Keratin Shampoo


Lyxiga glänsande krullar - drömmen om varje tjej. Därför ifrågasätter frågan om att välja ett tvättmedel för hår och hårbotten nästan allt rättvist sex. Skönhetssalonger och kosmetologicenter erbjuder oss olika uppsättningar av procedurer och hårprodukter med keratin. Butiker och kosmetika webbplatser annonserar keratin schampon och vårdprodukter. I det här fallet lovar vi ett frodig, glänsande och lydigt, friskt hår.

Keratin är en typ av protein. Höghållfastt naturligt protein, som utgör grunden för strukturen hos människohår.

Många damer är missnöjda med hårets ömhet och torrhet. Någon testar dagligen sin frisyr för styrka med varma hårtorkar och gardiner. Någon experimenterar ständigt med färgning. Och någon av naturen fick ett svagt och främmande hår. I alla dessa fall är det nödvändigt att ta hand om lämplig vård och näring av håret. Bäst av alla medel och folkmetoder med uppgiften att läka hårschampo klarar av keratin i kompositionen.

Särskilda funktioner

För all den magiska effektiviteten hos sådana tvättmedel finns det en "men". Shampoo som innehåller detta protein är inte lämpliga för alla. En karakteristisk egenskap hos dem är lågt såpigt. Detta komplicerar något användningen av produkter med keratin. Det rekommenderas inte att använda det här rengöringsmedlet varje dag för hårda ägare. Fördelarna med keratin shampoo inkluderar:

 • skonsam rengöring av hårbotten;
 • bevarande av långsiktig effekt från färgnings- och rätningsförfaranden;
 • skapande av ett naturligt skyddande barriär på håret från negativa yttre påverkan;
 • hår lydnad och silkiness.

Med alla fördelar med keratin shampoo fungerar de inte lika för alla. Ofta beror resultatet på rätt sätt för din hårtyp. Alla olika sådana produkter är indelade i två stora kategorier:

 • speciella schampon, som används av mästarna i salongerna före keratinutvinningen (de är mycket djupt rengjorda, bidrar till öppningen av hårnålarna);
 • "Svagare" schampon för daglig oberoende användning (med effekt av utjämning, spegelglans, lätt kamning och styling).

Huvudskillnaden för keratinbaserade produkter är innehållet i naturliga aktiva ingredienser.

De tar inte bara bort allt onödigt från hårbotten, men är inbäddade i hårstrukturen. Keratinmolekyler fortsätter att fungera, även när schamponet redan har tvättats bort. Till skillnad från de flesta andra medicinska koncentrat och masker. Systematisk och regelbunden användning kommer att ge låsen sund skönhet och glans, återställer skadade strängar.

Läs mer om keratinschampo i nästa video.

Princip för verksamheten

Det finns inga speciella egenskaper vid användning av keratinschampon. Behandla dem som om de var ditt vanliga tvättmedel. Den enda skillnaden är exponeringstid. Efter applicering rekommenderas att hålla keratinschampot i sex till åtta minuter. Detta räcker för att keratin klarar av rensning av hud och hår och tränger in i hårvågorna.

Svar på huvudfrågan - hur keratin interagerar med håret och vilken effekt det ger. Som ett resultat av effekten och sammansättningen av detta protein är ett oumbärligt naturligt byggmaterial för hår. Han är ansvarig för smidighet och hälsa, ditt estetiska utseende. Regelbundet i kontakt med skadat hår fyller proteinet skadorna i sin struktur.

Användningen av detergentkompositioner med keratin har signifikanta fördelar:

 • ett brett utbud av verktyg i olika prissegment;
 • bekvämlighet, smärtlöshet och säkerhet;
 • varaktig effekt, varar upp till sex månader.

Sådana medel sparar avsevärt vår tid för att gå till befälhavaren för lämplig procedur.

Det är en värdig analog av salongtjänster, glädjande tilltalande med prisillgängligheten.

Testdrivna schampo med keratin, du kommer att se i nästa video.

struktur

Marknaden för kosmetiska produkter berikad med keratin är fylld med mångfald. Populära märken tenderar att släppa i sin rad verktyg med innehåll. De skiljer sig åt i kostnad och effektivitet, vilket direkt beror på schampons komponenter. Produkter som leder märken av hårfärg innehåller en mängd olika formler och ämnen. Låt oss se vilka som är värdefulla för vårt hår och vilka som bör undvikas.

Huvudkomponenterna som finns på keratinschamponetiketter är:

 • Prokeratiner och ceramider (arbeta för snabb återupplivning av håret, vilket gör det smidigt och glänsande). Hjälpsam.
 • Proteiner. Dessa element är nödvändiga för ägare av känslig hårbotten. På grund av det mjukare tvättmedelskompositionen och multifunktionella proteiner bryr sig intensivt om torrt, skadat och trött hår. Skydda pålitligt mot aggressiva yttre faktorer.
 • Extrakt och oljor av arginin och amarant. Stimulera expansion och tillväxt av blodkärl, förbättra blodcirkulationen. Kör processerna av hårnäring, förlänga deras ungdomar och förbättra återhämtningen.

Förekomsten av bioaktiva molekyler i kompositionen av keratinschampo - oljor, extrakt, aminosyror - ansökan om effektivitet och fördelar med produkten. Kemiska element - parabener, dofter, sulfater - bör undvikas. Deras inverkan på håret negativt.

Även mycket problematiska hår skadade av kemiska och naturliga faktorer kommer till liv med keratin exponering.

Det viktigaste är att välja ett verktyg som passar dig och kommer att arbeta för att lösa problemet - att stärka, återfuktas, mätta, räta ut eller återställa. Med systematisk användning av schampo med keratin lipidbalans och fukt i håret återställs.

Vissa misstänker i tron ​​att hästkeratin används vid framställning av sådana schampon. I verkligheten får tillverkare för detta ändamål ett ämne från fårull. Formeln för vissa märken av schampo innehåller, förutom keratin, hästolja.

Hur man väljer

Hitta rätt keratinschampo för dig. Det är viktigt att självklart definiera det resultat som borde ge oss medel. Det är naturligtvis bättre att välja professionella shampoo linjer. Sådana verktyg har utvecklats i speciella laboratorier och har en verkligt "fungerande" effekt. Deras största nackdel är priset. Eftersom kvaliteten på sådana produkter är hög och resultaten kommer inte vara långa i kommande. Medlen "enklare" garanterar inte blixt och synlig recoil. Men här hittar du en kvalitetsmodell.

För att få resultatet av schampo med keratin, måste kompositionen vara verkligt sulfatfri. Inskriften på etiketten "utan sulfater" är inte en garanti för deras frånvaro. Läs noga kompositionen. Ett säkert tecken på en dålig schampo - håret efter det är inte slät, det ser ut och känns smutsigt, passar inte bra och borst som halm. Sulfater - de ämnen som ger "soapy" schampo och låter dig tvätta av föroreningen. Därför kan de inte klara sig utan dem. Följande delar påverkar hårets hälsa väldigt negativt och dess innehåll bör undvikas:

 • Natrium Lauret Sulfat;
 • Dinatrium Laureth sulfosucinat;
 • Natriumklorid;
 • Diethanolim (DEA);
 • Monoetanolamin (MEA);
 • Trietanolamin (TEA).

Alla dessa är aggressiva ytaktiva ämnen (ytaktiva ämnen), som påverkar huden och håret negativt. De dehydrerar dem och kan utlösa inflammatoriska processer.

De viktigaste negativa egenskaperna hos ytaktiva ämnen - de orsakar utlakning av keratin från håret.

Att undvika produkter med dessa ämnen på etiketten, i en stormarknad är det lätt att hämta schampon som inte kommer att skada hälsan utan att dra nytta av. Efter att ha läst den här artikeln kan du enkelt hitta ett verktyg som återställer balansen hos spårämnen, kommer att få en helande effekt på hårbotten.

Du kommer att lära dig mer om keratin hårrätning och hårvård efter proceduren från följande video.

Översikt över populära verktyg

Kända kosmetiska märken producerar professionella keratinschampon och analoger för hemmabruk. Låt oss lära känna de mest populära varumärkenas medel.

 • Estel "Keratin". Särskilt schampo med hydrolyserat keratin och aminosyror. Det tränger in i hårvågorna och mättar dem. Den känsliga kompositionen tar försiktigt bort föroreningar från hårbotten.
 • Komplimang. Innehåller arginin, biotin och panthenol. Shampoo för regenerering av skört, matt hår med delade ändar. Bioaktiva komponenter i komplexet berika och skydda hår, ger jämnhet och styrka. Forma en skyddande barriär och progressiv regenerering av hårstrukturen.

Hur man väljer ett keratinschampo för hemmabruk?

Kvinnors och flickors dilemma är inköp av schampo, speciellt när håret har lider av kemiska förfaranden och miljö.

Keratin - vad är det?

Keratin är ett starkt protein eller ett komplext protein som inte bara finns i håret utan även i tänder, naglar och hud. Från dess innehåll i håret beror på elasticitet, elasticitet och glans av lockar.
Shampoos innehållande protein är konstruerade för torrt och skadat hår.

Ägare av fettigt hår kan bara dra nytta av sådana produkter för att ersätta den fasta tillgången under en tid. Dess effektivitet kan förbättras med ytterligare hårmask, serum, balsam.

Skönhetsbehandlingar och hudläkare erbjuder ett stort urval schampon med olika tillsatser och kompositioner, till exempel vitaminer, biotin, glycerin, protein, keratin etc. till hårtransplantation. Tillverkaren annonserar sina produkter, men inte alltid den är effektiv.

För att välja det bästa keratinhårschampot måste du därför referera till kundrecensioner. De flesta kvinnor är nöjda med valet, men det finns de som skriver att efter upprepad intag av mjäll framträder krängningsgraden, växer snabbt, blir oren.

Shampoo är indelade i två typer:

 • Professionella schampon med keratin för hår. De är vana vid keratinrätning. De hjälper halsbettarna att öppna, vilket gör det möjligt att penetrera näringsämnen djupt in, helt städa håret. Följande märken är populära: L'Oreal Professionnel Pro-Keratin Refill Shampoo, Schwarzkopf, Keratin Smoothing Shampoo Keune och andra.
 • Inte professionell, det är det som används hemma. Deras komposition är mycket svagare än de tidigare och tillgängliga för alla kunder. Utsläppen av en sådan linje är engagerad i välkända företag och producerar schampo under namnet: Estel, Libredem, Compliment Keratin, Golden Silk, Cies, Capus, Dav. Shampoos av denna riktning produceras med effekten av hårrätning. Det rekommenderas inte att använda dem hela tiden, särskilt med fet hår.

För att förstå vilket keratinschampo som är bättre bör du prova provet för hemmabruk. Titta på dess effektivitet, oavsett om det passar dig. Du kan försöka räta krullarna i salongen med professionella verktyg. Och gör sedan ett val.

Hur man väljer rätt

 • Glatt hår aktiva kemikalier och keratin.
 • Så att de är mjuka och kompatibla i kompositionen måste vara silikon, ricinus, olivolja.
 • För näring införs vitaminer, proteiner av siden och vete och örttextrakt.
 • Miljöskyddsmedel - aminosyror.
 • Natriumlaurylsulfat har en negativ effekt på håret och har funktionen att tvätta ut keratin. Därför är det nödvändigt att välja kopior av schampo med keratin utan sulfater.

Estel

Produkter från den ryska tillverkaren. Designad för alla hårtyper. Estel keratin shampoo är mycket populärt bland köpare (83%).

Kompositionen innehåller hydrolyserat keratin, som verkar på effekten av rätning och återställning av det drabbade håret. För att förbättra effekten är det bra att använda vatten och en keratinmask.

Aminosyror skyddar lockar efter tvätt.

Produktens sammansättning innefattar natriumlaurylsulfat, vilket inte kombineras med keratin.

Estels keratinschampo kan köpas för ca 450 p. Du kan köpa den i prof. lagrar eller beställer online.

fördelar:

 • Återställer och stärker håret,
 • Trevlig arom,
 • Skum väl.

nackdelar:

 • oekonomiskt;
 • Det provoserar förlust av lockar;
 • Strängar blir feta.

Estelle keratin (Estel keratin) har blandade recensioner om keratinhårschampo - någon gick "med ett slag", medan andra provocerade ytterligare problem i form av håravfall och alltför fetthalt.

Libridem keratin

Förutom huvudkomponenten finns havreaminosyror, ammonium, destillerat vatten, kokamidopropylbetain (ett extrakt av kokosnötolja), natriumklorid, glycerin etc. i Libredoms schampons sammansättning.

Den används för torrt, svagt och sprött hår.

Kapaciteten på 250 ml är 417 p. Produkten är förpackad i en pappkorg, på vilken det är möjligt att tydligt läsa kompositionen.

produkter:

 • Medium konsistens,
 • Trevlig honungs arom.
 • Skumning är inte stark, vilket tyder på ineffektivitet.
 • Blandningen tvättas av utan att skaka och ger håret en behaglig och mjuk känsla.
 • Om brutna strängar borde du använda en balsam. Eftersom schampo inte klarar av detta.

Värdighet: Håret väger inte, det finns ingen mjäll, rensar rötterna, överdriver inte längden.

Bedömning av recensioner, Shampoo Liberderm keratin liknade många, från dem som har upplevt sin effekt. Den enda nackdelen som noterades var det höga priset och småförpackningen.

Komplimanger Keratin

Basen av Keratin Compliment-shampoo förutom huvudkomponenten innefattar D-panthenol, arginin. Egenskaperna hos denna komponent (arginin) är näringsmättnad av rotlökar.

Budgetprodukten kostar 98 rubel, har en flytande konsistens, trevlig lukt. Återställer, stärker håret. Väl tvättar huvudet efter maskerna, inte krossar håret.

Recensioner av schampo Komplimentera keratin i de flesta fall positiva, det enda negativa som noterades - det är inte sammansatt av de mest naturliga ingredienserna.

Guld silke med keratin

Sammansättningen av schampon Guld silke fylls till det maximala med naturliga produkter och uppsättningar milda element:

 • Silkeproteiner;
 • Hyaluronsyra;
 • Keratinpeptider;
 • kollagener;
 • Mjölkproteiner.

Priset på detta schampo med keratin är ca 150 rubel.

Du kan bara köpa den på apotek.

Produkten har en ny lukt, som kvarstår på krullarna efter appliceringen, skummer lite, men efter två behandlingar blir håret slät och silkeslitet. Det finns ingen prilliness effekt.

I recensioner av schampo Gold silk keratin rekommenderas köpare att använda en balsam efter tvätt.

SYOSS (Cieces) KERATIN Hair Perfection

Varor Ciez är ett budgetalternativ. Sjampoen innehåller också panthenol, som har en reducerande effekt på cellulär nivå och normaliserar ämnesomsättningen och stimulerar tillväxten av krullar. Förlust av hår är frånvarande.

Närvaron av ricinolja och glycerin låter dig hantera torrt hår och stimulerar också tillväxten.

Aprikosoljekomponenten fuktar och mjukar håret.

Direktschampo Cies patenterade.

Bedömning av recensionerna för Cies-schampon med keratin, du behöver vänja dig, men det gör sitt jobb, trots sin kemiska sammansättning.

Capus (Kapous) med keratin

Populär bland köpare varumärke Kapus (90%) gör det på grund av komponenten i serumet. Detta keratinschampo klassificeras som icke-sulfat. Eftersom det inte innehåller natriumlaurylsulfat och parfymerade tillsatser.

Kapous professionellt keratinschampo är perfekt för försvagade lockar som har förlorat sin vitalitet som ett resultat av frekventa färgnings- och kemiska förfaranden.

Shampoo löser flera problem på en gång:

 • Skyddar mot aggressiv torkning och obehagliga effekter av naturen (värme, frost).
 • Skadade krullar återhämtar sig över tiden.
 • Det närmar sig håret.

Rening av hår beror på kombinationen av aktiva substanser i kompositionen. Kroppens vitalitet förvärvar tack vare fruktsyror. Mat uppstår på grund av fleromättade aminosyror.

Åsikt om Kapus-schampo med keratin delades i användarrecensioner, det här verktyget är inte lämpligt för alla, men det finns fortfarande resultat.

Om håråterställning efter kemoterapi ytterligare.

Duva med keratin

Inte mindre populär bland köpare är företaget Dove. Om du tittar på dess sammansättning kan du se de negativa komponenterna av natriumlaurylsulfat.

Bland fördelarna, som bedömdes av recensioner av Dove Shampoo med keratin, noterade konsumenterna:

 • Trevlig arom;
 • Konsistensen är tjock;
 • Perfekt skum.
 • Krullarna är silkeiga och glänsande.

nackdelar:

 • Återvinning omärkbart
 • Överflödiga kemiska komponenter;
 • Kappan blir fet.
 • Tyngre hår.
 • Ingen volym.

Innan du köper produkter analysera noga kompositionen. Endast i det här fallet är du garanterad framgång.

För att få maximal effekt från det förvärvade keratinschampot måste du förstå hur det passar din hårtyp. Och om hur man väljer shampoo för hår, kan du lära av videon:

Kategori: Shampoo

Keratin Shampoo - Vad är dess funktion?

Keratin är en av de viktigaste komponenterna i håret, vilket ger naturlig glans, elasticitet och styrka. Bristen på keratin dehydrerar håret, gör det torrt och sprött och för att kompensera för bristen på detta element måste du använda keratinschampo och andra kosmetika för hår.

Keratin schampo - är det värt att försöka?

Keratin - nyckeln till vackert friskt hår

Nyligen har det blivit modernt att noggrant ta hand om ditt hår, och nu är den vanliga shampooprocessen en hel procedur med ett välvalgt schampo (ta reda på rankningen av de bästa schamponerna för hår), balsam och hårmask.

Hur man väljer en mask för håret, kan du läsa i den här artikeln.

Kvinnor har alltid älskat att ta hand om sig själva, och eftersom hår är en av huvudkomponenterna för kvinnlig skönhet, är det de som förtjänar konstant uppmärksamhet. Shampoo med keratin - en av de senaste innovationerna som erbjuds av tillverkare av olika kosmetiska företag.

Om någon annan inte vet är keratin ett så komplext protein som nästan 80% fyller vårt hår, hjälper dem att vara glänsande och elastiska.
Keratin har en hög mekanisk hållfasthet, så friska krullar kan tåla stark spänning och inte bryta. Därför är det mycket enkelt att märka bristen på keratin: strängar börjar bryta av, volymen och naturlig glans förloras.

Det är därför keratinprocedurer har blivit populära, deras hår förvandlas och behåller ett attraktivt utseende i upp till sex månader. Och vad sägs om de kvinnor som inte har råd med keratinhår restaurering? Självklart, köp keratin schampo. Sådana schampon rensar inte bara håret helt, utan öppnar även hårkutiklet, vilket bidrar till att keratin inte tränger in i follikeln.

Vad är schampon?

Välj rätt produkt med keratin är lätt, det viktigaste är att veta exakt hur mycket du kan spendera på keratin hår kosmetika. Det är naturligtvis bättre att välja professionella schampolinjer om ekonomin tillåter det. När allt kommer omkring är kvaliteten på sådan kosmetika utmärkt och den fungerar nästan omedelbart, medan medlen är "enklare" - de ger ett inte så snabbt och effektivt resultat.

Tillgängliga schampo med keratin väl beprövade varumärken såsom SYOSS (läs mer om märket schampo SYOSS kan här), Gliss Kur, Elseve - de alla innehåller i sin sammansättning ceramider och pro-keratin, som hjälper håret vinna styrka och glans. Gliss Kur Extreme Recovery - innehåller en trippel koncentration av keratiner och är utmärkt för ägare av torrt skadat hår. Läs recensioner av våra tjejer om Gliss Kur shampoo Extreme Recovery.

Efter regelbunden användning kommer du att märka att hårets yttre utseende verkligen förbättras, strängarna blir blankt och hälsosamma igen, och brittleness kommer att försvinna. Det finns emellertid också en minus: det är omöjligt att kalla denna restaurering "extrem", som tillverkarna av schampo lovar, eftersom håret inte återhämtar sig omedelbart, men gradvis. Dessutom är ett schampo inte tillräckligt, det rekommenderas att köpa till honom och en återställande mask av samma serie. Detsamma gäller för SYOSS-märkena (läs mer om varumärket SYOSS shampoo här), Elseve, Nivea (du kan läsa mer om Niveas varumärkesprodukter här) och många andra massmarknadsföretag.

(Klicka på för att gå till nästa sida...)

LÄS INTERESSERANDE OCH INFORMATIVE ARTIKLAR SOM VI HAR GJORT FÖR DIG

Editors Choice: 8 Bästa Keratin Shampoos

Shampun mot bräcklighet, medel för färgat hår och med effekten av "bad": Redigerarna av BeautyHack testade keratinbehandlingarna i kompositionen och delade sina upptäckter.

Shampoo och balsam mot hårets skörhet Anti-Breaking Keratin Oil Shampoo, OGX

Jag hörde om ett helt nytt till Ryssland för första gången för tre månader sedan, läs mer om det här. OGX står för avvisningen av användningen av syntetiska komponenter, och det imponerar alltid. Jag tyckte att märket inte ser ut som "typiskt" organiskt material, som du behöver vänja dig länge: håret reagerar omedelbart bra, inte trycker och blir inte förvirrad.

Sjampo och balsam innehåller keratinproteiner och arganolja, som tycks kuva krullarna, skydda och återställa dem (men det kommer inte att vara fet och smutsig huvud effekt - använd det bra varje dag). Och om de fördelaktiga egenskaperna hos keratin har länge varit känt: den har en liten molekyl som enkelt tränger igenom hårstrukturen och återställer den från insidan. Keratin är alltid bristfällig (kostnaden för att leva i en megalopolis och konstanta påfrestningar gör sig kände). Men han är den främsta "byggaren" av friskt hår och naglar.

Fonderna har en tjock konsistens som liknar en mask. Men ämnet är enkelt fördelat på håret. Jag kommer definitivt använda schampo och balsam i ett par. Den andra står inte mer än fem minuter. Efter dem är krullarna smidiga, lätta att kamma, och sken återvänder till håret.

Revitaliserande schampo för färgat hår Top Care Reparation Chroma Care Revitalizing Shampoo, Lisap Milano

Som det ofta är fallet med europeiska skönhetsföretag är Lisap ett familjeföretag som nu drivs av den tredje generationen av Locatelli-familjen. Den första hårprodukten släpptes 1952. Sedan dess har företaget varit engagerat i hår-, hårbotten- och färgämnen och samarbetar aktivt med salonger över hela världen. Bara linjer för färgat och blekt hår släpps nu mer än fyra - jag behöver dem nu.

Efter färgning, som jag berättade här, krävde håret inte bara extra fukt. Jag är så nöjd med min färg att jag är rädd för att förlora det på några veckor. Därför använder jag schampo från Lisap Milano för mycket skonsam rengöring. De viktigaste aktiva komponenterna är: det speciella komplexet Chroma Care Complex, solrosolja, A2 ceramid (inga parabener eller färgämnen). Efter tvättning är håret glänsande, mjukt och färgen är mättad redan i 3 veckor - och inget annat behövs!

Shampoo för obotligt hår Liss Unlimited, L'oreal Professionnel

Jag har provat L'oreal Professionnel-verktyg upprepade gånger, och alltid framgångsrikt! Detta schampo skapades speciellt för oskärligt hår och lovar att tämma dem upp till 4 dagar (precis före nästa tvätt!), För att ge bra rengöring, för att göra trådarna smidiga och glänsande. För att stärka håret och tätningen i kompositionen är ett komplex av Pro-Keratin, och Moluccanens fröolja skyddar mot fukt, det vill säga håret kommer inte att hällas vid någon möjlighet.

Vad märkte jag efter ett par användningar? Efter shampooet var håret lite trassigt på rötterna - det var pinsamt, men det var ändå möjligt att kamma strängarna utan svårigheter. Jag testade schampot separat, så jag tror att i samband med luftkonditionering skulle resultatet vara utmärkt. Viktig anmärkning: med detta schampo blir strängarna verkligen lydiga, men det lägger inte till mjukhet åt dem. Ja, de ljuger ett hår till ett hår, som om de fick en distinkt form, men något saknar silkiness. Därför rekommenderar jag verktyget till de som regelbundet gör styling: Håret kommer lätt att snurra, lydigt motstå någon styling och ta form: oavsett om det är en Hollywoodvåg eller en lång jämn gäng i stil med J. Lo!

Shampoo Luxeoil Keratin Protect Shampoo, System Professional

System Professional varumärket är min trevliga upptäckt förra året, då tog jag semester nästan hela "orange" serien Solar med skydd mot UV-strålar. Alla medel för varumärket är utformade i samma stil - täta viktiga flaskor med metallkåpa. Och du kommer säkert att känna igen dem med sin doft: tårta, söt, trevlig, med en touch av salongvård.

Nu testar jag en serie LuxeOil med en speciell "oljig" komposition. Absolut alla medel är baserade på argan-, mandel- och jojobaoljor. Deras huvuduppgift är att skydda och återställa naturligt keratin, det vill säga att fylla "luckorna" i keratinfibrer. Visuellt övergår detta till extra glans, hydratisering och mjukhet. Jag vet att shampooens huvuduppgiften är att rengöra håret och hårbotten, men efter att ha använt den här produkten är håret fortfarande trevligt "konditionerat": de håller sig inte ihop, de är mjuka, de pressar inte, rötterna har ytterligare volym och håller i tre dagar - det här är hur mycket jag har råd Tvätta inte ditt hår. Verktyget skummar bra, så du behöver bara ett klick på dispensern (speciellt tack för det!), Och det är lätt att tvätta ut - oljorna i kompositionen arbetar inuti håret och lämnar ingen oljig rester.

Shampoo för håravfall Seskavel, Sesderma

Jag har inte väntat på några mirakel från schampon under en längre tid: ren - och bra! Men under de senaste månaderna har flera sätt gjort en undra, och Seskavel är en av dem. Som en del av schamponet hittade jag en hel del verkligt "arbetande" och långt beprövade ingredienser: vetekornextrakt, sojaproteinhydrolysat, hästkastanj, vitaminer A, E, H, I5, mjölksyra. Ser ut som en NASA hemlig kod. Produkten med en lätt, knappt märkbar aromskum väl, renar - det finns inget behov av att återanvända, lämnar inte en känsla av torrhet och irriterar inte hårbotten.

Efter en månads användning började mitt hår falla mycket mindre - hej, ren kam, hur länge har jag väntat på dig! Tillståndet i hårbotten förbättras också - skalning, klåda och obehag när man använder en hårtork.

Intensivt fuktgivande schampo Awapuhi Wild Ginger Moisturizing Lather, Paul Mitchell

Awapuhi är en topplinje av hårvård, vars huvudsakliga uppgifter är restaurering av skadade trådar och förebyggande av åldersrelaterade förändringar (hår är också nödvändigt). Avapui är en kraftfull naturlig antioxidant växande på Hawaii. Det var på det lyxiga håret hos lokala invånare och märkte Paul Mitchell och John Paul Degioriya, som först var på Hawaii. Därför för mer än 25 år sedan beslutades att etablera en avapui gård på öarna. Hennes extrakt fuktar, mjukar och förhåller sig håret.

Som en del av alla verktyg - KeraTriplex-komplexet, som är utformat för att återställa hårelasticiteten, hälsosam glans och eliminera sårbarhet. Keratin i schampo är ansvarig för att stärka strukturen hos strängarna och eliminerar porositeten. Sant betyder att det finns en minus - den snabba utlakningen av färg. Men här med en reservation: bara om du tvättar ditt hår dagligen. Därför använder jag schampo en gång i veckan - perfekt!

Även om schamponet har en mycket ovanlig form i form av en kräm, skumar den lätt, fuktar huden och gör håret så mjukt att du kan avstå från att använda balsam. Enligt min mening hjälper verktyget ägare till torrt och kraftigt skadat hår (även om det anges att det är lämpligt "för alla typer").

Shampoo Biolage Keratindoseshampoo, Matrix

På sommaren tvättar jag mitt huvud varje dag för känslan av volymen vid rötterna utan hjälp av stylingprodukter. Därför blev Biolage shampoo förälskad för det första för denna effekt! Men verktyget fungerar bra om du har torrt hår som behöver sos-fuktgivande. I sin sammansättning finns ett speciellt komplex med keratin - shampooens "arbetshäst"! Jag är inte säker på att tjejer med smidigt, smidigt hår kommer att se skillnaden, men mina, överdrivna, sa "tack" till verktyget. Efter varje tvätt är strängarna mjuka och glänsande. Shampoo har en vattnig gelstruktur, så det kläms lätt ut ur flaskan. Det viktigaste här är att inte överdriva det, du behöver lite för ett utmärkt skum och högkvalitativ rengöring!

Shampoo Bath Fluidealiste, Discipline, Kerastase

Mitt hår kan inte stylas av stylister, men de villigt krulla i små krullar i vått väder! Därför beslutades att disciplinera det olydiga schampot från Kerastase. Verktygets löften är följande: det innehåller inte sulfater - det här är bra, det ger lätthet och jämnhet - bra, men sken och skydd från olyckliga lockar i vått väder är perfekt! Shampoo har en trevlig lukt och skum väl med en genomsnittlig konsumtion.

Efter applicering är håret inte förvirrat - det här är ett gott tecken. Och skina, glans och glans! Kerastas blir verkligen inte lurat, håret har en bra glans och ser jätte ut. Och naturen tycktes veta att jag testade ett nytt verktyg, och skickade inte bara blött väder, men riktigt regn. Resultatet är inga små utskjutande hår runt ansiktet. Hårtorkat naturligt, utan maskros effekt. Polymerer är ansvariga för rätningsträngar och ett komplex av tre aminosyror är ansvarigt för att återställa skadade områden. Jag rekommenderar!

Professionella keratinschampon - vilken är bättre att välja för hår

Keratin är en typ av protein som finns i strukturen av naglar och hår. Det kännetecknas av styrkan och det höga innehållet i aminosyran cystin (byggprotein), som stöder proteinets struktur, vilket gör strängarna elastiska, starka och starka. Funktionen hos ett sådant ämne är djup regenerering av stavarna genom att stärka dem från insidan.

Principen för molekylerna är penetrering och fyllning av tomt utrymme i stavarna. På grund av detta krullar blir glänsande och stark. Därför är keratinschampo för hår den bästa lösningen för att upprätthålla den korrekta typen av hår.

Protein utför andra funktioner:

 • återfuktar;
 • skapar en skyddande film (det gör locken elastisk, bulk och glänsande);
 • spelar rollen som antistatisk.

Keratinhaltiga produkter används oftast av kvinnor med skadade lockar.

Sammansättningen av schampon

Marknaden för medel för att återställa och bibehålla friskt hår är rik på ett sortiment av proteinrengöringsmedel. Pris och effektivitet beror på de komponenter som utgörs av. De viktigaste ämnena på förpackningen är:

 • Ceramidfetter - levande, ge sken och jämnhet, vilket ger en terapeutisk effekt på stångens yttre skikt;
 • proteiner - proteiner, speciellt behövs för kvinnor med känslig hårbotten. De tar hand om skadade och torra krullar, skyddar mot de negativa effekterna av yttre miljöfaktorer.
 • Amaranth örtoljor och extrakt och argininaminosyra - förbättra blodcirkulationen, näring, återställa och föryngra håret;
 • bioaktiva molekyler;
 • kemiska beståndsdelar i form av sulfater, dofter och parabener - skada och tvätta användbar keratin (natriumlaurylsulfat, klorid, TEA, etc.).

Typer av keratin schampon

Estel

Produkter av detta ryska varumärke är utvecklade för hårregenerering. De rengör försiktigt, mättar med protein och återfuktar skadade lockar. Kontraindikationsverktyget har inte. Hydrolyserad keratin, som ingår i produkten, ger en likriktande effekt.

Shampoo kan köpas till ett pris av 410 p. för 250 ml av medel.

Produktrecensioner är tvetydiga: vissa är helt nöjda med produkten (den skummar bra, luktar gott, strängarna blir mjukare och friskare), andra tvärtom klagar på försämring av lock.

Bland nackdelarna kan du lyfta fram det höga priset på produkten, liksom det faktum att långvarig användning av schampo leder till beroendeframkallande hår, som gradvis börjar se värre ut och fettinnehållet uppstår efter att ha tvättat håret. Därför måste detta märke kombineras med produkter från andra tillverkare.

Keratin komplimang

Som en del av en komponent av arginin, som ger näring till rotlökarna. Konsistensen av schampo är flytande, det luktar fint. Produkten återställer och förstärker locken. Det är särskilt bra efter masker (även de feta), eftersom det tvättas lätt, utan att förvirra håret.

För det mesta är feedback på produkter positivt. Men vissa säger att kompositionen inte är den mest naturliga komponenten. Du kan köpa produkten för 123 p.

Syoss keratin

Enligt recensioner måste du vänja dig vid detta schampo, men det har en positiv effekt, trots de närvarande kemiska elementen. Bland de användbara komponenterna - panthenol.

Verktyget fungerar djupt, leder till normal metabolism, främjar snabb hårväxt. Glycerin och ricinolja mjuknar och fuktar krullarna. Kostnaden för schampo (500 ml) från 260 p.

Keratinduva

I dess sammansättning finns en skadlig komponent - natriumlaurylsulfat. Köparna bland fördelarna avger en trevlig lukt, tjock konsistens och silkeslena krokar efter att ha använt verktyget.

Nackdelarna är: ett stort antal kemiska element, strängar blir fet och utan volym. Du kan köpa schampo för 330 p. (440 ml).

Kapous magi (Capus)

Mottagen popularitet på grund av närvaron i serumet. Detta schampo klassificeras som icke-sulfat, eftersom det inte innehåller laurylsulfat och parfymerade tillsatser. Produkten är lämplig för hår som ofta färgas och utsätts för kemiska förfaranden. Shampoo utför följande uppgifter:

 • skyddar stavarna från den konstanta effekten av ploek och hårtork, från värme och kyla;
 • återställer ohälsosamma lockar, närmar och rensar dem.

Den fördelaktiga effekten beror på närvaron av aminosyror och fruktadditiv i kompositionen. Recensioner av detta varumärke varierar mycket: shampoo är inte lämplig för alla, men det har en inverkan. Kostnaden varierar från 320 s.

Gyllene Siden

Det finns sparsamma och användbara komponenter: proteiner, keratinpeptider, hyaluronsyra, kollagener och mjölk. Produkter billigt - 130-160 sid. Du kan bara köpa på apoteket.

Produkten har en behaglig, inte skarp lukt, den skummer lite, men effekten är märkbar efter ett par applikationer - håret blir silkeslen. Köparna rekommenderas att applicera en balsam.

Hästkrafter med keratin

Märket är baserat på aktiva aminosyror utsöndrade från havre, ett starkt koncentrerat protein. Också närvarande är avokadoolja, vars vitaminer ger hårelasticitet och glans. Panthenol släpper och närmar sig strängarna.

Påverkar keratinschampo försiktigt, eftersom det inte innehåller några skadliga sulfater. 250 ml produkt kostar ca 500 r.

Loreal (Loreal)

Användningen av denna typ av professionellt keratinhårschampo hjälper till att läka och stärka lockor. Den innehåller elementen: vete proteiner, frukt extrakt och den användbara aminosyra arginin. Alla komponenter syftar till att återställa skadade krullar på flera nivåer.

Ingredienserna tränger djupt in i varje stav, fyller hålen och täcker den med mikrofilm som skyddar mot biverkningar. Strängar blir starka, lydiga, mjukare.

Kostnaden för schampo är 700 p. för 250 ml.

Shauma (Shauma) keratinstyrka

Billig headwash mycket lättare att kamma strängarna, ger dem glans, skyddar krönorna mot skador. Mer effektivt att använda tillsammans med en mask och balsam. Kompositionen innehåller både naturliga ingredienser och kemikalier och konserveringsmedel (natriumbenzoat). Prisschampo 144 s.

Detta varumärke löser inte allvarliga problem, du borde inte förvänta dig mycket effekt. Håret blir snabbt smutsigt, verktyget väger dem. Möjlig intolerans mot vissa ämnen i produktens sammansättning. Dessutom kan den långa användningen av varumärket skada.

Libridem keratin

Aminosyra havre, kokosoljaxtrakt, ammonium, glycerin, etc. har en gynnsam effekt på sjukt hår. Produkten är konstruerad för svagt och torrt hår. Många uppskattade den trevliga och oskärpa doften av honung. Shampoo gör inte tyngre, inte provar mjäll, rensar rötterna väl.

Köparna till nackdelarna inkluderar främst hög kostnad (550 p.), Små förpackningar och oekonomisk användning (dåliga skum).

Fördelar och nackdelar

Fördelar keratin shampoo:

 • lägga skinn och mjukhet i håret;
 • hydratisering;
 • krullar få styrka, bli lydig;
 • bli av med splittrade ändar.

Dessutom är fördelen med behandling med keratinschampon ett stort urval av produkter i olika priskategorier, säkerhet och användarvänlighet samt en ganska lång effekt - upp till 6 månader efter att ansökan har avslutats.

Se även: Fördelar och nackdelar med keratinrätning (video)

Skada är möjlig om fel val av produkt: individuell intolerans mot komponenterna, innehållet i osäkra ämnen. Det är nödvändigt att se till att det inte finns några sulfater i kompositionen, eftersom de förstör proteiner.

Till och med en bra produkt med rätt ingredienser kan förstöra curls. Om stångens yta efter användning av schampot är övermättad med protein kan då inte sårbarhet undvikas. Bristen på innehåll är lika dämpad som sitt överskott.

Du måste komma ihåg att för normalt hår, utan skador, krävs inte medel med keratin. På förpackningar skrivs det vanligtvis för vem schampon är avsedda.

Översikt över populära verktyg

Tillverkare försöker lägga till hälsosamt protein på alla läkemedel - oljor, balsam, lotioner, närande masker etc.

Effektivt kommer att vara deras användning i samband med att huvudet tvättas med keratinschampo, och det är bättre att använda produkter av samma märke eller liknande i kompositionen.

Tre sorters populära produkter:

 1. Keratinoljor. Grunden för proteinmolekyler. Konsistensen omsluter varje hår. Strängarna blir släta och glänsande. Dessutom återställs stångstrukturen gradvis. Effekten är orsakad av komponenter som medicinalväxter, aminosyror och vitaminer. Oljor har en fördelaktig effekt på hårbotten, om de appliceras på rötterna.

Listan över de bästa (enligt köpare) oljor:

 • Pantene PRO-V;
 • Belita Vitex;
 • CHI-arganolja (100 ml, 2000 r.).

Dessa produkter bör appliceras på rena våta strängar. I detta schampo är det bättre att använda samma serie som oljan - så effekten blir mer märkbar. Belita Vitex är ett budgetalternativ, det kostar 200 rubel, priset på Pantene PRO-V är dubbelt så högt.

 1. Färger. I kompositionen av keratinmedel finns det ingen ammoniak, vilket har en negativ inverkan. Närvaron av protein, proteiner, växtekstrakter och andra näringsämnen gör håret välskött och friskt. Toppfärger av färger:
 • Italienska BBCOS;
 • Kapous (Kapus);
 • L'Oreal.

Kostnaden varierar mellan 300 och 500 p.

Förutom att erhålla en likformig och hållbar färg, skina och bevara hårsilkiness har keratinfärger nackdelar. Dessa inkluderar:

 • färgen är mindre än för vanliga färger;
 • förekomst av allergier
 • du behöver mer färgämne än att använda ammoniakprodukt.
 1. Hårmaskar. Det är möjligt att återställa kraftigt skadade lockar genom att regelbundet tillämpa professionella produkter. De märkbart förstärker strängarnas struktur, gör dem mer täta och friska, antalet fallande stavar minskar, deras tvärsnitt blir omärkligt.

Tre mest effektiva masker:

 • L'Oreal (1500 s.) - 18 aminosyror är närvarande. Produkten ger lång läkande vård;
 • Ammino - innehåller provitamin B5, keratin och proteintillskott. Värt 1075 p.
 • Farmavita Back Bar Cream Plus - en mask som är utformad för att behandla torkade krusar, ger näring livlöst hår. Består av ett komplex av oljor, proteintillskott och protein. Pris - upp till 700 p.

Masker kan appliceras på blekt och målat lock. Det är bättre att genomföra behandlingskursen, eftersom 2-3 gånger inte räcker för en märkbar effekt.

recensioner

Margarita, 23 år: "Mamma har torra strängar, hennes keratinschampon bidrog till att göra dem mjukare. Jag har oljigt och tjockt hår, sådana verktyg är inte lämpliga. Efter att ha torkat huvudet är det ingen volym, frisyren ser smidig ut. "

Alexandra, 29 år: "Jag har lockiga trådar. Shampoo var nöjd. Jag försökte Gliss Chick, sedan Horse Power. Den andra gick mer. Håret är mjukt och lättsamt, kamning har blivit lättare. "

Sveta, 36 år: "Jag väljer bara produkter med keratin. Jag använder olika så att håret inte blir van vid samma märke. Förutom schampo, applicerar jag balsam, lotion och mask, så effekten är mycket märkbar: mjuka, glänsande och "levande" lockar.

Nadezhda, 40 år gammal: "Jag försökte dyra versioner av keratinschampo, men det var ingen mening. En dag är huvudet rent och snyggt. Nästa är redan fettigt hår. Hjälpte billiga shampoo "Shauma". Jag använder ytterligare balsam. Resultatet är glatt.

Hur man väljer schampo med keratin

Keratinschampo kan med rätta betraktas som en av de mest användbara uppfinningarna i kosmetikvärlden. Keratin är ett naturligt protein som är närvarande i människokroppen. Spelar rollen som byggmaterial för naglar och hår. Förresten består det sista ca 80% av det. Han har hållbarhet och extremt högt mekaniskt motstånd, han är ansvarig för styrkan, krillvolymen och för deras naturliga hälsosamma glöd. Om du märker att trådarna blir livlösa och spröda, är det mycket viktigt att regelbundet använda keratinschampo för hår för att återställa och förbättra håret.

Professionella keratin shampoo, liksom hushållsprodukter, producerar nästan alla ledande kosmetiska märken. Skillnaderna mellan dem är inte bara i prissättning, men också i effektivitetsgraden av inflytande på strängar. Tänk på funktionerna i deras ansökan och lista de mest populära varumärkena.

Typer av keratin schampon

Salongkeratinprocedurerna har en hel arm med fans. Och det här är inte överraskande. Trots allt förändras håret efter dem bokstavligen och erkänns och behåller dess attraktivitet i upp till 6 månader. Det är sant att dessa förfaranden inte är billiga.

Vad gör man för dem som helt enkelt inte har pengar för keratinåtervinningskurvor i kabinen? Det finns ett sätt! Det kommer att räcka för att bara köpa ett bra keratinschampo. Han kommer inte bara att rengöra dina strängar djupt, men öppnar också hårkutlet, tack vare vilket keratin lätt tränger in i follikeln.

Keratin schampo är uppdelad i 2 kategorier:

 • Professional. De används vanligtvis före rätningsförfarandet. Öppningen av naglarna gör det möjligt för näringsämnen att gå djupt in i håret. Som ett resultat är håret helt rengjort. Sådana varumärken som Keune, Schwarzkopf, L'Oreal är i hög efterfrågan i denna kategori.
 • För hemmabruk. Sammansättningen av sådana produkter är mycket svagare än professionell. Men schampon i denna kategori är tillgängliga för nästan alla. Bland de mest populära kan man skilja Estel, "Liberderm", "Horse Power", Syoss, Schauma. Ett karakteristiskt inslag i hemmet är effekten av att räta håret, som liknar en salong.

Hur verktyget fungerar

Metoden för applicering av keratinschampo är praktiskt taget inte annorlunda än normalt. Samma sak: Applicera på hår, massage med fingrar, skölj. Den enda skillnaden är i exponeringstid.

Enligt tillverkarens rekommendationer bör keratinschampo hållas på håret i minst 5-7 minuter, vilket är längre än vanligt. Ytterligare tid krävs för att få den förväntade effekten som ett resultat.

När produkten är helt tvättad, är det nödvändigt att behandla trådarna med keratin lotion eller applicera en regenererande mask på dem. Endast en omfattande vård kan fullt ut återuppliva de försvagade, gallrande krullarna, ge dem styrka, samt återställa sin tidigare styrka, hälsosam glöd och vackert utseende.

Urvalsfunktioner

Varje kosmetolog (som en hudläkare, förresten) kommer att erbjuda dig ett brett sortiment av schampon - med sulfater och utan sulfat, organiskt och med vitaminer, med aminosyror, växtekstrakter och värdefulla eteriska oljor.

Tillverkaren kommer att fortsätta annonsera sina produkter. Även om det inte är mycket effektivt. När allt kommer omkring är den viktigaste uppgiften för reklam att ta med produkten till toppen bland konkurrenterna. Därför händer det ibland att det "utmärkta" schamponet som slår ögonen från alla skärmar och tidningar, visar sig vara mycket medioker.

Vad ska man göra i det här fallet? Det är inte alls nödvändigt att prova allt som finns på hyllan i en kosmetikaffär för att bestämma lämpligt schampo. Annonsering kan inte lita på. Men du kan studera recensionerna av dem som redan har lyckats använda en eller annan produkt.

De flesta kvinnor pratar positivt om populära keratinschampon. Det finns emellertid negativa åsikter som indikerar utseende av mjäll, viktkrokar och ökar hårets fettinnehåll. Var därför försiktig och väga för och nackdelar innan du köper.

regler

Om du aldrig använt keratinschampo tidigare är det bäst att börja med en produkt avsedd för hemmabruk. Testa dess effektivitet och bestäm hur det passar dig. För jämförelse kan du gå till en skönhetssalong med professionell rätning. Och först då göra det sista valet.

När du väljer ett schampo själv är det rekommenderat att överväga följande nyanser:

 • Keratin i kombination med aktiva kemikalier ger utjämning av hår. Detta är den förväntade "salong" -effekten.
 • Kulans mjukhet och lydnad ger oliv- och ricinolja, liksom silikon. Var uppmärksam på detta, studera sammansättningen av schampon.
 • Håret är näring med hjälp av extrakt av läkande örter, proteiner av vete och silke och vitaminer.
 • Aminosyror ger skydd mot negativa miljöfaktorer.
 • Natriumlaurylsulfat (en vanlig komponent i kompositionen) har en negativ effekt på håret. Dessutom tvättar han bort keratin. Naturligtvis är det skadligt för håret. Därför är det önskvärt att välja fall där denna olyckliga sulfat saknas.

Vilken är bättre

För att hitta ett lämpligt keratinmedel är det i princip inte svårt. Det viktigaste är att bestämma hur mycket du är villig att donera för hårvård. Det är bäst att köpa professionellt keratinhårschampo. Det är förstås inte en dyr produkt.

Men kom ihåg att kvaliteten på sådana kosmetika som regel är felfri. Ja, och det fungerar nästan direkt. Men "hemlagad" schampon, även om den är överkomlig, är mycket svagare och långsammare.

Vi ger en lista över de mest populära keratinschamponerna. Listan innehåller både professionella produkter och sådana som är avsedda för hemmabruk.

Reparera komplex

För att snabbt och effektivt återställa skadat hår kommer ett keratinschampo (även om det är professionellt) att vara litet. Påverkan måste vara omfattande. Därför är det nödvändigt att komplettera schampon med andra keratink Cosmetics.

Bäst av allt med den här uppgiften klara av att regenerera hårmask. Det på kort tid läker hårstrukturen, ger intensiv fuktighet och näring till krullarna, återvänder dem till ett välskött och städat utseende.

Om du har hårförlängningar rekommenderas att du använder en professionell mask "Estelle Keratin".

Obligatoriska komponenter för komplex återhämtning, med undantag för schampo och mask, är balm och balsam. För att förbättra effektiviteten i vården av strängarna rekommenderas dessa medel att användas regelbundet. De innehåller ett stort antal stimulantia som accelererar hårväxten. Dessa är i regel olika utdrag av medicinska växter, eteriska oljor, vitaminer och andra spårämnen.

Fördelar och nackdelar

Många av oss har upprepade gånger hört att keratin är mycket användbart för hår. Tänk på vad exakt är denna fördel.

 • Läker håret efter att ha torterats med en hårtork, en rätare, ett krusjärn, ammoniak i de produkter som du brukar använda för att färga håret.
 • Återställer håraxeln från insidan längs hela längden. Resultatet är speciellt märkbart när gallringskurvorna - de blir "igen feta".
 • Lös problemet med split ends. Effekten kvarstår även efter avslutad behandling med keratin.
 • Fuktar inte bara strängarna, utan även hårbotten. Oumbärlig för torrt hårtyp.
 • Det förenklar kamningen, ger hår mjukhet och lydnad, vilket gör att stylingsprocessen är mycket förenklad.
 • Ökar hårets attraktivitet och återvänder sin förlorade glans.

När det gäller skador kan keratin inte orsaka håret. Det är trots allt deras naturliga komponent. Men han är ganska kapabel att göra strängarna tyngre.

Om du - ägare till fet hår, är det helt oacceptabelt. Efter att ha applicerat keratinschampo, förlorar curls av denna typ snabbt sin färskhet, "tvättas ut", deras utseende försämras. Och ju oftare kommer du att tvätta dem, ju mer ledsen blir den övergripande bilden. Det är därför det är extremt oönskat att använda keratinschampo med fet hår.

Fördelarna med eller skadorna på keratinschampo, som du har sett, är ett relativt begrepp. Det viktigaste är att korrekt välja och applicera produkten, med fokus på hårtypen. Och köp det också på beprövade ställen, för att inte bli en falsk. Om du ignorerar reglerna för val och användning, kan även ett sådant användbart verktyg skada utseendet på lockar.Nästa Artikel
Hot sax polering eller skärning