Henna Hair Masks


Henna pulver - ett av de mest effektiva verktygen som används för hårvård. Det kan användas för olika ändamål: behandling, profylaktisk terapi, färgning. Kokad pasta är användbar i sin rena form, men om du kombinerar den med andra läkande ingredienser kommer effekten att bli fantastisk.

Handen från Henna ger håret en strålande glans, förstärker, återställer, gör dem frodiga och voluminösa, eliminerar mjäll.

Mask med Henna utan tillsatser

Häll en påse av färglös henna med varmt vatten (300 ml) med keramisk eller glasfat. Rör om en träsked så att massan blir likformig.

Applicera hennapulver till håret, rent och torrt, värm huvudet. Efter 30-40 minuter kan du skölja med schampo. Redan efter det första eller andra förfarandet börjar curlsna att lysa, bli jämn och silkeslen.

Masker med Henna och ägg

 • Recept nummer 1
  En halv kopp henna fylls med vatten (1/4 kopp) och blanda väl. Tillsätt ägget och rör om tills massan är jämn. När man arbetar med henna kan man inte använda metallobjekt, skedar och skålar. Applicera hela längdsträngen, linda på huvudet, sätt på en hatt. Efter 45 minuter sköljer du håret med schampo tills vattnet som rinner ut rinner ut. Denna mask ger inte bara glans, jämnhet, men också näring, stärker.
 • Recept nummer 2

Om dina lock är spröda, torra och spetsarna splittras, kommer en sådan komposition att passa dig. Torka pulvret med varmt vatten, tillsätt äggula, 10 ml yoghurt. Blanda i en keramisk maträtt och applicera på trådarna och gnugga in i rötterna. Värm huvudet och skölj med shampoo efter 40-60 minuter. Du kan skölja med surgjort vatten - det kommer att ge glans. Efter flera procedurer kommer du att glömma hårets torrhet, mjäll, prickiga "nålar".

Mask med Henna och kryddor

Om du lägger kryddor till henna blir färgen mycket ljus, mättad och krullarna får en kryddig orientalisk smak. Lös pulvret med varmt vatten, tillsätt en nypa ingefära, muskotnöt, kanel, svartpeppar. Rör om, applicera över hela längden, gnugga den in i rötterna med massagerörelser.

Mask med Henna och ättika

För att krullarna blir smidiga, lätta, förvärvade en gyllene nyans, kan du förbereda en komposition med ättika. Blanda utspätt pulver med 20 ml äppelcidervinäger. Applicera på håret, värm huvudet. Efter 40 minuter kan du skölja med schampo.

Mask med henna och te

Förbered en teekokning: en matsked svart te för ett halvt glas vatten. För blondiner är det bättre att förbereda kamillete, och för heta brunetter kommer kaffe att vara lämpligt - färgen blir mycket djupare. Lös upp innehållet i påsen i buljongen, blanda. Gnid försiktigt in i rötterna och trådarna, linda huvudet. Efter en halvtimme kan du tvätta den av.

Masker med henna och kefir

Kefir fuktar torrt hår, matar dem med mikrodelar, en fördelaktig effekt på hårbotten.

Masker med henna och kefir förhindrar håravfall, stimulerar tillväxt, bekämpar överdriven torrhet, mjäll och splittrade ändar. Det är nödvändigt att genomföra rutiner med kurser, två månader två gånger i veckan, och då är det värt att ta en paus i några månader.

 • Recept nummer 1

När henna sväller, lägg till två eller tre matskedar varm yoghurt, mixa. Applicera på torra rena krullar, gnugga rötterna. Värm upp huvudet och lämna i en timme. Tvätta av med schampo. Efter regelbunden användning av en hårmask, som inkluderar henna och kefir, kommer strängarna att bli starka och friska.

Innehållet i hängan av henna löst i en varmbuljong av nässla, låt den brygga. Tillsätt äggulan och häll i en fjärdedel kopp varmkokare. Rör om och applicera, och värm sedan huvudet. Förvara bör vara två timmar. Kompositionen närmar och fuktar, återställer strukturen.

Lös upp innehållet i en påse av henna, tillsätt två matskedar citronsaft, ett rått ägg, en kvart kopp varm kefir. Massan ska bli ganska tjock. Applicera på torra rena krullar, värm huvudet. Du kan tvätta av efter 40 minuter. Håret kommer att vara glänsande, tjockt och välskött.

Zaryte-pulver i hett kefir, tillsätt 10 ml citronsaft, samma mängd mager ost, äggula. Pund massan och applicera på hela längden av trådarna, massera gnidas in i huden. För att förbättra effekten, varma huvudet och lämna i några timmar. Henna på kefir gör håret tjockt, starkt, friskt och glänsande.

Mask med henna och nässla

Blanda hennapulver med en tesked fräsad flingor och samma mängder markdörrbröd. Tillsätt två matskedar senapspulver, täck med varmt vatten. Det är nödvändigt att applicera strukturen med massrörelserna i 10-15 minuter. Skölj av med surgjort vatten utan schampo. Masken ökar blodflödet till folliklarna, accelererar tillväxten, närmar, fuktar.

Under förfarandet är det viktigt att iaktta försiktighetsåtgärder:

 • Använd inte produkten om du nyligen har tillåtit det.
 • Måla inte lockar produktionsfärger;
 • Kemi bör inte göras efter hennafärgning;
 • Inandning inte produkten - det är bra.

Masker med henna och oljor

Oljor närma, fuktar, återställer och mättar håret med användbara spårämnen. Om du regelbundet gör masker med oljor, kommer krullarna att vara glänsande, starka, friska och lydiga, du kommer inte längre att skada mjäll.

Lös upp henna, tillsätt tre matskedar olivolja till massan. Om nödvändigt, tillsätt lite mer vatten - blandningen ska inte vara för tjock. Låt massan stå i 5-10 minuter, applicera över hela längden, gnugga den försiktigt i rötterna. Värm huvudet, och efter 40 minuter skölj med schampo. Efter flera applikationer blir curls glänsande och silkeslen, de kommer att vara lätta att passa.

Tillsätt 5-10 ml ricinolja och äggula till det utspädda hennapulvret. Blanda väl och massera i hårbotten med massagerörelser och fördela resten över hela längden på strängarna. Sätt på en plastlock, linda en handduk upp och lämna i 40-50 minuter. Skölj med schampo, skölj med surgjort vatten. Sammansättningen är väl näring och fuktar, kämpar med splittrade ändar.

Röta innehållet i henna-dosen, lämna den en stund. Värm en matsked av burdockolja och lägg till blandningen. När massan har svalnat, häll två teskedar A-vitamin och E i oljan. När kompositionen uppnår en jämn konsistens, applicera den på håret och gnugga den i rötterna. Skölj med schampo efter en timme. Verktyget ger en fantastisk effekt, om du använder den regelbundet. För att inte bara stärka krullarna, utan också att ge dem en annan nyans, kan du använda en färgad henna-sort.

I det här fallet, glöm inte bort skyddshandskar och smörj hudytorna intill håret med en oljig grädde - då blir det lättare för dig att ta bort de fläckar som kan kvarstå efter proceduren.

Hårmaskor med henna

Vad är henna, vad är det för håret?
Henna är ett pulver från Lawsonia-plantans torkade löv. I öst ansågs Henna från antiken vara ett av de mest användbara sätten för traditionell medicin. Henna har sårläkning, antiseptiska egenskaper, används ofta för kosmetiska ändamål. Hennapulver är användbart vid bekämpning av mjäll, ger skinn till hår, accelererar tillväxten och förbättrar utseendet. Henna används för att bekämpa håravfall och för att färga hår hemma.

Var noga med att överväga den här egenskapen hos henna när den appliceras som en del av hemlagade masker och folkmekanismer.
Hur man gör en mask med henna för hår?
Naturlig henna kan användas med mörkt, ljusbrunt, rött hår, men i inget fall blondiner. Henna kan till och med ge en grön nyans till vissa typer av blont hår.
Om du är blond, använd den så kallade "färglösa" hennaen i folkmaskar. Färglös henna är ett tjockbladigt cassiabladpulver som liknar egenskaper hos lawsonia, men det färgar inte håret.

Funktioner av användningen av henna för hår:
Att använda henna hemma kan användas för nästan alla problem med hår: håravfall, gallring, torrhet, alltför fet fet hårbotten, mjäll.
Henna späds ut med vatten vid en temperatur av ca 70 grader. Det är bättre att använda henna masker två gånger i veckan.
För bättre sköljning av henna rekommenderas att använda äggula i stället för schampo.

Här är några populära recept för henna masker för hårväxt och behandling:

Recept 1. Mask med henna och äggula för hår.

Ingredienser: henna + äggula + citronsaft + ostmassa.
Denna hemlagad mask hjälper till att effektivt hantera håravfall.
Blanda två matskedar av henna med två matskedar citronsaft, tillsätt två äggulor och lite lättmjölkad ost för att få en krämig massa. Applicera på håret i en halvtimme, varm med polyeten och en varm trasa.

Recept 2. Mask för hår med henna och kefir.

Ingredienser: henna + kefir.
För den här hemlagade masken, ta två matskedar Henna, en halv kopp uppvärmd kefir, låt den brygga i en kvart i timmen. Applicera masken på hårbotten och håret, håll i 30-30 minuter.
Med regelbunden användning säkerställer en folkmask med henna och kefir accelerationen av hårtillväxten och deras hälsosamma utseende. Efter det här folket är håret glänsande och voluminöst.

Recept 3: Mask med henna och burdockolja för hår.

Ingredienser: henna + burdock olja + vitaminer.
Två matskedar av henna häll ett halvt glas varmt vatten, låt det brygga i femton minuter. Lägg till två msk burdock eller någon annan vegetabilisk olja, några droppar vitamin A och vitamin E. Behandlingstiden är trettio till fyrtio minuter.

Recept 4: Mask med henna för håravfall - henna + senap

Häll två skedar Henna och två teskedar senapspulver med ett halvt glas vatten, lämna i femton minuter. Applicera på hårets rötter, varma. Håll masken på håret i tio minuter.

Recept 5: Mask med henna och ägg för tillväxt och hårdensitet.

Ingredienser: henna + ägg + honung.
Två skedar av henna häll ett halvt glas vatten, efter tjugo minuter tillsätt äggulan av ett ägg och en sked full av honung. Applicera på hår, varma, håll i fyrtio minuter.

Recept 6: Hemlagad henna mask och honung för att stärka håret.

Ingredienser: henna + honung + serum.
2 msk henna häll hett serum och låt i 15 minuter, lägg sedan till en tesked honung. Applicera på hår, varma, håll i fyrtio minuter - en timme.
Denna mask återställer och förstärker förstört skadat och sprött hår.

Recept 7: Henna maska ​​för torrt hår hemma.

Ingredienser: henna + ricinolja + avokado.
2 msk henna häll varmt vatten, låt det brygga. Mash köttet i den mogna avokado brunnen och lägg till masken. Blanda sedan ingredienserna med en matsked av ricinolja (när det används i masker, bör någon olja värmas lite). Procedurstiden är fyrtio minuter. Rekommenderas för torrt och tunt hår.

Hårmaskor med henna отзывы: 46

 • Liska

Har gjort en mask med henna för hår en gång. Något gillade inte. Som om du lägger ler på huvudet. Och tvättade henna knappt. Är det allt du eller gör jag något fel?

Henna masker anses traditionellt bland de mest effektiva för skadat och sprött hår. Och henna tvättas bättre med äggulor.

Mask med henna för hårfärgning ska endast användas för att rengöra håret. Och täck axlarna med lite gammal handduk, eftersom droppar av henna lämnar fläckar. Använd också handskar och torka färgfärger på huden omedelbart, annars blir det svårt att tvätta bort. Applicera henna på ditt hår är bekvämare med en speciell pensel eller tandborste. Var noga med - en varm kompress, annars kommer inte håret att smyga normalt. Håll en mask av henna är bättre för en och en halv eller två timmar. Det är bättre att inte tvätta håret med schampo första gången efter hennamålning, men bara skölja med balsam så att en vacker nyans bevaras. Efter tre dagar kan du tvätta. Ofta rekommenderas det inte att använda henna (optimalt - en gång i månaden och en halv), annars kommer håret att bli mycket styvt. Jag målade i kastanjfärg så här: 2 msk. kakao, kaffe och smör per 100 g. henna.

Och om du använder henna för att inte färgas, men för att stärka håret? Hjälper maskerna med henna för håravfall? Advisa vilken henna är bättre för hår? Vilka tillverkare? Så att det inte fanns några giftiga tillsatser och andra nastiness?

Håret torkar inte ut från henna, om maskerna läggs till de komponenter som matar dem: smör, gräddfil, äggula, honung, kefir etc. Då kan du göra masker med henna för hår mycket oftare. Aldrig problem med att torka håret var det inte. Jag tror att effekten av henna är stor!

Hon hade mycket hår, nu är hennes hår skrämmande. Förmodligen är det nödvändigt att överföra till målning med henna...

Jag köpte Henna och billigt och dyrt, jag märkte inte skillnaden. Jag skulle också lägga till: om det inte finns något syfte för att färglägga håret, är det inte nödvändigt att göra en värmekompress. Men om du vill måla - även om blandningen själv är bättre uppvärmd, och ytterligare komponenter att välja lämpliga. Honung eller kefir, till exempel, bör inte värmas, de kommer att förlora alla användbara egenskaper

Jag använder Henna som förtjockningsmedel för andra hårmaskor, sedan det är mer lämpligt att applicera en viskös massa, märkte inte några negativa effekter från henna.

Jag skulle vilja säga att Henna hjälpte mig mycket, mitt hår blev hårdare, och det är bättre att lägga till lite mer E-vitamin i masken! Bra så ser hår ut. Håll under komprimeringen i 40 minuter.

Henna kan målas ofta, efter att ha bränt hår, bara med henna och sparade, inga ampuller som erbjöds hos frisören, hjälpte inte.

Efter graviditeten började håret falla kraftigt ut. Används henna i masker för hår, men ingen effekt. Kanske använde jag inte maskerna korrekt?

Henna och kefir - det här är det bästa som kan vara för håret! Och vackert och snabbt växa, och frodigt och briljant! Och du kan till och med ansöka om en mask varje vecka!

Jag håller färglös henna på håret i 2-3 timmar. Håret växer snabbare, blir slät, glänsande, hälsosamt och levande.

Jag brukade måla med kemisk färg i 7 år, hårbast och släp, det var igår målat med henna (jag var färgad blond), första gången var ljusröd med röd, då tog jag färgen på Bordeaux, och nu är det mörkt rött :-) vacker färg... INTE GRÖN... bra :-)

Jag färgade den vanliga färgen, så jag fick nästan ut ur mitt huvud! Och med henna - allt är helt normalt! Jag är väldigt glad! Kan du färga ditt hår med basma ensam? Vad skulle få en brun nyans.

Du kan inte färga håret med en basma - du blir grön, det är bättre att vara brun, blanda henna och basma i samma proportioner, jag lägger till malet kaffe, jag har kastanjfärg med henna och min ljusa blonda hårfärg.

Flickor, Vi erbjuder dig i singelklasser för att gå med i allt om HAUEN FÖR HÅRET%... den nya gruppen är därför välkommen att skriva, vi skapar allt nytt.. Jag kommer att vara GRÄDFÖR!

Flickor och henna måste appliceras på torrt hår eller vått?

I många år färgar jag Henna, jag odlar den med starkt gott te istället för vatten, varmt, så lägger jag mitt huvud i en väska, en ullduk och håller i 4-5 timmar, utmärkt hår och färg. Min hårfärg är naturlig mörkblond. Dessutom förstärkte den äldsta dottern sitt hår, jag vill ta den yngre, men hon är blondin. Jag ska prova färglös henna. Jag köper Henna hela tiden på stadsmarknaden, en man bär den, säger iranska. Tillsatser till det är också att ge röda eller choklad nyanser, jag bor i Stavropol regionen.

Hon brukade färga håret med henna, var en vacker färg, byt till färg, missfärgad, bränd starkt, på frisörsbutiken kom alla till skräck av hårtypen, erbjöd olika masker och ampuller. Ampullerna hjälpte inte alls, Henna räddade, men professionella själva rådde färglösa henna, men jag märkte ingen skillnad, någon Henna är mycket bra och de frisörerna skrattar ens att de började använda den, men inte deras förberedelser, men nu frågar de om de är ampullerna hjälpte och sa att Henna, men de förstår inte det, slutsatsen är en sådan frisör.

Håret växer snabbt om masken är gjord av kefir och henna. För hur många månader vurostut om det görs 2 gånger i veckan

Säg mig snälla... I vilka proportioner behöver du blanda henna och basma för att få brunt hår? Jag är en vacker blondin med yellowness... Jag skulle vara väldigt tacksam!

Jag odlar Henna inte med kokande vatten, men med kefir, lättmjölk och tillsätt äggula, ett superresultat, ger Henna upp pigmentet, inte bara vid uppvärmning utan även i surt medium. Tillförlitlighet, tillsätt till en blandning av 0,5 hl citronsyra. Naturligtvis är det bättre att insistera på blandningen på natten, till exempel under locket. men det kan vara så. inget behöver värmas, kefir ska vara vid rumstemperatur.
Jo, naturligtvis, Henna ska vara bäst, för jag är det här Godrej NUPUR, det här är indisk henna, det finns inga skadliga tillsatser i det, till och med användes användbara örter i kompositionen, som dessutom tar hand om hår. Jag köper i Indie-ASHE, en grupp VKontakte.
Jag skickar snabbt, kontrollerat

Och hur många gånger kan du använda henna? För 2 veckor sedan färgade hon håret... men hon spolade snabbt bort

Jag har tunt hår, gjorde en mask med henna färglös + äggula + 1 tsk. honung och 2 timmar. Håret blev bra, lättsamt, lättare att lägga. Jag gillade det verkligen.

Henna är en super sak. levererade mig från mjäll. gjorde håret tjockare. Jag gillade kombinationen med kefir mer

Jag är väldigt nöjd med Henna !! Det här är en super liten sak. Hår blev lydigt och blev inte mycket tjockare än de var !!

Henna, 1chl. senap, 1 msk, malet kaffe, håll så mycket som möjligt. Jag tvätta av skinkan. Gulden återgår gradvis till grått hår, mitt huvud är bara deras. Håret är super.

Vegetabilisk olja måste läggas till masken. Jag glömde det.

Henna späd med varmt vatten och tillsätt citronolja. Tvätta av efter 40-60 minuter.

Hemmagjorda hårmaskor med henna

Henna - torkat pulver från bladen av lausonia - har länge använts av orientaliska skönheter för att färga håret och stärka dem, för att förbättra krillens och hårbotten. Våra landsmän har också antagit denna produkt under en lång tid, med hjälp av den för naturligt ofarlig färgning och återställning av strängarnas struktur, behandling av seborré.

Under tiden kan inte alla använda konventionell henna på grund av sin färgverkning, men det visade sig vara en väg ut: Färglös henna kom till räddning av rättvisa kvinnor och brunetter, brunhåriga kvinnor och till och med rödhåriga som ville behålla sin naturliga nyans lockar.

Hur användbart henna för hår

Kompositionen av henna är en stor mängd vitaminer och andra element som är användbara för hälsan hos hår och hårbotten. Läs mer: Hårmaskar för blondiner.

För att förbättra tillståndet för epidermis är värdefulla innehållna i färglös henna:

 • K-vitamin som hjälper till att bekämpa infektion;
 • Chrysophanol - svampdödande substans som i synnerhet påverkar svampen som orsakar seborré och mjäll.
 • emodin, som har antiinflammatoriska effekter;
 • fishena, som hjälper till att bekämpa torr hud och skalning, vilket eliminerar torr seborré
 • tanniner, torkning inflammation, reglering av sebum sekretion, som hjälper till att motstå fet seborré.

Hårkropparnas tillstånd är förbättrat genom att använda färglös henna på grund av dess höga innehåll:

 • karoten, som är ett av huvudbyggnadsmaterialen av hår, det reparerar håren, limar hårskalorna tillsammans, vilket gör krullarna smidiga och glänsande.
 • vitaminer i grupp B, vilket förhindrar att cellerna förlorar fukt och följaktligen kämpar med torrt hår och deras bräcklighet.

Karoten och B-vitaminer bidrar också till hårväxt. C-vitamin, rutin och cyaxanthin, som ger näring till håret, intensifierar metaboliska processer i hårbotten, vilket bidrar till mättnaden av folliklar med syre, hjälper också till att stärka håret och öka tillväxten.

Förutom allt detta har henna, inklusive färglös, antioxidantegenskaper, vilket skyddar krullarna från den aggressiva verkan av fria radikaler.

Allt detta gör Henna en oumbärlig produkt för närande hår, stärker strängarna och bibehåller epidermis i huvudet i utmärkt skick. När man berikar det med andra produkter som inte är mindre fördelaktiga för hår multipliceras Hennas fördelaktiga effekt på håret.

Firande hårmask

 • henna (färglös) - fyra påsar;
 • ricinolja - två stora skedar;
 • burdockolja - två stora skedar;
 • honung - dessertsked
 • vatten - två glasögon
 • kycklingägg - två.
 • Koka vatten, kyla till ca 70 grader, lösa honung i den.
 • Häll flytande henna, rör om och låt stå i en kvart i timmen.
 • Blanda olja och värme i ett vattenbad.
 • Separera äggulorna från proteinerna, gnugga äggulorna tillsammans med oljeblandningen.
 • Kombinera blandningen med henna och blanda väl.

Antalet ingredienser i receptet är konstruerat för långa krökningar. Om du har hår av medellängd eller kort, minska antalet ingredienser, behåll proportionerna.

Den resulterande blandningen bör appliceras på håret, den bör täcka dem i ett ganska tjockt skikt. Var noga med att bära en polyetenhatt på huvudet och binda en scarf eller handduk över den. Första gången masken lämnas på håret i en halvtimme, varefter krullarna tvättas väl med rinnande vatten. Appliceras regelbundet ungefär två gånger i veckan, varje gång exponeringstiden ökas med en kvart timme tills den når maximal 1,5 timmar.

Självklart måste du, innan du använder verktyget första gången, göra ett test och orsaka honom till en kvart i timmen på handleden. Henna ger vanligtvis inte allergier, men masken är multikomponent, så risken för allergiska reaktioner ökar betydligt. Bara om det inte finns något tvivel om att din kropp tar det lugnt, kan det användas till hårvård.

Fuktgivande mask för torrt hår

 • färglös henna - 2 påsar;
 • vatten - 1 kopp;
 • avokado - 1 st.
 • ricinolja - en stor sked
 • burdock olja - en stor sked.
 • Brew Henna hett, men inte kokande vatten, rör och låt det brygga.
 • Vid denna tid blandas avocadohackens massa i en mixer, blandas med oljor.
 • Kombinera och blanda väl Henna och Mosad Avokado så att alla ingredienser är jämnt fördelade.

Receptet är konstruerat för långt hår, för medelstort eller kortt hår, endast en påse hönan, ett halvt glas vatten, en halv avokado och en halv matsked av burdock och ricinoljor.

Verktyget används efter varje shampooing för att fukta torrt hår, för att förhindra att snittets tvärsnitt, bristning av strängarna. Samtidigt fuktar produkten hårbotten och bekämpar mjäll.

Håll masken på håret under en plasthatt och en handduk i en halvtimme. Denna tid anses vara tillräcklig för att erhålla önskat resultat, en ökning av exponeringstiden påverkar inte signifikant det, så det är inte nödvändigt att göra det. Det kommer emellertid inte heller att skada sig om det finns en önskan, kan du lämna masken på huvudet i minst två timmar.

Oljig hårbalansmask

 • henna (färglös) - 3 påsar;
 • vatten - två glasögon
 • blå lera - tre matskedar;
 • klyftaolja - tre dessertskedar;
 • rosmarinolja - 5 droppar.
 • Brew henna vatten med en halv glas på en påse. Vatten bör kokas och varmt men inte varmare än 80 ° C.
 • Blanda leran så att inte en enda klump kvarstår, häll ett halvt glas varmt vatten och blanda väl för att få en homogen massa.
 • Tillsätt burdock olja och rosmarin eter till leran, blanda noggrant igen.
 • Kombinera lera med henna och blanda allt så bra som möjligt. Om konsistensen visade sig vara för tjock, lösa upp massan med lite kokt vatten eller, ännu bättre, avkok av ekbark.

Masken appliceras på hårbotten och rötterna, sedan på krullarna längs hela sin längd, isoleras de med ett duschlock eller en bit polyeten. Efter en halvtimme ska masken tvättas av, det rekommenderas inte att hålla den längre.

Det här verktyget hjälper till att reducera det oljiga håret vid rötterna och samtidigt fuktar strängarna på spetsarna. Den andra åtgärden som den har är att stärka krullarna och aktivera deras tillväxt. Det klarar ganska effektivt med fet seboré och andra hudsjukdomar.

Mask för att aktivera hårväxten

 • färglös henna - 3 påsar;
 • vatten - en och en halv glasögon
 • kefir - en halv kopp;
 • klyftaolja - 3 matskedar;
 • Oil Bay - 5 droppar.
 • Brew henna med vatten (temperatur 70-80 ° С).
 • Värm lite kefir i ett vattenbad, lösa olja av burdock i det, tillsätt smör till oljan.
 • Anslut henna med kefir, blanda väl. Om massan är för tjock, lägg till lite mer kefir eller burdock buljong, nässla.

Verktyget måste appliceras på hårrötterna och hårbotten, som återstår att fördela hela längden på strängarna. De kvantiteter som anges i receptkomponenterna bör vara tillräckliga för applicering på långt hår. Om krullarna är korta, är det lämpligt att justera receptet, minska antalet ingredienser, men utan att ändra proportionen. Efter applicering av huvudet måste du värma. Tvätta av masken minst 30 minuter, max - om en och en halv timme. Det är bättre att öka exponeringstiden gradvis.

Fläckmask

 • färglös henna - 3 påsar;
 • grönt te - ett och ett halvt glas
 • eukalyptusolja - 5 droppar.
 • Brew starkt grönt te.
 • Stryk teet när det smälter, om nödvändigt, värma till 75-80 ° C, häll henna till dem, rör om, låt stå 10 minuter.
 • Tillsätt eukalyptusolja, blanda väl.

Massan ska appliceras på hårbotten, de återstående är fördelade genom håret. Därefter ska du lägga ett duschlock på huvudet och värma det med en handduk eller en näsduk. Du kan tvätta på en halvtimme.

Hemmagjorda hårmaskor med henna

Henna hjälper perfekt mot håravfall. För beredning av terapeutisk blandning behöver två typer av oljor, ägg, honung. Förberedelse: Förbered henna, som vanligt, med 150 gram pulver; piska två äggulor, tillsätt 25 ml olivolja och mandelolja, samt en tesked honung; Blanda den kokta blandningen och Henna, slå.

FÖR BEKÄMPNING AV OATS

Sammansättningen för fet hår bör ha en torkningseffekt. En sådan mask bereds för hår med vit henna med tillsats av vitt eller blått lerpulver. Komponenterna blandas i lika stora mängder (ta 4 matskedar av den ena och den andra), häll vatten, för att erhålla en krämig massa. Häll juice från halva citron till kompositionen. Denna komposition bör inte hållas på håret i mer än en halvtimme.

FÖR RESTORATION AV EXHAUSED TRAINS

En näringsmässig henna hårmask bereds med tillsats av avokado och burdockolja. Först, förbered henna, hälla vatten 150 gram pulver. Medan den är infunderad, skalla avokado, ta bort benet och blanda fruktmassan i en puree med en mixer. Blanda potatismos med Henna och två skedar smör, slå.

För att minska förlusterna

Du kan göra masker med henna för att stärka håret med torr senap. Två teskedar senapspulver måste ta två matskedar av torrt hennapulver. Blanda pulver och häll ett halvt glas vatten. Denna komposition appliceras endast på rötterna, du behöver inte hålla den längre än 10 minuter. Huvudet måste värmas upp.

För att ge hårskydd mot negativa effekter är det nödvändigt att förbereda en mask baserad på henna med gelatin. 5 gram gelatin häll kallt vatten och två matskedar av hennapulver (i en annan maträtt) - hett. Värm upp den svullna gelatin för att lösa upp, blanda med henna. Applicera endast på trådarna, inte gnugga rötterna.

Kompositionen mot mjäll bereds enligt följande: två matskedar av hennapulver späds med vatten. Efter tio minuter tillsätt citronsaft, pressas från hälften av citrus, en matsked ricinolja (förvärm oljan) och tre droppar eteriska oljor av eukalyptus och tea tree.

FÖR MÖRK HAIR

För att ge en ljusare färg till naturligt mörkt hår, använd en blandning av färglöst henna och kakaopulver. Blanda dem i samma volym, brygg med vatten. I en slurry lägg till några droppar rosolja. Håll kompositionen i en halvtimme.

FÖR AKTIVERING AV TILLVÄXT

Effektiva henna masker för hårtillväxt bereds med tillsats av oljeblocket. Denna komponent är inte billig, men en mask kräver endast fem droppar av detta ämne. 150 gram henna utspätt med vatten. Lägg sedan till en kvart kopp kefir och smör.

Henna är ett av de få verktyg som inte behöver reklam. Tidsprövad, testad av många generationer, gick det väl och grundligt in i många kvinnors liv. Och om färgad henna används för färgning, då du använder färglöst eller vitt hår, kan du uppnå en snabb och pålitlig förstärkning av håret, dess tjocklek och strålning. Hemmagjorda hennahårsmaskar kan göra underverk om de används intelligent och utan fanatism.

Effekten av henna masker på håret

Det finns ingen magi i det faktum att i 20 minuter av hårmasker från henna blir kaskaden av strängar tjock och voluminös, nej. Färglös henna är en naturlig, naturlig produkt som produceras från en tropisk växt, Cassia är ihålig. Dess stam och löv krossas till ett pulver som är unikt i sin sammansättning:

 • Fisalen - välkänt läkemedel för oönskade mjäll;
 • rutin, tränger in i rötterna, förstärker dem maximalt från insidan;
 • Ceaxanthin kommer inte att låta nedfallsprocessen börja, och om det redan är på gång, kommer det att stoppa det,
 • Betaine är en utmärkt naturlig fuktighetskräm, alltid så nödvändig för torrt hår;
 • karoten behövs för att återställa delade ändar;
 • aloe-emodin accelererar hårväxten;
 • emodin ger den önskade glansen;
 • Chrysophanol är det bästa antimikrobiella och antifungala läkemedlet i medicin för behandling av olika inflammationer och pustulära formationer i hårbotten.

Vad är vit henna?

Vit henna är ett läkemedel som är utformat för att lätta håret. Trots det här namnet har det här verktyget inget att göra med naturlig henna tillverkad av blad av lavsony (växt). I själva verket är White Henna hårfärg inte mer än en blandning av koncentrerad väteperoxid, karbonat och magnesiumoxid, ammoniumpersulfat, citronsyra och vatten. Dessutom innehåller kompositionen även en liten mängd färglös henna - det är dess närvaro som gav detta läkemedel rätt att bära detta namn. Eftersom andelen naturlig färgämne jämfört med andra komponenter är ganska liten, kan vit henna knappt placeras som ett säkert för krillens hälsa. Även om du jämför det med andra kemiska klargörare är skadan från vit henna med korrekt användning fortfarande mycket mindre. Dessutom har denna färg ett antal otvivelaktiga fördelar, som inkluderar:

 • låg kostnad;
 • användarvänlighet;
 • ingen anledning att ha professionella färdigheter för färgning
 • ganska snabbt och stabilt resultat.

En annan obestridlig fördel med vit henna är förmågan att välja exponeringstid för ljusmedlet till håret. Det betyder att du bara kan ändra skuggans nyans och du kan helt missfärga håret och bli en riktig blondin. Visst, för det här kommer du troligtvis att behöva utföra flera förfaranden, men som ett resultat får du en jämn, naturlig nyans.

Säkerhetsåtgärder

Eftersom kompositionen av vit henna innehåller ganska aggressiva kemiska komponenter, är det nödvändigt att observera vissa försiktighetsåtgärder vid användning av det:

 • För att förhindra en allergisk reaktion på färgämnenas komponenter rekommenderas att göra ett känslighetsprov innan du utför det första ljusproceduren. För att göra detta, applicera en liten mängd av blandningen på huden bakom örat och vänta 2-3 timmar. Om du efter denna tid inte har haft några obehagliga symptom (rodnad, klåda, brännande) kan du säkert använda henna för det avsedda ändamålet.
 • Tänk på att om du har gjort hårbearbetning under det senaste förflutet: du färgade dem med syntetiska preparat eller utsätts för kemisk perm, är det bättre att avstå från att applicera vit henna, annars kan resultatet vara ganska oförutsägbart.
 • Använd inte henna, och om det finns problem med håret - ökad torrhet, brittleness och split ends. Faktum är att förtydligandet av försvagade lockar kan försämra deras tillstånd avsevärt. Därför är det nödvändigt att behandla håret med speciella reparations- och förstärkningsmaskar innan de utför sådana förfaranden.
 • Innan du lyser krullarna med vit henna, noggrant studera instruktionerna som bifogats preparatet, som innehåller information om beredningen av färgämnesammansättningen och den tid det hålls på håret, vilket är nödvändigt för att få en viss nyans. Underlåtenhet att applicera färgningstekniken kan leda till hårbottenbrännskador och håravfall.

Om du följer alla rekommendationer från tillverkaren och inte använder vit henna för ofta, kommer det inte att leda till någon speciell skada på dina lock, eftersom dess åtgärd liknar alla andra syntetiska ljusmedel. Det är sant att bra resultat kan uppnås endast på friskt hår. Därför, om du är osäker på lämpligheten av användningen av detta verktyg, kontakta en specialist.

Hur tänder håret med vit henna

För att lätta håret med henna var framgångsrikt bör du först lära dig några regler. Instruktioner för att använda detta färgämne är extremt enkelt, men dess överensstämmelse hjälper dig att undvika många obehagliga konsekvenser.

 • Innan du börjar bereda blekningsblandningen måste du noggrant studera anteckningen till läkemedlet. Faktum är att olika företag producerar vit henna, och därför kan färgämnets sammansättning variera.
 • För att den beredda blandningen visade sig vara homogen rekommenderas det att värma det något i ett vattenbad och sedan noga vispa.
 • Det är tillrådligt att applicera klargörande förening på smutsigt och torrt hår, det vill säga, du behöver inte tvätta håret före proceduren. För enkelhets skull kan krullarna vara lite fuktiga och försiktigt blöta med en handduk.
 • Det är nödvändigt att börja hennafärgning från rötterna, jämnt fördela blandningen över hela längden på locken. För att underlätta denna process kan du lägga till ett litet schampo till det färdiga färgämnet.
 • Efter applicering av lättnadsblandningen rekommenderas att du sätter ett duschlock på huvudet och lindar en tjock handduk över det - det hjälper till att förbättra effekten av proceduren och uppnå ett bestående resultat.
 • Färgets exponeringstid på håret kan variera från 10 till 60 minuter, beroende på den ursprungliga färgen och krillens tillstånd, liksom på den nyans du vill få. Det viktigaste - överdriv inte det, annars kan ditt hår drabbas mycket.
 • Efter den tid som anges i anvisningarna måste färgen tvättas av. Försök att göra detta försiktigt för att tvätta återstoden av blandningen helt från håret. Och var noga med att använda en fuktgivande eller närande balm som hjälper till att minimera de skadliga effekterna av de kemiska komponenterna som utgör vit henna på lockar. Vid slutstadiet skölj håret med varmt vatten och torka med en hårtork. För att fixa resultatet måste du avstå från att tvätta huvudet i 2-3 dagar.

Ytterligare skötsel av blekta krullar är den regelbundna användningen av speciella balsam, designad för färgat hår och regenererande masker, som kan köpas i affären eller laga mat enligt populära recept. Det rekommenderas också 1-2 gånger i veckan att gnugga varm burkolja i hårbotten och skölj håret med örtdekok av nässla, kamille eller salvia. Läs mer: Mask för skadat hår hemma.

I allmänhet kan vit henna inte utvärderas antingen kraftigt negativt eller otvetydigt positivt. Ja, det här läkemedlet kan verkligen hjälpa dig när du vill byta, och medel för inköp av dyra färgämnen räcker inte, men vit henna, som alla andra kemiska preparat, bör inte missbrukas, eftersom det kan vara full av de mest obehagliga konsekvenserna för hår, och för övergripande hälsa.

Hemlagad Henna Hair Masks: Top 10 Recept

Henna kallas naturligt växtfärg. Förbered det från plantans bottenplåt med det romantiska namnet Lawsonia. När hon appliceras på hår, ger henna dem en rödaktig nyans, så naturlig henna för masker rekommenderas inte för blondiner.

Rättvisa tjejer och de som inte vill ändra den naturliga nyansen bör få färglös henna för grooming. Detta verktyg behåller alla de fördelaktiga egenskaperna hos henna normalt, men målar inte.

Vi kan säga att hårmask med henna är ett verktyg som passar nästan allt, det passar alla färger och hårtyper.

Vad är användningen?

Varje typ av henna kan avsevärt förbättra hårets utseende tack vare dess sammansättning. Detta ämne innehåller:

 • Rutin. Det är ett vitamin som tränger igenom hårsäckarnas celler, vilket ger förstärkning av rötterna.
 • Karoten. Detta element har en positiv effekt på hårstrukturen, vilket gör den mjukare och mer glänsande.
 • Emodin. Detta ämne stärker effektivt, förhindrar förlust.
 • Rhein. Ett naturligt antibiotikum som bekämpar svampar, bakterier, hjälper till vid behandling av olika sjukdomar i hårbotten.

Förutsatt att hennabaserade hårmaskor appliceras på rätt sätt, kan de avsevärt förbättra hårets hälsa och utseende.

När ska man ansöka?

Det är möjligt att använda henna för förebyggande vård och behandling. Med regelbunden användning av dessa verktyg kan du:

Kontraindikationer för användning av färglös henna är få, det enda du behöver för att se till att de substanser som utgör masken, det finns ingen individuell intolerans.

Det rekommenderas inte att utföra procedurer med henna inom en vecka efter färgning med kemiska färgämnen eller kemisk rätning (curling).

När det gäller användningen av färgad henna rekommenderas det inte att användas med en ljus nyans av hår, liksom med en stor mängd gråhår. I detta fall kan resultatet av färgning vara en ljus orangefärgad nyans.

Arbetsordningens regler

Det är lätt att använda henna hemma, men det blir inte överflödigt att lära känna grundläggande regler.

 • För att göra en henna mask, hälls pulver från förpackningen i ett glas eller en fajanskål och fylls med varmt vatten, men inte kokande vatten (den rekommenderade vattentemperaturen är ca 80 grader).
 • Vätska bör tas ungefär tre gånger mer än pulvret. Men du kan hälla "för ögonen", viktigast av allt, för att säkerställa att en krämig massa erhålls.
 • Applicera den beredda kompositionen på hela huvudet. Det vill säga först separera trådarna på skilsmässan och gnugga blandningen i rötterna, fördela sedan längs strängarna med hjälp av en kam. Om färgad henna används, är det väldigt viktigt att använda handskar och inte försöka gnugga kompositionen i rötterna, eftersom kompositionen inte bara färgar håret utan även huden.
 • Uppvärmning är ett viktigt villkor för procedurens effektivitet, så omedelbart efter appliceringen av kompositionen är det nödvändigt att sätta håret ihop med en film och lägga något varmt på toppen - en hatt, en "turban" av en scarf eller handduk.
 • Genomförandet av förfarandet för första gången är begränsat till en 30-minuters exponering. Därefter blir det möjligt att förlänga maskens varaktighet till 2 timmar.
 • Tvätta kompositioner som innehåller henna, helt enkelt nog behöver du bara skölja trådarna i en stor mängd vatten (i behållaren) och använd sedan om nödvändigt shampoo.
 • Procedurernas frekvens bestäms av målen. Om detta är förebyggande, räcker det med att hålla dem tre gånger i månaden. För behandling kan du göra proceduren var tredje dag.
 • Hela kursen är 16-20 procedurer. I slutet av kursen är det bättre att ta en paus genom att byta till masker av en annan typ.

recept

Välj recept för masker för hår med henna är nödvändigt beroende på målen. Om du planerar att uppnå en ljus nyans bör du välja färgad henna.

Tintingföreningar

Om huvudmålet är att få en viss nyans bör färg henna användas. För att inte bli besviken i resultatet måste du följa följande regler:

 • Försök inte att färga skadat, blekt eller färgat hår. Innan masken används, rekommenderas att ha en hårklippning för att ta bort delade ändar.
 • Förbered en mask genom att spädda hennapulver med varmt vatten. Om du planerar att inte bli en ljusröd och en annan nyans introduceras en extra substans i färgmasken - Basma. Om du blandar dessa färgämnen i lika delar får du en kastanjfärg. Ju mer henna är i blandningen desto ljusare blir skuggan och vice versa.
 • Om håret är torrt kan Henna spädas inte med vatten utan med kefir. Basma utspädd med vatten bara.
 • Innan du applicerar masken måste du applicera en fet kräm längs hårlinjen, du kan dessutom göra ett bandage av tre eller fyra lager av gasbind. Detta hjälper till att skydda huden från fläckar av färgämnen.
 • Applicera kompositionen på nyligen tvättade och något fuktiga strängar.
 • Det är nödvändigt att hålla toningskompositionen från 1 till 8 timmar, det beror på skärmens önskade ljusstyrka.
 • Du kan tvätta av kompositionen utan att använda schampo.

Om mycket grå hår

För toning grå hår en blandning av lika stora kvantiteter av henna, malda kaffebönor och basma bereds. Häll blandningen med varmt vatten, låt stå. Applicera på fuktade strängar, håll i två timmar, skölj utan att applicera schampo.

Vårdprodukter

Om huvudsyftet med proceduren är vård och behandling, liksom om en henna mask är förberedd för blont hår, då ska en färglös slags henna användas.

Att stärka

Henna hjälper perfekt mot håravfall. För beredning av terapeutisk blandning behöver två typer av oljor, ägg, honung. Beredningsförfarande:

 • Förbered henna, som vanligt, med 150 gram pulver;
 • piska två äggulor, tillsätt 25 ml olivolja och mandelolja, samt en tesked honung;
 • Blanda den kokta blandningen och Henna, slå.

Att bekämpa greasiness

Sammansättningen för fet hår bör ha en torkningseffekt. En sådan mask bereds för hår med vit henna med tillsats av vitt eller blått lerpulver. Komponenterna blandas i lika stora mängder (ta 4 matskedar av den ena och den andra), häll vatten, för att erhålla en krämig massa. Häll juice från halva citron till kompositionen. Denna komposition bör inte hållas på håret i mer än en halvtimme.

För restaurering av torkade lås

En näringsmässig henna hårmask bereds med tillsats av avokado och burdockolja. Först, förbered henna, hälla vatten 150 gram pulver. Medan den är infunderad, skalla avokado, ta bort benet och blanda fruktmassan i en puree med en mixer. Blanda potatismos med Henna och två skedar smör, slå.

För att minska dropphastigheten

Du kan göra masker med henna för att stärka håret med torr senap. Två teskedar senapspulver måste ta två matskedar av torrt hennapulver. Blanda pulver och häll ett halvt glas vatten. Denna komposition appliceras endast på rötterna, du behöver inte hålla den längre än 10 minuter. Huvudet måste värmas upp.

För att skydda

För att ge hårskydd mot negativa effekter är det nödvändigt att förbereda en mask baserad på henna med gelatin. 5 gram gelatin häll kallt vatten och två matskedar av hennapulver (i en annan maträtt) - hett. Värm upp den svullna gelatin för att lösa upp, blanda med henna. Applicera endast på trådarna, inte gnugga rötterna.

Mjäll - nej!

Kompositionen mot mjäll bereds enligt följande: två matskedar av hennapulver späds med vatten. Efter tio minuter tillsätt citronsaft, pressas från hälften av citrus, en matsked ricinolja (förvärm oljan) och tre droppar eteriska oljor av eukalyptus och tea tree.

För mörkt hår

För att ge en ljusare färg till naturligt mörkt hår, använd en blandning av färglöst henna och kakaopulver. Blanda dem i samma volym, brygg med vatten. I en slurry lägg till några droppar rosolja. Håll kompositionen i en halvtimme.

För att aktivera tillväxten

Effektiva henna masker för hårtillväxt bereds med tillsats av oljeblocket. Denna komponent är inte billig, men en mask kräver endast fem droppar av detta ämne. 150 gram henna utspätt med vatten. Lägg sedan till en kvart kopp kefir och smör.

Henna hårmaskor: 16 recept för alla tillfällen

Färglös henna har ett stort antal användbara egenskaper. Olika masker baserade på det kan accelerera hårväxten, göra dem tjocka och attraktiva.

Henna är lämplig för alla typer av hår, om den används korrekt och tillsätt lämpliga ingredienser. Den kan användas i alla åldrar. Plus du kan ringa en liten kostnad av läkningspulver.

Komponenter av färglös henna

Naturlig färglös henna är gjord av tjock facial cassia. Bladen torkas och krossas sedan i pulver. Ingenting mer läggs till det. Färgad henna är gjord av lavsoniya buske, och dessa pulver har ingenting gemensamt förutom namnet.

Användbara komponenter av färglös henna:

 • emodin ger glans till håret;
 • Pisalen hjälper till att eliminera mjäll
 • rutin stärker håret;
 • Chrysophanol bekämpar bakteriella och svampinfektioner;
 • karoten återställer skadade områden i hårbotten;
 • Ceaxanthin förhindrar nedfall
 • Betaine återfuktar hårbotten, eliminerar desquamation och torrhet;
 • C-vitamin är involverat i syntesen av kollagen, vilket främjar hårväxt på cellulär nivå.

Detta härdningsverktyg innehåller inte skadliga komponenter, det kan användas av alla.

Användbara egenskaper

Vad gör detta pulverhår:

 • restaurering, hårstärkning
 • glans, elasticitet, tjocklek och volym;
 • förebyggande av ändprofiler;
 • bekämpa mjäll och seborré, antimikrobiell verkan
 • fuktgivande hårbotten;
 • tränger igenom håret, kuverten, gör det tjockare;
 • hjälper till vid behandling av alopeci
 • normaliserar produktionen av talg, huvudet förblir rent under en längre tid.

När ska man tillämpa henna

Färglös henna är användbar om:

 • Håret är matt, bräckligt, svagt, livlöst;
 • hårbotten oljig och dehydrerad;
 • har mjäll eller seborrheisk dermatit
 • det finns inflammation och skada på hårbotten.

Billig färglös henna hjälper till att lösa alla dessa problem. Det kommer att ersätta dyra och onaturliga inköpta produkter.

Henna Procedureregler

För att få det önskade resultatet, var noga med att överväga vissa regler:

 1. Använd endast pulver med normal hållbarhet. Du måste köpa en kvalitetsprodukt i en pålitlig butik. Bra henna bör vara finmalt, utan klumpar.
 2. För synliga problem med hår eller hårbotten, förloppet av masker med henna - 10-15 procedurer. För profylax är 5 tillämpningar tillräckliga.
 3. För kort hår upp till axlarna är en dospåse (25 g) tillräcklig, två påsar (50 g) är långa. För män eller kvinnor med mycket kort hårklippning är hälften av påsen tillräcklig.
 4. Torka pulvret i kokande vatten eller mycket varmt vatten till tillståndet av medeltäthet. Använd vatten är bättre på flaska eller vår. Kranvatten innehåller tunga och skadliga ämnen. I vissa fall rekommenderas att skölja din hud och hår med rent vatten efter varje dusch eller tvätt, för att tvätta alla skadliga ämnen.
 5. Vid användning, använd handskar för att skydda händerna.
 6. Applicera lite kallt medel över hela längden och gnugga i hårbotten. Håret ska vara rent och lite fuktigt. Om en mask är gjord för hår, fet på rötterna, men torr på spetsarna, appliceras kompositionen inte längre än 3-5 cm från rötterna.
 1. Vik upp paketet med en handduk ovanpå.
 2. Exponeringstiden i genomsnitt från 25 till 60 minuter, beroende på känsla och beroende.
 3. Skölj med rinnande vatten flera gånger, eftersom partiklarna är svåra att tvätta ut.
 4. Använd inte henna efter eller före perming eller måla lockar med kemiska färger. På blekt hår ger henna en smutsig grön nyans.
 5. Om andra ingredienser (kefir, ägg etc.) läggs till i masken, bör de vara färska och naturliga.

Maskrecept

Det finns ett stort antal masker för hår från henna för olika problem.

Mask med henna att stärka

 • späd den önskade mängden pulver i den uppvärmda vasslen till tillståndet av tjock grädde;
 • lämna i 15 minuter, eftersom honung förlorar sina egenskaper med stark uppvärmning
 • blanda med 10 g honung;
 • Applicera på hår, tvätta av efter 40 minuter med varmt vatten.

För fuktning

 • Lös upp Henna i kokande vatten, låt kvarts
 • lägg till riven liten gurka och en tesked gräddfil;
 • fördela längs hela längden, rester till rötterna;
 • Tvätta håret utan schampo om en timme.

Masker för att bekämpa greasiness

Mask med kefir

 • kombinera henna och 100 g varm nonfat kefir;
 • Applicera efter kylning till rötterna, resten för att förlänga längden;
 • Tvätta håret med schampo om en halvtimme.

Lermask

 • Blanda pulver av henna och vit lera i lika stora proportioner, späd tätt i kokande vatten;
 • tillsätt citronsaft till ett tillstånd av tjock grädde;
 • det mesta av rötterna är resten fördelat längs längden;
 • Skölj med varmt rinnande vatten efter 20 minuter.

Från videoklippet lär du dig ett lite modifierat recept:

Mot en nedfall

 • tillsätt lite vatten till pulvret för att göra en mycket tjock massa;
 • kyla något, tillsätt 50-60 g olivolja och ricinoljor;
 • insistera 10 minuter så att hennaen är grundligt mättad med oljor;
 • droppa en liten rosmarinolja;
 • lämna på huvudet i en timme, tvätta med schampo.

För skadat hår

 • kombinera henna med kokande vatten till ett tjockt tillstånd
 • Häll i 30 g ricinolja och 1 avokadofrukt mättad i mush.
 • fördela den resulterande kompositionen i längd;
 • Tvätta håret på en halvtimme.

För att påskynda tillväxten

Herbal mask

 • förbereda en infusion eller avkok av björkblad, nässla, kullrot och kolfot;
 • Blanda pulvret med varm buljong och låt svalna något;
 • suga på huvudet i en halvtimme, skölj med vatten utan schampo.

Du kan lägga till en liten kanel eller några droppar av citrusolja. Dessa komponenter ökar hårfollikelns aktivitet.

Senapsmask

 • späd pulveret i vatten, tillsätt en sked senap;
 • Häll 60 ml burkolja, efter kylning, applicera på rötterna, resterna dispergeras längs längden;
 • Skölj huvudet noggrant efter 20-30 minuter.

Universell mask

  • kombinera henna med kokande vatten till en tjock grädde;
  • släpp i kompositionen av en liten favorit eterisk olja;
  • håll på huvudet i 45-60 minuter, skölj utan schampo.

Ett annat alternativ är att titta på videon:

Fläckmask

 • kombinera hennapulver, 1 msk. l. markerade kryddnejlika, 1 tsk. olivolja, 60 ml cognac;
 • gnugga blandningen i hårbotten, lämna i en halvtimme och skölj håret med schampo;
 • när du känner dig irriterad tvätta genast.

För glans och densitet

 • kombinera henna och kokande vatten, sval 15-20 minuter;
 • tillsätt 50 ml jojobaolja och 1 kycklingsula
 • lämna i minst en timme, skölj med schampo.

Från splittrade ändar

Tillverkningsmetod:

 • Anslut Henna, 3 msk. l. krossade torkade nässla löv och 2 tsk. senapspulver;
 • häll kokande vatten till en tjock grädde och vänta 15-20 minuter;
 • sprid sig längs längden, tåla en halvtimme, skölj med schampo.

För oljigt hår

 • Torka pulvret med kokande vatten till ett tjockt tillstånd, tillsätt 30 ml citronsaft och 5 g honung;
 • kyla, ansök i 30-40 minuter;
 • Lös upp grapefruktjuice i vatten, skölj håret efter tvätt.

För torrt hår

Recept nummer 1

 • tjockt brygga pulver med kokande vatten;
 • utspätt i persika eller aprikosolja till tillståndet av medium densitet;
 • lägg till några droppar ylang-ylang olja;
 • Efter en timme tvättas med schampo.

Recept nummer 2

  • utspädd henna i varm mjölk, sval 5 minuter;
  • häll 1 msk. l. honung, blanda noggrant
  • sprida sig över hela längden, lämna i en timme;
  • Tvätta håret med schampo i kallt vatten.

Recept nummer 3

Om håret är färgat med henna

Recept nummer 1

 • utspädd henna i kokande vatten, tillsätt äggula och 30 g kefir;
 • Applicera i en halvtimme, tvätta under rinnande vatten;
 • fixa resultatet med vatten och citronsaft.

Recept nummer 2

 • kombinera hennapulver, 2 äggulor, 80 g mager ost och 60 g citronsaft;
 • sprida sig längs längden och stå emot 40-50 minuter, använd schampo.

Toning mask för grått hår

Färgämnen är nödvändiga för att få nyans. Recept för röd nyans:

 • att dela pulver med varm sockerjuice, för att insistera på 10 minuter;
 • tåla 60-90 minuter.

Chokladrecept:

 • brygga starkt kaffe, häll henna;
 • Ansök om 60-90 minuter.

Rödaktig nyans:

 • koka lökskal i en halvtimme, lös henna i buljong;
 • Ansök om 50-60 minuter.

Gyllene färg:

 • kombinera henna och ett starkt avkok av kamomill;
 • Ansök om 1,5-2 timmar.

För lockiga lockar

Beredningsmetod:

 • kombinera äggula, 50 g olivolja, 10 g honung, i en sked av Henna och Brandy;
 • Applicera från rot till spets, motstå 35-45 minuter;
 • tvätta huvudet med varmt vatten.

Henna är ett universalmedel för alla typer av hår med några problem. När du lägger till de nödvändiga ingredienserna kan du torka eller fuktar huvudet, bli av med mjäll eller mjällhet. Indisk hårmask med färglös henna är väldigt populär över hela världen.Nästa Artikel
Henna för hår