Hemlagad Henna Hair Masks: Top 10 Recept


Henna kallas naturligt växtfärg. Förbered det från plantans bottenplåt med det romantiska namnet Lawsonia. När hon appliceras på hår, ger henna dem en rödaktig nyans, så naturlig henna för masker rekommenderas inte för blondiner.

Rättvisa tjejer och de som inte vill ändra den naturliga nyansen bör få färglös henna för grooming. Detta verktyg behåller alla de fördelaktiga egenskaperna hos henna normalt, men målar inte.

Vi kan säga att hårmask med henna är ett verktyg som passar nästan allt, det passar alla färger och hårtyper.

Vad är användningen?

Varje typ av henna kan avsevärt förbättra hårets utseende tack vare dess sammansättning. Detta ämne innehåller:

 • Rutin. Det är ett vitamin som tränger igenom hårsäckarnas celler, vilket ger förstärkning av rötterna.
 • Karoten. Detta element har en positiv effekt på hårstrukturen, vilket gör den mjukare och mer glänsande.
 • Emodin. Detta ämne stärker effektivt, förhindrar förlust.
 • Rhein. Ett naturligt antibiotikum som bekämpar svampar, bakterier, hjälper till vid behandling av olika sjukdomar i hårbotten.

Förutsatt att hennabaserade hårmaskor appliceras på rätt sätt, kan de avsevärt förbättra hårets hälsa och utseende.

När ska man ansöka?

Det är möjligt att använda henna för förebyggande vård och behandling. Med regelbunden användning av dessa verktyg kan du:

Kontraindikationer för användning av färglös henna är få, det enda du behöver för att se till att de substanser som utgör masken, det finns ingen individuell intolerans.

Det rekommenderas inte att utföra procedurer med henna inom en vecka efter färgning med kemiska färgämnen eller kemisk rätning (curling).

När det gäller användningen av färgad henna rekommenderas det inte att användas med en ljus nyans av hår, liksom med en stor mängd gråhår. I detta fall kan resultatet av färgning vara en ljus orangefärgad nyans.

Arbetsordningens regler

Det är lätt att använda henna hemma, men det blir inte överflödigt att lära känna grundläggande regler.

 • För att göra en henna mask, hälls pulver från förpackningen i ett glas eller en fajanskål och fylls med varmt vatten, men inte kokande vatten (den rekommenderade vattentemperaturen är ca 80 grader).
 • Vätska bör tas ungefär tre gånger mer än pulvret. Men du kan hälla "för ögonen", viktigast av allt, för att säkerställa att en krämig massa erhålls.
 • Applicera den beredda kompositionen på hela huvudet. Det vill säga först separera trådarna på skilsmässan och gnugga blandningen i rötterna, fördela sedan längs strängarna med hjälp av en kam. Om färgad henna används, är det väldigt viktigt att använda handskar och inte försöka gnugga kompositionen i rötterna, eftersom kompositionen inte bara färgar håret utan även huden.
 • Uppvärmning är ett viktigt villkor för procedurens effektivitet, så omedelbart efter appliceringen av kompositionen är det nödvändigt att sätta håret ihop med en film och lägga något varmt på toppen - en hatt, en "turban" av en scarf eller handduk.
 • Genomförandet av förfarandet för första gången är begränsat till en 30-minuters exponering. Därefter blir det möjligt att förlänga maskens varaktighet till 2 timmar.
 • Tvätta kompositioner som innehåller henna, helt enkelt nog behöver du bara skölja trådarna i en stor mängd vatten (i behållaren) och använd sedan om nödvändigt shampoo.
 • Procedurernas frekvens bestäms av målen. Om detta är förebyggande, räcker det med att hålla dem tre gånger i månaden. För behandling kan du göra proceduren var tredje dag.
 • Hela kursen är 16-20 procedurer. I slutet av kursen är det bättre att ta en paus genom att byta till masker av en annan typ.

recept

Välj recept för masker för hår med henna är nödvändigt beroende på målen. Om du planerar att uppnå en ljus nyans bör du välja färgad henna.

Tintingföreningar

Om huvudmålet är att få en viss nyans bör färg henna användas. För att inte bli besviken i resultatet måste du följa följande regler:

 • Försök inte att färga skadat, blekt eller färgat hår. Innan masken används, rekommenderas att ha en hårklippning för att ta bort delade ändar.
 • Förbered en mask genom att spädda hennapulver med varmt vatten. Om du planerar att inte bli en ljusröd och en annan nyans introduceras en extra substans i färgmasken - Basma. Om du blandar dessa färgämnen i lika delar får du en kastanjfärg. Ju mer henna är i blandningen desto ljusare blir skuggan och vice versa.
 • Om håret är torrt kan Henna spädas inte med vatten utan med kefir. Basma utspädd med vatten bara.
 • Innan du applicerar masken måste du applicera en fet kräm längs hårlinjen, du kan dessutom göra ett bandage av tre eller fyra lager av gasbind. Detta hjälper till att skydda huden från fläckar av färgämnen.
 • Applicera kompositionen på nyligen tvättade och något fuktiga strängar.
 • Det är nödvändigt att hålla toningskompositionen från 1 till 8 timmar, det beror på skärmens önskade ljusstyrka.
 • Du kan tvätta av kompositionen utan att använda schampo.

Om mycket grå hår

För toning grå hår en blandning av lika stora kvantiteter av henna, malda kaffebönor och basma bereds. Häll blandningen med varmt vatten, låt stå. Applicera på fuktade strängar, håll i två timmar, skölj utan att applicera schampo.

Vårdprodukter

Om huvudsyftet med proceduren är vård och behandling, liksom om en henna mask är förberedd för blont hår, då ska en färglös slags henna användas.

Att stärka

Henna hjälper perfekt mot håravfall. För beredning av terapeutisk blandning behöver två typer av oljor, ägg, honung. Beredningsförfarande:

 • Förbered henna, som vanligt, med 150 gram pulver;
 • piska två äggulor, tillsätt 25 ml olivolja och mandelolja, samt en tesked honung;
 • Blanda den kokta blandningen och Henna, slå.

Att bekämpa greasiness

Sammansättningen för fet hår bör ha en torkningseffekt. En sådan mask bereds för hår med vit henna med tillsats av vitt eller blått lerpulver. Komponenterna blandas i lika stora mängder (ta 4 matskedar av den ena och den andra), häll vatten, för att erhålla en krämig massa. Häll juice från halva citron till kompositionen. Denna komposition bör inte hållas på håret i mer än en halvtimme.

För restaurering av torkade lås

En näringsmässig henna hårmask bereds med tillsats av avokado och burdockolja. Först, förbered henna, hälla vatten 150 gram pulver. Medan den är infunderad, skalla avokado, ta bort benet och blanda fruktmassan i en puree med en mixer. Blanda potatismos med Henna och två skedar smör, slå.

För att minska dropphastigheten

Du kan göra masker med henna för att stärka håret med torr senap. Två teskedar senapspulver måste ta två matskedar av torrt hennapulver. Blanda pulver och häll ett halvt glas vatten. Denna komposition appliceras endast på rötterna, du behöver inte hålla den längre än 10 minuter. Huvudet måste värmas upp.

För att skydda

För att ge hårskydd mot negativa effekter är det nödvändigt att förbereda en mask baserad på henna med gelatin. 5 gram gelatin häll kallt vatten och två matskedar av hennapulver (i en annan maträtt) - hett. Värm upp den svullna gelatin för att lösa upp, blanda med henna. Applicera endast på trådarna, inte gnugga rötterna.

Mjäll - nej!

Kompositionen mot mjäll bereds enligt följande: två matskedar av hennapulver späds med vatten. Efter tio minuter tillsätt citronsaft, pressas från hälften av citrus, en matsked ricinolja (förvärm oljan) och tre droppar eteriska oljor av eukalyptus och tea tree.

För mörkt hår

För att ge en ljusare färg till naturligt mörkt hår, använd en blandning av färglöst henna och kakaopulver. Blanda dem i samma volym, brygg med vatten. I en slurry lägg till några droppar rosolja. Håll kompositionen i en halvtimme.

För att aktivera tillväxten

Effektiva henna masker för hårtillväxt bereds med tillsats av oljeblocket. Denna komponent är inte billig, men en mask kräver endast fem droppar av detta ämne. 150 gram henna utspätt med vatten. Lägg sedan till en kvart kopp kefir och smör.

Henna med ricinolja för hår: ansökan, rekommendationer och recensioner

Trots den stora ökningen av produktionen av olika hårvårdsprodukter, föredrar många fortfarande naturliga. Vissa av dem kommer att ge dig ännu större fördelar. Detta beror på det faktum att i några av dessa verktyg är bara en stor mängd av en mängd olika näringsämnen i en koncentrerad form. Om du vill ha vackert glänsande hår, vill du växa snabbt eller återställa det efter en lång negativ påverkan, rekommenderas att prova ett verktyg som henna med ricinolja för hår. Båda komponenterna kan användas separat, det kommer inte att vara någon nytta av detta, men alla nackdelar kvarstår. Om du blandar henna och ricinolja kommer alla negativa sidor av båda produkterna att försvinna.

Vad är henna och vilken effekt på håret ger det?

Henna är ett pulver av torkade löv av lausonia. Det blev känt för oss främst på grund av Indien. I detta land används henna inte bara för hårvård. Henna kroppsmålning är väldigt populär. På vissa sätt kan det även kallas en tillfällig tatuering.
För hårvård har henna använts under mycket lång tid. Hon har en hel lista med användbara egenskaper. Det första som är värt att nämna är färgningseffekten. Klassisk henna ger håret en vacker röd nyans. Det finns flera sorter av pulver med olika föroreningar, tack vare vilka du kan uppnå andra nyanser.
Det finns också färglös henna. Det används av dem som vill få bara användbara egenskaper för hårets hälsa, men inte att ändra sin nyans, och dessa mycket användbara egenskaper är väldigt mycket. Först och främst är henna vanligt för att stärka håret. Det är helt enkelt oumbärligt efter en lång negativ inverkan. Det är möjligt att använda henna för hårvård inte så ofta, vissa experter säger att det är omöjligt att använda det ännu oftare varannan vecka. Men även i sådana sällsynta förfaranden ger henna i de flesta fall bara en omedelbar effekt.
Masker med pulver släpper håret, tar bort villi, på grund av vilka krullarna verkar trassliga och orörda. Detta har en positiv effekt på hårglans. I vissa fall är en sådan utjämning dock för stark. Till exempel är det kategoriskt omöjligt att använda till och med minsta mängd henna på håret efter perm. De blir bara direkt glatt.
Henna är idealisk för fettigt hår. Det torkar rötter och reglerar också talgproduktionen. Återigen kan denna faktor bli en nackdel. Henna är inte lämplig för tjejer med torrt och sprött hår. I deras fall förvärrar det bara situationen. I hög grad av denna anledning används henna med ricinhårolja tillsammans.
En annan egenskap hos pulvret är att minska utseendet av mjäll. I dess sammansättning finns det antiseptiska komponenter som påverkar ditt hår på detta sätt.

Vad är användbar ricinolja för hår?

Olika naturliga oljor används mycket i hårvård. Vanligtvis är alla deras egenskaper ungefär lika: de närmar och fuktar håret från insidan, vilket gör det jämnare, skinnigare och starkare. Trots det faktum att ungefär samma egenskaper kan erhållas från nästan all massa är det den mest populära hjulet. Inte minst beror detta på att det är den mest tillgängliga. I alla apotek hittar du olja till ett mycket attraktivt pris.
Dessutom är ricinolja annorlunda eftersom den är mest användbar för torrt och svagt hår. Naturligtvis bidrar detta till ett stort antal vitaminer, främst A, E och B, men inte bara det. Castorolja absorberas inte helt i krullarna. En del av det finns kvar på ytan i form av en film. I framtiden kan den här filmen inte tas bort helt. Det stannar kvar på ditt hår tills nästa shampooing, och hela tiden kommer att ha positiva egenskaper.
Filmen skyddar håret från ett antal negativa faktorer. Det stärker håret, och även en varm curl är inte hemskt för dem. Dessutom behåller denna film mer fukt i håret, vilket är mycket användbart för ägare av torrt hår. Det är värt att lägga till det faktum att håret är smidigare på grund av filmen, därför märker det märkbart.
På grund av denna egenskap är ricinolja inte särskilt lämplig för fet hår, eftersom det kan försämra situationen avsevärt. Det kan förstås att henna och ricinolja har motsatta egenskaper. På många sätt, just på grund av detta, rekommenderas de att användas tillsammans. Castorca och Henna har dock en sak gemensamt. Båda har en fördelaktig effekt på håret vid mjäll, eftersom de innehåller antiseptiska ingredienser.

Hur man gör en hårmask med henna och ricinolja?

Vanligtvis innehåller masker många komponenter, men i detta fall behöver receptet inte vara mycket komplicerat. Om du inte vill ändra hårets färg måste du ta färglös henna. Numret väljs med en hastighet av 100 g per 10 cm hårlängd. Med torrhet rekommenderas det att minska denna mängd något, och med fetthalt, tvärtom minskar mängden olja. Hans, förresten, borde vara en matsked per 100 g Henna.
För att lösa upp kommer henna att kräva vanligt vatten, men det är bäst att använda avkok av örter, eftersom det ytterligare förbättrar hårets tillstånd. Buljongen är bäst vald efter hårets färg. Om du är blond eller har ljusbrunt hår, i ditt fall mer lämpligt avkok av kamille. För mörkare hår passar idealiskt ett avkok av nässla och ekbark.
Buljong eller vatten bör vara något varmare än rumstemperatur. 200 ml vatten används per 100 g henna. Om det behövs kan du öka detta nummer. Massan ska likna sin konsistens ganska tjock gräddfil. När du har blandat hönan med vätskan, tillsätt lite termisk ricinolja där och låt blandningen stå i 30-40 minuter. Under den här tiden bör henna bli mer enhetlig, vars område det blir mycket lättare att tillämpa.
Därefter måste du tvätta eller bara blöta huvudet, ge ditt hår lite torrt. Vattendroppar bör inte falla ner från dem, men samtidigt är krullarna märkbart våta. Vid detta tillfälle är det bäst att kamma krullarna, annars är det extremt svårt att lägga på blandningen. För att inte skada sårbart vått hår, innan du börjar med håråterställning med henna är det bäst att köpa speciella, skonsamma hårborstar.
Henna och ricinolja i form av en hårmask appliceras ganska svårt och långsamt. Det är nödvändigt att dela håret i strängar och fördela kompositionen i var och en separat. Det är bäst att börja från baksidan av huvudet, för i vissa fall kan även färglös henna ha minimal effekt på håret. Att det inte var märkbart, det var bäst för det mesta att kompositionen var på hårets baksida. Applicera masken är bäst i badrummet, huvudet ner över badet. Blandningen blir ganska tjock och delar av den kan komma på de omgivande föremålen. Det är bäst att ha möjlighet att omedelbart tvätta hennaen från ytan.
När du har fördelat kompositionen över hela längden, är det fortfarande att binda håret i en bulle och sätt ett duschlock på huvudet. I denna mask behövs det inte att skapa en termisk effekt som förbättrar penetreringen av användbara ämnen djupt in i håret, men för att inte fläcka allt runt.
Medlen håller på håret från 1 till 3 timmar. Därefter tvättas henna med termiskt vatten, varefter det är önskvärt att tvätta håret igen för att avlägsna överskott av ricinolja. Eftersom det används ganska i kompositionen är det inte nödvändigt att tvätta håret flera gånger. För tvättning är det bäst att använda naturliga schampon för att inte omedelbart skada det skyddande skiktet som bildas på dina lockar efter masken. Håret måste torkas naturligt.
Det är nödvändigt att upprepa en sådan mask 2-3 gånger om månaden - för ägaren av fettigt hår och 1-2 - för torrt hår. Alltför ofta kan det inte göras, trots alla användbara egenskaper som du får från kompositionen, för annars kan du allvarligt skada det skyddande skiktet i ditt hår. Det är emellertid inte nödvändigt att kombinera sådana masker med hårfärgning med konventionella metoder baserade på ammoniak och andra komponenter. Färgen faller inte på dina lockar jämnt, och resultatet blir deprimerande. Bäst av alla oljor med ricinolja är lämpliga för naturligt hår som inte passerat genom färgning.

Hur färgar hår med henna och ricinolja?

Castorolja med henna kan användas inte bara för att stärka håret. Vissa människor gillar att kombinera denna effekt med färgning. Och i de flesta fall är det möjligt att uppnå de mest intressanta resultaten.
Själva förfarandet för att blanda komponenterna och applicera själva masken förblir densamma, bara kompositionen ändras. Om du inte vill uppnå den här eller den där skuggan borde du inte använda avkok av örter, för när de blandas med tonade henna kan de ge andra resultat.
I butikerna kan du enkelt hitta Henna, som redan är blandad med vissa komponenter för att skapa en eller annan nyans. Förutom att du kan uppnå en mängd olika färger på den röda paletten kan du uppnå mer intressanta färglösningar. Till exempel i den färdiga formen hittar du svart, brun, choklad och till och med lila henna. I sin naturliga form ger den en röd nyans. Problemet med sådana färdiga blandningar ligger i det faktum att du aldrig vet exakt vilken skugga du kan uppnå på ditt hår. Av denna anledning föredrar många tjejer att bara experimentera och hitta olika lösningar för sig själva, att blanda nya komponenter.
Oftast blandas henna med basma. Detta pulver producerar också från de torkade bladen av växter och i vissa fall är dess användbara egenskaper inte sämre än själva henna. Om du blandar basma och henna i olika proportioner kan du uppnå en kastanjeskugga. Om du lägger till mer henna får du mer mättade nyanser av rött. En ökning av Basma tvärtom kommer att göra att skuggan blir mörkare och närmare svart.
Om du blandar henna med avkok av kamille kan du få en vacker gyllene ingefärskugga. Nästan samma effekt uppnås när man blandar pulvret med lökskaldekokning.
En annan komponent som du kan variera färgen av färgning är kaffe. Vanligt naturligt kaffe med henna ger ditt hår en chokladskugga.
Observera att du inte kan använda henna med andra färgprov. I slutändan kommer det inte att leda till några bra resultat. Dessutom, om du använde henna som ett medel för färgning under en längre tid, en annan lång tid, ca 3-4 månader efter kursens slut, kommer andra färgämnen inte jämnt vila på håret.
Färgning av hår med henna ska inte vara mer än 1 gång per månad. Annars kan du till och med oljigt hår torka i en sådan utsträckning att de börjar bryta och dela. Om du växer snabbt, kan du bara använda verktyget på dem, men i det här fallet måste du vara mycket försiktig så att skuggan i huvuddelen av håret och rötterna inte skiljer sig mycket.

Vilka rekommendationer bör följas när man använder henna och castorhe?

- Innan du använder jämn färglös henna är det värt att göra ett litet experiment på små trådar, eftersom skuggan kan ändras ändå och du kanske inte gillar den.
- För torrt hår är det för ofta inte värt att använda henna, men i fall av fet kan du öka kurser upp till 2-3 gånger per månad.
- Efter att ha använt henna för färgning, rekommenderas att helt byta till mjuka schampon med en minsta mängd kemiska komponenter i kompositionen. Med dem kommer skuggan att gå jämnt. Tuffare schampon kan tvätta färgen i ett avsnitt av hår, vilket inte ser väldigt attraktivt ut.
- Efter att ha färgat håret med henna rekommenderas det att använda decoctions av örter, vatten med ättika eller citronfalk för att skölja håret.
- Castorolja är bäst givet sina fördelaktiga egenskaper i form av värme. Så maskens totala temperatur ska vara behagligt varm.
- Vid blandning av henna med en flytande bas bör den kylas ner till ca 70 ° C. Om du häller pulvret med varmt vatten, avkok eller kaffe, så är det hög sannolikhet att du helt enkelt dödar alla användbara egenskaper hos denna komponent.

Recensioner av henna med ricinolja

Henna med ricinolja är extremt populär för hårvård. Den största efterfrågan är färglöst pulver. Med hjälp av det kan du återställa håret, göra det mer hälsosamt och attraktivt även utan förändringar i ditt utseende. Recensioner av båda produkterna är alltid mest positiva, resultaten syns tydligt från den första applikationen. De tjejer som regelbundet använder både henna- och ricinolja kan skryta av helt enkelt fantastiskt vackert hår.
Henna för färgning är ett helt separat ämne. Med hjälp av det kan du uppnå mycket olika nyanser, samtidigt som du gör absolut ingen skada på dina lockar.

Hårmaskar med burdockolja med henna


Hela tiden betraktades burkolja som en livgivande kraft för försvagad, splittring, tunt, livlöst hår. Trots det faktum att det är mycket problematiskt att tvätta det, även med hjälp av schampo, är verktyget fortfarande efterfrågat bland dem som gillar att skryta frodigt, friskt hår. Och det här är inte en slump. Produkten behandlar håret effektivt, medan det är ganska billigt. Det används ofta i masker tillsammans med andra komponenter, såsom henna.

Kompositionens egenskaper

Kockolja - en naturlig produkt som härrör från kullans rötter (burdock). Om så önskas kan den tillverkas oberoende. Produktens sammansättning är överraskande harmonisk och som för avsikt att bevara skönhet och ungdom, inte bara hår, utan även hud. Den innehåller:

 • ett komplex av vitaminer, inklusive många A och E;
 • mineraler;
 • inulin;
 • tanniner;
 • omättade fettsyror;
 • proteiner.

Henna är också en naturlig produkt. Färglös används för masker, vilket annars kallas cassia powder blunt. Henna, som burkolja, har unika egenskaper:

 • stimulerar hårväxten;
 • hämmar skallighet;
 • flöden;
 • lägger till shag-volymen;
 • förstör svampen och följaktligen mjäll.

Recept maskerar med burdockolja med henna

Det finns många olika kompositioner som inkluderar henna och burdock olja. Här är några recept:

 • med kefir;
 • med honung
 • med propolis, honung och äggula.

Basen är förberedd lika för alla masker:

 1. 10 msk. värm oljebolaget hårt, men låt det inte koka.
 2. Stänk 3 tsk. henna och rör om.
 3. Låt det brygga i en kvart eller en halvtimme.
 4. Använd som angiven eller lägg till ytterligare komponenter.

Förbered basen, tillsätt en halv kopp varm kefir och vispbrunn (med en träsked). Blandningen kommer att exfoliera, så i processen att applicera periodiskt blanda den. Applicera masken på hårbotten och rötterna, massage, sprid sedan över håret. Packa i cellofan, linda turban på toppen. Sitt i en stol, sätt på din favoritfilm och slappna av i minst en halvtimme. Oljekomponenten neutraliserar de ganska allvarliga effekterna av henna, så förfarandet kan förlängas upp till en timme.

Skölj hår och hår noga med schampo. Mest sannolikt kommer det att ta flera besök för att helt tvätta burkolja. Så snart du känner att du har helt av med honom, skölja dig med ett avkok av kamomill.

Lägg till 2 msk till basen. upplöst i ett vattenbad eller i början flytande honung. Rör om blandningen. Applicera det på ett smutsigt huvud, packa det i cellofan och täck det med en handduk. Sitt i en halvtimme, tvätta sedan av det i flera steg.

Recept med propolis, honung och äggula

I denna mask, en bra kombination av ingredienser. Det visar sig vara en närande blandning för hårbotten och håret.

Skriv in honung i basen, häll 1 tsk. vatteninfusion av propolis och injicera 1 äggula. Sprid allt till en homogen massa och applicera det på vanligt sätt. Håll blandningen på huvudet i 40 minuter, skölj sedan med schampo i steg. Skölj med avkok av kamille.

Masken för hennahår och burdockolja är konstruerad för torrt hår. Gör det en gång i veckan i en månad, sedan en paus på 2 veckor och upprepa igen. Resultatet av denna terapi kommer att vara levande, glänsande, tjockt och lättsamt hår.

Henna hårmaskor: 16 recept för alla tillfällen

Färglös henna har ett stort antal användbara egenskaper. Olika masker baserade på det kan accelerera hårväxten, göra dem tjocka och attraktiva.

Henna är lämplig för alla typer av hår, om den används korrekt och tillsätt lämpliga ingredienser. Den kan användas i alla åldrar. Plus du kan ringa en liten kostnad av läkningspulver.

Komponenter av färglös henna

Naturlig färglös henna är gjord av tjock facial cassia. Bladen torkas och krossas sedan i pulver. Ingenting mer läggs till det. Färgad henna är gjord av lavsoniya buske, och dessa pulver har ingenting gemensamt förutom namnet.

Användbara komponenter av färglös henna:

 • emodin ger glans till håret;
 • Pisalen hjälper till att eliminera mjäll
 • rutin stärker håret;
 • Chrysophanol bekämpar bakteriella och svampinfektioner;
 • karoten återställer skadade områden i hårbotten;
 • Ceaxanthin förhindrar nedfall
 • Betaine återfuktar hårbotten, eliminerar desquamation och torrhet;
 • C-vitamin är involverat i syntesen av kollagen, vilket främjar hårväxt på cellulär nivå.

Detta härdningsverktyg innehåller inte skadliga komponenter, det kan användas av alla.

Användbara egenskaper

Vad gör detta pulverhår:

 • restaurering, hårstärkning
 • glans, elasticitet, tjocklek och volym;
 • förebyggande av ändprofiler;
 • bekämpa mjäll och seborré, antimikrobiell verkan
 • fuktgivande hårbotten;
 • tränger igenom håret, kuverten, gör det tjockare;
 • hjälper till vid behandling av alopeci
 • normaliserar produktionen av talg, huvudet förblir rent under en längre tid.

När ska man tillämpa henna

Färglös henna är användbar om:

 • Håret är matt, bräckligt, svagt, livlöst;
 • hårbotten oljig och dehydrerad;
 • har mjäll eller seborrheisk dermatit
 • det finns inflammation och skada på hårbotten.

Billig färglös henna hjälper till att lösa alla dessa problem. Det kommer att ersätta dyra och onaturliga inköpta produkter.

Henna Procedureregler

För att få det önskade resultatet, var noga med att överväga vissa regler:

 1. Använd endast pulver med normal hållbarhet. Du måste köpa en kvalitetsprodukt i en pålitlig butik. Bra henna bör vara finmalt, utan klumpar.
 2. För synliga problem med hår eller hårbotten, förloppet av masker med henna - 10-15 procedurer. För profylax är 5 tillämpningar tillräckliga.
 3. För kort hår upp till axlarna är en dospåse (25 g) tillräcklig, två påsar (50 g) är långa. För män eller kvinnor med mycket kort hårklippning är hälften av påsen tillräcklig.
 4. Torka pulvret i kokande vatten eller mycket varmt vatten till tillståndet av medeltäthet. Använd vatten är bättre på flaska eller vår. Kranvatten innehåller tunga och skadliga ämnen. I vissa fall rekommenderas att skölja din hud och hår med rent vatten efter varje dusch eller tvätt, för att tvätta alla skadliga ämnen.
 5. Vid användning, använd handskar för att skydda händerna.
 6. Applicera lite kallt medel över hela längden och gnugga i hårbotten. Håret ska vara rent och lite fuktigt. Om en mask är gjord för hår, fet på rötterna, men torr på spetsarna, appliceras kompositionen inte längre än 3-5 cm från rötterna.
 1. Vik upp paketet med en handduk ovanpå.
 2. Exponeringstiden i genomsnitt från 25 till 60 minuter, beroende på känsla och beroende.
 3. Skölj med rinnande vatten flera gånger, eftersom partiklarna är svåra att tvätta ut.
 4. Använd inte henna efter eller före perming eller måla lockar med kemiska färger. På blekt hår ger henna en smutsig grön nyans.
 5. Om andra ingredienser (kefir, ägg etc.) läggs till i masken, bör de vara färska och naturliga.

Maskrecept

Det finns ett stort antal masker för hår från henna för olika problem.

Mask med henna att stärka

 • späd den önskade mängden pulver i den uppvärmda vasslen till tillståndet av tjock grädde;
 • lämna i 15 minuter, eftersom honung förlorar sina egenskaper med stark uppvärmning
 • blanda med 10 g honung;
 • Applicera på hår, tvätta av efter 40 minuter med varmt vatten.

För fuktning

 • Lös upp Henna i kokande vatten, låt kvarts
 • lägg till riven liten gurka och en tesked gräddfil;
 • fördela längs hela längden, rester till rötterna;
 • Tvätta håret utan schampo om en timme.

Masker för att bekämpa greasiness

Mask med kefir

 • kombinera henna och 100 g varm nonfat kefir;
 • Applicera efter kylning till rötterna, resten för att förlänga längden;
 • Tvätta håret med schampo om en halvtimme.

Lermask

 • Blanda pulver av henna och vit lera i lika stora proportioner, späd tätt i kokande vatten;
 • tillsätt citronsaft till ett tillstånd av tjock grädde;
 • det mesta av rötterna är resten fördelat längs längden;
 • Skölj med varmt rinnande vatten efter 20 minuter.

Från videoklippet lär du dig ett lite modifierat recept:

Mot en nedfall

 • tillsätt lite vatten till pulvret för att göra en mycket tjock massa;
 • kyla något, tillsätt 50-60 g olivolja och ricinoljor;
 • insistera 10 minuter så att hennaen är grundligt mättad med oljor;
 • droppa en liten rosmarinolja;
 • lämna på huvudet i en timme, tvätta med schampo.

För skadat hår

 • kombinera henna med kokande vatten till ett tjockt tillstånd
 • Häll i 30 g ricinolja och 1 avokadofrukt mättad i mush.
 • fördela den resulterande kompositionen i längd;
 • Tvätta håret på en halvtimme.

För att påskynda tillväxten

Herbal mask

 • förbereda en infusion eller avkok av björkblad, nässla, kullrot och kolfot;
 • Blanda pulvret med varm buljong och låt svalna något;
 • suga på huvudet i en halvtimme, skölj med vatten utan schampo.

Du kan lägga till en liten kanel eller några droppar av citrusolja. Dessa komponenter ökar hårfollikelns aktivitet.

Senapsmask

 • späd pulveret i vatten, tillsätt en sked senap;
 • Häll 60 ml burkolja, efter kylning, applicera på rötterna, resterna dispergeras längs längden;
 • Skölj huvudet noggrant efter 20-30 minuter.

Universell mask

  • kombinera henna med kokande vatten till en tjock grädde;
  • släpp i kompositionen av en liten favorit eterisk olja;
  • håll på huvudet i 45-60 minuter, skölj utan schampo.

Ett annat alternativ är att titta på videon:

Fläckmask

 • kombinera hennapulver, 1 msk. l. markerade kryddnejlika, 1 tsk. olivolja, 60 ml cognac;
 • gnugga blandningen i hårbotten, lämna i en halvtimme och skölj håret med schampo;
 • när du känner dig irriterad tvätta genast.

För glans och densitet

 • kombinera henna och kokande vatten, sval 15-20 minuter;
 • tillsätt 50 ml jojobaolja och 1 kycklingsula
 • lämna i minst en timme, skölj med schampo.

Från splittrade ändar

Tillverkningsmetod:

 • Anslut Henna, 3 msk. l. krossade torkade nässla löv och 2 tsk. senapspulver;
 • häll kokande vatten till en tjock grädde och vänta 15-20 minuter;
 • sprid sig längs längden, tåla en halvtimme, skölj med schampo.

För oljigt hår

 • Torka pulvret med kokande vatten till ett tjockt tillstånd, tillsätt 30 ml citronsaft och 5 g honung;
 • kyla, ansök i 30-40 minuter;
 • Lös upp grapefruktjuice i vatten, skölj håret efter tvätt.

För torrt hår

Recept nummer 1

 • tjockt brygga pulver med kokande vatten;
 • utspätt i persika eller aprikosolja till tillståndet av medium densitet;
 • lägg till några droppar ylang-ylang olja;
 • Efter en timme tvättas med schampo.

Recept nummer 2

  • utspädd henna i varm mjölk, sval 5 minuter;
  • häll 1 msk. l. honung, blanda noggrant
  • sprida sig över hela längden, lämna i en timme;
  • Tvätta håret med schampo i kallt vatten.

Recept nummer 3

Om håret är färgat med henna

Recept nummer 1

 • utspädd henna i kokande vatten, tillsätt äggula och 30 g kefir;
 • Applicera i en halvtimme, tvätta under rinnande vatten;
 • fixa resultatet med vatten och citronsaft.

Recept nummer 2

 • kombinera hennapulver, 2 äggulor, 80 g mager ost och 60 g citronsaft;
 • sprida sig längs längden och stå emot 40-50 minuter, använd schampo.

Toning mask för grått hår

Färgämnen är nödvändiga för att få nyans. Recept för röd nyans:

 • att dela pulver med varm sockerjuice, för att insistera på 10 minuter;
 • tåla 60-90 minuter.

Chokladrecept:

 • brygga starkt kaffe, häll henna;
 • Ansök om 60-90 minuter.

Rödaktig nyans:

 • koka lökskal i en halvtimme, lös henna i buljong;
 • Ansök om 50-60 minuter.

Gyllene färg:

 • kombinera henna och ett starkt avkok av kamomill;
 • Ansök om 1,5-2 timmar.

För lockiga lockar

Beredningsmetod:

 • kombinera äggula, 50 g olivolja, 10 g honung, i en sked av Henna och Brandy;
 • Applicera från rot till spets, motstå 35-45 minuter;
 • tvätta huvudet med varmt vatten.

Henna är ett universalmedel för alla typer av hår med några problem. När du lägger till de nödvändiga ingredienserna kan du torka eller fuktar huvudet, bli av med mjäll eller mjällhet. Indisk hårmask med färglös henna är väldigt populär över hela världen.

Henna maskerar för naturlig hår restaurering

Henna, som ofta används i östlig kosmetologi, är fast etablerad i vårt liv. Detta underbara pulver kämpar med många problem som plågar vårt hår och ger oöverträffade resultat, vilket inte ger någon salongprocedur. Henna hårmaskar är äkta trollkarler som mirakulöst kan förvandla vårt hår. Det viktigaste är den kompetenta tillämpningen av folkrecept.

Få människor vet att det finns två typer av naturligt färgämne - färg och färglös. Både en och den andra är framställda av tropiska växter Lawsonia, bara färgning henna är gjord av löv och färglös är gjord av stammen. Lovesonia är berikat med en mängd vitaminer, aminosyror och eteriska oljor som är användbara för friskt och vackert hår. Därför har pulvret som produceras från denna växt ett antal positiva egenskaper:

 • restaurering - ingår i sammansättningen av ceaxantin, emodin och karoten, stärker hårsäckar, undviker förlust av hårstänger och släta vågar;
 • förstärkning - genomträngande djupt i roten rutin maximalt mättar och stärker dem från insidan;
 • antiinflammatorisk - i vegetabiliskt pulver innehåller krysofanol, vilket anses vara det bästa (!) botemedlet för behandling av olika typer av inflammationer;
 • fuktgivande - komponenter som pisalen och betain, förstöra mjäll och lindra hårbotten i torrhet.

Tack vare sådana komponenter används henna ofta i hemmamaskar, vars syfte är att återställa krullar (främst feta) för att förhindra att de faller ut, för att ge strängar av elasticitet, silkighet och glans.

Vi odlar Henna för hår

Innan du förbereder en mask för dina krullar från henna, ska den spädas med vätska. Det verkar som om processen är ingenstans lättare. Men detta vid första anblicken, i själva verket behöver du veta några nyanser.

 • Ta kvantitet utifrån längden och tjockleken på din "mane". För en kort frisyr behöver du en påse med pulver (standard - 80 g), för medelstora krullar (upp till axlarna) - två påsar och för långa lockar - minst tre förpackningar
 • För att späda henna, ta en glas / keramikbehållare, häll ut pulver i det, häll hett (80 ° C) kokt vatten i en tunn ström (2 delar vätska till 1 del av henna) och omrör hela tiden. Vid avfarten bör du bli helt homogen, utan några klumpar, tjock vassle
 • Tropiskt växtpulver kan också spädas med örtavkok eller vassla, vilket gör håret glänsande och smidigt.
 • Vill du ge dina lås en varm kastanjeskugga? Blanda pulvret från lawsonia med naturligt slipat kaffe (cirka en msk). Om du vill ha håret att få en ljus eldig färg, använd en rödbeta juice uppvärmd till 70 ° C för att odla Henna, och för att ge håret ett rikt rödaktigt brygga underbart kamillepulver, lägg även gurkmeja och paprika till denna blandning (en timme vardera). l.) eller krossad kalendula.
 • För att göra masken med henna ge en intensiv och resistiv färg, blanda det utspädda pulvret med citronsyra / juice och bordsvinäger (halv tsk)
 • Innan du lägger till andra komponenter i det bryggda pulvret, ska det infuseras lite
 • För en mask som bygger på ett tropiskt växtutdrag för att få ett trevligare doft, använd grönt te och ett par droppar av din favorit aromolja för att brygga.

Regler för användning av henna masker

Med tanke på de starka färgegenskaperna bör hemmagjorda hårkosmetika med denna komponent beredas och tillämpas i enlighet med en uppsättning regler:

 1. Masker med henna rekommenderas inte för rättvisa skönheter - under påverkan av grönsakspulver är blondinerna riskabla att bli sådana "utomjordingar" med gröna (i bästa fall gulliga) lockar.
 2. Eliminera närvaron av individuell intolerans mot Lawsonia pulver, sätta våld på handleden / örat och titta på reaktionen.
 3. Denna produkt bör köpas uteslutande i specialutbud.
 4. Masken med henna appliceras på ett rent, fuktat hår: först gnuggar du det i rötterna och sedan med en sällsynt kam kammade du trådarna. "Växthusets effekt" (huvudisoleringsfilm och lock) krävs.
 5. Tvätta av med varmt vatten.
 6. Sessionens varaktighet - från 20 till 60 minuter. (beroende på det förväntade resultatet och hårets färg), frekvensen - var 14: e dag. I två månader.
 7. Efter att ha använt masker med henna i 3 dagar, färga inte ditt hår, som hög sannolikhet för ojämn fördelning av färg.

Vad är ditt hår?

Korrekt hårvård

Skönhet och hälsa hos håret - resultatet av kompetent vård för dem. I avsaknad av ordentlig daglig hårvård kommer ingen terapeutisk hårmask som används ibland att ha önskad effekt. Ta en vana:

 1. Använd shampoo, balm och balsam enligt din hårtyp.
 2. Att dölja håret på en vinter under en hatt eller huva och på sommaren att ha på sig en hatt, så att krullarna inte upplever skadorna vid höga och låga temperaturer.
 3. Minimera traumatiska faktorer. Det är uppenbart att under förutsättningarna för den moderna världen och den accelererande rytmen i livet är det svårt att helt överge hårfönstret och stylisterna, men användningen av mjuka instrument för styling är ganska verkligt. Var uppmärksam på frisörprodukterna, vars värmeelement har en turmalinbeläggning:
  • Instyler Tulip Safe Hair Curler
  • Enheten för rätning krullar Fast Hair Straightener
 4. Trima sina tips regelbundet, även om du växer hår. Tipparna är trots allt störst från gnidning mot kläder, kamning och styling. För att förbättra hårets ändar är det inte nödvändigt att gå till frisören, du kan trimma hårets millimeter hemma med en speciell enhet:
  • Enhet för att bli av med split ends Split Ender

Och kom ihåg! Det är lättare att förhindra skador på håret än senare för att kämpa över restaureringen.

Henna-baserade recept

Det är viktigt! Använd ett färglöst (vitt) pulver för behandlingsmasken och vanligt (iransk) pulver för ytterligare färgning.

Torka hårblandningar

 • Med oljor och avokado

Lägg till en liten mängd avokado-massa och ricinusolja + av burk (en tsk) till det bryggda lavsonipulvret. Sessionsvaraktighet - 1 timme.
Denna mask fuktar perfekt torr hårbotten, eliminerar mjäll och lindrar håret från elektrifieringstillståndet.

 • Med citronsaft, ost och ägg

Lös upp färgen (30 g) med citronfärsk juice (två matskedar), tillsätt blandningen piskade äggulor (två) och hackad färsk kesong (två matskedar). Maskens varaktighet är 40 minuter.
Denna produkt har utmärkta fuktighetsgivande och närande egenskaper.

Fett hårprodukter

 • Med citron och blå lera

Separat, späd grönsakspulveret (en påse) och blå lera (fyra msk). Blanda dessa två blandningar med citronsaft (från en citrus). Åtgärdstiden är en halvtimme.
Detta verktyg kommer att spara ditt hår från obehaglig glans och snabb förorening.

Blanda äggvita, piskad till skumförhållanden och utspädd lonsoniapulver (två msk). Procedurens varaktighet är 30 minuter.
En sådan mask kommer mirakulöst att lätta dina strängar från stratification, normalisera sebaceous sekretion och mätta lås med nödvändig näring.

Hårväxt masker

 • Med kefir och smör

Blanda det utspädda grönsakspulveret med kefir (kvartkup) med bayolja (amerikanska laurbær) (fem droppar). Procedurens varaktighet är 40 minuter.
Denna mask förstärker perfekt rötterna och aktiverar tillväxten av hårstänger.

 • Med aloe och avokadojuice

Blanda färglöst pulver (ett par matskedar), aloe juice (en matsked) och mogna avokado (en matsked fruktkött). Maskens varaktighet är 20 minuter.
Denna komposition gör att du kan stärka hårsäckar och stimulera hårväxten, samt lägga hårpomp.

Blandning mot håravfall med honung, ägg och olivolja och klyfta

Gör färgen (150 g), tillsätt äggulor (två), honung (en tsk) och oliv + burkolja (två msk) till den, vispa allt bra. Masken appliceras i en halvtimme.

Skrämmemask med citronsaft, eukalyptus och ricinolja

Brewed henna (ett par matskedar) blanda noggrant med citronfärsk juice (två tsk), ricinolja (en matsked) och eukalyptusolja (några droppar). Applicera på håret i 30 minuter.

Blanda för fluffiness av hår med kefir

Torka lonsoniya pulver (två matskedar) i varm kefir (en halv kopp) och låt värme i ungefär en kvart i timmen. Maskens varaktighet är 40 minuter.

Torrt henna schampo

Detta är ett utmärkt terapeutiskt och profylaktiskt medel mot förlust och för aktiv tillväxt av hår, vilket är mycket lätt att förbereda hemma.

Ta med följande ingredienser: färglöst pulver (två tsk), tvålspån (50 g), grönt te / örtkoko (50 g), kockolja (en tsk), keratin och silkeprotein (fem droppar varje) ). Smält såpchips + te / buljong i vattenbadet, blanda med andra ingredienser. Blanda hela blandningen mycket försiktigt, undvik bildandet av bubblor och häll det i formen (förbehandla dem med alkohol). När shampooet har svalnat, lossa det från formarna och placera det på ett torrt ställe för torkning och infusion. Din hemlagad henna-baserad schampo är klar.

Spray masker för hårbehandling

Användningen av medicinska masker för hår hemma är ett effektivt sätt att läka hår, men inte alla gillar de sysslor som är förknippade med deras tillverkning. För korrekt användning av masker krävs kunskap om komplexiteten vid applicering av blandningarna, liksom viss erfarenhet av användningen av dess individuella komponenter. Därför, för att spara tid, eller så att på grund av oerfarenhet att inte skada håret väljer kvinnor och män mer bekväma, färdiga terapeutiska blandningar i form av en spray:

 • Läkemedlet för håravfall och deras restaurering Ultra Hair System
 • Läkemedlet för skallighet och för att återställa hårdheten Azumi
 • Spray mask för hår restaurering Glam Hair

Dessa verktyg, som hemlagade masker, är baserade på säkra naturliga ingredienser, men effektiviteten hos vissa av dem förbättras av innovativa molekylära komponenter.

I dagens liv, fylld med alla slags negativa fenomen, är bevarandet av friskt och lyxigt hår väldigt viktigt. Henna-baserade hårmaskor är universella, eftersom de kan "återuppliva" även det svagaste och skadade håret och fylla det med vital energi. Därför borde du inte spendera din tid och pengar på salongprocedurer - du kan göra drömmen om en elegant kaskad av lysande lockar själv.

Henna för hårväxt - ett bevisat sätt att återställa densitet

Moderna hårvårdsprodukter är ganska dyra, och inte alla kvinnor har råd att köpa dem regelbundet. På grund av den höga kostnaden för professionella produkter, vänder kvinnor alltmer till gamla, men beprövade sätt att återställa hårdensiteten. Ett av dessa verktyg är Henna för hårväxt.

Vad är

Henna är en naturlig substans som erhålls från växter från östra länder. Koppar erhålls genom slipning av löv av lavsonia och färglös från löv av kassi är trubbigt.

Eftersom pulvret är av naturligt ursprung är effekten på håret det mest fördelaktiga. De otvivelaktiga fördelarna är överkomliga priser och erfarenhet av att använda mer än en generation.

Sammansättning och användbara egenskaper

Henna har en riktigt rik uppsättning näringsämnen som har en helande effekt.

 • Emodin (ger krullarna ljus glans);
 • karoten (förhindrar brott, splittrade ändar);
 • betain (hydratisering och näring);
 • rutin (befästning);
 • fisalen (antimykotisk effekt);
 • aloe-emodin (stimulering av hårsäckar);
 • Krisofanol (antibakteriell substans).

Vilken effekt gör det?

Tack vare en imponerande mängd näringsämnen kan detta magiska pulver hjälpa till att bli av med problemen i samband med håret.

 1. Återställ naturlig glans.
 2. Återställande effekt, vilket ger tjocklek och volym.
 3. Minskar överdriven fraglighet.
 4. Accelererar tillväxten, saktar ner.
 5. Eliminerar fettigt hår från fettighet.
 6. Avlastar känslig hud från klåda.

Det är viktigt! Regelbunden användning av henna garanterar eliminering av mjäll och rubbning av hårbotten av irritation.

arter

Henna är uppdelad i fyra typer:

För behandling av hår är det att föredra att använda färglös henna. Det är naturligt och appliceras direkt för att bli av med problem. Koppar är också naturligt, men har en färgämne som en kvinna inte alltid behöver. Naturlig Henna har råd med ens tonåring, det kostar mellan 11 och 100 rubel.

Vit och svart är en syntetisk produkt som inte kan behandla håret, det är vanlig färg. Denna färg kallas Henna bara för att en liten mängd färglös pulver läggs till det. Kostnaden är också låg, priset varierar i området 100-150 rubel. Om fördelarna med och farorna med färgning med henna, läs vår hemsida.

Kontra

Den huvudsakliga kontraindikationen är en allergisk reaktion. Före användning är det nödvändigt att genomföra ett test - på handleden eller armbågen. I frånvaro av irritation kan medlet säkert användas.

Användarvillkor

Applikationsfunktioner:

 1. Masker måste göras regelbundet för att uppnå bästa effekten.
 2. Pulvret måste köpas på apotek, eftersom det måste vara av hög kvalitet.
 3. Pulvret ska spädas endast i glasvaror, det rekommenderas att man inte utesluter kontakt med koppar och metallprodukter.
 4. För torrt hår rekommenderas tillsats av kosmetiska oljor till masken.

Observera att pulvret endast ska spädas ut med varmt vatten. Användning av kokande vatten är förbjudet.

Foto före och efter

Maskrecept

Det finns många recept baserade på cassia pulver. Beroende på problemet kan du välja rätt recept. För varje hårlängd krävs en viss mängd pulver: För hår upp till axlarna, 125 g, till mitten av ryggen, krävs 175-200 g. Om kompositionen är planerad att användas endast på rötterna, kommer 50 g att räcka

klassisk

Detta recept innehåller bara två komponenter, men kan göra håret skimt och tjockt.

ingredienser:

 • färglös henna (50 g);
 • varmt vatten (150 ml).

Förberedelse: Pulver ska hällas över med varmt vatten och lämnas för att infusera i 10 minuter. Applicera den varma kompositionen på rötterna och strängarna, sätt på en plastlock och låt i 2 timmar. Skölj sedan med varmt vatten utan schampo.

Förstärkning och tillväxt

Denna mask är idealisk för ägare av torkat och sprött hår.

ingredienser:

Förberedelse: Lägg till burdockolja i pulveret, blanda noggrant. Sedan tillsätt castorc, blanda väl. Slutligen lägg till tea tree oljan och mixa igen. På vått hår applicera den resulterande kompositionen, inklusive gnugga in i rötterna. Skydda med polyeten och låt handla i en halvtimme. Skölj sedan med vatten och schampo.

Anti mjäll

Mjäll är en vanlig och obehaglig hårbotten sjukdom. Detta recept hjälper till att bli av med detta problem.

ingredienser:

 • färglös henna (2 förpackningar);
 • grönt te (100 ml);
 • Tea Tree Oil (4 droppar);
 • eukalyptusolja (4 kali).

Förberedning: Häll pulvret med varmt, starkt te och låt det stå i 10 minuter. Tillsätt sedan olja och blanda allt. Applicera på håret, var särskilt uppmärksam på rötterna och hårbotten. Lämna i ungefär en timme, skölj sedan med schampo.

Växande och bli av med irritation

Om det finns små sår eller irritation i hårbotten, så kommer den här masken perfekt att hjälpa till att bli av med sådana problem. Dessutom aktiverar den hårväxten.

ingredienser:

 • färglös henna (2 msk.);
 • varmt vatten (100 ml);
 • kycklingblomma (1 st);
 • honung (1 msk.).

Förberedelse: Häll pulvret med varmt vatten och låt det stå i 20 minuter. Därefter tillsätt kycklinggul och uppvärmd honung. Allt blandas till en homogen komposition. Applicera i full längd, gnugga i hårbotten och lämna i 30-40 minuter. Skölj sedan med varmt vatten, applicera en fuktgivande balm.

Med hjälp av färglös henna är det möjligt att inte bara intensifiera tillväxten av strängarna, men också för att bli av med mjäll, stärka rötterna, förhindra utseendet av splittrade ändar.

Visste du att en vanlig orsak till dålig hårväxt är vitaminbrist. Kolla in de bästa vitamin-mineral komplexen för att fylla underskottet av fördelaktiga komponenter:

Användbara videoklipp

Mask mot håravfall och snabb hårväxt med färglös henna.

Färglös henna-mask för snabbare hårväxt.Nästa Artikel
Hur man använder hår styling mousse