Shampoo för lockigt hår


Vackert och snyggt hår är visitkortet hos alla tjejer. Särskilt attraktiva är lockigt och vågigt hår. Men denna typ av hår kräver särskild vård, som består av ett komplex av komplexa förfaranden. Särskilt viktigt är valet av vårdprodukter: det är väldigt viktigt att välja ett schampo som utför alla funktioner utan negativa effekter och med hänsyn till alla funktioner hos lockigt hår.

Typer av lockigt hår

 • Branta (spiral) lockar - den här typen är mer benägen för torrhet och brittleness. Branta krullar pressar kraftigt och ganska svårt att lägga sig. Ett annat problem är intensiv elektrifiering.
 • Curls "Botticelli" - de traditionella långa krullarna som bildar de fallande vågorna. Med otillbörlig vård är det svårt att forma och utforma dem, håret blir olydigt och börjar se slarvigt ut. Skriv Botticelli utsatt för fett.
 • Vågig - den mest "lydiga" typen av lockigt hår, lättare än andra som är mottagliga för styling. Den största svårigheten ligger i det faktum att vid hög luftfuktighet krullar de lätt.

Hur bryr sig om stygga krullar

För att bevara hälsan och skönheten hos lockigt hår bör du följa reglerna om att ta hand om dem:

 • Överdriv inte.

Krokigt hår i naturen har en torr och porös struktur, så att du försöker inte försöka öka denna brist. Det är nödvändigt att endast använda mjuka och mjuka schampon med naturliga ingredienser (olika växtbaserade extrakt och oljor), som inte innehåller aktiva kemiska komponenter. Kassera produkter som syftar till att öka volymen. Var noga med att applicera ytterligare fuktighetsgivare och näringsämnen i form av balm och balsam, liksom masker som ska appliceras flera gånger i veckan.

Var uppmärksam på sammansättningen av vården och kosmetiska produkter: det bör inte finnas alkohol och alkoholhaltiga ingredienser. Dessutom försök att begränsa användningen av hårtorkar, plana strykjärn för rätning, pleyok och andra tekniska anordningar som negativt påverkar krullarnas struktur.

 • Bara mild färgning.

För målning kan du bara använda de färger som inte innehåller ammoniak och väteperoxid. Ge företräde för naturliga växtbaserade ingredienser som vårdar krullarna. När du använder henna, blanda den med smör eller lätt balsam.

 • Särskild uppmärksamhet på hårets tips.

Det är nödvändigt att trimma tipparna regelbundet så att de inte delas upp, och håret ser snyggt och snyggt ut.

 • Mjuk kamning.

Du måste börja kamma håret från ändarna, flytta smidigt högre till rötterna. Använd inte hårda och grova kamar med metallelement. Det är bättre om kammen villi är från naturliga ingredienser. När du använder plastkammar, leta efter "Antistatic" -märkningen som förhindrar över elektrifiering och avlägsna oönskade syntetiska el.

 • Regelbunden vård.

Krokigt hår mer än rakt, behöver systematisk vård och uppmärksamhet, eftersom de flesta av vårdprodukterna är avsedda för seriell användning. Du bör regelbundet använda mineral och vitaminkomplex, vilket underlättar kammarprocessen och förhindrar håravfall.

 • Mjuk tvätt.

Krulligt hår är mycket känsligt för klorerat vatten, vars användning för tvättning leder inte bara till störningar i hårstrukturen, men också till utseende av klåda och skalning av hårbotten. Tvättningsproceduren bör utföras långsamt, två gånger. Den första tvätten utför funktionen för rengöring, och den andra måste kombineras med en huvudmassage för att förbättra blodcirkulationen.

Efter tvättning, försök att inte torka håret med en handduk. Denna procedur bidrar till kränkningen av keratinskiktet.

Rekommenderad komposition

Innan du köper ett schampo bör särskild uppmärksamhet ägnas åt beskrivningen av dess sammansättning, som anges på etiketten. Det är önskvärt att sådana komponenter som kollagen, keratin, glycerin, hyaluronsyra, taurin, tiramider och fosfolipider inkluderas. Och vice versa är det bättre att inte köpa varor som innehåller silikon, eftersom denna komponent negativt påverkar kretsens inre struktur.

Speciellt fördelaktiga effekter kommer att finnas på produkter som innehåller naturliga tvättmedelskomponenter, bland annat vegetabiliska oljor (olivolja, karit, jojoba, druvfrö) och avkok av örter (salvia, ingefärarot, vit lotus) kan särskiljas. Sådana naturliga ingredienser ger glans till håret, förhindrar snittet på tvärsnittet och ger elasticitet.

Shampoo för lockigt hår - en lista över de bästa produkterna

Ägare av krullar måste vara mycket svåra, eftersom bryr sig om håret kräver mycket ansträngning. För att underlätta denna uppgift kommer det att kunna ha högkvalitativ schampo för lockigt hår, utformat för att uppfylla alla viktiga rekommendationer.

Vilken schampo ska hämta?

När du köper ett schampo för lockigt hår bör du överväga några viktiga punkter:

 • Ge företräde åt produkter som innehåller naturliga oljor - jojoba, oliv, karit, druvfrö;
 • Lika viktigt är närvaron av extrakt av olika växter - vita lotusblommor, salvia, gingerrot och pepparrot;
 • Dessutom bör fosfolipider, ceramider, collagener och ceramider inkluderas i schampot;
 • Fuktning av hår kommer att tillhandahållas av glycerin och hyaluronka, och taurin-, hästkeratin och pärlproteiner kommer att tillföra glans till strängarna;
 • Det är lämpligt att använda sulfatfria schampon, som är baserade på tvättmedelskomponenter av naturligt ursprung. De bibehåller epidermis vattenbalans och leder inte till utveckling av allergier.
 • Använd inte kosmetika för att öka volymen. Komponenter som ingår i basen, kuvera ytan på locken med en tunn film som väger frisyren.

Tips! Krokigt hår har en mycket bräcklig struktur, så du måste tvätta det långsamt och med stor omsorg. Gör det i 2 tillvägagångssätt. Vid första etappen sker reningsprocessen direkt. Men den andra innebär genomförandet av en ljusmassage i huvudet, vilket förbättrar blodcirkulationen. Lika viktigt och torkat vågigt hår. Gnugga inte det med en handduk - det förstör keratinskiktet, provar dissektionen av spetsarna och leder till att krullarna snubblar.

Lista över bästa vuxna produkter

Modern kosmetisk marknad är fylld med många olika kosmetika för vård av lockar. Vi har sammanställt en rankning av det bästa!

Farmavita utjämning

Denna produkt, speciellt utformad för lockar, innehåller:

 • Grönt teextrakt - känt för sin kraftfulla antioxidant och antibakteriell verkan, minskar inflammation, tar bort fria radikaler;
 • Glukos - är ansvarig för att ge volym och hydratisering;
 • Glycerin - ger hår mjukhet och glans
 • Termopolymerer - skyddar strukturen på trådarna från de skadliga effekterna av strykning, curling och hårtork.

På grund av denna unika sammansättning, rengör schampo inte bara effektivt håret från föroreningar, men gör dem också elastiska, lätta och släta.

Faberlik Ikoniska Curls

Detta schampo har en ganska tjock konsistens och lätt diskret arom, vilket gör användningen inte bara trevlig men extremt ekonomisk. Positiva förändringar är märkbara efter att de första tvättkrullarna slutar att trycka, bli elastiska och återfuktas.

Tips! Innan du applicerar på håret, späd ut schamponet med en liten dos vatten och litet skum i handflatorna. Om detta inte är klart kommer krökarna helt enkelt att hålla ihop.

Det bör också noteras att Iconic Curls shampoo inte är lämplig för rakt eller hårt hår. Tack vare de mjuka ingredienserna som utgör kompositionen blir det absolut värdelöst för dem.

Schwarzkopf Bonacure Curl Bounce

Professionell produkt för lockigt hår tillverkat i Tyskland innehåller flera användbara komponenter:

 • Curl-minne är ett nytt system som ger en curl en vacker och elastisk form;
 • Kaktus extrakt - reglerar vatten och lipidbalans i epidermis, har en mycket stark fuktgivande effekt;
 • D-panthenol - stänger och återställer hårkutiklet;
 • Aprikosfröolja - närmar sig håret och fungerar som skydd mot yttre påverkan.

Huvuddragen i det här verktyget är dess extremt lätta textur. Det hjälper till att klara även med de mest olydiga krullarna och väger inte ner dem.

Tips! För att få ett perfekt resultat, använd Bonacure Curl Bounce i ett komplex med luftkonditionering och en mask från samma serie.

Kapous Smooth and Curly

Glatt och krusigt schampo är skapat för daglig vård av lockigt hår. Genom att tillhandahålla en fullständig rengöring, förhindrar detta verktyg att fästa krullar och främjar deras hydrering.

I sammansättningen av schampon finns:

 • Silkeproteiner - penetrerar djupt in i håret, skapa en tunn film som skyddar dem mot dissektion och skada.
 • Vete proteiner - har en fuktgivande, antiinflammatorisk, regenererande och stimulerande effekt, har en positiv effekt på lipiden och vattnet balans.

Resultaten är fantastiska - lockar efter att ha applicerat detta schampo blivit välskötta, hälsosamma och väldefinierade. Dessutom blir denna effekt efter varje "headwashing" bara märkbar.

Oscar Bland Jasmine Smoothing Shampoo

Shampoo för lockigt hår med effekten av utjämning kombinerar livgivande naturlig styrka och den senaste skönhetstekniken. Det främsta kännetecknet för detta verktyg är närvaron av flera användbara extrakt (lavendel, geranium, jasmin) och olivolja. De rengör inte bara håret föroreningar, utan även fuktar det, uppdaterar strukturen och ger jämnhet.

Matrix Curl Please

Curl Vänligen är ett mycket bra märke för lockigt hår, vilket ger krullen en vacker form, hjälper till att återfuka strängerna och förhindrar utseendet av överflödighet. Verktyget tvättar försiktigt bort fett och smuts och klämmer inte på krullarna. Det innehåller också jojoba, en närande olja som stimulerar hårväxt och lindrar epidermis från mjäll och andra problem.

Tigi lockar rockschampo

Denna produkt, som har en lätt citron-ananaslukt, är idealisk för daglig användning. Det låter inte lockar vara förvirrade, och ger dem också uttrycksförmåga och elasticitet.

Det är viktigt! Tigl shampoo har en kraftfull antistatisk och fuktgivande effekt, och skyddar också målade trådar från utlakning.

Estel Twist Otium

I hjärtat av krämschampot av detta märke är en speciell formel som underlättar dagliga vård av stygga krullar. Det innehåller flera aktiva substanser - vitaminer, fuktighetsgivare och spårämnen. Vidare användes en nyskapande teknik med en närande effekt under skapandet av produkten.

Tips! Twist Otium underlättar styling och gör det möjligt att hålla kvar kretsar, även vid hög luftfuktighet.

Regelbunden användning av detta verktyg ger obestridliga fördelar för håret - det återvänder glans och naturlig styrka, och förhindrar även dissektion och sprickbildning.

Dream Curls Frizz Ease

Professionell schampo för lockiga trådar från det kända engelska märket bidrar till att betona formen på lockar, underlätta processen med styling och återfuktar håret. Huvuddelen av produkten är jojobaolja, som är känd för sin närande, återbildande och fuktgivande effekt.

Syoss slät slappna av

Shampoo för krusiga krullar utformade med råd från framstående frisörer. Den bygger på en modern formel med en långvarig utjämningseffekt (effekten varar i en dag). Verktyget rensar försiktigt strängarna och underlättar lätt kamning. En annan stor bonus är en trevlig arom.

Det är viktigt! Smooth Relax innehåller inte sulfater och andra farliga ingredienser. Tack vare det här kan verktyget lätt tvättas och väger inte ner strängarna.

Tips för att välja ett säkert hårschampo

L'Oreal Expert Curl Contour

Ett effektivt schampo från det världsberömda franska företaget bidrar till att göra krullarna tydliga och elastiska. Kompositionen innefattar massan av de mest användbara komponenterna:

 • Ceramides - stärka hårsäckar, fuktar hela längden;
 • Druvfrösextrakt - har en kraftfull närande effekt, gör håret smidigt och elastiskt;
 • UV-filter - skydda håret från den destruktiva effekten av solljus.

Tips! Shampoo ger mycket skum och är perfekt för ägare av känslig hårbotten.

Bra faciliteter för barn

Problem med vård av lockigt hår förväntas inte bara för vuxna kvinnor, men även för små tjejer. Här pratar vi inte bara om de svårigheter som är förknippade med att lägga orubbliga krullar utan även om de negativa effekterna av tvättmedel på barnets delikat hårbotten. Det är därför att välja ett shampoo för ett barn med särskild vård - noggrant studera sin komposition, handlingsprincipen för de aktiva komponenterna och den effekt de har. För att underlätta uppgiften ger vi en lista över de bästa och mest pålitliga varumärkena.

Johnson's Baby Easy combing
Det här verktyget är helt i överensstämmelse med sitt namn - det förhindrar krusning av krullar och underlättar processen att kamma dem. Det är vad som behövs för lockigt hår! Detta schampo har en annan viktig funktion - på grund av sin proprietära formel "No More Tears," det biter inte alls ögonen och gör shampooing till en trevlig och helt säker process. Dessutom innehåller produkten ett luftkonditioneringsapparat som hjälper till att klara knutar och gör håret ovanligt mjukt.

Lilla älva
Detta varumärke producerar schampo med balsam, vars regelbundna användning förhindrar trassning av strängarna och underlättar deras kamning. Det är perfekt för ägare av frodigt styggt hår. Verktyget rensar snabbt håret från smuts, har en utsökt fruktig lukt och irriterar inte slemhinnorna. Den består av extraktet av läkemedelskamomill, som har en neutraliserande, antiinflammatorisk och helande effekt.

Det är viktigt! Shampoo "Little Fairy" kan användas för barn från 1 år. Det finns inga konstgjorda färger som kan orsaka allergisk reaktion.

Snyggt företag Prostokvashino
Mjölkschampo med balsam, utvecklat på grundval av naturliga ingredienser, är utformad för känslig vård av känsligt babyhår. Den läckande kraften i naturlig mjölk kompletteras med extrakt av maskros, klöver, humlehoppar, kardborre och kalendula.

Tips! Det här verktyget kan appliceras på hår av vilken typ som helst - det tvättar inte bara bra utan fyller dem också med användbara ämnen.

Hipp babysanft
Hipp är en av de bästa märkena, designad för känslig epidermis och mjukt barnhår. Här hittar du inte parfymer, estrar, parabener, tvålar, syntetiska konserveringsmedel och färgämnen. Deras plats togs av naturliga komponenter som varsamt tvätta barns hår och skydda huden från att torka ut. Dessutom orsakar Babysanft inte tårar, även när de slits av slemhinnor.

Little Siberica Easy combing
Detta speciella ryska märke gör inte utan specialverktyg för lock. Detta schampo är utformat för barn från 5 år. Dess viktigaste fördel kallas ofta kompositionen, som är 100% sammansatt av naturliga och användbara komponenter. Bland dem är extrakt av mallow, violett, kvällsklänning, asiatisk rygg och sibirisk pelargon särskilt märkbar. De ger curls med otrolig mjukhet, jämnhet och hydratisering.

Det är viktigt! Enkel kamning från Little Siberica innehåller inte silikoner, parabener och färgämnen av syntetiskt ursprung.

Bubchen Princess Rosalea
Shampoo balsam, som har en speciell formel, rengör huden försiktigt, ger silkiness till strängarna och mycket vacker glans. Med regelbunden användning kramas kramar mycket lättare och inte längre krossas.

Basen av schampo är oljor, extrakt av medicinalväxter och andra naturliga ingredienser, tack vare vilken tvätten av huvudet blir ännu mer användbar. Och viktigast av allt, Princess Rosalea från Bubchen har en neutral pH-nivå - när den kommer in i ögonen, irriterar den inte slemhinnan och orsakar inte tårar.

Tips! När du köper barns schampon för lockigt hår, ge företräde åt dem som innehåller naturliga ämnen.

recensioner

För att göra det slutliga valet, läs recensioner som regelbundna besökare lämnat till kvinnors forum.

Sofia: "Om varumärket Natura Siberica hörde många bra recensioner, men kunde fortfarande inte bestämma sig för att försöka. Och då köpte jag för stocken hela serien, tillsammans med en balsam och en mask. Ärligt talat, jag förväntade mig inget speciellt, för även professionella frisörer kan inte klara av mina krullar. Vad var min förvåning när shampoo inte bara tvättade håret bra, men gjorde också krullarna tydligare och mer eftergivliga. Nöjd och trevlig arom betyder, liksom dess tjocka konsistens. Jag använder detta schampo i ca 3 månader. Strängar har blivit mer välskötta och fuktiga, se bara bra, vid beröring - mjukt och silkeslitet. Och viktigast av allt väger inte verktyget håret alls. "

Elena: "Det hände just så att naturen belönade mig med vågigt hår som är svårt att kamma och svårt att stila. Nyligen köpte jag ett nytt schampo från Faberlic - Iconic Curls. Läkemedlet är verkligen väldigt bra. Först är det värt att notera en mycket bekväm flaska och en trevlig arom, som kvarstår på strängarna under lång tid. För det andra har schampot en tjock konsistens, så det tar lång tid. För det tredje var den höga kvaliteten på detta märke väldigt nöjd. Shampoo ger mycket skum, rengör håret väl, sköljer lätt och gör krullarna mjuka, elastiska och glänsande. Och de är inte helt förvirrade och lätta att kamma. "

Marina: "Jag har lidit hela mitt liv med mina krullers överflöd, men med problemet med Bonacure Curl Bounce löste detta problem sig själv. Detta schampo är perfekt för lockiga trådar. Det luktar väldigt fint, det skummar väl, används sparsamt och tvättar håret väl. Curls efter honom är inte förvirrade, lätt att passa och ha en tydligt definierad form. Efter Bonacure Curl Bounce behöver du inte använda några extra stylingverktyg - det gör mig väldigt glad! Och i sammansättningen av detta verktyg är vårdande kosttillskott som främjar snabb hårväxt. I allmänhet rekommenderar jag det till alla! "

Anastasia: "Vad jag bara inte försökte, på något sätt städa upp mitt lockiga hår! Även med anti-kemi - ingenting hjälpte. Jag var tvungen att ta den här egenskapen själv och leta efter ett bra schampo som kunde klara av motstridiga lås. Hon stannade vid Expert Curl Contour från L'Oreal Professional. Medlen liknade sin smak, tjock konsistens och naturlig sammansättning. Tack vare ceramider och druvfrö extrakt blev livslängden levande, upphörde att splittras och blev lättare att kamma. "

Victoria: "Under mitt liv försökte jag ha många olika schampon för lockigt hår, men jag tyckte om Johnsons babybarnsmedel mest. Du vet, han är inte på något sätt sämre än vuxna kosmetika. Tvärtom har mina strängar aldrig varit så vacker, mjuk och silkeslen! Verktyget bager inte ens när det kommer in i ögonen, det skummar väl, väger inte krullarna och gör dem mer tydliga och elastiska. Nu bara Johnsons baby och använd! ".

Översikt över lockiga hårvårdsprodukter (video):

Funktioner och urval av schampon för lockigt hår

Vågiga lockar, placerade i en snygg frisyr eller faller från axlarna, lockar allas uppmärksamhet. Men deras ägare levererar de mycket problem. Faktum är att det är mycket svårt att ta hand om lockar eftersom deras struktur är väldigt annorlunda än raka linjer. Huvudstadiet av vård är tvättning, och det bör kontaktas med stort ansvar. Överväg hur man väljer schampo för lockigt hår och vilka egenskaper det borde ha.

Typer av lockar

Svårigheterna med att bry sig om lockiga hårsträngar är relaterade till deras unika behov. Till skillnad från rakt hår är deras folliklar inte runda, men ovala. Denna funktion är genetiskt bestämd och ärvd. I kretsens tillväxtzon (matris) uppträder ojämn celldelning, vilket leder till att krullar uppträder.

Ju mer glödlampan är långsträckt, desto ljusare är krullarna. De är indelade i följande typer:

 • Spiral (brant). De mest uttalade lockar som är svårast att ta hand om. De är torra och spröda, starka puschatsya, okränkbara lockar är inte lätt kammade och stilade. På grund av det stora antalet porer och brist på fukthår elektrifieras snabbt.
 • Curls "Botticelli." Sådana lockar kan krulla och bilda långa vågor. Med felaktig vård börjar håren puffa upp i olika riktningar och är svåra att utforma eller utforma håret. Denna typ är mest benägen att öka fettinnehållet vid rötterna.
 • Vågiga strängar. De mest lydiga krullarna som kan "pacify" utan relativa problem. Men mycket torrt hår börjar hänga och krulla med den minsta ökningen av fuktighet.

Vårdhemligheter

Ofta curls curly girls är mycket tunna och spröda. De är feta vid rötterna och torra i längd, eftersom talg är ojämnt fördelad på strängar på grund av deras utsmyckade form. För att underlätta kammarprocessen och styling kommer det att hjälpa till att tvätta huvudet och sköta omhändertagandet.

För att förhindra att håret torkas och håll det ordentligt, följ dessa riktlinjer:

 • Filtrera tvätta vatten. Krokigt hår reagerar mycket negativt på klor, så innan du behandlar ditt hår med vatten, mjuka det med ett filter.
 • Innan du tvättar, borsta ditt hår för att göra det mindre trångt. Applicera shampoo på dina palmer direkt, skum upp det med en liten mängd vatten, och först därefter behandla ditt huvud.
 • Lather två gånger. Den första - att rensa strängarna och dermis från förorening och den andra - för att massera huvudet, vilket förbättrar blodcirkulationen i folliklarna och stärker rötterna.
 • Var noga med att använda en balsam eller en mask efter tvätt. Dessa verktyg eliminerar håren, förenklar deras kamning och lindrar statisk spänning.
 • Det är tillrådligt att skölja håret med örtdekok. De kommer att göra krullarna mer elastiska och glänsande, lindra från fluffiness.
 • Gnugga inte håret efter att ha tvättat handduken, det kommer att förstöra keratinskiktet, vilket är ansvarigt för kretsens elasticitet och elasticitet. Det lämpligaste alternativet är att få en lätt handduk över huvudet, ta bort det på 5-7 minuter och torka trådarna naturligt.
 • Var särskilt uppmärksam på tipsen, på vågiga strängar ser deras stratificering mycket bra ut. Klipp skära ändar i tid och fukta dem med oljor.

Och ändå - kamma försiktigt. Börja med tipsen och gradvis flytta till rötterna så att håren inte vinklar. Riva inte eller dra dem tätt. Det är bäst att använda kammar och penslar med trätänder eller naturliga borstar.

Urvalsregler

Välj ett bra schampo för lockigt och lockigt hår är nu helt enkelt, eftersom tillverkarna erbjuder mycket kosmetika kosmetika. Det är viktigt att uppmärksamma inte bara märkets namn, men också diskmedelskompositionen.

Studera listan över komponenter, notera att om de spelas in i början, finns de i stort antal, och om i slutet - i obetydliga.

Tänk på följande när du köper produkter:

 • Brist på aggressiva kemikalier. Detta kan innefatta sulfater, de är ytaktiva ämnen (ytaktiva ämnen som bildar skum) och parabener (konserveringsmedel). Det är önskvärt att använda sulfatfri organisk kosmetika, det förstör inte hårstrukturen och har ingen negativ inverkan på hälsan.
 • Förekomsten av naturliga oljor. I curls shampoos måste det finnas mandelolja, sheasmör, lotus, druvfrö, jojoba, oliv, lin. De närmar sig och fuktar dessutom strängarna, skyddar dem mot negativa påverkan av yttre faktorer.
 • Brist på silikon. Detta är en annan kemisk komponent som ofta tillsätts till schampon. Det skapar en film på locken, visuellt gör dem mer smidiga och glänsande, förbättrar elasticiteten. Detta alternativ är dock inte lämpligt för krökningar, barriärskiktet tillåter inte luft att flöda, gör strängarna tyngre, får dem att hålla ihop och slarviga.
 • Extrakt av medicinalväxter. Det är möjligt att få från tvätt inte bara rensning utan också läkning om shampoo innehåller extrakt av lotus, häxhasel, ingefära, cornflower, salvia och lakrits.

Agenter innehållande ceramider, hyaluronsyra, glycerin, keratin, fytozan, fosfolipider, ceramider och kollagen, aktivt återställer strängarna. De gör curls lydiga, eliminerar bräcklighet, torrhet och kamp med förlust.

Kosmetik betyg

Nästan varje märke anser att det är deras plikt att släppa en produktlinje som är utformad speciellt för vård av lockiga lockar. Att förstå detta sortiment är ibland svårt.

Vi studerade konsumentrecensioner i de mest besökta forumen och gjorde en lista över populära produkter som fick de bästa betygen. Bland dem är professionella schampon och mer överkomliga industriella analoger.

Glatt och lockigt

En serie produkter från det världsberömda professionella varumärket "Kapus" har utvecklats speciellt för lockiga, tunna och orubbliga lockar. Den innehåller silkeproteiner som tränger in i hårets djupa strukturer och skapar skyddande membran i dem. Veteproteiner utlöser cellregenerering, återfuktar, stimulerar tillväxt, reglerar lipids balans, förhindrar inflammation.

Regelbunden användning av kosmetika kommer att göra även mycket lockigt hår livligt, glänsande och lättsamt. Efter varje tvätt blir krökningarna mer exakta, kommer att ta en klar form. Effekten av schampo kumulativ.

Curl tack

En annan professionell linje från märket "Matrix". Medlen hanterar olydigt och lockigt hår. Den huvudsakliga aktiva substansen i droger är jojoba fröolja. Det fuktar strukturen djupt, triggar metaboliska processer i folliklarna och stimulerar tillväxten av strängarna, eliminerar mjäll, sköljning av dermis och klåda.

Shampoo har en ganska mjuk konsistens, det rensar hår och hud från föroreningar väl och förtränger inte strängar. Efter att produkten har applicerats kommer krullarna att vara tydligt definierade, fluffigheten kommer att försvinna, frisyren kommer att få ett snyggt utseende.

Vrid otium

Estel-märket erbjuder ägare av mycket lockiga och fluffiga krullar en kräm-schampo för intensiv näring och regenerering. Komplexformeln innehåller vitaminer, mineraler och fuktgivande ingredienser. Som ett resultat får håret alla ämnen som behövs för att bibehålla elasticiteten.

Med regelbunden användning får håret ett välvårdat utseende, krullarna förblir snygga och bleknar inte ens med hög luftfuktighet, lättare att kamma och designa i frisyren. Även medel förhindrar bräcklighet och torrhet.

Curl definer

En serie från Londas varumärkesdiscipliner är oskäliga krusningar. Innovativa utvecklingar av specialister i skapandet av produkten syftade till att berika den med naturliga komponenter. De aktiva substanserna - mikrokapslar med olivolja och ingefäraoljaxtrakt - tränger djupt in i hårbotten och strängarna, återställer och närnar strukturen.

Varje gång du behöver skaka huvudet två gånger. Mjukt gnidning av schampot i dermis kommer att tillåta att etablera metaboliska processer i folliklarna. Strängar med detta är mättade med fukt, bli mer elastiska och fjädrande, få en hälsosam glans.

Professionell Shine Curl

Detta är en annan representant för professionell kosmetika, utvecklad av L'Oreal, för vård av lockigt hår. Nutripulssystemet återfuktar och närmar sig strängarna över hela längden på grund av innehållet i druvutsädextrakt. Bio-mimetiska ceramider återställer nagelbandet genom att fylla sina porer. Vitaminer och UV-filter skyddar strängar mot skador.

Krokigt hår kommer att få ett komplett utbud av näringsämnen och fuktgivare när du använder produkten. Krullarna blir elastiska, ta en klar form, sluta borsta och få glans.

Rita slutsatser

Välj schampo för stygga krullar - inte en lätt uppgift. Produkten måste innehålla maximal mängd näringsmässiga och fuktgivande ingredienser, vara säker för hår och hårbotten, har en komplicerad effekt. Forskare har spenderat mer än ett decennium, studerar lockar, eftersom de har en stark bas för att skapa lämplig kosmetika.

Du kan köpa kvalitetsprodukter från beprövade tillverkare och glömma problem med lockigt hår för alltid.

Det bästa schampoet för lockigt och lockigt hår. Ansökningsrecensioner

Krulligt hår är juvelen och drömmen om många kvinnor. Men bara om de är väl placerade, glans, krullarna är uppbyggda, krullarna är fulla av hälsa. Men det här är ganska sällsynt. På grund av negativa yttre faktorer, felaktig hårvård, kan de bli torra och porösa, och strukturen hos lockigt hår är sådant att de, i avsaknad av ordentlig vård, börjar splittras, blir styva och orubbliga.

Typer av lockigt hår

Krokigt hår, till skillnad från raka linjer, har en helt annan struktur: klippet av vågigt och lockigt hår är ovalt, och raka linjer har en rund skärning. Ju ljusare den ovala är desto starkare krullarna är.

Det finns tre typer krullar:

 • Coola lockar. Sådana hår är mycket benägna att torra, de är starkt furrowed, eftersom deras vågar inte är stängda. Sådana små lockar är svåra att lägga.
 • Botticelli curls faller mycket snyggt med korrekt vård. Men ofta är krullarna dåligt utformade och ser inte ut väldigt snyggt och snyggt.
 • Vågigt hår Mer lydig än de föregående två typerna, men gör fortfarande sina ägare nervösa. Sådana lockar krullas lätt vid hög luftfuktighet.

Vi rekommenderar att du läser: Det bästa schamponet för färgat hår: recensioner

Hur man bryr sig om lockar

Krokigt och vågigt hår är vanligtvis torrt, bräckligt och tunt. De behöver specialvård som hjälper till att göra håret mjukare och starkare. Här är några tips som hjälper till att behålla krullarnas skönhet:

 • Torka inte håret. Välj schampon med milda tensider, använd balsam och balsam efter varje tvätt, fuktgivande och närande masker 1-2 gånger i veckan, och torka håret naturligt. Minska användningen av stylingprodukter, de innehåller alkohol som skadar håret.
 • Ge företräde till mjuka och mjuka färger, eftersom ammoniak och väteperoxid i kompositionen torkar håret mycket starkt. Henna, förresten, torkar också lockor, så det är bättre att blanda det med oljor.
 • Håll koll på tillståndet hos hårändarna, skär regelbundet delade ändar för att få dem att bli mer välskötta.
 • Skölj försiktigt håret, börja från tipsen, stiga högre och högre till rötterna. Det är bättre om kammen är gjord av naturmaterial: trä eller borst, om det fortfarande är plast, ska det märkas "Antistatisk". Krullet hår är lätt elektrifierat, och en sådan pensel hjälper till att avlägsna statisk elektricitet från krullarna.

Hur man väljer schampo

När du väljer ett schampo, var uppmärksam på dess utseende: det borde ha en enhetlig färg och tjock konsistens. Kontrollera utgångsdatum, utgått produkt kommer bara inte att gynna håret. Nu är det dags att titta på kompositionen.

För krusigt hår är det bättre att välja icke-sulfat shampoo som försiktigt rengör hårbotten och upprätthålla en vatten-lipidbalans. Närvaron av oljor (mandel, oliv, karit, druvfrön eller jojoba) i kompositionen kommer att ge näring och hydratisering av lockar, göra dem mjukare. Naturliga växtextrakt (majslök, salvia, lakrits, ingefära, häxhasel) stärker och ger glans. Ceramider, kollagen, keratin, glycerin och hyaluronsyra fyller håret med fukt, förhindrar sektionen, lägger elasticitet till lock.

Vi rekommenderar att du läser: Missfärgning av hår på huvudet

Bästa Curly Hair Shampoos

För fullständig vård av krävande lockigt hår är det bättre att använda en komplett serie kosmetiska vårdprodukter: schampo, balm, masker och outplånliga krämer, serum och sprayer.

Expert Curl Contour L'Oreal Professional är ett professionellt varumärke fransk schampo. Verktyget hjälper till att ge krullarna en tydlig kontur, vilket gör krullarna mer lätta. Kompositionen innehåller ceramider, förstärker håraxeln och fuktar dem, närande extrakt från druvutsädet, UV-skyddande filter, vilket sparar av de skadliga effekterna av ultravioletta strålar. Shampoo ger rikligt skum, lämpligt även för känslig hårbotten. Rengör försiktigt håret och bryr sig om sin skönhet.
Kostnaden för packning 250 ml är ca 800 rubel.

CHI Curl Preserve System för lockigt hår tillverkas i USA. Linjen innehåller schampo, tvättbar balsam, outplånlig balsam. Egenskaper hos CHI-serien för lockigt hår: produkterna innehåller inte alkali, lågt pH, komposition, rikt på aminosyror och proteiner. Varje produkt i linjen återfuktar håret, mjukar, skyddar, gör dem felfria och återställer vattenbalansen i hårbotten. Sammansättningen av schampo innehåller extrakt av medicinska växter: aloe, mint, salvia och lavendel och användbara komponenter: honung, citronsyra, vetegluten.
Priset på 355 ml schampo - cirka 1500 rubel.

En serie för lockigt hår KAPOUS PROFESSIONAL - professionell vård av rysk produktion. Linjen innehåller schampo och balsam. Tillsammans ger de fullständig daglig vård för lockigt hår. Shampoo rensar försiktigt hårbotten, innehåller inte aggressiva skummedel. Vete- och silkeproteinerna i kompositionen släpper hårkutiklet, vilket gör att de ser friskare ut, är mer strålande och slät. Shampoo hjälper till att förbättra hårbotten, vilket eliminerar överdriven torrhet. Silkproteinbalsam återställer kretsens elasticitet, ger sken och volym, underlättar kamning, förhindrar att fläckar.
Kostnaden för varje fond är cirka 300 rubel.

Frizz Ease DREAM CURLS-serien för vågigt och lockigt hår från det engelska varumärket har i sitt lineupschampo och balsam som passar alla hårtyper. Medlen hjälper till att betona formen av naturliga krullningar, underlätta styling och återfuktning. Jojobaolja i kompositionen närmar hårbotten och håret, stärker, gör håret lydigt och lockar mer elastiskt.
Kostnaden för en pengar är ca 600 rubel.

Bonacure Curl Bounce är en lockig hårvårdsserie av det professionella tyska varumärket Schwarzkopf. Linjen innehåller: schampo, spray och mask. Sammansättningen av varje verktyg innehåller ett innovativt komplext Curl-minne, vilket hjälper till att ge en lockig form till en vacker form, panthenol återställer hårvågorna, stänger dem. Aprikosfröolja närmar och skyddar håret, och kaktus extrakt fuktar och återställer vattenlipidbalansen i hårbotten. Seriens produkter gör inte håret tyngre, de hjälper till att klara även med mycket tuffa och stygga strängar.
Kostnaden för schampo - ca 500-600 rubel, en mask och spray kommer att kosta mer - från 700 rubel.

MATRIX Totalresultat Curl Please - en serie för lockigt hår, som innehåller schampo, balsam, fixeringsgeler och lotion för strukturering. Linjen hjälper till att klara de typiska problemen för lockigt hår: torrhet, brittleness, hårsnitt, tack vare jojobaolja och veteproteiner, som ingår i var och en av produkterna. Efter att ha tillämpat serien är håret mer glänsande, blir smidigt och lättsamt, blir inte förvirrad och krullarna ser starka ut och skarpa.
Kostnaden för schampo och balsam cirka 500 - 600 rubel för varje verktyg. Lotion och gel kostar lite högre - ca 900-1000 rubel.

Vi rekommenderar att du läser: Manlig frisyrgel

Vad är Co-vosing?

Relativt nyligen uppträdde ett nytt begrepp med tvättning, vilket innebär att man använder en balsam för att tvätta håret. Sammansättningen av schampo innehåller ofta aggressiva ytaktiva ämnen som förstör hårets kvalitet, men ger ett doftande skum, som nästan alla är vana vid. Konditioneringsmedel innehåller även ytaktiva ämnen, men i en mycket lägre koncentration, på grund av vilka de kan rena hårbotten smärtfritt, men inte skada håret. Inledningsvis uppfanns medvetenhet för bräckligt lockigt hår, vars struktur lätt skadades, varför krullarna såg livlösa och inte hade en klar form. Ko-tvätt rekommenderas för ägare av torrt hår, lockar och de som experimenterar med sitt eget utseende gör ofta heta styling och ändrar trådens färg.

Att njuta av skönhetens lockiga hår måste göra ansträngning. När du använder kosmetika, var uppmärksam på kompositionen, utseendet och hållbarheten. Det är att föredra att välja produkter från samma serie, i så fall kommer alla komponenter i linjen att komplettera varandra och kommer snabbt att bidra till att förbättra utseendet på lockigt hår, göra dem mjukare och mer lätta.

Shampoo för lockigt hår: hur man väljer?

Lockigt hår är det mest ömtåliga i sin struktur, så de behöver särskild vård, hur man tar hand om lockigt och vågigt hår hemma förhållanden kan läsas här, där du kan hitta många specifika och beprövade tips från ägaren av lockigt hår.

Ett regelbundet besök hos frisören och väl valda hemvård är nyckeln till vackert och friskt lockigt hår. Och hemvård börjar med ett val av schampo, och vi pratar om det idag.

Helst bör shampoo för lockigt hår vara:

Det bästa sättet att växa och skönhetshår läs mer.

utan sulfater är det bättre att välja tvättkomponenter av naturligt ursprung, de håller vattenbalansen i epidermis och orsakar inte allergier.

baserade oljor (avokado, jojoba, sheasmör, olivolja, aprikos gropar) eller extrakt från växter (grönt te, kaktus, druvkärnor);

UV-filter som skyddar hår från skadliga effekter av solljus;

professionell, eftersom professionella schampon syftar till att lösa ett specifikt problem, i detta fall för hydratisering, näring och återhämtning.

Lockigt hår är porös struktur, det är därför snabbare ut fukt och kränkt integritet locket (nagelband), så de behöver för att återfukta, återfukta och återfukta igen och inte heller glömma återvinning och näring!

TOP 7 lockiga hårschampon

Applicera alltid schampo två gånger. För första gången ska schamponen rengöra orenhetens hår, den andra applikationen måste åtföljas av en ljusmassage, vilket förbättrar hårbotten och hårets tillstånd i allmänhet. Och du behöver inte applicera schampo för hela längden, det räcker för att applicera på hårbotten, och när du tvättar det kommer det att tappa på håret och tvätta hårets längd.

Shampoo för lockigt hår Goldwell DualSenses Curly Twist Shampoo

Shampoo för lockigt hår med olivolja Brelil Numero Elasticizing Shampoo

Shampoo rensar försiktigt men effektivt håret från föroreningar och perfekt strukturerar håret, vilket eliminerar överflödighet. Curls blir elastiska, fjädrande och glänsande. Shampoo för lockigt hår med olivolja Brelil mjukar också håret perfekt och gör det lätt att kamma. Regelbunden användning av detta verktyg förbättrar hårstrukturen avsevärt och skapar lyxiga, flödande lockar.

Hur man använder: Applicera schampo på vått hår längs hela längden från rötterna till spetsarna, massera massan av hårbotten. Låt på i några minuter, skölj sedan grundligt med varmt vatten. Upprepa proceduren om det behövs.

Ingredienser: Aqua (Water), Sodium Laureth Sulfate, Disodium kokoamfodiacetat, cocamidopropylbetain, Laureth-10, Olea europaea olja, VP / DMAPA akrylatsampolymer, Kokamid MEA, Natriumklorid, glykoldistearat, tetranatrium Glutamat-diacetat, propylenglykol, Panthenol, citronsyra syra, butylfenyl Methylpropional, hexyl Cinnamal, Metylkloroisotiazolinon, Imidazolidinyl Urea, metylisotiazolinon, Parfum (Fragrance)

Angel Professional Paris Provence För Curly Hair Shampoo Shampoo för lockigt hår med rosenkstrakt

Shampoo rensar försiktigt håret, tar bort talg, rester av kosmetika och andra föroreningar. Shampoo återfuktar, berikar med vitaminer och näringsämnen. Håret är återställt och förstärkt, bli av med slutna ändar. Curls får elasticitet och glans.

Hur man använder: Våt hår och applicera schampo, skölj försiktigt skummet i hårbotten och håret. Skölj noggrant. För bästa resultat, använd också Curly Hair Conditioner med Rose Extract.

Ingredienser: Aqua, Coco-glukosid, Coco-betain, PEG-7 glycerylkokoat Natrium kokoyl Glutamat, Vitis vinifera (Grape) fröolja, centifoliarosor Flower Extract, Aloe Barbadensis Leaf extrakt, Ginkgo Biloba Leaf Extract, fenoxietanol.

Shampoo för lockigt hår Brelil Bio Traitement Curly Shampoo

Shampoo för lockigt hår rensar håret noggrant och reglerar deras tillstånd. Dess formel är speciellt formulerad för att vaska lockigt och lockigt hår. Clementine extrakt innehåller många fördelaktiga vitaminer, inklusive vitamin B6, som föryngrar huden och håret, förhindrar utseendet av grått hår. Termiskt vatten mjuker håret och gör det lydigt, och ginsengrot extrakt stärker hårsäckarna och förhindrar aktivt håravfall.

Hur man använder: Applicera på vått hår och massera i hårbotten och längs hela hårets längd. Låt handla i några minuter, skölj sedan väl med varmt vatten. Upprepa vid behov.

Ingredienser: clementin extrakt, ginseng root extrakt

Shampoo för lockigt hår Matrix Totalt resultat Curl Shampoo

Hur man använder: Applicera en liten mängd schampo på vått hår. Skum väl, skölj noggrant med vatten.

Ingredienser: Aqua / vatten, Sodium Laureth Sulfate, Sodium Chloride, glykoldistearat, Coco-betain, Dimethicone, Parfum / Parfymer, Disodium kokoamfodiacetat, natriumbensoat, hexylenglykol, Cocomide MIPA, salicylsyra, bensylsalicylat, guarhydroxipropyltrimoniumklorid, karbomer, natriumglykolat, Simmondsia Chinensis Olja / Jojoba Seed Oil, Hydroxypropyltrimonium Hydrolyserat veteprotein, hexyl Cinnamal, butylfenyl Methylpropional, metyl Cocoate, natrium Cocoate, natriumhydroxid, Citronsyra.

Shampoo för lockigt hår L'Oreal Professionnel Curl Contour Shampoo

Grunden för kosmetiska formeln är det unika Nutripulssystemet. Den innehåller en speciell biimimetisk ceramid, som ger återhämtning, fuktmättnad och näringsämnen. I sin tur ger druvfrö extrakt håret ett välskött utseende, ger naturlig glans, ger dem vitalitet. Regler också talgkörtlarna, hjälper shampooen att stimulera hårväxten. Systemet innehåller ett UV-filter som skyddar mot de negativa effekterna av UV-strålning och följaktligen färgutbränning. Mår väl skum, renar rent.

Hur man använder: jämnt fördelat på vått hår och skum. Skölj noggrant. Upprepa vid behov. Vid kontakt med ögonen, skölj genast med mycket vatten.

Ingredienser: Aqua / vatten, Sodium Laureth Sulfate, Coco-betain, Glycerin, Natriumklorid, Laureth-5 karboxylsyra, isostearylneopentanoat, Kokamid MPA, polyquaternium-10, PPG-5-Cetheth-20, amodimetikon, natriumbensoat, PEG- 55 propylenglykol oleat, propylenglykol, PEG-60 hydrogenerad ricinolja, salicylsyra, hexyl Cinnamal, Linalool, butylfenyl Methylpropional, Hydroxycitronellal, Geraniol, 2-Oleamido-1,3-diol, Vitis vinifera Seed Oil / druvkärnsolja, metyl Cocoate, bensylalkohol, Sodium Cocoate, natriumhydroxid, Citronsyra, Parfum / Parfym.

Shampoo för lockigt hår Revlon Professional Style Masters Curly Shampoo

Shampoo förhindrar torkning och avskalning av huden, ger en känsla av friskhet för hela dagen. Dess sammansättning innehåller bambu extrakt som stärker håret, eliminerar brittleness och splittrade ändar. Efter tvättning blir håret fjädrande och felfri.

Hur man använder: Applicera en liten mängd schampo mot vått hår fuktat med varmt vatten. Massage ditt huvud och hår i några minuter, försiktigt fördela schampo.
Skölj noggrant med vatten.

Ingredienser: Aqua, Sodium Laureth Sulfate, cocamidopropylbetain, Di-PPG-2 Myreth-10 adipat, glykolstearat, decylglukosid, natriumklorid, PEG-12 dimetikon, polyquaternium-10, PEG-150-distearat, propylenglykol, dinatrium EDTA, polyimid-1, vete Aminosyror, Citronsyra, Bambusa arundinacea Leaf Extract, Parfum, butylfenyl Methylpropional, Linalool, Citronellol, Alpha-Isomethyl jonon fenoxietanol, metylisotiazolinon.

Det bästa schampoet för lockigt hår: krullarna godkänner

Det bästa schampoet för lockigt hår - vad är det? Vad ska det innehålla, vilka funktioner kan det utföra, vad skiljer sig från schampo för raka strängar? Läs vidare och ta reda på!

Det hände just så att hårvård börjar med det korrekta valet av schampo, och i det här fallet borde det vara det bästa schamponet för lockigt hår. Detta beror på att lockigt hår har en speciell struktur, vilket innebär att de behöver speciellt utvald vård.

Bästa schampo för lockigt hår = schampo för torrt hår

Det bästa schamponet för lockigt hår är nästan alltid det bästa schamponet för torrt hår.

Eftersom lockigt hår nästan alltid är torrt.

Naturligtvis har naturliga krullar ofta en porös struktur med brist på fukt inuti. Och efter långvariga curlingsträngar blir också mer torra och skadade.

Redaktörens råd: I det här fallet bör du titta närmare på "Sea buckthorn" -schampo från märket "Ett hundra skönhetsrecept" baserat på tvålmut och lindblomstringsbuljong med havtorn och persikaoljor. Syrhetsnivån för denna produkt undviker den torrhet som schampon brukar orsaka. Torrt lockigt hår blir mer glänsande och lättare att kamma.

Med tanke på glans och lätt kamning av lockigt hår ska vi inte glömma balsam. Curls denna kategori av hårprodukter är helt enkelt nödvändigt för att få dem att se friska, full och mindre förvirrad.

Curly girls kommer att förstå: ofta är balsam-sköljning viktigare än schampo, och dess flaska slutar först. Vissa utövar även hårvård med balsam - metoden heter samvasket men mer om det senare.

Det bästa schampoet för ett lockigt hår - återställningseffekten

Flickans redan torra, lockiga hår är ofta traumatiserat av heta strykjärn och salongrätning, vilket, trots reklamlöfter, faktiskt inte har någon stor fördel. Den bästa shampooen för lockigt hår kan neutralisera skador och återställa krullningar, släta strängar och förhindra tvärsnittet av spetsarna.

Redaktörsråd: till exempel kan det vara Chamomile Shampoo Shampoo av varumärket Pure Line på örtavkok, med kamomill och burdockoljextrakt samt FITOKERATIN-komplexet.

Formeln bidrar till att återställa glans och styrka för att torka och skadade hår, samt ge extra densitet och basvolym. I ett par av detta schampo borde du också använda en balsam för att uppnå bästa effekten.

Det bästa schamponet för lockigt hår, om du övar med tvätt

Det bästa schamponet för lockigt hår är ibland inte ens ett schampo, men en luftkonditionering. Faktum är att många lockiga tjejer har en hårrengöringsmetod som kallas samvasket (från den engelska tvätten - "balsam endast tvätt"), det vill säga att tvätta håret med balsam istället för schampo.

För att inte överdriva det redan torra lockiga håret, tvättar ägarna av naturligt lockigt och väldigt lockigt, ibland afrovolol, krullar med balsam-sköljning eller balsam. Det är värt att notera att denna procedur inte är lämplig för alla, men endast för ägare av mycket torrt hår. Annars får strängarna och hårbotten helt enkelt inte den nödvändiga rengöringen, som kan påverka deras tillstånd negativt.

Redaktörens råd: Om ko-vshing passar dig, tack vare den här metoden, kan lockigt hår bli mer lättsamt och fuktat, börja bryta och dela mindre, skaffa glans och elasticitet. TIGI-märket har utvecklat en särskild rengöringsmedel för TIGI Bed Head Calma Sutra som tvättas på en sulfatfri basis med brasilianska och babassuoljor.

Med stark torrhet och skada kan det här verktyget kräva att det är det bästa shampooet för lockigt hår. Produkten för tvättning bör appliceras på fuktigt hår och får stå i ca 5 minuter, massera håret ordentligt och skölj noggrant.Nästa Artikel
Vad kan läggas till shampoo - oljor och vitaminer, vi väljer vad som är bäst för ditt hår?