Förvandlas till ett rött djur eller hur man byter hårfärg med henna?


Hälsningar till dig, kära läsare!

Hösten har kommit, och det här är tiden för ljusa färger, eftersom lövverket vid denna tid förvärvar olika nyanser: gul, orange, röd. Det är dags att färga håret i rika färger för att matchas av naturen. Röda nyanser - en av de mest glada, med dem, kommer du att skina som sol i regnigt väder.

Här kan naturliga färgämnen, som henna, komma till räddning, det hjälper dig att få inte bara färg utan också hälsa på ditt hår. Hur målar man i röd färg med henna? Ja, väldigt enkelt, eftersom Henna själv ger bara en sådan nyans. Men hur många olika färgvariationer kan erhållas genom att blanda henna med andra naturliga ingredienser.

Men om du bestämmer dig för att färga håret med henna, då finns det ingen väg tillbaka, för kemiska färgämnen kommer knappt att tas och Henna måste sakta tvättas av med olika medel eller vänta tills håret växer.

En liten förberedelse före färgning

Henna, som ett naturligt färgämne, kan bara ge röda nyanser till hår och det är nästan omöjligt att få en ljus röd nyans strax efter den första färgen, förutom grå hår. I frisör är henna vanligtvis inte målade, så du måste göra den här processen hemma.

Var därför inte upprörd, några färgämnen - och ditt hår kommer att få en rik nyans, vilket kommer att vara mycket ihållande och djupt. Köp henna nu är det inte svårt, men jag föredrar att bara använda indiska, eftersom det är bättre och inte torkar hår, som iranska.

Först bestämma mängden av henna:

 • långt hår till midjan ska vara ungefär - 10 msk.
 • på håret till axelbladet - 8 msk.
 • på axellängdshår - 4 msk.

Ju tjockare håret desto mer harna behöver. En påse på 100 g räcker för mig för allt hår i 2 gånger, men det är bättre att inte spara, eftersom det inte appliceras lika lätt som färg.

Du behöver även följande tillbehör:

 1. hårfärgborste - det är det mest lämpliga för henne att applicera Henna;
 2. polyetenhandskar;
 3. en keramisk skål i vilken henna rör
 4. matfolie för att skaka huvudet efter färgning;
 5. en kapp på axlarna, för att undvika att få fläckar på kläderna;
 6. varm handduk eller hatt att värma huvudet medan du väntar.

Om vi ​​pratar om hårets ursprungliga skugga är det väldigt svårt att göra en röd färg ur mörkret, speciellt om det förrän håret färgades med henna och basma. Ett sådant hår kommer att förvärva en röd nyans, men kommer inte att vara ljus, men gradvis kommer det mörka pigmentet att blekna och efterföljande färgning blir håret exakt röd.

Recept för Ginger

I allmänhet finns det många röda nyanser och det är svårt att få en viss färg, för allt kommer att bero på ditt hår: deras porositet, initial färg och henna hålltid.

Men du kan prova lyckan, så jag föreslår att du använder följande recept som jag hittade på Internet, vilket ger håret en rödhårig hud utan en röd nyans. Alla är lika naturliga och säkra som de innehåller naturliga ingredienser.

Röd med gul nyans

Ta 200 g torkade avundsjuka stjälkar, fyll den med en flaska torrt vitt vin, sätt det på elden och koka tills hälften av vinet förblir. Sedan tillsätt henna till blandningen och blanda.

Kopparfärg

Du behöver 200 gram lökskal, 2-3 msk. starkt bryggt svart te, ½ l vitt vin. Rör alla ingredienser över låg värme i en halvtimme. Lägg sedan till Henna och blanda noggrant.

Gammal guldfärg

Till att börja med koka 2 g saffran, lägg sedan den till hennapulver och koka allt bra. Blandningen är klar att användas.

Ljus röd färg med en gyllene nyans

Ta ungefär ¼ av gurkmeja, ingefära eller kanel från den totala mängden henna, lägg sedan hönan direkt, täck med varmt vatten och blanda noggrant.

Ljusröd med honungsfärg

Du kommer att behöva apelsin eller mandarinskal, de måste hällas med varmt vatten och infuseras, och sedan pressa saften. Den resulterande saften måste hällas henna.

Röd med en ljus gyllene nyans

Koka 1-2 msk. l. apotek kamomill, stam, häll henna med den resulterande buljongen och blanda allt bra. Använd blandningen enligt önskemål.

Lugn röd nyans

Henna, som vanligt, fylls med varmt vatten, omrörs och några droppar jod tillsätts till blandningen. Vid 1 msk. henna tas 2 till jod.

Mörkröd nyans

Du kommer behöva ett annat naturligt färgämne - Basma. Ta henna och basma i ett förhållande mellan 3 och 1 och fyll i varmt vatten, blanda ingredienserna noggrant.

Blanda Henna och andra naturliga ingredienser, du kan få en kastanjeskugga. Läs här hur man gör det här.

Henna hårfärgning process

För första gången kommer det här förfarandet att verka ganska mödosamt, det är inte så lätt att tillämpa henna, som det verkar, så fråga någon att hjälpa dig själv.

Följ nu följande plan:

 1. Tvätta håret med schampo 2 gånger, använd inte masker, balsamer och balsam.
 2. Håret torkar inte helt, Henna bör falla på våta strängar.
 3. Sätt på handskar, borsta håret på en avskild del och borsta rötterna noggrant med en pensel, rör sedan först till ett öra, sedan till det andra, sätt blandningen på rötterna. Bra prokrasiv frontparti, flytta till occipital.
 4. När alla rötter är ordentligt färgade börjar du fördela blandningen över hela håret, försiktigt applicera blandningen på trådarna utan att vara girig.
 5. När du har helt färgat allt hår, lyft det upp och linda det i en bulle, linda huvudet med klädesfilm och lägg en varm handduk eller hatt på toppen.
 6. Håll blandningen på hår i 2 till 6 timmar, beroende på önskad färg.
 7. Efter tiden tvättar du hennaen från håret utan schampo. Henna är mycket svårt att tvätta, men det måste göras noga, eftersom Henna-partiklar kan torka hår. Tvätta inte håret i 3 dagar för att fixa pigmentet.

Det är det! Med tiden blir du van vid denna hårfärgsprocess. I intervallet mellan måleri kan du också göra stärkande masker med färglös henna.

För mer information om hennafärgningsprocessen, se följande video

Vad är Henna bättre?

Du kan köpa iranska henna, som säljs i stormarknader, och du kan köpa bättre. Som jag sa, gillar jag indiska mer, den har en fin slipning och det är mer motståndskraftig. Det är också känt för sina högkvalitativa Henna-tillverkare i Turkiet, Aymen och Egypten.

 1. Röd Henna Lush - säljs i kakel, med rätt mängd kan riven, tillsätt varmt vatten och applicera på hår. Att döma av de många positiva recensionerna är Henna utmärkt, om än iransk.
 2. Naturlig indisk Henna Lady Henna - ger håret en röd färg, läker hår och hårbotten, torkar inte, eftersom det innehåller amlapulver. Jag föredrar att använda den, bara i brun.
 3. Lady Henna eller Aasha henna-baserade indiska ayurvediska färgämnen är utmärkta och snabbt färgar hår, har en bred färgpalett, inklusive ingefära färger. Ibland använder jag dem.

Jag hoppas att du kommer att kunna hämta en röd nyans för ditt hår med hjälp av naturlig hennafärg och du vill inte längre återvända till kemiska färgämnen. Våga, för i röd färg kommer du aldrig att gå obemärkt!

Briljant hår till dig! Vi ses snart!

Den här artikeln är värt att dela med vänner:

Gilla en blogg?
Prenumerera på nya artiklar!

Henna hårfärgning: personlig erfarenhet och användbara tips

Du ville bli röd och har satt på Internet i mer än en dag på jakt efter recensioner om olika färger? Behöver jag leta efter en kemisk färgämne när det finns en naturlig? Denna artikel handlar om henna.

Henna är ett pulver från löven av en växt som heter Lawsonia (Lawsonia inermis L). Denna busk växer i varma länder som Indien, Iran, Egypten, Afrika. För beredning av hårfärg använder du de nedre bladen på busken och toppen, vilket ger den ljusaste, rika färgen - för att måla kroppen, känd som mehndi.

De mirakulösa egenskaperna hos bladen av denna växt var kända för mänskligheten i 1500-talet f.Kr.! Traditionellt har henna använts (och används fortfarande) som ett naturligt desinfektionsmedel. Förresten, lagar Lawsonum fullständigt mjäll och kan användas för att göra din hud en guldbrun.

Jag färgade mitt hår och ögonbryn med den här mirakelhärdan i 2 år, och från personlig erfarenhet kan jag varna om några av funktionerna i sådan färgning.

Några aspekter du behöver veta innan henna hårfärgning

 1. Henna väger håret! Det här är sant, så om du drömmer om voluminöst hår, är det bäst att måla dem inte mer än 1 gång om 2-3 månader. Jag färgade mitt hår var tredje vecka och mitt hår förlorade mycket i volym.
 2. Henna torkar lite hårändar. Jag hörde många fans av Henna hårfärg, och några rapporterade att de inte stötte på det här problemet. Därför antar jag att allt beror på individuella egenskaper. För att undvika att torka ut, tillsätt smör eller äggula till blandningen. Jag har provat många oljor och kan dela med mig av sina åsikter. Burdock - alltför fet och dåligt tvättad av håret, förutom att många märker att det mörkar färgen. Olive moisturizes väl, men jag gillar inte sin lukt på håret. Min favorit är kokosolja. Det har nästan ingen lukt, det är väl tvättat och efter det är håret mycket mjukt. Därför rekommenderar jag att du blandar den med henna!
 3. Henna ger rodnad förr eller senare. Om du gillar denna nyans av hår - inget att frukta. Men om du inte vill att rödhåran ska vara röd finns det flera alternativ:
 • minska tiden för färgning av håret: för lätt och blont - inte mer än 5-7 minuter, detta räcker för att ge en lätt, obtrusiv rödhårig, för kastanj - inte mer än 15 minuter, för mörk - högst 20.
 • Om du färgar håret med henna för första gången, ta din tid och börja med korta perioder. Kom ihåg: med varje ny färgning samlar pigmentet i ditt hår och färgen blir mer intensiv.
 • Använd produkter som utspädd Lawsonia.
 • kamille (stark avkok);
 • nässla (avkok)
 • Basma (mörkare hår, bra för dem som vill ha en kastanjeskugga);
 • gurkmeja (gul krydda, jag gillar det inte personligen på grund av lukten och den rika yellownessen, men du kan säkert experimentera med det);
 • citronsaft (försiktigt! En stor mängd juice och en lång exponering kommer att torka ut ditt hår!);
 • ingefära (ingefärapulver som kryddor eller ingefärajuice. Ny ingefära kommer att brinna din hårbotten!)

mörknar:

 • Basma;
 • starkt te;
 • kakao;
 • ekbark (infusion);
 • kaffe (och lite släcker rodnad).

Hur färgar håret med henna? Personlig erfarenhet

Låt oss nu prata om det mest intressanta - om paletten av nyanser som kan erhållas med hjälp av denna naturliga botemedel för färgning av hår.

Först, prata om din egen erfarenhet av färgning. Jag har ljust blont hår som brinner ut mot solen i solen. Jag har minst 2 färgningsrecept med ett helt annat resultat.

Lätt ryzhina: det viktigaste är att inte överdriva det

 • För en ljus skugga av rödaktigt brygger jag i en liten te kopp (nu kort hår) henna på kamillebuljong.
 • Jag gör inte mycket tjock grus för att göra det enklare och snabbare att applicera färgämne i håret. Applicera blandningen snabbt (på vått nyligen tvättat hår), från början av huvudet, sedan whiskyen och allt annat.
 • Jag står bara 5 minuter och tvättar med vatten utan schampo.
 • Resultatet är en rödaktig nyans som tvättas till nästan min egen färg med varje shampoo-tvätt. Det innebär att inga dramatiska färgförändringar uppstår, och när som helst kan jag återvända till min ursprungliga nyans.

Exponering i mer än 1 timme: röd och blackout

Innan det, när håret var mycket längre, färgade jag det med ett annat recept.

 • Henna, bryggd i varmt vatten (inte kokande vatten, du borde ge bara kokt vatten för att svalna lite), omrördes till ett tillstånd av tjock grädde.
 • 1-2 yolks
 • 1-2 matskedar vegetabilisk olja (burdock, jojoba, kokosnöt, mandel, persika, olivolja, druvfrön, ricinus, burdock - experiment djärvt). Personligen kan jag rekommendera kokosnöt för mjukhet och glans av hår och jojoba mot sektionen. Om du har problem som mjäll eller förlust - välj börda.
 • Blandningen blandas och appliceras på håret (handskar på händerna!) Med en pensel.
 • Slå in dig i en duschlock och handduk ovanpå och vänta 1-2 timmar.
 • Håret resulterar i en rik röd färg med ett uttalat rött, vilket mörknar med varje ny färgning. Om du tar indisk kastanj Henna från företaget LADY HENNA, kommer du att få en mörk kastanjebrun med en rödaktig tinge på ditt hår, eftersom lonsonpulver redan är blandat med basma. Vill inte vara mörk - använd bara ren henna.
 • Färgning av hår med henna är helt säkert för din hälsa, men om du är allergisk, är det bättre att göra ett preliminärt test: Applicera blandningen på armen (armbåge) och observera reaktionen i 24 timmar. Om du inte har börjat skrapa och inte märkt några biverkningar - var god att starta experimenten!
 • Om du efter en sådan färgning bestämmer dig för att plötsligt lysa upp och bli blond, kommer du inte att lyckas. I bästa fall kommer du att bli orange-orange, i värsta fall - marsh-green. Experiment av många kvinnor har visat att efter att ha använt henna är det ganska möjligt att färga håret mörkt med vanlig färg. Men om jag var du, skulle jag inte ha experimenterat och väntade ungefär 3 månader tills redheaden tvättades av lite.

Vad du behöver veta om henna innan du påbörjar experiment

Vad du borde veta innan du går till affären:

 1. Det finns ingen skugga henna. Allt som du ser på disken med namnen "Burgund", "Red Cherry", etc. - Det här är produkter som är förtäckta som produkter av naturligt ursprung, och i själva verket innehåller sådana kosmetika ett billigt färgämne som skadar din hälsa och hår i första hand.
 2. Finns inte i naturen WHITE henna! Henna kan inte lysa håret under några omständigheter! Hon kan göra en matt färg saftig och ljus, men att förvandla dig från en brunett till en blondin - nej! Om du ser vit, lysande Henna i affären, vet att det här är en billig klarare som kommer att döda ditt hår över natten. Detta mirakel Yudo har inget gemensamt med lawsonia.
 3. Var uppmärksam på tillverkningsdatum och hållbarhetstid. Försenad produkt förlorar sina färgegenskaper, och du kommer inte att vara nöjd med resultatet.
 4. Jag rekommenderar att du köper indisk henna, eftersom det målar hår snabbare och ljusare. Jag kom till denna slutsats efter långa experiment med olika företag. Jag började med iranska i vita väskor från företaget Phytocosmetics, sedan bytte till de gröna lådorna i Art Color-företaget, och upptäckte sedan indiska damen Henna för mig själv i två versioner: vanlig och kastanj. Nöjda med både alternativet. Håret är färgat många gånger snabbare och färgen är mycket ljusare.

I nästa artikel kommer jag att berätta mer om alla möjligheter för detta mirakulösa naturliga färgämne, samt dela recept som gör det möjligt att uppnå vilken färg som helst från ljusröd till mörk kastanje och till och med en brunett.

Färgning av hår med henna i röd färg: egenskaper hos proceduren

Många kvinnor vill förändra hårets ton, men många vågar fortfarande inte färga på grund av att färgen väsentligt skadar strukturen på trådarna. Detta gäller särskilt brandtoner, vilket inte är så lätt att uppnå. Lösningen i denna situation är att använda henna för att få rött hår. Denna färgkomposition är tillverkad av naturliga och naturliga produkter som inte skadar locken.

Positiva ögonblick att använda henna för färgning i ingefära färg

 • Henna ger håret den mest levande, rika färgen, i motsats till användningen av syntetiska färgkompositioner.
 • Henna är inte bara ett färgämne, utan också ett starkt effektivt botemedel. De eteriska oljorna som finns i sammansättningen av detta färgämne har förmågan att hölja håret, liksom göra det smidigt och tjockt.
 • Henna på grund av det skyddande skiktet kommer att vara längre. Det tränger djupt in i hårstrukturen och tvättas därför inte så fort som vanliga konstgjorda färger.
 • Henna skyddar hår från det aggressiva inflytandet av saltvatten och solljus, vilket förhindrar att håret brinner ut.
 • Detta naturliga färgämne behandlar hår genom att verka på sitt rotsystem. Som ett resultat av sådan behandling växer strängarna mer aktivt, blir vacker och slät.
 • Detta färgämne kan bli av med mjäll på grund av dess antiseptiska egenskaper.
 • Användningen av henna är möjlig för kvinnor i alla åldrar, eftersom det inte påverkar krullarnas struktur.
 • Graviditet kommer inte att vara en kontraindikation för henna hårfärgning.
 • Henna kommer att måla gråhår perfekt.
 • Andra naturliga ingredienser kan tillsättas till detta naturliga färgämne. Det kan vara: avkok av örter, eteriska oljor, till exempel burdock eller jojoba.

Hur färgar Henna?

Innan du färgar håret med henna rött, hälls pulvret med kokt vatten. För närvarande är det viktigt att försöka hämta sin mängd beroende på längden på locken. Om produkterna är av hög kvalitet, ska blandningen få en röd tonalitet. I henna kan du lägga till 1 matsked äppelcidervinäger eller citronsaft, så att ytterligare glans och glans uppträder på håret efter färgning.

Du kan också lägga ett ägg till den kylda massan. Detta gör att du enkelt kan kamma håret och mata dem vidare. Om låsorna är skadade och utsatta för torrhet kan du lägga till 1 msk kefir och olivolja till henna.

Applicera produkten till håret måste fortfarande vara varm. För detta är det viktigt att noggrant fördela blandningen på huvudets huvud och hela längden på strängen. I det här fallet är det värt att se till att blandningen är målad över varje sträng. På färgat hår måste du bära ett speciellt isoleringslock eller linda dem med plastfilm och en handduk.

Exponeringstiden för henna röd på huvudet är cirka 50 minuter. Röd henna på ljusbrunt hår är åldrat i minst 40 minuter. Om vi ​​talar om processen att tvätta blandningen utförs den med användning av ättikvatten. Samtidigt måste hällas i 1 matsked vinäger till varje liter vatten.

50 nyanser av rött: Henna hårfärgning. Bilder före och efter

Vad blandar Henna med? Hur man lagar färg Vad är resultatet? Svar på alla dessa frågor finns i vår artikel som innehåller en fotokatalog med resultaten före och efter färgning.

Många av oss har hört talas om att läka hårfärgning med henna. Och någon har länge disowned kemiska färgämnen, föredrar en naturlig botemedel. Om du gillar att måla en nyhet, bör du först lära dig professionella råd.

 • Utför alltid testfärgen genom att applicera blandningen på en liten strand. Så du kommer att undvika obehagliga överraskningar, samtidigt som du kommer att ta reda på vilken färg denna blandning ger till dina lockar. Samma komposition kan trots allt ge olika nyanser på olika hår.
 • Var försiktig med kaffeblandningar. Om färgen stannar på håret länge, kan koffein penetrera porerna, vilket orsakar huvudvärk.
 • För att inte ha hår i håret kan du lägga till olja (essentiell eller oliv).

Hur man lagar färg

 1. Förbered blandningen företrädesvis i en plast- eller keramikpanna.
 2. Det rekommenderas inte att applicera färgen omedelbart efter beredningen. Låt det stå tills blandningen blir mörkare. För att göra detta, förvara det på en varm plats, efter att ha tillsatt citronsaft eller vinäger.
 3. Ju längre färgen kvarstår på håret, desto mer tillförlitlig effekt. Vänta inte på resultatet efter 15 minuter, färgning kan ta från 1 till 8 timmar.
 4. Mängden Henna och den totala vikten av blandningen beror på hårets längd och färg. Upp till 100 gram henna kan gå på kort hår, 100-200 gram på medium och 300-500 på långa. På blont hår är resultatet mer märkbart.
 5. Vi rekommenderar dig att laga mer än vad som krävs. Resten av blandningen kan förvaras i kylskåp.
 6. Henna-spädningsvätskan bör inte vara för varm. Om du värmer blandningen får du inte koka den - det kommer att försämra färgegenskaperna.
 7. Den optimala tjockleken på blandningen bör påminnas om konsistensen av gräddfil. Att måla mindre flödad - tillsätt utspädd gelatin.

Så här applicerar du henna på håret

Använd handskar (så att händerna i huden inte fläckar). Efter att ha satt blandningen på ditt hår, sätt på ett cellofantlock eller en vanlig transparent väska och linda huvudet med en handduk. Applicera petroleumgel eller olja i huden längs hårlinjen så att hennaen inte lämnar märken på ansiktet. Färg är lättare att applicera på vått hår än att torka. För att göra ditt hår bättre färgat - torka det med en varm spray av en hårtork. Efter avslutad färgning, tvätta henna tills vattnet är klart.

Det är viktigt att veta: Henna fortsätter att ändra färgen på ditt hår efter att ha avlägsnat blandningen. Efter ett par dagar kan skuggan förändras.

Så lärde sig grunderna. Vilka är alternativen för hårfärgning?

50 varianter av hårfärgning i röd färg

1. Lime

ingredienser:
200 g henna, 1 kopp citronsaft, 1 limejuice, 10 droppar patchouli eterisk olja, 4 tsk. markerade kryddnejlika, vatten.

Användning:
Blandning insisterar 18 timmar. Applicera på håret i 3 timmar.

2. majs

ingredienser:
100 g henna, 220 g citronsaft, 7 msk. skedar majssirap, 3 msk. Klovar, 13 droppar rökfröolja, 13 droppar bensoolja, 6 droppar rosmarinolja.

Användning:
Insistera blandningen i 15 timmar. Applicera på håret i 3 timmar.

3. Yoghurt

ingredienser:
100 g Henna, citronsaft, kaffe, yoghurt

Användning:
Torka 100 g av henna med citronsaft till en tjock pasta, tillsätt kallt kaffe, späd grädden till konsistensen. Insistera blandningen i 3-4 timmar. Tillsätt yoghurt (i ett förhållande av 1: 1). Applicera på hår. Låt sedan klistra på håret i 2,5 timmar.

4. Carnation

ingredienser:
100 g Henna, citronsaft, 2 påsar med markerade nötkryddor, en kopp plommonjuice.

Användning:
Blanda 100 g hönna, citronsaft och tillsätt 2 påsar med jordnötsskala, vilket ger blandningen till en tjock pasta. Insistera blandningen i 12 timmar, lägg sedan till en kopp plommonjuice, vilket ger sourkrämen. Applicera på håret och håll i 7,5 timmar.

5. Citron

ingredienser:
75 g Henna, citronsaft.

Användning:
Insistera på 20 timmar. Torka blandningen med vatten till önskad konsistens. Applicera på håret i 3 timmar.

6. Rosa olja

ingredienser:
200 g henna, 75 g citronsaft, 75 g filtrerat vatten, 3 msk. markerade kryddnejlika, 20 droppar rosolja.

Användning:
Blandningen infusionerades i 8 timmar, sedan ytterligare 1 dag i kylskåpet, varefter den applicerades på rent hår och hölls i 5,5 timmar.

7. Vitt vin

ingredienser:
50 g pektin, 150 g vitt vin, 150 g vatten, 100 g henna, kanel

Användning:
50 g pektin + 150 g vitt vin + 150 g vatten = blandningen upphettas i 12 minuter under omröring varje minut. Insistera 1 timme, tillsätt sedan 100 g henna, insistera 3 timmar. Tillsätt kanel för lukten och applicera på håret och lämna över natten. På morgonen tvätta av färgen.

8. Rött vin

ingredienser:
100 g henna, 200 g rödvin, 1 msk. citronsaft.

Användning:
Torka blandningen med vatten tills vi får tätheten av gräddfil. Insistera 3 timmar. Applicera på håret i 1 timme.

9. Muscat

ingredienser:
100 g Henna, hallon, kanel, muskot, nötkött, olivolja, rödvinäger, Kurmum, Paprika.

Användning:
Brew stark hallon te med kanel, muskotnöt och nötkött. 1 kopp te utspätt 100 g henna. Lägg till 2 msk. skedar av olivolja och 4 msk. rödvinäger. Tillsätt en nypa gurkmeja och paprika. Ge blandningen att infilera en och en halv timme. Applicera på håret i 3 timmar.

10. Kamille

ingredienser:
Henna, citronsaft, essentiell olja av lavendel och tea tree, en kopp kamille te och en nypa paprika.

Användning:
Vi blandar henna med citronsaft, tillsätt den essentiella oljan av lavendel och te, en kopp kamomillte och en nypa paprika. Blanda noggrant och lämna på en varm plats i 24 timmar. Om massan torkar, späd den med citronsaft. Applicera på håret och lämna i 4 timmar.

Rött hennahår

Henna är en extremt användbar naturlig substans. Efter att ha applicerat den vanliga hennaen kommer ditt hår att få en röd nyans - det här betyder en helande effekt. Om du regelbundet gör en mask av henna (inklusive färglös) blir håret glänsande, friskt och slutar skära.

Särskilda funktioner

Naturligt hennabaserat färgämne har många positiva egenskaper. Den är säker på grund av sitt naturliga ursprung.

Den har helande egenskaper och kan eliminera mjäll. Med denna färg kan du glömma svampar och bakterier. Dessutom är henna hypoallergena.

Om du är rädd för att måla dig själv, sluta oroa dig: att använda henna är elementär och kräver ingen speciella färdigheter. Dessutom är det en mycket billig produkt: du kan alltid köpa den med en marginal.

Vad gör det?

En sådan färg kan måla över allt och skapa ett antal nyanser. Människor som redan har ganska mycket grå hår, kan inte vara rädda för vad de verkar: graden av färgning är mycket hög.

Resultatet kommer att vara mycket ihållande. Färgning håller på håret inte mindre än en och en halv månad om man använder en färg regelbundet - det är ännu längre. Detta försvårar övergången till en annan färg: det är nästan omöjligt att tvätta bort en rödhårig.

Efter en sådan målning omvandlas håret omedelbart. De kommer att vara mjuka, trevliga att ta på, glänsande och kommer att se väldigt friska ut. Du kan inte ens använda balsam: Henna kommer att ersätta det.

struktur

Färgens sammansättning från henna är mycket enkel: direkt pulver och vatten. Ibland i kompositionen gör tillsatser - för mer effekter eller nyanser. Naturliga ingredienser har en positiv effekt på hårets tillstånd och tillåter gravida kvinnor och ammande mödrar att använda denna färg.

Henna-baserad färg innehåller inte ammoniak och peroxid (till skillnad från vanlig färg), vilket skadar håret och hårbotten. Dessutom ger tanniner bland komponenterna näring för huden, vilket förbättrar sitt tillstånd.

tillverkare

Henna kan köpas på nästan alla kosmetiska butiker, liksom på tryckkiosker. Det rekommenderas att köpa henna som produceras i Indien. Det färgar håret mycket ljusare, med minst pengar och tid.

Bland de kända tillverkarna finns flera: det indiska företaget Lady Henna producerar kastanj Henna. Skuggan är väldigt vacker: mörk kastanj med röd nyans. Detta beror på det faktum att vid produktion av basmjölkspulver tillsätts hennapulver.

Ett annat indiskt märke Kajal producerar klassiska Henna utan tillsatser. Pulverets konsistens är väldigt trevlig. Den är mycket finmalt, den har nästan ingen lukt. Eftersom det inte finns några extra komponenter kan du blanda detta ämne med andra ämnen utan någon rädsla.

Lita inte på tillverkare som skriver på förpackningen att henna är tint eller lysande. Den naturliga produkten är inte särskilt kapabel för detta, vilket innebär att billiga färgämnen och ljusmedel ingår i kompositionen, vilket kommer att förvärra ditt hårs tillstånd och förstöra det obehagligt.

Hur målar man?

Henna används oftast som ett naturligt färgämne för hår. För att få en ljus röd färg, räcker det med att applicera den vanliga lösningen: två påsar av henna och en mugg vatten uppvärmd till 75-80 grader. Allt detta måste blandas tills en homogen blandning bildas, och sedan låt den ligga i 15-20 minuter för att brygga.

Hur får man rött hår med henna

Henna färgning för hår är ett sätt att få en röd färg utan skadliga kemiska föreningar. Hur får man och applicerar färgpulvret? Vilka egenskaper har Henna Hair Care?

Källan till råmaterial för henna är ett lövfritt lagsonium - en lång busk som växer i regioner med torrt och varmt klimat. Färgen är beredd från växtens löv: de samlade gröna torkas och släcks. Pulver från lawsonia är en traditionell hår-, hud- och nagelvårdsprodukt i arabiska länder, Turkiet, Indien och Iran.

För färgkronor med hjälp av Henna från buskens nedre löv. Råmaterial som samlas på toppen av trädet används för att göra en mer resistent färgämne för kroppsmålning.

För beredning av naturligt hårfärg enligt det klassiska receptet, ta 2 påsar av henna och ett glas kokt vatten. Pulvret hälls varmt vatten (80 grader), blandas noggrant. En skål med en homogen blandning täcks och dammar innehållet i 15 minuter. I slutet lägger du 5-7 droppar ylang-ylangolja. För oljigt hår ersätts vatten med citronsaft eller serum. I färgen för torrt hår kan du tillsätta 5 ml vegetabilisk olja.

Recept för hennabaserat hår mycket. Genom att kombinera lavsany med andra komponenter kan du få önskad nyans av rött:

· Gyllene (pulver av gurkmeja, kanel, saffran, ingefära, avkok av kamomillblommor eller rabarberstjälkar);

· Brun (amla, basma pulver, kryddnejlika, kakao, svart te, malda kaffebönor);

· Röd (betorjuice, vargbär, äppelbär, lövtorns blad extrakt och mörktorn).

Hur appliceras henna? Kamma håret väl kam, gör mittskärmen. Först målar du över rotszonen med en pensel längs den, och därefter behandlas sträng efter sträng med sammansättningen av parietala och tidsmässiga områden. Senast hårfärg på baksidan av huvudet, från kronan till nacken. Den återstående kompositionen appliceras på lockets ändar och fördelar färgen med händerna längs hela längden av håret.

Vidare samlas håret upp och läggs på toppen av det, en cellofanlock läggs på toppen. Efter en viss tid tvättas färgen bort.

Lawson extraktar inte bara håret utan läker också det: det återställer den skadade strukturen, närmar, fuktar, skyddar mot ultravioletta strålar. Masker med henna hjälper till att klara av klåda och mjäll. Samtidigt kan Lawson, som något annat naturligt färgämne, inte lätta. Indisk henna ger den mest varaktiga effekten, iranska håller sämre.

Tiden för exponeringen av fonderna till håret beräknas empiriskt. Förlängd hårkontakt med henna ger intensiv färg. För toning eller för medicinska ändamål är det tillräckligt att hålla kompositionen på huvudet i 15 minuter. Röd henna på mörkt hår appliceras i 2-3 timmar, på det ljusa hårets hår - i 20-30 minuter. Efter färgning med ett naturligt färgämne är det oönskade att använda kemisk färg: färgen kan sluta vara ojämn, med en grön nyans.

Så, Henna är ett alternativ till moderna färgmedel, skänkt av naturen själv. Färg av vegetabiliskt ursprung ger håret önskad nyans, förbättrar hårets tillstånd.

Henna hårfärgning i röd färg: användarvillkor, färgteknik, nyanser

Rödhåriga tjejer ser alltid ljusa ut och attraktiva, de är svåra att inte märka i mängden, och deras eldiga tressar förtrollar och vinkar. Men att få en ädel röd nyans är långt ifrån lätt, det anses vara det svåraste av hela paletten av nyanser.

Foto: Med denna färg kommer du alltid att vara centrum för uppmärksamhet.

Det verkar verkligen vansinnigt vackert, det är väldigt svårt att få en rödhårig, det är ännu svårare att behålla det. När allt kommer omkring, efter en viss tid börjar strängarna att blekna, förlora mättnad och ljusstyrka. Att måla i en sådan nyans måste du vara redo, med hänsyn till typ av utseende och hår och hudfärg.

Huvuddragen hos henna

Många kvinnor drömmer om att byta skuggans skugga, men de vågar inte färga på grund av det faktum att de flesta färgkompositionerna skadar strängarnas struktur kraftigt. Detta gäller speciellt för eldiga nyanser, som är mycket svåra att uppnå. En av utgångarna är röd henna för hår, vilket är tillverkat av naturliga och naturliga produkter.

Endast henna kan ge de mest fantastiska nyanser av eld.

Positiva egenskaper

Henna har många fördelar gentemot kemisk färg:

 • Den naturliga kompositionen möjliggör användning av verktyget för gravida och ammande mödrar.
 • Det har läkande egenskaper och orsakar inte allergiska reaktioner.
 • Tanniner som ingår i Henna matar huvudets hud.
 • Kämpar mot svamp och bakterier och eliminerar därmed mjäll.
 • Förmåga att skapa olika nyanser.
 • Gömmer perfekt gråhår.
 • Det ger en hållbar färg som varar en lång tid.
 • Det finns ingen ammoniak och peroxid som förstör hårets struktur.
 • Lågt pris
 • Mjukar håret och lägger på sken medan du byter balsam efter tvätt.
 • Lätt att använda - alla kan måla med egna händer.

Resultatet av hennafärgningsproceduren

Henna har mycket positiva resultat. Det viktigaste är att förfarandet är väldigt enkelt, och resultatet är fantastiskt. Henna för hår och röd färg i synnerhet låter dig säga adjö till flera år, och resultatet blir ibland så fantastiskt att det kan jämföras med det som beskrivs i reklam för olika resistenta färger.

Färgteknik

Du vet inte hur man får ljus röd hårfärg med henna - du behöver bara följa alla regler.

Välj endast kvalitet och färskt pulver.

 1. Häll kokande vatten på pulvret, försök att välja beloppet enligt längden på dina strängar.
 2. Om produktens kvalitet blir den röd. Du kan hälla en matsked äppelcidervinäger eller citronsaft för att ge extra glans och glans till ditt hår.
 3. Du kan lägga ett ägg till den kylda massan - det hjälper dig att enkelt kamma krökarna, samt mata dem dessutom.
 4. Om strängar är skadade och torra, kan du lägga till en matsked kefir och olivolja. Endast då tillsätts komponenterna för att lägga till nyans (efter behov).
 5. Applicera produkten är fortfarande varm. Fördela försiktigt blandningen över rötterna och genom hela längden, se till att suspensionen målar alla strängar.
 6. Du måste lägga på en speciell keps på det målade håret eller linda det med plastfolie och en handduk.
 7. Blandningens åldringstid är mycket viktig - röd henna för mörkt hår är åldrat i minst 50 minuter, röd henna för ljusbrunt hår i minst 40 minuter.
 8. Processen med att skölja blandningen utförs med användning av ättikvatten - det är nödvändigt att hälla en matsked vinäger i varje liter vatten.
 9. I tre till fyra dagar, tvätta inte håret med schampo om du vill att resultatet ska vara beständigt.

Med detta färgämne kan du uppnå inte bara ljusröda färger, utan en hel palett av ädla och lyxiga nyanser.

Var uppmärksam! Den eldiga färgen som Henna ger ser väldigt ljus ut, men tyvärr kan inte alltid ge strängarna det resultat som du har tänkt på dig själv. Därför är det bättre att förpröva verktyget på en ogenomskinlig sträng och därefter att måla hela hårets hår.

Variationer av brandkrullar

I det fallet, om du fortfarande bestämde dig för att färga ditt hår rött med henna, måste du bekanta dig med modetrender för att se fräsch och original. Så idag är koppar, guld, rött och orange toner i mode. De kan användas som huvudfärg och att skapa accenter.

Om du har blek hud och ljusa ögon ska du välja persika, karamellbärnsten, guld-koppar och sandbeige nyanser. Mörka skinniga ägare bör ägna uppmärksamhet åt de rika nyanserna av koppar, konjakguld, ingefärafärg.

Henna kommer inte bara att ge en underbar färg, men matar också krullarna med näringsämnen

Vanligtvis är henna hårfärgning i röd färg ett avgörande skede, eftersom det är nästan omöjligt att återvända din gamla färg i det här fallet, och om du bestämmer dig för att ändra den eldiga nyansen, behöver du bara måla den i en mörk ton. Dessutom är det röda inte allt till ansiktet, och ser ofta konstgjort och roligt ut.

Först och främst kommer en sådan färg att passa representanterna för höstfärgstypen, vars krullar är från naturen har trevliga guld-orange höjdpunkter.

Glöm inte att varje person har ett enskilt hårhår, och därför kan resultatet skilja sig. Så, till exempel, de tjejer som har naturliga krullar med röda och koppar nyanser, efter målning, ändrar bara lite färg, bara betonar det, och bara lite lättare. Detta måste beaktas. För flickor med starkt hår är det också bättre att välja vete, guldtoner och mörkhårig röd, koppar, kastanj.

Men om du inte planerar att måla allt hår i röd färg och bara använda den för att betona de enskilda strängarna, bör du vara uppmärksam på de nyanser som perfekt kombineras med den här tonen. Dessa inkluderar - gyllene, röda, ljusröda och bruna toner.

Höstflickan ser speciellt vacker ut med röd färg

Först och främst tryck av de färgerna som kommer att baseras på gult. Så du kan välja olika färger från flera nyanser, vilket gör att du kan skapa ett ofattbart färgspel i ditt hår.

Huvudproblemet i den röda tonen förblir oupplöst och beror inte på - målning gjord med henna eller annan färg. Inte ett enda varumärke har någonsin kommit ett sätt att behålla ljusstyrka och färgmättnad. Med en rödaktig ton, var den röd, koppar, guld - speciellt ledsen - det försvinner snabbt, bleknar och blir blek.

Var uppmärksam! För att förlänga livslängden måste du ständigt behålla sin ljusstyrka. För att göra detta finns det många verktyg, till exempel kan du använda olika tonics, balm, tonade schampon och jämn skinn. Välj rött eller rött. Att använda sådana verktyg är mycket enkelt och håret ser mättat ut, strålande och glänsande längre.

På färgen och mättnaden påverkar också kombinationen med olika örter, förutom det påverkar målningen.

slutsats

Och glöm inte att användningen av henna inte rekommenderas om håret före det i nästa period resulterade i kemisk måleri. Det är också viktigt att komma ihåg att efter en perm kretsar fånga färg direkt, så titta på tiden för att hålla blandningen på strängarna.

En sådan bild kan orsaka mycket kontroverser, men det kommer definitivt att märkas!

Nu vet du hur du färgar håret med henna i röd färg, vi hoppas att den nya bilden ger dig modet och förtroendet som är inneboende i de röda djuren.

Videon i den här artikeln hjälper dig att få informationen som saknas. Framgångsrika experiment!

Röd henna på mörkt hår

Jag har tänkt på länge och tittat på den röda färgen. Han målade 16 år med henna, men Henna gav inte en ljus färg, snarare en liten ebb. Sedan den tiden, många gånger och målade i en blond och en mörk färg, men det röda vågade inte. Och här är det nästan moget. Så mycket text och bilder:

Kortfattat om situationen. Jag har naturlig ljusbrun färg, men i mer än 8 år har jag färgat mitt hår rött. Experiment var, jag var både aubergine och blond, röda nyanser passerade inte heller, men bara i kopparröda nyanser trivs jag!

Jag har tänkt på hur jag skulle måla mig själv, en allergi började med vanlig färg, ammoniakfärg målar inte mitt gråa hår och sedan kom jag ihåg om den gamla gömma metoden, nämligen henna. Jag köpte en naturlig iransk henna, en påse med 20 rubel finns på förpackningen : Förbättrar strukturen och förhindrar håravfall, stärker rötterna, eliminerar mjäll och klåda. Det är en naturlig produkt. I allmänhet vågade jag att undersöka Internet för denna färgning, det visade sig att om du inte når den färg du vill, kan du ytterligare färga det med Basma förresten.

Jag vill ha en förändring. Jag målade verkligen 2 gånger i mitt liv. Och då, båda gånger lite ljusare än naturligt, så att de växte omärkligt. Jag har min egen mörka blonda färg, kort sagt, lite grå. Helst vill jag ha choklad. Men sedan Jag matar, kemiska målarfärger vill inte måla. Jag köpte idag henna och basma. Jag visste inte att Henna inte är röd. Det visade sig vara färglöst. Jag klättrade in på Internet, läste mycket, gjorde en mask av denna henna utspädd med starkt kaffe (hoppas på en snak av kaffe). I färg nr.

Jag har en hemsk hårklättring. Det här är från färgen och från att jag torkar dem med en hårtork. En vän rådde att köpa henna istället för att måla. Nu finns det en sådan nyhet-henna i form av en pasta, redo att användas. Och det finns 10 färger. Från rött till svart. Tydligen blandar de henna och basma i olika proportioner. Jag tänkte bara på att sätta på något av henna med Basma själv, och sedan kom den färdiga versionen upp. Jag valde färgen "choklad". Mörkbrun Gråt hår, i princip målade över, men de hår som är.

Jag läste på Internet en hel del smickrande recensioner om henna: det stärker håret, gör det glänsande och silkeslen, frisk och bla blah blah.... Tyvärr misstänkte jag inte att efteråt skulle det vara praktiskt taget omöjligt att tända upp efter färgen som baserades på henna. Efter den första hennafärgningen blev jag ljusrött och tyckte inte om färgen alls. Min mamma rådde mig att måla mig med en färg baserad på Henna Venita Natura henna, en hasselnötsskugga, jag målade henne 7 gånger och med varje gång blev mitt hår mörkare och mörkare.

Hälsningar! Jag vill få en röd-körsbärsfärg på så sätt: "Röd-körsbärsfärg erhålls om du lägger till, förutom betorjuice, kakaopulver, elderbärsaft, karcade." Frågan är vem som gjorde det här, hur mycket juice sattes på hur mycket hönan, hur mycket kakaopulver sattes och hur mycket karkade och hur man gjorde den här karkaden (hibiskus). Jag kan knappast hitta en äldre, men är det inte tillräckligt med karkad, undrar jag? Det är möjligt utan äppelbjörn att uppnå den här röda körsbären. Jag tror nu, på en vanlig påse av henna, 3 teskedar kakao, en betor, pundad i juice (medelstorlek).

Många kanske inte vet att det finns naturliga hårfärger som ger vårt hår en naturlig färg. Men östkvinnorna sedan antiken brukar använda naturliga färgämnen av vegetabiliskt ursprung, eftersom de är helt ofarliga. Dessutom är dessa färger mycket användbara och deras regelbundna användning förbättrar hårväxten, stannar bildandet av mjäll, stärker rötterna, håret blir en naturlig nyans och livlig glans. De flesta specialister - naturläkare är överens om att det är det rätta valet att göra utan hårfärgning, och det är säkert att använda färska naturprodukter.

Secrets of Success i matlagning. En välvalad komposition av balsam, mask, schampo gör inte bara håret vackert, glänsande, levande, utan hjälper också till att lösa problemet med frekvent tvättning av huvudet, stärka rötterna, håret blir bättre, starkt, kommer inte att bryta, falla ut, etc. Masker skiljer sig från balm som de behöver tvättas av, för Andelen fett i masken når 30%, beroende på önskad effekt. Medan balsamer och balsam, som endast tvättas med vatten, innehåller ca 2% olja. Generellt behöver.

Hej alla För inte länge sedan klättrade jag själv alla forum där jag skrev om verktyg för tvätt och konsekvenserna av deras användning. Under ganska lång tid målades det i mörkret. Mestadels choklad eller mörkblond. Men min sista "mörka" målning var mycket olycklig: färgen visade sig vara nästan svart. Ganska vanligt problem. Jag, som en person som brukar hänvisa till sådana saker, är ganska lugn, och den här gången trodde jag att det var okej att tvätta, ta av, tänka. Så hon gick, trots att färgen var lite - väldigt mycket.

Jag bestämde mig för att måla denna trevliga process, kan någon hjälpa eller bara lysa upp de tråkiga timmarna av ensamhet. När jag en gång hade en lyxig kastanj hårfärg, men en stor mängd henna, gömde Basma och olika nyanser av balsams det snabbt. då rött, blått, etc. Jag bestämde mig att det var dags att försöka bli en brunett. Jag köpte Pallet nummer 1-färg, det var ett billigt alternativ och det visade sig vara inte det bästa. Det luktar fruktansvärt och brinner, det kan brinna för någon, men jag tolererade något som du inte kan göra. Jag lämnade mig själv för att vänta, jag blev svart på ställen. För en eller annan anledning ville O__o håret envis inte bli.

Det är viktigt för en kvinna att förbli en kvinna i alla situationer. Även om den här kvinnan är väldigt gravid eller redan har blivit en mamma. Speciellt för de kvinnor som alltid vill vara vackra, tog vi upp 5 alternativ för färgning med naturliga produkter.

Jag AUTUMN Allmänt intryck om utseende: Till skillnad från våren verkar höstkvinnor inte eterligt bräcklig. De ser inte så eleganta ut som vinterkvinnor, men det är det som gör dem speciella sympati. Hud: Gulaktig-guld nyans, oavsett om det är lätt eller mörk hud. Hudfärg från ljus till brons: elfenben, persika, beige-guld, brons, det finns en oliv hud. Ofta liknar komplexet vårkvinnor, men det finns ingen rosa rodnad. De flesta höstkvinnor har fräknar. Ofta är huden på hösten kvinnor lätt.

Naturliga hårvårdsprodukter Publiceringsdatum 22 februari 2011. Publicerad i alternativ Varje år har ett ökande utbud av hår- och hårbottenprodukter och varje år har människor fler och fler hårproblem. Kanske är det dags att prova folkmekanismer för att tvätta hår, vilket folk använde i århundraden och hade inte de problem som vi har? 1. Senap senap "shampoo": 2 matskedor torr senap löst i en liten mängd varmt vatten. Omrör kontinuerligt, tillsätt 1 liter varmt vatten.

Jag vill ha permanent smink. Förmodligen dumt att vilja ha det, men från tid till annan får jag denna attityd. Jag kan inte vägra från kosmetika alls, men jag vill inte förlora 20 minuter i närheten av spegeln på morgonen varje dag. Jag älskar att leva snabbt, aktivt och så att allt är klart att gå. Vem ska döma mig? Så visade det sig att under graviditeten du inte kan använda permanent smink, är amning också en relativ kontraindikation. Och jag bestämde mig för att prova tatuering Henna. Från artiklarna insåg jag att han höll i 7-10 dagar, och olika nyanser kunde uppnås. Till exempel.

LiveInternetLiveInternet

-kategorier

 • CREATIVE WORKSHOP (149)
 • Master klass (114)
 • Smycken (54)
 • Dekoration (21)
 • Pärlor (17)
 • Påsk (9)
 • Alla hjärtans dag (8)
 • Mosaic (7)
 • Leksaker (3)
 • DIY blommor (3)
 • Barnens kreativitet (3)
 • Klädbyte (3)
 • Plast (3)
 • Kallt porslin (1)
 • HAND-MADE (134)
 • INTERIOR (37)
 • Inredning (26)
 • Tips för vårt hem (4)
 • Vardagsrum (2)
 • Möbler (2)
 • Badkar, tvättrum (2)
 • Hyllor i interiör (2)
 • Kök (1)
 • Balkong (1)
 • Sovrum (1)
 • Teen Room (1)
 • BOUDOIR (34)
 • Hår (20)
 • Frisyrer (bilder) (4)
 • Trendig tallrik (4)
 • Hälsa (3)
 • Min stil (2)
 • För skönhet (2)
 • Newances (1)
 • Dieter (1)
 • NEEDLEWORK (31)
 • Sy (20)
 • Virkade (10)
 • Stickning (1)
 • VIDEO (30)
 • Rolig video (10)
 • Våra mindre bröder (6)
 • Frisyrer (5)
 • Master klasser (3)
 • Olyckor (3)
 • Informativ (1)
 • FÖR SJÄLDEN (20)
 • Konst (4)
 • Humor (2)
 • Berättelser (2)
 • Dikter (1)
 • Ordspråk, myter, legender (1)
 • FOTO (14)
 • Hooked (2)
 • Små djur och deras mammor (2)
 • Växter (1)
 • Sällsynta eller ovanliga djur (1)
 • Barn (1)
 • Stuga och trädgård (13)
 • Trädgårdsdekoration (9)
 • Tips och teknik (5)
 • MILJÖ (13)
 • Dessa roliga djur (7)
 • Människor världen (3)
 • Extravaganza of Nature (3)
 • Yttrande (1)
 • Kokare (7)
 • Desserter och andra sötsaker (2)
 • Söta bakverk (2)
 • Savory Pastry (1)
 • Sallader (1)
 • Snacks (1)
 • DIVERSE (6)
 • POEMS (5)
 • Love Poems (1)
 • Poems om babes (1)
 • Mina arbeten (4)
 • MY TOOLS (2)
 • Dividers (1)
 • GIF (1)
 • KINDERSIDA (2)
 • Utveckla (2)
 • LAD INTE dina ögon! (0)

-Sök via dagbok

-Prenumerera via e-post

Exempel på henna hårfärgning

Hej alla! Jag fortsätter ämnet Henna Hair Coloring och postar för dig färgalternativ med henna och naturliga färgämnen.

1. En burgundy nyans kan erhållas genom att bryna henna med rika betsaft eller rött "Kagor" -vin. Betor gnids på en rivare (2-3 stycken) och rusade i varmt vatten, ungefär 90-95 o C, sedan infunderas under ett lock i 20 minuter med tillsatsen av 1 matsked axus. Du borde ha en mycket tjock, rik färgdekok. Buljongen dräneras och värms i sin rena form, och sedan bryts Henna på den. För sura färgämnen kan råtryddade betor (betor placeras i en gasväska för enkel hämtning) blandas med en sur vätska och infunderas. När betorna ger färgpigmentet avlägsnas det från vätskan, och henna tillsätts till vätskan och den nödvändiga tiden dras. Med denna nyans måste du vara försiktig, på olika hår kan det gå i olika nyanser, från rosa till blå aubergine.

2. Skugga av "mahogny" - fyll henna med heta Cahors. Färgen på "mahogny" kommer också att erhållas om du lägger tranbärsjuice på henna, och innan färgning fuktas rikligt med hår och torkas.

3. Kastanjebrun - kan erhållas genom att bryna Henna ett rikt svart kaffe. I den sura färgningsmetoden blandas henna med kaffe i lika delar och fylls med ett surt medium.

4. Skugga "lätt kastanj" - tillsätt kakaopulver. Henna kombineras med 3-4 msk. skedar av kakao, brygga den vanliga hetmetoden och applicera på håret.

5. Den gyllene honungsskuggan är kamille eller gurkmeja. Om du vill få GOLDEN-RED TONE, häll Henna inte med varmt vatten, men med kamomillbuljong (1-2 matskedar per kopp, insistera, belastning, värma till 90 grader). Gurkmeja läggs helt enkelt till kompositionen med henna.

6. Gyllen gul nyans - ger rabarber. 200 gr. torkade stjälkar av växten, i kombination med en flaska vitt torrt vin (du kan och utan vin) och koka tills halva vätskan kokar bort. I den återstående kompositionen lägger du en påse av henna och appliceras på håret. Det bör noteras att om du har tillräckligt med mörkt hår, då kommer du inte att kunna få en ljus gyllene nyans utan föregående blekning.

7. Färgen på gammal guldsafron bryggs och insisteras i en liten mängd vatten, då denna varma buljong bryggs med henna.

8. Kopparfärg - ta 200 gr. lökskal, 2-3 matskedar svart te, häll 0,5 liter. vitt druvvin och lägg på låg värme i 20-30 minuter. Stam och applicera blandningen till fuktigt, tvättade hår, värm huvudet.

9. Chokladkastanjfärg - ger en stark infusion av svart te, blandat med henna. För att få en chokladfärg kan du också lägga hops i andelen 1 påse Henna och 1 tsk. hop. Alla nyanser av kastanj - te bryggning, några droppar jod, henna. Resultatet beror på antalet ingredienser och på den ursprungliga hårfärgen.

10. Stärka den röda nyansen - använd roten av madder. Roten är krossad och bryggd med ett glas kokande vatten, och Henna odlas med denna infusion.

11. Färgen på choklad - valnötblad koka, insistera på varm bryggd henna.

10. Du kan experimentera med nyanser genom att blanda henna och basma i olika proportioner. Kastanjebrun-3 delar Henna och 1 del basma. Bronsfärg - ta 2 delar av henna och 1 del av basma.

12. Blå svart nyans - henna och basma i lika stora mängder. Först måla håret med en henna, håll det i minst 1 timme. Tvätta av. Därefter applicera basma. Jag vet också att en blåaktig svart nyans kan erhållas genom att spilla basma med ättika och hålla den varm i minst 10 timmar. Applicera sedan på håret. Det bör noteras att svart färg kan visas på dag 3.

Och nu några exempel på henna hårfärgning med tillsatser som finns på Internet, all information tas från allmänhetens tillgång, vissa bilder har länkar till webbplatsen, några är hämtade från utländska platser. Jag hoppas att erfarenheterna från dessa tjejer kommer att inspirera dig att arbeta för att skapa din skönhet. Receptet för färgning ligger ovanför bilden som innehåller:

Xenias flickväns recept: Henna, Jordskalvar, Rött vin.

Julia Gritsenkos recept: Indiska Henna är mycket ihållande och ljus, till skillnad från andra Henna. 125 gr. En påse kamille hällde kokande vatten (kamomill måste dräneras och använd endast infusionen) och insisterade 20 minuter. Omkring 25 gram havtornsolja och samma kokosnöt läggs till blandningen av henna och kamille. Alla blanda, lägg på håret under påsen och varma hatten varma i 2 timmar. Skölj med varmt vatten, sätt sedan en tjock balsam och tvätta sedan av den.

Dinara Khaidarovas recept: 2 basar av 125 gr vardera, 1 henna 125gr bryggd med starkt kaffe, E-vitamin tillsätts till blandningen (ca 5 kapslar), 2-3 skedar honung. Håll blandningen på håret är 3 - 4 timmar. Jag tvätta bort det naturliga färgämnet med vatten och i slutet av proceduren applicerar jag en hårmask eller balsam på mitt hår för att noggrant tvätta resterna och se till att håret blir lite kammade.

Margarita Galyautdinovas recept: Jag målar med henna och basma i proportionerna 1: 1 eller 1: 2. Vanligtvis gör jag 2 blandningar. En för rötterna (färgning och förstärkning), den andra för längden (färgning). Den första jag brygger på en avkok av nässla eller burdock root + lägg till EM av muskotnöt eller rosmarin. Jag brygger det andra teet eller lägger till kaffe + jojobaolja ett par droppar.
För att få reda på exakt hur mycket kaffe du behöver fyller jag det först med lite vatten (eller avkok) tills det blir mörkt brunt. Sedan hällde detta vatten henna. Om du vill ha en mer röd nyans, lägg sedan till ett avkok av lökskal i stället för kaffe. Jag håller blandningen på hår i 3-5 timmar. Jag målar en gång i 2-3 veckor.

Vita Vorobyevas recept: Jag tar 6 påsar med vanlig hönan i min längd, häll varmt vatten till en ganska flytande konsistens, jag lägger till en halvbubbla av jod, em ylang ylang, ibland äggula och mandelolja. Förpackning av matfolie och en handduk, håll så länge som möjligt.

Tatiana recept: Jag tar vanlig iransk henna och basma i proportion av 2 delar Henna till 1 del basma, fyll den med varmt rött vin (du kan använda en billig en. Det viktigaste är att det är naturligt). Applicera på torrt, nyvasket hår. Jag håller 1 timme. Jag tvättar av det med varmt vatten utan schampo, i slutet lägger jag till mer balm för att göra det lättare att tvätta alla dessa blad av gräs och mote.
Färgen är mättad mörk med en antydan till vin, och på den första dagen är det vanligtvis rödare och ljusare, och på andra dagen blir det mörkt och "lugnar ner". Dess färg är kastanj, Henna, håret färgades i mörkbrun med kemisk färg.

Elena Baranovas recept: Jag brygger tepåsar, häll henna med denna vätska, rör om tills en uppslamning bildas. Jag håller timmen (naturligt ljusbrunt). Jag tvätta av Henna med schampo, och i 3-5 dagar färgen mörknar.

Olga Zhuravlevas recept: ditt hår är en mörkblond färg. Blandningen består av 2 delar henna, 1 del basma, 2st. skedar karkade och malet kaffe. Höll hennes huvud i två timmar.

Maria Degtevas recept: henna + basma 1: 2, bryggt för kaffe, tillsattes en halv tesked med kanel.

Svetlana Heinz Recept: Blandningen består av två påsar med röda henna och en påse basma. Blandningens uppehållstid är en och en halv timme.

Anna Geronimus recept: henna och basma blandas i ett förhållande 1: 1, pulvret hälls med varmt rött vin. Original hårfärg är ljusbrun.

Katerina Guslyars recept: 125 g henna häll kokande vatten, tillsätt 40-50 droppar jod, em bergamot eller någon annan olja. Jag wrap matfilmen. Jag håller 3 timmar. Tvätta av med vatten. Jag applicerar balsam, och igen tvättar jag det av.

Marias recept: Jag spädar 4 påsar av iransk henna med kokande vatten till en grusig konsistens, lägg sedan en påse med kryddnejlika, 2 matskedar honung, 1 matsked olja, ibland - 1 kycklingägg. Jag lägger en plastpåse på mitt huvud och håll den beredda blandningen på mitt hår i 2 timmar.

Katarinas quiring recept: Henna Iran + 2 msk. Kakao skedar + 2 msk. l. Avokadoolja + 10 droppar rosmarin. Alla häll kokande vatten och 2 timmar under filmen och en handduk. Krasch medan blandningen fortfarande är tolerabelt varm.

Svetlana Golenkos recept: 7 påsar med vanligt iransk henna, gurkmeja, en liten ingefära och kanel, hällde den med svart starkt bryggt te och tillsatte några sachetter av kamomillapotek.
Före hennafärgningen blev håret upplyst, färgen är ljusbrun. Därför visade sig den klarade delen ljusare än rötterna.

Olga Volkovas recept: Jag använder Henna i 9 år, ungefär en gång varannan månad. Varje gång finns det lite olika nyanser. Beror på hur mycket hon höll och på ingredienserna, förstås.
Det mest framgångsrika alternativet: Indisk Henna (4 matskedar räcker för min längd) + En sked malet kaffe hälls med kokande vatten (tills konsistensen av gräddfil) och läggs på vattenbadet i 10-15 minuter. Så det är bättre bryggt och sedan varar färgen längre. Lägg sedan till äggulor, en matsked med burdock eller olivolja och ett par yoghurt av kefir! Eftersom mitt hår är ganska tunt, här visar färgen ut som en förstärkande mask.

Receptet på Henna-målning av Maria Boyarkina: Iranska Henna 8-doser och basma 2-påsar blandas ihop. För att brygga med en blandning av hibiskus, kryddnejlika och barberbjörn + lite kanel.

Målarrecept från Anna Ermakova: några påsar av henna blandat med 1/2 påse ingefära, blandningen hälls med kokande vatten och appliceras på håret.

Receptet på målning från Kristina Safronova: det tog 6 henna-sachetter (vanligt iranska) på mitt hår. Brewing på en tusensköna. Henna insisterade under locket i ca 15 minuter. Hålls i 2-2,5 timmar. Den ursprungliga färgen är mörkblond.

Målning recept från Maya Shahmuratova: Henna, 1 ägg, olivolja. Ansök om 30-40 minuter.

Receptet för målning från Irina Kondrat: din hårfärg är mörkblond. Jag tar vanliga henna påsar, lägg till olivolja (för vård) och citronsaft (för ljusstyrka). Ibland lägger jag också lökskalvbuljong. Häll först henna med varmt vatten, uppnå önskad konsistens. Sedan lägger jag smöret där, rör det, sedan citronsaft (jag tar bara en citron och klämmer).
Alltid efter sköljning och sköljning av masken med ättika. I en sur miljö framträder henna snabbare.
Men håret är väldigt lätt att ta henna. Jag håller så länge länge, men resultatet är värt det.

Receptet för målning från Alla Gritsak: Henna (325gr), bryggd med stark infusion av kaffe. Exponeringstid 3 timmar.

Receptet för målning från Ksenia Knyazeva: Iranska Henna, Basma, kaffe, olivolja, målade för en vecka sedan, hölls i 1,5 timmar.

Receptet från Mila Egorova: 5 paket av henna, 5 paket basma, 2 matskedar malet kaffe, en halv tesked kanel,
ett par droppar av någon olja (jag föredrar att lägga till mandel).
Den erhållna blandningen hälls på stark teinfusion, stäng locket och stå i 5 minuter. Blanda sedan blandningen och sätt på allt håret medan det fortfarande är ganska varmt. Då går en stor väska över huvudet och en varm hatt på toppen för att hålla dig varm. Det ser naturligtvis kul ut, så jag försöker att göra proceduren när jag är ensam hemma - annars skrattar min familj högt, de ser knappt mig hemma i shorts, en T-shirt och en varm hatt, när temperaturen överstiger +20. Och åh ja, för bättre fixering av färgen lämnar jag blandningen på håret hela natten. Men mitt hår utsatt för fett skadar inte. Men vem har torrt hår, så jag råder inte. Eller lägg till mer olja, eller behåll masken bara några timmar.

Jag hade både henna och basma. eftersom mitt hår är långt, då tog jag (inte för att vara mycket röd). 2 påsar av henna och 1/2 påse med basma. Om någon har sitt hår svart, kan du ta 1 påse basma och 1/4 av henna.
Här är ett foto:

Här är ett annat foto av mig i solen:

Efter henna tar ingen färg lång tid, men vice versa
Här är hur mitt mörka blonda hår ser efter hennamålning med basma (2 henna och 1 basma, 25 g vardera):

Så jag bestämde mig för att måla med henna. Mycket rädd. Men det visade sig bra. Färgen var rik koppar. Mest intressant blev jag tillsagd att efter målning hade jag en lekfull gnista i mina ögon. Nu är jag en liten ingefära

Jag tar proportionerna med 5 påsar av henna och 4 basmas. Skapa separat kaffe från 3 matskedar malet kaffe. I en glaspanna, blanda basma och henna, tillsätt 1 msk. Jag lägger en sked honung och häll det hela med en het kaffebryggare. (Jag tar inte alla gråhåriga mindre) och mustasch. Härifrån: http://forum.say7.info/topic23122-500.html

Glöm inte att när du använder naturliga färgämnen, beror resultatet helt på hårets struktur och deras ursprungliga färg. Även med hjälp av recept för färgning som testades av en vän kommer du förmodligen att spela samma recept i andra nyanser. Förtvivlan inte! Experiment, skapa, skapa ditt "magiska" recept för hårfärgning.Nästa Artikel
Metoder och medel för håråterställning efter förlust: utvärdering av effektivitet