Förvandlas till ett rött djur eller hur man byter hårfärg med henna?


Hälsningar till dig, kära läsare!

Hösten har kommit, och det här är tiden för ljusa färger, eftersom lövverket vid denna tid förvärvar olika nyanser: gul, orange, röd. Det är dags att färga håret i rika färger för att matchas av naturen. Röda nyanser - en av de mest glada, med dem, kommer du att skina som sol i regnigt väder.

Här kan naturliga färgämnen, som henna, komma till räddning, det hjälper dig att få inte bara färg utan också hälsa på ditt hår. Hur målar man i röd färg med henna? Ja, väldigt enkelt, eftersom Henna själv ger bara en sådan nyans. Men hur många olika färgvariationer kan erhållas genom att blanda henna med andra naturliga ingredienser.

Men om du bestämmer dig för att färga håret med henna, då finns det ingen väg tillbaka, för kemiska färgämnen kommer knappt att tas och Henna måste sakta tvättas av med olika medel eller vänta tills håret växer.

En liten förberedelse före färgning

Henna, som ett naturligt färgämne, kan bara ge röda nyanser till hår och det är nästan omöjligt att få en ljus röd nyans strax efter den första färgen, förutom grå hår. I frisör är henna vanligtvis inte målade, så du måste göra den här processen hemma.

Var därför inte upprörd, några färgämnen - och ditt hår kommer att få en rik nyans, vilket kommer att vara mycket ihållande och djupt. Köp henna nu är det inte svårt, men jag föredrar att bara använda indiska, eftersom det är bättre och inte torkar hår, som iranska.

Först bestämma mängden av henna:

 • långt hår till midjan ska vara ungefär - 10 msk.
 • på håret till axelbladet - 8 msk.
 • på axellängdshår - 4 msk.

Ju tjockare håret desto mer harna behöver. En påse på 100 g räcker för mig för allt hår i 2 gånger, men det är bättre att inte spara, eftersom det inte appliceras lika lätt som färg.

Du behöver även följande tillbehör:

 1. hårfärgborste - det är det mest lämpliga för henne att applicera Henna;
 2. polyetenhandskar;
 3. en keramisk skål i vilken henna rör
 4. matfolie för att skaka huvudet efter färgning;
 5. en kapp på axlarna, för att undvika att få fläckar på kläderna;
 6. varm handduk eller hatt att värma huvudet medan du väntar.

Om vi ​​pratar om hårets ursprungliga skugga är det väldigt svårt att göra en röd färg ur mörkret, speciellt om det förrän håret färgades med henna och basma. Ett sådant hår kommer att förvärva en röd nyans, men kommer inte att vara ljus, men gradvis kommer det mörka pigmentet att blekna och efterföljande färgning blir håret exakt röd.

Recept för Ginger

I allmänhet finns det många röda nyanser och det är svårt att få en viss färg, för allt kommer att bero på ditt hår: deras porositet, initial färg och henna hålltid.

Men du kan prova lyckan, så jag föreslår att du använder följande recept som jag hittade på Internet, vilket ger håret en rödhårig hud utan en röd nyans. Alla är lika naturliga och säkra som de innehåller naturliga ingredienser.

Röd med gul nyans

Ta 200 g torkade avundsjuka stjälkar, fyll den med en flaska torrt vitt vin, sätt det på elden och koka tills hälften av vinet förblir. Sedan tillsätt henna till blandningen och blanda.

Kopparfärg

Du behöver 200 gram lökskal, 2-3 msk. starkt bryggt svart te, ½ l vitt vin. Rör alla ingredienser över låg värme i en halvtimme. Lägg sedan till Henna och blanda noggrant.

Gammal guldfärg

Till att börja med koka 2 g saffran, lägg sedan den till hennapulver och koka allt bra. Blandningen är klar att användas.

Ljus röd färg med en gyllene nyans

Ta ungefär ¼ av gurkmeja, ingefära eller kanel från den totala mängden henna, lägg sedan hönan direkt, täck med varmt vatten och blanda noggrant.

Ljusröd med honungsfärg

Du kommer att behöva apelsin eller mandarinskal, de måste hällas med varmt vatten och infuseras, och sedan pressa saften. Den resulterande saften måste hällas henna.

Röd med en ljus gyllene nyans

Koka 1-2 msk. l. apotek kamomill, stam, häll henna med den resulterande buljongen och blanda allt bra. Använd blandningen enligt önskemål.

Lugn röd nyans

Henna, som vanligt, fylls med varmt vatten, omrörs och några droppar jod tillsätts till blandningen. Vid 1 msk. henna tas 2 till jod.

Mörkröd nyans

Du kommer behöva ett annat naturligt färgämne - Basma. Ta henna och basma i ett förhållande mellan 3 och 1 och fyll i varmt vatten, blanda ingredienserna noggrant.

Blanda Henna och andra naturliga ingredienser, du kan få en kastanjeskugga. Läs här hur man gör det här.

Henna hårfärgning process

För första gången kommer det här förfarandet att verka ganska mödosamt, det är inte så lätt att tillämpa henna, som det verkar, så fråga någon att hjälpa dig själv.

Följ nu följande plan:

 1. Tvätta håret med schampo 2 gånger, använd inte masker, balsamer och balsam.
 2. Håret torkar inte helt, Henna bör falla på våta strängar.
 3. Sätt på handskar, borsta håret på en avskild del och borsta rötterna noggrant med en pensel, rör sedan först till ett öra, sedan till det andra, sätt blandningen på rötterna. Bra prokrasiv frontparti, flytta till occipital.
 4. När alla rötter är ordentligt färgade börjar du fördela blandningen över hela håret, försiktigt applicera blandningen på trådarna utan att vara girig.
 5. När du har helt färgat allt hår, lyft det upp och linda det i en bulle, linda huvudet med klädesfilm och lägg en varm handduk eller hatt på toppen.
 6. Håll blandningen på hår i 2 till 6 timmar, beroende på önskad färg.
 7. Efter tiden tvättar du hennaen från håret utan schampo. Henna är mycket svårt att tvätta, men det måste göras noga, eftersom Henna-partiklar kan torka hår. Tvätta inte håret i 3 dagar för att fixa pigmentet.

Det är det! Med tiden blir du van vid denna hårfärgsprocess. I intervallet mellan måleri kan du också göra stärkande masker med färglös henna.

För mer information om hennafärgningsprocessen, se följande video

Vad är Henna bättre?

Du kan köpa iranska henna, som säljs i stormarknader, och du kan köpa bättre. Som jag sa, gillar jag indiska mer, den har en fin slipning och det är mer motståndskraftig. Det är också känt för sina högkvalitativa Henna-tillverkare i Turkiet, Aymen och Egypten.

 1. Röd Henna Lush - säljs i kakel, med rätt mängd kan riven, tillsätt varmt vatten och applicera på hår. Att döma av de många positiva recensionerna är Henna utmärkt, om än iransk.
 2. Naturlig indisk Henna Lady Henna - ger håret en röd färg, läker hår och hårbotten, torkar inte, eftersom det innehåller amlapulver. Jag föredrar att använda den, bara i brun.
 3. Lady Henna eller Aasha henna-baserade indiska ayurvediska färgämnen är utmärkta och snabbt färgar hår, har en bred färgpalett, inklusive ingefära färger. Ibland använder jag dem.

Jag hoppas att du kommer att kunna hämta en röd nyans för ditt hår med hjälp av naturlig hennafärg och du vill inte längre återvända till kemiska färgämnen. Våga, för i röd färg kommer du aldrig att gå obemärkt!

Briljant hår till dig! Vi ses snart!

Den här artikeln är värt att dela med vänner:

Gilla en blogg?
Prenumerera på nya artiklar!

Rött hennahår

Henna är en extremt användbar naturlig substans. Efter att ha applicerat den vanliga hennaen kommer ditt hår att få en röd nyans - det här betyder en helande effekt. Om du regelbundet gör en mask av henna (inklusive färglös) blir håret glänsande, friskt och slutar skära.

Särskilda funktioner

Naturligt hennabaserat färgämne har många positiva egenskaper. Den är säker på grund av sitt naturliga ursprung.

Den har helande egenskaper och kan eliminera mjäll. Med denna färg kan du glömma svampar och bakterier. Dessutom är henna hypoallergena.

Om du är rädd för att måla dig själv, sluta oroa dig: att använda henna är elementär och kräver ingen speciella färdigheter. Dessutom är det en mycket billig produkt: du kan alltid köpa den med en marginal.

Vad gör det?

En sådan färg kan måla över allt och skapa ett antal nyanser. Människor som redan har ganska mycket grå hår, kan inte vara rädda för vad de verkar: graden av färgning är mycket hög.

Resultatet kommer att vara mycket ihållande. Färgning håller på håret inte mindre än en och en halv månad om man använder en färg regelbundet - det är ännu längre. Detta försvårar övergången till en annan färg: det är nästan omöjligt att tvätta bort en rödhårig.

Efter en sådan målning omvandlas håret omedelbart. De kommer att vara mjuka, trevliga att ta på, glänsande och kommer att se väldigt friska ut. Du kan inte ens använda balsam: Henna kommer att ersätta det.

struktur

Färgens sammansättning från henna är mycket enkel: direkt pulver och vatten. Ibland i kompositionen gör tillsatser - för mer effekter eller nyanser. Naturliga ingredienser har en positiv effekt på hårets tillstånd och tillåter gravida kvinnor och ammande mödrar att använda denna färg.

Henna-baserad färg innehåller inte ammoniak och peroxid (till skillnad från vanlig färg), vilket skadar håret och hårbotten. Dessutom ger tanniner bland komponenterna näring för huden, vilket förbättrar sitt tillstånd.

tillverkare

Henna kan köpas på nästan alla kosmetiska butiker, liksom på tryckkiosker. Det rekommenderas att köpa henna som produceras i Indien. Det färgar håret mycket ljusare, med minst pengar och tid.

Bland de kända tillverkarna finns flera: det indiska företaget Lady Henna producerar kastanj Henna. Skuggan är väldigt vacker: mörk kastanj med röd nyans. Detta beror på det faktum att vid produktion av basmjölkspulver tillsätts hennapulver.

Ett annat indiskt märke Kajal producerar klassiska Henna utan tillsatser. Pulverets konsistens är väldigt trevlig. Den är mycket finmalt, den har nästan ingen lukt. Eftersom det inte finns några extra komponenter kan du blanda detta ämne med andra ämnen utan någon rädsla.

Lita inte på tillverkare som skriver på förpackningen att henna är tint eller lysande. Den naturliga produkten är inte särskilt kapabel för detta, vilket innebär att billiga färgämnen och ljusmedel ingår i kompositionen, vilket kommer att förvärra ditt hårs tillstånd och förstöra det obehagligt.

Hur målar man?

Henna används oftast som ett naturligt färgämne för hår. För att få en ljus röd färg, räcker det med att applicera den vanliga lösningen: två påsar av henna och en mugg vatten uppvärmd till 75-80 grader. Allt detta måste blandas tills en homogen blandning bildas, och sedan låt den ligga i 15-20 minuter för att brygga.

Färgning av hår med henna i röd färg: egenskaper hos proceduren

Många kvinnor vill förändra hårets ton, men många vågar fortfarande inte färga på grund av att färgen väsentligt skadar strukturen på trådarna. Detta gäller särskilt brandtoner, vilket inte är så lätt att uppnå. Lösningen i denna situation är att använda henna för att få rött hår. Denna färgkomposition är tillverkad av naturliga och naturliga produkter som inte skadar locken.

Positiva ögonblick att använda henna för färgning i ingefära färg

 • Henna ger håret den mest levande, rika färgen, i motsats till användningen av syntetiska färgkompositioner.
 • Henna är inte bara ett färgämne, utan också ett starkt effektivt botemedel. De eteriska oljorna som finns i sammansättningen av detta färgämne har förmågan att hölja håret, liksom göra det smidigt och tjockt.
 • Henna på grund av det skyddande skiktet kommer att vara längre. Det tränger djupt in i hårstrukturen och tvättas därför inte så fort som vanliga konstgjorda färger.
 • Henna skyddar hår från det aggressiva inflytandet av saltvatten och solljus, vilket förhindrar att håret brinner ut.
 • Detta naturliga färgämne behandlar hår genom att verka på sitt rotsystem. Som ett resultat av sådan behandling växer strängarna mer aktivt, blir vacker och slät.
 • Detta färgämne kan bli av med mjäll på grund av dess antiseptiska egenskaper.
 • Användningen av henna är möjlig för kvinnor i alla åldrar, eftersom det inte påverkar krullarnas struktur.
 • Graviditet kommer inte att vara en kontraindikation för henna hårfärgning.
 • Henna kommer att måla gråhår perfekt.
 • Andra naturliga ingredienser kan tillsättas till detta naturliga färgämne. Det kan vara: avkok av örter, eteriska oljor, till exempel burdock eller jojoba.

Hur färgar Henna?

Innan du färgar håret med henna rött, hälls pulvret med kokt vatten. För närvarande är det viktigt att försöka hämta sin mängd beroende på längden på locken. Om produkterna är av hög kvalitet, ska blandningen få en röd tonalitet. I henna kan du lägga till 1 matsked äppelcidervinäger eller citronsaft, så att ytterligare glans och glans uppträder på håret efter färgning.

Du kan också lägga ett ägg till den kylda massan. Detta gör att du enkelt kan kamma håret och mata dem vidare. Om låsorna är skadade och utsatta för torrhet kan du lägga till 1 msk kefir och olivolja till henna.

Applicera produkten till håret måste fortfarande vara varm. För detta är det viktigt att noggrant fördela blandningen på huvudets huvud och hela längden på strängen. I det här fallet är det värt att se till att blandningen är målad över varje sträng. På färgat hår måste du bära ett speciellt isoleringslock eller linda dem med plastfilm och en handduk.

Exponeringstiden för henna röd på huvudet är cirka 50 minuter. Röd henna på ljusbrunt hår är åldrat i minst 40 minuter. Om vi ​​talar om processen att tvätta blandningen utförs den med användning av ättikvatten. Samtidigt måste hällas i 1 matsked vinäger till varje liter vatten.

Henna hårfärgning i röd färg: användarvillkor, färgteknik, nyanser

Rödhåriga tjejer ser alltid ljusa ut och attraktiva, de är svåra att inte märka i mängden, och deras eldiga tressar förtrollar och vinkar. Men att få en ädel röd nyans är långt ifrån lätt, det anses vara det svåraste av hela paletten av nyanser.

Foto: Med denna färg kommer du alltid att vara centrum för uppmärksamhet.

Det verkar verkligen vansinnigt vackert, det är väldigt svårt att få en rödhårig, det är ännu svårare att behålla det. När allt kommer omkring, efter en viss tid börjar strängarna att blekna, förlora mättnad och ljusstyrka. Att måla i en sådan nyans måste du vara redo, med hänsyn till typ av utseende och hår och hudfärg.

Huvuddragen hos henna

Många kvinnor drömmer om att byta skuggans skugga, men de vågar inte färga på grund av det faktum att de flesta färgkompositionerna skadar strängarnas struktur kraftigt. Detta gäller speciellt för eldiga nyanser, som är mycket svåra att uppnå. En av utgångarna är röd henna för hår, vilket är tillverkat av naturliga och naturliga produkter.

Endast henna kan ge de mest fantastiska nyanser av eld.

Positiva egenskaper

Henna har många fördelar gentemot kemisk färg:

 • Den naturliga kompositionen möjliggör användning av verktyget för gravida och ammande mödrar.
 • Det har läkande egenskaper och orsakar inte allergiska reaktioner.
 • Tanniner som ingår i Henna matar huvudets hud.
 • Kämpar mot svamp och bakterier och eliminerar därmed mjäll.
 • Förmåga att skapa olika nyanser.
 • Gömmer perfekt gråhår.
 • Det ger en hållbar färg som varar en lång tid.
 • Det finns ingen ammoniak och peroxid som förstör hårets struktur.
 • Lågt pris
 • Mjukar håret och lägger på sken medan du byter balsam efter tvätt.
 • Lätt att använda - alla kan måla med egna händer.

Resultatet av hennafärgningsproceduren

Henna har mycket positiva resultat. Det viktigaste är att förfarandet är väldigt enkelt, och resultatet är fantastiskt. Henna för hår och röd färg i synnerhet låter dig säga adjö till flera år, och resultatet blir ibland så fantastiskt att det kan jämföras med det som beskrivs i reklam för olika resistenta färger.

Färgteknik

Du vet inte hur man får ljus röd hårfärg med henna - du behöver bara följa alla regler.

Välj endast kvalitet och färskt pulver.

 1. Häll kokande vatten på pulvret, försök att välja beloppet enligt längden på dina strängar.
 2. Om produktens kvalitet blir den röd. Du kan hälla en matsked äppelcidervinäger eller citronsaft för att ge extra glans och glans till ditt hår.
 3. Du kan lägga ett ägg till den kylda massan - det hjälper dig att enkelt kamma krökarna, samt mata dem dessutom.
 4. Om strängar är skadade och torra, kan du lägga till en matsked kefir och olivolja. Endast då tillsätts komponenterna för att lägga till nyans (efter behov).
 5. Applicera produkten är fortfarande varm. Fördela försiktigt blandningen över rötterna och genom hela längden, se till att suspensionen målar alla strängar.
 6. Du måste lägga på en speciell keps på det målade håret eller linda det med plastfolie och en handduk.
 7. Blandningens åldringstid är mycket viktig - röd henna för mörkt hår är åldrat i minst 50 minuter, röd henna för ljusbrunt hår i minst 40 minuter.
 8. Processen med att skölja blandningen utförs med användning av ättikvatten - det är nödvändigt att hälla en matsked vinäger i varje liter vatten.
 9. I tre till fyra dagar, tvätta inte håret med schampo om du vill att resultatet ska vara beständigt.

Med detta färgämne kan du uppnå inte bara ljusröda färger, utan en hel palett av ädla och lyxiga nyanser.

Var uppmärksam! Den eldiga färgen som Henna ger ser väldigt ljus ut, men tyvärr kan inte alltid ge strängarna det resultat som du har tänkt på dig själv. Därför är det bättre att förpröva verktyget på en ogenomskinlig sträng och därefter att måla hela hårets hår.

Variationer av brandkrullar

I det fallet, om du fortfarande bestämde dig för att färga ditt hår rött med henna, måste du bekanta dig med modetrender för att se fräsch och original. Så idag är koppar, guld, rött och orange toner i mode. De kan användas som huvudfärg och att skapa accenter.

Om du har blek hud och ljusa ögon ska du välja persika, karamellbärnsten, guld-koppar och sandbeige nyanser. Mörka skinniga ägare bör ägna uppmärksamhet åt de rika nyanserna av koppar, konjakguld, ingefärafärg.

Henna kommer inte bara att ge en underbar färg, men matar också krullarna med näringsämnen

Vanligtvis är henna hårfärgning i röd färg ett avgörande skede, eftersom det är nästan omöjligt att återvända din gamla färg i det här fallet, och om du bestämmer dig för att ändra den eldiga nyansen, behöver du bara måla den i en mörk ton. Dessutom är det röda inte allt till ansiktet, och ser ofta konstgjort och roligt ut.

Först och främst kommer en sådan färg att passa representanterna för höstfärgstypen, vars krullar är från naturen har trevliga guld-orange höjdpunkter.

Glöm inte att varje person har ett enskilt hårhår, och därför kan resultatet skilja sig. Så, till exempel, de tjejer som har naturliga krullar med röda och koppar nyanser, efter målning, ändrar bara lite färg, bara betonar det, och bara lite lättare. Detta måste beaktas. För flickor med starkt hår är det också bättre att välja vete, guldtoner och mörkhårig röd, koppar, kastanj.

Men om du inte planerar att måla allt hår i röd färg och bara använda den för att betona de enskilda strängarna, bör du vara uppmärksam på de nyanser som perfekt kombineras med den här tonen. Dessa inkluderar - gyllene, röda, ljusröda och bruna toner.

Höstflickan ser speciellt vacker ut med röd färg

Först och främst tryck av de färgerna som kommer att baseras på gult. Så du kan välja olika färger från flera nyanser, vilket gör att du kan skapa ett ofattbart färgspel i ditt hår.

Huvudproblemet i den röda tonen förblir oupplöst och beror inte på - målning gjord med henna eller annan färg. Inte ett enda varumärke har någonsin kommit ett sätt att behålla ljusstyrka och färgmättnad. Med en rödaktig ton, var den röd, koppar, guld - speciellt ledsen - det försvinner snabbt, bleknar och blir blek.

Var uppmärksam! För att förlänga livslängden måste du ständigt behålla sin ljusstyrka. För att göra detta finns det många verktyg, till exempel kan du använda olika tonics, balm, tonade schampon och jämn skinn. Välj rött eller rött. Att använda sådana verktyg är mycket enkelt och håret ser mättat ut, strålande och glänsande längre.

På färgen och mättnaden påverkar också kombinationen med olika örter, förutom det påverkar målningen.

slutsats

Och glöm inte att användningen av henna inte rekommenderas om håret före det i nästa period resulterade i kemisk måleri. Det är också viktigt att komma ihåg att efter en perm kretsar fånga färg direkt, så titta på tiden för att hålla blandningen på strängarna.

En sådan bild kan orsaka mycket kontroverser, men det kommer definitivt att märkas!

Nu vet du hur du färgar håret med henna i röd färg, vi hoppas att den nya bilden ger dig modet och förtroendet som är inneboende i de röda djuren.

Videon i den här artikeln hjälper dig att få informationen som saknas. Framgångsrika experiment!

Tjejer, HJÄLP! Hur man gör Henna hårfärg ljus ljus rödhårig

Helt klart anses henna och basma vara de bästa och mest resistenta grönsakerna. Henna ger nyanser från gyllene till rödaktiga. Med torrt och normalt hår är det bättre att späda henna inte med vatten, men med kefir eller yoghurt - det gör det möjligt att färga långsamt och jämnare hår. att värma kefir eller clabber behöver inte.

Det är möjligt att färga hår med henna eller henna och basma varje vecka, eftersom det inte bara är ett underbart färgämne, utan också ett utmärkt sätt att stärka och förtjocka håret.

Beroende på hårets längd, ta från 25 till 100 gram. torrt hennapulver och basma. Förhållandet mellan dem varierar beroende på önskad ton och färgintensitet. Så, lika delar av henna och basma kommer att ge kastanjfärg, 1 del henna och 2 delar basma - svart, 2 delar henna och 1 del basma - en bronsskugga.

Henna och Basma-pulver males omsorgsfullt i en glasfat med en träsked med varmt vatten eller med varm infusion av starkt naturligt kaffe eller med uppvärmt rött vin till en uppslamningstäthet. Linfrö-avkok, glycerin eller schampo kan också sättas till henna-lösningen. Dessa är bindande komponenter som hjälper till att applicera färgämne i håret jämnare.

Den beredda kompositionen appliceras på partiklarna på tvättat och något handdukstorkat hår. I hårväxten smudde huden med petroleumjelly. Om du inte, då någon gång efter proceduren, kommer din panna att "dekorera" en ljusgul rand.

Resterna av vattnet späds 1 / 3-1 / 4 med varmt vatten och lägger färg på ändarna av håret. Håret avlägsnas under plastfolien och toppen värms med en handduk.

Färgen hålls från 10-40 minuter (för att få en ljuston) till 1-1.5 timmar (för att få en mörk ton). Därefter sköljs håret med varmt vatten. Shampooing rekommenderas inte. Sköljning med surgjort vatten kan endast utföras på en dag.

1) Hårfärgning med ren henna ger en ljus röd färg.

2) För att få en ljusbrun färg i Henna-lösningen, kan du lägga till ett starkt te-avkok med en hastighet på 2-3 teskedar av torr bryggning per kopp vatten eller starkt kaffe (bara inte lösligt!).

3) Om du gillar kastanjfärg med en ledtråd av körsbär, lös sedan Henna inte med vatten, men värm till 70 grader Cahors.

4) För att få en kastanjfärg, mycket nära naturlig färg, tillsätt 3 gr till hennapulver. pulveriserat torkade löv av rabarber.

5) Mörkbrun färg erhålls om du häller henna avkodning av buckthorn bark: 100 gr. bark för 2,5 koppar vatten. Koka buljong i 25 minuter, spänna och kyla.

5) För att få färgen på mahogny, sätt tranbärsjuice till Henna, och håret innan färgning smutsas med samma saft och torkas.

Hur man blir ett rödhårt hus: Henna-baserade färgning recept

Det bästa alternativet att få en vacker röd nyans hemma - färgas med färgad henna. För det första är henna ett naturligt färgämne som inte bara skadar håret utan stärker det också. Och för det andra ger det krullarna en intensiv röd färg, vilket är ganska svårt att uppnå med dig själv med butiksfärger. Vi erbjuder dig några enkla färgningsrecept baserat på detta naturliga färgämne som du enkelt kan förbereda hemma.

Hur man målar i rött med henna

Henna gav ditt hår en trevlig rödaktig nyans, du måste följa några grundläggande regler. Så, omhändertas i rött från mörkt, hålls henna på hår från 2 till 6 timmar. Men på blont hår är rött henna kvar i högst 15-20 minuter. Och blondiner rekommenderas att lösa upp hennapulver inte med vatten, men med avkok av kamomill, vilket ger krullarna en ljus solig nyans. För omvandling från ljusbrun till röd, är färgämnet åldrat i 30-45 minuter.

Färgen på färgen kan dessutom justeras med valfria komponenter. Så, Henna, utspädd med sockerbetor, kommer att ge håret ett rött rött. En mörk ingefärston erhålls genom att avta Henna avkok av ekbark eller svart te.

Röd hårfärg hemma: Henna coloring recept

Klassisk hennabaserad färgpreparat

Ingredienser krävs:

 • röd henna - 2-3 påsar
 • varmt vatten - 250-300 ml.
  Häll en väska med röd henna för hår i en djup behållare.

Torka pulvret med varmt vatten. Tillsätt kokande vatten i portioner, intensivt omrörning med en plastsked eller pensel. Klarlack bör likna tunn sour cream i dess konsistens.

Innan vi målar henna i rött tvättar vi alltid alla stylingprodukter från locken. Applicera utspädd henna på våthårsträng vid sträng. Vi sätter huvudet ihop med cellofan.

Målarrecept med henna och kefir

Naturlig henna, med alla dess dygder, har en stor nackdel - det torkar håret starkt. För att undvika detta problem rekommenderar vi att du använder ett kefir- och vegetabiliskt oljebaserat lackrecept som ger djup hydrering och näring till krullningar under färgning.

 • henna - 1 påse
 • varmt vatten - 150 ml.
 • Kefir 1% fett - 200 ml.
 • druvfröolja - 5-7 droppar
 • Madamia mutterolja - 1 tsk.
 1. Henna häll i en djup behållare och häll kokande vatten. Blanda blandningen noggrant tills den är jämn och täck med locket i 15 minuter.
 2. När Henna infusioner lägger till en varm kefir och blandas.
 3. I en tjock blandning som liknar fett sur grädde, tillsätt olja.

Hur färgar du ditt hår med henna själv

Hårfärg är ett förfarande som kvinnor har utfört i århundraden. Om nu de flesta kvinnor använder kemiska färgämnen, har tidigare använda naturliga ämnen, såsom henna.

Henna är ett pulver erhållet från löv av lövskogen från Lawsonia, som växer i regioner med tropiskt klimat. Enligt ursprungsorten är den uppdelad i indiska, sudanesiska, egyptiska, iranska och jemenitiska. Sudanese och Yemeni ger en ljusare nyans på grund av det höga innehållet av färgämnen.

Sammansättning och fördelaktiga egenskaper hos henna

Hon fick färgningsförmågan på grund av innehållet av färgämnen och tanniner i den, dessutom innehåller den substanser som har en fördelaktig effekt på hårets tillstånd:

 • Klorofyll är ett ämne som ger busken en grön färg. Det är en stark antioxidant, på grund av vilken det föryngrar och har en positiv effekt på hårbotten som helhet.
 • Hennotaninovsyra - huvudfärgen. I olika typer av henna är dess innehåll från 1 till 4%. Att det ger en eldig nyans till håret och ju mer hennotansyra, desto ljusare kommer färgen att visa sig när man målar. Även detta ämne har tanniska och antibakteriella egenskaper. På grund av detta lindrar det inflammation i hårbotten, minskar mängden mjäll och stärker håret.
 • Polysackarider - fuktar huden och normaliserar aktiviteten hos talgkörtlarna.
 • Pektiner - absorbera toxiner, minska fet hår. Dessutom pektiner omsluta varje hår, vilket gör att håret ser visuellt tjockare och mer voluminöst ut.
 • Harpor - gör krullarna glänsande och silkeslen.
 • Eteriska oljor och vitaminer - ton upp, förbättra blodcirkulationen och läget i hårbotten som helhet, vilket har en positiv effekt på hårets tillstånd.

Traditionellt var henna avsedd att färga håret en röd färg, den kallas röd. Men nu kan du hitta henna, som kan färga hår i olika färger.

Grundtoner: Burgunder, Svart, Kastanj, Vit. Dessutom säljs färglös henna, från vilken färgämnet avlägsnas. Den används som en förstärkande mask.

Alla dessa färger erhålls genom blandning i olika proportioner hönanpulver och baspulver. Detta indikeras på läkemedlets förpackning. Undantag: vit henna, vilket är ett klargörande medel.

Fördelar och nackdelar med henna hårfärgning

Positiva aspekter:

 • Skada inte håret. Henna är en örtberedning, det påverkar inte håret negativt.
 • Lågt pris - billigare än kemikalier för färgning.
 • Inga speciella färdigheter krävs vid användning.
 • Ger dig en stabil och ljus färg.
 • Förbättrar hårets tillstånd.

Negativa sidan:

 • Färgen penetrerar djupt in i hårstrukturen, vilket kan påverka färgen på strängarna negativt med efterföljande färgning.
 • Örtpulver är svårt att tvätta med vatten, varför en ojämn färg är möjlig.
 • Färger starkt grå och blekta krullningar.
 • Allergiska reaktioner är möjliga hos vissa människor.
 • När det är färgat med henna är det omöjligt att förutsäga den resulterande färgen. Det beror inte bara på den ursprungliga färgen utan också på typen av henna, beredningens kvalitet, exponeringstiden och organismens individuella reaktion.
 • Med frekvent användning torkar håret.

Hur man får olika nyanser

Henna + Basma

Det enklaste alternativet är att lägga till basma pulver till hennapulver. Beroende på proportionen kan du få olika hårfärg.

Beroende på de ursprungliga faktorerna kan den resulterande nyansen skilja sig från en person till en annan. Till exempel, ju tunnare håret desto ljusare blir färgen. Av stor vikt är trådens ursprungliga färg - när du färgar mörkt hår med ren henna får du bara en rödaktig nyans. Men om du färgar hennes blonda hår - blir de röda.

Förutom basma kan du lägga till andra ämnen för att få olika nyanser.

gyllene

Det finns flera sätt att få en gyllene nyans:

 • Henna uppfödde stark infusion av kamomill: 1 msk. l. torr kamille häll 50 ml. kokande vatten och infusera i 30 minuter. Buljong är inte nödvändigt att filtrera. Kamille fuktar och har en antiinflammatorisk effekt på hårbotten.
 • Gurkmeja pulver eller saffran blandas med henna i ett förhållande 1: 1. Dessa kryddor är starka antiseptika och antioxidanter, vilket har en starkare effekt på håret.
 • Gyllene färgar ökar med ökande surhet, så hennapulver kan spädas med kefir, sur grädde eller rabarberdekok. Med denna färgmetod får håret en speciell glans, eftersom en svagt sur lösning tvättar bort mineralfilmen från dem, som bildas under tvättning med vatten.

choklad

Chokladfärg kan erhållas genom att blanda henna med kaffe, kanel eller extrakt av valnötskal.

 • Henna med mark kanel blandas i ett förhållande 1: 1.
 • När man blandar med kaffe finns det flera sätt: 1. Du kan blanda 2 msk. l. malt kaffe och 1 msk. l. henna och späd blandningen med varmt vatten. 2.A kan göra en stark infusion av kaffe - 1 msk. l. 100 ml kokande vatten och späd upp lackfärgen. Båda metoderna är ganska effektiva.
 • Infusion av ett nötskal kan göras genom att hälla 2 matskedar krossade skal med ett glas vatten, koka upp och häll sedan i 40 minuter. Den resulterande infusionen späddes med hennapulver. Samma resultat ger och spädning av färg stark te.

Alla dessa ämnen innehåller tanniner, som har torkningsegenskaper, vilket bidrar till att normalisera aktiviteten hos talgkörtlarna och minska mängden mjäll.

rödaktig

För att få en rödaktig nyans bör henna spädas med sockerbetor, rött vin, infusionspåse eller blandas med kakaopulver i lika delar. Förutom att få en röd nyans förbättrar användningen av dessa komponenter hårets tillstånd, eftersom de är rika på vitaminer och näringsämnen.

Det finns ingen exakt andel i hennautspädning. Det är uppfödd infusion för att få en tjock uppslamning. Beroende på fuktigheten hos henna kan mängden tilläggskomponent variera.

Många författare råder att laga buljonger för avel, men det är inte helt sant. När kokande vitaminer förstörs, avdunstar eteriska oljor, så istället för avkok är det bättre att förbereda infusioner.

Hur får man en ljus röd hårfärg?

Vilken färg att måla, så att den var rak ljusröd?

Om du bestämmer dig för att färga ditt hår själv, hemma och utan hjälp av en trollkarl, är det bättre att använda ett naturligt färgämne. Ljust, vackert, rött hår kommer att göra Henna. Det är bättre att välja orange eller röd henna. För att bevara glans och ljusstyrka, skölj håret efter målning med vatten och skölj sedan med en betesbuljong. Då kommer håret att vara med kopparskimmer. "Paint" detta kommer att vara upp till en månad. Du kan också prova en hårton. Denna färgning kommer att vara upp till 2 veckor.

Måla är bättre att måla i stugan. För att undvika ojämn färgning.

TABELL AV BLOMMOR UNDER MÅLNING MED HENNA OCH BASM (mycket brev)

Jag tog utdrag ur två olika artiklar som jag gillade)... Kanske kommer någon annan till nytta, ja självklart)

Henna och Basma är naturliga färgämnen som inte tränger in i hårets inre. De kan binda med keratin och är fastsatta på näthållets nivå, kuvera kärnan och läggs ovanpå hårets huvudpigment. Därför kommer färgen efter färgning att bero på hårets första ton. Även henna och basma kan inte få en ljusare nyans.

Henna innehåller en orange färg, Basma - blå.

Färg efter färgning beror på flera faktorer:

-Från varaktigheten av färgning - ju längre desto rikare och mörkare färgen. Varaktigheten varierar från 15 minuter till flera timmar.

-Från temperaturen - ju varmare desto bättre är färgprocessen.

-Från den ursprungliga hårfärgen - ljusare, desto ljusare. Ju mörkare, ju rikare och djupare tonen.

-Från hårets tjocklek och struktur - tunn och skadat hår målar snabbare och ljusare.

Det finns två sätt att färglägga:

-Joint - när henna och basma blandas och färgning sker i ett skede.

-Separat - gör färgningen först med henna, sedan med basma eller blandningar i olika proportioner.

När de färgas är färgerna varmare i röda, kastanjebruna, bruna och chokladtoner med en rödaktig glans.

Om det finns lite Henna i blandningen (1 del Henna och 3 delar basma), blir färgen på mörk choklad praktiskt taget utan rödaktig nyans. På blont hår som inte är färgat förut med henna kan ett högt innehåll av basma ge en grön nyans och ganska lätt. Därför, om du vill färga blont eller grått hår i en mörk färg, är det för första gången bättre att applicera färgning i två steg - först med henna, då med basma.

Vid färgning separat är färgerna kallare i ljusbrun, brun, choklad och svart utan röd glöd. Men för att en sådan nyans ska fixas på håret (när basan tvättas av snabbare än Henna och en varm röd börjar dyka upp), måste du göra flera färgningar en gång i veckan eller två som minskar exponeringstiden (du kan använda en basma - om det finns henna på håret ger basma inte blå färg), för att inte mörka tonen efter det att du kan tona bara omkastade rötter.

Exponering första henna på håret, då Basma:

- 15 - 20 minuter (ljusbrun)

- 1 - 1,5 timmar (mörk choklad)

- 2 - 3 timmar (svart kall färg)

Henna och Basma tenderar att ackumulera på håret, efter upprepad färgning blir färgen mättad, djup och mörkare.

Mycket blont hår blondt

i en halvtimme ger oss en förening där henna är 2 gånger mer än basmen. Fiery-röd ton får vi på bara en timme och bara från en henna.

På 4 timmar blir färgen mörk röd.

kommer att ge en lösning med dubbel eller trippel basma fördel över henna: ju mer basma desto mörkare färgen.

Ju längre proceduren desto intensivare blir resultatet, så börjar vi observationen efter en halvtimme och den maximala tiden ger en guldbrun ton - 4 timmar.

En attraktiv choklad nyans kommer att lägga en sked med kakao eller malet kaffe, men inte lösligt.

En mjuk kastanjton kommer att uppstå från att bryta blandningen med 2 skedar kamilleinfusion.

Blondans mörkbruna nyans förvärvar endast med upprepad färgning. Svart färg dem blir ännu svårare.

I detta fall tar Basma 4 gånger mer än Henna.

Ljusbrun och Ash Brown Hair

Den röda nyansen vi får från henna ensam: om en halvtimme - ljusrött, på en timme - en hel rödhårig och i 3 timmar - en mörkröd.

vi garanteras ett jämnt förhållande mellan basma och henna.

På en halvtimme kommer färgen att bli auburn-kastanj, på en timme - naturlig kastanj på 4 timmar - en mörk gyllene kastanj.

Mörkbrunt hår kommer att fördubblas från basma jämfört med henna.

På en timme kommer krullarnas färg att vara helt brun, om 3 timmar - matt brun.

Brunetter kommer att göra oss i 4 timmar kompositioner med en triple dos basma och en henna.

Att tillsätta torrklyftor till gruel kommer att berika de svarta krullarna med röda toner och ett avkok av ekbark kommer att accelerera deras mörkare.

Brunt hår

Röd färg, vi når uteslutande igen med henna: från mättad - på bara en halvtimme till kastanj med rödaktig glans - om 4 timmar.

Mörk kastanjfärg kommer vi att uppnå samma mängd basma och henna.

Vi förtjockar en tjock konsistens på håret från en halvtimme till 4 timmar beroende på djupet av önskad ton.

Brew gruel med kamille infusion för att mildra ljusstyrkan eller med ekbark, för att tvärtom förbättra färgen.

Ett par skedar rödvin kommer att belysa krullarna med en charmig rödaktig glans.

Helst kommer den svarta färgen från kombinationen av en trippel del av Basma från en henna. Kaffebrygga, kaffe, kakao för enkel toning tar dock hälften så mycket - och halvtoner blir mer raffinerade.

Kloven marken för kulinariska kryddor innehåller inte syra, och försvagar därför inte tonen, men pryder de svarta locken med röda reflektioner.

Avkolningen av ekbarken i färgämnet garanterar den önskade mörkningen av trådarna.

Mörkbrunt, svart hår

Auburn:

En trevlig rödaktig nyans till mycket mörka strängar kommer att ge henna på bara en timme med tillsats av farmaceutiskt kamillextrakt och juice från halv citron.

svart:

En fullrik rik svart färg med rika kastanjens höjdpunkter i 4 timmar, vi är nöjda med kompositionen av 1 del henna, 3 delar basma och ångad i en brant teygods, exklusivt svart.

 • Henna och basma strängar kommer inte att målas om med kemisk kosmetika, annars kommer resultatet att bli oförutsedda;
 • Krullarna som tidigare målats med moderna syntetiska färger utsätts inte heller för basma eller henna;
 • håret efter dessa naturliga komponenter är också skyddat från andra kemiska frisörer: markering, curling, laminering, toning;
 • ibland är det nödvändigt att uppdatera färgen för att inte ha en violett nyans på krullarna färgade med basma.

LiveInternetLiveInternet

-citat

Japanska tidningar Välkommen till Japans fascinerande värld.

Kakor "Knappar" "Star" tårta med chokladpasta.

I en fashionabel bild löser många kombinationer och former mycket. I detta ensemble spelar de en viktig roll: n.

CrossStitcher №327 2018. Journal of cross-stitch. CrossStitcher №327 2018. Journal.

-kategorier

 • recept (1049)
 • tårta, muffin, tårta (151)
 • pajer, pannkakor (149)
 • Billets för framtida bruk (143)
 • grönsaker och frukter (120)
 • bröd, rullar (80)
 • sallader (77)
 • deg recept (75)
 • kött (64)
 • Kaukasisk mat (55)
 • fisk och K * (55)
 • recept för nyår, jul, påsk (55)
 • godis, glass. (48)
 • lenten diskar (46)
 • våfflor, nötter, kakor, brushwood (43)
 • dumplings, manti. matlagning från malet (29)
 • kött pajer (25)
 • såser, soppor (19)
 • Japanska, Koreanska köket (11)
 • kryddor, kryddor (7)
 • Aspic (4)
 • lard (4)
 • Centralasiatiska köket (1)
 • Workshop (517)
 • hantverk (144)
 • interiör (116)
 • decoupage (86)
 • papper, kartong (77)
 • reparation (59)
 • gips glädje, betong (42)
 • mosaik (33)
 • modellering - ler, kallt. porslin, deg. (32)
 • möbler - reparation, förändring (30)
 • Ritning, målning (29)
 • stenciler (28)
 • basavlastning (22)
 • Nytt år (18)
 • vävning (17)
 • Glasmålningar (13)
 • intressen (456)
 • musik (90)
 • dikter (71)
 • aforism, vinst, liknelse, ordstäv (68)
 • resa (30)
 • filmer (28)
 • historier, historia, arkeologi (24)
 • nostalgi (10)
 • referenser (10)
 • konst (1)
 • Moskva historia (1)
 • sy (221)
 • teknisk del (111)
 • modeller (47)
 • verktyg (207)
 • hushållsartiklar (36)
 • hälsa (35)
 • tidskrifter (23)
 • skönhetsrecept (19)
 • teknisk (19)
 • Klä elegant (10)
 • Ortodoxi (113)
 • broderi (98)
 • pärlor, broderier (35)
 • drycker (53)
 • kaffe (26)
 • stickning (1186)
 • mönster, slinguppsättning (288)
 • Rowan-Kim Hargreaves (100)
 • tröja, pullover (63)
 • sjalar, palatser (56)
 • stickningsdel (42)
 • filt, servett. (42)
 • barn (30)
 • strumpor, tofflor (28)
 • vantar, vantar (26)
 • virka mönster (17)
 • tunika (14)
 • golvmattor (13)
 • sticka hakan (11)
 • Brooklyn Tweed och Michele Wang (10)
 • Män (6)
 • sticka på en gaffel (6)
 • maskin stickning (4)
 • barn (1)
 • kofta, jacka, pullover (328)
 • ljusblusar, klänningar, bolero (144)
 • halsdukar, hattar (133)

-referenser

-appar

 • Jag är en fotograf Plugin för att skicka bilder i en användares dagbok. Minsta systemkrav: Internet Explorer 6, Fire Fox 1.5, Opera 9.5, Safari 3.1.1 med JavaScript aktiverat. Kanske det kommer att fungera
 • VykortRegenererade katalog av vykort för alla tillfällen
 • Alltid finns det ingen dialog på plats ^ _ ^ Gör att du kan infoga en panel med godtycklig HTML-kod i din profil. Du kan placera det där banderoller, räknare etc.
 • Online-spel "Empire" Vänd ditt lilla slott till en mäktig fästning och bli linjal över det största riket i spelet Goodgame Empire. Bygg ditt eget imperium, expandera det och skydda det från andra spelare. B
 • TV-program Ett bekvämt TV-program för veckan, som tillhandahålls av Akado TV Guide.

-Tags

-sammanfattning

Valentine

-musik

-Sök via dagbok

-intressen

-vänner

-Vanliga läsare

-gemenskap

-sändningar

-statistik

HANA - hårfärgning, applikationstips, olika nyanser

Henna gör håret tjockt och fluffigt och hår - bulk.
Henna är en av de mest effektiva hårvårdsprodukterna som människor har framgångsrikt använt i tusentals år. Redan efter 2-3 ansökningar av henna blir håret starkare, blir slät, silkeslen, glänsande, förvärvar en ljus mättad färg.
Henna ger djupa pråliga färger, allt från ljusrött till mörkt kastanj (allt beror på hårets första färg).

För att ändra färgområdet kan du dessutom använda naturfärg Indigo (Basma). Läs anvisningarna i rutan och boken på webbplatsen amritamed.ru.

Efter fördjupning och mellan färgning, bör färglös henna (Cassia obobata) användas för att fördjupa färgen och konditionera håret.
Observera att det här är en helt naturlig produkt, så den resulterande färgen på ditt hår kan inte bestämmas exakt, som vid användning av kemiska färgämnen. Det beror på hårets ursprungliga färg, deras struktur, tjocklek och tid för färgning.
Hur man använder: För kort hår kräver 50 g henna, för lång - 200 g henna.
Förbered henna (se rekommendationer i paketet). Applicera utspädd henna på hår. Håll på håret från 15 minuter till 4 timmar. Skölj med varmt rinnande vatten utan att använda schampo.
(!) Hennafärgen fördjupas och ställs helt på 3: e dagen efter färgning. Under denna tidsperiod rekommenderas att du inte tvätta håret med schampo, tvål eller annat sätt.
(!) Under färgning, var noga med att använda handskarna och locket i förpackningen, eftersom huden är färgad med henna och tvättar inte länge!

Det är bättre att lagra henna på en sval plats, tätt stänga förpackningen för att skydda den mot överdriven kontakt med luften.

1. Sopa henna med kokande vatten (90 grader) och omrör hela tiden blandningen till en tjock uppslamning utan klumpar. I blandningen kan du lägga 1 - 2 droppar essentiell olja för att få en mer mättad färg. På grund av detta kommer blandningen att fördelas över håret jämnare.
2. En skål med gruel kan sättas på ytterligare 10 minuter i en annan tallrik fylld med varmt vatten för att tillåta att det brygges för att förbättra färgens effekt och för att hålla blandningen sval under färgningsproceduren.

3. Du kan lägga en äggula till det svagt avkylda vattnet - det blir lättare att applicera våt på håret. Dessutom fyller och pryder äggulan huden.
4. De splittrade ändarna är förklippta, eftersom de är målade i en ljusare färg.

5.Khnu sätta på rent, lite fuktigt hår.
6. Eftersom henna fläckar huden och naglarna, och tvättar nästan inte kläder, måste du bära handskar, täcka dina axlar med en onödig trasa eller handduk, applicera olja på pannan längs hårväxtens kant. Efter genomförandet av dessa åtgärder kan du börja hårfärgning.
7. För att få en jämn hårfärg, ska färgen aldrig sparas, och appliceras jämnt, vilket gör avstånd varje 1-1.5 cm.
Applicera gruel i mitten av delningen, fördela den längs skiljeväggen och baksidan. Avskjutning i riktning från pannan till baksidan av huvudet inom synhåll. Så mycket av huvudet är täckt, inklusive håret bakom öronen. Det finns bara en liten del på baksidan av mitt huvud, som måste måler blint. Äntligen täcker hårets rötter runt ansiktet försiktigt med henna.

8. Se till att hennaen appliceras jämnt, sätt på en cellofantlock och linda en handduk över toppen. En pappersservett läggs på nacken, under kanten på plastlocket, så att färgen inte läcker ut.
9. Tvätta Henna Clean med varmt vatten utan schampo. Skölj håret tills vattnet är klart. Huden på hårets kant, om den är målade, kan rengöras med tjock grädde eller olja.
10. Nästa kan du göra en mask för hår. När håret är torrt, förbereda en färglös hennabrus (cassia obovaty) och applicera på hår i 1 timme. Din färg kommer att intensifieras och fördjupa dig, ditt hår kommer att skina och kommer att kamma bra. En timme senare skölj med varmt vatten.
11. Henna exponeringstid beror på hårets ursprungliga färg, struktur och önskad nyans. Ju lättare håret desto snabbare fungerar färgen.
Efter 5 minuter blir blont hår gyllene, efter 10 minuter - rödaktigt, efter 15 minuter - en lätt titisk färg och efter en timme - eldrött.
Mörkt hår bör hållas i minst 1 timme.

Henna brunetter behöver hålla 2 - 4 timmar. Vissa kvinnor kan hålla henna hela natten.

12. Henna manifesterar sin färg tre dagar efter färgning. Att vara i solen kan du påskynda processen. Tvätta inte håret med schampo, tvål eller andra kemiska medel under denna tidsperiod.

13. Till skillnad från kemiska färgämnen, är Henna nästan inte tvättad och om du använder det regelbundet, är det i framtiden tillräckligt att bara färska rötter återfinns. Vid den första hennafärgningen måste allt hår täckas, från rötterna till spetsarna.
14. Henna, även med en kortvarig effekt, har en helande effekt på håret.

Färga Henna med citronsaft.

Detta är mer tidskrävande process av färgning, men som ett resultat du får en mer intensiv färg och långvariga resultat, eftersom henna yttrar sig bäst i en sur miljö.

Henna är uppfödd i lite uppvärmd färsk citronsaft 8-12 timmar före hårfärgning. Bäst av allt - natten innan. Sedan lämnas blandningen att "mogna" på en varm plats. Det är möjligt från tid till annan att värma upp blandningen i ett vattenbad. Nästa dag färgas håret på samma sätt som beskrivits i föregående metod.

(!) Blandning ska ske 8-12 timmar innan hårfärgning, så att henna kan infusera i citronsaft och "ge bort" sina "färgämnen".

(!) Glöm inte att citronsaft torkar håret. För ägare av torrt och normalt hår, nedan är sätt att neutralisera "torkning" effekten av citronsaft på hår.


* Det är nödvändigt att blanda hönan med uppvärmd citronsaft till konsistensen av gruel. Om din hud är känslig för citronsaft och kliar efter applicering av henna, använd apelsin, grapefruktjuice eller vätskor som är mindre sura än citronsaft. Örtteor med medelstora surhetsgrader med lite citron är också lämpliga.
* Täck hennaen med en plastpåse och låt pastaen stå över natten vid rumstemperatur (minst 21 grader) av luften. Medan Henna kommer att stå, börjar hon "ge färg". För det första är det nödvändigt att arket ger färgämnen, då kan de interagera med håret. Denna process är nödvändig för att få de bästa resultaten.
* Om du har bråttom kan du sätta Henna i en varm men inte på en het plats. Då är henna redo att användas om två timmar (vid 35 grader av miljön).
När du är redo att lägga pastaen på ditt huvud, lägg till lite mer citronsaft eller örtte för att få pasta att se ut som gruel. * Glöm inte att bära handskar. Henna fläckar huden och tvättar inte inom 2 veckor.
* Om du vill kan du för-måla rötterna ett par gånger före fullfärgning, då blir de mörkare jämfört med resten av hårmassan, och ditt hår kommer att se mer naturligt ut.

* Spara inte blandningen. En mer noggrann och generös ansökan innebär att färgen blir rikare. Applicera henna till hårets rötter.

* Först kommer hårfärgen att bli ljus. Var inte panik. Det kommer att mörkas under de närmaste dagarna om du använder en sur blandning. Hårets färg kommer att sättas 3 dagar innan det blir slutgiltigt. Var tålamod, och på den 4: e dagen kommer du att se en stark skillnad i hårets färg. Det blir rikare, mörkare och vackert glittrande i solen.

* Skölj håret med rent varmt vatten utan schampo. Du kan använda det enklaste sättet: Tvätta Henna från ditt hår genom att fylla på badrummet med vatten, släpp håret där och rotera det i en cirkel. Och i duschen kan du tvätta av resterna.
* I vattnet för sista sköljningen kan du lägga till en svag lösning av ättika (1 msk sked per liter vatten) eller citronsaft. Detta kommer att fixa färgen.
* För färgfördjupning och konditionering av hår, använd färglös henna (Cassia obobata) efter färgning och mellan färgning.

Olika sätt att färgning med henna för att få olika färger och deras nyanser.

* Om du vill få alla nyanser av rött, då henna vatten.

* Om 100 g henna lägger till 10 g markerade kryddnejlika, blir färgen ljusare och mer mättad.

* För att lägga till en mörk nyans till henna kefir läggs till.

* Den vanligaste komponenten med vilken Henna är blandad är Basma, ett annat, mer vanligt namn, indigo, det är också vackert; Lawsonia (indigo) är en växt från vars löv de får basma. Basma och Henna blandas för att bli mörkare, kastanj, kopparbrun, choklad, etc., färger.

* För att få en lättare, mer intensiv och jämn färg, utspädd henna i citronsaft. Dessutom kan citronsaft användas för att lätta den resulterande hårfärgen. Om färgen efter färgning verkade för mörk för dig, så kan du skölja håret med citronsaft - det här kommer att lätta den resulterande färgen.

* För att få kopparfärg måste du ta 200 g lökskal, 2-3 matskedar svart te, häll allt 0,5 liter vitt druvvin och sätt på låg värme i 20-30 minuter. Torka sedan i den resulterande blandningen utspädd henna. Applicera på rent torkat hår, lägg en hatt på dem och linda huvudet med en handduk. Du kan också brygga henna och bara i lökskalvbuljong.

* För att ge håret en rödbrun eller kastanjfärg, använd 4 matskedar malet kaffe blandat med henna och utspätt med varmt vatten.

* För att få färgen på gammalt guld måste du koka saffran (på knivens spets) i en liten mängd vatten i två minuter och lägg sedan till henna.

* För att få en gyllene honungsfärg måste du använda rabarber, saffran, kamille eller gurkmeja. För att få en guldfärgad nyans måste henna spädas i kamillebuljong (1-2 matskedar per kopp, insistera, belastning, värme till 90 grader). Gurkmeja läggs helt enkelt till mush med henna. Rabarber (200 g torkade stjälkar av växten) kombineras med en flaska torrt vitt vin (utan vin) och kokas tills halva vätskan kokar bort. I den återstående buljongen lägg till Henna. Den erhållna blandningen appliceras på håret och hålles i ca en halvtimme.

* För att få färgen "light chestnut" måste du lägga 3-4 tbs i henna. kakao skedar. Brew blandningen med varmt vatten.

* För att få en chokladkastanjglans behöver du Henna utspädd i en infusion av starkt svart te. I denna blandning kan du också lägga till en droppe jod för en mer mättad och djup färg. Ett annat sätt att få chokladfärg är att lägga till 1 tsk. humle per 100 g henna och späd med varmt vatten.

* För att få choklad eller svart färg måste du lägga till svart kaffe till henna. Förhållandet 1 tsk till 25 g henna ger en kastanjfärg. Från detta förhållande kan du variera önskad färg. Ju mer kaffe, desto mörkare färgen.

* För att få brun nyanser kan du lägga till eteriska oljor till henna. Till exempel te eller lavendel. Lägg dem till den redan redo att blanda Henna med citronsaft.

* För att få en purpurfärgad ton behöver Bordeaux upplösa Henna i sockerbetor. Samma effekt vi får från elderberry eller karkade te. Rödbettsjuice / karkade / elderbärsaft bör värmas till 60 grader, tillsätt henna och rör om till en uppslamning. För att förbättra den röda färgen på håret, koka madderrot (2 matskedar) i ett glas vatten och tillsätt henna.

* För att få färgen "mahogny" behöver du hälla Henna med heta Cahors (eller annat bra rött vin). Du kan också lägga tranbärsjuice till henna och fuktar håret med det innan du torkar det och torkar det. På vissa hår blandar "mahogny" henna med starkt bryggt karkadte.

Om färgen inte är så, då...

 1. Färgen visade sig vara för ljus. Applicera lite uppvärmd vegetabilisk olja i håret, sprid det över hela ytan och lämna i 20-30 minuter, skölj sedan håret med hjälp av schampo. Förfarandet kan upprepas om du inte är nöjd med resultatet.
 2. Håret blev mörktare än du ville ha. Tvätta dem med vatten, sura med ättika eller citronsaft.
 3. Håret blev lättare. Du kan upprepa målningen igen efter att den resulterande färgen löser sig i 3 dagar. Kan blandas med re-färgning henna med basma.

För att mildra "torkning" -verkan av citronsaft eller henna.

Återigen noterar vi att varje person har sin egen struktur, känslighet, hårtyp och Henna interagerar med varje individ.

Du kan direkt lägga till blandningen för färgning av hårolja (sesam, vegetabiliskt (bara naturligt, inte raffinerat (!)), Etc.).

Nackdelen med denna metod är att efter färgning kan du inte tvätta håret i tre dagar med schampo. Men några finner ett sätt att de flätar antingen flätor eller en.

Kanske mer tidskrävande. Efter tre dagar kan du göra en mask av olja. Vårt företag erbjuder ett stort urval av oljor för hårvård.

fördelar:

* Henna stärker och närmar sig håret, förhindrar deras förlust.

* Henna hjälper till att återställa skadat eller "sjukt" hår, har antiseptiska egenskaper.

* Förhindra mjäll.

* Håret får ljus, vacker, naturlig färg. Vanligtvis orsakar inte allergier.

* Färgen varar lång tid och tvättas inte av, som efter vanliga kemiska färger. Behöver bara periodisera rötterna.

Samverkan med kemiska färger.

Effekterna av interaktionen mellan henna och kemiska färger, klargörande medel är alltid oförutsägbara. För de flesta människor, särskilt mörkt hår, är färgerna normala, även på blekt hår, henna och basma blandas (henna ger ljusrött separat och basma blå, ashy, grön, svart) brukar ge någon form av nyans av kastanj. Men vi bör inte utesluta det faktum att det finns sällsynta fall då naturligt färgämne för kemiska färgämnen kan ge en oförutsägbar färg eller nyans. Därför kan du försöka på egen risk.

Perm och Henna färgning. Hår med en perm på grund av den "brutna" naturliga strukturen är mer mottaglig för absorptionen av färgpigment. Dessutom, under påverkan av Hennaas speciella egenskaper, försvinner vågan i vissa fall och håret förvärvar ett "naturligt utseende".Nästa Artikel
Apotek och butiksmaskar för hårväxt: färdigt köpmedel för att aktivera tillväxt