Henna för hår - färgning och förstärkning, fördel och skada, regler och recept


Lyxigt hårhår, glittrande regnbågar, som ett vatten faller på axlarna av en graciös dam - det här är verkligen vackert. Och hårets tillstånd kan berätta mycket om deras ägares hälsa och välbefinnande.

När allt kommer omkring måste du erkänna att problemet med håravfall, liksom deras överdrivna tömning, sannolikt är förknippad med ett funktionsstörning i de inre organen och systemen eller orsakad av otillåtna handlingar hos en frisör med användning av potenta kemikalier vid färgning och / eller krökning.

Naturliga naturliga färgämnen och biologiska hårvårdsprodukter inkluderar henna - ett pulver erhållet genom slipning. De torkade bladen i Lawsonia-växten är icke-lövfria (Lawsonia inermis).

Henna hårförstärkning är rotad i årtusenden. Enligt legenden använde profeten Muhammad henna. Historiker hävdar att Lawsonia-pulvret, från bronsåldern, användes som ett effektivt färgämne för silkeväv, djurhår, mänsklig hud och deras tillsatser - hår och naglar.

Och ändå tillåter denna unika substans säker färgning av krullar, som inte bryter hårets struktur och anses vara helt biologiskt. För att kunna svara på frågan om huruvida man ska färga hår med henna, bör du noggrant undersöka alla fördelar och nackdelar med den här produkten.

Färger Henna hår?

hårfärg efter henna färgämne foto

Enligt experter har Henna inte en sådan kraftfull färgaktivitet för att helt ersätta den naturliga hårfärgen. Användningen av henna leder emellertid till imponerande resultat, om så önskas, för att förbättra hårets naturliga färg och mätta den med en vacker kopparglans, samt ge ytterligare styvhet och pompa till strängarna.

Färgegenskaperna hos lavsoniapulver ges av två biokomponenter - gulrött lavson och mättad grön klorofyll. Vid utgången har vi ett fint pulver (mjöl eller pulver) med en karakteristisk svampig lukt av smutsig grön färg, som ligger till grund för färger som heter "Natural Henna".

Den ursprungliga iranska, sudanesiska eller indiska Lawson är avsedd för färgning av hår i koppar / röd färg. Använda henna för hår gör att du kan få nyanser som sträcker sig från gyllene till rika kastanj (den sista nyansen beror på hur länge håret har kontakt med Henna).

 • Färgning sker på grund av ackumulation av pigment i hårstavens övre lager, medan det inte tränger in, ändrar inte strukturen och har ingen destruktiv effekt.

Kombinationen av henna med basma är ett sätt att färga håret svart. Efter många experiment erbjuder den moderna industrin vår uppmärksamhet färgade henna berikad med olika naturliga färgämnen, till exempel kaffe, kakao, citron, ekbark, kamille etc. som ger en helt annan färg till färgen.

 • Den slutliga nyansen beror på den ursprungliga hårfärgen.

Henna på mörkt hår har till exempel inte någon signifikant inverkan på färg och kan bara ge en strålande märklig nyans som fungerar som en utmärkt tonic för vård av hårbotten. Ägare av mörkt hår kan använda alla nyanser av färgad henna (kastanj, choklad, vinröd, svart, guld) eller naturligt lonsoniapulver (från de nedre bladen - koppar eller från stjälkarna - färglösa).

Kvinnor med blont hår till valet av färger bör behandlas med största försiktighet, eftersom tunt hår kan målas i en oväntat ljus färg. För att få en guldglans är det tillräckligt att torka hennaen med ljusa färger på håret i ungefär en halvtimme, och för en mer mättad färg ska kontakten ökas till en och en halv timme.

Under alla omständigheter kommer användningen av henna att göra ditt hår friskt, glänsande och välskött.

Henna för hår - fördelarna och skadorna från ansökan

I tabellen samlade jag de viktigaste för- och nackdelarna med att använda egenskaperna hos henna för hår.

Actson med föreningar från föregående färg ger Lawson mycket fula nyanser, allt från smutsigt grått och slutar med gröna toner.

I bästa fall får du en konstig lila nyans av depigmenterade delar av huvudet, och i värsta fall en kombination av det ursprungliga färgschemat och konstiga inklusioner av grått hår.

4. Efter hennafärgning kan håret inte färgas med syntetiska färgämnen, lika ofta på grund av den kemiska reaktionen. Lonsoniska föreningar med deras komponenter uppträder oväntade reaktioner och utgången blir rostig eller grön.

Efter att ha färgat med henna, bör håret växa helt, så kan du börja experimentera med andra typer av färgämnen.

Som du kan se är detta inte en universell produkt, har du studerat fördelarna och skadan av henna för hår, kan du välja ditt val för detta eller något annat naturligt färgämne, men skynda inte, låt oss titta närmare på användbara egenskaper och metoder för henna-användning.

Hur får man olika nyanser när man färgar hår med henna?

Följande kombinationer av växtbaserade ingredienser med lavsoniapulver hjälper till att diversifiera färgpalett:

 1. Lös upp hennapulver med en stark buljong av lökskal (2 handfuls per 300 ml kokande vatten, koka i 30 minuter över låg värme) för att få en vacker koppar-guldfärgad nyans.
 2. Utspädning av Henna med varm sockerjuice kommer att producera en oväntat rik färg av Burgund.
 3. Svagt röda nyanser skapas genom att tillsätta gurkmeja pulver till henna följt av utspädning med varmt vatten.
 4. För en fantastisk chokladfärg, kombinera henna med rent kakaopulver (utan tillsatser).
 5. Den ljusa soliga nyansen till håret ger en kombination av Lawsonia-pulver och starkt avkok av kamillefält (2 matskedar torkat växtråvara i ett glas vatten, stuvad i ett vattenbad i ungefär en kvart i timmen).
 6. För älskare av röda toner rekommenderas att späda henna med naturlig tranbärsjuice, förvärmd till en temperatur av 80 ° C.
 7. Utsökt körsbärsfärg kommer att ge ditt hår henna, utspätt med varmt rött vin, till exempel Cahors eller Cabernet.
 8. Om du inte är redo att experimentera hemma, så är Henna i olika nyanser tillgänglig för försäljning, vars val beror på dina önskemål.

Användningen av henna för att stärka håret

Många damer använder henna i vanlig hemvård för håret, vilket gör det till en unik närande mask, men utan att ändra krullarnas färg.

 • Färgning Henna är framställd av Lavsonia, och för att få färglös henna används dess stammar - de innehåller inte pigmentföreningar, men har alla de fördelaktiga egenskaperna hos växten.

Följande medicinska näringsämnen finns i kompositionen av lövpulver av Lawsonia: Hönanininsyra, gallinsyra och andra organiska syror, C-vitamin och K, värdefulla fosfolipider, hartsartade ämnen, polysackarider, etsspår. På grund av denna komposition tillåter de förmånliga egenskaperna hos henna för hår att lösa många problem, allt från håravfall och slutar med att ge extra volym till tunna och alltför feta krökor.

Henna Nutritional Mask Recept

För att förbereda en näringsmässig henna närande mask är det tillräckligt att lösa upp pulvret med varmt vatten eller ett vattenextrakt från medicinska växter tills en tjock pastamassa erhålls och jämnt fördela kompositionen i hårbotten och dela trådarna i en avskiljning.

Maskens varaktighet är från 20 minuter till 1 timme. Om du vill förbättra effekten av Lavson-pulver, tillsätt essentiella oljor (2-3 droppar) citron, blå kamomill, enbär, cypress, geranium, rosmarin, neroli, lavendel eller en blandning därav.

Användningen av färglös henna för hår:

 • minskning av produktionen av fettsekretion och minskning av tillväxten av lökar;
 • rensar lökarna av ackumulerad och komprimerad utsöndring (feta pluggar) som hindrar normal hårväxt
 • stärka kullarnas rötter
 • behandling av mjäll och oljig seborré
 • skapa extra glans till strängarna;
 • aktivera tillväxten av stavar;
 • öka hårets tjocklek och öka deras totala volym.

Hur odlar han henna?

På förpackningen med pulver finns en detaljerad instruktion och rekommendationer om hur länge kontakten med det naturliga färgämnet med hår är. Det finns ett antal specifika regler som bör beaktas för avel av Henna:

 1. Använd inte metallföremål och rätter eftersom färgkvaliteten försämras vid kontakt med metall.
 2. Pulvret späds med varmt vatten, men temperaturen får inte överstiga 80 ° C.
 3. Konsistensen av henna bör inte vara flytande, eftersom flöda strömmar kan fläcka hud och kläder. Förbered ett verktyg som liknar tätheten av hemlagad gräddfil.
 4. Läkemedlet appliceras på vått hår som tvättas med schampo i varm form och fördelas jämnt längs strängarna, från början av huvudet.
 5. Efter applicering sätts ett uppvärmningslock av plastlock och handduk på huvudet.
 6. Kontakt tiden varierar från 5 minuter till 2 timmar.

Ta bort henna från hår efter färgning och skölj färg med vegetabiliska oljor.

Hur tvättar han henna från håret?

Många kvinnor är oroade över hur man tvättar henna från håret så att effekten av proceduren är maximal? Kompositionen tvättas med mycket rinnande varmt vatten utan användning av tvättmedel.

Med tjockt hår kan sköljningsprocessen vara lång eftersom det är nödvändigt att helt avlägsna pulverpartiklarna från varje hår. Under de kommande tre dagarna rekommenderas det inte att tvätta håret, eftersom de aktiva komponenterna i henna fortsätter att ha en positiv effekt på håret.

Om du vill tvätta bort den resulterande nyansen efter applicering av färgad henna, rekommenderar aromaterapeuter att vara tålmodiga och dra fördel av vegetabiliska oljor: oliv-, persika-, druv- eller aprikoskärnor, mandel, jojoba.

 • Förfarandet utförs 2 gånger i veckan, försiktigt applicera någon av de föreslagna oljorna i en varm form på håret.

Oljemaskan hålls på huvudet under ett uppvärmningslock i en timme och tvättas sedan av med regelbunden schampo. Efter 3-4 veckor tvättas de henna partiklarna som ligger på ytan av krullarna.

Vår exotiska gäst, Henna, som kom till oss från länderna i Gamla Östern, har sådana användbara egenskaper. Om du vill experimentera med nya nyanser, använd färgad pulver av Lawson, vars val är för närvarande ganska stor och om nödvändigt stärka håret och ta hand om sin unika glans, använd färglös henna.

Henna med ricinolja för hår: ansökan, rekommendationer och recensioner

Trots den stora ökningen av produktionen av olika hårvårdsprodukter, föredrar många fortfarande naturliga. Vissa av dem kommer att ge dig ännu större fördelar. Detta beror på det faktum att i några av dessa verktyg är bara en stor mängd av en mängd olika näringsämnen i en koncentrerad form. Om du vill ha vackert glänsande hår, vill du växa snabbt eller återställa det efter en lång negativ påverkan, rekommenderas att prova ett verktyg som henna med ricinolja för hår. Båda komponenterna kan användas separat, det kommer inte att vara någon nytta av detta, men alla nackdelar kvarstår. Om du blandar henna och ricinolja kommer alla negativa sidor av båda produkterna att försvinna.

Vad är henna och vilken effekt på håret ger det?

Henna är ett pulver av torkade löv av lausonia. Det blev känt för oss främst på grund av Indien. I detta land används henna inte bara för hårvård. Henna kroppsmålning är väldigt populär. På vissa sätt kan det även kallas en tillfällig tatuering.
För hårvård har henna använts under mycket lång tid. Hon har en hel lista med användbara egenskaper. Det första som är värt att nämna är färgningseffekten. Klassisk henna ger håret en vacker röd nyans. Det finns flera sorter av pulver med olika föroreningar, tack vare vilka du kan uppnå andra nyanser.
Det finns också färglös henna. Det används av dem som vill få bara användbara egenskaper för hårets hälsa, men inte att ändra sin nyans, och dessa mycket användbara egenskaper är väldigt mycket. Först och främst är henna vanligt för att stärka håret. Det är helt enkelt oumbärligt efter en lång negativ inverkan. Det är möjligt att använda henna för hårvård inte så ofta, vissa experter säger att det är omöjligt att använda det ännu oftare varannan vecka. Men även i sådana sällsynta förfaranden ger henna i de flesta fall bara en omedelbar effekt.
Masker med pulver släpper håret, tar bort villi, på grund av vilka krullarna verkar trassliga och orörda. Detta har en positiv effekt på hårglans. I vissa fall är en sådan utjämning dock för stark. Till exempel är det kategoriskt omöjligt att använda till och med minsta mängd henna på håret efter perm. De blir bara direkt glatt.
Henna är idealisk för fettigt hår. Det torkar rötter och reglerar också talgproduktionen. Återigen kan denna faktor bli en nackdel. Henna är inte lämplig för tjejer med torrt och sprött hår. I deras fall förvärrar det bara situationen. I hög grad av denna anledning används henna med ricinhårolja tillsammans.
En annan egenskap hos pulvret är att minska utseendet av mjäll. I dess sammansättning finns det antiseptiska komponenter som påverkar ditt hår på detta sätt.

Vad är användbar ricinolja för hår?

Olika naturliga oljor används mycket i hårvård. Vanligtvis är alla deras egenskaper ungefär lika: de närmar och fuktar håret från insidan, vilket gör det jämnare, skinnigare och starkare. Trots det faktum att ungefär samma egenskaper kan erhållas från nästan all massa är det den mest populära hjulet. Inte minst beror detta på att det är den mest tillgängliga. I alla apotek hittar du olja till ett mycket attraktivt pris.
Dessutom är ricinolja annorlunda eftersom den är mest användbar för torrt och svagt hår. Naturligtvis bidrar detta till ett stort antal vitaminer, främst A, E och B, men inte bara det. Castorolja absorberas inte helt i krullarna. En del av det finns kvar på ytan i form av en film. I framtiden kan den här filmen inte tas bort helt. Det stannar kvar på ditt hår tills nästa shampooing, och hela tiden kommer att ha positiva egenskaper.
Filmen skyddar håret från ett antal negativa faktorer. Det stärker håret, och även en varm curl är inte hemskt för dem. Dessutom behåller denna film mer fukt i håret, vilket är mycket användbart för ägare av torrt hår. Det är värt att lägga till det faktum att håret är smidigare på grund av filmen, därför märker det märkbart.
På grund av denna egenskap är ricinolja inte särskilt lämplig för fet hår, eftersom det kan försämra situationen avsevärt. Det kan förstås att henna och ricinolja har motsatta egenskaper. På många sätt, just på grund av detta, rekommenderas de att användas tillsammans. Castorca och Henna har dock en sak gemensamt. Båda har en fördelaktig effekt på håret vid mjäll, eftersom de innehåller antiseptiska ingredienser.

Hur man gör en hårmask med henna och ricinolja?

Vanligtvis innehåller masker många komponenter, men i detta fall behöver receptet inte vara mycket komplicerat. Om du inte vill ändra hårets färg måste du ta färglös henna. Numret väljs med en hastighet av 100 g per 10 cm hårlängd. Med torrhet rekommenderas det att minska denna mängd något, och med fetthalt, tvärtom minskar mängden olja. Hans, förresten, borde vara en matsked per 100 g Henna.
För att lösa upp kommer henna att kräva vanligt vatten, men det är bäst att använda avkok av örter, eftersom det ytterligare förbättrar hårets tillstånd. Buljongen är bäst vald efter hårets färg. Om du är blond eller har ljusbrunt hår, i ditt fall mer lämpligt avkok av kamille. För mörkare hår passar idealiskt ett avkok av nässla och ekbark.
Buljong eller vatten bör vara något varmare än rumstemperatur. 200 ml vatten används per 100 g henna. Om det behövs kan du öka detta nummer. Massan ska likna sin konsistens ganska tjock gräddfil. När du har blandat hönan med vätskan, tillsätt lite termisk ricinolja där och låt blandningen stå i 30-40 minuter. Under den här tiden bör henna bli mer enhetlig, vars område det blir mycket lättare att tillämpa.
Därefter måste du tvätta eller bara blöta huvudet, ge ditt hår lite torrt. Vattendroppar bör inte falla ner från dem, men samtidigt är krullarna märkbart våta. Vid detta tillfälle är det bäst att kamma krullarna, annars är det extremt svårt att lägga på blandningen. För att inte skada sårbart vått hår, innan du börjar med håråterställning med henna är det bäst att köpa speciella, skonsamma hårborstar.
Henna och ricinolja i form av en hårmask appliceras ganska svårt och långsamt. Det är nödvändigt att dela håret i strängar och fördela kompositionen i var och en separat. Det är bäst att börja från baksidan av huvudet, för i vissa fall kan även färglös henna ha minimal effekt på håret. Att det inte var märkbart, det var bäst för det mesta att kompositionen var på hårets baksida. Applicera masken är bäst i badrummet, huvudet ner över badet. Blandningen blir ganska tjock och delar av den kan komma på de omgivande föremålen. Det är bäst att ha möjlighet att omedelbart tvätta hennaen från ytan.
När du har fördelat kompositionen över hela längden, är det fortfarande att binda håret i en bulle och sätt ett duschlock på huvudet. I denna mask behövs det inte att skapa en termisk effekt som förbättrar penetreringen av användbara ämnen djupt in i håret, men för att inte fläcka allt runt.
Medlen håller på håret från 1 till 3 timmar. Därefter tvättas henna med termiskt vatten, varefter det är önskvärt att tvätta håret igen för att avlägsna överskott av ricinolja. Eftersom det används ganska i kompositionen är det inte nödvändigt att tvätta håret flera gånger. För tvättning är det bäst att använda naturliga schampon för att inte omedelbart skada det skyddande skiktet som bildas på dina lockar efter masken. Håret måste torkas naturligt.
Det är nödvändigt att upprepa en sådan mask 2-3 gånger om månaden - för ägaren av fettigt hår och 1-2 - för torrt hår. Alltför ofta kan det inte göras, trots alla användbara egenskaper som du får från kompositionen, för annars kan du allvarligt skada det skyddande skiktet i ditt hår. Det är emellertid inte nödvändigt att kombinera sådana masker med hårfärgning med konventionella metoder baserade på ammoniak och andra komponenter. Färgen faller inte på dina lockar jämnt, och resultatet blir deprimerande. Bäst av alla oljor med ricinolja är lämpliga för naturligt hår som inte passerat genom färgning.

Hur färgar hår med henna och ricinolja?

Castorolja med henna kan användas inte bara för att stärka håret. Vissa människor gillar att kombinera denna effekt med färgning. Och i de flesta fall är det möjligt att uppnå de mest intressanta resultaten.
Själva förfarandet för att blanda komponenterna och applicera själva masken förblir densamma, bara kompositionen ändras. Om du inte vill uppnå den här eller den där skuggan borde du inte använda avkok av örter, för när de blandas med tonade henna kan de ge andra resultat.
I butikerna kan du enkelt hitta Henna, som redan är blandad med vissa komponenter för att skapa en eller annan nyans. Förutom att du kan uppnå en mängd olika färger på den röda paletten kan du uppnå mer intressanta färglösningar. Till exempel i den färdiga formen hittar du svart, brun, choklad och till och med lila henna. I sin naturliga form ger den en röd nyans. Problemet med sådana färdiga blandningar ligger i det faktum att du aldrig vet exakt vilken skugga du kan uppnå på ditt hår. Av denna anledning föredrar många tjejer att bara experimentera och hitta olika lösningar för sig själva, att blanda nya komponenter.
Oftast blandas henna med basma. Detta pulver producerar också från de torkade bladen av växter och i vissa fall är dess användbara egenskaper inte sämre än själva henna. Om du blandar basma och henna i olika proportioner kan du uppnå en kastanjeskugga. Om du lägger till mer henna får du mer mättade nyanser av rött. En ökning av Basma tvärtom kommer att göra att skuggan blir mörkare och närmare svart.
Om du blandar henna med avkok av kamille kan du få en vacker gyllene ingefärskugga. Nästan samma effekt uppnås när man blandar pulvret med lökskaldekokning.
En annan komponent som du kan variera färgen av färgning är kaffe. Vanligt naturligt kaffe med henna ger ditt hår en chokladskugga.
Observera att du inte kan använda henna med andra färgprov. I slutändan kommer det inte att leda till några bra resultat. Dessutom, om du använde henna som ett medel för färgning under en längre tid, en annan lång tid, ca 3-4 månader efter kursens slut, kommer andra färgämnen inte jämnt vila på håret.
Färgning av hår med henna ska inte vara mer än 1 gång per månad. Annars kan du till och med oljigt hår torka i en sådan utsträckning att de börjar bryta och dela. Om du växer snabbt, kan du bara använda verktyget på dem, men i det här fallet måste du vara mycket försiktig så att skuggan i huvuddelen av håret och rötterna inte skiljer sig mycket.

Vilka rekommendationer bör följas när man använder henna och castorhe?

- Innan du använder jämn färglös henna är det värt att göra ett litet experiment på små trådar, eftersom skuggan kan ändras ändå och du kanske inte gillar den.
- För torrt hår är det för ofta inte värt att använda henna, men i fall av fet kan du öka kurser upp till 2-3 gånger per månad.
- Efter att ha använt henna för färgning, rekommenderas att helt byta till mjuka schampon med en minsta mängd kemiska komponenter i kompositionen. Med dem kommer skuggan att gå jämnt. Tuffare schampon kan tvätta färgen i ett avsnitt av hår, vilket inte ser väldigt attraktivt ut.
- Efter att ha färgat håret med henna rekommenderas det att använda decoctions av örter, vatten med ättika eller citronfalk för att skölja håret.
- Castorolja är bäst givet sina fördelaktiga egenskaper i form av värme. Så maskens totala temperatur ska vara behagligt varm.
- Vid blandning av henna med en flytande bas bör den kylas ner till ca 70 ° C. Om du häller pulvret med varmt vatten, avkok eller kaffe, så är det hög sannolikhet att du helt enkelt dödar alla användbara egenskaper hos denna komponent.

Recensioner av henna med ricinolja

Henna med ricinolja är extremt populär för hårvård. Den största efterfrågan är färglöst pulver. Med hjälp av det kan du återställa håret, göra det mer hälsosamt och attraktivt även utan förändringar i ditt utseende. Recensioner av båda produkterna är alltid mest positiva, resultaten syns tydligt från den första applikationen. De tjejer som regelbundet använder både henna- och ricinolja kan skryta av helt enkelt fantastiskt vackert hår.
Henna för färgning är ett helt separat ämne. Med hjälp av det kan du uppnå mycket olika nyanser, samtidigt som du gör absolut ingen skada på dina lockar.

Skador på henna

Varje kvinna vill vara vacker och attraktiv. För att göra detta måste du inte bara ta hand om din hälsa och behålla dig i gott skick, men skapa också en viss, unik stil. Ett bra sätt att få individualitet i ditt utseende är hårfärgning. Det är just nu att valet uppstår - att använda ett skadligt kemiskt hårfärg eller att uppmärksamma naturliga naturliga färgämnen, varav en är henna.

Henna hårfärgning

Färgning sker på principen om pigmentackumulering i hårets övre lager - i nagelbandet. Färgpigmentet tränger inte in i hårets struktur (inuti), men trots detta färgar det håret länge och tvättas inte helt bort (som kemiskt färgämne), även om det inte har så stark färgförmåga att helt ersätta den naturliga hårfärgen. Henna är mer färgämne än färgämne. Det ger hår en nyans, och det skiljer sig beroende på hårets ursprungliga ton.

Henna kan bara färga hår i - orange-rött, - rött brunt eller - röd-röd ton, eftersom Det är dessa färger som orsakas av huvudfärgen av henna - lavson. En mängd olika färger kan endast uppnås genom att blanda henna med olika örter och tillsatser. Annan färg (rubin, titian, aubergine, etc.), förutom Henna sanna färg, är antingen en blandning av Henna med andra färgämnen (till exempel med basma) eller med syntetiska färgämnen.

Henna är indisk eller iransk. Till skillnad från indiska är färgämnet av iranska henna mycket bredare, och när det är blandat kan man få många underbara nyanser (intensiteten beror på den ursprungliga naturliga hårfärgen).

Det finns också sådana sällsynta sorter av henna som absorberar färg - något lättare hår (med en och en halv eller två toner).

Henna skador på håret

Skador på henna uppstår när hennafläckar är för frekventa. Det kan torka håret (på grund av innehållet i syror och tanniner i det). Som ett resultat orsakar den frekventa användningen av henna skada och motsatt effekt - håret blir matt. Vid upprepad penetrering av färgämneshinden i hårkutiklet är dess skyddande skikt brutet, vilket kan leda till att håret börjar splittras. Med förlust av fukt blir de försvagade - förlora sin styrka och falla ut. Håret övermättad med henna blir tråkigt, orubbligt, torrt, det förlorar sin elasticitet, blir styvare, svårt att stila och håller det inte bra. De är svåra att ge volymen.

Henna har en vana att blekna.

Den resulterande hårfärgen efter färgning med henna att förändras med hjälp av konstgjorda färgämnen är nästan omöjligt. På grund av dess omslutande egenskaper skyddar henna håret från penetration - färgpigment kommer inte att kunna tränga in i håret. Vegetabiliska färgämnen är mycket dåligt kombinerade med kemikalier. Använd inte konstgjorda färgämnen tills Henna-färgat hår har fullvuxet. Reaktionen av kemikalier och Lawson kan ge ett helt oförutsägbart resultat, upp till radikalt blå, orange eller grön nyanser. Kemisk färg kan ligga ojämnt och färgen blir ojämn.

Herbal hårfärger kombinerar inte med kemiska ämnen, för detta kan henna inte användas om håret nyligen har färgats med ett kemiskt baserat medel, blekt, permeert eller blekt.

Henna maskerar grått hår och rötter, men det är omöjligt att helt jämföra gråstrålarnas färg med resten av hårmassan när de färgas med henna för första gången. Det grå håret är poröst, det berör färgen snabbare. Till följd av detta ser hårgrået ut mot resten av håret mycket mer rödaktigt än resten - gulrot (eldig röd) färg. För god effekt är det nödvändigt att färga gråhår med henna inte en gång, men något, så att färgen är fixerad och blir mörkare.

Henna kan också vara skadligt om det används med tillsats av konstgjorda färger. Detta kan orsaka allergisk hudreaktion.

Resultatet av hennafärgning är inte alltid förutsägbart, eftersom Den slutliga färgen kommer att bero på den ursprungliga hårfärgen, färgningstid och metod för att bryna hennapulver. Henna hårfärgning kräver viss färdighet (erfarenhet) - brygga pulveret och applicera det.

Henna är inte alltid lätt att tvätta av håret. Detta kräver en stor mängd vatten. Det är nödvändigt att tvätta av färgen mycket länge och försiktigt tills vattnet blir transparent. Orange fläckar efter henna tvättas inte lätt ut under naglarna.

Henna behandlar hår

Handlingen av henna, som mestadels är mild jämfört med syntetiska permanenta färger, när speciella medel används för att penetrera nagelskala för att tränga in i färgen i håret. Vid färgning förstör den inte det befintliga naturliga pigmentet, utan omsluter bara håret, anpassar det och ger volym samt skapar ett tunt skyddande skikt. Hennafärgat hår är skyddat mot solens skadliga effekter, och även havsvatten är inte ett problem för färg - en av riskfaktorerna för kemiska färgämnen. Om du följer bruksanvisningen ger henna håret en rik färg, gör den mer tät, tjock, fluffig och elastisk.

Henna skyddar håret mot de skadliga effekterna av solen, ger färgstabilitet som inte bleknar i solen och smälter mycket långsammare än med vanlig färgning.

Henna hjälper till med splittrade ändar, matthet, skört hår, alltför oljigt eller torrt hår.

Effekten av henna på håret och huden uttrycks i en liten garvningseffekt, vid reglering av talgkörtlarna, och vattenfettmetabolismen normaliseras. Henna innehåller tanniner som sträcker det yttre skaliga skiktet och gör håret glans. Som ett resultat är skadat hår återställt, och hårvågorna är helt stängda. Allt detta möjliggör bildandet av en skyddande film för håret, vilket ger effekten av densitet. Dessutom stimulerar blandningen blodcirkulationen, närmar hårbotten, stärker hårrötterna, främjar tillväxten av håraxlar, lindrar mjäll.

Resultatet är synligt även efter det första förfarandet - även sprött och tråkigt hårförhöjning blir tjockare och tycks tjockare.

Henna har inga kontraindikationer för vuxna eller barn. Henna är hypoallergen, vilket gör den oumbärlig för allergiska reaktioner mot kemisk färg. För gravida och ammande kvinnor är färgning av hår med naturlig hennafärg godkänd av läkare. Efter födseln blir håret ännu tjockare och mindre faller ut.

Henna är också färgade ögonbryn och ögonfransar - färgen kommer att vara längre än med kemisk färgning och hårsäckar kommer att stärka. Efter färgning blir ögonfransarna längre och tjockare.

Henna används för att tillämpa tillfälliga tatueringar. De aktiva ingredienserna i henna rensar och närnar huden, och har även svamp och astringerande egenskaper.

Henna är prisvärd.

Hur färgar hår med henna

Det är nödvändigt att välja frekvensen av hennaanvändning för ditt hår så att henna inte skadar hårets struktur. Om håret är fet eller normalt kan det målas med henna upp till 3 gånger i månaden, och om det är torrt, då inte mer än en gång i månaden, och någon en gång varannan månad.

Vid användning av naturlig henna (utan syntetiska tillsatser) bör det inte vara mer än en gång var 2-3 månaders torkningseffekt.

Vid färgning av hår med henna, speciellt för känslig hårbotten, är det lämpligt att använda den i kombination med fuktgivande och närande masker, kosmetiska oljor för hår och hårbotten, till exempel med druvfröolja, vetex (1-2 skedar) etc. Du kan till och med använda henna en eller två gånger i veckan om du lägger till oljor, honung, äggula, mjölk, mejeriprodukter etc. som påtagligt binder bindningsegenskaperna hos henna tack vare dem kan du öka exponeringstiden för henna masker och till och med justera graden av färgning hår.

Henna är mer lämplig för mörkt (brunt, svart) hår, deras färgtid är 1-1.5 timmar. Med blont hår måste du vara försiktig - exponeringstiden är två eller till och med tre gånger mindre. Ljus, även grått hår färgat med henna mycket snabbt, som ett resultat - en onaturlig ljus röd färg.

Efter öppning, under påverkan av luft försämras hennapulver ganska snabbt, så återanvändning av lagrat pulver kan ge ett svagare resultat. Frisk henna har en grågrön färg. När Henna förvärvar en brun färg, betyder det att den har försämrats och har förlorat sina färgegenskaper.

Det är nödvändigt att göra färg i keramik eller glasvaror. Metallisk är inte lämplig, eftersom syrorna i färgen kan reagera med skålens material. Vid applicering av henna på huvudet är det önskvärt att ha speciella handskar på händerna.

Hur man gör Henna

För att "frisätta" färgen (hennatoninsyra) måste henna bryggas i förväg - i flera timmar (du kan tillbringa natten eller en dag) vid rumstemperatur (ungefär 21 ° C). Färgens yta bör mörkas lite - bli lite brun, vilket innebär att färgpigmentet släpps och oxideras med luft. Ju högre temperaturen i rummet desto snabbare kommer pigmentet att släppas. Om du lägger pasta med henna vid en temperatur av + 35C - kommer den att vara klar om 2 timmar. Sedan kan du, om så önskas, lägga till olika tillsatser, oljor.

Henna är bättre manifesterad i en sur miljö.

Henna rekommenderas inte att brygga med varmt (kokande) vatten, eftersom det ger en blekt och omättad kopparorange, mycket lätt uttalad nyans. För att färgen ska vara ljus och mättad krävs en sur miljö, eftersom Henna släpper pigmentet mer aktivt till en surhetsnivå på 5,5 - lite surt. Därför måste du späda henna (till konsistens med gräddfil) sur vätska:

 • Citronsaft
 • kefir
 • Äppelcidervinäger
 • Torrt vin
 • Citron Herbal Tea

När Henna interagerar med ett surt medium, är färgen djupare och mer uttryckligt - färgat hår kommer gradvis att mörkas till en rik mörkröd färg. Håret blir färg när det utsätts för syre, och processen kan ta flera dagar. Henna sanna färg manifesterar sig vanligen först efter två, tre, fyra dagar. Särskilt i solen eller i solariumet.

Henna och eteriska oljor

Att lägga i utspädda eteriska oljor av Henna (några droppar) med höga terpener (monoterpener), hjälper till att få en mer mättad färg. Mono-terpenalkoholer och oxidationsmedel med henna på bästa sätt påverkar hårets ljusstyrka efter färgning.

 • En hög nivå av terpener (monoterpener) i etrödolja, eukalyptus, har också en uttalad effekt på rökolja.
 • Rosemary, geranium eller lavendel eteriska oljor har en svagare effekt.
 • Lavendelolja, tillsatt till henna, gör färgen mättad och av alla eteriska oljor kommer inte att orsaka hudirritation, vilket är mycket lämpligt för barn eller gravida kvinnor.

Använd inte schampon när du tvättar av henna efter färgning av hår.

Hur man tvätta färgen från huvudet

Eftersom henna inte är ett kemiskt läkemedel, tar det tid att få en fast hållning på håret. Därför ska huvudet tvättas 2-3 dagar efter hennafärgning, då färgen blir djup och intensiv, och endast rötterna måste tonas. Om du tvättar håret nästa dag efter färgning kommer färgen inte att fixas, och färgningen måste upprepas oftare.

Funktion av henna - i gradvis mättnad av hårfärg. Med varje ny applicering av det på håret ökar intensiteten och djupet av färgningen. Den längre henna hålls på håret, desto rikare blir skuggan. Resultatet kommer också att bero på färgen på ditt eget hår, deras struktur, porositet.

Röda fläckar på huden efter färgning med henna tvättas med eventuellt tvättmedel (tvål, gel).

För att neutralisera för ljus en färg måste du värma upp lite vegetabilisk olja och försiktigt gnugga den i ditt hår. Torr hårtork, skölj med schampo. Olja absorberar henna. Efter en tid kan proceduren upprepas.

EXTRA

Henna nyanser

Med henna kan du få många nyanser - från eldrött till ljust kastanj.

Henna kombineras med andra växtbaserade ingredienser. I kombination med dem kan du få ett brett utbud av hårfärger:

Mättad gyllen gul nyans

Rabarber, eller gurkmeja. 200 g torkade Rabarberstammar kombineras med en flaska torrt vitt vin och kokas tills halva vätskan kokar bort (du kan också använda vanligt vatten). I den återstående kompositionen lägger du en påse av henna. Massan appliceras på håret och håller i ungefär en halvtimme.

Gammal guldfärg

Saffran. 2 gram saffran kokad i 5 minuter, tillsätt henna.

Kamomill. Brew 2 msk kamomill, filtrera och tillsätt henna.

Röd körsbär med lila glans

Köttjuice Värm upp till 60 grader juice, lägg till en påse av henna.

Mahogany färg

Kakao. Henna kombineras med 3-4 msk. kakao skedar. Brew blandningen med varmt vatten, och omedelbart sätta gruel på rent och torrt hår.

Röd vinst

Madder eller hibiskus. Madder rot (2 msk) koka i ett glas vatten, tillsätt henna.

3 delar henna och 1 del basma.

Rik - kastanj med rödaktig nyans

Malt kaffe. 4 teskedar med en glid av naturligt slipat kaffe häll ett glas kokande vatten. Koka i 5 minuter. Kyl lite. Tillsätt en hönanpåse till lösningen.

Mörk kastanj med röd nyans

(proportioner för långt hår) 100-150 g. Henna, 2 matskedar kaffe, kakao, matsoni, olivolja. Ju längre blandningen hålls, ju rikare färgen.

Valnötskal. De krossade skalen kokas under en lång tid (ca 2 matskedar), sedan läggs en hönanpåse.

Valnötter lämnar. Koka 1 matsked blad, lägg till en påse av henna.

Basma. Basma utan hennafärgade hår i en grönblå nyans. För "bronsen" måste man ta 2 delar av henna och 1 del av basma.

Henna och Basma i lika stora mängder. Först färga håret med henna - håll i minst en timme. Tvätta av. Därefter applicera basma.

För glans hår

1/2 kopp Henna, 1/4 kopp vatten, 1 rå ägg. Låt blandningen stå i 15-45 minuter.

För torrt och sprött hår

1/2 kopp Henna, 1/4 kopp vatten, 2 msk. yoghurt. Lämna kompositionen i 15-45 minuter.

För lysande färg och smak

1/2 kopp Henna, 1/4 kopp vatten, 1/4 av en kaffeske med kryddor (ingefära, muskot, svartpeppar, kanel). Lämna kompositionen i 15-45 minuter.

För gyllene nyanser

1/4 av en kaffeske, 3 msk. äppelcidervinäger. Lämna kompositionen i 15-45 minuter.

Om du har blont hår är det tillräckligt för dem att få en röd eller ljusgul nyans från 5 till 10 minuter, det mörka håret behöver 30-40 minuter och de svarta behöver minst 1,5-2 timmar. 1/2 kopp henna, 1/4 kopp teokoktion (svart te för brunhåriga kvinnor, kamomill - för blondiner eller kaffe för svart hår).

Henna med smör

Den magiska hennaens arom ger energi och skapar ett speciellt humör. För mig är detta vegetabiliska pulver multifunktionellt: Jag använder det för att färga hår, som en del av medicinska masker, för att dra mehendi och göra bomber för ett bad. För en rödhårig flicka behövs vanligtvis inte kemiska färgämnen om du kan hantera naturens gåva korrekt. Och i kombination med Basma erhålls mörkare nyanser: mörk kastanje och jämn choklad.

Fördel och skada

Henna är en berömd folkmedicin, inte bara för färgning av hår i naturliga nyanser, men också för vård. Hon har helande egenskaper. Men det finns kontraindikationer.

 • Fördelarna med hår. Eliminerar förlust, ökar tjockleken, gör den mer stel, fluffig och voluminös. Hjälper från mjäll.
 • För hälsa. Det har desinficeringsegenskaper, på 1500-talet användes det för att behandla sår, kirurgiska suturer och att behandla hudsjukdomar.
 • rekommenderas inte för användning på torrt hår: torka dem ännu mer, gör tråkiga, dehydrerade;
 • kan inte användas för färgning av hår som tidigare har färgats med industriella färgämnen: du kan få ett oförutsägbart resultat, och istället för en ljus röd skönhet blir en tjej med fantastiskt gråbrunt-krusigt hår;
 • kan inte användas efter perm, keratinrätning och andra liknande salongprocedurer: henna neutraliserar deras effekt;
 • ingen anledning att blanda Henna med konstgjorda färger: resultatet kan vara oförutsägbart.

Typer av Henna

Henna är för vissa ändamål uppdelad i typer, som du måste vara medveten om för att förstå varför du ska använda den.

färglös

Detta är en kosmetisk produkt med svag färgförmåga. Det är en dum åsikt att färglösa henna inte ger färg alls, men på grund av detta blir blondiner vilseledda eftersom deras lockar blir gula i färg! Används huvudsakligen för att göra masker för mörkt och rött hår. Det är ett bruntgrönt pulver. Om du behöver återställa skadat hår, förhindra håravfall och uppnå en lyxig frisyr är färglös henna perfekt.

Recensioner av färglösa henna är mest positiva men det ska användas korrekt: Lägg oljor eller andra näringsämnen i maskerna för att inte överdrippa håret.

färg

Används för färgning av hår i naturliga nyanser: koppar, röd, brun med rödaktig nyans. Till salu mer vanlig produkt av iransk produktion. Indisk henna anses särskilt högkvalitativ, det är dyrare och du kan inte köpa det på någon kosmetisk butik, så du måste söka.

Också uppmärksamma henna-sorten. Under en resa till Marocko förklarade den lokala säljaren att Henna är den bästa sorten som används för att färga hår - det tar egentligen inte mer än 15 minuter att uppnå en ljus nyans medan du måste köpa i Ryssland i timmar. En höna av andra klassen är avsedd att göra scrubs och lägga till badet för att läka huden.

För färgande ögonbryn

Det rekommenderas att använda hårrester för ögonbryn för att uppnå en perfekt kombination. Detta är sant. Också många fliniga flickor kommer inte ifrån kombinationen av henna och basma för att betona ögonbrynslinjen.

Med tillsatser

Ibland blandas henna med syntetiska färgämnen för att få en exotisk färg med den. Om du ser henna på en butikskiosk, på förpackningen som det skrivs att det kommer att färga ditt hår lila, rosa, vit eller annan ljus nyans, är det här inte en naturlig produkt.

Hur kan jag ansöka?

Det är viktigt att veta hur man använder henna korrekt för att få önskat resultat.

 • Håret bör inte tidigare färgas med industriella färgämnen.
 • Henna tvättar inte av tyget och är svårt att tvätta bort huden, så applicera en rik kräm på pannan, tempel, öronen och försök att inte fläcka dina kläder.
 • Applicera blandningen för färgning av hår, ögonbryn eller en mask bör vara på våt hud, hår.
 • Det löser sig endast i varmt vatten, så använd kokande vatten.
 • För att uppnå önskad färgmättnad, behåll verktyget: 5-10 minuter för lätt toning, 40 minuter för ljus färgning.
 • Att göra helande masker för att återställa, stärka och mot håravfall.
 • Att färga hår i naturliga nyanser från kopparröd till röd kastanj.
 • Färgögonbryn (det rekommenderas att använda speciell kosmetisk henna, utformad speciellt för ögonbryn).
 • Förbered en blandning för att dra tillfälliga tatueringar eller mehendi.

Favoritmask

I sin rena form torkar henna hårt hår. Därför finns det negativa recensioner på Internet, där tjejer och kvinnor skriver att deras hår har förvandlats till ett "strå", efter masker är det omöjligt att kamma dem. Faktum är att henna bara behöver användas korrekt, då blir det inte skadligt.

Vad man ska lägga till henna (använd färglös för masker) så att det bara ger nytta.

 • Dekoktioner av örter. Blondor lämplig kamomill, brunetter - nässla, ekbark.
 • Nourishing vegetabiliska oljor. Oliv, avokado, kokosnöt, mandel, shea, avokado eller argan.
 • Aloe Vera gel. Rik på vitaminerna A och E, för att stärka håret.
 • Äggula. Det höga innehållet av aminosyror och fördelaktiga spårämnen mättar lökarna, stimulerande öst.
 • Kefir. Den sura miljön avslöjar det färgade henna-enzymet, du kan insistera på pulveret rent på kefir om du drömmer om en eldig rödaktig tinge.
 • Eteriska oljor. Från att falla ut - cedar, rosmarin, slå, för sken - ylang-ylang, grapefrukt, från ökat fettinnehåll - pepparmynta, lavendel, från mjäll - eukalyptus, tea tree.
 1. Jag borstar partitionerna av henna, kamilleavkokning och burdockolja (proportioner 1: 1: 1) på partiklarna på våta, rena hårrötter. Ibland lägger du till några droppar essentiellt oljeblott.
 2. Jag applicerar argan eller kokosnötolja för en längd.
 3. Jag står en timme och tvättar sedan med schampo.
 4. För att göra oljan lättare att tvätta, innan du tvättar, applicerar jag längden på balsammen, lämnar den i 7 minuter och tvättar den av. Därefter avlägsnas schampon lätt av resterna av masken.

Hårfärg recept

Receptet för färgning av hår med henna bör väljas beroende på vilken färg som behövs.

 1. För att färga håret rött, tillsätts henna med sockerbetor (den mest prisvärda produkten) eller mjukade bär: äldre, söt körsbär, buckthorn. Och den mest intensiva skuggan av rött ges av löv av karkade och röd Altea.
 2. För brun och choklad nyanser, lägg till en lösning av kakao, kaffe, svart te eller indiskt amla pulver.
 3. Saffron, kamille och Rabarber (decoctions) är bra för att skapa gyllene nyanser.
 4. Färgigt hår i en kopparröd färg kan vara Henna utan tillsatser.

Ta 100 g Henna, tillsätt 1 matsked av det önskade tillskottet, häll 100 ml varmt vatten (men inte kokande!). Blanda blandningen endast i icke-metalliska redskap och rör om med en icke-metallisk sked. Du måste färga håret medan Henna är varmt.

Kombinera med basma och svart te för rika kastanjebrun.

För att få en kastanjeskugga, förbered en blandning i förhållandet 1: 1 henna och basma, fyll det också med varmt vatten. Blötlägga i ungefär en timme.

Experiment och skapa intressanta nyanser med hjälp av naturliga färgkomponenter!

Dela "Magic Henna - Favorit Recept och Tips"

Färga Henna torrt hår

Färga Henna torrt hår

I denna artikel kommer jag att ge ett recept på färgning av henna för torrt hår. I det här fallet rekommenderar jag dig att tydligt definiera typen av hår och känslor efter målning. Om ditt hår är väldigt torrt och efter att Henna faktiskt blir en hård balle, kommer en liten mängd tillsatser förmodligen inte att hjälpa till. Det kan vara bekvämare att använda Henna Lash.

Om emellertid torrhet inte är stark, går det ganska snabbt, bör följande recept korrigera denna situation. Med andra ord måste du försöka bedöma graden av problemet.

Komponenter av torrhet när de färgas med henna

Medel som kan tillsättas till henna för att mjukna, minska torkningseffekten, en känsla av styvhet efter färgning:

 • kefir
 • Vegetabiliska oljor
 • Eteriska oljor
 • Vitaminer i olja (A, E)
 • Calendula Extract
 • Havtorn utdrag
 • bockhornsklöver
 • Shikakay

Jag har redan pratat om användningen av eteriska oljor och kefir. Därför vill jag i denna artikel berätta mer om användningen av näringsinnehåll för färgning av torrt hår med henna.

Calendula extrakt används i hårprodukter som ett stärkande medel. I allmänhet rekommenderas kalendula för fet hår, liksom för mjäll. Det reglerar talgkörtlarna och lugnar hårbotten. Men upplöst i olja har calendula en mjukgörande effekt på håret. Den har en ljus orange färg och rekommenderas ofta i vård av rött hår.

Sea buckthorn extrakt används i schampon och hårbalsam, eftersom det skyddar håret från miljöens skadliga effekter. Det ger hår jämnhet och elasticitet. Dessutom har den en uttalad röd-orange färg. På grund av detta har det en positiv effekt på henna hårfärgning. Calendula är i allmänhet ett välkänt näringsämne. Det ingår ofta i krämerna, korrigerande medel för brännskador. Och en fördelaktig effekt på hårbotten och hårsäckarnas tillstånd.

Dessa extrakt är lipidlösliga. De kan spädas i någon vegetabilisk olja, i vitamin A och E, eller helt enkelt läggas till henna, som jag gjorde för mitt hår. Det beror allt på hur torrt ditt hår är.

Förbereda en blandning av henna för torrt hår


För färgning av torrt hår med henna behöver du:

 • henna
 • Calendula Extract
 • Havtorn utdrag
 • Vitaminer A och E i olja
 • Ylang Ylang Essential Olja

Knådningsprocessen är som följer.

 1. Först fyller vi hennaen med varmt vatten och låt det sitta lite och kallt samtidigt. I längd upp till mitten av ryggen tar jag cirka 8 msk Henna. Mängden ytterligare ingredienser kommer att beräknas för denna volym av henna.
 2. Sedan tar vi en separat skål och späd den: en tesked vitaminer A och E, extrakt av kalendula och havtorn.
 3. Häll blandningen i Henna och, som det ska, rör om innehållet.
 4. I slutet lägger vi 10-15 droppar essentiell olja ylang ylang.

Applicera blandningen som vanligt på vått hår, samtidigt som du uppmärksammar rötterna och håret i längdriktningen. Håll blandningen på håret, jag råder lite längre. På grund av effekten av fet extrakt bör detta inte påverka hårets kvalitet. Det bör dock komma ihåg att allas hår är väldigt annorlunda. Och någon ny mask eller, som i vårt fall, blandningen för färgning, är det bättre att först försöka på egen hand under en kort period. Till exempel 1 - 2 timmar. Det är viktigt att komma ihåg att det är omöjligt att utveckla ett universellt recept för allt hår. Speciellt för torr.

Effekten av att använda henna med extrakt

I mitt fall, omedelbart efter att ha använt henna utan mjukgörande tillsatser, är håret före nästa tvätt lite tuffare än vanligt. Efter att ha torkat huvudet passerar den här känslan.

Men efter att ha använt samma henna, men med tillsats av kalendula och havtornsoljextrakt, fanns det inte ens denna lilla känsla av torrhet. Men mitt hår är oljigt, så jag bestämde mig för att prova samma blandning på min vän. Hon har lockigt hår, normalt vid rötterna och torrt på spetsarna. I det här fallet gjorde jag blandningen för hela huvudet, så jag tog ungefär 7 matskedar av henna och tillsatte nästan 3 teskedar extrakt där.

Under appliceringen av henna ännu mer än vanligt, påminde lera. Det är inte alls duschigt och klistrade hårt mot håret. En vän höll Henna på håret i 5 timmar. Enligt henne var effekten av extrakten ganska märkbar. Håret sken mer och tipsen var ganska mjuka. Tillsatsen av dessa näringsämnen har inte påverkat färgen.

Var kan man köpa extrakt?

Växtbaserade extrakt kan hittas i butiker som specialiserar sig på komponenter för kosmetika för självtillverkning. Till exempel i Kazan finns en onlinebutik ChudoLavka.

Olga Doroninas råd för färgning av lockigt hår som är benäget för torrt hår

Henna torkade verkligen mitt hår. Nyligen försökte jag lägga till shikakai till det (det är en naturlig balsam!), Det visade sig mycket bra! Håret var mjukare än vanligt.

Den andra dagen bestämde jag mig för att lägga fenugreek (jag sköljer vanligtvis mitt hår med det, efter tvätt, istället för balsam i balsam, det fungerar som silikoner på ett bra sätt) - det här är vanligtvis super. Från en sådan blandning (henna + shikakai + fenegreek) är håret mycket mjukt, smidigt, smuligt!

 • 4 matskedar henna,
 • 1,5 matskedar shikakai,
 • 1,5 matsked fenegreek (i detta fall marken).


Nästa Artikel
Kam med naturliga borstar