Färglös Henna: Använd för hår, för ansikte, för kropp, för naglar


Färglös henna är en naturlig produkt som skapats av Mother Nature själv, erhållen genom att torka och slipa lösoniumplanten (Lawsonia) i fint pulver. Färglös henna skiljer sig från färgning, som har egenheten att vrida krullar i rött hår - det ändrar inte hårets färg, men produkten har också en stor mängd användbara egenskaper. Förutom den helande effekten på hår hjälper Henna till att bekämpa åldersrelaterade förändringar i huden, det ger en jämn färgton i ansiktet, och om den används systematiskt kan den ta bort alla brister i huden. Hennapulver är oumbärligt för behandling av nagelplåtssjukdomar.

Användningen av färglös henna för medicinska och kosmetiska ändamål:

 • rensning, blekning, återställande och näring av huden;
 • avlägsnande av inflammatoriska hudprocesser;
 • antibakteriell och antifungal effekt.

Som en del av henna finns det en del syra som binder ett protein som kallas kollagen i hudceller, vilket är en viktig egenskap vid anti-aging och rengöringsprocedurer.

Pulver från de torkade stammarna av lausonia används för att behandla tonårshudsproblem (akne, svarta fläckar). För att öka effekten är det nödvändigt att tillsätta 2-3 droppar antiseptisk - tea tree oil till henna.

Färglösa henna ansiktsmasker

Varning! Henna har oxidativa egenskaper, därför kan masker som är baserade på det inte förberedas i metallrätter.

Masker av henna för kosmetiska ändamål kan inte vara rädda att använda vid vilken ålder som helst (pulvret är ofarligt även för de minsta) och för någon form av hud. Före sessionen måste ansiktets hud beredas - rengöras och gnidas med lotion (tonic blir ett alternativ), då är maskens effekt maximalt.

Recept för masker efter hudtyp från en produkt som härrör från lousonia-växten

1. Nourishing, toning och rengöring mask för de fyra huvud hudtyper

1-2 matskedar henna häll hett vatten 75-90 ° C och rör om till krämig konsistens. Förbered huden för de kommande manipulationerna - torka med ett speciellt verktyg och använd sedan verktyget. Efter 20 minuter bildar en skorpa och tvättar sedan av masken med något uppvärmt vatten.

2. Mask för normal (matt) och med oljig glans i huden

Lätt värm kefiret och lägg det till skålen med henna. Rör tills en tjock, beskomkovogo massa. Applicera en mask på den behandlade huden med tonic (eller använd en lotion). Vänta tills en skorpa bildas på ditt ansikte - ca 20 minuter. Skölj av ansiktet med rent vatten. Om nödvändigt, fukta huden med en kräm.

3. Matningsmask för fläckig hud

Häll kokande vatten i skålen med henna och rör om tills en tjock, limlös konsistens erhålls. I kyld henna tillsätt sur grädde med hög fetthalt och vitamin A. Innan du applicerar masken, behandla ansiktet med ett specialmedel. Vänta 20 minuter. Avlägsna blandningen från ansiktet med något uppvärmt vatten. Du kan fukta huden med en kräm.

4. Mask för huden, vilket ger en toning, föryngring och lyftningseffekt

Häll i en behållare med 1-2 st.l. hennapulver häll kokande vatten. Blanda noggrant för att bilda en tjock massa, och absolut inga klumpar. Tillsätt 2-3 droppar sandelträ eterisk olja till den resulterande vällan (alternativt te-trädolja). Varning! Det är bättre att applicera produkten efter hudrensningsproceduren. Efter en kvart i timmen torkar masken upp - så du kan tvätta den av.

5. Den mask som används i kampen mot svarta prickar.

Häll 1-2 matskedar i disken. henna, häll kokande vatten och rör om till en pasty konsistens. Håll massan täckt i ca 5-10 minuter. Applicera en varm eller varm mask med ett tjockt lager på de ansedda rengöringsområdena i ansiktet. Vänta tills skalen bildas. Masken avlägsnas helt från ansiktet med något uppvärmt vatten.

Varning! Om det finns en stark brännande känsla i ansiktet, avhjälps omedelbart omedelbart.

Om masken inte används alla, ha tvättat ansiktet, för att göra en massage i ca 1-2 minuter - effekten av peeling uppnås. Skölj hennaen först med lite uppvärmt vatten, igen - med kallt vatten. Om nödvändigt, fukta huden med en kräm. Det är bäst att utföra proceduren omedelbart före sänggåendet.

6. Rensningsmask

I lika stora volymer lägger du vit lera och henna i icke-metallrätter (1 msk vardera). Häll i varmt vatten eller kamomillbuljong i blandningen och rör om tills det är en grusig, inte för tjock konsistens. Applicera på huden gnidas med ett specialmedel och vänta tills en skorpa bildas - 20 minuter. Skölj henna i två steg - omedelbart med något uppvärmt vatten, sedan med kallt vatten. Du kan fukta huden med en kräm.

Henna färglöst hår

Den första platsen bland hårvårdsprodukter, om de fördelaktiga egenskaperna som absolut alla kvinnor som vill ha friska och vackra krullar är skyldiga att veta är färglös henna.

1. Återställande mask för torrt, delat hår

Häll 200 g kokande vatten i 100 g henna, rör sedan försiktigt. Applicera produkten först på rötterna, gnugga i hårbotten, sedan smörj inte allt håret utan att spetsarna passerar. Därefter måste du täcka huvudet med en påse och lägga på en tygduk av varmt tyg. Vänta 30-50 minuter. Masken tvättas av håret med tillräckligt varmt vatten.

2. Mask med fuktgivande effekt, designad för torrt hår

Häll 100 g hennapulver i disken och häll 200 g kokande vatten. Låt massan svalna i 10-15 minuter, tillsätt sedan massan av avokado (1pc.) Och 1,5 msk. ricinolja. Produkten appliceras i två steg: a) på hårrötterna; b) fördelat över hela längden. Värm upp och vänta 90 minuter. Ta bort masken från håret med en varm ström av vatten.

3. En mask som kan stärka håret

Koka 100 g Henna 200 g kokande vatten och tillsätt 2 msk. citronsaft (1 saftig frukt), sedan 1 msk. infusion (olja) burdock rötter och 2 msk. blå lera. Åtgärdens algoritm, som recept nummer 1 och nummer 2 - gäller först för hårrötterna och smörj alltså bara håret. Var noga med att värma. Vänta 90 minuter. Skölj masken under en varm vattenflöde med regelbunden schampo.

4. Mask för behandling av gallringshår

Häll i en förberedd behållare 1 msk. hennapulver, tillsätt ricinolja och olivolja i lika stora delar (2 msk vardera). Rör tills en klibbig, beskomkovaya massa. Tillsätt 6 droppar tallmjölolja till blandningen (alternativt, tea tree oil) och tillsätt 2 msk. grön lera. Häll kokande vatten. Innebär först att missa hårbotten och sedan gradvis gå ner, hela håret. Därefter måste du ha ett uppvärmningslock i form av ett paket och en varm scarf. Vänta 60 minuter. Du kan ta bort masken från håret med hjälp av varmt vatten och det vanligaste schampot.

5. Nourishing mask

Häll färglöst hennapulver, krossad kamille och nässla (20 g vardera) i disken i olika volymer, rör om och tillsätt 2-3 droppar eterisk olja. Smörj hårrödorna noggrant och fuktar hårbotten och distribuerar sedan bara masken över hela håret. Notera 30 minuter. Skölj med varmt vatten och regelbundet schampo.

6. En mask som kan ge hårvolymen

I en skål häll 2 msk. henna, tillsätt 1 msk. emulsion av söt mandelfrön och 1 tsk. Dimexidum. Rör om till en bezkomkovoy massa. Smörj först i hårbotten och fördela sedan håret. Vänta 40 minuter. En varm ström av vatten kommer att tvätta masken från håret.

7. Mask för att öka curls densitet

Häll 50 g Henna i disken, tillsätt så mycket fettostost och tillsätt 2 äggulor till massan. Rör och häll 2 msk. citronsaft (1 saftig frukt är nog). Blandningen appliceras först i hårbotten och fördelas sedan, sträng genom sträng, genom hela håret. Det bör noga fett hårets ändar. Efter att ha täckt huvudet med en påse och sätter på, till exempel en halsduk av varm tyg. Vänta 30-40 minuter. Masken avlägsnas helt från håret med en varm ström av vatten.

Färglös henna - den bästa assistenten i kroppsvård

Med ankomsten av en mängd olika krämer, scrubs, masker och lotioner är människor mindre och mindre utnyttjande av medel på en naturlig, ofarlig grund för att ta hand om kroppens hud, vilket är väldigt sorgligt.

Följande är ett recept på en skrubbmask för ett ångbad, vars centrala komponent är hennapulver. Det är elementärt under förberedelse, och resultatet av effekten kommer att glädja även den mest bortskämda kvinnan, som ofta har besökt dyra procedurer i skönhetssalonger.

Så, receptet: Blanda i lika stora proportioner pulver av blå lera och färglös henna (2 msk varje), lägg sedan 1 msk till blandningen. non-suckared honung och 6 droppar olja av någon citrus. I den resulterande massan häll hett vatten 75-90 ° C. Rör om tills den flyktiga massan uppträder utan klumpar. Innan du går in i bastun, applicera en mask på kroppen som ångas under duschen med cirkulära rörelser, och efter ångning sköljer du den under en ström av kallt vatten.

Varning! Vid åderbråck (svullnad i venerna) är det inte lämpligt att använda en skrubbmask med tillsats av honung och i fall av rosacea (blodföroreningsstörning i huden) kan den inte appliceras på ansiktets hud i bastun.

Denna mask har närande och rengörande egenskaper, hjälper till att bekämpa "apelsinskal".

Färglös henna för naglar

Ordinär henna kan långsamt bläcka naglarna, därför är det bättre att använda färglös för terapeutiska ändamål.

 1. Brew ett avkok av kamille 1 tsk. henna, blanda sedan för att få tillräckligt med flytande massa. Efter att ha applicerat spikplattorna, vänta tills det torkar och upprepa proceduren 3 flera gånger. Applicera blandningen 1 gång på 48 timmar. Förvaring av resterna av medel i tätt slutet kärl vid en temperatur under + 10 °.
 2. Torka henna med ättika och blanda för att få en flytande massa. Denna metod är mycket effektiv för att stärka spikplattan. Det finns ingen särskild metod för applicering och lagring - det är detsamma som i recept nr 1.

Av det ovanstående är slutsatsen klar: för att återställa den tidigare skönheten och återställa hälsan hos hår, hud och naglar, finns det inget akut behov av att tillgripa de dyra tjänsterna av skönhetssalonger. Som regel når man använder färglös henna, uppnås effekten nästan samma. Skalning och inflammerad hud blir silke, och tunt, skört, försvagat och gallrande hår förvandlas efter regelbunden användning av produkten som erhållits från plantans lusonii. Dessutom kan du med hjälp av detta underbara pulver glömma klagomålen om naglarna - brittleness, delaminering och konstiga fläckar, för om du systematiskt använder naglarna får du en vacker rosa nyans, blir stark och växa bättre.

Färglös henna för hår - en värdig ersättning för biolaminering

Cassia dumma växt är känd bland traditionella läkare som universell medicin. Färglös henna är gjord av de torra löv och stammar av denna buske. Likhet med pulveret på basis av lawsonia bara i namnet, det målar inte lock i en kopparrött nyans, men ger en uttalad positiv effekt.

Färglös henna för hår - nytta och skada

Den beskrivna naturprodukten är rik på värdefulla kemiska föreningar:

Dessa substanser orsakar alla de fördelaktiga effekterna som färglösa henna har på hår - fördelar:

 • stärka rötterna
 • hårbotten näring
 • eliminering av svamp- och bakterieinfektioner;
 • kämpa med mjäll;
 • restaurering av hårstruktur
 • normalisering av fett- och talgkörtlar;
 • grundlig rengöring;
 • ger volym och glans
 • tillväxtstimulering;
 • uppsägning av förlust
 • skydd mot atmosfäriska, kemiska och mekaniska skadliga faktorer;
 • förebyggande av tvärsnitt
 • tillväxtacceleration;
 • lindring av inflammation, irritation och klåda;
 • öka elasticiteten och elasticiteten hos strängarna;
 • korrigering av lokal immunitet hos huvudets epidermis.

Högkvalitativ färglös henna för hår orsakar inte allergiska reaktioner, men i vissa situationer bör den användas med försiktighet. Cassia-pulveret har torkningsegenskaper, därför måste dess användning på skadade och fuktberoende krök kombineras med intensiv fuktgivande och närande vård. Annars kommer strängarna att bli torra och spröda, börjar börja bryta av.

Hårlös hennahårbehandling

Kosmetologer råder att utföra terapi kurser, eftersom det aktuella läkemedlet ger en kumulativ effekt. Färglös naturlig henna för hår används huvudsakligen som en förstärkande och stimulerande produkt. Om du systematiskt applicerar pulveret av kassi kommer curls att sluta falla, splittra och bryta, få tjocklek, pomp och hälsosam glöd.

Färglös henna för att stärka håret

Den angivna produkten har en lokal irriterande effekt på huvudets epidermis och stimulerar blodcirkulationen i små kapillärer. På grund av detta får folliklarna mer syre och näringsämnen, de aktiveras och rötterna stärks. Färglös henna är effektiv mot håravfall och på grund av dess sammansättning. Ceaxanthin och rutin förhindrar alopeci, förhindrar döden av levande glödlampor och övergången av folliklar till ett "sovande" tillstånd.

Om allvarlig prolaps är förknippad med infektionssjukdomar i huvudets epidermis, kan den upphandlade behandlingen också hjälpa till. Färglös henna för hår innehåller krysofanol. Detta ämne har en uttalad aktivitet mot de flesta patogena mikrober och svampar. Dessutom eliminerar denna kemiska förening seborré och oljig mjäll.

Färglös henna för hårväxt

Inget verktyg kan påskynda strängarnas förlängning avsevärt. Den normala tillväxten hos krullarna är upp till 1,6-1,7 cm per månad (max). Iranska färglösa henna för hår är inget undantag. Med hjälp av att inte få en flätning i midjan om några veckor, men för att förbättra krillens tillstånd, för att stoppa tvärsnittet i ändarna och bryta av stavarna är ganska realistiskt. Tack vare pulveret från cassia kommer strängarna att vara hälsosamma, elastiska och starka, vilket eliminerar behovet att ständigt skära dem och låta dem växa snabbare.

Färglös henna för hår - hur man använder?

Standardmetoden för användning av det beskrivna medlet är att göra en vassle från växtbaserade pulver. Det är viktigt att använda hett vatten, men inte kokande vatten, för att bevara alla användbara ingredienser i produkten. Efter utspädning är det nödvändigt att tjockna massan på krullarna och hårbotten. Mängden cassia beror på längden, kvaliteten på strängarna och målen för terapi. Färglös henna för hår - applikation:

 1. När det är torrt bör gruel appliceras endast på rötterna. För att göra detta, tillräckligt 50-75 g pulver.
 2. Om det finns ett ökat fettinnehåll kan henna fördelas över hela längden. I enlighet med hårets nivå och densitet behöver 125-250 g cassia.
 3. När curls är oljiga men delade, rekommenderas att du använder produkten endast på hårbotten och huvuddelen av strängarna, undviker ändarna.

Hur man applicerar färglös henna på håret?

För att få den mest positiva effekten ska massan fördelas samtidigt som den är varm eller till och med varm. Färglös henna för hår - Metod för applicering:

 1. Rengör och grundligt kammade krullar fukta med vatten.
 2. Börja från baksidan av huvudet, applicera försiktigt men rikligt en uppslamning på huvudets epidermis, dela trådarna i avskiljningar.
 3. Sprid resten av blandningen genom håret.
 4. Gör fingrarna massage huden.
 5. Curls samlas i en sele, sätt på en plastlock.
 6. Värm huvudet med en tjock handduk.
 7. Tvätta av verktyget efter den tilldelade tiden (väljas individuellt).

Tekniken förändras något när färglös henna används för att stärka håret - användningsmetoden är begränsad till att applicera en pasta av kassi endast till rötterna, följt av massering. För att uppnå önskat resultat för 1 procedur fungerar inte, kommer den synliga effekten att märkas efter 9-10 sessioner. Strängar kommer att få täthet och volym, bli fluffiga, ljusa och glänsande.

Hur mycket att hålla färglösa henna på håret?

Varaktigheten av manipuleringen beror på låsens egenskaper och behandlingens varaktighet. När du använder färglös henna för torrt hår, eller om proceduren utförs för första gången, måste du hålla masken i 20-25 minuter. Om hårbotten är utsatt för fett appliceras pulvret mer än 3 gånger, ökningstiden ökar till 30-90 minuter. Varaktigheten beror inte på om färglös henna används på färgat hår eller inte, det påverkar inte strängarnas befintliga nyans. Den enda caveat - Cassia kan inte användas på de klargjorda lockarna, på grund av detta blir de gröna.

Mask med färglös henna för hår

Standardmetoden för att använda ett naturligt medel fungerar utmärkt bra utan tillsatser, men effekten kan förbättras med ytterligare komponenter. Eteriska oljor är väl lämpade:

 • från mjäll och fettinnehåll - eukalyptus, tea tree, bergamot;
 • vid förlust - beat, ylang-ylang, mynta;
 • mot sektion - kamille, sandelträ, vetiver;
 • för torrt hår - rosenträ, rökelse, apelsin.

Universell mask från färglös henna

 • flytande honung - 35-50 ml;
 • klyfta eller annan vegetabilisk olja (mandel, olivolja) - 30-40 ml;
 • 1 äggula;
 • äppelcidervinäger - 20-25 ml;
 • färglös henna för hår - 50-200 g;
 • varmt vatten - 50-150 ml.
 1. Späd kassan med vatten till en uppslamning.
 2. Lägg till andra komponenter i den varma massan.
 3. Gnid del av produkten i rötterna.
 4. Fördela hårets sammansättning.
 5. För att värma huvudet med polyeten och en handduk.
 6. Efter 1,5 timmar tvättar locken med schampo.
 7. Upprepa proceduren 1-2 gånger i veckan.
 8. Behandlingstiden är 2-3 månader.

Hur färgar hon färglös henna?

Även namnet på den aktuella produkten indikerar frånvaron av pigment i dess sammansättning. Det är omöjligt att färglägga hår med färglöst henna, cassiapulver ändrar inte nyansens nyans. Denna kosmetiska produkt används för att behandla skadade lockar, återställa strukturen och stärka glödlamporna. Om du applicerar cassia på färgade trådar blir tonen bara ljusare och rikare.

Hår efter färglös henna

Användningen av den presenterade naturprodukten har en mycket positiv effekt på hårets tillstånd. Färglös henna är speciellt användbar för skadat hår, det gör dem tätare och mjukare, förbättrar elasticiteten och förhindrar tvärsnitt och bräcklighet. Som en del av kassan finns komponenter med omslutningsegenskaper. De skapar en mikroskopisk film på hårstängerna, som inte bara skyddar dem mot skadliga yttre påverkan, men ger också en blank glans. Efter att ha fullföljt hela behandlingen, ser lockarna ut efter biolaminering.

Ett oönskat resultat kan endast erhållas om färglös henna har applicerats på blont hår. Naturliga blondiner ska inte använda kassierpulver eftersom det ger strängarna en gröngul ton. Artificiellt lättade lockar, särskilt i närvaro av skador och stavens porösa struktur, är mer utsatta för denna åtgärd och blir smutsiga kärr.

Kan jag färga mitt hår efter färglös henna?

Frisörer förbjuder inte parallellt att tillämpa den ansedda vårdgivaren och ändra tonens toner. Efter färglös henna kan du färga håret, men inte omedelbart. Det är lämpligt att vänta tills krökarna absorberar de goda naturliga ingredienserna och återhämtar sig lite. Det är bättre att färga trådarna antingen innan du använder färglös henna för håret, eller en vecka efter de medicinska procedurerna.

Mitt hår. Roux

Allt för ditt hår

Vård och hälsa

Färglös henna för att stärka håret

När det finns så många olika förfaranden för läkning och förbättring av hårets utseende i frisörsalonger, har många redan börjat glömma att naturprodukter har en liknande, om inte den bästa effekten. En av dem är färglös henna, som perfekt stärker håret, och dessutom kostar det ett öre och är bra för självständig användning hemma.

Lite om vad Henna är

Henna är en växt av släktet Cassius, det kan sägas att det är en enkel ört. Förvirra inte vanliga och färglösa henna - den senare färgar inte håret. De liknar bara deras hälsoeffekter på lockar. Detta naturliga botemedel stärker håret, ger det sken och volymen, rensar hårbotten. Färglös henna har också en mild avskalningseffekt som hjälper till i kampen mot mjäll.

Ett sällsynt fall när det här verktyget ska användas med försiktighet - kraftigt lättade lock: En ljusgrön nyans kan uppstå. Detta sker inte alltid, men för att förutsäga resultatet blir det inte. Detta beror på reaktioner med färgämnen, liksom eventuell närvaro av metaller i kranvatten. Blekta trådar är mer mottagliga för pigment på grund av sin skadade struktur, därmed möjliga "gröna".

Hitta och köp färglös henna kan vara i apotek och specialaffärer för hårvård. Men att riskera och köpa denna naturliga produkt på marknaden "från brickan" eller i tunnelbanorna är inte värt det.

Vad ger Henna

Henna har en torkningseffekt, så användningen är speciellt användbar för dem som lider av fet hår. Om dina krullar tvärtom är torra, ska de använda måttligt - henna behöver bara appliceras på strängarnas rötter.

Även regelbunden användning av färglös henna ger följande resultat:

 • upphörande av håravfall
 • anti-mjäll och dess förebyggande
 • stärka hårsäckarna
 • förbättring av hårbottenimmuniteten;
 • ökning av hårets densitet
 • förebyggande av klåda, allergier
 • restaurering av hårstrukturen när den är skadad.

Hur används Henna

Det finns två sätt att använda färglös henna: som den enda aktiva ingrediensen och i kompositionerna av olika masker.

I det fall du bestämmer dig för att applicera denna naturliga botemedel i en "ren" form, ges doserna nedan för att beräkna den mängd du behöver:

 • När du bara applicerar henna till rötterna, kommer 2-3 doser att vara tillräckliga för dig (i ett standardpaket på 25 g);
 • På hår av medellång längd, upp till axlarna, kommer fem förpackningar att räcka;
 • för långa strängar som krävs från sju påsar.

Dessutom kan rätt mängd medel bero på hårets densitet, i vilket fall du bara måste försöka hitta det bästa alternativet för dig själv.

Applicera henna för att rengöra våta strängar måste spädas: 300 g kokande vatten per 100 g produkt. Efter det isoleras huvudet med cellofan (en keps eller till och med bara en påse) och en handduk förvärmd på batteriet. Det är nödvändigt att hålla en så enkel mask på håret från 30 minuter till en timme, så det kan tvättas av med vanligt vatten - förresten, sådan henna tvättas av mycket lätt.

Ritning av olika masker

Henna är som nämnts ovan bra för användning både av sig själv och som en komponent för masker. Så det kombineras med följande ingredienser:

 • Vegetabiliska och eteriska oljor

Vegetabiliska oljor har en lugnande och närande effekt på håret. Och särskilt bra att lägga till i masken med henna, om ditt hår lider av torrhet. Lin, oliv, burdock och andra kommer att göra.

När det gäller de eteriska oljorna har var och en sina egna egenskaper. Till exempel:

  • Ett bra sätt att lösa ett problem med hårförlust är cederträ, mint, tall och rosmarin;
  • i fallet med fet hårbotten hjälper citron, eukalyptus, bergamot, kryddnejlika och citronbalsam;
  • för delade ändar, kamomill, rosenträ, ylang-ylang;
  • apelsin, mandarin och lavendel eteriska oljor bör läggas till masker för torra lockar, du kan också använda rökelse och ylang-ylang.
 • Vitaminer i flytande form

Perfekt för vitaminerna A och E i flytande form, stimulerar hårväxt och ger dem nödvändig näring. De kan köpas i ampuller på något apotek till ett lågt pris.

Henna kan blandas med hackade örter. Du kan köpa dem i bulk eller slipa dig själv. Kamille är lämplig för att stärka ljuskronor, nässla för mörka.

Du kan lägga terapeutisk lera, dimexid, etc. till masker. Dimexid - ett läkemedel som avslöjar hårets struktur, så att alla de fördelaktiga ämnena kommer in i det snabbare. Av denna anledning är det bra att använda det för att maskerar för att förbättra deras inverkan.

Så du kan välja dina egna och individuella formuleringar för hår, experimentera med de ingredienser som passar dig bäst.

Till exempel nedan är ett par färdiga recept, som alla använder henna, men effekten av deras effekt på lock är annorlunda.

Sammansättningen av håravfall

Du behöver två msk. olivolja, grönt lerpulver och färglös henna, samt en msk. Castorolja och fem droppar essentiell olja av ditt val. Blandningen måste appliceras på trådarna, sedan värma huvudet och en timme senare med ett schampo.

 • Firming mask med kefir och henna

Letar efter 100 ml förvärmd kefir och ett par Art. färglös henna. Blanda dem och låt det brygga i en kvart i timmen. Därefter gnuggar blandningen försiktigt i hela längden av håret, var uppmärksam på rötterna och skaka huvudet med en handduk. Det är nog att hålla masken i 40 minuter, då måste den tvättas av med vatten och schampo.

Färglöst hår för henna är en utmärkt lösning för att stärka dem, samt att ge ett lyxigt utseende till lock. Men i någon form av hårvård är inte bara effektiviteten hos själva produkten viktig, men också regelbundenheten för dess användning. Gör masken 1-2 gånger i månaden, och resultatet kommer inte vara långt innan du kommer.

Använd färglös henna

I den här artikeln ska jag prata om en av mina favorit naturprodukter för att stärka håret - om färglös henna. Den kan användas av absolut alla, men vara känslig för din kropp: om håret är torrt, är det bättre att använda det mindre ofta och bara applicera på hårbotten.

Färglös henna för hår är metoden för tillämpning huvudämnet i denna artikel.

Färglös henna

Färglös henna är en miljövänlig naturlig produkt som erhålls från en Lawson-växt genom att slipa sina torra stammar i pulver. Till skillnad från konventionell henna, målad i rödaktig färg, och erhållen från bladen av samma växt, ändrar färglös henna inte hårets färg, men det har inte heller mindre användbara egenskaper.

Så, med hjälp av färglös henna för hår kan det avsevärt förbättra sitt utseende, struktur och allmänna tillstånd.

En av de främsta fördelarna med användningen av detta verktyg är att stärka, återställa och väsentligt förtjocka håraxeln. Som ett resultat blir krullarna tjockare, livliga och glänsande.

Och den färglösa hennaens förmåga att släta hårets vågor, som om den omsluter den med en osynlig film, gör det bara ett medel för frälsning för splittring, skadat och sprött hår.

Om du vill förbättra ditt hårs tillstånd, bör du särskilt sköta skampon som du använder. En skrämmande figur - i 97% av schampon av kända varumärken är ämnen som förgiftar kroppen. Huvudkomponenterna, på grund av vilka alla problem, på etiketterna är betecknade som natriumlaurylsulfat, natriumlauretsulfat, kokosulfat. Dessa kemikalier förstör krullarnas struktur, håret blir skört, förlorar sin elasticitet och styrka, färgen bleknar. Men det värsta är att denna smuts kommer in i levern, hjärtat, lungorna, ackumuleras i organen och kan orsaka cancer. Vi rekommenderar att du använder de medel som dessa ämnen ligger i. Nyligen utförde experter från vår redaktionsteam en analys av sulfatfria schampon, där första plats togs av medel från företaget Mulsan Cosmetic. Den enda tillverkaren av naturliga kosmetika. Alla produkter tillverkas under strikta kvalitetsstyrnings- och certifieringssystem. Vi rekommenderar att du besöker den officiella webbutiken mulsan.ru. Om du tvivlar på din kosmetiks naturlighet, kontrollera utgångsdatumet, det ska inte överstiga ett års lagringsutrymme.

Man tror även att effekten av att applicera färglös henna flera gånger motsvarar effekten av ett sådant salongförfarande som laminering.

En annan viktig egenskap hos färglös henna är dess förmåga att förebygga och stoppa håravfall samt stimulera blodcirkulationen i hårbotten och därmed väcka vilande hårsäckar.

I synnerhet hjälper det att klara av mjäll, och med både torr och oljig, för att lugna hårbotten, lindra inflammation, klåda och irritation.

Förutom alla ovanstående har produkten en närande och samtidigt en mild rengöring och peeling action, och kan användas som ett naturligt schampo.

På grundval av allt kan vi dra slutsatsen att för återkomsten av skönhet och hälsa hos hår är det inte nödvändigt att spendera mycket pengar på dyra salongprocedurer. I de flesta fall gör färglösa henna inte värre.

Försvagad, tunn, tråkig, skört och livlös, dåligt växande och fallande hår bokstavligen "återföds" efter sin vanliga användning.

Var att köpa

Köp färglös henna, som regel kan du:

 • i små avdelningar med billiga kosmetika och hushållskemikalier,
 • på marknaden,
 • ibland i apotek och i stora stormarknader som Auchan.

Användningen av färglös henna för hår

Hår är en prydnad för mannen. Inte bara kvinnor drömmer om friskt och vackert hår. Tyvärr är inte många av dem som förbättrar naturliga produkter kända som inte skulle färga håret. Det är lätt för dem som föredrar att ändra sin färg, men de som är nöjda med de naturliga, särskilt blondinerna och blondinerna, är mycket svårare i detta avseende. Men ett verktyg som inte färgar håret finns naturligtvis - naturen har gett allting. Färglös henna är en ört som, trots att håret stärks, ändrar inte sin färg.

Vanligtvis säljs färglös henna i påsar (fråga hos apotek och kosmetiska butiker), som rekommenderas att användas en gång. Faktum är att när du öppnar förpackningen förstörs pulvret ganska snabbt och förlorar dess användbara egenskaper.

I princip skrivs instruktionen för att odla färglöst hennapulver på en väska. Som regel hälls pulvret i en sådan mängd kokande vatten att det vid omrörning bildas en medeltjocklek av grus. Den resulterande och något avkylda massan bör appliceras på håret.

Nu hur man använder färglös henna

När du har spridit pulvret och fått den nödvändiga konsistensen, applicera kompositionen på håret, gnugga det bra in i hårbotten och rötterna och jämnt sprida sig längs hela längden av strängarna. Du kan göra denna procedur både på rena och smutsiga lockar. Efter, som med tillämpning av hemlagade hårmaskor, rekommenderas att vikla huvudet med plastfolie och linda den med en varm handduk ovanpå.

De första gångerna kommer ansökan att räcka för att hålla produkten på håret i 25-30 minuter. I efterföljande tider kan innehavstiden gradvis ökas till 1: a timme.

Som ovan nämnts har färglös henna en mild rengöringsegenskap, och verkar i viss utsträckning också som ett schampo, så att du kan tvätta av det bara med vatten. Men om du känner att ditt hår inte är tillräckligt tvättat, tvätta sedan Henna, tvätta mitt huvud som vanligt, med hjälp av schampo och balsam.

Vad som annars kan sägas om tekniken för att applicera färglös henna för hår är det faktum att du inte kan begränsa dig själv i experiment. Så i stället för kokande vatten kan pulvret spädas med heta buljonger och infusioner från olika örter, och olika ingredienser kan sättas till den resulterande massan, allt från väsentliga och vegetabiliska oljor till andra naturliga produkter.

Färglösa hennahårsmaskar

Färglösa henna masker är effektiva och utan att tillsätta några ingredienser.

Eventuella recept för hemlagade masker är en rekommendation, inte en tydlig indikation på åtgärden, och dessutom, på grund av hårstrukturens individualitet, bör du välja de komponenter som passar dig. Du måste försöka välja det bästa alternativet.

Färglös henna för hår tjänar som en utmärkt bärare, sedan Det är bekvämt att blanda det med andra ingredienser av populära recept för hår. Lägg till några andra örter (kamille, nässla, salvia, calendula eller burdock (hugga örter i en kaffekvarn eller tillsätt extrakt av dessa örter)), vegetabiliska oljor (sesam, johnoba, mandel, jojoba, gör håret mjukare, återfuktas, närma ), eteriska oljor (gör hård doftande och mer lysande och har en individuell effekt), äggula, honung, kefir (stärker håret mer) etc. Du kan också experimentera genom att lägga till vitaminer A, E, krossade spannmål, dimexid, lera etc. Dimexid är ett läkemedel som gör cellmembranet permeabelt och läkemedlet når målet snabbare. Varje komponent är användbar på egen väg.

Alternativ 1

Så det är nog att späda 1 påse med hennapulver (eller påsens golv beroende på hårlängden) med kokande vatten i en sådan mängd att en homogen krämig massa erhålles vid omrörning. Den resulterande och lätt avkylda massan ska appliceras helt på allt hår, var särskilt uppmärksam på rötterna och hårbotten och håll i 25-30 minuter, helst omsluta huvudet med plastfolie och omsluta en handduk över toppen.

Applicera Henna kan vara både smutsigt och rent hår. De första tiderna bör det inte hållas på håret i mer än 30 minuter. I efterföljande tider kan hållartiden gradvis ökas till en timme.

Du kan tvätta av masken, som med användning av schampo, eller bara med vatten bara.

Denna mask med färglös henna är lämplig för alla typer av hår. Men speciellt är det rekommenderat att göra det med håravfall, särskilt med dåligt växande, tunt, försvagat, skört och splittrande hår, såväl som i närvaro av torr eller oljig mjäll.

Alternativ 2

Och självklart kan du förbättra effektiviteten och användbarheten hos färglösa henna masker genom att lägga till olika naturprodukter till dem.

Till exempel kan hennapulveret självt spädas inte bara med vatten utan med infusioner och avkok från olika örter.

Vanligtvis är örtteer framställda enligt följande: 1-2 msk. sked torrt gräs hällde en halv liter kokande vatten, och koka på låg värme (eller ludd i ett vattenbad) i ca 10-15 minuter.

Därefter avlägsnas buljongen från värmen, täckt med lock, lämnas i 30 minuter och sedan filtreras. Vid infusioner tas samma proportioner gräs och vatten, endast efter att ha kokt vatten, kompositionen kokar inte, men täckes helt enkelt med ett lock och lämnas i 1 timme, eller till fullständig kylning. Efter, filtreras igen.

I princip, om du köper torra örter i farmaceutisk förpackning, bör förberedelsemetoden skrivas på dem.

Innan avel ska avkok eller infusion upphettas till ett hett tillstånd.

När det gäller örterna som används för att göra hemlagade masker med färglös henna, är det till exempel en infusion av kolvfot, avkok av burdockrötter, infusioner av torrblod och björkblad lämpade för att förbättra hårväxten. För att stärka håret och mot deras förlust - avkok och infusioner av hummer och salvia.

Du kan enkelt hitta information om andra örter som passar din typ och egenskaper hos hår på Internet.

Alternativ 3

Hårmaskor från färglös henna med tillsats av vegetabiliska och eteriska oljor:

Det är mycket bra att lägga till naturliga oljor till redan utspädd färglös henna. Ungefärliga proportioner - 1 msk läggs till 1 engångsdel av henna. sked vegetabilisk olja (med mycket torrt hår kan vara 2 matskedar), eller 5-6 droppar eterisk olja.

 1. För torra, spröda och splittrade ändar är olivolja, kokosnötolja (1 tesked smält smör), avokadoolja, jojobaolja, cashewnötter och vetexperter perfekta.
 2. I närvaro av snabbt smutsande fettigt hår kommer det att vara bra att tillsätta den essentiella oljan av citron, limemetta och citronbalsam.
 3. För den allmänna förstärkningen och restaureringen av hår vitalitet - vegetabilisk olja av pistasch, kalendula och grönt kaffe. Ur eteriska oljor - myrraolja, ylang ylang och cassia.
 4. För håravfall, borrolja, eterisk olja av gran, cederträ och cypress rekommenderas.
 5. Tja, om du är orolig för mjäll, lägg till den eteriska oljan av pelargon, gran, enbär och kayaputa.

Metoden för att applicera färglösa henna masker med oljor är densamma som i fallet med henna masker som beskrivs i det första receptet. Endast tvätta dem ska vara med schampo.

Alternativ 4

När det gäller andra produkter som läggs till hemlagade hårmaskor från färglös henna, kan du experimentera som du vill.

 1. Så, om du har oljigt hår kan hennapulver spädas med lite uppvärmd kefir, sur mjölk, vassle, yoghurt eller grönt te. Och tillsätt det blötta svarta brödet, massan av färsk tomat, massan av sura frukter och bär, riven råpotatis, vetemjöl.
 2. Med en blandad och vanlig hårtyp, försök att lösa Henna med yoghurt eller liknande med grönt te, och tillsätt sedan sur grädde eller massan av vattenmelon, persika, druvor, äpplen.
 3. I närvaro av torrt hår är det bra att odla Henna med varm mjölk och tillsätt majonnäs, äggulor och 1-2 teskedar honung, keso, banan, persimmon, melon och aprikosmassa.

Ta proportionerna av tillsatta komponenter i ögat.

Hålltidstiden för masker med färglös henna och andra produkter under de första tiderna är också 25-30 minuter. I den efterföljande applikationen kan tiden ökas till 1: a timmen.

Skölj med schampo.

Färglös henna skiljer sig i konsistens från vanlig henna, och det är lättare att tvätta bort.

Alternativ 5

Maske mot håravfall: kokosnöt (fuktgivande, näring) olja 2 matskedar, ricinusolja 1.1 matskedar, cassia obovata 2 matskedar, någon essentiell olja för att stärka 5 droppar, mulani dregs eller grön lera 2 matskedar, avkok gräs eller varmt vatten.

Applicera på håret och lämna i 1 timme, skölj sedan av masken med schampo.

Alternativ 6

Mask för att stärka håret och mot deras förlust. Ångad henna på varmt vatten eller avkok av örter. Lägg till sesamolja eller olja av bingaradzh till den. Du kan lägga till några droppar essentiell olja.

Håll masken i 15-30 minuter, skölj sedan.

Alternativ 7

Mask för glans och hårvolym. Ångad Henna i varmvatten eller örtbuljong och tillsätt 1 msk. mandelolja och 1 tsk Dimexidum.

Håll i 30 minuter till en timme, skölj sedan. Du kan använda schampo. Denna mask kan utföras utan tillsats av Dimexidum.

Alternativ 8

En mask som täcker många aspekter: fuktar, närmar, stärker, ger sken och volym.

150 g Henna färglös + 2 äggulor + 2 matskedar mosad olja + 1 matsked olivolja + 2 matskedar vinäger + 2 timmar honung och ångad kryddnejlika med bryggning, eller du kan helt enkelt koka vatten. Pinks läggs till i skuggan av rött.

Skölj med schampo efter 1-1,5 timmar.

Alternativ 9

Mask för täthet och stärka håret. Använd försiktigt för dem som har torrt hår.

I en blandning av vatten och färglös henna tillsätt 2 msk. l. citronsaft, två äggulor, mager kockost. Applicera en tjock massa på håret, sätt på ett lock och linda en handduk runt huvudet.

Håll i ca 20-40 minuter, skölj sedan med schampo.

Alternativ 10

Mask för att återfuktas och återställa torrt och skadat hår.

Häll kokande vatten eller avkok av gräs 2 msk. cassia obovaty, insistera 15 minuter, tillsätt sedan massan av avokado och 1 msk. kokosnöt, castor, Bringaradzh oljor.

Tvätta av med schampo om ungefär en timme.

Alternativ 11

Att stärka fet hår.

Färglös henna zaparit på varmt vatten eller örttekoko, tillsätt 2 msk. l. citronsaft, blå lera 2 msk. och 1 msk. l. sesamolja eller olja av blengaradzh.

Håll dig från 40 minuter till en timme. Skölj håret väl med schampo.

Alternativ 12

Mask-schampo för hårvolymen.

Gör en blandning av färglös henna och nässla 2 till 1, tillsätt senapspulver (ca 2 matskedar blandning av 2 teskedar). Allt detta häll varmt vatten.

Blandningen appliceras på fuktigt hår och varar i 7 minuter, tvättas sedan av utan schampo med vatten, surgörs med ättika.

Du kan göra ett schampo utan senapspulver, helt enkelt skapa en blandning av henna på ett avkok av nässla eller kamille, till exempel. Vatten kan inte surgöras, om ditt hår reagerar dåligt på ättika eller om du är allergisk mot det. Bara i detta fall är det värt att skölja håret inte bara med vatten, men som en del av avkok som du inte har lagt till i henna.

Alternativ 13

Henna, äggula, 1: a. flytande honung, 1 msk. Cognac - allt detta blandar till en krämig konsistens. Det kan spädas med varmt vatten.

Applicera blandningen på håret, lägg sedan på en hatt, linda en handduk runt huvudet. Värme orsakas av brandy, det stimulerar blodkärlen i huvudet och hårlökarna, honung och äggula som ett sätt att stärka.

Håll i 15-30 minuter. Tvätta håret

Alternativ 14

Värm hönan med varmt vatten, tillsätt aloejuice, vitaminer och olja till blandningen. Applicera sedan på hårets rötter, fördelas över håret.

Sätt på en hatt, och lägg på en handduk runt huvudet. Håll masken i ungefär en timme, skölj sedan med vatten. Om det behövs kan du använda schampo.

Alternativ 15

Mask för att mjuka håret och ge det en volym.

1 msk. färglös henna, 1 msk. mandelolja (kan sesam, kokos, Bringaradzh, jojoba, etc.), varm kefir och 1 hl. citronsaft.

Håll i 15-30 minuter.

Alternativ 16

Mask med färglös henna för att accelerera och hårväxt.

Rör hennaen med krossad nässla och häll den resulterande blandningen med avkok av kullrot, kyla något och tillsätt 1 matsked. vetegroddarolja med några droppar eterisk olja. Blanda allt grundligt och applicera på torrt hår.

Sätt på en hatt och linda ett huvud över det med en handduk. Tvätta av masken efter 30 minuter. Du kan använda luftkonditionering.

Alternativ 17

Blanda 150 g henna neutrala, 2 äggulor, 2 msk. burdock olja, 1 msk. olivolja, 2 msk. äppelcidervinäger, 2 tsk honung och ångad nötkött eller bara kokande vatten.

Pinks läggs till i skuggan av rött.

Om ditt hår är "torrt" från henna

På grund av individens individualitet är det värt att notera att den färglösa henna med alla dess positiva egenskaper kan "torka" håret för vissa människor. Men det här undviks enkelt om du följer några regler och recept.

Först bör masker av färglös henna göras mer än en gång i veckan (oftare, och vissa kanske oftare - lyssna noga på din kropp, det berättar alltid vad du ska göra och hur).

För det andra, för att stärka håret, är det ofta tillräckligt att applicera blandningen endast i hårbotten, så hårlampan tar emot alla nödvändiga ämnen, men samtidigt får henna inte på håret själv. Men den här metoden är inte lämplig för dem som vill "återställa" skadat hår, släta "hårvågor" etc. För att göra detta behöver du fortfarande näring håret längs hela längden. I framtiden, efter att du har tagit ditt hår i ordning, kan du närvara bara hårrötterna.

För det tredje kan du fuktar håret med vegetabiliska oljor (sesam, mandel, jojoba, Bringaradzh, etc.). Oljan kan tillsättas direkt till blandningen och kan appliceras på håret efter att du tvättat henna.

Henna för ansikte

Henna används ofta i kosmetologi, och inte bara som en mask för hår. Mild rengöring och peeling effekt lämplig för huden. Kompositionen av henna är en speciell syra som binder kollagen i hudcellerna, vilket är mycket viktigt vid anti-agingprocedurer. Används för att näring huden, föryngra, lyft, till tonen, den har en vitare effekt. Huden efter en sådan mask blir elastisk och flätig.

Färglös henna är en tonic och används mot kokar, hematom, inflammationer och även herpes. Hjälper med överflödig fet hud från seborré.

Tonårsbekämpare rekommenderas ofta att använda färglös henna för att bekämpa inflammatoriska formationer i problemområdena i huden: akne, akne, svarta prickar. I det här fallet läggs lite teolja till den färglösa henna. Resultatet är ett medel som lindrar inflammation, normaliserar talgproduktionen och torkar ansiktets hud.

För att lätta fräknar och ge en matt skugga i ansiktet, rekommenderas att använda färglös henna med tillsats av borsyrainfusion.

För att uppnå maximal effekt av att applicera masken från henna, bör du rengöra huden före proceduren och behandla den med lotion eller tonic - så maskkomponenterna absorberas bättre av huden.

 • Torka en liten mängd Henna med varmt vatten till konsistensen av tjock gräddfil, låt den brygga i ca 5 minuter; Applicera ett tjockt lager på hela ansiktet eller på det önskade området (ju varmare Henna, ju bättre det expanderar porerna och låter de användbara ämnena tränga in). Håll kvar tills det är torrt. Maskan är väldigt lätt att tvätta av. Och om den "torkade" hennaen späds något med vatten, kan du gnugga ansiktet och få en skrubbande effekt. Överdriv inte bara det.

Färglös henna. Metod för applicering för skönhet. Egenskaper och fördelar

Många människor svarar på frågan "vad är henna," utan att tänka, kommer att säga - medel för färgning av hår. I själva verket är tillämpningsområdet för detta pulver väldigt bredare och i första hand hänvisar det till färglös henna. I dagens artikel lär du dig vad färglös henna är. Metoden att applicera den i de bästa recepten maskerar för ansikte, kropp och hår, gjorda hemma baserat på den.

Användbar information om färglös henna

Löv av Lawsonum är nekolyuchy torkade och maldas i pulver kallad henna. De har förmågan att färgas, de används för att ge en kopparskugga till håret och skapa väggmålningar på kroppen. De medicinska egenskaperna hos lavsoniapulver är emellertid inte mindre värdefulla. Med ett uttalat desinfektionsmedel och antiseptiska egenskaper kan det användas för att bota inflammatoriska sjukdomar av olika ursprung, liksom lugna nervsystemet, lindra huvudvärk och tandvärk. Det är känt att i tidigare tider även smittkoppor behandlades med den.

Färglös henna - ett naturligt botemedel mot skönhet och hälsa

Idag är henna praktiskt taget inte används i medicin, men inom kosmetologin är det ganska vanligt. På grund av dess egenskaper, hjälper det att bli av med inflammation, irritation och akne, övervinna mjällens mjäll och mycket mer. Och det innehåller också kollagen, som med regelbunden användning föryngrar huden, stramar den.

Detta är viktigt. Vid beredning av masker och blandningar med henna bör du inte använda metallredskap, eftersom det oxideras. För att uppnå bästa effekten, använd endast blandningen för att rengöra huden eller håret.

Sätt att använda färglös henna för ansikte

Universell mask

För att rengöra huden, ge den god mat och återvända tonen hjälper masken tillagd från färglöst henna och varmt vatten. Det är nödvändigt att blanda dem till ett tillstånd av gruel, applicera på grundligt rengjord hud, håll i en halvtimme och skölj. Vid behov kan du smörja huden med grädde.

Färglös henna mask för oljig och normal hud

Rengör ditt ansikte med tonic eller lotion. Applicera sedan en varm blandning av henna och kefir i en halvtimme. Skölj, fukta med kräm om det behövs.

Nourishing mask

Rör om pulvret med mycket varmt vatten. Det borde vara ett mycket coolt tillstånd. Lägg sedan till en sked full gräddfil och ett par droppar A-vitamin till blandningen. Fortsätt sedan enligt vanligt scenario: Applicera en halvtimme och tvätta av med varmt vatten.

Färglös henna för föryngring och lyftning

I henna löst i vatten, måste du lägga till ett val av lite teolja, rosolja eller sandelträ. Du kan använda denna mask inte mer än en gång var 7-10 dagar.

Metod för användning av färglös henna mot akne (bra för tonåringar)

Ett par skedar av färglös henna-brygga till ett tillstånd av uppslamning, täcka med lock och låt infusera i fem minuter. Då är det väldigt tjockt att sätta på problemområden och behålla det tills det är torrt. Gradera försiktigt kanten av den torkade skorpan och ta bort den. Torka ansiktet med en tonisk eller rengörande lotion. Cream använder inte.

Färglös henna: Användningsmetod för kroppen

Blanda henna och blå lera i lika stora mängder, blanda med vatten, tillsätt lite honung och några droppar citrusolja till blandningen. Applicera det på kroppen, massage det med en tvättduk. Om du gillar ett bad, ta lite ånga direkt i den här blandningen och tvätta den sedan. Masken ger anti-celluliter effekt, rensar, toner.

Färglös henna för naglar

Brew henna inte med vatten, men med ett brant avkok av kamille. Applicera på naglarna och vänta tills det torkar, applicera ett annat lager ovanpå, vänta igen och använd igen. Du kan göra det en gång varannan eller tre dagar.

Färglös henna utspädd med ättika är också ganska effektiv. Ansökningsprincipen är densamma, gör det bara mindre ofta.

Färglös henna för hår

Vit henna regenererande mask

Applicera kokt vatten på håret och sätt henna i behållaren under locket i 15 minuter. Skydda med plast och linda i en handduk. Du måste gå i minst en halvtimme, skölj sedan med varmt vatten utan att använda schampo.

Fuktgivande mask

Henna koka vatten och insisterar en kvart i timmen. Lägg sedan till massan av avokado och 1 sked av castorca (baserat på 100 gram torr henna). Det är nödvändigt att hålla länge, minst en och en halv timme, skölj sedan grundligt med vatten.

Färglös Henna Firming Mask

100 gram henna blandas med ett glas kokande vatten, tillsätt saften av en citron, en sked stor vegetabilisk olja och två skedar torrblå lera. Applicera på håret, grundligt kamma, lämna i en halv till två timmar. Tvätta av utan att använda schampo.

Färglös henna, vars användningsmetod kan användas nästan överallt och som säljs i ett apotek och kostar bokstavligen ett öre, kan vara en riktig frälsning. Använd naturens kraft och erfarenheterna genom åren.Nästa Artikel
Hur man tvättar henna från håret