Iranska henna


Svarta ögon, sammet hud och lyxiga vågor av trådar, endast tillgänglig för en älskad man - så ser en kvinna i öst ut till oss. Med konstant konkurrens i form av andra fruar ser hon alltid på sig själv och tar som utgångspunkt de naturliga medel som skickas till henne av naturen själv. Iranska Henna är en av de främsta och århundraden gamla vapen av orientaliska skönheter.

Särskilda funktioner

Henna är det persiska namnet Lawsonia. Marocko, Egypten, Indien och många andra länder med varmt klimat betraktas som en sådan plantas födelseort. Ingen vet den exakta platsen, eftersom de inte känner till tiden för utseendet. Bara en sak är säkert säker på att de använde henna för medicinska och kosmetiska ändamål redan före vår tid.

Idag har Iran stora plantager av Lawsonia, vilket ger sina invånare en bra vinst från försäljning över hela världen. Det är värt att säga att inte bara bladen värderas, men också blommor. Torra löv mals i den hönan vi är vana vid, stammarna är grunden för att göra färglös henna, och blommorna bearbetas till eteriska oljor och används aktivt i kosmetika.

Ansökningsalternativ för henna:

 • tatuering (mehndi);
 • hårfärgning;
 • stärkande lockar;
 • bli av med mjäll;
 • ta bort överskott av talg
 • huvudbeståndsdel i hårmaskor.

Möjligheten till en så stor användning ligger i detta verktygs talrika helande egenskaper. Syra i henna kombinerar keratin i håret, vilket gör de skadade locken friska och starka. Förutom detta innehåller Lawsonia många eteriska oljor och tanniner som ger märkbar glans till håret.

Naturlig Henna är en av de få väldigt användbara färgämnena. Det förstör inte det redan existerande naturliga pigmentet, men täcker bara varje hårfollikel, vilket gör håret tjockt och tjockt hår - mer frodigt. Hår som är målade med henna är inte rädd för aggressivt sol och havsvatten, och slutar aldrig andas hälsa och glans med naturlig glans.

Det bör sägas om hypoallergen henna (som färgämne och hälsokomponent). Människor med känslig hud får inte vara rädda för eventuella allergier.

Vilket är bättre - indiska eller iranska?

Det finns en hel del Henna-tillverkare idag. Producerande länder är också olika, vilket innebär att det är viktigt att förstå om det finns skillnader i lag som samlas in i olika länder.

Även om Indien och Iran är mättade med solljus, är deras klimat fortfarande något annorlunda från varandra. Ändringar från denna anläggning. Jag måste säga att indiska väderförhållanden gör dem mer varierande när det gäller färgpalett. Den gyllene skuggan blir här till choklad och kastanj, och slutar och helt svart. Iranska henna har ingen sådan överflöd, håret är målat i en koppartong. Men genom att blanda irländsk henna med andra naturliga ingredienser (kaffe, kakao) kan du få en mängd olika färger.

Även om indian lawson palett är ännu ljusare, har naturlig iransk färg en annan betydande fördel. Kostnaden för henna från Iran är betydligt lägre än priset på en konkurrents produkter, vilket gör den väldigt populär och prisvärd.

Indiska Lawson som finns på hyllorna i butikerna är ganska svårt. Om köpet fortfarande görs, förblir kvinnorna sina anhängare för alltid. Henna från Indien förtjänar sådant förtroende på grund av naturlig arom och fin slipning. De minsta partiklarna av pulver bildar en sammetmussig blandning i kombination med vatten, faller lätt på håret och tvättar lika mycket från dem, vilket inte är fallet med produkter från Iran. Att använda indiska medel är mycket lättare och trevligare.

Vid slutsatser är det säkert att säga att skillnaden mellan henna från olika länder verkligen existerar. Titeln på det bästa kan tillhöra var och en av dem, beroende på användarnas åsikter. Den iranska produkten anses med rätta vara den bästa budgetalternativet, indian av kvalitet.

Hur man väljer?

Åtgärden av denna naturliga komponent beror direkt på friskheten och den rätta lagringen. Innan du köper är det viktigt att bekanta dig med hållbarheten och utfärdandedatumet, samt att bedöma hur bra Henna var lagrad i affären. En öppen glasruta fylld med solvärme minskar avsevärt produktens hållbarhet. En mörk och kall plats är den perfekta henna miljön. Tyvärr är det svårt att hitta sådana villkor i vanliga kosmetiska butiker, och därför kan en rimlig lösning vara att köpa via en onlinebutik, där produkten från tillverkarens händer omedelbart faller för dig.

Vid köp är det viktigt att vara uppmärksam på produktkategorin. Det är indelat i:

Skillnaden är i skörden. Lawsonia, torkad på sommaren, värderas framför allt. Torkande löv förekommer under solens brännande strålar på kortast möjliga tid, vilket gör att du kan behålla som en del av den maximala mängden klorofyll som är oumbärlig för hår och deras vidhäftande färgning.

Den genomsnittliga kvaliteten samlar och torkar på hösten. "Långsam" torkning dödar andelen klorofyll, vilket påtagligt påverkar henna. Den lägsta sorten betyder växter som samlas in efter regnet och inte innehåller klorofyll. På grund av detta är färgen på den lägre klassens pulver nära brun, och den högsta klassen glädjer sig av en ljusgrön nyans juiciness.

Klassisk henna av högsta kvalitet är ett utmärkt val för hårfärgning, det gör dem också starkare. Det bör sägas att henna är färglös, vilket är ett pulver från lavsonia stammar, uteslutande för att återställa hårlökar. Med det kan du inte vara rädd för att oavsiktligt färga håret i en inte särskilt lämplig ton.

Trots alla fördelar har något växtbaserat färgämne förmågan att torka håret med frekvent användning. För att undvika detta lägger vissa tillverkare ytterligare ingredienser till henna. Henna med burkolja, producerad i form av en färdig blandning, ger näring till håret och accelererar tillväxten. Algerättmedel syftar också till att återfuka och stärka krullarna.

Fortsatt temat för producenterna av iranska henna, experter och användare väljer de bästa företagen. Bland dem kan du se budgetmedel från Artcolor, liksom diverse produkter från Phytocosmetics. Den senaste tillverkaren producerar både tintbalsam "Henna" och färdiga formuleringar (henna cream) med fördelaktiga ingredienser.

Produkter från inhemska producenter är mycket värda, men experter rekommenderar när det är möjligt att köpa henna från iranska tillverkare. Dess naturlighet är utan tvekan, och friskheten och hållbarheten visar de bästa värdena.

Hur gör man?

Som tidigare nämnts är det iranska pulveret känt för sin grova slipning, och därför är det viktigt att sikta den genom en fin sil före användning. Detta steg kommer påskynda appliceringen och spolningen av blandningen från håret. När alla partiklar blir likformiga, är det möjligt att bestämma deras antal. Kort hår kommer att vara tillräckligt 50-70 g av en torrväxt, upp till 300 g

Ett lika viktigt steg är att förbereda vattnet för blandning. Hennes temperatur bör vara i genomsnitt 70 grader för att släppa färgpigmentet. Varmt och kallt vatten kommer inte att avslöja Henna, och kokande vatten kommer att försämra färgegenskaperna. En känsla av mätning och en termometer för vatten hjälper dig att välja rätt temperatur.

Pulvret bryggs med varmt vatten och lämnas i flera timmar. Vatten behövs lite, för för mycket flytande massa kommer att tömma från huvudet, vilket kräver stor ansträngning och tålamod vid målning. Liten mörkad henna efter blötläggning är ett tecken på att färgen är klar att användas.

Så, krävde tjockt vatten, och det späds ut med produkter som:

Färgpigment i en sur miljö ökar dess förmåga att motstå färgning. Tillägg kan servera några droppar eteriska oljor (ylang-ylang, rosmarin). En bra bas kommer att vara kokosnöt och burdockolja.

Så när färgberedningen är klar är det dags att börja förbereda håret för färgning. De måste tvättas med schampo och lite torr med en handduk. Pannan, öronen och nacken smälter rikligt med babycreme och förhindrar deras färgning.

Metoden att applicera blandningen är ganska lätt. Den färdiga blandningen appliceras på håret med en speciell pensel eller svamp (med en liten längd av lock). Efter att ha lindat huvudet i polyeten är det täckt med en handduk. För att hålla färgen på håret kan vara från 40 till 2 timmar - beroende på önskad färgmättnad.

Siftad henna är lätt att tvätta av med schampo och hårmask. Om det första steget skulle ignoreras, kommer spolningsproceduren att ta lång tid, eftersom avlägsnandet av ofyllda växtpartiklar från huvudet är en mycket mödosam och arbetskrävande process.

Som experter säger, ser Henna sanna färg endast ut på dag 2 eller 4. Dessutom kommer varje efterföljande färgning att göra håret ljusare och rikare.

När man får för ljus färg kommer det att bidra till att neutralisera vegetabilisk olja gnidas in i locken. Det neutraliserar färgpigmentet, vilket gör skuggan lugnare och återhållsam.

Hur mycket att behålla?

Soak henna på håret är nödvändigt beroende på dess typ. Med minsta möjliga tid är färdig-till-köp-blandningen lycklig, och du behöver behålla den i endast 10-20 minuter. Färgning med en vanlig produkt kommer att ta från 40 till 2 timmar.

Det är viktigt att säga om att hålla henna, om du inte vill få någon färg eller nyans. Två matskedar av pulveret håller samtidigt håret på högst 10 minuter. Färglös henna lämnas på krullarna från 30 minuter till en timme.

Vilken färg är det?

Ett stort plus att använda henna är att det kan användas både på naturligt hår och färgat med kemiska färgämnen. Färgen i båda fallen faller bra och glatt, skimrar i solen. Användningsfärgen varierar avsevärt (beroende på resultatet av föregående färgning).

Applicera produkten till mörka lockor, du kan få en ljus koppar nyans. Om henna blandas med kakao eller kaffe får du en mörkare nyans, perfekt matchad brunhårig. Det bör sägas att även den maximala åldringen av kompositionen på mörkt hår inte kommer att medföra eldröda toner, eftersom den mörka tonen är mycket stark och Henna kan inte döda honom. Men hon kan ge honom "languid" rodnad när man blandar iransk henna med vin eller sockerbetor. Den burgundy nyans är ganska populär idag.

Blondiner ska vara försiktiga med denna typ av färgning, eftersom du med en stark koncentration och lång exponeringstid, istället för en vacker ton, kan få en röd gulrotfärg som matchar enheterna. Dessutom bör hennaflickor med färgade blonda krullar behandlas med ännu större försiktighet. Skadad med färg kan de "täppa upp" med henna och visa en klar grön nyans. Om du känner till åtgärden och blandar produkten på kamillebuljong eller citronsaft, kan du få en delikat guldton (utan antydan av röda anteckningar).

Mer noggranna nyanser kan erhållas genom att färga hår med färdiga blandningar från tillverkaren. De tillsatte några syntetiska färgämnen, vilket innebär att färgen blir ganska förutsägbar. Men efter sådana medel är håret fortfarande utsatt för kemisk attack.

recensioner

Recensioner av iranska henna är mycket positiva. Användarna älskar det för låg kostnad, naturlighet och varaktig färgning. Rödhårda skönheter mättar sin naturliga nyans med ljusstyrka, och ägarna av ljusbrunt hår får en helt ny ton för sig själva. Efter att ha försökt en gång förblir många tjejer Henna hängivna i många år.

Kvinnor, för första gången med verktyget, notera lite torrt och sprött hår. Erfaren användare mättar produkten med sådana näringstillskott som oljor, alger eller kefir. Den positiva effekten av användningen ökar betydligt.

I iransk henna lägger inte bara näringsämnen, men också andra färgämnen. Basma, kakao eller kaffe har en positiv effekt på att ge mörka kastanjetoner till håret.

Iransk henna - naturligt hårfärg

Skönhet, visuell appell och charm är de viktigaste egenskaperna som karaktäriserar hela kvinnliga kön. För att bevara dessa kvaliteter försöker nästan varje tjej att betona sin egen unikahet, samtidigt som den är så attraktiv som möjligt. För detta ändamål, den mässa kön resorts till en mängd olika medel med omsorg egenskaper. Det bör noteras att naturliga produkter som förtjänar inte bara en kosmetisk effekt utan också ger dig möjlighet att ta hand om dig själv och förverkliga en profylaktisk terapeutisk process, förtjänar särskild uppmärksamhet. Till exempel anses den iranska henna vara den högsta kvalitet, mest användbara och säkraste hårvårdsprodukt som valts av miljontals kvinnor runt om i världen.

Henna iranska - vad är det?

Henna är ett naturligt färgämne som används för olika ändamål, men främst för behandling av hår. Efter färgning av strängarna med henna, får krullarna en rödaktig nyans och kompositionen har en fördelaktig effekt på håret. De får henna från en speciell anläggning som heter lavsoniya, som växer i länder med heta och torra klimat. De mest storskaliga importörerna av henna är till exempel: Egypten, Sudan, Indien, Pakistan, Kina, Nepal och, naturligtvis, Iran. Det är en produkt av iranskt ursprung att all information nedan kommer att ägnas åt.

Henna själv är ett pulver som erhålls genom att bearbeta den beskrivna växten. Lawsonias huvudsakliga råmaterial, från vilket framtida färg görs, är blad med en specifik och helt karakteristisk lukt och färg. Det bör noteras att henna har varit ett kosmetiskt terapeutiskt element i flera tusen år. De visste om sina helande egenskaper i antiken själv med hjälp av utspätt pulver för hår, naglar och hudvård.

Fördelarna och skadorna från användningen av naturlig färg

Henna är som du vet ett verktyg som inte bara har en kosmetisk effekt av hög kvalitet, men låter dig också genomföra olika vårdaktiviteter för krullar. Av den anledningen är det många flickor som förstår att hårets yttre skönhet endast är möjlig med full hälsa, vilket gör det möjligt att välja en naturlig produkt och föredra den för kemiska färgämnen.

Det är dock värt att komma ihåg att trots alla positiva aspekter av henna finns det aspekter som kan orsaka ytterligare svårigheter och i vissa fall även skada håret. Av den anledningen är det nödvändigt att väga för och nackdelar innan man väljer ett val för det beskrivna naturliga färgämnet, och dra då endast slutsatser om huruvida en viss produkt är lämplig eller ej.

Iransk henna är ett utmärkt alternativ för dem som har ett sådant problem som mjäll eftersom den här produkten lindrar klåda och hjälper till att återställa den normala balansen mellan vätska och näringsämnen, inte bara i hårets struktur utan också på hårbotten. När färgning ger henna en ljus naturlig skugga som inte ser onaturlig ut och håller på håret under lång tid. Det bör beaktas att toningskomponenterna i växtens natur inte förändrar hårets struktur.

Henna-komponenterna har en positiv effekt inte bara på håraxeln, men också på dess rot. Den systematiska användningen av det beskrivna organet gör det möjligt att stärka håret, vilket ger dem en trevlig naturlig glans och elasticitet. Specificiteten av hennaexponering ligger i det faktum att dess aktiva komponenter släpper håret genom att limma skalorna ihop och därigenom säkerställa en hälsosam hårkänsla. Samtidigt garanterar örtberedningen att talgkörtlarna fungerar som de ska.

När det gäller de negativa aspekterna av användningen av henna är de också närvarande, och skadan kan ibland överträffa den positiva effekten. Således är det möjligt att identifiera ett antal nackdelar med att använda iranska henna för färgningsträngar:

 • Henna kommer inte att vara effektivt när man målar grå hår;
 • Om du använder en specifik produkt efter perm-proceduren börjar krökarna räta ut så snart som möjligt.
 • Eftersom henna är en naturlig produkt, har dess effekt inte så länge som efter användning av kemiska färgämnen. Följaktligen tvättas färgen snabbt och blekna i solen;
 • Naturligt färgämne kan inte kombineras med butikslinsering, vilket innebär att henna på redan målade, till exempel bruna trådar, kan resultera i en grön nyans;
 • Det är bättre för ägare av torra och uttorkade lockar att avstå från att färga med henna, eftersom det absorberar fukt och kan leda till ökad bräcklighet och stratifiering av hår.
 • att välja Henna som färg, är det värt att komma ihåg att det är praktiskt taget omöjligt att måla över, därför önskas den önskade nyansen gradvis, experimenteras med substansens proportioner etc.

Metod för applicering av iransk henna för hår

För att resultatet av färgning ska kunna uppfylla förväntningarna och vara av högsta kvalitet, är det nödvändigt att späda och applicera henna på håret på rätt sätt. Därför beskrivs detaljer om hur du applicerar färgämne i håret, hur mycket du ska behålla och när du kan repetera proceduren, beskrivs i detalj nedan.

Hur man odlar ett verktyg

Vanligtvis finns information om hur man förbereder agenten för användning i produkthandboken. Det finns emellertid allmänna trender och egenskaper vid beredningen av färgämnen från henna.

Det första att komma ihåg när han odlar henna är att pulver från löv av Lawsonia ska blandas med varmt vatten, som inte kokas. Enligt råd från experter bör temperaturen på vatten under utspädningen av henna inte överstiga 80 grader. Det är också nödvändigt att vara uppmärksam på konsistensen hos den erhållna kompositionen - den ska inte vara flytande, så att lösningen inte strömmar över huvudet och inte fläckar hud och kläder. En viktig roll spelas av rätter, eftersom det är omöjligt att späda hennapulver i metallbehållare, det är bättre att välja glas eller keramiska rätter.

Hur färgar ditt hår

Det bästa förfarandet, om evenemanget äger rum hemma, att utföra tillsammans, men du kan klara sig själv utan svårigheter. Till att börja med appliceras henna-lösningen endast på fuktigt, nyligen tvättat hår, medan själva färgen måste förbli varm tills den appliceras på håret. För att behålla den önskade temperaturen måste produkten alltid värmas upp på spisen i ett vattenbad.

Strandfärgalgoritmen börjar från baksidan av huvudet, eftersom denna zon är det svåraste att träna bra ut. Sedan är håret uppdelat i separata lås på sidan och målade från rot till spets. Tåla färgen på hårbehovet från 30 minuter till flera timmar, beroende på önskad effekt. Det är värt att notera att efter applicering av henna på håret måste du först koppla huvudet med polyeten och sedan med en varm handduk. Efter att den önskade tiden har gått, tvättas strängarna ut med varmt vatten och schamponet kan inte användas i ytterligare 3 dagar från fargningstillfället.

Vilken färg erhålls efter färgning: palett av nyanser

Om vi ​​pratar om naturlig henna, har dess färg en djup kopparton, som kan se annorlunda på mer eller mindre mörkt hår. För att uppnå en viss nyans kan du försöka blanda henna med basma. Ju mer basmyta, desto mörkare färgen, till exempel i ett-till-ett-förhållandet, kommer kastanjens färg och i förhållandet 1-22 kaffe.

Indisk och iransk henna - vad är skillnaden och vilken är bättre?

Om du jämför indiska och iranska henna, kan du omedelbart märka skillnaden utan att splittra pulvret med vatten. Det första som ögat faller på är markens korn, här vinner indiska henna, eftersom det är mindre, vilket gör det lättare att skilda, appliceras och tvättas bort. Iransk färg har en mer uttalad skarp lukt, vilket kanske inte är för allas tycke. När det gäller färgningsprocessen i sig, vinner det indiska pulvret igen, eftersom det kan köpas i olika nyanser, och det iranska pulvret är alltid lika rött.

Hårlös hennahårbehandling

En egenskap hos Henna utan färg är att den är gjord inte av löv, utan från lagsoniums stammar, varigenom verktyget inte innehåller färgämnen, men samtidigt har alla nödvändiga fördelaktiga egenskaper. Den används för följande ändamål:

 • kämpa med mjäll;
 • hårväxtstimulering;
 • normalisering av talgkörtlarna i hårbotten;
 • ger strängarna sken;
 • stärka och stärka lockar.

Översikt över producenterna av iranska henna

Idag finns det en hel del företag som producerar iransk henna, som finns på hyllorna i specialiserade och kosmetiska butiker. Det finns ingen särskild skillnad mellan produkter från olika tillverkare, men det finns produkter som innehåller hjälpkomplex av vitaminer och mineraler, vilket ger bättre omsorg för strängarna. Av den anledningen är nedan några av de mest populära och högkvalitativa typerna av irländska henna från olika tillverkare.

Artkolor

Detta är en utvald irländsk henna av högsta klass, bestående av krossade löv från Lawsonia-växten, som växer i Iran. En produkt från en specifik tillverkare presenteras med ett 25 gram pulver med vegetabiliska fläckar. Detta verktyg har kvalitetscertifikat, enligt vilket det fastställs att färgämnet inte är giftigt och inte har en negativ effekt på håret. Denna henna är utspädd och applicerad på det klassiska sättet och har en rik, ljus kopparfärg.

Cream-henna "PHYTOcosmetics" med burdock olja

Detta är ett unikt verktyg, representerat av kräm-henna, som inte behöver spädas med vatten. Vid applicering fördelas produkten helt enkelt över hela längden av håret och hålles i en halvtimme och tvättas sedan av. En egenskap hos denna färg är närvaron i kompositionen av ytterligare komponenter, såsom burdockolja. Den färg som kan uppnås vid användning av produkten enligt anvisningarna - choklad. Det är värt att notera att denna henna inte torkar hår alls, men tvärtom används som ett helande verktyg.

Henna Irans med Döda Hav Mineraler

Henna med Döda Havsmineraler är en elitprodukt som produceras av de flesta företag. En specifik egenskap hos en viss produkt är införandet av mineralämnen i komponentkompositionen, vilket påverkar tillståndet hos håret som behandlas. Således blir varje färgprocedur terapeutisk eftersom denna henna speciellt utformades för att ta hand om skadat, sprött hår. Massan av den torra blandningen för efterföljande utspädning är 25 gram.

Bilder före och efter henna hårfärgning

Som du kan se i bilden har hår som har färgats med henna en djupare och mer mättad nyans. En viktig roll spelas också av kompositionen av naturlig färg, tack vare vilken håret blir naturlig glans, silkiness, strängar blir smidiga och trevliga att röra vid.

recensioner

Marina: Hon använde irländsk henna från Artkolor, brände hennes hår - en fruktansvärd kemisk massa.

Tatyana: Jag har använt henna från L'Oreal i fem år nu - alla är glada, en bra produkt.

Masha: Det är bättre att köpa indisk henna än iransk, eftersom det efter det iranska huvudet är omöjligt att tvätta dem ordentligt och färgen är mörkare.

Fördelarna och skadorna av naturlig henna för hår

Flickorna, som för första gången färgar håret och inte helt kan bestämma hur denna eller den där färgen kommer att se på dem, omedelbart återkallar henna. Många säger att på grund av den naturliga sammansättningen är henna mycket bättre än kemiska färger, men det går inte så länge.

Men innan du ändrar din naturliga färg till nyanser av rött eller rött, är det viktigt att veta fördelarna och skadorna på henna för håret.

Allmänna egenskaper

Henna är en naturlig produkt som är gjord av krossade löv av lavsonia. Den består av olika eteriska oljor, tanniner och vitaminer. Detta är den främsta fördelen med henna över butiksmärkning: det har en noggrannare effekt på håret, förstör inte sina rötter och naturliga strukturer. Det skiljer sig inte från ett stort utbud: de möjliga nyanserna av henna för hår är röda och röda.

Användning av naturligt färgämne bör kontaktas med försiktighet. Om du inte följer de banala reglerna kan du drastiskt ändra din hårfärg, göra den så ljus och mättad som möjligt.

Färglös henna existerar också, men det används uteslutande för terapeutiska eller profylaktiska ändamål.

Användbara och skadliga egenskaper

Hanna som ett naturligt ämne innehåller ett stort antal spårämnen som kan orsaka både positiva och negativa reaktioner i kroppen. Först måste du ta reda på när det är bättre att använda den här produkten:

Henna hårfördelar:

 • Stärka hårsäckar. Trichologists (specialister på hårbehandling) rekommenderar att du använder Henna för att stärka håret under håravfall. I detta fall rekommenderas produkten att appliceras på hårbotten. Recensioner visar att den första effekten är märkbar efter flera applikationer.
 • Aktivt kämpar mjäll och fettkrullar. Tack vare de aktiva substanserna renar det huden och gör den torrare.
 • Ger volym och fluffig frisyr. Henna fyller aktivt håret, vilket gör det tjockare och starkare. Resultatet kan ses efter första ansökan: tjejer som använder färgämne för att ändra krullarnas färg, säger att deras hår började se snyggare och snyggare utseende.
 • Det finns inga kontraindikationer. Henna kan användas för färgning av hår i alla åldrar och för alla hälsotillstånd. Det är viktigt att följa instruktionerna noggrant och följ alla instruktioner för att inte överdriva det och inte förstöra ditt naturliga utseende.
 • Tillgänglighet och låg kostnad. Färg kan köpas på apotek eller kosmetikaffär. Dess kostnad är också ganska attraktiv, förutom det faktum att det tar att färgas varannan vecka för att behålla färg, vilket inte rekommenderas för att bevara hårets struktur.
 • Kämpar med brittleness och överdriven känslighet hos hårsäckarna.
 • Enkel lagring. Eftersom henna är ett vanligt pulver som säljs i påsar, kan det förvaras var som helst vid rumstemperatur.

Trots tydliga fördelar kan henna orsaka betydande skador. Först och främst är det kopplat till bristande vårdåtgärder och överdriven användning av en produkt.

Vilken skada kan medföra:

 • Om pulvret inte är ordentligt utspätt och inte vet hur man använder det, kan hårfärgen istället för den önskade bli grågrön eller träskig.
 • Slutligen skämma bort håret om de länge har förlorat en hälsosam utseende. I detta fall kommer henna istället för behandling att ha en helt annan effekt på människokroppen.
 • På grund av den stora mängd naturliga element kan henna orsaka allergisk reaktion. Orsaken kan vara både personlig intolerans för enskilda komponenter och felaktig användning av produkten.
 • Byt hårstruktur. Först och främst handlar det om de krullar som erhållits med hjälp av en perm. Krullarna kan plattas ut ojämnt.
 • Kämpar inte med grått hår. Bara henna kommer inte räcka för att dölja grått hår eller drastiskt ändra hårfärgen. För detta ändamål är det bättre att använda färg.
 • Som alla färgämnen tenderar att blekna i solen.
 • Tyvärr kan ett dåligt resultat inte korrigeras med hjälp av kemiska färgämnen, eftersom ämnena i den inte tillåter andra pigment att tränga in i håren. Vi måste vänta tills det är helt tvättat och först efter det tar den nya färgningen upp.

Henna kan också helt ta bort kemiska färgämnen från håret, så det rekommenderas att använda det inte tidigare än 3-4 månader efter färgning.

Färgval

Först och främst påverkar produktionen av positiva och negativa egenskaper. Det är bättre att välja ett färgämne, som redan innehåller eteriska oljor och växtbaserade extrakt. Detta kommer att bidra till att säkerställa förfarandet så mycket som möjligt och kommer att spara pengar, eftersom enskilda ämnen med liknande effekter inte är billiga.

Mestadels färgad henna, som låter dig bli röd, röd och i vissa fall kopparbruna nyanser.

För att välja det säkraste alternativet är det nödvändigt att studera allt som står på etiketten i detalj. Ofta lägger tillverkare kemikalier till produkten, i hopp om att en oerfaren köpare inte misstänker något och köper sin produkt. I bästa fall kommer sådana henna inte ge några resultat.

De viktigaste typerna av naturprodukt

Det finns tre huvudtyper av henna: iranska, indiska, kinesiska. Alla skiljer sig inte bara i kompositionen utan även i produktionssättet.

Det finns följande typer:

 • Iranier. Den billigaste i kostnaden, såld i butiker i nästan vilken stad som helst. Ger dig möjlighet att byta hårfärg till rött och rött. Torkar håret och kan göra det tunnare.
 • Indianhina för hår, nyanser av vilka brukar vara nära röda. De dyraste och sällsynta arterna. Den har en stor mängd oljor och fördelaktiga spårämnen. Det enklaste att köpa online. Det viktigaste är att hitta rätt butik och vara säker på att produkten som presenteras är naturlig.
 • Kina. Ofta förtäckt som iransk, torkar också hår. Ofta innehåller det kinesiska örter som inte anges på förpackningen.

För att förstå vilken henna som är bäst för hår och vilken effekt det kommer att ha på håret är det viktigt att studera så många recensioner som möjligt om den produkt som köps, samt läs noga vad som står på paketet. På detta sätt kan ett stort antal fel undvikas.

Att välja vilken henna är bättre - indiska eller iranska, bör föredra ges först. Trots att det kostar mer, kommer fördelarna med sitt köp att vara mer än den negativa effekten.

Befintliga nyanser

Den resulterande nyansen kommer att bero på den ursprungliga hårfärgen, liksom på deras struktur, tillstånd och exponeringsnivå för färgämnet. Det är bättre att inte välja färgen på borden på Internet, eftersom chansen att träffa målet är minimal. Otroligt nog desto dyrare färgen är desto bättre är dess kvalitet och sannolikheten att inte misstas med den valda nyansen.

Med särskild försiktighet måste du välja henna för ljus och blont hår, eftersom de är mest mottagliga för naturliga och kemiska färgämnen. I stället för en vacker kopparskugga kan du bli orörlig röd, i stället för röd - färgen på torrt halm. Det bästa alternativet är att använda bara köpt Henna på en liten hårsträng, helst från insidan. På detta sätt kommer det att vara möjligt att ta reda på den framtida färgen och titta på organismens reaktion.

Det är bevisat att henna under graviditeten nästan ingen effekt, håret kan vara helt färglöst eller grönt. Detta beror på hormonella förändringar som förekommer i kroppen, så vid den här tiden är det bättre att använda kemisk färg eller att helt vägra färgämnen.

Några hemligheter av användning

Till att börja med är det nödvändigt att förbereda målmassan korrekt. Det kommer att bero på hur snabbt färgen kommer att tas, hur håret kommer att se efter färgning och hur mycket proceduren kan skada.

Späd inte pulvret i en metallfat, du behöver bara röra med trä eller plastpinnar. Det är lika viktigt att du beräknar volymen korrekt och distribuerar den över alla strängar. För hår under axelbladet rekommenderas att omedelbart ta 10-20 g pulver, eftersom det inte längre är möjligt att tillsätta torr till den utspädda produkten.

Några hemligheter:

 • I stället för vatten för avel kan du använda avkok av naturliga örter. De är inte lätta att förbättra effekten av henna och kommer att få en lugnande effekt på hårbotten, men hjälper också till att normalisera skuggan, stärka hårsäckarna. Till exempel persilja lätta hår, hibiskus och kokt lökskal lägga till rodnad, kaffe och svart te gör krullarna mer bruna.
 • Häll henna ska vara en het vätska, men inte kokande vatten. Därefter täcker du skålen med en gasväv och lämnar in i flera timmar. Det är bättre att göra en sådan billet på natten, under vilken tid färgämnen kommer att släppas.
 • Applicera den färdiga produkten ska vara vått hår, på varje kröning separat. Till kroppens svar var minimal, du kan försiktigt massera hårbotten.
 • För att färgen började fungera så snabbt som möjligt rekommenderas det omedelbart efter applicering för att täcka huvudet med polyeten.

Huvudsyftet med att använda färglöst pulver är inte att ändra hårfärgen, utan att bota eller stärka den. I det här fallet bör henna inte insisteras länge, det räcker att fylla det med varmt vatten och lämna i en timme. Massera rörelser i hårbotten, behåll samma.

För att förbättra den möjliga effekten kan buljonger av naturliga örter, honung och mejeriprodukter, äggulor, olika oljor sättas till den utspädda produkten.

Villkor för förberedelse och ansökan

För att konsolidera effekten kan du göra speciella pulvermasker. Applicera dem innan du tvätter håret. Om håret är för smutsigt, oljigt eller en stor mängd stylingprodukter appliceras på dem, bör proceduren bytas ut. Efter sköljning av håret med en enkel balsam eller vanligt vatten.

Huvudet ska täckas med en plastpåse, toppen kan fixas med en handduk.

Färgens manifestation

Vanligtvis anges alla instruktioner för användning på förpackningen. Den genomsnittliga tiden kan ökas om krullarna är för mörka eller svåra. Den slutliga färgen kommer inte att visas omedelbart, det tar minst två dagar, för att undvika överraskningar rekommenderas att man applicerar en liten mängd färgämnen på en av strängarna och väntar på resultatet. Bara sedan gå till resten av locken.

Under denna tid ska du inte tvätta håret, använda curling eller stylingprodukter, såväl som lack, skum och mousses. I några dagar borde du inte vara i solen.

Håret kommer att reagera på något yttre inflytande under de första dagarna, inte på bästa sätt. Men på dem är det användbart att applicera outplånliga oljor och vassle för tipsen. De kommer att fungera som extra skydd när man besöker poolen, badar i havet, går under den brännande solen.

Avlägsnande av rester

Det är på grund av detta förfarande, vägrar många tjejer att använda henna och föredrar mer skadliga färgämnen. Inom några dagar måste man kombinera örtpartiklar från håret.

Effektivt sätt att ta bort henna-rester:

 • Böj ditt huvud över diskbänken eller badet, skrapa försiktigt hårbotten och försök skölja det mesta av gräset.
 • Håret pressar, men torka inte torrt.
 • Smörj den fuktgivande balmen och massera hårbotten i några minuter.
 • Skölj huvudet noggrant, tvätta balsmen med ett gräsmak. Upprepa proceduren om det behövs.

Med denna metod kan du snabbt och effektivt avlägsna rester från henna från huvudet och ge håret den nödvändiga volymen och det friska utseendet.

Iranska henna (48 bilder): naturlig henna för hår, indiska, vilket är bättre, recensioner

Inlagd av: admin i mode 03/17/2018 Kommentarer på Iranian henna (48 bilder): naturlig henna för hår, indian, vilket är bättre, recensioner är inaktiverade 292 Visningar

Iranska henna

Svarta ögon, sammet hud och lyxiga vågor av trådar, endast tillgänglig för en älskad man - så ser en kvinna i öst ut till oss. Med konstant konkurrens i form av andra fruar ser hon alltid på sig själv och tar som utgångspunkt de naturliga medel som skickas till henne av naturen själv. Iranska Henna är en av de främsta och århundraden gamla vapen av orientaliska skönheter.

Särskilda funktioner

Henna är det persiska namnet Lawsonia. Marocko, Egypten, Indien och många andra länder med varmt klimat betraktas som en sådan plantas födelseort. Ingen vet den exakta platsen, eftersom de inte känner till tiden för utseendet. Bara en sak är säkert säker på att de använde henna för medicinska och kosmetiska ändamål redan före vår tid.

Idag har Iran stora plantager av Lawsonia, vilket ger sina invånare en bra vinst från försäljning över hela världen. Det är värt att säga att inte bara bladen värderas, men också blommor. Torra löv mals i den hönan vi är vana vid, stammarna är grunden för att göra färglös henna, och blommorna bearbetas till eteriska oljor och används aktivt i kosmetika.

 • tatuering (mehndi);
 • hårfärgning;
 • stärkande lockar;
 • bli av med mjäll;
 • ta bort överskott av talg
 • huvudbeståndsdel i hårmaskor.

Möjligheten till en så stor användning ligger i detta verktygs talrika helande egenskaper. Syra i henna kombinerar keratin i håret, vilket gör de skadade locken friska och starka. Förutom detta innehåller Lawsonia många eteriska oljor och tanniner som ger märkbar glans till håret.

Naturlig Henna är en av de få väldigt användbara färgämnena. Det förstör inte det redan existerande naturliga pigmentet, men täcker bara varje hårfollikel, vilket gör håret tjockt och tjockt hår - mer frodigt. Hår som är målade med henna är inte rädd för aggressivt sol och havsvatten, och slutar aldrig andas hälsa och glans med naturlig glans.

Det bör sägas om hypoallergen henna (som färgämne och hälsokomponent). Människor med känslig hud får inte vara rädda för eventuella allergier.

Vilket är bättre - indiska eller iranska?

Det finns en hel del Henna-tillverkare idag. Producerande länder är också olika, vilket innebär att det är viktigt att förstå om det finns skillnader i lag som samlas in i olika länder.

Även om Indien och Iran är mättade med solljus, är deras klimat fortfarande något annorlunda från varandra. Ändringar från denna anläggning. Jag måste säga att indiska väderförhållanden gör dem mer varierande när det gäller färgpalett. Den gyllene skuggan blir här till choklad och kastanj, och slutar och helt svart. Iranska henna har ingen sådan överflöd, håret är målat i en koppartong. Men genom att blanda irländsk henna med andra naturliga ingredienser (kaffe, kakao) kan du få en mängd olika färger.

Även om indian lawson palett är ännu ljusare, har naturlig iransk färg en annan betydande fördel. Kostnaden för henna från Iran är betydligt lägre än priset på en konkurrents produkter, vilket gör den väldigt populär och prisvärd.

Indiska Lawson som finns på hyllorna i butikerna är ganska svårt. Om köpet fortfarande görs, förblir kvinnorna sina anhängare för alltid. Henna från Indien förtjänar sådant förtroende på grund av naturlig arom och fin slipning. De minsta partiklarna av pulver bildar en sammetmussig blandning i kombination med vatten, faller lätt på håret och tvättar lika mycket från dem, vilket inte är fallet med produkter från Iran. Att använda indiska medel är mycket lättare och trevligare.

Vid slutsatser är det säkert att säga att skillnaden mellan henna från olika länder verkligen existerar. Titeln på det bästa kan tillhöra var och en av dem, beroende på användarnas åsikter. Den iranska produkten anses med rätta vara den bästa budgetalternativet, indian av kvalitet.

Hur man väljer?

Åtgärden av denna naturliga komponent beror direkt på friskheten och den rätta lagringen. Innan du köper är det viktigt att bekanta dig med hållbarheten och utfärdandedatumet, samt att bedöma hur bra Henna var lagrad i affären. En öppen glasruta fylld med solvärme minskar avsevärt produktens hållbarhet. En mörk och kall plats är den perfekta henna miljön. Tyvärr är det svårt att hitta sådana villkor i vanliga kosmetiska butiker, och därför kan en rimlig lösning vara att köpa via en onlinebutik, där produkten från tillverkarens händer omedelbart faller för dig.

Vid köp är det viktigt att vara uppmärksam på produktkategorin. Det är indelat i:

Skillnaden är i skörden. Lawsonia, torkad på sommaren, värderas framför allt. Torkande löv förekommer under solens brännande strålar på kortast möjliga tid, vilket gör att du kan behålla som en del av den maximala mängden klorofyll som är oumbärlig för hår och deras vidhäftande färgning.

Den genomsnittliga kvaliteten samlar och torkar på hösten. "Långsam" torkning dödar andelen klorofyll, vilket påtagligt påverkar henna. Den lägsta sorten betyder växter som samlas in efter regnet och inte innehåller klorofyll. På grund av detta är färgen på den lägre klassens pulver nära brun, och den högsta klassen glädjer sig av en ljusgrön nyans juiciness.

Klassisk henna av högsta kvalitet är ett utmärkt val för hårfärgning, det gör dem också starkare. Det bör sägas att henna är färglös, vilket är ett pulver från lavsonia stammar, uteslutande för att återställa hårlökar. Med det kan du inte vara rädd för att oavsiktligt färga håret i en inte särskilt lämplig ton.

Trots alla fördelar har något växtbaserat färgämne förmågan att torka håret med frekvent användning. För att undvika detta lägger vissa tillverkare ytterligare ingredienser till henna. Henna med burkolja, producerad i form av en färdig blandning, ger näring till håret och accelererar tillväxten. Algerättmedel syftar också till att återfuka och stärka krullarna.

Fortsatt temat för producenterna av iranska henna, experter och användare väljer de bästa företagen. Bland dem kan du se budgetmedel från Artcolor, liksom diverse produkter från Phytocosmetics. Den senaste tillverkaren producerar både tintbalsam "Henna" och färdiga formuleringar (henna cream) med fördelaktiga ingredienser.

Produkter från inhemska producenter är mycket värda, men experter rekommenderar när det är möjligt att köpa henna från iranska tillverkare. Dess naturlighet är utan tvekan, och friskheten och hållbarheten visar de bästa värdena.

Hur gör man?

Som tidigare nämnts är det iranska pulveret känt för sin grova slipning, och därför är det viktigt att sikta den genom en fin sil före användning. Detta steg kommer påskynda appliceringen och spolningen av blandningen från håret. När alla partiklar blir likformiga, är det möjligt att bestämma deras antal. Kort hår kommer att vara tillräckligt 50-70 g av en torrväxt, upp till 300 g

Ett lika viktigt steg är att förbereda vattnet för blandning. Hennes temperatur bör vara i genomsnitt 70 grader för att släppa färgpigmentet. Varmt och kallt vatten kommer inte att avslöja Henna, och kokande vatten kommer att försämra färgegenskaperna. En känsla av mätning och en termometer för vatten hjälper dig att välja rätt temperatur.

Pulvret bryggs med varmt vatten och lämnas i flera timmar. Vatten behövs lite, för för mycket flytande massa kommer att tömma från huvudet, vilket kräver stor ansträngning och tålamod vid målning. Liten mörkad henna efter blötläggning är ett tecken på att färgen är klar att användas.

Så, krävde tjockt vatten, och det späds ut med produkter som:

Färgpigment i en sur miljö ökar dess förmåga att motstå färgning. Tillägg kan servera några droppar eteriska oljor (ylang-ylang, rosmarin). En bra bas kommer att vara kokosnöt och burdockolja.

Så när färgberedningen är klar är det dags att börja förbereda håret för färgning. De måste tvättas med schampo och lite torr med en handduk. Pannan, öronen och nacken smälter rikligt med babycreme och förhindrar deras färgning.

Metoden att applicera blandningen är ganska lätt. Den färdiga blandningen appliceras på håret med en speciell pensel eller svamp (med en liten längd av lock). Efter att ha lindat huvudet i polyeten är det täckt med en handduk. För att hålla färgen på håret kan vara från 40 till 2 timmar - beroende på önskad färgmättnad.

Siftad henna är lätt att tvätta av med schampo och hårmask. Om det första steget skulle ignoreras, kommer spolningsproceduren att ta lång tid, eftersom avlägsnandet av ofyllda växtpartiklar från huvudet är en mycket mödosam och arbetskrävande process.

Som experter säger, ser Henna sanna färg endast ut på dag 2 eller 4. Dessutom kommer varje efterföljande färgning att göra håret ljusare och rikare.

När man får för ljus färg kommer det att bidra till att neutralisera vegetabilisk olja gnidas in i locken. Det neutraliserar färgpigmentet, vilket gör skuggan lugnare och återhållsam.

Hur mycket att behålla?

Soak henna på håret är nödvändigt beroende på dess typ. Med minsta möjliga tid är färdig-till-köp-blandningen lycklig, och du behöver behålla den i endast 10-20 minuter. Färgning med en vanlig produkt kommer att ta från 40 till 2 timmar.

Det är viktigt att säga om att hålla henna, om du inte vill få någon färg eller nyans. Två matskedar av pulveret håller samtidigt håret på högst 10 minuter. Färglös henna lämnas på krullarna från 30 minuter till en timme.

Vilken färg är det?

Ett stort plus att använda henna är att det kan användas både på naturligt hår och färgat med kemiska färgämnen. Färgen i båda fallen faller bra och glatt, skimrar i solen. Användningsfärgen varierar avsevärt (beroende på resultatet av föregående färgning).

Applicera produkten till mörka lockor, du kan få en ljus koppar nyans. Om henna blandas med kakao eller kaffe får du en mörkare nyans, perfekt matchad brunhårig. Det bör sägas att även den maximala åldringen av kompositionen på mörkt hår inte kommer att medföra eldröda toner, eftersom den mörka tonen är mycket stark och Henna kan inte döda honom. Men hon kan ge honom "languid" rodnad när man blandar iransk henna med vin eller sockerbetor. Den burgundy nyans är ganska populär idag.

Blondiner ska vara försiktiga med denna typ av färgning, eftersom du med en stark koncentration och lång exponeringstid, istället för en vacker ton, kan få en röd gulrotfärg som matchar enheterna. Dessutom bör hennaflickor med färgade blonda krullar behandlas med ännu större försiktighet. Skadad med färg kan de "täppa upp" med henna och visa en klar grön nyans. Om du känner till åtgärden och blandar produkten på kamillebuljong eller citronsaft, kan du få en delikat guldton (utan antydan av röda anteckningar).

Mer noggranna nyanser kan erhållas genom att färga hår med färdiga blandningar från tillverkaren. De tillsatte några syntetiska färgämnen, vilket innebär att färgen blir ganska förutsägbar. Men efter sådana medel är håret fortfarande utsatt för kemisk attack.

Recensioner av iranska henna är mycket positiva. Användarna älskar det för låg kostnad, naturlighet och varaktig färgning. Rödhårda skönheter mättar sin naturliga nyans med ljusstyrka, och ägarna av ljusbrunt hår får en helt ny ton för sig själva. Efter att ha försökt en gång förblir många tjejer Henna hängivna i många år.

Kvinnor, för första gången med verktyget, notera lite torrt och sprött hår. Erfaren användare mättar produkten med sådana näringstillskott som oljor, alger eller kefir. Den positiva effekten av användningen ökar betydligt.

I iransk henna lägger inte bara näringsämnen, men också andra färgämnen. Basma, kakao eller kaffe har en positiv effekt på att ge mörka kastanjetoner till håret.

Naturlig Henna (Natural Henna)

Naturlig Henna (Natural Henna)

Naturlig Henna 100%
För alla hårtyper.

Naturlig henna - färgämne från torkade lövblad. Naturlig henna används traditionellt för färgning av hår och för att dekorera kroppen med mönster i Indien, Pakistan, Nordafrika och många arabiska länder.

Ingredienser: Lawsonia inermis (henna).

Vikt: Vikt: 2 förpackningar med 50g

Lawsonia (lausonia) är ett lövfritt (Lawsonia inermis L.) - en buske som når en höjd av 2 meter, växer i heta och torra klimat. På natten utlöser växten en märklig lukt. Lawsonia är vanligt i många länder i Nordafrika och Mellanöstern. Huvudsakligen odlas i Indien, Sudan och Egypten.

Vitrosa blommor används för att göra olja. Löv som samlas under blomning, torkas och males i pulver; då är färg gjord av dem. Blad som växer på höga grenar används för målning eftersom de har en starkare färgförmåga. Nedre löv går på att göra hårfärg. Olika delar av växten används i medicin för behandling av sår, behandling av hudsjukdomar, bensjukdomar och huvudvärk.

Beskrivning: Selektiv 100% naturlig henna från plantagerna i Rajasthan Indien. Detta är en miljövänlig produkt av hög kvalitet, vilket ger en rik rik färg och hälsa hos håret. Henna sammansättning innehåller biologiska aktiva substanser och vitaminer som ger näring och förstärkning av hår, tanniner, som har en positiv effekt på hårbotten och hjälper till att förhindra mjäll och andra hudproblem (klåda, överdriven talg) samt antiseptiska egenskaper. Henna gör håret tjockt och fluffigt och hår - bulk.
Naturlig Henna är en av de mest effektiva hårvårdsprodukterna som människor har framgångsrikt använt i tusentals år. Redan efter 2-3 ansökningar av henna blir håret starkare, blir slät, silkeslen, glänsande, förvärvar en ljus mättad färg.
Naturlig Henna ger djupa pråliga färger, allt från ljusröd till mörk kastanje (allt beror på hårets ursprungliga färg).

För att ändra färgområdet kan du dessutom använda naturfärg Indigo (Basma). Läs anvisningarna i rutan och boken på webbplatsen amritamed.ru.

Efter fördjupning och mellan färgning, bör färglös henna (Cassia obobata) användas för att fördjupa färgen och konditionera håret.
Observera att det här är en helt naturlig produkt, så den resulterande färgen på ditt hår kan inte bestämmas exakt, som vid användning av kemiska färgämnen. Det beror på hårets ursprungliga färg, deras struktur, tjocklek och tid för färgning.

Henna är en naturlig metod för applicering: 50 g henna krävs för kort hår och 200 g henna för långt hår.
Förbered henna (se rekommendationer i paketet). Applicera utspädd henna på hår. Håll på håret från 15 minuter till 4 timmar. Skölj med varmt rinnande vatten utan att använda schampo.
(!) Hennafärgen fördjupas och ställs helt på 3: e dagen efter färgning. Under denna tidsperiod rekommenderas att du inte tvätta håret med schampo, tvål eller annat sätt.
(!) Under färgning, var noga med att använda handskarna och locket i förpackningen, eftersom huden är färgad med henna och tvättar inte länge!

Det är bättre att lagra henna på en sval plats, tätt stänga förpackningen för att skydda den mot överdriven kontakt med luften.

1. Sopa henna med kokande vatten (90 grader) och omrör hela tiden blandningen till en tjock uppslamning utan klumpar. I blandningen kan du lägga 1 - 2 droppar essentiell olja för att få en mer mättad färg. På grund av detta kommer blandningen att fördelas över håret jämnare.
2. En skål med gruel kan sättas på ytterligare 10 minuter i en annan tallrik fylld med varmt vatten för att tillåta att det brygges för att förbättra färgens effekt och för att hålla blandningen sval under färgningsproceduren.

3. Du kan lägga en äggula till det svagt avkylda vattnet - det blir lättare att applicera våt på håret. Dessutom fyller och pryder äggulan huden.
4. De splittrade ändarna är förklippta, eftersom de är målade i en ljusare färg.

5. Henna appliceras på att rengöra lite fuktigt hår.
6. Eftersom naturliga henna färgar hud och naglar och praktiskt taget inte tvättar kläder, måste du bära handskar, täcka dina axlar med en onödig trasa eller handduk på pannan, längs hårväxtens kant, applicera olja. Efter genomförandet av dessa åtgärder kan du börja hårfärgning.
7. För att få en jämn hårfärg, ska färgen aldrig sparas, och appliceras jämnt, vilket gör avstånd varje 1-1.5 cm.
Applicera gruel i mitten av delningen, fördela den längs skiljeväggen och baksidan. Avskjutning i riktning från pannan till baksidan av huvudet inom synhåll. Så mycket av huvudet är täckt, inklusive håret bakom öronen. Det finns bara en liten del på baksidan av mitt huvud, som måste måler blint. Äntligen täcker hårets rötter runt ansiktet försiktigt med henna.

8. Se till att hennaen appliceras jämnt, sätt på en cellofantlock och linda en handduk över toppen. En pappersservett läggs på nacken, under kanten på plastlocket, så att färgen inte läcker ut.
9. Tvätta Henna Clean med varmt vatten utan schampo. Skölj håret tills vattnet är klart. Huden på hårets kant, om den är målade, kan rengöras med tjock grädde eller olja.
10. Nästa kan du göra en mask för hår. När håret är torrt, förbereda en färglös hennabrus (cassia obovaty) och applicera på hår i 1 timme. Din färg kommer att intensifieras och fördjupa dig, ditt hår kommer att skina och kommer att kamma bra. En timme senare skölj med varmt vatten.
11. Henna exponeringstid beror på hårets ursprungliga färg, struktur och önskad nyans. Ju lättare håret desto snabbare fungerar färgen.
Efter 5 minuter blir blont hår gyllene, efter 10 minuter - rödaktigt, efter 15 minuter - en lätt titisk färg och efter en timme - eldrött.
Mörkt hår bör hållas i minst 1 timme.

Henna brunetter behöver hålla 2 - 4 timmar. Vissa kvinnor kan hålla henna hela natten.

12. Den naturliga färgen Henna manifesterar tre dagar efter färgning. Att vara i solen kan du påskynda processen. Tvätta inte håret med schampo, tvål eller andra kemiska medel under denna tidsperiod.

13. Till skillnad från kemiska färgämnen, är Henna nästan inte tvättad och om du använder det regelbundet, är det i framtiden tillräckligt att bara färska rötter återfinns. Vid den första hennafärgningen måste allt hår täckas, från rötterna till spetsarna.
14. Henna, även med en kortvarig effekt, har en helande effekt på håret.

Färga Henna med citronsaft.

Detta är mer tidskrävande process av färgning, men som ett resultat du får en mer intensiv färg och långvariga resultat, eftersom henna yttrar sig bäst i en sur miljö.

Henna är uppfödd i lite uppvärmd färsk citronsaft 8-12 timmar före hårfärgning. Bäst av allt - natten innan. Sedan lämnas blandningen att "mogna" på en varm plats. Det är möjligt från tid till annan att värma upp blandningen i ett vattenbad. Nästa dag färgas håret på samma sätt som beskrivits i föregående metod.

(!) Blandning ska ske 8-12 timmar innan hårfärgning, så att henna kan infusera i citronsaft och "ge bort" sina "färgämnen".

(!) Glöm inte att citronsaft torkar håret. För ägare av torrt och normalt hår, nedan är sätt att neutralisera "torkning" effekten av citronsaft på hår.


* Det är nödvändigt att blanda hönan med uppvärmd citronsaft till konsistensen av gruel. Om din hud är känslig för citronsaft och kliar efter applicering av henna, använd apelsin, grapefruktjuice eller vätskor som är mindre sura än citronsaft. Örtteor med medelstora surhetsgrader med lite citron är också lämpliga.
* Täck hennaen med en plastpåse och låt pastaen stå över natten vid rumstemperatur (minst 21 grader) av luften. Medan Henna kommer att stå, börjar hon "ge färg". För det första är det nödvändigt att arket ger färgämnen, då kan de interagera med håret. Denna process är nödvändig för att få de bästa resultaten.
* Om du har bråttom kan du sätta Henna i en varm men inte på en het plats. Då är henna redo att användas om två timmar (vid 35 grader av miljön).
När du är redo att lägga pastaen på ditt huvud, lägg till lite mer citronsaft eller örtte för att få pasta att se ut som gruel. * Glöm inte att bära handskar. Henna fläckar huden och tvättar inte inom 2 veckor.
* Om du vill kan du för-måla rötterna ett par gånger före fullfärgning, då blir de mörkare jämfört med resten av hårmassan, och ditt hår kommer att se mer naturligt ut.

* Spara inte blandningen. En mer noggrann och generös ansökan innebär att färgen blir rikare. Applicera henna till hårets rötter.

* Först kommer hårfärgen att bli ljus. Var inte panik. Det kommer att mörkas under de närmaste dagarna om du använder en sur blandning. Hårets färg kommer att sättas 3 dagar innan det blir slutgiltigt. Var tålamod, och på den 4: e dagen kommer du att se en stark skillnad i hårets färg. Det blir rikare, mörkare och vackert glittrande i solen.

* Skölj håret med rent varmt vatten utan schampo. Du kan använda det enklaste sättet: Tvätta Henna från ditt hår genom att fylla på badrummet med vatten, släpp håret där och rotera det i en cirkel. Och i duschen kan du tvätta av resterna.
* I vattnet för sista sköljningen kan du lägga till en svag lösning av ättika (1 msk sked per liter vatten) eller citronsaft. Detta kommer att fixa färgen.
* För färgfördjupning och konditionering av hår, använd färglös henna (Cassia obobata) efter färgning och mellan färgning.

Olika sätt att färgning med henna för att få olika färger och deras nyanser.

* Om du vill få alla nyanser av rött, då henna vatten.

* Om 100 g henna lägger till 10 g markerade kryddnejlika, blir färgen ljusare och mer mättad.

* För att lägga till en mörk nyans till henna kefir läggs till.

* Den vanligaste komponenten med vilken Henna är blandad är Basma, ett annat, mer vanligt namn, indigo, det är också vackert; Lawsonia (indigo) är en växt från vars löv de får basma. Basma och Henna blandas för att bli mörkare, kastanj, kopparbrun, choklad, etc., färger.

* För att få en lättare, mer intensiv och jämn färg, utspädd henna i citronsaft. Dessutom kan citronsaft användas för att lätta den resulterande hårfärgen. Om färgen efter färgning verkade för mörk för dig, så kan du skölja håret med citronsaft - det här kommer att lätta den resulterande färgen.

* För att få kopparfärg måste du ta 200 g lökskal, 2-3 matskedar svart te, häll allt 0,5 liter vitt druvvin och sätt på låg värme i 20-30 minuter. Torka sedan i den resulterande blandningen utspädd henna. Applicera på rent torkat hår, lägg en hatt på dem och linda huvudet med en handduk. Du kan också brygga henna och bara i lökskalvbuljong.

* För att ge håret en rödbrun eller kastanjfärg, använd 4 matskedar malet kaffe blandat med henna och utspätt med varmt vatten.

* För att få färgen på gammalt guld måste du koka saffran (på knivens spets) i en liten mängd vatten i två minuter och lägg sedan till henna.

* För att få en gyllene honungsfärg måste du använda rabarber, saffran, kamille eller gurkmeja. För att få en guldfärgad nyans måste henna spädas i kamillebuljong (1-2 matskedar per kopp, insistera, belastning, värme till 90 grader). Gurkmeja läggs helt enkelt till mush med henna. Rabarber (200 g torkade stjälkar av växten) kombineras med en flaska torrt vitt vin (utan vin) och kokas tills halva vätskan kokar bort. I den återstående buljongen lägg till Henna. Den erhållna blandningen appliceras på håret och hålles i ca en halvtimme.

* För att få färgen "light chestnut" måste du lägga 3-4 tbs i henna. kakao skedar. Brew blandningen med varmt vatten.

* För att få en chokladkastanjglans behöver du Henna utspädd i en infusion av starkt svart te. I denna blandning kan du också lägga till en droppe jod för en mer mättad och djup färg. Ett annat sätt att få chokladfärg är att lägga till 1 tsk. humle per 100 g henna och späd med varmt vatten.

* För att få choklad eller svart färg måste du lägga till svart kaffe till henna. Förhållandet 1 tsk till 25 g henna ger en kastanjfärg. Från detta förhållande kan du variera önskad färg. Ju mer kaffe, desto mörkare färgen.

* För att få brun nyanser kan du lägga till eteriska oljor till henna. Till exempel te eller lavendel. Lägg dem till den redan redo att blanda Henna med citronsaft.

* För att få en purpurfärgad ton behöver Bordeaux upplösa Henna i sockerbetor. Samma effekt vi får från elderberry eller karkade te. Rödbettsjuice / karkade / elderbärsaft bör värmas till 60 grader, tillsätt henna och rör om till en uppslamning. För att förbättra den röda färgen på håret, koka madderrot (2 matskedar) i ett glas vatten och tillsätt henna.

* För att få färgen "mahogny" behöver du hälla Henna med heta Cahors (eller annat bra rött vin). Du kan också lägga tranbärsjuice till henna och fuktar håret med det innan du torkar det och torkar det. På vissa hår blandar "mahogny" henna med starkt bryggt karkadte.

Om färgen inte är så, då...

 1. Färgen visade sig vara för ljus. Applicera lite uppvärmd vegetabilisk olja i håret, sprid det över hela ytan och lämna i 20-30 minuter, skölj sedan håret med hjälp av schampo. Förfarandet kan upprepas om du inte är nöjd med resultatet.
 2. Håret blev mörktare än du ville ha. Tvätta dem med vatten, sura med ättika eller citronsaft.
 3. Håret blev lättare. Du kan upprepa målningen igen efter att den resulterande färgen löser sig i 3 dagar. Kan blandas med re-färgning henna med basma.

För att mildra "torkning" -verkan av citronsaft eller henna.

Återigen noterar vi att varje person har sin egen struktur, känslighet, hårtyp och Henna interagerar med varje individ.

Du kan direkt lägga till blandningen för färgning av hårolja (sesam, vegetabiliskt (bara naturligt, inte raffinerat (!)), Etc.).

Nackdelen med denna metod är att efter färgning kan du inte tvätta håret i tre dagar med schampo. Men några finner ett sätt att de flätar antingen flätor eller en.

Kanske mer tidskrävande. Efter tre dagar kan du göra en mask av olja. Vårt företag erbjuder ett stort urval av oljor för hårvård.

fördelar:

* Henna naturligt stärker och närmar håret, förhindrar håravfall.

* Naturlig henna hjälper till att återställa skadat eller "sjukt" hår, har antiseptiska egenskaper.

* Förhindra mjäll.

* Håret får ljus, vacker, naturlig färg. Vanligtvis orsakar inte allergier.

* Naturligt Henna målar grå hår.

* Färgen varar lång tid och tvättas inte av, som efter vanliga kemiska färger. Behöver bara periodisera rötterna.

Samverkan med kemiska färger.

Effekterna av interaktionen mellan henna och kemiska färger, klargörande medel är alltid oförutsägbara. För de flesta människor, särskilt mörkt hår, är färgerna normala, även på blekt hår, henna och basma blandas (henna ger ljusrött separat och basma blå, ashy, grön, svart) brukar ge någon form av nyans av kastanj. Men vi bör inte utesluta det faktum att det finns sällsynta fall då naturligt färgämne för kemiska färgämnen kan ge en oförutsägbar färg eller nyans. Därför kan du försöka på egen risk.

Perm och Henna färgning. Hår med en perm på grund av den "brutna" naturliga strukturen är mer mottaglig för absorptionen av färgpigment. Dessutom, under påverkan av Hennaas speciella egenskaper, försvinner vågan i vissa fall och håret förvärvar ett "naturligt utseende".

Naturliga Henna (Natural Henna) KazanNästa Artikel
Hur man sköljer håret med ättika