av allt kommer att lindra mjäll på ögonbrynen och förhindra att det förekommer i framtiden

Förekomst av mjäll eller seborré på ögonbrynen förstör inte bara utseendet, men orsakar också fysiskt obehag. Oftast indikerar sådana manifestationer förekomsten av någon form av sjukdom eller svampinfektion. Hur identifierar orsaken till det obehagliga fenomenet, vilka läkemedel eller hemmetoder som ska användas för behandling, vilka specialister att kontakta och vad som kan göras för att förhindra det, läs mer i artikeln.

Orsaker till

Bildandet av torrskorpor på håriga områdena i huvudet och ansiktet kallas seborré eller seborrheisk dermatit. Och det här är inte så ett ofarligt fenomen. Många skriver bort seborrheiska manifestationer av säsongens torkning, olämpliga medel för tvätt, brist på vitaminer. Men sådana problem är ganska lätta att fixa.

Om efter de åtgärder som tagits i mjäll har inte försvunnit, är orsakerna allvarligare: den metaboliska processen kan ha misslyckats, eller immunsystemet misslyckades, förvärras, kroniska sjukdomar började utvecklas. Enligt experter kan skumlig hud uppstå på grund av följande skäl:

 • ögonbrynfärg kan vara dålig kvalitet eller olämpligt för specifik hud, vilket orsakar seborrheiska manifestationer;
 • långa effekter på huden i ansiktet av kall och vind, vilket orsakar torkning;
 • svamp, i avsaknad av medicinska procedurer, överförs från hårbotten till ansiktet;
 • stress, hypo- och avitaminos, som orsakar torrhet, skalning, allergiska manifestationer;
 • överarbete, på grund av brist på eller brist på vila, betydande överskott av arbetsbelastningen;
 • hormonella störningar;
 • en dramatisk förändring i mode, livsstil;
 • betydande förändringar i näring, en stor andel feta, kryddiga livsmedel och rätter, konserveringsmedel;

Dessa faktorer kan kombineras eller vara den enda orsaken till seborré på ögonbrynen.

Dessutom har experter identifierat andra orsaker som kan framkalla liknande manifestationer:

 • förändring av årstider, klimatzon, en skarp start av extremt kallt väder;
 • neurologiska sjukdomar i ålderdom
 • Hiv och aids
 • mjäll som orsakar mjölk Malassezia, som leder till seborrheic och atopisk dermatit;
 • specifika individuella reaktioner hos en organism (till exempel till ultraviolett, till läkemedel);
 • exacerbationer av kroniska sjukdomar;
 • genetisk predisposition.

Varning! Det är inte möjligt att fastställa den exakta orsaken i varje enskilt fall, men det har visat sig att seborré på ögonbrynen inte är en följd av infektionen, den är inte smittsam och är inte i sig farlig.

Så vad ska man göra för att bli av med detta obehagliga fenomen, och för att se till att ögonbrynen ser frisk ut och välmående igen?

Ögonbränna mjällbehandling

Ibland, för att bli av med seborré på ögonbrynen, räcker det med att skapa en mer balanserad och riktig diet, upprätthålla immunitet, öka vitaminnivån, ha en bra vila, korrigera den dagliga behandlingen, minimera dåliga vanor.

En god effekt ges av folkrecept, oftast är det möjligt att klara av problemet utan hjälp utan att använda lämpliga hygienmedel, tvätta och behandla kompositioner.

Om alla ansträngningar inte ger resultat och mjäll på ögonbrynen stör länge, bör du besöka en specialist. Vilken? Först av allt, en hudläkare, trichologist, gastroenterolog. Skrapar och analyser visar den mest troliga diagnosen.

Bekräftade hudsjukdomar kommer att behandlas av en hudläkare eller trichologist, om det är fråga om gastrointestinala störningar eller andra problem, de relevanta specialisterna.

Försumma inte rekommendationen att byta olämpliga vårdprodukter och kosmetika. I många fall är det tillräckligt.

apoteksombud

En av de mest effektiva läkemedelsbutikerna beaktas:

 • A-Derma Dermalibour;
 • Avene Cicalfate;
 • Ducray kelual Emulsion.

Dessa produkter presenteras i form av salvor, utan hormoner och andra aggressiva ämnen. De eliminerar inflammation på huden utan att påverka andra system i kroppen.

Om mjäll förekommer som en följd av den snabba spridningen av svampar, kommer läkemedel som Pasta Sulsen att hjälpa (hjälper till både torr och oljig seborré), läkemedel med clotrimazol och ketokonazol.

Bland kosmetiska produkter, schampon med salicylsyra, tjärsåp kan nämnas produkter med zinkpyrition. Eteriska oljor, växtbaserade infusioner och extrakt kan användas.

Folkliga vägar

 1. Välprövade pengar med tea tree oil. Du kan använda vanlig olja för hembehandling. De smutsar ögonbrynen varje dag och pressar håret lite på huden.
 2. Ett gott recept från en blandning av oljor: linfrö (7g), ricinus (5g), kamfer (2 droppar), vaselin (5g). Allt är blandat och appliceras på de drabbade områdena en eller två gånger om dagen.
 3. Efter tvättning kan du använda för att mjukna torr hud med manifestationer av seborrhea baby cream.
 4. Det finns inte bara utomhusrecept, du kan ta avkok av örter med kullrot, Johannesjurt, succession (två matskedar). Kamille och skumdryck läggs till i denna komposition. Buljong insisterar en halvtimme, dricker istället för te två eller tre gånger om dagen.

Det finns hemlagade masker och lotioner:

 • Olive mask på kefir. Kefir (4 matskedar), 1 äggula, olivolja (1 msk) blanda, gnid, fördela på ögonbrynen, blöt i 40-60 minuter. Tvätta försiktigt. Du kan göra det två gånger i veckan, kursen handlar om en månad.
 • Castor lotion. Denna folkmedicin innehåller salicylsyra (2g), vodka (100g), ricinolja (5g). Appliceras på ögonbrynen längs hårväxten, i åldern en timme eller två. Du kan ansöka upp till 3 gånger i veckan.

Observera att scrubs hjälper till att ta bort torkskorpor, rensa huden snabbt. Du kan använda havssalt, läsk, alla apotekskrubb. Efter rengöring, gnugga ögonbrynen med grädde eller olja, det närmar och mjukar huden.

Förebyggande: vård, näring, förstärkning

Det är alltid lättare att undvika sjukdomen än att behandla det under lång tid och ihållande. Därför är det nödvändigt att noggrant välja medel för att ta hand om ansiktet och ögonbrynsområdet.

En stor effekt ges genom ansiktsmassage i olika tekniker, och användningen av naturliga oljor, högkvalitativa krämer. Castor, burdock olja har en förstärkande effekt. Ögonbryn blir tjockare, håren är släta och glänsande. Vid misslyckad plockning av ögonbryn hjälper ricinolja att återställa håret snabbare, stärka glödlamporna.

Du kan kamma dina ögonbryn längs hårväxten med en speciell pensel, vilket förbättrar blodcirkulationen.

Korrigering av ögonbryns form bör utföras noga, utan att bryta hygien- och desinfektionsreglerna för att förhindra infektion, inflammation och hudskador. Helst är det bättre att besöka salongen, men hemma kan du hålla instrumenten sterila och genomföra proceduren så noggrant som möjligt.

Du kan också inkludera en vitaminkurs, användning av närande masker och förfaranden för att förbättra immuniteten, systematiserande kost, bli av med stress, som en del av ett omfattande förebyggande program.

Sammanfattningsvis är det fortfarande att säga att seborré på ögonbrynen i de flesta fall behandlas ganska framgångsrikt hemma med folk- eller läkemedelsmedel och efterlevnaden av kost och vila. Men även om förbättringen inte kom i en månad, är det nödvändigt att besöka en specialist, undersökas för att få professionella rekommendationer om behandling och att utesluta risken för en allvarlig sjukdom.

Seborrheic ögonbryn dermatit behandling

Hudsvamp på kroppen: symtom, hur och vad man ska behandla

I många år försöker man bota MUSHROOM?

Institutets chef: "Du kommer att bli förvånad över hur lätt det är att bota en svamp genom att ta varje dag ett botemedel mot 147 rubel.

Svamp på huden (ett annat namn är mycosis) är en vanlig sjukdom som människor har upplevt sedan antiken. Svampskador i huden anses vara ledare bland patologier av infektiös natur.

Många patogener av sådana sjukdomar "lever" på huden hos nästan varje person, men med en tillräckligt fungerande immunitet manifesterar sig inte. Det minsta misslyckandet i arbetet med kroppens försvar orsakar förekomsten av obehagliga symtom på mykos.

För behandling av nagelsvamp använder våra läsare framgångsrikt Tinedol. Med tanke på populariteten hos det här verktyget bestämde vi oss för att erbjuda det till er uppmärksamhet.
Läs mer här...

Viktigt: Svampen på människokroppen kan påverka inte bara huden utan också slemhinnorna, naglarna, lokaliserade infektioner och på ytan av inre organ.

Typer av patogener

Det finns många sorter av hudsvamp. De vanligaste "culpritsna" av mycosis är:

 • Microsporum, Epidermophyton, Trichophyton. Representanter för denna grupp av infektioner orsakar utvecklingen av ringorm (sjukdomar som påverkar naglarna, håret och huden).
 • Svampar av släktet Candida är orsakssamband för candidiasis - en infektionssjukdom som sprider sig till slemhinnorna (både yttre och de som täcker de inre organen). All candidiasis kan delas in i lokal och systemisk.
 • Malassezia furfur. En sådan hudsvamp lokaliseras på kroppen och påverkar hårsäckarna. Den grupp av sjukdomar som "ansvarar för" denna patogen kallas keratomykos.
 • Mögelsvamphud. Deras "offer" är naglar och hår.

Dermatomycosis anses med rätta som den vanligaste formen av svamp på kroppen. Dermatophyte svampar (som finns i jorden, på människors och djurs hud) har unika "förmågor" för att absorbera keratin.

Den andra "äraplatsen" med avseende på skadorna kan ges candidiasis. Förutom epidermis är i deras jurisdiktion yttre och inre slemhinnor. En svamp av huden av släktet Candida kan också orsaka systemiska mykoser.

Jästsvampar är "skyldiga" för utveckling av keratomycos - deras representanter påverkar de övre hudskikten, "lever" i hårsäckarna. Malassezia furfur är patogener av kromofytos (varicolored) och seborrheisk dermatit.

Invånarna i de tropiska länderna lider i de flesta fall av mögelsvampar. Vissa infektioner kan lokalisera inte bara på huden utan också påverka nagelplattan.

Infektionsmekanismer

Förekomsten av hudsvamp på kroppen på grund av att infektionen är mycket lätt överförd från en patient till en frisk person. Så, symtomen på mykoser hos ett barn och en vuxen dyker upp efter:

 • nära kontakt med patientens bärare av svampinfektionen;
 • delning av hushållsartiklar - kammar, skor, handdukar mm
 • Vita fläckar på huden förekommer ofta hos dem som besöker gemensamma områden med hög luftfuktighet - bastur, simbassänger, sportsalar, skönhetssalonger, stränder.

Det är viktigt! Alla typer av svampinfektioner är vanliga, men symtomen på mykoser på huden kan uppenbaras endast hos personer med immunförsvar, såväl som patienter med metaboliska störningar, endokrina och neurologiska problem. Dessutom angriper svamppatologier ofta de i vars kropp det finns infektionsfält (inklusive parasitära - helminthiasis).

De mest troliga platserna för mykos är:

 • zoner med ökad svettning (fötter, armpits, ljumskare)
 • sår, mikroskador och andra foci av mekanisk skada på hudens integritet.

Det är viktigt! Vissa typer av svampinfektioner kan ofta "störa" människor som, på grund av organismens anatomiska och fysiologiska egenskaper, är genetiskt predisponerade för att utveckla sådana sjukdomar (till exempel har svag hudimmunitet).

Vanliga tecken på patologi

Tänk på huvudsymptomen på mykos hos ett barn och en vuxen:

 • i fall av svampskador av huvudets dermis upplever patienterna intensiv klåda, ökad sebesekretion (eller tvärtom överdriven torr hud) och mjäll;
 • spiken mykos manifesterar sig på följande sätt: plattorna ändrar sin "hälsosamma" färg, blir grågul, börjar flinga, det finns en obehaglig lukt, lokal klåda;
 • i fall av systemiska skador på huden, svampinfektioner "förklara sig" av stora hyperemiska foci (områden av rodnad), kliande, skalning;
 • Mykos av fötterna och benen orsakar följande symtom: desquamation, brinnande, blåsor mellan fingrarna. Om svampen inte behandlas på kroppen kan mykoser spridas till inguinal-femorala veck, skinkor, ansikte och bröstkörtlar, lokalisera i bagaget och "spridas" genom hela kroppen.
 • Pityriasis versicolor på kroppen - hur man känner igen: denna sjukdom "förklarar sig" med små fläckar av rosa eller vit, lokaliserad på bröstet, nacke, rygg, buk.

Det är viktigt! De första symptomen på svamphudsskador hos ett barn (vuxen) är en anledning att söka råd från en hudläkare.

Den kliniska bilden av olika sjukdomsformer

Rubrofitiya - en svamp sjukdom som är lokaliserad på fötterna, naglar, interdigital veck. I vissa fall påverkar sjukdomen nagelplattan, sträcker sig mot ansikte och torso. Det är lättast att få rubrofitier i bastur och bad - offentliga platser med hög luftfuktighet.

Sjukdomen kan förekomma i flera former:

 • erythemato squamous (som svampen ser ut i det här fallet: stora hyperemiska foci, på vars yta papules och vesiklar finns). Efter "upplösningen" av syphonen i de drabbade områdena av dermis bildas sår först, vilket med tiden "överväxt" med torra skorster.
 • Follikulärt-nodosum. Det är en komplikation av den tidigare formen av patologi, om behandlingen av svamp i hudens kropp inte utförs.

En vanlig variceal mycosis är också en pityriasis versicolor (patogener är jästsvampar). Infektion påverkar de övre hudskikten och hårsäckarna. Dermatologer hävdar att huvudorsaken till manifestationerna av chirimatos kan betraktas som en förändring i den "friska" kemiska sammansättningen av svett (speciellt vid hyperhidros).

Denna sjukdom kan utvecklas både hos barn och vuxna. De första infektionssignalerna är rosa fläckar av olika storlekar, vars yta svagt flakes av. Bulkelement sammanfaller så småningom till monolitiska foci (vita eller bruna) som kan "uppta" mer hud.

Seborrheic dermatit "förklarar sig själv" inflammerade områden på huvudets dermis, som "samexisterar" med fläckiga element. Till följd av repor blir de drabbade skadorna täckta med hemorragiska skorpor. Vid sekundär infektion av nidus bestäms suppuration.

Candidiasis av hud och slemhinnor utvecklas vanligen på bakgrund av ett immunförsvar som orsakas av svår stress eller långvarig antibiotikabehandling.

Foci av svamplessioner är hyperemiska, har tydliga gränser, många små bubblor är märkbara på dem, vars upplösning åtföljs av utseendet av erosionselement. Svampen Candida - orsakssjukdomens orsaksmedel - ofta parasitisk på spädbarn.

Metoder för att hantera mykoser

Det är inte lätt att bli av med svampen på huden, eftersom hos patienter som har mött detta problem reduceras "lokal" immunitet och metabolism i epidermiscellerna störs. Vad svampen behandlas med i varje fall beror på typen av patogen, symtomen, sjukdomsgraden samt förekomsten av comorbiditeter.

Behandla svampen på kroppens hud:

 • antimykotiska (antimykotiska) läkemedel av systemisk och lokal verkan;
 • symptomatiska läkemedel (analgetiska, antipruritiska, antibakteriella, antiinflammatoriska föreningar);
 • Ett obligatoriskt föremål av något terapeutiskt system för mycosis är desinfektion av hushållsartiklar och personliga tillhörigheter hos "offer" för att förhindra reinfektion.

Hur bli av med svampinfektioner med hjälp av lokala medel:

 • Använd salvor, krämer och geler med svampmedel, antibakteriella och hormonella beståndsdelar - Mikozolon, Triderm, Lotriderm).
 • Använd droger som dödar eller avbryter tillväxten och reproduktionen av patogener (azoler: Miconazol, Clotrimazol, Bifonazol, Flukonazol, Allylamin: Lamisil).

Hur man botar systemiska läkemedel mot hudsvamp - ta antimykotiska tabletter. Det finns flera grupper av sådana droger:

 • azoler: Orungal, ketokonazol, flukonazol.
 • Allylamin: Naftifin, Terbinafin.

Hur lång tid som svampen behandlas beror på vilken typ av infektion, området av lesionen, de individuella egenskaperna hos patienten. Endast en dermatolog bör välja antimykotiska läkemedel och deras dosering.

Hur man behandlar mykos folkmekanismer:

 • Det rekommenderas att smörja de drabbade områdena i huden (naglar) med celandinejuice - det erhålls genom att slipa stammarna och blommorna av växten genom köttkvarn följt av att klämma upp slammet genom gasbindning. För att uppnå önskat resultat bör proceduren upprepas minst 3-4 gånger om dagen.
 • Farmaceutisk propolis-tinktur är ett utmärkt antifungalt medel. Det appliceras lokalt på infektionsfältet 1-2 gånger om dagen tills huden är helt renad.

Ytterligare terapeutiska åtgärder:

 • ta immunmodulatorer
 • bekämpa allergiska manifestationer
 • replenishment av svavel och vitamin A brist i kroppen;
 • terapi av associerade sjukdomar (särskilt smittsam natur).
 • strikt personlig hygien
 • behandling av hyperhidros (hyperhidros)
 • Tidig desinfektion av kläder och linne.

Tidig diagnos, korrekt utvalt behandling och förebyggande av mykoser hjälper till att undvika återkommande av dessa obehagliga hudsjukdomar.

Symtom på seborrheisk dermatit i hårbotten och dess behandling

Seborrheic dermatit i hårbotten är en kronisk hudsjukdom som orsakas av svampinfektion. Seborrheic sjukdom påverkar endast de områden där talgkörtlarna är belägna, vilket innebär att sjukdomen kan påverka alla delar av kroppen, utom sålarna och palmerna. Mer än 5% av världens befolkning påverkas av patologier, för nästan alla människor vet hur seborré ser ut.

Orsaker till sjukdom

Den främsta orsaken till sjukdomen är Malassezia furfur, vilket är en följd av patientens hälsosamma hud. Men endast i närvaro av provokationsfaktorer hos människor börjar seborré i hårbotten. Som en representant för en grupp lipofiler använder svampen fetter för att upprätthålla och utveckla vitala funktioner. Normalt reglerar en frisk patient mängden svamp, men under påverkan av provokerande faktorer försvagas kontrollen, vilket leder till intensiv utveckling av svampen.

Faktum! Torr seborrheisk dermatit - mjäll, som förekommer hos varje 5-6 personer. Hos människor med HIV-infektion diagnostiseras seborrheic dermatit i hårbotten i 80% av fallen. Det finns en stor risk att få sjukdomen medan du tar vissa mediciner. Sjukdomen förekommer även hos nyfödda barn, men oftast påverkar det patienter i åldern 20-50 år.

Faktorer som aktiverar tillväxten av svampinfektion:

 • Hormonala störningar, endokrinopati. Det här är förhållanden där processen för att reglera arbetet hos talgkörtlarna avbryts av könshormoner. Hos kvinnor uppstår dermatit på huvudet på grund av förstörelsen av förhållandet mellan östrogen och testosteron. Men ibland kan en ökad koncentration av androgener i kroppen orsaka en ärftlig natur eller en manifestation av sjukdomen. Orsaker till seborré: polycystisk äggstock, seminom, Itsenko-Cushing-sjukdom. Även hormonella förändringar kan vara resultatet av fetma, förlossning, puberteten.
 • Patologi i nervsystemet. Kontroll av talgproduktion utförs av det vegetativa nervsystemet, fel som leder till utveckling av dermatit. Seborrheic dermatit i hårbotten följer ofta vagotonics som lider av lågt blodtryck och svettning. Risken är patienter med Parkinsons sjukdom, infektionspsykos, encefalit (inklusive lust), schizofreni, epilepsi.
 • Försvagningen av immunitet är den första anledningen till utseende av dermatit på huvudet. Den minsta skadan på immunsystemet leder till aggressivt överdriven reproduktion av svampen och tyvärr är behandlingen av seborré i hårbotten i dessa fall endast symptomatisk. Salva hjälper inte att fullständigt bli av med andra medel för seborré - sjukdomen utvecklas till kronisk patologi. En minskning av immunitet observeras vid kroniska lågintensiva sjukdomar, helminthic invasions och diabetes mellitus.
 • Patologi i matsmältningssystemet. Tarmslimhinnan är ansvarig för att skydda kroppen mot skadliga faktorer, eftersom det minsta misslyckandet leder till en obalans i processer, vilket resulterar i ett alltför stort arbete i talgkörtlarna, vilket orsakar hårbottendermatit. Orsakerna till utvecklingen av patologi: dysbakteri, gastrit / duodenit, kolit, magsår, tarmsår, pankreatit, förstoppning, maskbesvär.
 • Stress. Kanske finns det ingen enda sjukdom, vars orsak inte skulle vara stress. Det är värdelöst att behandla seborrheisk dermatit på huvudet av en person som är stressad. Den mest effektiva salva, schampo eller balsam kommer att vara maktlös - syntesen av hudmediatorer vid den minsta spänningen i nervsystemet börjar fungera på ett förbättrat sätt, som aktivt producerar talg. Det vill säga, nervös spänning utlöser omedelbart frisättningen av en ny del av talg, medan immuniteten minskar, problem uppstår med matsmältningsorganet, magen och tarmarna. Resultatet är kronisk dermatit i huvudet, förvärras av bildandet av scab, kokar, limes och andra problem. Behandling av huden från seborrheic dermatit i hårbotten i detta fall kommer att kräva komplex terapi som syftar till att eliminera ökad nervös excitabilitet eller lindring av stressattacker.
 • Godkännande av föreskrivna läkemedel av viss natur. Den vanligaste orsaken till dermatit är hormonella droger. Påverka den hormonella bakgrunden, missbrukar drogerna kroppens vanliga rytm, vilket leder till talgkörtens intensitet och följaktligen seborré.

Förutom dessa kan orsaken till dermatit vara:

 1. Överdriven eller otillräcklig hygien
 2. Aggressiva kosmetiska förfaranden.

Det senare inkluderar frekvent eller onormal hårfärgning, vilket orsakar scabs på huvudet hos en vuxen. Felaktigt urval av färgämnen kan prova inte bara dermatit utan även allergiska reaktioner, vilka är svåra att behandla.

Symptom på seborré

Det första symptomet är mjäll, vilket är en form av torr seborrheisk dermatit. Små peeling peeling, då vågar tjockna, bildar skorpor. Lokala formationer expanderar, upptar ett ökande område av hårbotten. När sjukdomen förvärras med en bakteriell infektion uppträder flera sår - det är inflammationer i hårsäckarna.

Det är viktigt! Icke-behandling av seborré leder till hårbotten. Scab (favus) - mykos orsakad av svampar av släktet trichophyton. Favus utgör en fullständig förstöring av håret, men samtidigt finns en kant kvar på kanten av det lokala fokuset, vilket visas på bilden.

Korotkovye utbildning på huvudet, blötläggt med fett, fäst vid hårets botten, och även om de faller av, sedan med håret. Klassiska symtom på seborrheisk dermatit:

 • Irritation och rodnad i huden. Ursprungligen uppträder röda fläckar med tydliga konturer som kliar och kliar. Om dermatit påverkar hudens veck, då bildandet av sprickor, utveckling av puffiness.
 • Skalning orsakas av intensiv avvisning av döda celler. Vågar kan vara små eller stora, avslag tillsammans med svår klåda.
 • Bildandet av skalor - resultatet av blötläggning av huden. I början av sjukdomen är vågorna små och vita och blir sedan storplatta. Ibland bildas en seborisk krona eller keps i pannan. För svåra former av plack av skalor, rik mättad med svin, täcka stora delar av huvudet. Den minsta infektionen leder till en pusformation, blötläggningsskorpor. Sprickor förekommer i vikarna, nosar, de blöder och orsakar inte bara klåda utan även svår smärta.
 • Ett utslag ses ofta när man går med i en bakteriell infektion.
 • Acne är en komplikation av dermatit. Om porerna blockeras med svett, bildas en obstruktion, vilket uppenbaras av akne.

Det är viktigt! Tecken på seborré är lätta att märka, men behandlingen är bättre att börja omedelbart, särskilt om patienten är i fara på grund av ålder, medicinering eller närvaron av kroniska sjukdomar.

Dermatitbehandling

Om du upptäcker skador i hårbotten bör du omedelbart kontakta en hudläkare. Detta är särskilt nödvändigt om tecken på seborré redan har förvärvat inte formerna av torr mjäll, men en skorpa har bildats på huvudet hos en vuxen. Hur man behandlar seborrheisk dermatit, kommer en specialist att efterfråga historien och identifiera orsakerna till patologin. Men du kan välja behandling av seborré i hårbotten, om processen är mild.

För behandling av nagelsvamp använder våra läsare framgångsrikt Tinedol. Med tanke på populariteten hos det här verktyget bestämde vi oss för att erbjuda det till er uppmärksamhet.
Läs mer här...

Det är viktigt! Behandling av seborrheisk dermatit på huvudet med farmaceutiska preparat kan inte vara godtyckligt. Alla läkemedel ordineras endast av en läkare.

Man bör komma ihåg att behandling av seborré i hårbotten kräver en lång tidsperiod och ett integrerat tillvägagångssätt. Följande droger används för seborré:

 1. Antihistamin, hyposensibiliserande medel - en grupp som föreskrivs för att minska klåda, svullnad. Detta kan vara kalciumglukonat, natriumtriosulfat, administrerat vid injektioner.
 2. Antifungal salvor, krämer, schampon - grunden för terapi. Salvor kan bota lätta och medelstora former av svårighetsgrad, med särskilt allvarliga patologier, ordineras systemisk användning av droger. Läkaren själv förskriver salvan, huvudsakligen den: Clotrimazol, Coteconazol, Fluconazol.
 3. Glukokortikoider ordineras i inflammatorisk process. Den vanligast föreskrivna salvan för svamp- och glukokortikoidläkemedel: mometason / salicylsyra, beclometason / clotrimazol.
 4. Keratolics (zink, salicylsyra) indikeras för mjukgörande plack och tjänar som ett extra behandlingsmedel.
 5. Antibakteriella läkemedel indikeras för komplikationer i dermatit.

När du väljer ett botemedel mot seborrheisk dermatit på huvudet, bör du vara försiktig med doseringen och användningen av läkemedlet. Exempelvis används salva ofta i en laddningsdos, och sedan minskas portionerna.

Hur kan seborré behandlas? Särskilda krämer, schampon, salvor. De kan köpas på ett apotek utan recept. Men om det fanns en skorpa på huvudet, väljs behandlingen individuellt. Listan över medicinska salvor mest effektiva effekter:

 1. Hydrokortisonbutyrat 0,1% för att eliminera rodnad, svullnad, inflammation.
 2. Dexametason 0,05% för att eliminera flaking, klåda, inflammation.
 3. Aclomethason (Afloderm) smalnar blodkärlen, lindrar rodnad, svullnad, smärta.
 4. Triderm (kombinerat bredspektrumläkemedel), har antimykotiska, antimikrobiella och antiinflammatoriska effekter.
 5. Salicylsalva rensar purulenta korst, reglerar utsöndring och läker inflammation.

Dessutom finns det rättsmedel för seborrheisk dermatit på huvudet i form av schampon:

 • Friderm zinkbaserad, torkar huden och eliminerar mjäll.
 • Sebozol, baserat på ketokonazol, hjälper till med måttligt svåra former av dermatit.
 • Hudlock - antisvamp och antimikrobiellt schampo, stoppar bildandet av plack.
 • Sulsen - stimulerar svampens tillväxt, minskar peeling och normaliserar talgkörtlarna.

Behandling av seborré bör genomföras med hänsyn till organismens individuella egenskaper. I synnerhet bör det noteras att symptom och behandling manifesteras i enlighet med orsakerna till patologin. När du tänker på hur man botar en sjukdom, glöm inte bort kost, motion och maximalt motstånd mot stress. Endast på detta sätt är huvuddermatit, den behandling som du börjar, kommer att lämna dig för alltid.

Hur man behandlar dermatit i ansiktet

Dermatit i ansiktet är en inflammatorisk reaktion i huden, som uttrycks i röda fläckar. En outhärdlig klåda tvingar en person att kamma integumentet, vilket leder till försämring av deras utseende.

Sjukdomen utvecklas på grund av påverkan av olika faktorer. Det kan vara en holistisk allergisk reaktion eller ett separat tecken på patologi. Sjukdomen är uppdelad i allergisk, kontakt-, atopisk, seborrheisk och oral dermatos.

Allergisk sjukdom

Enligt allergisk typ utvecklas dermatit som ett resultat av kroppens sensibilisering när det måste reagera på komponenterna i inkommande mat eller ämnen som påverkar huden. I det milda scenet diagnostiseras sjukdomen med ljusröda fläckar, utslag, ödem. I försummade förhållanden kompletterar följande symtom:

Bubblor kan ersättas med ärr och ärr. Processen kännetecknas av ett långsamt flöde. Ett problem i ansiktet framträder några dagar efter det att ögonbrynet har kommit i kontakt med irriterande.

Alla tecken på dermatit i ansiktet visas på bilden, dess behandling med salvor och krämer kommer att beskrivas nedan.

För att utveckla en terapeutisk kurs mot allergisk dermatit, tar specialister hudprov som underlättar identifieringen av allergenet. Krämer för behandling är utvalda från de läkemedel som har antihistaminegenskaper. Ansiktssalva förskrivs för att eliminera symtom och stärka lokal immunitet.

Av de desensitiserande läkemedlen visas en 10% lösning av kalciumglukonat - det injiceras intravenöst. Patienten erbjuds också en övergång till en diet med undantag för livsmedel som innehåller potentiella allergener. Ansiktsvårdsprodukter väljs också av en läkare. Tvätta rekommenderas för att göra speciella lösningar.

Kontakt dermatit

Denna form av sjukdomen manifesterar sig som vävnadsinflammation orsakad av allergener och irriterande ämnen. De kan vara hushållskemikalier, produkter som innehåller nickel, droger, latex.

Patologins utveckling är enkel:

 1. irriterande får på ansikte
 2. en allergisk reaktion på kontakt uppstår;
 3. Den inflammatoriska processen utlöses.

Ljusa symptom på kontaktdermatit är allvarlig klåda, rodnad i huden, skalning och blåsning.

Hur behandlar man sådan dermatit i ansiktet? Efter identifiering av allergenet bör uteslutas från kontakt med huden. Från antihistaminer ordinerar hudläkare Erius, Zyrtec, Telfast. De används inomhus eller appliceras lokalt. Erius ordineras med en dos av 1 tablett per dag. Läkemedlet är lämpligt för behandling av vuxna och barn över 12 år.

Hudens tillstånd, täckt med sår och blåsor, förbättras med hjälp av kortikosteroider. Advantan cream och Lokoid salva lösa problemet bra. Använd dem en gång om dagen, smörj de drabbade områdena i ansiktet i 3 till 5 dagar.

Kamille och kalkfärg i kampen mot ansiktsdermatit används enligt följande. Båda komponenterna tar 4 ssk. l. och häll över en liter kokande vatten. På en lugn eld kokas kompositionen i ca 20 minuter och insisterar sedan på 4 timmar. Verktyget filtreras och används i form av värme för att tvätta ansiktet.

Atopisk form av dermatit

Atopisk ansiktsdermatit är en vanlig patologi som kallas eksem. Vetenskapen lyckades inte med att avslöja de exakta orsakerna till dess förekomst, därför strömmar sjukdomen i kronisk form.

Typiska symptom på ansiktsatopi är:

 • klåda;
 • brinnande känsla;
 • blåsbildning;
 • rodnad;
 • peeling av integritet;
 • gallring och bristande ögonbryn;
 • Fördjupning av vikningarna på ögonlocken.

Den mekaniska effekten på problemområdet startar inflammationsprocessen, vilket leder till hudens grovhet. Kombinera huden vävnaden kan orsaka en infektion i kroppen som kommer att göra bilden mer levande.

För att behandla atopisk dermatit i ansiktet, föreskriver läkare speciella antihistamin krämer och salvor:

 1. Elokom, avlägsnar puffiness och ger antipruritisk effekt. I form av en salva används det för att eliminera flaking, i form av en kräm, vid inflammatorisk infiltration.
 2. Afloderm - antipruritisk antiinflammatorisk salva, som smalnar blodkärlen och minskar puffiness. Hennes behandling utförs i 3 veckor.
 3. Trikzer - en kräm som minskar överkänsligheten hos ansiktsintegritet. För att återfukta och återställa lipidskiktet appliceras 2 p. per dag. Huden måste rengöras.
 4. Solkoseryl - gel och salva, läkning av irriterad vävnad och påskyndande restaureringsprocesserna i djupet av de inflammerade områdena. Hudbehandling utförs 1 - 2 p. per dag.

För att normalisera den emotionella bakgrunden, föreskriver dermatologerna tabletter Persen, Tofizopam, Atarax. För att bibehålla mag-tarmkanalen, Smectite, Lignin, Hilak Forte, Bifidumbacterin rekommenderas.

Eksem är inte en farlig sjukdom. Men allvarlig klåda och brännande berövar en sömnös, gör honom irriterad och snabbt trött.

Seborrheisk ansiktsdermatit

Som en kronisk inflammatorisk process utvecklas seborrheisk dermatit i ansiktet som ett resultat av aktiveringen av svampen av saprofytisk flora. En villkorligt patogen mikroorganismer bevarar varje persons hud och ger inte ut sig själv förrän när gynnsamma omständigheter för reproduktion uppstår.

Orsakerna till ökningen av parasitaktiviteten är:

 • fet hud;
 • reducerad immunitet
 • endokrina störningar
 • kronisk sömnlöshet
 • låg spänningstolerans
 • dåliga vanor
 • vitaminbrist;
 • diabetes mellitus;
 • gallring av skyddsbarriären hos ansiktsdermis.

Sjukdomen kännetecknas av irriterade röda områden, vita och gula skalor och patientklappar av klåda och brännande.

Många papules i ansiktet kan lokaliseras i nasolabialområdet, på panna, kindben, i ögonbrynen. Alla symptom på patologi visas inte omedelbart. Från den initiala klåden förändras bilden gradvis till det värre.

Hur man botar seborrheisk dermatit i ansiktet? För att bli av med klåda och rodnad, ordinerar läkare kortikosteroider. För att undvika bildandet av rosacea och gallring av huden används de i kortsiktiga kurser. Också utsedd salicylsyra och antisvampmedel för intern administrering.

Persistent klåda, nervös irritation och sömnlöshet behandlas med lugnande medel. Speciella hudvårdsprodukter visas. Att stärka kroppens immunförsvar ger vitaminsupport. För detta ändamål, ta vitaminer A, E, fiskolja.

Salva för dermatit i ansiktet, talker, kräm måste innehålla zink. Ämnet torkar huden, ger en antimykotisk effekt och minskar inflammation. Den finns i zinksalva och Zindole. Kryoterapi och ultraviolett strålning visas från fysioterapeutiska procedurer mot SAT.

Oral dermatit

Perioral form av dermatos utvecklas runt munnen av olika skäl. Under graviditeten uppstår sjukdomen på grund av kombinationen av vissa livsmedel. Det förefaller också på bakgrund av dysfunktionell gastrointestinala kanaler och långsiktiga hormonella droger.

Karakteristiska tecken på patologi kliar och brinner, röda fläckar med varierande mättnad, fläckiga områden runt munnen. Det märks att, beroende på vädret, förändras fläckarna sin ton. Dessutom kan vasodilatormedicin och vissa livsmedel påverka intensiteten i färgen på lesionerna. Biverkningar i ansiktsskador orsakar estetiskt obehag för människor.

Behandlingen av oral dermatit i ansiktet börjar med att avvisa användningen av fluoritandkräm, tvätt och kosmetiska produkter, steroidpreparat för yttre behandling av huden. Metronidazol och Trihopol-kurser utvecklas som läkemedelsterapi. Patienter med pustulär rosacea har visat sig få antibiotika:

Vitaminbehandling mot oral dermatit innebär användning av askorutin, riboflavin, nikotinsyra och vitamin B6. Patienter vars patologiska foci ligger runt ögonen rekommenderas att regelbundet besöka en ögonläkare för att förhindra sjukdomar i de visuella organen. För att lindra tillståndet föreskriver läkaren prednison, hydrokortisondroppar, antihistaminläkemedel, riboflavinfosfatinjektioner.

I sista steget i kampen mot perioral dermatos erbjuds patienten att genomgå fysioterapiprocedurer. En bra effekt i behandlingen uppnås genom användning av snö som erhålls från flytande kväve eller kolsyra. I speciella fall föreskrivs elektrolys. Patienten påminner om att han inte ska vara i direkt solljus länge och förblir i täppa rum.

En diet som lindrar dermatit i ansiktet

När dermatit i ansiktet innebär kosten uteslutande kolhydratprodukter i form av godis, sockerhaltiga drycker, semolina, bakning av högkvalitativt mjöl, muffins och sylt från kosten.

Förstärkning av fermenteringsprocesserna i tarmarna, försämrar de matsmältning och bidrar till aktiveringen av patogena mikroorganismer. På grund av det faktum att skadliga ämnen förblir i tarmkanalen, har proteiner inte tid att smälta och leda till utveckling av dermatit.

Konserverad mat, syltade produkter, hemlagad pickles omfattas av strikt undantag från menyn. Kryddor får användas i begränsade mängder med avvisande av kryddiga och skarpa kryddor. Du kan äta högkvalitativa produkter från halvfabrikat, men du bör inte missbruka dem ändå. Snabbmat är vanligtvis förbjudna.

När det gäller matlagningstekniken, med dermatit i ansiktet måste de bakas, kokas eller stuvas. När värmebehandlad vegetabilisk olja ska ersättas med olivolja. Kötträtter kokta på öppen eld eller kol, är förbjuden att äta.

Förbudet åläggs också:

 • kaviar;
 • fet fisk;
 • frön och nötter;
 • jordgubbar;
 • biprodukter
 • citrusfrukter.

Frukt och grönsaker i orange och röd hud ska skalas innan de äter. Tomat och röd paprika rekommenderas att ersättas med gula sorter.

Folkbehandling av ansiktsdermatos

1. I inflammatoriska processer på huden, råder läkarna att applicera ett avkok av björkknoppar.

Förbered det genom att bryta 1 kopp grönsaksråvaror med ett glas kokande vatten. Efter kokning i 20 minuter filtreras produkten. För att torka huden används den dagligen.

2. Förseglingssalva erhålls från saft av växten, en avskalad halva. Vätskan kombineras med smör med en hastighet av 1: 4. Förvara kompositionen i kylskåpet. För eventuella hudproblem används den som desinfektionsmedel.

3. Effektivt genomföra behandling av dermatit i ansiktet hemma kommer att hjälpa tranbär. Från hennes bär pressar saften för att få 50 ml vätska. Sedan kombineras den med 200 g vaselin och blandas noggrant. Läkemedlet används externt för behandling av pustler och i syfte att eliminera klåda.

4. För att lindra irriterad integritet använd honung och kalanchoe. Användbar blandning är framställd av lika delar av juice av en växt och en biodlingsprodukt. Kompositionen infunderas i en vecka, sedan injiceras samma volym aloejuice i det och disken med blandningen sätts på i ytterligare 7 dagar. Den färdiga massmörjda ömhuden.

5. Växterna från växt och vinväxter samlas i lika stora mängder och tvättas noggrant från smuts. Sedan krossas råvarorna, blandas och placeras i en gasväska. Den tillämpas på problemområdet. Blandningen ger en antiseptisk och helande effekt. Det tar bort inflammation och irritation från huden.

Video: hur man behandlar dermatit i ansiktet hemma folkmekanismer.

6. Växtbaserade antiseptiska medel som erhållits från timjan vanliga. En del av torrpulvret kombineras med 5 delar av en oljebaserad bas. I andra recept rekommenderas att blanda 10 g råmaterial med 100 g alkohol eller 15 g råmaterial kokt ner till ett halvt glas råmaterial med 4 delar av basen. Läkemedlet används för att fästa lotioner.Nästa Artikel
Är det värt att köpa håraktivatorer eller kan de bli hemma? Hur man använder och det förväntade resultatet