LiveInternetLiveInternet


Jag vill dela min erfarenhet av målning Henna Hair.

Jag gick till det här beslutet länge, läsa mycket recensioner och recept. Den största stoppfaktorn var att efter Henna målar du inte längre med vanlig färg eftersom resultatet är inte förutsägbart.

Och go-faktorn (låt oss kalla det så) var att mitt hår hade lidit kraftigt från solen och saltvatten över den föregående sommaren, hade blivit matt och ändarna var grymma fruktansvärda. Först målade jag fortfarande min Wella-färgmousse om vad jag skrev här.

Allt är bra, färgen är ljus, men röd, men jag ville ha mer rött och mina lungor drabbades inte av lukten av ammoniak och peroxid (efter målning av mousse för ytterligare 5 dagar torrhosta - och detta är ett tecken på långt ifrån hälsan)

Återigen, efter att ha studerat teorin, bestämde jag mig för att henna eftersom bara se vilka nyanser och färger som kan vara från olika recept!

(många fler olika nyanser! det är inte allt)

Jag var också generad vid den tid som kloroten var tvungen att gå med henna på huvudet, några av dem höll henne hela natten och det var inte lätt att tvätta bort det.

Noga nackdelar, men titta på den friska glans av hår! på täthet och hälsa!

Foto innan målning mousse fortfarande dvs här kan du tydligt se hårets tillstånd - torrt och tråkigt

Detta är ett foto innan den första målningen med henna, här, ungefär 1,5 månader efter målning med mousse, färgen försvann och från röd blev den röd och dim. Vid rötterna i min naturliga färg, då mörkare och ljusa tips.

Jag köpte 4 påsar av irländsk henna, fyllde den med stark karkade + citronsaft + ingefära + kanel + EM rosmarin

Jag har en tjock gruel med en underbar doft.

allt och allt var i henna))) Jag gjorde 4 påsar och det var inte tillräckligt för min längd, så vid slutet av målningen var jag tvungen att spädas med kokande vatten. Hon målade på lite fuktigt, rent hår.

Jag höll en timme med någonting, så att henna tvättades lättare på råd om att lägga till lite olivolja. Jag vet inte om det hjälpte, tvättar du länge av henna länge. Men håret blev tjockare och luktade fantastisk rosmarin och kanel! 8 sant det varade tills den första tvätten)))

Naturligtvis har de hår som tidigare färgats med kemisk färg fått en ljusare färg, medan rötterna visade sig vara mer gula.

Med en blixt kan du se hur håret glänsar!

Andra gången jag målade på en månad höll jag också en timme, iransk henna, mer uppmärksamhet på rötterna. Färgen har blivit jämnare. 8 säger att henna med tiden tar i håret, så färgen blir mättad med tiden.

För tredje gången hade jag redan målade indiska - med stor glädje fann jag det i hushållsartiklar, det visade sig vara mindre, de säger indiska ger en ljusare färg.

Det är innan färgning - håret glänsar, färgen är lite tvättad, men ändå frisk.

Detta är efter. Rötterna är röda, men lite mörkare än spetsarna, det visade sig vara en vacker gradient. Huvuden rekommenderas att inte tvätta i 3 dagar. Under denna tid avslöjas färgen fortfarande.

Används 5 påsar (det är möjligt och 4), hällde karkad, ingefära, kanel, gurkmeja.

Jag tvättade av balsam för att göra det lättare att kamma ut korn, även om de är mindre än i Iran. Efter shampooing är lukten trevligare i indiska. Mer exakt var det praktiskt taget inget hår och tog doften av balsam. Vad kan inte sägas om den iranska - där än skulle inte ens lägga doften av något gräs.

Hennes hår är fantastiskt och hennes mamma upprepar ständigt att hon inte har tillbringat så gott hår under lång tid!

Med dessa tips och färgprover och recept hjälpte dessa två sidor mycket.

Bottom line: Jag gillade Indiska mycket mer, beställ nästa steg i specialerbjudanden. Indisk butik.

Hår med tiden nivellerade färgen, blev tjockare, mycket glänsande, även utan balm och masker!

Jag tycker att det inte är nödvändigt att sitta länge med henna, jag har bara tillräckligt med en timme.

Vad är skillnaden mellan indiska och iranska henna?

Både indiska och iranska henna är ett naturligt färgämne. Förutom målning är det också en bra håråterställning. Indisk henna föredras av kvinnor eftersom det är mer praktiskt att använda. Pulvret är mycket fint, lätt utspätt och nästan krämig massa är inte svår att fördela genom håret. Färgen lägger sig smidigt, ger en djup färg. Och, viktigare, ganska lätt tvättas av. Iranska Henna är större, och tvättning är det mer problematisk.

Iranska henna måste använda. Om du insisterar på ett vattenbad med malet kaffepulver i en proportion av 4/1, och applicera sedan "lerhuset" på ditt hår, täck det med cellofan och helst värm det. Så färgen faller jämnare. Kaffe är inte en väsentlig komponent, men med ett kaffepulver dämpas färgen, närmare brun.

 • Metoden för "lerhus" är lämplig för både iranska och indiska henna. Det ligger i det faktum att kompositionen appliceras utgående från kronan. Varje efterföljande sträng sprids djupt med komposition och läggs i kronans riktning. Och så på en spiral. I slutändan visar det sig att huvudet i form av en melon och ett hår är försiktigt plasterat. Så det är målade över bättre. Du kan täcka ditt hår och koppla av i ett par timmar, det blir inte värre. I värmen tas henna mycket bättre.

Vad väljer Henna för ögonbryn: indiska eller iranska?

Nyligen, i strävan efter kvinnornas skönhet och attraktion började de alltmer använda kosmetika baserade på naturliga ingredienser. Men inte konstigt. Naturkosmetik kan inte bara medföra ljusstyrka till kvinnans bild under en lång tid, men skadar inte heller hälsan i framtiden, på grund av frånvaron av giftiga ämnen. Detsamma gäller för färgämnen. Den mest populära och naturliga hårfärgen och ögonbrynen för närvarande betraktas som indisk henna. Men hur man bestämmer vilken av de två är fortfarande bättre - indiska eller iranska?

Indiska henna

Lawsonia är en buske upp till två meter med vita och rosa blommor som används för att göra olja. Den växer i torra heta länder, och i synnerhet i ekologiska områden i Indien. Under sin blomning samlas bladen i hand, rengöras, torkas och males i det berömda pulveret för målning. Detta är faktiskt indiska henna. Med avseende på dess terapeutiska sammansättning har detta pulver de vackraste förstärknings- och regenereringsegenskaperna och är inte på något sätt underlägsen uppsättningen komplexa kosmetiska kosmetiska kompositioner. Den traditionella metoden att använda den indiska versionen är som regel färgen på hår och ögonbryn samt toning av lockar.

Indisk henna ger håret en rödaktig nyans, men i kombination med en mängd andra ingredienser kan du avsevärt utöka detta färgschema. Följande tillgängliga produkter läggs till henna som ett ytterligare färgämne, nämligen:

På den förväntade färgen påverkas också den initiala nyansen av håret och tiden för användning av färgämnet. Förutom att färglägga hår och ögonbryn, är indian henna också mycket använd i biotatuage.

Iranska henna

Det finns en annan typ av kosmetisk henna - det här är iranska. Hur skiljer sig denna typ av organisk färgämne från sin indiska syster, och vilken är bättre? Det är faktiskt samma lag, det växer bara i Iran. Metoder för att göra iransk henna är knappast annorlunda än indiska. Det har länge använts i färgning av hår, ögonbryn, naglar, siden och ull. Efter uppsamling placerades det redan torkade pulvret i vakuum för långvarig bevarande, eftersom det snabbt kan försämras vid kontakt med luft.

Skillnader mellan indiska och iranska henna

Tack vare praktiken hos många erfarna kosmetologer och den bräckliga delen av mänsklighetens önskan att vara attraktiv genom användning av naturliga produkter i färgning av hår och ögonbryn, kan vi säkert bedöma att den indiska versionen har flera fördelar framför sin iranska rival. På grund av de olika klimat i dessa två länder har indiska henna en mer mättad färgmängd. Beroende på valet av själva pulvret och målarens intensitet kan du få följande färger:

 • Auburn;
 • svart;
 • gyllene;
 • brun;
 • färglös;
 • Burgundus;
 • Choklad.

Indisk henna, till skillnad från sin "syster", har en trevlig, svag arom. Många kvinnor som använde det iranska alternativet noterade en ganska obsessiv och inte riktigt trevlig lukt som härrör från färgämneslösningen. Indiskt pulver har en finare slipning, vilket underlättar förberedelsen av färgblandningen och eliminerar förekomsten av klumpar. Många kvinnor i mode som försökte båda typerna noterade en klar fördel med en av dem. Indianen målar intensivt över det oönskade gråhåret, ger håret en mer intensiv glans, silkiness och kvarstår på håret mycket längre än den iranska.

Se vilken effekt du får:

Att döma ur ekonomisk synvinkel är indisk henna dyrare än iransk och konsumtionen är mycket högre. Men för varje självrespektande kvinna är det här osannolikt inte en stor roll i valet.

Med tanke på de många fördelarna med indisk henna över iranska kan man dra slutsatsen att färgen från Indien är bättre än sin iranska rival.

Henna för ögonbryn

Henna för ögonbryn har samma positiva egenskaper som för hår. Genom att använda det hela tiden för färgning kommer du över tiden definitivt se deras mycket förbättrade tillstånd. Blåhår blir tjocka och glänsande. På grund av härdningsegenskaperna hos denna orientaliska produkt stimuleras hårväxten på de ställen där den avbröts på grund av påverkan av externa kemiska faktorer, ålder eller brist på vitaminer.

Förutom de användbara egenskaperna hos indiska henna skiljer sig också under varaktigheten av färgegenskaper. Till exempel, om den vanliga kemiska målningen av ögonbryn måste upprepas efter en eller två veckor, kommer hennafärgning att glädja dig i ungefär en månad eller mer. Det beror också på påverkan av yttre faktorer (sol, vatten).

Du kan prata oändligt om förmånerna och magiska egenskaperna hos henna, men när du försöker det kommer du inte att ångra ditt val alls. I vilket fall som helst, vilket val du väljer väljer du definitivt i rätt riktning. Det kan trots allt inte bara omvandla ditt utseende utan också förbättra situationen för problemområden avsevärt.

Används i kosmetologi

Användningen av henna för kosmetiska ändamål genom åren har visat sina magiska egenskaper. Långt sedan orientaliska skönheter gav företräde för denna underbara produkt. Med tanke på den organiska karaktären av denna användbara ingrediens kan man bedöma de obegränsade fördelarna och effektiviteten i denna kosmetologiska panacea. På grund av innehållet i speciell syra i kompositionen uppstår bindningen av kollagen i hudceller och hårkeratin och färgar dem i en rödaktig nyans. Tack vare henna får livslösa och tråkiga krullar igen styrka, glans och attraktivitet över tiden.

Denna ekologiska produkt är helt enkelt oumbärlig för aktiv känslighet för allergiska provoktorer, vilka ingår i vanliga kemiska färgämnen. Henna, när den färgas, behandlar naturligt hårpigment med omsorg. Det förstör inte det mycket, men helt enkelt omsluter och fyller alla de formade vågarna i skalor, utjämnar strukturen och gör den tjockare. Dessutom är indiska Henna inte rädd för havsvatten och solen, till skillnad från andra kemiska färgämnen.

Skillnad mellan iranian henna och indian

Henna är ett mycket populärt naturhårfärg. Den är gjord av de torkade bladen i den södra Lavson-växten. Henna har sedan antiken använts inte bara för kosmetiska ändamål utan även för medicinska ändamål, och nu med dess hjälp är underbara röda, rödaktiga eller gyllene kastanjebruna nyanser till hår. Detta naturliga färgämne kommer från oss från Iran eller från Indien. Beroende på ursprungslandet varierar dess egenskaper något.

Typer av Henna

Lovesonia, varifrån färgämnet är tillverkat, växer över hela Mellanöstern och även i Nordafrika. I olika klimatförhållanden av denna buske visade vissa funktioner. De utgör en grund för att tillskriva färgämnet erhållet från det till flera typer, emellertid inte mycket olika från varandra.

Iranska Henna är den vanligaste gästerna på vårt lands hyllor. Det är ett svagt grönt pulver som späds ut med vatten. Det ger håret en vacker copperyfärg, och genom att lägga till Basmas till det blir mörkare nyanser uppnådda. En kyla i hennafärgning kommer inte att fungera, men om du behöver en varm gyllene gamut, bör du föredra denna naturliga färgämne till kemiska färgämnen. Han kommer att måla över grått hår, ge ljusstyrka och bota hår. Mer än en generation av kvinnor har märkt att efter färgning av irländsk henna är krullarna överraskande glänsande, livliga och täta. Det är ganska enkelt att måla med det: på hår av medellängd krävs 100 g pulver. Det ska spädas med varmt vatten till en krämig konsistens och försiktigt fluffa håret. Du kan lämna färgen på håret under lång tid, åtminstone i tre timmar - det skadar inte. Först då ska huvudet sköljas ordentligt för att bli av med vegetabiliska partiklar.

Indisk henna är mindre vanligt, kostar mer och anses vara mer fördelaktig för håret (de säger att det torkar dem mindre). Dessutom krossas det mer noggrant, och pulvret är mycket bra, så det är bekvämare att använda det. I utspädd form fördelas det bättre genom håret. Och den viktigaste skillnaden mellan indisk henna är det rikaste färgområdet, från mjukt guld till chokladbrunt och nästan svart. Färgmetoden är exakt samma som den iranska, och det ger samma fördel för håret.

jämförelse

I stort sett är dessa naturliga färgämnen en och samma. Vad är skillnaden mellan iranska och indiska henna?

Färgområde

Huvudskillnaden mellan iranska henna och indiska henna är en mindre palett av nyanser. Om du inte använder några tillsatser kommer det första färghåret i kopparrött och färgmättnad att bero på hårets naturliga ton. Indisk henna är en annan sak. I hennes palett kan sju nyanser dessutom färgas. Denna henna används om du inte behöver färga håret, men att läka.

konsistens

För många handlar pulverstruktur. En finare slipning indisk henna kommer att undvika några av svårigheterna när man applicerar den på håret och sköljning. Men både indiska och iranska henna är bra för huvudet av hår och hårbotten med sin säkerhet, de har en regenererande effekt och hjälper till att få en rik, rik och varm färg. Så här är det svårt att göra ett val.

Iranska henna

Svarta ögon, sammet hud och lyxiga vågor av trådar, endast tillgänglig för en älskad man - så ser en kvinna i öst ut till oss. Med konstant konkurrens i form av andra fruar ser hon alltid på sig själv och tar som utgångspunkt de naturliga medel som skickas till henne av naturen själv. Iranska Henna är en av de främsta och århundraden gamla vapen av orientaliska skönheter.

Särskilda funktioner

Henna är det persiska namnet Lawsonia. Marocko, Egypten, Indien och många andra länder med varmt klimat betraktas som en sådan plantas födelseort. Ingen vet den exakta platsen, eftersom de inte känner till tiden för utseendet. Bara en sak är säkert säker på att de använde henna för medicinska och kosmetiska ändamål redan före vår tid.

Idag har Iran stora plantager av Lawsonia, vilket ger sina invånare en bra vinst från försäljning över hela världen. Det är värt att säga att inte bara bladen värderas, men också blommor. Torra löv mals i den hönan vi är vana vid, stammarna är grunden för att göra färglös henna, och blommorna bearbetas till eteriska oljor och används aktivt i kosmetika.

Ansökningsalternativ för henna:

 • tatuering (mehndi);
 • hårfärgning;
 • stärkande lockar;
 • bli av med mjäll;
 • ta bort överskott av talg
 • huvudbeståndsdel i hårmaskor.

Möjligheten till en så stor användning ligger i detta verktygs talrika helande egenskaper. Syra i henna kombinerar keratin i håret, vilket gör de skadade locken friska och starka. Förutom detta innehåller Lawsonia många eteriska oljor och tanniner som ger märkbar glans till håret.

Naturlig Henna är en av de få väldigt användbara färgämnena. Det förstör inte det redan existerande naturliga pigmentet, men täcker bara varje hårfollikel, vilket gör håret tjockt och tjockt hår - mer frodigt. Hår som är målade med henna är inte rädd för aggressivt sol och havsvatten, och slutar aldrig andas hälsa och glans med naturlig glans.

Det bör sägas om hypoallergen henna (som färgämne och hälsokomponent). Människor med känslig hud får inte vara rädda för eventuella allergier.

Vilket är bättre - indiska eller iranska?

Det finns en hel del Henna-tillverkare idag. Producerande länder är också olika, vilket innebär att det är viktigt att förstå om det finns skillnader i lag som samlas in i olika länder.

Även om Indien och Iran är mättade med solljus, är deras klimat fortfarande något annorlunda från varandra. Ändringar från denna anläggning. Jag måste säga att indiska väderförhållanden gör dem mer varierande när det gäller färgpalett. Den gyllene skuggan blir här till choklad och kastanj, och slutar och helt svart. Iranska henna har ingen sådan överflöd, håret är målat i en koppartong. Men genom att blanda irländsk henna med andra naturliga ingredienser (kaffe, kakao) kan du få en mängd olika färger.

Även om indian lawson palett är ännu ljusare, har naturlig iransk färg en annan betydande fördel. Kostnaden för henna från Iran är betydligt lägre än priset på en konkurrents produkter, vilket gör den väldigt populär och prisvärd.

Indiska Lawson som finns på hyllorna i butikerna är ganska svårt. Om köpet fortfarande görs, förblir kvinnorna sina anhängare för alltid. Henna från Indien förtjänar sådant förtroende på grund av naturlig arom och fin slipning. De minsta partiklarna av pulver bildar en sammetmussig blandning i kombination med vatten, faller lätt på håret och tvättar lika mycket från dem, vilket inte är fallet med produkter från Iran. Att använda indiska medel är mycket lättare och trevligare.

Vid slutsatser är det säkert att säga att skillnaden mellan henna från olika länder verkligen existerar. Titeln på det bästa kan tillhöra var och en av dem, beroende på användarnas åsikter. Den iranska produkten anses med rätta vara den bästa budgetalternativet, indian av kvalitet.

Hur man väljer?

Åtgärden av denna naturliga komponent beror direkt på friskheten och den rätta lagringen. Innan du köper är det viktigt att bekanta dig med hållbarheten och utfärdandedatumet, samt att bedöma hur bra Henna var lagrad i affären. En öppen glasruta fylld med solvärme minskar avsevärt produktens hållbarhet. En mörk och kall plats är den perfekta henna miljön. Tyvärr är det svårt att hitta sådana villkor i vanliga kosmetiska butiker, och därför kan en rimlig lösning vara att köpa via en onlinebutik, där produkten från tillverkarens händer omedelbart faller för dig.

Vid köp är det viktigt att vara uppmärksam på produktkategorin. Det är indelat i:

Skillnaden är i skörden. Lawsonia, torkad på sommaren, värderas framför allt. Torkande löv förekommer under solens brännande strålar på kortast möjliga tid, vilket gör att du kan behålla som en del av den maximala mängden klorofyll som är oumbärlig för hår och deras vidhäftande färgning.

Den genomsnittliga kvaliteten samlar och torkar på hösten. "Långsam" torkning dödar andelen klorofyll, vilket påtagligt påverkar henna. Den lägsta sorten betyder växter som samlas in efter regnet och inte innehåller klorofyll. På grund av detta är färgen på den lägre klassens pulver nära brun, och den högsta klassen glädjer sig av en ljusgrön nyans juiciness.

Klassisk henna av högsta kvalitet är ett utmärkt val för hårfärgning, det gör dem också starkare. Det bör sägas att henna är färglös, vilket är ett pulver från lavsonia stammar, uteslutande för att återställa hårlökar. Med det kan du inte vara rädd för att oavsiktligt färga håret i en inte särskilt lämplig ton.

Trots alla fördelar har något växtbaserat färgämne förmågan att torka håret med frekvent användning. För att undvika detta lägger vissa tillverkare ytterligare ingredienser till henna. Henna med burkolja, producerad i form av en färdig blandning, ger näring till håret och accelererar tillväxten. Algerättmedel syftar också till att återfuka och stärka krullarna.

Fortsatt temat för producenterna av iranska henna, experter och användare väljer de bästa företagen. Bland dem kan du se budgetmedel från Artcolor, liksom diverse produkter från Phytocosmetics. Den senaste tillverkaren producerar både tintbalsam "Henna" och färdiga formuleringar (henna cream) med fördelaktiga ingredienser.

Produkter från inhemska producenter är mycket värda, men experter rekommenderar när det är möjligt att köpa henna från iranska tillverkare. Dess naturlighet är utan tvekan, och friskheten och hållbarheten visar de bästa värdena.

Hur gör man?

Som tidigare nämnts är det iranska pulveret känt för sin grova slipning, och därför är det viktigt att sikta den genom en fin sil före användning. Detta steg kommer påskynda appliceringen och spolningen av blandningen från håret. När alla partiklar blir likformiga, är det möjligt att bestämma deras antal. Kort hår kommer att vara tillräckligt 50-70 g av en torrväxt, upp till 300 g

Ett lika viktigt steg är att förbereda vattnet för blandning. Hennes temperatur bör vara i genomsnitt 70 grader för att släppa färgpigmentet. Varmt och kallt vatten kommer inte att avslöja Henna, och kokande vatten kommer att försämra färgegenskaperna. En känsla av mätning och en termometer för vatten hjälper dig att välja rätt temperatur.

Pulvret bryggs med varmt vatten och lämnas i flera timmar. Vatten behövs lite, för för mycket flytande massa kommer att tömma från huvudet, vilket kräver stor ansträngning och tålamod vid målning. Liten mörkad henna efter blötläggning är ett tecken på att färgen är klar att användas.

Så, krävde tjockt vatten, och det späds ut med produkter som:

Färgpigment i en sur miljö ökar dess förmåga att motstå färgning. Tillägg kan servera några droppar eteriska oljor (ylang-ylang, rosmarin). En bra bas kommer att vara kokosnöt och burdockolja.

Så när färgberedningen är klar är det dags att börja förbereda håret för färgning. De måste tvättas med schampo och lite torr med en handduk. Pannan, öronen och nacken smälter rikligt med babycreme och förhindrar deras färgning.

Metoden att applicera blandningen är ganska lätt. Den färdiga blandningen appliceras på håret med en speciell pensel eller svamp (med en liten längd av lock). Efter att ha lindat huvudet i polyeten är det täckt med en handduk. För att hålla färgen på håret kan vara från 40 till 2 timmar - beroende på önskad färgmättnad.

Siftad henna är lätt att tvätta av med schampo och hårmask. Om det första steget skulle ignoreras, kommer spolningsproceduren att ta lång tid, eftersom avlägsnandet av ofyllda växtpartiklar från huvudet är en mycket mödosam och arbetskrävande process.

Som experter säger, ser Henna sanna färg endast ut på dag 2 eller 4. Dessutom kommer varje efterföljande färgning att göra håret ljusare och rikare.

När man får för ljus färg kommer det att bidra till att neutralisera vegetabilisk olja gnidas in i locken. Det neutraliserar färgpigmentet, vilket gör skuggan lugnare och återhållsam.

Hur mycket att behålla?

Soak henna på håret är nödvändigt beroende på dess typ. Med minsta möjliga tid är färdig-till-köp-blandningen lycklig, och du behöver behålla den i endast 10-20 minuter. Färgning med en vanlig produkt kommer att ta från 40 till 2 timmar.

Det är viktigt att säga om att hålla henna, om du inte vill få någon färg eller nyans. Två matskedar av pulveret håller samtidigt håret på högst 10 minuter. Färglös henna lämnas på krullarna från 30 minuter till en timme.

Vilken färg är det?

Ett stort plus att använda henna är att det kan användas både på naturligt hår och färgat med kemiska färgämnen. Färgen i båda fallen faller bra och glatt, skimrar i solen. Användningsfärgen varierar avsevärt (beroende på resultatet av föregående färgning).

Applicera produkten till mörka lockor, du kan få en ljus koppar nyans. Om henna blandas med kakao eller kaffe får du en mörkare nyans, perfekt matchad brunhårig. Det bör sägas att även den maximala åldringen av kompositionen på mörkt hår inte kommer att medföra eldröda toner, eftersom den mörka tonen är mycket stark och Henna kan inte döda honom. Men hon kan ge honom "languid" rodnad när man blandar iransk henna med vin eller sockerbetor. Den burgundy nyans är ganska populär idag.

Blondiner ska vara försiktiga med denna typ av färgning, eftersom du med en stark koncentration och lång exponeringstid, istället för en vacker ton, kan få en röd gulrotfärg som matchar enheterna. Dessutom bör hennaflickor med färgade blonda krullar behandlas med ännu större försiktighet. Skadad med färg kan de "täppa upp" med henna och visa en klar grön nyans. Om du känner till åtgärden och blandar produkten på kamillebuljong eller citronsaft, kan du få en delikat guldton (utan antydan av röda anteckningar).

Mer noggranna nyanser kan erhållas genom att färga hår med färdiga blandningar från tillverkaren. De tillsatte några syntetiska färgämnen, vilket innebär att färgen blir ganska förutsägbar. Men efter sådana medel är håret fortfarande utsatt för kemisk attack.

recensioner

Recensioner av iranska henna är mycket positiva. Användarna älskar det för låg kostnad, naturlighet och varaktig färgning. Rödhårda skönheter mättar sin naturliga nyans med ljusstyrka, och ägarna av ljusbrunt hår får en helt ny ton för sig själva. Efter att ha försökt en gång förblir många tjejer Henna hängivna i många år.

Kvinnor, för första gången med verktyget, notera lite torrt och sprött hår. Erfaren användare mättar produkten med sådana näringstillskott som oljor, alger eller kefir. Den positiva effekten av användningen ökar betydligt.

I iransk henna lägger inte bara näringsämnen, men också andra färgämnen. Basma, kakao eller kaffe har en positiv effekt på att ge mörka kastanjetoner till håret.

Indiska och iranska Henna - hur skiljer de sig från varandra?

Henna är ett speciellt färgämne från de torkade bladen i Lawsonia-växten, som används för att dekorera kroppen (Mihendi) och som tidigare användes inom medicin för behandling av dermatologiska sjukdomar, behandling av sår och andra medicinska ändamål.
Henna har nu en speciell plats inom skönhetsområdet. Namngivna - hårfärgning. Många, förmodligen från barndomen, kommer ihåg denna växtluft, när våra mödrar och farmödrar ville ändra sin bild, och kemiska färgämnen var vid den tiden bristen. Och vad kom ut? Färger från rött till rött. Beroende på exponeringstid och materialförbrukning.

Numera väljer många kvinnor ett naturligt färgämne, helst kemi, i ett försök att bibehålla friskt hår. Och så bestämde du dig för att förändra dig själv och du får val av flera alternativ - iranska eller indiska henna. Hur man bestämmer vilken som är bättre att välja, vilka är skillnaderna? Låt oss ta ifrån varandra.

Indiska henna

Från den lilla busken med vita och rosa blommor, som växer i torra heta länder (särskilt Indien), samlar löv. Detta görs manuellt, enligt traditionerna. Rening, torkning och maling till ett pulver. Det är i den här versionen att vi känner till den här produkten.

I färdig form är det inte så sämre än uppsättningen av kosmetika i vitamin och ger håret och ögonbrynen en röd nyans. Om du lägger till andra ingredienser (basma, kaffe, te, lökskal och mer), kan du avsevärt utöka färgerna. Man bör komma ihåg att den ursprungliga hårfärgen också påverkar den nyans som du får efter proceduren.

Användning av indisk henna

Iranska henna

Denna art skiljer sig från sin ovannämnda släkting genom att den växer i Iran. Metoderna för dess montering och förberedelse är absolut inte annorlunda än i Indien. Och hon färgade också hår, naglar och vissa typer av vävnad.

Ljust grönt pulver gör att du kan färga lockar i kopparfärger, och om du lägger till Basma kan du få mörkare nyanser. För att få sådana naturliga färger är den här typen av henna precis vad du behöver. Lätt att måla över grå hår och samtidigt läka hår.

Användning av iranska henna

Skillnader, i stort sett - inte någon, eftersom de är liknande i naturfärger.

skillnader

Den första skillnaden är färgfältet. Iranska, som redan nämnts, ger en kopparröd. Och din färg beror på hårets naturliga ton. Och indiska - har sju nyanser. Dessutom är det färglöst. Detta alternativ passar dig om du vill läka ditt hår. I valet av pulver, komponenter och målarintensitet kan du få följande färger:

Konsistensen av finmalning indisk henna hjälper till att undvika vissa svårigheter att applicera och tvätta med hår. Fördelarna med båda är att de är säkra för hårbotten och har en regenererande effekt.

Lukt. Många kvinnor som använder den iranska versionen har noterat en inte mycket trevlig doft som kommer från en färglösning, vilket inte är fallet i en annan blandning.

Också målar indiska bättre grå hår, vilket ger hår glans, silkiness och varar mycket längre på håret.

Henna för att måla ögonbryn

Denna henna har alla egenskaper för ögonbryn, liksom för hår. Om du ofta använder den för konturering och färgning, så kommer du snart se deras förbättrade tillstånd. De blir tjockare och skenigare.

Med det här alternativet kan du glömma bort speciella oljor och dyra verktyg. På grund av dess egenskaper stimuleras hårväxten. Och om den kemiska färgen behöver du en korrigering om två veckor, då kan du njuta av ljusstyrkan under månaden, eller ännu mer.

Låt oss sammanfatta. I allmänhet är henna först och främst en möjlighet att förändra sig. Speciellt om du föredrar naturlighet. Tack vare henne kommer tråkiga lockar att få glans, dragkraft och styrka. Det viktigaste är att bestämma vilken effekt och nyans du vill uppnå. Ditt primära pigment kommer inte att förstöras. Färgen fyller alla hålrum som bildas i hårvågorna, släpper dem och gör strukturen tjockare.

Var inte rädd för att prova något nytt och bli ännu vackrare. Och henna hjälper dig enkelt och snabbt att förändra dig själv.

Henna för indiskt phytocosmetics naturligt hår - recension

Henna iranska, indiska henna. Vad är skillnaden? Foto henna och hår

Välkommen!

Naturen gav mig en vacker mörk chokladhårfärg. Men som någon tjej, en gång jag ville ändra det.

Jag bestämde mig för att inte måla med kemisk färg, jag har fortfarande tid. Mitt val föll på iranska henna. Jag har nog målade henne i mer än sex månader, men på något sätt såg jag indiska henna i affären. Nyfikenhet för att köpa. Det blev intressant, vad är skillnaden mellan indiska henna och iranska.

Så, indisk henna från "Phytocosmetics". Jag köpte två Höna påsar samtidigt. På bilden är den andra av dem.

Vad ska Henna göra förutom hårfärgning: tillstånd, återställ hår, stärka rötter, eliminera mjäll, skapa extra volym, gör håret tjockt och frodig. Indisk henna är också lämplig för färgning av grått hår.

Kommer till färgningen.

1. Jag häller henna i en porslinskål och brygger den med kokande vatten, täcker det med en tallrik så att det inte är coolt

2. Jag använder mitt huvud med schampo, jag använder inte balm, jag lägger huvudet med en handduk

3. Till höna lägger jag till kefir. I en av recensionerna läste jag att Henna inte torkar hår, det är bra att lägga till kefir eller ett ägg till det

4. Jag lägger Henna på vått hår. På påsen är det skrivet att det är nödvändigt att torka, men enligt min mening är det obekvämt

5. Jag har en duschlock och överst en ull vinterhatt och jag går så fram till klockan 1

Henna tvättas mycket dåligt och kräver en stor vattenförbrukning.

Som ett resultat.
Jag använde indiska henna bara en gång. Efter färgning fick mitt hår en superglitter, som ingen av de inköpta produkterna nådde mig. Men viktigast av allt är hårets nyans efter indiska henna annorlunda än skuggan efter färgning med iranska. Iranska henna gav håret en mörk koppar rödaktig nyans och indisk röd med yellowness. I fotohåret målade mer än en månad sedan. Delvis färg tvättas bort, men som du kan se inte till slutet. Efter färgning blev håret tätare och tjockare.

Jag rekommenderar Henna. Medel naturligt, värt ett öre. Det viktigaste är att inte överdrippa håret, för ofta är det inte värt att använda henna, inte mer än en gång i månaden.

Indisk och iransk henna - Välj ett verktyg för hår och ögonbryn

Naturkosmetik blir alltmer populär. Och denna trend är ganska motiverad, eftersom naturläkemedel ofta inte bara är billigare med storleksordning, utan också helt säkert för hälsan.

Varje naturlig ingrediens saknar giftiga ämnen och en mängd olika färgämnen. En av de mest kända naturprodukterna för att färga och stärka håret är henna. Men innan du applicerar den här naturliga komponenten för hår är det värt att ta reda på vad Henna är. I dag i kosmetiska butiker kan du träffa två typer av henna - indiska och iranska, vars egenskaper och handlingsspektrum är olika.

Ursprung och egenskaper hos indiska och iranska henna

Henna eller Henna är ett färgpulver av torkade delar av Lawsonia - en stor buske med vita och rosa blommor. Denna växt växer i torra och heta länder från Nordafrika till Mellanöstern.

De buskar som odlades i Irans ekologiska regioner blir en källa till iransk henna. Under blomningen skördas bladen, torkas och males till ett pulver. Denna färdiga produkt har enorma helande egenskaper, fyllda med vitaminer och biologiskt aktiva substanser.

Pulvret har kraftfulla förstärknings- och regenereringsegenskaper.

Hårfärgning med hjälp av iransk henna har blivit ett av de traditionella sätten att använda produkten. Iranska Henna själv har utmärkta färgegenskaper, men för att förbättra effekten och få flera olika färger tillsätts ytterligare ingredienser till det färdiga pulvret, särskilt kaffe, basma, te, kakao etc.

Indiska henna, som namnet antyder, växer i Indien, där det behandlas. Vad hona är bättre i det här fallet vid första anblicken är det inte möjligt att bestämma, för att i allmänhet är Lawsonia buskar inte annorlunda. Men som matlagningsmetod. I Indien användes Lawsonia inte bara för kosmetiska ändamål, men också färgad ull och tyger med den.

De viktigaste skillnaderna mellan iranska och indiska henna

Skillnaden i egenskaperna hos två till synes identiska växter ligger i klimatet för de stater där de växer. Till exempel har den indiska versionen av lonsoniapulver några fördelar tillsammans med en gäst från Iran. Klimatförhållandena i de två länderna har gjort indianhennan mer varierande när det gäller färgspektrum, vilket erhålls genom färgning med vegetabiliskt pulver.

Så, med hjälp av indiskt pulver kan du få lockar av sådana nyanser:

Många älskare av indisk henna säger också att det har en ganska trevlig arom, men iranska henna har ibland en märklig lukt.

Färgkompositionen för indisk produktion har dessutom en finare slipning, vilket ökar färgningseffekten, bland annat i samband med målningen av gråhår.

Innan du äntligen bestämmer vilken henna som är bättre för håret - iranska eller indiska - måste du vara uppmärksam på kostnaden för kosmetika. För dem som vill spara mer, kommer den iranska versionen att vara mer lämplig, eftersom ett sådant färgpulver kommer att bli mycket billigare än indisk lag. Om kostnaden för hennapulver inte är grundläggande för en kvinna är det värt att föredra indiska produkter.

Vad är henna bra för hår och ögonbryn?

Lawson pulver är inte bara känt som ett naturligt färgämne för älskare av ljusa färger. Det naturliga ursprunget och innehållet hos ett antal användbara biologiskt aktiva komponenter gjorde denna produkt till ett utmärkt styrmedel.

Hälsningsegenskaperna hos henna är så stora att masker med det kan förhindra skallighet. Ämnen som ingår i färgkompositionen bidrar till att binda kollagen i hårbotten och keratinhår. Som ett resultat får krullarna sken och styrka. Dessutom har användningen av henna en positiv effekt på försvagade folliklar, mjäll och intensiv prolaps. Många populära recept som syftar till att stimulera hårväxt inkluderar lawsonpulver.

Hårfärgat med ett sådant naturligt färgämne får extra skydd mot solljus, vind och havsvatten. När det gäller användningen av produkten på ögonbrynen kännetecknas den av förstärkningseffekten och varaktigheten av resultatet efter färgning, vilket inte kan uppnås vid vanlig kemisk måleri.

Vad är skillnaden mellan iranska och indiska henna (och vad är henna)?

Henna är ett naturligt färgämne i pulverform. Källan är Lawsonium-växten, inte stakig. Lovesonia fick sitt namn på 1700-talet på uppdrag av den brittiska doktorn Isaac Lawson. Och epiteten "nekolyuchaya" (obearbetad) - för frånvaron av taggar och taggar. Men, naturligtvis, upptäckte engelsmannen Lawson alls inte växten till världen. Det var känt väldigt länge sedan - i Nordafrika, i Mellanöstern, i Indien. Egypten använde sina löv för att måla sina naglar röda (det ansågs vara mycket vackert och "modernt"), profeten Mohammed tonade sitt skägg, Punjabs kvinnor såg hans ögon, indiska drottningar tog invecklade mönster på hans kropp. Ordet "henna" är arabiskt. Det som var först - plantans namn eller färgens namn - är svårt att säga. Folk, långt och fast - från bronsåldern - som är bekanta med dem båda, använder namnet "henna", "el-henna" eller "henna" för växten. Färgen erhålls från Lawsons löv. De är stora, ljusgröna, glänsande. Ju yngre bladet och ju högre det växte på grenarna, desto mer färgämne är det - desto ljusare och rikare färgen. Alla Henna "erbjuder" sju grundläggande färger - från gult till svart - och en hel massa nyanser inom dessa gränser. Färg ditt hår är antingen i ton eller mörkare. Färgerna är varma, levande. Henna kommer inte att bleka ut. Men applicera på de tidigare missfärgade trådarna för att få effekten av färgning - tack. Förresten, från skott av Lawsonia får de färglösa henna - har en helande effekt (ger näring till hårbotten. Påverkar hårsäckarna, återställer strukturen hos skört och splittat hår, eliminerar mjäll) och från rosa-vita blommor - eteriska oljor som också läggs till färgämnen ( de bildar en skyddande film). Henna påverkar inte hårpigment, som kemiska färgämnen. Det omsluter håret, förtjockning och utjämning av dess struktur. Färgen tvättas inte av, bleknar inte i solen, ändras inte från havsvatten. Håret blir mer magnifikt, starkare och får märkbar glans. Henna är inte ett allergen och innehåller inte aggressiva kemiska föreningar. Därför kan det behandlas och färgas hår, även gravid. Och det kan också användas för tatuering. Indiska Henna och Iranska Henna är mer som märken, handelsnamn. Indisk henna har ett bredare färgområde (fler nyanser). Och viktigast av allt - det är mindre. dess pulver är mer likformiga, d.v.s. Det fördelas jämnare på håret, tränger djupare in i hårstrukturen, vilket ger en mer mättad och ljus färg och glans.

Henna är namnet på en växt, eller bättre säga namnet på färgpulvret som erhållits från en växt. Mest Henna är främst känt som ett naturligt hårfärg. Henna är inte bara tyrann eller indian, utan också jemen och sudaneser. Den största skillnaden i färgomfånget, en mängd olika färger kan skryta indiska henna, och det är mer användbart. Används inte bara för färgning av hår, till skillnad från iranska henna. Fördelen med någon form av henna är att det är en helt naturlig produkt som inte innehåller någon kemi. Även gravida kvinnor kan färga håret med henna. Henna i kombination med Basma kan måla över och grått hår.

Iranska henna

Hittills har traditionen att tillämpa henna ritningar i samband med semester, eller bara för skönhet, blomstrat i länderna i Mellanöstern, Nordafrika, Indien och Pakistan. I fem tusen år har kvinnor i Indien och Mellanöstern använt henna som ett sätt att dekorera.

Hur man väljer en bra naturlig hårfärg?

Denna färg är endast lämplig för dem vars hår skiljer sig från naturen i ljus eller ljusblond färg. Men många hävdar att om du inte täcker håret är färgen mörkare, närmare brun. Men om ditt hår är mörkare än färgat kommer gränsen att synas. Därför måste det tidigare målade håret gradvis avskäras med tiden. Denna färg på grundval av Lawson är lämplig för dem vars naturliga nyanser av hår är ungefär nära kastanjen. Mitt hår är mörkt blont, färgen på dem passade mig inte alltid.

Färgen är fast, hårbotten är ren, kammen också. Våt hår strös lite med din favorit parfym för att dämpa lukten av henna - en underbar effekt av skimrande lukt. Burdock - alltför fet och dåligt tvättad av håret, förutom att många märker att det mörkar färgen. Olive moisturizes väl, men jag gillar inte sin lukt på håret. Hår som efter blekning är svårt, torrt och kraftigt kammade, glans är noll! Och lukten av Henna och citron är värre än Henna. Jag är rädd som om mjäll inte dyker upp, för mitt huvud är mycket kliande. Henna har en fastighet - för första gången efter färgning tvättas den väl, så för festen tvättade jag min hud och mitt hår hade ett ordentligt utseende - den lila färgen i ljuset skimtade med röda höjdpunkter.

Idag har användningen av henna blivit ett mycket populärt sätt att inte bara ändra nyanser av hår, utan också att behandla dem. Denna färg är gjord av Lawsons torra löv. Experiment av många kvinnor har visat att efter att ha använt henna är det ganska möjligt att färga håret mörkt med vanlig färg. Om du lägger till en sked full av henna i kassan kan du få en vacker, något rödaktig gyllene hårfärg. Du behöver inte lägga till mycket Henna till Cassia, en tesked Henna per 100 gram kommer att räcka till.

Jag köpte den för 68 rubel. Först var hon rädd för att måla sig och bara bestämt sig för att göra en mask av sig själv. Hålls i 2 timmar. Hon gav ingen nyans, när hon tillsatte lite. Jag ska bara måla på det här sättet nu, och jag ska definitivt prova din mask på oljor, jag har redan köpt allt för henne, och de små sakerna är inte - det finns inga flaskor. Jag tvättades av hela dagen, och om du anser att jag målade på nyårsafton på skolan, förstår du vilken panik jag var! Det här är sant, så om du drömmer om voluminöst hår, är det bäst att måla dem inte mer än 1 gång om 2-3 månader.

Detta beror på regeln att ju mer krossat pulvret desto lättare blir det att applicera färgen på håret, eftersom det inte kommer att orsaka svårigheter att förtunna det med vatten. Ju tunnare färgen - desto bättre fläckar den, men vätskeblandningen flyter mycket starkt från håret, så du behöver hitta en mellanklass. Använd växtpreparat som grund för terapeutiska masker. Så, masker från färglöst pulver Lavsonia hjälp i händelse av håravfall, bidra till återställandet av densitet. Medan rötterna på håret är bara 1 - 2 lager av henna. Därför tvättas rötternas färg snabbare ut. För färgning bör det därför inte användas oftare än 1 gång på 4 veckor, och kompressornas varaktighet - högst två timmar (om håret är skadat eller poröst av naturen - högst 40 minuter). För mig blev det ett genombrott av året)))) Efter att ha studerat Internet, om hur man gör tunt hår tjockare och mer voluminöst bestämde jag mig för att använda henna. Sanningen är bara färglös.

Det viktigaste är att mönstret ska gilla, och det spelar ingen roll vilken stil eller stil det tillhör. Ett experiment i mehandi leder aldrig till dåliga resultat. Det här är förståeligt, Elena, att de inte hittade! Många, många människor vill ha den här färgen (och jag är inget undantag). Alla dessa stilar är nu väldigt populära och naturligtvis, utan att blanda olika mönster, principer och figurer, är mehendi komplett. Du vill alltid ha mångfald, något nytt, hur man ändrar sig själv. Traditionell ritning är så komplicerad och invecklad att det tog flera dagar att arbeta med det. Men ju mer eleganta ritningen var, desto mer bruden var föremål för erotiska hemligheter.

Nu finns det många produkter, och inte särskilt dyra, och nästan alla säljs över Internet, men jag kan inte säga något klart om kvalitet. Följde dina råd, ändrade proportionerna och färgen var väldigt intressant och alla märkte det på en gång! I Ukraina är denna tjänst mycket mindre vanligt, men ritningen kan göras självständigt genom att läsa manualen. Alla frågor som börjar med orden "Jag har" sådan och sådan färg, hur man får "den här" nyansen har inget svar. Det finns naturligtvis allmänna mönster. Genom sökningen är lätt att hitta, säljer många nätbutiker.

Hur färgar hår med henna hemma?

Hafiz I. Al-Kayyum beskrev att sköljning med henna är mycket användbart för stomatit och sår i tungan, kinderna och läpparna. Appliceringen av henna ger en lugnande effekt vid akut inflammation och abscesser.

Nackdelar med vegetabiliska färger baserade på henna

Jag har aldrig använt henna. Enligt lokala växer Henna inte där). Anna, beroende på den använda hennaen.

Hej alla! Jag färgar håret med henna i bara 2,5 år. Jag lyckades prova Henna med olika märken och olika priskategorier. Redan ett halvår använder jag Henna för att stärka håret. Jag har alltid köpt den i paket. För en tid sedan 10 år i rad färgade hennes hår med henna. Enligt min mening, om du planerar att måla med henna ofta, är det bättre att hålla det länge.

De är redan för torra, och färgning med henna kommer beröva dem av den sista fukten. Eller du kan ta en annan väg: 2-3 dagar innan du färgar håret med henna, mata det med en mask. Kemi bör inte göras efter hennafärgning. Om ditt eget hår är mycket blont, vet du att färgen blir röd. Henna är ett mycket motståndskraftigt färgämne. Henna torkar lite hårändar. Jag hörde många fans av Henna hårfärg, och några rapporterade att de inte stötte på det här problemet. Vi kallar den i bruk "färglös henna, eftersom dess effekt på håret är mycket lik den vanliga hennaen. exklusive färgning. Innan du utför hårfärgning med henna eller färgämne baserat på det, försök att göra lite preparat. Snart ett år, när jag färgar håret med henna. Mycket glad!

Resultaten varierar alltid på olika hårfärger. Män använder också henna. Henna rensar mjäll från håret, hon kan också täcka sitt gråa hår i ett skägg. Du kan rädda resterna av din henna. Bland indiska henna kan du hämta ljus nyanser, blont hår kan färgas med gyllene henna, hon kan lägga till "guld" i håret och göra dem friska och välskötta. Du kan färga håret och måla över grått hår utan kemikalier, med olika proportioner av henna och basma. Om du bara lägger henna på blont hår, blir färgen koppar.

Naturlig indisk henna - hårfärgning och behandling

Henna är ett pulver från löven av en växt som heter Lawsonia (Lawsonia inermis L). Denna busk växer i varma länder som Indien, Iran, Egypten, Afrika.

1. Blanda hennapulver (100 g för varje 10 cm hår) med en kopp citronsaft. Sätt blandningen i värmen i 10-12 timmar. Lägg sedan till varmt vatten (inte kokande vatten!) Till konsistensen av tjock yoghurt. Henna pulver ska hällas kokande vatten och rör om tills blandningen får en tjock grädde. Processen att göra indisk henna är den vanligaste: En liten mängd Henna-pulver späds med kokande vatten till konsistensen av gräddfil.Nästa Artikel
Hur man applicerar salvia extrakt för hår - fullständiga instruktioner, kontraindikationer