Användbara egenskaper hos betor och hårfärg recept


Biet, eller betor, är en kostprodukt med helande egenskaper. Dess fördel ligger inte bara i förmågan att städa blodet, främja viktminskning, rädda från hemorrojder, läka sår, men också i effektiviteten av att arbeta med hud och hår. Grönsaker för hår användes av skönheter från antiken: gurkor för hudblekning och potatisjuice för hårväxt.

Bisjuice för hår används för behandling och färgning. Påverka lampan och håret själv, det stärker dem, ger dem pomp och silkiness. Du kan färga håret med en juice av en buryak eller bara skapa en nyans, och gör också den befintliga ljusare. Dessutom är denna grönsak relevant för behandling av mjäll.

Användbara egenskaper hos betor till hår

Rödbetor är ett lagerhus av vitamin, mineralspårämnen, fruktsyror.

 • Betor innehåller mycket vitamin. I synnerhet innehåller den en stor mängd vitamin B som behövs i de metaboliska processerna av hår och hud. B-vitaminer är aktivt involverade i metaboliska processer som förekommer i hårrötterna. De gör håret mer motståndskraftigt mot aggressiva miljöfaktorer, extremiteter i temperaturen, ultraviolett strålning.
 • Retinol, förutom effektiv fuktgivande av håret, manifesterar sin läkande antisoboriska effekt. På grund av detta kan du klara av mjäll, även om det inte går länge att bli av med schampon. Dessutom verkar retinol på talgkörtlarna, normaliserar deras funktion och utsöndring av talgkärl. Det har retinol och antiinflammatorisk effekt, lugnande irritation i hårbotten.
 • Askorbinsyra är nödvändig för bildandet av sådana viktiga ämnen som kollagen och elastin. Och de är i sin tur ansvariga för hårets elasticitet och elasticitet. Resultatet av deras arbete är hårets prakt, frånvaron av deras bräcklighet. Detta påverkar lokal immunitet, vilket ökar motståndet i håret och hårbotten mot patogena bakterier och svampar.
 • Spårämnen bidrar till glans och rik färg. Järn aktiverar och optimerar blodcirkulationen. Som ett resultat är rötterna mättade inte bara med syre, men också med näringsämnen som medförs av blodflödet.
 • Kalium ger fukt, vilket förhindrar avdunstning av vätska från hårets yta. Genom att penetrera till rötterna bidrar det till förbättring av metaboliska processer i själva rotcellerna, vilket påverkar överföringen av ämnen genom deras membran.
 • Folsyra är ett av de första sätten i kampen mot håravfall. Läs mer om fördelarna med folsyra för hår, läs här.

Skada från betor för lokal användning är utesluten, därför finns inga kontraindikationer. Allergisk reaktion är extremt sällsynt.

Video: användbara och helande egenskaper hos betor

Användning av betor för hår

Hemma, beta juice för hår, bli lätt. Om det inte finns juicer så räcker det med att riva betorna med egna händer, lägg dem i en gasväv, pressa. Bietjuice används för hår och en mask, och som hårspolning. För att ge ett extra fluffigt utseende och silke glans till hår, rekommenderas att skölja håret med utspädd sockerjuice eller infusion av bruna bär. Juice späds om färgningseffekten inte är önskvärd.

Recept för rödbeta hår

För beredning av infusionen från batva, hälls den med kokande vatten och insisterar i 24 timmar. Tillsätt sedan salt med en mängd sked salt per liter infusion. Om håret är fet, så kan du komplettera en sådan balsam med citronsaft.

Användning av mjällbitar

För att bli av med mjäll, rekommenderas det att beta håret är maskerat. En uppslamning av mosade betor appliceras på hårbotten, svagt gnidas, täckt med cellofan, eller en cellofantlock är sliten. Lämna vattnet i en halvtimme. Sedan tvättar alla alla. Användningen av ett sådant recept en eller två gånger i veckan, för 2-3 månader eliminerar någon mjäll.

Det är också användbart att skölja håret med vatten, där betorna är kokta.

Rödbetor hårfärgning

Det är inte svårare att färga håret med rödbetor än de vanliga färgämnena. Dessutom finns det ingen risk att förstöra dem. Sköljning av hår med utspädd buryachnyjuice ger en ljusrosa nyans till blonda kvinnor, fördjupar brunettens färg. Röda hårfärgning är idealisk för ägarna av mörkt hår, när du behöver en mörkrödaktig nyans.

Recept för rödbetor hårfärgning:

Att färga håret i en lätt uppvärmd färsk juice tillägger hennapulver. Efter omrörning blir det en uppslamning. Det bör endast appliceras på torrt hår med en svamp. Då sätts en polyetenlock på och en handduk är bunden på den. Lämna detta sätt i minst 15 minuter. Om du behöver en mörkare och mer mättad färg, kan den här tiden ökas till en timme. Sedan tvättas hela blandningen noggrant. Shampoo används inte. För längre konservering av färg rekommenderas att skölj håret med vatten med brun juice regelbundet.

Om du vill uppnå en nyans av mahogny behöver du blanda färsk juice med henna. Skuggans intensitet är direkt proportionell mot tiden då blandningen kommer att vara på håret. Ingredienser måste ta in relationen - en beta och en påse av henna.

För att skapa bronsfärg med en snygg mahogny, tas en medellbeta, en påse med basma och ett par påsar av henna.

För den mörkaste nyansen, blanda 1 del henna och 1 del basma i ett glas brun juice.

Mättad färg kommer att ge följande recept. Det är nödvändigt att ta ett halvt glas rik kamillebuljong, samma starka vanliga te, ett glas färsk brunjuice. Blandningen bör täckas med cellofan, lämna i 40-50 minuter. Skölj sedan utan att använda schampon.

Utspädd juice är relevant för mörkt hår istället för schampon. Det är nog att späda det med vatten (1: 1). Om du plötsligt inte gillar den nya nyansen är det nog att tvätta håret med tvål ett par gånger.

Rödbeta hår masker

Färgmask för bethår

Om ägaren av mörka fibrer mot eventuella kemiska färgämnen, kan du använda en sådan målningsmask.

Vi behöver:

 • rostbetter
 • ta äggulor från 2 ägg;
 • stark infusion av medicinsk apotekskamomill;
 • alla ingredienserna blandas i mushen;
 • blandningen appliceras i en halvtimme;
 • då måste du tvätta bort all den svaga lösningen av juice.

Sådana färgalternativ ger en djup färg med en antydan av mahogny och har också en helande effekt.

Mask av betor och aloe för att stärka håret

En effektiv stärkande, reparativ och terapeutisk effekt har en mask av ros och aloe. Feedback på ansökan är bara positivt. Och om de fördelaktiga egenskaperna hos en sådan läkare, som aloeblad, har hört allt.

Vi behöver:

 • hacka aloe blad;
 • kläm ett glas juice från färska betor;
 • blanda ingredienserna;
 • Applicera en mask på huvudet, utföra massage rörelser;
 • fördela återstoden av blandningen på hårsträngarna;
 • bära en cellofanlock;
 • håll kompositionen på huvudet 40-50 minuter;
 • tvätta håret under varmt vatten;
 • Upprepa masken rekommenderas varje vecka.

Efter flera sådana förfaranden är effekten uppenbar. Håret blir mer magnifikt, mjukare, trevligare att ta på.

Biet hår: ansökan recensioner

Jag applicerar hår sköljning med betor juice utspätt med vatten. Detta gör min mörka färg ännu djupare och rikare. Njut av ljusglans på håret.

Jag försöker avstå från kemiska färgämnen. Därför applicerar jag betorjuice med henna och basma. Resultatet är nöjt. Ibland mellan färgning, för färgmättnad kan jag skölja hår i en lösning av brun juice. Och uppfyllde redan sina proportioner. Färger och godis på samma gång. Jag är nöjd.

Till efterrätt, video: Regler och hemligheter av hårvård

Henna hårfärgning: recept + 35 bilder

Tror du att du kan ge ditt hår ett välskämt utseende och bli ägare av en lyxig nyans bara i salongen? Det är inte det! Henna hårfärgning, vars recept ges nedan - ett idealiskt alternativ till salongen.

Om vad som ska vara henna och hur man brygger det på rätt sätt - här, och nu är det dags att studera specifika recept som hjälper dig att lära dig i praktiken vad som är hennafärgning. Omedelbart bör det noteras att de exakta proportionerna är ganska svåra att specificera, eftersom resultatet beror på hårets tjocklek och det naturliga pigmentet. Därför, om det finns problem, är det värt att försöka blanda blandningen på en separat sträng för att säkerställa att den uppfyller dina förväntningar.

Syfte: nyanser av rött

För att ge strängarna en eldig nyans bör du lägga till följande komponenter för henna:

 • vildkörsbär, äppelbär (bara frukter bör tillsättas till blandningen, och de borde vara riktigt mogna);
 • wolfberry, buckthorn (i färgprocessen används grenar och lövverk, de måste samlas in före blomningstiden);
 • vind, sväng (behöver bark av dessa växter);
 • vallmo (vild), mer exakt, saften från sina kronblad;
 • privet (för färgning av hår med henna blir det nödvändigt att pressa saften från bären);
 • betorsaft

Om du vill att färgen ska vara helt exotisk, till exempel rödviolett, ska du använda röda Altea (blomma löv). Och om du behöver en ljust rödaktig nyans bör blandningen beredas på karkada eller uppvärmt rött vin (det vill säga att vatten inte används alls eller används minimalt).

Syfte: nyanser av brunt med henna

Innan du färgar håret med henna, borde du veta att med det här verktyget kan du lägga till lyxiga nyanser av choklad till strängarna. För att göra detta behöver du följande tillägg:

 • malda kaffebönor, svart te, kakao, valnötskal
 • malda nötkött i kombination med rött vin;
 • Amla (säljs i apotek).

Syfte: Gyllene nyanser

I motsats till stereotyper, med recept som färgas med henna, kan du få spektakulära ljus nyanser. Använd följande ingredienser för detta ändamål:

 • saffran (ganska lite pulver, med en matchhuvud, koka i ett par minuter i en liten mängd vatten och tillsätt sedan vätska till blandningen för färgning);
 • kamille (ett par matskedar hälls med ett halvt glas vatten, infunderas, filtreras och hälls sedan i blandningen);
 • rabarber (finskuren den, plågad sedan i ca 20 minuter och tillsatt till blandningen med henna).

Hur målar man betor hår?

Att producera uthållig hårfärgning med hjälp av sockerbetor kommer inte att fungera - effekten kommer att vara tillfällig, som om den kommer från en tonic. Håret behöver förtvättas. Vid färgning rekommenderas att man använder gummihandskar och en liten mängd vaselin på håret, så att händerna och huvudet inte fläckar. Kläder måste skyddas med en handduk. Därefter måste du få saften från 1 eller 2 betor, med en juicepress eller blender (slå med ett glas vatten, låt det brygga i en halvtimme, dränera). Därefter måste du använda en flaska med en spray, dränera vätskan där och gradvis bearbeta håret uppdelat i strängar. Då måste håret vara tätt täckt med polyeten, säkra det med hårnålar, eftersom det tar två till tre timmar att vänta på färgning. Du kan använda en hårtork för att vätska bättre blötläggt hår. Då måste håret sköljas med kallt vatten tills det blir transparent. Du kan inte tvätta håret med schampo under dagen.

Det är uppenbart att en uttalad effekt endast kan uppnås på blont hår. För att få en mättad färg måste du upprepa proceduren minst en gång i veckan (detaljer).

Hur man använder Henna med sockerbetor?

Med hjälp av en vacker frisyr kan kvinnor fantastiskt förvandla sig till passionerade frestelser, blygsama unga damer, eleganta damer, illaluktande tjejer. Tyvärr förstör starka färger med kemiska färgämnen hårstrukturen. Men det finns ett bra alternativ som löser problemet med grått hår och sköra, smala krullar. Det här är henna med rödbetersjuice, som efter flera färgningar gör håret starkt, vackert och ljust, utan att förstöra håraxeln från insidan.

Användning av komponenter

Recept för Henna med sockerbetor är väldigt enkelt, billigt till kost, och det är inte svårt att applicera masker med deras användning hemma. Vad är attraktivt om denna färgmetod?

 • Henna är ett pulver av naturliga råvaror - löv av lawsonum nekolichuy. Det förstör inte håret, men försiktigt omsluter det, vilket skapar ett hållbart "skal" som på ett tillförlitligt sätt skyddar locken mot den yttre miljöpåverkans negativa inverkan.
 • Pulvret späds med vätska och omröres till ett tillstånd av homogen uppslamning. Dess likgiltiga nyans bör inte skrämma kvinnor som först färgar håret med henna, eftersom frisyren blir en fantastisk koppar, brun eller annan nyans (beroende på maskins extra komponenter).
 • Älskare av ljusa, rödaktiga nyanser kan rekommenderas att tillsätta betesaft till masken. Förutom det faktum att det med hjälp är möjligt att uppnå en vacker färg, betesaft (ett annat namn för betor) närmar sig hår, mättar dem med B-vitaminer, askorbinsyra, retinol, folsyra och olika mikroelement. Curls blir silkeslen, mjuk och blank.

Men vänta inte på snabba resultat. För att uppnå det önskade resultatet måste kompositionen appliceras flera gånger. Om flickan inte tyckte om skuggan, kan naturlig färg avlägsnas från håret med vegetabilisk olja (idealisk - olivolja). Men kvinnor känner sig sällan frustrerade efter att ha applicerat masken och lämnar mestadels positiv feedback om det. Faktum är att skuggan visar sig vara mjuk och "diskret", till skillnad från kemiska färgämnen, som en följd av användningen av vilka krullarna ibland blir giftiga "marionett" -färger.

Hur man gör en mask och applicerar den på håret?

För att få resultatet inspirerat och glatt, snarare än att tvinga att rusa runt huset i skräck, för att hitta ett sätt att avlägsna färg från håret, är det nödvändigt att köpa iranska eller indiska henna i förväg, pressa betsjuice från 2-3 små rotgrönsaker. I detta fall är indisk henna att föredra, eftersom det ursprungligen innehåller naturliga röda färgämnen och grönsaksjuice förstärker endast deras effekt.

 1. Squeezed betorjuice bör värmas till en temperatur som är bekväm för huden. Du får inte ta det till ett varmt tillstånd - saften kommer att förlora både färg och dess fördelaktiga egenskaper.
 2. 1-2 påsar torrt hennapulver hälls i behållaren (volymen av råmaterialet beror på hårets längd och tjocklek). I en fin skål hälls betorjuice i en tunn ström, medan kompositionen kontinuerligt omröres för att inte bilda klumpar.
 3. Gruel ska inte vara för tjock eller flytande. För att störa det är det nödvändigt att erhålla en homogen komposition.
 4. Utan att försena en minut bör du tillämpa kompositionen på locken. Händerna bör skyddas med handskar, och det är bättre att använda färg när de står över ett badkar eller sjunker, eftersom knölar av henna oundvikligen kommer att falla till golvet. Färgen är snyggt fördelad över hela längden på håret.
 5. Huvudet ska vara täckt med plastfolie och insvept på toppen med en trasa eller handduk.
 6. Exponeringstidsmask i genomsnitt - 1 timme. Men kompositionen kan hållas på håret och upp till 6 timmar. Det enda tillståndet: Vid obehag bör färgen tvättas omedelbart från håret (lyckligtvis sker detta mycket sällan).

Resultatet som erhållits efter den första färgen kommer sannolikt inte att ge upphov till entusiastiska ord och stor glädje, men vara inte upprörd - efter några procedurer kan du få exakt den nyans som flickan "drömde" i sina drömmar.

Säkerhetsåtgärder

Människor som är benägen för allergiska reaktioner ska inte skynda med att använda en mask som använder henna och sockerbetor. Tyvärr kan dessa komponenter orsaka hudutslag och hudirritationer. För att testa kroppens känslighet för dessa substanser bör en liten mängd av föreningen appliceras på handleden. Om huden "lugnt" reagerar på dessa komponenter i hårmaskan, kan du på ett säkert sätt tillämpa en effektiv och enkel färgningsmetod som inte bara döljer ditt gråa hår utan också botar "trött" från mekaniska effekter, tråkigt och sprött hår.
Vissa kvinnor tror att Henna torkar håret och gör det till ett oskärligt "strå". Jag skulle vilja ge råd: späd inte henna med bara ros juice och vatten. I masken kan du lägga till en matsked olivolja, kycklingäggor, honung (efter skönhetens skönhet). Och sedan, från och med resten av sitt liv, kommer tjejerna att komma ihåg detta fantastiska recept, vilket ger håret naturlig styrka och tar inte bort det (som vid användning av aggressiva kemiska färgämnen). Var vacker och glad!

Jag rekommenderar också att du blir bekant med hur man markerar hår med henna.

Henna Artcolor Iranska Natural - recension

Vårt experiment med att ändra bilden av Khna + Beet med PHOTO

Jag började min bekantskap med henna för hår så tidigt som institutets tredje år, då efter många experiment på mitt hår var tre tunna hår kvar på mitt huvud. Ursprungligen hade jag musblond hårfärg.

Under hela min barndom och ungdom såg jag min mamma måla med henna. Processen för mig var, för att uttrycka det mildt, inte en trevlig. Men i hennes 40+ såg hennes vackra, men i min 20+ utan tårar ser du inte ut. Mamma blev grå tidigt, och jag ärvde denna lycka. För utan färg, ingenstans.

Från kemiska målarfärger bytte jag till vanliga henna, som då (och även nu) kostar ett öre. Och nu, i femton år har jag inte skiljat med henne, men ibland händer mina händer att få något nytt i min mässingsbild.

Och idag mognade jag att leda min hårton till röd.

Efter att ha läst recensioner på Internet, efter att ha tittat på de vackra håriga bilderna, drog jag själv slutsatsen att jag idag kommer att målas med rödbeta henna.

Ja, ja det är med betor, för det är hon som är en utmärkt hjälpare inom hud och hårvård. Bietjuice gör håret silkeslen, fluffigt och friskt utseende.

För färgning av mitt hår behövde jag:

 1. Henna vanliga iranska - 3 påsar.
 2. Rödbetor - en stor sak
 3. Polyetenhandskar.
 4. Matfilm.
 5. Borste för att måla hår.
 6. Uppvärmningslocket.
 7. Vanlig keramisk tallrik för avel underbar blandning.

För en början pressade jag betesaften på juicer. Om någon inte har den här enheten, så kan du helt enkelt glida och klämma genom gasväv.

Hällde innehållet i påsarna med henna i en vanlig platta (en miljon gånger nämns att HNA + METAL är inkompatibla)

Bettjuice värmdes i mikrovågsugnen i 30 sekunder.

varmt vatten hällde henna för att erhålla en tjock tjock gruel.

Därefter hällde den uppvärmda betesaften och blandades väl.

Den här gången har jag inte lagt till några oljor eller vitaminer.

Bara ren henna + sockerbetor.

För hela tiden av vänskap med henna har jag anpassat mig snabbt och noggrant applicerat på håret med minsta ansträngning och nerver.

Jag brukar dela håret i fyra delar. Jag fäster dem med gummiband. Jag börjar måla på vänster sida (det är mer praktiskt för mig). Först sätta på rötterna, sedan snabbt jämnt till spetsarna. Jag målar hela hårets längd en gång i månaden.

När alla henna appliceras på håret, gör jag en hårbottenmassage.

Och först efter massagen vrider jag mitt hår i en bulle och lindar det med matlind i flera lager.

Om det plötsligt händer att färgen läcker, då tar jag vanligt toalettpapper i det här fallet. Jag lägger den i flera lager och lägger den runt kanten av kontakten mellan matfilmen och kroppen. Och sedan bär jag en uppvärmningshatt. För dessa ändamål har jag hållit en mycket gammal dubbelullslock.

Omedelbart efter alla insinuationer gör jag en enorm mugg varmt te! Jag läste någonstans att det påskyndar blodets rush till huvudet och hårets färg verkar ljusare.

Höll henna med betor jag 2 timmar.

Jag tvättar bort henna länge. Utan schampo, som skrivet i receptet. Men ibland applicerar jag en balm på ändarna av mitt hår. Den här gången tvättades den utan en balsam. Och här är resultatet.

På första fotot med blixt.

I det andra fotot - utan blixt i dagsljus.

Hårtorkat naturligt, lite torrt. Resultatet var nöjda. Ebb tide blev röd, som jag ville ha. Speciellt vid torra tips visas rodnad.

Jag kommer definitivt använda detta recept i framtiden.

Hennafärgning + rödbetor + karkade + kakao

kommentarer

Intressant, och bara rosjuice på blondt hår länge att fläcka? eller bara ge en ljus nyans?

Jag tänkte på det, undvika henna och målar med betor och carcade, jag tror att det här alternativet är värdelöst, för Henna hon tränger igenom hårstrukturen och tar med sina andra färgämnen, som gör sitt extra arbete. Henna fixar det hela, och om det bara är rödbetor eller kakao, så är det upp till nästa schampo, översätt bara produkterna.

Henna recept med rödbetorjuice: Njut av resultatet

Inlagd av: admin i hårvård 04/30/2018 0 391 Visningar

Med hjälp av en vacker frisyr kan kvinnor fantastiskt förvandla sig till passionerade frestelser, blygsama unga damer, eleganta damer, illaluktande tjejer. Tyvärr förstör starka färger med kemiska färgämnen hårstrukturen. Men det finns ett bra alternativ som löser problemet med grått hår och sköra, smala krullar. Det här är henna med rödbetersjuice, som efter flera färgningar gör håret starkt, vackert och ljust, utan att förstöra håraxeln från insidan.

Recept för Henna med sockerbetor är väldigt enkelt, billigt till kost, och det är inte svårt att applicera masker med deras användning hemma. Vad är attraktivt om denna färgmetod?

 • Henna är ett pulver av naturliga råvaror - löv av lawsonum nekolichuy. Det förstör inte håret, men försiktigt omsluter det, vilket skapar ett hållbart "skal" som på ett tillförlitligt sätt skyddar locken mot den yttre miljöpåverkans negativa inverkan.
 • Pulvret späds med vätska och omröres till ett tillstånd av homogen uppslamning. Dess likgiltiga nyans bör inte skrämma kvinnor som först färgar håret med henna, eftersom frisyren blir en fantastisk koppar, brun eller annan nyans (beroende på maskins extra komponenter).
 • Älskare av ljusa, rödaktiga nyanser kan rekommenderas att tillsätta betesaft till masken. Förutom det faktum att det med hjälp är möjligt att uppnå en vacker färg, betesaft (ett annat namn för betor) närmar sig hår, mättar dem med B-vitaminer, askorbinsyra, retinol, folsyra och olika mikroelement. Curls blir silkeslen, mjuk och blank.

Men vänta inte på snabba resultat. För att uppnå det önskade resultatet måste kompositionen appliceras flera gånger. Om flickan inte tyckte om skuggan, kan naturlig färg avlägsnas från håret med vegetabilisk olja (idealisk - olivolja). Men kvinnor känner sig sällan frustrerade efter att ha applicerat masken och lämnar mestadels positiv feedback om det. Faktum är att skuggan visar sig vara mjuk och "diskret", till skillnad från kemiska färgämnen, som en följd av användningen av vilka krullarna ibland blir giftiga "marionett" -färger.

För att få resultatet inspirerat och glatt, snarare än att tvinga att rusa runt huset i skräck, för att hitta ett sätt att avlägsna färg från håret, är det nödvändigt att köpa iranska eller indiska henna i förväg, pressa betsjuice från 2-3 små rotgrönsaker. I detta fall är indisk henna att föredra, eftersom det ursprungligen innehåller naturliga röda färgämnen och grönsaksjuice förstärker endast deras effekt.

 1. Squeezed betorjuice bör värmas till en temperatur som är bekväm för huden. Du får inte ta det till ett varmt tillstånd - saften kommer att förlora både färg och dess fördelaktiga egenskaper.
 2. 1-2 påsar torrt hennapulver hälls i behållaren (volymen av råmaterialet beror på hårets längd och tjocklek). I en fin skål hälls betorjuice i en tunn ström, medan kompositionen kontinuerligt omröres för att inte bilda klumpar.
 3. Gruel ska inte vara för tjock eller flytande. För att störa det är det nödvändigt att erhålla en homogen komposition.
 4. Utan att försena en minut bör du tillämpa kompositionen på locken. Händerna bör skyddas med handskar, och det är bättre att använda färg när de står över ett badkar eller sjunker, eftersom knölar av henna oundvikligen kommer att falla till golvet. Färgen är snyggt fördelad över hela längden på håret.
 5. Huvudet ska vara täckt med plastfolie och insvept på toppen med en trasa eller handduk.
 6. Exponeringstidsmask i genomsnitt - 1 timme. Men kompositionen kan hållas på håret och upp till 6 timmar. Det enda tillståndet: Vid obehag bör färgen tvättas omedelbart från håret (lyckligtvis sker detta mycket sällan).

Resultatet som erhållits efter den första färgen kommer sannolikt inte att ge upphov till entusiastiska ord och stor glädje, men vara inte upprörd - efter några procedurer kan du få exakt den nyans som flickan "drömde" i sina drömmar.

Människor som är benägen för allergiska reaktioner ska inte skynda med att använda en mask som använder henna och sockerbetor. Tyvärr kan dessa komponenter orsaka hudutslag och hudirritationer. För att testa kroppens känslighet för dessa substanser bör en liten mängd av föreningen appliceras på handleden. Om huden "lugnt" reagerar på dessa komponenter i hårmaskan, kan du på ett säkert sätt tillämpa en effektiv och enkel färgningsmetod som inte bara döljer ditt gråa hår utan också botar "trött" från mekaniska effekter, tråkigt och sprött hår.

Vissa kvinnor tror att Henna torkar håret och gör det till ett oskärligt "strå". Jag skulle vilja ge råd: späd inte henna med bara ros juice och vatten. I masken kan du lägga till en matsked olivolja, kycklingäggor, honung (efter skönhetens skönhet). Och sedan, från och med resten av sitt liv, kommer tjejerna att komma ihåg detta fantastiska recept, vilket ger håret naturlig styrka och tar inte bort det (som vid användning av aggressiva kemiska färgämnen). Var vacker och glad!

Jag rekommenderar också att du blir bekant med hur man markerar hår med henna.

Henna: vård och färg hår i en flaska!

Ett utmärkt verktyg för behandling och färgning av hår - henna. När du färgar hår med henna kan du uppnå olika nyanser. Samtidigt är henna och basma mer fördelaktiga än färger med kemisk sammansättning. De hjälper till att bli av med mjäll, näring och ge en hälsosam glans till håret. Henna och Basma kan användas i alla åldrar.

Med hjälp av olika tillsatser kan du få olika nyanser.

Genom att blanda henna med rött vin kan du få en intensiv nyans av röda druvor.

En vacker lila nyans kan erhållas genom att blanda Henna med sockerbetor, men det här alternativet är endast lämpligt för brunetter.

För att göra kastanjens nyanser ljusare och mer intressanta när de färgas, lösa upp henna med te med olika styrkor. Ju starkare infusionen desto ljusare är skuggan.

Om du vill få brun färg närmare mörkret, blanda sedan henna med färskt bryggt kaffe, förfiltrera det.

Eftersom den slutliga färgen efter färgning inte är förutsägbar, försök att färga hårsträngen först. Efter att ha uppnått resultatet fortsätter du att färga hela håret.

Henna kommer att arbeta snabbare och effekten blir bättre om du lägger till 2 matskedar bordsvinäger eller citronsaft i färgen. Våt inte håret före färgning - naturliga färgämnen faller bättre på torrt hår.

Förresten visste du att en droppe parfym på ditt hår gör en känslig och hållbar doft som varar i 24 timmar? Prova själv: Applicera en droppe parfym Nina Richie och kolla! Det viktigaste - överdriv inte det. ;)

För dig - fler artiklar om skönhet och hälsa:

diskussioner

För färgintensitet

338 inlägg

Henna tillsatser för gyllene, brons nyanser

Rabarber. Torkad rabarber kokas med tillsats av vitt vin eller med rent vatten och blandas sedan med henna.
Saffran. 2 gram av denna växt kokas i 5 minuter och blandas sedan med henna.
Med. Det ger hår en vacker nyans och glans. Lägg till en liten mängd i henna-lösningen.
Gurkmeja. Den ger en gul nyans, men tvättas snabbt.
Kanel. Släcker rödaktigt och ger en mörk gyllene nyans.
Ingenting, kamille, infusion av apelsinskal. Släcka rödaktigt, något ljusare.

Ett exempel på framställning av en blandning för en gyllene nyans: 3/4 henna, 1/4 gurkmeja, ingefärapulver, kanel. Häll blandningen med varm infusion på apelsinskalar eller kamilleavkokning.

Henna Supplements for Rich Red

Galnare. 2 msk krossad växt kokas i ett glas vatten och hälls sedan henna.
Köttjuice De häller henna istället för vatten och lägger sedan blandningen på håret.
Rött vin Hur ska de värma och lösa dem henna. Få en ljus nyans av körsbär.
Jordnötter. Grind och lägg den till henna innan du målar.

För att uppnå en ljusare röd färg kan du blanda 3/4 av henna med 1/4 jordskalvar och häll blandningen med varmt rött vin eller sockerbetor.

Henna tillsatser för mahogny nyans

Mahogny är en mörk färg, som samtidigt är mycket märkbart röd.

Tranbärsjuice. Lägg den till henna, och använd även på hår innan du färgar.
Kakao. Du kan blanda flera skedar kakao med henna, och applicera sedan på håret på vanligt sätt. Tack vare kakaohår blir det något mörkare, men den röda nyansen kommer att förbli.

För att uppnå denna nyans behöver vi 1/2 henna och 1/2 kakao. Häll blandningen med tranbärsjuice eller rött vin.

Henna tillsatser för kastanj, choklad nyanser

Malt kaffe. För en påse hönna behöver du 4 teskedar kaffe, kokt i 5 minuter i ett glas vatten.
Valnötter lämnar. För 1 påse henna ta 1 matsked valnötblad, kokt i en liten mängd vatten.
Valnötskal. Krossade skal ska kokas över låg värme så länge som möjligt, sedan blandas med henna.
Basma. Ta 3 bitar av henna och en bit basma.
Svart te Färgblandningen erhålls genom att hälla Henna en mycket stark infusion av te.
Havtorn. 100 gram hagtorn häller 2,5 koppar vatten, koka sedan i 30 minuter och lägg till henna.
Kakao.

Mörktoner erhålls genom att blanda en stor mängd basma, svart te och malt kaffe med henna.

För att göra detta kan du blanda 1/2 henna och 1/2 basma, häll blandningen av mycket starkt kaffe gjord av nybakade bönor.

Hur man får olika nyanser med henna

Sidinnehåll:

Många har sagt om hårfärgning med henna. Men jag skulle vilja notera en sak: det är väldigt svårt att få den önskade nyansen med henna, eftersom färgen inte bara beror på färgens proportioner och recept, utan också på kvaliteten på ditt hår, på sin typ, struktur, på din naturliga färg.

Den önskade nyansen kommer med Henna-färgningserfarenhet när du förstår hur ditt hår reagerar på vissa komponenter. Därför kan dessa recept anses vara villkorliga, och du kan ändra proportionerna själv. Läs mer: Blond nyanser: hur man väljer en blond.

Viktigt: Hennafärgen kommer att hålla tillräckligt länge och det är mycket svårt att tvätta det ur håret. Efter henna rekommenderas det inte att färga håret med kemiska färgämnen, göra kemisk perm eller långsiktig styling. Efter henna kan kemikaliefärg helt enkelt inte färga håret eller färga det i en oväntad ton.

Olika nyanser med henna

 1. För att få den lila tonen (bordeaux) henna utspädd i sockerbetor, carcade tea eller elderberry.
 2. För att göra detta, värm betorjuice till ca 60 grader, rör sedan in en påse av Henna.
 3. För att förbättra den röda nyansen i färgen kan du också lägga till 2 liter. madder rot.
 4. För skuggan "mahogny" henna måste hällas med heta cahors. Samma nyans att visa sig när man lägger tranbärsjuice.
 5. För choklad och kastanj lägger vi till naturligt svart kaffe till henna (1 matsked per 25 gram hennapulver). Att färga hår med henna med kaffe behöver du 4 msk. naturligt kaffe häll ett glas vatten och koka i 5 minuter. När kaffet har svalnat något, lägg till en påse av henna och rör om tills den är jämn.
 6. För körsbärstoner - värm upp eventuellt rött vin till 75 grader, tillsätt henna och äggula.
 7. För en ljusgyllen färg, tillsätt kamille teinfusion till henna (1 msk kamomillblommor på ett halvt glas vatten)
 8. Gyllene honungsfärg kan erhållas med rabarber, saffran, kamille, gurkmeja. Saffron på knivens spets läggs till en liten mängd vatten och kokas i två minuter. Lägg sedan till henna. Rabarber krossas, fylls med vatten och koka på låg värme i 20 minuter. Töj sedan och lägg till Henna.

Vad är henna

 • Färglös henna. I förpackningen med färglös henna hittar du ett grönt pulver som liknar vanligt henna, men i själva verket är det tillverkat av italiensk cassia. Denna växt och lawsonium tillhör olika släktingar och ur biologisk synvinkel är inte nära släktingar. Kanske började den första förvirringen i namnen på grund av att det latinska namnet på italienska kassan - Sennaitalica - är förenat med namnet henna-henna. Dessutom används både vanliga och färglösa henna på nästan samma sätt, men med olika mål. Färglös henna gör håret glans, förbättrar texturen av skadat hår, närmar sig hårbotten.
 • Svart henna. Under detta namn kan man sälja två olika färgämnen. Den första är den vanliga hennaen till vilken parafenylendiamin tillsätts. Erhållet på detta sätt används verktyget för att skapa svarta tatueringar och hårfärgning i rika mörka toner. Parafenylendiamin kan dock orsaka allvarliga allergiska reaktioner och leda till allvarliga skador på hud och hår, så nu är det i många länder förbjudet att använda det.
 • Ibland kallas svart henna också basma. Hon, som färglös henna, är inte relaterad till lawsonia. Basma är ett pulver av indigo färgämne, som är hem för Indien. Denna färg är säker och blandar den med henna, du kan få olika nyanser av auburn och kastanj. Till det redan kan svart henna måla över grå hår och skydda hår mot exponering för ultraviolett.
 • Röd henna - det här är den riktiga hennaen, pulvret från Lawsons löv är non-sticks, innehållande röd-orange färgämne. Henna ger hårvolymen, gör den silkeslen och mjuk, stimulerar tillväxten, förbättrar blodcirkulationen i hårbotten och eliminerar även mjäll.

Hur man får olika nyanser med henna

För att färga håret i en jordgubbarblond, förbereda en blandning av färglös henna och röd henna i ett förhållande mellan fyra och en, blanda med vatten och låt stå i tolv timmar. Applicera därefter den jämnaste pastaen på håret och tvätta det efter tre timmar. Tänk på att en riktig jordgubbarblond som använder detta färgämne bara kommer att fungera på blont hår.

För att färga blont eller rött kopparfärg av blont hår på samma sätt, använd färglös och röd henna i förhållandet mellan ett och ett.

För att använda henna för att färga hår i mörk koppar eller kastanjfärg finns det flera sätt. Om du har mörkt blont eller mörkt brunt hår nära svart, försök att hålla henna på ditt hår istället för de vanliga en och en halv timmarna i tre eller fyra timmar. Ofta kan den önskade färgen endast erhållas efter det andra eller tredje färgämnet, så var patienten. Du kan också blanda röda henna med basma, få ljusare och mörkare nyanser - beroende på mängden basma i blandningen och den ursprungliga hårfärgen. Om du till exempel torkar mörkt brunt hår med en blandning av henna och basma i förhållandet mellan en till en och håll färgen på håret i två eller två och en halv timme, får du en kastanjfärg med en rik rödaktig tinge. Om du använder en blandning av henna och basma på samma hår i ett förhållande på ett till två blir håret mörkt brunt.

En rik chokladfärg med en svag rödaktig nyans kan erhållas genom att blanda Henna inte med vatten, men med starkt svart te (två matskedar teblad för tre hundra milliliter vatten). Mörkröd och till och med burgund kan uppnås genom att blanda hönan med sockerbetor. Beroende på hur rik du behöver färgen, använd bara rödbeta juice eller juice blandad med vatten för att göra färg.

Om du vill färga ditt hår en mörk kastanjfärg, kan du också blanda henna med malet kaffe. Förhållandet mellan henna och kaffe beror på den ursprungliga hårfärgen, men i regel är en eller två matskedar tillräckligt för 100 gram henna.

Men den mest populära komponenten i en blandning med henna är Basma. Med hjälp av olika proportioner av henna och basma kan du också få ett brett utbud av nyanser.

 • Om du lägger till 1 del av basma (2: 1) till 2 delar av henna, får du en trevlig bronsfärg
 • en blandning av lika stor mängd henna och basma (1: 1) ger håret en mörkbrun färg
 • När man blandar 1 del av henna och 2 delar basma (1: 2) kan håret färgas svart
 • För att få en rikare svart färg, bör henna och basma tas i ett 1: 3-förhållande. Ju mer basty läggs till kompositionen desto mörkare blir håret.

Vilken färg ger Henna

Henna är en naturlig växtfärg erhållen från löv från Lawsonia Enermis buske. Henna innehåller 2 färgämnen - gulrött lavson och grön klorofyll. Dessa komponenter ger håret en viss nyans, det kan skilja sig beroende på den ursprungliga tonen i håret.

Rent hennapulver färgar håret i orange-röda, röda röda, röda bruna nyanser, sådana toner orsakas av de viktigaste hennafärgen - lavson. Idag, men med hennafärgning, uppnås en stor variation av färger. För detta ändamål tillsätts andra färgkomponenter till hennapulver vid utspädning av färgämnet.

Men kom ihåg att vegetabiliska färgämnen är dåligt kombinerade med kemiska färger. En mängd olika färger kan uppnås genom att blanda henna med naturliga tillsatser och örter. Därför är det oönskat att använda syntetiska färgämnen tills hennafärgat hår har fullvuxet och vice versa. Samspelet mellan kemiska ämnen och lawsonia kan ge ett helt oförutsägbart resultat, upp till radikalt grön, orange eller blå nyanser. Dessutom kan den kemiska färgen ligga ojämnt och skuggan blir ojämn.

2 typer av henna är till salu:

Med hjälp av någon av dem kan du uppnå olika nyanser. Utan tillsättning av ytterligare färgämnen på håret av asfär eller ljusbrun nyans kommer henna lämna en solig solsken. Men de naturligt mörka krullarna kommer att vara koppargyllda eller rödaktiga. Kopparskärmen är fast lökdekok, som läggs direkt till färgen eller används som en balsam.

För att få en glans på håret, en ädel och mjuk nyans, rekommenderar proffsutspädare Henna med en sur vätska: En svag lösning av ättika utspädd med citronsaft, torrt vin, kefir. För att undvika överdrivning av trådar är det lämpligt att endast använda syrliga medel för fet hår.

Olika färger vid färgning med henna

 1. För att ge håret av alla slags nyanser med färgen med henna för håret, lägg till en mängd olika naturliga ingredienser, och till och med deras kombinationer.
 2. Tjock honunggul färg är idealisk för rättvisa tjejer. För att få det, gör ett avkok av kamille, brygga 2 msk. l. i 200 ml kokande vatten. Lägg avkokningen till färgen och applicera enligt anvisningarna. På samma sätt använd tinkturen av saffran (1 tsk. Örter per 200 ml kokande vatten), gurkmeja eller svagt kaffe. Inte bara en färg, men också en väldigt användbar tillsats, vilket ger denna nyans till krullningar, kommer att bli ett avkok av rabarber. Koka 200 gram torkade Rabarberstänger i 0,75 liter torrt vitt vin tills hälften av vätskan kokar bort, det tar vanligen 30 minuter. Om det inte finns något vin, ta vanligt vatten. I den resulterande buljongen lägg till Henna-förpackningen. Applicera färgen på håret och håll i 30 minuter.
 3. Färgen på gammalt guld kommer att lägga till en saffran shag. Ta 2 gram saffran och koka i 5 minuter i vatten för att späda färgen. Efter kokning lägger du henna till buljongen, sval, du kan måla.
 4. En vacker choklad nyans ger håret införandet av valnötblad i färgen. Koka 1 msk. l. lämnar i vatten till utspädd henna, lägg till 1 påse med pulver.
 5. Ett liknande alternativ - chokladkastanje - kan erhållas genom att använda tillsammans med hennajordklyfta, starkt kaffe, svart te, kakao, buckthorn och basma i stark uppfödning: 1 del basma till 3 delar henna.
 6. Röd eller vinröd ger håret följande komponenter:
 7. För att få röda körsbärsfärgsträngar med en lila nyans, använd samma rödbetorjuice, men det måste värmas till 60 grader, sedan lägger du en påse av henna.
 8. Färgen på mahogny kommer att lägga kakaopulver till krullarna. Anslut henna med 3 msk. skaka kakao och brygga blandningen med varmt vatten. Applicera det resulterande färgen för att rengöra och torka håret.
 9. Att få en ljus röd nyans kommer att hjälpa madderrot. För detta 2 msk. Sked den hackade roten i ett glas vatten, tillsätt hennapulver och använd färg enligt instruktionerna.
 10. Rika kastanjfärg med rödaktig nyans ger kaffet kaffe. 4 tsk. Häll ett glas kokande vatten och simma i 5 minuter. Kyl lösningen till en tolererbar temperatur och lägg till en påse av henna.
 11. En mörk kastanj med röd färg erhålls om du lägger till 100-150 gram henna, 2 msk. l. kaffe, matsoni, kakao, olivolja. Ju längre du håller den här färgen på håret, desto rikare är hårets resulterande färg.
 12. En ädel skugga av mörk kanel kan erhållas genom att lägga ett avkok av valnötskal till färgen. För detta 2 msk. l. krossad skal koka i 1 timme.
 13. Krullets blå-svarta nyans ger henna och basma blandad i lika stora mängder. Om du vill maximera effekten, ta 2 delar av basma till 1 del henna.
 14. Bronsskugga av hår kan erhållas med samma Basma. Utan henna, ger Basma håret en grönblå nyans. Därför, för att skapa en brons kasta på locken, ta 1 del av Basma i 2 delar av henna.
 15. Exponeringstiden påverkar också slutresultatet väsentligt. Den maximala effekten av färgen med henna för ljushår kommer att visas på 5-10 minuter. På mörkt hår bör henna hållas i 30-40 minuter och svarta krullar för färgning kräver minst 1,5-2 timmars exponering.

Vilken effekt har Henna på håret

 • Återhämtning efter misslyckad färgning och krökning. Det utförs av en kurs från flera förfaranden, men inte tidigare än i två veckor.
 • Accelererar hårväxten. Masker för hushållsbruk innehåller ofta denna ingrediens; färglös henna används vanligen.
 • Eliminerar mjäll, och på grund av den naturliga kompositionen skadar inte håret.
 • Bidrar till att många hudproblem och även parasiter försvinner.

En sådan mängd effekter som orsakas av biologiskt aktiva substanser i kompositionen. Henna, till skillnad från andra typer av färg, tränger djupt in i hårstrukturen och inramar inte det utanför. Den här egenskapen är inte alltid positiv eftersom användningen av henna också ger motsatt effekt: att ta bort färgen från håret blir ganska problematisk.

Hur man förbereder färg för färgning?

För att släppa den aktiva substansen i det rödgula färgämnet måste du blanda pulvret med en måttligt sur vätska. Detta gör färgen mer mättad och hållbar. Till exempel kan du blanda henna eller en blandning av henna och basma med citron- eller apelsinjuice, vin eller vinäger, subacid örtte.

Det rekommenderas inte att blanda naturliga färgämnen med yoghurt och andra mejeriprodukter, eftersom proteinerna som utgör dem absorberar färg och förhindrar frisättning av färgämnet från pulvret. Det är också värt att ha det när du lägger till kaffe blir färgen mörkare, men håret luktar dåligt, vilket kan orsaka en obehaglig huvudvärk. Pulver av narnation stärker även färg, men orsakar ofta irritation.

Om du inte gillar lukten av henna eller basma, kan du lägga till en sked torr kardemumma eller ingefära till blandningen, så att håret utsöndrar en utsökt doft. Om håret är skadat eller torrt kan du lägga till 2 msk. olivolja. Om du vill få en eldig orange färg, lösa upp henna med kokande vatten.

Hur färgar hår med henna hemma?

Innan du börjar färgning med naturliga färgämnen, för att ta reda på vilken färg det kommer att sluta med, måste du göra ett test. För att göra detta måste du ta en liten hårsträng nära nackområdet, applicera lite färg, linda krullen med film och lämna i 2-3 timmar. Då bör strängen tvättas, torkas, vänta några dagar för att färgen ska lösa och utvärdera resultatet. Om han inte passade dig, experimenterar du med proportioner och tillsatser.

Om testresultatet är helt tillfredsställande kan du börja färglägga ditt hår hemma:

 1. Täck krageområdet med en plast eller onödig handduk, använd handskar.
 2. Håret behöver förtvättas. Läs mer: Recept naturliga hårfärger.
 3. Vid hårväxten på pannan, nacken, bakom öronen och öronen ska de själva täckas med någon kräm för att skydda huden från pigmentering.
 4. Håret ska delas i små strängar på 2-3 cm.
 5. Blandningen appliceras på rent, torrt eller vått hår, men färgen absorberas bättre i våta lås.
 6. Använd kompositionen från rot till spets av varje krull med hjälp av en pensel. Om efter applicering av färg på alla trådar förblir blandningen och fördelar den över hela längden.
 7. Lägg en film eller en plasthatt på huvudet och varma med en handduk ovanpå. Vid måla endast Basma är inte nödvändigt att täckas.
 8. Då behöver du vänta lite tid. För ljus nyanser måste du vänta 30-40 minuter i värme eller 50-60 minuter vid rumstemperatur. Mörkare nyanser tar 45 till 80 minuter. Om håret är långt, då - 120 minuter. Om bara basma användes, måste du lagra med servetter, när basmen flyter.
 9. Efter den inställda tiden måste du tvätta varje sträng med mycket vatten och sedan all håret med användning av schampo och hårbalsam.
 10. Sedan torkas håret, kammas och placeras i håret.
 11. Frisyren får en välkänd struktur och stabil färg efter den tredje shampooingen.


Nästa Artikel
Allt om hur man odlar ett barns hår, vad behövs för hårväxt hos barn?