Välja bästa hårkammen


För att ha vackert och friskt hår är det nödvändigt att ta hand om dem på ett ansvarsfullt sätt. Din arsenal av vårdprodukter bör inte bara omfatta masker, balsamer och eteriska oljor, men också flera typer av hårstylingskammar. Valet av kam beror på formen och materialet beror på hårets längd och struktur, liksom målet och resultatet som du vill uppnå efter kamning.

material

För att kammarna inte ska skämma bort håret, men för att dra nytta av henne, måste du förstå egenskaperna hos materialet från vilket de är gjorda. Vilka material används oftast för kammar och penslar?

plast

Dess fördelar är låg kostnad, hygien och förmågan att enkelt hålla det rent, och nackdelarna är elektrifieringen av håret och kammarens korta livslängd. Det minsta slaget, en lång period av drift - alla dessa faktorer lämnar sprickor på plasten som kan förvirra hår.

metall

Den största nackdelen med metallen: det kan skada hårbotten. Förutsättning: Varje metallklyftning måste ha en plast-, gummi- eller silikonpärla ovanpå. Det rekommenderas inte att använda en metallkam under hårtorkning med hårtork, eftersom metallen värmer upp under påverkan av hetluft och skadar håren.

Men metallen har sina fördelar: till exempel är metallkammar lätt att ta hand om, de är slitstarka och tjänar under lång tid.

Med naturliga borstar

För tillverkning av sådana produkter användes häst, fläskhår eller whalebone.

Fördelarna med kamar med naturliga borstar: borttagande av statisk stress, ingen reaktion med kosmetiska och vårdprodukter, hårbottenmassage, fördelning av talg längs längden på strängarna, skydd av hår från skador.

Minusar: Naturliga borsten tillåter inte att kamma tjockt hår väl, är inte lämpliga för fet hår, kännetecknas av höga priser, behöver daglig rengöring från hår och talg.

trä

Trä är ett "levande" material, så kamning från det anses särskilt användbart.

Positiva egenskaper: gör krullarna skina och silke, låt inte håret bli elektrifierat, kan användas för att kamma vått hår, inte komma i kemisk reaktion med stylingprodukter eller måla, låt inte ändarna skäras. Det är lämpligt att välja en kam av hårt trä (sandelträ, aska, björk, enbär).

Nackdelar: du behöver ständigt hålla den ren, en svamp kan bosätta sig på en träyta. De är också relativt bräckliga och kan orsaka allergiska reaktioner hos vissa.

silikon

Externt liknar silikonkammar ett kors mellan plast och gummi.

Fördelar: hygien och enkel underhåll, kan användas på vått hår, ingen statisk spänning, oskadligt avskräcker håret, har en lång livslängd, när den värms upp med hårtork när du torkar håret, avger silikon inte giftiga ämnen.

Nackdelar: jämfört med närmaste analog - en plastkam - en högre kostnad.

kol

Kol är en konstgjord legering bestående av mikrofiber av gummi och grafit. Kombiner och kamar av kol är lämpliga för alla typer av hår.

Fördelar: Antistatiska egenskaper, motståndskraft mot höga temperaturer, hög hållfasthet.

Nackdelar: relativt hög kostnad.

nylon

Nylonborste - billigare ersättningskam med naturliga borstar. Används för styling och rätning av hår.

Fördelar: lång livslängd, hygien, låg kostnad, väl drar håret, masserar hårbotten, om nylon är mjukt nog, finns det ingen fara att skada hårbotten och strängarna.

Nackdelar: Ej lämplig för att kamma tjocka krullar.

ebonit

Ebonit är ett slitstarkt svart eller brunt material som erhålls genom vulkanisering av gummi. Den har antistatiska egenskaper och används ofta för tillverkning av professionella typer av kammar.

Fördelar: De avger inte giftiga ämnen när de värms upp av hårtork, de används för färgning av hår och kemisk perm, eftersom ebonitkammar inte kommer i kontakt med kemiska ingredienser, enkel vård av kammen.

Nackdelar: hög kostnad, mjukgöring vid tvätt i varmt vatten, kan inte lämnas under solens direkta strålar, eftersom ebenholts kam kan ändra färg.

keramik

Detta är den bästa kammen, eftersom håret efter det att det inte elektrifieras, blir mjukt och smidigt.

Fördelar: många moderna modeller har joniseringsfunktionen, påskyndar och underlättar stylingsprocessen, säker enhetlig uppvärmning av den keramiska beläggningen under uttorkning, det är möjligt att köpa en keramisk kam med en turmalinbeläggning.

Nackdelar: hög kostnad, bräcklighet.

Typer av kammar

För att välja en kam för hår måste du inte bara titta på materialet från vilket det är gjort, utan även form, storlek, struktur och syfte. Följande är en lista över de vanligaste hårborstkamalternativen.

massazhka

Det är en bas med ett brett handtag, tillverkat av plast eller trä. Arbetsytan är vanligtvis rektangulär med rundade hörn eller ovala. Basen har en gummerad eller textilbeläggning på vilken tänderna är fixerade. Massagekammar kan vara gjorda av naturliga borst, plast eller metall. Tändernas längd varierar från 1 till 2 cm.

Fördelar: förbättrad blodtillförsel till hårsäckarna på grund av massageeffekten, jämn fördelning av det skyddande skiktet av naturligt fett genom håret och bra kamning.

Nackdelar: Den gradvisa ackumuleringen av damm och talgummi, för vilket massagekammen måste tvättas och desinficeras ofta.

Brashing

Den består av ett handtag som smidigt sätter sig i botten av en cylindrisk form. Basen kan vara tillverkad av trä, metall, keramik eller plast. Tänderna är gjorda av häst / fläsk, nylonborst, metall, plast med bollar i ändarna. Det finns också brasings med blandade tänder: de kombinerar naturliga borst och plasttänder.

Borstens främsta plus är deras multifunktionalitet: en ökning av basvolymen under torkning och styling, vridning av ändarna, sträckning av trådarna, hjälp vid rätning av vågigt hår.

Nackdelar: svårigheten att behålla ren, behovet av regelbunden rengöring och avlägsnande av hår, rester av talg och sedimenterat damm.

halvcirkulär

Det är en kam med en konvex bas och 7-9 rader tänder. På grund av den halvcirkelformiga basen ligger tänderna på ett avsevärt avstånd från varandra.

Fördelar: kam hjälper till att lägga korta och medelhårda hårklippningar - som en bob och en fyrkant, en halvcirkelkam som passar för att dra och vrida knölar, masserar hårbotten.

Nackdelar: om tänderna är gjorda i plast, elektriskt håret.

Fiskben

Huvudsyftet med skelettkammen är att lägga till ytterligare volym i håret. Hon fick sitt namn på grund av likheten med fiskskelettet. Det är en platt bas med hål, med plast eller silikon tänder. Används för att torka håret.

Fördelar: På grund av närvaron av hål i basen är det utmärkt luftcirkulation under torkning, lågt pris, dubbelsidig, unravels av trådarna bra, håll det bara rent.

Nackdelar: Använd inte med torrt och sprött hår.

platt

Dess andra namn är en skovel. Det är en bred rektangulär bas där klyftorna finns. En av de bästa kammen för långt hår.

Fördelar: En bred bas och täta tänder kamma väl även mycket tjockt hår, perfekt för långt hår, ger en mjuk kamning, drar inte håren.

Nackdelar: svår att rengöra, kan elektrifiera hår.

Det andra alternativet flat comb - en kam med en metallspets i slutet.

Fördelar: Kompakt, stickpinne används för noggrann separering av trådarna vid skärning eller markering.

Nackdelar: bräcklighet, trauma.

crest

Kombiner är gjorda av naturmaterial (trä, horn och ben av djur) och från konstgjorda föreningar (plast, metalllegeringar).

Fördelar: liten storlek, förmåga att använda för att klippa och trimma sektioner, hjälpa till med en jämn fördelning av masker och eteriska oljor längs hårets längd, vilket skapar bouffant.

Nackdelarna med kammusslorna är följande: brittleness (speciellt när det gäller plastprodukter), olägenheter när man kammar tjockt hår och krullar.

borste

Pensel - det perfekta valet för vård av långa lockar. Det är också lämpligt för utjämning av det färdiga håret. Det kan ha både naturliga och artificiella tänder.

Nyhet på den ryska marknaden - TangleTeezer hårborste

Det är en kam av en konvex form som passar bekvämt i handen.

Fördelar: skadar inte håret, kompakt, kan användas för alla typer av hår - både naturliga och förlängningar, medan kammen inte skadar hårbotten och hårets struktur, frånvaron av statisk spänning, och kammar försiktigt hårt sammanfogade tanglar.

Den kan användas för torrt och vått hår, ger hårets jämnhet och glans, stimulerar hårväxten genom att massera hårlök, det finns en version av TangleTeezer-kammen för barn.

Nackdelar: hög kostnad, det finns en chans att köpa en falsk.

Hårrätning kam

Kam med ett långt klipp, så att du enkelt kan fixa strängen för rätning. Tillverkare rekommenderar att du använder det när du torkar håret med en hårtork.

Fördelar: skadar inte håret, kompakt, strängen är ordentligt fastsatt och glider inte under rätningen.

Nackdelar: kortlivad effekt, vissa modeller är gjorda av lågkvalitativ plast som värmer upp under torkning med hårtork och kan till och med smälta, inte lämplig för rätning av frodiga krullar.

Specialiserade kammar

 • Infraröd. När man använder en infraröd kam, är hårsäckens näring optimerad, mjäll och oljig seborré försvinner, strängarna blir starkare och starkare, deras tillväxt förbättras, det rekommenderas att användas för håravfall. Men vi måste komma ihåg att du bör konsultera en läkare innan du använder den.
 • Ion. Kombiner med effekten av jonisering är utformade för att lindra statisk spänning, utjämna hårflingor, vilket gör krullarna smidiga.
 • Laser. Bidrar till accelerationen av deras tillväxt, kämpar med skallighet, lindrar stress, förbättrar blodcirkulationen, hjälper till att bli av med mjäll. Laserkam har kontraindikationer, så du bör rådgöra med din läkare innan du köper.
 • Med effekten av rätning (järnkam). Utåt ser det ut som ett vanligt järn, på var och en av arbetsytorna som det finns kryddnejlika. Fungerar från ett elnätverk. För att förhindra att håret splittras, applicera värmebeskydd på dem före användning.
 • Hårtork kam (termobrashing). I utseende liknar det vanligt bråk. Men i motsats till honom, när man använder termisk omvandling, behöver man inte använda en hårtork. Kammtorkarens ihåliga botten är gjord av keramik. Det har en mindre aggressiv effekt på håret jämfört med en enkel hårtork.
 • Med effekten av massage. Kammassagerare förstör inte och skadar inte hår, aktiverar vilande hårlökar, strider mot elektrifiering av håret, normaliserar talgproduktionen, hjälper till att klara huvudvärk, normaliserar trycket.

Vi väljer en kam för dig själv

Av hårtyp

 • Long. Lämplig för borstar och massage, skovlar, med 12-15 rader tjocka tänder. För att vrida spetsarna och ge frisyrvolymen i rotzonen, använd stora brasningar. Men från tunna kammar med täta tänder måste man överge, eftersom det är svårt att kamma sitt långa hår ordentligt.
 • Average. Användning av en halvcirkelformig borste borstning med medelstor diameter rekommenderas.
 • Kort. Använd tillbehör med korta tänder. För att lägga till volym, använd "fiskben" eller liten borstning.
 • Vågig. Borstning ger ditt hår ännu mer charm. Om vågorna drar dig, använd en kam-likriktare.
 • Curly. Kamma lämplig med långa och sällsynta tänder. Det rekommenderas att överge "fiskbenet" och kammen med frekventa korta tänder.
 • Raklinjer Vilken kam som helst kommer att göra.
 • Mjuk, tunn, fluffig. Borsta ditt hår och borstar för daglig användning.
 • Tjock och hård. Använd produkter med sällsynta och flexibla tänder. Kammen ska vara tillverkad av ett hårt men känsligt material: silikon, ebonit, kolmodeller kommer att göra. Från tjocka naturliga borst måste överges.
 • Sällsynta. Kamma ditt ansikte med en massage: det kan vakna sovande hårlökar. För att ge den visuella volymen lämplig "fiskben", halvcirkelformad och borstning.
 • Fatty. Det är tillrådligt att undvika överdrivet stimulering av hårbotten, för att inte öka produktionen av talg. Vi måste överge massage och kammen med en naturlig tupplur.
 • Torr, spröd. Bli av med metallkammen, byt ut den med en produkt med naturliga borstar eller silikontänder, med hjälp av en trolltunnel.
 • H aroshchennye. Kammaren med en naturlig borst eller genomsnittlig stor tänder, en borste rekommenderas.

Av ändamål

 • Kam för hår styling. En halvcirkelformad, borstning av en lämplig diameter, "fiskben".
 • För volym. Använd borstning och fiskben.
 • Ta bort elektrifieringen. Idealisk - jonisk, trä, ebonit, kolsyra.
 • För glans och polering. Det finns speciella enheter - till exempel, SplitEnder combs. Även för extra glans och polering passar en platt borste med massor av naturliga borst eller tänder.
 • För mjuk kamning. Använd en silikonborste eller TangleTeezer.
 • För hårrätning. Rekommenderat kamjärn, termobrashing. Det är bättre att vägra en borste, eftersom det inte ger tillräckligt med spänning på håret när man kammar.
 • För bouffant En tunn kam med långa, tunna och täta tänder passar. Det andra alternativet kam för kam - kam med tänder av naturliga borstar av olika längder, belägna i 2-3 rader.
 • För disentangling. Det säkraste alternativet är att använda en borste med flexibla tänder: det här kan vara en TangleTeezer eller en silikonkam. Om fläckarna är väldigt förvirrade, försök inte kamma dem med en kam med täta tänder.
 • För lockar. För att vrida krullar, använd borstning eller termobrashing.
 • Våt hår. Om du behöver kamma ditt hår omedelbart efter shampooing, använd fiskben eller TangleTeezer.

Viktiga nyanser

Att välja rätt kam är hälften av slaget. För att tjäna dig länge och inte skada håret, måste du hålla det i fungerande skick. Nedan hittar du några tips om hur du bryr dig om kammen:

 • Ta alltid bort hår som sitter fast mellan tänderna.
 • Tvätta kammen minst en gång i veckan i en mild tvållösning.
 • Förvara inte träprodukter nära radiatorer eller i rum med hög luftfuktighet.
 • Om en kam uppträder fett och damm, behandla den med peroxid eller utspätt med flytande ammoniak.
 • Ebony kamar kan inte tvättas i mycket varmt vatten, eftersom detta leder till mjukning och deformation av materialet.
 • Om det finns sprickor och tärningar på tänderna, byt ut kammen.

Att hitta rätt kam är inte en lätt uppgift. Men om du med säkerhet surfar på olika material och former av dessa hårtillbehör, kan du enkelt välja det bästa.

Kombiner för långt hår

Lyxigt långt och tjockt hår kräver konstant och noggrann vård. Detta känner till någon representant för det fina könet. En bra schampo, mask, balsam eller balsam hjälper dig att hålla krullarna skina, mjuka och silkeiga, men det här är inte det enda sättet att ta hand om ditt hår.

Korrekt vald pensel hjälper till att undvika utseende av splittat, sprött och skadat hår. Kombination är ett vanligt förfarande, så kammen ska vara så mild som möjligt för vilken typ av hår som helst.

Särskilda funktioner

Felkorrigerad kam, massageborste eller hårborste kommer inte bara att användas för långt hår, men kommer också att skada det mycket. Kvalitet av hög kvalitet stimulerar blodflödet till hårbotten, hjälper till att stärka hårväxten och gör dem hälsosammare, mjukare och mer glänsande.

Förfarandet med att kamma långa lockar skiljer sig också från att kamma kort hår. Processen börjar med disentangling av spetsarna, som gradvis flyttas till rötterna. I det här fallet måste strängarna hållas för att förhindra att hår tränger och hinder dem.

Förutom vissa svårigheter i grooming och combing, ger långt hår sina glada ägare riktigt utrymme för att skapa alla slags frisyrer. För detta kommer en kam inte räcka, därför finns det minst 2-3 eller ännu fler av dem i arsenalen av modekvinnor. En är utformad för daglig vård, den andra kommer att hjälpa till med styling, den tredje är användbar för att skapa en festig frisyr eller frisyr.

Toppmodeller

Alla kammar kan vara väldigt villkorligt uppdelade i tre stora grupper:

 • kammar;
 • massage borstar;
 • kammar för styling.

Valet av en lämplig modell beror på längden på krullarna, deras tjocklek och skick. Det material av vilket kammen är gjord, antal och längd av borst, beaktas även produktens kvalitet.

Hairbrush skelett Oftast gjord av plast och är avsedd för torkning och styling av hårtork. Tunna långa tänder hjälper till att skilja strängarna från varandra och utesluter möjligheten att torka ut och skada dem. Denna modell är lämplig för rakt hår.

Rundkam används främst för styling. Med hjälp kan du enkelt skapa så vackra frisyrer som en bob, bob, sida och andra modeller. Den är lika väl lämpad för både tunt och tjockt hår. Med hjälp kan du skapa lyxiga vågor, stora krullar, raka orubbliga strängar. Rundkam finns i flera diametrar, så att du med hjälp av modeller av olika storlekar kan försöka experimentera och skapa krullar, lockar, krullar.

Förutom att räta ut och urhängande hår har en massagekamma en stimulerande effekt på hårbotten. På grund av massage tänderna förbättras mikrocirkulationen, hårväxten förbättras.

Modeller kan ha en annan form (oval eller rektangel) och vara gjorda av olika material (trä, plast, keramik).

Beroende på materialet från vilket tillbehöret är tillverkat, är kammen indelade i:

 1. Wood. Passar till krullar av någon längd, kommer med långa och korta, frekventa och sällsynta tänder. Vedet av äpple, tall, björk, ek, enbär och andra träd har en fördelaktig effekt på hårbotten.
 2. Silikon. Perfekt lämpad för lätt kamning, därför rekommenderas det för tjejer och kvinnor med tunt, sprött, försvagat hår. Silikon är inte elektrifierad, mjuk, behaglig att röra, perfekt tvättbar.
 3. Keramik. Keramik - värmebeständigt material, så dessa kamar används vanligen vid läggning med hårtork.
 4. Plast. Fördelarna med sådana kamar kan tillskrivas deras låga kostnader, låg vikt, hygien och praktisk vård. Nackdelar - bräcklighet, ackumulering av statisk spänning.
 5. Metal. Det är bäst att föredra modeller med rundade silikon eller gummibollar på tänderna. De skadar inte hårbotten och håret.
 6. Med naturliga borstar. Fördelar: Brist på statisk elektricitet, mjuk, mild hårvård, brist på interaktion med kosmetika. Dessa kamar är inte lämpliga för mycket tjockt hår.
 7. Av kol. Hårborsten är gjord av en legering av grafit och gummi. Idealisk för lås av olika typer.
 8. Tillverkad av nylon Hygieniskt, slitstarkt, billigt alternativ för rätning av lockigt hår och styling.
 9. Från ebonit. Materialet har antistatiska egenskaper, enkla och praktiska i vård och användning.

Kombiner för långt hår

Det är ingen hemlighet att långt och vackert hår är en flickas stolthet. Många kvinnor drömmer om sådana krullar. Men i takt med att växa och vårda är det nödvändigt att ta hänsyn till många nyanser. Till exempel, det rätta valet av schampo och balsam, användningen av terapeutiska och närande masker, rätt näring, en positiv attityd etc.

Men förutom ovanstående är det också viktigt att välja rätt kam, i enlighet med pigens egenskaper och typ av hår. Denna punkt glöms ofta, med tanke på det obetydligt. Och förgäves. Det finns trots allt ett stort urval kamar gjorda av olika material och för olika ändamål. Den penseln, som är lämplig för en tjej, den andra kan skada, bryta och försvaga det redan tunna och svaga håret.

Vad är det värt att uppmärksamma när man väljer en kam? Vi kommer att diskutera dessa och andra frågor nedan.

Nyanserna av valet

Vid val av borste är det nödvändigt att analysera sådana egenskaper hos håret som strukturen (tunn, tjock, hård, mjuk, stygg, etc.), längd. Och också för att bestämma syftet med att använda detta verktyg (massage, styling, etc.).

För styling

För hårstyling används i regel den skelettkamma som används. Den är gjord så att den är idealisk för torkning med hårtork. Detta uppnås på grund av att det har stora och samtidigt sällsynta tänder. Och hålen i basen är gjorda på ett sådant sätt att de skapar utmärkt luftcirkulation och därmed skyddar mot brännskador.

Men om du inte bara behöver göra håret skrymmande, men också att runda av ändarna, så är en rund pensel bäst lämpad för detta, annars borstar du. Dessutom kommer det inte bara att göra ändarna av håret rundade, men kommer också att skapa en sådan basvolym, som inte kommer att bli värre än att använda en skelettkamma. Men lockar hjälper inte det, men bara mycket förvirrande hår.

Efter att håret lagts ordentligt, för att fixa resultatet, bör du applicera ett specialverktyg (gel, lack) på frisyren. Kamma sedan med en pensel med glesa tänder. Och din styling ser inte värre ut än Hollywood.

Dessutom är denna kam perfekt för vård av lockigt och vågigt hår. I det minsta rekommenderas det att de börjar kamma hår till ägare av denna typ av hår. Och du kan fortsätta denna procedur med en kam med mer frekventa tänder.

För delade ändar

Välj en kam för split ends är ganska enkelt. Det är viktigt här att materialet nödvändigtvis är tillverkat av trä. Idealiskt, för enkel och säker kamning kan du köpa två borstar, en från trä, den andra från plast och byta dem. Det gäller framför allt tjockt hår. Om de inte är tjocka är det ganska möjligt att endast använda ett trätillbehör.

massage

Den bästa hårborsten för att stimulera tillväxten är en massageborste. Från namnet är det klart att det är utformat för en mjuk massage på huvudet. På grund av den goda stimuleringen av hårbotten får hårrötterna fler näringsämnen, vilket bidrar till deras förstärkning och tillväxt. Basen av denna borste är vanligtvis gjord av gummi. Och det är just det som leder till att tänderna sjunker till det optimala djupet när man stimulerar hårbotten.

Massageborsten passar alla typer av hår. Det ger inte bara en utmärkt massageffekt, men också kammar långt hår perfekt.

Sådana borstar brukar göra en oval eller rektangulär form. Materialet i detta tillbehör kan vara annorlunda: keramik, trä, plast. Tänderna kan vara gjorda av naturmaterial, som hästhår, björnhöga, etc. Men oftast från plast, trä och nylon. På tänderna kan du se små bollar. Det är nödvändigt att skydda håret och huden mot skador.

trä

Tillbehör av material som trä är det bästa alternativet. Eftersom sådana borstar är lämpliga för absolut alla tjejer med olika typer av hår. För mycket tjockt hår är denna kam idealisk - kam.

För sin produktion med trä av olika arter: körsbär, enbär, ek, björk, tall, äpple och många andra. Dessa kamar är inte bara mycket användbara för håret utan påverkar också människans övergripande tillstånd och har en helande effekt, lindrar huvudvärk, stress, depression etc. Men för att tillbehöret inte ska förlora sin starka terapeutiska effekt rekommenderas det inte att belägga det med lack eller färg. Därför är det bättre att välja ett material utan någon speciell beläggning. Men du måste också förstå att träet förstörs tillräckligt snabbt, sprickor kan dyka upp på det, det kan mörkas. I det här fallet är det bättre att kassera en sådan kam och köpa en ny.

Kam för långt hår: hur man väljer det bästa

Här kommer du ta reda på vilken hårborste som är bättre för långt hår och hur man kan kamma det ordentligt. Långt hår är en anledning till stolthet. Endast ägare av sådan rikedom känner till sitt sanna värde. Bakom en spektakulär längd är permanenta, timmar långa vårdförfaranden. Läkare trichologer hävdar att kamning spelar en viktig roll i frågan om tillväxtintensitet och hälsan hos curlsna i allmänhet.

Bredt sortiment

En bra kam är värt sin vikt i guld. Trots apparatens tillgänglighet och förekomst är det svårt att hitta en kvalitet. För långt hår kam - ett extremt viktigt verktyg. Om du väljer det korrekt, förbättrar du inte bara hårets tillstånd utan minimerar risken för eventuella problem.

Tillbehör behövs för:

 • kammade trassliga krullar;
 • skapa styling;
 • hårborttagning;
 • som ett verktyg för aromaterapi.

Kammar presenteras idag med många variationer. Enligt materialet särskiljer trä, metall, ben, plast, kombinerade och andra. Vilken kam är bättre att kamma långt hår? Konventionellt finns det två typer av verktyg för kamning - en kam och en borste. Vi kommer att prata mer om dem.

Trä och benkam

En kam är ett ämne med vilka gamla skönheter kammade strängar. Den äldsta åsen som finns av arkeologer stammer från den gamla Romens tid. Det är känt att det var gjord av ben och bestod av 8 tänder.

En karm är en tallrik med ett antal tänder som kan vara sällsynta eller frekventa. De finns med handtag och utan, med ett dekorationselement, i vilket fall kammen används som dekoration.

För långa krullar är det oönskat att använda plast, eftersom det ökar statisk spänning, liksom metallisk, försvårande förträngning och utdragning av hår.

Tillverkad av trä har en enkel massering och avkopplande effekt. Träarten lägger till helande egenskaper för kammarprocessen:

 • körsbär förhindrar mjäll
 • ek minskar elektrifiering
 • enbär lugnar hårbotten.

När du köper en träkam, se till att dess integritet är, kan eventuella sprickor orsaka att håren klämmer fast och drar ut.

Det är bättre att välja modeller som inte är målade eller polerade. Om håret är tjockt bör tänderna vara glesa, och vätskan ska vara frekvent. Om håret är långt måste tänderna vara långa. För kort passform någon längd.

Ett bra alternativ till trä är en kam tillverkad av djurben. Trots namnet inkluderar dessa inte bara ben, utan även skal och horn. Kombinera med ett sådant verktyg är helt säkert. Betydande nackdelar inkluderar sårbarheten hos denna typ av kam och dess ökade kostnad.

Massageborste

Den andra vyn är en borste. En borste är en bas där flera rader tänder finns. Den mest populära massageborsten, i slutet av tänderna som bollarna ligger på. Massage effekten förbättrar läget i hårbotten och glödlamporna, vilket stimulerar mer intensiv blodcirkulation.

För långt hår är speciella borstar med mer än ett dussin rader. Naturligtvis är det mest gynnsamma alternativet en kam för hår med naturliga borst.

Bedömning av recensioner av långhåriga skönheter, ett bra alternativ är en massageborste av trä.

Ta försiktig om strängar av penslar gjorda av djurull. Deras plus i att ge till lås av glans och jämnhet. Betydande nackdelar: ökad elektrifiering och medföljande förfarande för att kamma en obehaglig lukt.

För att öka volymen och unravel krullarna kommer att hjälpa en kombinerad borste, som inkluderar naturliga och konstgjorda borst. Denna borste är bra vid borstning.

En metallborste med plastbollar i slutet av tänderna, limmade till en gummibase är en populär produkt, men att öka den statistiska spänningen efter proceduren minskar dess effektivitet.

Ny generation

Moderna kammar som kombinerar en kam och en borste, till exempel, TangleTeezer (TangleTeezer) anses vara den mest optimala för långt hår. Unika Tangle Teaser ligger i penselens mjuka tänder, genom vilka strängarna är snyggt åtskilda. Aktivering av tillväxt bidrar till massageeffekten. Visuellt liknar borsten en kam, som har en halvcirkelformad form. Denna kam underlättar kammarprocessen, håret är inte skadat och klämmar inte fast.

Varför är Tangle Teezer perfekt för långt hår?

Vanliga kammar som ofta är dåligt unraveling strängar, riva ut hår, ökar antalet delade ändar. Detta gäller särskilt långhåriga skönheter. Och allt eftersom de flesta tjejer fortfarande inte är medvetna om vilken kam som är bättre att kamma långt hår.

Kam för Rapunzel

Den brittiska frisörfärgaren Shawn Palfrey var trött på att se hur kunderna förstöra resultatet av sitt arbete med den "fel" kammen och uppfann sig själv, vilket inte skadar håret.
Sedan 2007 har Tangle Teezer comb fått stor popularitet, inte bara i sitt hemland, men över hela världen. Dess fördelar:

 • Perfekt för långt tunt hår.
 • Den har en antistatisk effekt. Håret efter kammar elektrifierar inte alls, ser smidigt och snyggt ut.
 • Enkelt eliminerar enskilda strängar.
 • Gentag massage effekt.
 • Bekväm form.
 • Lätt att applicera balms och masker

Vad är hemligheten för mirakelkammen?

Den ursprungliga modellen Tangle Teezer är en kam för långt hår, oregelbunden oval form. Den har en liten hack på sidan, så att det är bekväm att hålla i handen. Själva äret är av plast, tänderna är gjorda av plast, så mjuka att det verkar som om de är gjorda av gummi. Men trots sin flexibilitet är tänderna gjorda av högkvalitativa material och efter kamning återvänder de till sin tidigare position och bryts inte.

Hemligheten är att korta och långa tänder bildar rader som alternerar med varandra. Det fungerar så här: de hår som inte kan kamma under den första rörelsen är avskräckta av nästa rader tänder under kamens nya rörelse. På grund av detta kan du börja omedelbart kamma från rötterna, och inte från ändarna, för att Tangle Teezer-tänderna inte drar håret i knutar.

Vilken Tangle Teezer Comb att välja?

The Tangle Teezer lineup har flera alternativ:

 • De klassiska modellerna för att ta bort långt hår är Original och Salon Elite. Den andra kammen är lite större och lämpar sig för långt tjockt hår, det föredras ofta av tjejer med voluminöst lockigt hår.
 • Alternativet för att kamma vått hår - Aqua Splash, som kan användas omedelbart efter en dusch, skadar inte håret.
 • Kompakt Styler. Det är bekvämt att ta med dig, det här är en mini-version, den passar i alla väskor.
 • Tangle Angel har ett handtag och denna modell ser ut som en vanlig kam. Designen är gjord i form av vingar.
 • Den Blow-Styling Full Paddle hairbrushen är speciellt utformad för styling och blåstorkande olydigt, mycket fläckigt eller lockigt långt och medelhårt hår. Det skiljer sig från andra varianter av styva tänder med särskild form, arrangerade i ett förskjutet mönster i 4 rader. Bra för rätning.

Alla Tangle Teezer kamar av ljusa färger, snyggt utseende och eliminera problemet med trassigt hår. Detta är ett bra alternativ för en present, inte en skönhet kommer att förbli likgiltig.

Långa flätar är andras avundsjukhet och svår och noggrann vård. Många tjejer med kort hår och antar inte hur svårt det är att ta hand om sådant hår. Även för att hitta en bekväm kam är det ibland inte en lätt uppgift.

Hairbrush Macadamia (Macadamia) för långt hår

Tillverkare av tillbehör och hårvårdsprodukter Macadamia Natural Oil producerar flera typer av kammar. En populär rad kammar som heter "Macadamia" kännetecknas av ett innovativt tillvägagångssätt för det vanliga tillbehöret. I brandkårens arsenal, impregnerad med arganolja och macadamia, massage, borstborstar och andra. För långt hår är "No Tangle Styler brush" föredragen. Det är en pensel designad med flexibel borstteknik. Med den här kammen är krökt och jämnt vått hår enkelt upplöst.

 • Massage hårborste No Tangle Brush. Tillverkad av högkvalitativ plast. Form - en böjd droppe. Tänderna är ordnade i tydliga horisontella och vertikala rader. Utformad för att avlägsna vått, långt, orubbligt hår. Hårborsten masserar noga hårbotten och stärker folliklarnas näring, vilket gör håret smidigt och glänsande.
 • Kam med macadamia mutterolja. Denna kam är utformad för ägare av vågiga tjocka krullar. Gjord av ett speciellt poröst material som blötläggs i Macadamia-nötolja. Med kammen matar du samtidigt krullarna, vilket gör dem smidiga, välskötta och skina. Impregnering varar i 2-4 månader, beroende på hår och längd.
 • Penslar för styling eller borstning kam. De har en massageffekt, som förbättrar näring av folliklar och förhindrar deras förlust. Borstmaterial - special plast. Finns i 4 borstdiametrar.
 • Kamborstning för att ge volymen. Denna typ av borste är utrustad med hål i kroppen, vilket gör att luftflödet enkelt kan passera genom kammen. Detta minskar torkningstiden, och krullarna tar lätt den föreslagna formen. Borsten eliminerar dessutom den statiska effekten som uppstår när håret torkas av en hårtork.
 • Plattborste från Macadamia. Platt bred kam. Konstruerad för att avlägsna långt, tungt och tjockt hår. Utrustad med mjuka, men elastiska borstar. Lossar enkelt krullarna utan att skada de enskilda håren. Kropp med borstningseffekt, du kan använda en borste när du lägger på hårtork. Elektrifierar inte hår. Rekommenderas inte för att kamma fuktiga strängar, men när det är avlägsnande av vått hår är denna pensel oumbärlig.
 • Macadamia bambu borste. Borsten är gjord av speciell plast impregnerad med naturliga oljor av argan och macadamia mutter. Tillbehörsfoderna krullar under kamning. Håret blir slät, glänsande och fuktad.


Hairbrush - ett osynligt men oumbärligt föremål för hårvård. Priset på produkter under varumärket "Macadamia" är högt, men varför inte skämma bort dina lockar! Och de kommer att svara dig i gengäld!

Gyllene reporegler

Långt hår, som ingen annan, måste borstar regelbundet. Experter tog flera regler:

 1. För att vara mindre förvirrad bör krullarna delas upp i små strängar och alternerande kammade i bottenriktningens riktning. Det är först ändarna, sedan mitten, efter rotområdet.
 2. Av alla möjliga borstar är den som har en massageffekt bättre. Löpande blodcirkulation bidrar till aktiveringen av huvudets blodkärl, som i sin tur transporterar blod till folliklarna. På grund av detta får håret den nödvändiga näringen, därför blir den starkare och vackrare.
 3. Ägare av fint hår måste välja en kam för varje dag borstning, och med en borste en gång om dagen, helst vid sänggåendet, massera hårbotten.
 4. En kam med glesa långa tänder och ett handtag föredras för lockigt hår.

Kam är inte så enkelt som det verkar. Ur det hon ser ut och vad det består av beror på hårets hälsa. Ta hand om dem korrekt, och sedan kommer ditt långa hår att se lyxigt och spektakulärt!

Perfekt hårborste: vilken produkt är bättre för hår och hårbotten

Varje kvinna drömmar om lyxigt, attraktivt hår. Krokarnas hälsa beror inte bara på kroppens tillstånd, karaktärsegenskaperna utan också på kammen. Korrekt utvald produkt hjälper till att göra krullarna skina och hårbotten - frisk. Universal kam, som är lika bra för alla, existerar inte. Varje typ av sådana produkter utför sina funktioner. Så, hur man väljer en kam?

Urvalskriterier

Val av lämpliga produkter för vård av krullar bör anpassas efter de enskilda egenskaperna: typen av hårbotten och håret. En annan viktig indikator är det material från vilket åsarna är gjorda, tändernas utformning och andra egenskaper.

Tjejer som försöker ge sitt eget hår med maximal vård bör välja rätt uppsättning av flera produkter.

Till exempel, för lockigt hår kommer kam hår med sällsynta tänder att vara ett perfekt alternativ. I närvaro av delade ändar bör preferenser ges till modeller gjorda av naturmaterial. Metallvarianter orsakar stark elektrifiering, skada hårbotten, skada strängarna.

Varianter av produkter

Idag finns det fyra typer av kam på marknaden, som skiljer sig åt i form, funktion och konstruktion.

 • Massageborste. Redan från namnet blir det klart att välja en sådan modell är inte bara att separera strängarna, utan också att göra en full massage på huden på huvudet. Det hjälper till att normalisera blodcirkulationen, berika cellerna med syre och näringsämnen. Optimering av metaboliska processer leder till förstärkning av follikeln. Massager är gjorda av olika material. Den bästa modellen kommer att vara utrustad med tänder med tips, avrundade eller skyddade av speciella kepsar. Produkter med vassa tänder bör kasseras eftersom de kan skada huden på allvar.
 • Pensel-styling oval. Lämplig för kamning av krökningar innan vila. Modellen avlägsnar försiktigt de minsta smutspartiklarna, rester av stylingprodukter. Mjuka tänder släpper försiktigt vågorna i varje hår. Det mest försiktiga förfarandet för separering av strängar utförs med en borste, utrustad med borsthår av naturmaterial. Vilken kam är bättre att kamma långt hår? För tjocka trådar är att välja en modell med tänder av olika längder.
 • Rund hårborste eller borstning. Produkten har en cylindrisk form och ett hål i mitten. Används för att skapa lockiga lockar. Strängar lindas på en liknande produkt och fixeras sedan med en hårtork. Dessutom kan den användas för att räta ut håret utan användning av strykjärn.
 • Combs. Tunna modeller kan användas för färgning och hår styling. Metallprodukter är lämpliga när man skapar avskiljningar, trådar, silikon - för högkvalitativ separation av trådarna vid applicering av färgämnen. En kamma av trä anses säkrare, så den kan användas varje dag, inklusive för oskärligt hår. Curls kommer att skyddas mot elektrifiering och aggressivt inflytande.

material

Att välja en kam, högkvalitativ och användbar för hår, är en dröm för varje kvinna. Ett av de viktigaste urvalskriterierna är typ av material. Idag tillverkas produkter av trä, horn, nylon, metall etc. Vilken hårborste är bättre för hår?

 • Wood. Modeller gjorda av detta naturmaterial är säkrast för lock. Produkterna tillhandahåller inte bara kvalitetsvård för strängarna utan även hårbotten. Juniper lugnar och ger färsk doft av tallnålar. Kombinera med björkkam är en bra metod för att bekämpa mjäll.
 • Plast. Fördelarna med sådana modeller för hår är mycket tveksamma. Plasthårborstar är emellertid utbrett på grund av låg kostnad, användbarhet, användarvänlighet.
 • Rog. Det är ett säkert material som inte orsakar brittleness och hårskador. Den enda nackdelen med produkterna är närheten av tänderna. Horn kam för långt hår är inte särskilt bekvämt, särskilt om trådarna är tjocka.
 • Silikon. Faktum är att produkterna är gjorda av ren silikon, men av legering med plast. De har en antistatisk effekt, lätt att använda, lätt att rengöra. Lämplig för jämn fördelning av vårdprodukter, samt för att separera lockigt hår. Varje krökt kröna delas noga in i strängar.
 • Nylon. Det klarar sig bra med olika hårtyper, oavsett längd. Borsten på en sådan modell är väldigt mjuka. Delikat vård är särskilt viktigt för tunt hår med skador.
 • Ebonit. Materialet är ett hårt gummi. Hårborstar, gjorda av ebonit, har en antistatisk effekt, ger hårglans och snyggt utseende. Produkter delar försiktigt delar, utan att skada dem.
 • Metal. Experter rekommenderar att man bara använder metallmodeller för att forma frisyren. För daglig användning är de inte lämpliga.

Det är värt att notera att metallkammar ibland kan vara farliga för hår. Om krullarna försvagas och skadas kan kamming väsentligt förvärra situationen.

Det är förbjudet att använda dem för kvinnor som färgar håret, eftersom metallen, som reagerar med färgämnen, kan ändra sin färg.

Det är som regel inte möjligt att förutse konsekvenserna av förändringar.

Valet av kamhårtyp

Efter att ha blivit bekant med material- och hårborstmodellerna är det värt att korrelera denna viktiga information med de enskilda egenskaperna hos håret: typ, längd.

 • Hur man väljer en kam för tjockt långt hår? Den bästa passformen med traditionella borstar är plattform. På kvällen måste separationen av strängarna utföras av en annan modell - med naturliga borst av olika längder.
 • Korta strängar kommer att se attraktiva i alla situationer om du använder en väl vald kam med sällsynta tänder för att kamma dem. Trähårborstar tar bort statisk stress, skyddar mot skador.
 • Det är bättre att kamma håret med en fin struktur med träprodukter eller med mjuka borstar. Naturliga modeller är säkra för strängarna, har en positiv effekt på blodcirkulationen i hårbotten.
 • Kam för lockigt hår ska vara naturligt, med sällsynta tänder. Detta skyddar dem från överdriven pump och elektrifiering. Curls kommer att krulla vackert om du använder borstning med en kort borste för styling.

Användbara rekommendationer

Innan du väljer en kam för hår, bör du studera råd från experter.

 • Var uppmärksam på materialet från vilket handtaget görs. Silikon- eller gummerade versioner anses vara de bästa eftersom de inte släpper ut i händerna.
 • En bra kam bör inte ha skarpa kanter. Avrundade, mycket polerade kanter är vad du behöver för att ordentligt ta hand om dina strängar.
 • Det perfekta alternativet skulle vara att ha flera hårborstar: en "massage" av plast, en kam av mjuka material, en utjämningsmodell gjord av naturliga borstar.

Korrekt kam för hår är grunden till fullständig vård av krullar. Dessa rekommendationer hjälper representanter för det fria könet att välja lämpliga produkter för en rad olika ändamål.

Hur man väljer en kam för långt hår? 5/5 (2)

Varje ägare av en lyxig hårhår vet vad som är värt att behålla skönhet och hälsa hos långt hår. Ärftlighet spelar självklart en viktig roll, men även starka och glänsande krullar som doneras av naturen kan bli värdelösa om du inte tar hänsyn till hårvårdsprodukter och väljer rätt kam. Valet av detta tillbehör i butikerna är så brett att det inte är överraskande att bli förvirrad. I denna artikel kommer vi att prata om typerna av kammar och ge tips om det korrekta urvalet av detta viktiga ämne för tjejer och kvinnor med långt hår.

De vanligaste typerna av kammar

Var och en av följande typer av kamar har sina fördelar och nackdelar. Mer detaljerat kommer vi att avslöja detta ämne i våra nästa artiklar, men här kommer vi kortfattat att lista för vilka syften denna eller den kammen ska fungera bäst:

 • Massageborste (Massage) - En produkt med handtag och en rund bas med gummerad bas, från vilken metall- eller plasttänder sticker ut. Bra för kvinnor med kort hår eller tunt hår. Denna typ av borste finns i en träversion. Köpa en kam från en enbär rekommenderas för kvinnor som kämpar med håravfall. Detta tillbehör stimulerar perfekt blodcirkulationen, stärker hårsäckarna;
 • Kam med naturliga borstar lämpliga för långhåriga skönheter. Naturlig hög absorberar överskott av talg, masserar också huvudet perfekt.
 • En kam av naturligt trä - det bästa alternativet för tjocka och långa krullar. Elektrifierar inte håret, skadar inte hårbotten. Bökkammen är särskilt populär, eftersom denna ras inte är rädd för fukt.
 • Skelettkammen är gjord med grund för luftcirkulation och långa tänder. Denna utsikt är avsedd för hårtork. Tja lyfter håret på rötterna, vilket visuellt gör håret mer skrymmande;
 • Brasning - En rund borste med täta tänder över cylindern behövs för att räta håret, vrida spetsarna och styling med hårtork.

Vilken hårborste behövs för långt hår?

För att dagligen kamma långa lockar är det bäst att köpa en träkam till hår. Denna rekommendation är inte oavsiktlig. Kamma av naturligt trä har flera viktiga fördelar:

 1. Miljövänligt material avger inte skadliga ämnen, och tvärtom ger näring till ditt hår med användbara eteriska oljor.
 2. Tänderna på en träkam skadar inte hårbotten och hårsäckarna, stimulerar blodcirkulationen, vilket stärker håret avsevärt och förhindrar förlusten.
 3. Juniper kamar hjälper till att bekämpa sådana problem som mjäll och hår matthet, ek kam hår gör håret starkare och tjockare;
 4. Träkamnar producerar inte statisk elektricitet, så ditt hår kommer inte längre att tryckas och fastnar i olika riktningar;
 5. Det låga priset på kammarna av trä är också en stor fördel. Även om i närmaste stormarknad kostnaden för ett sådant tillbehör är för högt, är det lättare att köpa en träkam i en onlinebutik än någonsin. Du behöver inte gå någonstans, bara välj en lämplig kam för dig själv från ek, bok, ceder eller enbär, specificera leveransadressen, och din kam efter 3-4 dagar kommer att glädja dig och ditt hår.

Om din familj har egenälskare att skära träsouvenirer, så hittar du i vår blogg en artikel med en steg-för-steg-mästarklass om hur man gör en träkam med egna händer.

Hur man sköter om långt hår

Regelbunden vård är nödvändig för vilken typ av hår som helst, oavsett om du har kort hårklippning eller krullning i midjan. Den senare behöver naturligtvis särskild vård. Har du funderat på hur man kamar? Om du har långt hår, börja kamma från spetsarna och gradvis stiga upp till rötterna. På så sätt minskar du risken för att håret blir trassigt, skär av ändarna och dra ut friskt hår.

Försök att inte kamma ditt hår omedelbart efter tvättning. Håll dem insvept i en handduk i 10-15 minuter, och först därefter noggrant börja proceduren. En träkam är bäst för långt hår. Om möjligt, torka håret naturligt. Användningen av hårtorkar, pleyok och strykjärn torrt hår fördunstar den livgivande fukten.

Glöm inte att ordna dina hårspasprocedurer. För varje shampooing använd en hårtyp balsam och en värmespruta om du är tvungen att använda en hårtork. En eller två gånger i veckan skäm bort låsen med näringsrika masker baserade på oljor och vitaminer.

Rengör din favorit hårborste från smuts och kroppsfett i tid. Om kammen har knäckt eller har blivit oanvändbar, var noga med att byta ut den med en ny. Det här är inte svårt att göra - i vår katalog kan du köpa en kam av bok, enbär eller persika av utmärkt kvalitet till ett lågt pris.

Kam TANGLE TEEZER Tjock Curly Review

Nästan perfekt hårborste för långt hår. Tangle Angel jämförelse

Även om mitt hår inte är tjockt och inte lockigt, men jag drömde om att köpa denna kam i mycket lång tid. Jag letade efter en kam som var mindre än en ängel, så att jag kunde lägga den i min handväska. Kompakta borstar TEEZER-tänder som de har fruktansvärt korta, kan inte föreställa sig hur hon kan kamma håret (speciellt mitt hår, vilket är hemskt förvirrad). Den ursprungliga versionen verkade också obekvämt. Och den här borsten har de längsta tänderna, så jag bestämde mig för att ta den.
Det här är kärlek vid första anblicken, det är lika elegant som en ängel, och kanske ännu bättre.

Plyusy-
Långa tänder.
Massage i hårbotten, jag har aldrig tidigare gjort en massage kam (försökt, men stak inte). Men den här kammen har perfekta tänder för en massage. Jag började göra massage med henne varje dag, vilket förbättrar hårväxten.
Jag vet inte ens om man vill hänvisa till prisbeloppet eller inte. Faktum är att i Ukraina är priset för det för högt -20 dollar. Jag köpte den på den europeiska webbplatsen för endast 7 dollar och jag är säker på dess originalitet.
Tänderna på samma nivå, de som använder ängeln, vet att det finns en depression i mitten (det är inte klart varför) och på grund av detta är det svårt att tvätta och kamma håret sämre. Det finns inget sådant problem här.
Rinner inte håret, tänderna är släta.Nästa Artikel
lllokony