Vilket botemedel mot psoriasis på huvudet bör föredras: salva, lotion, spray eller schampo? Välj baserat på sjukdomsstadiet.


Psoriasis i hårbotten är en av de mest skrämmande, svåra att behandla sjukdomar.

Insidiousness av det ligger i det faktum att sjukdomen praktiskt taget inte manifesterar sig i de tidiga stadierna, förutom att det finns en liten skurning, som en person vanligtvis tar för en enkel säsongsmässig avitaminos.

Men det är komplexiteten hos sjukdomen: De första etapperna utan kompetent komplex behandling blir snabbt komplexa, som redan åtföljs av oacceptabel klåda och rodnad.

Kombinationen av huden leder till bildandet av mikroskopiska sår genom vilka infektion uppträder och som följd bildandet av smärtsamma röda plack, grovbildning av huden. Men oavsett hur svårt denna sjukdom är, är det acceptabelt, om det inte är fullständigt, men för behandling, vilket undertrycker de negativa manifestationerna av denna sjukdom.

En sak att komma ihåg är att lida av psoriasis: nu borde du alltid övervaka din hälsa, kosten, för att inte orsaka eftergift, hudens tillstånd. Om du följer dessa regler kan du återställa hudens hälsa och skönhet. Men vad betyder hjälp för att släcka sjukdoms smärtsamma symtom och hur man väljer att inte gå vilse i det moderna bredaste sortimentet av massmarknad och apotek?

Urvalskriterier

Att tänka framför långa hyllor med flaskor, rör, burkar med alla slags droger som lovar att bli av med psoriasis en gång för alla, bör du klara dig med följande urvalskriterier:

  För det första är det nödvändigt att noga läsa medias sammansättning och inte bara klara reklamsslagord.

Kompositionen bör innehålla glukokortikoider eller keratoplaster, huvudkomponenterna som syftar till att bekämpa dermatologiska problem, i synnerhet med psoriasis.

 • Det är mycket bra om dessutom vitaminer och naturliga komplex ingår i kompositionen: de hjälper huden att återhämta sig snabbare.
 • Det är viktigt att välja ett botemedel mot psoriasis på huvudet baserat på sjukdomsutvecklingsstadiet.

  Läkande schampon kan klara av de första, första etapperna, för att underlätta dem och minska de smärtsamma manifestationerna.

  I svåra fall är det bättre att vända sig till starkare droger som har en komplex kemisk sammansättning som kan undertrycka utvecklingen av sjukdomen, förhindra infektion och minska inflammation, salvor, speciella vätskor kan vara sådana.

 • Det är inte nödvändigt att använda kriteriet för väl publicerade medel som en grund: i allmänhet döljer hög reklam för sig ett mycket svagt läkemedel, vilket sannolikt inte kommer att ge effektiv hjälp. Kvalitet består inte alltid av ett högt pris, och ibland hanterar billiga narkotika inom hemmet mycket bra. Bra rykte behöver inte reklam, det går från munnen till munnen.
 • Köp inte salvor, balsam, geler och schampon i små butiker, men bara på platser med bevisat positivt rykte. Det finns ofta fall där små detaljhandelssäljare köper billiga, lågkvalitativa produkter, där någon ibland oacceptabel komposition kan döljas bakom färgglada förpackningar. Var uppmärksam och uppmärksam.
 • Remedies för psoriasis i hårbotten

  Hittills har köparen det bredaste valet av alla möjliga medel för detta problem. Men vilken ska man välja?

  Drogerna är indelade i fem kategorier, nämligen:

  Och nu mer om allting.

  Salvor är det mest effektiva botemedlet för psoriasis på huvudet. Fördelarna är:

  • möjligheter att släcka ett väsentligt spridet fokus av sjukdomen, lugna irriterad hud;
  • antiinflammatorisk och antiseptisk effekt;
  • startar processen med cellregenerering, vilket är särskilt viktigt för psoriasis.
  1. Salicylsalva. Vanligtvis används 1 eller 2 procent komposition.

   Salvets huvudsakliga effekt är dess antiinflammatoriska och desinfektionseffekt. Behandlingsförloppet gör det möjligt att uppnå avskalning av kornade hudvågar och börja läka och reparera celler.

   Salicylsyra, som ingår i, är ett utmärkt medel för många typer av infektioner, vilket är särskilt viktigt i det här fallet. Ansökan består i en enkel applicering av salva på det rengjorda området av den drabbade huden. Kursen varar från en vecka till två, beroende på scenen.

   Solkoseril. Salva av ett brett spektrum av åtgärder, används även i kirurgisk medicin för återställande av slemhinnor. Inklusive aktivt använd i dermatologi. Mjukgörande effekten av Solcoseryl har gjort salvan populär bland patienterna.

  2. Salva med en del av tjären. Tjära från forna tider var i gott skick med läkarna, folkläkare. Med ankomsten av vetenskaplig medicin blev det känt att tjära har en stark antiseptisk och sårläkningseffekt. Den naturliga komponenten kan jämföras i kraft av dess effekter med många kemiska medel, men i motsats till dem har den inga kontraindikationer och biverkningar.

  Geler, sprayer, balsamer, sprayer

  Panthenolbaserade läkemedel har visat sig mycket bra. Dessa är Fenistilgel och Psilobalzam. De kemiska beståndsdelarna och de naturliga komplexen (extrakt av medicinalväxter) inhiberar tillväxten av patogena organismer som alltid observeras i psoriasis när en idealisk miljö skapas för tillväxt av skadliga bakterier som sprider sjukdomen till andra delar av huden.

  Keratinocyter som finns i dessa läkemedel har en mjukgörande, antiinflammatorisk effekt, eliminerar klåda.

  Det är nödvändigt att fördela och en aerosol Skin Cap. Framträdande på läkemedelsmarknaden nyligen har den fått en stor popularitet hos patienter på kort tid. Avlägsnandet av flaking, klåda, inflammation och cellregenerering är huvudområdena för aerosoler. Applikationen är enkel - applicering av rensad hud en gång om dagen tills lättnad.

  Healing Shampoos

  Listan över medicinsk schampo är ganska bred. Deras fördel är användarvänlighet - den terapeutiska effekten kommer efter första användningen. För proceduren behöver du bara tvätta håret. Denna enkelhet och gjorde schampon speciellt efterfrågan idag.

  • Lamisil. De komponenter som utgör shampoo har antiinflammatoriska, antiseptiska och antimykotiska effekter. Omfattande avskalning elimineras, det naturliga, hälsosamma hudöverdraget på hårbotten återställs.
  • Nizoral. Denna lösning används i stor utsträckning av psoriasisdrabbade. Kvaliteten på effektivitet, tillförlitlighet, tog honom till ledarpositionen för kategorin medel för bekämpning av psoriasis. Det anses vara en av de bästa lösningarna för psoriasis på huvudet.

  lotioner

  Medicinska lotioner föreskrivs också av trichologer och dermologer för att bekämpa psoriasis. Deras tillämpning skiljer sig inte från komplexitet: du behöver bara torka de inflammerade områdena i huden tills lättnad. Men som med speciella schampon, kan aerosoler, geler, lotioner inte användas länge, du bör byta droger för psoriasis på huvudet för att förhindra deras missbruk.

  Lotionerna är uppdelade i hormonella och icke-hormonella.

  Hormonala droger:

   Belosalik. Kombinationen av komponenterna av dipropioanat, silcylsyra och betametazol gör detta läkemedel för psoriasis på huvudet mycket effektivt. Salicylsyrabrunnskal, främjar regenerering. Det är också anmärkningsvärt att Belosalik, till skillnad från många moderna lotioner, inte lämnar några rester, håret klibbar inte, vilket också är viktigt.

  Elokim. Gör det möjligt för dig att klara av alla slags dermatologiska sjukdomar, inklusive intraktabel exudativ form av psoriasis.

  Icke-hormonella läkemedel:

  • Dayvoneks. Detta är ett utmärkt botemedel mot behandling av psoriasis på huvudet i ett komplex. De spädde användningen av hormonella lotioner. Men effekten av icke-hormonella droger är något lägre och de används två gånger om dagen.
  • Calamine. Det huvudsakliga aktiva elementet är zinkoxid, som är känt i medicin som en antiinflammatorisk, sårläkningskomponent. Zinkoxid används också i kirurgisk medicin för snabb läkning av vävnader. Fördelarna med lotionen: ingen skarp lukt, lämnar inget spår, en uttalad bedövningseffekt. Brister som inte identifierats.

  Folkmekanismer

  Traditionell medicin är rik på bra recept, tips för att hjälpa till att hantera någon dåre. Det finns mycket kunskap i sin spargris att bekämpa psoriasis. Så, hemlagad salva har en positiv effekt på irriterad hud:

  Ta 2 msk. l. hyvlat tjärsåp och 5 vitlöksklyftor, krossade till ett tillstånd av vattendrag. Ingredienserna blandas, hälles i ett glas vatten och kokas på låg värme i ca 10-15 minuter tills det mesta av vattnet förångas. Då ska salvan svalna, då är den klar att användas.

  Mer sparsam egendom än skarpt luktande, men fortfarande sådan läkning vitlök, har ett bad för hårbotten i njurinfusion. Nettle har ett rikt spektrum av vitala vitaminer och mikroelement. Det desinficerar, lugnar, lindrar klåda och rodnad i huden, eliminerar desquamation. Förfarandet utförs en gång om dagen i 5-7 minuter.

  Ungefärlig behandlingstid

  Självklart utvecklas behandlingsförloppet uteslutande av läkare-trikologen på grundval av de erhållna analyserna, baserat på sjukdomsfasen.

  Den genomsnittliga kursen kan bestå av följande procedurer:

  1. Användningen av hormonhaltig lotion är den 3-4: e dagen.
  2. Användningen av terapeutiska schampon - 5-10: e dagen.
  3. Rubbing salvor i hårbotten - 11-15 dagar.

  Tillsammans med användningen av läkemedelsbehandlingar för psoriasis i hårbotten, är det värt att använda folkläkemedel.

  Det är också nödvändigt att berika din kost med vitaminer och försöka hålla en aktiv livsstil, oftare att vara i frisk luft.

  Solen - huvuddelen i kampen mot sjukdomen, och detta bör inte glömmas bort.

  Så vi har avvecklat de viktigaste metoderna för att hantera sjukdomen som kallas psoriasis. Shampoo, lotion, salvor, sprayer och populärt råd, allt detta ger tillsammans en positiv effekt.

  Då behöver du bara behålla ditt fysiska tillstånd, följa kosten, använd inte produkter som orsakar allergiska reaktioner, och sedan kan du behålla en hälsosam hud under lång tid. Jag önskar dig hälsa och bra!

  Användbar video

  Titta på en video om hur man behandlar psoriasis med hjälp av speciella sprayer:

  I vilka fall använder du hormonella droger:

  Psoriasis medicin

  Att välja ett botemedel mot psoriasis för patienter som lider av denna sjukdom är inte så lätt. Effektiva droger för vissa patienter kan ha en svag effekt för andra, så det finns ingen universell botemedel.

  Det bästa botemedel mot psoriasis

  De bästa läkemedlen för psoriasis är de som hjälper till att uppnå långvarig remission hos en patient. Psoriasis kan inte fullständigt botas, därför anses en signifikant framgång i behandlingen vara sjukdomsperiodens sjukdom, när de utrotande symtomen inte uppenbaras.

  För behandling av psoriasis är det nödvändigt att agera i ett komplex. Läkare ordinerar externa salvor, piller och vitaminer - inuti, så att behandlingen av sjukdomen är så mångsidig som möjligt. Bland förberedelserna för extern användning rekommenderad grädde:

  • Akriderm är en mycket effektiv lösning som ger ett positivt resultat redan i slutet av den andra behandlingsveckan. Det inflammatoriska svaret minskar signifikant, plackerna blir mindre i storlek. På grund av det faktum att hormonal salva kan den inte användas under lång tid;
  • Mesoderm är en hormonell kräm för två gånger användning, när en positiv reaktion från läkemedlet för behandling av psoriasis uppnås kan dess användning minskas till en gång i veckan. Cremen används i kurser i tre veckor;
  • Dayvoneks - ett icke-hormonellt medel, för många patienter är det bästa botemedlet för psoriasis. Applicera inte mer än två månader, varefter de tar en paus
  • Läkemedlet på naturliga ingredienser - medicin Inderm för psoriasis åtföljs inte av utvecklingen av en allergisk reaktion.
  • Kartalin - smörjmedel med fett, så använd det säkert, men det har en viss beständig lukt. Icke-hormonella läkemedel och Kartalin, inklusive kan användas under en lång tid, eftersom läkemedlet inte är hälsofarligt.
  • Daivobet - ett läkemedel för psoriasis baserat på kalcipotriol och betametason. Det hjälper bra med psoriasis på palmerna och det är den bästa salvan för psoriasis på benen. Men är kontraindicerad för användning i hårbotten. Ansök inte längre än en månad.

  Effektiva psoriasisbehandlingar

  En effektiv medicin för psoriasis på kroppen produceras inte bara av utländska företag utan också av lokala tillverkare. Ryska droger för psoriasis i form av salvor är billigare, samtidigt som inte alla utländska droger ger den förväntade effekten. Även om priserna på utländska droger för psoriasis kan vara flera gånger högre än kostnaden för lokala fonder.

  Listan över läkemedel för psoriasis kommer att rekommendera den behandlande läkaren och notera effektiviteten hos vissa föremål. Det är möjligt att behandla psoriasis utan dyra mediciner och inhemska droger. Läkemedlet ASD är till exempel inte dyrt, men det används framgångsrikt vid behandling av sjukdom.

  Inte bara salvor kan användas för terapi, men även injektioner. Intramuskulära injektioner för många patienter är effektiva läkemedel mot psoriasis, eftersom de tillåter långvarig remission, men antiallerga läkemedel och vitaminer rekommenderas för patienter att förbättra effekten av de viktigaste drogerna. Bland de injicerbara läkemedlen som används:

  1. Immunomodulatorer Pyrogenal, Polyoxidonium, Timalin.
  2. Glukokortikosteroider Diprospan, Metipred, Prednisolon.
  3. Immunsuppressiva medel - moderna mediciner för psoriasis Stelara, Humira, Remicade.

  Bland de effektiva drogerna i många forum rekommenderas asiatiska droger. Kinesisk medicin för psoriasis hemma enligt tillverkarens rekommendationer kommer att ge en utmärkt effekt vid behandling av sjukdomen. Men i många forum är patienternas uppfattning bara motsatsen.

  Kinesiska psoriasisläkemedel Kungens skinn, Iganerjing, Fufang och Teslas medicin inspirerar inte förtroende och har ingen progressiv verkan annat än inverkan av inhemska droger. Även om det är ett billigt botemedel mot psoriasis, slösa inte tid på användningen av tvivelaktiga kosttillskott.

  Huvudpsoriasismedicin

  Det bästa botemedel mot psoriasis i huvudet är schampon och emulsioner med en helande effekt. Dessa är Zinocap, Skincap, Friederm Zinc, Friderm Tar, Squafan. Effektiva droger för psoriasis på huvudet är schampon med tjära, schampon med ketokonazol, och för barn finns det en särskild barnlinje.

  Patienter noterar att salicylsalva, Naphtaderm med naftalanolja, Dayvonexsalva med kalcipotriol, Magnipsor med fett är effektiva för många. Dessa läkemedel kan behandla psoriasis produktivt, schampo och lotion för psoriasis ger ingen speciell hälsorisk eftersom de är baserade på naturliga ingredienser.

  I svåra fall är patienter med psoriasis i hårbotten ordinerad och läkemedel för injektion. De är ganska effektiva eftersom de går direkt i blodet och ger en bra effekt. Preparat för injektionsbehandling är cyklosporin, metotrexat (tillgängligt i tabletter), soriatan.

  Psoriasismedicin på armbågar

  Den mest effektiva medicinen för psoriasis på armbågarna är hormonella droger Flumetazon, Cloveit, Triamcinolone, Hydrocortison. Det rekommenderas också att ta med psoriasispreparat som innehåller vitamin D - För personer med psoriasis utvecklas en speciell linje av sådana läkemedel. Med kombinationen av dessa grupper av läkemedel är det i de flesta fall möjligt att stoppa sjukdomsprogressionen.

  Om det finns behov av att fortsätta behandlingen och inte alla tecken på psoriasis har försvunnit i händerna, så kopplar läkarna drogerna med zink. Det enklaste läkemedlet för nagelspsoriasis är vanlig zinksalva, som kan köpas på något apotek. Det har en utmärkt effekt på nagelarnas problemområden och händerna, fingrarna och med det extra intaget av antihistaminer uppnås förbättringar i terapi snabbare.

  Behandla psoriasis på armbågarna kan vara en mängd olika droger, inklusive piller och salvor. Bland de externa läkemedlen rekommenderar läkare Lusterin salva, Methotrexate tabletter, Imupsor, Silimar. God effekt ges av Diprosalik och Diprospan, liksom det relativt nya läkemedlet Reamberin. För psoriasis i lederna rekommenderas dessutom vitaminer och kondroprotektorer.

  Ny botemedel mot psoriasis

  Nytt i behandlingen av psoriasis - biologiska läkemedel som har en bra effekt, men kräver införande av en läkares övervakning. Det nyaste läkemedlet för psoriasis för 2018 är Cosentics, Psoridel, Netakimab. De kan påverka även de mest allvarliga formerna av sjukdomen. De är dock inte beroendeframkallande och har hög effektivitet även vid långvarig användning. Ett nytt läkemedel för psoriasis på ben och armar kan förhindra psoriasisartrit.

  Läkemedlet Xamiol - syntetiskt skapat vitamin D, tillverkas i form av salva och gel. Basen av drogen är inte bara vitamin, men betametason, vilket kraftigt ökar läkemedlets effekt. Xamiol är ett läkemedel som snabbt lindrar rodnad och plack, det hjälper till att lindra klåda och effektivt rensa huden från tillväxt och har minst kontraindikationer och biverkningar.

  Nya läkemedel för hudpsoriasis kan reglera produktionen av T-lymfocyter och cytokiner, vilka är ansvariga för att upprätthålla inflammatorisk process i kroppen, vid nivån på effekter på DNA. Effekten av droger är mild. Läkemedel för hudens psoriasis är inte beroendeframkallande och kan rekommenderas för långvarig användning.

  Och kom ihåg att det är omöjligt att bota psoriasis med medicinska droger, men för att uppnå en långsiktig remission är det ganska realistiskt.

  Åtgärd för psoriasis

  Att välja ett effektivt botemedel mot psoriasis är inte en lätt uppgift för varje patient, för inte alla droger verkar lika. De bästa lösningarna för psoriasis är de som gör att du kan uppnå en stabil remission av sjukdomen och minimera återfall.

  Effektivt botemedel mot psoriasis

  Det mest effektiva botemedlet för psoriasis på kroppen idag är ännu inte uppfunnet, eftersom det inte är möjligt att fullständigt bli av med psoriasis. Biologiska preparat av genetisk teknik, eller monoklonala antikroppar, ligger närmast målet. Dessa är de bästa lösningarna för psoriasis på kroppen, de verkar direkt på källan till problemet, snarare än att eliminera symtomen, som många andra läkemedel gör.

  Läkemedel som används vid behandling av psoriasis:

  • Infliximab (Remicade);
  • Adalimumab (läkemedel Humira);
  • Ustekinumab (läkemedel Stelara);
  • Efalizumab (läkemedel Raptava);
  • Golimumab (Simponi-läkemedel).

  Monoklonala antikroppar är kraftiga medel, de hjälper även de patienter som inte har positiv dynamik från andra droger och sjukdomen fortskrider i allvarlig form. Det innovativa verktyget i Stelara är det sista hoppet hos många patienter, men det är inte billigt, och för behandlingen behöver du flera skott. Stelara är ett effektivt botemedel mot psoriasis på händer och armbågar, som ofta återkommer och plågar patienter under lång tid.

  Immunsuppressiva medel kan betraktas som effektiva läkemedel som är mer tillgängliga för patienter. De undertrycker immunförsvaret, avvisningsreaktionen försvinner och psoriasisutslaget går bort, det tar ett hälsosammare utseende. Nackdelen med dessa läkemedel är dock att de inte kan användas i närvaro av kroniska sjukdomar som återkommer när immuniteten minskar. Också en signifikant minskning av immunosuppressiva medel i en begränsad verkningsaktivitet - så snart läkemedlet inte längre tas, återkommer alla tecken på psoriasis.

  Psoriasishjälpmedel på kroppen

  Listan över läkemedel mot psoriasis på kroppen är ganska stor, men inte alla har samma effektivitet. Psoriasis läkemedel kan delas in i två stora grupper - hormonella och icke-hormonella. Det bästa läkemedlet för psoriasis till ett överkomligt pris är hormonellt. Hormonala läkemedel lindrar inflammation väl, men bara en läkare ska kontrollera dem och kontrollera resultatet. Den hormonbaserade psoriasis-kemisten är:

  • Diprosalik;
  • Latikort;
  • Afloderm;
  • ftorokort;
  • Dayvobet;
  • Elokim;
  • Akriderm;
  • Kloveyt;
  • Pauerkort;
  • Dermoveyt.

  Du kan också använda aromatiska retinoider för psoriasis. Icke-hormonella medel för psoriasis reglerar processen för cellproliferation, som Psoricontrol, och hämmar unga cellers död, vilket minskar aktiviteten av psoriasisutslag. Acetrin från gruppen retinoider kan beställas på apoteket, vilket tar bort puffiness och förbättrar hudförhållandet.

  Psorisil erbjuds också på naturliga ingredienser - denna åtgärd är inte dyr, men enligt recensioner från många patienter är det effektivt. Homeopatiska läkemedel har nästan inga biverkningar. Lugnande läkemedel har en bra effekt - läkare rekommenderar specifikt dessa läkemedel till patienter som har psoriasis förvärras av stress.

  Vid behandling av psoriasis bör du också uppmärksamma den senaste utvecklingen av forskare. Nya droger för psoriasis, även om det är dyrt, som Inderma för psoriasis, men har en effekt när konventionella droger inte fungerar. Sammansättningen av psoriasismedicinen Inderma är också naturlig, dropparna är ganska effektiva och orsakar inte skada.

  Det bästa botemedel mot psoriasis på huvudet

  Det mest effektiva botemedlet för psoriasis på huvudet är schampo. Denna lösning för behandling av huvudets psoriasis påverkar direkt psoriasisplakor och har en positiv effekt från de första dagarna av användning. Moderna läkemedel för behandling av hårbottenpsoriasis är indelade i fyra kategorier:

  1. Hormonala schampon med glukokortikoider.
  2. Antifungala schampon.
  3. Shampoo med aktiverad zinkpyrithion.
  4. Shampoo med tjära.

  Shampoo är ett ganska billigt botemedel mot psoriasis i hårbotten, det kan köpas på nästan alla apotek. Applicera schampon som strikt föreskrivs av en läkare.

  En kraftfull botemedel mot psoriasis på huvudet för extern användning är Etreeks schampon, Losterin, Sulsen, Algopix. Hjälp med psoriasis på huvudet Skip-cap, Friederm Zinc. De flesta av dessa läkemedel har inga kontraindikationer, men psoriasisbehandling med hemmet bör utföras noga så att de inte kommer in i ögonen eftersom de orsakar irritation. Moderna läkemedel mot psoriasis i huvudet är kontraindicerade under graviditeten - detta bör också beaktas vid val av läkemedel.

  Kinesiska botemedel mot psoriasis

  Reklam hävdar att den bästa lösningen för vulgär psoriasis är ett billigt botemedel från Kina som hjälper till att leverera till patienten på ett bekvämt sätt och så snabbt som möjligt. Många patienter reagerar på ett sådant förslag och förvärvar lämplig medicinering. Kinesiska läkemedel mot psoriasis kan verkligen hjälpa, men de är bara effektiva i ett tidigt skede, och då är det bara de som inte lyckas förfalska.

  Det är inte svårt att köpa en psoriasismedicin med Aliexpress. Här, bekvämt användar support, så att du enkelt kan betala med kort. Under denna tid skickas Yiganerjingcreme till patienter - det här är den populäraste produkten som beställts av användarna. Enligt många patienter hjälper Cremen verkligen, så det är värt ett försök.

  Men en annan populär på Internet kinesiska medel för Fufan för psoriasis orsakar inte entusiastiska svar. Testimonials för kinesisk medicin för psoriasis bör alltid läsas innan du beställer en dyr medication.

  Recensioner om medel och droger

  För att navigera i förberedelserna för psoriasis kan du läsa recensioner av patienter som lider av denna sjukdom och har redan använt olika medel:

  • Nikolai Petrovich, 45, Moskva. Psoriasis plågar mig framförallt i benen - av någon anledning finns det väldigt få skorpor på min kropp och mina ben skorpas ner till knäna. Jag applicerar ett botemedel mot psoriasis på benen på Diprosalik, det hjälper mig. Efter exacerbationer går utslaget ganska snabbt, och sedan lägger jag till droger med zink. Remission i flera månader upp till ett år - Jag tycker att det här är ett bra resultat.
  • Ekaterina Sergeevna, 52 år, Minsk. Hela mitt liv jag lider av psoriasis, på en gång försökte jag läka, men då övergav jag och det var ett allvarligt återfall. Läkaren rådde mig hormonet Dermoveit. Jag tillämpade det förra året och lyckades få en bra effekt. Detta är ett effektivt botemedel mot nagelspsoriasis, efter behandling med Dermovate återvände jag inte psoriasis. Jag tror att Dermoveit är det bästa läkemedlet, speciellt för svåra former av sjukdomen.
  • Igor, 27 år gammal, St. Petersburg. Jag har lider av psoriasis sedan nio år. Vid pubertet var symptomen mindre, men nu har sjukdomen återkommit. De flesta utslag i ansiktet, på huvudet, i området bakom öronen. Jag använder Etryveks shampoo dagligen, en månad nu, när jag började behandlingen. I allmänhet är jag nöjd med det, det har en positiv effekt, men huden i nacke och öron måste behandlas med grädde Elokom separat.
  • Olga, 29 år, Kiev. Psoriasis började skadas från cirka 12-13 år innan det diagnostiserades med allergi. Jag lyckades nästan återhämta mig, men efter graviditeten återvände psoriasis igen. Jag gick till kliniken och tilldelades dyrt Inderm. Alla mina förhoppningar var inte motiverade - drogen hjälpte inte alls och jag var tvungen att återvända till de tidigare använda medicinerna. Kanske hade jag ingen effekt, men jag tyckte inte alls om Inderma, slöseri med pengar.

  De bästa salvorna och krämerna för psoriasis i hårbotten

  Det händer att på grund av vissa faktorer uppträder psoriasis på håret, vilket åtföljs av bildandet av foci av död hud som liknar en paraffinfilm. Sjukdomen åtföljs av klåda och rodnad i hårbotten. Hur är det i det här fallet? Är det möjligt att behandla sjukdomen lokalt med speciella krämer och salvor för psoriasis? I detta kommer vi nu att räkna ut det och hjälpa dig att hitta den salva som passar bäst för varje enskilt fall.

  Vad ska vara psoriasis salva

  Naturen av psoriasis har inte studerats fullt ut av läkare. Experter kan inte komma till ett otvetydigt svar, vilket provar utvecklingen av sjukdomar.

  Bland orsakerna är:

  • hormonella förändringar (särskilt i ung ålder och under graviditet);
  • autoimmuna störningar i samband med överföring av allvarliga infektionssjukdomar;
  • konstant stress och nervchocker;
  • utveckling av svamp i hårbotten;
  • kränkning av metaboliska processer;
  • genetisk predisposition;
  • ohälsosam diet, särskilt styva dieter;
  • och några andra faktorer.

  Därför eliminerar den ursprungliga källan att bli av med sjukdomen för alltid. Men för att rengöra hårbotten i hårbotten, lindra inflammation eller övervinna svampen behöver du bara använda speciella geler, salvor och krämer, gnidade i hårets dermis.

  Intressant att veta: Uppdelningen av vanliga celler tar 28-30 dagar. I psoriasis uppfattar immunsystemet cellerna som främmande, därför uppträder deras accelererade regenerering på bara 4-5 dagar. På grund av den starka skiktet i vissa områden, i synnerhet i hårbotten, bildas plack - vissa foci på vilka huden är mycket grov och fläckig.

  Hittills, i landets apotek för att bekämpa psoriasis, finns det två alternativ för kosmetika:

  • Icke-hormonella aktiva beståndsdelar är växtextrakt, zink, salicylsyra och borsyra, svavel. Sådana verktyg är lämpliga för de som har psoriasisförändringar i hårbotten i början. På grund av sin ofarliga sammansättning är nästan alla typer av sådana kosmetika lämpliga för gravida kvinnor, ammande mödrar, småbarn och personer med svår lever- och njursjukdomar.
  • Hormonala droger. Dessa suspensioner är mycket snabbare från sina naturliga prekursorer för att lindra sjukdomen (inom några veckor). Men tyvärr kan många orsaka allergiska reaktioner, och deras resultat av kontraindikationer är imponerande.

  Således är det bättre att överlåta valet av medel för lokal terapi av psoriasis till en dermatolog eller tricholog. Högspecialiserade läkare kommer att ordinera leveransen av flera tester, bestämma sjukdomsfasen och välj de bästa och effektiva drogerna, vars aktiva komponenter inte kommer att ingå i en konfrontation mellan sig och din kropp.

  Kompositionen av pastan och salvor av hormonella läkemedel inkluderar triamycinolon, vars styrka syftar till att eliminera inflammation och klåda, flumetason, som bekämpar allergiska manifestationer, klobetasol, betametason och många andra komponenter i antibakteriell verkan. Tack vare kemikalier syntetiserad av kemisk industri, efter 3-4 ansökningar kommer du att märka en signifikant minskning av rodnad och komplett klåda.

  I de tidiga skeden av sjukdomen, när det finns rodnad, klåda och flaking kan du dricka ett vitaminkomplex, gå på diet och ta till lugnande medel med lugnande effekt.

  En viktig punkt! Om du märker bildandet av en skorpa och en ökning av antalet lesioner, använd först non-hormonal terapi och använd sedan steroidkosmetik.

  Fördelar och nackdelar

  Användningen av salvor som eliminerar symptomen på psoriasis:

  • bidrar till eliminering av inflammatoriska processer och etablering av hudregenerering;
  • ger en lokal effekt (till skillnad från tabletter, kommer de aggressiva komponenterna av salvorna inte i blodet, vilket minimerar påverkan på arbetet hos enskilda organ och system i kroppen).
  • eliminerar ögonkontakt och slemhinnor, eftersom krämer och salvor appliceras direkt på plack;
  • förhindrar ytterligare spridning av papper, liksom förekomsten av en allergisk reaktion;
  • är relativt billiga och lätta att använda.

  Nackdelarna med krämer, geler, pasta och salvor inkluderar överdriven hud, behovet av att skölja av med vatten (annars finns det en stark oljig glans) och möjligheten till några biverkningar.

  Kontra

  Icke-steroida läkemedel ska användas med försiktighet, speciellt om du ofta lider av allergier. Du kan sakna det friska området på huden på handleden och låt salvan aktiveras i en halvtimme. Om klåda, urtikaria, ödem är frånvarande, kan helande suspensionen användas på de drabbade områdena av dermis.

  Läs alltid anvisningarna noggrant, eftersom vissa krämer är kontraindicerade under graviditet, amning och barn upp till en viss ålder.

  Hormonala salvor, som tillhör gruppen glukokortikosteroider, undertrycker produktionen av hormoner, är därför förbjudna under graviditet, menstruation och amning av barnet.

  De har följande lista med negativa effekter:

  • kan producera njurstenar;
  • bilda kolesterolplaketter, förvärra den vaskulära permeabiliteten;
  • ge beroendeframkallande hud till drogen;
  • de förvärrar ett dermatologiskt problem (hudatrofi, bildning av pigmentfläckar, dermatit, etc;
  • negativt påverka immuniteten (kontraindicerat för personer med hiv och de som har haft svåra sjukdomar);
  • kan förvärra situationen i närvaro av maligna tumörer;
  • och några andra negativa manifestationer.

  Det bör noteras att så snart du slutar använda steroidläkemedel kommer hormonerna att stabilisera igen.

  För psoriasis är det bäst att bli testad av en hudläkare. Efter en viss undersökning kommer en kompetent specialist att föreskriva en omfattande behandlingskurs, som innehåller ett vitaminkomplex, diet, salvor och lotioner för lokal användning. Kom ihåg att vissa komponenter i medicinsk pasta kan vara inkompatibla med andra droger. Därför engagera dig inte i obehörig behandling och överlåta din hårspecialist.

  Vid inandning av hormonella medel i matsmältningssystemet är det nödvändigt att framkalla kräkningar och skölj magen. Läkare rekommenderar också att du använder absorberande medel, till exempel aktivt kol.

  Regler för ansökan

  Tyvärr kan du inte helt återhämta sig från psoriasis med hjälp av salvor, pasta, geler, krämer, eftersom dessa läkemedel bara lindrar symtom och lindrar patientens tillstånd.

  Följ dessa riktlinjer:

  1. Fukta hårbotten med varmt vatten innan du applicerar produkten. Detta gör det möjligt att eliminera talg och föroreningar, vilket säkerställer direkt kontakt med dermis med de aktiva substanserna.
  2. Läs noggrant instruktionerna, för att någon salva ska appliceras med en tjock och några med ett tunt skikt.
  3. Efter att produkten har fördelats i hårbotten, massera försiktigt suspensionen i hårbotten. När du har slutfört proceduren, var noga med att tvätta händerna eller skydda dem med cellofanhandskar.
  4. Sakta upp salva sikt, som anges av tillverkaren (som regel 20-30 minuter).
  5. Skölj av med vatten, i vissa fall behöver du en bra sköljning när du använder schampo.

  Behandlingsförloppet är rent individuellt. Om dessa är icke-hormonella läkemedel ska de användas 1-2 månader innan symptomen elimineras. Starka steroidprodukter bör inte användas i mer än 7 dagar. I de flesta fall utförs proceduren två gånger om dagen (på morgonen och på kvällen).

  Översikt över de mest populära verktygen

  Vad är att smärta huvudet med psoriasis? Denna fråga ställs nästan varje person som vill bli av med obehagliga klåda, oestetiska områden på huvudets dermis, liksom andra komplikationer i samband med sjukdomen.

  När du väljer kvalitet bör kosmetika fokusera på:

  • fungicida och antibakteriella effekter av läkemedlet;
  • förmågan att förbättra hudens mikrocirkulation och säkerställa epitelförnyelse;
  • förekomsten av komponenter som är konstruerade för att lindra inflammation
  • biverkningar, liksom din tendens till allergiska reaktioner;
  • stadium av sjukdomen (första skedet, remission eller exacerbation);
  • kostnaden för medel och dess effektivitet.

  Mycket ofta förvirras psoriasis med en svampinfektion som utlöses av en mikroorganisma av släktet Candida. Spridningen av candida kan också vara förknippad med ett försvagat immunförsvar som orsakas av själva psoriasis. Därför måste du köpa komplexa salvor och krämer, som också bekämpar svampen.

  Non-hormonella läkemedel

  • Cream "Dawn" på basis av floralisin förbättrar metaboliska processer på cellulär nivå, fuktar huden perfekt och läker de sprickor som bildas. Använd verktyget 2 gånger om dagen, applicera ett tunt lager på de drabbade områdena. Behandlingsförloppet - tills fullständig läkning. Kostnaden för drogen är låg, bara 100 rubel.
  • "Antipsoriaz" eller annars Ivanovsalva. Denna lösning på basis av petrolatum, fett, lin och kitin har en fungicid (antifungal) effekt på huvudets dermis. Dessutom lugnar det och läker sår perfekt och förbättrar även hudens regenerering. Behandlingsförloppet är från 10 dagar till 4 veckor. Priset på salva börjar från 850 rubel per rör på 120 ml.
  • "Kartalin". Denna härdande suspension baserad på honung och fast olja med tillsats av kamilledekok, eukalyptusblad, löv och salicylsyra har en antiinflammatorisk effekt. När du använder läkemedlet ska det inte djupt gnidas in i scaly plaques, men behöver bara appliceras två gånger om dagen på ytan med ett tunt skikt. Terapi varar 10 dagar. Priset för Kartalin varierar i intervallet 890-1000 rubel.
  • "Naftaderm". Verktyget är framställt på basis av olja, emulgerat vax och alkohol. Det har en skalning av kornade partiklar, desinficerar applikationsplatsen, eliminerar klåda och minskar rodnad. På huvudets dermis ska appliceras med ett tunt skikt. Naftaderm tömmer din plånbok för 550 rubel.

  Hormonala droger

  Hormonala droger kan påverka det endokrina systemet, vilket minskar produktionen av vissa hormoner. Det är möjligt att den aktiva användningen av sådana kosmetika kan leda till ett antal biverkningar. Därför rekommenderar experter att använda dessa produkter i högst 7 dagar.

  Intressant att veta: Dermatologer delar upp steroider mot psoriasispapper i 4 kategorier: från de svagaste till de mest potenta. Först ordinerar läkaren en salva från 1-2 kategorier. Om den helande suspensionen inte ger den önskade effekten, tillgripa starkare droger med 3-4 grupper (till exempel celestoderm, flucinar).

  • "Candide". Det har ett brett utbud av åtgärder. Det är främst ett anti-svamp läkemedel. Visas med färglåg och eksem. Rekommenderas inte för användning under graviditet, under amning och under menstruation. Priserna för mirakelsalven börjar från 200 rubel.
  • "Belosalik". Salvan på basis av betametason och salicylsyra redan efter 2-3 veckor tas för att eliminera symptomen på psoriasis. Det tar bort inflammation, förbättrar lipidbalansen i hårbotten, eliminerar allergier. Denna produkt av inhemsk produktion kostar dig 400 rubel.
  • "Daybovet" från Danmark. Betametason är som i föregående salva nyckelkomponenten. Men paraffin och kalcipotriol sättes till huvudkomponenterna. För att eliminera inflammation är det nödvändigt att applicera behandlingen endast en gång om dagen. För ett rör av grädde i 15 gram måste du betala 1100 rubel.
  • "Prednisolon". Den har antiinflammatorisk effekt och eliminerar klåda. Sätt en krämig suspension på platsen för lokalisering av papper. Kostnaden för en 5 milliliter tuba är 100 rubel.
  • "Hydrocortisone". Nyckelkomponenten är hydrokortisonacetat. Avlägsnar inflammatorisk process, eliminerar puffiness, förhindrar vidare utveckling av psoriasispapper. Ett rör i 10 ml säljs i apotek för endast 35 rubel.
  • "Celestoderm". Läkemedlet tillhör kategorin potent, eftersom det minskar permeabiliteten hos kärl intill huvudets hud. Den aktiva substansen är betametason, som snabbt och lätt lindrar inflammation. Dessutom förhindrar verktyget allergiska manifestationer på huden. Applicera ett tunt lager på de drabbade områdena 2 gånger om dagen. Kostnaden per rör i 15 ml är 300 rubel.
  • "King of Skin". Kinesiska kosmetika baserade på ketokonazol och clobetasol avlägsnar rodnad och klåda, och har också mykotisk effekt. Bidrar till den snabbaste återhämtningen av huden. Det kostar bara 250 rubel.
  • "Flutsinar". Det hör till kategorin starka kosmetika. Den används inte mer än 2 gånger om dagen under veckan. För att förbättra behandlingsproceduren ovanpå salvan rekommenderar tillverkaren att applicera ett sterilt gasbindbandage. Medelpriset för ett rör med en kapacitet på 15 g är 240 rubel.

  Anti-inflammatorisk salva

  Under eftergivningsperioden eller i de första stadierna av psoriasis kan du prova andra medel som snarare eliminerar inflammatoriska processer. Dessa inkluderar:

  • svavel-salicylsalva som dödar mikrober (kostnaden för ett rör börjar från 30 rubel);
  • Vishnevsky salva, som fungerar som en utmärkt antiseptisk och förbättrar blodcirkulationen (du betalar ca 40 rubel för ett litet rör);
  • zinksalva, som kommer att torka de drabbade områdena, samt kunna lindra klåda (kostar 50 rubel)
  • klistra och salva Sulsen, normalisering av talgkörtlarna och regenerering av epidermis (kostar cirka 85-100 rubel).

  Som du kan se är ett överflöd av medel i kampen mot psoriasis slående i sin skala. Nästan alla säljs på apotek över hela landet utan recept.

  Home Cooking Recept

  Det är inte nödvändigt att lägga ut en snygg summa för inköp av utländsk salva. Du kan använda några av ingredienserna från kategorin traditionell medicin och förbereda salvan hemma. Här är några av de mest populära och effektiva recepten:

  1. På basis av fett. Du måste blanda 100 g fett, 10 g torrmark, 30 g krossad ekbark. I den resulterande slammet, skriv in äggvita. Insistera några timmar. Behandlingsförloppet är 2 veckor. Efter varje användning, var noga med att tvätta av masken med knappt varmt vatten.
  2. Kombinera 10% syntomycin liniment med propolisktinktur i förhållandet 3 till 1. Den resulterande uppslamningen används 1 gång per dag tills symptomen på psoriasis försvinner.
  3. Dampa huvudet med varmt vatten, sprid på toppen av den finhackade löken (medfört nästan i läget). Utför en aktiv dermismassage och lindas i håret med polyeten och sedan med en handduk, låt den aktiveras på hårets huvud i 30-40 minuter. Spola massa behöver tjära tvål.

  När man väljer salvor och krämer som bekämpar symptomen på psoriasis är det bäst att konsultera en hudläkare eller tricholog. I apotek i landet kan du idag köpa produkter baserade på naturliga ingredienser som praktiskt taget inte orsakar biverkningar och påverkar inte organens och systemens funktion.

  Om du tänker återhämta sig snabbt måste du förvärva potenta suspensioner som snabbt kan eliminera inflammatorisk process och förbättra regenerering av huden.

  Hur man behandlar psoriasis i hårbotten

  Psoriasis är en kronisk sjukdom i huden av icke-infektiös typ, som hör till gruppen av scaly herpes, som ofta är lokaliserad på huvudet. Kunna provocera allvarliga kränkningar i en persons fysiska och psykiska tillstånd. Den största risken för psoriasis vid möjlig utveckling av psoriasisformer av artrit och hepatit. Men att veta hur man behandlar psoriasis på huvudet, kan du undvika sådana allvarliga konsekvenser.

  Detta är utseendet på utslag i hårbotten.

  skäl

  VIKTIGT ATT VET! Ett botemedel som kommer att rengöra din hud och lindra psoriasis för alltid. Läkare i hemlighet började ge råd till sina patienter! Läs mer >>>

  Psoriasis är en icke-smittsam sjukdom, med de faktorer som det anses vara:

  1. Mjuk mekanisk effekt på huvudets hud i form av friktion, gnidning, intensiv kamning.
  2. Användningen av kosmetika för hårvård som irriterar huden.
  3. Allergiska reaktioner som kännetecknas av ett konstant utseende.
  4. Torrt hår och hårbotten i huvudet, manifesterad i form av mjäll, vilket är orsaken till utvecklingen av seborrhepspsoriasis.
  5. Frekvent stress och depression.
  6. Förekomsten av sjukdomar av icke-infektiös typ.
  7. En abrupt förändring i livsstil, manifesterad i avvisandet av dåliga vanor eller efter stelna dieter, liksom väderförhållanden när man flyttar till en annan klimatzon.
  8. Ärftlig predisposition
  9. Hormonala störningar.
  10. Felaktig och otrolig mat.
  11. Missbruk av dåliga vanor.

  symptom

  Den kliniska bilden av sjukdomen beror på typen av psoriasis:

  1. Plaque

  Den vanligaste formen av sjukdomen diagnostiseras hos nästan 90% av patienterna med psoriasis. Karaktäriseras av följande funktioner:

  • De inflammerade hudområdena i huvudet är röda och de är täckta på toppen med grå hud som är torr och skalig. Vid lesionsplatsen noteras en lokal temperaturökning;
  • Det grå skiktet kan lätt avlägsnas, och den röda huden under den är snabbt skadad och blödar.

  Sådana områden av den drabbade huden kallas psoriasisplakor. De tenderar att öka i storlek, slå samman med andra plack och därigenom bilda hela kluster.

  2. Teardrop

  Manifierad i form av hudskador som liknar droppar, där det finns torrhet, rodnad och svullnad. Den främsta orsaken till utvecklingen av guttatpsoriasis är streptokockinfektion.

  3. Pustulär

  Den allvarligaste typen av psoriasis, kännetecknad av utseendet på huden på bubblans huvud eller blåsor, fylld med en klar vätska, pustler. Huden runt dessa lesioner förvärvar rodnad och svullnad. I pustulär form av psoriasis föreligger en stor sannolikhet för en exacerbation när den klara vätskan inuti vägen ger plats för purulent innehåll.

  Psoriasis på huvudet av någon av de tre typerna kan botas: foto före och efter.

  stadium

  Utvecklingen av psoriasis i hårbotten karakteriseras av staging:

  1. Progressive. Inledningsskedet orsakas av ett stort antal små formationer som tenderar att växa snabbt och förena.
  2. Stationär. Vid detta tillfälle upphör tillväxten av plack som börjar bli täckta med skalor.
  3. Regressiv. Det finns en resorption av plack, en minskning av flakningen av huvudets hud, och bildningen blir blek.

  behandling

  Terapeutiska åtgärder som syftar till att bli av med psoriasis kännetecknas av komplexitet, vilket innefattar både yttre och inre effekter på sjukdomen. De viktigaste rättsmedel för psoriasis på huvudet är:

  1. Medicinering


  I närvaro av måttliga eller svåra former av sjukdomen behandlas psoriasis med droger:

  • Reamberin. Presenterad i form av en lösning avsedd för dropp. På grund av den antihypoxiska och återställande effekten är huvudinsatsen inriktad på att avlägsna berusningsskyltar. Huvuddelen av läkemedlet är bärnstenssyra, känd för dess antioxidantegenskaper, liksom förmågan att mätta cellerna med syre.
  • Metotrexat. Läkemedlet används endast om det är nödvändigt att bota de allvarliga formerna av sjukdomen. Åtgärden syftar till att bromsa processen med celldelning. Mottagning sker intravenöst eller muntligt. På grund av förekomsten av ett stort antal biverkningar används läkemedlet först efter medicinskt samråd.
  • Diprospan. Tillhör en grupp hormonella droger. På grund av de många kontraindikationer som föreskrivs för svåra former av psoriasis.

  2. Sjukgymnastik

  Fysioterapi är väl etablerad vid behandling av hårpsoriasis. Hittills har de mest beprövade och mycket effektiva metoderna för fysioterapi effekter:

  a) Fototerapi

  Det är ett sätt att undertrycka tecken på psoriasis genom ultravioletta strålar. PUVA-terapin, som föreslår exponering för ultraviolett strålning, har visat sig mest positivt. Bestrålning utförs efter att ha tagit en fotosensibilisator, ett läkemedel som ökar känsligheten hos huden till ljus. Efter mottagandet blir det möjligt att tränga in i ultraviolett ljus i de djupare skikten av huden, vilket gör det möjligt att effektivt behandla sjukdomen.

  b) Kryoterapi

  Metoden kännetecknas av kortvarig exponering för kyla på de drabbade hudområdena i huvudet. Kärnan i förfarandet är följande:

  • patienten ligger i en speciell enhet som ser ut som en kamera och kallas cryosauna;
  • En kall gas med en temperatur på -130 grader lanseras in i kammaren. Resultatet är ögonblicklig kylning av huden, liksom stimulering av naturliga skyddsprocesser.
  • patienten befinner sig i denna position i några minuter.

  Effekten av kryoterapi uppnås efter att ha fullgjort en hel kurs på 30 sessioner. Varje dag kan upp till 4 procedurer utföras som hjälper till att eliminera klåda och smärta, inflammationsprocesser.

  c) Laserterapi

  I detta fall används lasern. Dess fördel ligger i de terapeutiska effekterna på den drabbade huden utan att påverka friska områden. Förfarandena är smärtfria och ofarliga: detta uppenbaras i avsaknad av ärr och efterföljande pigmentering efter behandling.

  3. Krämer och salvor

  För att bli av med psoriasis genom lokala preparat är det lämpligt att använda:

  a) krämer

  Följande föreningar har visat sig bra:

  • Pikladol. Hög effektivitet av grädden uppnås endast med komplex behandling av sjukdomen. Det har en ljus antiinflammatorisk mjukningseffekt. Främjar snabb regenerering av huden. Verktyget används tills sjukdomen återkommer.
  • Tsinokap. Huvudkomponenten, som representeras av pyrithionzink, har en antibakteriell effekt som väcker bakteriernas död.
  • Psorilom. Den har en rik växtsammansättning med ett rikt innehåll av vitaminer, på grund av vilket desinfektion av huvudets hud. Det har också en sårläkning och antimykotisk effekt.

  b) salvor


  Experter rekommenderar att du använder:

  • Naftaderm. Salvan är känd för att effektivt undertrycka kliande känslor på huvudet. Karakteriseras av regenererande, analgetiska, antiseptiska och antiinflammatoriska effekter. Huvuddelen är Naftalanolja, vilket ger läkemedlet en uttalad lukt av olja. Appliceringsmetoden reduceras till en enkel applicering av salva på huden under håret utan att gnugga. Behandlingskursen är 5 veckor.
  • Salicylsalva. Basen av läkemedlet är syran med samma namn, som kännetecknas av frånvaron av provokerande sidreaktioner.
  • Dayvoneks. Salvan har en viskös konsistens med en genomskinlig färg. Huvudämnet är kalcipotriol, som är en syntetisk analog av vitamin D.

  4. Lotioner

  Även "försummad" psoriasis kan botas hemma. Glöm inte att smita en gång om dagen.


  Olika lotioner är också effektiva mot psoriasis:

  • Belosalik. Det hör till gruppen hormonella medel, som inkluderar betametason och salicylsyra. I kombination med varandra har dessa ämnen antiinflammatorisk, antihistamin, antiseptisk effekt, åtföljd av avlägsnande av kliande känslor. Lätt att applicera lotionen beror på närvaron av ett speciellt munstycke för att spruta de drabbade områdena av huvudet.
  • Diprosalik. Den har en liknande komposition. På bekostnad av en spray sätts det med lätt gnidning. Effektivt för lindring av symtom och inflammationsprocesser.
  • Calamine. Läkemedlet har en naturlig komposition som innehåller zink och kalamin. Resultatet är en antiinflammatorisk och kylande effekt.

  5. Shampoo


  Shampoos i behandlingen av psoriasis på huvudet i håret är indelade i flera kategorier:

  a) Dogternye

  Kompositionerna innehåller nödvändigtvis tjära av björk, pil och barrträd i form av tall och enbär. Dessa komponenter bidrar till

  • avlägsnande av överskott av talgsmässiga manifestationer
  • hudrening av döda celler;
  • tvätta salvor oljig konsistens;
  • avlägsnande av inflammation och klåda;
  • undertryckande tillväxten av svampmikroorganismer.

  De mest effektiva schamponerna: "Friderm Tar", "Psoril", "Algopiks". De har en lugnande effekt, klarar av kliande känslor på huden.

  b) antifungala

  En kraftfull antifungal effekt uppnås genom att öka klåda sensationerna i början av användningen av schampon. Den aktiva substansen i den aktuella gruppen är ketokonazol.
  Den mest effektiva schampo-antifungala gruppen anses vara "Nizoral":

  • sanitiserar svampskador
  • lugnar huden
  • läker de drabbade områdena.

  Shampoo är lämplig för att bekämpa alla typer av svampskador på huvudet.

  c) medicinsk

  Medicinsk kategori av schampon kännetecknas av närvaron av:

  • salicylsyra;
  • urea;
  • ihtiola;
  • zink och andra.

  De har en uttalad antibakteriell och fuktgivande effekt. Medicinska schampon presenteras i ett stort sortiment. Den mest populära är "Skin Cap", lämplig för en annan typ av svamphudsskador. "Skin Cap" säljs också som en aerosol. Den appliceras externt genom att spruta på håret på ett avstånd av 15 cm.

  6. Folkmekanismer

  För att avlägsna manifestationerna av psoriasis, använd ofta recept av traditionell medicin. Var uppmärksam på den mest prisvärda för användning hemma:

  a) Oljor:

  • Essential. Ofta används eteriska essenser: ylang-ylang, oregano, myrra, sandelträ, pelargon. Havtornsolja är inte mindre effektiv vid behandling av en sjukdom. Det har en lugnande effekt, desinficering och regenerering av huden.
  • Linfrö. Linfröolja hjälper till att stoppa inflammation, lindra puffiness och läka snabbt de drabbade områdena i huvudet.

  Masker för huvudet är gjorda av de nämnda oljorna:

  Recept # 1:
  • burdock olja i mängden av ett par skedar är blandat med 5 droppar ylang-ylang och kamille;
  • blandningen upphettas och gnids i huvudets hud;
  • masken lämnas i 40 minuter, tvättas sedan av med schampo.

  Ett positivt resultat uppenbaras vid accelererad läkning av huden, förbättrar hårstrukturen och förhindrar håravfall.

  Recept # 2:
  • druvfröolja i mängden en tesked blandad med en matsked av grapefruktmassa;
  • 10 droppar citron-essens tillsätts;
  • oljeblandningen gnids i de drabbade områdena och lämnas i en halvtimme;
  • efter det att den önskade tiden har gått, tvättas masken av.

  b) Tvålmedel


  Den särskilda populariteten hos denna tvål beror på följande egenskaper:

  • förbättrad blodcirkulation;
  • förstörelsen av patogena bakterier
  • desinfektion av de drabbade områdena
  • avlägsnande av smärtsamma och kliande känslor.

  Tvättmedelstvål kan ha en tömningseffekt. Detta bör beaktas hos patienter med ökad torr hårbotten. Du bör också vara förberedd för det faktum att tvålen har en ganska skarp lukt.

  c) Lök

  Recept för behandling av psoriasis: lök krossas, inslagna i gasväv och appliceras på den drabbade huden i några minuter. Efter hela huvudet måste du tvätta det med kallt vatten och applicera salva till platsen för plackplacering.

  7. Diet

  En av de främsta orsakerna till psoriasis är allergiska reaktioner. Under behandlingsperioden är det viktigt att följa en viss kostnäring:

  • uteslutning från kost av alkoholprodukter
  • Förekomsten av en bråkdel, som innebär att man äter mat i små portioner och håller pausen på tre timmar.
  • minimera saltintaget;
  • avvisande av rökt kött och pickles;
  • undantag från kosten av konstgjorda tillsatser i form av färgämnen och konserveringsmedel;
  • frekvent konsumtion av färska grönsaker och fruktprodukter;
  • daglig konsumtion av fermenterade mjölkprodukter.

  Psoriasis i hårbotten före och efter behandlingen

  förebyggande

  För att förhindra utseende av psoriasis i hårbotten är användbar:

  1. Undvik överhettning och solbränna.
  2. Tid att diagnostisera och behandla sjukdomar.
  3. Tvätta noga och kamma håret.
  4. Tvätta huvudet regelbundet med läkande schampon.
  5. Håll dig till en hälsosam och näringsrik kost.
  6. Skydda dig mot negativa känslor och undvik stressiga tillstånd.
  7. Välj kosmetiska produkter för hårbotten och hårvård enligt deras typ.

  Även om psoriasis i hårbotten är en allvarlig sjukdom, kan behandlingen vara snabb och smärtfri. Det viktigaste är att följa läkarens rekommendationer och noggrant övervaka deras hälsa, förhindra några patologiska manifestationer.  Nästa Artikel
  Varför spolas färgen snabbt av håret, hur man håller färgen under lång tid?