Hur man tvättar henna från håret


För färgning av håret föredrar många människor naturlig henna som det mest optimala alternativet till färger med kemisk sammansättning. Det skadar inte hårstrukturen, ger den en vacker färg med en rik skugga av koppar eller brons, bryr sig, stärker och gör strängarna starkare och friskare. Men när det är nödvändigt att spola denna ljusröda färg börjar många kvinnor uppleva vissa svårigheter. Denna process kräver speciella metoder och nyanser, som beskrivs i detalj i den här artikeln.

Kortfattat om det viktigaste

Henna för hår är en finmalad lonsoniaväxt (Lawsonia inermis), som är vanlig i de tropiska skogarna i Asien, Amerika, Afrika och Australien. De översta bladen har särskilt starka färgegenskaper och används oftast för kroppsmålning - mehendi. För att färga håret, ta de nedre löv av Lawsonia, som efter torkning krossas till pulver. Det finns också färglös henna, som erhålls från stammen.

Iransk är den mest populära färgen, som har en kryddig doft av hö och lämnar en röd färg på håret. Indiska - ett dyrare alternativ, varefter krullarna blir ljusa och glänsande ute, starka och friska från insidan. Färg när den är färgad med henna varierar från mörkbrun till brons röd.

Henna, som har ett färgpigment, är väl lämpat för ljuskrullningar och idealisk för brunthåriga kvinnor. Brunetter denna typ av färg är inte särskilt lämplig, eftersom det färgar mörkt hår med svårigheter. Men några pulver har ytterligare komponenter i sin komposition som gör det möjligt att sluta med nästan svart hårfärgning.

Hur länge efter färgning?

Persistens av hennafärgning beror på dess typ, avsaknaden av ytterligare föroreningar i pulvret och typen av hår. Dessutom har den en kumulativ effekt, så efter flera användningsområden kommer färgen att vara längre.

 • Färglös henna har en liten ljuseffekt på blont hår och efter färgning kan försvinna inom några dagar.
 • Med det mörka håret (på grund av deras karaktärs egenskaper) kommer färgad henna att komma ner i slutet av den första månaden.
 • Strukturen av vågigt hår är mer poröst, så färgen med färgpigment kommer att tvättas ut av dem snabbare än från raka strängar. Denna process tar cirka 6 veckor.
 • Brunhåriga och rödhåriga representanter för "den vackra halvan" kommer att ha effekt av hennafärgning under lång tid. Ljus kopparskugga kommer att glädja dem i 3-4 månader.

Skäl till spolning

En av nackdelarna med att färga krullarna med naturlig färg får ett oplanerat resultat. Speciellt sker detta under färgning av lösa strängar med skadad struktur. Tänk på de vanligaste fallen när du vill tvätta av Henna färgpigment.

 • En oönskade skugga: ibland efter färgning får håret en inte riktigt planerad röd och till och med en blå eller grön nyans som inte ser ganska estetiskt tilltalande ut.
 • Ändra hårfärg: för de som vill ändra sin bild för att färga håret i en annan färg blir det problematiskt, eftersom ammoniakfärgen inte passar bra på de hennafärgade trådarna, och den resulterande färgen passar inte riktigt den önskade.

Hur kan du snabbt dra hem hemma?

Efter färgningsprocessen genomgår håret en noggrann undersökning av hårets färg och tillstånd. Om resultatet inte uppfyller önskan, måste du agera omedelbart. Ju tidigare Henna börjar tvätta håret, desto större är möjligheten att ta bort den oönskade färgen. Dessutom beror resultatet på kvaliteten på färg och individuella egenskaper. Men det är troligt att den fullständiga tvätten av henna inte kommer, men det är värt att räkna med dämpningen av den ljusa röda färgen och känsligheten hos krullarna till efterföljande färgning med ammoniakfärger.

Följande är allmänna tips för att avlägsna effekten av lawsonia.

 • Omedelbart efter färgning tvätta huvudet flera gånger med schampo, så en viss mängd färgpigment kommer att lämna hårstrukturen tillsammans med skummet.
 • Färgen tvättas snabbt under de första veckorna efter appliceringen. Efter hon äter tillförlitligt djupt i håret.
 • Ofta räcker det inte med ett förfarande för avlägsnande, så åtgärden på utlakning måste upprepas flera gånger. Man måste komma ihåg att kemiska ämnen ofta påverkar krillarnas hälsa negativt, så när du tvättar, bör du objektivt utvärdera hårets tillstånd.
 • Masker tillåter mildt sätt att dra färgen från de djupaste hårlagret.
 • Efter flera tvättprocedurer är håret klart för färgning, men endast i mörkare eller svarta nyanser.

Det finns flera sätt att ta bort henna. Hemma kan du använda naturliga ingredienser i form av jästa mjölkprodukter, fruktsyror och oljemaskor.

Effektiva maskuppskrifter

Masker från matkomponenter eliminerar färgpigmentet ganska bra, och ingredienserna kan tas direkt från kylskåpet.

Man bör komma ihåg att verktygets effektivitet kommer att öka om man efter att ha applicerat huvudet för att täcka med en påse av polyeten och linda med en handduk.

 • Från gräddfil. För denna mask är bäst lämpad fett, lite sur grädde. Det bör bringas till ett varmt tillstånd och appliceras över hela längden av håret i 40-50 minuter. Dessutom kommer detta verktyg att mätta huden och håret med olika näringsämnen.
 • Från kefir. Blanda om en liter kefir med en liten mängd kosmetisk lera, som säljs i ett apotek i pulverform. Efter att ha fått en homogen komposition, applicera den i flera timmar längs hela längden av håret.
 • Från jäst. Blanda ett jästpaket med kefir, lägg på en varm plats. När massan sväller, applicera den på håret och håll i 2 timmar. Vid behov kan denna procedur upprepas flera gånger inom 3-4 dagar.
 • Från bågen. För tillverkningen av denna mask bör pressas några lök för att få färsk lökjuice. Du kan helt enkelt göra lökgröt med en mixer och applicera den istället för juice på hela hårytan på huvudet. Skölj med varmt vatten i 30-40 minuter med shampoo. Nackdelen med denna mask är en mycket frätande lök lukt.
 • Från rödpeppar. Denna mask används också för att öka hårväxten och väcka hårsäckar. För att göra detta bör du insistera på vodka några pudder röd peppar och applicera på håret i högst 20 minuter, varefter de ska tvättas väl.

Masker med tillsats av olika naturliga oljor hjälper också till att minska det korrosiva färgpigmentet.

Hår efter applicering av dessa masker kräver noggrann tvätt med schampo.

 • Från solrosolja. Solrosolja bör värmas upp i ett vattenbad och spridas med en kam på locken. Skölj med schampo efter minst några timmar.
 • Från smör. Blanda lite naturligt smör med en liten mängd lin, varma i ett vattenbad tills en homogen komposition och applicera i några timmar på håret. Denna procedur bör upprepas flera gånger.
 • Från olivolja. Blanda lika stora andelar olivolja och senapsoljor. Värm upp lite och ansök om 30-40 minuter. Upprepa flera gånger i veckan.

Några andra ämnen som också är till hands med en bra hemmafru kan ta bort den naturliga färgen.

 • Tvättmedel. Brun, inte mycket trevlig luktande tvål har många positiva egenskaper, inklusive kan hjälpa till att bli av med den ljusa färgen på henna. För att göra detta, skumma håret och linda i 15-20 minuter. Efter utgången ska du skölja håret väl med hjälp av en vårdande balsam-balsam.
 • Bordvinäger. Det är nödvändigt att lösa några skedar vinäger i en liter varmt rent vatten, häll sedan den här lösningen i bassängen och fördjupa håret i det, vilket skyddar ögonen från att falla. Det är nödvändigt att verktyget påverkar håret i 15 minuter, för det här kan du hålla håret i bäckenet så länge som möjligt och döda dem sedan ofta. Efter proceduren måste du skölja håret i varmt vatten med en balsam.

God nog att tvätta pigmentfärgsmask med alkoholhalt.

 • Brandy. Kombinera cognac och ricinolja i lika stora mängder. Applicera på strängar i 40-60 minuter. Skölj sedan med hårbalsam.
 • Soda. Blanda lite alkohol med natron. Tillsätt lite citronsaft och ansök om några timmar på håret. Detta verktyg har en mycket negativ inverkan på låsens hälsa, men effektivt eliminerar effekterna av henna.
 • Vodka. Blanda vodka, olivolja och bin nektar i en behållare. Värm och fördela blandningen i håret från rot till spets. Skölj noga efter 3-4 timmar.

Professionella verktyg

Snabbare och optimala resultat på återkomsten av den ursprungliga färgen kan uppnås i en skönhetssalong där en specialist bestämmer den lämpligaste hårprodukten och ger professionellt hjälp vid uttorkning av färgpigmentet.

För att uppnå önskad effekt kan du självständigt med hjälp av speciella kompositioner, som säljs i professionella butiker för frisör. Tänk på de mest populära.

 • "Hair Company Hair Light Remake Color" - en tvätt som består av naturliga fruktsyror och växtbaserade ingredienser, verkar försiktigt på håret och trycker färgpigmentet utan att förstöra strukturen. För ett mer optimalt resultat rekommenderas det här verktyget att användas flera gånger.
 • "Colorianne Brelil" förstör den kemiska bindningen mellan hårstrukturen och henna, vilket gör att färgen lätt lämnar strängarna. Naturliga syror och vegetabiliska proteiner påverkar försiktigt hårbotten utan att tända den.
 • Salerm kämpar ganska bra med det naturliga färgämnet, men det önskade resultatet uppnås först efter flera tillämpningar. Samtidigt har det en ganska hög kostnad jämfört med liknande medel.
 • "Paul Mitchell" - ett verktyg som har en viss efterfrågan bland masters frisörerna. Det tvättar ut pigmentbrunnen, utan att påverka håret.
 • "Decoxon 2faze Kapous" är ett professionellt verktyg som ljusstrålar en ton efter användning.
 • "Estel Color Off" är inte särskilt effektivt för att tvätta Henna. Efter några behandlingar kvarstår en inte mycket attraktiv nyans, men den kan helt ommålas i önskad färg med en färg som innehåller ammoniak.

kocakpaca.ru

hårklippningar, hårklippningar, hårvård

Hur mycket henna tvättas av håret

Hur man tvättar henna från håret

När du börjar använda henna, många noterar att hårets tillstånd har förbättrats avsevärt, de har blivit mer silkeslen, slät, glänsande, tjock. Många jämför effekten efter hennabehandling med effekten efter hårlaminering. Detta händer eftersom henna tränger djupt in i håret, återställer strukturen och täcker den med en så kallad biofilm, tack vare vilken de upplyftta hårvågorna slätas. Det finns emellertid en nackdel för denna behandling. Oftast tycker kvinnor om hur mycket Henna tvättas, om resultatet av färgning med denna naturliga färg inte passade dem.

Hur man tvättar henna

Tvätta henna från håret är en mödosam process, eftersom detta färgämne inte är helt tvättat av. Henna tränger för djupt in i håret. Det finns dock fortfarande några sätt att tvätta färglöst eller svart henna, och de är verkligen effektiva. Men kom ihåg att det i det här fallet är bäst att inte experimentera, men vända sig till beprövade medel så att resultatet inte kommer att göra dig besviken igen. Absolut ingen kommer att svara på om henna tvättas bort från ditt hår, eftersom det slutliga resultatet beror på flera faktorer:

 • hårkonstruktioner;
 • koncentrationen av blandningen;
 • Längden av appliceringen av lösningen
 • varaktighet av henna.

Så hur tvättar du av vit eller färgad henna? Experter rekommenderar flera metoder som kan hjälpa till med Henna-tvätt:

 • oljemaskor;
 • Produkter som innehåller 70% alkohol
 • masker från kefir och jäst;
 • vatten med ättika.
Henna Remover recept

Oljemaskar drar bäst ut henna. Den största effekten uppnås om du använder olivolja. Den förvärms och appliceras sedan på torrt hår, värms och lämnas i två timmar. För att tvätta den här masken är det bäst att använda schampo för fet hår eller poleringsschampo.

Tvätta henna från håret blir effektivare om du fuktar håret med 70% alkohol innan du applicerar vegetabilisk eller mineralolja. Det är inte nödvändigt att tvätta av alkoholen, det öppnar hårvågorna, vilket hjälper oljan att dra ut hönan. Du kan också lägga sova i oljan. I stället för 70% alkohol kan du använda tvål, som utför samma funktion.

Du kommer också att hjälpa till med en maska ​​av 1 kopp yoghurt och 1 förpackad levande jäst. Den appliceras i två timmar dagligen. Upprepa proceduren tills önskat resultat uppnås.

En del av sådan naturlig färg kan tvättas om du håller ditt hår i några minuter i vatten c 3 msk. ättika. Sedan tvättas håret med schampo och smörjs med balm. Om du har en uttalad färg och du behöver muffla den, så kan sur surkräm hjälpa dig. Det är nog att hålla den på håret under locket i en timme, och tvätta sedan av det med varmt vatten.

När alla ovanstående metoder har varit ineffektiva, är det värt att försöka "tvätta" håret. Skölj dina färgade lock med något pulver eller tvåltvål. Efter att ha gnuggar dessa alkalier, skölj håret med vatten och var noga med att applicera en oljemask på den.

Man bör komma ihåg att det är nödvändigt att tvätta av Henna så tidigt som möjligt, om du av någon anledning inte är nöjd med resultatet. Det är önskvärt i en vecka eller två. Om det under målningen du inte använde handskar, och vet inte hur man tvättar bort händerna med henna, använda badet med några droppar citronsaft eller ren vinäger, men kom ihåg att efter en sådan spolnings tekniker är det nödvändigt på natten för att smörja händerna fet grädde.

Hur man tvättar Henna från hår hemma snabbt och effektivt (recept är också lämpliga för att ta bort basma)

Henna är mycket populär bland kvinnor, eftersom det är harmlöst för hår och innehåller bara naturliga ingredienser. Men det finns fall där det är nödvändigt att ta bort den resulterande färgen. Läs den här artikeln för att lära dig att tvätta snabbt henna från ditt hår hemma.

För att effektivt tvätta Henna måste man följa vissa regler.

 1. Om omedelbart efter färgning du inte gillar färgen, är det bättre att använda avlägsnaren i tre dagar, inte senare. Annars måste du göra mycket för att uppnå ett positivt resultat.
 2. Under inga omständigheter får man inte måla över henna med några färgämnen. Eftersom alla färger innehåller syntetiska och kemiska ämnen som inte kan ta bort den röda nyansen. De reagerar emellertid kemiskt med Henna-ingredienser. Resultatet kan chocka dig. Du blir förstås av med den röda färgen, men får istället en grön, gul eller orange nyans.

Nedan finns många recept för olika tvättar. Du bör välja baserat på hårets typ.

Bli av med henna och basma med kefir

För att förbereda masken behöver du: 50 g kefir, en sked honung, 50 g levande jäst (inte pulver) och juice av en halv citron.

Tillsätt honung till kefir och lösa upp jästen i den, lägg skålen på en varm plats och låt blandningen jäsas. Det tar ungefär en halvtimme att göra det här. Tillsätt sedan citronsaft till den fermenterade blandningen och applicera på torra lockar.

För bekvämlighet kan i stället för cellofan använda en duschlock. Var noga med att sätta på huvudet med en handduk. Lämna masken hela natten. På morgonen skölj med schampo.

Kefir mask kan appliceras varje dag eller varannan dag tills en röd nyans har tvättats bort.

Syrkräm tvätt

Du behöver den vanliga sura grädden. Applicera det jämt på ditt hår, lägg en påse på huvudet och linda den i en handduk. Håll masken måste vara minst en timme. Skölj sedan med vatten, om nödvändigt, använd ett schampo.

På en gång

Lägg i 3 msk vatten i ett vattenfack. l. ättika. Doppa håret i lösningen i 10 minuter. Skölj därefter håret med schampo och applicera sedan en balsam.

När du har valt rätt tvätt, testa den på baksidan av ditt huvud så att du kan dölja det vid fel.

Användbara tips

För att göra tvättar är det nödvändigt endast från naturprodukter. Ägg och mjölk är bättre att köpa hem, inte butik. Detta kommer avsevärt öka risken för ett positivt resultat efter att ha tvättat håret.

Kokad mask ska appliceras på samma sätt som vanligt. Använd en tvätt endast på lite vått och rent hår. Gnugga masken i rötterna är inte nödvändigt. Efter applicering skaka huvudet med en påse och en handduk ovanpå. Håll masken från 15 minuter till 1 timme. Skölj håret med vatten eller örtavkok. Om masken är illa tvättad, använd schampo.

Tvättningen kan appliceras en gång var 2-3 dagar.

Många undrar: hur länge tvättar henna håret. Slutligen tvätta av Henna först efter 5-10 procedurer.

recensioner

Om du inte har bestämt dig för användning av hushålls tvättar, läs sedan några recensioner.

Liliana, 34 år: Efter att ha använt henna, insåg jag att den röda färgen inte passar mig väldigt mycket. På Internet läste jag receptmasken från kefir. Resultatet är bra. Hår fick ytterligare vård och näring, och ungefär en månad senare blev de helt av Henna.

Daria, 24 år gammal: Jag brukade ofta måla med henna, men nyligen ville jag ha en dramatisk förändring, och jag bestämde mig för att använda färg. För att tvätta av henna använde jag ättiklösning. Henna är nästan helt tvättad på en gång.

Svetlana, 29 år: En vän rådde mig att tvätta Henna med en lösning av ättika. Jag gillar det verkligen. Självklart lyckades jag inte efter den första spolningen för att helt bli av med onödig färg, men det gör mig inte upprörd. Jag fortsätter att fortsätta använda lösningen.

Video om ämnet i artikeln

Efter vilken tid har hennaen tvättats helt av håret?

svar:

Även i antiken brukade kvinnor Henna väldigt mycket och visste om sina fantastiska helande egenskaper. Nu kan henna väska köpas fritt hos någon apotek eller stormarknad.
Men du måste komma ihåg att Henna inte är för alla:
* Henna fungerar inte bra med kemiska färgämnen, och om du nyligen har färgat håret med färgämnen kan vilken färg som helst efter Henna visa sig: från solröd till murgrön.
* Innan henna hårfärgning och omedelbart efter det kan du inte göra en perm. Om du planerar att göra dig själv, måste du vänta med henna.
* Henna tvättas inte av håret, därför kommer du inte att kunna ändra hårfärgen och göra en perm i ganska lång tid. Om du brukar byta hårfärg ofta, kommer Henna inte att fungera för dig.
Använd henna kan vara mer än en gång varannan tre till tre månader. Om du vill uppdatera skuggan kan du skölja håret med en lösning av henna. Om färgen tvärtom visade sig vara för ljus, kommer vanlig vegetabilisk olja att hjälpa till att neutralisera den. Värm solros eller olivolja och massera i håret. Torka sedan håret med en hårtork och tvätta med schampo.
Jag föredrar nu att inte färga hår med henna, men att göra tatuering med henna. Indisk Henna Tattoo - Mehndi


Nyligen har det blivit mycket populärt. I själva verket har Mehndi många fördelar jämfört med en traditionell tatuering - och det är vackert och säkert, och viktigast, det gör inte ont! Demi Moore, Liv Tyler, Naomi Campbell, Madonna och många andra stjärnor väljer Mehndi. Henna målning är en konst som inte har strikta regler. När allt kommer omkring är även mönstrets färg olika, beroende på pastaens och hudtonens sammansättning.

Applicera ett mönster av Mehndi är ganska enkelt. Ytan på huden behandlas med alkohol, fett avlägsnas och....
En erfaren mästare kan rita ett mönster för hand. Det är synd att sådan skönhet tvättas bort efter 1,5 veckor, som det inte fanns.

Elena Kuchevskaya

Såvitt jag vet, tvättar Henna inte alls.

Alexandra Trepova

Du måste vänta på att håret växer för att skära Henna. Det är inte rekommenderat att bara färga håret tills en annan färg används, färgen kan dyka upp så att du skrämmer dig och skrämmer människor. Och bara gör Henna igår.

Victoria

Enligt min mening är det inte alls tvättat. Skär av. I allmänhet, om i mörkret, då kan du måla över, från kastanj till svart kommer sannolikt att ta.

lioness

Hon tvättas inte av. Du måste klippa och växa din

Det tvättas inte av och inte ens målas med kemiska färgämnen, var därför försiktig. Istället skulle jag råda dig att göra en bio-laminering från företaget LebeL. Jag kan ge all detaljerad information i PM.

Och Henna tvättades? Efter hur många dagar?

svar:

Guzel Galiakbarova

och jag tvättades av) efter 2-3 månader)

Angel.

Du tvekar att vänta tills du växer ut och skär av dig. Det tvättas inte av.

Hon kan hålla i flera månader, med andra färger efter Henna, kommer hon inte att kunna måla i flera månader säkert. Curling omöjligt.

Ekaterina Kochergina

Henna tvättas inte och färg över färg är mycket svårt. Själv lidit, och fick vänta tills håret längs hela längden inte kommer att växa.

Natalya Danilova

Ej tvättas bort, men bara avskjuvningar.

Masha Sparrow

Det tvättas inte av, vänta tills de växer tillbaka, och jag råder dig att inte måla över med andra färger, effekten kan bli oväntad och skrämmande.

Hur man tvättar Henna från huvudet, jag vill bli markerad. Hur länge väntar på Henna-tvätten från huvudet? Jag läste om det dåligt..

svar:

Skuggan av tvivel..

Jag väntade nästan ett halvt år för kemi som skulle göras - de rådde efter 4 månader - ingenting kom av det, jag väntade ett par månader och upprepade - bara då började det, även med färgning.

LADIG med en hund

Henna sköljde hårt och om en bra mästare. han kommer bara inte att göra henna markera.

Marinka The Best

Efter färgning med henna måste du vänta om en månad (om du tvättar håret en gång varannan dag) tills den tvättas av eller du kan köpa specialerbjudanden. medel för tvätten - jag såg sådan i prof. butiker, men de är inte billiga..

Inget fel med Henna!
Jag har använt henna länge och jag vill notera att efter henna är håret mer lättsamt och blir hälsosamt. Och färgen efter färgning blir gradvis mättad (från reaktion med syre).
Och om att markera, välj sedan en bra salong och mästare, och du kommer att göra professionell belysning.
Henna tvättas väl av håret! Nonsens, att dess långa tvätt av! Detta är vanligt gräs!

SL @ DkoeShk @)))

Henna kommer inte att tvättas, du måste vänta på att det färgade håret växer tillbaka och trimma det. Och då blir du grön efter att ha markerat. Även om färgernas sammansättning också är annorlunda. men jag skulle inte riskera det. Och de som säger att Henna är lätt att tvätta bort, vet bara lite om det. Jag har färgat mitt hår med henna i 10 år redan, jag har aldrig tvättat av och nu färgar jag bara rötterna.

Vit choklad

Till dess att håret växer tillbaka! Henna, ingen färg kommer att falla normalt!
Jag undrade alltid hur folk först målades med henna och då tänkte de hur man skulle byta färg. Det är osannolikt att befälhavaren kommer att göra målningen och blekningen Henna...
Min väns flickvän Henna målade! då hur mycket hon inte skulle måla hennaen målar inte över! allt skalar av den här röda färgen! bara samma ogräs det svåraste! Hon ovolakivaet hår så att det normalt inte skulle måla ta sin plats! Och det här är inte Henna tvättas och bleknar färg!

Evgeny Nazarov

Det är praktiskt taget omöjligt att tvätta av Henna, då måste du vänta tills håret växer och klippa av det tyst!

Helga

Henna partiklar sammanfogar bokstavligen med det naturliga pigmentet i håret, så även efter att ha tvättat skuggan från det fortsätter handlingen. Och vänta minst ett år, minst två. Innan du skär av allt hår som tidigare målats med henna, kommer du inte att få en vacker blond. I bästa fall blir de rödaktiga. I värsta fall försämras greenerna eller försämras till en tvätttvätt. Jag gick igenom den på min egen hud, det är bra det bara på tipsen. Det mest irriterande är att du inte målar den här otäcka färgen, allt färgen skyller omedelbart.
Det här gräset är inte så enkelt, jag skulle säga mycket förförisk. Nästan alla färger skriver att de inte kan måla efter henna. Resultatet kan vara oförutsägbart, även om det är målat i mörkare färger. Då hur lycklig. Om du har målat med henna inte många gånger och hållit den länge, kan du försöka måla den till din färg eller ljusare ton och ta en chokladskugga. Och före färgning är det nödvändigt att göra ett test på en sträng och för allergier, eftersom henna kan öka denna allergi många gånger.
Tänk också på att båda lyfter fram, och vilken färg som helst fungerar bra på rötterna. Som ett resultat blir 2-3 cm vid rötterna samma färg och resten av den andra. Det blir väldigt roligt...
Men i alla fall, från henna måste du gå, men inte i blondinen. Henna torkar fortfarande håret, och du kommer inte att gå hela ditt liv rött. Så, ditt val är nu att välja ett färgämne med en chokladskugga för att matcha färgen på ditt naturliga hår, göra en massa tester och, med ett bra resultat, färga det. Endast den mest sannolika färgen demonteras snabbt från henna, så du måste måla mycket ofta. Om du har tur och allt kommer att bli bra, nästa gång du lätt kan lätta snurren i stugan, bokstavligen till tonen. Och så, gradvis, i ton, försök att få en ljusare färg. Men jag, som mästare, skulle inte åta sig att göra dig något ljusare, och ännu mindre att lyfta fram.
Förresten, var uppmärksam på att lätta trådar på en röd bakgrund inte ser väldigt trevligt ut. Och är det lämpligt för färgtypen? Om den varma höstfärgstypen glömmer du om ljusa färger i allmänhet. Om det är kallt är det fortfarande möjligt, men utan något rödhårigt.
Så jag kan bara sympatisera med dig och önskar lycka till. Nästa gång gör inte misstag och fråga kunniga människor.

Dasha ^

efter henna är det bättre att inte klara sig alls, och sedan börjar håret klättra ut senare.

Hur man tar bort henna från håret

Henna är ett pulver som erhålls från buskens löv. Hon fick stor popularitet som ett sätt att färglägga hår. Med henna kan du få olika nyanser, allt från eldig röd och slutar med ljus kastanj. Pulver från löv från Lawson är ett mycket motståndskraftigt färgämne, men om det inte finns någon tid att vänta på att håret växer, kan du försöka ta bort det på flera sätt.

Hur man tvättar Henna hemma efter färgning - Kosmetika och folkrecept

Färgen efter henna är ljus, krullarna är inte skadade när de färgas, men tvärtom läker de. Emellertid har denna naturliga färgämne en stor nackdel - den röda nyansen äter långsamt i krullarna. Hur tvättar han henna korrekt så att hårbotten inte skadas, gör hemvillkor det, och vilken typ av remover är lämplig för detta? Det finns många metoder att ta bort rödhåriga. Kommer att hjälpa till att klara av den här uppgiften som professionell tvätt, som folkmekanismer.

Vad är henna

Henna är ett naturligt färgämne. Hämta det från Lawson, en växt som är vanligt i länderna i Mellanöstern och Nordafrika. I kosmetologi används två typer för färgning och behandling av hår: färgat och färglöst pulver. Den första målar och läker, färgen varar upp till 2 månader, men allt beror på hårbotten. Med hjälp av färglös henna fläckar håret inte, men läker.

Skölj Henna bort

Att få pigmentet efter målning med henna är mycket svårt, men med en stor önskan att göra det möjligt. Det viktigaste är att veta vad som är mer lämpligt för att tvätta bort naturlig färg. Faktum är att hennapulver inte förstör den krokulösa naturliga strukturen, men omsluter håret hårt ute, vilket är anledningen till att andra färgämnen inte kommer in. Men för att bli av med den röda färgen är det ganska realistiskt i förhållandena i stugan och hemma.

Hur länge är Henna tvättade

Innan du börjar tvätta bort färgen måste du förstå hur mycket Henna tvättas bort från håret. Resultatet beror på hårets särdrag, hur snabbt sköljningen kommer att ske efter färgning. Ofta är det möjligt att bara avlägsna det naturliga henna pigmentet genom att upprepa proceduren upprepade gånger. Man måste komma ihåg att det med risk för att torka flätorna eller huden med naturliga och aggressiva ämnen är. Efter dessa komponenter är det viktigt att applicera fuktgivare. Du måste också förstå att i processen att ta bort färg på håret kan det förekomma en grön nyans.

Med hår

Efter färgning av hår med henna ska det tvättas av under de första två veckorna. Efter denna tid kommer ett större antal tvättar att krävas, vilket inte är mycket bra. Omedelbart efter målningen tvättas Henna med schampo: upp till 4 gånger i taget. Denna åtgärd avlägsnar delvis den röda nyansen. Så mycket som möjligt att ta med henna från håret kommer hjälpmedel, vissa behöver användas i komplexet. Efter tvätt med alkali rekommenderas att mata krullarna med oljor, vilket också delvis avlägsnar färgen.

Av huden

Ofta, efter färgning av håret, kvarstår färgämnet på huden. Det är fult och inte estetiskt tilltalande. Du kan torka henna från huden med ättiksyra, utspädd i lika stora proportioner med vatten. Soaked på plats med en bomullspinne fuktad med en lösning. För att ta bort henna används ofta citronsaft, vilket lyser färgad hud. Den mest försiktiga och användbar metoden är en vanlig ansiktsskrubba. Applikationen är densamma som när du använder den som en rengöringsmask. Antalet förfaranden beror på graden av förorening.

Mycket svårare att hantera mehendi - tatuering, gjord med hjälp av iransk henna. Ta bort en tatuering för ett par dagar är möjligt:

 1. Badtunna: En starkt ångad plats med en tatuering gnidas med en hård tvättduk. Ta bort flera gånger.
 2. Antibakteriell tvål och tandborste hjälper till att tvätta henna från huden.
 3. Havsalt upplöst i varmt vatten. Händerna bör hållas i saltlösning tills vattnet har svalnat.

Det händer att du måste radera henna från handen snabbt. Snabbt ta bort mehendi kan vara en mer radikal metod. Blanda läsk och citronsaft till en tjock uppslamningskonsistens. Allt detta appliceras på tomten med ett mönster, exponeringstiden - högst 10 minuter. Dessutom kan du massera tatueringen med en svamp. Om du efter spolning kvarstår kan du applicera en handskrubba.

Hur man tvättar Henna

För att ta bort henna från hår används professionella och folkmedicin. Valet är baserat på personliga preferenser. Speciella tvättar gör det snabbare, men de kan göra mer skada. De flesta formuleringar har en speciell formel som skyddar lockar, men kostnaden är hög. Naturliga ämnen är mindre aggressiva men inte lika effektiva. Att tvätta färgen med en lösning av alkohol eller tvåltvål kan dock påverka hårlinjen negativt.

Professionella verktyg

Professionella hennaavlägsnare har två former: sur och blonding (består av blekningspulver, schampo, vatten och 3, 6 eller 9% oxidationsmedel). Syrafärg tvättar bort utan mycket hårskada, bländande tar bort mörkt pigment, men tar bort färg snabbare. När blondirovanii tvättas av inte bara den mest resistenta färgen, men också naturlig hårfärg. Intervallet mellan behandlingar är 2 veckor. Efter upprepad användning, missfärgas håret fullständigt.

Professionella sura medel för att tvätta av henna används i salonger och hemma. Det kan vara emulsioner, balm, schampon. De vanligaste är:

 • Paul Mitchell shampoo - tvättar bort den röda färgen första gången.
 • DECOXON permanentfärgsmedelsemulsion - röd färg lyser till ton.
 • Salem protein balsam återvänder en naturlig färg;
 • Estelleemulsion - tar bort henna flera gånger, men efter tvätten är krullarna gula, därför är färgning nödvändig;
 • Herbal remedy Hair - skadar inte hårstrukturen, kräver upprepad användning.

Folkmekanismer

Frågan är ofta om frågan huruvida henna tvättas av håret genom folkmedicinska lösningar? Svaret är ja, skillnaden är att specialverktyg gör det snabbare. Traditionella metoder för hennaavlägsnande innefattar användning av oljemask, vinäger, kefir, alkohol, gräddfil, kaffe, lök, tvätttvål, läsk, citronsaft, peppartinktur. Några av dem, som till exempel innehåller alkaliska eller sura ämnen, tvätta av henna i ett par steg. Mjuka är kefir, olja, smetannye tvättar, men för att uppnå maximal effekt måste de upprepas gånger.

Recept för att tvätta Henna hemma

Folkmekanismer kan hantera den röda pigmentfärgen. För att helt avlägsna den röda nyansen är det ibland nödvändigt att utföra minst 10 procedurer. Å andra sidan kan användningen av naturliga masker utjämna hårets yta, göra dem smidiga och glänsande, för att behandla inte bara håret utan även hårbotten. Det är tillåtet att tvätta hennaen med hjälp av folkmedicin i två eller tre dagar.

Hur många tvättar tvättar Henna och Basma håret?

Basmas huvudfärg tvättas efter den första tvätten, men Henna håller fasthållande. Min mamma går med kopparfärg i några månader. Jag kan inte säga om mig själv, som jag målar igen på en månad.

Henna och Basma är naturliga och ofarliga hårfärger. Men de har en nackdel - de är mycket dåligt tvättade.

Folk rättsmedel i detta fall rekommenderas att använda oljebaserade masker, stora dra av hårfärgningspigment, till exempel, sätta på håret med varmt olivolja, linda huvudet med en handduk och sedan tvätta bort efter två timmar. Det hjälper också att muffla färgen på masken från gräddfil, applicerad i hårbotten i en timme.

Men trots alla knep kan resultatet fortfarande vara oförutsägbart. Det bästa sättet är att vänta tills din färg har vuxit och gradvis skär av de färgade ändarna.

Hur mycket henna tvättas av håret

Hinner Henna bort? Att få pigmentet efter målning med henna är mycket svårt, men med en stor önskan att göra det möjligt. Innan du börjar tvätta bort färgen måste du förstå hur mycket Henna tvättas bort från håret.

Hur man tvättar henna från hår eller hud - professionella och folkmedicinska lösningar

Färgen efter henna är ljus, krullarna är inte skadade när de färgas, men tvärtom läker de. Emellertid har denna naturliga färgämne en stor nackdel - den röda nyansen äter långsamt i krullarna. Hur tvättar han henna korrekt så att hårbotten inte skadas, gör hemvillkor det, och vilken typ av remover är lämplig för detta? Det finns många metoder att ta bort rödhåriga. Kommer att hjälpa till att klara av den här uppgiften som professionell tvätt, som folkmekanismer.

Vad är henna

Henna är ett naturligt färgämne. Hämta det från Lawson, en växt som är vanligt i länderna i Mellanöstern och Nordafrika. I kosmetologi används två typer för färgning och behandling av hår: färgat och färglöst pulver. Den första målar och läker, färgen varar upp till 2 månader, men allt beror på hårbotten. Med hjälp av färglös henna fläckar håret inte, men läker.

Skölj Henna bort

Att få pigmentet efter målning med henna är mycket svårt, men med en stor önskan att göra det möjligt. Det viktigaste är att veta vad som är mer lämpligt för att tvätta bort naturlig färg. Faktum är att hennapulver inte förstör den krokulösa naturliga strukturen, men omsluter håret hårt ute, vilket är anledningen till att andra färgämnen inte kommer in. Men för att bli av med den röda färgen är det ganska realistiskt i förhållandena i stugan och hemma.

Hur länge är Henna tvättade

Innan du börjar tvätta bort färgen måste du förstå hur mycket Henna tvättas bort från håret. Resultatet beror på hårets särdrag, hur snabbt sköljningen kommer att ske efter färgning. Ofta är det möjligt att bara avlägsna det naturliga henna pigmentet genom att upprepa proceduren upprepade gånger. Man måste komma ihåg att det med risk för att torka flätorna eller huden med naturliga och aggressiva ämnen är. Efter dessa komponenter är det viktigt att applicera fuktgivare. Du måste också förstå att i processen att ta bort färg på håret kan det förekomma en grön nyans.

Med hår

Efter färgning av hår med henna ska det tvättas av under de första två veckorna. Efter denna tid kommer ett större antal tvättar att krävas, vilket inte är mycket bra. Omedelbart efter målningen tvättas Henna med schampo: upp till 4 gånger i taget. Denna åtgärd avlägsnar delvis den röda nyansen. Så mycket som möjligt att ta med henna från håret kommer hjälpmedel, vissa behöver användas i komplexet. Efter tvätt med alkali rekommenderas att mata krullarna med oljor, vilket också delvis avlägsnar färgen.

Av huden

Ofta, efter färgning av håret, kvarstår färgämnet på huden. Det är fult och inte estetiskt tilltalande. Du kan torka henna från huden med ättiksyra, utspädd i lika stora proportioner med vatten. Soaked på plats med en bomullspinne fuktad med en lösning. För att ta bort henna används ofta citronsaft, vilket lyser färgad hud. Den mest försiktiga och användbar metoden är en vanlig ansiktsskrubba. Applikationen är densamma som när du använder den som en rengöringsmask. Antalet förfaranden beror på graden av förorening.

Mycket svårare att hantera mehendi - tatuering, gjord med hjälp av iransk henna. Ta bort en tatuering för ett par dagar är möjligt:

 1. Badtunna: En starkt ångad plats med en tatuering gnidas med en hård tvättduk. Ta bort flera gånger.
 2. Antibakteriell tvål och tandborste hjälper till att tvätta henna från huden.
 3. Havsalt upplöst i varmt vatten. Händerna bör hållas i saltlösning tills vattnet har svalnat.

Det händer att du måste radera henna från handen snabbt. Snabbt ta bort mehendi kan vara en mer radikal metod. Blanda läsk och citronsaft till en tjock uppslamningskonsistens. Allt detta appliceras på tomten med ett mönster, exponeringstiden - högst 10 minuter. Dessutom kan du massera tatueringen med en svamp. Om du efter spolning kvarstår kan du applicera en handskrubba.

Hur man tvättar Henna

För att ta bort henna från hår används professionella och folkmedicin. Valet är baserat på personliga preferenser. Speciella tvättar gör det snabbare, men de kan göra mer skada. De flesta formuleringar har en speciell formel som skyddar lockar, men kostnaden är hög. Naturliga ämnen är mindre aggressiva men inte lika effektiva. Att tvätta färgen med en lösning av alkohol eller tvåltvål kan dock påverka hårlinjen negativt.

Professionella verktyg

Professionella hennaavlägsnare har två former: sur och blonding (består av blekningspulver, schampo, vatten och 3, 6 eller 9% oxidationsmedel). Syrafärg tvättar bort utan mycket hårskada, bländande tar bort mörkt pigment, men tar bort färg snabbare. När blondirovanii tvättas av inte bara den mest resistenta färgen, men också naturlig hårfärg. Intervallet mellan behandlingar är 2 veckor. Efter upprepad användning, missfärgas håret fullständigt.

Professionella sura medel för att tvätta av henna används i salonger och hemma. Det kan vara emulsioner, balm, schampon. De vanligaste är:

 • Paul Mitchell shampoo - tvättar bort den röda färgen första gången.
 • DECOXON permanentfärgsmedelsemulsion - röd färg lyser till ton.
 • Salem protein balsam återvänder en naturlig färg;
 • Estelleemulsion - tar bort henna flera gånger, men efter tvätten är krullarna gula, därför är färgning nödvändig;
 • Herbal remedy Hair - skadar inte hårstrukturen, kräver upprepad användning.

Folkmekanismer

Frågan är ofta om frågan huruvida henna tvättas av håret genom folkmedicinska lösningar? Svaret är ja, skillnaden är att specialverktyg gör det snabbare. Traditionella metoder för hennaavlägsnande innefattar användning av oljemask, vinäger, kefir, alkohol, gräddfil, kaffe, lök, tvätttvål, läsk, citronsaft, peppartinktur. Några av dem, som till exempel innehåller alkaliska eller sura ämnen, tvätta av henna i ett par steg. Mjuka är kefir, olja, smetannye tvättar, men för att uppnå maximal effekt måste de upprepas gånger.

Recept för att tvätta Henna hemma

Folkmekanismer kan hantera den röda pigmentfärgen. För att helt avlägsna den röda nyansen är det ibland nödvändigt att utföra minst 10 procedurer. Å andra sidan kan användningen av naturliga masker utjämna hårets yta, göra dem smidiga och glänsande, för att behandla inte bara håret utan även hårbotten. Det är tillåtet att tvätta hennaen med hjälp av folkmedicin i två eller tre dagar.

Oljemask

Det är möjligt att bli av med naturliga färgämnen med hjälp av oljemask. Receptet är enkelt. Detta görs enligt följande:

 1. Rötterna och hela längden på flätan är utsmyckade med oliv- och burkoljor, blandade i lika stora proportioner. Huvudet är först inslaget med duschlock, sedan med en handduk. Du kan värma hårtorken.
 2. Allt hålls i 2 timmar. Om du behöver ta bort den röda färgen, är det tillräckligt med 30-50 minuter.
 3. Tvätta av allt schampo för fettigt hår, skölj med surgjort vatten.

vinäger

Bordvinäger ger en bra effekt. Han tar inte bara bort rödhår, men gör också håret mjukare. 10-12 liter vatten kräver 4 msk. l. ättika. Inom 15 minuter fuktas krullarna i lösning. Du kan enkelt sänka huvudet i en behållare med vatten. Därefter måste du noggrant tvätta locken med ditt schampo. Det rekommenderas att skölja dem med samma vinägerlösning (du kan inte använda den som redan används).

kefir

Det finns flera recept med kefir för att tvätta bort färg. Det är uppenbart att det inte kommer att vara möjligt att fullständigt bli av med den röda färgen, men det är möjligt att lätta flätorna för ett par toner. I det första fallet korrigeras skuggan av varm kefir. Cirka 0,5 koppar kefir (allt beror på hårets längd) värms i mikrovågsugnen. Temperaturen ska vara behaglig för hårbotten. Varje sträng smutsas försiktigt med kefir, huvudet värms upp. Efter 1-1,5 timmar, tvätta av med schampo.

Den andra metoden är mer styv. För det behöver du: 200 g fett yoghurt, 2 msk. l. läsk, 2-3 msk. skedar av vodka, du kan använda en stark tinktur (tvätta bort mer rödhåriga). Sekvensen är som följer:

 1. Blanda alla ingredienser tills det är smidigt.
 2. Använd en svamp, applicera en blandning av kefir och läsk till håret längs hela längden. Det är önskvärt att ge mindre lösning till rötterna.
 3. Vik håret i en väska (blandningen dräneras, så det är lämpligt att applicera det, med huvudet lutat och på samma sätt sätt på påsen).
 4. Isolera, väder en timme.
 5. Skölj håret, applicera en närande mask. Hårtork torka inte.

alkohol

Alkohol avlägsnar perfekt färg från lock. Alkohol appliceras på håret (70%) i 5 minuter. Detta kommer att öppna hårvågorna, pulver Lawsonia går i pension förr. Det tvättas inte av och inte raderas. Vidare appliceras varm olja på alla krullarna, det är möjligt att hylla, burdock, oljeblandningar. Huvudet måste vara väl värmt. Efter 2 timmars blötläggning, skölj den ordentligt med schampo.

Gräddfil

Hur man tvättar henna med gräddfil Metoden liknar tvättprocessen med kefir. Masken behöver oljig, varm (det matar bättre hår) och surt (syra avlägsnar yellowness väl) surkräm - den appliceras över hela längden. Det är önskvärt att värma huvudet. Varaktigheten av sammansättningen på krullarna - från 35 till 60 minuter. Alla tvättas av med schampo för fettigt hår.

Röd nyans flätas lätt med kaffe. Men du måste förstå att kaffe inte kommer att tvätta bort hennaen, utan bara ommåla locken och göra dem mörkare. Svart henna används ofta för detta ändamål. En blandning av markerat (omedelbart) kaffe och henna i ett förhållande av 2 till 1 appliceras över hela längden av håret. Exponeringstid - beroende på önskad nyans. Tvätta håret på vanligt sätt.

Hur tvättar han henna med vanliga lökar? Processen är inte komplicerad. Renade lök pressar ut saften, som smörjer håret längs hela längden. Det är viktigt att sätta lökjuice på rötterna: det aktiverar hårsäckarna, så att flätorna inte bara blir bra, men blir också mycket tjockare. Efter hela proceduren är det mycket bra att göra en mask med honung, du kan också använda äggula och jäst.

video

Masken ska tvättas av med schampo efter 20 minuter, varefter håret sköljs med vatten och citronsaft eller vinäger. I 2,5% kefir (1 kopp) lös jästen (50 - 60 g). Kompositionen appliceras på hennafärgat hår i 1 timme och tvättas av med schampo.

Så tvättar du henna från håret: sätt och rekommendationer

Bland de kända typerna av naturliga färgämnen är henna den mest populära och säkra. Trots alla fördelar har den en betydande nackdel: det är omöjligt att snabbt tvätta henna från hår hemma. Det finns dock sätt att minska intensiteten hos färgen utan att skada hårets struktur.

Vad är detta färgämne

Henna är ett färgämne av naturligt ursprung, erhållet från lövverket från Lawson-växten. I kosmetisk industri används 2 typer av henna:

 • Färglös - används för läkning av hår, har inte färgegenskaper.
 • Färg (iranska, sudanesiska och indiska) - som kännetecknas av närvaron av medicinska egenskaper, kan måla lockar i olika nyanser av rött.

Den färg som erhålls med hjälp av henna varar från 1,5 till 10 månader. Det beror på olika faktorer: tvättens frekvens och de enskilda egenskaperna hos håret. Henna kan färgas om var 2 till 4 veckor.

Hur man tar bort färgen omedelbart efter målningen

Det är lättare att tvätta av henna omedelbart efter färgning av håret. För att göra detta rekommenderas att tvätta huvudet flera gånger med regelbundet schampo utan att använda balsam och balsam. Användningen av schampo för djupt rengörande hår ökar effekten. Det bästa resultatet kan uppnås inom de första 3 dagarna efter färgning.

Sätt att tvätta henna

Det bästa resultatet av tvättning kan erhållas inom de första 2 veckorna efter att Henna färgat håret. Efter denna tid reduceras tvättens effektivitet avsevärt.

Särskilda medel

Det finns två former av tvättar:

 • Acid - gör att du kan tvätta bort färgen från håret utan att orsaka betydande skador på hårets hälsa. Effektiv när du tar bort ljus nyanser.
 • Blonding - hjälper till att rensa håret från mörkfärgade pigment. Den består av ett stort antal kemiska oxidanter som skadar håret.

Först och främst är det rekommenderat att använda en mild tvätt, och i avsaknad av ett resultat, gå till medelstora rengöringsmedel. Innan någon av dessa produkter används ska ett hudallergitest utföras.

Välprövade produkter som tillverkas av Paul Mitchel, Estel, L'Oreal Paris, Brelil, Farmen, Kapous. Dessa föreningar används för att avlägsna persistent färgämne, men de avlägsnar också framgångsrikt henna pigment från håret.

Professionella verktyg präglas av hög effektivitet. Många av dem har ingen negativ inverkan på hårstrukturen, på grund av frånvaron av väteperoxid och ammoniak i dess sammansättning. I de flesta fall är det omöjligt att ta bort ett redhead i taget, färgen visas i 2-3 uppsättningar.

Blonding tvätt gör att du kan tända håret färgat med henna för 4 - 6 toner. Upprepad användning av produkten (med 2 veckors raster) tar bort färgen helt.

Förbereda produkten, blanda blekpulver, schampo, vatten och 3, 6 eller 9% oxidationsmedel (lösningens lösning bör väljas korrekt: desto mörkare är hårets skugga, desto högre procentandel). Mängden av varje ingrediens - 20 g. Den resulterande kompositionen appliceras på håret med en pensel. Först och främst appliceras blandningen på de mörkaste områdena av håret, och resten bearbetas. Det är nödvändigt att hålla blandningen på håret i 30 - 50 minuter, vilket beror på deras ursprungliga färg och önskat resultat. Efter tiden tvättas kompositionen noggrant med vatten.

De kemiska komponenterna som kommer in i receptet skada håret, men det är motiverat av deras höga effektivitet. Efter proceduren behöver håret extra omsorg.

Folk recept

Att använda folk recept kan inte garantera fullständigt borttagande av henna, men tack vare dem kan du avsevärt ändra hårets skugga i riktning mot den naturliga färgen. Tvättning på grundval av folkmekanismer kan användas var 2 - 3 dagar. För fullständigt avlägsnande av rodnad krävs 5 till 10 procedurer.

 • Ättiksyra. Till ett handfat med varmt vatten (10-12 l), tillsätt 4 msk. matvinäger. I den resulterande lösningen hålls håret i högst 15 minuter, varefter du ska tvätta huvudet två gånger med schampo och applicera en balsam. Verktyget kan användas för daglig sköljning av håret efter att ha tvättat håret.
 • Tvättmedel. Det ska appliceras på hela längden av håret och lämna i 15 minuter. Skaka sedan håret, använd balsam eller en oljemask. Tvål måste användas inom en månad.
 • Väteperoxid (8-12% lösning). I en metallfri behållare, anslut: vatten (30 ml), peroxid (40 ml), flytande tvål (20 ml) och ammoniumbikarbonat (1 tsk). Den erhållna blandningen appliceras med en borste i håret, från början av huvudet. Masken ska tvättas av med schampo efter 20 minuter, varefter håret sköljs med vatten och citronsaft eller vinäger.
 • Kefir. I 2,5% kefir (1 kopp) lös jästen (50 - 60 g). Kompositionen appliceras på hennafärgat hår i 1 timme och tvättas av med schampo. I stället för jäst kan du använda blå eller vit lera.
 • Oljemaskor. Tidigare applicerades en 70% alkohollösning på håret (i 5 minuter), detta är nödvändigt för att öppna hårvågorna och påskynda processen att avlägsna färgämnet. Sedan appliceras vegetabilisk olja (burk eller oliv) på hela längden av håret och rötterna och en keps sätts på. För att förbättra effekterna på henna rekommenderas det att värma håret med en handduk eller hårtork. Mask måste behållas från 30 minuter till 2 timmar. För att ta bort oljekompositionen från håret måste du använda schampo för fettigt hår och surgjort vatten.
 • Varm gräddfil (helst sur) appliceras på hela längden av håret. Procedurens varaktighet är från 35 minuter till 1 timme.

De mest effektiva recepten att hantera henna är oljor och ättika.

Efterföljande färgning

Innan färgning av hårbeständig färg måste du se till att henna är helt borttagen. Annars kan resultatet vara oförutsägbart: i bästa fall tar färgen inte i värsta fall - håret blir en exotisk färg (från blå-violett till gulgrön). Och när du försöker färga ditt hår mörkt, kan färgen visa sig vara ojämn.

Hur man tvättar henna från ditt hår hemma snabbt och effektivt (recepten är också lämpliga för att ta bort basma). Kefir-mask kan appliceras varje dag eller varannan dag tills den röda tingen är tvättad. Syrkräm tvätt.

Hur man tvättar Henna från håret snabbt hemma för en eller flera gånger

Henna är mycket populär bland kvinnor, eftersom det är harmlöst för hår och innehåller bara naturliga ingredienser. Men det finns fall där det är nödvändigt att ta bort den resulterande färgen. Läs den här artikeln för att lära dig att tvätta snabbt henna från ditt hår hemma.

För att effektivt tvätta Henna måste man följa vissa regler.

 1. Om omedelbart efter färgning du inte gillar färgen, är det bättre att använda avlägsnaren i tre dagar, inte senare. Annars måste du göra mycket för att uppnå ett positivt resultat.
 2. Under inga omständigheter får man inte måla över henna med några färgämnen. Eftersom alla färger innehåller syntetiska och kemiska ämnen som inte kan ta bort den röda nyansen. De reagerar emellertid kemiskt med Henna-ingredienser. Resultatet kan chocka dig. Du blir förstås av med den röda färgen, men får istället en grön, gul eller orange nyans.

Nedan finns många recept för olika tvättar. Du bör välja baserat på hårets typ.

Bli av med henna och basma med kefir

För att förbereda masken behöver du: 50 g kefir, en sked honung, 50 g levande jäst (inte pulver) och juice av en halv citron.

Tillsätt honung till kefir och lösa upp jästen i den, lägg skålen på en varm plats och låt blandningen jäsas. Det tar ungefär en halvtimme att göra det här. Tillsätt sedan citronsaft till den fermenterade blandningen och applicera på torra lockar.

För bekvämlighet kan i stället för cellofan använda en duschlock. Var noga med att sätta på huvudet med en handduk. Lämna masken hela natten. På morgonen skölj med schampo.

Kefir mask kan appliceras varje dag eller varannan dag tills en röd nyans har tvättats bort.

Syrkräm tvätt

Du behöver den vanliga sura grädden. Applicera det jämt på ditt hår, lägg en påse på huvudet och linda den i en handduk. Håll masken måste vara minst en timme. Skölj sedan med vatten, om nödvändigt, använd ett schampo.

På en gång

Lägg i 3 msk vatten i ett vattenfack. l. ättika. Doppa håret i lösningen i 10 minuter. Skölj därefter håret med schampo och applicera sedan en balsam.

När du har valt rätt tvätt, testa den på baksidan av ditt huvud så att du kan dölja det vid fel.

Användbara tips

För att göra tvättar är det nödvändigt endast från naturprodukter. Ägg och mjölk är bättre att köpa hem, inte butik. Detta kommer avsevärt öka risken för ett positivt resultat efter att ha tvättat håret.

Kokad mask ska appliceras på samma sätt som vanligt. Använd en tvätt endast på lite vått och rent hår. Gnugga masken i rötterna är inte nödvändigt. Efter applicering skaka huvudet med en påse och en handduk ovanpå. Håll masken från 15 minuter till 1 timme. Skölj håret med vatten eller örtavkok. Om masken är illa tvättad, använd schampo.

Tvättningen kan appliceras en gång var 2-3 dagar.

Många undrar: hur länge tvättar henna håret. Slutligen tvätta av Henna först efter 5-10 procedurer.

recensioner

Om du inte har bestämt dig för användning av hushålls tvättar, läs sedan några recensioner.

Liliana, 34 år: Efter att ha använt henna, insåg jag att den röda färgen inte passar mig väldigt mycket. På Internet läste jag receptmasken från kefir. Resultatet är bra. Hår fick ytterligare vård och näring, och ungefär en månad senare blev de helt av Henna.

Daria, 24 år gammal: Jag brukade ofta måla med henna, men nyligen ville jag ha en dramatisk förändring, och jag bestämde mig för att använda färg. För att tvätta av henna använde jag ättiklösning. Henna är nästan helt tvättad på en gång.

Svetlana, 29 år: En vän rådde mig att tvätta Henna med en lösning av ättika. Jag gillar det verkligen. Självklart lyckades jag inte efter den första spolningen för att helt bli av med onödig färg, men det gör mig inte upprörd. Jag fortsätter att fortsätta använda lösningen.Nästa Artikel
Ett nytt problem med den moderna världen - androgen alopeci hos kvinnor: symptomen och orsaken till